back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 >> Sari la pagina:

eugenb

1794 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Iunie 2009, ora 00:31

Va fac o invitatie la ISTORIA MILITARA poate va schimbati parerea despre termenul MONARHIE (culmea este ca va ia "apararea" tocmai ISTORICUL MILITAR care nu prea va agreeaza, dar este CINSTIT cand este vorba de ISTORIE). Trebuie numai sa aveti rabdare si sa ascultati in intregime aceste video-clipiuri (aprox. 30 min.) :.

Monarhia din România [2/2]
www.youtube.com/watch?v=5wx-wucwIJg&feature=related
Monarhia din România [1/2]
www.youtube.com/watch?v=oPldeAD7c3w&feature=related

Principele Radu Duda sau cetățeanul Radu Duda? [3/3]
www.youtube.com/watch?v=-XFQDq9YeX0&feature=related
Principele Radu Duda sau cetățeanul Radu Duda? [2/3]
www.youtube.com/watch?v=olLj_kpq3rc&feature=related
Principele Radu Duda sau cetățeanul Radu Duda? [1/3]
www.youtube.com/watch?v=upoMiLvfTK4

In amandoua subiecte este vorba despre acest CETATEAN DUDA si despre pretentiile pe care le are in paralel cu DREPTURILE adevarate pe care le are. sI MAI ARE O INTREBARE DE FINAL :

Ce s-a intamplat (cu ce verdict s-a finalizat, daca s-a finalizat) cu cazul in care un subofiter a murit (care s-ar fi SINUCIS, dar glontul ar luat o alta directie dacat cea normala) in casa in care locuieste impreuna cu socrii lui (resedinta platita din banii nostrii ai celor care platim taxele si impozitele anuale) ?

DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 02:02

Si exact ce anume este ambiguu in ceea ce am postat? Intr-o parte m-am referit la felul in care imaginarul colectiv romanesc se raporteaza la conducatorii statului, in cealalta am comentat personajul istoric Antonescu. Sunt doua unghiuri complet diferite.

Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
mohatamin

26 mesaje

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 00:58

REPUBLICA

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 01:01

Republica este o forma de monarhie, secventializata...in timp.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 14:10

De la: nastasemihail, la data 2009-06-18 01:01:32Republica este o forma de monarhie, secventializata...in timp.

Daca o luam asa, da, o fi, si tocmai prin asta se evita ca un singur individ sa petreaca prea mult timp la putere, ca prea multa putere ia mintile. Tocmai in asta consta diferenta esentiala, ca populatia are cum sa constranga liderul prin metode pasnice (ca si regele putea fi contrans prin revolutii si revolte, dar asta crea instabilitate)

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 16:48

De la: Republicanus, la data 2009-06-18 14:10:06
De la: nastasemihail, la data 2009-06-18 01:01:32Republica este o forma de monarhie, secventializata...in timp.

Daca o luam asa, da, o fi, si tocmai prin asta se evita ca un singur individ sa petreaca prea mult timp la putere, ca prea multa putere ia mintile. Tocmai in asta consta diferenta esentiala, ca populatia are cum sa constranga liderul prin metode pasnice (ca si regele putea fi contrans prin revolutii si revolte, dar asta crea instabilitate)

Asa este,domnu' Republicanus,si asta trebuie sa fie considerata o cauza importanta in forma de guvernare , adica Republica.!

Ticu
mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 17:56

De la: Republicanus, la data 2009-06-18 14:10:06 ..... Tocmai in asta consta diferenta esentiala, ca populatia are cum sa constranga liderul prin metode pasnice (ca si regele putea fi contrans prin revolutii si revolte, dar asta crea instabilitate)

Așa cum am făcut noi, din 16 pînă-n 22, numai cu zîmbete, și ??!!

De la: ticu, la data 2009-06-18 16:48:11 .....

Asa este,domnu' Republicanus,si asta trebuie sa fie considerata o cauza importanta in forma de guvernare , adica Republica.!

Aveți o problemă care ține de capacitatea de înțelegere, dar asta este! Voi vedeți în președinte un Lider, un Conducător, un Fuhrer. Pe cînd monarhiștii văd în Rege un Reprezentant și un Simbol. Cineva care nu este eligibil dar este totuși schimbabil, preferabil doar atunci cînd Dumnezeu îl va chema la El.

Așa că Republica NU este o forma de monarhie, secventializata...in timp

Istoria secolului 20 a dovedit că monarhiile moderne prezintă un risc mai mic de a se ajunge la dictatură decît diferitele tipuri de încercări republicane. Secolul 21 încă nu a infirmat, cel puțin asta este senzația mea cînd mă gîndesc de exemplu la Rusia. Sau Moldova. Sau.....

Veți pomeni probabil în cazul nostru de Carol II. Oricum a fost un dictatoricel comparativ cu Întîiul Președinte. Și apoi dictatura IlieMineristică a durat cam totatît cît și a lui Carol II și tot mai multă lume din jurul meu (chiar majoritatea) are senzația că într-o formă sau alta continuă și acum.

laura_bodogai

160 mesaje
Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 19:43

domnule mihai aceasta idee trebuie luata de republicani,si sa vada ca de fapt ideea de monarhie cum era pe timpul lui stefan cel mare a disparut si ca ideologia monarhiei moderne e alta si nu ca regelui i se cuvine tot,da daca unul spune o prostie vin 10 si-l pupa in fund scuzati expresia(alias republicanus) si restul echipei.

laura_bodogai

160 mesaje
Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 20:00

As dori domnului republicanus sa-i raspund cu o intrebare,daca maicata ii scroafa si taicatau e porc,tu ce esti?nu sunt eu un biet om care sa crezi ca o sa tac, daca vrei razboi ti-l dau...si te intreb, cam cat castigi pe luna sau daca lucrezi?...Sau esti un mincinos care pe la inceput zicea-i ca ai doctorate, cand de fapt esti un biet student care traieste intr-o generatie bolnava si nu ma mira ca domnul basescu zicea invatamantul da numai prosti si armata si sanatatea sunt bolnave...asta ii la ora actuala in Romania, tind sa cred ca ne mai trebuie cel putin 30 de ani ca sa ne ridicam la mentalitatea si puterea din strainatate.Si spunea un parlamentar englez in Anglia ca roamanii sunt hotzi s.a.m.d,atunci spune-am ca e rasist ,dar astazi tin sa-i dau dreptate...cat despre data de 1 mai ,ca spune-ai ca strigau spaniolii spania si aratau nu stiu ce steag ,iti zic ca nu-i ceea ce zici tu, iti zic ca era vorba de mana de lucru pt ca pe 1 mai sau facut mitinguri impotriva guvernului pt a se da de lucru, nicicum ce ziceai tu ca spania libera si impotriva regelui ,stai linistit ca nu-i asa cum zici tu..pt ca aicea in spania ii respectat regele si daca intrebi un spaniol cate a facut regele pt tara, nu o sa-ti zica ca e un las sau asa mai departe cum se face la noi...macar au respect pt acest om si pt straini, dar vad ca la noi numai hotzii si prostii striga ca se fura si e multa prostie.aaaaaa si inca ceva sa o bagi pe maicata cu capul in noroi ii clar

laura_bodogai

160 mesaje
Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 20:05

De la: ticu, la data 2009-06-18 16:48:11
De la: Republicanus, la data 2009-06-18 14:10:06

mai potzi pupa in fund.

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 20:09

Monarhie.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 20:54

999www.youtube.com/v/GNFZUtNyY0c&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/GNFZUtNyY0c&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 22:10

De la: laura_bodogai, la data 2009-06-18 19:43:56domnule mihai aceasta idee trebuie luata de republicani,si sa vada ca de fapt ideea de monarhie cum era pe timpul lui stefan cel mare a disparut si ca ideologia monarhiei moderne e alta si nu ca regelui i se cuvine tot,da daca unul spune o prostie vin 10 si-l pupa in fund scuzati expresia(alias republicanus) si restul echipei.

Asta trebuie spus in primul rand monarhistilor din forum, al caror argument suprem este ca restaurarea monarhiei ar atrage curatenia morala a vietii politice romanesti. Dar, in conditiile in care monarhia constitutionala europeana contemporana are aceleasi mecanisme si centrii de putere ca si o republica parlamentara, doar cu un sef al statului cu aceleasi atributii ca si un presedinte de republica parlamentara (ales de parlament adica), adevarata putere fiind in mainile parlamentului si ale primului ministru, prin ce mecanism misterios s-ar produce acea curatenie morala?

Si asta trecand peste faptul ca dupa toate compromisurile pe care le-a facut din 2001 incoace, Casa regala romana oricum nu mai are probitatea morala sa constituie un model.

Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 23:41

Ce gluma buna, auzi, monarhistul care vrea un imparat caruia sa-i pupe papucul spune ca republicanii vad in presedinte un fel de fuhrer iar ei in rege reprezentatul poporului .Ce pacat ca e chiar invers, dar ipocrizia nu cunoaste limite oricum.

@goriluta: nu am sustinut niciodata ca am doctorate, cand m-am referit la doctorate ma refeream la doctoratele pe care le detin profesorii mei, cei care m-au invatat istorie. Asa ca nu te mai aprinde, becalianule, care ai impresia ca daca te-ai dus in spania si faci mai multi bani decat se fac in romania ti se cuvin cine stie ce aplauze.
vezi-ti acolo de pazit baruri iar daca vrei razboi cauta in alta parte, eu unul nu dau 2 bani pe becalienii ca tine, asa ca baga-te singur cu mutra in noroi, ca acolo ti-e locul, cu porcii.

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 00:21

De la: DanubianKnight, la data 2009-06-18 22:10:44
De la: laura_bodogai, la data 2009-06-18 19:43:56domnule mihai aceasta idee trebuie luata de republicani,si sa vada ca de fapt ideea de monarhie cum era pe timpul lui stefan cel mare a disparut si ca ideologia monarhiei moderne e alta si nu ca regelui i se cuvine tot,da daca unul spune o prostie vin 10 si-l pupa in fund scuzati expresia(alias republicanus) si restul echipei.

Asta trebuie spus in primul rand monarhistilor din forum, al caror argument suprem este ca restaurarea monarhiei ar atrage curatenia morala a vietii politice romanesti. Dar, in conditiile in care monarhia constitutionala europeana contemporana are aceleasi mecanisme si centrii de putere ca si o republica parlamentara, doar cu un sef al statului cu aceleasi atributii ca si un presedinte de republica parlamentara (ales de parlament adica), adevarata putere fiind in mainile parlamentului si ale primului ministru, prin ce mecanism misterios s-ar produce acea curatenie morala?

Si asta trecand peste faptul ca dupa toate compromisurile pe care le-a facut din 2001 incoace, Casa regala romana oricum nu mai are probitatea morala sa constituie un model.

ti-am mai spus, nu exista inca "monarhist" care sa fi raspuns la intrebarea asta, pentru ca nu exista un raspuns, tocmai aia e marea lor problema, eu am renuntat sa mai astept un argument logic in acest sens. Dar vad ca marea majoritate a "monarhistilor" sunt oricum becalieni, care asteapta un fel de mesia (sau mai rau, se cred ei mesia) si merg pe bunul principiu al minerilor (stim cu totii lozinca). Eu zic sa-i lasam in visul lor despre regele cel bun care va face ca politicienii sa se rusineze brusc si sa nu mai fure sau in lipsa lor totala de informare si in "politica pumnului in masa" ca oricum n-o scoatem la capat cu astia, nici daca ar trai 10 vieti.

A, inca ceva dom'le @mihai, legat de 16-22, eu nu am facut tot timpul asta decat sa sustin o republica DEMOCRATICA, faptul ca in '89 a fost inlaturata o DICTATURA printr-o revolutie, aia e cu totul alta poveste, nu se compara oi cu capre. Si daca ne gandim bine, ceasca oricum ajunsese sa se considere un fel de fuhrer, ca sa-ti preiau chiar expresia, si mai urma sa-l lase chipurile si pe fii-su mostenitor, dupa ce el statuse la putere mai bine de 20 de ani... (regimul ala a semanat mult mai mult cu o monarhie decat cu altceva, daca ne gandim bine, cu una despotica )

laura_bodogai

160 mesaje
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 04:49

De la: Republicanus, la data 2009-06-18 23:41:44Ce gluma buna, auzi, monarhistul care vrea un imparat caruia sa-i pupe papucul spune ca republicanii vad in presedinte un fel de fuhrer iar ei in rege reprezentatul poporului .Ce pacat ca e chiar invers, dar ipocrizia nu cunoaste limite oricum.

@goriluta: nu am sustinut niciodata ca am doctorate, cand m-am referit la doctorate ma refeream la doctoratele pe care le detin profesorii mei, cei care m-au invatat istorie. Asa ca nu te mai aprinde, becalianule, care ai impresia ca daca te-ai dus in spania si faci mai multi bani decat se fac in romania ti se cuvin cine stie ce aplauze.
vezi-ti acolo de pazit baruri iar daca vrei razboi cauta in alta parte, eu unul nu dau 2 bani pe becalienii ca tine, asa ca baga-te singur cu mutra in noroi, ca acolo ti-e locul, cu porcii.

In orice caz nu o sa ajungi unde sunt eu ca nu te duce capul, doar vii cu niste idei care sunt luate de altzii ca o mare salvare ,dar de fapt ,cu ce ma ajuta pe miine omul de rand ca-l aleg pe presedinte la 4 ani sau la 5 ani atata timp cat traiesc in Romania cu un salariu de mizerie si te chinui pe o zi pe alta si mai apoi sa vina un aerian ca si tine si sa zica ca asta ii un proiect de viitor,du-te la pascut de scroafe.Deci asta e un proiect de republicani...tara arde si babele se piaptana...am vazut-o si pe asta...a si nu te mai scoate, ca esti un mincinos si uita-te putin mai inainte...daca totzi republicanii is asa de mincinosi ca tine atunci nu mi-e mila de soarta care o are romanul in Romania aaaa si inca ceva,nu sunt de vanzare sau cumparare mai bine du-te si da banii pe scroafe ,ca tot idiot esti.

laura_bodogai

160 mesaje
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 04:50

La ce intrebare sa-ti raspunda?uite iti raspund eu

laura_bodogai

160 mesaje
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 05:06

la ora actuala in romania presedintele e o marioneta ,pe cand in Spania regele nu are drepturi depline, dar isi poate expima votul sau poate sa participe la luari de decizii.Atat in parlament cat si in probleme nationale.sa nu se confunde cum face republicanus ca monarhia actuala este ca cea din secolul 14,cand regelui i se cuvinea tot,nu e asa,uite itzi dau un exemplu ce sa intamplat aicea in spania in urma cu un an,un asa zis parlamentar cu numele Rajoy vroia sa expulzeze toti emigrantzii, la care cere in parlament ca emigrantzi care nu au acte sa plece,cine a fost impotriva a fost chiar regele, la care sau mai adaugat partidul de guvnamant si uite asa s-a votat in parlament eliminarea acestei legi.Mai pe intelesul lui republicanus e o monarhie parlamentara in care si regele are un cuvant de spus si care la urma se voteaza in parlament.Pe cand la noi presedintele e o marioneta, exact cum e in Franta,ne-am luat dupa niste retardatzi si ratatati de oameni.De la inceput tema a fost republica sau monrhie,fiecare au venit cu pareri si argumente, dar acest fenomen Republicanus a luat-o in nume personal si care acuma ii zic, cand o sa mai ai o discutie cu cineva ,nu o lua in nume personal ci fa in asa fel sa intelegi si tu si el.

laura_bodogai

160 mesaje
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 05:16

Schimbarea constitutiei si sa fie aleasa de popor constitutia nu de parlament si dupa aia o sa vezi curatenie morala,ca numai la noi si francezi prsedintele nu are putere in stat numai de a reprezenta statul in rest ii parlamentul si primulministru ,care dupa mine ce a facut anteriorul primul ministru ii hotie pe fata

laura_bodogai

160 mesaje
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 05:19

ti-am raspuns la intrebare ,dar acum raspunde tu la una,in ce perioada Romania a fost granarul Europei?Sau...Unde lucrezi?sau mai bine vino tu cu un proiect viabil,republicanus nu cu fatade ca trebuie schimbat presedintele si ca asa va fi mi bine,hai arata-mi tu un proiect viabil? sau spune-mi ?

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 14:20

bai goriluta, TU n-o sa ajungi niciodata unde sunt eu, TU esti un idiot cu creier de maimuta mai paznicule de 2 lei. Sincer, nu mi-am dorit vreodata s ajung paznic in spania, ti-am mai spus, n-ar fi mare chestie sa ma apuc de sala 6 luni si sa ma umflu cu steroizi ca sa ajung gorila, pe urma nici n-ar fi mare lucru sa ma duc pe te miri unde sa le apar investitiile alora destepti. Idiot esti tu, bai, macacule, si n-ai putea sa te ridici la nivelul meu de inteligenta si cunoastere NICIODATA in viata ta mizerabila de PAZNIC, tu stii doar sa bati cand se imbata vreun scandalagiu prin barul stapanului tau si aia e, esti incapabil sa gandesti bai, idiotule. Si din punctul asta de vedere, nu te diferentiezi cu NIMIC fata de un animal, asa ca mai gandeste-te la asta inainte sa califici pe altcineva asa.
N-o sa ajung niciodata ca tine pentru ca NU VREAU, dobitocule, nu vreau sa ajung cu bastonul de cauciuc intr-un bar batand betivi! Tu in schimb n-o sa ajungi ca mine pentru ca NU POTI, ca ai rahat in loc de creier si ai impresia ca "pumnul in masa" va rezolva tot. Habar nu ai bai, nici macar ce "puteri" are regele spaniei pe care il tot ridici acolo in slavi, si mai vii sa dai lectii p-aici ma becalianule.
du-te ma si spala-te pe fata sa-ti dai jos balega de porc care ti s-a acumulat acolo, si spala-te pe dinti inainte sa vorbesti cu mine, paznic la porci ce esti! si pe urma, poate o sa-mi vine cheful sa ma cobor la nivelul tau de "carat balegar cu roaba", acum n-am timp, am treaba gibonule, am de studiat, si e alt studiu mai complicat, ca tu ai ramas cu impresia ca "a studia" inseamna sa faci bastonasele si liniutele pe care le-ai facut tu ultima oara, cand ai abanonat scoala primara.
Scoate-ti ma maimuta ordinara basinile de "mare realizat" din cap si uita-te la tine ca nu esti decat un rahat cu ochi care pazeste un bar. Vai, a plecat in spania sa faca munca de jos pe niste bani si acum se crede mare destept, esti de rasul curului, urangutanule.
Vezi-ti acolo de spalat veceuri, nu-mi duce tu mie grija ca n-as avea bani, ca am tot ce-mi trebuie plus demnitatea de a nu fi la cea mai joasa treapta a califcarilor profesionale (adica mai pe romaneste nu sunt muncitor necalificat cum esti tu, cu 4 clase primare). Tu esti de fapt invidios ca stii ca nu te duce capul vreodata sa te ridici unde sunt eu, si atunci ca orice maimuta tembela, te bati cu pumnii in piept ca sa pari mai smecher decat esti.

Hai ca te-am lasat ca am treaba, scoate-ti banana din gura ca sa vorbesti mai clar, si du-te si descarca-ti nervii pe betivii din bar, sau ai chiar atata agresivitate reprimata ca nu-ti mai ajunge sa bati oameni "live", vrei sa te certi si pe forum?

A, inca ceva draga goriluta, 1 la mana Romania nu a avut niciodata puterea pe care cred neinstruitii ca tine ca a avut-o pe piata cerealelor, NICIODATA, si 2, chiar daca ar fi avut-o (ceea ce e fals, dar presupunem) sa ai ca principala activitate exportul de cereale NU E NICI O LAUDA, arata doar o INAPOIERE fata de lumea dezvoltata mai, becalianule. Ia fa tu o "aroganta" si da-i drumu inapoi la carat balegar cu roaba unde ti-e locul, si nu-ti mai da tu cu parerea despre granari, sisteme de guvernamant... si mai maimuta, ca tot ziceai ca francezii sunt fraieri si spaniolii sunt tari... de ce aia ma-sii franta e mare putere si spania e putere mijlocie ca si romania? De ce in spania exista tendinte secesioniste daca regele e "bastion al unitatii" iar in franta, unde au un "presedinte marioneta" cum ii spui tu (care NU e marioneta DELOC, apropo, franta ca si Romania este republica semi-prezidentiala) nu? Hai ca nu vroiam sa intru in comparatia asta, dar tu ai deschis-o.

Cu ce e spania mai tare ca franta? Si daca chiar ar fi (ceea ce nu prea e cazul), ce merit are regele in toata povestea asta?

Bineinteles ca nu stii sa raspunzi, o sa dai cu pumnul in masa si o sa te bati cu caramida in piept ca "sa faca sa dreaga" ca altceva nu stii la nivelul tau de paznic.

kuhn

20 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 14:26

Parerea mea este ca monarhia este ceva depasit, expirat, care nu ar aduce nimic bun. Consider asta din urmatoarele motive:
- parintii si bunicii nostri, care au trait acele perioade, sustin ca a fost cea mai corupta si nedreapta societate. Regii s-au inconjurat cu acolitii lor si nu a mai ramas loc pt. mase, care munceau cate 14 - 16 ore pe zi pt. un salariu de supravietuire.
- in timpul monarhiei, Romania a intrat in 2 razboaie mondiale, din care se stie cum a iesit
- o familie regala isi face plinul propriilor buzunare, confundand banii tarii cu propriul buzunar
- monarhia s-a instaurat in Romania nelegal, printr-o lovitura de stat impotriva unui domnitor ales de populatie (Cuza). Bineinteles, bogatii perioadei nu au fost de acord cu reformele lui Cuza.
- cum poate un batran de 88 de ani sa apere interesele Romaniei moderne ? De urmasi, ce sa mai vorbim.
Deci, sa nu intoarcem istoria la acele vremuri tulburi.
A. K.

laura_bodogai

160 mesaje
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 16:19

De la: Republicanus, la data 2009-06-19 14:20:52bai goriluta, TU n-o sa ajungi niciodata unde sunt eu, TU esti un idiot cu creier de maimuta mai paznicule de 2 lei. Sincer, nu mi-am dorit vreodata s ajung paznic in spania, ti-am mai spus, n-ar fi mare chestie sa ma apuc de sala 6 luni si sa ma umflu cu steroizi ca sa ajung gorila, pe urma nici n-ar fi mare lucru sa ma duc pe te miri unde sa le apar investitiile alora destepti. Idiot esti tu, bai, macacule, si n-ai putea sa te ridici la nivelul meu de inteligenta si cunoastere NICIODATA in viata ta mizerabila de PAZNIC, tu stii doar sa bati cand se imbata vreun scandalagiu prin barul stapanului tau si aia e, esti incapabil sa gandesti bai, idiotule. Si din punctul asta de vedere, nu te diferentiezi cu NIMIC fata de un animal, asa ca mai gandeste-te la asta inainte sa califici pe altcineva asa.
N-o sa ajung niciodata ca tine pentru ca NU VREAU, dobitocule, nu vreau sa ajung cu bastonul de cauciuc intr-un bar batand betivi! Tu in schimb n-o sa ajungi ca mine pentru ca NU POTI, ca ai rahat in loc de creier si ai impresia ca "pumnul in masa" va rezolva tot. Habar nu ai bai, nici macar ce "puteri" are regele spaniei pe care il tot ridici acolo in slavi, si mai vii sa dai lectii p-aici ma becalianule.
du-te ma si spala-te pe fata sa-ti dai jos balega de porc care ti s-a acumulat acolo, si spala-te pe dinti inainte sa vorbesti cu mine, paznic la porci ce esti! si pe urma, poate o sa-mi vine cheful sa ma cobor la nivelul tau de "carat balegar cu roaba", acum n-am timp, am treaba gibonule, am de studiat, si e alt studiu mai complicat, ca tu ai ramas cu impresia ca "a studia" inseamna sa faci bastonasele si liniutele pe care le-ai facut tu ultima oara, cand ai abanonat scoala primara.
Scoate-ti ma maimuta ordinara basinile de "mare realizat" din cap si uita-te la tine ca nu esti decat un rahat cu ochi care pazeste un bar. Vai, a plecat in spania sa faca munca de jos pe niste bani si acum se crede mare destept, esti de rasul curului, urangutanule.
Vezi-ti acolo de spalat veceuri, nu-mi duce tu mie grija ca n-as avea bani, ca am tot ce-mi trebuie plus demnitatea de a nu fi la cea mai joasa treapta a califcarilor profesionale (adica mai pe romaneste nu sunt muncitor necalificat cum esti tu, cu 4 clase primare). Tu esti de fapt invidios ca stii ca nu te duce capul vreodata sa te ridici unde sunt eu, si atunci ca orice maimuta tembela, te bati cu pumnii in piept ca sa pari mai smecher decat esti.
Hai ca te-am lasat ca am treaba, scoate-ti banana din gura ca sa vorbesti mai clar, si du-te si descarca-ti nervii pe betivii din bar, sau ai chiar atata agresivitate reprimata ca nu-ti mai ajunge sa bati oameni "live", vrei sa te certi si pe forum?
A, inca ceva draga goriluta, 1 la mana Romania nu a avut niciodata puterea pe care cred neinstruitii ca tine ca a avut-o pe piata cerealelor, NICIODATA, si 2, chiar daca ar fi avut-o (ceea ce e fals, dar presupunem) sa ai ca principala activitate exportul de cereale NU E NICI O LAUDA, arata doar o INAPOIERE fata de lumea dezvoltata mai, becalianule. Ia fa tu o "aroganta" si da-i drumu inapoi la carat balegar cu roaba unde ti-e locul, si nu-ti mai da tu cu parerea despre granari, sisteme de guvernamant... si mai maimuta, ca tot ziceai ca francezii sunt fraieri si spaniolii sunt tari... de ce aia ma-sii franta e mare putere si spania e putere mijlocie ca si romania? De ce in spania exista tendinte secesioniste daca regele e "bastion al unitatii" iar in franta, unde au un "presedinte marioneta" cum ii spui tu (care NU e marioneta DELOC, apropo, franta ca si Romania este republica semi-prezidentiala) nu? Hai ca nu vroiam sa intru in comparatia asta, dar tu ai deschis-o.
Cu ce e spania mai tare ca franta? Si daca chiar ar fi (ceea ce nu prea e cazul), ce merit are regele in toata povestea asta?
Bineinteles ca nu stii sa raspunzi, o sa dai cu pumnul in masa si o sa te bati cu caramida in piept ca "sa faca sa dreaga" ca altceva nu stii la nivelul tau de paznic.

Auzi Muiutza,habar nu ai,iar daca vrei sa stii intereseazate in ce perioada a fost granarul europei,iar daca spui ca si ce daca a fost granarul Europei ca nu a fost nici o putere atunci chiar esti PROST.La tine PIB in ce se masoara prostule sau ce inseamna daca nu stii itzi zic fudulule,inseamana produsul intern brut.Aceasta insemnand ca daca produsul intern brut este mai mare decat importul atunci potzi vorbi de o economie sanatoasa,dar tind sa cred ca la facultate faci doar bastonase sau esti interesat mai mult de zoologie asa ca schimba profilul MINCINOSULE.Vrei exemplu ti-l dau IRLANDA cu rata de locuitori de 4 milioane care in 2008 sau incadrat in rata exportului foarte ridicata ajungand sa fie de 60la suta din produsul intern brut si sa incadrat ca a patra forta in europa si a cincea in lume,Spania de cand e regele s-a ridicat, exemplu in 2003 Uniunea europeana nu doreste sa acorde credit spaniei de peste 40 de miliarde de euro la care regele impreuna cu partidul de guvernamant se implica mult mai tare si in 2005 septembrie se face imprumutul, ca sa vezi unde merge regele ajutand daca se poate tot,dar ce sa zic ESTI PROST atat te duce mintea,si mai vii sa-mi spui mie cat de cunoscator esti tu si sa-mi zici cat stii tu ce puteri are regele in stat si mai vorbesti de libertatea oamenilor in monarhia actuala,fi sigur ca e mai liber decat tine in Romania.Daca vrei sa stii regele s-a implicat foarte mult pt a se putea termina toate investitiile ca sa iasa spania cu fatza curata in 2011, pt ca atunci au termenul de finalizare, dar in Romania ce sa facut ?ca doar traim intr-o societate libera si cu discernamant si acum suntem liberi.Cu ce ma incanta pe mine cama duc la vot si aleg alt hot care se zice ca este un om de natie, de tara.Ti-am pus niste intrebari de ce te feresti sa raspunzi ,hai fi barbat sau ai testicule atrofiate si creier de gaina.ESTI UN PROST DE DAI IN GROPI DU-TE SI CUMPARA SCROAFE CA MAICATA CU 2 LEI, CA EU GORILA CUM SUNT NU MA POTZI CUMPARA CU 2 LEI. HAI SICTIR

laura_bodogai

160 mesaje
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 16:32

De la: kuhn, la data 2009-06-19 14:26:05Parerea mea este ca monarhia este ceva depasit, expirat, care nu ar aduce nimic bun. Consider asta din urmatoarele motive:
- parintii si bunicii nostri, care au trait acele perioade, sustin ca a fost cea mai corupta si nedreapta societate. Regii s-au inconjurat cu acolitii lor si nu a mai ramas loc pt. mase, care munceau cate 14 - 16 ore pe zi pt. un salariu de supravietuire.
- in timpul monarhiei, Romania a intrat in 2 razboaie mondiale, din care se stie cum a iesit
- o familie regala isi face plinul propriilor buzunare, confundand banii tarii cu propriul buzunar
- monarhia s-a instaurat in Romania nelegal, printr-o lovitura de stat impotriva unui domnitor ales de populatie (Cuza). Bineinteles, bogatii perioadei nu au fost de acord cu reformele lui Cuza.
- cum poate un batran de 88 de ani sa apere interesele Romaniei moderne ? De urmasi, ce sa mai vorbim.
Deci, sa nu intoarcem istoria la acele vremuri tulburi.
A. K.

fa diferentza intre monarhia secolului 14 si cea de acuma,
alt lucru regele Spaniei cam aproape 80 si ceva de ani are si uital ce face,
Bunicul meu cand povestea lui taicameu ii zicea ca a putut sa-ti tina familia si a avut pamanturi de toate a putut sa-si ajute fratele la terminarea scolii dar dupa aceea a picat si uite asa sa dus toata munca lui de o viatza,i sau confiscat tot animale tot,tot si traia o viatza care lucrau doar pt oameni care furau tara,a plecat in razboi al doilea si in muntzii tatra din slovacia a fost impuscat in picior, vrand sa vina acasa a fost intampinat de rusi si trimis inapoi in razboi.cum a putut veni acasa ascuns de un tigan sub sacii de faina si uite asa au ajuns acasa.si uite asa o tara a fost praduita care si acum e praduita, de cine?de oameni ca si becali si totzi acesti oameni care nu au de-aface cu tara Romanesca,ci doar cu buzunarele lor

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 17:21

gorila, vezi ca nu m-am luat de ma-ta si de tac-tu, si nici nu intentionez pentru ca altfel as fi doar un porcar care cara balegarul cu roaba cum esti tu, asa ca sictir iti zic tie, n-am sa ma iau de neamurile tale (si daca tu te-ai ridica macar la 1% din nivelul alor mei, pe care ii injuri tu ca PORCUL IMPUTIT fara sa-i cunosti, am discuta acum in cu totul alti termeni).
porcare, nu e mare lucru sa stii ca PIB vine de la produsul intern brut, mai problematic e sa stii ce inseamna produsul intern brut mai "specialist in macroeconomie" ce esti tu. Ia zi, ca vad ca te dai fudul aici cu rahatul ala pe care il detii in loc de creier, ce e de fapt produsul intern brut?
Dragule dobitoc care curata rahat de porc, tu confunzi deficitul de cont curent cu PIB-ul, ca la deficitul de cont curent vorbim de importuri si exporturi, la PIB sta altfel treaba, intra in calcul si investitiile, si consumul privat si consumul statului, e ceva mai complicat (desi recunosc ca nu ma pricep foarte bine la indicatori macro-economici si economie in general, atata lucru stiu si eu). Dar nici nu ma asteptam ca un paznic cu 4 clase primare sa priceapa, ai facut exact ce credeam, te-ai batut cu pumnii in piept si ai scos arsenalul de amenintari, idiotenii si injurii ca altfel nu te duce capul, e clar asta.
Si da, macacule, faptul ca principala ta activitate este exportul de cereale arata ca ai o economie INAPOIATA, ca esti o tara nedezvoltata, daca nu ma crezi, cauta fratica prin niste carti (presupun ca stii sa citesti) sau intreba un economist sa-ti spuna el daca pe mine nu ma crezi ce inseamna economie dezvoltata si ce nu, si cum nu poti sa ai o economie performanta bazata strict pe export de cereale. D-aia trebuie sa cunosti ceva istorie mai, gibon fara creier, ca ai sti ca prostiile alea cu "granarul europei" erau doar in mintea unor activisti de partid de pe vremea "lu' impuscatu' ", in realitate agricultura noastra foarte prost echipata, nemecanizata, aflata la mila naturii pentru ca nu aveam sisteme de irigatii NU PUTEA VREODATA ca concureze cu agricultura performanta practicata in alte state mai dezvoltate (tocmai de aia e cea mai mare aberatie sa spui ca noi controlam piata graului) iar daca mai bagam si Rusia in ecuatie, unde taranii erau si mai exploatati decat la noi si unde suprafetele cultivate erau de sute de ori mai mari (ca in caz ca nu stiai, Rusia e putintel mai mare ca Romania si detine ceva mai mult pamant arabil (pe vremea aia era si mai mare daca vorbim de Rusia Tarista sau de URSS ulterior vorbim de ceea ce astazi include Ucraina, Belarus si o bucata din Polonia). Asa ca mai uita-te mai, porcare, pe o carte pe ceva sau macar ai demnitatea sa nu te mai lansezi in discutii din astea in care singurul tau argument e pumnul in masa si "PIB inseamna produsul intern brut", maimuta nespalata ce esti.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 17:35

o mică observație...în secolul 19 romania într-adevăr era un fel de *grânar al europei*...exporta cantități imense de cereale...dar....în țară oamenii făceau foamea!!!
înfometarea romanilor era prețul pe care îl plătea romania pentru a putea exorta mii de tone de grâu...

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 17:52

De la: ioana_dark, la data 2009-06-19 17:35:04

o mică observație...în secolul 19 romania într-adevăr era un fel de *grânar al europei*...exporta cantități imense de cereale...dar....în țară oamenii făceau foamea!!!
înfometarea romanilor era prețul pe care îl plătea romania pentru a putea exorta mii de tone de grâu...

Ticu
Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 18:47

De la: ioana_dark, la data 2009-06-19 17:35:04

Mda, si nu v-a spus Ciupala sau Gudin (cu cine ati facut voi) pentru ce foloseau britanicii (sau altii care importau) acele cereale? Pentru FURAJE, hraneau ANIMALELE cu ele pentru ca erau PROASTE calitativ (la mine chiar asta a fost una dintre intrebarile de la examen). Ce mancau oamenii la noi, la occidentali erau considerate furaje! Deci, hai s-o lasam balta cu granarul lu peste ca e o mare frectie toata povestea.

laura_bodogai

160 mesaje
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 18:57

De la: Republicanus, la data 2009-06-19 17:21:49gorila, vezi ca nu m-am luat de ma-ta si de tac-tu, si nici nu intentionez pentru ca altfel as fi doar un porcar care cara balegarul cu roaba cum esti tu, asa ca sictir iti zic tie, n-am sa ma iau de neamurile tale (si daca tu te-ai ridica macar la 1% din nivelul alor mei, pe care ii injuri tu ca PORCUL IMPUTIT fara sa-i cunosti, am discuta acum in cu totul alti termeni).
porcare, nu e mare lucru sa stii ca PIB vine de la produsul intern brut, mai problematic e sa stii ce inseamna produsul intern brut mai "specialist in macroeconomie" ce esti tu. Ia zi, ca vad ca te dai fudul aici cu rahatul ala pe care il detii in loc de creier, ce e de fapt produsul intern brut?
Dragule dobitoc care curata rahat de porc, tu confunzi deficitul de cont curent cu PIB-ul, ca la deficitul de cont curent vorbim de importuri si exporturi, la PIB sta altfel treaba, intra in calcul si investitiile, si consumul privat si consumul statului, e ceva mai complicat (desi recunosc ca nu ma pricep foarte bine la indicatori macro-economici si economie in general, atata lucru stiu si eu). Dar nici nu ma asteptam ca un paznic cu 4 clase primare sa priceapa, ai facut exact ce credeam, te-ai batut cu pumnii in piept si ai scos arsenalul de amenintari, idiotenii si injurii ca altfel nu te duce capul, e clar asta.
Si da, macacule, faptul ca principala ta activitate este exportul de cereale arata ca ai o economie INAPOIATA, ca esti o tara nedezvoltata, daca nu ma crezi, cauta fratica prin niste carti (presupun ca stii sa citesti) sau intreba un economist sa-ti spuna el daca pe mine nu ma crezi ce inseamna economie dezvoltata si ce nu, si cum nu poti sa ai o economie performanta bazata strict pe export de cereale. D-aia trebuie sa cunosti ceva istorie mai, gibon fara creier, ca ai sti ca prostiile alea cu "granarul europei" erau doar in mintea unor activisti de partid de pe vremea "lu' impuscatu' ", in realitate agricultura noastra foarte prost echipata, nemecanizata, aflata la mila naturii pentru ca nu aveam sisteme de irigatii NU PUTEA VREODATA ca concureze cu agricultura performanta practicata in alte state mai dezvoltate (tocmai de aia e cea mai mare aberatie sa spui ca noi controlam piata graului) iar daca mai bagam si Rusia in ecuatie, unde taranii erau si mai exploatati decat la noi si unde suprafetele cultivate erau de sute de ori mai mari (ca in caz ca nu stiai, Rusia e putintel mai mare ca Romania si detine ceva mai mult pamant arabil (pe vremea aia era si mai mare daca vorbim de Rusia Tarista sau de URSS ulterior vorbim de ceea ce astazi include Ucraina, Belarus si o bucata din Polonia). Asa ca mai uita-te mai, porcare, pe o carte pe ceva sau macar ai demnitatea sa nu te mai lansezi in discutii din astea in care singurul tau argument e pumnul in masa si "PIB inseamna produsul intern brut", maimuta nespalata ce esti.

acsulta uscatura uita-te de 2 ori sa vezi ce am scris si dupa aceea vorbeste uratule, auzi la el.Tu ce vorbesti uratule eu scriu una si tu intelegi ce vrei ,hai ma du-te la improscat gunoi in alta parte gaina ce esti,da ce treaba are deficitul cu importul ,sau mai ales ce treaba are PIB-ul cu ceea ce zici tu,deci la tine stau bine si ma gandesc ca daca PIB-ul este mai mare decat importul zici ca tara o duce rau esti ,varza muistule.daca te crezi destept iti pun o intrebare care e cea mai usoara scoate impozitul unic dintr-un pret,sau fa balantza si bilantzul la un magazin si spune-mi cand se face bilantul si balantza ?la cat timp?sunt niste intrebari usoare pt gaina de tine.Altceva pe timpul lui impuscatu"economia era mult mai tare decat ce e acuma si erau si sisteme de irigatzii si canale facute artificial pt sistemele de irigatzii, dar dupa 89 hotzii din sud au furat tot si au distrus tot daca vrei sa facem comparatie intre ARDEAL si restul tarii ii diferentza mare intre ARDELENI si restul tarii,iti dau exemplu anul trecut ARDEALUL a participat la economia statului aducandu-i in visterie 40 la suta, din calcul era dedicat ARDEALULUI pe cand bucurestiul impreuna cu muntenia a adus 28 la suta restul venind de la restul tarii.Asa ca taci si nu fa pe desteptul ca nu o tine.Adica crezi ca istoria a facut marile puteri si nu economia, du-te pa pascut de SCROAFE imputitule dupa mine istoria a fost si va fi o cale de manipulare a oamenilor

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 19:13

De la: ioana_dark, la data 2009-06-19 17:35:04 ...

La Istorie și acum se predau astfel de aberații tendențioase moștenite din vremea "revoluțiilor proletare"? Chiar mă surprinde. România a început să prospere și să exporte surplusul din ce în ce mai mare de grîne în special începînd cu a doua jumătate a secolului 19 și aceasta datorită dezvoltării forțelor de producție ca parte integrantă a dezvoltării Europei pe de o parte iar pe de altă parte datorită modernizării relațiilor sociale ca urmare a revoluțiilor de la 1821 și 1848 și mai mult datorită reformelor lui Cuza, continuate și dezvoltate apoi de monarhii care i-au urmat. Perioadele de foamete nu au fost în realitate asociate cu exporturile masive ci cu perioadel de conflicte militare - care au reclamat rechiziții severe - sau a calaimităților naturale. După dispariția domniilor fanariote nici un domn sau guvern nu a mai îndrăznit să înfometeze poporul din motive economice de teama revoltelor populare. Evenimentele din 1907 nu au fost provocate de foamete ci de încercările unor exploatatori agricoli de sporire a averilor prin limitarea dreptului la prosperitate a țăranilor lucrători ai acelor terenuri (problema "învoielilor agricole" ).

Pagini: << 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: