Info
x
Monarhie sau republica?
|
Tycu 3787 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 08:53
De la: gabigabi, la data 2009-05-26 07:57:50dar cred ca se scapa din vedere faptul ca toti care au postat aici,simt ca RO se afunda si cauta o solutie....acu' ca este sau nu viabila ideea unora cu monarhia, viitorul o va dovedi si vointa natiunii ! dar modul asta de a "discuta" ,e inadmisibil ! Nu Gabi,nu se scapa din vedere, se stie, se vede, ca RO se afunda, se afunda , se afunda, se tot afunda !
Ticu
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 17:14
mie nu-mi vine sa aplaud @ticulica, imi vine sa pling !
|
|
21goot 103 mesaje Membru din: 16/03/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 17:34
buna
scuze pentru deranj etc - eu cred ca daca ar fi monarhie cum spui tu , da vom avea o familie etc - dar problema este ca noi acum nu intretinem o familie ci un intreg compartiment -guvernu si alti etc deci mai multi avem acum de intretinut etc decat daca am avea o familie regala etc parerea mea este ca nu se va schimba nimic si nu cred ca va fi in romania o monarhie sa fim seriosi etc pentru ca aceste gunoaie care sant ,au ramas din vremea lui nicu etc . si ei doresc sa lupte pt a avea acest trai de pe spinarea poporului roman asa ca rasuflati usor ca tot asa va fi in romania etc . schimbarea trebuie facuta de popor -----------nu de guvern pt ca noi poporul santem ce-i ce alegem cum sa traim etc eu spun asa cu vadim votati si ar trebui un nou prim ministru chiar si tanar cu putina experienta politica si sa mergem inainte asta este ce noi romani trebuie sa facem etc . si sa cerem toti politicieni trecuti de varsta pensionara sa stea acasa sa doarma nu in guvern sa aiba poporul ce intretine etc . curatenie mare este de facut incepand in guvern -si apoi la ce-i mici cum ar fi primari -mici functionari si multi alti etc . atunci vom putea pune noile aplicati de constitutie - o zi buna sa aveti ciao rom
cristal
|
|
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 18:09
De la: gabigabi, la data 2009-05-26 17:14:07mie nu-mi vine sa aplaud @ticulica, imi vine sa pling ! Si mie imi vine sa plang , domita! dar ce sa fac ?
Ticu
|
|
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 18:10
De la: ticu, la data 2009-05-26 18:09:59De la: gabigabi, la data 2009-05-26 17:14:07mie nu-mi vine sa aplaud @ticulica, imi vine sa pling !
Ticu
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 19:47
De la: gbispas, la data 2009-05-26 19:37:49De la: Dorulet, la data 2009-05-26 01:40:34De la: gbispas, la data 2009-05-25 18:58:33De la: gabigabi, la data 2009-05-25 16:13:02chiar esti saracut cu duhul si nici nu sti sa citesti si daca citesti,ce daca ?ca tot nu intelegi ! republicanus a zis ca eu le am pe astea cu zine,cu pitici,cu karma, cu zodii ; ca traiesc intro lume populata cu imparati si feti-frumosi ! caragiosule ! traista mea nu e plina cu lucruri materiale- sunt un amarit de pensionar- ci cu ginduri frumoase ! hai,du-te cu Dumnezeu,ca stric orzul pe giste ! Băi gunoi frustrat, fără cei 7 ani de-acasă. Doamna are aceeași vârstă cu mama! Dacă ai fi avut tupeul să te adresezi așa mamei mele....nu-ți ajungea Dunărea să te speli....kktule! Așa vorbești și cu mă-ta?!
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 20:33
Am raportat abuz de limbaj...și la fel o să fac, indiferent ce postezi!
Absolut la orice o să postezi! Până nu o să ți se mai dea voie pe site!
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
sirboby 1972 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 20:46
MMMMMMMMMMMM parerea mea ,vis-a-vis de cearta unora,nu dam nume persoane importante,e ca cel mai inteligent ar trebui sa cedeze primul!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți
Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți
Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri
Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri!
Parazitii (Noi vrem respect)
|
|
|
|
|
cialuc 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bistrita |
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 21:02
La mintea ta de dobitoc ti se potriveste de minune lesa si zabala, deci poarta-le tu si familia ta de dobitoci
|
|
mihai5_2 291 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 22:40
De la: gbispas, la data 2009-05-25 19:07:46 .... Se vede cît de colo că nu ești deloc orientat în spțiu (geografic) și mai ale în timp (cel istoric) Deci, în ordine cronologică, bunicul tău s-a bucurat CA L-AU DEBARCAT PE REGE. Ca să-i fie bucuria deplină comuniștii i-au mai confiscat pămîntul și l-au băgat și la închisoare. De la: gbispas, la data Ca cineva să-și putut face o impresie din propria experiență cum stăteau treburile pe vremea monarhiei trebuia să fi avut, zic eu, vîrsta de măcar 25 de ani în preajma războiului, prin urmare ar trebui să aibă măcar 90 de ani acum. Nu prea cred că ai întîlnit "in pelegrinarile tale aproape zilnice" 99 să poți face o statistică (mai mult de 99%??). Și nu cred că acei "ce reprezentau clasa muncitoare" atunci, acum, la vîrsta lor, sînt preocupați de agricultura superperformantă pe care o promovează "serata". Nu vor să audă de monarhie? Asta e, de la o vreme te lasă și auzul. Cred că ar vrea dar nu mai prea pot să audă. De la: gbispas, la data Ai întrebat pe cineva dar nu pe cine trebuie. PS. Pe lîngă faptul că ești îngîmfat, prost și mincinos mai ești și măgar. Adică din acest moment, practic nu mai exiști. |
|
pusy_55 283 mesaje Membru din: 11/11/2008 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 23:13
republica
|
|
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 12:04
De la: gbispas, la data 2009-05-26 19:45:08De la: 9am013721, la data 2009-05-26 17:34:02buna Si de ce ti se pare monstruos sa fie ales Vadim ? Si cum iti permiti sa-l faci schizofrenic ? esti prea mic pentru el , nici umbra lui nu ai voie sa o atingi !
Ticu
|
|
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 14:54
ok@gspas ! ne-ai demonstrat tuturor cultura si bunele tale maniere ! mergi sanatos si cauta-ti un topic de manelisti cu fite si lasa-ne pe noi asa cum suntem !
|
|
flxan 13 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Brasov |
Postat pe: 28 Mai 2009, ora 10:11
De la: gbispas, la data 2009-05-26 19:37:49De la: Dorulet, la data 2009-05-26 01:40:34De la: gbispas, la data 2009-05-25 18:58:33De la: gabigabi, la data 2009-05-25 16:13:02chiar esti saracut cu duhul si nici nu sti sa citesti si daca citesti,ce daca ?ca tot nu intelegi ! republicanus a zis ca eu le am pe astea cu zine,cu pitici,cu karma, cu zodii ; ca traiesc intro lume populata cu imparati si feti-frumosi ! caragiosule ! traista mea nu e plina cu lucruri materiale- sunt un amarit de pensionar- ci cu ginduri frumoase ! hai,du-te cu Dumnezeu,ca stric orzul pe giste ! Orice "mucos nesimtit" va deveni inevitabil o "putoare ofilita".....Si asta nu e doar parerea mea.... Si indiferent ce nick adopta un nesimtit, daca-si permite sa adopte un asemenea limbaj, tot nesimtit ramane . |
|
flxan 13 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Brasov |
Postat pe: 28 Mai 2009, ora 15:35
De la: gbispas, la data 2009-05-28 11:04:10De la: flxan, la data 2009-05-28 10:11:46De la: gbispas, la data 2009-05-26 19:37:49De la: Dorulet, la data 2009-05-26 01:40:34De la: gbispas, la data 2009-05-25 18:58:33De la: gabigabi, la data 2009-05-25 16:13:02chiar esti saracut cu duhul si nici nu sti sa citesti si daca citesti,ce daca ?ca tot nu intelegi ! republicanus a zis ca eu le am pe astea cu zine,cu pitici,cu karma, cu zodii ; ca traiesc intro lume populata cu imparati si feti-frumosi ! caragiosule ! traista mea nu e plina cu lucruri materiale- sunt un amarit de pensionar- ci cu ginduri frumoase ! hai,du-te cu Dumnezeu,ca stric orzul pe giste ! Mama, ce tare esti !!! Norocul nostru cu tine, care sesizezi toate nuantele...Ia sa vedem, pe asta ai sesizat-o ? Formularea "Putoare " am folosit-o in modul "unisex"...Deci nu e necesar sa-ti faci operatie..., eventual la creier !!! |
|
Postat pe: 28 Mai 2009, ora 15:36
De la: gbispas, la data 2009-05-27 16:27:13De la: ticu, la data 2009-05-27 12:04:28De la: gbispas, la data 2009-05-26 19:45:08De la: 9am013721, la data 2009-05-26 17:34:02buna Bai hortiincultura , boschetar din Gara Nord, nu te pune cu mie, ca dei ca tine ii am in sacul de la aspirator ! Cauta si cere-ti iertare fata de toti de aici pe unde ti-ai etalonat prostia .si inainte de a mai posta aici intreaba oglinda daca poti .! promiti ca te faci baiat cuminte si respectos cu oamenii de aici ?:
Ticu
|
|
21goot 103 mesaje Membru din: 16/03/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 28 Mai 2009, ora 18:05
buna stimate domn ticu
daca vadim nu poate face ordine in partidul lui am sa-ti spun eu de ce . pt ca acolo nu se face donati de ajutoare sa votezi .nu se fac picnicuri - si multe altele pt ca bani care se strang pt fonduri merg doar unde trebuie etc . eu sant membra al acestui partid de peste 15 ani etc am fost si presedinta la femei - am candidat si de consilier local etc -nu vreau sa ma laud dar doresc sa spun este adevarat are unele scapari vadim -dar sa nu uitam ca are si foarte multa dreptate . este in tara ce spunea el acum 5-4 ani este - dar cum el nu poate sa joace rolul tuturor de mafioti parlamentari este dat la spate etc . apoi acei membri care sau mutat in alte partide este normal ce putea el x-sau y sa faca in PrM etc . daca acel x-sau y dorea si el ce doreau toti alti coruptie un euro in plus ne muncit etc . scriu pe scurt din toate etc . dar eu cred ca vom ajunge asa cum a fost in istorie cu gheorghe-ghiorghiu dej etc . pt ca noi nu dorim schimbari in moment ce traim bine in romania chiar daca nu muncesti ai mai mult ca , si cel care trudeste cum se poate asa ceva - cum sant in nr mare aceste persoane este normal sa nu se faca schimbari despre care doresc un-i de pe forum da ok aici se discuta si ne da-m parerea si cu asta ramanen etc scuze .ciao
cristal
|
|
Fosta membra 9am.ro 964 mesaje Membru din: 7/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 19:27
Pentru cei ce sustin monarhia am o intrebare in valoare de ... o lada de bere pentru EI si cumparaturi in valoare de 200 de lei pentru ELE: CARE ESTE FILOZOFIA MONARHIEI? Pentru a doua intrebare maresc miza: CARE ESTE FILOZOFIA MAJORITATII ROMANILOR DESPRE MONARHIE? Deci cine se baga? Personal nu dau doi bani pe monarhie, asta ca sa stiti si parerea mea.
Mai am o intrebare la care vreau un raspuns sincer: CE FACE MINORITATEA IN FATA MAJORITATII?
Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 19:57
De la: 9am013721, la data 2009-05-28 18:05:50buna stimate domn ticu: sml-happy0158: Da, asa este, intr-u totul de acord !
Ticu
|
|
twincle 275 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 20:04
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-29 19:27:53Pentru cei ce sustin monarhia am o intrebare in valoare de ... o lada de bere pentru EI si cumparaturi in valoare de 200 de lei pentru ELE: CARE ESTE FILOZOFIA MONARHIEI? Pentru a doua intrebare maresc miza: CARE ESTE FILOZOFIA MAJORITATII ROMANILOR DESPRE MONARHIE? Deci cine se baga? Personal nu dau doi bani pe monarhie, asta ca sa stiti si parerea mea. Nu "intru in concurs ", dar la prima intrebare :Monarhia prosteste Romania !MINORITATEA SE SUPUNE MAJORITATII ,conditionat de"intelepciunea "deciziei luate !Mai sint si alte cai de atac.......
teo
|
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 20:10
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-29 19:27:53Pentru cei ce sustin monarhia am o intrebare in valoare de ... o lada de bere pentru EI si cumparaturi in valoare de 200 de lei pentru ELE: CARE ESTE FILOZOFIA MONARHIEI? Pentru a doua intrebare maresc miza: CARE ESTE FILOZOFIA MAJORITATII ROMANILOR DESPRE MONARHIE? Deci cine se baga? Personal nu dau doi bani pe monarhie, asta ca sa stiti si parerea mea.: sml-confused0006: La ultima intrebare,raspunsul este,: majoritatea , se supune minoritatii. ! cazul de la noi intre romanii majoritari, si ungurii minoritari .!
Ticu
|
|
one_easy_touch 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 08:39
Monarhia este un concept total opus celui de DEMOCRATIE(si nu vorbesc acum de cea doar cu numele)..si iti dau un exemplu.
Daca sa spunem ca primul monarh ar fi un conducator bun, dar fii lui niste hahalere pe care nu le mai poti da jos din tron, pentru ca asta presupune monarhia?!! DEMOCRATIA adevarata ar fi calea..nu tentativa asta de a fost pana acum. |
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 09:50
@dorinilie-am tot scris de ce mi se pare mie ca Monarhia ar fi ideala pentru noi,dar tu n-ai luat in considerare raspunsul meu....asa cum ne manifestam,avem nevoie de o conducere fixa,pe termen lung si de care Tara sa fie sigura ca i se Reprezinta interesul in marea familie a Lumii ! un presedinte ,azi e miine nu mai e ; unul e de dreapta,altul e de stinga si al treilea,de centru ! ca atare, politica facuta de guvern timp de 4 ani va fi in conformitate ....si nici nu apuci sa implementezi programul de dreapta ,de ex.ca, se-ncheie mandatul si cistiga stinga si tot ce-au facut nu-i bun si ne-o implementam pe stinga....de 20 ani vedem acest lucru si nu vrem sa intelegem ca NU merge asa ! sigur, si in republica se poate asigura o conducere pe termen mai lung,ptr.a si apuca sa vezi un program dus de la cap la coada DAR , asa cum ne manifestam noi, nesansa de a aluneca pe panta unei conduceri dictatoriale este foarte mare ! asta-i problema,de fapt ! DAR ASTA O VA HOTARI POPORUL PRINTRUN REFERENDUM ! si,desigur ,minoritatea @ticulica,se supune majoritatii !
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 10:00
gabigabi,monarhia nu poate asigura nici o stabilitate,stabilitatea ti-o dau oamenii care voteaza,care sunt alesi in parlament si in guvern,ei fac legile si tot ei implementeaza programele in viata de zi cu zi,nu regele marioneta sau presedintele ,indiferent cine este acesta,in concluzie ochii mari si mintea deschisa si aveti grija pe cine votati,lasati trecutul sa-si doarma somnul de veci in colburi de cronici
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 10:19
buna dimineara @florin ! care Trecut trebuie lasat in urma ? Monarhia ,Dictatura comunista sau personala a lui Ceausescu ? cam cum intelegi tu inclinatia lui Basescu catre autoritarism ?iti doresti iar vreo 25 de ani de epoca de aur ? cam cum il vezi pe Geoana cu sacalii aia de linga el ? dar nu crezi ca trebuie pusa totusi, aceasta intrebare ,pur Democratica ,poporului : Monarhie sau Republica ,pentru a se afla care-i cu adevarat dorinta Tarii ? si, ce se hotareste aia sa fie ?
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 10:27
toti locuitorii unei tari trebuie sa-si cunoasca istoria adevarata si nefardata,adevarul gol-golut,pt.a nu mai repeta aceleasi greseli din trecut,dar istoria trebuie facuta cu documente nu cu vorbe spuse de unul sau altul,patimas sau nu,partizan al unei oranduiri sociale sau al alteia,monarhia in general si mai ales in romania este de domeniul trecutului,mai ales cea a hohenzolernilor sau a cetateanului mihai argesanu sau carol caraiman sau radu duda,daca ar fi sa votez la un eventual referendum in favoarea revenirii monarhiei in romania,as face-o numai daca ar invia mihai viteazul,vlad tepes sau alexandru ioan cuza,altfel cu printi de conjunctura sau regi tradatori si handicapati nu discut[care si-au falsificat trecutul propriu]
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 10:37
teoria ca teoria @florine ! practica ne omoara si eu te-am intrebat concret : iti place ce se-ntimpla cu noi ? spre ce ne indreptam cu Base si spre ce cu Geoana !?? nu mai teoretiza,raspunde-ti tie,daca mie nu vrei ! a fost intrebat vreodata poporul daca vrea sau nu Monarhie ? a fost ? da sau nu ? si de ce nu ? din teama ca s-ar putea raspunde DA ? ale cui socoteli se strica ?
|
|
Fosta membra 9am.ro 15 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Baia Mare |
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 11:43
O logica minima de care Romanii au mare nevoie acum pentru supravietuire ne inspira la MONARHIE. Actuala situatie a politicii Romaniei atat intern de cat si extern provoaca numai dezastru - provoaca cea mai crunta saracie a populatiei (indiferent de etnii sau religii...) iar eu cel putin am pierdut ori ce sperantza ca dupa votarile pretendentilor din diferite partide vor avea in minim de spirit de sacrificiu sa aduca aceasta Tara la liman. Sper din tot suflet ca la votari cei "mancatori de mici gratuite" sa fie in minoritate. Romania are nevoie disperata de o MARE si RADICALA schimbare - altfel urmatorii 2 - 3 generatii raman fara speranta - dar si fara "mici si bere gratuite" si ce a ce e mai trist si fara demnitate.
|
|
DanubianKnight 746 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 12:25
Intrebarea asta in Romania de azi nu-si mai are sensul. Regele Mihai are 88 de ani si numai fete. Legea salica adoptata de Casa de Hohenzollern impiedica femeile sa acceada la tron. Chiar daca regula asta ar fi abolita, Printesa Margareta nu are copii, de niciun fel, si e prea batrana ca sa mai procreeze (poate doar daca o va trata doctorul care a tratat-o si pe Aurora Iliescu, dar e prea putin probabil). Exista un nepot, de la o alta fata, asa-zisul Print Nicolae- cel care l-a insotit pe Rege in vizita din 1992- si care in prezent traieste in Anglia si are vreo 20 si ceva de ani. Atata doar ca- si problema asta ar avea si eventualul copil al Principesei Margareta- tatal asa-zisului print nu este purtator autentic de titlu nobiliar, astfel ca Nicolae nu ar prea avea legitimitate sa ocupe tronul dupa moartea Regelui Mihai. Practic, singurul mostenitor de sex masculin si cat de cat legitim ar fi Principele Paul de Romania, nepotul de frate al Regelui; atata doar ca Regele nu prea-si recunoaste nepotul si toata povestea ce a insotit conceptia si nasterea tatalui acestuia, Principele Carol Mircea, a fost un imens scandal. Pe de alta parte, nu sunt sigur ca Paul este tocmai personajul pe care sa ni-l dorim pe tron...
Ar mai fi varianta unei noi dinastii, recrutata dintr-o alta Casa regala/imperiala europeana, de preferinta una care inca detine cel putin un tron. Insa nu stim daca respectiva Casa ar accepta- sa nu uitam ca si in 1866 Carol I a fost a doua optiune, dupa ce Filip de Flandra proclamat domnitor de Parlament in februarie acel an a declinat oferta-, iar un al doilea Carol I e totusi putin probabil; Carol I a fost pana la urma un personaj de exceptie. In plus, personal cred ca o intoarcere la monarhie ar repotenta complexul voievodal al romanilor- mitul ca trebuia sa vina la putere un fel de mesia care sa rezolve toate problemele-; e timpul sa crestem mari si sa ne dam seama ca supereroul sef de stat care sa rezolve toate problemele romanilor nu exista si nu va exista decat intr-o imaginatie copilareasca si ca noi suntem cei care trebuie sa ne croim destinul cu propriile noastre puteri si cu propria noastra vointa.
Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
|
|
mircea_bobeica 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 12:54
dupa parerea mea cred ca din ce vad eu de 20 de ani sub conducerea unor partide sau alte,cred ca schimbarea in monarhie constitutionala nar fii o idee rea cred ca ar fi chiar o savare a economiei romanesti si o mai buna perceptie a statelor europene fata de noi
|
|
|
|

Nu Gabi,nu se scapa din vedere, se stie, se vede, ca RO se afunda, se afunda , se afunda, se tot afunda !
Si mie imi vine sa plang , domita! dar ce sa fac ?
Si de ce ti se pare monstruos sa fie ales Vadim ? Si cum iti permiti sa-l faci schizofrenic ? esti prea mic pentru el , nici umbra lui nu ai voie sa o atingi !
Nu "intru in concurs ", dar la prima intrebare :Monarhia prosteste Romania !MINORITATEA SE SUPUNE MAJORITATII ,conditionat de"intelepciunea "deciziei luate !Mai sint si alte cai de atac.......