back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >> Sari la pagina:

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 12:31

ANDU
ma doare capul.....asculta ce zice DOMNUL ISUS...(nu ingeri,nu sfinti,nu apostoli)....'''ADEVARATA INCHINARE ESTE IN DUH SI ADEVAR'''
Si tu imi spui ca sant ORB....cand voi SARUTATI OASELE MORTILOR...!!!!! VA INCHINATI LOR.....???

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 12:32

Unele cãrþi sunt pe nedrept uitate, nici una nu este pe nedrept þinutã minte.

Cartea este o oglindã: dacã se priveºte în ea un mãgar, n-are cum sã vadã imaginea unui apostol.

A citi înseamnã a traduce, ºi asta fiindcã nu existã douã persoane care sã aibã acceaºi experienþã. Un cititor prost e ca un traducãtor prost; interpreteazã literar când ar trebui sã parafrazeze ºi parafrazeazã când ar trebui sã interpreteze literar.

Unul dintre semnele sigure ale valorii literare a unei cãrþi este faptul cã poate fi cititã într-o mare varietate de moduri.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 12:36

VA DORESC TUTUROR SA VA GASITI CALEA ADEVARATA.....MA RETRAG DE PE ACEST FORUM....NU VREAU SA FIU PRICINA DE POTICNIRE PENTRU NIMENI...
FUNYMOON....multumesc, GOD BLESS YOU.....

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 13:20

De la: symy, la data 2009-01-13 12:31:01ANDU
ma doare capul.....asculta ce zice DOMNUL ISUS...(nu ingeri,nu sfinti,nu apostoli)....'''ADEVARATA INCHINARE ESTE IN DUH SI ADEVAR'''
Si tu imi spui ca sant ORB....cand voi SARUTATI OASELE MORTILOR...!!!!! VA INCHINATI LOR.....???

Puteai sa faci un mic efort sa citesti ce ti-am dat. Dar daca tu spui ca Duh si Adevar inseamna sa te rogi la tavan.. ce pot eu sa spun... repeta mereu ce ti-au spus altii si multumeste-te cu atata...

4 REGI 13:21
21. Dar iatã, odatã, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau sã vadã una din aceste cete ºi, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Cãzând acela, s-a atins de oasele lui Elisei ºi a înviat ºi s-a sculat pe picioarele sale.

Iata cum oasele Sfintilor fac minuni. Scrie in Biblie SYMY.. De ce nu citesti?

Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

311 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 13:27

Symy, nu trebuie sa te retragi de pe forum. De smintit si pricina de poticnire pentru ceilalti, sa stii ca toti putem fi intr-un moment sau altul.

Spui de femeile care barfesc si de la una la alta "adevarul barfei" se pierde si la sfarsit ajunge altceva.

Dar acum, trebuie sa recunosti, comparatia nu isi are locul totusi. Adica Apostolii nu erau niste "femei barfitoare". Marea lor grija era tocmai sa nu se denatureze invatatura pe care o primisera de la Hristos; iar in aceasta lucrare erau ajutati si "si sub asistenta directa" a Duhului Sfant, asa cum zice in Biblie.

Conciliile si credo-urile au avut exact acest rol: de a lupta cu interpretarile proprii care apareau in aceea perioada ca ciupercile dupa ploaie. Ai sa fii uimit sa afli cum acele erezii par sa fi supravietuit pana astazi totusi.

Vezi spre exemplu ce era arianismul, nestorianismul, maniheismul, gnosticismul si nu numa'.

Unii spun ca aceste concilii erau facute pentru a ascunde adevarul invataturilor, desi adevarul este ca erau facute doar pentru a lupta impotriva ereziilor, transformarilor si rastalmacirilor Invataturii.

Biserica Ortodoxa, si tare bine ar fi sa intelegem prin Biserica Ortodoxa intreg crestinismul rasaritean, nu doar BOR, a pastrat aceste invataturi vechi.

Stiu ca tu crezi ca a invata dogmele, este putin si neinsemnat, dar de fapt dogmele reprezinta INVATATURA transmisa.

Iata care este definitia: DÓGMÃ, dogme, s.f. 1. Învãþãturã, tezã etc. fundamentalã a unei religii, obligatorie pentru adepþii ei, care nu poate fi supusã criticii ºi nu admite obiecþii. 2. Tezã, doctrinã politicã, ºtiinþificã etc. consideratã imuabilã ºi impusã ca adevãr incontestabil. – Din fr. dogme, lat. dogma.

Normal ca intr-o facultate de teologie, studentii vor invata dogmele ortodoxiei. Problema care se pune este urmatoarea: aceste dogme sunt in concordanta cu dogmele pe care le-au transmis Apostolii si Sfintii Parinti? Pai sigur ca sunt, pentru ca daca i se reproseaza ceva ortodoxiei, in afara de "misticism" este si aceasta rigoare pe care o are in pastrarea dogmelor asa cum au fost ele formulate de Apostoli si Sfintii Parinti ai Bisericii, strictetea cu care pastreaza dogmele.

De ce sa credem noi ca Sfintii Parinti au "transmis gresit Invatatura" cand ei se aflau in conformitate cu Invatatura transmisa de Apostoli ?

De ce un pastor baptist sau penticostal ar transmite o invatatura conforma cu Cuvantul lui Dumnezeu? El de unde are mostenita talmacirea Scripturilor? Ai vazut ca Apostolii au primit direct de la Iisus invatatura Scripturilor; ei au primit de asemenea si puterea de Sus de a propovadui invatatura. Dar pastorii de mai sus, despre care vorbeam, de unde au primit puterea de a propovadui si de unde au siguranta ca ei au talmacirea scripturilor intr-adevar?

anca_maia

1 mesaj
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 13:32

Pt Symy cu tot respectul
Dragutza nu judeca omul,ca e pocait,ca e ortodox.Nu conteaza ce religie avem.important e sa avem respectul fata de oameni,parinti,frati etc.U nu ai dreptul sa judeci.Ca sa iti spun asa.O pocaita a distrus casnicia sorei mele,si e pocaita.Si atunci????
Cine are dreptul sa judece,tu sau eu sau altul care lasa aici un simplu ,msj???Nu dragutz-o,nici macar u nu ai dreptul sa judeci.O zi buna in continuare

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 13:45

Mda, apropo, nici nu ma gandisem ca ar fi important, dar daca tot se spune ca ortodocsii au un caracter " murdar" sa stiti ca si casnicia maica-mii a fost stricata tot de o "neoprotestanta" . In fine, nu cred ca are legatura cu subiectul, pentru ca orice padure isi are uscaturile ei, dar parca as vrea sa nu mai fie neoprotestantii atat de categorici cand spun ca toti neoprotestantii au un caracter ireprosabil si ca toti ortodocsii au un caracter " murdar".

PS. taica-meu, cu toate astea, nu a trecut la neoprotestantismul noii lui tovarase de viata si a ramas ortodox, chiar daca de la respectiva intamplare au trecut 8 ani de zile. Poate ca si rugaciunile maica-mii i-au fost de ajutor, eu venind dintr-o familie, neam, in care credinta ortodoxa inseamna enorm.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 13:46

... SYMY ... 7 bile ... si continuiii sa aduni ...
... ma intreb oare parintii si bunicii tai erau NEBUNI ? ... TOTI ? ... doar tu esti cel iluminat ? ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 13:50

De la: funnymoon, la data 2009-01-13 13:45:02Mda, apropo, nici nu ma gandisem ca ar fi important, dar daca tot se spune ca ortodocsii au un caracter " murdar" sa stiti ca si casnicia maica-mii a fost stricata tot de o "neoprotestanta" . In fine, nu cred ca are legatura cu subiectul, pentru ca orice padure isi are uscaturile ei, dar parca as vrea sa nu mai fie neoprotestantii atat de categorici cand spun ca toti neoprotestantii au un caracter ireprosabil si ca toti ortodocsii au un caracter " murdar".

PS. taica-meu, cu toate astea, nu a trecut la neoprotestantismul noii lui tovarase de viata si a ramas ortodox, chiar daca de la respectiva intamplare au trecut 8 ani de zile. Poate ca si rugaciunile maica-mii i-au fost de ajutor, eu venind dintr-o familie, neam, in care credinta ortodoxa inseamna enorm.

... ba ar fi cazul sa va ginditi la aceste ''intimplari'' ... sectantii sint oameni care vorbesc de valori pe care DOAR altii ar trebui sa le aiba ... dar pe care ei nu le respecta ... si eu cunosc o familie unde el a luat-o pe acest drum ... ia facut femeii viata un calvar ... individul a trait cam aventuros putin dar demn ... acum traieste inconstient, nevasta-sa trage de el, il ghideaza, il ajuta pina o sa oboseasca ... isi nenoroceste familia sper sa ii treaca repede ... am vorbit cu el ... pare plecat din lumea asta ... cam astea sint BENEFICIILE indoctrinarii ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 13:53

... aceste JEGURI de oameni care au preferat sa fuga la colaci de-a gata, acum MURDARESC tot ce intilnesc in cale ... DEFAIMEAZA, JIGNESC, MANIPULEAZA, INDOCTRINEAZA ... in primul rind pe stramosii lor ceea ce estre CRUNT ... e greu sa ii numesti oameni pe cei care scuipa pe cei care le-au dat viata ... pe invataturile lor ... INCREDIBIL ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 13:56

... funnymoon ... DEMERSUL TAU ESTE EXTRAORDINAR ... TE ROG SA CONTINUII ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 14:26

De la: maria_tudorie, la data 2009-01-10 21:42:34Andu

ce vrei sa spui in mesaj!

Am scris undeva ca sunt de acord cu avorturile?

Marcel a acuzat si cu Joana daca nu ma insel.

Sunt foarte obosita si nu pot sa citesc cu atentie mesajele.

... istoria va acuza ...

... stiu ... ce nu e trecut in biblie nu e adevarat ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 14:29

... ce ma mai mira la acesti ZOMBI ... ei traiesc intr-un vis ... in care traditiile si tot ce inseamna religia lor a fost rasturnat ...
... dar ma intreb ... de ce NIMENI dintre ei nu ii ingroapa ... tot la preotul ala pe care il HULESC se duc ...

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 14:48

Multumesc homemarcel, dar sa stii ca si Andu, Ioana, Irina, Zamocses, Maria Oprea, Caloianu Marian, tu, dar si altii care au postat in sprijinul ortodoxiei si ale caror nickname-uri nu le mai tin minte, spre rusinea mea, sunteti cu totii in acelasi demers; acela de a ajuta la cunoasterea credintei ortodoxe. Fiecare o facem in felul si limitele noastre, dar trebuie amintit ca toti au spus intr-un moment sau altul: sunt ortodox si asa vreau sa mor.

Din pacate, noi romanii cunoastem foarte putin credinta ortodoxa. Nu spun ca eu o cunosc, dar pot sa spun ca in clipa in care am aflat mai multe despre ortodoxie, am simtit ca NU EXISTA ALTA CALE si nici alt Adevar. Intelepciunea din scrierile Sfintilor Parinti nu poate fi egalata de niciun alt sistem fie el filosofic sau religios. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, desi cu siguranta ce am afirmat mai sus va jigni pe unii, sa stiti insa ca nu vreau sa jignesc.

De ce nu ne mai cunoastem credinta ortodoxa? Multi preoti au fost ucisi in timpul comunismului. Cei care au ramas, trebuiau sa isi tina slujbele in Biserici mai degraba goale. Nemaimergand duminica la slujbe, fiindca asa au fost timpurile, romanilor nu a mai avut cine sa le desluseasca Cuvantul, nici taina euharistiei nu mai avut cum sa lucreze pentru fiecare in parte. Nici taina spovedaniei nu a mai lucrat si uite asa, avand doar o traducere a Bibliei Ortodoxe, cea de la 1936, despre care ati citit ce am postat mai sus, romanul a fost mai usor de manipulat "religios".

Apoi, dupa '89, tot ce a aparut in media, a fost doar de natura de a discredita trecutul, Istoria, cultura romaneasca. Ce mai stim noi despre Miorita daca nu doar gluma cu " ciobanul care sta de vorba cu o oaie" sau "fatalismul" romanesc din cauza caruia nu se face nimic.

Vezi, sunt unii care nu stiu nici acum ca exista actiuni caritabile facute de Biserica Ortodoxa. De ce nu stiu? O data pentru ca Biserica Ortodoxa nu face reclama acestor actiuni ( binele se lucreaza in taina), pe de alta parte pentru ca nu au fost intr-adevar interesati sa afle, dar mai ales pentru ca in media este promovata aceasta imagine a Bisericii Ortodoxe care nu face nimic pentru oamenii aflati in nevoi.

Apoi se intregeste aceasta imagine prezentand in continuu politicieni care intra in Biserica Ortodoxa, ca si cum ei vor sa faca reclama ortodoxiei, desi presa ii urmareste peste tot, chiar si cand merg la Biserica. Si apoi, se incearca, dat fiind renumele prost de care se "bucura" politica si politicienii, sa se rasfranga si asupra ortodoxiei acest prost renume.

Se loveste din toate partile in ortodoxie, dar asta s-a intamplat inca de la inceputurile crestinismului si se va intampla pana la sfarsit, pentru ca ce trebuie sa se implineasca, se va implini. Iar Dumnezeu permite asta pentru ca asa se va vedea cine ramane pana la sfarsit in Biserica si in adevarata credinta.

Important este ca noi, romanii, sa ne rugam mai mult sa ne intareasca Dumnezeu in credinta cea dreapta. Sa tinem de Biserica Ortodoxa pentru ca in ea se lucreaza cele sapte Taine mantuitoare, sa nu radem de preoti pentru ca si in cel mai pacatos dintre preoti lucreaza Harul lui Dumnezeu, atata timp cat el pastreaza dogma ortodoxa ( Invatatura).

Sa citim mai mult despre credinta ortodoxa, sa citim mai mult din Filocalia ( exista si pe net : www.filocalia.ro/scrieri/ ), sa studiem mai multa Istorie, atat a romanilor, cat si universala, sa fim oameni deschisi la minte, dar nici sa nu ne lasam smintiti cand cineva iti spune: "studiaza Biblia" ca "sa te nasti din nou".

Noi ca popor avem un imens noroc ca ne-am nascut crestini, iar oricui vine si iti spune ca nu esti crestin pentru ca nu te-ai nascut din nou, ar trebui sa ii spunem ca inca de la botez am primit cele trei taine: a botezului, a mirungerii si euharistia si ca atunci noi, cei botezati ortodox, ne-am nascut deja din apa si duhul sfant, in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 14:59

Moon

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 14:59

De la: funnymoon, la data 2009-01-13 14:48:50Multumesc homemarcel, dar sa stii ca si Andu, Ioana, Irina, Zamocses, Maria Oprea, Caloianu Marian, tu, dar si altii care au postat in sprijinul ortodoxiei si ale caror nickname-uri nu le mai tin minte, spre rusinea mea, sunteti cu totii in acelasi demers; acela de a ajuta la cunoasterea credintei ortodoxe. Fiecare o facem in felul si limitele noastre, dar trebuie amintit ca toti au spus intr-un moment sau altul: sunt ortodox si asa vreau sa mor.

Din pacate, noi romanii cunoastem foarte putin credinta ortodoxa. Nu spun ca eu o cunosc, dar pot sa spun ca in clipa in care am aflat mai multe despre ortodoxie, am simtit ca NU EXISTA ALTA CALE si nici alt Adevar. Intelepciunea din scrierile Sfintilor Parinti nu poate fi egalata de niciun alt sistem fie el filosofic sau religios. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, desi cu siguranta ce am afirmat mai sus va jigni pe unii, sa stiti insa ca nu vreau sa jignesc.

De ce nu ne mai cunoastem credinta ortodoxa? Multi preoti au fost ucisi in timpul comunismului. Cei care au ramas, trebuiau sa isi tina slujbele in Biserici mai degraba goale. Nemaimergand duminica la slujbe, fiindca asa au fost timpurile, romanilor nu a mai avut cine sa le desluseasca Cuvantul, nici taina euharistiei nu mai avut cum sa lucreze pentru fiecare in parte. Nici taina spovedaniei nu a mai lucrat si uite asa, avand doar o traducere a Bibliei Ortodoxe, cea de la 1936, despre care ati citit ce am postat mai sus, romanul a fost mai usor de manipulat "religios".

Apoi, dupa '89, tot ce a aparut in media, a fost doar de natura de a discredita trecutul, Istoria, cultura romaneasca. Ce mai stim noi despre Miorita daca nu doar gluma cu " ciobanul care sta de vorba cu o oaie" sau "fatalismul" romanesc din cauza caruia nu se face nimic.

Vezi, sunt unii care nu stiu nici acum ca exista actiuni caritabile facute de Biserica Ortodoxa. De ce nu stiu? O data pentru ca Biserica Ortodoxa nu face reclama acestor actiuni ( binele se lucreaza in taina), pe de alta parte pentru ca nu au fost intr-adevar interesati sa afle, dar mai ales pentru ca in media este promovata aceasta imagine a Bisericii Ortodoxe care nu face nimic pentru oamenii aflati in nevoi.

Apoi se intregeste aceasta imagine prezentand in continuu politicieni care intra in Biserica Ortodoxa, ca si cum ei vor sa faca reclama ortodoxiei, desi presa ii urmareste peste tot, chiar si cand merg la Biserica. Si apoi, se incearca, dat fiind renumele prost de care se "bucura" politica si politicienii, sa se rasfranga si asupra ortodoxiei acest prost renume.

Se loveste din toate partile in ortodoxie, dar asta s-a intamplat inca de la inceputurile crestinismului si se va intampla pana la sfarsit, pentru ca ce trebuie sa se implineasca, se va implini. Iar Dumnezeu permite asta pentru ca asa se va vedea cine ramane pana la sfarsit in Biserica si in adevarata credinta.

Important este ca noi, romanii, sa ne rugam mai mult sa ne intareasca Dumnezeu in credinta cea dreapta. Sa tinem de Biserica Ortodoxa pentru ca in ea se lucreaza cele sapte Taine mantuitoare, sa nu radem de preoti pentru ca si in cel mai pacatos dintre preoti lucreaza Harul lui Dumnezeu, atata timp cat el pastreaza dogma ortodoxa ( Invatatura).

Sa citim mai mult despre credinta ortodoxa, sa citim mai mult din Filocalia ( exista si pe net : www.filocalia.ro/scrieri/ ), sa studiem mai multa Istorie, atat a romanilor, cat si universala, sa fim oameni deschisi la minte, dar nici sa nu ne lasam smintiti cand cineva iti spune: "studiaza Biblia" ca "sa te nasti din nou".

Noi ca popor avem un imens noroc ca ne-am nascut crestini, iar oricui vine si iti spune ca nu esti crestin pentru ca nu te-ai nascut din nou, ar trebui sa ii spunem ca inca de la botez am primit cele trei taine: a botezului, a mirungerii si euharistia si ca atunci noi, cei botezati ortodox, ne-am nascut deja din apa si duhul sfant, in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

... ar fi multe de spus despre comunism si atrocitatile facute ... ca si despre manipularea facuta asupra bisericii de a ii crea o imagine falsa si distorsionata ... aceasta imagine a fost preluata de cei NEVOLNICI si PUTUROSI care au refuzat sa isi mai foloseasca RATIUNEA si continua sa urle si sa defaimeze inconstient si incontrolabil ...
... am inteles asta de foarte mult timp ... cind vizitam prin '92 Kievskaia Lavra din kiev ... a fost ca un flash ... atunci am inteles multe ...

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 15:51

dece va chinuiti sa intelegeti ceva de neinteles, Dumnezeu nu e o notiune pe care sa o intelegem e ceva necuprins

alaci_costin

4 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 16:16

punct ochit... punct lovit
ceea ce nu pot intelege cei care critica si tiu eu ce mai fac de obicei nu pot face diferenta intre Dumnezeu, biserica, treditie crestina, slujitor, credincios si alti termeni ce tin de teologie...eu unul am renuntat de mult la ideea ca unii ar mai vrea sa inteleaga vreo ceva ci mai degraba sunt interesati sa provoace tot felul de discutii, sa atinga puncte pe care ei le cred vulnerabile, etc....
pentru toti acestia am un singur sfat: studiati fratilor teologia ortodoxa ca sa o vedeti asa cum e ea si nu asa cum vreti voi sa o vedeti... si aici am si un exemplu elocvent legat de traditia crestina, pe care daca e sa o dezbatem....
asadar... daca forumul se cheama : Sa ne cunoastem credinta ortodoxa haideti sa nu deviem asa cum vad ca se intampla, ci sa incercam sa intelegem un mic procent din ce inseamna ortodoxie Dumnezeu, care asa cum spunea cleizeriuc nu e o notiune pe care sa o putem descrie intr-un anume fel, ci trebuie sa primim ata cat ni s-a descoperit, Biserica in conceptia ortodoxa etc....
cu respect, costin

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 16:19

cleizeriuc Data: 2009-01-13 15:51:55
dece va chinuiti sa intelegeti ceva de neinteles, Dumnezeu nu e o notiune pe care sa o intelegem e ceva necuprins

Cu siguranta, cleizeriuc, ca Dumnezeu nu poate fi cuprins de nicio minte omeneasca; cred ca s-au si scris cateva randuri in legatura cu asta pe acest topic.

Doar ca noi vorbim despre Cuvantul lui Dumnezeu, iar ortodcsii sustin ca aceasta intelegere se face cel mai bine in Biserica, in timp ce neoprotestantii sustin ca aceasta intelegere se face studiind Biblia singur.

de aici contrazicerea.

alaci_costin

4 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 16:39

asta e doar o mica diferenta....
da priveste si tu discutia de pe forum si vezi cat de contradictorie este?
carezi ca doar in modul de interpretare al bibliei s-a aflat nasterea toata tragedia asta?

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 17:14

Atata timp cat Biblia va fi interpretata de fiecare cum il duce "capul", uitandu-se ca Hristos este capul Bisericii si ca Hristos le-a revelat invatatura scripturilor Apostolilor si ca pe acestia isi intemeiaza Hristos Biserica si ca acestia nu au inceput sa propovaduiasca Invatatura decat dupa ce s-a coborat asupra lor Duhul Sfant, atunci inevitabil ca se va ajunge la interpretari facute de om (fiinta limitata, cu acces la filologie, nu la teologie).

Pe de alta parte, ce e de implinit se va implini, ori tot in Sfanta Scriptura sta scris ca va exista un sfarsit, ca vor aparea profeti mincinosi, ca vor exista multe rastalmaciri ale Cuvantului lui Dumnezeu tocmai pentru a se vadi cine rezista sau nu in dreapta credinta.

Asa ca daca exista la ora actuala atatea rastalmaciri ale Bibliei, asta este pentru ca Dumnezeu, in iconomia Lui, permite sa se intample asa.

Costin, nu are legatura cu intrebarea ta de adineauri, dar exista o carte aparuta la editura Sofia, Terapeutica Bolilor Spirituale de Jean Claude Larchet. Minunata carte! Poate reusesti sa iti faci rost de ea. Exista ceva si pe net, dar nu stiu daca este postata intreaga acum.
Excelenta cartea; vorbeste despre rolul terapeutic al ortodoxiei, despre patimi vazute ca boli ale spiritului, absolut normale pentru starea de cadere a omului pe pamant. In fine, se bazeaza pe scrierile Sfintilor Parinti pe care le si explica in lumina acestei : Iisus Hristos - Vindecatorul, Doctorul ( asa cum a ramas in ortodoxie ).

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 16:06

:)
nu am mai intrat demult pe topicul asta...m-am gandit azi sa intru k sa vad ce mesaje s-au mai postat...si am avut o mare surpriza.....
voi m-ati intrebat ce cred protestantii cu privire la avort....eu v-am raspuns....si de aici...o serie de cuvinte urate la adresa mea.....
am sa ii rog pe maria tudorie si pe simi sa explice ei ce spuneau Luther si Calvin cu privire la : avort, saraci. fapte bune,sfinti,maica domnului...pe rand...intr-un singur mesaj sa explicati exact teoriile lui Luther si Calvin despre aceste subiecte....
in mesajul meu despre avort am vrut doar sa va arat parerea protestantilor...dar a alora originali...de cand au aparut ei.....si ati sarit pe mine!!!
deci...simi si maria tudorie sa explice ei...dar nu numai legat de avort ci si de celelate subiecte.....
vazand parerea protestantilor despre unele probleme poate o sa ne descoperim credinta ortodoxa...o sa vedem k este o religie foarte frumoasa...sau nu?
deci....sa vedem intai parerile....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 16:07

bravo funnymonn!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 21:04

Mi-a placut, copy-paste:

“Pocaiti-va, ca s-a apropiat imparatia cerurilor!” sunt cuvintele-tunet cu care atat Inaintemergatorul Domnului, cat si Mantuitorul Insusi si-au inceput propovaduirea in lume. Sunt cuvinte care si astazi rasuna cu aceeasi forta pentru aceia dintre noi care mai cauta Viata. Faptul ca si Sfantul Ioan, si Domnul nostru Iisus Hristos au folosit anume la inceputul misiunii lor aceasta chemare, exprimata in cuvinte identice nu poate fi si nu este intamplator; pentru ca tocmai pocainta este INCEPUTUL a toate. Pocainta este “anticamera” Imparatiei cerurilor, singura cale prin care putem intra… acolo unde “niciodata nimic intinat nu va intra” (Apocalipsa 21, 27); sau, mult mai bine zis, asa cum reiese din imaginea continuta in insesi cuvintele dumnezeiesti despre care vorbim: daca Imparatia este cea care “se apropie de noi“, atunci intelegem ca fara pocainta, Sfanta Treime nu are cum sa-si faca salas in noi. Fara baia pocaintei adevarate, ne asigura si toti Sfintii Parinti, niciunul din cei care am tradat si am intinat prin viata noastra Sfantul Botez, nu vom putea sub nici o forma sa redobandim “haina de nunta” adevarata, adica nu ne putem imbraca in Sfantul Duh, ci ne pregatim sa fim “aruncati in intunericul cel mai din afara” (Matei 22, 13).

Daca propovaduirea Mantuitorului si Sf. Ioan a inceput la fel, cu indemnul trezitor catre pocainta, intampinarea cu care ii “cinstesc” fariseii este si ea asemanatoare. Pe Sf. Ioan Botezatorul, intrigati de cuvantul si de botezul pocaintei savarsit de el, il intreaba “Cine esti”? si “De ce botezi”?, spre deosebire de vamesi, de poporul cel “de rand” si soldati, care il intrebau “Ce sa facem? ” Iar cand Iisus Hristos a venit in Templul din Ierusalim, izgonind cu biciul pe cei ce transformasera in balci Casa Tatalui Sau si ca sa propovaduiasca mantuirea, fariseii Il intrebau: “Cu ce putere faci acestea? ªi cine Þi-a dat puterea aceasta?” Iata, deci, grija de capetenie a fariseilor - nu care cumva sa le fie vadita rautatea, nu care cumva sa vina cineva sa le conteste lor autoritatea absoluta si abuziva pe care au rapit-o de Singurul Stapan - Iisus Hristos. Asa si multi dintre oamenii de astazi: nu pun problema daca e adevarat sau e drept ceea ce le spui, daca faptele pe care le critici sunt reale si, prin urmare, daca au o problema, daca au ceva de schimbat, de corectat, ci muta mereu problema in plan personal, se leaga de “autoritatea” sau “caderea” celui care rosteste un adevar: ” Dar cine esti tu sa spui asta?“, “Cine te crezi?“, “Esti sfant?“, “Cum te numesti?“, “Ce studii ai?“, “Ai binecuvantare?“. Totul pentru a te reduce la tacere si ” a schimba subiectul“, a se eschiva de la raspunsul pe fapte si argumente si a muta atentia de la gravele probleme pe care le semnalezi catre probleme de ordin personal, invocand detalii biografice presupus compromitatoare sau, oricum, injositoare pentru persoana care a indraznit sa calce pe cuibul de viespi. Iisus era, pentru unii dintre iudei, dar mai ales pentru farisei, saduchei si carturari, doar “fiul teslarului“, un oarecare nazarinean ai carui “frati” erau cunoscuti de toata lumea. Prin urmare, cine era El sa-si permita sa vorbeasca in numele lui Dumnezeu Insusi si, mai ales, sa-i bicuiasca atat de aspru prin cuvant? Orbul din nastere este si el tratat in acelasi mod de aceiasi fii ai minciunii, deranjati de marturisirea staruitoare pe care o facea in favoarea lui Hristos si ii inchid gura prin reducerea la conditia sa de pacatos iremediabil, care nu ar avea vreun drept la cuvant: “In pacate te-ai nascut tot, si tu ne inveti pe noi? Si l-au dat afara” (Ioan 9, 34).

sursa:
www.razbointrucuvant.ro/2008/01/14/despre-pocainta-fatarnicie-si...

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 21:09

Aceeasi sursa ca mai sus.

Am vazut deci ca pocainta este supremul act de sinceritate al fiintei, pentru ca ea este definita tocmai ca lucrare launtrica de prefacere si de reorientare din temelii a vietii. Dar oamenii, “inspirati” de duhul viclean, au incercat si incearca mereu “sa scape“, sa gaseasca si cai mai facile, cai ocolite, care sa nu-i solicite major, integral, dar prin care, in nesabuinta lor, sa creada ca Il pot “pacali” pe Dumnezeu si se pot achita de “datoriile” fata de constiinta. Asa se intampla si in vremea cand boteza Sfantul Ioan, Inaintemergatorul, iar multi farisei si saduchei veneau cu fatarnicie sa se boteze la el, mai mult de frica si de ochii lumii, fara sa iasa din invartosarea inimii lor. Iar Botezatorul, cunoscandu-le inimile viclene, le-a strigat aceste cuvinte usturatoare: “Pui de vipere, cine v-a aratat sa fugiti de mania ce va sa fie? Faceti deci roada, vrednica de pocainta si sa nu credeti ca puteti zice in voi insiva: , caci va spun ca Dumnezeu poate si din pietrele acestea sa ridice fii lui Avraam. Iata securea sta la radacina pomilor si tot pomul care nu face roada buna se taie si se arunca in foc“. (Matei 3, 7-10). Pocainta autentica se cunoaste, prin urmare, dupa roadele ei, iar nu dupa aparenta, dupa mimarea ei! Dar cum se fatarniceste pocainta astazi? Cum putem ajunge si noi sa ne asemanam “puilor de vipere” osanditi de Sfantul Prooroc Ioan?

La destui dintre oamenii din Biserica am intalnit adesea acest fenomen, poate mai mult inconstient, de imitare/”mimare” a comportamentului crestinesc, in lipsa unui continut interior (dat de sinceritatea constiintei si de harul Duhului Sfant), o stradanie indreptata spre a “arata” ca ai o virtute pe care n-o ai, doar pentru ca “asa trebuie“. Dar grava nu e numai indeplinirea pur formala, “din datorie” a unor randuieli si porunci, ci si inchipuirea, parerea care se instaleaza cu timpul ca tu intr-adevar le indeplinesti, ca tu chiar “faci” ce trebuie, ca “ai” virtuti, ca “faci poruncile“, ca esti “bun crestin“. Asa incepe inselarea si asa intra viclenia in suflet: prin parerea de sine. Treptat risca sa se instaleze o constiinta fariseica, care ajunge pur si simplu sa nici nu mai stie(!) sub nici o forma de Duh, orbita fiind de litera, de forma pe care se amageste ca o respecta ori de legitimitatea/indreptatirea pe care si-o ia din lucruri corecte numai in mod exterior sau oficial. Asa cum fariseii credeau ca “se indreptatesc” prin faptul ca erau, dupa neam, fiii lui Avraam sau prin aceea ca tineau foarte strict prevederile cele mai minutioase ale Legii, si astazi crestinii cauta, prin felurite mijloace, sa-si minta si sa-si calce in picioare constiinta, dar sa se si simta “in regula”, “impacati”, pentru ca au … “acoperire” regulamentara. Crestinul “legalist” tine numai la cele care se vad, judeca dupa conformitatea cu regulile, observa numai incalcarile de ordin moral si disciplinar si este foarte vigilent la a nu “leza” cu nimic orice tine de autoritatea oficiala. Nu-l preocupa ceea ce este in inima sa sau a fratelui sau, nu este interesat de motivatia sincera, de scopul si de duhul unor actiuni, ci numai si numai de “acoperirea” lor “legala”, de obtinerea unor “parafe” (simbolice sau chiar scrise) - care sa aprobe si ceea ce nu poate fi aprobat - sau, dimpotriva, de iesirea (altora) din litera unor prevederi “canonice”. Asa cum descria, dramatic de exact, si Vladica Averchie: “Îndreptîndu-ºi atenþia spre lumea exterioarã, omul cautã “poziþia acceptatã oficial” - ce este bine ºi ce este rãu în ochii celorlalþi - mai mult decât sã fie bine în interior cu Dumnezeu ºi propria conºtiinþã. A idealiza ºi a te conforma la ceva numai pentru cã e “drept” sau “recunoscut” din punct de vedere oficial înseamnã sã ceri sã “fii înºelat”, pentru cã Satana poate sã facã uºor - mai ales în vremea noastrã - sã coexiste “oficialitatea” exterioarã cu falsitatea interioarã“. Fariseismul se manifesta atunci cand invocam orice pretext si orice justificare aparent “corecte”, “legale”, dar in realitate NESINCERE, pentru actele noastre “evlavioase”.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 21:15

Aceeasi sursa, alt citat:

Dar… “Nu vã amãgiþi: Dumnezeu nu Se lasã batjocorit“, ne previne Apostolul cu asprime. Si vine atunci intrebarea bubuitoare si socanta pe care o pune acelasi Arhiepiscop Averchie: “DE UNDE STII CA TU ESTI IN BISERICA IN MOD REAL, CU DUHUL? CE TE FACE SA CREZI CA TU ESTI CRESTIN-ORTODOX CU ADEVARAT? E o intrebare care ar trebui sa ne puna pe toti intr-o criza fertila, sa provoace “nelinistea cea buna“. Dar oamenii “cuminti” fug de “crize” si de nelinisti, pentru ca fug rupand pamantul de constiinta lor! Parerea de sine nu ne da voie sa fim vreodata in criza, nu ne lasa a iesi din suficienta noastra “caldicica”. Si astfel ne refuzam sansa de a ajunge la acel punct zero, si totusi, in acelasi timp prima treapta a scarii evanghelice, care este SARACIA CU DUHUL. Smerenia se vadeste ca adevarata in aceasta “saracie cu duhul”, opusa suficientei, iar nu in “smerenia” construita artificial si teatralizata. Este CRIZA, disperarea buna de tine insuti, constiinta nuda, ne-fabricata, ne-imprumutata, naturala ca nu esti nimic, ca nu ai nimic bun in tine, constiinta ca nu numai ca nu esti crestin, dar si ca este cu neputinta sa fii (!), nu numai ca tu nu ai pus inceput ascultarii, smereniei, pacii, bucuriei, dragostei, blandetii, ne-judecarii, etc…, ci ca ESTE CU NEPUTINTA sa implinesti omeneste, cu puterile si mijloacele tale poruncile lui Dumnezeu cele dincolo de lume, straine, duhovnicesti.. “Fiindca stim ca Legea e duhovniceasca; dar eu sunt trupesc, vandut sub pacat. (…) Nenorocit ce sunt, cine ma va izbavi de trupul mortii acesteia?” (Romani 7:14, 24).

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 21:17

frumoasa intentie, propuneti ceva provocator si sunt gata sa ies din barlog

Fosta membra 9am.ro

4 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 21:34

A trecut ceva timp de cand nu m-am mai gandit la Dumnezeu,de cand nu am mai fost la Biserica ,de cand nu am mai spus o rugaciune..Mi-am trait viat pana acum fara sa il includ si pe EL...obisnuiam sa cred ,obisnuiam sa fiu altfel , dar m-am schimbat ...am uitat de El ,de invataturile lui si asta din vina mea dar si a oamenilor...nu am vazut bunatate in sufletul lor, numai nenorociti care trag doar pentru ei si ar face orice ca sa le fie lor bine.Am fost dezamagita de oameni si odata cu ei de Dumnezeu...m-am gandit ca nu are cum sa existe din moment ce permita ca astfel de creaturi sa existe...apoi m-am gandit la Nietche care afirma ca"Dumnezeu e mort", nu cred ca e asa...dar oricum s-a metamorfozat si El odata cu oamenii..nu suntem noi facuti dupa chipul si asemanarea sa?daca fata asta oribila a lumii este si fata lui Dumnezeu? imi este si frica sa mai cred in El!!
Sper sa ma insel, si daca este sa ard in iad pt astfel de ganduri am sa suport infernul fericita ca m-am inselat in privinta LUI.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 22:44

De la: Andu30, la data 2009-01-13 09:59:27
De la: maria_tudorie, la data 2009-01-13 09:52:35Cleopa nu e Dumnezeu.
Dumnezeu e dragoste, iubire , pace in sufletul meu.
Am pace, Joana m-a iertat, tu ma iubesti, fratii la fel..
Deci ....?

Nu am zis ca Cleopa e Dumnezeu. Este adevarat ca Dumnezeu ne iubeste pe toti.

Dar daca spunem ca iubim pe Dumnezeu, trebuie sa facem si voia lui Dumnezeu.

Atunci de ce postezi texte de el, hai sa postez si eu texte de Richard Wumbrand...diferenta e ca el nu a emis judecatile care le emite Cleopa.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 22:46

De la: cleizeriuc, la data 2009-01-14 21:17:18frumoasa intentie, propuneti ceva provocator si sunt gata sa ies din barlog

... asa cum vezi aici gasesti crestini-ortodoxi, nicidecum sectanti care sa te invirta in aceasi oala pina ametesti fara sa iti spuna cu cine ai stat de vorba ... intreaba si ti se va raspunde ...

Pagini: << 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: