sirboby
1972 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
Postat pe: 12 Mai 2009, ora 18:54
De la: mihai5_2, la data 2009-05-12 01:48:07S-au spus și lucruri mai grave și pe vremea monarhiei și în cea comunistă. De exemplu povestea cu vagoanele de aur a lui Mihai
Si poti tu mihai sa spui ca nu sunt adevarate? Din ce dracu a trait el pana azi? A muncit? Ca ce?
Dar stiu tot ce nu convine e fals numai ce zice el(+dudele+fetele lui+alti printi si printese) e adevarat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eu zic ca ,deobicei adevarul e undeva pe la mijloc! Nu o fi fost chiar un tren,dar nici cu mana in c-----u------r nu a plecat!
Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți
Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți
Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri
Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri!
Parazitii (Noi vrem respect)
sirboby
1972 mesaje
Postat pe: 12 Mai 2009, ora 19:13
Potrivit unor documente de arhivă recent declasificate ale ministerului britanic de externe, Foreign Office, când regele Mihai a părăsit România, valorile sale financiare se ridicau la 500.000 franci elvețieni[57]. Acestea ar fi fost, se pare, primite de la guvernul comunist, conform transcrierilor sovietice recent declasificate[58] ale convorbirilor oficiale dintre Stalin și prim-ministrul român Petru Groza. Regele Mihai a negat în repetate rânduri în trecut[59][60][61] că guvernul comunist i-ar fi permis să ia cu sine în exil vreo valoare financiară sau bunuri de valoare în afară de patru automobile personale, încărcate în două vagoane de tren. În timpul vizitei ulterioare la New York din martie 1948[62], Mihai și-a permis să meargă la cumpărături pe Fifth Avenue, artera comercială cea mai scumpă din lume[63]. De asemenea, lui Mihai i-a plăcut atât de mult avionul în care a survolat Statuia Libertății, încât s-a gândit că l-ar putea cumpăra[
De la Wikipedia
twincle
275 mesaje
Oras: Iasi
Postat pe: 12 Mai 2009, ora 20:11
De la: sirboby, la data 2009-05-12 18:54:34
De la: mihai5_2, la data 2009-05-12 01:48:07S-au spus și lucruri mai grave și pe vremea monarhiei și în cea comunistă. De exemplu povestea cu vagoanele de aur a lui Mihai
Si poti tu mihai sa spui ca nu sunt adevarate? Din ce dracu a trait el pana azi? A muncit? Ca ce?
Dar stiu tot ce nu convine e fals numai ce zice el(+dudele+fetele lui+alti printi si printese) e adevarat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eu zic ca ,deobicei adevarul e undeva pe la mijloc! Nu o fi fost chiar un tren,dar nici cu mana in c-----u------r nu a plecat!
A stat in spatele prostilor cu aiurelile cu care a venit in tara ca el mereu a fost cinstit si nu are nevoie de nimic si cu "fagaduieli" ca va avea grija de fraieri cind isi va recupera averea lasata in tara , s-a distrat , si a terminat averea cu care a plecat din tara !Dovada ????A revenit in tara golan pirlit , asa cum au venit cu aproape doua secole... iar acum unde vezi si auzi: a cui e padurea ? a regelui ! a cui e castelul? a printilor ! a cui e muntele ? a familiei regale ! Si este adevarat ca el, necajitul , cit a fost in strainatate , a sadit pomi , a luat o piatra si i-a pus drojdie si a crescut un ditamai munte ...Oare cind va revendica si drepturile asupra Dunarii ???Motivatia ar fi ! izvoraste din tara unde si-a petrecut o parte din viata distractiva din strainatate , iar el cu toata liota de printi printese , etc. au curatat apa
teo
mihai5_2
291 mesaje
Postat pe: 12 Mai 2009, ora 20:41
De la: sirboby, la data 2009-05-12 19:13:58 Potrivit unor documente de arhivă recent declasificate ale ministerului britanic de externe, Foreign Office, când regele Mihai a părăsit România, valorile sale financiare se ridicau la 500.000 franci elvețieni[57]. Acestea ar fi fost, se pare, primite de la guvernul comunist,
.
Comuniștii să dea??!! Ăia nu știau decît să ia. Nu știau să conjuge verbul "a da" la persoana întîia numai dacă era vorba de dat bătaie sau ani de temniță.
De la: sirboby, la data Mihai și-a permis să meargă la cumpărături pe Fifth Avenue, artera comercială cea mai scumpă din lume[63]. De asemenea, lui Mihai i-a plăcut atât de mult avionul în care a survolat Statuia Libertății, încât s-a gândit că l-ar putea cumpăra.
De la Wikipedia
Păi da, pentru securitate era suficient să știe ce gîndești, nu mai trebuia să și faci, ca să te aresteze. Dar eu am aflat din surse apropiate Casei Regale că ia păcălit! El se gîndea de fapt să cumpere Statuia Libertății
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
Oras: BUCURESTI
Postat pe: 12 Mai 2009, ora 20:58
De la: mihai5_2, la data 2009-05-12 20:41:24 Comuniștii să dea??!! Ăia nu știau decît să ia. Nu știau să conjuge verbul "a da" la persoana întîia numai dacă era vorba de dat bătaie sau ani de temniță
.
Comunistii pentru a se instala la putere au dat mai mult decat crezi, domnule Mihai. Orice schimbare de regim se realizeaza cu o puternica sustinere financiara, si metodele folosite deepasesc cu brio limitele bunului simt.
De la: mihai5_2, la data 2009-05-12 20:41:24Păi da, pentru securitate era suficient să știe ce gîndești, nu mai trebuia să și faci, ca să te aresteze. Dar eu am aflat din surse apropiate Casei Regale că ia păcălit! El se gîndea de fapt să cumpere Statuia Libertății
Oricat incerci sa riduculizezi situatia, adevarul este ca acesti nemernici din familia regala nu fac cinste Romaniei.
Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
sirboby
1972 mesaje
Postat pe: 12 Mai 2009, ora 20:58
De la: mihai5_2, la data 2009-05-12 20:41:24
De la: sirboby, la data 2009-05-12 19:13:58 Potrivit unor documente de arhivă recent declasificate ale ministerului britanic de externe, Foreign Office, când regele Mihai a părăsit România, valorile sale financiare se ridicau la 500.000 franci elvețieni[57]. Acestea ar fi fost, se pare, primite de la guvernul comunist,
.
Comuniștii să dea??!! Ăia nu știau decît să ia. Nu știau să conjuge verbul "a da" la persoana întîia numai dacă era vorba de dat bătaie sau ani de temniță.
De la: sirboby, la data Mihai și-a permis să meargă la cumpărături pe Fifth Avenue, artera comercială cea mai scumpă din lume[63]. De asemenea, lui Mihai i-a plăcut atât de mult avionul în care a survolat Statuia Libertății, încât s-a gândit că l-ar putea cumpăra.
De la Wikipedia
Păi da, pentru securitate era suficient să știe ce gîndești, nu mai trebuia să și faci, ca să te aresteze. Dar eu am aflat din surse apropiate Casei Regale că ia păcălit! El se gîndea de fapt să cumpere Statuia Libertății
Mihai intre paranteze e o cifra care indica sursa [63]= Time U.S.A. 22 martie 1948 dar parca si astia erau si sunt comunisto-securisto-stalinisto-ceausisti de rit nou si vechi!
Si parca au primit si o decoratie de la tatucul Stalin (ordinul Victoria,parca Орден Победы)
Dwight D. Eisenhower (Statele Unite)
Josip Broz Tito (Iugoslavia)
Bernard Montgomery (Regatul Unit)
Michal Rola-Zymierski (Polonia)
Mihai I al României (ultimul decorat care mai este în viață)
sirboby
1972 mesaje
Postat pe: 12 Mai 2009, ora 21:15
Расцветали яблони и груши,
Meri si peri inflorisera?
Поплыли туманы над рекой.
Ceata plutea pe rau
Выходила на берег Катюша,
Katiusa a pasit pe mal
На высокий берег на крутой.
Pe malul moale..(cred)
Выходила, песню заводила
Mergea,cantand un cantec
Про степного, сизого орла,
Despre un vultur gri de stepa
Про того, которого любила,
Despre adevarata-i iubire
Про того, чьи письма берегла.
Ale carei scrisori le pastra
Он ты, песня, песенка девичья,
O tu cantec,cantecel pentru fecioara
Ты лети за ясным солнцем вслед.
Cap pentru stralucitorul soare
И бойцу на дальнем пограничье
Si reper? pentru soldatul de pe granita indepartata
От Катюши передай привет.
Cu salutari de la katiusa
Пусть он вспомнит девушку простую,
Lasa-l sa-si aminteasca o fata obisnuita
Пусть услышит, как она поет,
Si sa auda cum ea canta
Пусть он землю бережет родную,
Lasa-l sa aiba grija/pastreze de patria mama
А любовь Катюша сбережет.
Cum Katiusa pastreaza iubirea lor
Dedicatie pentru iubitul tau rege,Mihai 5_2
Poate gasesc si un cantec care il preamareste pe prietenul lui Stalin!
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
Postat pe: 12 Mai 2009, ora 22:08
mihai5_2
291 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 01:25
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-12 20:58:11 Comunistii pentru a se instala la putere au dat mai mult decat crezi
De unde domn'e, de unde?? Din cotizația ucenicului cizmar Ceaușescu Nicolae și croitoresei Petrescu Elena. Sau poate din ajutorul de șomaj a mecanicului de locomotivă proapăt evadat din închisoare Gheorghiu Gheorghe alias Dej. Ciudată viziune aveți despre acele vremuri.
De la: mihai5_2, la data 2009-05-12 20:41:24 Oricat incerci sa riduculizezi situatia, adevarul este ca acesti nemernici din familia regala nu fac cinste Romaniei.
Spre deosebire de președinții României.
De la: sirboby, la data 2009-05-12 20:58:45 Mihai intre paranteze e o cifra care indica sursa [63]= Time U.S.A. 22 martie 1948 dar parca si astia erau si sunt comunisto-securisto-stalinisto-ceausisti de rit nou si vechi! ...
Eu, am citat sursele mele și mai de încredere: "surse" din Casa Regală. Așa că ascultați ce vă spun eu. E sigur: voia să cumpere Statuia Libertății!!! Noroc că a intervenit CIA la timp. Era totul pregătit, urma ca exact peste 10 zile de la 22 martie să o expedieze în secret în Elveția la Versoix
De la: sirboby, la data 2009-05-12 20:58:45 Si parca au primit si o decoratie de la tatucul Stalin (ordinul Victoria,parca Орден Победы)
O asemenea decorație într-o asemenea companie nu poate decît să-i facă cinste.
vaccin_tudor
2 mesaje
Oras: Craiova
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 09:41
Dorin_Ilie, mihai5_2, si sirboby, bai frustratilor! Voi ori aveti afaceri cu statul si automat aveti tot interesul sa il pupati in khour pe Base, ori sunteti niste copii de comunisti prosti, securisti de duzina, delatori voluntari.
Cum puteti compara Monarhia cu Republica!!
Mai ales tampitul care spunea ca Romania nu are traditie monarhica... bai licurici de Petrosani, ia zi-mi si mie ce traditie republicana are Romania, ba prostule, ca daca stau sa imi amintesc eu bine, in afara Republicii de la Ploiesti si a Falansterului de o saptamana de la Scaeni, Romania a devenit republica din 1948. Spui asta de parca Stefan Cel Mare ori Mihai Viteazul au fost presedinti, iar Buzestii neam de prim-ministri.
Si Mihai5_2, bai pterodactil prostanac... ia fa tu comparatie intre copii Regelui si ai lui Base ori al lui Tzapu. Mi-e teama ca beizadelele prezidentiale ies in dezavantaj, incepand cu Afacerile Tigareta din 1998 si culminand cu aportul adus dezvoltarii gramaticii romanesti (de ex:"succesuri").
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 09:50
Alooo !...Vaccinatu', ce-ai d'le cu Mihai 52 ?...reciteste-i postarile s-ai sa te dumiresti , asa ca-ti recomand atentie si pacienta mon cher !...
gabigabi
12108 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 10:16
ce figuri sunteti voi, mai oameni buni ! vorba lui Mihai : cind au dat comunistii ceva, innafara de bataie ca sa-i "convinga" pe tarani sa semneze ptr.cooperizare,de ex. ! ca ai citat tu @sirule din Time USA din martie ' 48 ,ce mare scofala ca rusii sa declare ca i-au dat tot aurul din lume si americanii sa se prefaca ca i-ar crede ?!? si daca le-ar fi spus ca Mint ,ce s-ar fi rezolvat in afara de a si-i pune-n cap ? si numai asta nu-si doreau americanii ,deja inspaimintati de comunism si intocmind listele lor negre cu cei care "zimbeau" spre stinga rosie !veneau in RO sa reinstituie democratia ? vax.....50 de ani i-au asteptat romanii,si ? hai sa fim onesti cu noi insine ...
Tycu
3787 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 11:41
De la: vaccin_tudor, la data 2009-05-13 09:41:51Dorin_Ilie, mihai5_2, si sirboby, bai frustratilor! Voi ori aveti afaceri cu statul si automat aveti tot interesul sa il pupati in khour pe Base, ori sunteti niste copii de comunisti prosti, securisti de duzina, delatori voluntari.
Cum puteti compara Monarhia cu Republica!!
Mai ales tampitul care spunea ca Romania nu are traditie monarhica... bai licurici de Petrosani, ia zi-mi si mie ce traditie republicana are Romania, ba prostule, ca daca stau sa imi amintesc eu bine, in afara Republicii de la Ploiesti si a Falansterului de o saptamana de la Scaeni, Romania a devenit republica din 1948. Spui asta de parca Stefan Cel Mare ori Mihai Viteazul au fost presedinti, iar Buzestii neam de prim-ministri.
Si Mihai5_2, bai pterodactil prostanac... ia fa tu comparatie intre copii Regelui si ai lui Base ori al lui Tzapu. Mi-e teama ca beizadelele prezidentiale ies in dezavantaj, incepand cu Afacerile Tigareta din 1998 si culminand cu aportul adus dezvoltarii gramaticii romanesti (de ex:"succesuri").
Se spune ca "de taceai , filozof ramaneai "- ne mananca istoria de tot .Pe rand; Romania a devenit republica in 1947 [ nu '48] ;- cum sa aiba Romania traditie monarhica bre ? ca ne rad istoricii. Retine asta ca : un stat ca sa fie monarhie sau republica, trebuie sa fie independent., ori cred ca se stie ca independenta la noi a venit in 1877, si de atunci tara a devenit monarhie ;Carol I --1947, Mihai I Pana atunci tarile romane erau vasale turcului si austro-ungariei pana in 1918 , asa ca marii domnitori ai nostrii erau voievozi, adica nu monarhi , ca nu erau regi. ! clar ? asa ca cere-ti scuze lui dorin_ilie ,si sirboby,spui ca nu ai stiut si gata . !Iar cu Vadim afla ca ala e singurul care te poate scapa de mafiotii de la noi .
Ticu
Tycu
3787 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 11:53
De la: gabigabi, la data 2009-05-13 10:16:19ce figuri sunteti voi, mai oameni buni ! vorba lui Mihai : cind au dat comunistii ceva, innafara de bataie ca sa-i "convinga" pe tarani sa semneze ptr.cooperizare,de ex. ! ca ai citat tu @sirule din Time USA din martie ' 48 ,ce mare scofala ca rusii sa declare ca i-au dat tot aurul din lume si americanii sa se prefaca ca i-ar crede ?!? si daca le-ar fi spus ca Mint ,ce s-ar fi rezolvat in afara de a si-i pune-n cap ? si numai asta nu-si doreau americanii ,deja inspaimintati de comunism si intocmind listele lor negre cu cei care "zimbeau" spre stinga rosie !veneau in RO sa reinstituie democratia ? vax.....50 de ani i-au asteptat romanii,si ? hai sa fim onesti cu noi insine ...
Foaie verde de cicoare, la ficare postare, iti ofer cu drag o , ca sa nu ai suparare . Gabi, taranii nu au fost batuti sa semneze cooperativizarea , au fost convinsi cu vorba,adica i-a scos din mizeria si paduchismul in care erau, cu ajutorul CAP-ului si-au facut palate, si masini .Sa fii vazut taranii din CAP din Balta Brailei cu case cu etaj, si unii cu cate doua autoturisme, datorita CAP-ului.In 1947, Mihai I a plecat cu 8 vagoane cu bogatii si a venit cu 8 vagoane de pretentii .
Ticu
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 12:25
Ticulicaaa, astazi n-am timp de tine,... dar revin !...Ti-ar colhozurile ale dreaq !..
"Imediat dupa ce, in 1945, comunistii au acaparat in mod fraudulos controlul statului roman, a inceput seria proceselor prin care va fi decapitata elita politica, militara si social-culturala a tarii
Decretul-lege din 21 aprilie 1945 legifera o inventie comunista satanica: "Tribunalul Poporului". O instanta speciala de judecata, neexistenta pana atunci, care va deveni principala arma de exterminare a "elitelor burgheze". Reputatul istoric Dinu C. Giurescu, in cartea "Uzurpatorii", arata ca acest lucru a fost posibil datorita guvernului impus prin ultimatumul si santajul exercitat de A. Visinschi in numele lui Stalin. Guvernul Petru Groza, de la 6 martie 1945, a facut posibil ca administratia centrala si teritoriala, politia, jandarmeria, armata, informatiile si comunicatiile sa fie controlate de Partidul Comunist Roman. Sarcina trasata de Stalin stipula clar: trei ani pentru comunizarea Romaniei si nimicirea definitiva a "dusmanilor poporului". Guvernul procomunist Petru Groza a inceput sa se grabeasca.
Inceputul terorii
Teohari Georgescu, omul comunistilor de la Ministerul de Interne, putea acum sa puna in aplicare planurile Moscovei. Pana la 6 martie 1945, fusese doar subsecretar de Stat, ministru plin era generalul "reactionar" Nicolae Radescu. Teohari Georgescu alege 200 de noi agenti, numeste noi prefecti si magistrati, organizeaza "garzi cetatenesti" formate din "tovarasi de incredere", pregateste noua lege care trebuia sa pedepseasca "criminalii de razboi si vinovatii de dezastrul tarii".
Impins de la spate de bolsevicul Visinschi, Petru Groza acoperea cu carisma sa crimele. Patru zile dupa numire, premierul Groza avertiza asistenta la un meeting ARLUS: "Va spun dvoastra, scoateti din sufletele voastre acea otrava care inca mai dainuie. Noi dorim sa simtim ca sunteti luptatori pentru libertate, ca doriti ca noi sa faurim o Romanie noua, libera, democratica, in locul aceleia calcata de picioarele dictaturii". Celor care mai visau la o politica curata, un alt lider comunist de varf, Ana Pauker, le spunea cu cinism la 14 martie 1945: "Pentru noi, morala nu exista in politica".
Un observator sagace, Burton Y. Berry, reprezentantul politic al Statelor Unite la Bucuresti, raporta la 18 martie 1945: 1). "Autoritatile sovietice si-au asigurat instalarea unui regim marioneta menit, probabil, sa fie folosit ca o fatada pentru a indeplini masurile luate anterior de oficialii sovietici in numele Comisiei Aliate de Control, si pentru care ei au intampinat critica oficiala anglo-americana". 2). Vorbele lui Gheorghiu-Dej si Petru Groza la adresa regelui Mihai I reprezinta un avertisment indirect. "Amintesc Regelui ca pozitia sa, din perspectiva Frontului National Democrat, este, din ce in ce mai mult, aceea de tolerat si ca, daca n-ar semna decretele prezentate, el ar putea fi silit sa se retraga". 3). Persoane asociate cu anglo-americanii incep sa se simta usor nelinistite si se intreaba daca nu se vor intreprinde, ca urmare, actiuni de represalii impotriva lor, candva, ulterior". 4). Crescanda distantare a oficialilor romani fata de americani ar avea drept urmare unele greutati in obtinerea unor informatii de la autoritati asupra "subiectelor de care am fi interesati".
Observatiile lui Berry erau intemeiate, subliniaza istoricul Giurescu. Guvernul procomunist Petru Groza si Uniunea Sovietica aveau inca nevoie ca regele Mihai I sa figureze ca sef al statului roman. Poate ca se temeau de o miscare brusca de "Sah la Rege", considerand, dupa spusele lui Berry, ca "Suveranul reprezinta o forta morala prea mare pentru a fi dat la o parte". Oficialul american observa ca membrii Casei Regale erau adanc ingrijorati: ei se intrebau cat timp mai putea regele Mihai I sa ramana un monarh constitutional. Berry rezuma: "La 23 august, Regele avea armata alaturi de el si natiunea in jurul sau. Astazi, cu armata demobilizata si cu majoritatea comandantilor ei arestati sau trecuti in rezerva, cu natiunea tinuta in ignoranta prin controlul sovietic strict al comunicatiilor, radio-ului si presei, si cu slaba perspectiva de ajutor din afara, Regele se afla aproape singur". Doi ani mai tarziu, la sfarsitul lui decembrie 1947, comunizarea Romaniei se accelera si Regele va fi silit sa abdice si sa paraseasca tara.
Procesul ziaristilor "nationalisti"
Nici Regele si nici partidele istorice nu au putut impiedica instituirea instantei speciale de judecata: Tribunalul Poporului. Istoricul Dinu C. Giurescu subliniaza, in cartea sa "Uzurpatorii", caracterul politic preponderent al instantei, si citeaza in acest sens cercetarea lui Ioan Opris ("Procesul ziaristilor "nationalisti" 22 mai - 4 iunie 1945).
Au fost introduse noi principii diriguitoare, intre care abolirea prezumtiei de nevinovatie: de vreme ce erai arestat, erai vinovat. Dreptul la aparare devenise o simpla formalitate, iar sentinta se hotara, de regula, inaintea procesului, in timpul anchetei. Astfel, toate principiile de baza ale Justitiei romanesti, care raspundeau standardelor europene ale vremii, erau rasturnate - scrie Giurescu.
Tribunalul Poporului era alcatuit din noua membri: doi erau magistrati de cariera, ceilalti sapte fiind "judecatori ai poporului" - persoane civile, unele cu putina carte, dar cu origine muncitoreasca sanatoasa, propusi de formatiunile politice din coalitia guvernului Petru Groza. De obicei, trimiterea in judecata in procesele celor vinovati de crime de razboi si de dezastrul tarii se facea de catre Consiliul de Ministri care, subliniaza Giurescu, "pe plan juridic, intr-un regim normal, nu avea nici o autoritate; Guvernul era insa si la acest capitol executantul docil al dispozitiilor venite de la Moscova".
Actul de acuzare al ziaristilor "nationalisti" a fost aprobat de Consiliul de Ministri la 17 mai 1945 cu semnaturile lui Petru Groza si Gheorghe Tatarescu. Procesul s-a desfasurat intre 23 mai si 4 iunie 1945, fiind acuzati de "propaganda fascista sau hitlerista" si de "sustinerea unui regim odios". Cei 14 ziaristi inculpati reprezentau nume prestigioase in presa interbelica si din anii celui de-al doilea Razboi Mondial: Stelian Popescu (fondatorul si conducatorul ziarului "Universul"), Pamfil Seicaru (fondatorul si conducatorul ziarului "Curentul"), Nichifor Crainic (mentorul revistei "Gandirea"), dr. Ilie Radulescu (directorul ziarului de extrema dreapta "Porunca Vremii"), Radu Gyr, Romulus Dianu, Alexandru Hodos, Ion Dumitrescu, A. Cosma, Gabriel Balanescu, Romulus Seisanu, Ilie Popescu-Prundeni, Justin Iliesu si Nicolae Iliescu. Procuror-sef era Al. Voitinovici, care va deveni cunoscut pentru inversunarea sa impotriva "dusmanilor poporului" (ulterior, sub pseudonimul Al. Voitin va semna cateva piese de teatru, unele jucate chiar si pe prima scena a tarii, la Teatrul National din Bucuresti). Ilie Tabrea, presedintele completului de judecata, un fost consilier la Curtea de Apel, fusese numit in acest post de ministrul de Justitie comunistul Lucretiu Patrascanu, pentru a da o spoiala de legalitate Tribunalului Poporului.
Judecat in lipsa, marele gazetar Pamfil Seicaru a fost condamnat la moarte de justitia comunista
Presa comunista a insotit intregul proces cu o campanie de "demascare" virulenta. "Viperele", "gangsterii presei", "simbriasii lui Goebbels", "vanzatorii de tara" trebuie sa plateasca, vitupera un lider comunist, Miron Constantinescu, in "Scanteia", organul Partidului Comunist. "Cu scarba si ura priveste poporul roman la ei, cu ura si scarba privim boturile lor manjite de sange..." Militantii comunisti Lucretiu Patrascanu, Grigore Preoteasa, Petre Constantinescu-Iasi, Gheorghe Vladescu-Racoasa, scriitorii si ziaristii vigilenti Mihai Beniuc, Nicolae Moraru, Silviu Brucan, Cicerone Teodorescu, Eugen Jebeleanu, George Ivascu, Camil Petrescu, Gh. Dinu, Octav Livezeanu, George Macovescu, dar si N. D. Cocea, Ion Biberi si Ion Pas, chiar si preotul legionar, acum comunizat Constantin Burducea cer cu totii, in cor, pedepsirea "primului lot de ziaristi tradatori". Aluzia e evidenta, vor mai fi procese, "tradatorii" si "dusmanii de clasa" vor plati pentru "crimele" lor.
Mini-portrete de "ziaristi nationalisti"
PAMFIL SEICARU (nascut la 6 septembrie 1894, la Buzau - mort la München, in 1980). A fost judecat in lipsa. Ziarist de mare talent, a fondat trustul de presa "Curentul", cu sediul in strada Eforie din Bucuresti. Nu a asteptat sa fie arestat, cand trupele sovietice au spart frontul si s-au apropiat de granitele romanesti, la 12 august 1944, s-a refugiat in Spania. Presa nationalista l-a revendicat pentru patriotismul si antisovietismul sau. In marea parte a celor 200 de articole scrise in anii celui de-al II-lea Razboi Mondial, Seicaru a considerat Uniunea Sovietica drept cea mai mare primejdie pentru Romania. Era un vizionar si un anticomunist convins. "Langa Krasnybor, in padurea Katyn, ienicerii tovarasului Stalin au scris introducerea la Europa rusificata, scria Seicaru. Petru cel Mare, Ecaterina, Alexandru I, Nicolae, Stalin, pentru noi este tot una, fiindca fara nici o schimbare, toti urmaresc aceleasi obiective politice. Europa abia le descifreaza, noi le cunoastem din tresaririle instinctului nostru de conservare." Istoricul Giurescu confirma ca Pamfil Seicaru a sustinut razboiul anti-sovietic si a crezut un timp in victoria lui Hitler pe frontul de Est. In acelasi timp, a sprijinit, incepand din decembrie 1941, pe scriitorii si gazetarii evrei si de stanga. In august 1942, Seicaru a dat o semnificativa directiva interna ziaristilor din redactia sa: "cine va indrazni sa scrie ceva impotriva Angliei va fi concediat fara aviz".
Prima imprimerie ocupata de rusi dupa intrarea lor in Bucuresti a fost cea a ziarului "Curentul", tiparind acolo "Buletinul Armatei Rosii". Ulterior, cladirea a fost ocupata de slujitorii ziarului "Scanteia". Locuinta sa din strada General Angelescu 93, a fost rechizitionata de "Frontul Plugarilor" si a devenit resedinta analfabetului Romulus Zaroni, numit peste noapte ministru al Agriculturii. Seicaru a fost condamnat la moarte de Tribunalul Poporului.
RADU GYR, socotit "cel mai important poet al inchisorilor comuniste", a fost condamnat si de Justitia maresalului Ion Antonescu si de Justitia comunista. Poet talentat, Gyr opteaza in tinerete pentru Miscarea Legionara si nu s-a dezis de ea pana la moarte (1975). La inceputul anului 1941 a fost numit directorul Directiei Teatrelor. In ianuarie 1941, dupa Rebeliunea Legionara, comandantul legionar Radu Gyr a fost condamnat la 12 ani inchisoare. Maresalul ii ofera poetului legionar alegerea: celula inchisorii, sau linia intai a frontului. Gyr pleaca pe front, unde isi pierde partial vederea si e reformat. In 1945 este condamnat la moarte, pedeapsa comutata ulterior in inchisoare pe viata. Este eliberat in 1956, dar, dupa doi ani, e din nou arestat si din nou condamnat la moarte. Poezia "Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane", considerata un indemn la revolta, devine proba incrimianta la dosar. E eliberat in 1963, si continua sa scrie pana in ultima zi a vietii.
In 1995, Manea Dragulin, procurorul general al Romaniei, a introdus recurs in anulare pentru "Lotul ziaristilor", Curtea Suprema i-a reabilitat pe toti, mai putin pe Radu Gyr si pe Ion Dumitrescu. Simona Popa, fata lui Gyr, i-a adresat procurorului, prin intermediul ziarului ZIUA, un memoriu, dar nu a primit un raspuns.
ION DUMITRESCU a fost unul dintre cei mai importanti ziaristi interbelici. Avea o credinta nestramutata in Ion Antonescu si a contribuit intr-o mare masura la crearea "mitului maresalului patriot si ales de Dumnezeu sa salveze poporul roman". La 2 decembrie 1941, Mihai Antonescu il numise presedinte al Cenzurei Presei. Toti martorii pe care i-a chemat la proces, nume notabile ca Tudor Arghezi, Octav Livezeanu, Mihail Manoilescu, Liviu Nasta etc si evreii Sergiu Dan, Pascu Lieberman, Mayer Berman, Aron Benjamin, Schil Davidovici, au depus favorabil incercand sa-i salveze viata. In schimb, colegii sai, ziaristii care urcasera pe baricadele luptei de clasa, precum Zaharia Stancu, Miron Radu Paraschivescu, Eugen Jebeleanu, Gh. Dinu (poetul Stephan Roll), Victor Iliu l-au "ingropat". Va fi condamnat la 20 de ani de inchisoare, si va cunoaste, alaturi de Romulus Dianu, Alexandru Hodos, Romulus Seisanu, Ilie Radulescu, Ilie Popescu-Prundeni si restul ziaristilor "nationalisti" condamnati, infernul inchisorilor comuniste de la Aiud, Vacaresti, Dumbraveni, Jilava, Gherla, Poarta Alba, Craiova, Baia Sprie, Ocnele Mari, Galati, Botosani.
Istoricul Dinu C. Giurescu noteaza ca atat Ion Dumitrescu, cat si Romulus Dianu ajutasera, in anii razboiului, numerosi evrei si ziaristi cu vederi de stanga. Nici unul dintre acestia nu si-a mai amintit de cei doi in 1945, sau mai tarziu."
Citeste-l cu pauze de caze 5 min. sa nu-ti oboseasca retina Ticule.
Tycu
3787 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 15:41
De la: mytcor, la data 2009-05-13 12:25:36
Ticulicaaa, astazi n-am timp de tine,... dar revin !...Ti-ar colhozurile ale dreaq !..
"Imediat dupa ce, in 1945, comunistii au acaparat in mod fraudulos controlul statului roman, a inceput seria proceselor prin care va fi decapitata elita politica, militara si social-culturala a tarii
Decretul-lege din 21 aprilie 1945 legifera o inventie comunista satanica: "Tribunalul Poporului". O instanta speciala de judecata, neexistenta pana atunci, care va deveni principala arma de exterminare a "elitelor burgheze". Reputatul istoric Dinu C. Giurescu, in cartea "Uzurpatorii", arata ca acest lucru a fost posibil datorita guvernului impus prin ultimatumul si santajul exercitat de A. Visinschi in numele lui Stalin. Guvernul Petru Groza, de la 6 martie 1945, a facut posibil ca administratia centrala si teritoriala, politia, jandarmeria, armata, informatiile si comunicatiile sa fie controlate de Partidul Comunist Roman. Sarcina trasata de Stalin stipula clar: trei ani pentru comunizarea Romaniei si nimicirea definitiva a "dusmanilor poporului". Guvernul procomunist Petru Groza a inceput sa se grabeasca.
Inceputul terorii
Teohari Georgescu, omul comunistilor de la Ministerul de Interne, putea acum sa puna in aplicare planurile Moscovei. Pana la 6 martie 1945, fusese doar subsecretar de Stat, ministru plin era generalul "reactionar" Nicolae Radescu. Teohari Georgescu alege 200 de noi agenti, numeste noi prefecti si magistrati, organizeaza "garzi cetatenesti" formate din "tovarasi de incredere", pregateste noua lege care trebuia sa pedepseasca "criminalii de razboi si vinovatii de dezastrul tarii".
Impins de la spate de bolsevicul Visinschi, Petru Groza acoperea cu carisma sa crimele. Patru zile dupa numire, premierul Groza avertiza asistenta la un meeting ARLUS: "Va spun dvoastra, scoateti din sufletele voastre acea otrava care inca mai dainuie. Noi dorim sa simtim ca sunteti luptatori pentru libertate, ca doriti ca noi sa faurim o Romanie noua, libera, democratica, in locul aceleia calcata de picioarele dictaturii". Celor care mai visau la o politica curata, un alt lider comunist de varf, Ana Pauker, le spunea cu cinism la 14 martie 1945: "Pentru noi, morala nu exista in politica".
Un observator sagace, Burton Y. Berry, reprezentantul politic al Statelor Unite la Bucuresti, raporta la 18 martie 1945: 1). "Autoritatile sovietice si-au asigurat instalarea unui regim marioneta menit, probabil, sa fie folosit ca o fatada pentru a indeplini masurile luate anterior de oficialii sovietici in numele Comisiei Aliate de Control, si pentru care ei au intampinat critica oficiala anglo-americana". 2). Vorbele lui Gheorghiu-Dej si Petru Groza la adresa regelui Mihai I reprezinta un avertisment indirect. "Amintesc Regelui ca pozitia sa, din perspectiva Frontului National Democrat, este, din ce in ce mai mult, aceea de tolerat si ca, daca n-ar semna decretele prezentate, el ar putea fi silit sa se retraga". 3). Persoane asociate cu anglo-americanii incep sa se simta usor nelinistite si se intreaba daca nu se vor intreprinde, ca urmare, actiuni de represalii impotriva lor, candva, ulterior". 4). Crescanda distantare a oficialilor romani fata de americani ar avea drept urmare unele greutati in obtinerea unor informatii de la autoritati asupra "subiectelor de care am fi interesati".
Observatiile lui Berry erau intemeiate, subliniaza istoricul Giurescu. Guvernul procomunist Petru Groza si Uniunea Sovietica aveau inca nevoie ca regele Mihai I sa figureze ca sef al statului roman. Poate ca se temeau de o miscare brusca de "Sah la Rege", considerand, dupa spusele lui Berry, ca "Suveranul reprezinta o forta morala prea mare pentru a fi dat la o parte". Oficialul american observa ca membrii Casei Regale erau adanc ingrijorati: ei se intrebau cat timp mai putea regele Mihai I sa ramana un monarh constitutional. Berry rezuma: "La 23 august, Regele avea armata alaturi de el si natiunea in jurul sau. Astazi, cu armata demobilizata si cu majoritatea comandantilor ei arestati sau trecuti in rezerva, cu natiunea tinuta in ignoranta prin controlul sovietic strict al comunicatiilor, radio-ului si presei, si cu slaba perspectiva de ajutor din afara, Regele se afla aproape singur". Doi ani mai tarziu, la sfarsitul lui decembrie 1947, comunizarea Romaniei se accelera si Regele va fi silit sa abdice si sa paraseasca tara.
Procesul ziaristilor "nationalisti"
Nici Regele si nici partidele istorice nu au putut impiedica instituirea instantei speciale de judecata: Tribunalul Poporului. Istoricul Dinu C. Giurescu subliniaza, in cartea sa "Uzurpatorii", caracterul politic preponderent al instantei, si citeaza in acest sens cercetarea lui Ioan Opris ("Procesul ziaristilor "nationalisti" 22 mai - 4 iunie 1945).
Au fost introduse noi principii diriguitoare, intre care abolirea prezumtiei de nevinovatie: de vreme ce erai arestat, erai vinovat. Dreptul la aparare devenise o simpla formalitate, iar sentinta se hotara, de regula, inaintea procesului, in timpul anchetei. Astfel, toate principiile de baza ale Justitiei romanesti, care raspundeau standardelor europene ale vremii, erau rasturnate - scrie Giurescu.
Tribunalul Poporului era alcatuit din noua membri: doi erau magistrati de cariera, ceilalti sapte fiind "judecatori ai poporului" - persoane civile, unele cu putina carte, dar cu origine muncitoreasca sanatoasa, propusi de formatiunile politice din coalitia guvernului Petru Groza. De obicei, trimiterea in judecata in procesele celor vinovati de crime de razboi si de dezastrul tarii se facea de catre Consiliul de Ministri care, subliniaza Giurescu, "pe plan juridic, intr-un regim normal, nu avea nici o autoritate; Guvernul era insa si la acest capitol executantul docil al dispozitiilor venite de la Moscova".
Actul de acuzare al ziaristilor "nationalisti" a fost aprobat de Consiliul de Ministri la 17 mai 1945 cu semnaturile lui Petru Groza si Gheorghe Tatarescu. Procesul s-a desfasurat intre 23 mai si 4 iunie 1945, fiind acuzati de "propaganda fascista sau hitlerista" si de "sustinerea unui regim odios". Cei 14 ziaristi inculpati reprezentau nume prestigioase in presa interbelica si din anii celui de-al doilea Razboi Mondial: Stelian Popescu (fondatorul si conducatorul ziarului "Universul"), Pamfil Seicaru (fondatorul si conducatorul ziarului "Curentul"), Nichifor Crainic (mentorul revistei "Gandirea"), dr. Ilie Radulescu (directorul ziarului de extrema dreapta "Porunca Vremii"), Radu Gyr, Romulus Dianu, Alexandru Hodos, Ion Dumitrescu, A. Cosma, Gabriel Balanescu, Romulus Seisanu, Ilie Popescu-Prundeni, Justin Iliesu si Nicolae Iliescu. Procuror-sef era Al. Voitinovici, care va deveni cunoscut pentru inversunarea sa impotriva "dusmanilor poporului" (ulterior, sub pseudonimul Al. Voitin va semna cateva piese de teatru, unele jucate chiar si pe prima scena a tarii, la Teatrul National din Bucuresti). Ilie Tabrea, presedintele completului de judecata, un fost consilier la Curtea de Apel, fusese numit in acest post de ministrul de Justitie comunistul Lucretiu Patrascanu, pentru a da o spoiala de legalitate Tribunalului Poporului.
Judecat in lipsa, marele gazetar Pamfil Seicaru a fost condamnat la moarte de justitia comunista
Presa comunista a insotit intregul proces cu o campanie de "demascare" virulenta. "Viperele", "gangsterii presei", "simbriasii lui Goebbels", "vanzatorii de tara" trebuie sa plateasca, vitupera un lider comunist, Miron Constantinescu, in "Scanteia", organul Partidului Comunist. "Cu scarba si ura priveste poporul roman la ei, cu ura si scarba privim boturile lor manjite de sange..." Militantii comunisti Lucretiu Patrascanu, Grigore Preoteasa, Petre Constantinescu-Iasi, Gheorghe Vladescu-Racoasa, scriitorii si ziaristii vigilenti Mihai Beniuc, Nicolae Moraru, Silviu Brucan, Cicerone Teodorescu, Eugen Jebeleanu, George Ivascu, Camil Petrescu, Gh. Dinu, Octav Livezeanu, George Macovescu, dar si N. D. Cocea, Ion Biberi si Ion Pas, chiar si preotul legionar, acum comunizat Constantin Burducea cer cu totii, in cor, pedepsirea "primului lot de ziaristi tradatori". Aluzia e evidenta, vor mai fi procese, "tradatorii" si "dusmanii de clasa" vor plati pentru "crimele" lor.
Mini-portrete de "ziaristi nationalisti"
PAMFIL SEICARU (nascut la 6 septembrie 1894, la Buzau - mort la München, in 1980). A fost judecat in lipsa. Ziarist de mare talent, a fondat trustul de presa "Curentul", cu sediul in strada Eforie din Bucuresti. Nu a asteptat sa fie arestat, cand trupele sovietice au spart frontul si s-au apropiat de granitele romanesti, la 12 august 1944, s-a refugiat in Spania. Presa nationalista l-a revendicat pentru patriotismul si antisovietismul sau. In marea parte a celor 200 de articole scrise in anii celui de-al II-lea Razboi Mondial, Seicaru a considerat Uniunea Sovietica drept cea mai mare primejdie pentru Romania. Era un vizionar si un anticomunist convins. "Langa Krasnybor, in padurea Katyn, ienicerii tovarasului Stalin au scris introducerea la Europa rusificata, scria Seicaru. Petru cel Mare, Ecaterina, Alexandru I, Nicolae, Stalin, pentru noi este tot una, fiindca fara nici o schimbare, toti urmaresc aceleasi obiective politice. Europa abia le descifreaza, noi le cunoastem din tresaririle instinctului nostru de conservare." Istoricul Giurescu confirma ca Pamfil Seicaru a sustinut razboiul anti-sovietic si a crezut un timp in victoria lui Hitler pe frontul de Est. In acelasi timp, a sprijinit, incepand din decembrie 1941, pe scriitorii si gazetarii evrei si de stanga. In august 1942, Seicaru a dat o semnificativa directiva interna ziaristilor din redactia sa: "cine va indrazni sa scrie ceva impotriva Angliei va fi concediat fara aviz".
Prima imprimerie ocupata de rusi dupa intrarea lor in Bucuresti a fost cea a ziarului "Curentul", tiparind acolo "Buletinul Armatei Rosii". Ulterior, cladirea a fost ocupata de slujitorii ziarului "Scanteia". Locuinta sa din strada General Angelescu 93, a fost rechizitionata de "Frontul Plugarilor" si a devenit resedinta analfabetului Romulus Zaroni, numit peste noapte ministru al Agriculturii. Seicaru a fost condamnat la moarte de Tribunalul Poporului.
RADU GYR, socotit "cel mai important poet al inchisorilor comuniste", a fost condamnat si de Justitia maresalului Ion Antonescu si de Justitia comunista. Poet talentat, Gyr opteaza in tinerete pentru Miscarea Legionara si nu s-a dezis de ea pana la moarte (1975). La inceputul anului 1941 a fost numit directorul Directiei Teatrelor. In ianuarie 1941, dupa Rebeliunea Legionara, comandantul legionar Radu Gyr a fost condamnat la 12 ani inchisoare. Maresalul ii ofera poetului legionar alegerea: celula inchisorii, sau linia intai a frontului. Gyr pleaca pe front, unde isi pierde partial vederea si e reformat. In 1945 este condamnat la moarte, pedeapsa comutata ulterior in inchisoare pe viata. Este eliberat in 1956, dar, dupa doi ani, e din nou arestat si din nou condamnat la moarte. Poezia "Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane", considerata un indemn la revolta, devine proba incrimianta la dosar. E eliberat in 1963, si continua sa scrie pana in ultima zi a vietii.
In 1995, Manea Dragulin, procurorul general al Romaniei, a introdus recurs in anulare pentru "Lotul ziaristilor", Curtea Suprema i-a reabilitat pe toti, mai putin pe Radu Gyr si pe Ion Dumitrescu. Simona Popa, fata lui Gyr, i-a adresat procurorului, prin intermediul ziarului ZIUA, un memoriu, dar nu a primit un raspuns.
ION DUMITRESCU a fost unul dintre cei mai importanti ziaristi interbelici. Avea o credinta nestramutata in Ion Antonescu si a contribuit intr-o mare masura la crearea "mitului maresalului patriot si ales de Dumnezeu sa salveze poporul roman". La 2 decembrie 1941, Mihai Antonescu il numise presedinte al Cenzurei Presei. Toti martorii pe care i-a chemat la proces, nume notabile ca Tudor Arghezi, Octav Livezeanu, Mihail Manoilescu, Liviu Nasta etc si evreii Sergiu Dan, Pascu Lieberman, Mayer Berman, Aron Benjamin, Schil Davidovici, au depus favorabil incercand sa-i salveze viata. In schimb, colegii sai, ziaristii care urcasera pe baricadele luptei de clasa, precum Zaharia Stancu, Miron Radu Paraschivescu, Eugen Jebeleanu, Gh. Dinu (poetul Stephan Roll), Victor Iliu l-au "ingropat". Va fi condamnat la 20 de ani de inchisoare, si va cunoaste, alaturi de Romulus Dianu, Alexandru Hodos, Romulus Seisanu, Ilie Radulescu, Ilie Popescu-Prundeni si restul ziaristilor "nationalisti" condamnati, infernul inchisorilor comuniste de la Aiud, Vacaresti, Dumbraveni, Jilava, Gherla, Poarta Alba, Craiova, Baia Sprie, Ocnele Mari, Galati, Botosani.
Istoricul Dinu C. Giurescu noteaza ca atat Ion Dumitrescu, cat si Romulus Dianu ajutasera, in anii razboiului, numerosi evrei si ziaristi cu vederi de stanga. Nici unul dintre acestia nu si-a mai amintit de cei doi in 1945, sau mai tarziu."
Citeste-l cu pauze de caze 5 min. sa nu-ti oboseasca retina Ticule.
Domnule Mytcor, am cicit tot ce e postat aici, denota faptul ca stau de vorba cu un om inteligent, [ ma bucura asta ] de aceea ma mira mult cum de nu vezi ambele fete ale banului, adica nu vrei sa vezi si reversul .! Comunistii au luat frauduluos puterea ? -este o minciuna a actualilor ,fostilor asupritori, care nu vedeau cu ochi buni ca li s-au luat din averi si s-au dat celor in drept . Taranul roman care muncea la mosier , cu botnita la gura [ cazul familiei Campeanu ] si multi din Dobrogea, si dupa 1962, datorita CAP aveau casa cu etaj si autoturism ,era tot fraudulos ? Am vazut ca stii istorie, dar lasa pe Groza si Teohari, si vezi realitatea .In 30 Dec. 1947, cand s-a anuntat abdicarea regelui, erau in tara numai hore ,muzica, veselie , atunci toti oamenii erau prieteni cu toti, era ca o mare sarbatoare. ! -Se saturase romanul de asuprire . -in loc sa te documentezi, sa intrebi pe cei batrani,vi cu asemenea convingeri .!
Ticu
21goot
103 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 16:25
:sbuna felicitari -oare cu adevarat sant oameni romaniei PATRIOTI - nu credeam etc .
ml-happy0065:
felicitari tuturor patriotilor -
dar daca ce-i care cunosc asa bine istoria -
cum se face ca acum tara romaneasca merge pe raul IZA , spre europa cu mari datori
scuze unde au fost acesti mari patrioti cand tara avea nevoie de ei .etc
pt mine -monarhie , republica , si multe altele nu mai inseamna nimic .
de ce sa lasam istoria da este bine sa ne-o reamintim .
pentru secolul 20 ce istorie vor citi urmasi nostri ..................................
noi macar avem cu sa ne mandrim din urma stramosilor . etc
asa ca va rog nu mai folositi expresi -ma prostule etc .............
santem oameni -dar si o tara plina de ratati - guvernul este cel destept si poporul cel prost -
apoi pe vremea lui nea nicu eu am crescut intr-o fam de gospodari , am avut de toate .
pot spune adevarat nu am simtim asa tare comunistu -ca ,si multi alti etc . va doresc o zi buna tuturor de pe forum
ciao romania
cristal
gabigabi
12108 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 17:05
aveau casa cu etaj si masina,ticulica ? din ce bani,dragutule ?din ce primeau de la CAP ? hai fugi cu ursul de aici ,ca ai inceput sa ma enervezi si nu vreau asta ....poate ca furau de la CAP ,vrei sa zici sau vindeau icre si peste pe sub mina,pe bani grei ! tu ai casa cu etaj si masina de pe timpul ala sau au avut ai tai ? citi isi puteau permite asa ceva ? hai mai ,lasa-ma ca esti total pe dinafara ! si nu-mi mai trimite floricele ca m-ai suparat !
9am045826
9 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 18:55
Sunt de aceeasi parere cu tine ,cu siguranta viata noastra se va imbunatati ,aceste partide care lupta doar pt. ciolan ,pt posturi caldute etc ...inutil sa scriu ceea ce cu totii stim .din suflet as dori sa castige alegerile DUDA .....
Tycu
3787 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 20:06
De la: gabigabi, la data 2009-05-13 17:05:54aveau casa cu etaj si masina,ticulica ? din ce bani,dragutule ?din ce primeau de la CAP ? hai fugi cu ursul de aici ,ca ai inceput sa ma enervezi si nu vreau asta ....poate ca furau de la CAP ,vrei sa zici sau vindeau icre si peste pe sub mina,pe bani grei ! tu ai casa cu etaj si masina de pe timpul ala sau au avut ai tai ? citi isi puteau permite asa ceva ? hai mai ,lasa-ma ca esti total pe dinafara ! si nu-mi mai trimite floricele ca m-ai suparat !
De ce interpretezi altfel lucrurile? da , asa este cum am spus; sa exemplificam, pe pariu .In 1984, salariu directorului de la combinat era 5000 lei, iar tot atunci un taran de la CAP Balta Brailei , castiga 8000 lei plus produse, la fel si in Baragan . CAP-urile aveau samanta de calitate, specialisti agronomi plus masini agricole si avion de stropit ., acum lelea Floarea cu mos Vasile au primit pamantul inapoi, si vor sa scoata aceeasi recolta cu o lopata si o sapa fara coada .! La peste era mai restrictie , ca pleca militia in Delta si obliga pescarii sa-l predea la cherhana .!
Ticu
anca_zse
1 mesaj
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 22:19
mi-as dori foarte mult sa se intample asa ceva, dar cand vad cum gandesc unii(chiar si dintre cei ce au postat mesaje) mi se pare o utopie. trebuie dusa multa munca de lamurire pentru ca mentalitatea "imbacsita" a unei parti destul de mari a populatiei Romaniei sa accepte aceasta idee, din pacate. mi-e foarte teama ca multi ar opta mai degraba pentru intoarcerea la comunism. sunt sigura ca ar fi o rezolvare benefica pentru tra si popor. bineinteles in timp, dar nu cred ca in atata timp ca de la 'revolutie" pana acum, cu conditia ca legea a fie lege pentru totii!
necunoscut
1 mesaj
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 07:26
De la: mari_uka, la data 2008-09-20 17:19:13De acord, insa numeric nu vezi cat de mici suntem. Vreau monarhie pentru binele nostru.Ai sa ne adunam, sa strangem semnaturi, sa facem ceva. Cred ca e momentul ca MONARHIA sa-si intre in drepturile sale. Vai ce m-as bucura. Va dati seama toata justitia va fi reformata. De aici si raul care ne-a mai inlantuit inca 19 ani de la revolutie incoace, caci monstrul cu sapte capete in justitia noastra se afla!
pai... rege..........mihai?
este imposibil, nu are nici macar sansa unui melc de a castiga un concurs de lipit afise, nop, nu s epune prob, dar pe de alta parte, ce frumos ar fi fost sa putem...avea o imagine gen duda,dar pe numitul il exclud, am citit ceva cespre el, reproduc
Radu Duda si-a facut publica, in urma cu 2 saptamani, dorinta de a candida la presedintia Romaniei. Contracandidat al lui Basescu, Geoana, si Crin, se pare ca Alteta Sa este consiliat chiar de Betsy Myers, director executiv al campaniei electorale a lui Barack Obama.
Cu toate ca in declaratiile sale face referire la un grup important de intelectuali romani care l-au consiliat inainte de a lua aceasta decizie de a candida si care il vor sustine in acest demers, niciun nume nu a iesit in fata, spunand il votez pe Duda!. Dar, este adevarat, campania este la inceput, "o campanie model, un exercițiu bun, demn, respectabil de a încerca să faci pași înainte pe calea democrației", dupa cum afirma Duda.
Cand un roman citeste aceste randuri trebuie sa faca un exercitiu de imaginatie, punand sub semnul intrebarii insasi capacitatile mentale ale persoanei care face asemenea declaratii. In acelasi ton pot urma cele de genul: Știu că numele meu apare pe lista colaboratorilor cu Securitatea, știu că sunt pe o listă, dar nu știu cum a ajuns numele meu acolo sau Nu am ieșit în fața țării să aduc paradisul promis de alții la ieșirea din comunism sau nu sunt candidat politic sau "vreau sa regandesc intitutia prezidentiala Se pare ca avem o noua blonda in politica romanesca, care a intrat cu spatele in parcare uitand sa calce frana.
Am vazut si revazut de zeci de ori prima declaratie de presa a lui Duda, cea in care isi anunta candidatura, patetica de altfel. Am vazut doar, un actor de mana a treia, incapabil sa memoreze un discurs de 2 minute, si care simtea nevoia acuta de a citi un de pe o fituica un discurs si asa lamentabil.
Ce fel de miscare de imagine si in ce fel aceasta se va contura in viitorul apropriat ramane de vazut si de analizat. Imi exprim insa scepticismul in ceea ce priveste investitia pe care acesta o va intreprinde facand o referire directa la rezultatele cu adevarat scontate (pozitia suprema in stat este cel putin utopica). Daca tot acest efort este produs de un orgoliu de sange albastru pentru a-i raspunde presedintelui (care l-a atacat in mai multe randuri), va rog
Ceea ce imi apare clar este ca politica romaneasca nu va mai fi ceea ce a fost pana acum. O pata puternica de culoare ne inunda pupilele.
gabigabi
12108 mesaje
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 07:50
de gustibus @9amfan ! poate dumitale ti-a zgiriat retina si auzul,mie Nu ! chiar se cere o alta persoana in fruntea tarii ; cu alt discurs; cu alt vocabular si cu o alta atitudine fata de institutia presedentiei si atributiile ei ! care sa-si inteleaga rolul de a coagula energiile tarii si nu invers ! si cind iese "afara" ca sa vorbeasca in numele tarii sa fie Auzit si nu ignorat ! ...parerea mea !
Tycu
3787 mesaje
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 08:05
De la: anca_zse, la data 2009-05-13 22:19:15mi-as dori foarte mult sa se intample asa ceva, dar cand vad cum gandesc unii(chiar si dintre cei ce au postat mesaje) mi se pare o utopie. trebuie dusa multa munca de lamurire pentru ca mentalitatea "imbacsita" a unei parti destul de mari a populatiei Romaniei sa accepte aceasta idee, din pacate. mi-e foarte teama ca multi ar opta mai degraba pentru intoarcerea la comunism. sunt sigura ca ar fi o rezolvare benefica pentru tra si popor. bineinteles in timp, dar nu cred ca in atata timp ca de la 'revolutie" pana acum, cu conditia ca legea a fie lege pentru totii!
:
sml-confused0067: De ce "din pacate. mi-e foarte teama ca multi ar opta mai degraba pentru intoarcerea la comunism" ? Daca in comunism se traia mai bine, dece nu? ce conteaza cine-i la putere .!!! O viata avem,sa o traim chinuita , si hotii in lux ?
Ticu
gabigabi
12108 mesaje
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 08:17
in comunism ? da'ce credeti voi ca-nseamna comunism ? ca am impresia ca de fapt nu stiti ce-i ala si cu ce sa maninca ! vreti nationalizarea tuturor caselor,vilelor,masinilor,a pamintului si rationalizarea alimentelor ca suntem in criza si avem datorii externe de-acum pina peste 30 de ani ? ok ! sa fie ! mie ce sa-mi ia ?boii de la bicicleta dar ,tineti minte, Comunismul s-a prapusit intrucit prin firea sa Omul este individualist,lacom si putini sunt capabili sa lucreze intr-o idee comuna ptr.care sa se si sacrifice eventual ! pace voua !
21goot
103 mesaje
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 15:24
buna eu cred ca dupa revolutie nu s-a calculat nimic
adica ce avem de facut -si ce nu .
daca dupa 89 . in loc sa desfinteze CAP -puteau sa-i schimbe doar numele etc si sa avem agricultura cum
era in timpul lui nicu -
da si mama mea muncea la CAP dar va spun avea mai mult ,ca si acum - etc
in germania exista si azi aceste CAP -uri dar sub forma altui nume -
da asa se putea si in romania
iar restul este privat
si in romania se putea asa dar cum nici unul nu a gandit asa mai ales atunci dupa 89 iliescu dorea sa chistige alegerile si frumosul -urat de petre roman ca femeile sudu-lui purtau stema lui etc .
erau multe modalitati de schimbare dupa 89 sa avem noi -sa producem -nu sa fie totul pustiu azi iar taranu acum 5 ani nici nu cunostea moneda euro -se povestea de ea ca ,si de painea calda etc .
sant multe lucruri cu care romania nu este informata corect -pt ca chiar jurnalisti nu se exprima corect despre o schimbare europeana etc .
asa cum cu asigurarea obligatorie de pensie este totul o vrajeala - au copiat de la europa vor sa faca ceva dar zic hai ca prostim rom si avem profit bancar .plus ca ei cu acei bani acopera multe cheltueli ca bani circula nu
aceasta asigurare este o asigurare de economii pe termen de 7 ani -14 ani si perioada de pensionare daca tu o doresti nu esti obligat -
asa este in germania -si eu am tot la 7 ani imi scot asigurarea adunata -apoi incep alta noua si tot asa - trebuie specificate criterile .-
nu hop tup -DM _BOC aceasta asigurare este obligatorie da -de ce intrebati .
va multumesc o zi buna tuturor
cristal
sirboby
1972 mesaje
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 17:22
De la: gabigabi, la data 2009-05-13 10:16:19ce figuri sunteti voi, mai oameni buni ! vorba lui Mihai : cind au dat comunistii ceva, innafara de bataie ca sa-i "convinga" pe tarani sa semneze ptr.cooperizare,de ex. ! ca ai citat tu @sirule din Time USA din martie ' 48 ,ce mare scofala ca rusii sa declare ca i-au dat tot aurul din lume si americanii sa se prefaca ca i-ar crede ?!? si daca le-ar fi spus ca Mint ,ce s-ar fi rezolvat in afara de a si-i pune-n cap ? si numai asta nu-si doreau americanii ,deja inspaimintati de comunism si intocmind listele lor negre cu cei care "zimbeau" spre stinga rosie !veneau in RO sa reinstituie democratia ? vax.....50 de ani i-au asteptat romanii,si ? hai sa fim onesti cu noi insine ...
Mai citeste odata Gabi era vorba in acel articol de faptul ca mihai I in 1948 martie,deci la cateva luni dupa ce a abdicat,a fost pe strada aia din New York la shoping(cumparaturi)si ca s-a plimbat cu avionul in jurul Statuii Libertatii, (care este la New York,deci reporterii l-au vazut!)avion pe care a vrut sa-l cumpere! NU ESTE VORBA DE CATI BANI I-AU DAT SAU NU COMUNISTII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dar vin eu si va intreb,(de eu sunt mai greu de cap,nu asa destept ca Vaccin,al carui nume ii vine de la faptul ca inca mai asteapta vaccinul impotriva prostiei,dar parintii mei m-au invatat sa nu intru in polemica cu prostii ca au mintea odihnita! )DE UNDE DRACU BANI FRATE DE SHOPING SI DE AVION DACA A PLECAT CU MANUTA LUI IN C___U___R? ?
sirboby
1972 mesaje
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 17:29
De la: gabigabi, la data 2009-05-14 08:17:59in comunism ? da'ce credeti voi ca-nseamna comunism ? ca am impresia ca de fapt nu stiti ce-i ala si cu ce sa maninca ! vreti nationalizarea tuturor caselor,vilelor,masinilor,a pamintului si rationalizarea alimentelor ca suntem in criza si avem datorii externe de-acum pina peste 30 de ani ? ok ! sa fie ! mie ce sa-mi ia ?boii de la bicicleta dar ,tineti minte, Comunismul s-a prapusit intrucit prin firea sa Omul este individualist,lacom si putini sunt capabili sa lucreze intr-o idee comuna ptr.care sa se si sacrifice eventual ! pace voua !
Pace si tie Gabi! Ai mai citit stirile de prin,,liderul" democratiei mondiale(U.S.A.)? Ce este NATIONALIZAREA?Raspunde si-ti explic dupa ce vreau sa iti explic!
sirboby
1972 mesaje
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 17:44
De la: mihai5_2, la data 2009-05-13 01:25:34
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-12 20:58:11 Comunistii pentru a se instala la putere au dat mai mult decat crezi
De unde domn'e, de unde?? Din cotizația ucenicului cizmar Ceaușescu Nicolae și croitoresei Petrescu Elena. Sau poate din ajutorul de șomaj a mecanicului de locomotivă proapăt evadat din închisoare Gheorghiu Gheorghe alias Dej. Ciudată viziune aveți despre acele vremuri.
De la: mihai5_2, la data 2009-05-12 20:41:24 Oricat incerci sa riduculizezi situatia, adevarul este ca acesti nemernici din familia regala nu fac cinste Romaniei.
Spre deosebire de președinții României.
De la: sirboby, la data 2009-05-12 20:58:45 Mihai intre paranteze e o cifra care indica sursa [63]= Time U.S.A. 22 martie 1948 dar parca si astia erau si sunt comunisto-securisto-stalinisto-ceausisti de rit nou si vechi! ...
Eu, am citat sursele mele și mai de încredere: "surse" din Casa Regală. Așa că ascultați ce vă spun eu. E sigur: voia să cumpere Statuia Libertății!!! Noroc că a intervenit CIA la timp. Era totul pregătit, urma ca exact peste 10 zile de la 22 martie să o expedieze în secret în Elveția la Versoix
De la: sirboby, la data 2009-05-12 20:58:45 Si parca au primit si o decoratie de la tatucul Stalin (ordinul Victoria,parca Орден Победы)
O asemenea decorație într-o asemenea companie nu poate decît să-i facă cinste.
MIHAI 5_2 ma faci sa rad!
Ceilalti 4 decorati au luptat EFECTIV! Poti a-mi spune tu ce osti a condus mihai I ? (zi-mi o brigada,divizie,corp de armata,armata?)
Decoratia aia i s-a acordat pentru ca l-a arestat pe Maresalul Antonescu(care putea pune foarte mari probleme armatei rosii ) salvand astfel multi soldati rusi(ca au plecat 130.000 de soldati romani prin Siberia,nu e important!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pentru mihai,ca a urcat Comunistii la putere in Romania iar nu e important pentru mihai,important e ca s-a pus el bine cu Tatucu Stalin,si ca o sa-l lase sa plece viu si nevatamat,impreuna cu familia din tara,si poate ,,sarac lipit'' ? )Ca sa te conving (oricum nu am sanse sa te conving ca mihai nu a declarat asa ceva ,si ,deci nu este adevarat)uite pentru ce se acorda Ordinul Victoria:
Ordinul Victoriei (Pobeda) (în limba rusă: Орден Победы) a fost cea mai înaltă decorație militară a Uniunii Sovietice, și unul dintre cele mai rare ordine din lume. Ordinul a fost acordat pentru o "operațiune încununată de succes în cadrul unuia sau mai multor fronturi și care a avut ca rezultat o schimbare radicală a situației în favoarea Armatei Roșii. " Ordinul Pobeda a fost acordat doar de 20 de ori la 12 lideri sovietici și cinci străini, unuia dintre ei fiindu-i retras mai târziu. ?
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 17:52
De la: mihai5_2, la data 2009-05-13 01:25:34De unde domn'e, de unde?? Din cotizația ucenicului cizmar Ceaușescu Nicolae și croitoresei Petrescu Elena. Sau poate din ajutorul de șomaj a mecanicului de locomotivă proapăt evadat din închisoare Gheorghiu Gheorghe alias Dej. Ciudată viziune aveți despre acele vremuri .
Repet, comunistii incepand cu anul 1944 au beneficiat de importante sume de bani cu care intr-un final si datorita conjuncturi acelor ani, au preluat puterea. Si cine oare i-a ajutat? Taman occidentul!!!!
De la: mihai5_2, la data 2009-05-12 20:41:24 .
Este adevarat ca nu avem cu ce sa ne mandrim cand vorbim de copiii presedintior de dupa 1947, dar ma vad nevoit sa repet ca oricat incerci sa riduculizezi situatia, adevarul este ca acesti nemernici din familia regala nu fac cinste Romaniei.
Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.