back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 >> Sari la pagina:

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 Mai 2009, ora 09:50

pe Baselu,bineinteles ; el vroia sa ridice tepe in pta victoriei precum Tepes; este iubaret ca Stefan cel Mare si e un tip umanist de talia lui Brincoveanu....nu ti-ai dat seama ?!

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 1 Mai 2009, ora 12:35

De la: gabigabi, la data 2009-05-01 09:50:13pe Baselu,bineinteles ; el vroia sa ridice tepe in pta victoriei precum Tepes; este iubaret ca Stefan cel Mare si e un tip umanist de talia lui Brincoveanu....nu ti-ai dat seama ?!

Si o sa "piara" ca si Brancoveanu daca nu o sa-si schimbe "religia", dar dupa cat se vede s-a facut el "frate cu Geoana numai ca sa mai stea in Cotroceni, dar "religia". Isi vinde si Familia numai ca sa mai capete ceva "maruntis". O fata si-a "indreptat"-o pe "drumul cel bun". Dupa ce a "indreptat"-o catre suedezi (lucreaza la firma "Luxten" din Capitala care are "lumina strazilor"), acuma i-a "dat unda verde" catre Parlamentul Europei.

Dar, pana cand ?

pusy_55

283 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 1 Mai 2009, ora 18:05

REPUBLICA(ce este aia o duda=un om care candideaza la presedintia Romaniei)

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 01:54

De la: pusy_55, la data 2009-05-01 18:05:23REPUBLICA(ce este aia o duda=un om care candideaza la presedintia Romaniei)

mai degraba un "principe" care candideaza la presedinte

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 2 Mai 2009, ora 08:15

buna dimineata,tuturor ! Cetateanul R.Duda are dreptul sa candideze,ca oricare altul dintre noi ....
dar nu credeti ca deja titlul de Principe este mai curind onorific ?!? si mie mi se spune in familie Regina ciorbelor si acest titlu imi este recunoscut de cercul meu de prieteni,dar este onorific,nu credeti ?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 2 Mai 2009, ora 09:04

Asa pisica tii cainele ocupat peste 20 soareci de lup secunde canar un arici idiot. Acum citeste fara animale!

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
sirboby

1972 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 2 Mai 2009, ora 09:45

De la: gabigabi, la data 2009-05-02 08:15:23buna dimineata,tuturor ! Cetateanul R.Duda are dreptul sa candideze,ca oricare altul dintre noi ....

dar nu credeti ca deja titlul de Principe este mai curind onorific ?!? si mie mi se spune in familie Regina ciorbelor si acest titlu imi este recunoscut de cercul meu de prieteni,dar este onorific,nu credeti ?

Buna dimineata! Normal ca are dreptul sa candideze! Vezi asta e sistemul politic actual,pe care il sustinem noi,,prostii'' republicani! Daca eram o monarhie nu avea acest drept,nici el nici alt roman oricat de bun,capabil si patriot ar fi el! In schimb in monarhie devine rege(conducator al romanilor) cineva(nu dau nume) care nu are alte merite decat ca a ,,iesit'' pe o,,teava'' regala(nu conteaza meritele sau faptele lui,stiu o sa-mi spune-ti ca e crescut si educat ca sa devina rege,dar cati copii de intelectuali,care in mod normal ar trebui sa fie modele pentru alti copii, sunt drogati,interlopi etc ,dupa principiul ,,tu stii cine-s eu?'') Inca odata ce ne facem daca vine la tron unul ca cei de mai sus?

Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 2 Mai 2009, ora 09:58

da@sir.ule si tu ai dreptate si n-am gindit niciodata cum ca republicanii ar fi niste prosti ; eu optez ptr.monarhie in ideea ca astfel se pot stopa niste abuzuri..... ce exemplu mai clar poate fi decit comunismul de la noi care a facut dintr-o republica populara, o dictatura personala ! ? si dintr-o conducere a poporului ,cu poporul si ptr.popor s-a nascut o feroce burghezie rosie ?

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 2 Mai 2009, ora 10:56

De la: gabigabi, la data 2009-05-02 09:58:27 da@sir.ule si tu ai dreptate si n-am gindit niciodata cum ca republicanii ar fi niste prosti ; eu optez ptr.monarhie in ideea ca astfel se pot stopa niste abuzuri..... ce exemplu mai clar poate fi decit comunismul de la noi care a facut dintr-o republica populara, o dictatura personala ! ? si dintr-o conducere a poporului ,cu poporul si ptr.popor s-a nascut o feroce burghezie rosie ?

Draga Gabi cum am mai scris eu nu sustin actuala clasa politica! Dar atunci cand o sa invatam sa votam oamenii DUPA FAPTE, si nu dupa cati mici si bere,sau dupa cat de mult apar pe ,,sticla''(timpii de aparut la tv SE PLATESC,si acei bani vin de la cineva si trebuie recuperati cu dobanda si castig) ,atunci cand vom intelege ca trebuie sa-i tragem la raspundere pentru promisiunile facute(ceva gen in 6 luni fac si dreg,dupa 6 luni poporul sa iasa in strada si sa le ceara socoteala,iar ei sa arate ce au facut,gen nu am reusit sa fac nimic cu industria,cu strazile dar uite am facut sa functioneze agricultura,am terminat cu coruptia, sau ce probleme ale societatii au rezolvat ei,daca nu au facut nimic atunci poporul sa-i de-a jos ca pe Ceausescu) Sa luam exemple de la alte tari gen Germania,Grecia,Franta etc unde daca se petrece ceva minor in comparatie cu Romania,au loc manifestatii se ajunge chiar la lupte de strada,atunci clasa politica va intelege ca nu-s pusi acolo numai pentru binele lor ,ci trebuie sa serveasca pe acei care i-au ales, ca daca nu o fac ies iar nebunii in strada! Bine aceste manifestari trebuie indreptate numai inspre politic,nu hai sa iesim in strada si sa spargem magazine etc.

Pana atunci votam dupa cata bere si cati mici ne dau unii si altii!

PS Eu daca as candida(nu,ca voi candida vreodata,dar vorbim ipotetic) in campania electorala as spune doar atat:,,Fratilor nu stiu ce voi face daca voi fi ales,pentru ca nu am fost niciodata,dar jur sa apar interesele poporului Roman,si la fiecare 6 luni al mandatului meu voi organiza adunari cu electoratul si voi arata ce am facut in cele 6 luni'' si atat!

Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 2 Mai 2009, ora 11:21

Cand vom intelege ca trebuie sa gandim,si ca cei care sunt pusi intr-o functie publica TREBUIE SA NE SERVEASCA pe noi oricat de prosti am fi, atunci o sa o ducem bine,spui de monarhie,daca regele nu are nici o putere,cum schimba el clasa politica? O sa avem un rege care o sa ridice din umeri ca nu poate face nimic(chiar daca e un rege foarte bun)! Chiar crezi ca politicienilor le va fi rusine de rege? Eu nu cred! O sa-i cheme la palat si o sa zica DA,Majestate si face tot ce stie! Lor nu le e rusine de un popor intreg crezi ca le va fi rusine de un rege fara putere?

Mai degraba le va fi ,,rusine''(frica) de furia populara! Frate daca nu fac nic se rascoala prostii,ma prind si daca imi dau fiecare cate un sut in c.r imi miroase gura toata viata a kk! Asa ca i-a sa fac ceva pentru astia,,ca-s prosti dar multi''!

9am033173

1 mesaj
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 11:46

recunosc ca nu am citit marea majoritate a postarilor din acest forum ptr ca nu am timpul necesar efectuarii acestui lucru, dar sunt de acord cu monarhia. este ca un cutit cu doua taisuri, riscant dar pe maini bune poate duce statul la un alt nivel sau la decadere. depinde cine va fi ales. dar sa nu uitam ca din cauza regelui am ajuns la comunism. asadar trebuie de avut grija.

misteva2005

53 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 11:53

ROMANIA ESTE MONARHIE DE DREPT!
ACTUALA FORMĂ DE GUVERNAMANT ESTE IN ILEGALITATE!
DUMNEZEU A STABILIT CA ROMANIA ESTE MONARHIE, ASA A FOST DE CAND LUMEA!
NUMAI ATUNCI CAND VOM REUSI SA-I DETERMINAM PE CEILALTI ROMANI DE ACEST ADEVAR, DUMNEZEU ISI VA INTOARCE FATA CATRE NOI, DIN NOU, SI VOM AVEA O VIATA LA FEL DE BUNA CA ATUNCI CAND ERAM REGAT.
COMUNISTII NU CRED IN DUMNEZEU CI NUMAI IN IMBOGATIREA SLEHTEI LOR.
CEI CE CONDUC ACUM SUNT TOTI FOSTI COMUNISTI, DE ACEEA AVEM ACEASTA VIATA, PENTRU CA NU NE DAM SEAMA CE E CU NOI.
EU SUNT CONVINSA CA VOI AVEA O VIATA MAI BUNA SI TARA MEA VA FI MULT MAI BINE VAZUTA ATUNCI CAND VOM FI DIN NOU O MONRHIE CONSTITUTIONALA SAU PARLAMENTARA.
SPER CA ROMANII SA REUSEASCA SA INTELEAGA ACESTE LUCRURI.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 11:59

De la: 9am033173, la data 2009-05-02 11:46:10 dar sa nu uitam ca din cauza regelui am ajuns la comunism. asadar trebuie de avut grija.

Din cauza regelui am ajuns la comunism ?De ce crezi asta dom'le ?....

PS:Sper sa-mi apreciezi calmul,eu unul sunt incantat cat de delicat ma port cu tine cand faci astfel de afirmatii.

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 2 Mai 2009, ora 12:26

De la: misteva2005, la data 2009-05-02 11:53:31ROMANIA ESTE MONARHIE DE DREPT!
NUMAI ATUNCI CAND VOM REUSI SA-I DETERMINAM PE CEILALTI ROMANI DE ACEST ADEVAR, DUMNEZEU ISI VA INTOARCE FATA CATRE NOI, DIN NOU, SI VOM AVEA O VIATA LA FEL DE BUNA CA ATUNCI CAND ERAM REGAT.
CEI CE CONDUC ACUM SUNT TOTI FOSTI COMUNISTI, DE ACEEA AVEM ACEASTA VIATA, PENTRU CA NU NE DAM SEAMA CE E CU NOI.
EU SUNT CONVINSA CA VOI AVEA O VIATA MAI BUNA SI TARA MEA VA FI MULT MAI BINE VAZUTA ATUNCI CAND VOM FI DIN NOU O MONRHIE CONSTITUTIONALA SAU PARLAMENTARA.

A vorbit Dumnezeu cu tine si ti-a spus ca Romania trebuie sa fie monarhie?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 14:01

...TUTUROR...

inclusiv suparaciosului caruia nu i-a intrat pe topic mesajul in care-mi cerea sursa precedentei postari.

...se stie Herr El cine-i

www.youtube.com/v/poAb0MhEvmk&hl=en&fs=1&rel=0">www.youtube.com/v/poAb0MhEvmk&hl=en&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505">

&..special pt. D'na G.

9am041022

2 mesaje
Oras: Botosani

Postat pe: 2 Mai 2009, ora 14:11

De ce monarhie..??? Nu are regele suficiente mosii, paduri si castele?Oare ne prisoseste averea tarii si trebuie sa o impartim unor aventurieri?Daca era asa de bine pe vremuri,de ce a existat un Caragiale cu a sa
capodopera inspirata din "tarele" societatii?Sa i se dea regelui averea cu care a venit inaintasul sau Carol l
adica "valijoara".

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 14:21

Ah ce-mi place actualul sistem, Teleguvernabili mai sunteti "mon cheritilor"

ramane cum am stabilit , MONARHIE CONSTITUTIONALA !...

Ce faci Republicanus, vad ca te-ai hotarat sa-l votezi pe Alteta Sa Regala PRTz. Duda !....

Vannea, iarta-l D'le & si nu uita sa-l vaccinezi !

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 14:25

De la: misteva2005, la data 2009-05-02 11:53:31ROMANIA ESTE MONARHIE DE DREPT!

Actuala forma de guvernamanat este consfintita prin CONSTITUTIE, constitutie acceptata de poporul roman in urma unui vot democratic, prin urmare este mai legitima decat monarhia, cand Carol I a fost adus fara vreo consultare a majoritatii populatiei, ci decizia a fost luata de un cerc restrans. De drept este ceva legitim, iar republica si guvernul de astazi sunt legitime conform constitutiei in vigoare. Prin urmare, valea!

Avem aceasta viata pentru ca asteptam vesnic sa ne pice din cer ceva, sa ne bage dumnezeu ceva in traista, DE AIA, nu ca "ne-a intors dumnezeu spatele".

Bai, voi astia ma enervati cu "ce viata buna era cand eram regat". Ce dracului ai fost tu mai, a fost cumva copil de mosier si boier sau ai fost prin camarila regelui? Pai taranul roman traia in cele mai mizere conditii, agricultura aia pe care o laudati voi cu "granele" lu peste era cea mai rudimentara posibila, nu aveau nici mijloace tehnice, erau total dependenti de vreme, traiau in niste bordeie din chirpici, vai de ei saracii, si aici vorbim de 85% din populatie! Unde dracu "viata era buna pe vremea regelui"? Habar n-aveti! Vorbiti si voi dupa ureche sa va aflati in treaba.

Aurele, mai esti mai pe forum (si e valabil pt toti "monarhistii")? Ca tu esti in Spania. Ai vazut manifestatiile de 1 mai din Spania? Ai vazut multimea de niste mii de oameni in Madrid care agitau steagurile celei de-a doua Republici Spaniole si strigand din rasputeri "España mañana será Republicana!!!"? Dovada in plus ca cine are impresia ca in Romania s-ar vrea si s-ar putea sa se readuca monarhia este doar un nostalgic, la fel ca nostalgicii comunisti.

Aviz pt mytcor: vad ca nici macar constitutia Romaniei si legile nu le cunosti. In Romania NU EXISTA ranguri nobiliare (deci nici "alteta regala"), HABARNISTULEEE
Si inca astept sa dai raspuns la ce te-am intrebat, nu sa "eviti smechereste" raspunsul, plagiatorule.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 14:58

Republicanus, ce-ai patit mon cher , te-a prins ploaia pe 1 Mai la pomana lui Almanahe ?...Ti-au inecat republicanii corabiile taman pe timp de criza?..s-a devalorizat leul ?...creste inflatia, taxele si impozitele, datoria publica explodeaza ?...nu aveti un plan de masuri anticriza ?....N-ai aflat conditiile din memorandumul cu FMI ?....ce-ai patit ?...

Daca ti-asi spune ca actuala constitutie nu-i intrata-n vigoare din pct de vedere juridic, m-ai crede ?...
Arata-mi si mie daca s-a publicat in M.O. legea de validare a referendumului din 2003. dupa ce-au pasat pisica de la CC la parlament....hai repejor ca ma grabesc

Ce m-ai intrebat ?... Hai vino cu plan "B" de schimbare a actualei clase politice in cadrul actualului sistem de guvernamant si mai vorbim !...

Daca ai artzag, renuntam !...ok ?...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 2 Mai 2009, ora 15:51

@mytcor,inima mea e a ta,multumesc ! @sir.ule draga,ai vazut calcarea in picioare ptr.un mic s'o bere de 1mai ? vai noua ! cu un asa popor fripturist ,nici nu-i de mirare ca se-nghesuie la vot ca la pomana porcului ,ptr.cine da mai mult ! da,eu ma gindeam ca,desi regele nu conduce efectiv,prin puterea exemplului personal s-ar putea intimpla o minune....dar cine mai crede-n minuni ?! eu cred,dar sunt prea multi care nu cred !

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 15:51

Eu am venit cu un plan, tu l-ai criticat, eu ti-am spus sa oferi tu unul mai bun, tu n-ai spus nimic. Se vede ca habar nu ai, esti aici doar asa, sa fii agitat si sa agiti pe altii. Dovedesti EXACT ce spun eu aici de mult timp, ca nu ai nici o idee si gandire proprie, vii doar cu citate in doi peri si o bagi pe aia cu "cine e destept intelege". Astept de la tine un plan, eu ti l-am dat pe al meu, l-ai criticat, mi-am insusit critica. Randul tau!
In ceea ce priveste constitutia:
CONSTITUTIA ROMANIEI

aparuta in MONITORUL OFICIAL Nr. 767 din 31 octombrie 2003
Modificata si completata prin Legea de revizuire a Constitutiei Romaniei nr. 429/2003,
publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 758 din 29 octombrie
2003, republicata de Consiliul Legislativ, in temeiul art. 152 din Constitutie,
cu reactualizarea denumirilor si dandu-se textelor o noua numerotare (art. 152
a devenit, in forma republicata, art. 156).<
Legea de revizuire a Constitutiei Romaniei nr. 429/2003 a fost aprobata prin referendumul
national din 18-19 octombrie 2003 si a intrat in vigoare la data de 29
octombrie 2003, data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.
758 din 29 octombrie 2003 a Hotararii Curtii Constitutionale nr. 3 din 22
octombrie 2003 pentru confirmarea rezultatului referendumului national din
18-19 octombrie 2003 privind Legea de revizuire a Constitutiei Romaniei.

Probleme? Nu! Vine vadim si contsta, iata ce decide curtea:

DECIZIE nr.385 din 15 octombrie 2003
asupra sesizării de neconstituționalitate a Legii de revizuire a Constituției României

O sa-ti dau doar un singur citat din toata decizia, esential, pentru ca textul este foarte lung. Daca il vrei pe tot cauta-l, o sa-l gasesti foarte usor (si tu si oricine altcineva interesat):

"De principiu, atunci când poporul, deținătorul suveranității naționale, este chemat să se pronunțe prin referendum asupra Legii de revizuire a Constituției României și din momentul în care Parlamentul a adoptat legea respectivă, cu respectarea procedurii și limitelor stabilite de Constituantă, nici o autoritate publică nu se mai poate pronunța."
Mai vrei ceva? Legea a fost adoptata, votata de populatie, aprobata de parlament, publicata in monitor. A existat o contestatie, constestatia nu a fost validata (nu intra nici in competenta curtii nici in competenta altcuiva, eventual se putea face un nou referendum, deasupra suveranitatii cetatenilor nu se gaseste nici curtea si nici parlementul). De drept, in momentul in care poporul, suveran, aproba prin referendum ceva, NU EXISTA nimic, nici un for, nici o curte, care sa poata anula aceasta decizie, chiar daca poporul ala hotaraste ca de maine intram in imperiul klingonian. Doar poporul, printr-un nou referendum, poate anula propria decizie. Nu ma crede pe cuvant, intreaba orice jurist.
Altceva? Nimic... Astept doar solutia ta, nu sa-mi ceri mie "planul B" cand tu nici nu ti-ai expus planul A.
Mai mult, chiar daca presupunem prin absurd ca aceasta constitutie din 2003 nu e valida, avem constitutia din 1991, la fel de republicana, care nu are nici un fel de "litigiu" pe ea!

@gabi:

tocmai asta e frumusetea republicii! Orice cetatean poate candida si aspira la functia suprema in stat, indiferent ca il chema Duda, Popescu, Ionescu, Balcescu, Dracescu sau cum l-o mai fi chemand. Este nevoie sa adune un nr de semnaturi care sa-i sustina candidatura si aia e, sanatate. Dupa cum bine ti-a spus si sirboby, in monarhie NU EXISTA asa ceva, tu, cetatean, nu ai nici un drept asupra, culmea, functiei supreme in stat, nu poti sa schimbi persoana care o ocupa, nu ai nici un control asupra ei, nu poti eventual aspira la ea!

Mi se pare amuzant faptul ca invoci, culmea, un drept republican "Duda este cetatean, poate candida la functia de presedinte" cand monarhia (pe care tu o sustii) tocmai, blocheaza acest drept prin simpla ei existenta.

Inca ceva, referitor la ultimul tau mesaj. Mentalitatea unui popor se poate schimba NUMAI prin educatie (si in general dureaza niste generatii intregi sa produci aceasta schimbare). Degeaba avem modelul-modelelor in frunte, trebuie facut ceva la nivelul intregii societati, nu numai la varf! Trebuie ridicata educatia asta, pe care astia vor aproape sa o desfiinteze, trebuie sa ne uitam la occident, cum mama naibii au reusit aia sa-si educe populatia. Asta trebuie.
Aici sunt total de acord cu tine, ca e nevoie de o schimbare la nivelul INTREGII societati romanesti. Din pacate asta nu se poate face peste noapte, si mai e nevoie si de vointa, atat de la varf cat si din randul populatiei in sine. Miracolele nu se intampla din senin, dupa multa munca si perseverenta se ajunge intr-o zi la rezultat, si atunci asta e un miracol in sine. Nu trebuie sa asteptam sa vina din cer de la dumnezeu sau de la vreun rege sau presedinte, noi avem puterea sa ne schimbam ca societata, trebuie doar sa vrem sa ne auto-educam (evident, si liderii trebuie sa ne creeze conditiile necesare).

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 16:18

PS: @mycor: nu inteleg la ce te referi cand ma intrebi ce am patit si daca "mi s-au inecat corabiile republicane"? Care-i problema?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 16:34

De la: Republicanus, la data 2009-05-02 16:18:54PS: @mycor: nu inteleg la ce te referi cand ma intrebi ce am patit si daca "mi s-au inecat corabiile republicane"? Care-i problema?

Aaa !..no problem , numai ca ...ma gandeam ca n-avea cum un "republcan" sa realizeze modelul suedez...au tu nu prea stii ce spunea Rasul Carpatilor prin "90 !!!!!!

fara Constitutie.

"Deunazi m-am intilnit cu un fost coleg de liceu. “Ce faci, ba, mai traiesti?“, m-a interpelat el. Eu, sfios, imi prezint “realizarile”. “Cum ma, la stiinte politice te-ai dus? La filoz... ,*censored*naiba-i spune? Ce zice tanti Maria?” Tanti Maria, maica-mea fiind. “Uite la mine. M-am facut politist la circulatie, ciubucu”, ciubuc, acum imi fac casa...

Daca ma supara cineva scot legea, apoi spun ceva legat de Constitutie si l-am dat gata.” “Care Constitutie?”, fac eu pe niznaiu”. “Cum ba, la scoala aia nu va invatat? Da” ce dracu’ faceti voi acolo?” Pai sa vezi...” spun eu, si incep sa ii explic*censored*sta treaba cu Legea Fundamentala.

Traditia constitutionala democratica in Romania incepe odata cu “Conventiunea pentru organizarea definitiva a Principatelor Române ale Moldaviei si Valahiei” din 7/19 august 1858, cind se puneau bazele, pentru prima data in tara noastra, principiului separatiei puterilor in stat si cind era specificata totodata si egalitatea cetatenilor in fata legii. Traditia constitutionala democratica in Romania se va continua pina in 27 februarie 1938 cind va fi redactata Constitutia concedata a lui Carol al II-lea care prin Decretul regal nr.1045 o si promulga.

La 23 august 1944, România redevine un stat constitutional, caruia ii lipseau insa Parlamentul si consiliile locale pentru o viata constitutionali integrala.

Odata cu lovitura de stat din 30 decembrie 1947 si odata cu “cistigarea” alegerilor (falsificate, in drept Partidul National Taranesc condus de Iuliu Maniu cistigase alegerile) de catre comunisti incepe perioada trecerii Romaniei sub aripa Uniunii Sovietice si totodata se constituie dictatura comunista ce va dura pina in 1989.

Perioada comunista plina de abuzuri si crime impotriva poporului roman se incheie odata cu revolutia din decembrie 1989, cind regimul comunist condus de Ceausescu cade prada revoltei sociale.

Lipsa pregatirii in domeniul juridic, ignoranta fata de norma de drept internationala ca si ruptura de traditia democratica din Romania au condus la faurirea unei Constitutii lipsita de conceptie unitara, cu un caracter abstract si eclectic.

Dupa o serie de acte elaborate de catre Frontul Salvarii Nationale (constituit prin Decretul lege nr.2 din 27 decembrie 1989) se trece la organizarea referendumului privind adoptarea Constitutiei.

Referendumul se desfasoara la 8 decembrie 1991, in baza Legii nr.67 din 23 noiembrie 1991 care prevede in art.29, aliniatul II ca: “In functie de majoritatea voturilor exprimate pe intraga tara Biroul Electoral Central va proclama rezultatul referendumului”. Prin urmare, legea nu fixeaza un cvorum de participare necesar pentru valabilitatea referendumului, ci doar rezultatul lui in urma voturilor exprimate indiferent de numarul celor ce voteaza. Intr-un stat de drept, unde majoritatea conduce, absenta unui cvorum duce la nulitatea absoluta a oricaror alegeri.

In 13 noiembrie 1991 Biroul Electoral Central prezinta in fata Adunarii Deputatilor si a Senatului, (fara Adunarea Constituanta!) rezultatul referendumului dar nu se limiteaza sa proclame rezultatul ci proclama: “ aprobata prin referendum Constitutia Romaniei”.

Singura autoritate in masura sa proclame legal aprobarea Constitutiei de catre electorat era Adunarea Constituanta si nu Biroul Electoral Central care este un organ creat ad-hoc, cu o misiune limitata, aceea de a prezenta rezultatul alegerilor.

De notat este faptul ca nimeni nu citeaza Constitutia cu data completa, ziua, luna, ci doar anul iar dupa Comunicatul Biroului Electoral Central nu a mai urmat nici un act al puterii executive sau a celei legiuitoare cu privire la Constitutie, deci puterea din 1991 a considerat actul fundamental promulgat.

Insa ceea ce face ca actuala Constitutie sa nu fie in vigoare este faptul ca ea nu a fost promulgata de catre seful statului. Dupa aprobare prin referendum era necesara promulgarea ei de catre Presedinte si apoi publicarea ei in “Monitorul Oficial” pentru a intra in legislatia romana, lucru care nu s-a intamplat.

Abatindu-se de la principiile liberale ale revolutiei din ’89 Adunarea Constituanta inlocuieste termenul de “putere de stat” cu “autoritatile publice” (Titlul III), termen inspirat din Constitutia franceza, enumerindu-se: Parlamentul (Capitolul I), Presedintele Romaniei (Capitolul II), Guvernul (Capitolul III), administratia publica (Capitolul V) si autoritatea judecatoreasca (Capitolul VI). Insa cu toate acestea in articolul 80, aliniatul 2, se spune ca ”Presedintele Romaniei exercita functia de mediere intre puterile statului”, ceea ce reprezinta o inadvertenta terminologica.

Articolul 58, aliniatul1, este extras din Constitutia Republicii Socialiste Romania din 21 august 1965 si specifica: “ Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii”. Prin urmare, in Romania exista o singura autoritate, Parlamentul, lucru care ne duce cu gindul inainte de tragicul ’89, cind, se stie bine, exista tot o singura autoritate si aceea era Marea Adunare Nationala, condusa de ilustrul Nicolae Ceausescu.

Articolele 55-57 din Titlul II, Capitolul IV, sunt inspirate din Constitutia suedeza si sunt destinate Avocatului Poporului un echivalent al “ombudsman”, care ar insemna “reprezentant”, “mandatar”, dar aceasta institutie a fost imprumutata fara a fi pe deplin asimilata, pentru ca statutul constitutional al acestei institutii este inexistent. S-a recunoscut ca nu se pot aduce detalii “din lipsa de experienta”, dar ca este necesara institutionalizarea Avocatului Poporului “pentru a nu se ingreuna textul cu detalii”, in schimb s-a incarcat textul constitutional cu o institutie fantoma, careia nu i s-a prevazut nici un termen de infiintare. Institutia avea sa fie infiintata abia in 20 martie 1997, cand puterea care a impus constitutia din 1991, a pierdut alegerile la 3 noiembrie 1996.

In concluzie, in Romania se aplica o Constitutie care nu a intrat niciodata in vigoare si nici nu va mai putea intra vreodata si urmarind, pe baza celei mai elementare logici judiciare, istoria constitutiilor din Romania putem vedea ca singura Constitutie care este, in prezent, in vigoare este cea din 1923.

Gogu, fostul meu coleg, politist vasnic, se uita la mine strimb, cu o privire plina de compatimire si sufla tare in fluier. O masina trage pe dreapta. Gogu turuie ceva si in citeva minute se intoarce cu o bancnota in mina. “Vezi, ba,*censored*e cu Constitutia? E buna daca pot aburi lumea cu ea.”

daca e nevoie sa-ti dau sursa sa-mi spui !..

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 16:58

Tipic... un mesaj kilometric, fara vreo valoare, fara vreo idee proprie, fara nimic. Esti de o goliciune infinita, si te mai dai si rotund... vai de capul tau.
Iar daca legea fundamentala, constitutia, e doar sa "aburesti oameni", atunci tu de ce o dai pe "monarhie CONSTITUTIONALA"? De ce nu vrei o monarhie absoluta? Uite cum iti tai singur craca de sub picioare. Si vrei sa te mai creada lumea si mare invatat.
Sincer, mai degraba aduci a anarhist decat a monarhist, tu nu vrei nimic, pe principiul "nu vrem kent nu vrem valuta", democratia e un rahat pt tine, constitutia e sa aburesti oameni, republica e nu stiu cum... Pai mai lasa-ne nene cu ideile tale anarhiste.
Si tot nu mi-ai spus planul tau pentru reformarea si schimbarea clasei politice... eviti smechereste intrebarea, vad eu.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 17:24

De la: Republicanus, la data 2009-05-02 16:58:28Tipic... un mesaj kilometric, fara vreo valoare, fara vreo idee proprie, fara nimic.

Era suficienta concluzia !....

Esti de o goliciune infinita, si te mai dai si rotund... vai de capul tau.

Normal, ..ma pregateam de-o sauna

Iar daca legea fundamentala, constitutia, e doar sa "aburesti oameni", atunci tu de ce o dai pe "monarhie CONSTITUTIONALA"? De ce nu vrei o monarhie absoluta?

Ambele-s mai nune decat ACTUALA REPUBLICA

Uite cum iti tai singur craca de sub picioare. Si vrei sa te mai creada lumea si mare invatat.

Sincer, mai degraba aduci a anarhist decat a monarhist, tu nu vrei nimic, pe principiul "nu vrem kent nu vrem valuta", democratia e un rahat pt tine, constitutia e sa aburesti oameni, republica e nu stiu cum... Pai mai lasa-ne nene cu ideile tale anarhiste.

REPUBLICANUS, schimbarile capitale nu se produc prin vot !...

Intr-o urna se intrduce un buletin pe care s-a votat o optiune politica dintre cele ce au fost impuse.

Pt. schimbarea unei clase politice detestabile este nevoie de cu mult mai mult.

Si tot nu mi-ai spus planul tau pentru reformarea si schimbarea clasei politice... eviti smechereste intrebarea, vad eu.

Indiferent de numarul semnaturilor stranse de catre tine in vederea determinarii unui referendum, -rep.prezd. monarhie, ori ce-oi mai vrea tu- in parlament va trebui sa-ti fie votata de catre majoritatea aceleiasi clase politice infecta si corupta. N-ai avea nici o sansa !...si vorbesti de L. lUSTRATIEI 8 CE NOSTIM ESTI ! )...

Nesupunerea civica-i singura posibilitate !...dar pana sa se termine razboilui Romano-Roman, tare-mi este teama ca n-ar mai avea rost nici acesta !....

De la teorie la practica,...de la asumarea raspunderii pana la responsabilizare si tragere la raspundere,...cale lunga-i REPUBLICANUS !...

Gata !...merg la o abureala !...PA !...REPUBLICANUS

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 2 Mai 2009, ora 17:25

De la: gabigabi, la data 2009-05-02 15:51:01@mytcor,inima mea e a ta,multumesc ! @sir.ule draga,ai vazut calcarea in picioare ptr.un mic s'o bere de 1mai ? vai noua ! cu un asa popor fripturist ,nici nu-i de mirare ca se-nghesuie la vot ca la pomana porcului ,ptr.cine da mai mult ! da,eu ma gindeam ca,desi regele nu conduce efectiv,prin puterea exemplului personal s-ar putea intimpla o minune....dar cine mai crede-n minuni ?! eu cred,dar sunt prea multi care nu cred !

Astia suntem cu astia defilam! Responsabilul cu minuni e Doamne-Doamne! dar cand e vorba de romansi si El cred ca intra in concediu medical!
Ca e inghesuiala la mici si bere nu ar fi nici o problema! Sa le manance micii,sa le bea berea,sa le mai ceara,dar la vot sa voteze cu cine trebuie!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 17:42

Republicanus, remember ?!
revin peste cca !h

www.youtube.com/v/QOXfRI6lez0&hl=en&fs=1&rel=0">www.youtube.com/v/QOXfRI6lez0&hl=en&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505">

mirceatomus

3 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 2 Mai 2009, ora 19:18

Una din urmarile revolutiei din decembrie 1989 trebuia sa duca la reinstaurarea monarhiei in Romania.
Prezenta unor "fosti"in luarea unor decizii imediat dupa victoria maselor asupra conducerii ceausiste
a dus la impunerea de sus in jos a regimului republicano-socialist in care s-a perpetuat o dictatura-cea a
fostului prim-secretar al PCR Iasi(si,dupa cum imi aduc aminte si al Banatului)-Ion Iliescu,care a exploatat
la maximum neintelegerile si lipsa unei alternative politice intr-o ROMANIE lipsita de o forta politica organizata opusa regimului ceausist.Aceasta explica modul cum clasa politica a ramas aceeasi ,care si-a
insusit rezultatele revolutiei populare si care a condus tara in folosul ei timp de 19 ani,prost si in favoa-rea substantiala a fostilor demnitari ai regimului ceausist,a esaloanelor subordonate,ce au manevrat de asa natura votul popular incat sa nu revina la regimul monarhic dat la o parte samavolnic si anacronic de
comunisti ,sub stricta supraveghere a baionetelor sovietice.
Este o datorie de onoare atat a clasei politice cat si a poporului roman sa revina la modul de organizare al societatii romanesti inainte de 30 decembrie 1947 si doar dupa o evolutie de 10 ani a reluarii regimului monarhic sa fie organizat un plebiscit national de alegere a regimului:monarhie sau republica.Regimului republican i s-a dat sansa de a demonstra de ce este in stare-20 de ani.Este normal si chiarnecesar sa fie verificata si sansa regimului monarhic ,sa dovedeasca daca nu ne poate oferi o viata mai buna,mai demna.

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 2 Mai 2009, ora 19:57

De la: mirceatomus, la data 2009-05-02 19:18:01 Una din urmarile revolutiei din decembrie 1989 trebuia sa duca la reinstaurarea monarhiei in Romania.
Prezenta unor "fosti"in luarea unor decizii imediat dupa victoria maselor asupra conducerii ceausiste
a dus la impunerea de sus in jos a regimului republicano-socialist in care s-a perpetuat o dictatura-cea a
fostului prim-secretar al PCR Iasi(si,dupa cum imi aduc aminte si al Banatului)-Ion Iliescu,care a exploatat
la maximum neintelegerile si lipsa unei alternative politice intr-o ROMANIE lipsita de o forta politica organizata opusa regimului ceausist.Aceasta explica modul cum clasa politica a ramas aceeasi ,care si-a
insusit rezultatele revolutiei populare si care a condus tara in folosul ei timp de 19 ani,prost si in favoa-rea substantiala a fostilor demnitari ai regimului ceausist,a esaloanelor subordonate,ce au manevrat de asa natura votul popular incat sa nu revina la regimul monarhic dat la o parte samavolnic si anacronic de
Este o datorie de onoare atat a clasei politice cat si a poporului roman sa revina la modul de organizare al societatii romanesti inainte de 30 decembrie 1947 si doar dupa o evolutie de 10 ani a reluarii regimului monarhic sa fie organizat un plebiscit national de alegere a regimului:monarhie sau republica.Regimului republican i s-a dat sansa de a demonstra de ce este in stare-20 de ani.Este normal si chiarnecesar sa fie verificata si sansa regimului monarhic ,sa dovedeasca daca nu ne poate oferi o viata mai buna,mai demna.

Domnule mirceatomus se pare ca e ceva ce nu sti .! In '89 nu a fost revolutie propriuzis , totul a fost organizat de unguri prin Tokes. cu scopul de a lua Ardealul, numai ca nu le-a tinut figura , muti tineri romani s-au adunat la casa tradatorului Tokes crezand ca securitatea vrea sa-l pedepseasca pentru religia lui, si de aici a pornit totul .La monarhie ,3/4 din romani nu au vrut monarhie. !

Ticu
sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 2 Mai 2009, ora 20:09

De la: mirceatomus, la data 2009-05-02 19:18:01 Una din urmarile revolutiei din decembrie 1989 trebuia sa duca la reinstaurarea monarhiei in Romania.

Asa cum scriam mai sus crede cineva ca instaurand monarhia se vor rezolva problemele Romaniei? Eu cred ca nu! In parlament vor fi aceeasi politicieni care vor da aceleasi legi si nimic nu se va schimba, vom schimba numai forma de guvernamant!Schimbarea trebuie sa vine din constiinta poporului care voteaza! Sa invatam sa votam candidatul dupa fapte si nu dupa promisiuni! De ce nu candideaza Mihai I la presedentia Romaniei ca si cetatean ,si dupa 5 ani de mandat , sa vedem ce face ? Daca e bun mai discutam despre instaurarea monarhiei daca nu sa fie sanatos! Asta sustin eu sa demonstreze,prin fapte ca merita sa fie in fruntea Romaniei! Daca il punem rege si nu face nimic,ce te faci? Intr-o monarhie nu mai ai posibilitatea sa-l schimbi!

Pagini: << 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: