Info
x
Monarhie sau republica?
|
Shlomo_Mire_Ivan 1640 mesaje Membru din: 19/04/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 19:25
De la: gabigabi, la data 2009-04-26 17:20:09 despre a cui ceata pe ochi vorbiti @gigilipianu ? ma doare capul cind ma gindesc ca,dvs.vorbiti atit de frumos si de multe ori cu tilc si toate astea ptr.vadim Tudor !!!!!! Dumnezeule,chiar nu vedeti cu cine aveti de'a face ? ....in povestea "Craiasa Zapezii" se vorbeste despre oglinda fermecata a unui vrajitor rautacios,care se sparge-n mii de cioburi si care,intrate-n ochii oamenilor,le deforma realitatea: ce era urit si rau devenea frumos si bun si invers !.....va rog eu : faceti-va un control la ochi !Nu la ochi e problema! |
|
flxan 13 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Brasov |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 19:36
Republica . Pentru simplul motiv ca, de bine de rau, pana la urma dupa o perioada de timp tot scapi intr-un fel sau in altul de cel "ales". Pe cand un monarh e pe veci, si nu inteleg de ce ar trebui sa acceada automat la tron un urmas nevolnic si incapabil, doar in virtutea dreptului de mostenire. Poate reusim sa ne cultivam ca popor, iar democratia sa-si spuna cu adevarat cuvantul....Poate se vor mai naste oameni cinstiti si vrednici care sa merite sa fie alesi in functia "suprema"....
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 16:41
MONARHIE - pe simplu motiv ca e normala ! democratia e un bluf !
|
|
Fosta membra 9am.ro 1512 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 21:12
De la: gabigabi, la data 2009-04-27 16:41:32MONARHIE - pe simplu motiv ca e normala ! democratia e un bluf ! Asa e, strabunico, tu detii adevarul in ceea ce priveste "normalitatea", nu? Legea karmica si unsii lui dumnezeu, astea-s normalitatile secolului 21, nu? Babo, nu vezi ca deja ai creierul fosilizat si te mai si crezi mesia pe pamant, ca stii tu ce-i aia "normal", nu tu argumente nu tu nimic, doar ca a citit baba printr-o carte ezoterica de legea karmica si aia e cu regele. Pleaca inapoi in pestera din care ai iesit? Ai demonstrat de nenumarate ori ca ai tigva aia seaca si ca esti ghidata de niste idei SF (mai mult F decat S) si tot nu te saturi? Macar ceilalti care sustin monarhia au mai venit cu niste argumente pamantesti, bune, rele, dar erau macar "lumesti". Nu vezi ca nici macar ceilalti sustinatori ai monarhiei nu sunt de acort cu prostia ta cu "unsul lui dumnezeu"? Nu ti se pare ca esti cam in afara timpului? Democratia e bluf, sa vina nea nicu sa ne spuna si cand sa tragem o besina, nu? Ca ce mama ma-sii, romanii n-au voie vreodata sa ridice capul si sa-si decida singuri soarta, trebuie manati de la spate cu biciul de vreun despot, de vreun "uns al lui dumnezeu" cum zici tu, nu-i asa? Trebuia pe vremea lu nea nicu, atunci cand democratia chiar era bluf sa sustii ca vrei tu rege, sa vezi cum ajungeai la canal. Era bine atunci, nu? Foarte bine! Asa ceva mai vrei si acum, nu-i asa fosila ambulanta? Ia mai bag-o p-aia cu "copilul republican nu are buna cuviinta si merita mila" ca altceva vad ca nu stii (nici nu ma mira ca la scleroza matale ai doar 2-3 vorbe pe care le invarti in ciur) Strabunicaa, mai bine fara buna cuviinta decat relicva putind a prostie ca matale.HUUUUOOOO!!! JOS BABALACII CARE AU ADUS TARA LA RUINA!!! Jos tradatorii care nu vor sa lase poporul asta sa ridice capul!!! |
|
eugenb 1794 mesaje Membru din: 8/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 23:29
Domnul "Republicanus" va rog sa fiti mai putin "tineresc" si mai mult "adult", atunci cand din cauza "tineretii", uitati cum sa va sustineti parerile "republicane". Chiar daca sunt de acord in mare parte cu afirmatiile Dumneavoastra, totusi, nu pot sa trec peste "atitudinea nesportiva" de care ati inceput sa dati dovada in ultimile luari de cuvant pe acest topic. Si m-ati surprins neplacut, deoarece eu aveam o parere foarte buna despre Dumneavoastra (si nu doresc sa mi-o schimb - cred ca nici Dumneavoastra). Atata timp cat ne pastram in limitele bunului simt, putem sa ne sustinem parerile fara ca nimeni sa ne impiedice. Chiar daca sunteti un pic "suparat" ca, unii din cei cu care discutati pe forum, nu sunt de acord cu Dumneavoastra, aceasta nu trebuie sa va impiedice ca sa le repetati aceleasi afirmatii republicane pana cand vor intelege care este parerea Dumneavoastra. Trebuieste sa cautati sa ii intelegeti si Dumneavoastra pe acestia. Asadar, mai multa rabdare este mai buna, decat sa ne enervam si sa patim (Doamne fereste) ceva. O stiu din experienta personala si nu o doresc nimanui (nici chiar "dusmanilor" mei) ! Iar cand vorbesti cu cineva mai in varsta decat Dumneata, politetea ar trebui sa te faca sa fii mai "indulgent" cu cel care vorbesti. Poate numai din cauza ca, normal, ati avea mai multa "rabdare" decat acesta. Dovediti-o (rabdarea) si toata lumea va va fi "recunoscatoare", inclusiv persoana care va "suparat". Succes !
|
|
eugenb 1794 mesaje Membru din: 8/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 23:36
Intru-cat sfaturile (de obicei) se dau ca sa fie date, nu respectate, nu va pot "obliga" sa luati in considerare "sfatul" meu. Daca doriti, puteti sa nu-l luati in seama ! Eu nu ma voi supara ! Dar nici nu ma voi bucura ! Succes in orice actiune veti face de acum in colo ! Eu va voi intelege ! Dumneavoastra ma veti intelege ? Voi ramane cu aceasta intrebare pe care nu v-o pun, ci mi-o pun singur. Dar o sa-mi dau seama care este raspunsul la ea din felul cum veti activa pe Forum. Succes in continuare !
|
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 00:04
Domnule eugenb, aveti dreptate, am adoptat o atitudine nesportiva in ultimele postari, imi pare rau pentru asta. Totusi va dati seama cum e atunci cand eu vin si discut cu argumente si sunt documentat, vorba aia, nu m-am apucat sa vorbesc dupa ureche. Si vin anumite persoane si o trantesc pe aia cu "daca facem ca tine ar fi tara lui habar n-am" sau deja clasica "nu vrei rege, esti comunist" sau altele asemanatoare. Mai ales venite din partea unor persoane care, hai sa fim seriosi, la o dezbatere reala, cu reguli si juriu impartial, n-ar avea nici o sansa tocmai pentru ca nu sunt nici documentati nici argumente nu au.
Ce-i drept, nu am putut rezista tentatiei sa "lovesc sub centura" in momentul in care am primit acele, hai sa nu le zic acuzatii... sa le zic "caracterizari neplacute", am raspuns in acelasi registru, poate ceva mai disproportionat. Totusi, sa stiti ca nu sunt de acord cu faptul ca o persoana trebuie respectat strict pe criteriul de varsta, o persoana trebuie respectata pentru faptele ei in primul rand. Imi pare rau, dar dupa cum bine ati spus apartin unei "culturi diferite" care poate duce lipsa de ceea ce numiti dvs politete, dar eu nu acord respect cuiva "din start" doar din cauza ca are o varsta. Pot sa-i acord acel respect daca are o anumita calificare, daca a facut anumite lucruri etc. iar daca am o dezbatere sau o discutie in contradictoriu cu acea persoana, o sa-i combat parerile fara nici un fel de discriminare, fara menajamente, in fond nu e nimeni obligat sa intre in dezbatere daca nu se asteapta ca parerile lui sa fie combatute. La fel, nu acord respectul "per ansamblu", pot sa respect anumite caracteristici ale unei persoane dar sa nu imi placa de loc altele. De ex chiar si in cazul lui mytcor cu care ne-am "complimentat" de zor, pot sa respect faptul ca este intr-adevar documentat, dovada toate sursele pe care le prezinta in discutie, dar nu pot sa respect faptul ca acuza pe cei ce sustin republica de comunism/leninism/NKVD-ism sau faptul ca desi citeste acele surse, niciodata nu ofera o interpretare proprie a lor, doar arunca un "cine e destept intelege". Recunosc, rabdarea nu a fost niciodata punctul meu forte, de aceea mi-e cam greu sa o arat, am inteles ca rabdarea vine cu varsta, oare asa o fi? Nu stiu, ramane de vazut. Toate cele bune |
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 07:35
@eugenb
copilule republican ,daca nu-ti place cum gindesc si ce spun,de ce nu ma ignori ? n-ar fi mai bine si ptr.nervisorii tai dar si ptr.rabdarea mea pusa la grea incercare ? oricum,scumpule mic,faptul ca te-ai invirtosat atit de tare si ti-ai aratat muschii mintii,mie imi spune ca undeva,cumva te-am atins ! |
|
|
|
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 07:51
aaaa,as vrea sa-ti mai spun ceva ....asaa,ca de la bunica la nepot : cind eram de virsta ta,tot asa de vehementa eram ( si te banuiesc a fi nascut intro zodie de foc ) si adevarul meu era mai adevar decit al tuturor celorlalti ; intre timp am mai citit ; de detoate ,inclusiv SF ,intelegind ca marii scriitori ai acestui gen,au fost si sunt niste Cassandre ale timpului nostru....cind toate informatiile primite incep sa se ordoneze intr-un tablou coerent,intelegerea ta fata de lume se va schimba ....ca si relatia ta cu ea ;ca si rostul tau in ea ! si,cine stie,vei deveni mai intelept ....eu asta iti doresc !
|
|
Tycu 3787 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 12:38
De la: gabigabi, la data 2009-04-27 16:41:32MONARHIE - pe simplu motiv ca e normala ! democratia e un bluf ! Gabi, vad aici, ce hotarat spui,' monarhie' , altul vrea 'republica ' ; - acum cu republica , vezi si matale cum e traiul, mie nu-mi place, Monarhistii vor regele ca intrecut , si vin cu dovezi istorice .;, eu intreb, daca de exmp. de maine se pune rege, Mihai, Duda, crezi ca se va schimba in bine traiul nostru ? cresc pensile, salariu, scade somajul? De ce nu vine Mihai I la TV sa spuna, sa promita , ca daca revine la domnie asa va face ? si sigur poporul l-ar pune . Nu gabi, nu s-ar schimba nimic, pentru ca au puteri mici. Eu merg pe ideea ca ori rege ori presedinte, sa aiba puterea deplina, dar la noi pentru orice lege sa ceara aprobarea parlamentului.? e rau. Atat timp cat avem multe partide, si PNL-PDL-UDMR si Basescu cu Boc in frunte, sunt la putere, nimic nu o sa mearga bine., ei au incurajat mafia si hotia in Romania. nimic nu fac pentru a o oprii. ! Aici trebuie umblat . Cu un sef de tara simbol , nu facem nimic >
Ticu
|
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 15:55
mai @ticulica,m-ai luminat ,pe onoarea mea ! mai ,noua nu trebuie nimic altceva decit o Dictatura Militara,mai ! sa ne iasa gargaunii din cap la toti !
|
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 16:04
Ai dreptate cu un lucru mamaie, da, in general ma "atinge" atunci cand cineva care nu e documentat deloc pe un domeniu vine si imi spune ca habar nu am sau imi ataca inteligenta (probabil de invidie ca ei nici nu au habar si nici inteligenti nu sunt). In sensul asta, da, tu si altii care practicati bunul sportul "daca ala stie mai multe si-l duce capul mai mult hai sa-l facem sa se simta cat mai mic" ma "atingeti".
Clar, lumea mea se va schimba daca voi citi romane SF... nu uita ca tu ai citit romane SF si ai ramas cu gandul ca ele sunt SF-uri, dar lumea s-a schimbat intr-atat incat ce era pe vremea ta SF acum e chiar real, dar tu nu poti sa faci pasul asta, sa iti dai seama ca lumea e altfel decat cand ai citit tu romanele alea si cand tot ce citeai era luat "de bun". Normal, asta era doctrina oficiala, tot ce scria la ziar sau la tv era adevarat, prin urmare si ce scria prin cartile alea (deloc specializate in istorie sau politica) din care ti-ai facut cultura asta *no comment* trebuiau sa fie adevarate, nu? Pai aici e buba, ca din cate vad ai ramas cu mintea la legendele alea cu feti frumosi si printi si printese, unde regele era bun si ii pasa de poporul lui (ceea ce s-a dovedit ca nu e asa, doar uita-te la istoria aia pe care nu o cunosti dar cu care ii acuzi pe unii cu studii de specialitate ca "habar nu au"), n-ai facut pasul spre realitatea cruda si nici nu vrei s-o accepti, poate din lipsa de curaj. Te-as ignora cu MARE placere daca ai inceta sa mai sustii chestiile pe care le sustii asa, dupa ureche, fara vreun argument real, doar cu chestii mistice. Vino cu argumente lumesti, si atunci e alta situatie... Si apropo, habar nu am ce-i aia "zodie de foc", destinul ti-l faci singur, prin actiuni, prin fapte, nu iti pica de undeva ceva, cu atat mai putin din "legea karmica" sau luna in care te-ai nascut, asta trebuie sa invete si natiunea romana, ca ea singura isi decide soarta, nu trebuie sa astepte de la vreun print, rege, domnitor, voievod, etc. |
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 16:21
esti Nedrept ! daca ai vrea sa-ti aduci aminte,chiar am spus ca tu stii cu mult mai multa carte decit mine,dar eu vorbeam doar dintr-un alt punct decit cel strict legat de buchea cartii ! ori tu nu accepti asta ; si inca multe altele NU ACCEPTI TU ....da'cin'te crezi ,buricul pamintului ? poate ca-n grupul tau restrins oi fi ceva,eu stiu ce si din ce interes ? dar aici ai iesit in lume si intelege o data ca AM DREPTUL de a=mi spune parerea,buna-rea asa cum e ! si in numele dreptului democratic ,chiar si de a gresi, trebuie sa-mi respectie mie sau oricarui altcuiva dreptul la opinie ! in rest,sa fii sanatos !
|
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 18:01
Sigur ca da, si intr-o dezbatere cum e asta (pentru ca asta e o dezbatere, o intrebare ca "monarhie sau republica?" nu poate naste decat o dezbatere) eu pot sa nu fiu de acord cu punctul tau de vedere si sa-l combat, dar evident pentru asta trebuie sa vin cu argumente, de preferat logice... (si daca te uiti in urma o sa vezi un pomelnic de argumente)
Tot nu m-ai luminat, ce-i aia "zodie de foc"? Eu sunt nascut in iunie, e de foc? (Nu ca o sa ma apuc acum brusc sa cred in zodii si alte alea, dar asa ca fapt divers, eu sunt foarte curios din fire, chiar si pe domenii care nu mi se par tocmai "stiintifice") |
|
Tycu 3787 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 18:13
De la: gabigabi, la data 2009-04-28 15:55:34mai @ticulica,m-ai luminat ,pe onoarea mea ! mai ,noua nu trebuie nimic altceva decit o Dictatura Militara,mai ! sa ne iasa gargaunii din cap la toti ! Dictatura militara e buna , dar ne sar americanii si UE in cap, ne arunca in Pacific.
Ticu
|
|
johnxenea 12 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 23:53
Apocalipsa.........Iulica TENEA - Australia
Cand striga cerul, și norii albi sunt in plina FURTUNA, și deasupra capetelor noastre luceferi SE-ADUNA. Tulburand cu mintea noastra a pamantului STRAIE, Privim cum frumoasele flori in tulpina se INDOAIE. Se aduna furtuni, apele tulburi ies repede din MATCA, Iar pamantul se-ntuneca și straie cernite IMBRACA. Rautatea umana a strivit coronița purtată de SFINTI, Au uitat de copii și de pace, de frațiori si PARINȚI. Nu mai respiră castanii, sunt poluati de TENEBRE; Striviti sunt cocorii ce parcă stau sa ne-INTREBE. De ce-am facut arme in loc sa purtam JUCARII, Și-am aruncat numai gunoaie pe campuri acum PUSTII. Se apropie timpul, nu mai este loc pentru URA, Ar trebui sa purtam împotriva răului, ARMURA. Si cheia ce Parintele a dat-o sa deschidem POARTA, S-o folosim pentru a putea sa schimbam SOARTA. Soare, te rog nu apune, lumineaza-ne TARE, Da-ne din razele tale puțina SPLENDOARE. Că-ntunericul veșnic stă sa ne CUPRINDA, Fără ca mâna măiastra lumina S-APRINDA. Am distrus tot și acuma strigam in DEȘERT, Ma gandesc dacă să stau inca SĂ-ASTEPT, Sau sa misc roata lumii cu mana mea STÂNGA, Ori să mă leg cu funii și să atârn prins de-o STĂNCA. De-aș putea, aș ruga să se-aprindă INFINITUL, Să nu ne suprindă fara de taine SFÂRSITUL; Cutremurul ce schimba fata tacuta a VIETII, Va fi lacătul ce va deschide porțile TRISTEȚII. johnxenea@yahoo.com
Iulică ȚENEA
|
|
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 07:14
da,copilule republican,e o dezbatere si tocmai de aceea trebuiesc pastrate niste limite ; nu se jigneste; nu se insulta ; ca ne mai intepam,ironizindu-ne,asta-i cu totul altceva .....iunie,zici ? cind iunie,ca-i important ! cind vei avea timp si chef sa intri si pe informatiile serioase de acest gen,vei descoperi o lume infinit mai bogata in fineturi,ca sa zic asa ....nu ca lumea contondenta in realitatea ei n-ar fi interesanta ,dar este altceva!
|
|
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 07:31
aaaaa, exista o mare diferenta intre notiunea de Destin ,ceva care functioneaza ca un DAT pe care nu-l poti schimba caci ,nu ? "ce ti-e scris in frunte ti-e pus " ( nu ca asta n-ar fi adevarat ),dar conceptul de Karma este un "destin" activ, croit de omul care devine constient de Sine !....si daca tot vrei sa stii : zodiile de foc sunt berbec,leu,sagetator !
|
|
flxan 13 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Brasov |
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 14:25
Chiar si monarhia se cade sa fie democratica. Deci democratia nu poate fi un bluf...Faptul ca discutam aici pro si contra il datoram pana la urma democratiei. Nu ?
Si indiferent cine ar veni in "fruntea tarii " nimic nu se va schimba peste noapte....Doar timpul.... |
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 14:27
De la: flxan, la data 2009-04-29 14:25:37Chiar si monarhia se cade sa fie democratica. Deci democratia nu poate fi un bluf...Faptul ca discutam aici pro si contra il datoram pana la urma democratiei. Nu ?nu te recunosc,din ce scoala de arte martiale faci parte?
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 16:37
@flxan : am spus ca-i un bluf,pentru ca se exagereaza cu puterea ei ; se bate prea multa moneda pe puterea poporului ,dar am trait in comunism care afirma ca-i exact asta : conducerea apoporul suveran si stim deja ca nu e ! experimentam de 20 ani o democratie originala si ne-a spus tov.Iliesc cum ca o tara nu se conduce dupa cum isi striga strada nemultumirile ; in america,in numele fricii de teroristi au fost ingradite nenumarate drepturi ale cetatenilor s.a.m.d ....ca teorie suna bine,dar practica ne omoara !
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 02:46
De la: gabigabi, la data 2009-04-27 16:41:32MONARHIE - pe simplu motiv ca e normala ! democratia e un bluf ! Principiile Fundamentale ale Democratiei - Suveranitatea poporului......este poporul Roman suveran ?...mira-m-as, ca doar suntem membrii UE si ne-am delegat suveranitatea Brusselului - Guvernul alcatuit cu acordul celor guvernati....ce gluma buna-n Ro. - Domnia majoritatii......pe invers datorita neparticiparii la vot a electoratului. - Drepturile minoritatilor.....p-al unora prea, prea,p-al altora ba ! - Garantarea drepturilor fundamentale ale omului (un raport just intre drepturi si libertati, intre obligatii si indatoriri, intre libertate si responsabilitate)....rapotul unore s-a rupt in 14 ! - Existenta unui cadru legislativ (in care sa fie prevazute drepturile si libertatile fundamentale ale omului, sa se prevada egalitatea in drepturi a tuturor cetatenilor de a gandi si de a se organiza in mod liber, de a-si manifesta liber pozitiile fata de conducatori)....GLUMETILOR !... - Alegeri libere si echitabile (existenta unui mecanism politic care sa asigure conditiile pentru exercitarea libera de catre toti cetatenii a dreptului de a alege si de a fi alesi: vot universal direct si secret)....si ce nu-i asa si-n Ro?... - Respectarea procedurilor legale......de unde nu-i nici cel de sus nu cere!... - Limitarea constitutionala a puterii guvernantilor.....lifturile Palatului Victria din Ro. au in dotare asa ceva ? - Pluralism social, economic si politic ca conditie sine-qua-non a democratiei.....minerii stiau ei ce stiau d-au fost chemati la Buc. inca din ian. si Feb. 1990... - Separatia puterilor in stat (puterea legislativa, puterea executiva si puterea judecatoreasca) fiind o necesitate si o garantie impotriva instaurarii totalitarismului.....sunt atat de separate incat au devenit de nedezlipit. - Respectarea valorilor de toleranta, pragmatism, cooperare si compromis....da, dar nu pentru catei. - Dreptul de organizare profesionala si politica libere....sa se fii infiintat vr-un sindicat in vr-o ramura a economiei private din Ro. si eu n-am aflat ? - Existenta mijloacelor de informare in masa care sa se manifeste liber ....he, he,he !..poate v-aude Vantu sau Felix... - Organizarea si conducerea democratica a societatii sa cuprinda toate sferele vietii sociale....mare tampenie !... .......................................................................................................................................................................................................................................... Încă de pe vremea Revoluției Franceze au existat încercări de a înlocui Declarația Drepturilor Omului și ale Cetățeanului cu un acord cu privire la voința generală și suverană a poporului. Aici se află de fapt în conflict două principii: dreptul absolut al democrației de a hotărî în problemele comunității și pretenția ridicată de drepturile fundamentale de a se sustrage statului. Bineînțeles că această controversă nu se poate rezolva cu prea multă ușurință .Pentru a înțelege mai bine relațiile dintre democrație și drepturile fundamentale este necesar să înțelegem și diferitele dimensiuni ale conceptului democratic. Democrația ca formă de conducere Dacă înțelegem democrația ca pe o formă de stat, limitată temporal, obiectual și (prin federalism) teritorial, drepturile fundamentale sunt semnale de alarmă trase atunci când există pericole care amenință libertățile individului. Funcția lor este însă mai amplă, prin intermediul acestora fiind fixate în Constituție anumite proceduri care vin să limiteze autoritatea statală. Printre aceste proceduri se numără separația puterii, ancorarea în Constituție și garantarea statului de drept. Drepturile fundamentale nu sunt astfel nimic Democrația ca metodă de legitimare a conducerii Democrația este mai mult decât o formă de conducere, ea este "un instrument de legitimare, control și critică la adresa conducerii politice". Democrația nu înseamnă numani alegeri, de ea aparțin procesele de comunicare pe care le mai numim și "procese de formare a voinței politice". Drepturilor fundamentale, care protejează și promovează acest tip de comunicare le revine un rol constitutiv într-o democrație. Printre așa numitele drepturi fundamentale de comunicare, libertatea opiniei are o relevanță deosebită, pentru că fără aceasta, democrația nu ar putea exista. Ea face posibilă critica la adresa deciziilor considerate nedrepte, transportă dorințele societății către domeniul de decizie politică și cere justificări pentru hotărârile luate. Democrația ca justiție. Aici transpare cel mai bine raportul problematic din cadrul unei democrații dintre încredere și neîncredere față de autoritatea statală.În acest sens, garantarea drepturilor fundamentale joacă un rol important. o reprezintă, cel puțin la nivel teoretic, participarea cetățenilor. Democrația ca participare și co-decizie Dacă drepturilor fundamentale ca drepturi de participare le revine într-o democrație o importanță atât de mare, și promovării lor în rândul persoanelor cărora le vine greu să-și dea seama de propriile posibilități îi rebine o relevanță deosebită: democrația nu poate supraviețui ca ordine decât atunci când drepturile pe care se bazează sunt recunoscute de către toți cetățenii nu doar ca posibilitate, ci practicate în realitatea politică și socială.Amenințarea mai mare o constituie faptul că statul nu le promovează suficient și că cetățenii nu le iau în serios. drepturile omului - dreptul la libertate....libertinaj. - dreptul la libertatea de exprimare...latrati cat vreti s-asa nu va baga-n seama nimeni. - dreptul la libertatea de gandire...frateee, noi muncim nu gandim - dreptul la libertatea presei...ramane cum am stabilit - dreptul la viata...daca si numai daca nu se desfinteaza intre timp sistemul sanitar din lipsa finantarii si-a cadrelor medicale. - dreptul la proprietate...aoleoooo ce pretentiosi mai sunteti. - dreptul la securitate...poi cine a spus c-am desfintato - dreptul la intrunire si la asociere...normal, duduienii, clamparii,fratii camataru,....avem ! - dreptul la aparare egala din partea legii...si cu numaratul oualelor cum ramane ? - dreptul la o judecata prompta si dreapta...chiar asa, au rezolvat astia dosarul revolutiei ? - dreptul la libertatea credintei si a constiintei...dalmatieni pe tate drumurile ...............................................................................
|
|
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 06:20
@mytcor :Q.E.D
|
|
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 17:36
Vrei sursa ?....
de pa Platon, Aristotel incoace aveti destule surse....
|
|
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 17:40
De la: gabigabi, la data 2009-04-30 06:20:30@mytcor :Q.E.D demonstram degeaba ,...astia-s cuci !.. |
|
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 17:54
Circ
Sunt cerșetori în straie de paradă, Cu pieptul costeliv în față scos, Sunt remușcări ascunse sub pomadă Și comicul devine dureros. Iar mintea beată-n ei se dă de-a dura Zadarnică, în scrâșnete de os. Infernul și-a deschis într-înșii gura. Și comicul devine dureros. N. Labis |
|
Fosta membra 9am.ro 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 18:02
olla! da-mi te rog un www.9am.ro/comunitate/forum/post_reply/18884.html#vot prin apasarea butonului plus pe ac est linc plusic.ro/vally_09... , ms mt...:*:*:*www.9am.ro/comunitate/forum/post_reply/18884.html#www.9am.ro/com...#
|
|
Fosta membra 9am.ro 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 18:06
olla! da-mi te rog un vot prin apasarea butonului plus pe acest linc plusic.ro/vally_09... , ms mt...:*:*:*
|
|
Fosta membra 9am.ro 8 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Onesti |
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 18:36
Pe legea mea, daca s-ar reusi o clona cu gene de la Stefan cel Mare, Vlad Tepes si Constantin Brancoveanu, sigur as vota MONARHIA !
|
|
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 22:05
De la: sracos4, la data 2009-04-30 18:36:54 dar cand stii ca asa ceva nu este posibil, ce alegi ?
|
|
|
|

Dictatura militara e buna , dar ne sar americanii si UE in cap, ne arunca in Pacific.
Pe legea mea, daca s-ar reusi o clona cu gene de la Stefan cel Mare, Vlad Tepes si Constantin Brancoveanu, sigur as vota MONARHIA !
?