Info
x
Monarhie sau republica?
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 01:00
999
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 08:18
rambobambo
1 mesaj Membru din: 6/06/2009 Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 08:07 Modifica Citeaza Raspunde ATI TRANSFORMAT SI ACEST TOPIC IN PROPRIA VOASTRA COCINA, PORCILOR SI SCROAFELOR! ANDER NIROLF ERTEP 999 (666), ESTI UN OM BOLNAV, GRAV BOLNAV, INTOXICAT DE MANELE, DE CLIPURI DE LA RETARDATI PENTRU RETARDATI, DE NARCISISM, DE PREJUDECATI, DE URA... INCHIDETI, PORCILOR, ACEASTA COCINA! IN CARE VA BALACITI IN PROPRIUL BALEGAR! BOLNAVILOR SI SMINTITILOR (vorba lui Moromete)! |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 16:42
@rambo -catre cine iti arati muschii,mama draga ? tot postezi acelasi lucru si pe topicul "Basescu",dar cum d'abia ai aparut pe aici si nimeni nu te-a contrazis,nu inteleg cu cine te lupti !
|
|
Shlomo_Mire_Ivan 1640 mesaje Membru din: 19/04/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 17:03
De la: 9am1313, la data 2009-06-05 20:11:35Republica si EDUCATIESau,monarhie si educatie... |
|
9am044364 26 mesaje Membru din: 4/05/2009 |
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 18:35
Raspunsul intelept este, fara indoiala, Monarhia.
Argumentele sunt urmatoarele: In epoca actuala in Europa mai exista doar cateva state care sunt guvernate de monarhii constitutionale. Doua dintre acestea - Marea Britanie si Spania - sunt state cu organizare profund democratica, monarhii fiind garantii drepturilor si libertatilor cetatenesti din cele doua state. Chiar daca si acolo criza economica isi face simtite efectele, monarhul se gaseste deasupra oricaror jocuri politice sau economice. Monarhia confera sentimentul de stabilitate si de perpetuitate, fara jocuri politicianiste, afaceri veroase etc. Monarhia impune respect prin insasi existenta ei demna, purtatoare vie a traditiilor nationale istorice. In restul statelor europene cu organizare republicana luptele politice, disputele din parlamentele si din presa nationala absorb energii si implica cheltuieli uriase pentru campanii electorale. Romanii au decis ca forma republicana le este mai potrivita... Vox populi... |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 18:40
Tocmai fiindca mai sint putine monarhii arata ca sint terminate.
Republica parlamentara e de viitor. si cu larga reprezentare.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 18:46
Nu,arata ca lumea este debusolata si in lipsa unui Centru care sa coaguleze energiile unei tari, totul fuge-n patru zari !
|
|
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 18:49
De la: gabigabi, la data 2009-06-06 18:46:53Nu,arata ca lumea este debusolata si in lipsa unui Centru care sa coaguleze energiile unei tari, totul fuge-n patru zari ! Asta e cam valabil ptr oameni mai slabi. Ptr cei normali, totusi astia sint mai autodidacti.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
|
|
|
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 18:55
si ti se pare ca noi suntem "normali" ? ce se-ntimpla la noi de 20 ani ,e normal ? intre ce-am visat atunci,in '89 si ce traim e o prapastie in care s-au prabusit toate sperantele de revenire la normalitate ! de ce crezi ca ~60%din cetatenii tarii asteia nu mai vor sa voteze ? care-s normalii : cei ce se duc ,mereu degeaba / sau cei care au inteles ca-i degeaba ?
|
|
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 18:59
De la: gabigabi, la data 2009-06-06 18:55:46si ti se pare ca noi suntem "normali" ? ce se-ntimpla la noi de 20 ani ,e normal ? intre ce-am visat atunci,in '89 si ce traim e o prapastie in care s-au prabusit toate sperantele de revenire la normalitate ! de ce crezi ca ~60%din cetatenii tarii asteia nu mai vor sa voteze ? care-s normalii : cei ce se duc ,mereu degeaba / sau cei care au inteles ca-i degeaba ? Da, Adica nu. Ba da.
|
|
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 19:03
Just -asa ma gindeam si eu !....deci : monarhie ?
|
|
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 19:06
Eu cred ca am fost clar republica parlamentara cu larga reprezentare.
Monarhia nu mai are nici un viitor. Cind se deregleaza aia de la virf se gripeaza tot.
|
|
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 19:23
pai parca am stabilit ca fara un Centru coagulant ,globalizarea ne va inghiti !?ori Republica nu poate face decit sa faramiteze in partide si partidulete de buzunar de max. 1- 2 % forta unei natiuni !
|
|
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 19:26
De la: gabigabi, la data 2009-06-06 19:23:14pai parca am stabilit ca fara un Centru coagulant ,globalizarea ne va inghiti !?ori Republica nu poate face decit sa faramiteze in partide si partidulete de buzunar de max. 1- 2 % forta unei natiuni ! Gata am inteles unde bati. Eu sint ala. Sint gata.
|
|
sirboby 1972 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 20:58
De la: gabigabi, la data 2009-06-06 19:23:14pai parca am stabilit ca fara un Centru coagulant ,globalizarea ne va inghiti !?ori Republica nu poate face decit sa faramiteze in partide si partidulete de buzunar de max. 1- 2 % forta unei natiuni ! Gabi ipotetic vorbind,daca din toamna ar fi pus regele mihai I cum ar coagula el politica romaneasca? Ar desfiinta partide ca PNTCD,PNG,PRM,PNL,UDMR etc. si ar lasa numai PDSR-ul si PDL-ul(fiind mai puternice)?
Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți
Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți
Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri
Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri!
Parazitii (Noi vrem respect)
|
|
eugenb 1794 mesaje Membru din: 8/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 00:11
Dinastia de Hohenzollern ieri si astazi
de James Allexander Ginsborg, traducere din limba engleza de Anda Maxim, Ed. Jurnal de Bucuresti, Colectia Dezvaluiri - Adevaruri despre regi, 1990. (Fragmente) O fenomenologie a lacomiei Si alti membri ai familiei regale au profitat de fondurile de stat ale Romaniei. In 1889 cand Ferdinand, nepotul lui Carol, a ajuns in tara si a fost proclamat mostenitorul tronului, cabinetul conservator i-a acordat 300 000 lei aur pe an. Cand Ferdinand s-a insurat cu Mary de Edinburgh (mai tarziu Regina Maria) suma a atins cifra impresionanta de un milion lei aur. S-a calculat ca intre cele doua razboaie mondiale, suma totala platita de stat membrilor familiei regale, pe langa diferite domenii, a fost cea mai ridicata in comparatie cu venitul national acordata de un stat european uneia din cele zece familii regale, domnitoare in acea perioada. Cel mai mare salariu in acea perioada a fost de 800 de lei. Lacomia la apogeu Lacomia familei de Hohenzolern si-a gasit perfecta ilustrare in Carol al II-lea. La scurt timp dupa restaurare, s-au facut importante schimbari in lista civila a casei regale. Pana atunci cea a regelui Mihai si a regentei fusese de 22 milioane, in iunie 1930 cifrele fiind : 40 de milioane pentru regele Carol, 20 de milioane pentru regina Maria, mama lui, si 7 milioane pentru Mihai, proclamat voievod de Alba Iulia, plus cele 7 milioane platite printesei Elena, mama lui Mihai. S-a calculat ca detinea (Carol al II-lea nota mea) actiuni in mai mult de 40 de intreprinderi din tara iar valoarea lor depasea 600 de milioane lei. Daca mai consideram si zecile de mii de actiuni din strainatate, putem spune cu siguranta ca, daca regele Carol I fusese cel mai mare mosier din Romania, Carol al II-lea era cel mai bogat actionar. (Si totul plecase de la banii pe care ii dadea Tara, pentru nevoile casei regale nota mea). Dezvaluiri incredibile Administrarea Fondului pentru Aviatie (la care au comntribuit foarte multi cetateni de buna credinta nota mea) i-a fost incredintata regelui si nimeni nu indraznea sa verifice modul in care era folosit. ( ) Atunci a pus Nicolae Iorga faimoasa lui intrebare : Unde sunt banii de pe taxa de timbru, Sire ? Carol nu a raspuns, doar si-a plecat fruntea. Se stie ca a reusit sa sporeasca mostenirea primita de la regele Ferdinand cu 1 miliard de lei, de 5 ori mai mult decat mostenise. Alt miliard a fost transferat in strainatate de membrii familiei inainte de 1940. Trenul cu care a parasit in 1940 tara avea 12 vagoane si cand a ajuns in Brazilia cu Elena Lupescu, bagajele constau din 40 de cufere si 67 geamantane.Nu putem sa spunem exact ce se afla in ele, dar se poate ghici usor, deoarece in graba plecarii un geamantan a fost uitat. Continea valuta de 120 milioane lei. Una din afacerile cele mai murdare ale lui Carol a fost administrarea tablourilor apartinand Coroanei Romaniei si a celor apartinand Casei Regale. Cele doua colectii ale Coroanei si a familiei regale aveau un statut juridic diferit, in sensul ca cea apartinand Coroanei era considerata drept o colectie a statului, iar cealalta, particulara, punand fi folosita dupa dorinta propietarului. Galeria de tablouri apartinand Coroanei a fost inventariata in 1928. Cele 214 tablouri au fost evaluate la 6 642 500 lei aur si au fost asigurate cu mai mult de 3 000 000 lei aur. (Au disparut 41 de tablouri Tizian, Caravaggio, El Greco, Rubens, Rembrand nota mea) Voi continua, cu fragmente din aceasta lucrare, pentru ca sa va dati seama de avantajele Regalitatii si ce ne asteapta daca se Restaureaza, asa cum vor unii. |
|
Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 08:22
De la: eugenb, la data 2009-06-07 00:11:24Dinastia de Hohenzollern ieri si astazi ASTA DA MORALITATE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 08:38
Jacques Vergotti sub tirul întrebărilor
By mihaipelin Nu știm ce i s-a spus lui Jacques Vergotti, la Palm Beach, să declare avocaților care urmau să-l descoase asupra evenimentelor din noiembrie 1947, însă fostul prefect al Palatului Regal s-a dovedit a fi un om cinstit și corect. Stenograma interogatoriilor la care a fost supus, în același timp, ne inițiază în procedurile justiției americane, în cadrul cărora balcanismele nu au trecere. Remarcabil e faptul că avocații apărării, departe de a se agăța de fel de fel de chichițe, doreau să afle exact adevărul și l-au aflat. Este un adevăr pe care fostul rege Mihai continuă să-l conteste și în zilele noastre. Interogatoriile în speță s-au desfășurat marți, 23 aprilie 1985, la sediul din Washington al birourilor de avocatură Barnett & Algia, 1000 Thomas Jefferson St., în prezența Patriciei M. Dowd, notar public în și pentru Districtul Columbia. Jacques Vergotti era audiat în calitate de martor și stenograma întrebărilor și răspunsurilor se află în arhiva Tribunalului Districtual al Statelor Unite, Districtul Sudic New York. De asemenea, o copie se află în arhiva Corpului de Control al Guvernului, fapt despre care dl Călin Popescu Tăriceanu habar nu are. Altfel nu ar fi declarat că statul român nu a revendicat niciodată nimic de la fostul rege. Cine parcurge o asemenea stenogramă înțelege că e riscant să încerci să de joci cu justiția americană. Au adresat întrebări martorului avocații Johndroe, Woodfield și Epstein, apărătorii pârâtului Kimbell Museum, și Pamfil Ripoșanu, care apăra interesele statului român. După ce s-a lămurit cu cine stă de vorbă, Johndroe a abordat direct subiectul principal al discuției, prezentându-i lui Jacques Vergotti fotocopii ale celor două picturi de El Greco, Canonicul Bosio și Sf. Sebastian. Martorul a recunoscut că cele două picturi, în 1941-1942, s-au aflat în țară, la fel în 1944, când Vergotti s-a întors de pe front, fiind deci exclus să fi fost înstrăinate de fostul rege Carol al II-lea, cum dă de înțeles fostul rege Mihai. FONDUL PROBLEMEI. A survenit apoi o secvență care merită a fi integral reprodusă: Johndroe: Bun, cunoașteți dacă picturile San Sebastian și Canonicul Bosio au fost scoase din România? Vergotti: îmi amintesc foarte bine că regele a ordonat ca aceste două picturi să fie puse în trenul folosit cu ocazia vizitei sale la Londra, la 11, 12 și 13 noiembrie. î.: în ce an? R.: 1947. Eu personal le-am dat d-lui Lang. Arthur Lang, directorul Uniunii Bancare Elvețiene din Zürich, în același timp cu banii pe care i-am depus pentru regele Mihai, la 13 noiembrie 1947. î.: Cu ce ocazie a călătorit regele Mihai la Londra? R.: Participa la nunta vărului său Philip cu prințesa Elisabeta, actuala regină a Angliei. î.: Regele Mihai a scos și altceva din țară, în noiembrie 1947, în afară de San Sebastian și Canonicul Bosio? R.: Nu știu cât de multe lucruri a ordonat el să fie puse în acel vagon special de tren. îmi aduc aminte de cele două mașini noi, două automobile Buick noi. î.: Trenul cu vagonul care conținea cele două Buick-uri și cele două picturi era un tren special? R.: Era un vagon care putea fi atașat la orice tren. î.: și a fost atașat la un tren regulat? R.: Din câte îmi amintesc, acel vagon și un altul, pentru personalul care mergea direct la Londra, a fost atașat la Orient-Expres-ul regulat. î.: La Orient Expres? R.: Da. î.: și acesta era un tren cu program regulat? R.: Era un tren care mergea regulat, zilnic, de la București la Budapesta, Viena, Paris, Londra. Dar nu-mi amintesc prea bine, pentru că peste o lună a existat un tren special, dar de data aceasta, cu siguranță, lucrurile pentru care regele a dat ordin să fie scoase cu aprobarea guvernului se aflau într-un vagon special. î.: Asta se întâmpla în 1947, da? R.: 12-13 noiembrie 1947. Iar eu am plecat cu regele, cu avionul. Tocmai de aceea nu vă pot da toate detaliile despre tren. î.: Ați întâmpinat trenul în Elveția? R.: M-am întâlnit cu personalul vămii elvețiene. Nu ni s-a permis să ne suim în tren. Deci, elvețienii mi-au predat tot ce se aflase în tren. î.: Tablourile și automobilele au trebuit să treacă prin vama elvețiană? R.: Totul a trecut prin vama elvețiană. î.: și după ce lucrurile au trecut prin vama elvețiană le-ați predat d-lui Lang de la bancă? R.: Exact. î.: în depoziția dumneavoastră ați menționat mai devreme că totul s-a făcut cu aprobarea guvernului. Ce înțelegeți prin aceasta? R.: Se poate spune că relațiile dintre rege și guvernul condus de dl Groza și Gheorghiu-Dej au fost cordiale. Personal, am fost invitat de domnii Groza și Gheorghiu-Dej să iau instrucțiunile și banii pentru această călătorie. Am chitanța pentru banii pe care i-am luat pentru tot grupul care călătorea la Londra. și îmi amintesc că atât dl Groza, cât și dl Gheorghiu-Dej voiau să se asigure că regele avea tot ce dorea să ia cu el. Nu am intrat în detalii. Era prima călătorie în străinătate a regelui. O ocazie foarte plăcută. și, de fapt, cred că toată lumea spera că regele se va căsători. O AFACERE PERFECT PåGUBOASå. Era foarte clar cine înstrăinase o parte substanțială din colecția de artă a Coroanei României și, totodată, nu poate fi pusă la îndoială nici complicitatea guvernului comunist la această operațiune de jaf asupra unor bunuri din proprietatea statului. în lista valorilor depuse de Jacques Vergotti la Union des Banques Suisses, tablourile Sf. Sebastian și Canonicul Bosio, denumit atunci Portret de bărbat, erau plasate în pozițiile 105 și 106. Fostul rege Mihai ar fi deosebit de amabil dacă s-ar încumeta să ne spună ce mai figura în aceeași listă până la 105 și după 106. Dacă nu, o să-i spunem noi, într-un alt context, mai exact într-o carte în care vom putea prezenta mai pe larg diversele probe. A fost luat apoi în discuție fragmentul memorialistic publicat de generalul Emilian Ionescu, fost aghiotant regal, în Magazin Istoric din decembrie 1972. Era altă probă care atesta că fostul rege Mihai a scos tablouri din țară, fiind pur și simplu de neînțeles de ce faimoasa Securitate, în următorii opt ani, a continuat să caute tablourile la Lisabona. Halal serviciu de informații! și de acum dumirit, Johndroe a mai spus: întrebarea mea pentru dumneavoastră este: era proprietatea scoasă proprietatea particulară a regelui? Iar Vergotti a rostit cu sfială un bineînțeles, însă nu pentru că ar fi vrut să inducă în eroare justiția, ci pentru că nu cunoștea nici testamentul lui Carol I din 1899 și nici testamentul lui Ferdinand din 1926. La acel bineînțeles, Pamfil Ripoșanu a replicat sec: Cred că ar trebui să notați că obiecțiile noastre se mențin. A urmat o secvență, al cărei protagonist a fost avocatul Epstein, pe care o cităm în esența ei: Epstein: Regele v-a spus vreodată să ascundeți faptul că în noiembrie 1947 au fost scoase bunuri? Vergotti: Pardon? î.: V-a spus regele vreodată să ascundeți de alții faptul că au fost scoase bunuri? R.: Nu. Nu. Nu. Sub nici un motiv. Faptul a fost deschis, public. Toată lumea știa. Așa cum apare și în cărți sau în ziare. N-a fost un secret, n-a fost ceva ilegal, nimic. Numai Securitatea română nu reușise să afle nimic, până în 1980/1981, despre ceea ce nu reprezenta nici un fel de secret. încă o dată, halal serviciu de informații! în ceea ce ne privește, suntem convinși că Jacques Vergotti spunea adevărul. Fostul rege își închipuia că, dacă bătuse palma în deplină discreție cu Petru Groza și Gheorghe Gheorghiu-Dej, totul se putea considera aranjat. Or nu era chiar așa. Scoaterea unor valori din categoria bunurilor de patrimoniu național nu se facea la o discuție înghesuită între patru pereți. Ca să nu mai vorbim și de faptul că erau în discuție valori inalienabile. De altfel, consecințele le-a suferit chiar fostul rege Mihai. Neposedând nici un fel de acte de proprietate, a fost nevoit să scoată la vânzare tablourile în mod fraudulos, pe sub mână, ascunzându-și identitatea și uzând de intermediari care l-au jecmânit până la os, pur și simplu. Pentru cele două lucrări de El Greco, Canonicul Bosio și Sf. Sebastian, el a încasat aproximativ 3,5 milioane dolari. în schimb, casa de comerț de artă Wildenstein a obținut 30 milioane dolari, cum vom afla mai târziu de la Pamfil Ripoșanu. Nimic de zis, mare afacerist fostul rege al României! ȘTIȚI, DE FAPT NU ȘTIU! într-un singur moment Jacques Vergotti a dat-o în bâlbâială și anume atunci când a fost luat la întrebări de avocatul Pamfil Ripoșanu. Acesta l-a întrebat scurt: Ne-ați putea spune, ați primit o autorizație de export pentru a scoate cele două picturi? Vorbesc despre probele nr. 1 și nr. 2. R.: Da. î.: Era o licență de export? Așa cum aveați pentru bani? R.: Nu. Nu cred că exista vreo regulă în sensul de a avea o licență de export pentru bagajele personale. î.: Nu, nu mă refer la bagaje. Era o regulă că operele de artă nu puteau fi scoase fără licență de export? R.: Nu cunosc nici un fel de regulă î.: Dar știți Dl Epstein: Nu știu dacă martorul a terminat de răspuns. Martorul: Nu știu nimic despre asta. Eu nu am ales nimic. știți, de fapt nu știu. î.: Aș vrea să știți că apreciem mărturia dumneavoastră foarte sinceră. întrebarea pe care o am în minte și pe care vreau să v-o pun este dacă, după știința dumneavoastră, guvernul a eliberat o licență de export pentru aceste opere de artă de care vorbiți, de cele două tablouri, probele nr. 1 și nr. 2, cele două El Greco? R.: Nu a existat o solicitare. Adică guvernul, așa cum am mai spus, a avut curtoazia de a-l lăsa pe rege să facă exact ce dorea. Eu nu am verificat. Nu am știut. Dacă aș fi știut, probabil l-aș fi informat. î.: Dar, din câte știți, nu s-a primit nici o licență de export, din câte știți? R.: La vremea aceea, nu. î.: Vorbim de noiembrie 1947? R.: Nici nu s-a pus problema. Nicăieri în lume nu era nimic. știu că sunteți probabil sub influența a ceea ce ați citit în ziare săptămâna trecută despre î.: Nu. Nu. R.: Despre importul câtorva picturi pe care Muzeul Getty vrea să le obțină. Dar la vremea aceea circulația era absolut liberă. După câte știu eu. Jacques Vergotti ar fi făcut mai bine să se oprească acolo unde a declarat: știți, de fapt nu știu! Deoarece cunoștințele lui în domeniu erau egale cu zero. Exista și atunci o lege a patrimoniului național, iar biroul din cadrul Ministerului Artelor care veghea la respectarea acestei legi era condus de poetul Adrian Maniu. Acolo se eliberau autorizațiile de export pentru bunurile artistice. și tot acolo era interzisă scoaterea peste graniță a acelor bunuri a căror circulație nu era absolut liberă. Astfel încât fostul rege Mihai, dacă a fost ceea ce pretinde că ar fi fost, un suveran constituțional, era dator și el să respecte legile statului. în sfârșit, stenograma discuțiilor purtate la Washington, la 23 aprilie 1945, între orele 10,30 și 13,00, s-a încheiat cu certificarea notarului care le asistase: Eu, Patricia M. Dowd, funcționarul în fața căruia a fost luată depoziția de mai sus, certific prin aceasta că martorul a cărui mărturie este reflectată de depoziția de mai sus a jurat regulamentar în fața mea; că mărturia respectivului martor a fost stenografiată de mine și apoi dactilografiată sub controlul meu; că respectiva depoziție este o consemnare corectă a mărturiei depuse de respectivul martor; că nu sunt nici consilier, nici rudă, nici angajat al nici uneia dintre părțile implicate în acțiunea în cadrul căreia a fost luată această depoziție; și că nu sunt rudă sau angajat al nici unui avocat sau consilier angajat de părțile în proces și că nu am vreun interes financiar sau de altă natură pentru rezultatul acțiunii. Certificarea nu are legătură cu cauza, dar am socotit că e bine s-o reproducem, știut fiind că în România s-a întâmplat mi o dată ca soția să fie judecător și soțul procuror, în cadrul aceluiași tribunal. Sau ca soțul, în calitate de avocat, să apere o cauză în fața soției sale, președintă a completului de judecată. PRIMUL PROCES CAPOTEAZå. în încheiere, revenim la memoriile lui Jacques Vergotti, publicate în urmă cu câțiva ani de Editura Albatros de la București: Avocatul B. Barnett, împreună cu fiul său și un asistent, au stabilit că Regele Mihai avea domiciliu atât la Villa Ananda de la Palm Beach, Florida, SUA, cât și la Villa Serena, la Versoix, Geneva, Elveția, probabil pentru că guvernul Republicii Socialiste România intentase acțiunea de recuperare a tablourilor de la Societatea Wildenstein, cât și de la muzeul Fundației Kimbell din Texas, sub al cărui nume tablourile lui Giacomo Bosio și San Sebastian de El Greco apăruseră la Expoziția din Madrid din 1982. Regina Ana a avut amabilitatea de a-mi explica că vânzarea tablourilor, care a avut loc în Elveția, a fost făcută în numele Societății Anonime L. Degallier, având pe fratele ei, Prințul Michel, ca președinte de consiliu, și pe Regele Mihai cu ea ca membri ai consiliului de administrație. N-am întrebat dacă Villa Ananda și Villa Serena făceau parte din capital. Avocații aveau nevoie de declarația Regelui și a mea, precizând că cele două tablouri au fost scoase din țară în noiembrie 1947, înainte de declararea Republicii Populare. Pentru ca declarația mea să fie valabilă, Regele a fost obligat să dovedească că eu eram în serviciul Casei Regale în timpul domniei sale și că eram ofițerul de ordonanță în timpul călătoriei la Londra, cu ocazia căsătoriei Principesei Elisabeta cu Prințul Philip. Fiind supus unui interogatoriu sub jurământ, am putut da o declarație clară notarului public, deoarece dispuneam de carnetul original cu însemnările mele zilnice din timpul călătoriei la Londra. Regina Ana l-a găsit așa de interesant, încât a făcut o copie peste noapte. Rezultatul declarației mele din 5 februarie 1985, la care Regele era prezent, a fost că am fost delegat ca mandatar pentru a susține cazul în justiție la Washington, la 23 aprilie 1985. Din dosarul depus ulterior în copie la Arhivele de la Hoover Institute din California reiese clar că nu a fost ușor să obțin câștig de cauză, dar, în ciuda opoziției avocaților ce reprezentau guvernul Republicii Socialiste România, cazul a fost clasat, cum s-a anunțat la Radio Free Europe și confirmat în ziarul The New York Times din 15 februarie 1987. în 18 iunie al aceluiași an, am fost convocat la tribunalul orașului Geneva, din Elveția, unde Regele Mihai a fost din nou martor când mi s-a acordat câștig de cauză. în realitate, lui Jacques Vergotti nu i s-a acordat nici un fel de câștig de cauză, cu atât mai mult cu cât nu era cauza lui. Procesul fiind mutat la Geneva, statul român era dator să achite o sumă de taxe și, în urma presiunilor Elenei Ceaușescu, autoritățile românești au renunțat să-și mai apere interesele. Asupra acestui episod circulă mai multe versiuni. Unii spun că Elena Ceaușescu ar fi fost mituită de Wildensteini, ceea ce nu se poate exclude, pentru că reputata casă de comerț de artă, dacă scandalul lua proporții, ar fi ieșit din afacere destul de șifonată. Alții spun că Ceaușeștii ar fi traversat o criză de economie valutară, socotind mai valoros un teanc de dolari decât niște picturi a căror valoare n-o realizau. La urma urmelor, nu trebuie ignorat nici amestecul Securității în procesul în cauză. După ce se scremuse 30 de ani să afle unde se aflau tablourile înstrăinate în noiembrie 1947, s-ar fi cuvenit să predea informațiile respective autorității civile și să-și vadă de treaba ei. Nu s-a întâmplat așa, s-a amestecat și aici, unde nu-i fierbea oala, prin indicațiile prețioase transmise lui Pamfil Ripoșanu. și unde se amesteca ea se usca iarba. MINCIUNå REGALå Referitor la averea cu care am plecat, noi am cerut să ni se dea doar echivalentul producției de pe Domeniile Coroanei pe anul 1948. Sarcastic, Groza a răspuns că o să vadă și că n-o să-l lăsăm să moară la umbra piramidelor. Era o aluzie la regele Italiei, care a trebuit să plece în Egipt Ne-au dat doar 200000 de franci elvețieni, echivalentul a 50000 dolari. Ne-am întors la Sinaia să ne facem bagajele și acolo am găsit deja o comisie care nu ne-a permis să luăm nimic din palat Foișor, nici măcar o scrumieră. Am plecat cu strictul necesar, singura îngăduință fiind doar 3-4 mașini. Trenul a avut patru vagoane: unul pentru mine și familie, unul pentru suită, unul cu automobilele, cu lucrurile strictului necesar. Deliberat sau nu, plecarea din noiembrie 1947 era încurcată cu cea din ianuarie 1948. (Baricada, 22 mai 1990) MINCIUNå PRIM-MINISTERIALå Din informațiile pe care le avem la dispoziție, autoritățile comuniste, care au forțat abdicarea regelui Mihai și plecarea acestuia, nu au întreprins demersuri pentru recuperarea unor bunuri de la familia regală. Acest lucru ne îndreptățește să considerăm că afirmațiile referitoare la însușirea fără drept de către fostul monarh a unor bunuri de valoare sunt mai mult decât îndoielnice. Mai mult decât atât, autoritățile nu dispun de dovezi în acest sens. (Toate dovezile se află în arhiva Corpului de Control al guvernului.) (Călin Popescu Târiceanu, 14 aprilie 2005)
|
|
Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 10:50
da mai dragilor : si voi aveti dreptate ....si eu am dreptate .... si fiecare cu dreptatea lui,nu-i asa ? chiar nu-mi dati voi sa sper ca tara asta va intra intr-o normalitate si bunastare,rivnita de noi toti,de altfel ? eu vad acest lucru sub Monarhie ! voi sub un regim republican ! problema este ca un Referendum pe aceasta tema ar trebui facut o data si 'odata ca sa se stie clar ce se doreste !
|
|
Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 10:51
scuze : nu-mi dati VOIE !
|
|
laura_bodogai 160 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 12:36
De la: eugenb, la data 2009-06-04 16:50:18Lui "laura_bodogai" : tu ce mi-ai scris acuma chiar nu arata ca ,constatntinescua zis ca vrea monarie si ca e de partea monarhiei ca donul diaconescu zice atunci e altceva si el vorbeste de cazul duda.asa ca lumineaza-ne |
|
laura_bodogai 160 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 12:41
De la: Republicanus, la data 2009-06-04 16:42:55Hopa! S-a intors gorila cu capul sec si testicule atrofiate. Ce mai faci, gorilutza? Vrea goriluta o banana? bai muiutza vorbeste mai mult ca faci buze mari ,numai bune de supt ...si de o muiutza ca esti bun rau.lasati-l va rog sa vb mai mult ca am planuri mari cu el.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1512 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 14:48
Goriloiu e gay! Si se mai si lauda cu fanteziile lui bolnave pe care le are cu alti tipi...
Uite-l! |
|
eugenb 1794 mesaje Membru din: 8/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 15:25
Lui "laura_bodogai" :
Dumneavoastra spuneti : "tu ce mi-ai scris acuma chiar nu arata ca ,constatntinescua zis ca vrea monarie si ca e de partea monarhiei ca donul diaconescu zice atunci e altceva si el vorbeste de cazul duda.asa ca lumineaza-ne " In sprijinul afirmatiei ca fostul Presedinte a Romaniei Constantinescu v-am dat niste surse bibliografice pe care spre parerea mea de rau ... nu le-ati citit. Sau le-ati citir "pe sarite". De ce spun asta ? Fac aceasta afirmatie deoarece in extrasele de texte pe care vi le-am prezentat se putea citi si interpreta foarte usor ca : 1.- Constantinescu a fost (inainte de a fi presedinte al tarii) Presedintele CDR. Ca Presedinte al acestei formatiuni politice (cu care a candidat si a reusit sa devie Presedinte al tarii) si-a insusit si un "crez" mai vechi al PNTCD-ului (altfel ACESTIA nu participaU alaturi de celelalte partide din CDR). Sa mai spun ca si PNL-ul initial a "cochetat" cu ideea unei Monarhii in Romania ? 2.- Fragmentul pe care l-am dat cu Diaconescu, a fost dat pentru cei care credeau ca partidul din care facea parte in acel moment va fi de partea Monarhiei. Cu putina atentie ati fi vazut ca eu am despartit afirmatia mea ANTI-MONARHIE in mai multe parti (trei la numar). Tocmai ca fiecare sa extraga ce doreste din acele fragmente. Eu nu am pretentia de a spune ca numai eu am dreptate. Eu imi spun parerea numai in functie de ADEVARUL pentru care am probe ca sa-l pot sustine. De aceea v-am dat si siturile de unde le-am selectat. Cand am vreo "proba" scrisa publicata de mass-media am precizat si de unde o am acea proba (copiata de mine pentru calculator - desi imi vine foarte greu aceasta copiere din cauza bolii). Daca aveti "probe" justificate care sa le sustineti, eu ma bucur sa va dau crezare daca imi dati posibilitatea asta. Dar nu pot sa sa cred pe cineva, care a auzit justificarea de la altcineva, care si el o stie din alta parte, care ... ... ... s.a.m.d. Eu v-am dat justificarea afirmatiei mele avand la baza situri ale caror date pot fi verificate foarte usor, asa ca cel care spune ceva contrar ADEVARULUI isi pierde credibilitatea cititorilor. Deci inclin sa le dau dreptete cand le citesc justificarile despre problema asta. PNTCD-ul s-a destramat chiar din cauza asta in doua "conduceri" dupa cat mi-am dat seama - sustinerea in continuare a Monarhiei (dupa cum sustinea Coposu) sau nu. O zi buna in continuare tuturor ! |
|
mihai5_2 291 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 09:44
În perioada dinainte de a-și anunța intenția de a candida la Președenție, Emil Constatnitinescu și-a făcut de cîteva ori publice convingerile promonarhiste, în conformitate cu doctrinele principalelor partide ce constituiau CDR-ul. După anunțarea candidaturii și pe perioada mandatului a evitat cu abilitate acest subiect. Totuși unii monarhiști (autentici și cu puternice influențe în lumea politică europeană, nu amatori ca noi
) și nu numai ei, condideră că una dintre marile realizări ale regimului Emil Constantinescu a fost tocmai reintegrarea Casei Regale a României în actualitatea românească.
|
|
mihai5_2 291 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 09:59
De la: mihai5_2, la data 2009-06-08 09:44:54 ...Totuși unii monarhiști (autentici și cu puternice influențe în lumea politică europeană, nu amatori ca noi Iată ce scria în urma cu un an un NEmonarhist român, fost, actual și viitor europarlamentar. "Pe de altă parte, Casa Regală, chiar fără a mai personifica statul român, poate fi element de coagulare, simbol și reper moral al națiunii române deopotrivă culturală și civică. În condițiile în care lupta partidelor dezbină, iar șeful statului produs de partide abdică, din interese trecătoare sau din incultură politică, de la misiunea sa unificatoare, Casa Regală funcționează ca liant subsidiar, ca rezervor de rezervă al unității spiritului național, ca refugiu al coeziunii de cuget a nației pe deasupra timpurilor și ambițiilor meschine. Casa Regală a acționat și ca agent diplomatic făcînd lobby formal și informal în cazul cîtorva dosare esențiale precum cele privind intrarea în NATO și UE. Puține personalități sînt mai bine plasate decît membrii Casei Regale să îndeplinească funcția de "ambasador al bunei voințe"; puține au mai multe argumente în misiuni diplomatice speciale." Deși autorul rîndurilor de mai sus nu este de loc pentru mine un mentor, totuși părerile lui lui mi-au cristalizat anumite idei despre politică în general și îndeosebi despre politica europeană. Autorul rîndurilor citate este europarlamentarul Adrian Severin. Și cred că știe mult mai bine ca alții ce vorbește. |
|
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 11:25
desi nici eu nu ma omor de dragul lui ,este totusi un om inteligent si bun politician si,intradevar,stie ce vorbeste !
|
|
DanubianKnight 746 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 12:11
Adrian Severin este un oportunist si un migrant politic, iar daca Casa Regala a ajuns sa fie laudata de fesenisti, este doar o dovada in plus a felului in care in anul 2001 regele Mihai a tradat miscarea monarhista ca sa-si recupereze averile de la regimul Iliescu-Nastase.
In ce priveste referendumul, Gabi, in 1991 si 2003 Constitutia republicana a fost confirmata de doua ori prin referendum... Citeam mai devreme luarea de pozitie a cuiva care incerca sa construiasca o antiteza intre Marea Britanie si Spania, si republicile europene car, vezi Doamne, arf i coplesite de scandaluri politice fata de serenitatea care ar domni in cele doua monarhii... Numai un ignorant poate spune asta! Eu nu stiu tara mai "serena" decat Elvetia, o republica, in timp ce presa de scandal construita pe aventurile mai mult sau mai putin sobre ale politicienilor si membrilor familiei regale este o inventie englezeasca, asadar provenind dintr-o monarhie. Insusi conceptul de tabloid provine din Anglia... OK, inteleg ca scandalul abdicarii unchiului reginei Elisabeta a II-a pentru o femeie in perioada interbelica a fost uitat, dar telenovela de prost gust dintre printul de Walles Charles, viitorul rege al Angliei, si printesa Diana chiar a fost uitata?! In ce-i priveste pe spanioli, ei au facut ceea ce noi n-am facut la inceputul anilor '90. Spania nu este o democratie profunda, ma rog nu comparata cu majoritatea democratiilor europene. Dupa probabil cea mai lunga perioada de absolutism monarhic de pe continent, Spania a dat-o in revolutie, devenind republica, care regim republican a deviat destul de rapid spre comunism, ceea ce a declansat un indelungat si sangeros razboi civil in care s-au luptat nu numai comunistii cu fascistii, dar si diversele grupari de stanga (stalinisti, trotkisti, anarhisti) intre ele, ca apoi sa esueze in cea mai indelungata dictatura fascista din Europa (1939-1975) si, incepand din anii '60, in terorism nationalist de stanga (ETA). Cand in fine dictatorul Francisco Franco a murit fara a avea un succesor puternic, spre a se evita un nou razboi civil intr-o tara inca foarte polarizata, s-a procedat la o restauratie monarhica (o miscare pregatita inca de Franco). Aici de-abia a intervenit si inteligenta personala a regelui Juan Carlos II, care in loc sa mentina un regim fascist, asa cum intentionase Franco, a patronat democratizarea tarii... cu partide politice, scandaluri si tot tacamul. Romanii ar fi putut teoretic face acelasi lucru la inceputul anilor 1990, imediat dupa prabusirea regimului comunist, tocmai spre a avea o tranzitie mai usoara spre democratie- cu partide si scandal, care nu au lipsit nici in democratia romaneasca monarhica din anii 1866-1937- si capitalism, perioada in care de altfel si eu am fost un monarhist pragmatic. Probabil ca daca exista o restauratie monarhica in anii 1990-1992, am fi evitat mineriadele (1990, 1991 si 1999) cu toata izolarea externa a tarii pe care au declansat-o/justificat-o, iar adevarata reforma economica nu ar fi inceput cu atat de mare intarziere in 1997. Istoria insa a decurs cum a decurs, iar aducerea simbolica in fruntea statului- pentru ca, nu uitati, in monarhiile constitutionale europene ale inceputului de secol 21 adevaratul conducator este primul ministru- a unui batranel de 88 de ani fara urmasi care sa nu fie rezultati din casatorii morganatice sau care sa nu fie exclusi in virtutea legii salice, ar avea cel mult consecinte bugetare, dar nicio utilitate practica. In plus, revenind la comparatia cu Juan Carlos II, regele actual al Spaniei este similar unor regi defuncti ai Romaniei, Carol I si Ferdinand I, o anvergura pe care Mihai I nu a avut-o niciodata.
Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
|
|
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 16:47
nu,nu l-am uitat pe Eduard al VII sau al VIII, care a abdicat din drag de dna Simson si l-am si pomenit atunci cind cineva de pe aici a spus ca regii nu s-ar da nici morti, jos de pe tron ! dar,spune-mi tu ,te rog, vezi vreo iesire,in vreun fel ,din ce-am intrat si nu mai reusim sa iesim nicicum ?
|
|
Fosta membra 9am.ro 1512 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 18:03
Pai, iesim dintr-o "situatie fara iesire", cum ii spui tu, bagandu-ne in alta situatie fara iesire (adica monarhie, monarh pe viata, cu urmasi cum or fi, retardati, schizofrenici, hoti etc.)? Nu prea-mi suna a solutie...
Lasand asta la o parte, ca sa va dau o "pilda" cu monarhii de prin regiune (adica la vecinii bulgari), partidu fostului rege, Simeon II, a obtinut ieri la alegeri FIX 8%... Dupa ce, in 2001 obtinuse aproape 50%, de erau bulgarii la un pas sa restaureze monarhia, ca era foarte popular tzarul atunci. In 2005 partidul lui a mai obtinut 19% (adica scadere DRAMATICA), evident tzarul nu mai era asa de popular Si acum, europarlamentare 2009 a mai obtinut 8% (in iulie urmeaza alegeri si pt parlamentul intern la vecinii bulgari, sa vedem daca mai intra tzarul in parlament). Va intreb eu, monarhisti dumneavoastra, ce s-ar fi intamplat daca in 2001 bulgarii cedau unui impuls venit doar din "emotii si sentimente", si ar fi restaurat monarhia? Ce mai faceau ei acum? Pai o cam beleau, ca s-o spun pe romaneste, ca nu mai aveau cum sa scape de el! Hai sa invatam din patania vecinilor nostri, carora le-a trecut glontul pe la ureche. Asa ca, daca vreti monarhia, eu va propun sa punem un rege care sa nu trebuiasca sa vina dintr-o familie anume (adica sa aiba oricine dreptul sa fie rege), sa aiba un mandat limitat pe 4 ani, si sa nu aiba voie sa detina mai mult de 2 mandate pe durata vietii si evident, sa fie ales prin vot universal, secret si liber... si am mai spus ca orice cetatean sa aiba dreptul sa candideze la functia de "rege" Adica pastram sistemul de acum, doar ca functia de presedinte o redenumim si-i zicem rege Asa as fi si eu de acord sa avem un "rege" in frunte a, si da nu fie incoronari sau alte vrajeli din astea, doar sa depuna un juramant in fata parlamentului (cam cum face presedintele acum), si la finalul mandatului sa raspunda pentru ceea ce a facut (evident, sa nu beneficieze de imunitate nici el nici parlamentarii).Hai mai, ce mama ei, ne mai apucam sa schimba constitutia doar ca sa redenumim presedintele rege? Mai bine lasam republica de acum, si gata . @Danubian_knight> asta ma tot chinuiesc si eu sa le spun monarhistilor, care plang dupa un referendum: 1991 constitutie REPUBICANA adoptata cu majoritate de voturi (atunci mi se pare ca a fost o participare foarte mare la referendum, deci chiar incontestabil rezultatul)... 2003, modificare, constitutie REPUBLICANA reconfirmata (chiar daca participarea a fost abia 55%, referendumul a fost valid, cine n-a vrut la vot sa voteze NU daca nu-i convenea, treaba lui), nu poti sa stai acasa si pe urma sa te plangi. doua referendumuri, doua constitutii republicane adoptate de populatie... ce alte referendumuri sa mai vrei? |
|
|
|

Asa as fi si eu de acord sa avem un "rege" in frunte