90412201758
36 mesaje
Oras: Sf Gheorghe
|
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 22:59
De la: oanalary, la data 2009-04-26 14:26:11De la: The, la data 2009-04-17 09:12:53Sfânta Evanghelie după Ioan
Capitolul 19
1. Deci atunci Pilat a luat pe Iisus și L-a biciuit.
2. Și ostașii, împletind cunună din spini, I-au pus-o pe cap și L-au îmbrăcat cu o mantie purpurie.
3. Și veneau către El și ziceau: Bucură-te, regele iudeilor! Și-I dădeau palme.
4. Și Pilat a ieșit iarăși afară și le-a zis: Iată vi-L aduc pe El afară, ca să știți că nu găsesc în El nici o vină.
5. Deci a ieșit Iisus afară, purtând cununa de spini și mantia purpurie. Și le-a zis Pilat: Iată Omul!
6. Când L-au văzut deci arhiereii și slujitorii au strigat, zicând: Răstignește-L! Răstignește-L! Zis-a lor Pilat: Luați-L voi și răstigniți-L, căci eu nu-I găsesc nici o vină.
7. Iudeii i-au răspuns: Noi avem lege și după legea noastră El trebuie să moară, că S-a făcut pe Sine Fiu al lui Dumnezeu.
8. Deci, când a auzit Pilat acest cuvânt, mai mult s-a temut.
9. Și a intrat iarăși în pretoriu și I-a zis lui Iisus: De unde ești Tu? Iar Iisus nu i-a dat nici un răspuns.
10. Deci Pilat i-a zis: Mie nu-mi vorbești? Nu știi că am putere să Te eliberez și putere am să Te răstignesc?
11. Iisus a răspuns: N-ai avea nici o putere asupra Mea, dacă nu ți-ar fi fost dat ție de sus. De aceea cel ce M-a predat ție mai mare păcat are.
12. Pentru aceasta, Pilat căuta să-L elibereze; iar iudeii strigau zicând: Dacă Îl eliberezi pe Acesta, nu ești prieten al Cezarului. Oricine se face pe sine împărat este împotriva Cezarului.
13. Deci Pilat, auzind cuvintele acestea, L-a dus afară pe Iisus și a șezut pe scaunul de judecată, în locul numit pardosit cu pietre, iar evreiește Gabbata.
14. Și era Vinerea Paștilor, cam la al șaselea ceas, și a zis Pilat iudeilor: Iată Împăratul vostru.
15. Deci au strigat aceia: Ia-L! Ia-L! Răstignește-L! Pilat le-a zis: Să răstignesc pe Împăratul vostru? Arhiereii au răspuns: Nu avem împărat decât pe Cezarul.
16. Atunci L-a predat lor ca să fie răstignit. Și ei au luat pe Iisus și L-au dus ca să fie răstignit.
17. Și ducându-Și crucea, a ieșit la locul ce se cheamă al Căpățânii, care evreiește se zice Golgota,
18. Unde L-au răstignit, și împreună cu El pe alți doi, de o parte și de alta, iar în mijloc pe Iisus.
19. Iar Pilat a scris și titlu și l-a pus deasupra Crucii. Și era scris: Iisus Nazarineanul, Împăratul iudeilor!
20. Deci mulți dintre iudei au citit acest titlu, căci locul unde a fost răstignit Iisus era aproape de cetate. Și era scris: evreiește, latinește și grecește.
21. Deci arhiereii iudeilor au zis lui Pilat: Nu scrie: Împăratul iudeilor, ci că Acela a zis: Eu sunt Împăratul iudeilor.
22. Pilat a răspuns: Ce am scris, am scris.
23. După ce au răstignit pe Iisus, ostașii au luat hainele Lui și le-au făcut patru părți, fiecărui ostaș câte o parte, și cămașa. Dar cămașa era fără cusătură, de sus țesută în întregime.
24. Deci au zis unii către alții: Să n-o sfâșiem, ci să aruncăm sorții pentru ea, a cui să fie; ca să se împlinească Scriptura care zice: "Împărțit-au hainele Mele loruși, și pentru cămașa Mea au aruncat sorții". Așadar ostașii acestea au făcut.
25. Și stăteau, lângă crucea lui Iisus, mama Lui și sora mamei Lui, Maria lui Cleopa, și Maria Magdalena.
26. Deci Iisus, văzând pe mama Sa și pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău!
27. Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Și din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine.
28. După aceea, știind Iisus că toate s-au săvârșit acum, ca să se împlinească Scriptura, a zis: Mi-e sete.
29. Și era acolo un vas plin cu oțet; iar cei care Îl loviseră, punând în vârful unei trestii de isop un burete înmuiat în oțet, l-au dus la gura Lui.
30. Deci după ce a luat oțetul, Iisus a zis: Săvârșitu-s-a. Și plecându-Și capul, Și-a dat duhul.
31. Deci iudeii, fiindcă era vineri, ca să nu rămână trupurile sâmbăta pe cruce, căci era mare ziua sâmbetei aceleia, au rugat pe Pilat să le zdrobească fluierele picioarelor și să-i ridice.
32. Deci au venit ostașii și au zdrobit fluierele celui dintâi și ale celuilalt, care era răstignit împreună cu el.
33. Dar venind la Iisus, dacă au văzut că deja murise, nu I-au zdrobit fluierele.
34. Ci unul din ostași cu sulița a împuns coasta Lui și îndată a ieșit sânge și apă.
35. Și cel ce a văzut a mărturisit și mărturia lui e adevărată; și acela știe că spune adevărul, ca și voi să credeți.
36. Căci s-au făcut acestea, ca să se împlinească Scriptura: "Nu I se va zdrobi nici un os".
37. Și iarăși altă Scriptură zice: "Vor privi la Acela pe care L-au împuns".
38. După acestea Iosif din Arimateea, fiind ucenic al lui Iisus, dar într-ascuns, de frica iudeilor, a rugat pe Pilat ca să ridice trupul lui Iisus. Și Pilat i-a dat voie. Deci a venit și a ridicat trupul Lui.
39. Și a venit și Nicodim, cel care venise la El mai înainte noaptea, aducând ca la o sută de litre de amestec de smirnă și aloe.
40. Au luat deci trupul lui Iisus și l-au înfășurat în giulgiu cu miresme, precum este obiceiul de înmormântare la iudei.
41. Iar în locul unde a fost răstignit era o grădină, și în grădină un mormânt nou, în care nu mai fusese nimeni îngropat.
42. Deci, din pricina vinerii iudeilor, acolo L-au pus pe Iisus, pentru că mormântul era aproape. .....
Ma bucur ca vad si asfel de subiecte decit ...altele nesemnificative
Nu inteleg un lucru totus. Daca Iisus a murit si a fost ingropat vinerea,atunci cum a putut sta in mormant 3 zile si 3 nopti? "Matei 12:40 Căci, după cum Iona a stat trei zile și trei nopți în pântecele chitului, tot așa și Fiul omului va sta trei zile și trei nopți în inima pământului.
Oricum as face socoteala mie nu imi da mai mult de max. 1 zi si 2 nopti.
|
|
|
Dorinel
3855 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 23:55
De la: 090412201758, la data 2009-04-29 22:59:58De la: oanalary, la data 2009-04-26 14:26:11De la: The, la data 2009-04-17 09:12:53Sfânta Evanghelie după Ioan
Capitolul 19
2. Și ostașii, împletind cunună din spini, I-au pus-o pe cap și L-au îmbrăcat cu o mantie purpurie.
4. Și Pilat a ieșit iarăși afară și le-a zis: Iată vi-L aduc pe El afară, ca să știți că nu găsesc în El nici o vină.
5. Deci a ieșit Iisus afară, purtând cununa de spini și mantia purpurie. Și le-a zis Pilat: Iată Omul!
6. Când L-au văzut deci arhiereii și slujitorii au strigat, zicând: Răstignește-L! Răstignește-L! Zis-a lor Pilat: Luați-L voi și răstigniți-L, căci eu nu-I găsesc nici o vină.
7. Iudeii i-au răspuns: Noi avem lege și după legea noastră El trebuie să moară, că S-a făcut pe Sine Fiu al lui Dumnezeu.
9. Și a intrat iarăși în pretoriu și I-a zis lui Iisus: De unde ești Tu? Iar Iisus nu i-a dat nici un răspuns.
10. Deci Pilat i-a zis: Mie nu-mi vorbești? Nu știi că am putere să Te eliberez și putere am să Te răstignesc?
11. Iisus a răspuns: N-ai avea nici o putere asupra Mea, dacă nu ți-ar fi fost dat ție de sus. De aceea cel ce M-a predat ție mai mare păcat are.
12. Pentru aceasta, Pilat căuta să-L elibereze; iar iudeii strigau zicând: Dacă Îl eliberezi pe Acesta, nu ești prieten al Cezarului. Oricine se face pe sine împărat este împotriva Cezarului.
13. Deci Pilat, auzind cuvintele acestea, L-a dus afară pe Iisus și a șezut pe scaunul de judecată, în locul numit pardosit cu pietre, iar evreiește Gabbata.
14. Și era Vinerea Paștilor, cam la al șaselea ceas, și a zis Pilat iudeilor: Iată Împăratul vostru.
15. Deci au strigat aceia: Ia-L! Ia-L! Răstignește-L! Pilat le-a zis: Să răstignesc pe Împăratul vostru? Arhiereii au răspuns: Nu avem împărat decât pe Cezarul.
16. Atunci L-a predat lor ca să fie răstignit. Și ei au luat pe Iisus și L-au dus ca să fie răstignit.
17. Și ducându-Și crucea, a ieșit la locul ce se cheamă al Căpățânii, care evreiește se zice Golgota,
18. Unde L-au răstignit, și împreună cu El pe alți doi, de o parte și de alta, iar în mijloc pe Iisus.
19. Iar Pilat a scris și titlu și l-a pus deasupra Crucii. Și era scris: Iisus Nazarineanul, Împăratul iudeilor!
20. Deci mulți dintre iudei au citit acest titlu, căci locul unde a fost răstignit Iisus era aproape de cetate. Și era scris: evreiește, latinește și grecește.
21. Deci arhiereii iudeilor au zis lui Pilat: Nu scrie: Împăratul iudeilor, ci că Acela a zis: Eu sunt Împăratul iudeilor.
23. După ce au răstignit pe Iisus, ostașii au luat hainele Lui și le-au făcut patru părți, fiecărui ostaș câte o parte, și cămașa. Dar cămașa era fără cusătură, de sus țesută în întregime.
24. Deci au zis unii către alții: Să n-o sfâșiem, ci să aruncăm sorții pentru ea, a cui să fie; ca să se împlinească Scriptura care zice: "Împărțit-au hainele Mele loruși, și pentru cămașa Mea au aruncat sorții". Așadar ostașii acestea au făcut.
25. Și stăteau, lângă crucea lui Iisus, mama Lui și sora mamei Lui, Maria lui Cleopa, și Maria Magdalena.
26. Deci Iisus, văzând pe mama Sa și pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău!
27. Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Și din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine.
28. După aceea, știind Iisus că toate s-au săvârșit acum, ca să se împlinească Scriptura, a zis: Mi-e sete.
29. Și era acolo un vas plin cu oțet; iar cei care Îl loviseră, punând în vârful unei trestii de isop un burete înmuiat în oțet, l-au dus la gura Lui.
30. Deci după ce a luat oțetul, Iisus a zis: Săvârșitu-s-a. Și plecându-Și capul, Și-a dat duhul.
31. Deci iudeii, fiindcă era vineri, ca să nu rămână trupurile sâmbăta pe cruce, căci era mare ziua sâmbetei aceleia, au rugat pe Pilat să le zdrobească fluierele picioarelor și să-i ridice.
32. Deci au venit ostașii și au zdrobit fluierele celui dintâi și ale celuilalt, care era răstignit împreună cu el.
33. Dar venind la Iisus, dacă au văzut că deja murise, nu I-au zdrobit fluierele.
34. Ci unul din ostași cu sulița a împuns coasta Lui și îndată a ieșit sânge și apă.
35. Și cel ce a văzut a mărturisit și mărturia lui e adevărată; și acela știe că spune adevărul, ca și voi să credeți.
36. Căci s-au făcut acestea, ca să se împlinească Scriptura: "Nu I se va zdrobi nici un os".
38. După acestea Iosif din Arimateea, fiind ucenic al lui Iisus, dar într-ascuns, de frica iudeilor, a rugat pe Pilat ca să ridice trupul lui Iisus. Și Pilat i-a dat voie. Deci a venit și a ridicat trupul Lui.
39. Și a venit și Nicodim, cel care venise la El mai înainte noaptea, aducând ca la o sută de litre de amestec de smirnă și aloe.
40. Au luat deci trupul lui Iisus și l-au înfășurat în giulgiu cu miresme, precum este obiceiul de înmormântare la iudei.
41. Iar în locul unde a fost răstignit era o grădină, și în grădină un mormânt nou, în care nu mai fusese nimeni îngropat.
42. Deci, din pricina vinerii iudeilor, acolo L-au pus pe Iisus, pentru că mormântul era aproape. .....
Nu inteleg un lucru totus. Daca Iisus a murit si a fost ingropat vinerea,atunci cum a putut sta in mormant 3 zile si 3 nopti? "Matei 12:40 Căci, după cum Iona a stat trei zile și trei nopți în pântecele chitului, tot așa și Fiul omului va sta trei zile și trei nopți în inima pământului.
Pai daca .... pai daca "citesti" cu atentie ce-ti spune Biblia (bate campi oricum!) ai sa intelegi ca pamantul are cam 7500 de ani cand el s-a dovedit stiintific ca are miliarde de ani.  Pai daca ... ai ajuns sa-ti pui asemenea intrebari ai sa "arzi in focurile iadului"  Pai daca ... gandesti putin s-ar putea ca biserica din "varful dealului" sa nu mai fie terminata ... Pai daca ... n-ai inteles nimic, Biblia te vrea naiv.
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
90412201758
36 mesaje
|
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 10:20
De la: New_Age, la data 2009-04-29 23:55:07De la: 090412201758, la data 2009-04-29 22:59:58De la: oanalary, la data 2009-04-26 14:26:11De la: The, la data 2009-04-17 09:12:53Sfânta Evanghelie după Ioan
Capitolul 19
Pai daca .... pai daca "citesti" cu atentie ce-ti spune Biblia (bate campi oricum!) ai sa intelegi ca pamantul are cam 7500 de ani cand el s-a dovedit stiintific ca are miliarde de ani. Pai daca ... ai ajuns sa-ti pui asemenea intrebari ai sa "arzi in focurile iadului" Pai daca ... gandesti putin s-ar putea ca biserica din "varful dealului" sa nu mai fie terminata ... Pai daca ... n-ai inteles nimic, Biblia te vrea naiv.
am inteles ce incercai sa spui,dar nu este exclus nici varianta ca aceasta traducere care tocmai a fost folosita aici sa fie una gresita,cel putin in biblia pe care o am acasa nu scrie ca vineri ar fi murit asa ca exista si posibilitatea sa fi murit miercuri. Cat despre faptul ca Biblia arata ca pamantul ar avea 7500 ani iar stintific dovedit ca are miliarde de ani,Biblia arata doar de cat timp este om pe pamant,iar mai este si asa zisul pamant sub intunerec total. Pământul era pustiu și gol; peste fața adâncului de ape era întuneric, și Duhul lui Dumnezeu se mișca pe deasupra apelor
|
Fosta membra 9am.ro
618 mesaje
|
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 10:36
De la: 090412201758, la data 2009-04-29 22:59:58Nu inteleg un lucru totusi. Daca Iisus a murit si a fost ingropat vinerea,atunci cum a putut sta in mormant 3 zile si 3 nopti? "Matei 12:40 Căci, după cum Iona a stat trei zile și trei nopți în pântecele chitului, tot așa și Fiul omului va sta trei zile și trei nopți în inima pământului.
 A fost o minune,nu intelegi?Ce te bagi tu cu matematica sa le strici bostanaria?  Daca vrea,dumnezeu face reducere la termen.Numai noi,astia,pacatosii,trebuie sa stam la coada pana la capat..Maharii o iau inainte
Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
|
|
|
90412201758
36 mesaje
|
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 14:41
De la: dark1secret, la data 2009-04-30 10:36:30De la: 090412201758, la data 2009-04-29 22:59:58Nu inteleg un lucru totusi. Daca Iisus a murit si a fost ingropat vinerea,atunci cum a putut sta in mormant 3 zile si 3 nopti? "Matei 12:40 Căci, după cum Iona a stat trei zile și trei nopți în pântecele chitului, tot așa și Fiul omului va sta trei zile și trei nopți în inima pământului.
A fost o minune,nu intelegi?Ce te bagi tu cu matematica sa le strici bostanaria? Daca vrea,dumnezeu face reducere la termen.Numai noi,astia,pacatosii,trebuie sa stam la coada pana la capat..Maharii o iau inainte
Nu stiu de undeai mai scos si pe asta,dar eu nu cred sa fieasa 
Tu chiar crezi ca Isus a mintit cand azis ca El va sta 3 zile si 3 nopti in mormant? Hmmm....eu nu cred.
|
balabanandrei
335 mesaje
Oras: Bacau
|
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 23:59
Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!
|
Dorinel
3855 mesaje
|
Postat pe: 1 Mai 2009, ora 00:30
De la: 90412201758, la data 2009-04-30 14:41:54De la: dark1secret, la data 2009-04-30 10:36:30De la: 090412201758, la data 2009-04-29 22:59:58Nu inteleg un lucru totusi. Daca Iisus a murit si a fost ingropat vinerea,atunci cum a putut sta in mormant 3 zile si 3 nopti? "Matei 12:40 Căci, după cum Iona a stat trei zile și trei nopți în pântecele chitului, tot așa și Fiul omului va sta trei zile și trei nopți în inima pământului.
A fost o minune,nu intelegi?Ce te bagi tu cu matematica sa le strici bostanaria? Daca vrea,dumnezeu face reducere la termen.Numai noi,astia,pacatosii,trebuie sa stam la coada pana la capat..Maharii o iau inainte
Nu stiu de undeai mai scos si pe asta,dar eu nu cred sa fieasa 
Tu chiar crezi ca Isus a mintit cand azis ca El va sta 3 zile si 3 nopti in mormant? Hmmm....eu nu cred.
Tu chiar nu intelegi ca a fost o "minune" ??
|
|
|
eugenb
1794 mesaje
|
Postat pe: 1 Mai 2009, ora 10:04
1.- Mi s-a parut interesant citatul Domnule "adipopa" dat privitor la slujba (Prohodul") care se face in Vinerea Mare, dar nu am inteles de ce nu ati amintit ca acea "grupare de citate" este cu mult mai "lunga" decat se crede. Trebuia sa amintiti (cred eu) ca are trei "stari" : prima avand 76 de "glasuri" (versete), a doua avand 63 de glasuri si ultima (a treia "stare") avand 49 de "glasuri". La aceste "trei stari" trebuia sa-i avertizati pe doritori ca era transcris si "Binecuvantarea Invierii", precum si "Notele" care dadeau niste "lamuriri" foarte interesante (tot dupa mine). Daca tot va apucati sa scoateti ceva "la suprafata" duceti-va "munca" pana la capat. Altfel, este o "munca" degeaba. Este necesar citatul, dar fara "explicatiile" aferente se pierd multi din cei pe care vreti sa-i "atrageti" catre "Domnul".
Cei care sunt "langa Domnul" doresc sa afle cat mult mai multe acuma, iar cei care "il cauta", nu gasesc ce le-ar trebui ! Asa ca ar fi mai bine sa va hotarati pe cine vreti sa-i "serviti". Asta ca sa nu plictisiti amandoua ... "tabere". Este un "sfat" asa ca puteti sa nu-l luati in seama. Eu nu ma voi supara, daca nu-l bagati in seama.
Si daca pentru ca tot imi dadeati exemple din literatura evreiasca, am sa va dau si eu unul, sper ca o sa va placa (sa-l cititi doar, deoarece concluzia finala poate ca nu va mai faca placere) :
"Biblia in ebraica
Uite primele versete din geneza , textul ebraic transcris:
1. Bereșit bara Elohim et ha-șamayim v'et ha-areț.
2. Ve ha-areț haita tohu vabohu vehoșeh al-pnei tehom ve ruah Elohim merahefet al-pnei ha-mayim.
3. Vaiomer Elohim iehii or vaiehii-or.
4. Vaiar Elohim et haor kii tov vaiavdel Elohim bein haor uvein hahoșeh.
5. Vaikra Elohim laor yom velahoșeh cara laila vaiehi ereb vaiehi boker yom ehad.
6. Vaiomer Elohim iehii rakiia betoh ha-mayim viihii mabdil bein mayim lamayim .
7. Vayaas Elohim et ha-rakiia vaiavdel bein ha-mayim așer mitahat larakiia uvein ha-mayim așer meal larakiia vaihil-hein.
8. Vaikra Elohim larakiia șamayim vaiehii ereb vaiehii boker yom șenii.
9. Vaiomer Elohim iicavu hamayim mitahat ha-șamayim el macom ehad veterae ha-iavasa vaiehii hein.
10. Vaikra Elohim laiavașa ereț ulmikve ha-mayim cara iamim vaiar Elohim kii tov.
11. Vaiomer Elohim tadșe ha-areț deșe eisev mazriia zera eiț prii ose prii lemino așer zaro vo al ha-aret vaiehii hein .
12. Vatoțe ha-areț deșe eisev mazriia zera lemineihu veeiț ose prii așer zaro vo lemineihu vaiar Elohim kii tov.
13. Vaiehii ereb vaiehii boker yom șlișii.
Elohimii s-au ocupat de toata treaba. Si , vrei nu vrei, erau un grup, nu unul singur.
Chestia asta a dat o gramada de batai de cap neamurilor de teologi de toate felurile si din toate timpurile care au inventat 'jdemii de explicatii diferite ca sa impace capra politeista a textului cu varza monoteista religioasa. Si, daca observi, Iahve nu apare niciodata aici."
Am gasit-o, cu tot intamplator pe un sit "ateist" (in care "forumul" se apucase sa dezbata o "tema biblica", binenteles, dar care discuta alt ceva de fapt). Ce m-a "surprins" a fost ultimul "paragraf" al "forumistul" respectiv care, a tras o anumita concluzie ("negativa" dupa cum se vede, dar cu aplicare/referire la discutia noastra) din citatul pe care il supune atentiei celorlalti. Este vreo greseala cumva, sau nu ? Eu cred ca nu, deoarece cei care vor sa "darame" religia se bazeaza numai pe lucruri ce pot fi verifica. Care este parerea Dumneavoastra ? Eu ma refer la citatul respectiv, nu la intregul text (pe care eu nu l-am acuma, dar ma voi stradui sa dau de textul cu pricina care nu era specificat explicit in "momentul" surprins de mine).
2.- In privinta timpului care a durat de la momentul "mortii lui Iisus si pana la cel al Invierii" trebuie sa ne hotaram la ce "Calendar" ne raportam. Dupa mine, (in "Biblie", adica pe timpul lui Iisus), "Duminica" era prima zi considerata a saptamanii evreiesti (lucru care apare si acum in unele religii in care Duminica este trecuta drept "prima zi din saptamana" notata (exemplu: americanii). Daca aveti o alta parere sunt curios sa aflu care este parerea Dumneavoastra (a forumistilor, nu numai a unuia).
|
|
|
eugenb
1794 mesaje
|
Postat pe: 1 Mai 2009, ora 10:41
De la: balabanandrei, la data 2009-04-30 23:59:33crestintotal.wordpress.com/20...a/#comment-448
Am postat acest link, nu ca as avea ceva cu parintele Pomohaci, ci doar sa arat ca face greseli grave impotriva ortodoxiei.
Din verificarea simpla pe care am facut-o am aflat ca este un "Blog" ... de "pocaiti" (se regasesc pe el : baptisti, evanghelisti, martorii lui Yehove, etc, numai de ortodocsi NU. Asa ca este explicabila ... "apropierea" de ceilalti pe care o incearca. Au si ei nevoie de "ajutor". Dar, faptul ca doresc sa se inteleaga cu ceilalti "crestini" este un lucru imbucurator. Mai bine sa discutam decat sa ne "batem". Problema care ramane este data de o singura intrebare care nu si-a gasit raspunsul : "De ce vreau ei asta (adica, apropierea dintre Religii) ?". Este simpla intrebarea, dar este foarte "greu" sa afli raspunsul.
Si drumul spre "Iad" este marginit de "flori" frumoase ! Dar cate din ele sunt "otravitoare" ("veninoase") doar Dumnezeu stie ! Cine "a tradat" odata, va mai "trada" si alta data ! O spun "zicatorile" poporului romanesc si noi suntem datori sa le respectam "intelepciunea".
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 1 Mai 2009, ora 11:52
Zis-a cel nebun întru inima sa: Nu este Dumnezeu!
Stricați au devenit și urâți s'au făcut în fărădelegi;
nu-i nimeni care să facă binele!
Din cer Și-a aplecat Dumnezeu privirea spre fiii oamenilor
să vadă dacă este cineva care'nțelege sau care-L caută pe Dumnezeu.
Toți s'au abătut, împreună netrebnici s'au făcut,
nu-i nimeni care să facă binele, nu, nici măcar unul nu este!
Oare nici unul din cei ce lucrează fărădelegea nu va ajunge la cunoaștere?
Cei ce-l mănâncă pe poporul Meu, așa cum mănâncă pâine, nu L-au chemat pe Dumnezeu.
Cu frică s'au temut acolo unde nu era frică,
fiindcă Dumnezeu a risipit oasele celor ce plac oamenilor;
rușinați au fost, căci Dumnezeu i-a făcut de nimic.
(PSALMUL 52)
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
balabanandrei
335 mesaje
|
Postat pe: 1 Mai 2009, ora 21:10
De la: eugenb, la data 2009-05-01 10:41:27De la: balabanandrei, la data 2009-04-30 23:59:33crestintotal.wordpress.com/20...a/#comment-448
Am postat acest link, nu ca as avea ceva cu parintele Pomohaci, ci doar sa arat ca face greseli grave impotriva ortodoxiei.
Din verificarea simpla pe care am facut-o am aflat ca este un "Blog" ... de "pocaiti" (se regasesc pe el : baptisti, evanghelisti, martorii lui Yehove, etc, numai de ortodocsi NU. Asa ca este explicabila ... "apropierea" de ceilalti pe care o incearca. Au si ei nevoie de "ajutor". Dar, faptul ca doresc sa se inteleaga cu ceilalti "crestini" este un lucru imbucurator. Mai bine sa discutam decat sa ne "batem". Problema care ramane este data de o singura intrebare care nu si-a gasit raspunsul : "De ce vreau ei asta (adica, apropierea dintre Religii) ?". Este simpla intrebarea, dar este foarte "greu" sa afli raspunsul.
Si drumul spre "Iad" este marginit de "flori" frumoase ! Dar cate din ele sunt "otravitoare" ("veninoase") doar Dumnezeu stie ! Cine "a tradat" odata, va mai "trada" si alta data ! O spun "zicatorile" poporului romanesc si noi suntem datori sa le respectam "intelepciunea".
Nu am vrut sa zic sau sa dau de inteles ca ma bat cu altii, ci doar sa atentionez pe ortodocsi, sa aiba grija cu acest preot Pomohaci. Sunt foarte multi care se duc la el, ca la un facator de minuni, dar trebuie sa avem mare grija. Mai sunt preoti ortodocsi care fac greseli grave impotriva ortodoxiei. Sa ne ferim de ei. Referitor la apropierea "pocaitilor" de ortodocsi, majoritatea o fac cu viclenie, ca sa rupa din Biserica Ortodoxa, si apoi sa se laude cu asta. Hai sa ne uitam la modul lor de a pune intrebari din Bilbie, fac cum faceau fariseii cand cautau sa-L prinda in cuvant pe Mantuitorul.
|
eugenb
1794 mesaje
|
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 00:06
De la: balabanandrei, la data 2009-05-01 21:10:25De la: eugenb, la data 2009-05-01 10:41:27De la: balabanandrei, la data 2009-04-30 23:59:33crestintotal.wordpress.com/20...a/#comment-448
Nu am vrut sa zic sau sa dau de inteles ca ma bat cu altii, ci doar sa atentionez pe ortodocsi, sa aiba grija cu acest preot Pomohaci. Sunt foarte multi care se duc la el, ca la un facator de minuni, dar trebuie sa avem mare grija. Mai sunt preoti ortodocsi care fac greseli grave impotriva ortodoxiei. Sa ne ferim de ei. Referitor la apropierea "pocaitilor" de ortodocsi, majoritatea o fac cu viclenie, ca sa rupa din Biserica Ortodoxa, si apoi sa se laude cu asta. Hai sa ne uitam la modul lor de a pune intrebari din Bilbie, fac cum faceau fariseii cand cautau sa-L prinda in cuvant pe Mantuitorul.
Sunt de acord cu Domnul "balabanandrei".
|
Dorinel
3855 mesaje
|
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 01:21
Sa ne mai cunoastem credinta si cu cele mai ingenioase dispozitive de tortura ale ei (ce-i drept, in trecut).
Purificarea sufletului (!!!!!!) Desi era privita doar ca o metoda preliminara a torturii propriu-zise, curatarea sufletului avea la baza o credinta larg raspandita in crestinism, aceea ca sufletul vinovatului putea fi spalat de pacate daca acuzatul era silit sa inghita apa clocotita sau carbuni incinsi.
Fierastraul (!!) Una dintre cele mai sinistre inventii ale Evului Mediu a fost, cu siguranta, taierea condamnatilor de vii cu fierastraul (!!!). Mai mult, victimele erau legate cu capul in jos, ideea torturii fiind ca acestea sa supravietuiasca si sa fie constiente cat mai mult timp, fapt ce era posibil datorita sangelui care continua sa oxigeneze creierul acuzatilor.
Trasul in teapa (si unul de-al nostru "parca" era implicat) Era o metoda preferata de executie pentru acuzatorii din Germania si centrul si estul Europei. Teapa de lemn sau metal care strapungea posteriorul celui condamnat, iesindu-i acestuia prin gura sau torace, nu insemna intotdeauna o moarte cat de cat rapida. In situatia in care teapa nu atingea nici un organ vital, victima putea trai pana la doua zile in aceasta pozitie.
Trasul pe roata (!!) Victima era, pentru inceput, fixata de sol cu membrele larg desfacute si bine intinse. Apoi, sub fiecare incheietura a mainilor sau picioarelor erau trecute bucati solide de lemn. Calaul zdrobea incheieturile victimei presandu-le cu o imensa roata de lemn, intarita cu piese de metal. Procesul continua cu fracturarea oasele mainilor si picioarelor celui condamnat. Odata membrele zdrobite, victima era legata in jurul rotii si lasata sa moara din cauza durerilor sau a setei. Cei care supravietuiau supliciului puteau rezista zile intregi legati de roata, timp in care insectele si pasarile se hraneau in voie din trupul acestora. In general, condamnatii erau expusi in piete publice sau la rascrucile drumurilor, pentru ca toti sa ii poata vedea si sa le evite exemplul.
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 15:02
De la: New_Age, la data 2009-05-02 01:21:37Sa ne mai cunoastem credinta si cu cele mai ingenioase dispozitive de tortura ale ei (ce-i drept, in trecut).
Purificarea sufletului (!!!!!!) Desi era privita doar ca o metoda preliminara a torturii propriu-zise, curatarea sufletului avea la baza o credinta larg raspandita in crestinism, aceea ca sufletul vinovatului putea fi spalat de pacate daca acuzatul era silit sa inghita apa clocotita sau carbuni incinsi.
Fierastraul (!!) Una dintre cele mai sinistre inventii ale Evului Mediu a fost, cu siguranta, taierea condamnatilor de vii cu fierastraul (!!!). Mai mult, victimele erau legate cu capul in jos, ideea torturii fiind ca acestea sa supravietuiasca si sa fie constiente cat mai mult timp, fapt ce era posibil datorita sangelui care continua sa oxigeneze creierul acuzatilor.
Trasul in teapa (si unul de-al nostru "parca" era implicat) Era o metoda preferata de executie pentru acuzatorii din Germania si centrul si estul Europei. Teapa de lemn sau metal care strapungea posteriorul celui condamnat, iesindu-i acestuia prin gura sau torace, nu insemna intotdeauna o moarte cat de cat rapida. In situatia in care teapa nu atingea nici un organ vital, victima putea trai pana la doua zile in aceasta pozitie.
Trasul pe roata (!!) Victima era, pentru inceput, fixata de sol cu membrele larg desfacute si bine intinse. Apoi, sub fiecare incheietura a mainilor sau picioarelor erau trecute bucati solide de lemn. Calaul zdrobea incheieturile victimei presandu-le cu o imensa roata de lemn, intarita cu piese de metal. Procesul continua cu fracturarea oasele mainilor si picioarelor celui condamnat. Odata membrele zdrobite, victima era legata in jurul rotii si lasata sa moara din cauza durerilor sau a setei. Cei care supravietuiau supliciului puteau rezista zile intregi legati de roata, timp in care insectele si pasarile se hraneau in voie din trupul acestora. In general, condamnatii erau expusi in piete publice sau la rascrucile drumurilor, pentru ca toti sa ii poata vedea si sa le evite exemplul.
Daca te referi la Biserica Ortodoxa ar fi bine sa dai si niste exemple (eventual date concrete istorice) daca vrei sa fii credibil. Daca nu te referi la Biserica Ortodoxa, putem deschide un topic despre metodele de tortura in care putem scrie cu totii diferite metode de tortura daca te intereseaza acest subiect. Apropo tortura cu fierastraul e mai veche decat scrii acolo....
In rest crima e crima cu sau fara tortura... si este interzisa de crestinism (cel putin crestinismul ortodox de care vorbim)... cu exceptia faptului in care esti atacat de altii si esti nevoit sa-ti aperi credinta si neamul...
|
balabanandrei
335 mesaje
|
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 16:27
|
Fosta membra 9am.ro
1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 19:32
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 13:08
De la: 90412201758, la data 2009-04-29 22:59:58
Versetul de la Matei 12:40 este reprodus de LUCA asa:
LUCA 11
29. Iar îngrămădindu-se mulțimile, El a început a zice: Neamul acesta este un neam viclean; cere semn dar semn nu i se va da decât semnul proorocului Iona.
30. Căci precum a fost Iona un semn pentru Niniviteni așa va fi și Fiul Omului semn pentru acest neam.
Sau tot Matei 16 spune:
2. Iar El, răspunzând, le-a zis: Când se face seară, ziceți: Mâine va fi timp frumos, pentru că e cerul roșu.
3. Iar dimineața ziceți: Astăzi va fi furtună, pentru că cerul este roșu-posomorât. Fățarnicilor, fața cerului știți s-o judecați, dar semnele vremilor nu puteți!
4. Neam viclean și adulter cere semn și semn nu se va da lui, decât numai semnul lui Iona. Și lăsându-i, a plecat.
Semnul lui Iona este un semn, un simbol. Evreii vroiau un semn divin, o minune foarte mare (la fel cum cer si necredinciosii zilelor noastre). Hristos le pune la punct viclenia asemanand inmormantarea lui cu inghitirea lui Iona de chitul cel mare. Nu este un inteles adliteram (adica trei zile si trei nopti complete).
Uite pana si evreii au inteles cum trebuie (ca va invia a treia zi). Iti dai seama ca evreii ar fi cerut straja pana in a patra zi daca ei ar fi inteles ca Hristos va invia dupa 3 zile si 3 nopti complete.
MATEi 27
64. Deci, poruncește ca mormântul să fie păzit până a treia zi, ca nu cumva ucenicii Lui să vină și să-L fure și să spună poporului: S-a sculat din morți. Și va fi rătăcirea de pe urmă mai rea decât cea dintâi.
Evreii care stiau bine de cele trei zile, pentru ca de multe ori Hristos le-a spus ca acesta va fi semnul. Pe langa semnul lui Iona, Hristos mai spune de un semn:
IOAN 2
18. Au răspuns deci iudeii și I-au zis: Ce semn ne arăți că faci acestea?
19. Iisus a răspuns și le-a zis: Dărâmați templul acesta și în trei zile îl voi ridica.
20. Și au zis deci iudeii: În patruzeci și șase de ani s-a zidit templul acesta! Și Tu îl vei ridica în trei zile?
21. Iar El vorbea despre templul trupului Său.
Observi ca spune "in trei zile" si nu "dupa trei zile"
Un alt exemplu este aici tot la Matei:
MATEI 26
60. Și n-au găsit, deși veniseră mulți martori mincinoși. Mai pe urmă însă au venit doi și au spus:
61. Acesta a zis: Pot să dărâm templul lui Dumnezeu și în trei zile să-l clădesc.
Hristos repeta de foarte multe ori ca va invia din morti "a treia zi" si poti vedea si din reactia repetata a evreilor ca au inteles foarte bine ce a spus Hristos atat prin exemplul cu templul cat si cu Iona.
Sfanta Scriptura este o marturie a mai multor oameni, ea trebuie inteleasa global si nu fractionat. Precum vezi si tu mai sus o exprimare a lui Hristos apare citata "aparent" diferit de doi evanghelisti. Gandeste-te ca doi oameni daca povestesc un film o vor face "aparent" diferit dupa vorba si intelegerea fiecaruia, dar filmul este acelasi.
|
90412201758
36 mesaje
|
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 21:53
De la: andu30, la data 2009-05-05 13:08:26De la: 90412201758, la data 2009-04-29 22:59:58
Versetul de la Matei 12:40 este reprodus de LUCA asa:
LUCA 11
29. Iar îngrămădindu-se mulțimile, El a început a zice: Neamul acesta este un neam viclean; cere semn dar semn nu i se va da decât semnul proorocului Iona.
30. Căci precum a fost Iona un semn pentru Niniviteni așa va fi și Fiul Omului semn pentru acest neam.
Sau tot Matei 16 spune:
2. Iar El, răspunzând, le-a zis: Când se face seară, ziceți: Mâine va fi timp frumos, pentru că e cerul roșu.
3. Iar dimineața ziceți: Astăzi va fi furtună, pentru că cerul este roșu-posomorât. Fățarnicilor, fața cerului știți s-o judecați, dar semnele vremilor nu puteți!
4. Neam viclean și adulter cere semn și semn nu se va da lui, decât numai semnul lui Iona. Și lăsându-i, a plecat.
Semnul lui Iona este un semn, un simbol. Evreii vroiau un semn divin, o minune foarte mare (la fel cum cer si necredinciosii zilelor noastre). Hristos le pune la punct viclenia asemanand inmormantarea lui cu inghitirea lui Iona de chitul cel mare. Nu este un inteles adliteram (adica trei zile si trei nopti complete).
Uite pana si evreii au inteles cum trebuie (ca va invia a treia zi). Iti dai seama ca evreii ar fi cerut straja pana in a patra zi daca ei ar fi inteles ca Hristos va invia dupa 3 zile si 3 nopti complete.
MATEi 27
64. Deci, poruncește ca mormântul să fie păzit până a treia zi, ca nu cumva ucenicii Lui să vină și să-L fure și să spună poporului: S-a sculat din morți. Și va fi rătăcirea de pe urmă mai rea decât cea dintâi.
Evreii care stiau bine de cele trei zile, pentru ca de multe ori Hristos le-a spus ca acesta va fi semnul. Pe langa semnul lui Iona, Hristos mai spune de un semn:
IOAN 2
18. Au răspuns deci iudeii și I-au zis: Ce semn ne arăți că faci acestea?
19. Iisus a răspuns și le-a zis: Dărâmați templul acesta și în trei zile îl voi ridica.
20. Și au zis deci iudeii: În patruzeci și șase de ani s-a zidit templul acesta! Și Tu îl vei ridica în trei zile?
21. Iar El vorbea despre templul trupului Său.
Observi ca spune "in trei zile" si nu "dupa trei zile"
Un alt exemplu este aici tot la Matei:
MATEI 26
60. Și n-au găsit, deși veniseră mulți martori mincinoși. Mai pe urmă însă au venit doi și au spus:
61. Acesta a zis: Pot să dărâm templul lui Dumnezeu și în trei zile să-l clădesc.
Hristos repeta de foarte multe ori ca va invia din morti "a treia zi" si poti vedea si din reactia repetata a evreilor ca au inteles foarte bine ce a spus Hristos atat prin exemplul cu templul cat si cu Iona.
Sfanta Scriptura este o marturie a mai multor oameni, ea trebuie inteleasa global si nu fractionat. Precum vezi si tu mai sus o exprimare a lui Hristos apare citata "aparent" diferit de doi evanghelisti. Gandeste-te ca doi oameni daca povestesc un film o vor face "aparent" diferit dupa vorba si intelegerea fiecaruia, dar filmul este acelasi.
Da asa este,asa au cerut iei sa fie pazit pana a treia zi,dar nu ai citit cand au cerut acest lucru?
62 A doua zi care vine după ziua Pregătirii, preoții cei mai de seamă și Fariseii, s-au dus împreună la Pilat,
63 și i-au zis: "Doamne, ne-am adus aminte că înșelătorul acela, pe când era încă în viață, a zis: ,După trei zile voi învia.'
Deci observi ca a doua zi au cerut,pt ca El va invia dupa 3 zile nu a treia zi
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 22:25
De la: 90412201758, la data 2009-05-05 21:53:51
Da asa este,asa au cerut iei sa fie pazit pana a treia zi,dar nu ai citit cand au cerut acest lucru?
62 A doua zi care vine după ziua Pregătirii, preoții cei mai de seamă și Fariseii, s-au dus împreună la Pilat,
63 și i-au zis: "Doamne, ne-am adus aminte că înșelătorul acela, pe când era încă în viață, a zis: ,După trei zile voi învia.'
Daca tu crezi ca se refera la trei zile "complete" atunci de ce cererea era sa-l pazeasca "pana in a treia zi" ? Nu ti se pare lipsita de sens aceasta cerere? Ar fi trebuit sa ceara soldati pentru paza pana in a patra zi... Dar ei cer paza doar pana in ziua a treia....
MATEI 27
62 Iar a doua zi, cea care este după vineri, s'au adunat arhiereii și fariseii la Pilat,
63 zicând: Doamne, ne-am adus aminte că amăgitorul acela a spus încă de pe când era în viață: După trei zile mă voi scula.
64 Deci, poruncește ca mormântul să fie ținut sub pază până a treia zi, ca nu cumva, venind ucenicii lui, să-l fure și să spună poporului: s'a sculat din morți; și rătăcirea de pe urmă va fi mai rea decât cea dintâi.
Daca sustii ca expresia "dupa trei zile ma voi scula" nu se refera la a treia zi, atunci tu sustii ca invierea are loc dupa trecerea a trei zile si trei nopti "complete" ceea ce este echivalent cu invierea in a patra zi...
IOAN 2
19 Iisus le-a răspuns și le-a zis: Dărâmați templul acesta și'n trei zile îl voi ridica.
LUCA 24
5 Și cum ele, înfricoșându-se, și-au plecat fețele la pământ, ei le-au zis: De ce pe Cel-Viu Îl căutați între cei morți?;
6 nu aici este, ci a înviat. Aduceți-vă aminte cum v'a vorbit pe când era încă în Galileea,
7 zicând că Fiul Omului trebuie să fie dat în mâinile oamenilor păcătoși și să fie răstignit, dar a treia zi să învie.
Atat ridicarea templului, semnul lui Iona cat si masurile cerute de evrei pentru paza evreilor indica ca Invierea va avea loc in a treia zi si nu in a patra.
Uite doua texte scrise de 2 evanghelisti diferiti, dar care se refera la aceeasi afirmatie a lui Hristos:
MARCU 6
29 Și El i-a întrebat: Dar voi, voi cine ziceți că sunt? Răspunzând Petru, I-a zis: Tu ești Hristosul!
30 Și El le-a dat poruncă să nu spună nimănui despre El.
31 Și a început să-i învețe că Fiul Omului trebuie să pătimească multe și să fie defăimat de bătrâni, de arhierei și de cărturari și să fie omorât, iar după trei zile să învie.
LUCA 9
20 Și El le-a zis: Dar voi, voi cine ziceți că sunt Eu? Iar Petru, răspunzând, a zis: Hristosul lui Dumnezeu.
21 Iar El sub mustrare le-a poruncit ca pe aceasta să n'o spună nimănui,
22 zicând: Fiul Omului trebuie să pătimească multe și să fie defăimat de către bătrâni și de către arhierei și de către cărturari și să fie omorât, iar a treia zi să învie.
Intelegi ca aceste exprimari sunt perfect echivalente si se refera la exact aceeasi discutie si exact la aceeasi afirmatie a lui Hristos?
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 22:31
De la: 90412201758, la data 2009-05-05 21:53:51
Pai preotii il citau pe Hristos mai, referinta invierii era de vineri (momentul mortii) si nu de sambata cand au mers preotii sa ceara paza. Se refereau sa-l pazeasca pana a treia zi dupa moartea lui (asa cum El prorocise), nu din momentul in care ei au facut cererea trei zile.
Citeste mai sus cu atentie ce am scris...
Si foloseste ca sursa www.dervent.ro/biblia.php. E o traducere mult mai buna si mai clara decat ce folosesti tu acolo.
|
90412201758
36 mesaje
|
Postat pe: 6 Mai 2009, ora 14:36
De la: andu30, la data 2009-05-05 22:31:59De la: 90412201758, la data 2009-05-05 21:53:51
Pai preotii il citau pe Hristos mai, referinta invierii era de vineri (momentul mortii) si nu de sambata cand au mers preotii sa ceara paza. Se refereau sa-l pazeasca pana a treia zi dupa moartea lui (asa cum El prorocise), nu din momentul in care ei au facut cererea trei zile.
Si foloseste ca sursa www.dervent.ro/biblia.php. E o traducere mult mai buna si mai clara decat ce folosesti tu acolo.
Mersi de sfat. De data asta am folosit versiunea recomandata de tine
si la fel scrie
Iar a doua zi, cea care este după vineri, s'au adunat arhiereii și fariseii la Pilat,
63 zicând: Doamne, ne-am adus aminte că amăgitorul acela a spus încă de pe când era în viață: După trei zile mă voi scula.
Mt 12:40 Mt 16:21 Mt 17:23 Mt 20:19 Mt 26:61 Mc 8:31 Mc 9:31 Mc 10:34 Lc 9:22 Lc 18:33 Lc 24:7 In 2:19 :
64 Deci, poruncește ca mormântul să fie ținut sub pază până a treia zi, ca nu cumva, venind ucenicii lui, să-l fure și să spună poporului: s'a sculat din morți; și rătăcirea de pe urmă va fi mai rea decât cea dintâi.
Deci fariseii s'au dus sambata sa ceara sa fie pazit mormantul pana a treia zi incepand de sambata. asta inseamna ca au cerut pana luni sa fie pazit mormantul.
IOAN 2
19 Iisus le-a răspuns și le-a zis: Dărâmați templul acesta și'n trei zile îl voi ridica.
daca tu spui ca faci ceva in trei zile in cat timp va fi gata lucrul respectiv?
dupa 1,5 zile? sau dupa 2?
de vineri seara de cand a murit El si pana a fost gasit mormantul gol cat a trecut?
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 6 Mai 2009, ora 17:04
De la: 90412201758, la data 2009-05-06 14:36:00De la: andu30, la data 2009-05-05 22:31:59De la: 90412201758, la data 2009-05-05 21:53:51
si la fel scrie
Iar a doua zi, cea care este după vineri, s'au adunat arhiereii și fariseii la Pilat,
Mt 12:40 Mt 16:21 Mt 17:23 Mt 20:19 Mt 26:61 Mc 8:31 Mc 9:31 Mc 10:34 Lc 9:22 Lc 18:33 Lc 24:7 In 2:19 :
Deci fariseii s'au dus sambata sa ceara sa fie pazit mormantul pana a treia zi incepand de sambata. asta inseamna ca au cerut pana luni sa fie pazit mormantul.
IOAN 2
de vineri seara de cand a murit El si pana a fost gasit mormantul gol cat a trecut?
De ce nu ai citit postarea anterioara cum te-am rugat, ai vazut-o doar pe ultima, si te-am prevenit sa o citesti si pe cea anterioara..... Te rog citeste cu atentie:
Pe scurt...Exista vreo diferenta intre textele de mai jos care marturisesc practic acelasi dialog:
MARCU 6
29 Și El i-a întrebat: Dar voi, voi cine ziceți că sunt? Răspunzând Petru, I-a zis: Tu ești Hristosul!
31 Și a început să-i învețe că Fiul Omului trebuie să pătimească multe și să fie defăimat de bătrâni, de arhierei și de cărturari și să fie omorât, iar după trei zile să învie.
LUCA 9
20 Și El le-a zis: Dar voi, voi cine ziceți că sunt Eu? Iar Petru, răspunzând, a zis: Hristosul lui Dumnezeu.
22 zicând: Fiul Omului trebuie să pătimească multe și să fie defăimat de către bătrâni și de către arhierei și de către cărturari și să fie omorât, iar a treia zi să învie.
Rspunsuri posibile:
a) au dreptate amandoi evanghelistii
b) se contrazic reciproc folosind unul "după trei zile să învie" si celalalt "a treia zi să învie"
|
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
|
Postat pe: 6 Mai 2009, ora 17:22
Andule ...este MARCU 8 si nu 6 ce i postat tu acolo.
24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
|
Fosta membra 9am.ro
182 mesaje
|
Postat pe: 6 Mai 2009, ora 17:28
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 6 Mai 2009, ora 19:25
De la: maressalul_, la data 2009-05-06 17:22:54Andule ...este MARCU 8 si nu 6 ce i postat tu acolo.
Da da.. ai dreptate e vorba de Marcu 8. Multumesc ca ai sesizat greseala.
|
90412201758
36 mesaje
|
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 18:02
De la: andu30, la data 2009-05-06 17:04:45De la: 90412201758, la data 2009-05-06 14:36:00De la: andu30, la data 2009-05-05 22:31:59De la: 90412201758, la data 2009-05-05 21:53:51
si la fel scrie
IOAN 2
De ce nu ai citit postarea anterioara cum te-am rugat, ai vazut-o doar pe ultima, si te-am prevenit sa o citesti si pe cea anterioara..... Te rog citeste cu atentie:
Pe scurt...Exista vreo diferenta intre textele de mai jos care marturisesc practic acelasi dialog:
MARCU 6
LUCA 9
Rspunsuri posibile:
a) au dreptate amandoi evanghelistii
b) se contrazic reciproc folosind unul "după trei zile să învie" si celalalt "a treia zi să învie"
Eu cred ca au dreptate amandoi evanghelistii
daca ne luam dupa calendarul evreiesc(ca doar acolo sa produs scena si de catre evrei a fost scris cele doua citate)dela moartea Lui Isus si pana a fost gasit mormantul gol nu a trecut doar o zi si jumatate. Asa ca tot nu pricep ce anume vrei sa demonstrez cu cele doua citate. Isus a murit miercuri, si a stat in mormant joi, vineri si sambata:),iar duminica de dimineata la prima ora numai era acolo
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 19:28
De la: 90412201758, la data 2009-05-07 18:02:09
daca ne luam dupa calendarul evreiesc(ca doar acolo sa produs scena si de catre evrei a fost scris cele doua citate)dela moartea Lui Isus si pana a fost gasit mormantul gol nu a trecut doar o zi si jumatate. Asa ca tot nu pricep ce anume vrei sa demonstrez cu cele doua citate. Isus a murit miercuri, si a stat in mormant joi, vineri si sambata:),iar duminica de dimineata la prima ora numai era acolo
Nu te supara... dar cred ca problemele de pana acum erau minore fata de ce spui aici. Inseamna ca am vorbit cam degeaba. Incerc sa-mi dau seama daca tu glumesti pe seama mea sau chiar nu stii ca Hristos a murit intr-o vineri dupa tot dialogul care a fost.
Iisus Hristos a fost rastignit VINERI si a murit tot VINERI la ora 15.00 dupa-amiaza, iar ingerul care vesteste invierea catre femeile mironosite o face Duminica dis-de-dimineata, adica a treia zi din momentul mortii.
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 19:36
andulica,stai prost la capitolul mate,ia mai calculeaza o data si vezi ca rezulta inca un mare fas si fals al istoriei crestine
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
Dorinel
3855 mesaje
|
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 19:57
De la: andu30, la data 2009-05-07 19:28:37De la: 90412201758, la data 2009-05-07 18:02:09
Nu te supara... dar cred ca problemele de pana acum erau minore fata de ce spui aici. Inseamna ca am vorbit cam degeaba. Incerc sa-mi dau seama daca tu glumesti pe seama mea sau chiar nu stii ca Hristos a murit intr-o vineri dupa tot dialogul care a fost.
Iisus Hristos a fost rastignit VINERI si a murit tot VINERI la ora 15.00 dupa-amiaza, iar ingerul care vesteste invierea catre femeile mironosite o face Duminica dis-de-dimineata, adica a treia zi din momentul mortii.
Andu, daca imi spuneai ora 15:15, era cat pe aici sa cred.
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 20:11
( va retin si eu atentia trei secunde  )
vreau sa va prezint o carte...
placide deseille *nostalgia ortodoxiei*
placide deseille este un calugar catolic kr a descoperit ortodoxia citind scrierile sfintilor parinti....
e foarte interesanta experienta lui...si modul cum i s-a revelat dreapta credinta....nimeni nu a facut vreodata prozelitism cu el...nimeni nu a incerkt sa-l converteasca vreodata la ortodoxism... de unul singur a descoperit aceasta religie...
merita sa vedeti kr este parerea lui despre ecumenism...si cum si-o argumenteaza !!!
doamne ajuta!!!
|
|
|