back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 01:00

999www.youtube.com/v/IYNXpqlLOEQ&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/IYNXpqlLOEQ&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 08:18

rambobambo

1 mesaj
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 08:07 Modifica Citeaza Raspunde

ATI TRANSFORMAT SI ACEST TOPIC IN PROPRIA VOASTRA COCINA, PORCILOR SI SCROAFELOR!

ANDER NIROLF ERTEP 999 (666), ESTI UN OM BOLNAV, GRAV BOLNAV, INTOXICAT DE MANELE, DE CLIPURI DE LA RETARDATI PENTRU RETARDATI, DE NARCISISM, DE PREJUDECATI, DE URA...
INCHIDETI, PORCILOR, ACEASTA COCINA! IN CARE VA BALACITI IN PROPRIUL BALEGAR!
BOLNAVILOR SI SMINTITILOR (vorba lui Moromete)!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 16:42

@rambo -catre cine iti arati muschii,mama draga ? tot postezi acelasi lucru si pe topicul "Basescu",dar cum d'abia ai aparut pe aici si nimeni nu te-a contrazis,nu inteleg cu cine te lupti !

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 17:03

De la: 9am1313, la data 2009-06-05 20:11:35Republica si EDUCATIE
sau
EDUCATIE si Republica.
Sau,monarhie si educatie...

9am044364

26 mesaje
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 18:35

Raspunsul intelept este, fara indoiala, Monarhia.
Argumentele sunt urmatoarele:
In epoca actuala in Europa mai exista doar cateva state care sunt guvernate de monarhii constitutionale. Doua dintre acestea - Marea Britanie si Spania - sunt state cu organizare profund democratica, monarhii fiind garantii drepturilor si libertatilor cetatenesti din cele doua state. Chiar daca si acolo criza economica isi face simtite efectele, monarhul se gaseste deasupra oricaror jocuri politice sau economice.
Monarhia confera sentimentul de stabilitate si de perpetuitate, fara jocuri politicianiste, afaceri veroase etc.
Monarhia impune respect prin insasi existenta ei demna, purtatoare vie a traditiilor nationale istorice.
In restul statelor europene cu organizare republicana luptele politice, disputele din parlamentele si din presa nationala absorb energii si implica cheltuieli uriase pentru campanii electorale.
Romanii au decis ca forma republicana le este mai potrivita...
Vox populi...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 18:40

Tocmai fiindca mai sint putine monarhii arata ca sint terminate.
Republica parlamentara e de viitor. si cu larga reprezentare.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 18:46

Nu,arata ca lumea este debusolata si in lipsa unui Centru care sa coaguleze energiile unei tari, totul fuge-n patru zari !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 18:49

De la: gabigabi, la data 2009-06-06 18:46:53Nu,arata ca lumea este debusolata si in lipsa unui Centru care sa coaguleze energiile unei tari, totul fuge-n patru zari !

Asta e cam valabil ptr oameni mai slabi. Ptr cei normali, totusi astia sint mai autodidacti.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 18:55

si ti se pare ca noi suntem "normali" ? ce se-ntimpla la noi de 20 ani ,e normal ? intre ce-am visat atunci,in '89 si ce traim e o prapastie in care s-au prabusit toate sperantele de revenire la normalitate ! de ce crezi ca ~60%din cetatenii tarii asteia nu mai vor sa voteze ? care-s normalii : cei ce se duc ,mereu degeaba / sau cei care au inteles ca-i degeaba ?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 18:59

De la: gabigabi, la data 2009-06-06 18:55:46si ti se pare ca noi suntem "normali" ? ce se-ntimpla la noi de 20 ani ,e normal ? intre ce-am visat atunci,in '89 si ce traim e o prapastie in care s-au prabusit toate sperantele de revenire la normalitate ! de ce crezi ca ~60%din cetatenii tarii asteia nu mai vor sa voteze ? care-s normalii : cei ce se duc ,mereu degeaba / sau cei care au inteles ca-i degeaba ?

Da, Adica nu. Ba da.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 19:03

Just -asa ma gindeam si eu !....deci : monarhie ?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 19:06

Eu cred ca am fost clar republica parlamentara cu larga reprezentare.
Monarhia nu mai are nici un viitor. Cind se deregleaza aia de la virf se gripeaza tot.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 19:23

pai parca am stabilit ca fara un Centru coagulant ,globalizarea ne va inghiti !?ori Republica nu poate face decit sa faramiteze in partide si partidulete de buzunar de max. 1- 2 % forta unei natiuni !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 19:26

De la: gabigabi, la data 2009-06-06 19:23:14pai parca am stabilit ca fara un Centru coagulant ,globalizarea ne va inghiti !?ori Republica nu poate face decit sa faramiteze in partide si partidulete de buzunar de max. 1- 2 % forta unei natiuni !

Gata am inteles unde bati. Eu sint ala. Sint gata.

sirboby

1972 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 20:58

De la: gabigabi, la data 2009-06-06 19:23:14pai parca am stabilit ca fara un Centru coagulant ,globalizarea ne va inghiti !?ori Republica nu poate face decit sa faramiteze in partide si partidulete de buzunar de max. 1- 2 % forta unei natiuni !

Gabi ipotetic vorbind,daca din toamna ar fi pus regele mihai I cum ar coagula el politica romaneasca? Ar desfiinta partide ca PNTCD,PNG,PRM,PNL,UDMR etc. si ar lasa numai PDSR-ul si PDL-ul(fiind mai puternice)?

Suge�i un corn cu lapte, dac� n-ave�i din�i �i num�ra�i-mi ou�le, c� mi-am ie�it din min�i B�i animalule, nu vezi? Voi n-ave�i interesuri Iarna nu-i ca vara, v� dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 00:11

Dinastia de Hohenzollern � ieri si astazi

de James Allexander Ginsborg, traducere din limba engleza de Anda Maxim, Ed. �Jurnal de Bucuresti�, Colectia �Dezvaluiri� - Adevaruri despre regi�, 1990. (Fragmente)

O fenomenologie a lacomiei

Si alti membri ai familiei regale au profitat de fondurile de stat ale Romaniei. In 1889 cand Ferdinand, nepotul lui Carol, a ajuns in tara si a fost proclamat mostenitorul tronului, cabinetul conservator i-a acordat 300 000 lei aur pe an. Cand Ferdinand s-a insurat cu Mary de Edinburgh (mai tarziu Regina Maria) suma a atins cifra impresionanta de un milion lei aur.

S-a calculat ca intre cele doua razboaie mondiale, suma totala platita de stat membrilor familiei regale, pe langa diferite domenii, a fost cea mai ridicata � in comparatie cu venitul national � acordata de un stat european uneia din cele zece familii regale, domnitoare in acea perioada.

Cel mai mare salariu in acea perioada a fost de � 800 de lei.

Lacomia la apogeu

Lacomia familei de Hohenzolern si-a gasit perfecta ilustrare in Carol al II-lea. La scurt timp dupa �restaurare�, s-au facut importante schimbari in lista civila a casei regale. Pana atunci cea a regelui Mihai si a regentei fusese de 22 milioane, in iunie 1930 cifrele fiind : 40 de milioane pentru regele Carol, 20 de milioane pentru regina Maria, mama lui, si 7 milioane pentru Mihai, proclamat voievod de Alba Iulia, plus cele 7 milioane platite printesei Elena, mama lui Mihai.

S-a calculat ca detinea (Carol al II-lea � nota mea) actiuni in mai mult de 40 de intreprinderi din tara iar valoarea lor depasea 600 de milioane lei.
Daca mai consideram si zecile de mii de actiuni din strainatate, putem spune cu siguranta ca, daca regele Carol I fusese cel mai mare mosier din Romania, Carol al II-lea era cel mai bogat actionar.

(Si totul plecase de la banii pe care ii dadea Tara, pentru � �nevoile� casei regale � nota mea).

Dezvaluiri incredibile

Administrarea Fondului pentru Aviatie (la care au comntribuit foarte multi cetateni de buna credinta � nota mea) i-a fost incredintata regelui si nimeni nu indraznea sa verifice modul in care era folosit. (�) Atunci a pus Nicolae Iorga faimoasa lui intrebare : �Unde sunt banii de pe taxa de timbru, Sire ?� Carol nu a raspuns, doar si-a plecat fruntea.

Se stie ca a reusit sa sporeasca mostenirea primita de la regele Ferdinand cu 1 miliard de lei, de 5 ori mai mult decat mostenise. Alt miliard a fost transferat in strainatate de membrii familiei inainte de 1940.

Trenul cu care a parasit in 1940 tara avea 12 vagoane si cand a ajuns in Brazilia cu Elena Lupescu, bagajele constau din 40 de cufere si 67 geamantane.Nu putem sa spunem exact ce se afla in ele, dar se poate ghici usor, deoarece in graba plecarii un geamantan a fost uitat. Continea valuta de 120 milioane lei.

Una din afacerile cele mai murdare ale lui Carol a fost administrarea tablourilor apartinand Coroanei Romaniei si a celor apartinand Casei Regale. Cele doua colectii ale Coroanei si a familiei regale aveau un statut juridic diferit, in sensul ca cea apartinand Coroanei era considerata drept o colectie a statului, iar cealalta, particulara, punand fi folosita dupa dorinta propietarului. Galeria de tablouri apartinand Coroanei a fost inventariata in 1928. Cele 214 tablouri au fost evaluate la 6 642 500 lei aur si au fost asigurate cu mai mult de 3 000 000 lei aur. (Au disparut 41 de tablouri � Tizian, Caravaggio, El Greco, Rubens, Rembrand � nota mea)

Voi continua, cu fragmente din aceasta lucrare, pentru ca sa va dati seama de � �avantajele� Regalitatii si ce ne asteapta daca se � �Restaureaza�, asa cum vor unii.

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 08:22

De la: eugenb, la data 2009-06-07 00:11:24Dinastia de Hohenzollern � ieri si astazi

de James Allexander Ginsborg, traducere din limba engleza de Anda Maxim, Ed. �Jurnal de Bucuresti�, Colectia �Dezvaluiri� - Adevaruri despre regi�, 1990. (Fragmente)

O fenomenologie a lacomiei

Si alti membri ai familiei regale au profitat de fondurile de stat ale Romaniei. In 1889 cand Ferdinand, nepotul lui Carol, a ajuns in tara si a fost proclamat mostenitorul tronului, cabinetul conservator i-a acordat 300 000 lei aur pe an. Cand Ferdinand s-a insurat cu Mary de Edinburgh (mai tarziu Regina Maria) suma a atins cifra impresionanta de un milion lei aur.

S-a calculat ca intre cele doua razboaie mondiale, suma totala platita de stat membrilor familiei regale, pe langa diferite domenii, a fost cea mai ridicata � in comparatie cu venitul national � acordata de un stat european uneia din cele zece familii regale, domnitoare in acea perioada.

Cel mai mare salariu in acea perioada a fost de � 800 de lei.

Lacomia la apogeu

Lacomia familei de Hohenzolern si-a gasit perfecta ilustrare in Carol al II-lea. La scurt timp dupa �restaurare�, s-au facut importante schimbari in lista civila a casei regale. Pana atunci cea a regelui Mihai si a regentei fusese de 22 milioane, in iunie 1930 cifrele fiind : 40 de milioane pentru regele Carol, 20 de milioane pentru regina Maria, mama lui, si 7 milioane pentru Mihai, proclamat voievod de Alba Iulia, plus cele 7 milioane platite printesei Elena, mama lui Mihai.

S-a calculat ca detinea (Carol al II-lea � nota mea) actiuni in mai mult de 40 de intreprinderi din tara iar valoarea lor depasea 600 de milioane lei.
Daca mai consideram si zecile de mii de actiuni din strainatate, putem spune cu siguranta ca, daca regele Carol I fusese cel mai mare mosier din Romania, Carol al II-lea era cel mai bogat actionar.

(Si totul plecase de la banii pe care ii dadea Tara, pentru � �nevoile� casei regale � nota mea).

Dezvaluiri incredibile

Administrarea Fondului pentru Aviatie (la care au comntribuit foarte multi cetateni de buna credinta � nota mea) i-a fost incredintata regelui si nimeni nu indraznea sa verifice modul in care era folosit. (�) Atunci a pus Nicolae Iorga faimoasa lui intrebare : �Unde sunt banii de pe taxa de timbru, Sire ?� Carol nu a raspuns, doar si-a plecat fruntea.

Se stie ca a reusit sa sporeasca mostenirea primita de la regele Ferdinand cu 1 miliard de lei, de 5 ori mai mult decat mostenise. Alt miliard a fost transferat in strainatate de membrii familiei inainte de 1940.

Trenul cu care a parasit in 1940 tara avea 12 vagoane si cand a ajuns in Brazilia cu Elena Lupescu, bagajele constau din 40 de cufere si 67 geamantane.Nu putem sa spunem exact ce se afla in ele, dar se poate ghici usor, deoarece in graba plecarii un geamantan a fost uitat. Continea valuta de 120 milioane lei.

Una din afacerile cele mai murdare ale lui Carol a fost administrarea tablourilor apartinand Coroanei Romaniei si a celor apartinand Casei Regale. Cele doua colectii ale Coroanei si a familiei regale aveau un statut juridic diferit, in sensul ca cea apartinand Coroanei era considerata drept o colectie a statului, iar cealalta, particulara, punand fi folosita dupa dorinta propietarului. Galeria de tablouri apartinand Coroanei a fost inventariata in 1928. Cele 214 tablouri au fost evaluate la 6 642 500 lei aur si au fost asigurate cu mai mult de 3 000 000 lei aur. (Au disparut 41 de tablouri � Tizian, Caravaggio, El Greco, Rubens, Rembrand � nota mea)

Voi continua, cu fragmente din aceasta lucrare, pentru ca sa va dati seama de � �avantajele� Regalitatii si ce ne asteapta daca se � �Restaureaza�, asa cum vor unii.

ASTA DA MORALITATE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Suge�i un corn cu lapte, dac� n-ave�i din�i �i num�ra�i-mi ou�le, c� mi-am ie�it din min�i B�i animalule, nu vezi? Voi n-ave�i interesuri Iarna nu-i ca vara, v� dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 08:38

Jacques Vergotti sub tirul �ntreb�rilor
By mihaipelin
Nu �tim ce i s-a spus lui Jacques Vergotti, la Palm Beach, s� declare avoca�ilor care urmau s�-l descoase asupra evenimentelor din noiembrie 1947, �ns� fostul prefect al Palatului Regal s-a dovedit a fi un om cinstit �i corect. Stenograma interogatoriilor la care a fost supus, �n acela�i timp, ne ini�iaz� �n procedurile justi�iei americane, �n cadrul c�rora balcanismele nu au trecere. Remarcabil e faptul c� avoca�ii ap�r�rii, departe de a se ag��a de fel de fel de chichi�e, doreau s� afle exact adev�rul �i l-au aflat. Este un adev�r pe care fostul rege Mihai continu� s�-l conteste �i �n zilele noastre.

Interogatoriile �n spe�� s-au desf�urat mar�i, 23 aprilie 1985, la sediul din Washington al birourilor de avocatur� Barnett & Algia, 1000 Thomas Jefferson St., �n prezen�a Patriciei M. Dowd, notar public �n �i pentru Districtul Columbia. Jacques Vergotti era audiat �n calitate de martor �i stenograma �ntreb�rilor �i r�spunsurilor se afl� �n arhiva Tribunalului Districtual al Statelor Unite, Districtul Sudic New York. De asemenea, o copie se afl� �n arhiva Corpului de Control al Guvernului, fapt despre care dl C�lin Popescu T�riceanu habar nu are. Altfel nu ar fi declarat c� statul rom�n nu a revendicat niciodat� nimic de la fostul rege. Cine parcurge o asemenea stenogram� �n�elege c� e riscant s� �ncerci s� de joci cu justi�ia american�.
Au adresat �ntreb�ri martorului avoca�ii Johndroe, Woodfield �i Epstein, ap�r�torii p�r�tului Kimbell Museum, �i Pamfil Ripo�anu, care ap�ra interesele statului rom�n. Dup� ce s-a l�murit cu cine st� de vorb�, Johndroe a abordat direct subiectul principal al discu�iei, prezent�ndu-i lui Jacques Vergotti fotocopii ale celor dou� picturi de El Greco, Canonicul Bosio �i Sf. Sebastian. Martorul a recunoscut c� cele dou� picturi, �n 1941-1942, s-au aflat �n �ar�, la fel �n 1944, c�nd Vergotti s-a �ntors de pe front, fiind deci exclus s� fi fost �nstr�inate de fostul rege Carol al II-lea, cum d� de �n�eles fostul rege Mihai.
FONDUL PROBLEMEI. A survenit apoi o secven�� care merit� a fi integral reprodus�: �Johndroe: Bun, cunoa�te�i dac� picturile San Sebastian �i Canonicul Bosio au fost scoase din Rom�nia?
Vergotti: �mi amintesc foarte bine c� regele a ordonat ca aceste dou� picturi s� fie puse �n trenul folosit cu ocazia vizitei sale la Londra, la 11, 12 �i 13 noiembrie.
�.: �n ce an?
R.: 1947. Eu personal le-am dat d-lui Lang. Arthur Lang, directorul Uniunii Bancare Elve�iene din Z�rich, �n acela�i timp cu banii pe care i-am depus pentru regele Mihai, la 13 noiembrie 1947.
�.: Cu ce ocazie a c�l�torit regele Mihai la Londra?
R.: Participa la nunta v�rului s�u Philip cu prin�esa Elisabeta, actuala regin� a Angliei.
�.: Regele Mihai a scos �i altceva din �ar�, �n noiembrie 1947, �n afar� de San Sebastian �i Canonicul Bosio?
R.: Nu �tiu c�t de multe lucruri a ordonat el s� fie puse �n acel vagon special de tren. �mi aduc aminte de cele dou� ma�ini noi, dou� automobile Buick noi.
�.: Trenul cu vagonul care con�inea cele dou� Buick-uri �i cele dou� picturi era un tren special?
R.: Era un vagon care putea fi ata�at la orice tren.
�.: �i a fost ata�at la un tren regulat?
R.: Din c�te �mi amintesc, acel vagon �i un altul, pentru personalul care mergea direct la Londra, a fost ata�at la Orient-Expres-ul regulat.
�.: La Orient Expres?
R.: Da.
�.: �i acesta era un tren cu program regulat?
R.: Era un tren care mergea regulat, zilnic, de la Bucure�ti la Budapesta, Viena, Paris, Londra. Dar nu-mi amintesc prea bine, pentru c� peste o lun� a existat un tren special, dar de data aceasta, cu siguran��, lucrurile pentru care regele a dat ordin s� fie scoase cu aprobarea guvernului se aflau �ntr-un vagon special.
�.: Asta se �nt�mpla �n 1947, da?
R.: 12-13 noiembrie 1947. Iar eu am plecat cu regele, cu avionul. Tocmai de aceea nu v� pot da toate detaliile despre tren.
�.: A�i �nt�mpinat trenul �n Elve�ia?
R.: M-am �nt�lnit cu personalul v�mii elve�iene. Nu ni s-a permis s� ne suim �n tren. Deci, elve�ienii mi-au predat tot ce se aflase �n tren.
�.: Tablourile �i automobilele au trebuit s� treac� prin vama elve�ian�?
R.: Totul a trecut prin vama elve�ian�.
�.: �i dup� ce lucrurile au trecut prin vama elve�ian� le-a�i predat d-lui Lang de la banc�?
R.: Exact.
�.: �n depozi�ia dumneavoastr� a�i men�ionat mai devreme c� totul s-a f�cut cu aprobarea guvernului. Ce �n�elege�i prin aceasta?
R.: Se poate spune c� rela�iile dintre rege �i guvernul condus de dl Groza �i Gheorghiu-Dej au fost cordiale. Personal, am fost invitat de domnii Groza �i Gheorghiu-Dej s� iau instruc�iunile �i banii pentru aceast� c�l�torie. Am chitan�a pentru banii pe care i-am luat pentru tot grupul care c�l�torea la Londra. �i �mi amintesc c� at�t dl Groza, c�t �i dl Gheorghiu-Dej voiau s� se asigure c� regele avea tot ce dorea s� ia cu el. Nu am intrat �n detalii. Era prima c�l�torie �n str�in�tate a regelui. O ocazie foarte pl�cut�. �i, de fapt, cred c� toat� lumea spera c� regele se va c�s�tori.�
O AFACERE PERFECT PåGUBOASå. Era foarte clar cine �nstr�inase o parte substan�ial� din colec�ia de art� a Coroanei Rom�niei �i, totodat�, nu poate fi pus� la �ndoial� nici complicitatea guvernului comunist la aceast� opera�iune de jaf asupra unor bunuri din proprietatea statului. �n lista valorilor depuse de Jacques Vergotti la Union des Banques Suisses, tablourile Sf. Sebastian �i Canonicul Bosio, denumit atunci Portret de b�rbat, erau plasate �n pozi�iile 105 �i 106. Fostul rege Mihai ar fi deosebit de amabil dac� s-ar �ncumeta s� ne spun� ce mai figura �n aceea�i list� p�n� la 105 �i dup� 106. Dac� nu, o s�-i spunem noi, �ntr-un alt context, mai exact �ntr-o carte �n care vom putea prezenta mai pe larg diversele probe.
A fost luat apoi �n discu�ie fragmentul memorialistic publicat de generalul Emilian Ionescu, fost aghiotant regal, �n Magazin Istoric din decembrie 1972. Era alt� prob� care atesta c� fostul rege Mihai a scos tablouri din �ar�, fiind pur �i simplu de ne�n�eles de ce faimoasa Securitate, �n urm�torii opt ani, a continuat s� caute tablourile la Lisabona. Halal serviciu de informa�ii! �i de acum dumirit, Johndroe a mai spus: ��ntrebarea mea pentru dumneavoastr� este: era proprietatea scoas� proprietatea particular� a regelui?� Iar Vergotti a rostit cu sfial� un �bine�n�eles�, �ns� nu pentru c� ar fi vrut s� induc� �n eroare justi�ia, ci pentru c� nu cuno�tea nici testamentul lui Carol I din 1899 �i nici testamentul lui Ferdinand din 1926. La acel �bine�n�eles�, Pamfil Ripo�anu a replicat sec: �Cred c� ar trebui s� nota�i c� obiec�iile noastre se men�in.�
A urmat o secven��, al c�rei protagonist a fost avocatul Epstein, pe care o cit�m �n esen�a ei: �Epstein: Regele v-a spus vreodat� s� ascunde�i faptul c� �n noiembrie 1947 au fost scoase bunuri?
Vergotti: Pardon?
�.: V-a spus regele vreodat� s� ascunde�i de al�ii faptul c� au fost scoase bunuri?
R.: Nu. Nu. Nu. Sub nici un motiv. Faptul a fost deschis, public. Toat� lumea �tia. A�a cum apare �i �n c�r�i sau �n ziare. N-a fost un secret, n-a fost ceva ilegal, nimic.� Numai Securitatea rom�n� nu reu�ise s� afle nimic, p�n� �n 1980/1981, despre ceea ce nu reprezenta nici un fel de secret. �nc� o dat�, halal serviciu de informa�ii!
�n ceea ce ne prive�te, suntem convin�i c� Jacques Vergotti spunea adev�rul. Fostul rege �i �nchipuia c�, dac� b�tuse palma �n deplin� discre�ie cu Petru Groza �i Gheorghe Gheorghiu-Dej, totul se putea considera aranjat. Or nu era chiar a�a. Scoaterea unor valori din categoria bunurilor de patrimoniu na�ional nu se facea la o discu�ie �nghesuit� �ntre patru pere�i. Ca s� nu mai vorbim �i de faptul c� erau �n discu�ie valori inalienabile. De altfel, consecin�ele le-a suferit chiar fostul rege Mihai. Neposed�nd nici un fel de acte de proprietate, a fost nevoit s� scoat� la v�nzare tablourile �n mod fraudulos, pe sub m�n�, ascunz�ndu-�i identitatea �i uz�nd de intermediari care l-au jecm�nit p�n� la os, pur �i simplu. Pentru cele dou� lucr�ri de El Greco, Canonicul Bosio �i Sf. Sebastian, el a �ncasat aproximativ 3,5 milioane dolari. �n schimb, casa de comer� de art� Wildenstein a ob�inut 30 milioane dolari, cum vom afla mai t�rziu de la Pamfil Ripo�anu. Nimic de zis, mare afacerist fostul rege al Rom�niei!
�TI�I, DE FAPT NU �TIU! �ntr-un singur moment Jacques Vergotti a dat-o �n b�lb�ial� �i anume atunci c�nd a fost luat la �ntreb�ri de avocatul Pamfil Ripo�anu. Acesta l-a �ntrebat scurt: �Ne-a�i putea spune, a�i primit o autoriza�ie de export pentru a scoate cele dou� picturi? Vorbesc despre probele nr. 1 �i nr. 2.
R.: Da.
�.: Era o licen�� de export? A�a cum avea�i pentru bani?
R.: Nu. Nu cred c� exista vreo regul� �n sensul de a avea o licen�� de export pentru bagajele personale.
�.: Nu, nu m� refer la bagaje. Era o regul� c� operele de art� nu puteau fi scoase f�r� licen�� de export?
R.: Nu cunosc nici un fel de regul�
�.: Dar �ti�i�
Dl Epstein: Nu �tiu dac� martorul a terminat de r�spuns.
Martorul: Nu �tiu nimic despre asta. Eu nu am ales nimic. �ti�i, de fapt nu �tiu.
�.: A� vrea s� �ti�i c� apreciem m�rturia dumneavoastr� foarte sincer�. �ntrebarea pe care o am �n minte �i pe care vreau s� v-o pun este dac�, dup� �tiin�a dumneavoastr�, guvernul a eliberat o licen�� de export pentru aceste opere de art� de care vorbi�i, de cele dou� tablouri, probele nr. 1 �i nr. 2, cele dou� El Greco?
R.: Nu a existat o solicitare. Adic� guvernul, a�a cum am mai spus, a avut curtoazia de a-l l�sa pe rege s� fac� exact ce dorea. Eu nu am verificat. Nu am �tiut. Dac� a� fi �tiut, probabil l-a� fi informat.
�.: Dar, din c�te �ti�i, nu s-a primit nici o licen�� de export, din c�te �ti�i?
R.: La vremea aceea, nu.
�.: Vorbim de noiembrie 1947?
R.: Nici nu s-a pus problema. Nic�ieri �n lume nu era nimic. �tiu c� sunte�i probabil sub influen�a a ceea ce a�i citit �n ziare s�pt�m�na trecut� despre�
�.: Nu. Nu.
R.: �Despre importul c�torva picturi pe care Muzeul Getty vrea s� le ob�in�. Dar la vremea aceea circula�ia era absolut liber�. Dup� c�te �tiu eu.�
Jacques Vergotti ar fi f�cut mai bine s� se opreasc� acolo unde a declarat: ��ti�i, de fapt nu �tiu!� Deoarece cuno�tin�ele lui �n domeniu erau egale cu zero. Exista �i atunci o lege a patrimoniului na�ional, iar biroul din cadrul Ministerului Artelor care veghea la respectarea acestei legi era condus de poetul Adrian Maniu. Acolo se eliberau autoriza�iile de export pentru bunurile artistice. �i tot acolo era interzis� scoaterea peste grani�� a acelor bunuri a c�ror circula�ie nu era �absolut liber�. Astfel �nc�t fostul rege Mihai, dac� a fost ceea ce pretinde c� ar fi fost, un suveran constitu�ional, era dator �i el s� respecte legile statului.
�n sf�r�it, stenograma discu�iilor purtate la Washington, la 23 aprilie 1945, �ntre orele 10,30 �i 13,00, s-a �ncheiat cu certificarea notarului care le asistase: �Eu, Patricia M. Dowd, func�ionarul �n fa�a c�ruia a fost luat� depozi�ia de mai sus, certific prin aceasta c� martorul a c�rui m�rturie este reflectat� de depozi�ia de mai sus a jurat regulamentar �n fa�a mea; c� m�rturia respectivului martor a fost stenografiat� de mine �i apoi dactilografiat� sub controlul meu; c� respectiva depozi�ie este o consemnare corect� a m�rturiei depuse de respectivul martor; c� nu sunt nici consilier, nici rud�, nici angajat al nici uneia dintre p�r�ile implicate �n ac�iunea �n cadrul c�reia a fost luat� aceast� depozi�ie; �i c� nu sunt rud� sau angajat al nici unui avocat sau consilier angajat de p�r�ile �n proces �i c� nu am vreun interes financiar sau de alt� natur� pentru rezultatul ac�iunii.� Certificarea nu are leg�tur� cu cauza, dar am socotit c� e bine s-o reproducem, �tiut fiind c� �n Rom�nia s-a �nt�mplat mi o dat� ca so�ia s� fie judec�tor �i so�ul procuror, �n cadrul aceluia�i tribunal. Sau ca so�ul, �n calitate de avocat, s� apere o cauz� �n fa�a so�iei sale, pre�edint� a completului de judecat�.
PRIMUL PROCES CAPOTEAZå. �n �ncheiere, revenim la memoriile lui Jacques Vergotti, publicate �n urm� cu c��iva ani de Editura Albatros de la Bucure�ti: �Avocatul B. Barnett, �mpreun� cu fiul s�u �i un asistent, au stabilit c� Regele Mihai avea domiciliu at�t la Villa Ananda de la Palm Beach, Florida, SUA, c�t �i la Villa Serena, la Versoix, Geneva, Elve�ia, probabil pentru c� guvernul Republicii Socialiste Rom�nia intentase ac�iunea de recuperare a tablourilor de la Societatea Wildenstein, c�t �i de la muzeul Funda�iei Kimbell din Texas, sub al c�rui nume tablourile lui Giacomo Bosio �i San Sebastian de El Greco ap�ruser� la Expozi�ia din Madrid din 1982. Regina Ana a avut amabilitatea de a-mi explica c� v�nzarea tablourilor, care a avut loc �n Elve�ia, a fost f�cut� �n numele Societ��ii Anonime L. Degallier, av�nd pe fratele ei, Prin�ul Michel, ca pre�edinte de consiliu, �i pe Regele Mihai cu ea ca membri ai consiliului de administra�ie. N-am �ntrebat dac� Villa Ananda �i Villa Serena f�ceau parte din capital.
Avoca�ii aveau nevoie de declara�ia Regelui �i a mea, preciz�nd c� cele dou� tablouri au fost scoase din �ar� �n noiembrie 1947, �nainte de declararea Republicii Populare. Pentru ca declara�ia mea s� fie valabil�, Regele a fost obligat s� dovedeasc� c� eu eram �n serviciul Casei Regale �n timpul domniei sale �i c� eram ofi�erul de ordonan�� �n timpul c�l�toriei la Londra, cu ocazia c�s�toriei Principesei Elisabeta cu Prin�ul Philip. Fiind supus unui interogatoriu sub jur�m�nt, am putut da o declara�ie clar� notarului public, deoarece dispuneam de carnetul original cu �nsemn�rile mele zilnice din timpul c�l�toriei la Londra. Regina Ana l-a g�sit a�a de interesant, �nc�t a f�cut o copie peste noapte. Rezultatul declara�iei mele din 5 februarie 1985, la care Regele era prezent, a fost c� am fost delegat ca mandatar pentru a sus�ine cazul �n justi�ie la Washington, la 23 aprilie 1985.
Din dosarul depus ulterior �n copie la Arhivele de la Hoover Institute din California reiese clar c� nu a fost u�or s� ob�in c�tig de cauz�, dar, �n ciuda opozi�iei avoca�ilor ce reprezentau guvernul Republicii Socialiste Rom�nia, cazul a fost clasat, cum s-a anun�at la Radio Free Europe �i confirmat �n ziarul The New York Times din 15 februarie 1987. �n 18 iunie al aceluia�i an, am fost convocat la tribunalul ora�ului Geneva, din Elve�ia, unde Regele Mihai a fost din nou martor c�nd mi s-a acordat c�tig de cauz�.�
�n realitate, lui Jacques Vergotti nu i s-a acordat nici un fel de c�tig de cauz�, cu at�t mai mult cu c�t nu era cauza lui. Procesul fiind mutat la Geneva, statul rom�n era dator s� achite o sum� de taxe �i, �n urma presiunilor Elenei Ceau�escu, autorit��ile rom�ne�ti au renun�at s�-�i mai apere interesele. Asupra acestui episod circul� mai multe versiuni. Unii spun c� Elena Ceau�escu ar fi fost mituit� de Wildensteini, ceea ce nu se poate exclude, pentru c� reputata cas� de comer� de art�, dac� scandalul lua propor�ii, ar fi ie�it din afacere destul de �ifonat�. Al�ii spun c� Ceau�e�tii ar fi traversat o criz� de economie valutar�, socotind mai valoros un teanc de dolari dec�t ni�te picturi a c�ror valoare n-o realizau. La urma urmelor, nu trebuie ignorat nici amestecul Securit��ii �n procesul �n cauz�. Dup� ce se scremuse 30 de ani s� afle unde se aflau tablourile �nstr�inate �n noiembrie 1947, s-ar fi cuvenit s� predea informa�iile respective autorit��ii civile �i s�-�i vad� de treaba ei. Nu s-a �nt�mplat a�a, s-a amestecat �i aici, unde nu-i fierbea oala, prin �indica�iile pre�ioase� transmise lui Pamfil Ripo�anu. �i unde se amesteca ea se usca iarba.

MINCIUNå REGALå
�Referitor la averea cu care am plecat, noi am cerut s� ni se dea doar echivalentul produc�iei de pe Domeniile Coroanei pe anul 1948. Sarcastic, Groza a r�spuns c� o s� vad� �i c� n-o s�-l l�s�m s� moar� la umbra piramidelor. Era o aluzie la regele Italiei, care a trebuit s� plece �n Egipt Ne-au dat doar 200000 de franci elve�ieni, echivalentul a 50000 dolari. Ne-am �ntors la Sinaia s� ne facem bagajele �i acolo am g�sit deja o comisie care nu ne-a permis s� lu�m nimic din palat � Foi�or, nici m�car o scrumier�. Am plecat cu strictul necesar, singura �ng�duin�� fiind doar 3-4 ma�ini. Trenul a avut patru vagoane: unul pentru mine �i familie, unul pentru suit�, unul cu automobilele, cu lucrurile strictului necesar.� Deliberat sau nu, plecarea din noiembrie 1947 era �ncurcat� cu cea din ianuarie 1948.
(Baricada, 22 mai 1990)

MINCIUNå PRIM-MINISTERIALå
��Din informa�iile pe care le avem la dispozi�ie, autorit��ile comuniste, care au for�at abdicarea regelui Mihai �i plecarea acestuia, nu au �ntreprins demersuri pentru recuperarea unor bunuri de la familia regal�. Acest lucru ne �ndrept��e�te s� consider�m c� afirma�iile referitoare la �nsu�irea f�r� drept de c�tre fostul monarh a unor bunuri de valoare sunt mai mult dec�t �ndoielnice. Mai mult dec�t at�t, autorit��ile nu dispun de dovezi �n acest sens.� (Toate dovezile se afl� �n arhiva Corpului de Control al guvernului.)
(C�lin Popescu T�riceanu, 14 aprilie 2005)

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 10:50

da mai dragilor : si voi aveti dreptate ....si eu am dreptate .... si fiecare cu dreptatea lui,nu-i asa ? chiar nu-mi dati voi sa sper ca tara asta va intra intr-o normalitate si bunastare,rivnita de noi toti,de altfel ? eu vad acest lucru sub Monarhie ! voi sub un regim republican ! problema este ca un Referendum pe aceasta tema ar trebui facut o data si 'odata ca sa se stie clar ce se doreste !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 10:51

scuze : nu-mi dati VOIE !

laura_bodogai

160 mesaje
Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 12:36

De la: eugenb, la data 2009-06-04 16:50:18Lui "laura_bodogai" :
Afirmati :
"(...) cand a zis Constantinescu ca sustine regele?" . Cuvintele dinainte nu se refera la intrebare, asa ca nu le-am mai scris.
V-ar raspunde cu o intrebare si eu :
"Constantinescu cu ce PARTID tinea si ce parere avea despre Monarhie ?"

Material ajutator :

www.vatraromaneasca.ro/apelul_romanilor.php

"asa-zisa democratizare a Rom�niei si asa-zisul pluralism politic istituit dupa 1990, prin care asupra Parlamentului Rom�niei si a vietii politice s-a instaurat un veritabil monopol exercitat de c�teva partide, toate provenite din grupul de conspiratori care au organizat asa-zisa Revolutie din Decembrie 1989. Deloc �nt�mplator, �n fruntea loviturii de stat si a ceea ce a urmat s-au aflat Ion Iliescu (bunic evreu, sotie evreica), Silviu Brucan (evreu), Petre Roman (evreu), iar ceilalti doi presedinti - Emil Constantinescu si Traian Basescu - �si ascund si ei originea evreiasca;"

ro.wikipedia.org/wiki/Emil_Constantinescu

" Dup� aceast� prim� experien�� politic� important�, CDR l-a ales, �n 1992, pre�edintele s�u �i candidat unic pentru alegerile preziden�iale din 1996. A continuat s� ac�ioneze pentru a �nt�ri Opozi�ia democratic�. Ca urmare, �n 1996, CDR a c�tigat alegerile locale �i parlamentare iar Emil Constantinescu a fost ales prin vot direct (cu 7 milioane de voturi) Pre�edintele Rom�niei, pentru un mandat de patru ani. �n perioada mandatului s�u preziden�ial (1996 � 2000). (...) Unul din ultimele gesturi f�cute �n calitate de pre�edinte al Rom�niei a fost gra�ierea lui Ion Coman, cel care condusese reprimarea revolu�iei din 1989 la Timi�oara (73 mor�i)."

ro.wikipedia.org/wiki/Conven%C5%A3ia_Democrat%C4%83_Rom%C3%A2n%C4%83

"CDR s-a constituit la 26 noiembrie 1991, pe baza unui protocol semnat de partidele membre ale Conven�iei Na�ionale pentru Instaurarea Democra�iei (PN�CD, PNL, PSDR, Partidul Ecologist Rom�n, Partidul Alian�a Civic� �i UDMR), precum �i de alte forma�iuni politice �i civice din cadrul Forumului Democratic Antitotalitar din Rom�nia (Partidul Unit��ii Democratice, Uniunea Democrat-Cre�tin�, Alian�a Civic�, Asocia�ia Fo�tilor De�inu�i Politici din Rom�nia, Solidaritatea Universitar�, Asocia�ia �21 Decembrie�, Mi�carea Rom�nia Viitoare, Sindicatul Politic �Fraternitatea�, Uniunea Mondial� a Rom�nilor Liberi.

�n cursul anului 1992 au mai intrat �n CDR Partidul Na�ional Liberal � Conven�ia Democratic� (aprilie), Partidul Na�ional Liberal � Aripa T�n�r� (iunie) �i Federa�ia Ecologist� din Rom�nia (august).

Plecarea PNL a determinat reorganizarea CDR, realizat� pe baza unui nou protocol semnat la 24 iunie 1992, �i a f�cut ca alian�a s� fie dominat� acum de PN�CD �i liderul acestuia Corneliu Coposu. Numele PN�CD a continuat s� fie legat de cel al CDR p�n� la alegerile din 2000. La 27 iunie 1992, CDR a decis sus�inerea candidaturii lui Emil Constantinescu �n alegerile preziden�iale ce urmau a avea loc �n toamna acelui an.

Alegerile parlamentare �i preziden�iale din septembrie � octombrie 1992 au consolidat pozi�ia CDR ca principal� for�� de opozi�ie. Alian�a a ob�inut circa 20% din voturi la alegerile parlamentare, iar Emil Constantinescu s-a calificat �n turul al doilea al alegerilor preziden�iale, ob�in�nd 31,24% din voturi (�n primul tur de scrutin), respectiv 38,57% din voturi �n turul al doilea.

�n noiembrie 1992, Corneliu Coposu a demisionat din pozi�ia de pre�edinte al Conven�iei, recomand�ndu-l ca succesor pe Emil Constantinescu.

PN�CD, �n calitate de principal partid al alian�ei, a suferit cel mai puternic."

www.dreptatea.ro/2009/04/ion-diaconescu-candidatura-lui-duda-che...

"Ion Diaconescu: �candidatura lui Duda - chestiune personala si aranjament politic�"
"Ion Diaconescu a declarat pentru Q Magazine, exact in momentul in care, la Palatul Elisabeta, printul Duda lua startul catre presedintie, ca respectiva candidatura: �este o chestiune personala, o ambitie si este si un aranjament politic, desi nu vad cui i-ar folosi�. Diaconescu nu crede, totusi, ca acest lucru ar putea afecta PNL. El spune ca a existat dupa revolutie si inca mai exista, intr-o oarecare masura, �un curent regalist care isi avea adepti in toate partidele, chiar si la Iliescu, dar voturile lor nu le lua PNL, ci mai degraba se pierdeau�. Fostul lider taranist spune ca posibila candidatura a lui Duda a mai fost evocata, in treacat, in PNTCD, pe vremuri: � S-a mai discutat solutia aceasta, cu printul Duda, dar partidul a fost mai degraba rezervat�noi consideram mai potrivita o alegere din familia regala, de sex masculin, ca sa respectam legea salica�. Diaconescu mai spune ca, la vremea casatoriei lui Duda cu principesa Margareta, in 1996, nu s-a discutat, insa, in partid posibilitatea ca acesta sa fi fost un agent infiltrat de serviciile secrete in Casa Regala: �Era la putin timp dupa ce murise Coposu si nu era o chestiune de actualitate pentru noi. Stiu doar ca el, Coposu, fusese de mai multe ori la Versoix, vorbise cu Regele si niciodata nu ne-a pomenit la intoarcere ceva despre Radu Duda�. Diaconescu nu crede ca anuntata candidatura a lui Duda ar putea afecta imaginea monarhiei si afirma ca este posibil, teoretic, ca regalistii sa voteze un candidat monarhist la presedintia republicii, �dar s-ar putea sa nu il accepte pe Duda�.

Q.A.D.!

tu ce mi-ai scris acuma chiar nu arata ca ,constatntinescua zis ca vrea monarie si ca e de partea monarhiei ca donul diaconescu zice atunci e altceva si el vorbeste de cazul duda.asa ca lumineaza-ne

laura_bodogai

160 mesaje
Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 12:41

De la: Republicanus, la data 2009-06-04 16:42:55Hopa! S-a intors gorila cu capul sec si testicule atrofiate. Ce mai faci, gorilutza? Vrea goriluta o banana?

Eu zic sa lasam gorilele si minerii aia de strigau "noi muncim, nu gandim" sa conduca tara, ce zici, draga goriluta? Te punem pe tine imparat, sa vina lumea sa se prosterneze in fata ta si sa-ti aduca banane... poate intre timp iti si creste o pereche noua de testicule mai "babane".
Du-te bai la batut betivi prin cluburi si trimite-o pe nevasta-ta la servit la mese, "dasteptilor", si lasati politica, dreptul, istoria si alte stiinte celor care chiar au studiat ceva. Dobitoci de tot rahatul, nu sunteti buni nici macar sa stergeti la c*r bosorogii aia din spania si italia pe care v-ati dus sa-i ingrijiti! Vai de capu vostru de cretini prosti, care mai va dati si mari destepti...

Na bre, schlomo, hai, baga-te si zi acuma ca de fapt eu jignesc pe gratis, ca "muiutza" si alte rahaturi pe care le-a turnat paznicul cel jegos asa, pe degeaba, nu se pun, nu? Ce mama ei de treaba...

bai muiutza vorbeste mai mult ca faci buze mari ,numai bune de supt ...si de o muiutza ca esti bun rau.lasati-l va rog sa vb mai mult ca am planuri mari cu el.

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 14:48

Goriloiu e gay! Si se mai si lauda cu fanteziile lui bolnave pe care le are cu alti tipi...
Uite-l!
img.thesun.co.uk/multimedia/archive/00358/ed_imageSNN1112D_35835..." />

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 15:25

Lui "laura_bodogai" :

Dumneavoastra spuneti :
"tu ce mi-ai scris acuma chiar nu arata ca ,constatntinescua zis ca vrea monarie si ca e de partea monarhiei ca donul diaconescu zice atunci e altceva si el vorbeste de cazul duda.asa ca lumineaza-ne "

In sprijinul afirmatiei ca fostul Presedinte a Romaniei Constantinescu v-am dat niste surse bibliografice pe care spre parerea mea de rau ... nu le-ati citit. Sau le-ati citir "pe sarite". De ce spun asta ? Fac aceasta afirmatie deoarece in extrasele de texte pe care vi le-am prezentat se putea citi si interpreta foarte usor ca :

1.- Constantinescu a fost (inainte de a fi presedinte al tarii) Presedintele CDR. Ca Presedinte al acestei formatiuni politice (cu care a candidat si a reusit sa devie Presedinte al tarii) si-a insusit si un "crez" mai vechi al PNTCD-ului (altfel ACESTIA nu participaU alaturi de celelalte partide din CDR). Sa mai spun ca si PNL-ul initial a "cochetat" cu ideea unei Monarhii in Romania ?
2.- Fragmentul pe care l-am dat cu Diaconescu, a fost dat pentru cei care credeau ca partidul din care facea parte in acel moment va fi de partea Monarhiei.

Cu putina atentie ati fi vazut ca eu am despartit afirmatia mea ANTI-MONARHIE in mai multe parti (trei la numar). Tocmai ca fiecare sa extraga ce doreste din acele fragmente. Eu nu am pretentia de a spune ca numai eu am dreptate. Eu imi spun parerea numai in functie de ADEVARUL pentru care am probe ca sa-l pot sustine. De aceea v-am dat si siturile de unde le-am selectat. Cand am vreo "proba" scrisa publicata de mass-media am precizat si de unde o am acea proba (copiata de mine pentru calculator - desi imi vine foarte greu aceasta copiere din cauza bolii).

Daca aveti "probe" justificate care sa le sustineti, eu ma bucur sa va dau crezare daca imi dati posibilitatea asta. Dar nu pot sa sa cred pe cineva, care a auzit justificarea de la altcineva, care si el o stie din alta parte, care ... ... ... s.a.m.d. Eu v-am dat justificarea afirmatiei mele avand la baza situri ale caror date pot fi verificate foarte usor, asa ca cel care spune ceva contrar ADEVARULUI isi pierde credibilitatea cititorilor. Deci inclin sa le dau dreptete cand le citesc justificarile despre problema asta. PNTCD-ul s-a destramat chiar din cauza asta in doua "conduceri" dupa cat mi-am dat seama - sustinerea in continuare a Monarhiei (dupa cum sustinea Coposu) sau nu.

O zi buna in continuare tuturor !

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 09:44

�n perioada dinainte de a-�i anun�a inten�ia de a candida la Pre�eden�ie, Emil Constatnitinescu �i-a f�cut de c�teva ori publice convingerile promonarhiste, �n conformitate cu doctrinele principalelor partide ce constituiau CDR-ul. Dup� anun�area candidaturii �i pe perioada mandatului a evitat cu abilitate acest subiect. Totu�i unii monarhi�ti (autentici �i cu puternice influen�e �n lumea politic� european�, nu amatori ca noi ) �i nu numai ei, condider� c� una dintre marile realiz�ri ale regimului Emil Constantinescu a fost tocmai reintegrarea Casei Regale a Rom�niei �n actualitatea rom�neasc�.

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 09:59

De la: mihai5_2, la data 2009-06-08 09:44:54 ...Totu�i unii monarhi�ti (autentici �i cu puternice influen�e �n lumea politic� european�, nu amatori ca noi ) �i nu numai ei, condider� c� ...

Iat� ce scria �n urma cu un an un NEmonarhist rom�n, fost, actual �i viitor europarlamentar.

"Pe de alt� parte, Casa Regal�, chiar f�r� a mai personifica statul rom�n, poate fi element de coagulare, simbol �i reper moral al na�iunii rom�ne � deopotriv� cultural� �i civic�. �n condi�iile �n care lupta partidelor dezbin�, iar �eful statului � produs de partide � abdic�, din interese trec�toare sau din incultur� politic�, de la misiunea sa unificatoare, Casa Regal� func�ioneaz� ca liant subsidiar, ca rezervor de rezerv� al unit��ii spiritului na�ional, ca refugiu al coeziunii de cuget a na�iei pe deasupra timpurilor �i ambi�iilor meschine.
Casa Regal� a ac�ionat �i ca agent diplomatic f�c�nd lobby � formal �i informal � �n cazul c�torva dosare esen�iale precum cele privind intrarea �n NATO �i UE. Pu�ine personalit��i s�nt mai bine plasate dec�t membrii Casei Regale s� �ndeplineasc� func�ia de "ambasador al bunei voin�e"; pu�ine au mai multe argumente �n misiuni diplomatice speciale."
De�i autorul r�ndurilor de mai sus nu este de loc pentru mine un mentor, totu�i p�rerile lui lui mi-au cristalizat anumite idei despre politic� �n general �i �ndeosebi despre politica european�. Autorul r�ndurilor citate este europarlamentarul Adrian Severin. �i cred c� �tie mult mai bine ca al�ii ce vorbe�te.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 11:25

desi nici eu nu ma omor de dragul lui ,este totusi un om inteligent si bun politician si,intradevar,stie ce vorbeste !

DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 12:11

Adrian Severin este un oportunist si un migrant politic, iar daca Casa Regala a ajuns sa fie laudata de fesenisti, este doar o dovada in plus a felului in care in anul 2001 regele Mihai a tradat miscarea monarhista ca sa-si recupereze averile de la regimul Iliescu-Nastase.

In ce priveste referendumul, Gabi, in 1991 si 2003 Constitutia republicana a fost confirmata de doua ori prin referendum...

Citeam mai devreme luarea de pozitie a cuiva care incerca sa construiasca o antiteza intre Marea Britanie si Spania, si republicile europene car, vezi Doamne, arf i coplesite de scandaluri politice fata de serenitatea care ar domni in cele doua monarhii... Numai un ignorant poate spune asta! Eu nu stiu tara mai "serena" decat Elvetia, o republica, in timp ce presa de scandal construita pe aventurile mai mult sau mai putin sobre ale politicienilor si membrilor familiei regale este o inventie englezeasca, asadar provenind dintr-o monarhie. Insusi conceptul de tabloid provine din Anglia... OK, inteleg ca scandalul abdicarii unchiului reginei Elisabeta a II-a pentru o femeie in perioada interbelica a fost uitat, dar telenovela de prost gust dintre printul de Walles Charles, viitorul rege al Angliei, si printesa Diana chiar a fost uitata?!

In ce-i priveste pe spanioli, ei au facut ceea ce noi n-am facut la inceputul anilor '90. Spania nu este o democratie profunda, ma rog nu comparata cu majoritatea democratiilor europene. Dupa probabil cea mai lunga perioada de absolutism monarhic de pe continent, Spania a dat-o in revolutie, devenind republica, care regim republican a deviat destul de rapid spre comunism, ceea ce a declansat un indelungat si sangeros razboi civil in care s-au luptat nu numai comunistii cu fascistii, dar si diversele grupari de stanga (stalinisti, trotkisti, anarhisti) intre ele, ca apoi sa esueze in cea mai indelungata dictatura fascista din Europa (1939-1975) si, incepand din anii '60, in terorism nationalist de stanga (ETA). Cand in fine dictatorul Francisco Franco a murit fara a avea un succesor puternic, spre a se evita un nou razboi civil intr-o tara inca foarte polarizata, s-a procedat la o restauratie monarhica (o miscare pregatita inca de Franco). Aici de-abia a intervenit si inteligenta personala a regelui Juan Carlos II, care in loc sa mentina un regim fascist, asa cum intentionase Franco, a patronat democratizarea tarii... cu partide politice, scandaluri si tot tacamul.

Romanii ar fi putut teoretic face acelasi lucru la inceputul anilor 1990, imediat dupa prabusirea regimului comunist, tocmai spre a avea o tranzitie mai usoara spre democratie- cu partide si scandal, care nu au lipsit nici in democratia romaneasca monarhica din anii 1866-1937- si capitalism, perioada in care de altfel si eu am fost un monarhist pragmatic. Probabil ca daca exista o restauratie monarhica in anii 1990-1992, am fi evitat mineriadele (1990, 1991 si 1999) cu toata izolarea externa a tarii pe care au declansat-o/justificat-o, iar adevarata reforma economica nu ar fi inceput cu atat de mare intarziere in 1997. Istoria insa a decurs cum a decurs, iar aducerea simbolica in fruntea statului- pentru ca, nu uitati, in monarhiile constitutionale europene ale inceputului de secol 21 adevaratul conducator este primul ministru- a unui batranel de 88 de ani fara urmasi care sa nu fie rezultati din casatorii morganatice sau care sa nu fie exclusi in virtutea legii salice, ar avea cel mult consecinte bugetare, dar nicio utilitate practica. In plus, revenind la comparatia cu Juan Carlos II, regele actual al Spaniei este similar unor regi defuncti ai Romaniei, Carol I si Ferdinand I, o anvergura pe care Mihai I nu a avut-o niciodata.

Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 16:47

nu,nu l-am uitat pe Eduard al VII sau al VIII, care a abdicat din drag de dna Simson si l-am si pomenit atunci cind cineva de pe aici a spus ca regii nu s-ar da nici morti, jos de pe tron ! dar,spune-mi tu ,te rog, vezi vreo iesire,in vreun fel ,din ce-am intrat si nu mai reusim sa iesim nicicum ?

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 18:03

Pai, iesim dintr-o "situatie fara iesire", cum ii spui tu, bagandu-ne in alta situatie fara iesire (adica monarhie, monarh pe viata, cu urmasi cum or fi, retardati, schizofrenici, hoti etc.)? Nu prea-mi suna a solutie...

Lasand asta la o parte, ca sa va dau o "pilda" cu monarhii de prin regiune (adica la vecinii bulgari), partidu fostului rege, Simeon II, a obtinut ieri la alegeri FIX 8%...

Dupa ce, in 2001 obtinuse aproape 50%, de erau bulgarii la un pas sa restaureze monarhia, ca era foarte popular tzarul atunci.

In 2005 partidul lui a mai obtinut 19% (adica scadere DRAMATICA), evident tzarul nu mai era asa de popular

Si acum, europarlamentare 2009 a mai obtinut 8%

(in iulie urmeaza alegeri si pt parlamentul intern la vecinii bulgari, sa vedem daca mai intra tzarul in parlament).

Va intreb eu, monarhisti dumneavoastra, ce s-ar fi intamplat daca in 2001 bulgarii cedau unui impuls venit doar din "emotii si sentimente", si ar fi restaurat monarhia? Ce mai faceau ei acum? Pai o cam beleau, ca s-o spun pe romaneste, ca nu mai aveau cum sa scape de el!

Hai sa invatam din patania vecinilor nostri, carora le-a trecut glontul pe la ureche.

Asa ca, daca vreti monarhia, eu va propun sa punem un rege care sa nu trebuiasca sa vina dintr-o familie anume (adica sa aiba oricine dreptul sa fie rege), sa aiba un mandat limitat pe 4 ani, si sa nu aiba voie sa detina mai mult de 2 mandate pe durata vietii si evident, sa fie ales prin vot universal, secret si liber... si am mai spus ca orice cetatean sa aiba dreptul sa candideze la functia de "rege"

Adica pastram sistemul de acum, doar ca functia de presedinte o redenumim si-i zicem rege Asa as fi si eu de acord sa avem un "rege" in frunte a, si da nu fie incoronari sau alte vrajeli din astea, doar sa depuna un juramant in fata parlamentului (cam cum face presedintele acum), si la finalul mandatului sa raspunda pentru ceea ce a facut (evident, sa nu beneficieze de imunitate nici el nici parlamentarii).

Hai mai, ce mama ei, ne mai apucam sa schimba constitutia doar ca sa redenumim presedintele rege? Mai bine lasam republica de acum, si gata .

@Danubian_knight>
asta ma tot chinuiesc si eu sa le spun monarhistilor, care plang dupa un referendum: 1991 constitutie REPUBICANA adoptata cu majoritate de voturi (atunci mi se pare ca a fost o participare foarte mare la referendum, deci chiar incontestabil rezultatul)... 2003, modificare, constitutie REPUBLICANA reconfirmata (chiar daca participarea a fost abia 55%, referendumul a fost valid, cine n-a vrut la vot sa voteze NU daca nu-i convenea, treaba lui), nu poti sa stai acasa si pe urma sa te plangi.
doua referendumuri, doua constitutii republicane adoptate de populatie... ce alte referendumuri sa mai vrei?

Pagini: << 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: