back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 20:20

De la: sirboby, la data 2009-05-15 19:39:15
De la: mytcor, la data 2009-05-15 19:11:46
De la: sirboby, la data 2009-05-15 17:47:05
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-15 17:27:39bobule,nu vezi ca nu ai cu cine discuta serios,fiecare vede numai ce-i convine,asa incat e mai bine sa lasam pe fiecare in plata domnului,faca-se voia sa,s-auzim numai de bine!

Pai ma cam enerveaza cineva de pe topic(mihai5_2!!!) care face bascalie dar nu vine cu nimic concret,in schimb daca ii arati din surse necomuniste ceva(Time SUA) gata si ala a fost platit de comunisti sa zica asa,iar daca o afirmatie nu e iesita din gura regelui cu merite numai in pilotaj (masini si avioane),si la tradarea Romaniei acea afirmatie nu e adevarata ,ala e mincinos a fost platit de comunisti etc.,numai regele pilot(sau cum ar spune fratii nostri basarabeni CHILOT) e atot stiutor si cel neprihanit care nu poate sa minta,si sa fie las,sau fricos numai pentru ca aiesit pe o ,,teava regala"intr-o,,gaura si mai regala"
Mihai5_2 Carol al-II-lea a plecat cu un tren de bogatii si tablouri???????????????????????????????

Hai SIR, documenteaza-te !...cu privire la bunurile regale , iar din The Times-ul vremii, ai preluat si tu ce-au incropit propaganda comunista pt-a.si imprima foaiade partid a vremii, recte numai ceea ce interesa pentru defaimarea monarhiei romanesti. asa ca....

hai pune mana si ceteste !..www.itcnet.ro/history/archive/mi1998/current10/mi18.htm#top

cat despre vizita in SUA 1948 a Mj.S R. Mihai,...mai vorbim, s-asa vad ca un post nu mi-a fost afisat.

Ai dreptate Mytcor! www.time.com/time/magazine/article/0,9171,804493-3,00.html uite un ziar(fituica )comunista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sirboby, fii amabil, tradu-l !!!!!!!!

Two prominent D.P.s got a royal welcome to Manhattan: Rumania's ex-King Michael and his mother Queen Helen. They weathered a whopping (more than 150 newsfolk) press conference on the Queen Elizabeth, and set off on a tour of the town. They took in the Flower Show and the police lineup (where Michael was "mugged" for the Rogues' Gallery), shopped along Fifth Avenue, toured the docks, and visited a newspaper composing room. Michael later flew over the Statue of Liberty, and enjoyed the trip so much that he thought he might buy the plane.

Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 23:24

De la: mytcor, la data 2009-05-15 20:20:36Sirboby, fii amabil, tradu-l !!!!!!!!Two prominent D.P.s got a royal welcome to Manhattan: Rumania's ex-King Michael and his mother Queen Helen. They weathered a whopping (more than 150 newsfolk) press conference on the Queen Elizabeth, and set off on a tour of the town. They took in the Flower Show and the police lineup (where Michael was "mugged" for the Rogues' Gallery), shopped along Fifth Avenue, toured the docks, and visited a newspaper composing room. Michael later flew over the Statue of Liberty, and enjoyed the trip so much that he thought he might buy the plane.

Pai,adicatelea..cica..doua persoane simandicoase (D.P. o fi insemnand Dubious Person?? ) au avut parte de o primire regala in Manhattan..E vorba de fostul voevod de Rumania Mihaitza, si-a sa muma Lenutza.

Asa....si-au pus de-o conferintza de presa maricica,cu 'fo 150'jde jurnalisti pe Regina Elisabeta (o fi strada asta,sau au stat catarati pe batrana mumie?? ),apoi au purces la o raita prin targ.De aici devine nitzelush neclar..Ce-o fi Flower Show?! Un show cu flori,o galerie sau o cofetarie??Cred ca e un fel de gradina de zarzavaturi ambulanta.. In fine....Vorba e ca au avut de-a face cu chestia asta,probabil dand o raita si pe-acolo.Ce legatura are asta cu lineup-ul,care e o forma de identificare a politiei,nu stiu,dar probabil se refera la o aliniere de personaje care au scuturat labele celor doi in semn de fatarnica si slugarnica prietenie in fatza pozarilor,care ii imortalizau pentru vesnicia...editiei de seara a ziarului local..In paranteza,se precizeaza ceva despre care nu am nici o idee ( ),asa ca postez si eu ce am gasit mai apropiat de subject: ''The term is used figuratively by extension for any group of shady characters or the line-up of 'mugshot' photographs that might be displayed in the halls of a dormitory or workplace.''..Cu alte cuvinte,tot de pozari e vorba...probabil...

Au mai facut ceva cumparaturi pe la cate o dugheana de pe Fifth Avenue,un soi de strada dar si zona comerciala din Manhattan,au dat o tura prin port(la ce s-or fi uitat acolo ?!?) si au mers de-au aruncat un ochi printr-o editura de ziar..

Mai tarziu, Mihaitza a zburat pe deasupra marii cucoane din bronz numita,nu se stie de ce,Statuia Libertatii,si incantat peste masura de....avion ( ),s-a gandit ca poate l-ar cumpara (vise,taica...vise... )..Pe-aproape?!?

Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 00:42

Darkone, m-ai nenorocit !...din traducerea-ti nu rezulta ceea ce spune Sirboby !....

......esti mai tare decat Irina Nistor !...

ceva gen ; Simfonia Lalelelor.

Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 01:12

De la: mytcor, la data 2009-05-16 00:42:30Darkone, m-ai nenorocit !...din traducerea-ti nu rezulta ceea ce spune Sirboby !....

......esti mai tare decat Irina Nistor !...

ceva gen ; Simfonia Lalelelor.

....cea care traducea ''fu** you!'' cu ''du-te naibii''???

Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 01:45

yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesssssssss !..

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Mai 2009, ora 03:55

999www.youtube.com/v/upoMiLvfTK4&hl=en&fs=1">www.youtube.com/v/upoMiLvfTK4&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 16 Mai 2009, ora 03:56

999www.youtube.com/v/olLj_kpq3rc&hl=en&fs=1">www.youtube.com/v/olLj_kpq3rc&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 16 Mai 2009, ora 03:56

999www.youtube.com/v/-XFQDq9YeX0&hl=en&fs=1">www.youtube.com/v/-XFQDq9YeX0&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 16 Mai 2009, ora 07:59

buna dimineata,tuturor ! da,Sirule -adevarul este pe undeva,la mijloc ! ca nu ne putem convinge unul pe celalalt de "adevarul"nostru,iarasi este adevarat ,nu-i asa ? dar pina la urma este vorba de perceptia subiectiva a fiecaruia si tine de tipul educatiei primite si o afinitate sufleteasca cu un ceva anume ! ....dar asta nu inseamna ca nu putem fi fair play unii cu altii ! in fond,nu suntem dusmani,nu ? va doresc numai bine !
@ilie -deschide acel topic !

sirboby

1972 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 Mai 2009, ora 14:24

Foarte tare traducerea,Dark!
Mytcor m-am lamurit! Saracutul rege(fortat de comunisti sa abdice,el neavand nici o contributie la venirea comunistilor la putere,numai raul de Antonescu a fost de vina, ca asa era atunci ala care ii ajuta pe comunisti primea gloante drept rasplata,iar ala care se impotrivea primea medalie)dat afara abuziv de pe propietatea lui mostenita din strabuni(a se citi Romanica),in chiloti si cu vreo 6 rable(atunci se inventase programul rabla? ),ca trenul acei comunisti netremnici i l-au oprit la vama, ajungand el pe jos si inot,cu regina -mama in carca,basca cele 6 masini trase dupa el,ca de bani de benzina de unde? ,ajunge la New York!
Acolo el face ce face si ,aici au gresit ziaristii, trece la cumparaturi de pe una dintre cele mai exclusiviste strazi din lume! De fapt el nu facea cumparaturi ca plecase sarac din Romania,ci organiza o licitatie pentru a vinde ordin ala pobeda,sau deghizat in homeless,cersea printre bogatii lumii veniti la cumparaturi!
Referitor la avionul ala pacatos el,sarmanul,a vrut sa-l cumpere dar in rate din ajutorul de somaj in 3500 de ani,ce nu traiau americanii atat?
Sunteti multumiti? M-am facut monarhist! TRAIASCA REGELE!

E drept ca eu vreau sa traiasca Regele Suediei dar asta e alta discutie!
Mihai5_2 vezi ca m-ai lamurit ca a plecat in chilotei mihai I din Romania! Sau poate in pielea goala?

Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 16 Mai 2009, ora 14:49

De la: gabigabi, la data 2009-05-16 07:59:11buna dimineata,tuturor ! da,Sirule -adevarul este pe undeva,la mijloc ! ca nu ne putem convinge unul pe celalalt de "adevarul"nostru,iarasi este adevarat ,nu-i asa ? dar pina la urma este vorba de perceptia subiectiva a fiecaruia si tine de tipul educatiei primite si o afinitate sufleteasca cu un ceva anume ! ....dar asta nu inseamna ca nu putem fi fair play unii cu altii ! in fond,nu suntem dusmani,nu ? va doresc numai bine !
@ilie -deschide acel topic !

Buna ziua Gabi! Pai tocmai asta e problema nu? Eu am acceptat ca nu e chiar asa cum a zis propaganda comunista,ca a plecat cu un tren de aur si bogatii! Dar monarhistii (Mihai 5_2,Mytcor) nu vor sa admita ca nu a plecat sarac lipit si sustin sus si tare ca el a plecat in chiloti( sau in pielea goala cu frunza la ....ma intelegi cam ca Adam)!

In rest numai bine,tuturor monarhisti si republicani

Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 16 Mai 2009, ora 20:38

Pe toti monarhisti si republicani ii rog sa-mi scuze greselile de scriere! Dupa cum a observat Gabi nu prea mai am timp de postari si scriu repede fara a ma mai corecta!

Mai sus e comunisti NETREBNICI si nu netremnici cum prost am scris eu!

NU LASATI COPIII SA CITEASCA DUPA MINE CA INVATA GRESIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

e_lemna

7 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:18

Republica,negresit. Imbuibatii nu mai au ce cauta la conducerea tarii. Au supt destul de la Carol incoace.
Au venit cu mana goala si prin asuprirea poporului au construit pentru ei castele si vor ca sa fie cat mai multi prosti , care sa-i slugareasca. Nici o sansa, oamenii s-au mai desteptat un pic.Deja, in lume, monarhiile isi traiesc ultimele clipe.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 08:09

buna dimineata !
@sirule, ti-am ramas datoare cu raspunsul ala despre Nationalizare ,despre care mi-aduc aminte ca-nseamna : trecerea Totala si fara Despagubire a unui bun personal al cuiva,in folosul natiunii ( a statului ,adica ! ) ....ca atare,povestea cu nationalizarea bancilor din America despre care facusi tu vorbire,n-are nici in clin-nici in mineca ,intrucit Statul A DAT bancilor ptr. a se salva de la faliment si astfel,cumparind actiuni la acea banca, devine actionar la ea ! deci : A DAT - nu a luat cu japca precum comunistii ! si ca sa-nchei : nu,nu am avut nimic de recuperat ; nici case,nici nimic !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 08:13

@ e lemn - deci ii preferi pe imbuibatii rosii si pe cei noi imbogatiti ,care sunt in legatura unii cu altii- nu stiu daca te-ai prins ! e bine,ce sa zic !

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 17 Mai 2009, ora 12:46

Sirboby n-ai tradus ,...rusinica !...phai tu te iei dupa pamflezia lui Darkone ?....

Nu cred sa fii spus ceva impotriva maresalului vr-odata, de fapt, ambii au platit in fata regimului bolsevic al vremurilor respective.

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 22:56

De la: gabigabi, la data 2009-05-17 08:09:56buna dimineata !
@sirule, ti-am ramas datoare cu raspunsul ala despre Nationalizare ,despre care mi-aduc aminte ca-nseamna : trecerea Totala si fara Despagubire a unui bun personal al cuiva,in folosul natiunii ( a statului ,adica ! ) ....ca atare,povestea cu nationalizarea bancilor din America despre care facusi tu vorbire,n-are nici in clin-nici in mineca ,intrucit Statul A DAT bancilor ptr. a se salva de la faliment si astfel,cumparind actiuni la acea banca, devine actionar la ea ! deci : A DAT - nu a luat cu japca precum comunistii ! si ca sa-nchei : nu,nu am avut nimic de recuperat ; nici case,nici nimic !

Conform DEX:NAȚIONALIZÁ, naționalizez, vb. I. Tranz. 1. A trece din proprietate particulară în proprietatea statului unele întreprinderi, pământul, unele zăcăminte etc. 2. (Rar) A imprima sau a da caracter național, a adapta la specificul național. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. nationaliser.
Sursa: DEX '98 |
Nu spune nimic ca e fara sau cu despagubire!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Asa ca daca ceva se trece din propietate privata in propietate nationala e NATIONALIZARE! Cum au nationalizat comunistii si cum au nationalizat guvernul SUA e alta discutie!!!!!!!!!!

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 23:01

De la: mytcor, la data 2009-05-17 12:46:11Sirboby n-ai tradus ,...rusinica !...phai tu te iei dupa pamflezia lui Darkone ?....

Nu cred sa fii spus ceva impotriva maresalului vr-odata, de fapt, ambii au platit in fata regimului bolsevic al vremurilor respective.

Pai traducerea lui Dark e buna! Stilul e diferit! Chiar vrei sa iti traduc eu? Eu zic ca tu ai inteles ce vreau sa zic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Deci tu sustii ca mihaita a plecat din Romanica cu frunza la ...............ca Adam? Eu zic ,asa cum am scris si mai sus ca nu a plecat cu un tren cu bogatii(cum au zis comunistii)dar nici cu mana-n c------u------r nu a plecat ,daca era asa nu avea bani de cumparaturi prin New York! sau cumpara de pe la ,agazine mai putin exclusiviste!
Oricum tu il vrei pe mihaita rege al Romaniei?

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 18 Mai 2009, ora 06:22

buna dimineata de luni ! sa va mearga bine tuturor,asa va doresc !

@sirule,esti dragut ! daca vrei sa spui ca-i nationalizare si nu parteneriatul bancii cu statul american,de ce sa-ti stric eu ziua ! fie ca tine !

21goot

103 mesaje

Postat pe: 18 Mai 2009, ora 13:31

buna tuturor
care dintre noi stie adevarat cum a fost plecarea lui mihai
si care au fost motivele si tranzactile dintre nicu si mihai etc .
domnilor noi vb mult despre aceasta istorie la care noi normal nu stim multe despre regulii regale etc
dar putem lua exemple din alte state regale cum este bine sau rau -si asa ne putem face o idee .
exp in italia in insula samdoria etc . este o zona regala neutra da , au moneda lor o duc foarte bine -sant liberi pot circula in europa etc .
in anglia - in suedia etc - noi trebuie sa ne deschidem cultura ca avem scoli fiecare a facut o scoala a invatat despre etc .
azi santem in sec xx si putem face o diferenta de mentalitatea de acum si ce-a de atunci etc -
dar cum noi vb mereu de trecut nu vom putea trece prezentu .
eu am spus pe alte teme la noi in romania se poate incerca doar cateva modalitati
ori cu vadim - etc
ori cu rege etc -
ori o tara neutra sa ramanem cu moneda noastra dar aceasta varianta este prea tarziu sa o avem in calcul - si stiti de ce etc -
poate sa vina boc sau boboc sau geoana cu oala si multi alti ca si ei ca eu va spun romania va ajunge o tara condusa din spatele mafiei rom -
si tot asa va fi pentru a avea un trai bun copii nostri vor mai trece ani buni etc .
va multumesc si scuze
ciao rom

cristal
haihui09

38 mesaje
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 21:00

Te gandesti la vacanta?
w w w.taberelemele . ro

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 20 Mai 2009, ora 14:01

De la: 9am013721, la data 2009-05-18 13:31:02buna tuturor
care dintre noi stie adevarat cum a fost plecarea lui mihai
si care au fost motivele si tranzactile dintre nicu si mihai etc .
domnilor noi vb mult despre aceasta istorie la care noi normal nu stim multe despre regulii regale etc
dar putem lua exemple din alte state regale cum este bine sau rau -si asa ne putem face o idee .
exp in italia in insula samdoria etc . este o zona regala neutra da , au moneda lor o duc foarte bine -sant liberi pot circula in europa etc .
in anglia - in suedia etc - noi trebuie sa ne deschidem cultura ca avem scoli fiecare a facut o scoala a invatat despre etc .
azi santem in sec xx si putem face o diferenta de mentalitatea de acum si ce-a de atunci etc -
dar cum noi vb mereu de trecut nu vom putea trece prezentu .
eu am spus pe alte teme la noi in romania se poate incerca doar cateva modalitati
ori cu vadim - etc
ori cu rege etc -
ori o tara neutra sa ramanem cu moneda noastra dar aceasta varianta este prea tarziu sa o avem in calcul - si stiti de ce etc -
poate sa vina boc sau boboc sau geoana cu oala si multi alti ca si ei ca eu va spun romania va ajunge o tara condusa din spatele mafiei rom -
si tot asa va fi pentru a avea un trai bun copii nostri vor mai trece ani buni etc .
va multumesc si scuze
ciao rom

Imi place ! ori cu vadim - etc
ori cu rege etc !

Ticu
9am053647

2 mesaje
Oras: Medias

Postat pe: 20 Mai 2009, ora 19:49

CE AVEȚI, FRAȚILOR? TOȚI VREȚI MONARHIE? ESTE O MINUNE CĂ ȘI ALȚII GÂNDESC CA MINE! DESIGUR, UNUI FOST REGAT I SE POTRIVEȘTE NUMAI FORMA CONSTITUȚIONALĂ DE MONARHIE. DAR, ACEASTĂ OPȚIUNE RĂMÂNE DOAR UN VIS FRUMOS... PĂCAT!

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 20 Mai 2009, ora 23:04

De la: 9am053647, la data 2009-05-20 19:49:48CE AVEȚI, FRAȚILOR? TOȚI VREȚI MONARHIE? ESTE O MINUNE CĂ ȘI ALȚII GÂNDESC CA MINE! DESIGUR, UNUI FOST REGAT I SE POTRIVEȘTE NUMAI FORMA CONSTITUȚIONALĂ DE MONARHIE. DAR, ACEASTĂ OPȚIUNE RĂMÂNE DOAR UN VIS FRUMOS... PĂCAT!

Mergand pe ce spui tu, ajungem la concluzia ca nici o tara nu trebuie sa fie republica, pentru ca mai toate sunt foste regate (in afara de SUA poate). Daca am lua ce zici tu, n-ar trebui sa existe republici astazi, ori ce spui tu este ridicol, simplul fapt ca un stat a fost la un moment dat regat nu inseamna ca trebuie sa ramana regat forever sau sa redevina dupa ce a avut o schimbare catre republica.

Cele mai "afurisite" republici din ziua de azi au fost si ele monarhii la un moment dat in istoria lor (repet, cu exceptia SUA) vezi Franta, vezi Germania, vezi Italia.

Logica si istoria asta, mama lor!

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 00:50

Pentru cei carora le place istoria adevarata, si nu numai :

Spre stiinta celor care sunt "suporterii" Regalitatii in Romania :

ro.wikipedia.org/wiki/Palatul_Cotroceni

“ În 1862 Alexandru Ioan Cuza a hotărât să utilizeze Mănăstirea Cotroceni ca reședință domnească de vară.

La inceputul domniei Principele Carol I al României primește ca reședință de vară vechile case domnești de la Cotroceni. Carol I hotărăște să construiască în incinta mănăstirii un palat, în folosința moștenitorilor coroanei, care să-i servească drept reședință oficială în București. Planurile edificiului au fost realizate de arhitectul Paul Gottereau în stil clasic venețian. În mai 1883 se deschide Guvernului un credit de 1 700 000 de lei pentru dărâmarea vechilor case domnești și construirea palatului de la Cotroceni. Construcția a început în anul 1888. "

Deci intai Constructiile respectivei Manastiri au primit cinstea de a fi "Resedinta Domneasca" (de pe vremea lui Constantin Brancoveanu si ulterior de catre Alexandru Ioan I Cuza (primul si adevaratul Domn al Romaniei, nu Prinepele Carol).

Carol I a primit din partea Guvernului Romaniei in folos constructia Palatului ce a fost ridicat prin CREDITUL ce acest Guvern la facut (1 700 000 lei AUR). Deci acest Palat, NU A FOST FACUT din banii personali ai acestui "venetic" german.

Ulterior si Castelul Peles si Anexele a fost facut tot prin BANII tarii, asa cum au fost facute toate "averile" Dinastiei Regale. Lui Mihai I cand a fost "gonit" din tara trebuia sa i se dea exact cu ce a venit "stramosul" lui atunci cand l-a adus Bratianu in Romania. Cumva, stiti cu ce a venit acest "printisor" ?! Si stiti cumva cu ce a plecat din Romania dupa ce a ABDICAT ATAT EL CAT SI URMASII LUI ? De fapt el nici nu mai era de drept REGE al ROMANIEI, odata ce ruda lui de drept, Carol al II -lea, renutase la acelasi Tron pentru el si urmasii sai (era nepot de al doilea dupa unchi, deci ruda indepartata). Binenteles ca tot niste "tradatori de tara" ca "urmasii lui Bratianu", puteau sa-l numeasca pe el Rege.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 21 Mai 2009, ora 00:55

Numai cu promisiuni

De departe, de la țară
Tocmai de la Pomârlăni
Vine agale Stan Ilie
Cu o căruță de coceni
Și cum vine Stan Ilie
Legănat în zvon de vară
Pe căruța lui, de-asupra
Pripășitu-s-a o cioară.

Carul merge, cale lungă
Spre oraș fără habar
Și ajunge-n capitală
Tot așa cu cioara în car.
Deodată, prin văzduhuri
Se rotește o altă cioară
Și se așează în căruță
Lângă cioara de la țară.

Și în aceiași feerie
Veșmânatată în culori
Pe căruța lui Ilie
Satu de vorbă două ciori:
- Vai, cheri, ce bine-mi pare
Că ești gigea și sprințară
Dar spune-mi cu mâncare
Cum o duceți voi la țară?

- Ah! La țară e o minune
Zice cioara cu temei
Pretutindeni flori și vite
Și e bălegar cât vrei
Boi și vaci și cai și tauri
Și junice înțărcate,
Tot se balegă pe drumuri
Și mănânci pe săturate.

- Da în oraș, aici, cum merge?
Întreabă cioara de la țară.
- Vai, la noi, e jale mare
Jale mare surioară.
Peste tot, pe străzi frumoase
Pe șosele bulevarde
Doar mașini și limuzine
Numai Roll-suri și Packarduri
Claxsonează cu ardoare
Pufăiesc din poloboc
Dau drumuri la damfuri, însă
Nu se balegă deloc.

Nici tramvaiele luxoase
Și cu lume foarte schic
Din Obor, din Tei, din gară
Nu se balegă un pic
Încât dragă surioară
Cu asemenea programe
Tot trăind aici, în centru
Ce mai vorbă, mor de foame.

Dar arareori pe uliți
Mohorâte, de pe deal
Când se cerne – o birjă șchioapă
Cu un amărât de cal
Pirpiriu, osos și jalnic
Slab, bătut de Dumnezeu
Mă țin lângă el că poate
Poate am să mănânc și eu.

Zbor, cobor, alerg de foame
Simt că sufletul îmi iese
Și alerg, alerg într-una
Eu alerg și calul bese
Bese el, dar am speranță
Că e drumul lung și greu
Îmi promite într-una, poate
Poate-am să mănânc și eu.
Fără să-și îndrug minciuni
Nu mă pot hrăni fetică
Numai cu promisuni.

I.Lazarovici

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 00:59

Concluzie :

Daca nu il putem recunoaste pe Mihai I - rege al Romaniei, cu atat mai mult nu putem sa-l recunoaste pe Duda - ca Principe al Romaniei. Denumirea de "al Romaniei" este o functie pe care trebui sa ti-o da ROMANIA (ca POPOR si Stat) si nu Casa Regala (care fusese o data pe aici), cum gresit se interpreteaza de unii "atotstiutori".

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 17:03

da' cine ne cere sa-l recunoastem pe Radu Duda ca fiind "al Romaniei " ? despre ce vorbim ? de ce facem un talmes-balmes din toate,de nu mai se-ntelege nimic ? cine are interes sa bage-n sperieti oamenii,scotind tot felul de gogorite pe piata zvonurilor ?cetateanul in cauza va candida ca presedintele tarii care este Republica Parlamentara !

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 22 Mai 2009, ora 08:19

De la: eugenb, la data 2009-05-21 00:59:43 ....nu putem sa-l recunoaste pe Duda - ca Principe al Romaniei. Denumirea de "al Romaniei" este o functie ....

La și mai mulți le este greu să-l recunoască pe Băsescu ca Președinte al României. Denumirea de "al Romaniei" NU este o functie precum nici funția de principe nu există. Putem vorbi însă de funcția de Președinte al României.
De la: gbispas, la data 2009-05-21 18:52:47 ... .... Si cainii rad.
.
Cîinii nu rîd. Cîinii latră. Și caravana trece.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 22 Mai 2009, ora 08:50

n-am intrat pe blogul lui,asa ca nu stiu despre ce-i vorba ! dar avem o printesa Caragea; avem in print Stirbey,de ex....oamenii astia NU AU VOIE sa se implice in viata cetatii daca simt ca trebuie ,ca-i necesar chiar,intrucit Romania a decazut nepermis de mult si sa incerce o revenire la valorile morale necesare unei natiunii pentru A FI ?

Pagini: << 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: