back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 23:41

De la: Jesus_my_Brother, la data 2009-01-09 23:31:16Desteptule! Cine a creat pe mama? Raspuns=Maicasa.

Si pe maicasa? Raspuns=Maicasa!
Si pe maicasa ? Raspuns=Maicasa!
Si pe maicasa?Raspuns=Maicasa!

Si pe maicasa? Raspuns=Adam si Eva!

Si pe Adam si Eva =Raspuns final=Dumnezeu

MAI!!!

STII CA IN UNELE BISERICI SUNT UNII CARE SE OCUPA CU ORDINEA.
IN LOC SA CITESC TB SA VA ATENTIONEZ MEREU.
iNTREBARE: VREI SA NE ARATI CA AI MUSCHI SAU CA STII CEVA?

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 23:42

De la: anonymus_los, la data 2009-01-09 23:36:02dak te interseaza pe vremea cruciadelor erau cel putin 500 de secte religioase apartinand crestinismului ;) .. mai pune mana si citeste niste carti adevarate nu numa basmele bibliei ... dar nush dak niste incuiati k voi puteti adopta o gandire logica si rationala... cam greu sa te emancipezi dak te iei dupa cuvintele "crede si nu cerceta" ;) adik mai cu alte cuvinte stai pe dosul tau si taci

Intotdeauna au fost tentative de INVENTARE ... a unor noi secte... dar nu ca acum... intotdeauna Biserica s-a luptat sa nu apara ereici (consiliul de la Niceea 325 exact pe motivul asta s-a convocat ca se gasise un destept pe nume Arie sa schimbe invatatura) , dar asta nu inseamna nimic pentru mandria omului il impinge mereu la "interpretari" dupa mintea lui...

Adevaratele rataciri au inceput de la protestanti care s-au rupt din catolicism.. pana atunci nu a fost nimic semnificativ sau de durata daca ma pot exprima asa..

Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 23:45

ANDU
DATORITA UNORA AM DEVENIT ALERGICA LA CUVANTUL "ABERATII", ....
FOLOSESTE SI TU EXAGERARI.....CEVA CARE SA NU NE PROVOACE!

TE ROG!
!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 23:48

De la: maria_tudorie, la data 2009-01-09 23:39:20Andu!!1
Aici am fost chemati la dialog, nu sa ne aratam "muschii".
Tu cand nu esti de acord cu ceva devi ori nervos, ori agresiv, ori nu renunti la tema respectiva.
Sau mai rau, dispari.

Te rog sa ne respecti si noua opiniile, moon mi-a trimis mesaj sa venim aici sa dialogam.
O sa ajungi sa vorbesti singur sau sa apara si aici....unele pisici..sau unele ...mai blonde
Nu toti avem pregatirea ta sau a lui ovllo sau a lui dan....
Sunt unii care vor sa invete.
Chiar sa vada cum niste crestini pot purta un dialog.
Macar atat.

Nu fii nervos, ca altfel nu inteleg ce vrei sa spui, iar data urmatoare s-ar putea sa spicuiesc nu sa-l citesc (MESAJUL, INFORMATIA)

Da ai dreptate... sunt nervos... scuza-ma ... pentru ca fiecare crede ca Duhul Sfant il lumineaza, dar toti au pareri diferite... si nu il intereseaza o logica simpla: Mai ia sa vad si eu ce au facut apostolii aia pe care i-a trimis Hristos,? au facut Biserica de care vorbea Hristos?.. Poate ei au pus preotii intr-o randuiala si i-a invatat ce sa faca?? Poate s-au gandit la toate ca sa nu ratacim noi acum in anul 2000....

anonymus_los

16 mesaje

protestantii sunt singurii kre si-au dat seama k ceea ce le este interzis de aceasta carte de basme (biblia) este de fapt interzicerea de la instincte pur naturale v-ati intrebat vreodata dc la animale nu se aplica legile ce se aplica la om? pt k animalele nu au nevoie de o pacaleala sa le controlezi .. dar omul este mult mai destept si trebuie sa i se bage ceva pe gat k sa poata inchida ochii la adevarat natura a noastra sa nu evolueze si sa-si dea seama de ceea ce poate face cu adevarat

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

De la: anonymus_los, la data 2009-01-09 23:36:02dak te interseaza pe vremea cruciadelor erau cel putin 500 de secte religioase apartinand crestinismului ;) .. mai pune mana si citeste niste carti adevarate nu numa basmele bibliei ... dar nush dak niste incuiati k voi puteti adopta o gandire logica si rationala... cam greu sa te emancipezi dak te iei dupa cuvintele "crede si nu cerceta" ;) adik mai cu alte cuvinte stai pe dosul tau si taci

informatia asta unde ai mai gasit-o?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 23:49

Adevarata credinta este sa te cunosti cu Dumnezeu,asa cum se cunostea si Apostoli cu Dumnezeu!!!!!
Dumnezeu statea de vorba cu ei si se faceau multe minunii prin ei!!!!
In felul acesta se adeverea ca sant copii de Dumnezeu si nu niste mincinosi!!!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 23:49

De la: maria_tudorie, la data 2009-01-09 23:45:03ANDU
DATORITA UNORA AM DEVENIT ALERGICA LA CUVANTUL "ABERATII", ....
FOLOSESTE SI TU EXAGERARI.....CEVA CARE SA NU NE PROVOACE!

TE ROG!
!

N-am vrut sa supar sau sa provoc pe cineva, scuza-ma... dar cand am citit acolo ca isi zicea COPILUL LUI DUMNEZEU!!! mi-am iesit din fire...

fl_brasov

21 mesaje
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 23:52

De la: anonymus_los, la data 2009-01-09 23:48:49protestantii sunt singurii kre si-au dat seama k ceea ce le este interzis de aceasta carte de basme (biblia) este de fapt interzicerea de la instincte pur naturale v-ati intrebat vreodata dc la animale nu se aplica legile ce se aplica la om? pt k animalele nu au nevoie de o pacaleala sa le controlezi .. dar omul este mult mai destept si trebuie sa i se bage ceva pe gat k sa poata inchida ochii la adevarat natura a noastra sa nu evolueze si sa-si dea seama de ceea ce poate face cu adevarat

Totusi avem ratiune si ne putem stapani(chipul lui Dumnezeu) animalele nu au asa ceva.Cam de asta nu ne putem compara cu ele.

anonymus_los

16 mesaje
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 23:53

ioana dark .. informatia am gasito in diferite carti de istorie diferite cercetari pe kre le-am facut .. locurile prin care am umblat ...deci din surse autentice ...nu zvonuri si povesti

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 23:53

De la: Jesus_my_Brother, la data 2009-01-09 23:49:09Adevarata credinta este sa te cunosti cu Dumnezeu,asa cum se cunostea si Apostoli cu Dumnezeu!!!!!
Dumnezeu statea de vorba cu ei si se faceau multe minunii prin ei!!!!
In felul acesta se adeverea ca sant copii de Dumnezeu si nu niste mincinosi!!!

Daca Dumnezeu statea de vorba cu apostolii si ii invata si facea minuni prin ei, acum te intreb eu pe tine: De ce nu crezi ca au si facut Biserica pe care Hristos i-a trimis sa o faca... asa cum a vrut Hristos sa fie facuta?

anonymus_los

16 mesaje
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 23:54

De la: fl_brasov, la data 2009-01-09 23:52:35
De la: anonymus_los, la data 2009-01-09 23:48:49protestantii sunt singurii kre si-au dat seama k ceea ce le este interzis de aceasta carte de basme (biblia) este de fapt interzicerea de la instincte pur naturale v-ati intrebat vreodata dc la animale nu se aplica legile ce se aplica la om? pt k animalele nu au nevoie de o pacaleala sa le controlezi .. dar omul este mult mai destept si trebuie sa i se bage ceva pe gat k sa poata inchida ochii la adevarat natura a noastra sa nu evolueze si sa-si dea seama de ceea ce poate face cu adevarat

Totusi avem ratiune si ne putem stapani(chipul lui Dumnezeu) animalele nu au asa ceva.Cam de asta nu ne putem compara cu ele.

da .. dar teoretic animalele si tot ce ne inconjoara nu sunt facute tot de el? asa k dc i s-a pus pata tocmai pe noi si nu pe elefanti de exemplu ...

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 23:56

Nu te supara, daca crezi ca biblia e doar un basm de ce participi la dicutii?
Ideea cu pacaleala e "fumata" de mult.Renunta la ea.Nu ne intereseaza.

Daca ai ceva de spus in legatura cu biblia, te invitam cu drag, daca nu...
scuza-ne, ne consumi timpul inutil.

fl_brasov

21 mesaje
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 23:57

De la: anonymus_los, la data 2009-01-09 23:54:57

da .. dar teoretic animalele si tot ce ne inconjoara nu sunt facute tot de el? asa k dc i s-a pus pata tocmai pe noi si nu pe elefanti de exemplu ...

Pentru ca de la inceput elefantii nu ai avut ratiune.Cand a fost creat omul a fost pus stapan peste animale si peste pamant.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 23:59

De la: maria_tudorie, la data 2009-01-09 23:25:32
De la: Andu30, la data 2009-01-09 23:03:59Ti-a vorbit tie Hristos fata catre fata de vorbesti tu in numele Lui? Ti-a zis tie du-te si vesteste-mi numele? Te-a trimis pe tine cineva sa ne inveti pe noi cine este Hristos? Ei afla tu de la mine ca "caile Domnului sunt departe de caile oamenilor" si logica ta e logica de om. Daca ai acum o Biblie in mana este pentru ca mii si mii de crestini au adus-o pana la tine in ziua de astazi. Si crestinii acestia l-au avut pe Hristos 2000 de ani si nu au avut "logica ta". Asa ca invataturile tale ciudate or fi logice pentru tine, ca pentru mine nu sunt deloc logice...

De ce esti nervos?
Nu inteleg ce vrei sa spui.

Preotii ce logica au?

maria ...pe un alt forum i-am raspuns astuia kr se crede fiul lui dumnezeu..mesajul e valabil si pentru tine ...deci....

de acord cu tine...
insa pe linga apostoli si alti oameni mai au duh sfant...l-au preluat de la acestia...este vorba de o sfanta taina prin kr sfantul duh se transmite....
pe linga biblie noi ortodocsii mai avem si scrieri ale unor oameni kr au avut acest duh sfant...si uni dintre ei sunt sfintii parinti...
ai grija...hulind-i pe ei hulesti chiar duhul sfant....

e nevoie sa postez si canoanele sfantului vasile cel mare...???
ai gija...incep cu ...*te blestem pe tine...*...si o sa te ingrozesti de ce spune in continuare...
lasati-o mai moale cand vorbiti impotriva preotilor....ei au preluat acest duh sfant de la apostoli....

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 00:00

Noi credem ca suntem creati de Dumnezeu.
Nu credem ca ne tragem din maimuta.

Tu din ce crezi ca te tragi?

Unii spun ca i-a adus extraterestrii pentru experimente.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 00:01

..si pentru toti ceilalti...aveti grija ce spuneti...pentru fiikr cuvant postat veti da seama in fata lui dumnezeu....
nu huliti cele sfinte.....

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 00:02

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-09 23:59:21
De la: maria_tudorie, la data 2009-01-09 23:25:32
De la: Andu30, la data 2009-01-09 23:03:59Ti-a vorbit tie Hristos fata catre fata de vorbesti tu in numele Lui? Ti-a zis tie du-te si vesteste-mi numele? Te-a trimis pe tine cineva sa ne inveti pe noi cine este Hristos? Ei afla tu de la mine ca "caile Domnului sunt departe de caile oamenilor" si logica ta e logica de om. Daca ai acum o Biblie in mana este pentru ca mii si mii de crestini au adus-o pana la tine in ziua de astazi. Si crestinii acestia l-au avut pe Hristos 2000 de ani si nu au avut "logica ta". Asa ca invataturile tale ciudate or fi logice pentru tine, ca pentru mine nu sunt deloc logice...

De ce esti nervos?
Nu inteleg ce vrei sa spui.

Preotii ce logica au?

maria ...pe un alt forum i-am raspuns astuia kr se crede fiul lui dumnezeu..mesajul e valabil si pentru tine ...deci....

de acord cu tine...
insa pe linga apostoli si alti oameni mai au duh sfant...l-au preluat de la acestia...este vorba de o sfanta taina prin kr sfantul duh se transmite....
pe linga biblie noi ortodocsii mai avem si scrieri ale unor oameni kr au avut acest duh sfant...si uni dintre ei sunt sfintii parinti...
ai grija...hulind-i pe ei hulesti chiar duhul sfant....

e nevoie sa postez si canoanele sfantului vasile cel mare...???
ai gija...incep cu ...*te blestem pe tine...*...si o sa te ingrozesti de ce spune in continuare...
lasati-o mai moale cand vorbiti impotriva preotilor....ei au preluat acest duh sfant de la apostoli....

Ioana

Decat sa ne amenitam intre noi mai bine am explica celor ce nu stiu care este rolul preotilor sa inteleaga ca nu sunt o inventie a nimanui, ci apostolii cu mana lor au asezat preoti si episcopi peste tot pe unde au umblat. Aceasta este organizarea Bisericii pusa de apostoli. Nu s-a trezit nimeni sa zica: hai sa inventam preoti si episcopi...

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 00:02

De la: maria_tudorie, la data 2009-01-10 00:00:41

Noi credem ca suntem creati de Dumnezeu.
Nu credem ca ne tragem din maimuta.

Tu din ce crezi ca te tragi?

Unii spun ca i-a adus extraterestrii pentru experimente.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 00:03

De la: anonymus_los, la data 2009-01-09 23:53:09ioana dark .. informatia am gasito in diferite carti de istorie diferite cercetari pe kre le-am facut .. locurile prin care am umblat ...deci din surse autentice ...nu zvonuri si povesti

esti student la istorie?

poate suntem colegi?
in ce an?
scuze k sunt off topic....

necunoscut

1 mesaj

Vezi

asta e problema
noi avem biblia si atat.

sa inteleg ca s-a incheiat discutia?

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje

Mor de ras... Maria cine a spus ca a fost adus pentru experimente....

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 00:04

Andu
ce ?
ce am gresit?

anonymus_los

16 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 00:05

aaa si brusc conform spuselor bibliei dumnezeu ne-a gasit pe noi in stare sa evoluam si sa ne dam seama k de fapt biblia e un basm ... o poveste ... si s-a scris in biblie ... nu certa ... stai acolo jos cuminte si crede .... dar in ce sa cred knd nu sunt semne k ar exista un dumnezeu ... dak ar exista dc se ascunde ... si nu ni se arata ... makr stim .. da frate exista ... pana cand nu se intampla n-am in ce sa cred .. nu ma cred in niste cuvinte si niste povesti ... si dak va intereseaza in vremea in care "a trait" hristo au exista multi istorici .. si doar doi dintre cei multi precizeaza numele Cristos in scrierile lor ... si doar in cate o fraza scurta ... deci nu cred sa nu existe nicio dovada plauzibila a existentei lui iisus ...dak si piramidele au fost in mare parte descoperite in complexitatea lor .. alte referiri ale existentei unui Iisus Cristos nu exista nici de mari istorici nici inregistrate pe alte cai... dekt in biblie .. :))) .... si in 2 propozitii simple ale unor istorici kre pomenesc doar cuvantul Cristos .. nimic mai mult. ..

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 00:06

Anonymus!!!???

Tu sti ca sa dovedit stiintific ca exista viata dupa moarte,datorita oamenilor ce reveneau din nou in trup,dupa ce erau declarati ,,Morti" !!???

Si ca milioane de oameni din toata lumea,au vazut ca exista o alta lume dupa ce sufletul paraseste trupul omenesc (hoitul omenesc)!!?/
Ai auzit de fenomenul asta numit de doctori ,,Moarte Clinica"?????????????

Santem mai salbatici ca cei din trecut ,care nu aveau acces la atatea informatii!!!???

Se pare ca da ,unii vin din Epoca de Piatra!!!! Sa ajuns la fel ca in timpul Inchizitiei,cand foarte multi crestini erau omorati pentru ca, credeau in Isus Hristos Dumnezeu!!!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 00:07

De la: maria_tudorie, la data 2009-01-10 00:03:23Vezi

asta e problema
noi avem biblia si atat.

Ortodocsii pe langa Sf Scriptura (Biblia) au toate scrierile calugarilor , episcopilor din primele veacuri crestine, vietile apostolilor si ale ucenicilor acestora (care se numesc Sfintii Parinti) si multe multe relatari din acele vremuri din care stim cum se faceau atunci slujbele in Biserici, cum erau crestinii si problemele care erau in acele vremuri..

anonymus_los

16 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 00:07

ioana ... eu sunt student la ASE anul I .. dar imi place sa citesc si sa ma informez :)

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 00:08

Unii, dar lasa-i!
Mai e un topic pe aici.
Daca-l citesti, te .....crucesti!

Stai ca o sa apara si ei curand!

Dar sa te vad atunci!
Daca adopti politica strutului si o lasi doar pe Joana ,Moon,Irina pe noi si cativa....
iar o sa ramana doar ...pisici si ...unele...mai blonde pe aici.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 00:09

De la: anonymus_los, la data 2009-01-10 00:05:02aaa si brusc conform spuselor bibliei dumnezeu ne-a gasit pe noi in stare sa evoluam si sa ne dam seama k de fapt biblia e un basm ... o poveste ... si s-a scris in biblie ... nu certa ... stai acolo jos cuminte si crede .... dar in ce sa cred knd nu sunt semne k ar exista un dumnezeu ... dak ar exista dc se ascunde ... si nu ni se arata ... makr stim .. da frate exista ... pana cand nu se intampla n-am in ce sa cred .. nu ma cred in niste cuvinte si niste povesti ... si dak va intereseaza in vremea in care "a trait" hristo au exista multi istorici .. si doar doi dintre cei multi precizeaza numele Cristos in scrierile lor ... si doar in cate o fraza scurta ... deci nu cred sa nu existe nicio dovada plauzibila a existentei lui iisus ...dak si piramidele au fost in mare parte descoperite in complexitatea lor .. alte referiri ale existentei unui Iisus Cristos nu exista nici de mari istorici nici inregistrate pe alte cai... dekt in biblie .. :))) .... si in 2 propozitii simple ale unor istorici kre pomenesc doar cuvantul Cristos .. nimic mai mult. ..
..

In primul rand ar trebui sa tii cont de un lucru: Vechiul Testament este cartea de istorie a poporului evreu, nu e o inventie... este istoria poporului evreu. Te rog sa tii cont in judecata ta de acest lucru..

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 00:09

De la: Andu30, la data 2009-01-10 00:07:23
De la: maria_tudorie, la data 2009-01-10 00:03:23Vezi

asta e problema
noi avem biblia si atat.

Ortodocsii pe langa Sf Scriptura (Biblia) au toate scrierile calugarilor , episcopilor din primele veacuri crestine, vietile apostolilor si ale ucenicilor acestora (care se numesc Sfintii Parinti) si multe multe relatari din acele vremuri din care stim cum se faceau atunci slujbele in Biserici, cum erau crestinii si problemele care erau in acele vremuri..

deci?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: