Info
x
Monarhie sau republica?
|
sirboby 1972 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 18:07
De la: gabigabi, la data 2009-05-13 10:16:19ce figuri sunteti voi, mai oameni buni ! vorba lui Mihai : cind au dat comunistii ceva, innafara de bataie ca sa-i "convinga" pe tarani sa semneze ptr.cooperizare,de ex. ! ca ai citat tu @sirule din Time USA din martie ' 48 ,ce mare scofala ca rusii sa declare ca i-au dat tot aurul din lume si americanii sa se prefaca ca i-ar crede ?!? si daca le-ar fi spus ca Mint ,ce s-ar fi rezolvat in afara de a si-i pune-n cap ? si numai asta nu-si doreau americanii ,deja inspaimintati de comunism si intocmind listele lor negre cu cei care "zimbeau" spre stinga rosie !veneau in RO sa reinstituie democratia ? vax.....50 de ani i-au asteptat romanii,si ? hai sa fim onesti cu noi insine ... GABI cumva ai locuit,si ai instrainat,sau locuiesti intr-un apartament,intr-o casa,sau ai rude de gradul 1 care au beneficiat de aceasta ,,asuprire'' a comunismului? Ai iesit cumva la pensie cu vechime facuta in comunism cand te durea in........................de crize economice, somaj etc? Daca da ,te rog nu mai fi lupul moralist,si eroul de dupa razboi si lasa-i pe cei care nu au beneficiat de aceste ,,asupriri'' sa condamne asa vehement comunismul! (nu de alta dar multi comunisti notorii au iesit dupa revolutie si se bateau cu pumnul in piept ce mari dizidenti,martiri au fost ei de te miri cine era in PCR de vreme ce toti erau ,,dizidenti''!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ) Lasa-i pe cei care trebuie sa plateasca 30-35 de ani rate la banca,pentru a fi ,,asupriti'' (a se intelege a avea casa lor),care trebuie sa-si ia 2 job-uri,ca sa faca fata ratelor,care vine criza raman fara servici si vine si banca si ii lasa in strada ca nu-si mai platesc ratele sa condamne comunismul!In rest numai de bine
Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți
Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți
Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri
Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri!
Parazitii (Noi vrem respect)
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 19:40
Ce sa mai spun Sirboby, dupa cum se "ocserva" ,'mneatale din cartile de istorie dar mai ales influentat de propaganda PCR-ului ai ramas cu ce-ai invatat, adicalea ca vezi doamne monarhia din Romania ar avea un trecut mocirlos dar nu si-un viitor.
Din pacate pentru tine si cei de-o mentalitate cu tine, am sa-ti spun eu ca monarhia constitutionala va avea un viitor din necesitate. Nu s-au uscat bine si nu au fost spalate strazile bucurestiului bine de sangele celor cazuti pentru dorinta lor de schimbare in Dec."89 si cam in celas timp au fost declansate marsurile de tip APACA si IMGB, nu peste mult timp, Corneliu Coposu a fost imbarcat in acelas transportor autoamfibiu blindat exact ca in finalul piesei jucate de catre insusi Ceausescu, numai ca FSN-istii n-au avut curajul a "finaliza" piesa la fel cum au finalizat-o la Targoviste. FSN-istii, au facut tot posibilul pentru blocarea intoarcerii libere in tara a Mj.S.R.Mihai de Romania. Amintiti-va-ti ordinul expres al prim ministrului P.Roman de blocarea Mj.S.R.Mihai pe aeroportul Otopeni- curioas nu ? ordinul venea de la P.Roman si nu de la I.Iliescu- bine-nteles, autoritatile momentului cu deosebita straduinta au reusit sa-l reambarce cat mai repede, nu care cumva sa,...ori mai stii ce se putea intampla?..si toate acestea in prima parte a fatidicului an 1990, atunci cand tot romanul spera , atunci cand visele lor de mai bine erau atat d-aproape de a se transforma in realitate. Realitatile si prioritatile politrucilor nostrii erau altele; semnarea tratatului cu marele nostru "prieten" de la Est ce isi urma calea marxist-leninista atat de increzator s-atat de voios incat nici nu banuia ca peste mai putin d-aun an nationalismele centrifuge ale Colosului Rasaritean il vor spulbera lasand locul unui CSI scartaind din toate balamalele si c-un El-tin tinandu-se de "teava tancului" in Piata Rosie. Din pacate, razboiul Romano-Roman fusese declansat cu mult timp in urma de catre tandemul Iliescu-Brucan, razboindu-ne intre noi ne-am dus la vot in Duminica Orbului, apoi au urmat protestele de strada impotriva continuitatii de nezdruncinat la putere a esalonului 2 PCR, pe catre ei si-l doreau apoi la invitatia expresa a lui I.Iliescu au venit "minerii" pentru a spulbera GOLANIADA in 13-15 Iunie. Iorgovaniada ,-schioapa si de compromis- taras grapis a reusit sa devina legea "number Ioane" a tarii, asa ca se putea slabii nojitele prezidentiala car-de-cat pentru a-i permite Mj.S.R.Mihai o scurta revenire in tara in 1992. In 1996, Rasul Carpatilor pierde alegerile, numai ca intre timp PNT-CD trambita prin targul bucurestilor ca se dezice de regalitate. Constantinescu nici el nu s-a prea omorat cu pretuirea fata de monarh, dar, intr-un tarziu a reusit a-i restituii cetatenia si dreptul de a revenii in Romania., ...despre vr-o colaborare ceva ?...nici vorba !..ca doar era fost membru BOB,..n-asa ?....pesemne ca si d-ai l-a invins sistemul,..NU!?..parca el a spus-o !..mai bine tacea, asa n-a facut decat sa demonstreze ca a reusit a invata cate ceva de la Iliescu, nastase si-ai lor mihailesti si cosmanci. D-aia am reusit a ne pricopsi si-n 2000 cu eternul prezidentiabil reales, asa a fost numit si favoritul sau prim ministru ca mai apoi sa-si dea oualele la numarat, dar, trebuia sa intram in UE si NATO s-atunci ce s-au "gadilat" cei doi; ia sa stergem noi primele impresii detestabile ale raportarii noastre criptocomuniste fata de persoana si institutia regala s-uite asa cei doi "baieti destepti"ai POOLiticii romanesti au clocit o formula de recuperare politica a REGELUI pentru a servi interesele RPMANIEI. Numai ca eu n-am uitat un lucru, interesele ROMANIEI au fost promovate de catre Mj.S.R.Mihai si-n anul 1990 atunci cand a mers in SUA in speranta smulgerii Romanilor din ghiarele glasnostului si a perestroicai gorbacioviste, in speranta unei democratizari reale a ROMANIEI, eventual reinstaurarea monarhiei acolo de unde fusese somata sa plece de catre tancurile bolsevice. Acel turneu a regelui in SUA a fost organizat de catre eminentul savant I.P.Culianu, fost starnepot de jurist si unul din discipolii lui M.Eliade, nu dupa mult timp a fost gasit impuscat la mica distanta de biroul sau universitar american. Motivele ?...nici pana acum nu sunt cunoscite !.. Cam lunga-mi-este paranteza, asa-i Ticulica ?...Asa-i Sirboby ?...Okay, revin.... Suite asa a ajuns sa se implice CR pe stil nou intr-o colaborare cu puterea vremii respective oferindu-si serviciile diplomatice in vederea primirii ROMANIEI in NATO si UE. nu mai am timp...o zi buna tuturor !... si nu uitati : MONARHIA CONSTITUTIONALA, in curand va deveni o NECESITATE !....criza din capul unora sper sa accelereze procesul de trezire a romanilor la realitate . |
|
Fosta membra 9am.ro 1512 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 19:45
De la: sirboby, la data 2009-05-14 18:07:01De la: gabigabi, la data 2009-05-13 10:16:19ce figuri sunteti voi, mai oameni buni ! vorba lui Mihai : cind au dat comunistii ceva, innafara de bataie ca sa-i "convinga" pe tarani sa semneze ptr.cooperizare,de ex. ! ca ai citat tu @sirule din Time USA din martie ' 48 ,ce mare scofala ca rusii sa declare ca i-au dat tot aurul din lume si americanii sa se prefaca ca i-ar crede ?!? si daca le-ar fi spus ca Mint ,ce s-ar fi rezolvat in afara de a si-i pune-n cap ? si numai asta nu-si doreau americanii ,deja inspaimintati de comunism si intocmind listele lor negre cu cei care "zimbeau" spre stinga rosie !veneau in RO sa reinstituie democratia ? vax.....50 de ani i-au asteptat romanii,si ? hai sa fim onesti cu noi insine ... Asa e, au iesit fostii comunisti si securisti acum "mari dizidenti", s-au mai si "convertit" la monarhie peste noapte (de, obisnuiti cu "lider maximo" ceasca, vor si acum inca un carmaci care sa mane turma) si acum arata cu degetul spre altii care n-aveau nici o treaba, apropo de ipocrizia la romani. @mytcor: dar pe tine ce te va trezi la realitate? Tu nu intelegi mai, "realule", ca istoria a curs unidirectional in sensul abolirii rangurilor nobiliare (implicit a regilor) si ca nu se poate merge invers, oricat ar dori anumite capete seci cu credinta oarba intr-un cap incoronat?
|
|
Fosta membra 9am.ro 964 mesaje Membru din: 7/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 19:46
De la: mytcor, la data 2009-05-14 19:40:03 Poate ne explici si noua de ce o vezi ca pe o necesitate?
Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
9am045826 9 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 20:00
MONARHIE !!! DE CE ??? ESTE SUFICIENT SA NE REAMINTIM CUM TRAIM ,cat de bine se traieste in la noi Exclud lumea interlopa si alte cateva categorii de specimene !!!Marea majoritate incercam sa supravietuim ....
|
|
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 20:26
De la: 9am045826, la data 2009-05-14 20:00:11MONARHIE !!! DE CE ??? ESTE SUFICIENT SA NE REAMINTIM CUM TRAIM ,cat de bine se traieste in la noi Exclud lumea interlopa si alte cateva categorii de specimene !!!Marea majoritate incercam sa supravietuim .... Argumenteaza mai departe. CUM crezi ca va rezolva monarhul problema cu "lumea interlopa" pe care ai dat-o de exemplu si CUM iti va imbunatati tie nivelul de trai? Altfel, ce ai spus nu are nici o acoperire, e doar o credinta (oarba) proprie a ta si atat. |
|
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 20:32
De la: 9am045826, la data 2009-05-14 20:00:11MONARHIE !!! DE CE ??? ESTE SUFICIENT SA NE REAMINTIM CUM TRAIM ,cat de bine se traieste in la noi Exclud lumea interlopa si alte cateva categorii de specimene !!!Marea majoritate incercam sa supravietuim .... Gata am avut o revelatie devin monarhist!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vreau si eu sa vad cum se lupta intr-o monarhie constitutionala regele mihai I cu lumea interlopa! Si cum purifica el lumea politica din Romania(schimbarea asta o face pe baza de rusinica,ca nu e intr-o monarhie absoluta sa aibe puteri depline). Oare daca i-a fost frica de rusi o sa-i fie frica si de clanurile mafiote?????????????????? (si astia pot sa-l omoare,si mortii nu lupta) P.S si o sa vina mihai I cu saci de bani, si o sa traim foarte bine pe spatele lui fara sa muncim,nu cum credeam eu ca o sa-i intretinem noi castelele(pentru el,pentru printi,printese,altete regale ,neamuri etc.) Republicanus da in monarhia asta constitutionala ,,ezista'' parlament cu alesii neamului? Nu de alta dar la 4 ani vreau sa votez eu ca roman pe bere,mici,galeti,pixe(sau pixuri )! Si ar fi pacat sa nu-i mai vad pe alesi cum dorm linistiti! A stai ba asa ca ii cheama voda la el si le face teorie,iar ei de rusine le crapa obrazul si starpesc coruptia,dau legi bune fara usite de scapare pentru ei! Si uite asa Romania a devenit o oaza de prosperitate si bunastare! Si-am incalicat pe o sa si v-am zis o poveste de adormit copiii cu un rege!
|
|
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 20:39
Pe baza de rusinica, doar ca unde ai vazut tu politician cu rusine?
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 20:42
** istoria a curs unidirectional in sensul abolirii rangurilor nobiliare (implicit a regilor) si ca nu se poate merge invers, oricat ar dori anumite capete seci cu credinta oarba intr-un cap incoronat?**
bogdan...gandeste-te a cata republica e acum in franta....poi...a 5-a deci...la un moment dat in istorie s-a putut merge si invers....monarhie,republica,monarhie,republica,imperiu,republica....etc...si nu stie nici republica asta cat va mai dura... se poate reinstaura si in romania monarhie constitutionala(mai greu ...dar se poate)...totul e ca oamenii sa-si doreasca asta... insa...la faza cu pricipele ales pe viata...e cam aiurea...:( dar...uite...putem sa-i dam o sansa pricipelui duda (oricum o solutie mai buna nu avem...iar daca el nu ne va conduce bine...mare branza...nu-l mai punem pe e data viitoare si gata...ce-am avut si ce-am pierdut!! )nu stiu ce sa zic ...tu ce crezi despre candidatura lui?....eu zic ca merita incercat....
|
|
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 20:58
De la: ioana_dark, la data 2009-05-14 20:42:06** istoria a curs unidirectional in sensul abolirii rangurilor nobiliare (implicit a regilor) si ca nu se poate merge invers, oricat ar dori anumite capete seci cu credinta oarba intr-un cap incoronat?** Apropo de duda! Bai tata chiar crede cineva ca duda vine sa se cocoate in cotroceni, cu acceptul lui tata socru( prin asta tata socru renuntad inca odata la monarhie,recunoscand republica,prin binecuvantarea data unui membru al familiei regale sa devina presedinte) numai de grija poporului roman? Va zic eu:e foamea cat casa pe el!
|
|
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 21:13
De la: sirboby, la data 2009-05-14 20:58:12De la: ioana_dark, la data 2009-05-14 20:42:06** istoria a curs unidirectional in sensul abolirii rangurilor nobiliare (implicit a regilor) si ca nu se poate merge invers, oricat ar dori anumite capete seci cu credinta oarba intr-un cap incoronat?** poi...stii cum sunt eu acum...cetateanul turmentat tot intreb si eu pe forum...* eu cu cine votez?* vreau sa vad mai multe pareri...pentru ca...eu nu stiu pe cine sa aleg.... daca nici duda.....atunci...:((...chiar nu mai am pe cine...:(( ps:dar voi merge la vot
|
|
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 21:18
Pai, joanna, vrei sa ne gandim la conditiile in care a fost restaurata monarhia in Franta? Pai sa facem o mica recapitulare. Vine revolutia, taie capul regelui, se proclama prim republica bla bla bla... trecem peste, vine Napoleon la putere (cum, asta e o discutie separata). Are succesele pe care le are, proclama imperiul (ca era el napoleon, ce sa-i faci). Dupa care o incaseaza (daca i-a trebuit Rusia ce sa faci) si dupa ce o incaseaza ce se intampla? Pai, coalitia care l-a invins a adus pe Bourboni inapoi pe tron (asadar a existat o constrangere EXTERNA, n-au vrut francezii neaparat rege inapoi).
Vine 1848 si hopa, ce sa vezi ce sa vezi, francezii aia afurisiti dau jos regele iar (prin REVOLUTIE!) si proclama republica a 2-a. Napoleon III pe urma da el lovitura de stat si proclama al 2-lea imperiu (ca era si el Napoleon, chiar daca al 3-lea ). ATENTIE, Imparatul nu era monarh ereditar. Mai departe, Franta o incaseaza de la Prusia (sau Germania nou infiintata de fapt, cum vrei sa-i spui) Adolphe Thiers proclama republica dupa ce Napoleon III e fortat sa abdice. Si francezii astia o tin asa, pe republica a 3-a, pana in 1940 cand o incaseaza de la Hitler. 1946 dupa ce Germania nazista e invinsa se proclama a 4-a republica (deci, aici nu a fost o "pauza monarhica" la mijloc, doar o ocupatie germana). Iar in 1958, dupa retragerea din Algeria (deci practic evacuarea ultimei colonii) era necesara o noua constitutie, prin urmare puf, se ajunge la republica a 5-a (iarasi, fara vreo pauza monarhica la mijloc, doar cu o evacuare din algeria). Iata care-i treaba cu franta si restauratiile ei, ori au fost impuse cu forta din afara dupa infrangeri militare, ori imperiile au fost proclamate prin LOVITURI DE STAT! Astea au fost doar incercari ale unora de a se opune cursului istoriei. (asta ne-a predat bozgan la curs )Duda? Pai, mai cauta si mai documenteaza-te ce-i cu duda... Mai vezi si clipurile alea pe care chiar mytcor le-a pus sa vezi ce are de zis prof. dr. in istoria Dogaru, mai cauta sa vezi ca mai multi l-au numit impostor, sa vezi ca unii l-au numit securist... oricum, duda n-are nici o sansa. Si sa-ti mai spun ceva, prin candidatura asta a cetatenilor din familia hohenzollern nu se intampla nici mai mult nici mai putin decat ca mult trambitata "casa regala" (care NU EXISTA de fapt) recunoaste REPUBLICA, cu atat mai mult "monarhistii" ar trebui sa se potoleasca. Am mai spus si o repet, chiar daca duda ar castiga alegerile (ipotetic vorbind, intr-o lume paralela poate) el trebuie sa JURE sa respecte constitutia REPUBLICANA a Romaniei... sa o incalce si sa restaureze monarhie (de orice fel, fie ea ereditara, fie electiva) ar insemna LOVITURA DE STAT si INALTA TRADARE conform legii! |
|
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 21:18
De la: ioana_dark, la data 2009-05-14 21:13:21De la: sirboby, la data 2009-05-14 20:58:12De la: ioana_dark, la data 2009-05-14 20:42:06** istoria a curs unidirectional in sensul abolirii rangurilor nobiliare (implicit a regilor) si ca nu se poate merge invers, oricat ar dori anumite capete seci cu credinta oarba intr-un cap incoronat?** Poi la vot ii musai sa te duci! Daca nu e nici un candidat care sa-ti inspire incredere baga 2 stampile pe buletin! Asa esti sigura ca nu voteaza altul in locul tau,si le arati si politicienilor ce simti tu fata de ei!
|
|
Postat pe: 14 Mai 2009, ora 22:23
De la: sirboby, la data 2009-05-14 21:18:55De la: ioana_dark, la data 2009-05-14 21:13:21De la: sirboby, la data 2009-05-14 20:58:12De la: ioana_dark, la data 2009-05-14 20:42:06** istoria a curs unidirectional in sensul abolirii rangurilor nobiliare (implicit a regilor) si ca nu se poate merge invers, oricat ar dori anumite capete seci cu credinta oarba intr-un cap incoronat?** |
|
arthur_wagner 5 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 09:39
monarhie .. hmm de acord dar atunci cei care spun ca au trait in comunism una alta cand au fost alegerile imediat dupa revolutie de ce nu au votat omul regelui ... si au fotat un vechi nomenclaturist ...oameni buni sunt roman si sunt mandru de asta , mai sunt mandru ca sunt bucovenean iar ideea sa vina cineva din alta parte sa ne conduca mi se pare o aberatie chair antiromanism , nu fratilor cea mai buna idee ar fi ca cei de la conducere in momentul in care sunt instaurati la putere sa semneze un contract cu Romania in care se angajeaza sa faca asta ..... etc ce are de facut daca o face bv lui daca nu sa raspunda mi s epare foarte corect .
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 11:36
salut @sirule- da'ai scris,nu gluma ! - n-am afirmat nicaieri pe aici,pe forum,cum ca MJ SR a plecat cu mina goala....dar nu-i nici cum ziceti voi ,preluind de la comunisti,ca a luat juma'de tara cu el ! ca s-a plimbat cu avionul in jurul statuii libertatii ?! si ce dovedeste asta,inafara faptului ca era un impatimit al pilotajului si al masinilor....de altfel,a si muncit efectiv in acest domeniu ptr.a-si intretine familia !
- ce e Comunismul ? o alta forma de redistribuire a bugetului statului ,alta decit in capitalism ; o gindire centralizata in legatura cu dezvoltarea tarii si-n care cetatenii primesc doar o parte a valorii muncii lor,restul distribuindu-se in ind.,agricultura,scoala,medicina,etc.etc ; in incheierea postarii mele am spus ca el( comunismul ) ,a cazut din cauza omului care prin firea sa este individualist,lacom si nu-i dispus deloc sa se sacrifice ptr.un crez ! - de ce cred ca Mytcor are dreptate cind afirma ca Monarhia va deveni o necesitate ? am afirmat-o si eu ,argumentind ca in contextul unei Noi Ordini Mondiale si a unei globalizari in care notiunea de popor,neam,obiceiuri si traditii ,va disparea - popoarele se vor opune acestei tendinti,unindu-se ptr.a rezista , in jurul Monahului sau ca o garantie a nedisparitiei sale ca neam si tara ! in rest- toate bune ! |
|
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 15:13
De la: gabigabi, la data 2009-05-15 11:36:57de ce cred ca Mytcor are dreptate cind afirma ca Monarhia va deveni o necesitate ? am afirmat-o si eu ,argumentind ca in contextul unei Noi Ordini Mondiale si a unei globalizari in care notiunea de popor,neam,obiceiuri si traditii ,va disparea - popoarele se vor opune acestei tendinti,unindu-se ptr.a rezista , in jurul Monahului sau ca o garantie a nedisparitiei sale ca neam si tara ! in rest- toate bune ! In contextul Noi Ordini Mondiale notiunea de popor, neam, obiceiuri si traditii, vor disparea administrativ si politic, si odata cu asta ... pasim si noi spre ... progres si civilizatie pentru mai toata lumea (prin natura umana, nu va fi niciodata pentru toti). Suna sinistru, nu? Realitatea este ca prea mult am stat pe loc si ne-am consumat energiile inutil pe aceste notiuni mentionate de tine. Cat despre popoare, ca vor sta in jurul monarhului ca o protectie pentru reusita Noi Ordini Mondiale, ma faci sa rad, asa au stat si in jurul monarhiei de exemplu in Romania in evenimentele tulburi ale sfarsitului de an 1947. Notiunile mentionate de tine nu vor disparea social, asta sa reti. Hai sariti pe mine acum ca eu cred ca putem elimina multe din discrepantele societatii momentului printr-o regandire din temelii a societatii umane.
Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 15:50
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-15 15:13:18De la: gabigabi, la data 2009-05-15 11:36:57de ce cred ca Mytcor are dreptate cind afirma ca Monarhia va deveni o necesitate ? am afirmat-o si eu ,argumentind ca in contextul unei Noi Ordini Mondiale si a unei globalizari in care notiunea de popor,neam,obiceiuri si traditii ,va disparea - popoarele se vor opune acestei tendinti,unindu-se ptr.a rezista , in jurul Monahului sau ca o garantie a nedisparitiei sale ca neam si tara ! in rest- toate bune ! |
|
Fosta membra 9am.ro 2406 mesaje Membru din: 24/03/2009 |
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 15:56
Numai monarhia mai scapa Romania!
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 16:03
nu sar deloc asupra ta @ilie - explica-te, argumenteaza ! si nu uita : precizeaza partea plina ,dar si cea goala a paharului !
|
|
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 16:27
De la: radita09_telus_net, la data 2009-05-15 15:56:07Numai monarhia mai scapa Romania! Numai ratiunea si inteligenta mai salveaza Romania. Monarhia este o pagina inchisa a istoriei.
|
|
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 16:28
De la: gabigabi, la data 2009-05-15 16:03:30nu sar deloc asupra ta @ilie - explica-te, argumenteaza ! si nu uita : precizeaza partea plina ,dar si cea goala a paharului ! mai pe seara. acum trebuie sa plec undeva. o zi buna la toata lumea.
|
|
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 17:21
De la: gabigabi, la data 2009-05-15 11:36:57salut @sirule- da'ai scris,nu gluma ! - n-am afirmat nicaieri pe aici,pe forum,cum ca MJ SR a plecat cu mina goala....dar nu-i nici cum ziceti voi ,preluind de la comunisti,ca a luat juma'de tara cu el ! ca s-a plimbat cu avionul in jurul statuii libertatii ?! si ce dovedeste asta,inafara faptului ca era un impatimit al pilotajului si al masinilor....de altfel,a si muncit efectiv in acest domeniu ptr.a-si intretine familia ! Salut! Pai recuperez! Eu am scris mai sus,daca citesti, ca ,,ADEVARUL DE OBICEI E UNDEVA LA MIJLOC" nu a plecat el cu un tren dar nici cu mana in c---u---r nu a plecat(pentru mihai5_2,nu pentru tine)! Dupa care am scris ca la 2 luni dupa ce a abdicat mihai a fost la shoping la New York! DACA A PLECAT CU MANA GOALA(cum sustine el,,cu masinile lui si cu cateva obiecte personale" de unde dracu a facut bani de shoping pe cea mai scumpa strada din lume in 2 luni??????????????????? Deci nu a plecat cu mana goala!!!!!!!!! Prin urmare e mincinos! Eu pe tine te-am intrebat ce e NATIONALIZAREA NU COMUNISMUL! si te-am intrebat intrucat si in U.S.A. s-a facut nationalizare anul asta si la sfarsitul anului trecut!(nu numai in comunism se face nationalizare!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ) Dar in Romanica nu se face intrucat daca se pune problema de o nationalizare(si a fost pusa anul asta,adica eu statul Roman iti dau tie firma privata(banca sau alta firma din alt domeniu) ajutor(in bani) CONTRA ACTIUNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SE CHEAMA NATIONALIZARE! Imediat au sarit marii analisti politici si economici in sus si au luat foc,,CUM??????????????? NE INTOARCEM IN COMUNISM,CRIPTOCOMUNISTILOR,ETC!Nu le dam ajutoare pe ochi frumosi ca profitul anilor trecuti l-au impartit cu statul Roman! E mai bine asa in america cei care aplica aceeasi metoda nu sunt comunisti ,in Romania sunt! Asta ca ai pomenit de nationalizare!
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 17:27
bobule,nu vezi ca nu ai cu cine discuta serios,fiecare vede numai ce-i convine,asa incat e mai bine sa lasam pe fiecare in plata domnului,faca-se voia sa,s-auzim numai de bine!
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 17:38
De la: gabigabi, la data 2009-05-15 16:03:30nu sar deloc asupra ta @ilie - explica-te, argumenteaza ! si nu uita : precizeaza partea plina ,dar si cea goala a paharului !Am sa deschid un topic pe tema asta pe langa multe altele. Ideea unei Noi Ordini Mondiale asa cum o cunoastem noi azi s-a născut la mijlocul secolului trecut, cu primul proiect modern al unei federații mondiale si apare în timpul perioadei de declin a imperialismului colonial european (1884-1914). Se propunea extinderea Imperiului Britanic și organizarea lui într-un sistem federal mondial, garant al păcii lumii. Membrii grupului sperau să atragă Statele Unite în viitoarea ordine mondială, ba chiar să transforme Washingtonul în capitala plănuitei federații imperiale. Capitalismul financiar internațional a fost DINTOTDEAUNA si este si acum dedicat conceptului de economie globală, controlată din marile centre financiare. Si ca sa fiu in ton cu mesajul topicului ,ideea de monarhie se transpune numai in capitalism si nu in socialism. Vedeti cum ne furam singuri caciula? Deci ce facem? Unde ne indreptam cand afirmam ca monarhia este o necesitate? Spre Noua Ordine Mondiala prezentata noua astazi. ![]() Nuantarea care astazi ii este conferita acestei ordini este sinistra, incepand cu argumente de genul ca un grup de bancheri este acela care va crea un sistem mondial care să depună controlul financiar al acestei lumi în care trăim, în mâna câtorva indivizi, si terminand cu afirmatii de genul ca Noua Ordine Mondială prevede instaurarea unui sistem de exploatare și mai violent decât capitalismul. Asa sa fie realitatea sau aici vorbesc la unison cei care doresc in continuare actualul circ social? Si sa nu fie interese financiare meschine la mijloc? Sunt si din pacate nu putine. Eu am sa ma indepartez de interpretarea data si am sa vin cu o alta nuantare reala a necesitatii unei noi oranduiri sociale. Pai sa pornim cu ideologia unei noi oranduiri sociale. Ideologia se va realiza în principal prin convergența sistemelor capitaliste cu cele socialiste, combinand politicile capitaliste, nu financiare, cu politicele socialiste umane. Am sa dezvolt in topicul pe care mi-am propus sa-l deschid acest subiect, aici mesajul topicului fiind cu totul altul.
|
|
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 17:47
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-15 17:27:39bobule,nu vezi ca nu ai cu cine discuta serios,fiecare vede numai ce-i convine,asa incat e mai bine sa lasam pe fiecare in plata domnului,faca-se voia sa,s-auzim numai de bine! Pai ma cam enerveaza cineva de pe topic(mihai5_2!!!) care face bascalie dar nu vine cu nimic concret,in schimb daca ii arati din surse necomuniste ceva(Time SUA) gata si ala a fost platit de comunisti sa zica asa,iar daca o afirmatie nu e iesita din gura regelui cu merite numai in pilotaj (masini si avioane),si la tradarea Romaniei acea afirmatie nu e adevarata ,ala e mincinos a fost platit de comunisti etc.,numai regele pilot(sau cum ar spune fratii nostri basarabeni CHILOT) e atot stiutor si cel neprihanit care nu poate sa minta,si sa fie las,sau fricos numai pentru ca aiesit pe o ,,teava regala"intr-o,,gaura si mai regala" Mihai5_2 Carol al-II-lea a plecat cu un tren de bogatii si tablouri???????????????????????????????
|
|
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 17:57
|
|
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 18:58
De la: radita09_telus_net, la data 2009-05-15 15:56:07Numai monarhia mai scapa Romania! Normal! O mai salveaza de niste licitatii,care trebuiau organizate sa se vanda castelele! In rest nu o salveaza deloc! E parerea mea! Daca ai argumente pune-le pe ecran,daca nu ai argumente taci din gura(ma rog opreste-te din scris)
|
|
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 19:11
De la: sirboby, la data 2009-05-15 17:47:05De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-15 17:27:39bobule,nu vezi ca nu ai cu cine discuta serios,fiecare vede numai ce-i convine,asa incat e mai bine sa lasam pe fiecare in plata domnului,faca-se voia sa,s-auzim numai de bine! Hai SIR, documenteaza-te !...cu privire la bunurile regale , iar din The Times-ul vremii, ai preluat si tu ce-au incropit propaganda comunista pt-a.si imprima foaiade partid a vremii, recte numai ceea ce interesa pentru defaimarea monarhiei romanesti. asa ca.... hai pune mana si ceteste !..www.itcnet.ro/history/archive/mi1998/current10/mi18.htm#top cat despre vizita in SUA 1948 a Mj.S R. Mihai,...mai vorbim, s-asa vad ca un post nu mi-a fost afisat. |
|
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 19:39
De la: mytcor, la data 2009-05-15 19:11:46De la: sirboby, la data 2009-05-15 17:47:05De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-15 17:27:39bobule,nu vezi ca nu ai cu cine discuta serios,fiecare vede numai ce-i convine,asa incat e mai bine sa lasam pe fiecare in plata domnului,faca-se voia sa,s-auzim numai de bine! Ai dreptate Mytcor! www.time.com/time/magazine/article/0,9171,804493-3,00.html uite un ziar(fituica )comunista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|

) Lasa-i pe cei care trebuie sa plateasca 30-35 de ani rate la banca,pentru a fi ,,asupriti'' (a se intelege a avea casa lor),care trebuie sa-si ia 2 job-uri,ca sa faca fata ratelor,care vine criza raman fara servici si vine si banca si ii lasa in strada ca nu-si mai platesc ratele sa condamne comunismul!
Tu nu intelegi mai, "realule", ca istoria a curs unidirectional in sensul abolirii rangurilor nobiliare (implicit a regilor) si ca nu se poate merge invers, oricat ar dori anumite capete seci cu credinta oarba intr-un cap incoronat?
). ATENTIE, Imparatul nu era monarh ereditar. Mai departe, Franta o incaseaza de la Prusia (sau Germania nou infiintata de fapt, cum vrei sa-i spui) Adolphe Thiers proclama republica dupa ce Napoleon III e fortat sa abdice. Si francezii astia o tin asa, pe republica a 3-a, pana in 1940 cand o incaseaza de la Hitler. 1946 dupa ce Germania nazista e invinsa se proclama a 4-a republica (deci, aici nu a fost o "pauza monarhica" la mijloc, doar o ocupatie germana). Iar in 1958, dupa retragerea din Algeria (deci practic evacuarea ultimei colonii) era necesara o noua constitutie, prin urmare puf, se ajunge la republica a 5-a (iarasi, fara vreo pauza monarhica la mijloc, doar cu o evacuare din algeria).