Info
x
Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
|
Fosta membra 9am.ro 1639 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Mangalia |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 22:13
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-26 22:03:31veniti in bucuresti si va duc sa vedeti vile si gipane de neamuri proaste,toate ale preotilor care pacalesc multimile de babe si fraieri,mergeti in galati,in busteni,in sinaia,in ploiesti,in constanta[unde sunt multi turci-imami] si in sibiu unde sunt multi preoti catolici,veti intalni aceeasi nesimtire din partea asa zisilor slujitori ai domnului[care?!] Religia a fost afacerea cea mai prospera existenta de-a lungul istoriei. Prin ea a fost usor a manipula masele de oameni si de a castiga foarte usor foarte multi bani. Eu am ramas surprinsa anul trecut cand la o manastire din Moldova mi-a cerut cu tupeu o calugarita 50 de lei ca faceam poze prin curtea manastirii.....
|
|
Fosta membra 9am.ro 618 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 22:15
Worst Nightmare e facut de mine cu Windows Movie Maker,asa ca imi cer scuze pentru calitate.
Asta ca sa nu mai aveti impresia ca am ceva cu crestinii ,sau cu ortodocsii in particular..
Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
|
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 22:27
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-26 22:03:31veniti in bucuresti si va duc sa vedeti vile si gipane de neamuri proaste,toate ale preotilor care pacalesc multimile de babe si fraieri,mergeti in galati,in busteni,in sinaia,in ploiesti,in constanta[unde sunt multi turci-imami] si in sibiu unde sunt multi preoti catolici,veti intalni aceeasi nesimtire din partea asa zisilor slujitori ai domnului[care?!] Apropo de Constanta...La 2 strazi de mine,a mai rasarit o geamie noua...Acum s-au luat la intrecere popii cu imamii,care reusesc primii sa ne scoata din case dimineata,unii cu ''aleluia'', ceilalti cu ''la illaha illa allahu""
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 22:28
new age,hai sa-ti explic cum e la catolici,la ei la sibiu,ca si in toate bisericile catolice se plateste cotizatie lunara[in functie de cum se decide in cadrul comunitatii respective],exact ca la orice asociatie si partid politic,urmand ca respectivul cotizant,daca este cu cotizatia la zi,el si toti membrii familiei sale sa beneficieze de orice serviciu religios are nevoie[nunti,botezuri,inmormantari etc.]fara sa mai dea nici un leu in plus cum se intampla la ortodocsi
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 22:35
mai vreti,va mai servesc,martorii lui iehova,au cantina proprie,pensiuni,sali ale regatului lui iehova unde fiecare membru este obligat sa presteze munca voluntara trei zile pe luna,altfel il mananca dracu',se practica zeciuiala din greu,la fiecare intrunire trebuie donata o suma fixa+o suma simbolica[cat il lasa buzunarul pe fiecare],predicatorii au mertane si bmw-uri,fraierii au foamea-n gat
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 22:36
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-26 02:26:52new age... Sa vorbim putin despre constitutia din 1948. Constituþia din aprilie 1948, decretul care organiza invãþãmãntul pe baze exclusiv laice, decretul referitor la funcþionarea cultelor in RPR, legea de infiinþare a Ministerului Cultelor, statutul de funcþionare a Bisericii Ortodoxe Romãne au adus fiecare schimbãri in viaþa religioasã. Intreg cadrul legislativ creat cu aceastã ocazie intenþiona sã intãreascã legãturile dintre culte ºi statul romãn comunist, fãcãndu-le practic dependente de acesta. Dar ce crezi ca s-a intamplat defapt dupa nici un an? Biserica Greco-Catolicã dispãrea prin unificarea forþatã cu Biserica Ortodoxã. Deci un prim pas care calca in picioare ideea de stat laic. Atata timp cat impunem o credinta in detrimentul alteia, libertatea de a alege este calcata in picioare si ideea de stat laic se anuleaza.
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1639 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Mangalia |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 22:37
La bunica in sat niste oameni mai saraci au stat vreo 4 zile cu mortu in casa ca nu aveau bani sa dea la preot.Sa vedeti la noi in oras ce Chrysler are preotul de la biserica cea mare ...si nevasta-sa e obsedata sa faca solar mereu...e neagra ca o cioara si umbla toata impodobita in aur
|
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 22:40
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-26 22:28:57new age,hai sa-ti explic cum e la catolici,la ei la sibiu,ca si in toate bisericile catolice se plateste cotizatie lunara[in functie de cum se decide in cadrul comunitatii respective],exact ca la orice asociatie si partid politic,urmand ca respectivul cotizant,daca este cu cotizatia la zi,el si toti membrii familiei sale sa beneficieze de orice serviciu religios are nevoie[nunti,botezuri,inmormantari etc.]fara sa mai dea nici un leu in plus cum se intampla la ortodocsi Da Florin, aveam ceva cunostinte despre asta. Eu vorbeam de un preot ortodox care nu s-a multumit cu o cotizatie periodica donata de enoriasi bisericii (banii nu ajungeau la el) si a refuzat "postul". Oricum, omul lui Dumnezeu!!!
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 22:41
**Dar ce crezi ca s-a intamplat defapt dupa nici un an? Biserica Greco-Catolicã dispãrea prin unificarea forþatã cu Biserica Ortodoxã. Deci un prim pas care calca in picioare ideea de stat laic. Atata timp cat impunem o credinta in detrimentul alteia, libertatea de a alege este calcata in picioare si ideea de stat laic se anuleaza.**
oficial biserik greco-catolik nu a fost interzisa de regim ci s-a autodesfiintat.... s-au gasit 72 de episcopi (numar egal cu al celor kr semnasera documentul ce realiza unirea cu biserica romei in 1700) kr au semnat un document prin kr se specifik faptul k biserik greco-catolik se autodesfiinteaza de buna-voie si accepta sa se reintoark la ortodoxism.... asta a fost....in mod oficial nu au interzis nicio religie!!! |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 22:47
" oficial biserik greco-catolik nu a fost interzisa de regim ci s-a autodesfiintat....s-au gasit 72 de episcopi (numar egal cu al celor kr semnasera documentul ce realiza unirea cu biserica romei in 1700) kr au semnat un document prin kr se specifik faptul k biserik greco-catolik se autodesfiinteaza de buna-voie si accepta sa se reintoark la ortodoxism.... asta a fost....in mod oficial nu au interzis nicio religie!!!" Ioana tu crezi asta???? dacã crezi aºa ceva...eºti mai mult decât naivã!!!!
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 22:50
De la: CAMELYA_, la data 2009-04-26 22:37:42 Foarte grav ce-mi spui. Auzi, sa stai vreo 4 zile cu mortul in casa ca nu ai bani sa dai la preot??? este revoltator. Cand am zis ca Biserica nu face altceva (mai face, de ce sa vb la general) decat sa ia si de la bogati si de la saraci, pe cei din urma in loc sa-i ajute prin rolul ei "ocrotitor", Adi a sarit ca "ars" ca am ce am cu Biserica si crestinismul.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 22:58
De la: dark1secret, la data 2009-04-26 22:15:27Worst Nightmare e facut de mine cu Windows Movie Maker,asa ca imi cer scuze pentru calitate. E bun clipul.. impresionant... .. dar de ce ai pus stelele la final??!! |
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 23:00
ia uitati ce ma invatat eu de la adi ....
argumentele pe kr le aduceti voi impotriva crestinismului sunt ad hominem(la persoana)...adik...in loc sa atacati invatatura oficiala a bisericii si sa spuneti de ce nu sunteti de acord cu ea voi atacati persoanele kr o sustin... poi...e frumos din partea voastra?....ce vreti sa demonstrati prin asta?.....k ateismul e mai bun? nu o sa reusiti niciodata in felul asta...si eu va pot da exemplu de atei corupti,mincinosi,lacomi...etc... dak aveti ceva cu crestinismul luati-va de una dintre invataturile lui si explikti de ce nu sunteti de acord cu ea...si mai stam de vorba!!! ink ceva....a citit vreunul dintre voi decameronul lui boccaccio (cer scuze celor kr l-au citit...)...intr-una dintre povestile de acolo se spune k un catolic incerk sa-l determine pe un evreu sa treak la catolicism....si ii explik invatatura bisericii....evreu a fost aproape convins k e bine sa se converteask numai k a vrut k inainte de a face marele pas sa fak o calatorie pana la vatikn. acolo a vazut luxul si exuburanta in kr traiau marii episcopi...a vazut desfrau,hotie , preoti betivi...etc... s-a intors la catolic si ce credeti k i-a spus?....k vrea sa se converteask!!!!....a realizat k de fapt crestinismul este o religie extraordinara dak ,in ciuda abuzurilor si vietii imorale duse de mai marii bisericii totusi rezista de mii de ani....oamenii credeau cu tarie in dogma oficiala a bisericii chiar dak erau dezgustati de ceea ce vedeau la cei kr o propovaduiau,si...dak se intampla asta...in mod sigur era la mijloc puterea lui dumnezeu!!! cred k asta se intampla si in zilele noastre....oamenii tin foarte tare la ortodoxie ,chiar dak vad si ei (asa cum ati vazut si voi) cum unii dintre preotii ei incalk in nenumarate randuri invataturile pe kr le propovaduiesc....ortodoxia rezista de mii de ani si va rezista in continuare indiferent ce s-ar intampla....intrebati-va serios....de ce oare?....oare nu cumva e puterea lui dumnezeu la mijloc ? |
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 23:02
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-26 22:47:38 dora...stiu k de fapt biserik a fost interzisa...insa eu iti spuneam ce s-a intamplat in mod oficial... deci....OFICIAL comunismul nu a interzis nimik...sa aveti foarte clar in vedere acest lucru |
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 23:12
De la: marinescuirina, la data 2009-04-26 22:58:56De la: dark1secret, la data 2009-04-26 22:15:27Worst Nightmare e facut de mine cu Windows Movie Maker,asa ca imi cer scuze pentru calitate. Te referi la steagul Uniunii Europene? Pai,sunt pentru pastrarea,atat cat se mai poate,a valorilor noastre de baza.Urmareste primul clip,cel de dinaintea lui Worst Nightmare cu atentie,ca sa intelegi.
|
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 23:15
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-26 23:02:09De la: dora_visinescu, la data 2009-04-26 22:47:38 Juanna, oficial comunismul a interzis multe, incepand de la credinta (n.a - aceasta ii era doctrina), cãrþie susceptibile sã aducã aminte de ceea ce a fost înainte (pe baza unei conventii, Convenþia de armistiþiu),ideile (care au ucis milioane de oameni), etc.
|
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 23:25
Dragi mei, va mai lansez o "provocare". Stiti ca fara voia voastra, ceea ce retine sub forma de impozite din salariul si nu numai, statul decide ca o mica parte trebuie directionata catre BOR, BGC s.a? Mda, asta-i realitatea. E corect? Nu ar fi mai normal ca donatiile "cultice" sa fie directe si voluntare - cu atat mai mult cu cat serviciile "prestate" de Biserica (botezul, nunta, inmormantarea etc) sunt oricum platite?
|
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 23:28
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-26 23:00:02ia uitati ce ma invatat eu de la adi .... Juanna nici popoarele antice nu credeau ca zei la care se inchinau intr-o zi nu vor mai fi si credinta lor va muri. Nici faronii care se credeau un fel de zei, de Dumnezei, nu credeau ca intr-o zi oamenii vor veni doar sa le admire piramidele. Si exemplele pot continua.
|
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 23:43
**Juanna nici popoarele antice nu credeau ca zei la care se inchinau intr-o zi nu vor mai fi si credinta lor va muri. Nici faronii care se credeau un fel de zei, de Dumnezei, nu credeau ca intr-o zi oamenii vor veni doar sa le admire piramidele. Si exemplele pot continua.**
si crezi k o sa dispara si ortodoxia?....totusi....rezista de 2000 de ani..... nu cred k cei kr-si doresc desfiintarea ei vor reusi....romanii tin prea mult le ortodoxie... si iar ajung cu discutia la specificul national al poporului roman.... ai vazut ce a postat mytcor pe topicul tau?....k fara introducerea unei religii unice in toata lumea va fii imposibil sa se realizeze noua ordine mondiala. si dak mai adaugi afirmatiei astea si cea facuta de bertrand russel conform kreia doar religia si patriotismul sunt armele cu kr se poate lupta impotriva planurilor unora de a cuceri lumea...o sa ajungi la concluzia k...da!!!....e important sa nu dispara ortodoxia!!!! |
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 23:43
De la: marinescuirina, la data 2009-04-26 22:58:56De la: dark1secret, la data 2009-04-26 22:15:27Worst Nightmare e facut de mine cu Windows Movie Maker,asa ca imi cer scuze pentru calitate. Mda! Eu le-am vizionat pe amândouã. Darkone, ai o mare bilã albã de la mine!!!! Nici mie nu-mi plac musulmanii dar pânã la urmã, totuºi cred cã religia lor islamistã va rãmâne singura religie pe Terra, cã noi suntem prea preocupaþi sã "fim civilizaþi", în loc sã fim mulþi! Trist, dar adevãrat...ºi încã mai avea cineva tupeul sã mã ia la bani mãrunþi cã de ce mã preocupã statistica din p. de v. demografic!
|
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 23:58
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-26 23:43:16**Juanna nici popoarele antice nu credeau ca zei la care se inchinau intr-o zi nu vor mai fi si credinta lor va muri. Nici faronii care se credeau un fel de zei, de Dumnezei, nu credeau ca intr-o zi oamenii vor veni doar sa le admire piramidele. Si exemplele pot continua.** Mda, dar mai apare o "contradictie" cum ca, fara o religie unica in toata lumea, nu vor incetata niciodata conflictele si nu va fi pace pe pamant, indierct vor suferii miliarde de oameni.
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 00:10
cauza acelor conflicte nu este religia....
cauza a fost cea economik in permanenta dar maskta frumos de religie....ii invitam pe cei de pe topicul *cum poate explik....* sa incerce sa fak diferenta intre cauze si pretexte....religia a fost doar pretextul acelor razboaie .... **Mda, dar mai apare o "contradictie" cum ca, fara o religie unica in toata lumea, nu vor incetata niciodata conflictele si nu va fi pace pe pamant, indierct vor suferii miliarde de oameni.** vorbesti exact k unul dintre toti aia kr vor sa cucereasca lumea...unde ai invatat discursul asta? spun k religia a fost doar un pretex....ei...afla tu k adevarata cauza a fost cea economik!!!...dorinta de putere....de bani.... si da....razboaiele duse din cauza asta nu vor inceta niciodata.....si nici nu trebuie sa inceteze...pentru k asta ar insemna k planurile unora de a cuceri lumea functioneaza.....de ce crezi tu k se militeaza in permanenta pentru pace?....si k oamenilor nu li se mai da voie sa detina arme? atat timp cat va exista lacomie vor exista si razboaie ....si nu religia va fii vinovata pentru ele.... deci...rolul ortodoxiei in pastrarea specificului national se vede....sa nu uitam niciodata ceea ce suntem pentru nu deveni ceea ce vor altii sa fim.....(am spus-o de mai multe ori si o repet pana va intra bine in cap!!!) numai bine!!! |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 00:14
De la: New_Age, la data 2009-04-26 23:58:27De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-26 23:43:16**Juanna nici popoarele antice nu credeau ca zei la care se inchinau intr-o zi nu vor mai fi si credinta lor va muri. Nici faronii care se credeau un fel de zei, de Dumnezei, nu credeau ca intr-o zi oamenii vor veni doar sa le admire piramidele. Si exemplele pot continua.** Singura sansa ca sa reziste ortodoxia am mai mentionat-o, trebuie sã se delimiteze categoric de orice forme ieftina sau falsa de “naþionalism” ºi “fundamentalism”, redescoperind ºi asumîndu-ºi creator adevãrata tradiþie, cu toate exigenþele ei morale ºi spirituale. Oare asa va face? Eu ma indoiesc ca va reusi cu oameni care posteaza aici si nu se abat de la ceea ce inseamna azi ortodoxia.
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 00:17
"spun k religia a fost doar un pretex....ei...afla tu k adevarata cauza a fost cea economik!!!...dorinta de putere....de bani....
si da....razboaiele duse din cauza asta nu vor inceta niciodata.....si nici nu trebuie sa inceteze...pentru k asta ar insemna k planurile unora de a cuceri lumea functioneaza.....de ce crezi tu k se militeaza in permanenta pentru pace?....si k oamenilor nu li se mai da voie sa detina arme? atat timp cat va exista lacomie vor exista si razboaie ....si nu religia va fii vinovata pentru ele...." Deci eºti de acord cu mine...cel puþin în aceastã privinþã!!! Cã eu credeam cã nu mã "ascultã" nimeni ce tot zic de câteva pagini încoace!!!!
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 00:21
De la: New_Age, la data 2009-04-27 00:14:41De la: New_Age, la data 2009-04-26 23:58:27De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-26 23:43:16**Juanna nici popoarele antice nu credeau ca zei la care se inchinau intr-o zi nu vor mai fi si credinta lor va muri. Nici faronii care se credeau un fel de zei, de Dumnezei, nu credeau ca intr-o zi oamenii vor veni doar sa le admire piramidele. Si exemplele pot continua.** singurii ortodocsii kr au aparut in ultimul timp pe forumul asta suntem ...eu si irina!!! ce ne reprosezi? ce inseamna pentru tine *forma falsa de nationalism sau fundamentalism*? referitor la nationalism...am observat k multi romani nici nu cunosc semnifiktia acestui termen si a altora similare....k ...natiune ,stat national,etc.... am incerkt sa le explic mai multe (pe un alt topic de pe forumul asta) si nu am reusit de niciun fel...intr-un final...am renuntat....(dak nu a reusit nici adi ....nu aveam cum sa reusesc eu.....din pakte).... poate k ar fii bine sa fie deschis un topic pe tema asta.....
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 00:27
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-27 00:17:33"spun k religia a fost doar un pretex....ei...afla tu k adevarata cauza a fost cea economik!!!...dorinta de putere....de bani.... da...sunt intru totul de acord...razboaiele s-au dus pentru bani si putere de-a lungul timpului.... insa...astazi s-a observat k in felul asta nu s-a obtinut nimik....si s-a renuntat la metoda asta de cucerire a lumii....(mai ales dupa insuccesul lui hitler)... astazi se prefera alte metode....manipularea,crearea de structuri supra-statale,de organizatii kr chipurile militeaza pentru pastrarea pacii pe pamant....etc.... si...dak se mai trezesc cate unii prin vreun stat din asia sau europa sa nu fie de acord cu toate astea sunt imediat catalogati k teroristi sau fundamentalisti religiosi si bombardati fara mila....si sunt zeci de exemple in acest sens!!!! |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 00:27
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-27 00:10:43cauza acelor conflicte nu este religia.... Atata timp cat va "exista lacomie vor exista si razboaie ....si nu religia va fii vinovata pentru ele". Lacomia este incurajata indirect de Biserica prin avutia pe care a avut-o si inca o mai are. Ea Biserica trebuie sa dea exemplu de cum sa fi mai bun si fiecare l-ar fi urmat (ma rog, nu chiar toti). Pana una alta cat nu face asta, are o mare parte de vina in conflictele umane.
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 00:32
De la: New_Age, la data 2009-04-27 00:27:27De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-27 00:10:43cauza acelor conflicte nu este religia.... Razboaiele au fost si vor fi economice, asta este clar, dar religia afost cea care indirect le-a incurajat. Asta trebuie sa intelegi tu. "razboaiele duse din cauza asta nu vor inceta niciodata.....si nici nu trebuie sa inceteze''. Ce-ai zis? Adica sa toleram razboaiele si sa sufere miliarde de oameni ?
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 00:34
**Atata timp cat va "exista lacomie vor exista si razboaie ....si nu religia va fii vinovata pentru ele". Lacomia este incurajata indirect de Biserica prin avutia pe care a avut-o si inca o mai are. Ea Biserica trebuie sa dea exemplu de cum sa fi mai bun si fiecare l-ar fi urmat (ma rog, nu chiar toti). Pana una alta cat nu face asta, are o mare parte de vina in conflictele umane.**
nu e adevarat k biserik detine o avere fabuloasa....stiu din experienta...tatal meu e preot,si....dak ar fii asa bogat nu as mai sta acum in camin ci mi-as fii inchiriat o garsoniera numai pentru mine.... nu ma pot plange de nimik...dar...pentru tot ceea ce am parintii mei muncesc foarte mult..... da..si preotii lacomi au partea lor de vina...discrediteaza ortodoxia aiurea si oamenii isi pierd increderea in ea....si altfel...indepartandu-se de credinta stramosilor lor o vor putea usor adopta pe cea noua ...a *pacii* si *iubirii*....kr le va fii impusa.... trebuie doar sa ne multumim cu faptul k exista si preoti smeriti...kr nu umbla dupa a-si aduna comori pe pamant..... |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 00:35
De la: New_Age, la data 2009-04-27 00:32:38De la: New_Age, la data 2009-04-27 00:27:27De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-27 00:10:43cauza acelor conflicte nu este religia.... "vorbesti exact k unul dintre toti aia kr vor sa cucereasca lumea...unde ai invatat discursul asta?'' Am invatat asta din dorinta de a vedea o lume mai buna si n-am nimic in comun cu cei care vor sa foloseasca asta pentru a cuceri lumea.
|
|
|
|

Eu am ramas surprinsa anul trecut cand la o manastire din Moldova mi-a cerut cu tupeu o calugarita 50 de lei ca faceam poze prin curtea manastirii.....
La bunica in sat niste oameni mai saraci au stat vreo 4 zile cu mortu in casa ca nu aveau bani sa dea la preot.
...si nevasta-sa e obsedata sa faca solar mereu...e neagra ca o cioara si umbla toata impodobita in aur
dacã crezi aºa ceva...eºti mai mult decât naivã!!!!
.. dar de ce ai pus stelele la final??!!