Info
x
Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 00:43
**Razboaiele au fost si vor fi economice, asta este clar, dar religia afost cea care indirect le-a incurajat. Asta trebuie sa intelegi tu.
"razboaiele duse din cauza asta nu vor inceta niciodata.....si nici nu trebuie sa inceteze''. Ce-ai zis? Adica sa toleram razboaiele si sa sufere miliarde de oameni ?** poi...vorbeam in paginile trecute despre rolul violentei in istorie.... (vezi krtea lui friedriech engels pe kr o mai recomandam cuiva).... oamenii nu s-au putut apara de-a lungul timpului in fata lacomiei altora decat prin violenta....nu sunt de acord cu razboaiele de cucerire...doar cu cele de aparare.... astfel...in fata lacomiei s-a raspuns cu rascoale,revolutii ,lupte de strada etc.... insa...stai linistit k razboaiele vor inceta in scurt timp...cel putin intre marile puteri ale lumii....!!!...fikr dintre aceste mari puteri este extrem de bine inarmata si are capacitate de a doua replik(dak nu stii ce e aia si te interezeaza iti pot explik)....asa k...adio razboaie....doar state bine inarmate...(evident doar alea bogate kr isi permit sa se inarmeze bine...restul....trebuie doar sa tak din gura si sa accepte orice compromis).... ar fii chiar o nebunie din partea romanior sa incerce sa iese din ue printr-o revolutie....dar....ma gandema k poate ii determinam sa ne dea afara.... |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 00:45
cum sa-i determinam sa ne dea afara din ue?
in mod sigur nu printr-o revolutie....dar atunci ...cum?.... asta e intrebarea..... |
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 00:46
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-27 00:43:07**Razboaiele au fost si vor fi economice, asta este clar, dar religia afost cea care indirect le-a incurajat. Asta trebuie sa intelegi tu. Mai vb maine, trebuie sa ma duc la culcare. Maine lucrez.
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 00:48
De la: New_Age, la data 2009-04-27 00:46:45De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-27 00:43:07**Razboaiele au fost si vor fi economice, asta este clar, dar religia afost cea care indirect le-a incurajat. Asta trebuie sa intelegi tu. si eu ma scol maine la 6.... oricum...noapte buna!!! sa te gandesti pana maine la o solutie sa iesim din ue.....
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 00:55
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-27 00:45:47cum sa-i determinam sa ne dea afara din ue? Ioana, crede-mã cã nu vrei sã-i determinãm " sã ne dea afarã" din U.E.! Nici nu vreau sã mã gândesc la consecinþe....darãmite la "motive"....Brrr!!!
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 00:58
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-27 00:55:05De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-27 00:45:47cum sa-i determinam sa ne dea afara din ue? mai bine sa ni se intample orice altceva decat sa mai fim sclavii europei ... |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 01:04
"mai bine sa ni se intample orice altceva decat sa mai fim sclavii europei ..."
Glumeºti, nu ?! De cel puþin 50 de ani...noi suntem sclavii "cuiva"....nu conteazã ce s-a schimbat...cã oricum a rãmas la fel!
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 01:09
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-27 01:04:13"mai bine sa ni se intample orice altceva decat sa mai fim sclavii europei ..." :(((((( urmasii lui stefan cel mare si-au vandut de bunavoie tara aderand la ue...poi...cred k se intoarce in mormant..... dar...oricum...discutia este despre ce rol are ortodoxia in tot acest context....si se poate vedea usor k are un rol benefic.... pakt insa k unii preoti se comporta total aiurea...uite...si maria zicea k a renuntat la ortodoxie din cauza unuia dintre ei.... e extrem de grav ce se intampla....tocmai acum,cand avem nevoie mai mare sa ne redescoperim valorile nationale!!! |
|
|
|
|
Shlomo_Mire_Ivan 1640 mesaje Membru din: 19/04/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 01:24
Ja sam ja Jeremija
prezivam se Krstic, selo mi je Toponica drvena mi dvokolica, sluzio sam stari kadar artiljerija Slobodan Milosevic,Radko Mladic,Radovan Karadzic,Zdravko Tolimir etc etc etc Si,ce au realizat?Ja sam ja Jeremijaprezivam se Krstic, selo mi je Toponica drvena mi dvokolica, sluzio sam stari kadar artiljerija |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 01:33
De la: Shlomo_Imre_Istvan, la data 2009-04-27 01:24:22Ja sam ja Jeremija No aºe! No amu ne traduci?! Care-i faza cu tunurile?!
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 01:38
Ma numesc ioana//numele de familie este pe arc//sunt de namol din jud valcea//si am facutara scoala de artileristi cu crusha-n mana!Cam ashe se laudau sarbii mai acu cativa ani si uite ce au ajuns!Nationalism de kk!
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 01:39
Au vrut si ei o maica Srpska si ce a iesit!
|
|
Fosta membra 9am.ro 618 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 01:39
De la: Shlomo_Imre_Istvan, la data 2009-04-27 01:24:22Ja sam ja Jeremija Are dreptate Shlomo...Mai bine urmau curentul general..Problema e ca nu au fost lasati sa il urmeze..Se dorea destramarea Yugoslaviei si au lucrat la asta inclusiv aliatii lor de veacuri,rusii.. Joana glumeste cred...Aflati in ''umbra marelui urs* '',avem prea putin de ales.E tanara si nu are amintirea garniturilor de tren care se intindeau pe kilometri,indreptandu-se spre est.Ea nu a vazut ''Luminita'',seara,la televizor,in cele doua ore de program zilnice, cu doar putin inainte sa se ia lumina si sa aprindem lampile cu gaz..Par povesti pentru ei..
Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
|
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 01:41
[Ei, aþi scris foarte mult astãzi...iar eu am venit foarte târziu acasã. Voi încerca sã rãspund cât pot din urmã.]
+++ De la: dark1secret, la data 2009-04-26 18:27:57Daca este adevarat ca ai infiintat o astfel de fundatie,esti de laudat,dar asta nu adauga cu nimic credit institutiei religioase,in conditiile in care la copii ajung cateva mii de euro,in timp ce biserica inghite ,asemeni unei gauri negre,milioane.Din contra,este penibil. Eu cred cã ceea ce fac þine într-adevãr de mãrturia creºtinã practicã ºi adaugã credit Bisericii – chiar dacã nu folosesc nici instituþia nici banii acesteia. Ca sã numeºti o astfel de iniþitivã „penibilã” (deºi nu cunoºti absolut nimic despre ea) este o prezumþie gratuitã ºi rãutãcioasã. Sunt mulþi oameni care, asemenea mie, fac foarte mult bine semenilor lor, ºi o fac din convingere, cu profesionalism ºi din spirit de sacrificiu; unii sunt creºtini, alþii nu. Dar nici unul dintre aceºtia nu meritã dispreþul ºi suspiciunea unor necunoscuþi. Ei nu sunt importanþi nici pentru posteritate nici pentru publicitate, ci pentru comunitãþile în care slujesc – pentru copiii, sãracii, bãtrânii, femeile sau persoanele în faze terminale pe care îi îngrijesc. Restul nu mai conteazã. |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 01:43
De la: dark1secret, la data 2009-04-26 18:45:48Ce intelegi prin implicare? Prin conditia mea sociala si posibilitatile limitate,am facut si fac ceea ce pot.Nu te poti astepta de la mine,ca simplu om, ca din banii castigati prin munca,un simplu salariu, sa salvez toti amaratii soartei,dar macar incerc sa ajut cativa.La asta te referi? Ce înþeleg prin implicare? Orice. Atunci când ceva te impresioneazã atât de mult încât devine o pasiune în toatã regula (poate fi dreptate socialã sau servicii umanitare) devii foarte inventiv. Nu conteazã cã ai un salar modest; sunt multe alte resurse de care dispui (timp, forþã de muncã, competenþe profesionale). În jurul meu sunt mulþi oameni ca tine, bugetari sau muncitori la bandã, dar dispuºi sã-ºi sacrifice douã ore pe zi pentru a ajuta 1-la-1 un copil sãrac ºi fãrã suport educaþional în familie sã-ºi facã temele pentru ziua urmãtoare. Dar poate cer prea mult ºi nu sunt realist. Oricum. Mã aºtept ca oamenii care spun cã sunt profund miºcaþi de un eveniment sau de o cauzã, sã facã ceva – nu ºtiu ce, ceva. Mulþi care au vãzut imagini sau vidoeclip-uri cu ciopârþirea fãtului ºi scoaterea lui pe bucãþi din pântecele mamei au luat atitudine anti-avort. Tot aºa, postarea imaginilor ºocante din satul Bomatara trebuie cumva legatã de o pasiune pentru cauza respectivã – altfel rãmâne doar un moment de divertisment macabru. |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 01:43
De la: dark1secret, la data 2009-04-26 18:45:48Ateismul este refuzul de a crede in zei.Daca incerci sa demonstrezi ca necredinta in zei a lui Mao l-a impins la crime,inseamna ca te afli in afara subiectului,iar logica ta este deficitara. Ideologiile extreme de ORICE natura,fie ele politice,fie religioase,nasc monstri. Din acest punct de vedere,ateii nu au nimic de-a face cu crimele lui Mao sau cu Inchizitia spaniola,ori cu macelurile si torturile legale ale Shariei,legea islamica.Ateu inseamna pur si simplu o persoana care nu crede in zei,indiferent de natura lor,iar denumirea a fost data de teisti,care ii baga in aceiasi oala pe toti cei care nu subscriu la doctrina proprie,si este complet arbitrar folosita. Mao nu credea in zei,dar credea in ideologia lui comunista.Daca vrei eu sunt ateu si a-ideologic/a-comunist, a-nazist si orice alti a vrei sa adaugi atunci cand vorbesti de ideologii totalitare.Nu fac nici o diferenta intre crimele totalitarismului comunist si cele ale totalitarismului religios. Ceea ce ai spus tu nu este un argument in acuzarea ateismului,ci doar o replica-sablon folosita foarte frecvent de religiosi,alaturi de cea cu''adevarul recunoscut de cei multi,tocmai pentru ca sunt multi''. Sã ne înþelegem mai întâi asupra definiþiei. Ateismul este convingerea sau poziþia filosoficã explicitã (presupunând adicã familiaritatea cu teismul) conform cãreia nu existã zei/zeitãþi. Sã ne amintim însã cã romanii i-au considerat ºi pe creºtini atei deoarece nu credeau în zei. De aceea este necesar sã spunem cã ateismul la care ne referim acum este negarea absolutã a divinitãþii, supranaturalului ºi transcendeþei (inclusiv sau mai ales a Dumnezeului iudeo-creºtin). Denumirea nu a fost datã de teiºti, ci asumatã de ateiºti undeva prin secolul XVIII (cred). Ateismul este o ideologie – nu vãd cum poþi nega aceastã calitate. În plus, deºi ateismul este o ideologie distinctã de comunism (ateismul existã ºi în afara comunismului!), în comunism ateismul este poziþia de bazã, intrinsecã ºi absolut necesarã (comunismul nu existã fãrã ateism). Nu poþi spune cã politicile comuniste de opresiune nu au nimic a face cu ateismul. Ateismul era parte integrantã din tot ce au fãcut Stalin sau Mao. Fãrã ateism, comunismul nu ar fi avut nici o forþã – de fapt nu ar fi existat (ºi nu ar exista nici astãzi). Eu nu subscriu ideii de învinovãþire-prin-asociere. Nu cred cã ateii sunt vinovaþi de crimele staliniste sau maoise. Nu cred cã ateismul (ca ideologie) înseamnã neaparat violenþã, atrocitãþi, crime. Observ doar cã acest lucru s-a întâmplat, anume cã în numele ateismului s-au comis de-a lungul istoriei atrocitãþi de proporþii. Nici creºtinii însã nu pot fi învinovãþi-prin-asociere. Doar pentru cã, în numele creºtinismului (ºi împotriva învãþãturii biblice), s-au comis atrocitãþi (Cruciade, Inchiziþie), nu înseamnã cã religia creºtinã promoveazã sau susþine violenþa, crima. Nu e cinstit sã pomeneºti atrocitãþile comise în numele creºtinimsului ºi sã treci cu vederea atrocitãþile comise în numele ateismului. |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 01:45
Stii cum e,te dai la urs cu parul!Stii care-i diferenta,sarbii au avut tupeu.Noi,niciodata!D-asta mor,suntem buni la oratorie si-n caz de ceva vom fi buni la orale!Ptr darkone.
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 01:46
De la: New_Age, la data 2009-04-26 19:51:34Sa lamurim odata ce inseamna verbul a plagia: a lua, a fura IDEILE, EXPRESIILE, INVENTIILE cuiva ºi a le prezenta drept creaþii proprii. Nu cred ca am spus nici un moment ca prima postare legata de contradictiile biblice imi apartine si in urmatoarea postare am si mentionat ca am sa vin si cu cuvintele mele, deocamdata ma rezum la acest text. Cred cã e inutil sã mai discutãm de plagiat. Nu recunoºti ºi cu asta basta. Prima ta postare s-a fãcut în numele tãu, nu? Cum poþi spune cã tu nu ai afirmat niciunde cã textul din postarea respectivã îþi aparþine? Pãi simpla publicare a acelui text în numele tãu (fãrã nici o altã remarcã referitoare la surse) face în mod implicit aceastã afirmaþie. Tu l-ai prezentat ca ºi o creaþie proprie – asta înseamnã plagiat. Numai dupã ce te-am acuzat cã arunci pe forum un text vânturat de colo-colo pe Internet ai spuns un fel de „ºi ce dacã” ºi cã vei reveni „ºi cu cuvintele tale”. Þi-au luat de fapt vreo 4-5 postãri ca sã nominalizezi sursa textului! De ce ne furãm singuri cãciula? |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 01:48
De la: New_Age, la data 2009-04-26 19:51:34N-am mentionat niciodata ca Biserica este demonica, demonizarea ei vine in urma unor greseli ale trecutului. Expresia ca Isus este "demonul înãlþat la cer", nu-mi apartine. Eu personal n-am postat asa ceva si cine a modificat cele spuse de mine pe unele forumuri sa-si asume responsabilitatea. New Age, toate postãrile articolului pe care de data aceasta þi-l asumi sunt intitulate „Creºtinismul originar – cult demonic”, ºi încep aºa: „Acei care au avut tangenþe cu creºtinismul ca religie, în special cea creºtin ortodoxã, vãd la suprafaþã o credinþã a compasiunii ºi a milei faþã de om. Aparenþele pot înºela, o evaluare a surselor primare ale acestei religii va aduce mai multã luminã privind adevãrata-i esenþã.” Cum poþi spune deci cã nu ai menþinut niciodatã cã biserica este demonicã? Aºa þi-ai intitulat articolul: „Creºtinismul originar – cult demonic”. Iar apoi promiþi cã-l vei ajuta pe cititor sã înþeleagã adevãrata esenþã a ortodoxiei – religie care, dupã pãrerea ta, numai la suprafaþã înseamnã compasiune ºi milã faþã de om. Expresia „demonul înãlþat la cer” cu referire la Iisus este parte din acest text în toate postãrile. Nu ºtiu dacã proprietarii blogurilor pot interveni în textul tãu sau nu, dar e greu de crezut cã au fãcut-o toþi (peste 10 dacã nu mã înºel). Oricum, tu însuþi îl numeºti pe Iisus „demonul înãlþat la cer” în postarea ta din 26 Aprilie 2009, ora 01:24 (pagina 115)! Nu are rost aºadar sã te revolþi la gândul cã alþii au intervenit în textul tãu ºi sã le ceri sã-ºi asume responsabilitatea. Tu, cu mânuþa ta ai copiat ºi postat textul în care Iisus este numit „demonul înãlþat la cer” pe acest forum! Înþelegi acum de ce vorbesc despre onestitate? |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 01:48
De la: New_Age, la data 2009-04-26 19:51:34Evoluþionismul reprezinta o istorie decentã a ideilor. Despre cosmogonia biblicã pot spune pe scurt ca sustine ideeaca pamantul are cam 7500 de ani vechime cand el are dovedit stiintific cateva miliarde. Este riduculizarea mea si mi-a asum. Cosmogonia biblicã nu susþine ideea cã pãmântul are aproximativ 7,500 ani. Citeºte ce am mai scris pe acest forum despre cosmogonie ca gen literar, despre cosmogonia biblicã ºi dialogul acesteia cu celelalte cosmogonii antice, despre absurditatea siluirii cosmogoniilor sã foloseascã categorii de gândire tipice literaturii ºtiinþifice... Touºi, întrebarea mea era puþin diferitã: în ce sens evoluþia (naturalist înþeleasã) aruncã în aer cosmogonia biblicã (pe care o ridiculizezi), dar nu ºi cea vedicã (de care te simþi atras)? |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 01:50
De la: adipopa, la data 2009-04-27 01:43:27De la: dark1secret, la data 2009-04-26 18:45:48Ce intelegi prin implicare? Prin conditia mea sociala si posibilitatile limitate,am facut si fac ceea ce pot.Nu te poti astepta de la mine,ca simplu om, ca din banii castigati prin munca,un simplu salariu, sa salvez toti amaratii soartei,dar macar incerc sa ajut cativa.La asta te referi? Cred ca nu ai citit cu atentie mesajele mele anterioare,Adi Suntem ,oricum,pe pozitii diametral opuse si total ireconciliabile in privinta religiei,asa ca,hai sa o lasam balta.Apropo,nu lucrez la banda,sunt navigator,fost militar de profesie si incerc sa termin facultatea de medicina pentru a-mi lua diploma de asistent medical TOCMAI pentru a ajuta oamenii..Si asta fara sa vantur cruci,sa dau cu cadelnite sau sa ma rup in figuri de ninja imbracat in popa cu buzunare adanci. Mai bine hai sa ascultam ceva.Sper sa iti placa ,iar versurile le gasesti la descriere,pe YouTube:
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 01:51
De la: Shlomo_Imre_Istvan, la data 2009-04-27 01:45:39Stii cum e,te dai la urs cu parul!Stii care-i diferenta,sarbii au avut tupeu.Noi,niciodata!D-asta mor,suntem buni la oratorie si-n caz de ceva vom fi buni la orale!Ptr darkone. Asa este ! Suntem o natie de avocati buni de gura
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 01:53
De la: adipopa, la data 2009-04-27 01:43:57Ateismul este o ideologie – nu vãd cum poþi nega aceastã calitate. Glumesti !!!!
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 02:02
De la: dark1secret, la data 2009-04-27 01:50:30De la: adipopa, la data 2009-04-27 01:43:27De la: dark1secret, la data 2009-04-26 18:45:48Ce intelegi prin implicare? Prin conditia mea sociala si posibilitatile limitate,am facut si fac ceea ce pot.Nu te poti astepta de la mine,ca simplu om, ca din banii castigati prin munca,un simplu salariu, sa salvez toti amaratii soartei,dar macar incerc sa ajut cativa.La asta te referi?
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 02:07
De la: dark1secret, la data 2009-04-27 01:53:09De la: adipopa, la data 2009-04-27 01:43:57Ateismul este o ideologie – nu vãd cum poþi nega aceastã calitate. Adi, ateismul este negarea existenþei lui D-zeu = necredinþã Cum poþi s-o numeºti "ideologie"? Hmmm, nu mã aºteptam din partea ta....poate eºti prea obosit
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 07:05
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-27 02:07:15De la: dark1secret, la data 2009-04-27 01:53:09De la: adipopa, la data 2009-04-27 01:43:57Ateismul este o ideologie – nu vãd cum poþi nega aceastã calitate. Depinde cum definiþi sau ce înþelegeþi voi prin „ideologie”... Unul dintre cei mai importanþi cercetãtori în domeniul „ideologiei” a fost Louis Athusser (orice student la istorie sau sociologie ar trebui sã fie familiar cu el). Eu am gãsit pe Internet la repezealã câteva din eseurile lui, dintre care douã ar fi probabil de subliniat, „Ideology and Ideological State Apparatuses (Notes towards an Investigation)” www.marx2mao.com/Other/LPOE70ii.html#s5 ºi „Lenin and Philosophy” www.marx2mao.com/Other/LPOE70ii.html) [interesant domeniu: marx2mao] Deºi filosof marxist structural, Athusser a evitat elementul de putere sau dominare tipic definiþiilor marxiste, definind ideologia ca structura presupoziþiilor care formeazã lumea imaginativã a unui grup...un sistem de idei ºi reprezentãri care guverneazã mintea unui om...o reprezentare a relaþiei imaginare dintre individ ºi condiþia existenþialã realã...asemenea visului (în reprezentarea freudianã). Aceasta este teza nr. 1 a definiþiei „ideologiei” (componenta sistemic imaginativã); teza nr. 2 subliniazã întruparea „ideologiei” (existenþa ei materialã concretã). Dacã îl citiþi pe Athusser ºi în alte lucrãri veþi vedea cã teoria ideologiei pe care o descrie el se apropie foarte mult de teoria freudianã a inconºtientului (i.e., a-istoricã, eternã ºi omniprezentã). Vã dau un citat elocvent (nu pot traduce acum) din „Lenin and Philosophy” – deºi Athusser se referã aici la individul care crede în Dumnezeu nu la cel care nu crede (însã cei doi sunt egali în faþa definiþiei). +++++++++++++ An individual believes in God, or Duty, or Justice, etc. This belief derives (for everyone, i.e. for all those who live in an ideological representation of ideology, which reduces ideology to ideas endowed by definition with a spiritual existence) from the ideas of the individual concerned, i.e. from him as a subject with a consciousness which contains the ideas of his belief. In this way, i.e. by means of the absolutely ideological 'conceptual' device (dispositif ) thus set up (a subject endowed with a consciousness in which he freely forms or freely recognizes ideas in which he believes), the (material) attitude of the subject concerned naturally follows. The individual in question behaves in such and such a way, adopts such and such a practical attitude, and, what is more, participates in certain regular practices which are those of the ideological apparatus on which 'depend' the ideas which he has in all consciousness freely chosen as a subject. If he believes in God, he goes to Church to attend Mass, kneels, prays, confesses, does penance (once it was material in the ordinary sense of the term) and naturally repents and so on. If he believes in Duty, he will have the corresponding attitudes, inscribed in ritual practices 'according to the correct principles'. If he believes in Justice, he will submit unconditionally to the rules of the Law, and may even protest when they are violated, sign petitions, take part in a demonstration, etc. Throughout this schema we observe that the ideological representation of ideology is itself forced to recognize that every 'subject' endowed with a 'consciousness' and believing in the 'ideas' that his 'consciousness' inspires in him and freely accepts, must 'act according to his ideas', must therefore inscribe his own ideas as a free subject in the actions of his material practice. If he does not do so, 'that is wicked'. Indeed, if he does not do what he ought to do as a function of what he believes, it is because he does something else, which, still as a function of the same idealist scheme, implies that he has other ideas in his head as well as those he proclaims, and that he acts according to these other ideas, as a man who is either 'inconsistent' ('no one is willingly evil') or cynical, or perverse. +++++++++++++ În fine, sunt presat de timp dimineaþa asta, nu vreau sã mã lungesc. Dar întreb, în virtutea celor spuse mai sus, ºi în ciuda diversitãþii reprezentãrii atât la nivel imaginativ cât ºi al acting-ului, nu îndeplineºte ateismul condiþiile definiþiei ideologiei? Sau, pentru voi, ce este totuºi ateismul – dacã nu ideologie? |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 10:38
"În fine, sunt presat de timp dimineaþa asta, nu vreau sã mã lungesc. Dar întreb, în virtutea celor spuse mai sus, ºi în ciuda diversitãþii reprezentãrii atât la nivel imaginativ cât ºi al acting-ului, nu îndeplineºte ateismul condiþiile definiþiei ideologiei? Sau, pentru voi, ce este totuºi ateismul – dacã nu ideologie?"
Adi, ca sã poþi numi ateismul, ideologie, ar trebuii sã aduni toþi ateii ºi sã-i faci sã aibã un scop, un þel comun, dupã niºte idei comune! Practic, ar trebuii ca ateii sã aibã ºi ei o bisericã, sau un cod anume dupã care sã trãiascã pentru o periodã destul de îndelungatã.! Este cel puþin absurd Ideologie = Totalitatea ideilor ºi concepþiilor filozofice, morale, religioase etc. care reflectã, într-o formã teoreticã, interesele ºi aspiraþiile unor categorii într-o anumitã epocã. ♦ P. restr. Totalitatea ideilor ºi concepþiilor care constituie partea teoreticã a unui curent, a unui sistem etc. ♦ ªtiinþã care are ca obiect de cercetare studiul ideilor, al legilor ºi al originii lor. [Pr.: -de-o-] – Din fr. idéologie.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1798 mesaje Membru din: 1/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 11:32
Maressal, în teologia nou-testamentalã (în special paulinã), învierea lui Hristos (deja) ºi a credincioºilor (nu încã) se apropie ºi se despart armonios nu contradictoriu... BLA BLA...
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 11:32
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-27 10:38:53"În fine, sunt presat de timp dimineaþa asta, nu vreau sã mã lungesc. Dar întreb, în virtutea celor spuse mai sus, ºi în ciuda diversitãþii reprezentãrii atât la nivel imaginativ cât ºi al acting-ului, nu îndeplineºte ateismul condiþiile definiþiei ideologiei? Sau, pentru voi, ce este totuºi ateismul – dacã nu ideologie?" ªi unde, Dora, în definiþia de dicþionar (incomparabil inferioarã definiþiei filosofice pe care þi-am dat-o eu ºi materialului spre care te-am îndreptat), vezi tu elementul religios pe care presupui cã ateismul ar trebui sã-l îndeplineascã? Confunzi inexplicabil religia cu ideologia. Nu trebuie sã-þi demonstrez decât cã ateismul este ideologie (ceea ce e uºor) nu ºi cã ateismul este religie (cum se mai afirmã la nivel popular). Pretenþia ta cã ateii ar trebui sã aibã þel comun, bisericã, legi, etc. iese din cadrul definiþiei (ºi analizei) lui Athusser. Nu trata superficial subiectul (bisericã, þel, legi, sunt bla-bla). Hai sã ridicãm ºtacheta academicã... |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 11:54
De la: maressalul_, la data 2009-04-27 11:32:29Pe mine ma intresa ce s-a intamplat in REALITATE ... nu in teologia nou-testamentala. Maressal, nu ai acces la realitatea primului veac decât prin intermediul "teologiei" nou-testamentale. Ai întrebat cum poate fi asociatã învierea lui Iisus cu învierea morþilor în teologia creºtinã. Pentru orice istoric al acestei perioade rãspunsul pe care þi l-am dat (ºi care este standard în istoria nou-testamentalã) satisface criteriile disciplinei. Tu poþi continua mai departe cu dihotomia realitate/teologie, dar dacã o faci nu mai ai istorie. Nici o istorie scrisã vreodatã nu este a-ideologicã (nici tu dacã ai scrie istoria weekend-ului trecut nu ai scrie într-un vacuum ideologic), însã asta nu înseamnã cã nu avem acces la realitate. Ce tu crezi cã distruge pe altul te distruge ºi pe tine! De la: maressalul_, la data 2009-04-27 11:32:29Maressal, noi doi am mai vorbit despre importanþa genului literar atunci când citim un text antic. BLA BLA BLA ... La un aºa rãspuns, nu pot nici mãcar comenta. Dacã vrei sã facem progres, începe sã citeºti literaturã anticã (nu neaparat biblicã) ºi citeºte criticã literarã de specialitate (mai ales legat de genuri literare). Sã nu crezi cã înþelepciunea începe sau se sfârºeºte cu tine. Cu astfel de întrebãri (ºi replici), un profesor de istorie sau literaturã te-ar trimite în clasele gimnaziale...
|
|
|
|

Si,ce au realizat?Ja sam ja Jeremija