back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

440 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 19:16

De la: gabigabi, la data 2009-04-06 09:16:22 ! sloim : pai cum gindeste asa si scrie !am citit de 2 ori ca sa vad ce vrea sa zica !
P.S ti-ai schimbat id.ul si nu reusesc sa te "depistez" !
Nici eu nu reusesc sa ma 'regasesc'!Se pare ca nu exist!

Fosta membra 9am.ro

440 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 19:24

De la: gabigabi, la data 2009-04-06 09:23:09 @mytcor : mda ! nu stiu daca-i buna ideea printului Radu de a candida ptr.presedentie ! se vor disipa niste voturi si, nici el si nici C.Antonescu, sa nu intre in turul doi,trezindu-ne in fata nefericitei situatii - cum am mai patit-o in 2000- de a alege intre tuse sau junghi !
Intotdeauna vom fi pusi in situatia de-a alege intre doua rele!Oamenii cu adevarat valorosi nu vor ajunge in postura de-a candida.Si,uite-asa in loc de un rege pe viata,vom vota o viata-ntreaga niste presedinti "straluciti"!Nu mai pun la socoteala ca,de fapt,altii voteaza pentru mine!Nu l-am votat,de exemplu,niciodata pe iliescu.Ei si,el totusi mi-a fost presedinte vreo doua mandate si jumatate.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 19:42

buna tuturor!!!
am vazut k incerkti sa faceti putina istorie....si m-am gandit k v-as putea fii de ajutor....
deci...va dau un link al blogului seminaristului meu de la disciplina *partidul stat in epok ceausescu*....o sa va fie cu siguranta util dak vreti sa aflati mai multe despre principalii lideri comunisti si situatia politik din acea vreme....
accesati-l cu incredere....o sa aflati multe lucruri interesante!!!

ilariontiu.wordpress.com/sectiunea-pentru-studenti/

numai bine!!!

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 19:51

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-06 17:51:20toate cele expuse de nea mihai,mytcor si de mine se invata in clasa a XI-a ,sa inteleg ca talica te-ai oprit la clasa a-X-a?
Domnule Florin , s-o lasam asa ca le incurcasi bre , le facusi varza .Seful statului = presedintele statulu, Ex;.Basescu, sau regele , dupa caz , si nimeni altcineva indiferent ce functie are in stat ., asa ca nu ma lua cu MAN-uri, si parlamente . ! Cunosc si eu de Parhon , Sadoveanu , si ceilalti .

Ticu
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 19:54

ticule,regele mihai a fost seful statului sau maresalul ion victor antonescu,varza e la talica-n creieri

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 19:58

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-06 19:54:35ticule,regele mihai a fost seful statului sau maresalul ion victor antonescu,varza e la talica-n creieri

florin...regele mihai a fost conducatorul tarii in perioada dictaturii antonesciene....chiar dak conducerea era exercitata de fapt de antonescu romania era ink regat!!!!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 20:08

printul de alba iulia mihai argesanu nu a fost nici macar o secunda rege al romaniei

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

336 mesaje

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 20:08

jos monarhia jos regatele jos cu cei ce cred ca au sange m-ai bun doar prin faptul ca au stramosi cu,,coronite

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 20:11

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-06 19:54:35ticule,regele mihai a fost seful statului sau maresalul ion victor antonescu,varza e la talica-n creieri
: sml-confused0006: Domnule Florin, seful statului a fost regele Mihai, [ in nici un regat din lume nimeni nu e mai mare ca regele, ex Japonia, unde imparatul este doar un simbol, cu toate astea el e seful statului.] Regele fiind minor , decizile le lua Antonescu,dar tot deuna nu hotara pana nu se consulta cu Mihai, si nu avea aprobarea lui .; ,pai cum crezi ca regele ar fi putut sa-l aresteze in august ? mai ales ca tara era in razboi,

Ticu
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 20:12

decizile le lua Antonescu,dar tot deuna nu hotara pana nu se consulta cu Mihai, si nu avea aprobarea lui

haha...unde ai gasit asta?

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 20:33

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-06 20:12:57decizile le lua Antonescu,dar tot deuna nu hotara pana nu se consulta cu Mihai, si nu avea aprobarea lui

haha...unde ai gasit asta?
: sml-confused0067: Aaaaooo! pai cum de unde ? iata de unde : o spune istoria, o spun cei care au trait pe la palat si in acele timpuri, am avut ocazia sa vad ziare din vremea aceea, si am filmuletul cu judecarea lui Antonescu ce a declarat el si executia lui, si actual , a fost o emisiune la TV[cand a venit Mihai in tara dupa revolutie,] si-a povestit totul cum a fost si cu Antonescu . Antonescu nu facea nimic fara semnatura lui Mihai , In august Mihai i-a ordonat lui Antonescu sa intoarca armele impotriva lui Hitler, el a refuzat ordinul si rezultatul a fost arestarea lui . ! Nu comunistii personal l-au arestat cum incearca unii sa spuna !

Ticu
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 20:38

De la: gangsta1, la data 2009-04-06 20:08:56jos monarhia jos regatele jos cu cei ce cred ca au sange m-ai bun doar prin faptul ca au stramosi cu,,coronite
total de acord

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 20:46

ticule,hai sa facem distinctie clara intre ce spui si adevarul istoric:maresalul ion victor antonescu nu era obligat in calitatea sa de conducator al statului sa-i dea socoteala sau sa ceara acordul printului mihai argesanu,dar in calitatea sa de militar el credea ca procedeaza bine aducandu-i la cunostinta tot ceea ce se intampla in tara sau deciziile pe care avea de gand sa le ia,balbaiala neavand nici un rol in luarea acestor decizii in calitatea sa de regent si asa zis print mostenitor,adevaratul mostenitor al coroanei fiind intaiul nascut adica cel ce momentan isi duce traiul in portugalia[mircea]

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 21:56

In Romania se face ordine cu bomba atomica!

Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 22:12

De la: gangsta1, la data 2009-04-06 20:08:56jos monarhia jos regatele ...
Oare de ce nu cred eu cã mie mi-ar fi mai bine dacã de mîine aº auzii ºi vedea la TV cã "avem o veste bunã: azi a fost înlãturatã monarhia din Suedia".
Parcã aud ºi simt vuietul de indingare ce ar cuprinde întreaga planetã....
ªi mai spre searã nu m-ar surprinde ca, spre uluirea tuturor, sã aflãm cã la originea evenimentului sînt niºte violatori români de italience prinºi în Franþa, condamnaþi în Anglia ºi care tocmai au fost eliberaþi dintr-un penitenciar danez.
De la: gangsta1, la data 2009-04-06 20:08:56... jos cu cei ce cred ca au sange m-ai bun doar prin faptul ca au stramosi cu,,coronite
Lãsînd gluma la o parte, eu ºi nici ei nu cred cã au sînge mai bun. Dar sînt convins cã au o educaþie mult mai potrivitã pentru a fi ºef de stat.
Apropo de discuþia ivitã pe tema "cine este de fapt ºef de stat?". În dreptul internaþional ºeful de stat este cel care semneazã valabil documentele care angajeazã un stat în raport cu alt stat. Uneori o poate face prin delegare, dar delegarea trebuie sã fie explicitã, nominalã ºi scrisã. (ex.- ex. în Australia, Guvernator-general numit de Regina Regatului Unit al Marii Britanii ºi Irlandei de Nord). În rest, cum e organizatã ºi condusã þara, este altã chestiune.
Precum vedeþi, în România, din 30 decembrie 1947 ºi pînã în 9 decembrie 1967 "ºefii de stat" nu prea au avut de spus vre-un cuvînt în treburile þãrii. Nicidecum nu erau "conducãtorii" ei. Groza ºi Maurer au avut "greutate" în þarã doar cînd au fost prim-miniºtrii.
De fapt acelaºi lucru l-am putea spune ºi despre perioada 1941..1947 cît a fost Mihai I rege, dacã nu ar fi fost acel formidabil episod din 23 august 1944 care a întors efectiv lumea pe dos.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 22:19

nea mihai,esti obsedat de regi si regine dupa cate vad,du-te bre si pupa-le conduru',chiar nu vrei sa intelegi ca cetateanul mihai argesanu nu a fost legal nici o secunda rege nici macar la eschimosi?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 22:24

mai oameni buni.ce documente ati studiat voi,comuniste[in care se minte la greu] sau monarhiste[unde minciuna sta cu regele la masa],nu mai va dati cu parerea,va rog,sunteti total afoni in materie de istorie a romaniei[probabil ca ati luat meditatii de la femeia de serviciu sau fata cu chibrituri],mancurtilor!cam cum ganditi voi gandesc tradatorii,grija mare pe unde calcati,terenu-i minat!

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 23:06

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-06 22:19:14 ...,chiar nu vrei sa intelegi ca cetateanul mihai argesanu nu a fost legal nici o secunda rege ....?
Chiar nu înþeleg. Explicã-mi te rog.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 23:17

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-06 20:46:01ticule,hai sa facem distinctie clara intre ce spui si adevarul istoric:maresalul ion victor antonescu nu era obligat in calitatea sa de conducator al statului sa-i dea socoteala sau sa ceara acordul printului mihai argesanu,dar in calitatea sa de militar el credea ca procedeaza bine aducandu-i la cunostinta tot ceea ce se intampla in tara sau deciziile pe care avea de gand sa le ia,balbaiala neavand nici un rol in luarea acestor decizii in calitatea sa de regent si asa zis print mostenitor,adevaratul mostenitor al coroanei fiind intaiul nascut adica cel ce momentan isi duce traiul in portugalia[mircea]
vrei mai mult?maine e o alta zi,nea mihai,ai rabdare,ca nici dumnezeul biblic nu a creat lumea intr-o zi

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 10:55

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-06 20:46:01ticule,hai sa facem distinctie clara intre ce spui si adevarul istoric:maresalul ion victor antonescu nu era obligat in calitatea sa de conducator al statului sa-i dea socoteala sau sa ceara acordul printului mihai argesanu,dar in calitatea sa de militar el credea ca procedeaza bine aducandu-i la cunostinta tot ceea ce se intampla in tara sau deciziile pe care avea de gand sa le ia,balbaiala neavand nici un rol in luarea acestor decizii in calitatea sa de regent si asa zis print mostenitor,adevaratul mostenitor al coroanei fiind intaiul nascut adica cel ce momentan isi duce traiul in portugalia[mircea]

DomnuleFlorin, in legatura cu Cuza si Kogalniceanu, m-am uitat prin niste lucrari istorice, si imi cer scuze ,da aici ai dreptate .! - eu am gresit.! Domnul Florin, in legatura cu regele ,iar le incurcaram .; In primul rand Antonescu nu a fost sef de stat,ultimele functii au fost prim -ministru , a mai fost si ministru de razboi, si seful armatei . Print inseamna fiu de rege in toata lumea, asa ca si Mihai, normal ca era print, dar din 1940 era functia de rege.[nu regent], adica seful statului. Antonescu in problemele statului, ex.intrarea tarii in razboi, cerea aprobare de la rege, dar nu in problemele legate de functia si serviciu lui.

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 11:14

De la: mihai5_2, la data 2009-04-06 22:12:38
De la: gangsta1, la data 2009-04-06 20:08:56jos monarhia jos regatele ...
Oare de ce nu cred eu cã mie mi-ar fi mai bine dacã de mîine aº auzii ºi vedea la TV cã "avem o veste bunã: azi a fost înlãturatã monarhia din Suedia".
Parcã aud ºi simt vuietul de indingare ce ar cuprinde întreaga planetã....
ªi mai spre searã nu m-ar surprinde ca, spre uluirea tuturor, sã aflãm cã la originea evenimentului sînt niºte violatori români de italience prinºi în Franþa, condamnaþi în Anglia ºi care tocmai au fost eliberaþi dintr-un penitenciar danez.
De la: gangsta1, la data 2009-04-06 20:08:56... jos cu cei ce cred ca au sange m-ai bun doar prin faptul ca au stramosi cu,,coronite
Lãsînd gluma la o parte, eu ºi nici ei nu cred cã au sînge mai bun. Dar sînt convins cã au o educaþie mult mai potrivitã pentru a fi ºef de stat.
Apropo de discuþia ivitã pe tema "cine este de fapt ºef de stat?". În dreptul internaþional ºeful de stat este cel care semneazã valabil documentele care angajeazã un stat în raport cu alt stat. Uneori o poate face prin delegare, dar delegarea trebuie sã fie explicitã, nominalã ºi scrisã. (ex.- ex. în Australia, Guvernator-general numit de Regina Regatului Unit al Marii Britanii ºi Irlandei de Nord). În rest, cum e organizatã ºi condusã þara, este altã chestiune.
Precum vedeþi, în România, din 30 decembrie 1947 ºi pînã în 9 decembrie 1967 "ºefii de stat" nu prea au avut de spus vre-un cuvînt în treburile þãrii. Nicidecum nu erau "conducãtorii" ei. Groza ºi Maurer au avut "greutate" în þarã doar cînd au fost prim-miniºtrii.
De fapt acelaºi lucru l-am putea spune ºi despre perioada 1941..1947 cît a fost Mihai I rege, dacã nu ar fi fost acel formidabil episod din 23 august 1944 care a întors efectiv lumea pe dos.

Domnule Mihai, in Australia , seful statului este regina Angliei, si nu guvernatorul statului; el este reprezentantul reginei in Australia.Asa e , in dreptul internaþional ºeful de stat este cel care semneazã valabil documentele care angajeazã un stat în raport cu alt stat, este garantul statului, poate vorbii in numele poporului,dar mentionat ca este ales de popor, sau de o organizatie a poporului , ex ;fostul MAN , sau prin mostenire ,cazul monarhiei, si nu prin delegare..Iar cu Groza si Maurer , aveau "greutatea " de la URSS.,de fapt ei hotarau decizile la noi, [cum e SUA acum la noi], ca normal , pe Dej tot Moscova l-a ucis !

Ticu
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 16:52

Sloim,esti un dragut !am incercat si eu sa-mi schimb ID si sa ma dau misterioasa,dar n-am reusit :tot ma-ntreaba daca mi-am uitat parola si nu mai stiu ce si am renuntat ! P.S esti gigilipianu ?

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 17:38

De la: ticu, la data 2009-04-07 11:14:47 Domnule Mihai, in Australia , seful statului este regina Angliei, si nu guvernatorul statului; el este reprezentantul reginei in Australia. Asa e , in dreptul internaþional ºeful de stat este cel care semneazã valabil documentele care angajeazã un stat în raport cu alt stat, este garantul statului, poate vorbii in numele poporului,dar mentionat ca este ales de popor, sau de o organizatie a poporului , ex ;fostul MAN , sau prin mostenire ,cazul monarhiei, si nu prin delegare..Iar cu Groza si Maurer , aveau "greutatea " de la URSS.,de fapt ei hotarau decizile la noi, [cum e SUA acum la noi], ca normal , pe Dej tot Moscova l-a ucis !
Poate nu m-am exprimat bine, dar nu am vrut sã afirm cã ºeful statului Australia este guvernatorul, ci cã acela poate sã semneze în numele reginei, în limtele care-i sînt impuse. De ex. nu cred cã are dezlegare necondiþionatã sã semneze o declaraþie de rãzboi a Australiei împotriva nimãnui, deºii necesitatea unei astfel de declaraþii o stabileºte guvernul Australiei ºi nu cel al Marii Britani, aºa cel puþin am înþeles eu cã stau lucrurile, fãrã sã pot invoca vre-un articol de ceva ºi nici nu am de gînd sã aprofundez problema. Poate ar începe sã mã intereseze dacã m-aº trezi cu o declaraþie de rãzboi a Noii Zeelande fãcute României. Dar deocamdatã cred ºi sper cã nu o sã se întîmple aºa ceva, cel puþin cît trãiesc eu.
Da, Groza ºi Maurer aveau "greutate" de la URSS, cel puþin pînã în 1963 cînd Dej ºi Maurer, chiar dacã nu au fãcut "stînga-mprejur", adicã nu au întors spatele URSS, de bunã seamã de teamã sã nu pãþeascã precum ungurii în 1956, au fãcut totuºi "la drea-pta!" (aprilie 1964). În 1965 Gheorghiu-Dej a murit personal. Maurer a rãmas cu "greutate", de astã datã ºi de la ruºi ºi de la occident (probabil cam 50%-50%), pînã în 1974 cînd întreaga putere a fost acaparatã de Ceauºescu (personal).
În fapt altceva am vrut sã subliniez în comentariile anterioare: "degeaba fluturãm noi din aripi sã alegem conducãtorul", pentru cã de fapt niciodatã conducãtorii cei adevãraþi nu sînt aleºi. De regulã ºefii guvernelor au puterea (de fapt o exercitã în favoarea unui grup destul de ocult) ºi aceºtia niciodatã nu au fost aleºi de cãtre popor. Aparent în SUA e altfel. Zic aparent, pentru cã acolo, unde ºeful statului este ºi ºeful guvernului, preºedintele nu este ales prin vot direct.

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 20:12

Da domnu Mihai, asa este ! iar in legatura cu razboiul nu trebuie sa ne fie teama , ca merge repede; din trei bombe ne-a terminat,o zi si gata !

Ticu
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 09:47

Salutare Republicanus ,

De la: Republicanus, la data 2009-04-03 23:48:07
@veneamarin:
1)
nu pun nici o problema de "moda", si republici exista inca din cele mai vechi timpuri (vezi de exemplu Roma inainte sa devina Principat, era republica). Ideea e ca monarhia a devenit depasita, chiar si in statele europene care sunt inca monarhii, regele este acolo de decor. Am o prietena in Norvegia care imi spune tot timpul ca este impotriva monarhiei si ca si acolo populatia incepe sa isi cam puna intrebari de genul "ce cauta paiata aia acolo ca oricum nu face nimic?". Sigur, este doar parerea ei si n-o pot extinde asupra intregii societati din Norvegia, dar vroiam sa-ti arat ca pana si in interiorul monarhiilor incep oamenii sa aiba dubii. Chiar si in Marea Britanie exista grupuri care fac lobby pentru republica, si in ultima vreme au castigat teren semnificativ, iar Marea Britanie este foarte conservatoare.

Grupuri care sa faca lobby pentru republica fireste ca exista asa cum si la noi exista grupuri care sa faca lobby pentru monarhie .Este un lucru normal,oamenii vad diferit lucrurile .Cert este insa ca in Norvegia, Monarhia sta foarte bine chiar daca a mai scazut in procente FATA DE ACUM 100 DE ANI –“On a national basis, 63 percent of all Norwegians questioned favoured a monarchy, while 20 percent favoured a republic. The other 17 percent had no opinion.”

www.aftenposten.no/english/local/article1157205.ece

Mie 63 % imi pare un procent bun,arata incredere mare in monarhie ,ce partid de la noi obtine acest procent?

In Anglia situatia se prezinta si mai bine :” Some 78% of respondents agreed that Britain should still have a royal family and 19% disagreed.”

news.bbc.co.uk/1/hi/uk/7162649.stm

2)

Marea Britanie NU ARE constitutie, iti repet. Sigur, are niste seturi de legi si cutume dar NU ARE o lege fundamentala. Acolo parlamentul nu este limitat de nimic, daca maine ar da o lege care ar ridica toate drepturile si libertatile, nu ar exista nimic care sa-l impiedice (sigur, exagerez) dar daca vorbim de principii, legi si drept, Romania sta mai bine la capitolul "democratie" decat Marea Britanie. De exemplu cand au fost atentatele din marea britanie, s-a dat o lege care permitea ca suspectii de terorism sa fie retinuti in "arest preventinv" pe termen nelimitat, ceea ce incalca o serie de drepturi ale omului, mai ales prezumtia de nevinovatie. In Romania o astfel de lege ar fi fost neconstitutionala, pentru ca arestul preventiv nu poate depasi 29 de zile, conform constitutiei, o lege ca asta n-ar fi putut sa existe.

Si eu iti repet ca daca nu se numeste explicit Constitutie ci doar sunt mai multe seturi de legi de baza nu inseamna ca Anglia nu are constitutie .
Despre Constitutia USA nu cred ca ai indoieli ca nu ar exista …Ei,la Guantanamo suspectii de terorism sunt si ei retinuti pe termen nelimitat .In ce priveste Romania avem si noi o constitutie care la art 28 spune ca secretul corespondentei ,secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri postale, al convorbirilor telefonice si al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil iar acum noua lege antiterorista permite stocarea si folosirea acestor date .(datele pot fi preluate direct de procurori in caz de urgenta ).O astfel de lege este aplicata in multe tari din UE si toate au Constitutie care sa prevada inviolabilitatea corespondentei .

3)

Romania sta MULT mai prost la capitolul CORUPTIE, aia e problema noastra capitala, pentru ca daca s-ar rezolva coruptia la noi, nici n-ar mai conta ce sistem de guvernare avem (eu tot republica vreau, sa fie clar ).

He ,he ,pai daca Romania ar fi o tara minunata nimeni nu ar mai dori monarhie .Eu unul doresc monarhia tocmai datorita faptului ca suntem intr-o situatie cam nasoala rau si doar monarhia poate dupa mine rezolva aceasta situatie .Pe scurt ,vorba ta ,eu tot monarhie vreau,sa fie clar

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 16:28

intr-o lume pe care o paste globalizarea si mie mi se pare ca monarhia ar fi cea care mi-ar asigura identitatea ca stat si natie ! deci,orice sa fie,numai Monarhie sa iasa !

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 23:27

Daca tot vorbiti despre regele Mihai I (cand l-a arestat pe Maresalul Antonescu, care oficial era Prim-Ministru numit de regele Mihai I) am sa va dau niste documente despre ce s-a intamplat in Romania in perioada "intoarcerii" armelor impotriva nemtilor (cu sublinierile mele si comentariile inerente).

Sa incepem cu "actorii" care l-au arestat pe Antonescu :

23 august 1944

Documente

Primul "actor" - PCR

Declaratia Comitetului Central al P.C.R.

Consecvent cu punctul sau de vedere ca aruncarea Romaniei in razboiul antisovietic a insemnat o adevarata catastrofa nationala si primejduieste grav interesele vitale ale poporului roman (sublinierea mea – adica eliberarea Basarabiei era “catastrofa” pentru “comunistii” nostri), Partidul Comunist din Romania a participat activ, din prima zi (sublinierea mea – minciuna sfruntata, erau prea putini sa se puna cu el, mai ales erau si “legionarii” cu el), la pregatirea si rasturnarea dictaturii Antonescu, instrumentul salbatic al hitlerismului (sublinierea mea – alta minciuna la fel de mare ca prima, noi aveam “libertatea” sa ne “opunem” nemtilor spre deosebire de celelalte popoare “ocupate” de ei. Noi eram considerati “aliati” si aveam conducere proprie tot timpul, nu eram considerati “slugi” de nemti).

Incheierea imediata a armistitiului, scoaterea Romaniei din Axa si curatirea teritorului romanesc de ocupatia hitlerista, instaurarea unui de drepturi si libertati publice, acestea sunt unele din obiectivele (sublinierea mea) pe care Comitetul Central al Partidului Comunist din Romania le-a fixat inca din septembrie 1941 (sublinierea mea – la declansarea razboiului se “luptau” cu “dusmanii” lor din tara: regele si celelalte autoritati legale).

Aceste obiective, care formeaza programul actualului guvern, constituie temeiul participarii Partidului Comunist din Romania in cadrul politicii de Bloc National, in actuala formatiune guvernamentala (sublinierea mea – altfel spus, daca nu sunteti cu noi, comunistii, va “asasinam” si noi ca “legionarii”).

Partidul Comunist din Romania, partid al clasei muncitoare, reprezinta insa interesele intregii colectivitati romanesti, deopotriva ale muncitorimii si taranimii, ale intelectualitatii si ale tuturor paturilor orasenesti, ale intregului popor roman in lupta sa pentru castigarea drepturilor cetatenesti di democratice.

Partidul Comunist din Romania, impreuna cu partidele National-Taranesc, National-Liberal, si Social-Democrat au constituit un Bloc Democratic, bazat pe Frontul Unic Muncitoresc, incheiat intre Partidul Comunist si Partidul Social-Democrat.

Partidul Comunist din Romania, consecvent politicii sale de realizare a Frontului National Patriotic al tuturor fortelor anti-hitleriste, a strans pe aceeasi linie de actiune in grupa patriotica antihitlerista Uniunea Patriotica, Frontul Plugarilor si Partidul Socialist Taranesc.

Politica sa de Bloc National, ca si aceea de Front National Patriotic, nu a rapit si nu rapeste independenta sa organizatorica, ideologica si politica, el pastrundu-si deplina libertate in rezolvarea problemelor de baza ale Romaniei de azi si de maine (sublinierea mea).

In ciocnirea inevitabila cu fortele hitleriste, Partidul Comunist din Romania cheama muncitotrimea, taranimea, intelectualii si pe toti cetatenii Romaniei la lupta fara crutare, cu toate armele, impotriva dusmanului de moarte al poporului roman, pentru asigurarea viitorului sau (sublinierea mea – adica hitleristii cu care pana atunci eram “aliati” au ajuns “dusman de moarte”, si cetatenii Romaniei trebuiau sa “asigure viiitorul” comunistilor).

Incetarea ostilitatilor cu Uniunea Sovietica deschide drum larg pentru o stransa alianta (sublinierea mea – bucuria Comunistilor, nu “patura de jos”, care stiau ce se petrece deja in Basarabia) cu marea republica muncitoreasca taraneasca de la rasarit. Partidul Comunist intelege sa lupte pentru aceasta alianta pe care o dicteaza interesul cel mai vital si permanent al poporului roman (sublinierea mea – suprema minciuna, de fapt se refereau la ei – comunistii de conducere din Romania).

Salutam Armata Rosie eliberatoare (sublinierea mea - ocupatoare).
Salutam Armatele Aliate, ca armate prietene (sublinierea mea – armate “tradatoare” ale Democratiei).
Salutam lupta poporului roman pentru cucerirea independentei nationale, pacii si libertatii (sublinierea mea – predarea tarii Comunistilor rusi).

Comitetul Central al Partidului Comunist din Romania

(“Romania libera”, an II, nr. 11, din 24 august 1944)

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 23:28

Al doilea "actor" :

Proclamatia Majestatii sale Regelui catre Tara

Romani,

In ceasul cel mai greu al istoriei noastre am socotit, ca nu este decat o singura cale pentru salvarea tariide la o catastrofa totala; iesirea noastra din alianta cu puterile Axei si imediata incetare a razboiului cu Natiunile Unite.
Romani,

Un nou guvern, de unitate nationala a fost insarcinat sa aduca la indeplinire vointa hotarata a tarii (sublinierea mea – pana atuncea nu era bagata in seama, deloc) de a incheia pacea cu Natiunile Unite. Romania a acceptat armistitiul oferit de Uniunea Sovietica, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii (sublinierea mea – care impartisera deja Europa intre ele, ca sfera de “influenta”). Din acest moment inceteaza lupta si orice act de ostilitate impotriva armatei sovietice, precum si starea de razboi cu Marea Britanie si Statele Unite. Primiti pe soldatii acestor armate cu incredere (sublinierea mea – mai ales pe cei sovietici). Natiunile Unite ne-au garantat independenta tarii si neamestecul in treburelile noastre interne. Ele au recunoscut nedreptatea Dictatului de la Viena prin care Transilvania ne-a fost rapita (sublinierea mea – s-a vazut cat au fost de “corecti” au fost occidentalii pana la urma cu noi).

Romani,

Poporul nostru intelege sa fie singur stapan pe soarta sa. Oricine s-ar impotrivi hotararii noastre liber luate (vorba vine – sublinierea mea) si care nu atinge drepturile nimanui (aiurea – sublinierea mea) este un dusman al neamului nostru (aicea gresea pentru ca el nu era dupa tata roman sau tocmai de aceea – sublinierea mea). Ordon Armatei si chem poporul (sublinierea mea) sa lupte prin orice mijloace si cu orice sacrificii impotriva lui. Toti cetatenii sa se stranga tronului si al guvernului pentru salvarea patriei. Cel care nu va da ascultare guvernului se opune vointei poporului si este un tradator de tara (sublinierea mea – adica si el se subordona Guvernului facut de Comunisti).

Romani,

Dictatura a luat sfarsit si cu ea inceteaza toate asupririle (sublinierea mea – a incetat una si a aparut alta ). Noul guvern inseamna inceputul unei ere noi (sublinierea mea – da, a comunistilor ) in care drepturile si libertatile tuturor cetatenilor tarii sunt garantate si vor fi respectate (sublinirea mea - s-a vazut pentru cine).

Alaturi de armatele aliate si cu ajutorul lor, mobilizand toate fortele natiunii, vom trece hotarele impuse prin actul nedrept de la Viena pentru a elibera pamantul Transilvaniei noastre de sub dominatia straina.

Romani,

De curajul cu care ne vom apara cu armele in mana independenta impotriva oricarui atentat la dreptul nostru de a ne hotara singuri soarta depinde viitorul tarii noastre (sublinierea mea – Regele a fost primul care a parasit tara “la greu”. A abdicat, ca sa-si scape viata, in loc sa lupte impotriva comunistilor alaturi de poporul roman care nu-i “iubeau” pe acesti “dusmani” ai poporului, asa cum afirma anterior).

Cu deplina incredere in viitorul neamului romanesc sa pasim hotarati pe drumul infaptuirii Romaniei de maine, a unei Romanii libere, puternice si fericite (sublinierea mea – minciuna finala pentru “pacaleala” romanilor care mai credeau in el).

Mihai

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 23:30

Al treilea "actor" :

Declaratia Guvernului (instaurat atunci)

Guvernul care se infatiseaza astazi tarii, format din reprezentantii a patru partide politice : National-Liberal, National-Taranesc Partidul Comunist si Social-Democrat, unite in Blocul National Democratic, a fost insarcinat de catre maiestatea sa regele Mihai I sa preia conducerea statului (sublinierea mea – Vorba vine! Ei se vorbisera de mai inainte de a veni la Palat, cine sa intre in Guvern) in cele mai grele si hotaratoare imprejurari pentru soarta poporului roman.

Astazi dictatura a fost inlaturata (sublinirea mea – dictatura Armatei a fost inlocuita cu “Dictatura comunistilor”). Poporul reintra in drepturile lui (sublinierea mea – Aiurea! Minciuna sfruntata!). Regimul politic pe care il vom infaptui va fi un regim democratic in care libertatile publice si drepturile cetatenesti vor fi garantate si respectate (sublinierea mea – Culmea este ca oamenii au crezut la inceput, dar multi au “plans” dupa aceea).

In domeniul politicii externe, prima masura luata de guvern a fost acceptarea armistitiului cu Natiunile Unite (sublinierea mea – Nici nu se stia daca Regele va aproba ce vor ei sa faca, dar se si semnase Armistitiul). Prin reprezentantii autorizati, guvernul Uniunii Sovietice si guvernele din Marea Britanie si Statele Unite au garantat independenta Romaniei si, in cadrul suveranitatii respectate, neamestecul lor in viata noastra de stat (sublinierea mea – Asa un neamestec ce l-au respectat rusii, ca si acum plangem dupa teritoriile rapite de ei si de altii de prin prejur). Iesirea noastra din razboiul dus alaturi de puterile Pactului Tripartit si incetarea ostilitatilor impotriva Uniunii Sovietice sunt hotarari menite sa impiedice o sigura si inevitabila catastrofa national. Romania considera de azi inaine Natiunile Unite ca natiuni prietene. Recunoasterea de catre guvernele din Moscova, Londra si Washington a nedreptatii facute Romaniei prin Dictatul de la Viena deschide posibilitatea ca armatele romanesti, alaturi de armatele aliate, sa elibereze Transilvania de nord de ocupatia straina (sublinierea mea – Asta a fost o “pacaleala” facuta de rusi tuturor. Va lasam sa luati teritoriul rapit de nemti si unguri, dar voi ne dati restul : Basarabia si Bucovina).

De acum inainte intelegem sa fim stapani pe destinele noastre (sublinierea mea – Ati inteles pe dracu”! Au inteles Comunistii ca trebuie sa scape de voi si au pus in aplicare “sarcinile Cominternului”). Hotararea denuntarii tratatelor de alianta cu puterile Axei si incetarea starii de razboi cu Natiunile Unite sunt expresia vointei intregului popor roman (sublinierea mea – Alta minciuna! Moldovenii Basarabeni si Bucovineni, care se refugiasera in Romania, nu erau de acord cu acest lucru, dar nu aveau ce sa mai faca, pentru ca ei stiau ce “prapad” facusera rusii). Aceste hotarari nu nesocotesc drepturile vreunui stat strain dupa cum nu ating nici altor neamuri (sublinierea mea – Asa-i! Doar ale Romaniei, dar nu este deloc important in fata Comunistilor! “Tatuca” Stalin, are grija de noi!). Tara intreaga voieste sa puna capat razboiului distrugator, unui razboi de la inceput pierdut (sublinierea mea – Era pierdut pentru rusi, cand am eliberat Basarabia si Bucovina!?). Tara intreaga voieste doreste pacea. Dar vointa de pace a Romaniei nu insemneaza nici dezarmare, nici teama (sublinierea mea – asta a fost bagata cred, de Comunisti, pentru ai mobiliza pe “suporteri” lor). Orice piedica pusa in drumul infaptuirii nazuintelor spre pace si libertate ale poporului roman va dezlantui o lupta fara mila si fara de crutare (sublinierea mea – este bagata si asta de catre Comunisti. “Cine nu-i cu noi, este impotriva noastra”!) din partea tuturor fortelor armate si populare impotriva celor care ar incerca sa meninta tara noastra in razboi cu Natiunile Unite, prelungindu-i astfel zadarnic suferintelor.

Guvernul, adresandu-va voua, tuturor cetatenilor tarii, va cere sa faceti zid in jurul maiestatii sale regelui Mihai I (sublinierea mea – asta este bagata ca “favoare” Liberarilor si Taranistilor, care erau mai “aproape” de Rege, dar aveau sa scape repede de ei) si in spiritul unei desavarsite uniri si discipline (sublinierea mea – unirea si disciplina erau a Comunistilor, dar nu-si dadeau seama atunci) nationale, sa-i dati tot sprijinul pentru infaptuirea comandamentelor supreme (sublinierea mea – este vorba de “ideile” comunistilor binenteles, dar cine sa le citeasca … Regele ? Alta treaba nu avea se vede, pentru ca incepuse sa-si faca “bagajul”) ale ceasului de fata : asigurarea pacii si instaurarea unui regim democratic de largi drepturi si libertati publice (sublinierea mea - “pacaleala” finala) pentru toti cetatenii tarii.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 23:33

Al patrulea "actor" (din culise) :

Declaratia Comisariatului Afacerilor Straine al Uniunii Sovietice

In legatura cu evenimentele din Romania, guvernul sovietic socoteste ca nu este de prisos sa intareasca declaratia data in aprilie a.c. Ca Uniunea Sovietica nu are nici un fel de pretentie teritoriala si nici nu intentioneaza sa schimbe starea sociala existenta sau sa-i stirbeasca prin orice mijloace independenta (sublinierea mea – Inca de la inceput umblau cu minciuni. Faptul s-a vazut dupa ce s-a incheiat razboiul si nu au mai avut nevoie de “carne de tun” romanesca pe front). Dimpotriva, guvernul sovietic socoteste necesar sa refaca impreuna cu romanii independenta Romaniei pe calea eliberarii ei de sub jugul fascist (sublinierea mea – ce darnici erau, cand nu dadeau de la ei).

Comandamentul suprem sovietic declara ca daca trupele romane vor inceta operatiunile militare impotriva Armatei Rosii si daca ele se obliga sa duca razboiul de mana in mana cu Armata Rosie impotriva germanilor sau impotriva ungurilor pentru eliberarea Transilvaniei, atunci Armata Rosie nu o va dezarma, ii va ingadui sa pastreze tot armamentul si o va ajuta (sublinirea mea – ce darnici reau rusii pentru ca sa nu mai lupte cu romanii de care le era atata frica) prin toate mijloacele sa duca la bun sfarsir aceasta inalta misiune. Armata Rosie nu poate inceta operatiunile militare de pe teritoriul romanesc decat dupa ce va fi lichidat trupele germane care asupresc poporul roman. Sprijinul trupelor romanesti acordat fortelor Armatei Rosii in vederea lichidarii trupelor germane este singurul mijloc pentru grabirea incetarii operatiunilor militare pe teritoriul Romaniei si incheierii armistitiului Romaniei cu coalitia aliata (sublinierea mea – Aici se vede ca doar acest lucru ii interesa pe rusi : sprijinul dat de romani Armatei Rosii si Armistitiul, cu conditiile impuse de ei, binenteles, nu negociate de romani).

(Arhivele Statului, Bucuresti, fond Ministerului Propagandei Nationale, Buletine, dosar nr. 245, f. 237-238)

Sa adaugam aicea si "faimosul" Armistitiu pe care dorea sa ni-l impuna (si au reusit cu "ajutorul" prietenilor din Romania) :

Postul Moscova : 26 august 1944, ora 19:50

Agentia “TASS” transmite urmatoarea nota privitoare la conditiile armistitiului propus Romaniei de guvernul sovietic in aprilie 1944 (sublinierea mea) :

“ In ziua de 12 aprilie 1944, guvernul sovietic a propus guvernului roman al maresalului Antonescu urmatorul armistitiu cuprinzand 6 puncte :

1.Ruperea raporturilor cu Germania si participarea la lupta comuna a armatei romane alaturi de Aliati si Armata Rosie impotriva germanilor, in vederea restabilirii independentei si suveranitatii Romaniei.
2.Restabilirea granitei sovieto-romane, in conformitate cu tratatul din 1940.
3.Achitarea despagubirile aferente prejudiciilor provocate de romani prin ocuparea teritoriului sovietic.
4.Predarea tuturor prizonierilor sovietici si aliati, precum si a tuturor cetatenilor sovietici internati in Romania.
5.Garantarea liberei treceri a trupelor sovietice si aliate pe teritoriul Romaniei in cazul in care situatia militara ar necesita aceasta. Guvernul Roman va contribui, in acest scop, in limita posibilitatilor sale, printr-o colaborare terestra, navala si aeriana.
6.Guvernul sovietic consimte (la) anularea clauzei cuprinse in arbitrajul de la Viena privitoare la Transilvania si asigura Romaniei ajutorul sau in vederea eliberarii Transilvaniei.

Aceste conditiuni au fost respinse de guvernul Antonescu (sublinierea mea – din cauza pct.2 si pct. 3, doar pentru asta am intrat in razboi de partea nemtilor).

Regele Romaniei si generalul Sanatescu, presedintele Consiliului de Ministri, au facut cunoscut ca accepta aceste conditiuni (sublinierea mea – Regele a “cedat” acum “fara lupta” la teritoriile pentru au murit romanii).

(Arhivele Statului, Bucuresti, fond Ministerului Propagandei Nationale, Buletine, dosar nr. 245, f. 285)

Pagini: << 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: