Info
x
Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 14:39
De la: radita09_telus_net, la data 2009-04-26 09:14:21Se spune ca Stalin a omorit tot atitia rusi citi au murit in razboi. ca o paranteza la discutia pe kr o aveti.... cel mai mare criminal al tuturor timpurilor este mao zedong.... dati un search pe wikipedia... numai bine tuturor!!! |
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 14:49
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-26 14:39:03De la: radita09_telus_net, la data 2009-04-26 09:14:21Se spune ca Stalin a omorit tot atitia rusi citi au murit in razboi. "dati un search pe wikipedia..." Fi atenta sa nu plagiezi expunand idei de la o anumita sursa.
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 15:24
De la: New_Age, la data 2009-04-26 14:49:59"dati un search pe wikipedia..." Fi atenta sa nu plagiezi expunand idei de la o anumita sursa. New Age, tu ori nu pricepi ori te faci cã nu pricepi. Copierea cuvânt-cu-cuvânt a unui text de la o anumitã sursã nu înseamnã sã plagiezi atâta timp cât precizezi aceastã sursã. În zadar vrei tu sã redefineºti acum sensul cuvântului „plagiat” sau sã sugerezi cã nu ar fi cazul sã ne cramponãm într-o discuþie asupra „mijloacelor" când numai „scopul" conteazã. Plagiatul la care tu ai recurs, prietene, este imoral - punct. Nu le mai scãlda. Recunoaºte-þi greºeala ºi mergi mai departe. A propos, nu mi-ai explicat încã în ce sens nu eºti anti-creºtin din moment ce susþii cã Biserica Ortodoxã (ºi nu numai) este „demonicã", iar Iisus Hristos pe care aceasta îl propovãduieºte este "demonul înãlþat la cer". Nu mi-ai explicat nici în ce sens evoluþia (naturalist înþeleasã) aruncã în aer cosmogonia biblicã (pe care o ridiculizezi) dar nu ºi cea vedicã (de care te simþi atras). Asta ca sã nu mai pun la socotealã inepþiile debitate în postarea anterioarã despre ce credea sau nu iudaismul zilelor lui Iisus. New Age, mulþi se folosesc de anonimatul conferit de Internet pentru a face afirmaþii pe care nu le-ar putea face într-un spaþiu controlat de recenzia de specialitate (peer review) ºi guvernat de legi comerciale precise (e.g., dacã nu te citeºte nimeni nu poþi fi publicat). Tu eºti unul dintre aceºtia: eºti ori laº ori inconºtient cã astfel de prostii nu pot fi publicate niciunde, având trecere doar într-un spaþiu naiv ºi neacademic. |
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 15:48
**"dati un search pe wikipedia..." Fi atenta sa nu plagiezi expunand idei de la o anumita sursa**
nu ...nu am expus idei pe kr le-am gasit pe wikipedia... stiu cine e mao zedong, insa cei kr vorbeau aici despre hitler si stalin nu ....si i-am invitat pe ei sa dea un search pe wikipedia k sa afle.... am facut acest lucru pentru k imi era lene sa scriu un mesaj in kr sa le prezint cine a fost personajul .... mi s-a parut mai simplu sa-i trimit la wikipedia..... eu nu plagiez....ai vazut k si in mesajele de asera ti-am precizat krtile unde am gasit ideile expuse.... numai bine!!! ps: mi-a facut placere sa stau de vorba cu tine aseara...ma bucur k am gasit pe cineva pasionat de istorie..... |
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 15:51
De la: adipopa, la data 2009-04-26 15:24:53De la: New_Age, la data 2009-04-26 14:49:59"dati un search pe wikipedia..." Fi atenta sa nu plagiezi expunand idei de la o anumita sursa. Un moment te rog si am sa-ti explic cu placere. Merg la masa.
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 15:53
paul.wgz.ro/ salut vreau sa te anunt ca sa lansat un nou super site:d:d downloadezi muzica nou nouta,jocuri mari,filme noi ...programe de tot felul tot numai pe paul.wgz.ro/
|
|
Fosta membra 9am.ro 618 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 17:06
De la: eclaudesvd, la data 2009-04-22 22:27:26dark1secret... tu ai facut ceea ce l-ai intrebat pe andu? Ai vizitat un orfelinat, un azil de batrani, ai lucrat cu leprosi sau cu bolnavi in faze terminale? cati cersetori ai luat tu de pe strada? ai fost in canale sa vizitezi sau sa ajuti copii strazii??? Daca tu nu ai facut lucrurile acestea nu cere altora sa le faca! Imagineaza-ti.... ...Am lucrat ca voluntar pentru bolnavi in faza terminala si,din banii pe care ii castig muncind in niste conditii mai mult decat dificile,incerc sa ajut cativa copii de la doua orfelinate,unul din Moldova si celalalt din Constanta....Uimitor,nu?!? ....Interesant este ca,din moment ce tu nu faci asta,si arunci cu pilde goale in stanga si in dreapta,arborand sus si tare tot felul de stindarde religioase golite de continut,presupui in mod gresit ca toti sunt la fel. Uite..este foarte simplu...Sunt cateva ONG-uri (mult prea putine) care se ocupa cu ajutarea copiilor institutionalizati si care incearca sa faca apel la populatie ptr a-i ajuta,dar nu dispun de fonduri si,cum nu aduc voturi,nu sunt sprijiniti nici de guvern.Interesul poarta fesul...Banii pot fi controlati in mod direct,poti participa la activitatile lor(excursii organizate,spectacole,programe de integrare a tinerilor institutionalizati,etc),asa ca poti verifica daca sunt folositi cum trebuie sau nu.Te-ai interesat vre-odata?? Uite,ceva mai simplu...La 18 ani,tinerii institutionalizati,daca nu reusesc sa se mentina in invatamant,sunt pur si simplu aruncati in strada,in ciuda programelor mult trambitate ale guvernului de integrare a lor in societate..Ai putea sponsoriza unul sau mai multi tineri aflati in situatia asta....Daca nu ai o situatie materiala stralucita,nu este nici o problema...Nu e nevoie sa ii cumperi vila,ci doar sa il ajuti sa isi plateasca chiria pana se pune pe picioare.. E mai simplu insa sa o faci pe marele credincios pe un forum,decat sa ajuti pe cineva in mod concret,este?!? Religia este doar vorba goala si o mare escrocherie,iar cei care prostesc oamenii pe fata,dandu-se drept ceea ce nu sunt,se numesc escroci. Cu leprosii?? ...Crezi ca traim in evul mediu???Incearca sa gasesti informatii despre leprozerii,atatea cate sunt.Vei avea o surpriza..
Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
|
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 17:20
De la: adipopa, la data 2009-04-23 00:58:53Dark Secret (ºi Florin), cred cã cruzimea cu care au fost torturate ºi ucise acele persoane vârstnice din satul Bomatara din Mosocho (Kenia) este un lucru condamnat de orice om sãnãtos la minte – indiferent dacã este sau nu religios. Presupui prea mult. Filmul avea doar scopul de a adauga o dimensiune reala la ''vorbele goale'' cu care va critica ateii,cand vorbesc despre monstruozitatea pe care o naste misticismul si dogma.Nu cred ca profilul meu este atat de important,incat sa am pretentii la recunoasterea universala pentru ca am adaugat un link aici.Te asigur ca nu voi candida la presidentie in urma laurilor acumulati, iar a da de inteles ca am urmarit vre-o recunoastere pentru asta,este cel putin stupid si jignitor.Probabil tu iti imaginezi ca asta trebuie sa faci aici,sa obtii aplauze in urma unor discutii libere,de parca asta ne-ar incalzi cu ceva.Superficialitate . Lucrurile de genul asta au fost practicate de religii din cele mai vechi timpuri si,dupa cum ai vazut,sunt practicate si azi...Doar ca oamenii ca tine le ignora,pur si simplu,pentru ca sunt doar cuvinte fara inteles si fara substanta,atat timp cat nu au vazut niciodata ce inseamna sa arzi un om de viu.Trezirea la realitate este intotdeauna dura, iar prost nu este cel care nu stie,ci cel care nu vrea sa stie. Daca nu intelegi conceptul,imi pare rau,dar nu am cum sa il explic mai clar,ptr ca este deja la mintea copiilor. Asta face dogma din oamenii tinuti in mod voit in bezna religioasa, iar reactia de negare,prin orice mijloace este pur si simplu un reflex conditionat implantat.
|
|
|
|
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 17:38
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-26 15:48:53stiu cine e mao zedong, insa cei kr vorbeau aici despre hitler si stalin nu ....si i-am invitat pe ei sa dea un search pe wikipedia k sa afle.... Ioana, dacã te referi la Maria Oprea sau la mine (dat fiind cã eu am adus în discuþie Holocaustul, iar Maria a pomenit de Stalin) consider afirmaþia ta total deplasatã ºi chiar arogantã... În altã ordine de idei, aminteºte-þi cã motivul pentru care am luat în discuþie acest caz de judecatã moralã a fost unul ontologic (i.e., de ce sau pe ce bazã îl considerãm imoral, dat fiind cã la vremea respectivã sau în contextul lor aceste fapte nu au fost condamnate moral) - nu unul semantic (i.e., dacã sunt morale sau imorale aceste fapte). Dat fiind însã reticenþa cu care tu personal condamni Holocaustul, ai propus un alt caz de judecatã moralã: infidelitatea conjugalã. Din pãcate, în cazul acesta, discuþia se împotmoleºte inevitabil la semanticã (aºa cum Republicanus, Dora ºi chiar Irina au avut grijã sã se împotmoleascã). Pãrerea mea este cã am pierdut, în aceastã micã ceartã, esenþa argumentului moral în favoarea teismului, argument propus iniþial de Toma d'Aquina ºi reformulat de filosofi precum Kant sau mai recent Plantinga, Mackie, Swinburne, Craig, etc. Argumentul moral însã este un instrument apologetic important... |
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 17:45
De la: dark1secret, la data 2009-04-26 17:06:48Uite..este foarte simplu...Sunt cateva ONG-uri (mult prea putine) care se ocupa cu ajutarea copiilor institutionalizati si care incearca sa faca apel la populatie ptr a-i ajuta,dar nu dispun de fonduri si,cum nu aduc voturi,nu sunt sprijiniti nici de guvern. Dark Secret, eu am înfiinþat ºi conduc de 9 ani o astfel de fundaþie cu programe sociale ºi medicale extrem de costisitoare. Câºtig singur cea mai mare parte din banii necesari pentru chletuielile operaþionale. Atitudinea ta arogantã faþã de creºtini (ca ºi cum nu ar face nimic) se bazeazã doar pe ignoranþã... |
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 17:46
De la: marinescuirina, la data 2009-04-23 23:56:59Mytcor, f interesant ce ai postat.. nu stiam de ele... Ai pus perfect 3 puncte pe '' i ''..
|
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 18:18
De la: dark1secret, la data 2009-04-26 17:20:26Presupui prea mult. Filmul avea doar scopul de a adauga o dimensiune reala la ''vorbele goale'' cu care va critica ateii,cand vorbesc despre monstruozitatea pe care o naste misticismul si dogma.Nu cred ca profilul meu este atat de important,incat sa am pretentii la recunoasterea universala pentru ca am adaugat un link aici.Te asigur ca nu voi candida la presidentie in urma laurilor acumulati, iar a da de inteles ca am urmarit vre-o recunoastere pentru asta,este cel putin stupid si jignitor.Probabil tu iti imaginezi ca asta trebuie sa faci aici,sa obtii aplauze in urma unor discutii libere,de parca asta ne-ar incalzi cu ceva.Superficialitate . Dark Secret, te-ai implicat în vreun fel într-un grup de iniþiativã ºi suport? ªtii cã, fãrã a aspira la preºedenþie, puteai sã contribui la aceastã cauzã cu bani sau timp liber pe Internet. Dacã nu te-ai implicat, înseamnã cã postarea ºi vizionarea acelui videoclip a fost un simplu act de divertisment. Mie îmi dai de înþeles cã tot ce te intereseazã este sã ataci creºtinii de pretutindeni ºi din toate timpurile folosindu-te de un caz extrem în care sincretismul tribal-creºtin a dus la comiterea unei atrocitãþi. Totuºi, orice creºtin cu care stai de vorbã condamnã fãrã nici o ezitare acest incident. Nu numai cã se dezic, dar creºtinii nu se comportã aºa ºi e monstruos din partea ta sã recurgi la învinuire-prin-asociere. Iar, dacã ne gândim bine, nici ateismul pe care îl îmbrãþiºezi cu atâta cãldurã nu stã mai bine la acest capitol. Ateii au comis crime mult mai oribile ºi mai numeroase împotriva umanitãþii. Ioana arde de nerãbdare sã-þi vorbeascã de Mao Zedung. Vrei sã acuz toþi ateii de pretutindeni ºi din toate timpurile (inclusiv pe tine) de comiterea crimelor din campagniile morþii supranumite 3-anti ºi 5-anti? Îþi pot posta ºi eu videocluipuri cu împuºcãri în masã ºi sinucideri maoiste... |
|
Fosta membra 9am.ro 2406 mesaje Membru din: 24/03/2009 |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 18:23
Joanna,
Tu esti prietena mea si vreau sa te ajut. Tu nu vezi ca New Age vrea sa te provoce? Lasa caracterul colerico-impulsiv, pastreaza-te "cool" si da raspunsuri la subiect. Un viitor istoric trebuie sa fie impartial, documentat, cu discernere clara si fara amestec de emotii personale. Eu am lucrat intr-un muzeu de istorie si arta. Tu deabia incepi. Ai grige cum comunici, limbajul, caci multi vinatori te pindesc! |
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 18:26
Pentru cel ce pune crestinii la zid!
Habar nu ai cite sute de tone de mincare si haine au intrat in Romania prin intermediul organizatiilor crestine. Daca nu sti ia un numar, treci la coada si ti se va da raspuns! |
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 18:27
De la: adipopa, la data 2009-04-26 17:45:12De la: dark1secret, la data 2009-04-26 17:06:48Uite..este foarte simplu...Sunt cateva ONG-uri (mult prea putine) care se ocupa cu ajutarea copiilor institutionalizati si care incearca sa faca apel la populatie ptr a-i ajuta,dar nu dispun de fonduri si,cum nu aduc voturi,nu sunt sprijiniti nici de guvern. Nu chiar...Mesajul original al cuvantului ''arogant'',din latina, era aproximativ acela de ''a-si cere dreptul''.Daca la asta te referi,atunci da,sunt arogant si am tot dreptul sa fiu.Daca te referi la sensul de 'obraznic/infumurat'',te anunt ca nu sunt cu nimic mai obraznic si mai infumurat decat credinciosii de duminica care pretind ca detin adevarul absolut si obliga societatea sa se supuna deciziilor luate in baza acestuia. Atitudinea mea vis-a-vis de religie se bazeaza pe simpla observatie a starii de fapt.Miile de biserici care apar ca ciupercile dupa ploaie,platite din banii populatiei care geme de saracie.Se bazeaza pe fondurile alocate Bisericii,ca institutie,in conditiile in care organizatii ca cea pe care spui ca o conduci sunt de o ineficienta crunta,parte din lipsa de fonduri,parte din lacomia celor care le folosesc pe post de afaceri si surse de venit usoare.Daca este adevarat ca ai infiintat o astfel de fundatie,esti de laudat,dar asta nu adauga cu nimic credit institutiei religioase,in conditiile in care la copii ajung cateva mii de euro,in timp ce biserica inghite ,asemeni unei gauri negre,milioane.Din contra,este penibil. Daca,in loc sa puna pe biserici acoperisuri de arama poleite cu aur,cumparate din Ucraina,sau alte ineptii dictate de grandomanie,preotii ar fi administrat un fond ptr constructia de locuinte gratuite pentru tineri,sau programe sociale de integrare in societate a celor defavorizati,atunci ai fi putut sa te lauzi cu ''binefacerile''religiei...In conditiile de fata,cu o floare nu se face primavara,iar un miliardar care da de pomana un leu e penibil,daca intelegi ce vreau sa spun..Am,oricum,indoieli serioase in privinta corectitudinii putinelor initiative de acest gen in Romania,indiferent de natura lor.
|
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 18:36
Domnule Secret,
Sint de acord cu tine 98%. Conducatorii bisericesti, indiferent de confesiune, au uitat ca biserica sint oamenii nu cladirea. Si asta din cauza grandomaniei. |
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 18:43
De la: dark1secret, la data 2009-04-26 17:06:48De la: eclaudesvd, la data 2009-04-22 22:27:26dark1secret... tu ai facut ceea ce l-ai intrebat pe andu? Ai vizitat un orfelinat, un azil de batrani, ai lucrat cu leprosi sau cu bolnavi in faze terminale? cati cersetori ai luat tu de pe strada? ai fost in canale sa vizitezi sau sa ajuti copii strazii??? Daca tu nu ai facut lucrurile acestea nu cere altora sa le faca!
|
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 18:45
De la: adipopa, la data 2009-04-26 18:18:31Dark Secret, te-ai implicat în vreun fel într-un grup de iniþiativã ºi suport? ªtii cã, fãrã a aspira la preºedenþie, puteai sã contribui la aceastã cauzã cu bani sau timp liber pe Internet. Dacã nu te-ai implicat, înseamnã cã postarea ºi vizionarea acelui videoclip a fost un simplu act de divertisment. Ce intelegi prin implicare? Prin conditia mea sociala si posibilitatile limitate,am facut si fac ceea ce pot.Nu te poti astepta de la mine,ca simplu om, ca din banii castigati prin munca,un simplu salariu, sa salvez toti amaratii soartei,dar macar incerc sa ajut cativa.La asta te referi? Biserica are fonduri de miliarde anual si nu e in stare sa construiasca macar o cantina a saracilor in fiecare localitate mai rasarita, din spiritul crestinesc mult-laudat cu vorbe goale,dar pot da comanda de inzestrare a lacaselor de cult cu obiecte din aur si argint,acoperisuri de zeci de mii de euro,vitralii de cristal,etc,etc,etc...Asta e religia pe care o lauzi? Ateismul este refuzul de a crede in zei.Daca incerci sa demonstrezi ca necredinta in zei a lui Mao l-a impins la crime,inseamna ca te afli in afara subiectului,iar logica ta este deficitara. Ideologiile extreme de ORICE natura,fie ele politice,fie religioase,nasc monstri. Din acest punct de vedere,ateii nu au nimic de-a face cu crimele lui Mao sau cu Inchizitia spaniola,ori cu macelurile si torturile legale ale Shariei,legea islamica.Ateu inseamna pur si simplu o persoana care nu crede in zei,indiferent de natura lor,iar denumirea a fost data de teisti,care ii baga in aceiasi oala pe toti cei care nu subscriu la doctrina proprie,si este complet arbitrar folosita. Mao nu credea in zei,dar credea in ideologia lui comunista.Daca vrei eu sunt ateu si a-ideologic/a-comunist, a-nazist si orice alti a vrei sa adaugi atunci cand vorbesti de ideologii totalitare.Nu fac nici o diferenta intre crimele totalitarismului comunist si cele ale totalitarismului religios. Ceea ce ai spus tu nu este un argument in acuzarea ateismului,ci doar o replica-sablon folosita foarte frecvent de religiosi,alaturi de cea cu''adevarul recunoscut de cei multi,tocmai pentru ca sunt multi''.
|
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 18:49
De la: radita09_telus_net, la data 2009-04-26 18:26:56Pentru cel ce pune crestinii la zid! LOL, UNDE sunt nene,daca au intrat in tara?? De ce nu au ajuns la cei care aveau nevoie de ele???...Mmmmm...si ne mai intrebam de unde si cum fac popii de isi parcheaza Mercedesurile ultimul model in fata vilei,in timp ce ne predica noua cumpatarea... Daca taceai,filosof ramaneai.
|
|
Shlomo_Mire_Ivan 1640 mesaje Membru din: 19/04/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 18:58
De la: radita09_telus_net, la data 2009-04-26 18:26:56Pentru cel ce pune crestinii la zid!Intr-adevar,au intrat in tara,dar stii unde au ajuns?Avem totul sub control!Shalom! |
|
9am4755 7 mesaje Membru din: 8/03/2009 |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 19:04
Acele organizatii care au introdus "ajutoare"in tara nu sunt crestine ci isi spun "crestine".Nu e vorba neaparat de preoti.Fostul meu patron era de origine romana si locuia in Germania.Aducea in tara tone de imbracaminte,hrana s.a.,se dadea un bun crestin,se lauda ca e fiu de preot ,si cand ajungea in Romania ,vindea totul.Numai daca ramanea ceva,dadea pe la vreun centru de batrani sau minori.Este o ocupatie cu ajutorul careia s-au facut averi considerabile.
|
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 19:11
De la: Shlomo_Imre_Istvan, la data 2009-04-26 18:58:36De la: radita09_telus_net, la data 2009-04-26 18:26:56Pentru cel ce pune crestinii la zid!Intr-adevar,au intrat in tara,dar stii unde au ajuns?Avem totul sub control!Shalom! Shlomy, Nu-i de gluma. Ce s-au facut cu ajutoarele? Sute de mii de dolari unde au disparut domnule? Ca noi le-am trimis pentru saraci. S-au trimis peste 10 containere de 40 tone fiecare, cel putin, anual. Numai ce stiu eu, din Nord America, plus Anglia, Australia, Germania etc. Lasa-ma sa-i intreb pe caracatitele astea nesatule: "Ce ati facut mai nenorocitilor cu partea saracilor?" Daca ati luat partea saracilor, focul vesnic este al vostru, v-ati nenorocit singuri. |
|
Shlomo_Mire_Ivan 1640 mesaje Membru din: 19/04/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 19:18
De la: radita09_telus_net, la data 2009-04-26 19:11:27Pai,eu nu glumesc deloc.Vorbesti de sute de mii de $.Afacerile sunt afaceri!De la: Shlomo_Imre_Istvan, la data 2009-04-26 18:58:36De la: radita09_telus_net, la data 2009-04-26 18:26:56Pentru cel ce pune crestinii la zid!Intr-adevar,au intrat in tara,dar stii unde au ajuns?Avem totul sub control!Shalom! |
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 19:19
Nu va grabiti sa sariti pe Dark pt ca nu este crestin
Intr-adevar, iubirea de aproape este o porunca pt crestini.. si o porunca grea, cred. Daca un ateu da dovada de "iubire de aproape", bravo lui!! Parerea mea (corectati-ma, daca gresesc) este ca nu poti sa-ti iubesti aproapele fara a TE SMERI intai pe tine!!! Pentru ca inainte de a-l ajuta un nefericit intelegi ca starea lui este pur intamplatoare (el nu este vinovat pt ceea ce i se intampla) si ceea ce ai este tot un joc al intamplarii (ai deoarece te-ai nascut si ai crescut intr-o conjunctura fericita, ai un anumit bagaj genetic..etc.. nici unul din aceste lucruri nu vin "pe merit")!!! Eu am observat ca cei ce cred ca merita ceea ce au sunt insensibili la problemele altora (ce parere aveti?). De aceea un ateu implicat in ajutorarea altora poate fi "mai crestin" in comportament decat crestinii (da, nu are credinta, dar are iubire si nadejde, nu??) |
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 19:28
Ce afaceri mai omule? Asta este haina si mincarea saracului.
|
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 19:30
Irina,
Si cine este Dragostea Eterna? Daca are iubire, s-a terminat cu ateismul! |
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 19:34
De la: radita09_telus_net, la data 2009-04-26 19:30:23Irina, pai cineva care ajuta dezinteresat are iubire, zic eu. In fine, sunt cam scarbita de credinciosii care cred ca "merita" ceea ce au (ca se roaga, ca ar fi "mai buni" de cand sunt crestini, mai intelepti, mai etc...) ... nimeni nu merita nimic.. De aceea eu cred ca ortodoxia este autentica.. smerirea este esentiala: daca te crezi bun (sau crezi ca meriti ceea ce ai), nu esti pe drumul corect. |
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 19:36
Bine Irina, dar cel putin sti ce inseamna ortodox?
|
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 19:41
De la: radita09_telus_net, la data 2009-04-26 19:30:23Irina, Hai sa iti spun cum functioneaza de obicei... Un intreprinzator discuta cu un preot din diaspora si pun de un plan de afaceri pe termen mediu.Preotul se ocupa cu colectarea de bunuri/bani,care sunt apoi comercializate de catre ''partenerul de afaceri'',care poate fi sau nu tot preot.De ce preotii din diaspora? Pentru ca au credibilitate,iar oamenii care reusesc afara au luat-o de la zero si cunosc valoarea banului,deci e mai greu sa ii pacalesti..(nu imposibil )...In rest,se petrece asa cum spunea 9am4755...''..Daca are iubire, s-a terminat cu ateismul''..lol, de ce ai impresia ca trebuie sa fii religios ca sa iubesti?! ...crezi ca ateii sunt un fel de monstri barbari,vesnic incruntati,incapabili de sentimente?Pai,atunci,uita-te bine la medici,de exemplu...Marea majoritate sunt atei, e un exemplu clasic.Ti se par atat de ingrozitori?
|
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 19:41
De la: radita09_telus_net, la data 2009-04-26 19:36:54Bine Irina, dar cel putin sti ce inseamna ortodox? Inca invat, Radita, inca invat.. Nu-mi explica, te rog.. imi place sa descopar singura lucrurile.. |
|
|
|

...Am lucrat ca voluntar pentru bolnavi in faza terminala si,din banii pe care ii castig muncind in niste conditii mai mult decat dificile,incerc sa ajut cativa copii de la doua orfelinate,unul din Moldova si celalalt din Constanta....Uimitor,nu?!?
...Crezi ca traim in evul mediu???Incearca sa gasesti informatii despre leprozerii,atatea cate sunt.Vei avea o surpriza..