gabigabi
12108 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 16:10
@danubian si @gispas- i se potriveste tarii asteia Republica si democratia de tip republican, fix la fel ca mie o pereche de patine cu rotile ....si cu tot atita efect : poc in fund,boc in cap ,hitz in stinga,hitz in dreapta si tot cu capul spart ajung !.....asta facem noi de'o puzderie de ani :umblam cu capul spart !
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 16:21
De la: gbispas, la data 2009-05-30 15:46:19De la: mircea_bobeica, la data 2009-05-30 12:54:00dupa parerea mea cred ca din ce vad eu de 20 de ani sub conducerea unor partide sau alte,cred ca schimbarea in monarhie constitutionala nar fii o idee rea cred ca ar fi chiar o savare a economiei romanesti si o mai buna perceptie a statelor europene fata de noi
Nu te supara,dar cred ca nu stii ce presupune monarhia constitutionala.Tocmai ca monarhia constitutionala nu schimba decat presedintele cu casa regala.Deci,in loc sa-l sustinem doar pe unul,sustinem familia altuia.Si decat sa-l putem alege pe ala de-l vrem noi,trebuie sa suportam progeniturile alauilalt.Si cu asta,...ce-am facut,vorba lui Tanase?
Compara te rog rolul si atributiile REGELUI cuprinse-n cons din 1923 cu rolulsi atributiile PRESEDINTELUI din cons 2003.
...apoi mai discutam. Ok ?...
Stimata doamna G. ma ofer instructor voluntar ,aduc si rolele ce v-ar fi necesare, sunt de ultima generatie ( suporti titan ) garantat 100%, nu va faceti prob. numai daca vrei poti !...n-asa ?..
...apropos, m-a cam dezamagit A.Crin s-a molipsit d-al T:basescului limbaj s-alta pe care i-as sugera este sa lase copiii-n pace si sa se apuce d-un discurs serios c-altfel am sa-l votez pe CETATEANUL rADU DUDA; SI NU GLUMESC !...
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 16:34
@mytcor,te salut ....ataseaza te rog si o pereche de picioare tinere si agile ; asaaaa....cam de vreo 20 de ani la rolele alea ! mda,serios vorbind, urmarind acum citva timp acel interviu sau ce'o fi fost el ,de la realitateatv ,cu Ursu si klingonianul ala de CT Popescu tocmai asta am remarcat : sfaturile date de Popescu,sfaturi care se bateau cap in cap....cum ca daca va continua asa de elegant, doar o parte foarte mica din populatie il va vota ! ( asta e o recunoastere a nivelului de educatie din tara asta,nu-i asa ? )
- si ca daca vrea sa-l invinga pe 'taurul comunal ",trebuie musai sa fie mai incisiv....nu canin ! asa ca, mytcore, bietul om e prins la mijloc ! P.S. dar vezi ca aceasta problema nu se pune si R.Duda ?
|
Tycu
3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 16:51
De la: gabigabi, la data 2009-05-30 09:50:02@dorinilie-am tot scris de ce mi se pare mie ca Monarhia ar fi ideala pentru noi,dar tu n-ai luat in considerare raspunsul meu....asa cum ne manifestam,avem nevoie de o conducere fixa,pe termen lung si de care Tara sa fie sigura ca i se Reprezinta interesul in marea familie a Lumii ! un presedinte ,azi e miine nu mai e ; unul e de dreapta,altul e de stinga si al treilea,de centru ! ca atare, politica facuta de guvern timp de 4 ani va fi in conformitate ....si nici nu apuci sa implementezi programul de dreapta ,de ex.ca, se-ncheie mandatul si cistiga stinga si tot ce-au facut nu-i bun si ne-o implementam pe stinga....de 20 ani vedem acest lucru si nu vrem sa intelegem ca NU merge asa ! sigur, si in republica se poate asigura o conducere pe termen mai lung,ptr.a si apuca sa vezi un program dus de la cap la coada DAR , asa cum ne manifestam noi, nesansa de a aluneca pe panta unei conduceri dictatoriale este foarte mare ! asta-i problema,de fapt ! DAR ASTA O VA HOTARI POPORUL PRINTRUN REFERENDUM ! si,desigur ,minoritatea @ticulica,se supune majoritatii !
 La majoritate m-am referit in cazul cu ungurii in Ardeal ; sa vedem realitatea , ca in Ardeal ungurii conduc chiar minoritari, asta ca vor UE si americanii . ! Ce crezi ca poate sa faca un rege sau presedinte, daca are puteri limitate?In parlament trebuie umblat. Multe s-ar scimba in bine daca s-ar da mai multa putere regelui sau presedintelui .! Ce sa faca in fruntea tarii, sa stea ca un simbol ?
Ticu
|
|
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 16:59
De la: gbispas, la data 2009-05-30 11:05:25De la: gabigabi, la data 2009-05-30 10:37:31teoria ca teoria @florine ! practica ne omoara si eu te-am intrebat concret : iti place ce se-ntimpla cu noi ? spre ce ne indreptam cu Base si spre ce cu Geoana !?? nu mai teoretiza,raspunde-ti tie,daca mie nu vrei ! a fost intrebat vreodata poporul daca vrea sau nu Monarhie ? a fost ? da sau nu ? si de ce nu ? din teama ca s-ar putea raspunde DA ? ale cui socoteli se strica ?
Nu se pune problema daca ne convine cu unul sau cu altul ci doar daca avem pe altii mai buni.Ca atata timp cat astia sunt cei mai buni ce-i avem,degeaba spun unii si altii ca nu-s buni.Cu certitudine poporul NU va spune ca vrea monarhie,cine crede altceva ori nu stie ori traieste in ignoranta.Personal mi-as dori sa se faca un asemenea referendum,sa se vada ca neamul asta nu-si doreste monarhia.Pe langa faptul ca a adus doar dictatura si necazuri,nu sunt decat niste oportunisti care vor si mai mult,pe munca noastra.Si ce dau in schimb?NIMIC.Au fost in stare doar sa umble dupa fuste,dupa pofta inimii lor,pe banii nostri si sa traiasca in huzur.NIMIC MAI MULT.De ce nu ne spui tu,inainte,ce a facu bun familia asta,pentru Romania?Dar foarte concret si mai ales adevarat,nu ce au facut oamenii politici ai vremii,lucruri care,acum eronat se pune in carca familiei regale.
 Normal ca la referendum, pierde monarhia, dar eu vad asa : ce folos ca sunt buni sau altii mai buni sau nu, cand stau pe tronul tarii ca simbol ? si eu pot sa fiu rege,ca sa traiesc in lux cand la noi , totul se hotaraste in parlament !
Ticu
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 17:07
De la: gbispas, la data 2009-05-30 16:53:26De la: mytcor, la data 2009-05-30 16:21:15De la: gbispas, la data 2009-05-30 15:46:19De la: mircea_bobeica, la data 2009-05-30 12:54:00dupa parerea mea cred ca din ce vad eu de 20 de ani sub conducerea unor partide sau alte,cred ca schimbarea in monarhie constitutionala nar fii o idee rea cred ca ar fi chiar o savare a economiei romanesti si o mai buna perceptie a statelor europene fata de noi
Nu te supara,dar cred ca nu stii ce presupune monarhia constitutionala.Tocmai ca monarhia constitutionala nu schimba decat presedintele cu casa regala.Deci,in loc sa-l sustinem doar pe unul,sustinem familia altuia.Si decat sa-l putem alege pe ala de-l vrem noi,trebuie sa suportam progeniturile alauilalt.Si cu asta,...ce-am facut,vorba lui Tanase?
Compara te rog rolul si atributiile REGELUI cuprinse-n cons din 1923 cu rolulsi atributiile PRESEDINTELUI din cons 2003.
...apoi mai discutam. Ok ?...
Stimata doamna G. ma ofer instructor voluntar ,aduc si rolele ce v-ar fi necesare, sunt de ultima generatie ( suporti titan ) garantat 100%, nu va faceti prob. numai daca vrei poti !...n-asa ?..
...apropos, m-a cam dezamagit A.Crin s-a molipsit d-al T:basescului limbaj s-alta pe care i-as sugera este sa lase copiii-n pace si sa se apuce d-un discurs serios c-altfel am sa-l votez pe CETATEANUL rADU DUDA; SI NU GLUMESC !...
HAHAHA!
De ce sa nu comparam,atunci,cu indatoririle lui Decebal.Sau poate cu ale lui Homao erectus.Eu zic sa compari atributiile presedintelui cu ceea ce se gaseste,ca si atributii,in contemporaneitate,la marile case regale.Dupa ce o sa faci tu asta,intr-adevar,mai stam de vorba.Si te rog sa nu iei ca si termen de comparatie,casele regale din Maroc,spre exemplu,unde-i iar dictatura.Uita-te la casele regale din Olanda,Danemarca,cea engleza,.O sa fii surprins.Dar citeste,inainte si apoi discutam.
ok ,..te-nteleg, comparatia-i prea jenanta pentru a putea fi pe placul tau.
...oricum o schimbare de sistem fie intr-un pezidentialism republican veritabil fie intr-o monarhie constitutionala cred ca se impune mai mult decat oricand.
Nu clasa politica, indiferent de individualitatile ce-o compun , aseaza eticheta pe forma de guvernamant ci tocmai vice-versa !...
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 17:08
De la: mircea_bobeica, la data 2009-05-30 12:54:00dupa parerea mea cred ca din ce vad eu de 20 de ani sub conducerea unor partide sau alte,cred ca schimbarea in monarhie constitutionala nar fii o idee rea cred ca ar fi chiar o savare a economiei romanesti si o mai buna perceptie a statelor europene fata de noi
:
sml-confused0067: Si cum ar salva regele , economia? cred ca el si cand stranuta , cere aprobarea lui Geoana !
Ticu
|
|
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 17:15
De la: gabigabi, la data 2009-05-30 16:10:44@danubian si @gispas- i se potriveste tarii asteia Republica si democratia de tip republican, fix la fel ca mie o pereche de patine cu rotile ....si cu tot atita efect : poc in fund,boc in cap ,hitz in stinga,hitz in dreapta si tot cu capul spart ajung !.....asta facem noi de'o puzderie de ani :umblam cu capul spart ! :
sml-happy0065:  De ce nu da Domnul cu boc in cap ! !
Ticu
|
|
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 17:21
un "prezidentialism veritabil 'nu prea se poate la noi, tocmai din cauza felului nostru de a fi : obedienti ,oportunisti si servili pina a te lasat calcat in picioare,ca boc de ex. ! si in acest caz cel care reprezinta PUTEREA da tonul comportamentului celorlalti ! daca Sefu ' hahaie si se invita s'o faca la birou cu ziarista -stiti voi care - si toata lumea prezenta, doamne ce se mai amuza si hahaie si ea incintata, atunci tara ajunge o tara de HA- HA -lere ! dar daca Sefu' are prestanta si demnitate,mimetismul functioneaza ....si,pina la urma ,puterea exemplului personal este decisiva, caci "pestele de la cap se strica " !
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 17:26
@ticulica : pentru ca are o rabdare dumnezeiasca si,probabil, o curiozitate pe masura ; vrea si El sa vada cit se poate prosti un popor....sa aibe tot ce-si doreste si sa-si bata joc de tot ce are !
|
9am057638
1 mesaj
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 18:45
decat republica neocomunista, mai bine monarhie. poate aceasta din urma va fi mai respectuoasa fata de cetatenii platitor de taxe si impozite, precum si de soarta acestora!
|
DanubianKnight
746 mesaje
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 18:52
Vreunul dintre monarhistii de fata chiar isi imagineaza ca membrii caselor regale sunt altceva decat oameni? Ajunge sa va uitati la casa regala engleza ca sa vedeti pacate omenesti cu duiumul... Si isi imagineaza careva ca hazardul urnelor e mai imprecis decat hazardul genelor? Ca toti membrii unei familii vor putea fi exceptionali pe veci? Intr-o republica cel putin nu-ti convine personajul, o data la patru, cinci sau sapte ani poti sa dai cu el de pamant. Sau poti macar sa incerci. Cu un rege, nu poti asta.
In al doilea rand, oare toti monarhistii de aici chiar nu stiu ca intr-o monarhie constitutionala nu regele guverneaza, ci primul ministru. Care in cazul Romaniei ar fi tot unul dintre politicienii pe care ii cunoastem atat de bine. Si intr-un fel ar fi chiar mai rau, pentru ca noi am alege doar parlamentul care ar desemna primul ministru nu de putine ori dupa tot felul de jocuri dintre politicieni din care noi am fi cu totul exclusi. In afara unui mic rol ceremonial, regele nu ar avea niciun cuvant de spus in privinta asta.
Iar in timpul asta, romanii mai simpli, ca si taranii din poiana lui Iocan din anii 1930, ar astepta ziua in care "Voda" o sa vina si o sa faca ordine cu politicienii si cu coruptii, ceea ce evident nu ar avea cum sa se intample pentru ca in fapt regele ar avea chiar mai putine atributii decat are presedintele acum. Romanii fac asta si acum cand se uita increzatori la porumbeii care isi iau zborul din gura lui Basescu, dar au sanse sa se vindece mai repede de iluzia voievodala intr-o republica decat intr-o monarhie. Cu timpul, @gabigabi, mentalitatea nu se schimba complet in 10 sau 20 de ani de democratie republicana dupa 53 de ani de dictatura.
Am fost si eu monarhist, dar cand asta avea un sens, prin anii 1990-1993, cand resturarea monarhiei ar fi fost o excelenta sansa de a scapa de Iliescu si de fesenisti si de a impinge Romania mult mai devreme pe calea spre Occident. Nu ar mai fi existat perioada de stagnare a guvernarii Vacaroiu, iar reforma economica ar fi inceput cu adevarat mult mai devreme, nu in 1997, astfel ca Romania ar fi fost pe unde sunt Cehia, Polonia si Ungaria acum. Intrarea in NATO si in Uniunea Europeana ar fi avut loc si ea mai devreme. Cum am spus insa, ar fi fost o solutie de moment istoric, si nu o restaurare necesara cu adevarat necesara pe termen lung, pentru ca pana la urma monarhia constitutionala nu este cu nimic mai presus decat republica, cat timp ambele sunt democratice.
Dar din anul 2001, de cand regele Mihai a batut palma cu regimul Iliescu-Nastase in schimbul recuperarii unor proprietati, a devenit foarte clar ca orice discutie despre restauratia monarhica in Romania estefara sens, ca monarhia nu este apta sa aduca in vreun fel promisa curatire morala. Iar pe masura ce obiectivul integrarii euro-atlantice s-a realizat in anii 2004-2007, principalul motiv al eventualei restauratii, tocmai usurarea acestei integrari, s-a pierdut si el.
Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 19:48
 E bine sa recunoastem ca dictatura a inceput din momentul cand o mana de tradatori si vanzatori de tara , l-au exilat pe Cuza , si au adus print strain,si multi au tupeul , ca tot ce a facut poporul cu jertfele si eroii lui, sa le atribuie acestor regi ca "vezi Doamne," ei le-au facut ! Da, de la Carol I a inceput dictatura .
Ticu
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 19:54
De la: gabigabi, la data 2009-05-30 17:26:19@ticulica : pentru ca are o rabdare dumnezeiasca si,probabil, o curiozitate pe masura ; vrea si El sa vada cit se poate prosti un popor....sa aibe tot ce-si doreste si sa-si bata joc de tot ce are !
Da, cam asa e!  :  Hotarat eu acum pe 7, nu-l votez pe jiji , chiar daca e cu Vadim. cred ca cu PSD, sau cu Noua Dreapta !
Ticu
|
sirboby
1972 mesaje
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 20:35
De la: DanubianKnight, la data 2009-05-30 18:52:53Vreunul dintre monarhistii de fata chiar isi imagineaza ca membrii caselor regale sunt altceva decat oameni? Ajunge sa va uitati la casa regala engleza ca sa vedeti pacate omenesti cu duiumul... Si isi imagineaza careva ca hazardul urnelor e mai imprecis decat hazardul genelor? Ca toti membrii unei familii vor putea fi exceptionali pe veci? Intr-o republica cel putin nu-ti convine personajul, o data la patru, cinci sau sapte ani poti sa dai cu el de pamant. Sau poti macar sa incerci. Cu un rege, nu poti asta.
In al doilea rand, oare toti monarhistii de aici chiar nu stiu ca intr-o monarhie constitutionala nu regele guverneaza, ci primul ministru. Care in cazul Romaniei ar fi tot unul dintre politicienii pe care ii cunoastem atat de bine. Si intr-un fel ar fi chiar mai rau, pentru ca noi am alege doar parlamentul care ar desemna primul ministru nu de putine ori dupa tot felul de jocuri dintre politicieni din care noi am fi cu totul exclusi. In afara unui mic rol ceremonial, regele nu ar avea niciun cuvant de spus in privinta asta.
Iar in timpul asta, romanii mai simpli, ca si taranii din poiana lui Iocan din anii 1930, ar astepta ziua in care "Voda" o sa vina si o sa faca ordine cu politicienii si cu coruptii, ceea ce evident nu ar avea cum sa se intample pentru ca in fapt regele ar avea chiar mai putine atributii decat are presedintele acum. Romanii fac asta si acum cand se uita increzatori la porumbeii care isi iau zborul din gura lui Basescu, dar au sanse sa se vindece mai repede de iluzia voievodala intr-o republica decat intr-o monarhie. Cu timpul, @gabigabi, mentalitatea nu se schimba complet in 10 sau 20 de ani de democratie republicana dupa 53 de ani de dictatura.
Am fost si eu monarhist, dar cand asta avea un sens, prin anii 1990-1993, cand resturarea monarhiei ar fi fost o excelenta sansa de a scapa de Iliescu si de fesenisti si de a impinge Romania mult mai devreme pe calea spre Occident. Nu ar mai fi existat perioada de stagnare a guvernarii Vacaroiu, iar reforma economica ar fi inceput cu adevarat mult mai devreme, nu in 1997, astfel ca Romania ar fi fost pe unde sunt Cehia, Polonia si Ungaria acum. Intrarea in NATO si in Uniunea Europeana ar fi avut loc si ea mai devreme. Cum am spus insa, ar fi fost o solutie de moment istoric, si nu o restaurare necesara cu adevarat necesara pe termen lung, pentru ca pana la urma monarhia constitutionala nu este cu nimic mai presus decat republica, cat timp ambele sunt democratice.
Dar din anul 2001, de cand regele Mihai a batut palma cu regimul Iliescu-Nastase in schimbul recuperarii unor proprietati, a devenit foarte clar ca orice discutie despre restauratia monarhica in Romania estefara sens, ca monarhia nu este apta sa aduca in vreun fel promisa curatire morala. Iar pe masura ce obiectivul integrarii euro-atlantice s-a realizat in anii 2004-2007, principalul motiv al eventualei restauratii, tocmai usurarea acestei integrari, s-a pierdut si el.
Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi
ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi
Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri
Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri!
Parazitii (Noi vrem respect)
|
Fosta membra 9am.ro
182 mesaje
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 22:48
De la: sirboby, la data 2009-05-30 20:35:04De la: DanubianKnight, la data 2009-05-30 18:52:53Vreunul dintre monarhistii de fata chiar isi imagineaza ca membrii caselor regale sunt altceva decat oameni? Ajunge sa va uitati la casa regala engleza ca sa vedeti pacate omenesti cu duiumul... Si isi imagineaza careva ca hazardul urnelor e mai imprecis decat hazardul genelor? Ca toti membrii unei familii vor putea fi exceptionali pe veci? Intr-o republica cel putin nu-ti convine personajul, o data la patru, cinci sau sapte ani poti sa dai cu el de pamant. Sau poti macar sa incerci. Cu un rege, nu poti asta.
|
Fosta membra 9am.ro
182 mesaje
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 23:11
nu cred ca valorile unui sistem monarhic actual pot degenera pana la ridicola dictatura a valorilor demonocratice izvorate din almanahe!
Democratia ofera puterea unei minoritati ,de multe ori nereprezentative pt. majoritate alegatorilor, ce are ca principal scop doar banii cotribuabilului .
Vreau sa cred ca o natiune este mai mult decat o banca nationala!
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 10:20
De la: gbispas, la data 2009-05-31 09:58:39De la: tell, la data 2009-05-30 23:11:27nu cred ca valorile unui sistem monarhic actual pot degenera pana la ridicola dictatura a valorilor demonocratice izvorate din almanahe!
Democratia ofera puterea unei minoritati ,de multe ori nereprezentative pt. majoritate alegatorilor, ce are ca principal scop doar banii cotribuabilului .
Vreau sa cred ca o natiune este mai mult decat o banca nationala!
Pana la urma,care-i marea problema,ca si minoritatile sa aibe un cuvant de spus?Oricum,minoritatile,in general,nu-s reprezentative,majoritatii,asa ca.........Sau tu vrei iar dictatura,mein fuhrer?
Nu cred ca asta a vrut sa spuna, este foarte normal ca minoritatile sa fie reprezentate si-si sa aiba interesele protejate atata timp cat sunt constituite pe baze ideologice,etnice,rasiale,de orientare sexuala etc.Cred ca atunci cand a spus de "minoritatile care nu sunt reprezentative pentru majoritatea alegatorilor"si carora "deocratia le ofera puterea",cred ca s-a referit la minoritatea celor alesi in parlament si care intr-adevar ,IN GENERAL,nu sunt reprezentativi pentru cei care i-au ales.
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 10:27
da' tu nu vezi ca poporul asta nu stie ce vrea ? cu gura -declarativ,deci- zice ca vrea republica ; in fapt , se vede cu ochiul liber ca are o apetenta extraordinara catre un Tatuc ; un Sef ; un providential ! Libertatea democratica cere multa responsabilitate si constiinta faptului ca raspunzi pentru tot ceea ce faci ! nu-i mai bine si mai comod si mai fara raspundere sa te ascunzi in spatele Sefului care asa ti-a "comandat " ? de 20 ani responsabilitatea se paseaza de la unul la altul ;de la un presedinte la altul; de la un guvern,la altul ! se da vina pe " greaua mostenire " preluata de la alalalt ; se da cu gura : "imi asum responsibilitatea ptr. eroarea/greseala "... asa, si ? cine plateste concret ptr. toate aceste greseli ? nimeni,nu-i asa ? aaaaa,pardon : NOI ! pestele de la cap se strica,dar se curata de la coada !
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 10:32
buna dimineata @vanea -ma bucur sa-ti vad scrisul ! raspunsul dat este ptr.@gbispas special, dar cred ca-i valabil la modul general !
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 10:35
De la: gabigabi, la data 2009-05-31 10:32:32buna dimineata @vanea -ma bucur sa-ti vad scrisul ! raspunsul dat este ptr.@gbispas special, dar cred ca-i valabil la modul general !
Si eu ma bucur sa te revad Gabi,ma bucur sincer si din toata inima!!!
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 10:45
De la: gabigabi, la data 2009-05-31 10:27:54da' tu nu vezi ca poporul asta nu stie ce vrea ? cu gura -declarativ,deci- zice ca vrea republica ; in fapt , se vede cu ochiul liber ca are o apetenta extraordinara catre un Tatuc ; un Sef ; un providential ! Libertatea democratica cere multa responsabilitate si constiinta faptului ca raspunzi pentru tot ceea ce faci ! nu-i mai bine si mai comod si mai fara raspundere sa te ascunzi in spatele Sefului care asa ti-a "comandat " ? de 20 ani responsabilitatea se paseaza de la unul la altul ;de la un presedinte la altul; de la un guvern,la altul ! se da vina pe " greaua mostenire " preluata de la alalalt ; se da cu gura : "imi asum responsibilitatea ptr. eroarea/greseala "... asa, si ? cine plateste concret ptr. toate aceste greseli ? nimeni,nu-i asa ? aaaaa,pardon : NOI ! pestele de la cap se strica,dar se curata de la coada !
Dupa mine Gabi poporul este interesat ,generic vorbind, in "a o duce bine",STIE INTR-UN FEL CE VREA .Pentru marea majoritatea asta inseamna un nivel de trai ridicat,tine de aspecte strict materiale ,pentru o minoritate insemna insa in plus si anumite drepturi pe care acei oameni le doresc :libera exprimare,justitie corecta,dreptul de a calatori etc .
Problema cea mare nu consta in ceea ce doresc oamenii ci in modul cum fiecare are impresia ca isi poate realiza aceste dorinte.In esenta si eu si Subredul si domnul Ticu dorim un lucru comun,o tara in care sa traim toti bine ,sa dispara coruptia ,cetateanul sa fie respectat iar conducatorii sa faca tot ce este posibil pentru a apara interesele cetatenilor .Modul in care insa fiecare avem impresia ca se poate obtine acest lucru ne desparte total.
Oricum,ai dreptate in ce spui,singura mea precizare este ca poporul stie ce vrea DAR HABAR NU ARE CUM POATE SA OBTINA CEEA CE VREA...
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 10:45
pai,nu-ti pot raspunde decit asa :
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 10:59
mda,cam despre asta ar fi vorba ! probabil ai auzit si tu spunindu-se : Daca Ceausescu dadea mai multa mincare,nu "cadea " ! asta confirma ca doar burta functioneaza la marea majoritate,in rest nu-ti bateai capul cu "lucruri minore" ; partidul iti stabilise cind te culci,cind te scoli,citi copii sa faci; cite ore "iti strici ochii"la televizor ; de cita lumina si caldura ai nevoie ! .....pentru asta am spus ca de fapt,avem nevoie de acea Mina de Fier care sa hotarasca ptr.noi ! si cei care doresc acest lucru sunt votantii PSD.ului si a PDL.ului ! deci,ptr.mine asta-i mirarea : daca tot iti doresti un singurCAP sa conduca tara,de ce nu unul Incoronat ? alta educatie,alta viziune a ceea ce inseamna TARA, ONOARE si DUMNEZEU !
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 11:11
De la: gabigabi, la data 2009-05-31 10:59:58 deci,ptr.mine asta-i mirarea : daca tot iti doresti un singur CAP sa conduca tara,de ce nu unul Incoronat ? alta educatie,alta viziune a ceea ce inseamna TARA, ONOARE si DUMNEZEU !
Gabi,pe vremea Imperiului Roman oamenii erau mai pretentiosi ,doreau PAINE SI CIRC.Acum multi se multumesc doar cu circul iar Casa Regala nu le poate oferi acest lucru.
Dupa 1989 poporul roman a capatat o atractie teribila catre scandaluri(incurajat in aceasta directie de mass-media),barfe ,marlanii ,altfel nu se explica faptul ca indivizi ca Basescu sau Vadim sunt votati de romani.
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 11:18
din pacate ! ....chiar sunt curioasa sa vad citi o vor vota pe EBA ,care se va duce cu dulcele ei grai si intonatie de ferentari sa vorbeasca-n numele RO europenilor ! circ !
|
sirboby
1972 mesaje
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 11:42
De la: vaneamarin, la data 2009-05-31 11:11:21De la: gabigabi, la data 2009-05-31 10:59:58 deci,ptr.mine asta-i mirarea : daca tot iti doresti un singur CAP sa conduca tara,de ce nu unul Incoronat ? alta educatie,alta viziune a ceea ce inseamna TARA, ONOARE si DUMNEZEU !
Gabi,pe vremea Imperiului Roman oamenii erau mai pretentiosi ,doreau PAINE SI CIRC.Acum multi se multumesc doar cu circul iar Casa Regala nu le poate oferi acest lucru.
Dupa 1989 poporul roman a capatat o atractie teribila catre scandaluri(incurajat in aceasta directie de mass-media),barfe ,marlanii ,altfel nu se explica faptul ca indivizi ca Basescu sau Vadim sunt votati de romani.
Adevarat ai scris draga Vanea dar ce te faci daca vine regele si asisti la acelasi circ prin parlament!
Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi
ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi
Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri
Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri!
Parazitii (Noi vrem respect)
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 11:49
da'parca am convenit ca acel CAP impune o conduita celorlalti ....exact in aceeasi masura in care,in fata generalului -din respect - nu te apuci sa te scarpini in nas sau in fund....
|
mirciu57
104 mesaje
Oras: Alba-Iulia
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 12:03
sa nu te mire citi vor vota cu eba sau ebola caci nici nu mai stiu cum sa-i spun toti plozii acestor parveniti peste noapte or sa voteze cu ea toate cluburile de noapte din bucuresti pe care le frecventeaza si ne mai miram ca tarile din europa ne privesc ca pe oaia neagra a europei pai cu asa parlamentari pe care vrem sa-i trimitem acolo ,noi rominii n-avem un pic de bun simt astia ce cred ca acolo e palatul cotroceni unde tatucul base taie si spinzura dupa bunul lui plac dar sa speram ca la toamna om scapa de clica lui si ar fi si mai bine de l-am vedea si pe el facind naveta la DNA ca a facut prea multe magarii fara sa-l intrebe cineva de sanatate eu doar sper in rest s-auzim numai de bine
|
mirciu57
104 mesaje
Oras: Alba-Iulia
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 12:12
este adevarat ca votul e o indatorire cetateneasca dar poporul asta romin a avut parte doar de minciuni indiferent cine a castigat alegerile asa ca s-a scirbit de toti si de toate nu suntem indiferenti sintem satui
|
|
|