back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 >> Sari la pagina:

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 19:25

iar n-ai inteles !

DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 00:58

Foarte tare faza cu regina la albine si furnici. Adaugati viespile si termitele in lista.

Exista insa o singura problema. Regina la insectele sociale nu conduce. Ea doar procreaza. Denumirea de regina este doar una conventionala, pusa de niste biologi care au facut de fapt o asociere fortata, pentru ca "regina" este singura femela reproducatoare.

Furnicile, albinele, viespile, termitele formeaza un fel de constiinta colectiva, ele functioneaza potrivit comunismului ideal, care la oameni nu este posibil fiind impotriva naturii lor, intrucat acelea sunt societati in care de fapt egalitatea e deplina, toti muncesc dupa abilitati si putere si primesc cat au nevoie. Individul nu conteaza, iar musuroiul sau stupul opereaza ca o fiinta in sine. Individul nu este inteligent, dar stupul/musuroiul are un fel de intelect al sau.

Regina a fost numita asa, pentru ca pe langa milioanele de lucratoare si de razboinice, ca si pe langa trantorii cu care se imperecheaza, ea este unica. Si de obicei este si mai robusta, ca sa-si sustina aparatul reproducator dezvoltat. dar in afara de a se imperechea si a depune oua, ingrijite apoi de lucratoare, regina nu face nimic. Iar motivul unicitatii ei tine de natura stupului/musuroiului care si-ar pierde coeziunea daca mai multe femele ar incepe sa se reproduca, ducand astfel la aparitia mai multor constiinte colective in aceeasi comunitate.

Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 09:02

si-n lumea noastra,de fiinte rationale ....sau tocmai aici e problema ?.....Regalitatea nu uneste in jurul sau constiintele locuitorilor acelui spatiu, devenind un popor ,constient ca apartine unei Natii , fiecare devenind mindru de tara sa ?nu ca noi,carora ne este rusine sa spunem ca suntem romani ? ca ne e rusine sa ne arboram steagul la geam, de ziua nationala ? problema cea mare intr-o Republica este impatimirea locuitorilor tarii ptr.cite unul sau altul dintre candidatii la presedentie si scindarea lor in lupte politice ! trebuie sa spun eu ca suntem o natie dezbinata ? ca toata lumea se bate si se-njura cu toata lumea si nu mai functionam ca un POPOR ?

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 12:25

De la: teodor_el, la data 2009-05-31 20:02:51 Aaa!Inseamna ca esti si greu de cap !Hai sa-ti traduc pe romaneste :am vrut sa spun ca , chiar daca este proasta bata , incearca !!!Esti multumit ???
Asta-i boala grea la romani:n-au simtul masurii!

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 12:31

De la: teodor_el, la data 2009-05-29 20:04:44
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-29 19:27:53Pentru cei ce sustin monarhia am o intrebare in valoare de ... o lada de bere pentru EI si cumparaturi in valoare de 200 de lei pentru ELE: CARE ESTE FILOZOFIA MONARHIEI? Pentru a doua intrebare maresc miza: CARE ESTE FILOZOFIA MAJORITATII ROMANILOR DESPRE MONARHIE? Deci cine se baga? Personal nu dau doi bani pe monarhie, asta ca sa stiti si parerea mea. Mai am o intrebare la care vreau un raspuns sincer: CE FACE MINORITATEA IN FATA MAJORITATII?
Nu "intru in concurs ", dar la prima intrebare :Monarhia prosteste Romania !MINORITATEA SE SUPUNE MAJORITATII ,conditionat de"intelepciunea "deciziei luate !Mai sint si alte cai de atac.......
Asa e,minoritatea se supune majoritatii,dar ce faci cand majoritatea nu are niciodata dreptate si voteaza aiurea?Ai parte de e base in PE!Chiar daca-i proasta de bubuie!

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 14:41

Problema este, ca indiferent ca e rege sau presedinte, nu se rezolva nimic, atat timp cat ei au puteri limitate,si fripturistii din parlament conduc totul .Noua ne trebuia un singur partid, si puterea deplina sa o aiba seful tarii, indiferent ca-i monarh sau republican .! un partid ca PRM .!

Ticu
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 15:17

@gabispas -ce ignori tu,poate cu buna stiinta sau nu, e ca eu am 61ani si tu cu cel putin 25 ani mai putini ! la care se adauga multe altele si de aici diferenta mare de gindire dintre noi doi ! ....si clar ca nu stii sau poate ai uitat bataliile dintre participantii la cite un miting al dreptei democratice si cei ai FSN.ului,care veneau peste ei ! poate nu vrei sa-ti mai aduci aminte de venirea minerilor cind ,in mod absolut democratic-bineinteles- o parte a populatiei a fost asmutita impotriva alteia,prima erijindu-se in aparatoarea " democratiei " cu bite si lanturi ! si eu sunt un demagog,atunci cind spun ca noi nu mai functionam ca un POPOR ? mai gindeste-te !
@ticulica : ti-e dor de Marea Adunare Nationala si preaiubitul fiu al poporului ? mie,nu !

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 16:25

Ce tare a fost faza cu albinele si furnicile.
Ii spun "dășteptului" care a venit cu prostia aia ca nu furnicile si albinele sunt "cele mai performante forme de viata" (sau cum o fi zis) ci OMUL este! Tu te-ai uitat mai, Pacala, in jur sa vezi ce realizari ale omul si ce realizari au furnicile si albinele?
Pe bune, voua, astora care spun ca animalele sunt mai "performante" sau "mai tari" sau "mai bune" decat OMUL v-as da numai pumni in gura! V-as exila frate in padure, sa traiti acolo printre animale daca sunt asa de bune! "dăștepților" ce sunteti.

mai gabi mai, n-am mai avut noi discutia asta o data? Dar tu te incapatanezi sa nu pricepi nimic. Daca ai facut umbra pamantului cu 10-15-20-50 de ani in plus fata de cineva, 1. nu-ti da nici un drept in plus, 2 nu te face CU NIMIC mai destept sau mai informat, 3 NU INSEAMNA ca ai vreo autoritate mai mare decat ceilalti. Dar tu nu vrei sa pricepi, ti-am zis eu ca traiesti in lumea aia cu feti frumosi, printese si balauri si... "batrani intelepti" -care in realitate blocheaza sau incetinesc progresul- (cam aiurea pentru cineva care sustine ca varsta e cel mai mare atu al sau)...
Am mai citit o afirmatie de-a ta din urma si m-am cutremurat... ceva de genul "sa aducem rege ca poporul roman tot vrea un tatuc" sau ceva de genul asta... in fine, aduceai ca argument pro-monarhie faptul ca romanul asteapta un fel de cvasi-dictator care sa-i spuna ce sa faca! Pentru asa un "argument" (vezi ghilimelele de rigoare) chiar nu meriti sa fii luata in seama in dezbaterea asta...
daca exista niste prostovani si fricosi carora ori le e frica ori nu-i duce mintea sa ia singuri decizii si sa-si hotarasca singuri soarta, asta nu inseamna ca trebuie sa-i condamnam si pe aia care au macar un pic de coloana vertebrala sa se supuna vointei PROSTIMII!!! Deja ma sperii cu afirmatii din astea! Am impresia ca ti-e cam dor de Nea Nicu!
desi a expus-o intr-adevar cam brutal, bgispas are dreptate, tu vii cu fantasmagorii (NIMIC concret) de genul "regele uneste natiunea, si asa constientizam ca apartinem unei natii"... pai tu acum nu constientizezi ca apartii unei natii? Nemtii, francezii, italienii, ei crezi ca nu constientizeaza ca apartin unei natii? Pai evident ca da, ideea de natiune NU ARE NICI O LEGATURA CU REGELE, dar asta inseamna sa nu ai habar dar sa te dai mare cu ai facut umbra pamantului nush cati ani si sa crezi ca e suficient. Daca era vorba p-asa, DE CE s-au destramat marile imperii (Austro-Ungar si Rus)? Ca doar aveau un imparat/tar care ii lega... ori tocmai sentimentul NATIONAL a destramat imperiile alea, pentru ca erau NATIUNI care vroiau LIBERTATE, AUTODETERMINARE, si nu aveau un rege al lor, erau supuse imparatului, el era monarhul lor, si a creat senzatia de "apartenenta la o natie" mama mama... asa de bine ca toti vroiau sa-l dea jos. De aia se numeau cele doua imperii de care am amintit "inchisori ale popoarelor", nu? Din cauza ca monarhul lor crea un sentiment de unitate si apartenenta la natiunea mare, imperiala, nu? Vezi ca varsta nu-i de ajuns... poti sa ai 60 de ani, daca te mananca ignoranta si lipsa de cunoastere tot degeaba.
Gabi, sa stii ca fat frumos, ileana cosanzeaza si BUNUL IMPARAT nu exista in viata reala... ce ciudat ca un om de 24 de ani trebuie sa-i spuna asta unui "intelept si atotstiutor" de 61 de ani, vai vai, mai mare rusinea...

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 16:26

Anterior se facea o apreciere "pozitiva" tarilor unde MONARHIA este un EXEMPLU DEMN DE URMAT. Va recomand sa cititi si articolul acesta din COTIDIANUL si poate va ganditi mai mult inainte de a da exemplu POZITIV aceste tari :

cotidianul.ro/harta_tolerantei_pentru_marijuana-86550.html

P.S.
Din cate imi aduc aminte si in presa acelor tari (monarhice) se scria (de secole) ce CONSUMAU cei aflati la CONDUCEREA TARILOR respective (Regii sau Reginele) - de subalterni nu mai pun problema ca ei urmau exemplul Sefilor. Si nu era un consum impus de medic ... dimpotriva !
Repet :
Fiti mai atenti la ... exemplele pe care le sustineti ! In cazul acesta, TARILE care au la CONDUCERE MONARHIA, au cazut pe ... ULTIMUL LOC - sunt cele mai ... BOLNAVE PSIHIC.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 16:43

chiar mai sus de postarea ta @republicanule,ii spuneam lui Ticu ca NU mi-e dor nici de Marea Adunare Nationala si nici de un prea iubit fiu al poporului ,da ? de ce n-ai citit ? ca nu vrei sa vezi decit ceea ce te ajuta sa argumentezi in sensul dorit de tine : adica,rau voitor ! 2 - si referitor la virsta,faci la fel ;omule ,intelege ca nu pretind absolut Nimic ;nici de la tine,nici de la altii ! am vazut de doua ori mai multe decit tine ;am cunoscut oameni de diverse feluri ;am trait pe pielea mea experienta celor 50 ani de comunism....nu crezi ca macar din pct.asta de vedere ,am mai multa experienta decit tine,care vorbesti doar din carte ?!? .... 3 - tu nu vezi ca azi,dupa 20 ani de la momentul supararii din 89, oamenii vor o Mina de fier,ordine si disciplina,sa traiti ?!....daca nu vezi asta, pa ! nu mai avem ce vorbi ; esti orb si nu-ti dai seama spre ce ne indreptam !
P.S si ca sa vezi ce incrincenat esti impotriva mea- in mod democratic,bineinteles - nici n-ai citit bancul meu cu albinute si furnici ! pa,pa !

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 17:56

Adica, tu te dezvinovatesti, si pe urma te incriminezi singura cand spui ca "oamenii vor o mana de fier". (nu mai mentionez cuvantul cu "i" ca deja l-am spus de prea multe ori in ceea ce priveste pe monarhisti, si mi-e sa nu devina un cuvant uzat).
Pai uite, pe base de ce-l injuri atunci? Ca el e mana de fier, a vrut (si a si reusit partial) sa concentreze puterea in mainile lui. Na... ce mai vrei mai mult? Vrei unul care sa concentreze si sa pastreze puterea pe viata? Atunci nu sunt eu orb, esti tu incuiata la minte! Cum dracu sa faci reclama monarhiei cu dictatura si mana de fier? Voi nu sunteti sanatosi! Iti recomand sa te lasi de politica, nu e domeniul tau.
Ce oameni ai cunoscut tu mai, draga mea? Ai cunoscut oameni de prin alte tari? Ai fost pe acolo? Ai vazut societatile lor, ai discutat cu ei, ai vazut mentalitatile? Sa stii ca eu am facut-o. Tu? Daca nu, atunci ce ai zis tu ca "ai cunoscut mai multi oameni si ai vazut mai multe lucruri" e cam egal cu zero, ca ai vazut aceasi tara si aceaiasi oameni modelati de acelasi sistem.
Poti sa traiesti si 1000 de ani si tot incuiat la minte sa ramai, doar uita-te la cazul tau si ai sa vezi.
Prin urmare, argumentul varstei nu valoreaza doua parale.
Zici ca nu pretinzi nimic, dar folosesti varsta ca argument, parafrazat ajungem la "eu sunt batrana deci am dreptate", ceea ce e de ras din toate punctele de vedere.
Deci, pe scurt, nu ti-e dor de nea nicu, dar vrei un rege mana de fier care sa impuna (probabil cu forta) ordinea si disciplina (ordinea si disciplina lui, dupa cum o vede el), nu vrei marea adunare nationala in schimb vrei probabil un consiliu de coroana care sa fie in jurul regelui si sa-l pupe undeva (cam cum facea adunarea cu nea nicu)... halal schimbare, halal progres...
bravo, sa mai faci reclama din asta monarhiei, cu siguranta cei nehotarati or sa fuga de idee daca mai sugerezi "mana de fier" care sa IMPUNA ordine cu biciul. Ne faci un mare serviciu celor care vrem republica.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 18:02

gata,acum am inteles : esti un biet timpit si atit ! aaa, ba nu , esti un timpit fudul !

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 19:23

o sa las sa treaca de la mine remarca aia cu "tampit" pentru ca stiu ca esti doar frustrata ca un "copil" (cum spui tu) de 24 de ani stie mai multe, a vazut mai multe, e mult mai inteligent si gandeste! (spre deosebire de tine care refuzi cu incapatanare sa gandesti).

Confirmi doar ce am spus, cand vezi ca pierzi dezbaterea (din lipsa de argumente si din cauza faptului ca iti dai cu stangul in dreptul - vezi de ex. "mana de fier" -)apelezi la "trucuri" invechite, de genul "eu sunt mai batrana" sau "tu esti tampit"... lucruri care n-au nici o valoare (poate doar in capul tau ramolit).

Tu ai macar idee ce s-a intamplat in secolul ala XX in care ti-ai dus cea mai mare parte a vietii ignorante? Ai dat deja dovada ca nu. Pai atunci, aia 100 de ani cu care te lauzi au fost traiti in ignoranta si BEZNA. Ca inainte de '89 n-aveai cum sa traiesti altfel, poate te scuza, dar totusi din '89 si pana azi a trecut suficient timp ca sa deschizi ochii, dar tu iarasi refuzi sa o faci, si asta arata exact ce am spus, esti doar incuiata la minte si basta.

Misticismul in care crezi orbeste cam TAMPESTE, ce sa-i faci, crud dar adevarat. (na ca pot folosi si eu cuvantul cu T, wow, surpriza, ce simplu e sa faci pe cineva tampit asa, pe degeaba!!)

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 19:34

De la: 9am15926, la data 2009-06-02 11:39:12raspunsul e foarte simplu.cele mai performante forme de convietuire sociala (furnicile, albinele) din regnul animal sunt conduse de regine nu de presedinti. se aplica si tarilor, uitati-va la monarhii, Danemarca, Marea Britanie, Suedia si comparati cu celelalte. greu de tot. in istoria Romaniei singurul care a putut uni cele trei tari romanesti si sa ramana asa a fost un rege. nici macar un rege roman. din pacate sunt atatia prosti care nu inteleg incat nu cred ca va mai fi posibila restaurarea monarhiei in Romania.

Daca ne luam dupa albine eu ma fac trantor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 19:53

De la: gabigabi, la data 2009-06-03 16:43:05chiar mai sus de postarea ta @republicanule,ii spuneam lui Ticu ca NU mi-e dor nici de Marea Adunare Nationala si nici de un prea iubit fiu al poporului ,da ? de ce n-ai citit ? ca nu vrei sa vezi decit ceea ce te ajuta sa argumentezi in sensul dorit de tine : adica,rau voitor ! 2 - si referitor la virsta,faci la fel ;omule ,intelege ca nu pretind absolut Nimic ;nici de la tine,nici de la altii ! am vazut de doua ori mai multe decit tine ;am cunoscut oameni de diverse feluri ;am trait pe pielea mea experienta celor 50 ani de comunism....nu crezi ca macar din pct.asta de vedere ,am mai multa experienta decit tine,care vorbesti doar din carte ?!? .... 3 - tu nu vezi ca azi,dupa 20 ani de la momentul supararii din 89, oamenii vor o Mina de fier,ordine si disciplina,sa traiti ?!....daca nu vezi asta, pa ! nu mai avem ce vorbi ; esti orb si nu-ti dai seama spre ce ne indreptam !
P.S si ca sa vezi ce incrincenat esti impotriva mea- in mod democratic,bineinteles - nici n-ai citit bancul meu cu albinute si furnici ! pa,pa !
:

sml-confused0067: Gabi, ce e cu MAN . ? Forma de Marea Adunare Nationala, a fost pe timpul comunismului . Cautai bre , toata arhiva lu' 9AM si nu am vazut ca am spus ceva de comunism .! Vad ca va certati cum e mai bine ,rege sau presedinte ; nu conteaza forma de guvernamant , mi-e indiferent cine e, problema la noi o constitue parlamentul acei fripturisti cu politica lor . La noi ar merge mai bine daca , regele, sau presedintele, ar avea puteri mai mari fata de parlament si sunt prea multe partide vandute strainilor .[slugoi ]! la noi , maxim doua partide, cu viziuni stil PRM ar fi de ajuns ! ;Suntem tara cu cele mai multe partide din lume .! rege , sau presedinte, simple simboluri,!Doamna Gabi, matale susti monarhia fara sa pomenesti de parlament ce trebuie schimbat acolo, la fel si domnu gbispas sustine republica , dar nimic de adevaratii vinovati, parlamentul !

Ticu
Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 20:08

Daca va faceti stupi, sa-mi aduceti si mie miere!
Dar daca va transformati in furnici, sa stiti ca eu chem dezinsectia!

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 21:21

De la: Shlomo_Imre_Istvan, la data 2009-06-03 12:31:18
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-29 19:27:53 ...Mai am o intrebare la care vreau un raspuns sincer: CE FACE MINORITATEA IN FATA MAJORITATII?
Nu "intru in concurs ", dar ...!MINORITATEA SE SUPUNE MAJORITATII, conditionat de ..........
Asa e,minoritatea se supune majoritatii,...!

De unde ați mai scos prostia asta? Majoritatea se supune minorității! Majoritatea doar votează, adică își dă cu părerea la ce nu se pricepe. Minorităria prostește România. Eu pînă acum doar acestă situație am întîlnit-o! Spuneți și mie unde ați văzut altcumva, să merg și eu acolo să mă minunez.
Vreau lada cu bere! !!!

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 23:55

Doamna "gabigabi" imi pare rau dar, trebuie sa va atrag atentia ca, ori ati gresit numarul anilor (adica cei din varsta pe care o sustineti), ori ati gresit la numaratoare :

"am trait pe pielea mea experienta celor 50 ani de comunism....nu crezi ca macar din pct.asta de vedere ,am mai multa experienta decit tine,care vorbesti doar din carte ?!? "

Cred ca din "fugea condeiului" ati zis 50, dar cred ca ei sunt mai putini. Daca ii adunam anii care sunt din '89 ajungeti la 70 de ani si nu 61 cati marturiseati anterior. Daca suntem cinstiti ar trebui sa mai adaugam si macar anii pana sa ajungeti la scoala si sa pricepeti ce este "comunismul" si se "sare" de varsta de 70 de ani. Rectificati numaratoarea, ca altfel "pustii" doar atata asteapta ! Cred ca a fost din cauza "nervilor" pe care un REPUBLICAN i-a pricinuit unui MONARHIST (care nu a trait timpul Regelui - daca aveti doar 61 de ani). Altfel ... traiti ... AMINTIRI ... DEMULT TRECUTE (ale Dumneavoastra sau ale ALTORA) !

HOTARATI-VA !

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 02:15

Asa se intampla cand omul realizeaza ca e neputincios, depasit si surclasat... incepe cu nervi si insulte gratuite, si mai si modifica din condei niste ani.

(desi nu am vrut sa ma leg de calculul eronat, pentru ca nu era esential ca el sa fie corect, mesajul transmis era acelasi chiar daca avea 61-70-80 sau mai stiu eu cati, dar acum daca ati mentionat calculul...)

2009 - 61 = 1948 anul nasterii => nici macar o secunda din viata petrecuta sub monarhie

1989 - 1948 = 41, numarul anilor petrecuti in comunism, cum bine a spus domnul eugen, macar pana pe la 7 ani cand incepea scoala nu prea pricepe copilul care-i treaba (nu prea pricepe copilul de sistem de guvernamant pana mult mai tarziu, dar hai sa zicem 7 ani, asa, inceputul scolii). Dar hai sa lasam 41, luam tot (desi daca facem 41 - 7 = 34), dar hai sa lasam toti 41 de ani... 41, 50... ce conteaza 9 ani in plus sau in minus, nu?

Deci, este o afirmatie corecta si logica sa spunem ca eu stiu despre comunism mai mult decat stie gabi despre monarhie (eu macar am apucat aproape 5 ani de comunism... 4 ani si jumatate, ca sa fie calculul exact), asta evident bazandu-ne STRICT pe timpul din viata petrecut in acel sistem, timp pe care gabi l-a invocat cu atata "sete", ca si cand ar fi argumentul absolut.

Sigur, daca adaugam studiile, informatiile cunoscute, documentarea... deja "da cu virgula", asa ca hai sa nu mai intram acolo, ca pe urma iar aud ca sunt ingamfat... sau "fudul"

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 06:37

"Asa se intampla cand omul realizeaza ca e neputincios, depasit si surclasat... incepe cu nervi si insulte gratuite,"@republicanus,ai fi surprins,daca ti-ai reciti postarile!Asta-i parerea ta despre tine?

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 08:15

De la: gbispas, la data 2009-06-03 19:59:01
De la: ticu, la data 2009-06-03 19:53:43
De la: gabigabi, la data 2009-06-03 16:43:05chiar mai sus de postarea ta @republicanule,ii spuneam lui Ticu ca NU mi-e dor nici de Marea Adunare Nationala si nici de un prea iubit fiu al poporului ,da ? de ce n-ai citit ? ca nu vrei sa vezi decit ceea ce te ajuta sa argumentezi in sensul dorit de tine : adica,rau voitor ! 2 - si referitor la virsta,faci la fel ;omule ,intelege ca nu pretind absolut Nimic ;nici de la tine,nici de la altii ! am vazut de doua ori mai multe decit tine ;am cunoscut oameni de diverse feluri ;am trait pe pielea mea experienta celor 50 ani de comunism....nu crezi ca macar din pct.asta de vedere ,am mai multa experienta decit tine,care vorbesti doar din carte ?!? .... 3 - tu nu vezi ca azi,dupa 20 ani de la momentul supararii din 89, oamenii vor o Mina de fier,ordine si disciplina,sa traiti ?!....daca nu vezi asta, pa ! nu mai avem ce vorbi ; esti orb si nu-ti dai seama spre ce ne indreptam !
:

sml-confused0067: Gabi, ce e cu MAN . ? Forma de Marea Adunare Nationala, a fost pe timpul comunismului . Cautai bre , toata arhiva lu' 9AM si nu am vazut ca am spus ceva de comunism .! Vad ca va certati cum e mai bine ,rege sau presedinte ; nu conteaza forma de guvernamant , mi-e indiferent cine e, problema la noi o constitue parlamentul acei fripturisti cu politica lor . La noi ar merge mai bine daca , regele, sau presedintele, ar avea puteri mai mari fata de parlament si sunt prea multe partide vandute strainilor .[slugoi ]! la noi , maxim doua partide, cu viziuni stil PRM ar fi de ajuns ! ;Suntem tara cu cele mai multe partide din lume .! rege , sau presedinte, simple simboluri,!Doamna Gabi, matale susti monarhia fara sa pomenesti de parlament ce trebuie schimbat acolo, la fel si domnu gbispas sustine republica , dar nimic de adevaratii vinovati, parlamentul !

Ba pardon de necitire,domnule,daca o sa citesti ce am scris eu,tocmai asta am spus,ca degeaba vine regele,tot partidele si,............................citeste te rog,ca nu vreau sa ma repet.
:

sml-happy0065: Asa e, ai dreptate domnu" gbispas !

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 08:16

De la: mihai5_2, la data 2009-06-03 21:21:54
De la: Shlomo_Imre_Istvan, la data 2009-06-03 12:31:18
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-29 19:27:53 ...Mai am o intrebare la care vreau un raspuns sincer: CE FACE MINORITATEA IN FATA MAJORITATII?
Nu "intru in concurs ", dar ...!MINORITATEA SE SUPUNE MAJORITATII, conditionat de ..........
Asa e,minoritatea se supune majoritatii,...!

De unde ați mai scos prostia asta? Majoritatea se supune minorității! Majoritatea doar votează, adică își dă cu părerea la ce nu se pricepe. Minorităria prostește România. Eu pînă acum doar acestă situație am întîlnit-o! Spuneți și mie unde ați văzut altcumva, să merg și eu acolo să mă minunez.
Vreau lada cu bere! !!!

Ticu
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 11:19

da,asa este ! in chiar clipa in care am trimis mesajul cu 50 ani de comunism,mi-am dat seama de eroare ,dar mi-am zis ca nu conteaza asta ,ci ce-am vrut sa spun ....acum ca m-am nascut in ' 48 si n-am trait in regalitate ,asa-i .....dar eram deja in burta mamii insa si m-am impregnat de maretia ei si de aici imi vine ! cit despre cei "doar" 42 de ani de comunism + 20 de neocomunism,ce sa mai zic ! ? in rest, ramine cum am discutat !

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 12:18

De la: mihai5_2, la data 2009-06-03 21:21:54
Vreau lada cu bere! !!!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 15:04

discutia asta fiind Teoretica si fiecare avind dreptul democratic sa-si expuna convingerea ,insultele tale au fost total nejustificate si provin din proasta crestere ! ....innafara de cuvintul timpit ,pe care-l meriti pe deplin,ce altceva imi mai reprosezi ? asadar,ramine cum am discutat !

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 15:43

Republicanus, tu ai spus ca susti MERITOCRATIA.

Demonstreaza-mi cum a promovat Republica Romania din "89 incoace in structurile sale (sociale,economice, politice, adminietrative, etc..) ceea ce susti TU ?...

laura_bodogai

160 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 15:44

De la: Republicanus, la data 2009-06-04 14:50:15daca e vorba p-asa, socotesc si eu aia 4 ani cu constantinescu drept ani ai monarhiei, daca o luam de nuante de astea cu "neocomunism", ca ala a zis ca sustine regele, si atunci spun ca "cvasi-monarhia" din '96-'00 a fost cea mai neagra perioada post-decembrista, mai neagra decat neo-comunismul si uite asa.

Hai sa nu intram in conspiratii si nuante din astea, ca nu mai iesim nici intr-o mie de ani. Nici nu se compara perioada de dupa '89 cu cea de dinainte, din multe puncte de vedere, mai ales al regimului politic. Am avut un parlament ales, un presedinte ales (asa, neocomunist cum era el, fusese ales de popor in urma unor ALEGERI LIBERE), mineriadele au fost intr-adevar marea rusine a perioadei post-decembriste, alea ne-au stricat orice urma de imagine pe care o aveam (desi intre noi fie vorba, Romania nu prea avea mare bunatate de imagine nici inainte de '89, ca se certase cizmarul cu toti).
Deci las-o, si va spun tuturor, lasa-ti-o mai moale cu nuantele astea de "cripto-comunism", "neo-comunism" sa mai stiu eu ce, nu se compara mai ales d.p.d.v. al libertatilor cetatenesti si al formei de guvernamant ce-a fost inainte de '89 si ce-a fost dupa.
Ca au existat probleme, ca societatea se tranforma MULT mai greu decat sistemul de guvernamant, ca s-a dezvoltat coruptia (mai mult decat inainte, ca si inainte de '89 era coruptie, daca vroiai sa rezolvi ceva tot pachetul de kent, sapunul FA sau daca faceai rost de undeva de carne sau mezeluri, aia era cea mai "forte" spaga - dupa '89 doar ca au inceput sa se ceara bani la spagi, ca se gaseau alte produse deja -), sigur, astea sunt lucruri care s-au intamplat si care ne-au afectat. DAR nu poate negat nimeni ca regimul din Romania a devenit DEMOCRATIC (asa, un pic schiop cum e, cu voturi cumparate pe alocuri - sa nu uitam ca pentru a cumpara voturi e nevoie de niste prosti dispusi sa-ti dea puterea pe 4 ani la schimb cu 4 mici si o halba de bere - ) dar DEMOCRATIC. Deci hai sa nu ne *vorba aia* pe noi cu "20 de ani de neocomunism"...

@schlomo: dom'le, te bagi si dumneata asa, degeaba. Daca ai sa te uiti in urma (ceea ce imi recomanzi mie) ai sa vezi ca reactiile dure au fost (exact cum le spune si numele) REACTII, nu m-am apucat sa calific pe nimeni drept tampit sau mai stiu eu cum asa, de la mine, ca mi-au adus niste argumente si practic nu mai aveam cu ce contra-argumente sa le raspund, doar am retaliat.
Sau poate vrei sa te legi de criticile mai dure pe care le-am avut la adresa a ce au sustinut unii cu monarhia? Pai atunci tin sa te informez ca una din lucrurile care trebuiesc facute intr-o dezbatere (cum este asta de aici), pe langa expunerea si sustinerea propriilor argumente, este criticarea si desfiintarea argumentelor "adeversarilor" (evident, cu contra-argumente, nu cu "esti un tampit" sau alte vrajeli din astea fara acoperire).
Sau te legi de criticile dure pe care le-am avut la adresa ipocriziei unora? Pai normal, cand dezbati ceva cu oameni care dau dovata de ipocrizie, cea mai buna metoda de a le "ingropa" argumentele este sa scoti in evidenta acea ipocrizie. Sau criticile dure aduse unei anume persoane care s-a laudat ca stie "istoria reala" si altii pe aia "cripto comunista" si pe urma a dat-o in bara de nu stiu cate ori cu evenimentele istorice pe care pretindea ca le cunoaste? De astea spui dumneata? De faptul ca am scos in evidenta, in termeni duri, ipocrizia sau necunoasterea unora care pretindeau ca sunt mari informati si mari educati? Pai atunci imi pare foarte rau, dar dvs sunteti cel care trebuie sa citeasca mai in urma.

bai muiutza tu esti fudul cand a zis Constantinescu ca sustine regele?

laura_bodogai

160 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 15:47

muiutza esti fudul rau,nu e de tine condusul tarii lasa la cine se pricep in asa ceva si pt sir boy as dori sa-i zic lasa un copil de 19 ani sa-ti conduca tara si o sa vezi unde se ajunge...aaaa acum sunt cu facultatzi si conduc tara cat se poate de prost, dar la un copil de 19 ani

laura_bodogai

160 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 15:53

De la: Republicanus, la data 2009-06-03 17:56:29Adica, tu te dezvinovatesti, si pe urma te incriminezi singura cand spui ca "oamenii vor o mana de fier". (nu mai mentionez cuvantul cu "i" ca deja l-am spus de prea multe ori in ceea ce priveste pe monarhisti, si mi-e sa nu devina un cuvant uzat).
Pai uite, pe base de ce-l injuri atunci? Ca el e mana de fier, a vrut (si a si reusit partial) sa concentreze puterea in mainile lui. Na... ce mai vrei mai mult? Vrei unul care sa concentreze si sa pastreze puterea pe viata? Atunci nu sunt eu orb, esti tu incuiata la minte! Cum dracu sa faci reclama monarhiei cu dictatura si mana de fier? Voi nu sunteti sanatosi! Iti recomand sa te lasi de politica, nu e domeniul tau.
Ce oameni ai cunoscut tu mai, draga mea? Ai cunoscut oameni de prin alte tari? Ai fost pe acolo? Ai vazut societatile lor, ai discutat cu ei, ai vazut mentalitatile? Sa stii ca eu am facut-o. Tu? Daca nu, atunci ce ai zis tu ca "ai cunoscut mai multi oameni si ai vazut mai multe lucruri" e cam egal cu zero, ca ai vazut aceasi tara si aceaiasi oameni modelati de acelasi sistem.
Poti sa traiesti si 1000 de ani si tot incuiat la minte sa ramai, doar uita-te la cazul tau si ai sa vezi.
Prin urmare, argumentul varstei nu valoreaza doua parale.
Zici ca nu pretinzi nimic, dar folosesti varsta ca argument, parafrazat ajungem la "eu sunt batrana deci am dreptate", ceea ce e de ras din toate punctele de vedere.
Deci, pe scurt, nu ti-e dor de nea nicu, dar vrei un rege mana de fier care sa impuna (probabil cu forta) ordinea si disciplina (ordinea si disciplina lui, dupa cum o vede el), nu vrei marea adunare nationala in schimb vrei probabil un consiliu de coroana care sa fie in jurul regelui si sa-l pupe undeva (cam cum facea adunarea cu nea nicu)... halal schimbare, halal progres...
bravo, sa mai faci reclama din asta monarhiei, cu siguranta cei nehotarati or sa fuga de idee daca mai sugerezi "mana de fier" care sa IMPUNA ordine cu biciul. Ne faci un mare serviciu celor care vrem republica.

asta-i adevarul trebuie mana de fier in tara nu copilasi de la 19 la 25 de ani care vin si sustin o teorie oarba si care sustin o teorie manipulatoare data de altzii.muiutza lasa politica si gandeste pozitiv nu din politica se traieste,nu aceasta ii adevarata problema in romania...aaa si pt oameni de genul tau se necesita biciul

laura_bodogai

160 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 15:56

parerea mea despre ce zici tu si nu numai a mea a multora de pe acest topic.....aaaaaaaaaa dar tot esti bun de o muiutza

Pagini: << 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: