Info
x
Cat mai e sau nu romania a noastra?
|
alexandragrin 32 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Octombrie 2008, ora 15:01
Deschid acest subiect deoarece ma ingrozesc de o luna de zile cand citesc despre proiectele de autonomie ale Tinutului Secuiesc, sau cand citesc despre proiectul de introducere a limbii maghiare obligatorii in scoli in Transilvania. Nu stiu ce sa zic....oare doar mie mi se pare anormal acest lucru, adica ma intreb care este limita pana la care vor ajunge cererile maghiarilor...daca exista vreo limita. Le-am dat scoli, le-am deschis facultati, le-am scris numele oraselor din transilvania si in limba maghiara pe placute...si ei vor tot mai mult si mai mult...pana cand? Totul este exact ca si expresia "le intinzi un deget si ei iti iau toata mana".
Cel mai mult m-a enervat cand acum doi ani am mers in excursie in Sovata si vanzatoarele, de la magazine sau de la bar au refuzat sa ma serveasca fiindca nu vorbem in ungureste....nu mi-a venit sa cred ca trebuie sa vorbesc alta limba la mine in tara ca sa pot sa-mi cumpar o paine. Ma intreb...oare care este saolutia...pentru ca daca nu se face nimic, lucrurile se vor agrava.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1491 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 23:46
Se vede ca manaci cacat si nimeni nu doreste sa dea curs tampeniilor pe care le-ai enuntat.
Mergi de te culca !
Acum nu e momentul !
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 5 Noiembrie 2008, ora 02:26
De la: Atotputernicul, la data 2008-11-04 23:46:27Se vede ca manaci cacat si nimeni nu doreste sa dea curs tampeniilor pe care le-ai enuntat. |
|
Postat pe: 5 Noiembrie 2008, ora 02:36
maria ta ,nu stiu exact de cate ori ai fost matale in covasna,sfantu gheorghe,miercurea ciuc sau baile tusnad,dar eu am fost pe acolo,am rude acolo,mergeam in vizita la verisoara mea emese si la verii mei arpi,ioni,vili si ghiusico si iti pot spune cu exactitate ca ceea ce se intampla acolo nu este normal,doamna sau domnisoara nu stiu prin cate a trecut dar eu am trait si vazut multe pe acolo,asa ca mai bine ai lua atitudine impotriva presedintelui basescu de a spune lucrurilor pe nume in aceasta situatie si decat sa-i urezi la multi ani cu capul plecat mai bine i-ai spune deschis ca greseste cand se duce in tinutul secuiesc necunoscand istoria acelor locuri si dand mana nonsalant si cu zambetul pe buze cu un oficial ungur,fara sa-l intrebe ce discurs va tine sau ce mesaj va transmite celor ce locuiesc acolo.Daca DOMNIA VOASTRA doreste mai multe detalii sunt dispus oricand sa vi le ofer.
|
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2008, ora 09:11
Nu te obosi. Am fost prin Harghita si Covasna si nu m-a refuzat nimeni si nici nu m-au ostracizat ca sunt roman. Mai lasati tampeniile si cautati o cale de colaborare cu alti oameni de alta etnie, nu va mai dati proprietarii tarii asteia ca nu e a voastra si nici nu va obliga nimeni ca sa va duceti pa la unguri prin tinut ca sa le faceti voi ordine, sa le spuneti in ce limba sa vorbeasca ei ca sa va fie bine voua, sau alte figuri din capetele voastre seci puse pe scandal ... Daca sti sa te porti cu oricine esti tratat ca atare, daca te duci la cineva acsa si ii impui tu ce si cum sa vorbeasca, ce si cum sa faca pe motiv ca esti in "tara ta" atunci primesti lucrarea dentara corespunzatoare. Si daca ar fi cum balauriti voi, ce ar fi de facut ? Sa le dam cu liniuta la palma ? N-ar fi mai bine sa colaboram cu ei si sa-i abordam altfel ?
Se tot bate apa-n piua ca ungurii vor Ardealul ... Unde sa fuga cu el ? Ca vor autonomie ... Pai autonomie vreau si eu in Prahova si in orice alt judet ca sa nu mai comande smecherii de la Bucuresti ce sa se faca in toata tara ... Lasati vrajeala vadimisto-funarista ! Nu mai dati apa la moara unora ca Tokes. Smecherii astia mananca o paine alba de o viata si va vor mai manca banii cata vreme isi vor gasi clienti de teapa voastra ...
Acum nu e momentul !
|
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2008, ora 17:47
Domnule "Atotputernic"....va spun domnule fiindca pe profilul dumneavoastra scrie ca aveti 50 de ani. Foarte greu de crezut ca la varsta asta dati dovada de atata vulgaritate in limbaj. Un asemena vocabular il intalnesti in ghetourile oraselor(loc de unde probabil tastati aceste mesaje)...in fine...eu nu v-am jignit cu nimic....am propus doar un subiect la care nu erati nevoit sa raspundeti....o zi buna...si data viitoare va rog sa va controlati limbajul....pt ca la varsta duneavoastra este inadmisibil (bine, asta daca aveti cat de cat scoala). O seara placuta
|
|
Postat pe: 7 Noiembrie 2008, ora 20:21
Iar manaci rahat, admisibil nu este ce stabilesti tu sau eu sau atcineva ... Uita-te la data cand ai postat prima oara si cand am postat eu si ai sa pricepi de ce. Pentru ca umbli cu eticheta prestabilita nu asculti si pe altii, de aceea poate ca v-au tratat ungurii cum ziceti ca v-au tratat. Mie nu mi s-a intamplat. Uite ca voua, niste oameni alesi, eleganti si politicosi, adevarati maestri ai limbajului vi se intampla, iar mie, un vulgar scapat din ghetouri, nu mi se intampla ... mai sa fie ...
Mai Politete, uite cum e treaba, m-am plictisit de subiecte de genul asta menite sa invrajbeasca oamenii ... si nu stau pe ganduri sa-i sanctionez, cu vorba, pe cei care, cu vorba mieroasa, cam cum ai facut tu, sub masca unei aparente educatii, picura venin in sufletele celorlalti ... Intelegi, bestie mica si parsiva ce esti ? Hai, dispari in intunericul pe care mintea ta il imprastie in jur ...
Acum nu e momentul !
|
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2008, ora 09:50
De la: Atotputernicul, la data 2008-11-07 20:21:31Iar manaci rahat, admisibil nu este ce stabilesti tu sau eu sau atcineva ... Uita-te la data cand ai postat prima oara si cand am postat eu si ai sa pricepi de ce. Pentru ca umbli cu eticheta prestabilita nu asculti si pe altii, de aceea poate ca v-au tratat ungurii cum ziceti ca v-au tratat. Mie nu mi s-a intamplat. Uite ca voua, niste oameni alesi, eleganti si politicosi, adevarati maestri ai limbajului vi se intampla, iar mie, un vulgar scapat din ghetouri, nu mi se intampla ... mai sa fie ... |
|
|
|
|
max_airz 15 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Noiembrie 2008, ora 15:32
De la: Atotputernicul, la data 2008-11-07 20:21:31Iar manaci rahat, admisibil nu este ce stabilesti tu sau eu sau atcineva ... Uita-te la data cand ai postat prima oara si cand am postat eu si ai sa pricepi de ce. Pentru ca umbli cu eticheta prestabilita nu asculti si pe altii, de aceea poate ca v-au tratat ungurii cum ziceti ca v-au tratat. Mie nu mi s-a intamplat. Uite ca voua, niste oameni alesi, eleganti si politicosi, adevarati maestri ai limbajului vi se intampla, iar mie, un vulgar scapat din ghetouri, nu mi se intampla ... mai sa fie ... Foarte tare raspunsul domnule, sunt multi mancatori de rahat care daca vorbesc civilizat se cred mai oameni decat cei din jur. Mai bine ati face ceva pentru voi, tara si nu in ultimul rand pentru omenire decat sa aruncati cu rahat.
|
|
Postat pe: 13 Noiembrie 2008, ora 15:02
De la: max_airz, la data 2008-11-12 15:32:26De la: Atotputernicul, la data 2008-11-07 20:21:31Iar manaci rahat, admisibil nu este ce stabilesti tu sau eu sau atcineva ... Uita-te la data cand ai postat prima oara si cand am postat eu si ai sa pricepi de ce. Pentru ca umbli cu eticheta prestabilita nu asculti si pe altii, de aceea poate ca v-au tratat ungurii cum ziceti ca v-au tratat. Mie nu mi s-a intamplat. Uite ca voua, niste oameni alesi, eleganti si politicosi, adevarati maestri ai limbajului vi se intampla, iar mie, un vulgar scapat din ghetouri, nu mi se intampla ... mai sa fie ... |
|
Postat pe: 13 Noiembrie 2008, ora 15:09
DOMNULE MAX SI MAI STIU EU CUM,SE VEDE TREABA CA SUNTETI ROMAN GET-BEGET[DUPA NUME,FIRESTE],DACA ATI FI CITIT TOATE COMENTARIILE MELE DE PE ACESTE FORUMURI SI LE-ATI FI CITIT SI PE CELE ALE DOMNULUI SILVIU BRUCAN,ATI FI AVUT TERMENE DE COMPARATIE DAR ASA E USOR A SPUNE VORBE CAND NIMIC NU AI A SPUNE,RESPECTUOS VA ROG SA-MI FACETI HATARUL SI INAINTE DE A VA EXPRIMA IN ORICE FEL SAU SENS,SA VA DOCUMENTATI TEMEINIC ALTFEL RISCATI SA RAMANETI UN SIMPLU CRETIN CARE S-A BAGAT SI EL IN ZEAMA CA SA NU TACA.CU RESPECT[DEOCAMDATA]AL DUMNEAVOASTRA.........
|
|
Postat pe: 13 Noiembrie 2008, ora 16:58
Vai de capu' vostru...exact cum spune Florin....daca v-ati documenta putin poate ati stii ce se intapla si nu "ati mai manca voi rahat". Se vede ca nu cunoasteti situatia si mai mult se vede ca nu citit nimic. Uitati-va...astazi s-a publicat o stire pe 9am (cada chiar cititi stirile...sau numa dati comentarii). Referendumul pt autonomie ramane in picioare, dar se muta pentru data de 15 martie. Daca tot sustineti ca tara ar trebui sa manance rahat (adica cei care se ingrijoreaza pt chestiile aste...ca asta se intelege din , sa le zicem comentariile voastre) ia citit articolul...si daca se face autonomie...ia mutativa acolo si traiti cu aceasta comunitate mult indragita de voi. Si pt Max....baietica...vad ca esti din Bucuresti...pe unde ai umblat tu baiete ca sa stii cum sta treaba?...ca esti vai de capu tau....
|
|
july 563 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 14 Noiembrie 2008, ora 15:53
Poate ca Atotputernicul se exprima cam dur, dar are dreptate!
Nu poti sa condamni oameni dupa o singura intamplare. Eu am fost de foarte multe ori in Secuime, am rude, prieteni.Nu m-am simtit discriminata niciodata! Le tin pumnii sa reuseasca cu Autonomia! |
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2008, ora 18:23
De la: blagaiulia, la data 2008-11-14 15:53:09Poate ca Atotputernicul se exprima cam dur, dar are dreptate! |
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2008, ora 18:27
ca sa nu degenereze discutiile in forme placute domnului ideolog de serviciu[silviu brucan] nu spun decat atat:sa va dea dumnezeu sanatate,voua si copiilor vostri si sa aveti dreptate in tot ce spuneti[desi personal,dupa ultimele evolutii ale pietelor financiare ale lumii,tare ma indoiesc]
|
|
parcasviu 111 mesaje Membru din: 26/10/2008 Oras: Targoviste |
Postat pe: 14 Noiembrie 2008, ora 18:55
am convenit cu BASESCU sa ma numeasca primministru,ca are datorie la mine din 2004 cind cu lacrimi in ochi ma sfatuit sa-l las pe el la presedentie daca el a vindut flota,acum e rindul meu sa vind ce a mai ramas,votati PDL
|
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 09:51
Deci o sa-mi iei mie postul, nu ?
Acum nu e momentul !
|
|
goanga 15 mesaje Membru din: 31/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 10:28
Hai incetati cu prostiile. Secuii sunt prea amarati sa isi doreasca comploturi de genul asta! Eu merg de 5-6 ori pe an in secuime si niciodata nu mi s-a intamplat sa nu mi se vorbeasca in romana. dar niciodata
. chestia asta cu ungurii care nu vorbesc limba romana de-ai dracu e o legenda urbana. in plus prietena mea e morosanca si de cate ori am mers la ea am vazut ce bine se inteleg romanii cu ungurii . Tampeniile servite de labagii precum Bela sau Tokes au scopul de a justifica viata lor marunta . Si in plus ce ar face secuii cu autonomia?? Va zic io ca ar muri de foame fratilor. e o saracie lucie acolo si cei care merg in zona stiu situatia. Atotputernice, scatofilule iar vorbesti urat cu doamnele??? mars si ia xanaxul!!! |
|
Marinel 4 mesaje Membru din: 12/11/2008 Oras: Oradea |
Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 11:58
TU TE-AI CULCAT? POTI FI SI INTELIGENT ...
|
|
iulidan2 156 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 12:04
Romania nu mai e demul a noastra, daca ne referim la cei care se intretin din munca, acea munca obtinuta prin concurs, nu de imprejurari.
Romania e a lor, in totalitate, singurul motiv pentru care existam inca prin zona. este ca au nevoie de servitori. cine nu e convins, poate sa citeasca ce sa- intamplat cu judecatoarea din Targoviste, prinsa beata la volan. e doar unul din miile de cazuri care confirma ca Romania e a lor. |
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 12:05
A NU SE UITA ! ROMANIA a fost,este si va fi a noastra (a celor care ne-am nascut,am crescut,traim si vom trai in Romania) ACUM SI-N VECII,VECILOR,AMIN! Chiar daca temporar la guvernare nu-s cei mai buni romani,ISTORIA NU POATE FACE PASI INAPOI,IAR NOI ROMANII NU VOM FI NICIODATA INFRANTI.
|
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 12:06
DORMI IN PAPUCI.
|
|
Kaarrp 45 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 14:01
Un subiect interesant daca Romania mai este sau nu ori cat mai este a noastra.
Ma asteptam sa citesc ceve de tembelizarea populatiei, inregimentare in consumism si civilizatia cardului de credit, sau macar despre felul cum nemernicii autohtoni si-au tras felii mari din proprietatea publica, s-au privatizat si p''orma le-au vandut si nici nacar pe bani multi unor straini. Adica austriecii au petrolul, italienii, cehii si nemtii au electricitatea, gazele date si ele jumatate, metalurgia rentabila - aluminiu, otel inox - e la rusi, telecomunicatiile fixe la greci. Sute de mii de hectare de teren arabil de cea mai buna caitate din lume, la italieni, francezi, americani, arabi,..... Au inceput sa cumpere si munti, si paduri, o sa ramanem cu Berceni, Crangasi, Militari, Pantelimon,..... Si cand colo, domnisoara/doamna care propune tema se refera la pericolul iminent reprezentat de secuii din HarCov; sti ca relatiile dintre etnii nu sunt exemplare in seciume (eufemistic zis), stiu ca uneori se poarta impertinent cu"'turistii'" - va dati seama cum se poatra cu cei 15% valahi permanent conlocuitori in HR si 25% in CV. De aici si pana la ingrijorarea manifestata de initiatoarea temei... Ardealul e mare, are cca 8 milioane polulatie, din care cca. 1,5 milioane unguri. Kossovo este un exemplu ingrijorator, Transnistria la fel, dar situatia din HarCov este diferita. Apoi, Romania e in UE; intrebati pe francezi si spanioli ce zic de autonomie pentru basci sau corsicani, pe olandezi despre frisieni, pe graci despre armani sau macedoneni. Asa cum spunea cineva pe forum, in secuime e saracie, sunt toti - cu tot cu ""olasz"', cca 3-4 00 000 persoane. Eu nu am rude acolo, am trecut de cateva ori si am constatat ca sunt mai reci si mai impertinenti - practic, mai dusmanosi - decat ungurii din restul Ardealului, dar la limita la care nu le poti reprosa decat faptul ca sunt nepoliticosi . La Oradea, unde merg de si am rude si de fapt acolo m-am nascut, relatiile intre ei si noi sunt corecte, politicoase, dar relativ reci - cu exceptiile de rigoare, exista si familii mixte, exista si prietenii... Dar asta ca "'turist'', repet, daca traiesti acolo, mai simti uneori ca ar fi 2 lumi, 2 Ardealuri, al nostru si al lor. Ai mei sunt usor shovini, nu uita 1940-1944, bunicul a fost "'doar'' dat afara de la uzina pentru ca avea 5 prunci, altfel... Mama si tusha Florica s-au refugiat la Beius, doar ca sa poata invata in continuare in limba romana - una avea 13 ani, cealalta 12 ani; bunicul a fost dus la munca fortata in Muntii Tatra, sa construiasca cazamate, de unde a scapat cu ajutorul unui medic slovac, un om adevarat, si a venit acasa la Oradea pe jos, trecand frontul in sens invers... Nu avem motive sa-i iubim, dar nici scuze si sa continuam sa-i demonizam; au trecut de atunci peste 60 de ani, Europa arata altfel, lumea arata altfel, noi aratam altfel,.... Dar, in concluzie, sunt sub 5%, nu vor mai intra in Parlament ca maghiari- s-ar putea ca politicienii lor sa caute alte metode de a fi prezenti la masa unde se impart bucatele - hai sa ne ocupam de cele cu adevarat importante. P.S. Nu-mi vine a crede limbajul si tonul folosite pe forum, la acest subiect. Ori e o teme sensibila si declanseaza patimi vulcanice, cu spume, asa ca la crizele de turbare... Ori de teme asta, si serviciile noastre, si serviciile lor, beneficiaza de colaborarea unor "'tribuni'' . Pana la urma, oamenii care se adreseaza pe forum direct altora, nominal, in mod vulgar, pot fi de 3 categorii: 1) mitocani sadea - genul care ti-ar vorbi la fel si privindu-te in ochi; spetza trebuie respectata, pentru curajul de tip fizic - dar atat 2) refulati, care de undeva de pe net jignasc alta persoane, la adapost fiind; aproape niciodata nu-si permit sa vorbeasca asa fatza'n fatza cu tine; spetza trebuie deplansa, e mai degraba de competenta medicilor, psihiatrilor, psihologilor 3) profesionisti, o fac fara ura, asa au fost instruiti sa procedeze in astfel de cazuri; spetza trebuie studiata, cu ochii pe ei; de cele mai multe ori, avem multe de invatat de la ei, cu pericolul ca s-ar putea sa ne fure peisajul si sa uitam diferanta dintre ei si un om liber, "'neafiliat'' |
|
mikaella1983 11 mesaje Membru din: 11/10/2008 Oras: Bacau |
Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 15:11
De la: Atotputernicul, la data 2008-11-06 09:11:45Nu te obosi. Am fost prin Harghita si Covasna si nu m-a refuzat nimeni si nici nu m-au ostracizat ca sunt roman. Mai lasati tampeniile si cautati o cale de colaborare cu alti oameni de alta etnie, nu va mai dati proprietarii tarii asteia ca nu e a voastra si nici nu va obliga nimeni ca sa va duceti pa la unguri prin tinut ca sa le faceti voi ordine, sa le spuneti in ce limba sa vorbeasca ei ca sa va fie bine voua, sau alte figuri din capetele voastre seci puse pe scandal ... Daca sti sa te porti cu oricine esti tratat ca atare, daca te duci la cineva acsa si ii impui tu ce si cum sa vorbeasca, ce si cum sa faca pe motiv ca esti in "tara ta" atunci primesti lucrarea dentara corespunzatoare. Si daca ar fi cum balauriti voi, ce ar fi de facut ? Sa le dam cu liniuta la palma ? N-ar fi mai bine sa colaboram cu ei si sa-i abordam altfel ? Domnule atotputernic care ai senzatia ca stii tot si nimeni nu are voie sa te contrazica ca ai senzatia ca doar u ai dreptate........nu zic ca nu e si asa cum spui, si u dreptate pana la un punct, ca trebuie sa te porti frumos cu un om indiferent daca e maghiar sau roman. poate ai intalnit cazuri bune, dar sunt multe si cele relatate de cei pe care-i injuri, ca sa zic asa. nimeni nu cred ca s-a dus sa le faca lor ordine in Covasna si pe unde mai is unguri si sa-i oblige sa vb romaneste. oamenii au spus ca au vrut sa cumpere ceva si s-au adresat in lb rom, ca doar suntem in Rom. Daca erau in Ungaria, se adresau in engleza sau in ungureste daca stiau- nu in lb romana. mi se pare corect ca in Rom sa te adresezi in romaneste ca asta e lb oficiala. acasa la ei sau intre ei, care cunosc ungureste, nu li se interzice sa vb in lb lor.si ungurii cam toti stiu si romaneste. eu am avut in clasa vreo 2 unguri si nimeni nu i-a discriminat. cu celelalte -tatari, de ex, nu-s probleme doar ungurii is mereu nemultumiti. nu li s-a interzis in Rom sa vb si ungureste , sa aiba scoli si in lb lor, sa invete si lb lor, deci nimeni nu le-a impus sa nu invete si ungureste. eu zic sa te duci in America sau in Anglia, sa te stabilesti acolo si sa refuzi sa inveti engleza. sa lucrezi pe la vreun magazin si sa vina sa-ti ceara ala ceva in engleza si u sa sari in sus ca sa vb in romaneste daca vor sa cumpere paine altfel nu-i bagi in seama. cam asa zici. si apoi sa ai pretentia ca si americanii si englezii sa invete romaneste in scoli obligatoriu. sa vezi ce te ard aia pe rug sau te baga la electrosocuri. si-n alte tari sunt minoritati dar in nici o tara nu s-a pus problema ca toti cetatenii sa stie libile minoritatile, din contra peste tot in lume minoritatile stiu si lb oficiala si-s obligati s-o invete. normal, in alte tari nu-s oameni asa lipsiti de caracer ca romanii incat sa accepte lucr absurde de la minoritati. si accepta ca nu stii chiar tot si ca si ceilalti au partea lor de dreptate. |
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 16:25
mikaella1983,
Se pare ca ai 25 de ani, nu ? Ai probleme cu scrisul si cu cititul ... nu ma mir ca n-ai priceput ce scriu. Nici nu ma obosesc. Eu n-am avut probleme cu ungurii pentru ca am avut si alta atitudine decat aveti voi, astia de pareti a fi PRM-isti.... Poate ca daca v-ati fi comportat altfel nici ei nu v-ar fi tratat cum spuneti. Daca nu mintiti ca sa va ilustrati o idee. Eu am alta parere dacat voi. Eu sustin altceva. Vad o gramada de dobitoci care debiteaza idei tampite conform carora daca sustii altceva decat majoritatea, hopa, esti atoatestiutor, te dai mare ... mentalitate de prost .... Nu trebuie sa luati de bun tot ce spun eu si daca nu va place puteti sa treceti mai departe, nu este obligatoriu sa-mi dati replici, nici acide, nici ironice, de nici un fel .... Nu vad cine va obliga sa ma bagati in seama daca bat campii ! Dar se vede ca am un pic de dreptate in ceea ce debitez pe forumurile astea din moment ce atata lume se oboseste sa-mi dea replici ...
Acum nu e momentul !
|
|
radu_toma_2006 61 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 16:28
mai va dau o tema : gazele, electricitatea, telefonia, firmele de comert tot, dar absolut totul nu mai e romanesc. ne-am vandut tara pe spagi si comisioane !
|
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 17:00
De la: karp, la data 2008-11-15 14:01:38Un subiect interesant daca Romania mai este sau nu ori cat mai este a noastra. |
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 17:03
mai trebuie sa existe si astfel de comentarii,pt.ca lumea sa-si dea seama ca mai exista si oameni care gandesc cu capul nu numai cu alte parti ale corpului,frumos scris si pertinent tot ce ai scris
|
|
Kaarrp 45 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 18:23
Florin,
Ma doare la fel de mult orice agresiune la adresa Ardealului nost, mai ales ca sunt si eu ardelean (din cei ''olasz'', nu ''magyar'') ca si pe altii care au luat pozitii, dar nu-mi permit sa ''fac spume''; chiar daca proiectul de autonomie a HarCov poate insemna ceva similar cu Kossovo - in mintea lor - nu ne foloseste la nimic sa intram in panica, sa devenim nevrotici, etc. Cei care lucreaza in acest sens - ca sa induca aceste stari - mai urmaresc si altceva, nu doar apararea Ardealului - sau poate urmaresc doar altceva... Si inca ceva: puteti fi siguri ca Romania nu este sat fara caini - cel putin in ce priveste problemele de acest gen, ca economic ne-au tras-o unii si altii, dar niciodata fara aportul decisiv al cozilor de topor neaosh daco-romane. Deci, nu-mi permit sa devin isteric, turbat, etc. si incerc sa-i fac si pe altii sa inteleaga ca nu asta este solutia: prima conditie sa poti face ceva este sa fii stapan macar pe mintea ta - daca altceva nu mai ai... |
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2008, ora 13:41
Prietene Karp, mi se pare ca susti echilibru si calm, asa cum am sustinut si eu sub alta forma.
Am incercat sa spun ca nu e chiar asa ... ca mie nu mi s-a intamplat faza cu painea. Cum dracu dom' le sa o pateasca toti cu paine, nu inteleg: altceva nu mai aveau de cumparat din Harghita si Covasna ? Chestia asta cu ungurii cei rai e si o paine buna de mancat de la buget pentru romani care altceva nu stiu, decat sa picure venin in iniima oricui pune botul. La fel e si la unguri. Si ei au nationalistii lor ... Imi placi ! Sa vedem ce mai zici. Suferi de aceeasi boala ca mine, pari sa le sti pe toate ... Sper sa ne completam. Salut !
Acum nu e momentul !
|
|
|
|

am convenit cu BASESCU sa ma numeasca primministru,ca are datorie la mine din 2004 cind cu lacrimi in ochi ma sfatuit sa-l las pe el la presedentie
daca el a vindut flota,acum e rindul meu sa vind ce a mai ramas,votati PDL
. chestia asta cu ungurii care nu vorbesc limba romana de-ai dracu e o legenda urbana. in plus prietena mea e morosanca si de cate ori am mers la ea am vazut ce bine se inteleg romanii cu ungurii
. Tampeniile servite de labagii precum Bela sau Tokes au scopul de a justifica viata lor marunta
. Si in plus ce ar face secuii cu autonomia?? Va zic io ca ar muri de foame fratilor. e o saracie lucie acolo si cei care merg in zona stiu situatia.