Info
x
Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 11:05
IACOV 2:10 10. Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile.
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 11:06
PT.VOI TOTI ...CARE SPUN CA DOMNUL ISUS MANTUIESTE DOAR PRIN FAPTE....ASCULTATI CE SPUNE...BIBLIA....NU NISTE OAMENI NEBUNI.....SARACI CU DUHUL............................................................................................................
STA SCRIS:'''EL(ISUS)NE-A MANTUIT NU PENTRU FAPTELE,FACUTEDE NOI IN NEPRIHANIRE....CI PENTRU INDURAREA LUI...PRIN SPALAREA NASTERII DIN NOU....SI PRIN INOIREA FACUTADE DUHUL SFANT 6.PE CARE L-A VARSAT DIN BELSUG PESTE NOI,PRIN ISUS HRISTOS,MANTUITORUL NOSTRU 7.PENTRU CA ODATA SOCOTITI NEPRIHANITI PRIN HARUL LUI,NE FACEM,IN NADEJDIE,MOSTENITORI AI VIETII VESNICE 8ADEVARAT ESTE CUVANTUL ACESTA,SI VREAU SA SPUN APASSAT ACESTE LUCRURI,PENTRU CA CEI CE AU CREZUT IN DUMNEZEU....SA CAUTE SA FIE CEI DINTAI IN FAPTE BUNE...IATA CE ESTE BINE SI CU FOLOS PENTRU OAMENI>!!!!................................................................................................................. TIT.3/4-8 ACUMA DE CINE SA ASCULT.....DE UN POPA...FIRESC...PACATOS....SAU DE ISUS....IUBITUL MEU MANTUITOR,CARE SI-A VARSAT SANGELE SCUMP PENTRU MINE....!!! |
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 11:07
si biblia cine a scris-o?
|
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 11:17
De la: symy, la data 2009-01-13 11:06:49PT.VOI TOTI ...CARE SPUN CA DOMNUL ISUS MANTUIESTE DOAR PRIN FAPTE....ASCULTATI CE SPUNE...BIBLIA....NU NISTE OAMENI NEBUNI.....SARACI CU DUHUL............................................................................................................ Este de interesant de continuat versetele: 9. Iar de întrebările nebunești și de înșirări de neamuri și de certuri și de sfădirile pentru lege, ferește-te, căci sunt nefolositoare și deșarte. 10. De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, 11. Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit. Mai SYMY Ti-am spus sa gandesti Biblia global. Ce te faci cu ce scrie mai jos? IACOV 2:17-20 17. Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși. 18. Dar va zice cineva: Tu ai credință, iar eu am fapte; arată-mi credința ta fără fapte și eu îți voi arăta, din faptele mele, credința mea. 19. Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură. 20. Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este? CREDINTA FARA FAPTE ESTE MOARTA!!!!
|
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 11:22
Credinta adevarata si faptele trebuie sa mearga impreuna. Sf Ioan Gura de Aur se exprima extraordinar de bine:
"Nu avem nici un folos din credința noastră dreaptă, dacă ducem o viață păcătoasă, așa cum nu avem nici un folos din viața noastră plină de virtuți dacă nu avem credință adevărată.» Sf. Ioan Gura de Aur
|
|
Fosta membra 9am.ro 311 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 11:33
"Studiati Biblia! " este indemnul cu care incearca neoprotestantii sa aduca cat mai multi "pagani" pe calea lor. In general sunt oameni care citeaza din memorie foarte multe versete din Biblie.
Mai au o intrebare favorita: "L-ai primit pe Isus?" prin aceasta ei intelegand "Te-ai nascut din nou?" Trebuie spus ca pentru neoprotestanti, daca "nu te-ai nascut din nou" nu esti considerat crestin. Revenind la "studiul Bibliei". Pentru neoprotestanti, Biblia este singura carte care trebuie stiuta, considerand ca doar ea contine Cuvantul lui Dumnezeu. Nimeni nu neaga ca Biblia este cartea revelata a Cuvantului lui Dumnezeu, dar in acelasi timp, trebuie sa stim ca ea cuprinde doar ceea ce ii este de folos mireanului. Cand Iisus a stat cu Apostolii sai, pana la Inaltare, a stat pentru a le talamaci scripturile. Luca44 Și le-a zis: Acestea sunt cuvintele pe care vi le-am grăit pe când încă eram împreună cu voi, că toate cele scrise despre Mine în legea lui Moise, în profeți și în psalmi trebuie să se plinească. Mt 17:22 Mt 20:18 Mc 8:31 Mc 14:49 Lc 9:22 Lc 18:31-33 Lc 24:46 Lc 27:46 In 5:39 FA 3:18 FA 26:22 : Luca 45 Atunci le-a deschis mintea ca să'nțeleagă Scripturile. Lc 24:27 In 5:39 ". Dar cunoasterea invataturii scripturilor nu reprezenta inca totul, mai era nevoie si de pogorarea Sfantului Duh, pentru ca citim mai departe tot la Luca . Luca46 Și le-a zis că așa este scris și că așa trebuia să pătimească Hristos și a treia zi să învie din morți Luca 47 și întru numele Său să se propovăduiască pocăința și iertarea păcatelor la toate neamurile, începând de la Ierusalim. Luca 48 Voi sunteți martorii acestora. Luca 49 Și iată, Eu trimit peste voi făgăduința Tatălui Meu e; voi însă rămâneți în cetate până ce vă veți îmbrăca cu putere de sus. Luca 50 Și i-a dus afară până spre Betania și, ridicându-Și mâinile, i-a binecuvântat. Asta inseamna ca talmacirea scriturilor nu este suficienta cand e vorba de propovaduirea Cuvantului Lui Dumnezeu. Este nevoie si de "imbracarea in putere de Sus". Apostolii sunt astfel primii preoti; ei aveau putere mare, de a dezlega si lega pe pamant. Tot ei au primit talmacirea scripturilor, dar si Duhul Sfant pentru a duce mai departe propovaduirea Cuvantului. Citim in Biblie de "punerea mainilor", dar nicaieri nu scrie cum exact se face. Asta nu inseamna ca Apostolii nu stiau cum se face. Nu e totusi folositor mireanului sa intelega aceasta taina, pentru ca nu mireanul este chemat sa propovaduie cuvantul lui Dumnezeu. Cei care o pot face sunt urmasii Apostolilor in lucrare, cei care au primit de-a lungul timpului atat talmacirea scripturilor cat si puterea de sus (Harul Duhului Sfant) prin punerea mainilor) Nu oricine poate dezlega si lega, nu oricine poate ierta pacatele si acestea sa fie iertate si Sus, nu oricine poate propovadui Cuvantul lui Dumnezeu. Asa ca cea mai buna intelegere a Bibliei, este in biserica, facuta de catre preot. Un ortodox stie ca la fiecare slujba este explicata o anume parte din Sfanta Scriptura. Nu inseamna ca un ortodox nu poate citi si singur Biblia, dar ca sa o studieze si sa inteleaga SINGUR "scripturile", asta este smintire a cugetului si un exemplu de "mandrie draceasca". Ati vazut ca pana si Apostolii, care L-au cunoscut direct pe Iisus, au avut nevoie de "talmacirea scripturilor" si de imbracarea in puterea de Sus, cu atat mai mult, un credincios are nevoie ca scripturile sa ii fie talmacite de cineva care a primit aceasta putere de Sus. |
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 11:36
cate religii sunt atatea biblii, nici una nu seamana cu alta, deci biblia cine a scris-o?
|
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 11:40
cleizeriuc Data: 2009-01-13 11:36:18
cate religii sunt atatea biblii, nici una nu seamana cu alta, deci biblia cine a scris-o? Buna cleizeriuc. Daca te intereseaza istoria textului Biblic, vezi ca este postat pe undeva pe pagina 2 sau 3. E un mesaj mai lung , dar daca reusesti sa il citesti pana la capat, iti va aduce raspuns la intrebare. |
|
|
|
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 11:42
ANDU
Esti sarac cu duhul...!!!! Daca si tie trebuie sa-ti explic ca la copiii.... TU DIN DRAGOSTE PT. ISUS.....MAI FACI PACATELE PE CARE LE FACEAI INAINTE....????????????????????????????????????????????????????????? POCAITII....NU LE MAI FAC......ORTODOXI...UTA-TE TU LA EI...!!!!! |
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 11:43
De la: funnymoon, la data 2009-01-13 11:40:47cleizeriuc Data: 2009-01-13 11:36:18 deci, in acest noian, care e cea adevarata, care sunt criteriile dupa care o recunoastem. un ortodox iti va zice ca el detine adevarata biblie, un catolic la fel, protestant la idem, si tot asa mai departe |
|
i_pustiu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 11:49
ba toate seamana intre ele ia mai documenteazate putin. sunt date la fel de reale ca bliblia www.youtube.com/watch?v=eDGMV4D__4I
|
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
De la: Andu30, la data 2009-01-13 11:22:46Credinta adevarata si faptele trebuie sa mearga impreuna. Sf Ioan Gura de Aur se exprima extraordinar de bine: Intreadevar a avut o gura de aur! |
|
cleizeriuc, ideea acum nu este de a spune care este Biblia adevarata.
Daca vei citi Istoria textului Biblic postata pe pagina 2 sau 3, vei intelege transformarile pe care le-a suferit textul Biblic. Mai intai trebuie sa acceptam ca Bibliile nu sunt la fel si apoi putem vorbi intr-adevar care este mai buna sau nu, in functie de consecintele la care au dus aceste transformari. Daca nu ai timp sa cauti mesajul respectiv zi-mi si il voi mai posta o data. |
|
MONN
Tu sti ce invata preotii la facultate????.....DOGME....NU TOT CONTEXTUL BIBLIEI......SANT LUCRURI CARE LE OCOLESC CU BUNA STIINTA....DE CE???? TU CREZI CA O ANUME RELIGIE ESTE PERFECTA????....DAR BISERICA..ORTODOXA....ESTE IDOLATRA.....VREI DOVEZI????? VOI DESCHIDE UN TOPIC......IDOLII...!!! |
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 11:51
Religiile sunt ca licuricii. Au nevoie de întuneric ca să strălucească.
|
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 11:54
Cine nu stie ce e pacatul, nu inseamna ca e un sfant, ci un neputincios: nu-l savarseste fiindca nu e în stare, nu fiindca are credinta puternica.
|
|
homemarcel0 1937 mesaje Membru din: 19/12/2008 |
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 11:58
De la: symy, la data 2009-01-13 11:42:20ANDU ... SYMY ... ai deja 4 bile NEGRE ... SUS ... ... dai inainte ... |
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 11:59
Cu cît ești mai înțelept, cu atît îți dai mai bine seama că pe lume există mulți oameni deosebiți. Oamenii de duzină nu observă nici o deosebire între semenii lor.
|
|
homemarcel0 1937 mesaje Membru din: 19/12/2008 |
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 12:02
De la: symy, la data 2009-01-13 11:49:15MONN ... 5 BILE NEGRE ... SUS ... ... DEFAIMAREA SI SUBIECTIVISMUL ... iar iti aduc si alte BILE NEGRE ... dar te salveaza SOAIAUA(adica ucenic) voastra ... iti aplica niste INTERPRETARI si esti ca nou ...
|
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 12:06
Cleizeriuc
Frumos spus.....spunei si lu homemarcel....POATE VEDE...!!!
|
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 12:10
symy, Andu a postat deja pe acest topic despre icoane si explicatiile ca ortodoxia nu inseamna idolatrie.
daca adaugi si faptul ca icoanele existau inca de la inceputul Bisericii, am scris pe un alt topic, dar am sa copiez mesajul aici, sper ca vei trage astfel concluzia ca icoanele nu au fost niciodata interzise de catre Biserica. Eu totusi nu inteleg symy, de ce se neaga invatatura apostolica si se considera ca adevarata interpretare a Cuvantului lui Dumnezeu nu e cea a apostolilor si Sfintilor Parinti, ci a aparut mai tarziu, la vreo 1600 de ani distanta. Daca nu ma insel, asta sugereaza si ovello cand spune ca Dumnezeu nu a vrut sa se piarda Cuvantul Sau adevarat si d-asta, chiar daca muuuult mai tarziu, a aparut adevarata Biblie si adevarata invatatura despre Hristos. |
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 12:11
De la: symy, la data 2009-01-13 11:42:20ANDU Toti repeta greseli. Nu e nimeni fara de pacat. E de ajuns faci una mica si.. ACOV 2:10 10. Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile.
|
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 12:13
Pentru SYMY mai le pun odata.
Am zis sa prezint si alte subiecte care au fost atinse deseori pe forumuri dar nimeni nu le-a explicat sau nu a zabovit asupra lor. Si este bine ca aceste subiecte sa fie bine intelese pentru a nu se naste confuzii majore. Ce este o icoana? (.Extras din: www.ortho-logia.com/Romanian/Icoanele.htm) O icoana este o imagine (de obicei bi-dimensionala) reprezentând pe Hristos, sfinti, îngeri, eveninmente biblice importante, pilde sau evenimente din istoria bisericii. Sf. Grigore Dialogul (Papa a Romei la approx. 590-604), vorbea despre icoane ca fiind Scriptura pentru analfabeti: "Ceea ce scrisul prezinta cititorilor, imaginea prezinta celor neînvatati care o privesc, caci în ea si cei ignoranti vad ce ar trebui sa urmeze; în ea pot citi analfabetii" (Epistola catre Episcopul Serenus din Marsilia, NPNF 2, Vol. XII, p. 53). Icoanele ne ridica mintile de la cele pamântesti la cele ceresti. Sf. Ioan de Damasc a scris, "prin icoane vizibile suntem condusi la contemplarea a ceea ce este divin si spiritual". Prin pastrarea memoriei celor pictati în icoane, suntem inspirati sa-i imitam. Sf. Grigore de Nissa (approx.330-395) povestea cum nu putea trece pe langa o icoana cu Avraam care-l jetrfea pe Isaac "fara sa verse lacrimi". Se închina ortodocsii la icoane? Crestinii se roaga în prezenta icoanelor (asa cum evreii se rugau în prezenta icoanelor Templului), dar nu la icoanele propriu-zise (lemnul, vopseaua etc) ci la cine este reprezentat in ele. Fac icoanele minuni? Pentru a pune aceasta întrebare într-o perspectiva corecta, sa încercam mai întâi sa raspundem la câteva întrebari: Facea chivotul legamantului minuni (vezi Iosua 3:15, 1 Samuel 4:6, 2 Samuel 11-12)? Vindeca sarpele de arama pe cei muscati de serpi (Numeri 21:9)? Au înviat oasele profetului Elisei pe un om (2 Imparati 13:21)? A vindecat umbra lui Petru pe bolnavi (Fapte 5:15)? Au vindecat hainele lui Pavel pe cei bolnavi si au scos draci (Fapte 19:12)? Raspunsul la aceste întrebari este Da, într-un anumit fel. Totusi, ca sa fim mai corecti, Dumnezeu a fost Cel care a ales sa faca minuni prin aceste obiecte. În cazul chivotului si a sarpelui de arama, avem de-a face cu imagini prin care s-au facut minuni. Dumnezeu a facut minuni prin ramasitele profetului Elisei, prin umbra unui sfant si prin lucruri care au fost doar atinse de un sfant. De ce? Pentru ca Dumnezeu cinsteste pe cei ce Il cinstesc. (1 Samuel 2:30), Îsi gaseste placerea în a face minuni prin sfintii Lui, chiar si pe aceste cai indirecte. Faptul ca Dumnezeu poate sfinti lucruri materiale nu trebuie sa surprinda pe cei ce cunosc Scriptura. De exemplu, nu numai altarul templului era sfant, ci tot ce îl atingea (Exod 29:37). A respinge adevarul ca Dumnezeu lucreaza prin lucruri materiale înseamna a cadea în Gnosticism.
|
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 12:13
Alta intrebare care a fost deseori pusa:
Nu interzice Porunca a doua icoanele? Se pune întrebarea ce înseamna "chipul cioplit" în Porunca a doua? O întelegere literala ar însemna ca toate imaginile din Templu calcau aceasta porunca. Cea mai buna metoda sa aflam ce însemnau cuvintele evreiesti folosite aici este sa aflam ce însemnau ele pentru evrei. Când acestia au tradus-o în greaca, au folosit cuvantul "eidoloi", adica "idoli". Cuvantul evreiesc pesel nu este niciodata folosit cu privire la imaginile din Templu. Este deci clar ca pasajul se refera la imagini pagâne, si nu la imagini în general. Sa privim cu atentie pasajul din Scriptura: "Sa nu-ti faci chip cioplit (i.e idol), nici o înfatisare a lucrurilor care sunt în ceruri, sau jos pe pamânt sau în apele mai pe jos decat pamântul. Sa nu te închini înaintea lor, si sa nu le slujesti (închini)." (Exod 20:4-5a). Daca interpretam aceste cuvinte ca referindu-se la orice fel de imagini, în mod clar heruvimii din Templu calcau aceasta porunca. Daca însa le interpretam ca referindu-se doar la idoli, orice contradictie dispare. Mai mult decât atât, daca textul se refera la toate imaginile, atunci chiar si carnetul meu de conducere este un idol si o încalcare a acestei porunci. Lasând de o parte pentru moment semnificatia cuvintelor "chip cioplit", sa vedem ce ne spune de fapt textul. Sa nu faci x, sa nu te închini la x, sa nu slujesti la x. Daca x = imagine, atunci însusi Templul calca porunca. Daca x = idol, atunci nici Templul, nici icoanle ortodoxe nu calca porunca. Nu interzice Deuteronom 4:14-19 orice înfatisari ale lui Dumnezeu? Cum putem deci admite icoane ale lui Hristos? Acest pasaj îi învata pe evrei sa nu-si faca o înfatisare falsa a lui Dumezeu, pentru ca nu L-au vazut; dar noi, crestinii credem ca Dumnezeu S-a întrupat prin persoana lui Iisus Hristos, deci putem înfatisa "ce am privit" (1 Ioan 1:1). Dupa cum a spus Sf. Ioan din Damasc: "În vechime, Dumnezeul neîntrupat si nemasurat nu a fost niciodata înfatisat. Dar acum ca Dumnezeu a fost vazut în trup si a vorbit cu oamenii, acestia pot face o înfatisare a lui Dumnezeu asa cum L-am vazut. Nu ma închin materiei, ci Dumnezeului materiei, care a devenit materie pentru mine si S-a coborât sa locuiasca în materie, care mi-a pregatit mântuirea prin intermediul materiei. Nu voi înceta sa cinstesc aceasta materie care mi-a daruit mântuirea. O cinstesc, dar nu ca Dumnezeu." Având în vedere împotrivirea iudeilor fata de imagini, cum au putut primii crestini sa accepte icoane? Icoane pot fi gasite nu numai în catacombele crestine, ci si în cele evreiesti din aceleasi perioade. Putem vedea, de exemplu, icoanele evreiesti bine pastrate de la Dura-Europos, un oras distrus de persieni în mijlocul secolului al treilea (ceea ce ne da o idee cât de recente ar fi putut fi). Atitudinea generala a iudeilor fata de arta religioasa nu era de fapt atât de iconoclasta. În Talmudul palestinian gasim scris (în Abodah Zarah 48d) "În zilele lui Rabbi Jochanan oamenii au început sa picteze imagini pe ziduri, iar el nu i-a oprit" si "În zilele lui Rabbi Abbun oamenii au început sa creeze imagini în mozaicuri, iar el nu i-a oprit". Cele mai vechi scrieri evreiesti pe care le avem contin ilustratii. Printre acestea sunt imagini cu scene biblice, asemanatoare cu cele gasite la sinagoga din Dura Europos (si cu cele din biserica aflata alaturi de aceasta sinagoga) care a fost îngropata în secolul al treilea, când persienii au distrus orasul (vezi "Escavatiile de la Dura-Europos conduse de Universitatea Yale si de Academia Franceza de Inscriptii si Litere", Raportul Final VII, Partea I-a, Sinagoga, de Karl H. Kraeling). Este demn de remarcat ca cele mai timpurii icoane din catacombe erau în majoritate scene din Vechiul Testament si icoane ale lui Hristos. Predominanta scenelor din Vechiul Testament arata ca aceasta nu era o practica pagâna introdusa de anumiti convertiti, ci una evreiasca, adoptata de crestini.
|
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 12:15
Pe langa explicatia bazata pe Scripturi si pe faptele istorice ale acelor vremuri mai dau o explicatie logica si simpla:
Sa luam o mama care este plecata la munca in Spania (e doar un exemplu) si care poarta cu ea mereu o fotografie a copilului ei. I se face dor de copilul ei si saruta in fiecare zi fotografia acestuia si o priveste si se gandeste la copilul ei si la momentul cand il va revedea. Poate acuza cineva pe aceasta mama ca face inchinare la idoli? Se roaga aceasta mama la hartia fotografica si la substantele chimice care pastreaza imaginea copilului ei pe hartie? Nicidecum ea isi manifesta dragostea fata de copilului ei privindu-i chipul si fiind astfel mai aproape cu gandul de el. Asa fac si crestinii ortodocsi cu Hristos - IL cinstesc ca si pe un om purtandu-L mereu cu ei. Ii saruta chipul si cinstesc permanent marele dar care ni s-a facut de catre Dumnezeu de a se intrupa si de a deveni OM printre si pentru noi. Pentru ca da, noi cinstim ambele firi ale lui Hristos: firea Dumnezeiasca dar si firea omeneasca pe care am vazut-o. Noi nu cinstim lemnul ca sa ne poata cineva acuza ca facem idolatrie si nu asteptam ajutor de la un lemn, noi IL cinstim pe Hristos. Asa cum mama se simte mai aproape de fiul ei care este departe privindu-i chipul asa si noi ne apropiem de Hristos in rugaciune privindu-i Chipul bland si cinstindu-L.
|
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 12:15
MONN
SA LUAM UN SIMPLU EX;...O FEMEIE BARFITOARE,ITI SPUNE O BARFA....TU SPUI LA ALTA FEMEIE....SI TOT ASA,PANA STIE TOT ORASUL....DAR...STUPOARE .....SA MODIFICAT ASA DE MULT STIREA....CA NU MAI BATE CU REALITATEA.......................................... DE ACEIA.....EU SPUN....STA SCRIS.....VORBELE ZBOARA.....CUVINTELE RAMAN......!!!! |
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 12:19
De la: symy, la data 2009-01-13 12:15:46MONN Adevarata întelepciune înseamna sa-ti recunosti propria ignoranta. |
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 12:21
FIIND MULTE SCRIERI....PLUS APOCRIFELE....PREOTII....AU PUS CELE MAI APROPIATE TEXTE DE INVATATURA DOMNULUI....IN BIBLIE....VT....SI MAI APOI NT....PENTRU MINE ESTE SUFICIENT....DACA TU MAI VREI SA ASCULTI SI ALTE INVATATURI...OK....DAR '''FILTREAZALE''....CU BIBLIA....poate exprimarea mea lasa de dorit.....iertati....!!!
|
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 12:27
De la: symy, la data 2009-01-13 12:21:56FIIND MULTE SCRIERI....PLUS APOCRIFELE....PREOTII....AU PUS CELE MAI APROPIATE TEXTE DE INVATATURA DOMNULUI....IN BIBLIE....VT....SI MAI APOI NT....PENTRU MINE ESTE SUFICIENT....DACA TU MAI VREI SA ASCULTI SI ALTE INVATATURI...OK....DAR '''FILTREAZALE''....CU BIBLIA....poate exprimarea mea lasa de dorit.....iertati....!!! Adica tu iei o carte dintr-o Biserica si o crezi si esti de acord cu preotii care au hotarat ce carti sa contina cartea respectiva. Si brusc spui: Biserica care a alcatuit aceasta carte nu este buna, dar cartea lor e buna. Buna logica... Sa nu uiti sa citesti ce am scris mai sus despre icoane... trebuie sa intelegi anumite lucruri... si sa nu mai iei de-a gata ce iti spune altul...
|
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 12:28
Orice sistem filosofic sau filosof care va pretinde că spune Adevărul este mincinos.
|
|
|
|