mihai5_2
291 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 18:44
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 10:43:59 tu ai sansa sa te ridici si Columbeanu are sansa sa cada.sunt sanse egale.
dar sa dai o tara unei familii, ....
Asta este doar în mintea vosatră! Să o dai din cinci în cinci ani altuia....poate ți-a veni și ție rîndul  Numai că Țara Noastră este Numai a Noastră și vrem să se îngrijească de ea cineva care se pricepe, care a Moștenit Meseria din generație în generație, nu orice cizmar, marinar sau geolog sau cine o mai urma....  !!
|
|
|
nastasemihail
47672 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 18:50
Republica plopifera. Cresc repede plopii.
Sau regat plopifer. Nu conteaza. Plopifera sa fie.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
Oras: Iasi
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 19:08
De la: mihai5_2, la data 2009-06-29 18:44:10De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 10:43:59 tu ai sansa sa te ridici si Columbeanu are sansa sa cada.sunt sanse egale.
dar sa dai o tara unei familii, ....
Asta este în mintea vosatră! Să o dai din cinci în cici ani altuia....poate ți-a veni și ție rîmdul Numai că Țara Noastră este numai a noastră și vrem să se îngrijescă de ea cineva care chiar se pricepe, care a Moștenit Meseria din generație în generație, nu orice cizmar, marinar sau geolog sau cine o mai urma....
A mostenit meseria din generatie in generatie  m-ai terminat la faza asta.  vrei sa iti dau mii de exemple de copii care au mostenit averi de la parinti si le-au pierdut intr-o zi?sa iti spun ca chiar daca e rege, precum e posibil sa aiba baieti la fel de posibil sa nu aiba.
La studiile pe care le am (ca si domeniu) sa ajung eu presedinte??? asta e o aberatie. nu ma vreau presedinte, dar vreau sa mi-l aleg.
de fapt ce iti mai scriu eu atat aiurea.daca esti atat de incuiat incat sa nu il intlegi pe Republicanul, cum naiba sa ma astept sa ma intelegi pe mine.v-a facut varza pe toti de la primu la ultimu si stii de ce ca voi sunteti niste habarnisti care isi dau cu parerea, pe cand el stie cu ce se mananca politica.mai bine il puneti presedinte pe el si lasati iluzia aia cu monarhia.da de unde frate voi cand vedeti ca unu stie, toti cu gura la el toti pe el, ca nu se poate sa fie cineva mai destept ca voi.nu aveti incredere in ele care e roman, voi aveti incredere in dude si vadim si mosi (alis regi) senili.
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 19:27
sa vadeti, daca mai era nevoie, cam pe ce baza era ales regele in Romania ...
articolul 82 din prima Constitutie a Romaniei stabilea principiul succesiunii masculine in ordine de .... primogenitura, dintre descendentii regelui, cu conditia adoptarii confesiunii Crestin-Ortodoxe. inca o data se confirma amestecul bisericii in treburile statului.
despre cel de-al doilea rege al Romaniei se uita a se aduce in discutie regimul lui autoritar. Carol al II-lea a fost si promotorul unui CULT AL PERSONALITATII (preluat si de Ceasca mai tarziu) care le anunta pe cele ale regimurilor totalitare care aveau sa se succeada in Romania deceniilor urmatoare.
acest personaj a pus capat deceniilor de parlamentarism liberal si de pluripartidism. in timpul domniei lui prestigiul Romaniei s-a dus pe apa sambetei ceea ce a dus si la abdicarea lui fortata in 1940.
despre regele Mihai I stim mai putine, de exemplu, episodul cu arestarea lui Antonescu. nu ca se putea si altfel, ideea este ca el este direct raspunzator de pactul facut cu comunistii.
se mai stie oficial ca la 3 ianuarie 1948, Regele Mihai si Regina-mama Elena au parasit Romania, luand cu ei doar cateva bunuri personale. asa sa fie?
mai terminati odata cu monarhia in Romania !!!...
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
|
|
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 19:31
"cine n-are batrini sa-si cumpere" adnana ! dupa cum mi-ai raspuns la ce-am postat eu ,nici tu n-ai inteles nimic ! NU exista egalitate de sanse ! NU exista democratie ! Nu exista dreptate sociala ! totul este teorie !
TEORIE si un mare bluf ! daca toate astea ar exista,ar fi si reguli fixe de aplicare si toti ar ajunge la fericire mintenas !....ori, asta NU se intimpla ....doar se incearca pe ici-pe colo si nu prin partile esentiale ptr.ca NU se poate !!
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 19:38
De la: gabigabi, la data 2009-06-29 19:31:01"cine n-are batrini sa-si cumpere" adnana ! dupa cum mi-ai raspuns la ce-am postat eu ,nici tu n-ai inteles nimic ! NU exista egalitate de sanse ! NU exista democratie ! Nu exista dreptate sociala ! totul este teorie !
TEORIE si un mare bluf ! daca toate astea ar exista,ar fi si reguli fixe de aplicare si toti ar ajunge la fericire mintenas !....ori, asta NU se intimpla ....doar se incearca pe ici-pe colo si nu prin partile esentiale ptr.ca NU se poate !!
gabi, iti stiu 80% din postari aici.am vazut ca sustii monarhia ca regele e unsul lui Dumnezeu  , ca mai are nush ce karme  .
Draga doamna  , tu ai recunoscut ca esti habarnista, macar respecta-l pe Republicanul ca stie.
sau vrei privilegii ca esti mai invarsta  daca nu ai scoala in domeniu si el are, la orice varsta el va sti enorm de mult in comparatie cu tine.pe mine ma intelegi?
intelege ca faza asta cu monarhia, nu e decat o disperare a unor oameni care nu isi stiu drepturile si care se lasa condusi de oricine, numai sa nu se conduca ei.
nici nu imi imaginez cum naiba mai intri pe topicul asta, dupa cate demonstratii ti s-au facut.eu in locul tau, acum ma uitam la tv si citeam in ziare(singura ta sursa de informatii, eventual netul) si ma hotaram cu cine sa votez, sa fiu multumita de votul meu
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 19:39
De la: amiralul, la data 2009-06-29 19:27:58sa vadeti, daca mai era nevoie, cam pe ce baza era ales regele in Romania ...
articolul 82 din prima Constitutie a Romaniei stabilea principiul succesiunii masculine in ordine de .... primogenitura, dintre descendentii regelui, cu conditia adoptarii confesiunii Crestin-Ortodoxe. inca o data se confirma amestecul bisericii in treburile statului.
despre cel de-al doilea rege al Romaniei se uita a se aduce in discutie regimul lui autoritar. Carol al II-lea a fost si promotorul unui CULT AL PERSONALITATII (preluat si de Ceasca mai tarziu) care le anunta pe cele ale regimurilor totalitare care aveau sa se succeada in Romania deceniilor urmatoare.
acest personaj a pus capat deceniilor de parlamentarism liberal si de pluripartidism. in timpul domniei lui prestigiul Romaniei s-a dus pe apa sambetei ceea ce a dus si la abdicarea lui fortata in 1940.
despre regele Mihai I stim mai putine, de exemplu, episodul cu arestarea lui Antonescu. nu ca se putea si altfel, ideea este ca el este direct raspunzator de pactul facut cu comunistii.
se mai stie oficial ca la 3 ianuarie 1948, Regele Mihai si Regina-mama Elena au parasit Romania, luand cu ei doar cateva bunuri personale. asa sa fie?
Dorinele, regele e unsul lu Dumnezeu  cum naiba sa nu vrei rege
|
|
|
laura_bodogai
160 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 20:13
Nea Mihai lasa nene ca nu ai cu cine, nu potzi sa ceri unde nu ai,cat despre aceasta domnitza e gen Ticusor care nu stia nimic dar vroia sa faca valuri.Tind sa cred ca noi poporul roman am ramas la toate capitolele in urma la secolul 14-15 ca mentalitate,nu vezi matale ca la noi Istoria face economia,si se mai dau si mari cunoscatori in economie, caci eu i-am intrebat anumite chestii din economie si se feresc pt ca nu stiu,sau sa-ti spuna ca fortza de lucru nu-ti face economia tarii ,sau ca noi cei din strainatate suntem sclavi cand anul trecut a intrat in visteria statului peste 5 miliarde numai de la noi cei care muncim in strainatate, dar ce sa facem aceasta ii generatia calculator.Cat despre aceasta domnita nu stie numai sa pupe in fund da-i bataie.Si fi sigura domnitza ca un rege e mult mai destept decat un presedinte si stie pulsul societatii ,dar un presedinte ,cum este in Romania, stie doar pulsul buzunarului sau si sa o faca pe ficasa parlamentar european,asa ca votatii in continuare pe totzi hotzii, va meritatzi soarta.
|
|
|
laura_bodogai
160 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 20:17
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 19:39:14De la: amiralul, la data 2009-06-29 19:27:58sa vadeti, daca mai era nevoie, cam pe ce baza era ales regele in Romania ...
Dorinele, regele e unsul lu Dumnezeu cum naiba sa nu vrei rege
fii sigur ca o sa sustin monarhia, pt ca vreau monarhie la ora actuala in Romania,decat sa fure tara 200 sau 300 de parlamentari si apoi mai sunt radacinile lor, mai bine sa stiu ca e corect in tara atat economia cat si tot ce exista.
|
mihai5_2
291 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 20:21
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 19:08:48 ...A mostenit meseria din generatie in generatie m-ai terminat la faza asta. vrei sa iti dau mii de exemple de copii care au mostenit averi de la parinti si le-au pierdut intr-o zi?
Păi vezi?! O generație - două nu ajunge! Trebuie cîteva generații să te desprinzi de grosolănie, mitocănie, mîrlănie.....
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 19:08:48 sa iti spun ca chiar daca e rege, precum e posibil sa aiba baieti la fel de posibil sa nu aiba.
Asta să fie ultima problemă. Casele Regale au un bun obicei: au rezerve, ca la fotbal.
Poate nu este prea elegant exemplul dar Alteța Sa Regală Margareta, Principesă Moștenitoare a României, ..... este a 82-a pe linia succesorală a tronului britanic.
Deci de-ar apărea 81 de nevrednici la tronulu britanic ei speră că în România a apărut cineva vrednic de tron. Dacă nu? Vor mai căuta și vor salva imperiul- că de-aia nu s-au temut de cei mai fioroși europeni ai secolului XX: Hitler și Stalin și i-au "pus cu botu' pe labe".
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 19:08:48
La studiile pe care le am (ca si domeniu) sa ajung eu presedinte??? asta e o aberatie. nu ma vreau presedinte, dar vreau sa mi-l aleg.
Chiar așa? Nici măcar cizmar? Asta-i generația nouă! Pînă la urmă tot ne-om descurca cumva!
de fapt ce iti mai scriu eu atat aiurea.
daca esti atat de incuiat incat sa nu il intlegi pe Republicanul, cum naiba sa ma astept sa ma intelegi pe mine.
Dacă-ți place de el...! Asta e..!! Sau poate ești chiar el! Oricum ar fi, este dreptul tău și ți-l recunosc!
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 19:08:48 v-a facut varza pe toti de la primu la ultimu si stii de ce ca voi sunteti niste habarnisti care isi dau cu parerea, pe cand el stie cu ce se mananca politica.
Chiar așa?! A mîncat și el?? Vezi? De-aia regii nu fac politică! Pentru că nu vor să mănînce și ei! Chiar că la asta nu m-am gîndit pînă acum!!
mai bine il puneti presedinte pe el si lasati iluzia aia cu monarhia.
Tocmai de astfel mîrlani mă tem!
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 19:08:48 da de unde frate voi cand vedeti ca unu stie, toti cu gura la el toti pe el,
Știe el ce știe, dar nu ce trebuie!
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 19:08:48 ca nu se poate sa fie cineva mai destept ca voi.
Ba se poate! Pentru că noi nu avem suficienți de 7 "generații" de acasă!
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 19:08:48 nu aveti incredere in ele care e roman, voi aveti incredere in dude si vadim
Eu nu am încredere în "ele" dar n-are legătura cu nația. Prefer un meseriaș neamț bun decît un "fușăreală" român atunci cînd vreau să cheltui banii pe o autostradă (sper că ai prins ideea!)
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 19:08:48 si mosi (alis regi) senili.
Ultimul Șef de Stat european în viață, supraviețuitor al Celui de-al Doilea Război Mondial, în final Neînvins (pentru că așa a vrut Istoria) merită mult mai mult respect, oricît de mic ar fi fost meritul lui personal. Dar românii mai au doar un pas până cînd în sfîrșit vor înțelege ce au înțeles și respectat japonezii: Împătratul HIROHITO.
|
laura_bodogai
160 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 20:42
De la: mihai5_2, la data 2009-06-29 20:21:36De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 19:08:48 ...A mostenit meseria din generatie in generatie m-ai terminat la faza asta. vrei sa iti dau mii de exemple de copii care au mostenit averi de la parinti si le-au pierdut intr-o zi?
Păi vezi?! O generație - două nu ajunge! Trebuie cîteva generații să te desprinzi de grosolănie, mitocănie, mîrlănie.....
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 19:08:48 sa iti spun ca chiar daca e rege, precum e posibil sa aiba baieti la fel de posibil sa nu aiba.
Asta să fie ultima problemă. Casele Regale au un bun obicei: au rezerve, ca la fotbal.
Poate nu este prea elegant exemplul dar Alteța Sa Regală Margareta, Principesă Moștenitoare a României, ..... este a 82-a pe linia succesorală a tronului britanic.
Deci de-ar apărea 81 de nevrednici la tronulu britanic ei speră că în România a apărut cineva vrednic de tron. Dacă nu? Vor mai căuta și vor salva imperiul- că de-aia nu s-au temut de cei mai fioroși europeni ai secolului XX: Hitler și Stalin și i-au "pus cu botu' pe labe".
Chiar așa? Nici măcar cizmar? Asta-i generația nouă! Pînă la urmă tot ne-om descurca cumva!
de fapt ce iti mai scriu eu atat aiurea.
daca esti atat de incuiat incat sa nu il intlegi pe Republicanul, cum naiba sa ma astept sa ma intelegi pe mine.
Dacă-ți place de el...! Asta e..!! Sau poate ești chiar el! Oricum ar fi, este dreptul tău și ți-l recunosc!
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 19:08:48 v-a facut varza pe toti de la primu la ultimu si stii de ce ca voi sunteti niste habarnisti care isi dau cu parerea, pe cand el stie cu ce se mananca politica.
Chiar așa?! A mîncat și el?? Vezi? De-aia regii nu fac politică! Pentru că nu vor să mănînce și ei! Chiar că la asta nu m-am gîndit pînă acum!!
mai bine il puneti presedinte pe el si lasati iluzia aia cu monarhia.
Tocmai de astfel mîrlani mă tem!
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 19:08:48 da de unde frate voi cand vedeti ca unu stie, toti cu gura la el toti pe el,
Știe el ce știe, dar nu ce trebuie!
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 19:08:48 ca nu se poate sa fie cineva mai destept ca voi.
Ba se poate! Pentru că noi nu avem suficienți de 7 "generații" de acasă!
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 19:08:48 nu aveti incredere in ele care e roman, voi aveti incredere in dude si vadim
Eu nu am încredere în "ele" dar n-are legătura cu nația. Prefer un meseriaș neamț bun decît un "fușăreală" român atunci cînd vreau să cheltui banii pe o autostradă (sper că ai prins ideea!)
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 19:08:48 si mosi (alis regi) senili.
Ultimul Șef de Stat european în viață, supraviețuitor al Celui de-al Doilea Război Mondial, în final Neînvins (pentru că așa a vrut Istoria) merită mult mai mult respect, oricît de mic ar fi fost meritul lui personal. Dar românii mai au doar un pas până cînd în sfîrșit vor înțelege ce au înțeles și respectat japonezii: Împătratul HIROHITO.
o vorba pe care cineva mare si la care ne inchinam in fiecare zi ,spunea "nu crutza nuiaua de spatele nebunului",nea mihai nu are rost sa-ti mai toci nervii ca habar nu are sa scrie, dar sa mai faca si politica sau sa gandeasca spre binele ei sau doamne feri de are copii sau va avea.Ce vrei nea mihai tu nu vezi ca gramatica limbii romane a facut-o cu femeia de servici,asa ca nu are rost sa-ti mai bati capul cu asemenea fenomene
|
laura_bodogai
160 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 20:46
mi potzi pupa funduri?sau esti prietena lui?sau esti neam cu el ?
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 20:49
De la: laura_bodogai, la data 2009-06-29 20:13:08Nea Mihai lasa nene ca nu ai cu cine, nu potzi sa ceri unde nu ai,cat despre aceasta domnitza e gen Ticusor care nu stia nimic dar vroia sa faca valuri.Tind sa cred ca noi poporul roman am ramas la toate capitolele in urma la secolul 14-15 ca mentalitate,nu vezi matale ca la noi Istoria face economia,si se mai dau si mari cunoscatori in economie, caci eu i-am intrebat anumite chestii din economie si se feresc pt ca nu stiu,sau sa-ti spuna ca fortza de lucru nu-ti face economia tarii ,sau ca noi cei din strainatate suntem sclavi cand anul trecut a intrat in visteria statului peste 5 miliarde numai de la noi cei care muncim in strainatate, dar ce sa facem aceasta ii generatia calculator.Cat despre aceasta domnita nu stie numai sa pupe in fund da-i bataie.Si fi sigura domnitza ca un rege e mult mai destept decat un presedinte si stie pulsul societatii ,dar un presedinte ,cum este in Romania, stie doar pulsul buzunarului sau si sa o faca pe ficasa parlamentar european,asa ca votatii in continuare pe totzi hotzii, va meritatzi soarta.
tolomaco/tolomacule, tu esti etalonul de prostie al acestui forum.chiar ma intrebam de unde izvoraste prostia.
tu? tu sa vii sa imi spui mie pe cine sa pup in c*r.pup pe cine vreau eu, ca asa am chef eu, ca am dreptul asta.intelegi? nu sunt obligata sa pup in c*r un rege, pot pupa orice, ca am dreptul.intelegi?
Ma bucur ca esti sclav/a acolo unde esti , ca muncesti pe niste amarati de bani sa le faci c*ru mare unora care te trateaza ca pe sclav.iti meriti soarta.i-ati tot neamul acolo unde esti acum sa nu imi mai trimiti mie 5mld de euro sa o duc bine
oricum banuiesc ca nu faci banii aia intr-un biru(stand cu c*ru pe scun, ci stand cu c*ru in altceva).vezi-ti de capsunii tai sau de discoteca in care esti tot sclav sau ce mai faci tu pe acolo, ca de mai mult nu te-a dus capul.
hai sictir! si nu mai scrie la adresa mea, ca pe criza asta chiar nu am chef sa dau banii pe lamai
PS.ia-l si pe Mihai sa fie sclav pe acolo, ca vad ca arde de nerabdare.si nu o sa mai traiasca pana va veni aici monarhia, ii garantez eu
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 20:56
Mihai daca tu cu gura ta spui ca e nevoie de 2-3 generatii de monarhi sa se ajunga la una buna, adica nici tu nici macar copiii tai, poate nepotii sa iti traiasca bine, uite-te in oglinda si recunoaste-ti tie : ba chiar sunt un mare bou, daca nici la copiii mei nu ma gandesc!
in rest ce ai mai scris tu pe acolo, ai scris probabil ca te gandeai sa imi dai si mie un raspuns sa ma impresionezi.
Ba sa va spun un lucru: nimeni nu o sa il poata contrazice pe Republican pana nu va veni aici unul cu studiiile lui.si cum niciunul de valoarea lui nu va sustine monarhia, o sa fie singurul castigator de pe aici.voi restul, ramaneti niste habrnisti ipocriti si indoctrinati cu iz de comunism mascat.
nu sunt niciun fel de neam sau ce legaturi mai gasiti voi intre mine si Republican, doar ca am un creier mai mare ca al vostru si imi pot da seama cand cineva are dreptate.
|
mihai5_2
291 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 21:19
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 20:56:12.... doar ca am un creier mai mare ca al vostru si imi pot da seama cand cineva are dreptate.
Asta e părerea ta și o respect și o voi respecta-o, chiar de nu-s de acord cu ea! Creierul tău poate să fie mare, dar dreptatea este altceva, pentru aici nu sîntem la judecată! Am putea vorbi despre Adevăr, care este altceva decăt dreptatea (pentru cei care au oarece habar de Limba Română). Adevărul, chiar nu are legătură cu mărimea sau micimea creierului.
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 21:27
De la: mihai5_2, la data 2009-06-29 21:19:33De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 20:56:12.... doar ca am un creier mai mare ca al vostru si imi pot da seama cand cineva are dreptate.
Asta e părerea ta și o respect și o voi respecta-o, chiar de nu-s de acord cu ea! Creierul tău poate să fie mare, dar dreptatea este altceva, pentru aici nu sîntem la judecată! Am putea vorbi despre Adevăr, care este altceva decăt dreptatea (pentru cei care au oarece habar de Limba Română). Adevărul, chiar nu are legătură cu mărimea sau micimea creierului.
adevarul are mare legatura cu marimea creierului, draga Mihai.
ia uite la sclavul spaniol de mai sus.nu a gasit adevarul si munceste de rupe sa trimita bani in Romania sa traiesc eu bine.Eu in Romania (cel putin cat am muncit) am stat la birou si am semnat acte pe banii lui(veneau alde astia ca el si imi incheiau mie contracte sa iau comisioane graseeee si sa am salar mai mare ca mama.sa nu te iei de mama ca e profesoara si nu are cum sa castige mai mult.).
ce zici matale? vezi diferenta? ai dreptul la opinie, dar si eu am dreptul sa iti spun ca opinia matale e de tot rahatul
|
sirboby
1972 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 21:35
Salut! Republicanilor si Monarhistilor! Monarhisti va propun ceva :veniti si voi cu date concrete gen:numele unuia care merita sa fie rege si cu argumente(de ce ,pentru care fapte merita el sa fie rege),si cum poate el imbunatati acest rege lumea politica din Romania! Sa nu-mi veniti ca ii cheama la el ,regele(ala pe care il vreti voi),pe politicienii din parlamentul de azi si ii pine la colt,ii baga in top rusinica sau ii dezbraca de pantaloni si ii bate cu cureaua la c.r ca nu va cred! EXPLICATI VA ROG PRIN CE METODA II ADUCE PE CALE CEA BUNA ACEST REGE SALVATOR PE Politicienii ROmaniei???????????????????
Hai Mihai 5_2,Gabi,Laura,etc. Nu mai veniti cu argumente gen sa facem monarhie pentru ca in nu stiu ce tara e monarhie si aia o duc bine,ca nu tine! Sunt la fel de multe republici unde se traiaste mai bine ca in Romania!
Raspunsuri pertinente va rog................! Multumesc!
Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți
Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți
Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri
Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri!
Parazitii (Noi vrem respect)
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 21:44
De la: sirboby, la data 2009-06-29 21:35:37Salut! Republicanilor si Monarhistilor! Monarhisti va propun ceva :veniti si voi cu date concrete gen:numele unuia care merita sa fie rege si cu argumente(de ce ,pentru care fapte merita el sa fie rege),si cum poate el imbunatati acest rege lumea politica din Romania! Sa nu-mi veniti ca ii cheama la el ,regele(ala pe care il vreti voi),pe politicienii din parlamentul de azi si ii pine la colt,ii baga in top rusinica sau ii dezbraca de pantaloni si ii bate cu cureaua la c.r ca nu va cred! EXPLICATI VA ROG PRIN CE METODA II ADUCE PE CALE CEA BUNA ACEST REGE SALVATOR PE Politicienii ROmaniei???????????????????
Hai Mihai 5_2,Gabi,Laura,etc. Nu mai veniti cu argumente gen sa facem monarhie pentru ca in nu stiu ce tara e monarhie si aia o duc bine,ca nu tine! Sunt la fel de multe republici unde se traiaste mai bine ca in Romania!
Raspunsuri pertinente va rog................! Multumesc!
Sir boby felicitarile mele.
|
laura_bodogai
160 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 21:47
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 20:49:26De la: laura_bodogai, la data 2009-06-29 20:13:08Nea Mihai lasa nene ca nu ai cu cine, nu potzi sa ceri unde nu ai,cat despre aceasta domnitza e gen Ticusor care nu stia nimic dar vroia sa faca valuri.Tind sa cred ca noi poporul roman am ramas la toate capitolele in urma la secolul 14-15 ca mentalitate,nu vezi matale ca la noi Istoria face economia,si se mai dau si mari cunoscatori in economie, caci eu i-am intrebat anumite chestii din economie si se feresc pt ca nu stiu,sau sa-ti spuna ca fortza de lucru nu-ti face economia tarii ,sau ca noi cei din strainatate suntem sclavi cand anul trecut a intrat in visteria statului peste 5 miliarde numai de la noi cei care muncim in strainatate, dar ce sa facem aceasta ii generatia calculator.Cat despre aceasta domnita nu stie numai sa pupe in fund da-i bataie.Si fi sigura domnitza ca un rege e mult mai destept decat un presedinte si stie pulsul societatii ,dar un presedinte ,cum este in Romania, stie doar pulsul buzunarului sau si sa o faca pe ficasa parlamentar european,asa ca votatii in continuare pe totzi hotzii, va meritatzi soarta.
tolomaco/tolomacule, tu esti etalonul de prostie al acestui forum.chiar ma intrebam de unde izvoraste prostia.
tu? tu sa vii sa imi spui mie pe cine sa pup in c*r.pup pe cine vreau eu, ca asa am chef eu, ca am dreptul asta.intelegi? nu sunt obligata sa pup in c*r un rege, pot pupa orice, ca am dreptul.intelegi?
Ma bucur ca esti sclav/a acolo unde esti , ca muncesti pe niste amarati de bani sa le faci c*ru mare unora care te trateaza ca pe sclav.iti meriti soarta.i-ati tot neamul acolo unde esti acum sa nu imi mai trimiti mie 5mld de euro sa o duc bine
oricum banuiesc ca nu faci banii aia intr-un biru(stand cu c*ru pe scun, ci stand cu c*ru in altceva).vezi-ti de capsunii tai sau de discoteca in care esti tot sclav sau ce mai faci tu pe acolo, ca de mai mult nu te-a dus capul.
hai sictir! si nu mai scrie la adresa mea, ca pe criza asta chiar nu am chef sa dau banii pe lamai
PS.ia-l si pe Mihai sa fie sclav pe acolo, ca vad ca arde de nerabdare.si nu o sa mai traiasca pana va veni aici monarhia, ii garantez eu
te afli tu sa vorbesti tolomaco,care habar nu ai sa legi 2 cuvinte si zici de mine.Cred ca pe la Iasi se imparte prostia in cantitatzi mari si frecata, ca si menta si te mai afli sa scrii,in primul rand pune mana pe limba si literatura romana combinata cu gramatica limbii romane si dupa aia vorbeste.S-a aflat cioara sa vorbeasca de mine,dupa ce in Italia moldovenii au facut ce au facut , impreuna cu tiganii ne-ati facut de ras, mai vorbesti de noi care lucram.Hai ca nu am timp sa cobor la troaca ta, pt ca habar nu ai,mananca-ti laturile mai grohai de 2 ori si dupa apuca-te de cumparat lamai ca nu am timp sa te ascult.
|
sirboby
1972 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 21:47
De la: laura_bodogai, la data 2009-06-29 20:17:27De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 19:39:14De la: amiralul, la data 2009-06-29 19:27:58sa vadeti, daca mai era nevoie, cam pe ce baza era ales regele in Romania ...
Dorinele, regele e unsul lu Dumnezeu cum naiba sa nu vrei rege
fii sigur ca o sa sustin monarhia, pt ca vreau monarhie la ora actuala in Romania,decat sa fure tara 200 sau 300 de parlamentari si apoi mai sunt radacinile lor, mai bine sa stiu ca e corect in tara atat economia cat si tot ce exista.
Ai dreptate Laura! Decat sa fure tara 300 de parlamentari MAI BINE SA FURE TARA 300 DE PARLAMENTARI SI SA AI DE INTRETINUT NU STIU CATE DOMENII REGALE,SA INTRETII NU STIU CATE PRINTESE CU FAMILIILE LOR SI NU STIU CATI PRINTI CU FAMILIILE LOR!
Asta pentru a usura bugetul de stat!
Eu il propun rege pe Basescu! ca sa fie cum vreti voi monarhie!  ?  !
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 21:54
De la: laura_bodogai, la data 2009-06-29 21:47:08De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 20:49:26De la: laura_bodogai, la data 2009-06-29 20:13:08Nea Mihai lasa nene ca nu ai cu cine, nu potzi sa ceri unde nu ai,cat despre aceasta domnitza e gen Ticusor care nu stia nimic dar vroia sa faca valuri.Tind sa cred ca noi poporul roman am ramas la toate capitolele in urma la secolul 14-15 ca mentalitate,nu vezi matale ca la noi Istoria face economia,si se mai dau si mari cunoscatori in economie, caci eu i-am intrebat anumite chestii din economie si se feresc pt ca nu stiu,sau sa-ti spuna ca fortza de lucru nu-ti face economia tarii ,sau ca noi cei din strainatate suntem sclavi cand anul trecut a intrat in visteria statului peste 5 miliarde numai de la noi cei care muncim in strainatate, dar ce sa facem aceasta ii generatia calculator.Cat despre aceasta domnita nu stie numai sa pupe in fund da-i bataie.Si fi sigura domnitza ca un rege e mult mai destept decat un presedinte si stie pulsul societatii ,dar un presedinte ,cum este in Romania, stie doar pulsul buzunarului sau si sa o faca pe ficasa parlamentar european,asa ca votatii in continuare pe totzi hotzii, va meritatzi soarta.
te afli tu sa vorbesti tolomaco,care habar nu ai sa legi 2 cuvinte si zici de mine.Cred ca pe la Iasi se imparte prostia in cantitatzi mari si frecata, ca si menta si te mai afli sa scrii,in primul rand pune mana pe limba si literatura romana combinata cu gramatica limbii romane si dupa aia vorbeste.S-a aflat cioara sa vorbeasca de mine,dupa ce in Italia moldovenii au facut ce au facut , impreuna cu tiganii ne-ati facut de ras, mai vorbesti de noi care lucram.Hai ca nu am timp sa cobor la troaca ta, pt ca habar nu ai,mananca-ti laturile mai grohai de 2 ori si dupa apuca-te de cumparat lamai ca nu am timp sa te ascult.
revin la diferenta dintre noi.tu esti sclav/a eu stau la birou.cat despre limba mea romana rogu-te arata-mi greselile.
repet
sictir!!!!
|
mihai5_2
291 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 21:55
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 21:27:22 ...ia uite la sclavul spaniol de mai sus.nu a gasit adevarul si munceste de rupe sa trimita bani in Romania sa traiesc eu bine.Eu in Romania (cel putin cat am muncit) am stat la birou si am semnat acte pe banii lui ...ce zici matale? vezi diferenta? ai dreptul la opinie, dar si eu am dreptul sa iti spun ca opinia matale e de tot rahatul .
Văd diferența! Dar tu o vezi? Diferența este că spaniolul nu mai vrea să muncească pentru tot felu de "instituții" inutile și prezidențiale românești. Experiența ta dovedește că: Monarhia (spaniolă) hrănește România (prezidențială)!
Rezultatul?? Nu mai ține! La muncă domnișoară și nu o mai disprețui pe mama ta "că a învățat degeaba". Aici ne-a adus Republica. Deci s-a sfîrșit! Pentru că înțelege și tu: "s-a dus baba cu colacii!!". Pentru mine este încă un exemplu uluitor al descrierii matematice efectuate de colegii mei asupra a restaurării monarhiei în (cel mult) 15 ani.
P.S. Chiar nu am verificat personal calculele de prelucrare statistică dar m-ai provocat să o fac pînă la sfărșitul săptămînii.
Cu drag, Mihai
|
sirboby
1972 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 21:58
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 22:00
De la: mihai5_2, la data 2009-06-29 21:55:36De la: aadnanaaa, la data 2009-06-29 21:27:22 ...ia uite la sclavul spaniol de mai sus.nu a gasit adevarul si munceste de rupe sa trimita bani in Romania sa traiesc eu bine.Eu in Romania (cel putin cat am muncit) am stat la birou si am semnat acte pe banii lui ...ce zici matale? vezi diferenta? ai dreptul la opinie, dar si eu am dreptul sa iti spun ca opinia matale e de tot rahatul .
Văd diferența! Dar tu o vezi? Diferența este că spaniolul nu mai vrea să muncească pentru tot felu de "instituții" inutile și prezidențiale românești. Experiența ta dovedește că: Monarhia (spaniolă) hrănește România (prezidențială)!
Rezultatul?? Nu mai ține! La muncă domnișoară și nu o mai disprețui pe mama ta "că a învățat degeaba". Aici ne-a adus Republica. Deci s-a sfîrșit! Pentru că înțelege și tu: "s-a dus baba cu colacii!!". Pentru mine este încă un exemplu uluitor al descrierii matematice efectuate de colegii mei asupra a restaurării monarhiei în (cel mult) 15 ani.
P.S. Chiar nu am verificat personal calculele de prelucrare statistică dar m-ai provocat să o fac pînă la sfărșitul săptămînii.
Cu drag, Mihai
eu muncesc cu capul, draga Mihai.am auzit ca si tu faci la fel. cat despre banii trimisi din monarhie sa isi ia familia sa ii duca pe toti acolo sa fie sclavi.si sa nu mai trimita bani in Romania.
|
sirboby
1972 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 22:00
|
sirboby
1972 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 22:07
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 22:11
De la: mihai5_2, la data 2009-06-29 21:55:36... De la: laura_bodogai, la data 2009-06-29 21:47:08... nu mi-ati raspuns ce ati face sau cum ati privi monarhia in cazul in care la sefia statului ar fi din nou un rege ca Carol al II-lea !!! sa va reamintesc ca acest personaj a pus capat deceniilor de parlamentarism liberal si de pluripartidism ?!!! sa va reamintesc ca a fost promotorul unui CULT AL PERSONALITATII ???! sa va reamintesc ca in timpul domniei lui prestigiul Romaniei s-a dus pe apa sambetei ?!!!
va rog sa vorbiti deschis despre asta.
am sa va mai rog sa ne spuneti deschis cum traia majoritatea populatiei - peste 80%, mai ales cei din mediul rural - in timpul monarhiei si cu ce a plecat Regele Mihai si Regina-mama Elena, cand au parasit Romania in 1948. numai bine.
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
|
sirboby
1972 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 22:23
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 22:34
Republicane si pentru tine un sfat mic.Mytcor nu face decat sa te starneasca.nu il trata cum ai facut pana acum, ca el nu prea a zis cum gandeste.si stii de ce? o sa iti zic daca nu intelegi
nu pot sa cred ca Mytcor ar renunta la atatea drepturi in favoarea monarhiei.el doar vrea o schimbare totala.si nu se poate face asta.si ar trebui sa aiba ca model revolutia din '89 cand s-a vrut o schimbare totala si clar a iesit ceva partial.pentru o schimbare totala e nevoie de ani.
sa inteleaga, ca daca in 20 de ani nu a venit schimbarea dorita la revolutie, care e in continua dezvoltare spre bine, nici monarhia nu va aduce nimic, decat peste generatii, cum bine zicea Domnu Mihai.
aaa!!! si mai vedeam faza aia cu Anglia.pai aia de cand se stiu nu au drepturi.si nu au avut nevoie de ele, ca o duc bine.daca ar avea nivelul nostru de trai, garantat ar vrea republica si drepturi.
si inca o chestie.din Anglia a luat cineva ceva vreodata sau ei au luat de la toti?
dar la noi ca intotdeauna am fost vasali si datori de cand ne stim? de unde bani? mai ales ca acum ne fura ai nostri de mama focului, nu aia straini.e clar ca ne e greu la toti.dar trebuie sa mai asteptam pana sa ne fie bine.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 22:53
...Pt. sirboby..
I
Rascoala de la 1907?, scenariul pregatit de Imperiul Austro-Ungar
Istorie si Civilizatii
Cuvinte-cheie:Bulgaria, Carol I, Cernauti, Franz Joseph, Imperiul Austro-Ungar, Istorie si Civilizatii, rascoala de la 1907, Serbia, spioni
rascoalaCine nu a auzit de rascoala taranilor din 1907? Timp de mai bine de 45 de ani, regimul comunist a considerat evenimentele ca pe un exemplu elocvent al caracterului capitalismului românesc, dur si nemilos, care a ajuns pâna într-acolo, încât a ordonat sa se traga asupra taranilor nemultumiti de conditiile de munca si trai. Nu întâmplator, istoricul oficial al stalinismului românesc, Mihai Roller, a strâns si publicat în 1948, cu o repeziciune demna de o cauza mai buna, documentele rascoalei din 1907. Tot ceea ce sustinea propaganda comunista se afla acolo: executii, interventia armatei, cifra de 11.000 de morti preluata din articolele lui Constantin Mille si, în final, grozavia ascunderii dosarelor de catre însusi regele Carol I.
Astazi, la peste 100 de ani de la evenimente, documentele ne spun o poveste diferita de aceea cu care marea majoritate ne-am obisnuit deja. Un adevar ascuns prea mult timp în spatele discursului oficial.
Un plan secret al Imperiului Austro-Ungar
Daca Imperiul Austro-Ungar a avut, dupa 1866 (înfrângerea în fata trupelor prusace ale lui Bismarck), un an de care sa fie cu adevarat mândru si în care sa îsi retraiasca gloria, acela a fost, fara îndoiala, anul 1908. Se împlineau 60 de ani de domnie a marelui împarat Franz Joseph, iar întregul aparat militar si diplomatic al imperiului trudise din greu sa îi ofere un adevarat moment de neuitat. Contele Alois Aerenthal, ministru al Afacerilor Externe al Dublei Monarhii, era unul dintre partizanii doctrinei habsburgice A.E.I.O.U. (Austria est imperare orbi universo Austria trebuie sa conduca întreaga lume) si decisese ca anul 1908 va deveni cel în care trebuia demonstrata valabilitatea axiomei.
Alois Aerenthal, ministrul de externe al Imperiului Austro-Ungar
Alois Aerenthal
Planul fusese gândit înca în urma cu câtiva ani. În primul rând, Alois Aerenthal pregatise anexarea oficiala a Bosniei si Hertegovinei, provincii pe care imperiul le administra din 1878, ca urmare a prevederilor tratatului de la Berlin. Le administra doar, caci suveranul nominal ramânea sultanul de la Constantinopol. Spre a-l împiedica pe acesta sa intervina în apararea drepturilor sale, Aerenthal a pregatit o rascoala în insula Creta si proclamarea independentei Bulgariei, alta componenta nominala a Imperiului otoman. Toate cele trei evenimente au avut loc aproape simultan, punându-l pe sultan în imposibilitate de a reactiona. Bulgaria a obtinut astfel independenta, Austro-Ungaria Bosnia-Hertegovina, iar singurii care au platit oalele sparte au fost cretanii, a caror rascoala a fost zdrobita, dar care, într-un final fericit, au reusit sa se uneasca cu Grecia (1908).
A doua parte a planului conceput de Aerenthal presupunea distrugerea celor doi inamici traditionali ai dublei monarhii, respectiv Serbia si Rusia. Dupa cum era si firesc, Serbia a respins încorporarea Bosniei-Hertegovinei, populata în special de sârbi, la Austro-Ungaria, cerând compensatii si protestând vehement. Acesta era exact pretextul dorit de Aerenthal. Armata imperiala a înconjurat Serbia si a amenintat cu razboiul. Belgradul a solicitat imediat ajutorul Rusiei, urmând exemplul atâtor alte actiuni din lungul istoriei. Dar în 1908 Rusia era o tara devastata. În anii 1904-1905, flota si armata sa fusesera distruse de japonezi, urmând apoi doi ani de revolte interne, finalizate printr-o revolutie ce aruncase de-a dreptul tara în haos. Totusi, tarul Nicolae II (1894-1917) a încercat sa intervina, dar s-a vazut confruntat cu un dur ultimatum venit din partea Berlinului si a Vienei, prin care acestea îl amenintau cu un atac imediat în cazul sprijinirii Serbiei. Cauza sârba trebuia abandonata
Astfel anul 1908 aducea si umilirea internationala a Rusiei, înfrângerea Serbiei si gloria Austro-Ungariei. Adica, exact aceeasi conjunctura care va conduce la izbucnirea primului razboi mondial în iulie 1914. Radacinile se regaseau în anul 1908.
România, piedica în gloria Imperiului Austro-Ungar
Imperiul Austro-Ungar
Imperiul Austro-Ungar
O singura neîmplinire umbrea gloria imperiului: România. Si ea, ca si Serbia, avea teritorii nationale si populatii asuprite de dubla monarhie; si ea visa la revansa; si ea ar fi trebuit umilita si zdrobita în anul de gratie 1908. Daca planul lui Aerenthal ar fi reusit, atunci poate nu ar mai fi existat nici momentul 1916 si nici Marea Unire din 1918. Dar, din fericire pentru noi, încercarea a esuat.
Interesul Puterilor Centrale fata de România nu era de data recenta. Iar în preajma anului 1907, el se intensificase brusc. Istoricul Karl Scheerer a observat, la rândul sau, noul tip de atentie acordat României în acest interval cronologic. O rascoala care ar fi pus puterea de la Bucuresti în imposibilitatea de a mai guverna, urmata de interventia, solicitata sau impusa de la Viena, a trupelor austro-ungare pentru ocuparea si salvarea situatiei în zona. Si astfel se distrugea orice posibilitate a României de a actiona pentru eliberarea românilor transilvaneni.
Reteaua de spionaj a lui Eidinger
Centrul de unde se pregatea lovitura era orasul Cernauti. Aici, generalul Fischer, seful jandarmeriei austriece, înfiintase un birou de plasare de forta de munca si bani (bineînteles si spioni!) în România, birou condus de un anume N. Eidinger.
Acesta avea o sumara pregatire militara, iar tactica sa de infiltrare a spionilor în tara vecina se folosea de marile linii de cale ferata si de sosele. În anul 1905, el a deschis un birou comercial în sediul hotelului Athénée Palace din Bucuresti si a început plasarea de muncitori agricoli pe tot teritoriul României. În plus, oferea importante câstiguri arendasilor, preluându-le produsele agricole si livrându-le apoi armatei austro-ungare. Unele dintre cele mai profitabile relatii de amicitie, dar si comerciale le-a avut cu de-acum cunoscuta familie Fischer, marii arendasi din regiunea Moldovei.
Alte tinte ale spionajului austro-ungar si care vor juca un rol important în evenimentele anului 1907 sunt reprezentate de tagma ziaristilor, în special de Constantin Mille si ziarul Adevarul. Spionul imperial Günther raporta în acest sens la Viena: Afacerea ziarului Adevarul merge pe drumul cel bun, s-a operat asupra lui Mille cu mari sume. În aceeasi maniera se va lucra si cu alte gazete, precum Universul, Epoca, ale caror articole erau scrise marturisea acelasi Günther pe biroul meu. Nu întâmplator, ele vor fi si cele care vor lansa cifrele de 10-11.000 de morti în tragicele evenimente. Cu alte cuvinte, pâna în 1907, Austro-Ungaria îsi crease o vasta retea de spionaj si influenta, mergând de la periferie si pâna în centru, implicând oameni politici, arendasi, chiar si mii de simpli lucratori, plasati de Eidinger în puncte considerate strategice. Reteaua parea bine pusa la punct si gata de actiune.
Daca foametea ar fi condus la rascoala, anul 1904 ar fi fost momentul cel mai propice în acest sens. În schimb, în 1907 se anuntau chiar recolte bune si anul venea, lucru extrem de important, dupa alti doi cu rezultate frumoase. Cum de a izbucnit totusi revolta?
Flamânzi, satul de unde Imperiul Austro-Ungar a aprins fitilul
Un mare arendas, Mochi Fischer, prieten cu Eidinger, a refuzat sa semneze învoielile agricole cu taranii sai pentru anul 1907. A amânat si refuzat orice oferta, pâna când, la începutul lunii martie, taranii dintr-un sat cu nume parca predestinat, Flamânzi, temându-se ca vor ramâne fara lucru si hrana, au cerut cu violenta semnarea contractelor. Speriat, Mochi s-a refugiat la Cernauti, la prietenul sau, fara însa sa semneze nimic si lasându-i pe oameni de-a dreptul disperati. Pericolul lipsei de pamânt, deci de munca, era din ce în ce mai puternic.
Imediat, pe miile de hectare arendate de Fischer, apar personaje ciudate, care dau de baut la toata lumea si îndeamna la violenta. Ataca primariile, posturile de jandarmi; sunt înarmati si au o evidenta pregatire militara. Toate rapoartele de la Botosani, din judetul Neamt, arata acelasi lucru: indivizi din afara satelor, cu uniforme ciudate si rute de deplasare pe linia Botosani-Cernauti sunt la radacina tuturor atacurilor. Carol I a înteles rapid ce se întâmpla si, pe data de 7 martie 1907, a ordonat ca frontiera de la Suceava la Mihaileni sa fie ocupata militar, pentru a împiedica infiltrarile agentilor austro-ungari. Dar era destul de târziu.
|
|
|