Info
x
Monarhie sau republica?
|
eugenb 1794 mesaje Membru din: 8/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 15:57
Se pare ca oricat incerc sa va fac sa ramaneti pe "fagasul" TEORIEI" si combaterea cu ARGUMENTE REALE este doar un "vis" al meu, cat timp ajungeti tot la ... "cuvinte grele" (ca FINAL al unei discutii).
Vinovatul MORAL eu sunt acuma ca am atras atentia la o greseala de ADUNARE. Va rog sa ma scuzati, pentru ... GRESEALA ! Varsta mi-a "jucat" ... festa : Eu gandeam ca am sa corectez ceva si a iesit ... altceva. Inca o data, va cer scuze "gabibabi" si "Republicanus" petru GAFA facuta. P.S. Sper ca acum putem sa ne reintoarcem la tema noastra "Monarhie si Republica", fara sa mai aducem tot timpul vorba ... despre APRECIERILE PERSONALE pe care le avem unii fata de altii. |
|
laura_bodogai 160 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 15:58
Pt republicani de genul tau doar o vorba va mai spun...suntetzi pierdutzi
|
|
Axxel 11 mesaje Membru din: 18/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 16:41
|
|
Fosta membra 9am.ro 1512 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 16:42
Hopa! S-a intors gorila cu capul sec si testicule atrofiate. Ce mai faci, gorilutza? Vrea goriluta o banana?
Eu zic sa lasam gorilele si minerii aia de strigau "noi muncim, nu gandim" sa conduca tara, ce zici, draga goriluta? Te punem pe tine imparat, sa vina lumea sa se prosterneze in fata ta si sa-ti aduca banane... poate intre timp iti si creste o pereche noua de testicule mai "babane". Du-te bai la batut betivi prin cluburi si trimite-o pe nevasta-ta la servit la mese, "dasteptilor", si lasati politica, dreptul, istoria si alte stiinte celor care chiar au studiat ceva. Dobitoci de tot rahatul, nu sunteti buni nici macar sa stergeti la c*r bosorogii aia din spania si italia pe care v-ati dus sa-i ingrijiti! Vai de capu vostru de cretini prosti, care mai va dati si mari destepti... Na bre, schlomo, hai, baga-te si zi acuma ca de fapt eu jignesc pe gratis, ca "muiutza" si alte rahaturi pe care le-a turnat paznicul cel jegos asa, pe degeaba, nu se pun, nu? Ce mama ei de treaba... |
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 16:50
Lui "laura_bodogai" :
Afirmati : "(...) cand a zis Constantinescu ca sustine regele?" . Cuvintele dinainte nu se refera la intrebare, asa ca nu le-am mai scris. V-ar raspunde cu o intrebare si eu : "Constantinescu cu ce PARTID tinea si ce parere avea despre Monarhie ?" Material ajutator : www.vatraromaneasca.ro/apelul_romanilor.php "asa-zisa democratizare a României si asa-zisul pluralism politic istituit dupa 1990, prin care asupra Parlamentului României si a vietii politice s-a instaurat un veritabil monopol exercitat de câteva partide, toate provenite din grupul de conspiratori care au organizat asa-zisa Revolutie din Decembrie 1989. Deloc întâmplator, în fruntea loviturii de stat si a ceea ce a urmat s-au aflat Ion Iliescu (bunic evreu, sotie evreica), Silviu Brucan (evreu), Petre Roman (evreu), iar ceilalti doi presedinti - Emil Constantinescu si Traian Basescu - îsi ascund si ei originea evreiasca;" ro.wikipedia.org/wiki/Emil_Constantinescu " După această primă experiență politică importantă, CDR l-a ales, în 1992, președintele său și candidat unic pentru alegerile prezidențiale din 1996. A continuat să acționeze pentru a întări Opoziția democratică. Ca urmare, în 1996, CDR a câștigat alegerile locale și parlamentare iar Emil Constantinescu a fost ales prin vot direct (cu 7 milioane de voturi) Președintele României, pentru un mandat de patru ani. În perioada mandatului său prezidențial (1996 2000). (...) Unul din ultimele gesturi făcute în calitate de președinte al României a fost grațierea lui Ion Coman, cel care condusese reprimarea revoluției din 1989 la Timișoara (73 morți)." ro.wikipedia.org/wiki/Conven%C5%A3ia_Democrat%C4%83_Rom%C3%A2n%C4%83 "CDR s-a constituit la 26 noiembrie 1991, pe baza unui protocol semnat de partidele membre ale Convenției Naționale pentru Instaurarea Democrației (PNȚCD, PNL, PSDR, Partidul Ecologist Român, Partidul Alianța Civică și UDMR), precum și de alte formațiuni politice și civice din cadrul Forumului Democratic Antitotalitar din România (Partidul Unității Democratice, Uniunea Democrat-Creștină, Alianța Civică, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România, Solidaritatea Universitară, Asociația 21 Decembrie, Mișcarea România Viitoare, Sindicatul Politic Fraternitatea, Uniunea Mondială a Românilor Liberi. În cursul anului 1992 au mai intrat în CDR Partidul Național Liberal Convenția Democratică (aprilie), Partidul Național Liberal Aripa Tânără (iunie) și Federația Ecologistă din România (august). Plecarea PNL a determinat reorganizarea CDR, realizată pe baza unui nou protocol semnat la 24 iunie 1992, și a făcut ca alianța să fie dominată acum de PNȚCD și liderul acestuia Corneliu Coposu. Numele PNȚCD a continuat să fie legat de cel al CDR până la alegerile din 2000. La 27 iunie 1992, CDR a decis susținerea candidaturii lui Emil Constantinescu în alegerile prezidențiale ce urmau a avea loc în toamna acelui an. Alegerile parlamentare și prezidențiale din septembrie octombrie 1992 au consolidat poziția CDR ca principală forță de opoziție. Alianța a obținut circa 20% din voturi la alegerile parlamentare, iar Emil Constantinescu s-a calificat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, obținând 31,24% din voturi (în primul tur de scrutin), respectiv 38,57% din voturi în turul al doilea. În noiembrie 1992, Corneliu Coposu a demisionat din poziția de președinte al Convenției, recomandându-l ca succesor pe Emil Constantinescu. PNȚCD, în calitate de principal partid al alianței, a suferit cel mai puternic." www.dreptatea.ro/2009/04/ion-diaconescu-candidatura-lui-duda-che... "Ion Diaconescu: candidatura lui Duda - chestiune personala si aranjament politic" "Ion Diaconescu a declarat pentru Q Magazine, exact in momentul in care, la Palatul Elisabeta, printul Duda lua startul catre presedintie, ca respectiva candidatura: este o chestiune personala, o ambitie si este si un aranjament politic, desi nu vad cui i-ar folosi. Diaconescu nu crede, totusi, ca acest lucru ar putea afecta PNL. El spune ca a existat dupa revolutie si inca mai exista, intr-o oarecare masura, un curent regalist care isi avea adepti in toate partidele, chiar si la Iliescu, dar voturile lor nu le lua PNL, ci mai degraba se pierdeau. Fostul lider taranist spune ca posibila candidatura a lui Duda a mai fost evocata, in treacat, in PNTCD, pe vremuri: S-a mai discutat solutia aceasta, cu printul Duda, dar partidul a fost mai degraba rezervat noi consideram mai potrivita o alegere din familia regala, de sex masculin, ca sa respectam legea salica. Diaconescu mai spune ca, la vremea casatoriei lui Duda cu principesa Margareta, in 1996, nu s-a discutat, insa, in partid posibilitatea ca acesta sa fi fost un agent infiltrat de serviciile secrete in Casa Regala: Era la putin timp dupa ce murise Coposu si nu era o chestiune de actualitate pentru noi. Stiu doar ca el, Coposu, fusese de mai multe ori la Versoix, vorbise cu Regele si niciodata nu ne-a pomenit la intoarcere ceva despre Radu Duda. Diaconescu nu crede ca anuntata candidatura a lui Duda ar putea afecta imaginea monarhiei si afirma ca este posibil, teoretic, ca regalistii sa voteze un candidat monarhist la presedintia republicii, dar s-ar putea sa nu il accepte pe Duda. Q.A.D.! |
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 16:55
De la: mytcor, la data 2009-06-04 15:43:43Republicanus, tu ai spus ca susti MERITOCRATIA. Aici e problema, ca nu a promovat-o! Si doar stii bine ca si eu sustin ca e nevoie de o schimbare la nivelul clasei politice! Asta e cu totul altceva, dar schimbarea sistemului de guvernamant din republica in monarhie nu e decat o enormitate absurda! Pai cum naiba sa fie promovata meritocratia in Romania, cand un om se chinuieste sa explice niste lucruri cu argumente, si vin gorilele pe urma sa scuipe seminte pe el? (vezi cazul bine cunoscut)... Nu mai e de trait in tara asta de rahat... dar nici macar nu mai avem unde sa plecam, ca gorilele din Romania le gasim acum prin toata Europa! Asta e o problema care tine nu numai de clasa politica, ci de toata societatea, ca societatea noastra, majoritatea ei, admira gorilele, cocalarii, manelarii ca vai, aia-s "smecheri"... astea au ajuns modelele. Si atunci, ce meritocratie sa fie promovata? CUM ar schimba regele societatea? Ia spune tu, dar CONCRET. Tu tot nu mi-ai spus (CONCRET) cum ar schimba un cap incoronat clasa politica sau macar atitudinea ei, cum ar scapa tara de corupti (ca fiind monarhie constitutionala ar avea niste prerogative destul de limitate, puterea reala ar fi tot la parlament si guvern). CUM? Dar CONCRET, nu ca "promoveaza valori" sau "se vor rusina de el". |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 16:56
si te scremi mult sa scoti asemenea jeguri de cuvinte pe gura ta delicata ,nu-i asa ? tu ,baiat fin si manerat fiind ,ca si gabispas,va doare-n bunele maniere cind trebuie sa le folositi .....nu ca altora care asa gindesc la modul lor naturel , abject adica ! cum vorbesti asa gindesti si cum te exprimi iti arata fix nivelul de cultura Nu de spoiala de care faci atita caz !....ca sti sa citesti niste cuvinte ? mare scofala ,ce sa zic ! din pacate , cel mai adesea sensul lor iti scapa ! ....ramine cum am discutat !
|
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 17:02
Pentru AMATORI de ARHIVE :
www.familiaregala.ro/ Succes in ... STUDIU (PRO sau ... CONTRA) ! Interesant este daca DESCOPERITI ... ADEVARUL - ADEVARAT al celor spuse (sau aratate) pe acest sit sau ... nu !? Nu pentru ca nu puteti, sau pentru ca ... nu vreti ?! SUCCES oricum tuturor AMATORILOR ! |
|
|
|
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 17:17
@eugen: nu are sens sa-i explicati niste lucruri dobitocului, gorila e pe principiul "daca eu nu stiu, inseamna ca nu exista" si cine zice altceva, dam cu pumn-n cap, hau hau.
|
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 17:20
@gabi: ramane cum am stabilit, minte incuiata, ignorata, misticism care tampeste, si vai, mare cultura de care dai tu dovada, "cultivata" lu peste prajit ce esti.
Bunele maniere, draga mea "cultivata", trebuiesc pastrate reciproc, iar cand un dobitoc vine si arunca in mine cu niste laturi absolut gratuit, nu mi-e frica sa ma cobor la nivelul lui si sa arunc si eu cu laturi in el! Asta e marea ta problema, nu ai coloana vertebrala si mai esti si ipocrita, ca vorbele gorilei nu le-ai luat in seama, nu? Ce naiba, el e baiat finut, nu? Eu zic sa-i pupi talpa, ca e viitorul imparat, prosterneaza-te in fata lui, ca asa e legea karmica, cine e mai puternic (fizic evident) ii bate pe altii si preia puterea. Dai dovada de EXACT ce am spus: te uiti admirativ la gorilele cu cap sec, si minimizezi inteligenta "ce daca stii sa citesti niste cuvinte" (normal ca faci asta, faci parte din categoriacelor care n-ar pricepe "cuvintele" alea nici daca s-ar stradui 100 de ani... dovada cea mai buna cazul tau)... pai "cultivata" lu peste, atunci MERITI cu varf si indesat tara asta in care traiesti. Am mai spus eu, VOI, astia batrani, sunteti responsabili pentru situatia de astazi din tara! NA, marea "cultivata" se uita admirativ la gorila, si ignora laturile pe care le-a aruncat, in schimb se leaga de cel care raspunde cu aceeasi moneda ca sa se apere, ca de... tu te uiti vreun pic la tine? Sa vezi cat de goala de continut esti? Cum sustii una, si pe urma tu faci exact ce sustii ca e gresit? Evident ca NU, pentru asta trebuie si un pic de MINTE... |
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 17:21
De la: gbispas, la data 2009-06-04 17:19:40De la: gabigabi, la data 2009-06-04 16:56:02si te scremi mult sa scoti asemenea jeguri de cuvinte pe gura ta delicata ,nu-i asa ? tu ,baiat fin si manerat fiind ,ca si gabispas,va doare-n bunele maniere cind trebuie sa le folositi .....nu ca altora care asa gindesc la modul lor naturel , abject adica ! cum vorbesti asa gindesti si cum te exprimi iti arata fix nivelul de cultura Nu de spoiala de care faci atita caz !....ca sti sa citesti niste cuvinte ? mare scofala ,ce sa zic ! din pacate , cel mai adesea sensul lor iti scapa ! ....ramine cum am discutat ! Amin. Noi avem de unde cobora, gorilele si batranele isterico-mistice in schimb, nu pot urca nici daca s-ar stradui 50 de ani de comunism si inca 20 de cripto-comunism .
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 18:12
Alteță,
Acum câtva timp,într-un alt număr al revistei Newsweek', o concluzie la un articol-analiză despre impactul media asupra mentalului colectiv suna grav ca o sentință: Nimic din ceea ce vedeți, nimic din ceea ce auziți nu este real. Totul seamănă cu filmul: e doar o chestiune de lumină.' Metafora luminii poate fi extrapolată în semnificațiile ei. Da,mare parte din ceea ce nu este mediatizat nu există. Excepțiile spre care trimiteți confirmă regula. Ele sunt doar consecința unei fericite formule salvatoare a istoriei,a unei alchimii care se refuză descifrării comune. Înstrăinarea românului de instituțiile care ar trebui să-și justifice existența slujindu-l durează de multă vreme. De prea multă vreme.Societatea s-a scindat dramatic în noi' și în ei'. Laitmotivele cotidianului românesc sunt frauda', hoția', minciuna', corupția', incertitudinea'. Ele au așezat din 1989 înainte acest popor doar sub zodia supraviețuirii. Degradarea conceptului de lider s-a produs constant. Adesea,perimarea modelelor a fost însă consecința unui mod de a gândi sau de a acționa care și-a găsit cu ușurință adepții nu numai într-o generație definitiv îndoctrinată de comunism, ci, din păcate, și în cei mai tineri dintre noi. Există o vinovăție comună a politicului românesc pentru care orice tentativă de a clădi, de a schimba, de a vindeca răul din toți și din fiecare a încetat în ziua încheierii campaniilor electorale. Zâmbetele s-au transformat în rictusuri,porțile deschise duminica, luni în zori erau deja ferecate, promisiunile rătăcite printre sacoșe colorate, inscripționate cu lozinci care sfidau nu numai funciarul bun simț românesc, ci și gramatica. Omului de pe străzile fiecărui oraș în care ajungeți trebuie să-i amintiți că doar de el depinde să schimbe ceva. Avantajul pe care vi-l dă ostentativa tăcere a mass-mediei este acela de a vă adresa nemijlocit trecătorului întâmplător pentru care numai Dumnezeu știe cât interes ar fi stârnit un talk-show de week-end sau unul nocturn. Dezavantajul este că lipsa informației consumă din timpul consolidării imaginii. Feed-back-ul acestor vizite este și el o etapă obligatorie a drumului pe care l-ați ales. A reușitei lui. Dacă ne motivăm lipsa de interes prin lehamitea de a nu ne mai trezi încă o dată mințiți, dezamăgiți sau singuri în fața istoriei, nimic nu va fi vreodată ALTFEL. Nu inteligența îi lipsește acestui popor, ci încrederea în puterea gestului simplu pe care îl poate face fiecare în parte. Minimalizat de presă din cauza gustului îndoielnic pe care tot ea i l-a cultivat, exclus din rândul întâi al celor care contează, pe nedrept ridiculizat atunci când și-a strigat în felul lui bucuriile sau tristețile de zi cu zi, trecătorul cu care dați mâna pretutindeni în țară a căpătat adesea timidități și rețineri pe care uneori și le maschează nefericit în ironii ieftine sau în întrebări agresive. Așa a văzut el la televizor că se procedează. În mare parte, nici nu-i vina lui. Și pentru el, chiar dacă n-o știe, a generat consecințe concluzia celor de la Newsweek', Nimic din ceea ce vedeți,nimic din ceea ce auziți nu este real' Românului îi face bine să fie ascultat. Efectul terapeutic al împărtășirii gândului e o componentă recunoscută a specificului național. Marele câștig al acestui exercițiu public poate să fie și descoperirea reciprocă. Mediatizate sau nu,eforturile sunt importante fie și numai pentru că materializează acuta nevoie a societății românești de a fi ALTFEL P.S. Și pentru că abia acum am citit că ajungeți la Bârlad,un gând pios pentru prof.dr.Rene Duda Cu toată considerația, |
|
Shlomo_Mire_Ivan 1640 mesaje Membru din: 19/04/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 18:20
@republicanus"Na bre, schlomo, hai, baga-te si zi acuma ca de fapt eu jignesc pe gratis, ca "muiutza" si alte rahaturi pe care le-a turnat paznicul cel jegos asa, pe degeaba, nu se pun, nu? Ce mama ei de treaba..."Nu pot comenta,se pare ca domnul laura_bodogai a prins dragan de tine
|
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 18:23
Nu stiu ce sa spun la partea cu inteligenta... va dau un articol aparut mai demult (sigur, nu trebuie luat ca absolut, dar este interesant de citit ce scrie acolo): Romanii sunt printre cei mai prosti europeni
Click pe link pentru a citi articolul respectiv ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 19:40
De la: Republicanus, la data 2009-06-04 18:23:41Nu stiu ce sa spun la partea cu inteligenta... va dau un articol aparut mai demult (sigur, nu trebuie luat ca absolut, dar este interesant de citit ce scrie acolo): Romanii sunt printre cei mai prosti europeni Republicanus, n-ai gasit si tu alt rasist decat pe Richard Lynn ?...colac peste pupaza , e s-un misogin de prima clasa !... |
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 21:28
Eu am postat doar un articol, care mi s-a parut interesant ca informatie... cat de corecta o fi informatia, cat de multa buna-credinta o avea autorul, asta sincer nu stiu.
Omul e profesor emerit in Marea Britanie (deci nici macar personajele dubioase care spun ca intelectualii isi iau diploma pe bani nu pot contesta meritele lui, ca in Marea Britanie nu ajungi profesor emerit asa, din burta). E simplu sa-i lipesti cuiva eticheta de rasist si misogin, dar hai sa nu ne inecam in "politically correctness". Daca ne uitam la nivelul de dezvoltare, mai ca tind sa-l si cred... daca mai luam in cosiderare ca cei mai destepti (care trageau media in sus) au plecat prin Canada... Daca te bagi pe domeniile astea, sa faci studii pe diferente etnice, inevitabil se vor gasi niste grupuri de fanatici ai "politically correctness-ului" care sa iti spuna ca esti rasist. Daca omul chiar e sa nu rasist, asta nu stiu sa-ti spun, din ce am citit el a ajuns la concluzia ca per ansamblu cei din estul Asiei sunt cei mai destepti ca si medie de IQ, deci nu si-a scos propria rasa "castigatoare", ceea ce nu prea se potriveste unui rasist, un rasist are mereu impresia ca rasa lui e cea mai cea... |
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 22:02
De la: Republicanus, la data 2009-06-04 21:28:24Eu am postat doar un articol, care mi s-a parut interesant ca informatie... cat de corecta o fi informatia, cat de multa buna-credinta o avea autorul, asta sincer nu stiu. Republicanus, chiar nu-i nevoie sa citesti adliteram eticheta lipita pe fruntea lui Lynn de catre obiectivitatea-mi relativa, cred ca ti-ar fii d-ajuns sa-i citesti una sau doua din cartile pe care le-a scris, apoi poti trece la urmarirea articolelor scrise de el in presa si revistele de specialitate. Scandalul starnit in 1994 si replicile primite de catre Lynn din partea colegilor si-a lumii academice , are sa-ti zugraveasca tabloul complet in ceea ce-l priveste pe Lynn. Citeste articolele publicate de catre R.Lynn impotriva emigrarii in UK din anul 2000, invocand cu aceasta ocazie faptul ca emigrantii ar conduce catre o crestere a criminalitatii,a somajului,si in primul rand despre faptul ca vezi doamne IQ-ul sczut al celor ce ajung in UK ar conduce la.... etc,etc Citeste cel putin IQ si BUNASTAREA NATIUNILOR APOI MAI DISCUTAM DESPRE CONCEPTIILE lui Herr. Richard Lynn.se cam dorestte a fi un al 2-lea Huntington?!... ramane de vazut... Republicanus, daca ti-as da un test grila avad ca format fizica cuantica pt. a-ti masura IQ-ul , crezi ca l-ai trece cu brio ?...hmmm |
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 23:22
Existe teste standardizate de IQ care sunt general acceptate si cuantifica logica, orientarea in spatiu, abilitati de memorie, etc. deci daca a folosit teste standardizate si universal acceptate, atunci nu vad vreo greseala in studiile lui.
Dar marturisesc faptul ca nu am citit nici o lucrare de a lui, prin urmare stiu doar ca e profesor emerit si ca intr-adevar, studiile lui sunt controversate, dar intr-o lume in care "politically correctness" a ajuns cumva la rang de religie, da-mi voie sa fiu doar un pic (nu mult) mai rezervat in ceea ce priveste rasismul sau misoginismul lui pana la proba contrarie (adica pana o sa-i citesc macar o lucrare de-a lui)... deocamdata nu am timp, vin examenele peste mine Un test de fizica cuantica masoara doar cunostintele in fizica cuantica, de aia in general testele de IQ au alte componente, nu de cultura generala sau specializare in vreun domeniu. |
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 23:27
De la: Republicanus, la data 2009-06-04 23:22:19Existe teste standardizate de IQ care sunt general acceptate si cuantifica logica, orientarea in spatiu, abilitati de memorie, etc. deci daca a folosit teste standardizate si universal acceptate, atunci nu vad vreo greseala in studiile lui. bafta pt. maine !...
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 23:28
De la: Republicanus, la data 2009-06-04 23:22:19Existe teste standardizate de IQ care sunt general acceptate si cuantifica logica, orientarea in spatiu, abilitati de memorie, etc. deci daca a folosit teste standardizate si universal acceptate, atunci nu vad vreo greseala in studiile lui. Testele de IQ, conțin și întrebări de cultură generală... P.S....Eu nu m-aș da în lături nici de la un test de fizică cuantică! Deși nu este domeniul meu....pot să mă informez....poate chiar îmi ajută
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 23:29
Merci, sa fie.
Dar n-am exam maine, Ioana are. Nu suntem la aceeasi specializare. Ea e pe istorie-istorie, eu sunt pe relatii internationale. Am sambata exam cu vali stan de la antene ...
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 23:31
De la: Republicanus, la data 2009-06-04 23:29:41Merci, sa fie. SUCCES!!!!!!!
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 23:31
@dorulet:
unele da, au si intrebari de cultura generala, dar multe nu au, se bazeaza mai mult pe logica. (cum presupun ca ai facut tu, si eu am facut o gramada de teste, deci stiu cam cu ce se mananca )
|
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 23:33
Multumesc.
|
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 23:36
De la: Republicanus, la data 2009-06-04 23:29:41Merci, sa fie. atunci pt. sambata am sa-ti tin pumnii !.. .sper s-o faca si Dl. Gadea ! Dorulet, am dat un e.g. extrem, cam asa a procedat Lynn, incercand cuantificarea IQ-ului raselor .... dar cel mai tare ar fii sa-i citesti articolele privitoare la diferentierea valorii IQ-ului intre sexe.... sa vezi acolo halimai ce-a iesit !...
|
|
DanubianKnight 746 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Iunie 2009, ora 01:25
Republicanus, am citit articolul ala si este o porcarie cap-coada. In rimul rand, este intemeiat exclusiv pe statistica, iar statistica este relevanta in masura in care pleaca de pe aceleasi premise. Or, testele IQ au fost introduse in Europa de Est de mult mai putin timp si pe o scara mult mai restransa decat in Occident, si cu precadere in lumea anglo-saxona. Asadar, orice medie comparativa ai face intre Europa de Est si Europa de Vest este din start falsa.
Pe de alta parte, argumentul cultural in ce priveste limitele testelor IQ sta in picioare, contraexemplul cu polonezii fiind unul fals. Din punct de vedere cultural, Polonia apartine Occidentului, mai exact a acelei Europe Centrale de civilizatie germana sau de inspiratie germana, iar cei 45 de ani de comunism nu aveau cum sa schimbe asta. De fapt, prin radacinile germane ale culturii lor, polonezii sunt mai aproape de civilizatia anglo-saxona care a dat forma testelor IQ decat francezii mentionati pentru comparatie. In ce-i priveste pe romani, sarbi si bulgari, ei apartin preponderent unei civilizatii derivate direct din cea bizantina, asa ca este normal ca unii din ei sa nu performeze la partea de cultura generala a testelor IQ. Mai trebuie tinut seama ca testele IQ nu au aceeasi calitate pretutindeni. Noi folosim in general traduceri din engleza, care nu sunt neaparat si adaptate corespunzator. In fine, chiar facand abstractie de toate argumentele de mai sus, exact ce dovedeste acest studiu? Puse in termeni reali, diferentele in cauza sunt subtile si irelevante. Este stiut ca gradul de performanta la testele IQ difera in functie de diversi factori in timpul vietii chiar la acelasi individ, darmite cand vorbim de milioane! La fel de amunzant mi s-a parut argumentul de secol 19 cu marimea creierului. In primul rand, nu numai ca nu mi s-a parut ca compatriotii irlandezi si britanici- cu care intamplator lucrez zi de zi- ai respectivului domn au capete mai mari care sa adaposteasca creiere mai mari, ba chiar nu am gasit inca nici unul care sa aiba capul mai mare decat mine! (Bine oricum cand am observat ca personajul este din Irlanda de Nord, exact zona din UK cu care am cele mai multe tangente, nu mi-am putut retine un mare zambet apropo de inteligenta aia absoluta care ar cica domni pe acolo). Apropo de asta, pentru cine nu stie, omul de Neanderthal avea in medie creierul mai mare decat Homo sapiens, si totusi Homo sapines a prevalat. Nu, pur si simplu gingirelul este un victorian arogant care si-a gresit epoca, care-si creaza argumentele ca sa demonstreze niste afirmatii pseudo-stiintifice dar a caror tina finala este politica.
Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 5 Iunie 2009, ora 14:18
andrada_yahoo_com
1 mesaj Membru din: 4/06/2009 Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 17:48 Citeaza Raspunde IATA CINE A DESCHIS ACEST TOPIC: CAMELYA...! SI IATA UNDE A AJUNS ACEST TOPIC DUPA 13 PAGINI! CAMELYA_ 414 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Mangalia Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 21:14 CITEAZA RASPUNDE De la: lorduljohn, la data 2009-04-06 19:28:48 De la: CAMELYA_, la data 2009-04-05 21:27:50 Principele Radu al Romaniei a anuntat ca nu exclude posibilitatea de a candida, anul acesta, la alegerile prezidentiale. Ce parere aveti??? Cine i-a dat lui Radu Duda titlul de Principe al Romaniei ? Nici casa de Hoherntzolern nu a acceptat sa-i acorde titlul de principe ! faptul ca foloseste un titlu pricial este un fals si un abuz. In Roamania nu exista titluri nobiliare . Dar nimic nu ne interzice sa ne consideram fiecare ce dorim ! Asa si cu... Radu Duda...Principele . Un actor care a dat de pasarica de principesa,....vrea sa ajunga presedintele nostru Cica ...după înnobilarea sa de la 1 ianuarie 1999, prințul Radu a încetat să mai joace teatru și s-a dedicat exclusiv activităților de reprezentare a familiei regale și a României. De asemenea ..acest printzisor ..a fost pomenit in multe ziare ca cica ar fi fost informator al temutei poliții secrete comuniste Securitate în timpul dictaturii lui Ceaușescu. yahoo_com 1 mesaj Membru din: 4/06/2009 Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 17:08 CITEAZA RASPUNDE De la: 9am056627, la data 2009-06-04 15:37:17 EU NU AM PUTUT SA-MI INCHIPUI CA CINEVA CARE ARE ACCES LA NET POATE SA FIE ASA DE PROST!!!!!!!!! VAI MAMA TA DE INCULTA SI DE NAROADA DA PROASTA MAI ESTI FEMEIE !!!!!!!!!!MAI BINE DUTE PE CENTURA SA FACI SI U UN BAN ORAL !!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu stiu cine cu cine si cine impotriva cui posteaza pe acest topic, dar ati intrecut orice masura a buynului simt, debitati jigniri, obscenitati si tot soiul de trivialitati. Este, probabil, starea care va caracterizeaza, in care va simtiti cel mai bine...Ati transformat acest forum intr-un fel de hazna in care ati cazut si va balaciti fara jena. Sa va fie rusine! Si mai posteaza si cate o fufa tufa careia numai la politica nu ii este mintea, iar voi, majoritarii,barbatii, va comportati ca porcii. Rusine! andrada_yahoo_com 1 mesaj Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 17:42 Modifica CITEAZA RASPUNDE EXACT DOMNULE TRNMH 16, Ati "citat" exact ceea ce este mai edificator, ca o completare a celor afirmate de mine. Sunt revoltata de vocabularul si goliciunea iudeatica a acestor comentatori care au confiscat un topic interesant, poate esential in momentul de fata pentru noi, cei din societatea civila. O mana de indivizi si "pipite", vorba lui Antonescu, au coinfiscat dezbaterile si si-au pus poalele in cap - sa le fie rusine-, se dau in spectacol ca la usa cortului de parca noi, restul, avem vreo obligatie sa le citim elucubratiile si trivialitatile. Va multumesc pentru felul in care ati inserat ceea ce ne-a scarbit pe cei mai multi dintre noi. O zi buna. Raporteaza abuz de limbaj Raporteaza abuz de limbaj mytcor 1373 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 17:55 Citeaza Raspunde De la: andrada_yahoo_com, la data 2009-06-04 17:48:57 IATA CINE A DESCHIS ACEST TOPIC: CAMELYA...! SI IATA UNDE A AJUNS ACEST TOPIC DUPA 13 PAGINI! CAMELYA_ 414 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Mangalia Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 21:14 CITEAZA RASPUNDE De la: lorduljohn, la data 2009-04-06 19:28:48 De la: CAMELYA_, la data 2009-04-05 21:27:50 Principele Radu al Romaniei a anuntat ca nu exclude posibilitatea de a candida, anul acesta, la alegerile prezidentiale. Ce parere aveti??? Cine i-a dat lui Radu Duda titlul de Principe al Romaniei ? Nici casa de Hoherntzolern nu a acceptat sa-i acorde titlul de principe ! faptul ca foloseste un titlu pricial este un fals si un abuz. In Roamania nu exista titluri nobiliare . Dar nimic nu ne interzice sa ne consideram fiecare ce dorim ! Asa si cu... Radu Duda...Principele . Un actor care a dat de pasarica de principesa,....vrea sa ajunga presedintele nostru Cica ...după înnobilarea sa de la 1 ianuarie 1999, prințul Radu a încetat să mai joace teatru și s-a dedicat exclusiv activităților de reprezentare a familiei regale și a României. De asemenea ..acest printzisor ..a fost pomenit in multe ziare ca cica ar fi fost informator al temutei poliții secrete comuniste Securitate în timpul dictaturii lui Ceaușescu. yahoo_com 1 mesaj Membru din: 4/06/2009 Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 17:08 CITEAZA RASPUNDE De la: 9am056627, la data 2009-06-04 15:37:17 EU NU AM PUTUT SA-MI INCHIPUI CA CINEVA CARE ARE ACCES LA NET POATE SA FIE ASA DE PROST!!!!!!!!! VAI MAMA TA DE INCULTA SI DE NAROADA DA PROASTA MAI ESTI FEMEIE !!!!!!!!!!MAI BINE DUTE PE CENTURA SA FACI SI U UN BAN ORAL !!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu stiu cine cu cine si cine impotriva cui posteaza pe acest topic, dar ati intrecut orice masura a buynului simt, debitati jigniri, obscenitati si tot soiul de trivialitati. Este, probabil, starea care va caracterizeaza, in care va simtiti cel mai bine...Ati transformat acest forum intr-un fel de hazna in care ati cazut si va balaciti fara jena. Sa va fie rusine! Si mai posteaza si cate o fufa tufa careia numai la politica nu ii este mintea, iar voi, majoritarii,barbatii, va comportati ca porcii. Rusine! andrada_yahoo_com 1 mesaj Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 17:42 Modifica CITEAZA RASPUNDE EXACT DOMNULE TRNMH 16, Ati "citat" exact ceea ce este mai edificator, ca o completare a celor afirmate de mine. Sunt revoltata de vocabularul si goliciunea iudeatica a acestor comentatori care au confiscat un topic interesant, poate esential in momentul de fata pentru noi, cei din societatea civila. O mana de indivizi si "pipite", vorba lui Antonescu, au coinfiscat dezbaterile si si-au pus poalele in cap - sa le fie rusine-, se dau in spectacol ca la usa cortului de parca noi, restul, avem vreo obligatie sa le citim elucubratiile si trivialitatile. Va multumesc pentru felul in care ati inserat ceea ce ne-a scarbit pe cei mai multi dintre noi. O zi buna. Raporteaza abuz de limbaj ..huh !...da' o exegeza, o analiza literara, o critica, ceva acolo nu faci ?...ramanem asa in ceata precum CAR 1 TVRL , mon cheri ?... Raporteaza abuz de limbaj andrada_yahoo_com 1 mesaj Membru din: 4/06/2009 Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 18:00 Citeaza Raspunde Andrada B. | 4 - 06 - 2009 Alteță, Acum câtva timp,într-un alt număr al revistei Newsweek', o concluzie la un articol-analiză despre impactul media asupra mentalului colectiv suna grav ca o sentință: Nimic din ceea ce vedeți, nimic din ceea ce auziți nu este real. Totul seamănă cu filmul: e doar o chestiune de lumină.' Metafora luminii poate fi extrapolată în semnificațiile ei. Da,mare parte din ceea ce nu este mediatizat nu există. Excepțiile spre care trimiteți confirmă regula. Ele sunt doar consecința unei fericite formule salvatoare a istoriei,a unei alchimii care se refuză descifrării comune. Înstrăinarea românului de instituțiile care ar trebui să-și justifice existența slujindu-l durează de multă vreme. De prea multă vreme.Societatea s-a scindat dramatic în noi' și în ei'. Laitmotivele cotidianului românesc sunt frauda', hoția', minciuna', corupția', incertitudinea'. Ele au așezat din 1989 înainte acest popor doar sub zodia supraviețuirii. Degradarea conceptului de lider s-a produs constant. Adesea,perimarea modelelor a fost însă consecința unui mod de a gândi sau de a acționa care și-a găsit cu ușurință adepții nu numai într-o generație definitiv îndoctrinată de comunism, ci, din păcate, și în cei mai tineri dintre noi. Există o vinovăție comună a politicului românesc pentru care orice tentativă de a clădi, de a schimba, de a vindeca răul din toți și din fiecare a încetat în ziua încheierii campaniilor electorale. Zâmbetele s-au transformat în rictusuri,porțile deschise duminica, luni în zori erau deja ferecate, promisiunile rătăcite printre sacoșe colorate, inscripționate cu lozinci care sfidau nu numai funciarul bun simț românesc, ci și gramatica. Omului de pe străzile fiecărui oraș în care ajungeți trebuie să-i amintiți că doar de el depinde să schimbe ceva. Avantajul pe care vi-l dă ostentativa tăcere a mass-mediei este acela de a vă adresa nemijlocit trecătorului întâmplător pentru care numai Dumnezeu știe cât interes ar fi stârnit un talk-show de week-end sau unul nocturn. Dezavantajul este că lipsa informației consumă din timpul consolidării imaginii. Feed-back-ul acestor vizite este și el o etapă obligatorie a drumului pe care l-ați ales. A reușitei lui. Dacă ne motivăm lipsa de interes prin lehamitea de a nu ne mai trezi încă o dată mințiți, dezamăgiți sau singuri în fața istoriei, nimic nu va fi vreodată ALTFEL. Nu inteligența îi lipsește acestui popor, ci încrederea în puterea gestului simplu pe care îl poate face fiecare în parte. Minimalizat de presă din cauza gustului îndoielnic pe care tot ea i l-a cultivat, exclus din rândul întâi al celor care contează, pe nedrept ridiculizat atunci când și-a strigat în felul lui bucuriile sau tristețile de zi cu zi, trecătorul cu care dați mâna pretutindeni în țară a căpătat adesea timidități și rețineri pe care uneori și le maschează nefericit în ironii ieftine sau în întrebări agresive. Așa a văzut el la televizor că se procedează. În mare parte, nici nu-i vina lui. Și pentru el, chiar dacă n-o știe, a generat consecințe concluzia celor de la Newsweek', Nimic din ceea ce vedeți,nimic din ceea ce auziți nu este real' Românului îi face bine să fie ascultat. Efectul terapeutic al împărtășirii gândului e o componentă recunoscută a specificului național. Marele câștig al acestui exercițiu public poate să fie și descoperirea reciprocă. Mediatizate sau nu,eforturile sunt importante fie și numai pentru că materializează acuta nevoie a societății românești de a fi ALTFEL P.S. Și pentru că abia acum am citit că ajungeți la Bârlad,un gând pios pentru prof.dr.Rene Duda Cu toată considerația, Andrada Bogdan 2 COMENTARII Raporteaza abuz de limbaj kali13 187 mesaje Membru din: 25/09/2008 Oras: BUCURESTI Postat pe: 5 Iunie 2009, ora 02:36 Citeaza Raspunde De la: gabigabi, la data 2009-06-02 10:35:44 @kali13- despre care avatar o ti de'a puia-gaia ? despre capul ala de tinara -ptr.femeile care posteaza pe forum ? nu inteleg nici poanta cu sexul incert : de ce ti-e atit de greu de priceput , si dupa cum scriu, ca sunt femeie ?.....iar dupa cum te exprimi, iti meriti "soferul" ,caci cine se aseamana se aduna ! Nu te precipita,daca citeai cu atentie...nu ma refeream la tine Raporteaza abuz de limbaj |
|
energie1979 1 mesaj Membru din: 21/02/2009 |
Postat pe: 5 Iunie 2009, ora 20:02
monarhie
|
|
Postat pe: 5 Iunie 2009, ora 20:08
Si de fapt ce vrea userul "9am068304" ca eu nu am inteles. Sper ca nu ne crede ... "uituci", de "ne insira" aceleasi texte pe care le-am mai citit odata.
Spuneti va rog, ce vreti sa dovediti ?! |
|
Fosta membra 9am.ro 763 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
Postat pe: 5 Iunie 2009, ora 20:11
Republica si EDUCATIE
sau EDUCATIE si Republica.
Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
|
|
|
|

.
)