back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 >> Sari la pagina:

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 24 Mai 2009, ora 18:23

De la: gbispas, la data 2009-05-24 16:36:02 ...Bunicu' mihai,inca nu ai inteles cum e cu aceasta viziune asupra viitorului, ...il doare la basca ... pe rege de generatiile ce vin.

Ispase, nepotu' moșului, atît din istoria citită cît și din cea trăită de mine am văzut că toate guvernele care nu au avut un rege au sărăcit țara, chiar dacă hărnicia locuitorilor ei încercau în mod natural să o îmbogățească. Iar cînd țara a avut regi lucrurile au mers mai bine, țara s-a întărit, s-a mărit și s-a îmbogățit. Dacă te-ai apleca cu mai multă obiectivitate asupra trecutului adevărat al țării ai constata că țara aceasta a fost mai bine guvernată pe vremea cînd avea un rege cu vîrsta de doar 7 ani decît astăzi. De ce oare?

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 24 Mai 2009, ora 18:33

De la: flxan, la data 2009-05-24 17:47:38 ..- Comunismul nu a cazut... pentru ca nici nu a existat. ....

Și nici nu va exista. Pentru că nu poate să existe, pentru că de fapt este o Utopie 100%.

twincle

275 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 24 Mai 2009, ora 18:35

De la: mihai5_2, la data 2009-05-24 18:23:37
De la: gbispas, la data 2009-05-24 16:36:02 ...Bunicu' mihai,inca nu ai inteles cum e cu aceasta viziune asupra viitorului, ...il doare la basca ... pe rege de generatiile ce vin.

Ispase, nepotu' moșului, atît din istoria citită cît și din cea trăită de mine am văzut că toate guvernele care nu au avut un rege au sărăcit țara, chiar dacă hărnicia locuitorilor ei încercau în mod natural să o îmbogățească. Iar cînd țara a avut regi lucrurile au mers mai bine, țara s-a întărit, s-a mărit și s-a îmbogățit. Dacă te-ai apleca cu mai multă obiectivitate asupra trecutului adevărat al țării ai constata că țara aceasta a fost mai bine guvernată pe vremea cînd avea un rege cu vîrsta de doar 7 ani decît astăzi. De ce oare?
Pentru ca o conduceau comunistii dinumbra

teo
twincle

275 mesaje

Postat pe: 24 Mai 2009, ora 18:44

De la: mihai5_2, la data 2009-05-24 18:33:21
De la: flxan, la data 2009-05-24 17:47:38 ..- Comunismul nu a cazut... pentru ca nici nu a existat. ....

Și nici nu va exista. Pentru că nu poate să existe, pentru că de fapt este o Utopie 100%.
CHIAR ????? ESTI SIGUR DE AFIRMATIA FACUTA????????ARGUMENTEAZA !!!!!! EU AM FACUT PARTE DIN COMUNISM , SI NU IMI ESTE RUSINE SA O SPUN ! PREZINT ORICUI DORESTE CARNETUL DE PARTID , SA IL VADA , SI NU II ESTE RUSINE ,DAR TU , AI CEVA CU CARE DOVEDESTI CA NU A EXISTAT COMUNISMUL!!!!!!???????IDIOT VULGAR !!!!!

teo
flxan

13 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 24 Mai 2009, ora 18:53

Corect....Dar eu visez la modelul suedez, chiar daca iti dau apa la moara

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 24 Mai 2009, ora 19:10

ah,teodor el- te-ai enervat si ai zis ceva urit,pacat ! dar sa-ti spun de ce cred si eu ca ce am trait noi NU a fost comunism ! in chiar clipa in care comunistii au facut nationalizarea si au preluat,de ex. ,casele burghejilor ,S-AU MUTAT IN ELE dind de bine si huzur ,in chiar clipa aia-am zis- ei au incetat de a mai gindi comunist ,binele general trecind in plan secund ! si ,nu trebuie sa-ti spun eu tot ce si-au tras ei in numele poporului ,ca doar n-am inventat eu sintagma "burghezia rosie " ,ci-i de la tatucul Lenin citire ,avertizind astfel asupra pericolului de deviere !

flxan

13 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 24 Mai 2009, ora 19:12

De la: teodor_el, la data 2009-05-24 18:44:36

CHIAR ????? ESTI SIGUR DE AFIRMATIA FACUTA????????ARGUMENTEAZA !!!!!! EU AM FACUT PARTE DIN COMUNISM , SI NU IMI ESTE RUSINE SA O SPUN ! PREZINT ORICUI DORESTE CARNETUL DE PARTID , SA IL VADA , SI NU II ESTE RUSINE ,DAR TU , AI CEVA CU CARE DOVEDESTI CA NU A EXISTAT COMUNISMUL!!!!!!???????IDIOT VULGAR !!!!!

Comunismul e intr-adevar doar o utopie. Nu poate fi pus in practica pentru ca implica renuntarea la democratie, pluripartitism si decade inevitabil in dictatura....Ceea ce nu-i de dorit, indiferent ce forma ar lua.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 24 Mai 2009, ora 19:30

exact, nimic nu mai poate cere Dumnezeu de la noi,caci nu mai avem ce da ! suntem un popor Terminat !....si nici de la tine, baiat frumos si atit !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 24 Mai 2009, ora 19:48

mi-ai dovedit iar ca nu intelegi : ca sa nu-ti spun ca esti saracut cu duhul ,am folosit formula "baiat frumos si atit "....numai frumusel ,nu si inteligent,,,,dar daca esti destul de aratos,ce-ti mai trebuie "chestia "aia care mai mult te-ncurca ,iscindu-ti ginduri !? cit despre intrebarile la care Nu ti-am raspuns, regret : de raspuns ,am raspuns de fiecare data ,dar au trecut (raspunsurile ) pe linga tine degeaba! hai,lasa-ma te rog ; ne certam degeaba ! o saptamina buna,iti doresc !

sirboby

1972 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 24 Mai 2009, ora 19:52

De la: mihai5_2, la data 2009-05-24 15:40:30
De la: sirboby, la data 2009-05-24 10:51:44 ............
Sa citim si urmatorul articol despre ce se petrece intr-un reget si cum va arata clasa politica schimbata si primenita si moralizata daca vom pune in frunte un rege! Asta se intampla in U.K.......
Si uite asa se va transforma si clasa politica din Romania................................!

Citezi o lungă listă de pamperși, periuțe de dinți, oarece crătiți și niște pereți zugrăviți și chiar fabuloasa sumă de....42 000 euro!!!!
Păi vedeți! Ce s-ar fi întîmplat dacă ar fi încercat să-și deconteze flote, RAFO-uri, Petroame și Rompetroluri, Insule Mari (sexy)Brăilence, kilometrii de Autostrăzi....
Păi uite așa vreau să se "transforme si clasa politica din Romania" și apoi să dăm și noi cu Timesurile noastre în ei!

Iar ma faci sa rad !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pai bai tata de ce sa vanda bunurile alea ca-s tot a lor nu au apartinut NICIODATA poporulului,ca in Romania! Daca ar fi apartinut poporului ar fi vandut si coroana regala,dar fiind companiile lor DE CE SA LE VANDA???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 24 Mai 2009, ora 20:18

@sirboby:
crede-ma, n-are sens! omu ala o stie p-a lui, ca un copil d-ala de gradinita care stie o singura poezie si pe aia o recita continuu, ca un "dogmatic" care si-a gasit "salvarea sufletului" intr-o iluzie (pentru el e monarhia) si orice altceva e comunist sau mai stiu eu cum si trebuie ars. n-are sens, cu capetele seci nu poti avea o discutie rationala, crede-ma.

@gbispas: iti recomand acelasi lucru in ceea ce-o priveste pe gabi. femeia traieste intr-o lume mistica, cu unsi ai lui dumnezeu, legi karmice, zodii, printi si printese, lumi in care monarhul e principala (daca nu singura) forta de coeziune pentru un popor... las-o, nu te apuca, eu stiu foarte bine cum face, se ia de niste caracteristici puerile gen varsta (cum mi-a facut mie), felul in care arati (cum ti-a facut tie) etc. si i se pare ca asta i-ar da ceva autoritate in plus, desi are capul sec de murfatlar. Asta e modul ei de a compensa lipsa unui creier si a coloanei vertebrale, se ia de niste caracteristici care n-au nici o legatura cu cat te duce capul... are impresia ca poate sa ghiceasca in carti sau cafea inteligenta cuiva.

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 24 Mai 2009, ora 23:54

De la: gbispas, la data 2009-05-24 19:29:00 ..,pe vremea cand era rege,tara nu o ducea asa de bine cum vrei tu sa faci sa para.Inainte de toate,intreaba-i pe cei ce munceau cu adevartat in tara asta,sa-ti spuna ei.Munceau si li se lua tot. ....

Eu i-am întrebat. Dar tu i-ai întrebat?

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 25 Mai 2009, ora 08:42

De la: teodor_el, la data 2009-05-24 15:22:36 Buna ziua D. le Vanea Marin!Desi mi-am propus sa nu va mai spun nimic , totusi ati cam sarit calul si nu ma pot abtine sa nu va spun ca :in comunismul "real" totul era OK! Dar nu si in doctrina pe care au aplicat-o P.C.R. din Romania !A fost prost aplicat , si nu pot spune ca a fost si prost inteles , ci ma repet , a fost aplicat dupa ureche ! Daca s-ar fi tinut cont de o dreapta aplicare a principiilor comunismului , fiti sigur ca nu se ajungea la impuscarea presedintelui Ceausescu , ci la elogierea lui, de aceea vechii activisti de gen Iliescu si multi altii sint asa cum sint !!!!!!!!

Buna dimineata domnule Teodor ,

Eu nu stiu exact ce este comunismul REAL?...Unde anume a fost acest comunism REAL aplicat ca sa ii putem vedea miracolele si sa realizam cat de bun era?...

Oricum domnule Teodor,ce ati postat acum imi schimba complet perspectiva (gresita,recunosc) pe care o aveam in privinta dumnevoastra!. Sincer , mereu ma gandeam ca dumnevoastra sunteti un admirator al lui Basescu si al PDL in calitate de ...om de dreapta .Pai nu a condamnat Base comunismul ?!A condamnat cumva doar modul de aplicare al comunismului in Romania ?!Oricum ,daca dumnevoastra credeti in principiile comunismului atunci optiunea dumnevoastra pentru Basescu si PDL este una fireasca iar eu in acest caz o respect .... .Fiecare este liber sa isi aleaga valorile in care crede!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 25 Mai 2009, ora 08:57

cind SETEA DE PUTERE este atit de mare, pozitionarea pe Dreapta sau pe Stinga esichierului politic,doctrina de partid,chiar nu conteaza ....se basculeaza stg.-drt. in tara asta ,incit a incerca sa-ntelegi cine unde e, este pierdere de vreme ! ciolanul este doctrina de baza !

vasiliscazacu

6 mesaje
Postat pe: 25 Mai 2009, ora 09:36

Este o varianta viabila. Asigura stabilitate. Elimina falsa birocratie. Sunt alaturi de monarhistii moderni.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 25 Mai 2009, ora 12:35

Pt. Republicanus

www.youtube.com/v/4tWHU0VyFts&hl=en&fs=1">www.youtube.com/v/4tWHU0VyFts&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">
www.youtube.com/v/CQmzpnjkXR4&hl=en&fs=1">www.youtube.com/v/CQmzpnjkXR4&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">
www.youtube.com/v/Evgh2cn5mnk&hl=en&fs=1">www.youtube.com/v/Evgh2cn5mnk&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

duemilanet_urbino

8 mesaje

Postat pe: 25 Mai 2009, ora 14:47

Si eu sint convins ca doar monarhia constitutionala poate salva aceasta tara de toata gasca asta de lepre aciuate la putere. Traditia noastra este Monarhia si nu republica impusa de tancurile sovietice si politrucii care au studiat la Moscova. Marile realizari ale acestui popor sint sub Monarhie (independenta, unirea ,apogeul economic , respectul altor tari sa nu uitam ca Titulescu era presedintele Natiunilor unite)

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 25 Mai 2009, ora 15:37

ei @republicanule,iti multumesc pentru frumoasa caracterizare pe care mi-ai facut-o in fata lui gabispas ! lumea in care traiesc eu este cu mult mai frumoasa decit a ta in mod sigur ! seara ,la culcare, am la ce lucruri frumoasa ma pot gindi....tu,la ce ? la criza ?la lumea ca o fiara ; la viata ca o lupta pe care nu esti sigur ca o vei cistiga? eu mi-am pus "merinde-n traista" ptr.lungul si anevoiosul drum al vietii ....fii si tu intelept si aduna-ti din timp ! P.S mai vreau sa-ti spun ceva :ce-ar fi sa te gindesti la mine -si sa-mi si multumesti ptr.asta - ca la acel "rau necesar " care-ti da ocazia sa-l combati expunindu-ti ideile , dezvoltindu- le/ te !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 25 Mai 2009, ora 16:05

ei,mai gabitule ,tu chiar crezi ca pe mine nu ma cuprinde disperarea ca tot ei....tot ei ....tot ei ...si inainte de ' 89 si dupa,iata ,aproape 20 de ani ? dar d'aia am merinde-n traista aia de care rizi tu fara sa intelegi despre ce vorbesc - ca sa am unde ma refugia !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 25 Mai 2009, ora 16:13

chiar esti saracut cu duhul si nici nu sti sa citesti si daca citesti,ce daca ?ca tot nu intelegi ! republicanus a zis ca eu le am pe astea cu zine,cu pitici,cu karma, cu zodii ; ca traiesc intro lume populata cu imparati si feti-frumosi ! caragiosule ! traista mea nu e plina cu lucruri materiale- sunt un amarit de pensionar- ci cu ginduri frumoase ! hai,du-te cu Dumnezeu,ca stric orzul pe giste !

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 25 Mai 2009, ora 20:02

afara in suturi cu PNL-PDL-UDMR. ; ar trebuii in exil cu ei, acesti vanzatori ai bogatiei romanesti, adica de tara.! - judecati in public

Ticu
sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 25 Mai 2009, ora 20:11

De la: duemilanet_urbino, la data 2009-05-25 14:47:37Si eu sint convins ca doar monarhia constitutionala poate salva aceasta tara de toata gasca asta de lepre aciuate la putere. Traditia noastra este Monarhia si nu republica impusa de tancurile sovietice si politrucii care au studiat la Moscova. Marile realizari ale acestui popor sint sub Monarhie (independenta, unirea ,apogeul economic , respectul altor tari sa nu uitam ca Titulescu era presedintele Natiunilor unite)

Uiti sa mentionezi mecanizarea agriculturii sistemele de irigatii,hihrocentralele,combinatele,alfabetizarea(asa proasta) etc ca tot sub monarhie au fost facute!

Citeste ce am postat mai sus,poate intelegi si tu ca o monarhie nu inseamna neaparat lipsa nesimtirii clasei politice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trezeste-te si nu mai trai in povestile cu printul pe cal alb!Pune si citeste toate postarile de mai sus si poate gasesti raspunsuri la intrebarile puse mai sus,gen de ce se rasculau taranii,muncitorii,minerii..........................cei multi(si prosti,ca nu aveau bani de mers la scoala,sac)tot prost traiau iar PIB-ul ala maret era concentrat in mainile catorva oameni(ca si azi )................................mai citeste Morometii sa vezi ce patea Moromete cu fonciirea si ce a trebuit sa faca ca sa-si trimita UN copil la scoala(nu cred ca avea destul pamant sa vanda sa-i trimita pe toti) Asa ca poti sa ma scutesti de ,,binefacerile regale''!

Apropo cine i-a pus sus pe comunisti??????????????? Antonescu cumva???????????

Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
Fosta membra 9am.ro

172 mesaje

Postat pe: 25 Mai 2009, ora 22:58

D’ALE CARNAVALULUI...(PRE)ELECTORAL

Romeo Tarhon

Luat la țintică(!) intervieveală(!) gazetărească, jupân Berceanul, nu departe de alde Vanghelie, în inconfundabilul dar scufundabilul lui stil șmecheresc-golănesc de repondent(!) ca la crâșmă, de interlocutor (mai degrabă stradal decât)guvernamental prețios și fițos, cu deficiențe în exprimare și formulare la ziceri și preziceri încâlcite și sucite, nu că le-ar amesteca voit, cu meșteșug, ci pentru că așa îi ies, așa le scoate și atât îl duce vocabularul, a reușit să dea un interviu nereușit (! )din care citez: „Eu personal cred 100% că președintele va candida”... și („nu știu daca va candida”)....”pentru că sunt convins că președintele nu a luat încă o decizie”.
Nu putem să nu remarcăm claritatea, indubitabilitatea și (s)cursivitatea exprimării ministrului pedelean, lexicalitate pe care nici Iosif Boda nu reușește să o sintactizeze(!) cu atâta fluență. Dar să îi trecem jupânului cu vederea aceste carențe de înțeles căci, atât de ocupat fiind cu politicile de vreo două decenii, nu a mai avut vreme să se mai îmbogățească și lexical (!). Aflăm, în schimb, din interviul `mnealui de Gâgă, că îl are la mână, vreau să zic la... telefon, laSMS pe musiu Geoană căruia i-a memorat următorul citat (din MEDIAFAX): „Geoană a declarat aseară la TVR (care „seară”și care „TVR” nu contează) că dacă ajunge președinte, va judeca actuala majoritate PDL-PSD prin prisma situației sociale și economice.... (cuvinte sucite și răsucite de parcă ar fi ale Băsescului)...și în funcție de realitățile electorale ale momentului”... „Postelectorale”, corectez eu, întrucât vorbirea celui care mălai la Cotroceni visează se referă la perioada de după cotrocezidențiale, când însuși Mircea (speră Geoană) va lua decizia privind soarta guvernării care nu va mai fi pedelisto-pesedistă ci viceversa, pesedisto-pedelistă și când „Președintele care va conduce România, va avea mai multe lucruri de făcut” (dar mai multe de desfăcut, zic eu...) „în sensul de a aduce națiunea într-o logică de coerență și solidaritate”. Iată și un politician care vorbește corent despre coerență, încât nici Vanghelie nu mai înțeles de ce a trebuit să-și semeseze(!) Berceanul memoria cu așa mesaj. Mă rog, jupânu-i jupân, face ce poftește cu telefonul lui (de serviciu). Mai cu tâlc și schepsiseala(!) mi s-a părut declarația potrivit căreia suspansul candidaturii Băsescului poate fi o stratagemă, un scenariu, un concurs de scenarii...Cuvintele, stimați cititori, îmi aparțin și reprezintă o „tălmăcire” a declarației (neinteligibile) a Berceanului care, răspunzând la problema succesorală a Bocului, dacă Băsescul își retrage flota, afirmă că despre „rezerva de cadre” nu s-a vorbit la partid în partid(!). E și greu de bănuit cine i-ar urma cotroceanului! Oricare jucător, de la Pele la Băse, are o rezervă în caz că se accidentează, sau, ca Mutu și Madona, că se droghează. Cât despre Antonescu, Crinul și Geoană, Mircea, Berceanul postulează: niște „nimeni”...până să fie impuși drept păpuși...adică șefi suspuși și supuși...
Și astfel, din interviul lui aburit-bramburit, ne lămurim că luminița lui Ciorbea s-ar putea să ajungă prin iarna asta, după alegerea președintelui, la capătul tunelului lui Băsescu în funcție de nemilosul procentaj de derapaj la șomaj: dacă trece de 10%, s-a zis, nu mai candidează...Aș! C-ești copil? .Nu cred neicusorule...Câtă vreme - pentru ca să zic așa – mai există miliardele de la FMI, are el grijă, bibicul, Băsebocul, să nu sară monșer șomajul. Motiv pentru care, ca un Socrate al înțelepciunii monumentale de partid, Berceanul a statutat(!): pedeliștii nu vor scoate pesediștii de la guvernare („de-ar mai duce-o pân-la toamnă, leliță...Ioaaană...”) și, puse una peste alta ( sau una sub alta, depinde cum privim...), „guvernul merge bine”. Parcă noi nu vedem cum calcă strâmb, șontârc, în străchini...
Dacă nu noi, ăștia mai puțin citiți, măcar Vanghelie care este confuz, abia ieșit din ședința de guverneală(!), a recunoscut: „Dacă nu înțeleg ceva, nu pot sta liniștit”. Și cum (r)omul chiar nu pricepe jocurile de culise, fiind „un pachețel de problemuțe” și nervișori (poate de la viermișori...), nici el nu mai este (el, care este) sigur că a înțeles de ce l-a mai dat afară din partid pe confrasu` Mădălinul, la mișto, să se facă independent pentru cotrocezidențiale, că se poartă în... d-ale carnavalului politic de la Oprescu încoace...

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 00:19

da, mytcor, cunosc foarte bine discursul ala, l-am vazut de zeci de ori...

nu pot sa nu zambesc atunci cand citesc in mesajele scrise de "marii monarhisti" care spun ca "regele ne salveaza de guvernul mondial din umbra si de noua ordine" si cand compar cu "amestecul imperialistilor straini si cercurilor revansarde straine in suveranitatea romaniei", discursul rostit de acolitii regimului ceausist... nu-ti seamana? Eu cred ca se vede cu ochiul liber ca da. Dam vina pe o conspiratie imposibil de dovedit, si asa castigam (sau speram sa castigam) popularitate, chiar daca nu oferim nimic concret, ba mai mult, mai si blocam (sau mai bine zis FURAM) niste drepturi cetatenesti...

Ce asemanare izbitoare intre ultima zvacnire a regimului ceausescu si incercarea total esuata a unora de a arata ca monarhia ar fi salvarea natiunii, nu pot sa nu rad cand remarc asta.

@duemilanet_urbino: bree, sa stii ca nu existau pe vremea lui Titulescu "Natiunile Unite", si dumneata faci parte probabil din aia care stiu istoria dupa ureche. Daca te uiti un pic la istorie o sa vezi cat de lipsita de valoare a fost LIGA NATIUNILOR (ca asa se numea, nu erau natiunile unite), ce politica externa esuata a dus Romania, cat de IZOLATA a ajuns Romania pe plan international, ce relatii ambigue a avut, de li s-a facut lehamite tuturor si nu ne-a ajutat nimeni, si cat de naiv a fost Titulescu sa creada ca Franta chiar ne va oferi vreun sprijin real sau ca Marea Britanie chiar va sari in apararea noastra. Dovada? Ne-au sfasiat teritoriul cum au vrut si NIMENI nu s-a opus.

Nu ma crede pe cuvant, cauta tratetele incheiate, cauta in istorie. Titulescu vroia alianta cu Franta si Marea Britanie care sa ne garanteze integritatea teritoriala. Cu ce s-a ales? Franta a incheiat un tratat de prietenie (care nu valora nimic in termeni concreti) si Marea Britania un tratat prin care ne garanta INDEPENDENTA (atentie, nu-i tot aia cu INTEGRITATEA, pentru ca teoretic putea sa ramana Bucurestiul si o raza de 10 km in jurul lui independent politic si sa se numeasca Romania).

Titulescu intr-adevar a vrut multe, pentru asta tot respectul. Dar ai sa vezi ca a esuat total in ceea ce si-a propus, asa ca inainte sa luam dupa ureche, hai sa studiem mai aprofundat, ai sa vezi ca nu e chiar asa.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 26 Mai 2009, ora 01:40

De la: gbispas, la data 2009-05-25 18:58:33
De la: gabigabi, la data 2009-05-25 16:13:02chiar esti saracut cu duhul si nici nu sti sa citesti si daca citesti,ce daca ?ca tot nu intelegi ! republicanus a zis ca eu le am pe astea cu zine,cu pitici,cu karma, cu zodii ; ca traiesc intro lume populata cu imparati si feti-frumosi ! caragiosule ! traista mea nu e plina cu lucruri materiale- sunt un amarit de pensionar- ci cu ginduri frumoase ! hai,du-te cu Dumnezeu,ca stric orzul pe giste !

Mamaie,oricum ar fi,nici orzul ala ca sa ai ce sa strici,nu ai de unde sa-l iei.Tu nu vezi ca habar n-ai ce spui.Spui ca ti-e ciuda ca tot ei....tot ei,.....Pai daca oricum ar fi,tot aia raman,atunci de ce-l mai vrei pe rege?Daca chiar spui ca intelegi ca tot ei,..tot ei.....oricum ar fi,.....ce speri sa se schimbe?Nici senilatatea ta,nu se mai poate schimba.
Dar inteleg acum.Te cauta moatea p-acasa si tu-ti faci de cap pe net.Nu-ti mai raspund.E inutil sa te pui cu prostii.Cineva spunea c-au mintea odihnita.Cand citesc ce scrii,imi dau seama ca avea foarte multa dreptate.

Eu nu sunt monarhistă...eu dau un vot pentru republică.... dar tu ești un mucos nesimțit!
Cum îți permiți să vorbești așa cu o doamnă...numai pentru că are alte convingeri politice?!
Să-ți fie rușine! Ți-ar place să vină un rahat cu ochi să-ți adreseze astfel de cuvinte când vei ajunge la vârsta dânsei?...Și asta doar pentru că gândește altfel!
Bleahhh!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 Mai 2009, ora 07:41

Republica monarhista. Gata, asta e. Si cu rege in virful patului, cum stam noi pe net.
A, da rege doar pe forum, cu presedinte prim ministru, si prim ministru ales in fiecare an sau de 2 ori pe an.
o sa iau premiul nobel ptr ideea asta.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Mai 2009, ora 07:51

@dorulet esti atit de fair-play ca m-ai impresionat ! iti multumesc....nu neaparat ca mi-ai luat apararea ci,pentru ca ai aparat un principiu ! inca o data

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Mai 2009, ora 07:57

dar cred ca se scapa din vedere faptul ca toti care au postat aici,simt ca RO se afunda si cauta o solutie....acu' ca este sau nu viabila ideea unora cu monarhia, viitorul o va dovedi si vointa natiunii ! dar modul asta de a "discuta" ,e inadmisibil !

Atahualpa

70 mesaje
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 07:58

Io sunt de opiniune sa vina porcii la putere.... cei din ”Ferma animalelor” de George Orwell... Cine stie? O noua epoca ”de aur” pentru nostalgici si o mare gaura neagra pentru ceilalti (ca mine) care am sperat, si am tot sperat... de 20 de ani sa avem si noi o bucatica de democratie (nu de salam,nici de portocala, nici de banane verzi coapte la intuneric). Se pare ca Republica e solutia. Monarhia e rasuflata: uitati/va in Europa: ce nu avem pe ce cheltui banii statului? Pe f....l unui rege? Hmmm! Nu mi-ar conveni... insa pe de alta parte ar fi doar unul care mananca mai mult (sper!!!) si nu un Parlament intreg (cine stie????)
Ganduri de motan umil si nepriceput!!!

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 26 Mai 2009, ora 08:49

De la: Atahualpa, la data 2009-05-26 07:58:06Io sunt de opiniune sa vina porcii la putere.... cei din ”Ferma animalelor” de George Orwell... Cine stie? O noua epoca ”de aur” pentru nostalgici si o mare gaura neagra pentru ceilalti (ca mine) care am sperat, si am tot sperat... de 20 de ani sa avem si noi o bucatica de democratie (nu de salam,nici de portocala, nici de banane verzi coapte la intuneric). Se pare ca Republica e solutia. Monarhia e rasuflata: uitati/va in Europa: ce nu avem pe ce cheltui banii statului? Pe f....l unui rege? Hmmm! Nu mi-ar conveni... insa pe de alta parte ar fi doar unul care mananca mai mult (sper!!!) si nu un Parlament intreg (cine stie????)
Ganduri de motan umil si nepriceput!!!

Corect se spune, "sa vina alti porci la putere" , ca ferma e mare .!

Ticu
Pagini: << 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: