back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >> Sari la pagina:

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 23:44

De la: Andu30, la data 2009-01-13 12:13:10Pentru SYMY mai le pun odata.

Am zis sa prezint si alte subiecte care au fost atinse deseori pe forumuri dar nimeni nu le-a explicat sau nu a zabovit asupra lor. Si este bine ca aceste subiecte sa fie bine intelese pentru a nu se naste confuzii majore.

Ce este o icoana?
(.Extras din: www.ortho-logia.com/Romanian/Icoanele.htm)

O icoana este o imagine (de obicei bi-dimensionala) reprezentând pe Hristos, sfinti, îngeri, eveninmente biblice importante, pilde sau evenimente din istoria bisericii.

Sf. Grigore Dialogul (Papa a Romei la approx. 590-604), vorbea despre icoane ca fiind Scriptura pentru analfabeti:
"Ceea ce scrisul prezinta cititorilor, imaginea prezinta celor neînvatati care o privesc, caci în ea si cei ignoranti vad ce ar trebui sa urmeze; în ea pot citi analfabetii" (Epistola catre Episcopul Serenus din Marsilia, NPNF 2, Vol. XII, p. 53).

Icoanele ne ridica mintile de la cele pamântesti la cele ceresti. Sf. Ioan de Damasc a scris, "prin icoane vizibile suntem condusi la contemplarea a ceea ce este divin si spiritual". Prin pastrarea memoriei celor pictati în icoane, suntem inspirati sa-i imitam. Sf. Grigore de Nissa (approx.330-395) povestea cum nu putea trece pe langa o icoana cu Avraam care-l jetrfea pe Isaac "fara sa verse lacrimi".

Se închina ortodocsii la icoane?

Crestinii se roaga în prezenta icoanelor (asa cum evreii se rugau în prezenta icoanelor Templului), dar nu la icoanele propriu-zise (lemnul, vopseaua etc) ci la cine este reprezentat in ele.

Fac icoanele minuni?

Pentru a pune aceasta întrebare într-o perspectiva corecta, sa încercam mai întâi sa raspundem la câteva întrebari: Facea chivotul legamantului minuni (vezi Iosua 3:15, 1 Samuel 4:6, 2 Samuel 11-12)? Vindeca sarpele de arama pe cei muscati de serpi (Numeri 21:9)? Au înviat oasele profetului Elisei pe un om (2 Imparati 13:21)? A vindecat umbra lui Petru pe bolnavi (Fapte 5:15)? Au vindecat hainele lui Pavel pe cei bolnavi si au scos draci (Fapte 19:12)?

Raspunsul la aceste întrebari este Da, într-un anumit fel. Totusi, ca sa fim mai corecti, Dumnezeu a fost Cel care a ales sa faca minuni prin aceste obiecte. În cazul chivotului si a sarpelui de arama, avem de-a face cu imagini prin care s-au facut minuni. Dumnezeu a facut minuni prin ramasitele profetului Elisei, prin umbra unui sfant si prin lucruri care au fost doar atinse de un sfant. De ce? Pentru ca Dumnezeu cinsteste pe cei ce Il cinstesc. (1 Samuel 2:30), Îsi gaseste placerea în a face minuni prin sfintii Lui, chiar si pe aceste cai indirecte. Faptul ca Dumnezeu poate sfinti lucruri materiale nu trebuie sa surprinda pe cei ce cunosc Scriptura. De exemplu, nu numai altarul templului era sfant, ci tot ce îl atingea (Exod 29:37). A respinge adevarul ca Dumnezeu lucreaza prin lucruri materiale înseamna a cadea în Gnosticism.

Daca icoanele au fost pentru cei neinvatati de ce se mai folosesc acum si de ce tot acest "ritual" din momentul in care intrii in biserica tb sa treci pe la toate icoanele.
Eu inteleg ca ele au fost introduse ca mijloc de informare nu ca sa te inchini lor, etc.
Pe mine personal prea putin ma intereseaza aspectul cu pupatul si inchinatul.
Motivele pentru care nu vreau sa fiu ortodocsa sunt de alta natura.
Oricum eu cand intru intr-o biserica ortodocsa nu pup si nici nu ma inchin.
Am intrat in biserica ortodocsa pt ca am mers la niste servicii de inmormantare dar nu am facut aceste gesturi pentru ca le consider inutile (pentru mine)
V-am spus toate astea ca sa intelegeti cum gandesc eu.
Am citit si paralela cu VT si nu m-ati convins ca e ok, pentru ca in VT Dumnezeu lucra in alt mod care nu mai este gasit decat in cateva cazuri exceptionale (drumul Damascului, cand Pavel era in inchisoare, aparitia celor 2 ingeri)
Nu sunt foarte bine documentata nici in privinta chivotului , cunosc despre el am citit ,dar momentan nu am argumente ca sa vin in sprijinul unor idei, o sa mai studiez pb
Treaba cu Elisei nu o mai tin bine minte, tb sa studiez.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 00:03

De la: maria_tudorie, la data 2009-01-14 23:44:27
De la: Andu30, la data 2009-01-13 12:13:10Pentru SYMY mai le pun odata.

Am zis sa prezint si alte subiecte care au fost atinse deseori pe forumuri dar nimeni nu le-a explicat sau nu a zabovit asupra lor. Si este bine ca aceste subiecte sa fie bine intelese pentru a nu se naste confuzii majore.

Ce este o icoana?
(.Extras din: www.ortho-logia.com/Romanian/Icoanele.htm)

O icoana este o imagine (de obicei bi-dimensionala) reprezentând pe Hristos, sfinti, îngeri, eveninmente biblice importante, pilde sau evenimente din istoria bisericii.

Sf. Grigore Dialogul (Papa a Romei la approx. 590-604), vorbea despre icoane ca fiind Scriptura pentru analfabeti:
"Ceea ce scrisul prezinta cititorilor, imaginea prezinta celor neînvatati care o privesc, caci în ea si cei ignoranti vad ce ar trebui sa urmeze; în ea pot citi analfabetii" (Epistola catre Episcopul Serenus din Marsilia, NPNF 2, Vol. XII, p. 53).

Icoanele ne ridica mintile de la cele pamântesti la cele ceresti. Sf. Ioan de Damasc a scris, "prin icoane vizibile suntem condusi la contemplarea a ceea ce este divin si spiritual". Prin pastrarea memoriei celor pictati în icoane, suntem inspirati sa-i imitam. Sf. Grigore de Nissa (approx.330-395) povestea cum nu putea trece pe langa o icoana cu Avraam care-l jetrfea pe Isaac "fara sa verse lacrimi".

Se închina ortodocsii la icoane?

Crestinii se roaga în prezenta icoanelor (asa cum evreii se rugau în prezenta icoanelor Templului), dar nu la icoanele propriu-zise (lemnul, vopseaua etc) ci la cine este reprezentat in ele.

Fac icoanele minuni?

Pentru a pune aceasta întrebare într-o perspectiva corecta, sa încercam mai întâi sa raspundem la câteva întrebari: Facea chivotul legamantului minuni (vezi Iosua 3:15, 1 Samuel 4:6, 2 Samuel 11-12)? Vindeca sarpele de arama pe cei muscati de serpi (Numeri 21:9)? Au înviat oasele profetului Elisei pe un om (2 Imparati 13:21)? A vindecat umbra lui Petru pe bolnavi (Fapte 5:15)? Au vindecat hainele lui Pavel pe cei bolnavi si au scos draci (Fapte 19:12)?

Raspunsul la aceste întrebari este Da, într-un anumit fel. Totusi, ca sa fim mai corecti, Dumnezeu a fost Cel care a ales sa faca minuni prin aceste obiecte. În cazul chivotului si a sarpelui de arama, avem de-a face cu imagini prin care s-au facut minuni. Dumnezeu a facut minuni prin ramasitele profetului Elisei, prin umbra unui sfant si prin lucruri care au fost doar atinse de un sfant. De ce? Pentru ca Dumnezeu cinsteste pe cei ce Il cinstesc. (1 Samuel 2:30), Îsi gaseste placerea în a face minuni prin sfintii Lui, chiar si pe aceste cai indirecte. Faptul ca Dumnezeu poate sfinti lucruri materiale nu trebuie sa surprinda pe cei ce cunosc Scriptura. De exemplu, nu numai altarul templului era sfant, ci tot ce îl atingea (Exod 29:37). A respinge adevarul ca Dumnezeu lucreaza prin lucruri materiale înseamna a cadea în Gnosticism.

Daca icoanele au fost pentru cei neinvatati de ce se mai folosesc acum si de ce tot acest "ritual" din momentul in care intrii in biserica tb sa treci pe la toate icoanele.
Eu inteleg ca ele au fost introduse ca mijloc de informare nu ca sa te inchini lor, etc.
Pe mine personal prea putin ma intereseaza aspectul cu pupatul si inchinatul.
Motivele pentru care nu vreau sa fiu ortodocsa sunt de alta natura.
Oricum eu cand intru intr-o biserica ortodocsa nu pup si nici nu ma inchin.
Am intrat in biserica ortodocsa pt ca am mers la niste servicii de inmormantare dar nu am facut aceste gesturi pentru ca le consider inutile (pentru mine)
V-am spus toate astea ca sa intelegeti cum gandesc eu.
Am citit si paralela cu VT si nu m-ati convins ca e ok, pentru ca in VT Dumnezeu lucra in alt mod care nu mai este gasit decat in cateva cazuri exceptionale (drumul Damascului, cand Pavel era in inchisoare, aparitia celor 2 ingeri)
Nu sunt foarte bine documentata nici in privinta chivotului , cunosc despre el am citit ,dar momentan nu am argumente ca sa vin in sprijinul unor idei, o sa mai studiez pb
Treaba cu Elisei nu o mai tin bine minte, tb sa studiez.

... MARIA ... andu a explicat foarte clar ... am inteles si eu ii MULTUMESC ...
... amesteci motivele tale personale si putin subiective cu NU IMI PLACE ... e pacat sa nu intelegi ce a scris ... e invatatura de pe vremea cind oamenii nu aveau internet si nici nu stiau toti sa citeasca ... invatatura asta trebuie sa ramina ... degeaba citesti ... daca nu recunosti icoanele sfintilor ... vorbesti doar de ceva foarte abstract sa citesti ... SI ? ... ca pe o simpla carte ? ... e atit de simplu dar si complicat pentru cineva care refuza sa inteleaga ...
... sectantii au luat locul sfintilor ... INTERPRETEAZA singuri biblia si o ''raspindesc'' dupa cum intelege fiecare ... si asta e mare pacat ...

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 00:05

De la: chrystalina_87, la data 2009-01-14 21:34:48 A trecut ceva timp de cand nu m-am mai gandit la Dumnezeu,de cand nu am mai fost la Biserica ,de cand nu am mai spus o rugaciune..Mi-am trait viat pana acum fara sa il includ si pe EL...obisnuiam sa cred ,obisnuiam sa fiu altfel , dar m-am schimbat ...am uitat de El ,de invataturile lui si asta din vina mea dar si a oamenilor...nu am vazut bunatate in sufletul lor, numai nenorociti care trag doar pentru ei si ar face orice ca sa le fie lor bine.Am fost dezamagita de oameni si odata cu ei de Dumnezeu...m-am gandit ca nu are cum sa existe din moment ce permita ca astfel de creaturi sa existe...apoi m-am gandit la Nietche care afirma ca"Dumnezeu e mort", nu cred ca e asa...dar oricum s-a metamorfozat si El odata cu oamenii..nu suntem noi facuti dupa chipul si asemanarea sa?daca fata asta oribila a lumii este si fata lui Dumnezeu? imi este si frica sa mai cred in El!!
Sper sa ma insel, si daca este sa ard in iad pt astfel de ganduri am sa suport infernul fericita ca m-am inselat in privinta LUI.

Chrystalina, faptul ca oamenii dezamagesc, este firesc starii de cadere a omului. Asta nu inseamna ca Dumnezeu dezamageste, ci omul cazut. Uneori, o fiinta iubita, ne poate dezamagi, dar ia gandeste-te, in acel moment ai vrea sa " moara", sa nu mai existe?! Acum gandeste-te ca Dumnezeu ii iubeste enorm pe oameni, pe fiecare in parte. Gandeste-te ca si noi il dezmagim in mod continuu; cum ar putea Dumezeu sa doreasca sa nu mai existam? Si nu uita, nu trebuie sa ii dam lui Dumnezeu caracteristicile noastre.

Mai jos voi posta un citat din Terapeutica Bolilor Spirituale, de J. C. Larchet despre "dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu".

"Sfintii Parinti, subliniind in mod special faptul ca virtutile sunt sadite in insasi firea omului, nefiind calitati care sa-i fi fost, intr-un fel sau altul, adaugate, au totusi in ceea ce priveste acest subiect o conceptie dinamica: virtutile nu i-au fost date omului intr-un chip deplin; ele apartin naturii sale numai intrucat menirea acesteia este de a le pune in practica si numai intrucat ele constituie implinirea si desavarsirea acestei naturi. Dar realizarea lor presupune participarea activa a omului la planul lui Dumnezeu, colaborarea lui - cu toate facultatile sale - cu vointa divina, libera deschidere a intregii sale fiinte la harul lui Dumnezeu. Omul a fost creat cu posibilitatea de a realiza aceste virtuti si a inceput chiar sa le puna in practica. El avea virtutile in germene. Dar lui ii revenea sarcina de a le face sa sporeasca pana la desavarsire. Astfel inteleg Sfintii Parinti porunca divina data primilor oameni: "Cresteti si va inmultiti" (Fac. l, 28). Si de aceea ei zic ca, in rai, "omul era asemenea unui prunc si trebuia, sporind in cele bune, sa ajunga la starea barbatului desavarsit".
Pentru a face vadit caracterul dinamic al dobandirii virtutilor si al indumnezeitii, majoritatea Sfintilor Parinti, spre deosebire de Sfantul Grigorie de Nyssa, fac distinctia intre chip si asemanare. Potrivit acestei distinctii, chipul lui Dumnezeu in om defineste ansamblul posibilitatilor de realizare a asemanarii, potentialitatea asemanarii, in timp ce asemanarea, la care se ajunge prin implinirea chipului, consta in deplinatatea chipului, potrivit firii sale in intregimea ei, si ajungerea la desavarsire. Astfel, in timp ce chipul este actual, asemanarea este virtuala; ramane ca omul sa o realizeze prin libera sa participare la harul indumnezeitor. Sfantul Vasile cel Mare, talcuind cuvintele: "Sa facem om dupa chipul si dupa asemanarea Noastra", spune: "Pe cel dintai, chipul, il avem prin creatie, iar pe cea de-a.doua, asemanarea, o dobandim prin voia noastra. Ni s-a daruit sa ne nastem avand chipul lui Dumnezeu; prin voia noastra libera noi devenim faptura asemenea lui Dumnezeu. Ceea ce tine de vointa, exista deja in natura noastra, ca potenta, dar se dobandeste numai prin lucrare. Daca, atunci cand ne-a creat, Dumnezeu n-ar fi zis: "Sa facem" si "dupa asemanare", daca nu ne-ar fi daruit puterea de a ne face asemenea Lui, atunci n-am fi dobandit prin propria noastra'putere asemanarea cu Dumnezeu. Dar iata ca El ne-a facut capabili de a-I semana lui Dumnezeu. Si dandu-ne puterea de a-I semana, ne-a facut lucratorii acestei asemanari, pentru ca sa ne dea si rasplata lucrarii noastre; si sa nu fim ca acele tablouri iesite din mana unui pictor, lipsite de viata; si pentru ca faptuirea asemanarii sa nu conduca la lauda altcuiva decat noi. Caci, intr-adevar, atunci cand vedem ca un chip pictat este cu totul aidoma modelului, nu laudam portretul, ci-l admiram pe pictorul care l-a facut. Astfel deci, pentru ca eu, si nu altul, sa fiu cel laudat, rni-a lasat grija de a deveni asemenea lui Dumnezeu, intr-adevar, dupa chip am fire cugetatoare, dar ajung la asemanare devenind crestin". (terapeutica bolilor spirituale, J. C. Larchet)

Continua sa mergi la Biserica Chrystalina. Sa stii ca infernul si fericirea nu merg deloc mana in mana. Doamne Fereste.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 00:27

Marco, daca asta e justificarea pentru prezenta icoanelor, nu ma "inchin "lor, te rog sa ma lasi sa ma informez.
Deci nu pup.

Moon da-mi informatii competente (biblice)despre ce inseamna TAINE pentru voi.Nu stiu ce inseamna TAINA.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 00:53

Faptul ca preotul sfinteste anumite obiecte NU SUNT DE ACORD, dar o sa citesc ce aveti de spus pe aceasta tema.
Faptul ca preotul e....purtator de har sau duh ,nu am intels prea bine acum pt ca nu am citi prea mult din ce ati scris, iar nu sunt de acord cum acest drept se transmite doar preotilor orodocsi, catolici ca sa spunem asa "din generatie in generatie" sau prin punera mainilor doar de catre unii.
Daca undeva se "rupe firul" din diverse motive, ce faceti?

Sa nu ma "luati tare" cu raspunsurile , inca sunt la stadiu de studiu.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 01:32

Am gasit astazi un articol EXCELENT pentru crestini.
Merita citit:
"De la reeducarea prin tortura la reeducarea soft: abolirea constiintei, glasul lui Dumnezeu in om"
Nu-l copiez aici ca este lung.

www.razbointrucuvant.ro/2007/12/10/de-la-reeducarea-prin-tortura...

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 01:36

Citat din articolul recomandat mai sus:
In numele nihilismului tot ce este traditional, normal, sanatos, crestin trebuie pulverizat, desfiintat sau compromis, iar sustinatorii valorilor traditionale, “conservatorii” trebuie intimidati, pusi la stalpul infamiei, discreditati si aratati cu degetul ca vinovati sau ca “pericole” pentru toate relele reale sau inchipuite ale omenirii.

Este imposibil, daca esti de buna-credinta, sa nu vezi “din avion” toata aceasta campanie concertata a Nihilismului, care cauta sa spele creierele celor maturi si sa-i perverteasca, sa-i indobitoceasca din faºã pe cei mici. Vedem cum familia - ca bastion traditional - trebuie lichidata, parintii trebuie din ce in ce mai mult sa nu mai aiba nicio autoritate asupra copiilor sub amenintarea cu inchisoarea daca le incalca acestora “drepturile” proclamate de catre Stat, iar insesi cuvintele de “mama” si “tata” sa fie, in ultima instanta, prohibite!!!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 03:26

Moon, stii ceva?
Esti desteapta. Imi place cum prezinti, ordinea....
Vedeti daca ati vb "urat", ne-am certat. Acum e liniste si pot citi. Am spus ca vreau sa "va" cunosc iar voi Joanna si parca si tu ne-ati provocat.(Marcel...nu comentez)
Abia sunt la inceput.
Andu a fost un adevarat crestin, a sustinut cu tarie ceea ce crede el dar nu a tras "palme" ca altii. Am "muncit" un pic ca sa va "linistim"
Andu, clezi ma supara, sa-i spui sa vb frumos, sa spuna ce are de spus dar frumos, te rog.

Tu esti"pastor" aici ,deci ,fa-ti datoria.
Asa e la "noi".
Cine nu e cuminte e tras de urechi. Cu duhul balandetii.Ca altfel se supara si pleaca si vezi ca Joanna iar a zis "tampiti" si iar strica "imaginea" si nu e bine pt "voi".

Va pup pe toti.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 03:41

De la: Andu30, la data 2009-01-09 23:49:59
De la: maria_tudorie, la data 2009-01-09 23:45:03ANDU
DATORITA UNORA AM DEVENIT ALERGICA LA CUVANTUL "ABERATII", ....
FOLOSESTE SI TU EXAGERARI.....CEVA CARE SA NU NE PROVOACE!

TE ROG!
!

N-am vrut sa supar sau sa provoc pe cineva, scuza-ma... dar cand am citit acolo ca isi zicea COPILUL LUI DUMNEZEU!!! mi-am iesit din fire...

Mai Andu, stau treaza la ora asta si citesc pt ca e liniste si pe forum si in ...casa adica dorm piticii si doarme si "baba" (ca de aia stau acasa de vb mereu cu voi ca tb sa ma grija de ea , ce credeai ca imi permit sa fiu casnica sunt "bona" si .....nu stiu cum ii spune) si mai invat cate ceva de la voi si de la"noi" si de la altii.
Dar sa revin ca pierd ideea,
Daca Isus a spus ca vom fi frati, crestinii ce sunt?
Robi?
nu
vor fii fii, copii ai lui Dumnezeu.
(nu "umblu acum dupa versete ,maine,ok?)
Sa nu ma "omori" cu vre-un raspuns, stii , asa , cu duhul blansetii, ca Isus, ok?
Altfel te spun lui Tata, ok?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 03:44

De la: Andu30, la data 2009-01-10 00:46:16
De la: homemarcel0, la data 2009-01-10 00:41:18
De la: maria_tudorie, la data 2009-01-09 09:13:54Moon, nu prea corect "sa ne cunoastem credinta ortodoxa"
nu crezi ca unii "ortodocsi" ne pot trimite la "plimbare" cand o sa-i deranjam?

... nu te trimite nimeni la plimbare daca nu sa incepi numai cu biblia si cu criticatul ... intelegi ? ... biserica ortodoxa are ce spune oricui ... si ce invata pe oricine ...

Marcel,

Sper sa nu-i iei la injurat pe toti de pe forumul asta (am vazut ce le-ai facut la celalalt forum)... E mai bine zic eu sa invete ceva bun de la noi decat sa aruncam cu pietre in stanga si in dreapta. Majoritatea nu stiu mai nimic despre credinta ortodoxa si poate le e mai de folos un dialog prin care sa inteleaga principiile credintei noastre...

Andu mii de pupici, pentru asta.
Trage-l de urechi ca ....tare...tare... m-a mai alergat.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 03:45

De la: homemarcel0, la data 2009-01-10 01:13:32
De la: maria_tudorie, la data 2009-01-10 01:03:34Marcel

:

....

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 03:53

De la: Andu30, la data 2009-01-09 23:53:09
De la: Jesus_my_Brother, la data 2009-01-09 23:49:09Adevarata credinta este sa te cunosti cu Dumnezeu,asa cum se cunostea si Apostoli cu Dumnezeu!!!!!
Dumnezeu statea de vorba cu ei si se faceau multe minunii prin ei!!!!
In felul acesta se adeverea ca sant copii de Dumnezeu si nu niste mincinosi!!!

Daca Dumnezeu statea de vorba cu apostolii si ii invata si facea minuni prin ei, acum te intreb eu pe tine: De ce nu crezi ca au si facut Biserica pe care Hristos i-a trimis sa o faca... asa cum a vrut Hristos sa fie facuta?

Mai Andu, si Cristi Tabara la tv zicea odata ca bisericile au preluat de la popoarele pe care l-a crestinat multe obiceiuri pagane.
Marcel le spune Traditii.
Ce e povestea asta de boboteaza cu aruncatul in apa dupa cruci.
E ceva crestin aici?
Capra, plugusorul, si altele nu sunt amestecaturi de paganism cu crestinism?

Joanna daca ripostezi te "bat" ok?

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 04:14

De la: maria_tudorie, la data 2009-01-15 03:53:02
De la: Jesus_my_Brother, la data 2009-01-09 23:49:09Adevarata credinta este sa te cunosti cu Dumnezeu,asa cum se cunostea si Apostoli cu Dumnezeu!!!!!

Daca Dumnezeu statea de vorba cu apostolii si ii invata si facea minuni prin ei, acum te intreb eu pe tine: De ce nu crezi ca au si facut Biserica pe care Hristos i-a trimis sa o faca... asa cum a vrut Hristos sa fie facuta?

Mai Andu, si Cristi Tabara la tv zicea odata ca bisericile au preluat de la popoarele pe care l-a crestinat multe obiceiuri pagane.
E ceva crestin aici?

Traditiile populare NU INSEAMNA SFANTA TRADITIE!!
Este o confuzie cauzata de cuvantul "traditie".
TRADITIA ORTODOXA = SFANTA PREDANIE este comuna pentru toata ortodoxia, nu numai pentru romani. Reprezinta marturiile primilor apostoli, transmise prin viu grai.

Traditiile populare... asta se refera doar obiceiurile populare (nu sunt comune intregii lumi crestin ortodoxe), nu fac parte din invatatura bisericii!

Foarte buna observatie!!!Nu m-am gandit ca asta naste confuzii.

(Totusi, daca vrei sa afli despre originile unor datini, eu am gasit articole bune pe www.crestinortodox.ro, in categoria datini, obiceiuri...)

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 04:14

De la: Andu30, la data 2009-01-10 01:37:35Timp de 30 de ani apostolii au impanzit lumea cu cuvantul lui Dumnezeu si tu imi spui ca nu era Biserica. In Biserica Ortodoxa sunt consemnate toate vietile apostolilor, a Sfantului Luca de care ti-am vorbit, si vietile multor ucenici ai apostolilor. Iar Biblia a fost alcatuita in aceasta forma tot de Biserica care a eliminat mai multe evanghelii si a pastrat doar cele 4 pe care le stii, nu mai stiu exact cand, cred ca la Niceea (anul 325).

Deci cred ca incercai sa spui ca Duhul Sfant a insuflat Biserica lui Hristos cand a hotarat ce carti sa contina Biblia.

Andu, fii atent, apostolii erau prigoniti, deci se ascundeau prin diverse locuri, casa, catacombe...deci ce zici tu...timp de 30 de ani.....nu era biserica?
Prietene drag, era, incepuse sa functioneze, dar nu cladiri, icoane, ustensile pt ca ei fugeau, se acundeau...am mai citit si au unele carti, se mutau de colo colo, tu vino si demonsteaza-mi de unde frate tinutele voastre de azi, toate obiectele alea...?
Si inca ceva ce Isus avea sutana?
Avea o camasa,ok?
Avea Isus cadelnite si....tot "trusoul"?

Argumente la fata. ( adica eu sunt fata Lui Tata, ok)

aaaaaaaaaaa
Daca rugaciunea Tatal nostru......eu care ma rog nu sunt fiu/fica de Dumnezeu?
Ca sunt fata Lui, nu?
Eu asa stiu, stie altcineva altceva?

daca da argumente.

Andu, nu-mi place Cleopa din primul rand e.....exclusivis, pe bune.
deci , argumente.( cu duhul blandetii, ok?)
(sau poate nu am inteles de ce il certai pe Jesus)

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 04:23

De la: Andu30, la data 2009-01-13 10:52:36
De la: maria_tudorie, la data 2009-01-13 10:47:38Andu, daca deranje, plec.

Dar tu ce ai? Ti-a zis cineva ceva? Fiecare zice ce vrea doar e un forum.. stii doar? Sunt eu politaiul forumurilor sa-i zic unuia TACI sau altuia VORBESTE??

Sigur ca ai voie sa spui ce vrei tu?

Mai sus am facut un comentariu la intrebarile tale:
CARE ESTE CASA LUI DUMNEZEU?
CLADIREA FACUTA DE MAINI OMENESTI?

Si am spus ca Biserica este un trup: are o parte nemateriala (sufletele credinciosilor) cat si o parte materiala (cladirea in sine). Reprezinta doua lucruri nu doar unul.

Stai linistita. Eu nu ma supar niciodata daca se ia cineva de mine. Din contra caut sa vad partea buna a tuturor.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 04:26

Ma uimesti cu intrebarile tale!!!
Banuiesc, totusi ca sunt importante pt tine si am cautat raspuns.

www.crestinortodox.ro/Vesmintele-liturgice/Vesmintele_liturgice-...

www.crestinortodox.ro/Vesmintele-liturgice/Vesmintele_preotului-...

Eu nu am citit inca.. ma informez si de cadelnita..

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 04:29

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 04:32

De la: Andu30, la data 2009-01-13 11:17:19
De la: symy, la data 2009-01-13 11:06:49PT.VOI TOTI ...CARE SPUN CA DOMNUL ISUS MANTUIESTE DOAR PRIN FAPTE....ASCULTATI CE SPUNE...BIBLIA....NU NISTE OAMENI NEBUNI.....SARACI CU DUHUL............................................................................................................
STA SCRIS:'''EL(ISUS)NE-A MANTUIT NU PENTRU FAPTELE,FACUTEDE NOI IN NEPRIHANIRE....CI PENTRU INDURAREA LUI...PRIN SPALAREA NASTERII DIN NOU....SI PRIN INOIREA FACUTADE DUHUL SFANT
6.PE CARE L-A VARSAT DIN BELSUG PESTE NOI,PRIN ISUS HRISTOS,MANTUITORUL NOSTRU
7.PENTRU CA ODATA SOCOTITI NEPRIHANITI PRIN HARUL LUI,NE FACEM,IN NADEJDIE,MOSTENITORI AI VIETII VESNICE
8ADEVARAT ESTE CUVANTUL ACESTA,SI VREAU SA SPUN APASSAT ACESTE LUCRURI,PENTRU CA CEI CE AU CREZUT IN DUMNEZEU....SA CAUTE SA FIE CEI DINTAI IN FAPTE BUNE...IATA CE ESTE BINE SI CU FOLOS PENTRU OAMENI>!!!!.................................................................................................................
TIT.3/4-8
ACUMA DE CINE SA ASCULT.....DE UN POPA...FIRESC...PACATOS....SAU DE ISUS....IUBITUL MEU MANTUITOR,CARE SI-A VARSAT SANGELE SCUMP PENTRU MINE....!!!

Este de interesant de continuat versetele:
9. Iar de întrebãrile nebuneºti ºi de înºirãri de neamuri ºi de certuri ºi de sfãdirile pentru lege, fereºte-te, cãci sunt nefolositoare ºi deºarte.
10. De omul eretic, dupã întâia ºi a doua mustrare, depãrteazã-te,
11. ªtiind cã unul ca acesta s-a abãtut ºi a cãzut în pãcat, fiind singur de sine osândit.

Mai SYMY

Ti-am spus sa gandesti Biblia global. Ce te faci cu ce scrie mai jos?

IACOV 2:17-20
17. Aºa ºi cu credinþa: dacã nu are fapte, e moartã în ea însãºi.
18. Dar va zice cineva: Tu ai credinþã, iar eu am fapte; aratã-mi credinþa ta fãrã fapte ºi eu îþi voi arãta, din faptele mele, credinþa mea.
19. Tu crezi cã unul este Dumnezeu? Bine faci; dar ºi demonii cred ºi se cutremurã.
20. Vrei însã sã înþelegi, omule nesocotit, cã credinþa fãrã de fapte moartã este?

CREDINTA FARA FAPTE ESTE MOARTA!!!!

Si a zis Symy alceva?(nu doar prin fapte vrea sa spuna)
Lasa ca-l cert eu in privat ca a zis ceva de rau.
Sa vezi ce-i fac.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 04:33

Mai , tu nu dormi?
lasa-ma pe mine, ca vb maine,ok?
Deja v-am dat de lucru.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 04:34

De la: marinescuirina, la data 2009-01-15 04:26:43Ma uimesti cu intrebarile tale!!!
Banuiesc, totusi ca sunt importante pt tine si am cautat raspuns.

www.crestinortodox.ro/Vesmintele-liturgice/Vesmintele_liturgice-...

www.crestinortodox.ro/Vesmintele-liturgice/Vesmintele_preotului-...

Eu nu am citit inca.. ma informez si de cadelnita..

Iri, daca ma trimiti la Cleopa sau cei ca el, Pas, Exclusivist.
Doar pentru lectura suplimentara,ok?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 04:38

De la: marinescuirina, la data 2009-01-15 04:14:11
De la: maria_tudorie, la data 2009-01-15 03:53:02

E ceva crestin aici?

Traditiile populare NU INSEAMNA SFANTA TRADITIE!!
Este o confuzie cauzata de cuvantul "traditie".
TRADITIA ORTODOXA = SFANTA PREDANIE este comuna pentru toata ortodoxia, nu numai pentru romani. Reprezinta marturiile primilor apostoli, transmise prin viu grai.

Traditiile populare... asta se refera doar obiceiurile populare (nu sunt comune intregii lumi crestin ortodoxe), nu fac parte din invatatura bisericii!

Foarte buna observatie!!!Nu m-am gandit ca asta naste confuzii.

(Totusi, daca vrei sa afli despre originile unor datini, eu am gasit articole bune pe www.crestinortodox.ro, in categoria datini, obiceiuri...)

Iri, nu sunt proasta am inteles diferenta dintre traditie si Traditia, explica-mi de unde atatea obiceiuri, Ok?

Imi placi mult est desteapta si imi plac mult oamenii destepti.
Pe ceilalti ii iubesc pt ca atat l-a dat Dumnezeu.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 05:04

De la: funnymoon, la data 2009-01-13 11:33:43"Studiati Biblia! " este indemnul cu care incearca neoprotestantii sa aduca cat mai multi "pagani" pe calea lor. In general sunt oameni care citeaza din memorie foarte multe versete din Biblie.

Mai au o intrebare favorita: "L-ai primit pe Isus?" prin aceasta ei intelegand "Te-ai nascut din nou?"
Trebuie spus ca pentru neoprotestanti, daca "nu te-ai nascut din nou" nu esti considerat crestin.

Revenind la "studiul Bibliei". Pentru neoprotestanti, Biblia este singura carte care trebuie stiuta, considerand ca doar ea contine Cuvantul lui Dumnezeu.
Nimeni nu neaga ca Biblia este cartea revelata a Cuvantului lui Dumnezeu, dar in acelasi timp, trebuie sa stim ca ea cuprinde doar ceea ce ii este de folos mireanului. Cand Iisus a stat cu Apostolii sai, pana la Inaltare, a stat pentru a le talamaci scripturile. Luca44 ªi le-a zis: „Acestea sunt cuvintele pe care vi le-am grãit pe când încã eram împreunã cu voi, cã toate cele scrise despre Mine în legea lui Moise, în profeþi ºi în psalmi trebuie sã se plineascã“.
Mt 17:22 Mt 20:18 Mc 8:31 Mc 14:49 Lc 9:22 Lc 18:31-33 Lc 24:46 Lc 27:46 In 5:39 FA 3:18 FA 26:22 :
Luca 45 Atunci le-a deschis mintea ca sã'nþeleagã Scripturile.
Lc 24:27 In 5:39 ".

Dar cunoasterea invataturii scripturilor nu reprezenta inca totul, mai era nevoie si de pogorarea Sfantului Duh, pentru ca citim mai departe tot la Luca .
Luca46 ªi le-a zis cã aºa este scris ºi cã aºa trebuia sã pãtimeascã Hristos ºi a treia zi sã învie din morþi

Luca 47 ºi întru numele Sãu sã se propovãduiascã pocãinþa ºi iertarea pãcatelor la toate neamurile, începând de la Ierusalim.

Luca 48 „Voi sunteþi martorii acestora.

Luca 49 ªi iatã, Eu trimit peste voi fãgãduinþa Tatãlui Meu e; voi însã rãmâneþi în cetate pânã ce vã veþi îmbrãca cu putere de sus“.

Luca 50 ªi i-a dus afarã pânã spre Betania ºi, ridicându-ªi mâinile, i-a binecuvântat.

Asta inseamna ca talmacirea scriturilor nu este suficienta cand e vorba de propovaduirea Cuvantului Lui Dumnezeu. Este nevoie si de "imbracarea in putere de Sus".

Apostolii sunt astfel primii preoti; ei aveau putere mare, de a dezlega si lega pe pamant. Tot ei au primit talmacirea scripturilor, dar si Duhul Sfant pentru a duce mai departe propovaduirea Cuvantului.

Citim in Biblie de "punerea mainilor", dar nicaieri nu scrie cum exact se face. Asta nu inseamna ca Apostolii nu stiau cum se face. Nu e totusi folositor mireanului sa intelega aceasta taina, pentru ca nu mireanul este chemat sa propovaduie cuvantul lui Dumnezeu. Cei care o pot face sunt urmasii Apostolilor in lucrare, cei care au primit de-a lungul timpului atat talmacirea scripturilor cat si puterea de sus (Harul Duhului Sfant) prin punerea mainilor) Nu oricine poate dezlega si lega, nu oricine poate ierta pacatele si acestea sa fie iertate si Sus, nu oricine poate propovadui Cuvantul lui Dumnezeu.

Asa ca cea mai buna intelegere a Bibliei, este in biserica, facuta de catre preot. Un ortodox stie ca la fiecare slujba este explicata o anume parte din Sfanta Scriptura.

Nu inseamna ca un ortodox nu poate citi si singur Biblia, dar ca sa o studieze si sa inteleaga SINGUR "scripturile", asta este smintire a cugetului si un exemplu de "mandrie draceasca".

Ati vazut ca pana si Apostolii, care L-au cunoscut direct pe Iisus, au avut nevoie de "talmacirea scripturilor" si de imbracarea in puterea de Sus, cu atat mai mult, un credincios are nevoie ca scripturile sa ii fie talmacite de cineva care a primit aceasta putere de Sus.

Moon, ma uimesti!!!
Parca ai fii pocaita, zau!

Pe la sfarsit ai "dat-o in bara"
Citam versete pt ca invatam, invatati si pe ai vostrii, ok?
Ce vina am eu ca ei nu stiu?
Daca nu stiu, le spun eu ce stiu eu, corect?
Vezi unde e pb voastra Andu???
Foarte grava.
Suflete ratacite din cauza mea sau a neoprotestantilor?
Cati au murit nemantuiti pt ca nu pasa preotilor(si nunumai lor)

Mai desteptilor, pai ce fac ei la religie la scoala fata de ce fac ai nostrii la scoala duminicala e VAX , ati inteles?
BOR a voastra are in fiecare biserica scoala duminicala?
VAX

Bravo baptistilor si celorlalte culte!!
Copii nostrii stiu de mici ce nu stiti voi mari ,mai!!!!
Si de cand ziceti ca sunteti.....de 2000 de ani?

Pai copilul meu de gradinita (l-a invatat biserica mea si eu- Andu ma poti acuza cumva? ) stie cine e Moise, Samson.....
Daca intreb un adult (ex Marcel-ortodox) cine e Nabucadnetar, stie?

De ce nu ii invatati scriptura ,ca la urma te intreaba el , parinte/preot de ce faci asa , pt ca a invatat si stie.

Mama studiu biblic,ok?

Stiu pocaitii, Cinste lor ca stiu biblia.

La Cinzecime de rusalii peste cine s-a revarsat Duhul Sfant, doar peste preoti????????

Peste cati oameni??????

Treaba cu transmiterea Duhului Sfant e MINCIUNA!

Dovezi si argumente, ok?

Cu sau fara duhul blandetii,ok?

Moon, mama,fata lui Tata cea desteapta si cuminte, Isus nu a talmacit pildele si celelalte doar apostolilor ci si gloatelor.
A vorbit cu vamesii si fariseii, prostituatele...etc, ok

Si stii Andu ce ma supara cel mai tare, VT e al evreilor de ce v-ati bagat acolo, nu unteleg.
Argumente, te rog.
Ati pus voi carti acolo de parca ei nu o cunosteau si ati mai bagat ceva.
Aici nu stiu prea bine detalii o sa-l rog pe Dan cael e "doxa" in astea.

daca am gresit , scuze anticipat.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 05:10

Iri,
daca Isus nu a avut cadelnita si tot trusoul degeaba imi spui ca a zis cleopa, si altii, ei oameni ca noi, sau cu vedenii si vise.

Daca vii cu oameni vin cu "oameni "si eu iosif ton, Wumbrand si mai gasesc si in istorie, martiri ,tata, ca multi au mai omorat catolicii,ok?

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 05:16

De la: maria_tudorie, la data 2009-01-15 05:04:07
De la: funnymoon, la data 2009-01-13 11:33:43"Studiati Biblia! " este indemnul cu care incearca neoprotestantii sa aduca cat mai multi "pagani" pe calea lor. In general sunt oameni care citeaza din memorie foarte multe versete din Biblie.

Mai au o intrebare favorita: "L-ai primit pe Isus?" prin aceasta ei intelegand "Te-ai nascut din nou?"
Trebuie spus ca pentru neoprotestanti, daca "nu te-ai nascut din nou" nu esti considerat crestin.

Revenind la "studiul Bibliei". Pentru neoprotestanti, Biblia este singura carte care trebuie stiuta, considerand ca doar ea contine Cuvantul lui Dumnezeu.
Nimeni nu neaga ca Biblia este cartea revelata a Cuvantului lui Dumnezeu, dar in acelasi timp, trebuie sa stim ca ea cuprinde doar ceea ce ii este de folos mireanului. Cand Iisus a stat cu Apostolii sai, pana la Inaltare, a stat pentru a le talamaci scripturile. Luca44 ªi le-a zis: „Acestea sunt cuvintele pe care vi le-am grãit pe când încã eram împreunã cu voi, cã toate cele scrise despre Mine în legea lui Moise, în profeþi ºi în psalmi trebuie sã se plineascã“.
Mt 17:22 Mt 20:18 Mc 8:31 Mc 14:49 Lc 9:22 Lc 18:31-33 Lc 24:46 Lc 27:46 In 5:39 FA 3:18 FA 26:22 :
Luca 45 Atunci le-a deschis mintea ca sã'nþeleagã Scripturile.
Lc 24:27 In 5:39 ".

Dar cunoasterea invataturii scripturilor nu reprezenta inca totul, mai era nevoie si de pogorarea Sfantului Duh, pentru ca citim mai departe tot la Luca .
Luca46 ªi le-a zis cã aºa este scris ºi cã aºa trebuia sã pãtimeascã Hristos ºi a treia zi sã învie din morþi

Luca 47 ºi întru numele Sãu sã se propovãduiascã pocãinþa ºi iertarea pãcatelor la toate neamurile, începând de la Ierusalim.

Luca 48 „Voi sunteþi martorii acestora.

Luca 49 ªi iatã, Eu trimit peste voi fãgãduinþa Tatãlui Meu e; voi însã rãmâneþi în cetate pânã ce vã veþi îmbrãca cu putere de sus“.

Luca 50 ªi i-a dus afarã pânã spre Betania ºi, ridicându-ªi mâinile, i-a binecuvântat.

Asta inseamna ca talmacirea scriturilor nu este suficienta cand e vorba de propovaduirea Cuvantului Lui Dumnezeu. Este nevoie si de "imbracarea in putere de Sus".

Apostolii sunt astfel primii preoti; ei aveau putere mare, de a dezlega si lega pe pamant. Tot ei au primit talmacirea scripturilor, dar si Duhul Sfant pentru a duce mai departe propovaduirea Cuvantului.

Citim in Biblie de "punerea mainilor", dar nicaieri nu scrie cum exact se face. Asta nu inseamna ca Apostolii nu stiau cum se face. Nu e totusi folositor mireanului sa intelega aceasta taina, pentru ca nu mireanul este chemat sa propovaduie cuvantul lui Dumnezeu. Cei care o pot face sunt urmasii Apostolilor in lucrare, cei care au primit de-a lungul timpului atat talmacirea scripturilor cat si puterea de sus (Harul Duhului Sfant) prin punerea mainilor) Nu oricine poate dezlega si lega, nu oricine poate ierta pacatele si acestea sa fie iertate si Sus, nu oricine poate propovadui Cuvantul lui Dumnezeu.

Asa ca cea mai buna intelegere a Bibliei, este in biserica, facuta de catre preot. Un ortodox stie ca la fiecare slujba este explicata o anume parte din Sfanta Scriptura.

Nu inseamna ca un ortodox nu poate citi si singur Biblia, dar ca sa o studieze si sa inteleaga SINGUR "scripturile", asta este smintire a cugetului si un exemplu de "mandrie draceasca".

Ati vazut ca pana si Apostolii, care L-au cunoscut direct pe Iisus, au avut nevoie de "talmacirea scripturilor" si de imbracarea in puterea de Sus, cu atat mai mult, un credincios are nevoie ca scripturile sa ii fie talmacite de cineva care a primit aceasta putere de Sus.

Moon, ma uimesti!!!
Parca ai fii pocaita, zau!

Pe la sfarsit ai "dat-o in bara"
Citam versete pt ca invatam, invatati si pe ai vostrii, ok?
Ce vina am eu ca ei nu stiu?
Daca nu stiu, le spun eu ce stiu eu, corect?
Vezi unde e pb voastra Andu???
Foarte grava.
Suflete ratacite din cauza mea sau a neoprotestantilor?
Cati au murit nemantuiti pt ca nu pasa preotilor(si nunumai lor)

Mai desteptilor, pai ce fac ei la religie la scoala fata de ce fac ai nostrii la scoala duminicala e VAX , ati inteles?
BOR a voastra are in fiecare biserica scoala duminicala?
VAX

Bravo baptistilor si celorlalte culte!!
Copii nostrii stiu de mici ce nu stiti voi mari ,mai!!!!
Si de cand ziceti ca sunteti.....de 2000 de ani?

Pai copilul meu de gradinita (l-a invatat biserica mea si eu- Andu ma poti acuza cumva? ) stie cine e Moise, Samson.....
Daca intreb un adult (ex Marcel-ortodox) cine e Nabucadnetar, stie?

De ce nu ii invatati scriptura ,ca la urma te intreaba el , parinte/preot de ce faci asa , pt ca a invatat si stie.

Mama studiu biblic,ok?

Stiu pocaitii, Cinste lor ca stiu biblia.

La Cinzecime de rusalii peste cine s-a revarsat Duhul Sfant, doar peste preoti????????

Peste cati oameni??????

Treaba cu transmiterea Duhului Sfant e MINCIUNA!

Dovezi si argumente, ok?

Cu sau fara duhul blandetii,ok?

Moon, mama,fata lui Tata cea desteapta si cuminte, Isus nu a talmacit pildele si celelalte doar apostolilor ci si gloatelor.
A vorbit cu vamesii si fariseii, prostituatele...etc, ok

Si stii Andu ce ma supara cel mai tare, VT e al evreilor de ce v-ati bagat acolo, nu unteleg.
Argumente, te rog.
Ati pus voi carti acolo de parca ei nu o cunosteau si ati mai bagat ceva.
Aici nu stiu prea bine detalii o sa-l rog pe Dan cael e "doxa" in astea.

daca am gresit , scuze anticipat.

maria, tu esti sigura ca ai inteles mesajul meu? el se refera la studiul BIBLIEI DE UNUL, SINGUR, FARA INDRUMAREA CUIVA care are puterea si intelegerea justa a Scripturilor.

Cred ca citatele din Luca sunt elocvente pentru "talmacirea scripturilor". Scrie iata si in Biblie cum au primit invatatura Apostolii si, mai mult, au putut incepe propovaduirea Cuvantului doar dupa ce s-au imbracat cu putere de Sus.

Totusi, poti incerca si tu un ton mai moderat; sunt convinsa ca nu iti este greu. Oricum, multumesc ca stai sa citesti mesajele postate pe acest topic.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 05:22

De la: cleizeriuc, la data 2009-01-13 11:07:57si biblia cine a scris-o?

Eu nu.

Asta e pt ce mi-ai facut dincolo, atotsiutorule!!

Ca multi "muschi" mai ai tu!

Te "dai" afon, si laurma turui ca...sti tu ce.

Draga aici nu e voie cu minciuni si nici dincolo ca suntem destepti, am demonstrat-o, si buni la suflet, nu ca....tine care ai jignit-o pe d-na aceea ca daca a citit multe carti?

Si?

Moon, atentie ca si tu ai facut-o,ok?
(cand ai zis de" jicnit")

Isus vrea sa zidim relatii nu vrea creiere si "muschi", vrea inima ta sa i-o dai Lui ca sa faca el ceva frumos cu ea, o inima plina de dragoste pentru cel de langa el.....stiii pilda cu samariteanu, da, ca esti desteapta daca nu o stii, treci si caut-o,ok?

Cine-i aproapele, Andu?

Invata-i da-le meditatii!!!

Eu ascult predicile lui Iosif Ton si altii si de aia stiu ca sunt curioasa si vrau sa stiu,mai multeOK?

Si o sa stiu si ce a zis Cleopa si altii ca sa nu ma mai prizi in ...cursa.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 05:23

De la: maria_tudorie, la data 2009-01-15 05:22:15
De la: cleizeriuc, la data 2009-01-13 11:07:57si biblia cine a scris-o?

Eu nu.

Asta e pt ce mi-ai facut dincolo, atotsiutorule!!
Ca multi "muschi" mai ai tu!
Te "dai" afon, si laurma turui ca...sti tu ce.
Draga aici nu e voie cu minciuni si nici dincolo ca suntem destepti, am demonstrat-o, si buni la suflet, nu ca....tine care ai jignit-o pe d-na aceea ca daca a citit multe carti?

Moon, atentie ca si tu ai facut-o,ok?

De ce ai intrebat pe baiatul ala ca a scris jignit cu c?
Si?

Isus vrea sa zidim relatii nu vrea creiere si "muschi", vrea inima ta sa i-o dai Lui ca sa faca el ceva frumos cu ea, o inima plina de dragoste pentru cel de langa el.....stiii pilda cu samariteanu, da, ca esti desteapta daca nu o stii, treci si caut-o,ok?
Cine-i aproapele, Andu?
Invata-i da-le meditatii!!!

Eu ascult predicile lui Iosif Ton si altii si de aia stiu ca sunt curioasa si vrau sa stiu,mai multeOK?
Si o sa stiu si ce a zis Cleopa si altii ca sa nu ma mai prizi in ...cursa.

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 05:25

De la: maria_tudorie, la data 2009-01-15 05:10:53Iri,
daca Isus nu a avut cadelnita si tot trusoul degeaba imi spui ca a zis cleopa, si altii, ei oameni ca noi, sau cu vedenii si vise.

Daca vii cu oameni vin cu "oameni "si eu iosif ton, Wumbrand si mai gasesc si in istorie, martiri ,tata, ca multi au mai omorat catolicii,ok?

Maria, Iisus este capul Bisericii, nu primul preot al Bisericii! Apostolii sunt primii preoti. Si totusi, e cam mult sa spui ca "transmiterea Duhului Sfant este MINCIUNA" e ca si cum ai spune ca Biserica noastra este mincinoasa, deci si noi, credinciosii ei, suntem mincinosi. Poti spune ca tu crezi altceva si de ce anume crezi altceva, iar noi putem incerca in limitele cunoasterii noastre sa raspundem sau nu.

De asemenea, cum vrei sa afli mai multe despre ortodoxie, daca vrei sa citesti doar din Biblie? Ortodoxia presupune si istorie. De altfel, si neoprotestantismul presupune istorie. Cu cat studiem mai mult despre ele, cu atat putem intelege mai multe, dar trebuie sa nu ne limitam orizontul de cunoastere.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 05:26

Am spus asta, unde?

Isus e Capul Bisericii, Piatra din capul unghiuului,ok?

Une am spus eu ce spui tu?

Voi nu aveti somn, ce aveti?

Eu am spus ce cred au, voi ati spus ce credeti voi.
Dezbatem, dar nu stiu tot, eu nu sunt pastor , nu am facut teologie, ca voi.
Pentru un om obisnuit stiu mai mult decat stiu multi de la voi, si mai invat,ok?
Dezbatere cu ajutoare ca nu pot singura cu atatia.

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 05:32

aici ai spus ( nu am vrut sa posez tot mesajul tau, mai ales ca e deja postat ca citat de mine mai sus.

o sa vezi ca scriai asa:

" La Cinzecime de rusalii peste cine s-a revarsat Duhul Sfant, doar peste preoti????????

Peste cati oameni??????

Treaba cu transmiterea Duhului Sfant e MINCIUNA! "

deci...ai spus.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 05:33

Daca o luam ca si cu botezul iar ies scantei si eu nu vreau scantei cu voi eu vreau pace, ok?

Pagini: << 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: