Info
x
Monarhie sau republica?
|
Fosta membra 9am.ro 440 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 20:45
De la: ticu, la data 2009-04-14 14:47:58Multumesc nene @ticule si,dac-am mai sarit calu' cateodata,sa stii ca de la panselute mi se trage.Am ramas cu sechele!De la: shlomo_imre, la data 2009-04-14 11:52:44De la: gabigabi, la data 2009-04-14 11:34:26@sloim - rau,da'bun !Crezi ca si @ticu are aceeasi parere? :sm Sa nu crezi,totusi,ca am renuntat la sabii.Ramai in garda!Shalom! Na, ca ti-am trimis s-o gladiola!
|
|
NeOm 38 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 21:14
MONARHIA ESTE DE TOT RAHATU....LA FEL SI SISTEMU ACTUAL....NIMENI NU TREBUIE SA FIE MAI PRESUS DE LEGE....NICI REGELE....NIMENI NU TREBUIE SA AIBA SECRETE..
UNDE PRIVESC VAD OAMENI CU BATA....NISTE PRIMITIVI....CE PRIVESC IN TRECUT ....PACAT DE VIITOR.....
:)) CE DE PRIMITIVI ((:
|
|
sirboby 1972 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 21:56
Ședința Camerei Deputaților din 7 septembrie 1999
1. Intervenții ale domnilor deputați: 1.7 Mihai Hlinschi - rediscutarea circumstanțelor unui moment istoric crucial - 23 august 1944; Domnul Andrei Ioan Chiliman: Domnul deputat Mihai Hlinschi. Urmează domnul deputat Bogdan Niculescu Duvăz. Domnul Mihai Hlinschi: Vă mulțumesc, domnule președinte. "La 23 august 1944 noi ne-am pierdut țara, dar avem dreptul și datoria să știm cum și din a cui vină. Vremea lingușirilor a trecut, ca și aceea a minciunilor și falsificărilor de istorie". Am citat după Nicolae Baciu. S-a spus de nenumărate ori, atât de către comuniști, cât și de către fostul rege Mihai, că altfel nu se putea, că Mareșalul Ion Antonescu nu a vrut să facă armistițiu. Nimic mai fals. Afirmație mincinoasă, menită să ascundă adevărul în fața istoriei, despre nemernicia săvârșită. Cu toate că poporul român a dus un război de legitimă apărare națională, fiindcă fusese invadat de 11 ori în cursul istoriei sale de către Rusia, Mareșalul Antonescu, dându-și seama că Germania pierde războiul, a început tratative de armistițiu încă din 1943. Contactele, discuțiile și negocierile lui Fred Nanu, ministru plenipotențiar al Guvernului Antonescu la Stockholm cu doamna Kollontay se concretizează prin formularea unor condiții precise de armistițiu, nu de capitulare condiționată, cum ceruse Roosevelt, comunicate lui Nanu la 13 aprilie 1944. Acesta face contrapropuneri și ajunge la acordul dat de Molotov, la 3 iunie 1944, prin care rușii acceptă ca România să dea un ultimatum de 15 zile Germaniei, pentru a părăsi teritoriul înainte de a-i declara război. În cazul retragerii trupelor Germaniei, România poate rămâne neutră. Arbitrajul de la Viena este nul și neavenit, Transilvania revine la Patria-mamă în totalitate. Rușii se mulțumesc numai cu o linie de comunicație, de trecere, în nordul țării, iar Guvernul român poate să-și exercite funcțiunile într-o parte a țării, neocupată de armatele sovietice. Aceste condiții transmise de Fred Nanu la București erau comunicate opoziției române și aceasta, împreună cu Guvernul, se străduiau să obțină garantarea acestor condiții și din partea americanilor și a englezilor. În loc de aceasta, fostul rege convoacă la 23 august 1944 pe Mareșalul Antonescu la palat, și sfătuit și Grigore Nicolae Buzești, îl arestează, pentru că "... s-a săturat să mai stea sub papucul lui Antonescu", punând resentimentele personale, într-un moment dificil pentru Guvern și Țară, mai presus decât interesele vitale ale țării. Acum devine explicabil de ce nu au fost aduși la palat, la 23 august 1944, și principalii șefi ai opoziției de atunci, Iuliu Maniu și Ion Brătianu... Domnul Petre Țurlea (din sală): Nu erau în București, domnule! Domnul Mihai Hlinschi: ... și de ce a fost devansată lovitura de stat, plănuită inițial pentru 24 august, pentru că Antonescu urma să ia cunoștință de armistițiul propus de ruși la Stockholm, care abandonaseră ideea capitulării necondiționate și ofereau Mareșalului Antonescu condiții de armistițiu, care au fost negociate și ameliorate de ministrul român Nanu. Nu din grija pentru țară, ci din frica că Antonescu să nu facă el armistițiu, fostul rege Mihai, în nevolnicia sa și din resentimente personale, l-a arestat pe Ion Antonescu - capul țării și al armatei în timp de război și a predat țara dușmanului fără condiții și fără a fi avut nici un fel de document sau aranjament semnat de sovietici, care, astfel, nu mai aveau nici o obligație, capitularea necondiționată lăsând țara la discreția lor, care nu mai aveau acum nici un interes să mai mențină condițiile avansate Mareșalului Antonescu. Ce s-a întâmplat după aceea se știe: ocuparea în întregime a țării, fără rezistență, jafuri, violuri, tâlhării, sute de mii de prizonieri și altele. Prin actul de la 23 August 1944, fostul rege Mihai se face vinovat de înaltă trădare și sunt sigur că istoria îl va judeca ca atare, pe măsură ce vor ieși la iveală toate documentele care confirmă această mârșăvie care a adus nesfârșite suferințe poporului român, care, tot el, este pus, de către actuala putere, să plătească toate nedreptățile comise în urma sovietizării țării. Actualei puteri îi revine doar misiunea de a-l primi pe trădător cu onoruri și de a-i înapoia ceva castele și alte foste proprietăți care aparțin, de fapt, poporului român. Mulțumesc.
Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți
Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți
Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri
Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri!
Parazitii (Noi vrem respect)
|
|
click_cont 1644 mesaje Membru din: 10/02/2009 |
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 22:01
www.petitieonline.ro/petitie-p14933050.html
Romanii sunt rugati sa semneze aici. |
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 22:22
ce trebuie sa fac aici?gata,stiu:pupam coroana regala balbaita si ne inchinam la constitutia republicana,mergem mai departe
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 07:09
Eu vreau monarhie republicana.
Sau republica monarhica. De fapt cred ca am gresit topicul.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Tycu 3787 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 08:52
De la: shlomo_imre, la data 2009-04-14 20:45:20De la: ticu, la data 2009-04-14 14:47:58Multumesc nene @ticule si,dac-am mai sarit calu' cateodata,sa stii ca de la panselute mi se trage.Am ramas cu sechele!De la: shlomo_imre, la data 2009-04-14 11:52:44De la: gabigabi, la data 2009-04-14 11:34:26@sloim - rau,da'bun !Crezi ca si @ticu are aceeasi parere? :sm
Ticu
|
|
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 08:58
De la: mihai5_2, la data 2009-04-14 16:36:04De la: ticu, la data 2009-04-14 14:51:59Mda.., o chestie de limbă română- condițional optativul și relația dintre regentă și subordonată pe care în acest caz am considerat-o neinspirat subînțeleasă. Prin "s-ar fi dat ultimele bătălii.." nu am vrut să spun că eu am aflat că "s-ar fi dat ultimele bătălii..." ci am spus că:De la: mihai5_2, la data 2009-04-14 10:37:41 ...Pe crestele Carpaților Meridionali s-ar fi dat ultimile bătălii din Europa celui de-al război monndial .... Bine domnu Mihai , multumesc pentru informatie !
Ticu
|
|
|
|
|
dianet 202 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 09:04
De la: nastasemihail, la data 2009-04-15 07:09:49Eu vreau monarhie republicana.
"Vanity! Definitely my favourite sin."(John Milton)
Work Shall Set You Free!
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 12:00
De la: sirboby, la data 2009-04-14 21:56:38Ședința Camerei Deputaților din 7 septembrie 1999 Mai nenea Tov.Boby, vad ca mataluta aberezi cu succes de ceva vreme p-aici si faci parte din grupul habarnistilor de succes. Ai impresia ca toata lumea-i naiva si -ti crede aberatiile imprastiate cu o imensa marinimie de ceva vreme,...ca sa ce ?... Ca sa demonstrezi tu, ce destept a fost Antonescu si cat de tradator a fost R.Mihai. Alo ! alo !- vorba lui ceasca- ramaneti pa locurili voastre ...mai tovboby !... Nu icerca sa ne aburesti pe toti ca nu tine, vorbesti despre Iuliu Maniu si despre I.Bratianu ????...phai vorbeste pe baza de documente si date certe mai tovule nu asa la plezneala folosind copy/paste-ul de prin luarile de cuvant ale trepadusilor si-a cozilor de topor de prin parlamentul Romaniei post rivulutionar. ....de ce n-au fost chemati Maniu si Bratianu la Palat in 23 August "44 ?... Am sa-ti dau eu cateva informatii certe s-apoi poate reusesti sa-ti raspunzi singur la intrebarea pe care ne-ai pus-o. Ia fi atent Tov.Boby,...la 21 noiembrie 1943 Departamentul de Stat este informat ca Iuliu Maniu doreste sa trimita un negociator in vederea iesirii Romaniei din RAZBOI. La cererea lui Maniu, Antonescu elibereaza un pasaport diplomatic si acorda princepelui B.Stirbey pt. a merge la Ankara si la Londra....asa-i tovboby ?...inainte de a pleca, Antonescu ii cere lui Stirbey sa vada cu cine doreste aliatii sa incheie armistitiul; cu el sau cu opozitia. ( I.Maniu-D.Bratianu) Tov.Boby, stiai ca, atat B.Stirbey cat si C.Visoianu duceau tratadive de iesire a Romaniei din razboi atat in numele MARESALULUI cat si in numele OPOZITIEI ?... Pentru ce trebuiau invitati la palat I.Maniu si I Bratianu la 23 August "44 ? N-au stiut ei ce se intampla ?...sa fii sanatos matalutaTov.Boby !...sau n-au vrut sa vina si si-au facut de treaba !... Tov.Boby, am sa-ti traduc din original un fragment din telegrama 4-1044/10-04-1944 a generalului Marshall in persoana. " O atare actiune-iesirea Romaniei din razboi-ar fi un eveniment de o importanta atat de capitala in continuarea razboiului si sper ca guvernul vostru va gasi o baza de intelegere cu cel sovietic si britanic in toate chestiunile nemilitare ale propunerilor de armistitiu" Tov. Boby ce spune princepele Stirbey dupa prima zi ale negocierilor de la Cairo: " ...plecasem doar cu un pasaport de la Antonescu si dupa ce-l vazusem ca este gata sa faca o politica de volte-face fiinca el stie ca razboiul este pierdut si ca el, ca orice Quisling vrea sa-si scape pielea".... Tov,Boby, dac mai aveti nevoie de informatii certificate va pot ajuta in limita "stocului" disponibil pe moment, nu-dalta dar o mare parte din arhivele secrete ale celui de-ai II-lea mondial au fost clasificate pe perioade diferite de timp; 50-75 si chiar 100 de ani !...oricum, nu incercati sa ne propaganditi ca nu tine !...
|
|
mihai5_2 291 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 13:44
Ce putea să debiteze și Mihai Hlinschi:
De la: sirboby, la data 2009-04-14 21:56:38 Ceee??! Ești copil?! România să dea ultimatum Germaniei? În 15 zile ne haleau cu fulgi cu tot! Cred că a fost o propunere la miștocăreală în genul celei făcute de Putin cu gazul pentru Ucraina (dar mai degrabă nu cred că a fost făcută o astfel de propunere stupidă). |
|
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 17:30
De la: mihai5_2, la data 2009-04-15 13:44:56 Ce putea să debiteze și Mihai Hlinschi: Domnule Mihai , care-i adevarul ? Antonescu nu a fost de acord cu insurectia armata de la 23 August, si a facut alianta cu Germania care l-a nemultumit pe rege,de frica rusilor comunisti [ca regimul rusesc comunist va influenta Romania ] ceea ce s-a intamplat, sau a vrut sa ia Basarabia si Bucovina inapoi. ? atunci lumea era inpartita in doua tabere !
Ticu
|
|
Fosta membra 9am.ro 1196 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 21:32
CU PARERE DE RAU SA STITI CA AM FOST MONARHIST PINA IN MOMENTUL IN CARE DUDOIUL A ANUNTAT CANDIDATURA LA PRESEDENTIE......MAI AVEAM O SPERANTA DAR ACUM SI ACEASTA A FOST SPULBERATA.....PACAT
,,Ai grije de gandurile tale....caci ele se vor transforma in cuvinte! Ai grije de cuvintele tale...caci ele se vor transforma in fapte ! Ai grije de faptele tale...caci ele se vor transforma in obiceiuri ! Ai grije de obiceiurile tale...caci acela va fi destinul tau !''
|
|
Fosta membra 9am.ro 1512 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 15:19
Mda... tipicul mytcor, daca cineva nu vrea rege inseamna ca e comunist. Alo, tot cu prostia asta ai ramas? Credeam ca ai mai evoluat in timp si ca ti-ai dat seama ca cine nu vrea monarhie nu e neaparat comunist. Ca altfel aplicand logica ta aiurita (sau lipsa de logica) ajungem la concluzia ca SUA e comunista, ca de... acolo daca le vorbesti alora de instaurat monarhie ori rad de tine si cu curu ori te scuipa in ochi. Sau ca republicanii francezi care l-au dat jos pe rege in secolul 19 erau si aia tot comunisti.
Termina mai cu aberatia si idiotenia asta ca cine nu e monarhist e comunist, poate tu ai impresia ca asa discreditezi republica si republicanii, dar nu faci decat sa te discreditezi pe tine. |
|
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 17:02
De la: sirboby, la data 2009-04-14 21:56:38 ..Acum devine explicabil de ce nu au fost aduși la palat, la 23 august 1944, și principalii șefi ai opoziției de atunci, Iuliu Maniu și Ion Brătianu...1. O astfel de operațiune se face în cel mai mare secret. E ca și cum ai reproșa "mascaților" că atunci cînd au venit dubă Gigi Becali nu au chemat-o și pe soacră-sa. 2. La ora 22 Regele a citit la radio "Proclamația către țară". 3. La ora 4 și 30 min dimineața (24 august) a început acțiunea amată de neutralizare a forțelor militare germane aflate "în misiune" în București, acțiune încheiată cu un succes incredibil în 26 august. 4. La ora 5 dimineța (24 august) Maniu și Brătianu erau la Palat unde au salutat înlăturarea prin forță a lui Antonescu dîndu-și girul asupra acțiunii acceptînd și fiind acceptați să facă parte din noul guvern condus de Sănătescu. |
|
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 22:03
Da .sirBoby !... in fotocopii !
Republicanus, stai linistit !...am crezut c-ai inteles pe cine numesc eu COMUNISTI !.... Cat despre "uscaturi", se afla-n ambele tabere !...si-s ori ignoranti ori rau intentionati. Pt.sbs. nu conteaza daca esti un sustinator al republicanismului sau monarhismului const.,..conteaza sa fii obiectiv si sa vorbesti atunci cand esti sigur ca informatia-i certificata....( Tacitus)...in rest, toate bune si sarbatori pascale fericite TUTUROR !
|
|
danmatache 2 mesaje Membru din: 18/11/2008 |
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 22:06
Sa iti faci afacerea ta in Rmania si sa iti platesti si tu salariatii "care lucreaza mai mult si mai bine ca in U.K. " tot cu doua sute de euro pe luna pentru ca doar tu si familia ta sa o duca mai bine ...Nu iti suna aiurea?? Nu ti se pare ca suntem un popor egoist ?? Sau ,ma rog,individualist....
|
|
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 22:20
De la: danmatache, la data 2009-04-16 22:06:26 Sa iti faci afacerea ta in Rmania si sa iti platesti si tu salariatii "care lucreaza mai mult si mai bine ca in U.K. " tot cu doua sute de euro pe luna pentru ca doar tu si familia ta sa o duca mai bine ...Nu iti suna aiurea?? Nu ti se pare ca suntem un popor egoist ?? Sau ,ma rog,individualist.... Sa nu crezi ca in UK cresc cainii aia cu covrigii in coada! Din munca cinstita nu reusesti sa faci prea multi bani nici acolo dar sper sa-mi ajunga sa fac ce mi-am propus! Am spus ca pentru mine si familia mea pentru ca m-am gandit sa fac ceva in care sa fiu implicat eu si sotia ca primi angajati iar daca vreo data ajung sa am angajati sa fii sigur ca nu am sa-mi bat joc de ei(bineinteles sa fie cinstiti si muncitori) Si daca tot esti ironic ai muncit in UK cu englezi? Eu da si am ajuns la concluzia ca romanii muncesc mai bine si mai mult decat ei! Poate nu am muncit eu cu floarea U.K.-ului dar nici eu nu-s cel mai harnic,mai destept,si mai inteligent dintre romani! Asa ca Va doresc un Paste Fericit si tot ce va doriti!
|
|
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 23:04
@sirboby:
fii linistit ca si pe mine tot comunist, leninist, marxist, NKVDist (etc.) m-au facut (desi culmea, eu la revolutie aveam 4 ani, n-am prins din comunism decat vreo 2 luni de gradinita), dar n-ai ce sa ceri de la niste oameni limitati care nu fac diferenta intre comunism si republica democratica. Nu-i vezi ce se umfla in pene (de ex tanti aia de la capsuni sau nenea mihai) desi habar n-au ce-i aia Republica Irlanda sau se mai dau mari cunoscatori de istorie dar spun ca ungaria lui horthy era de fapt republica sau ca regimul coloneilor din grecia a fost pe vremea republicii. Nici eu nu m-am mai obosit sa scriu pe acest forum in ultima vreme, oameni care vor un fel de "tatuc" (ca sa citez un alt "clasic in viata", anume gabi care vrea rege medieval, uns in catedrala de la Rheims) la care sa ne uitam de jos si sa ne pice mucu' atunci cand trece cu caleasca pe langa noi nu merita libertatea ce le este oferita in ziua de astazi de Republica Romania! Pentru cine o sa vrea sa sara ca berbecul si sa spuna "ce libertate in Romania dom'le", va raspund atincipat: Da, chiar si cu coruptia asta endemica de aici, totusi avem libertate, presa e libera chiar daca partinitoare in functie de cine o plateste (din feiricire exista atatea interese divergente incat daca citim toata presa ne putem face o idee de ansamblu despre toti), putem sa iesim pe strada sa ne strigam nemultumirile, putem face greve, asociatii, nu traim cu frica aia cum ca oricand poate sa vina vreun securist sa ne salte ca ne-a turnat vecinul cu niste minciuni. Aveti inclusiv libertatea sa schimbati legi si sa modificati constitutia printr-o asociatie, un ONG sau pur si simplu pe cont propriu daca adunati un nr de semnaturi. Aveti libertatea sa contestati o lege inclusiv la curtea constitutionala si la CEDO. Si mai ales, avem libertatea sa alegem SEFUL STATULUI, nu sa fie vreun inapt nascut intr-o familie careia sa i se cuvina mai multe decat oricarui alt cetatean ca ii cheama pe ei hohenzollern, duda sau mai stiu eu cum! PS: apropo de muncitorii din straintate. Imi spunea un amic de al meu care a fost in Germania o vreme ca erau romani, lucrau intr-o fabrica si s-au apucat acolo sa lucreze ca la noi, sa faca si peste norma si peste program. Si dupa vreo 2-3 zile au venit alti muncitori (nemti) de la sindicat si i-au luat de-o parte si le-au spus "Bai, voi intr-o zi de munca strangeti 3 suruburi, faceti 2 suduri si bateti 4 cuie, ca noi la sindicat ne-am luptat din greu pentru conditiile astea de munca si voi acum ni le stricati daca veniti si lucrati mai mult si pe bani mai putini". |
|
laura_bodogai 160 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 03:35
De la: Republicanus, la data 2009-04-16 23:04:57@sirboby: Domnule republicanus tu aveai 4 ani la revolutie asa sustineai eu am avut 9 anisori la revolutie si nu vreau sa-mi dau cu parerea despre comunism ,ca fiind copil nu stiam ce se intampla hai sa-i lasam cine au trait cu adevarat in era comunista sa-si dea ei cu parerea.Cat despre strainatate si mai ales germania am verisori care lucreaza in Germania si stii care a fost faza cu noi strainii din toata europa iti dau un exemplu Germania,dupa 92 Germania aproba o lege prin care totzi cetatenii straini din spatiul german sa li se acorde rezidenta si dreptul de lucru ,pt ce...ei sunt primul stat din europa cu somajul cel mai ridicat,de ce?...si sa-ti spun raspunsul...romanii,turcii,polonezii si alte natzii lucreaza pe 1500 de euro pe cand un neamt nu vrea sa lucreze pe banii astia si uite asa si-au facut ei economia.Daca intelegi ce am zis e bine.Alt exemplu Spania primul stat din Europa care in 2007 si 2008 a fost cu cel mai mare profit au facut acest profit pe seama strainilor ,cand Rajoy un parlamentar nebun cum ii Vadim la noi a spus, ca sa se dea o lege ca totzi straini sa iasa afara din Spania ,regele a fost primul care a zis nu.DE CE?pe bani putzini si-au facut economia.Cat despre ex tanti aia de la capsuni e sotia mea si nu e la capsuni ,ci e sefa de sala la un restaurant, dar ce sa-ti zic tu esti bobocel ,are salar de 2mii de euro tu ce salar ai mai bobocel, iar despre mine sunt sef de security la o discoteca si iau 120 de euro pe sesiune adica pe noapte si am o zi ;iber pe saptamana,dar itzi pun o intrebare,tu ce salar ai bobocel?pe cat te scufunzi?asa ca pliscul mic bobocel.si invatza sa fii politicos.hai pa...aaaaaaaaaa am uitat sa-ti zic ca in Spania e monarhie parlamentara daca stii ce e.Cred ca ai ramas traumatizat de istorie, bobocel. |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 08:19
cu sau fara Rege , Romania noastra se chinuie din greu sa-si gaseasca drumul ; fie ca macar acum sa gasim puterea si gindul cel bun care construieste si macar o data sa fim si noi uniti intr-o idee ! va doresc tuturor- absolut tuturor - un Paste Luminat si pace-n inima si minte ! Sarbatori fericite !
|
|
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 17:24
De la: sirboby, la data 2009-04-16 21:38:06 Mihai 5 2 de unde stii ca nemtii te haleau cu fulgi? De ce nu te-au halit cu acei fulgi si dupa 23 August?.... Sir, numai de la un fost militar de carieră nu mă așteptam la o astfel de întrebare. Nu ne-au "halit" pentru că au fost luați total prin surprindere. Stăteau liniștiți pentru că a doua zi urmau să se întîlnească cu Antonescu (pe front) pentru coordonarea acțiunilor militare antisovietice (respectiv replierea pe frontul Focșani -Nămoloasa- Galați). Un răgaz de 24 de ore le-ar fi fost suficient nemților să se organizeze și să anihilieze operațiunea românească, darmite 15 zile. Au demonstrat-o că o pot face peste tot: în Iugoslavia, în Italia, în Polonia, în Ungaria în octombrie. Singura acțiune reușită a fost a românilor și aceasta datorită calităților de strateg deosebite ale lui...Antonescu. Acesta este adevărul istoric. Dar tema acestor discuții nu este istoria celui de-al doilea război mondial și nici actul de la 23 august. S-au scris zeci de mii de pagini pe aceste teme. Eu rămîn la convingerea că Regele a acționat corect și în interesul țării la 23 august 1944. Contraargumente ca cele a lui Hlihici, sau cum l-o fi chemînd, mi se par puerile. Poate la alții țin, dar la mine nu. |
|
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 18:32
Maresalul Antonescu
S-a nascut la 2 iunie, la Pitesti intr-o familie cu traditie militara. In anul 1898 a fost admis la scoala militara pentru fiii cadrelor din armata, iar in 1902 a fost transferat la Scoala pregatitoare pentru ofiteri de infanterie si cavalerie pe care a absolvit-o in 1904 ca sef de promotie. A fost incadrat apoi ca sublocotenent in Regimentul I Rosiori, remarcandu-se in timpul tragicelor evenimente prilejuite de rascoala taraneasca din 1907 prin felul in care a actionat pentru evitarea ciocnirilor deschise intre armata si taranii din zona Galati. In anul 1911 a fost inscris la Scoala superioara de razboi, cu grad de locotenent. Dupa doi ani, in 1913, a participat la al doilea razboi balcanic ca sef al Diviziei I de Cavalerie. De la 1 noiembrie 1914 a fost numit la comanda escadronului de elevi de la Scoala militara de cavalerie, post pe care l-a ocupat pana la 1 aprilie 1915. S-a afirmat in mod deosebit prin clarviziunea deciziilor si tenacitatea actiunilor intreprinse in perioada participarii Romaniei la razboiul de reintregire nationala (1916-1918). In august 1916 a devenit sef al biroului de operatii al Armatei de Nord, comandate de generalul Alexandru Prezan, contribuind la victoriile acestei armate in 1916 si la intarirea rezistentei militare in zona Carpatilor Orientali. In perioada 5 decembrie 1916-1 aprilie 1918 a indeplinit functia de sef al operatiilor Marelui Cartier General, participand la organizarea campaniei romanesti din 1917, soldate cu victoriile de la Marasti, Marasesti si Oituz. Dupa incheierea pacii de la Bucuresti intre Romania si Puterile Centrale (apriliemai 1918) locotenent-colonelul Ion Antonescu a fost numit la comanda Regimentului 7 Rosiori (pana in octombrie1918). A participat apoi la campania militara impotriva Ungariei din 1919 fiind distins de regele Ferdinand I al Romanei cu ordinul Mihai Viteazul. Din 1920 pana in 1926, avand gradul de colonel, a comandat Scoala speciala de cavalerie. In aceasta perioada a urmat un stagiu de pregatire in Franta, unde a fost numit atasat militar (1923), apoi in Anglia (19241926). In 1927 a preluat comanda Scolii Superioare de Razboi, pe care a condus-o, cu unele intreruperi, pana in 1933. La 10 mai 1931 a fost ridicat la gradul de general de brigada. In 1933 a primit postul de sef al Marelui Stat Major. In 1937 a fost inaintat la gradul de general de divizie. In acelasi an a primit functia de ministru al apararii, pe care a parasit-o, prin demisie, la 30 martie 1938. In perioada 19371938, a intrat in conflict deschis cu regele Carol al II-lea (19301940). Personalitate de o corectitudine exemplara, neinclinata spre nici un fel de compromisuri, generalul a respins politica dusa de Carol al II-lea si activitatea membrilor camarilei regale. De aceea i s-a fixat domiciliul fortat, in 1940, la manastirea Bistrita. la 6 septembrie 1940, Carol al II-lea parasea tronul. A devenit rege fiul sau, Mihai I, dar, in perioada guvernarii lui Ion Antonescu, monarhia a indeplinit un rol mai degraba simbolic. In prima etapa a guvernarii sale (septembrie 1940ianuarie 1941), generalul va conduce statul alaturi de miscarea legionara, singurul partid din Romania agreat de Germania nazista si de conducatorul acesteia, Adolf Hitler. De-a lungul acestei perioade, Romania va fi denumita stat national-legionar. Pe plan intern, relatiile dintre general si miscarea legionara condusa de Horia Sima s-au deteriorat rapid. Politica incompetenta, masurile de razbunare impotriva adversarilor politici, dezordinile si asasinatele infaptuite de legionari, ca si dorinta acestora de a prelua intreaga putere de decizie si de a trece sub controlul lor armata, l-au determinat pe Ion Antonescu sa ia masuri drastice impotriva miscarii, pana la instituirea pedepsei cu moartea pentru instigare la actiuni violente impotriva ordinii de stat (5 decembrie 1940). In planul politicii externe, a fost adeptul aliantei cu Germania, fapt indeplinit prin semnarea, la Berlin, la 23 noiembrie 1940 a aderarii Romaniei la Axa Roma-Berlin-Tokio (Pactul Tripartit). Colaborarea dintre generalul Ion Antonescu si miscarea legionara s-a intrerupt in urma organizarii rebeliunii legionare din 2123 ianuarie 1941, soldata cu victime in randul armatei si populatiei civile. Cu acordul lui Hitler, Ion Antonescu a infrant rebeliunea, fiind arestati peste 8 000 de membri ai miscarii. In perioada ianuarie 1941 - 23 august 1944, in Romania a fost instaurata dictatura militara. Generalul A. (maresal din august 1941) si-a pastrat functiile de prim-ministru si Conducator al statului, iar guvernul a fost format din specialisti si militari. La 22 iunie 1941, A. a decis intrarea Romaniei, alaturi de Germania, in al Doilea Razboi Mondial, impotriva U.R.S.S. Motivul fundamental al acestei decizii era precizat in ordinul catre armata transmis de general in aceeasi zi : Ostasi, va ordon: Treceti Prutul. [...]. Reimpliniti in trupul tarii glia strabuna a Basarabiei si Codrii voievodali ai Bucovinei, ogoarele si plaiurile voastre. Ostasi, plecati pe drumul biruintelor lui Stefan cel Mare, ca sa cuprindeti cu jertfa voastra ceea ce au supus stramosii nostri cu lupta lor. Inainte! Fiti mandri ca veacurile ne-au lasat aici, straja dreptatii si zid de cetate crestina. Fiti vrednici cu trecutul romanesc [...] (22 iunie 1941). Se dorea anularea efectelor Dictatului de la Viena (30 august 1940) si recastigarea, cu ajutorul Germaniei, a tuturor teritoriilor romanesti pierdute in 1940. Dupa eliberarea de catre armata romana a Basarabiei si Bucovinei de Nord, Ion Antonescu a luat hotararea continuarii razboiului, alaturi de Germania, impotriva U.R.S.S., dincolo de Nistru, pe teritoriul sovietic. Decizia, puternic contestata de cea mai mare parte a opiniei publice interne, a dus la angrenarea armatei romane, cu pretul unor imense jertfe umane si materiale, in campaniile din Crimeea, Cuban si de la Stalingrad. A. a evitat sa participe la solutia finala organizata de Hitler impotriva evreilor (deportarea in lagare de concentrare si exterminarea lor). In 1944, situatia militara a Romaniei s-a agravat considerabil in conditiile declansarii contra-ofensivei sovietice pe frontul de Est. Negocierile secrete purtate in perioada 1943-1944, pe de o parte de emisarii guvernului A. si, pe de alta parte, de cei ai opozitiei politice din Romania cu scopul incheierii unui armistitiu cu Aliatii au esuat. Armata sovietica a atins in august 1944 nord-estul Romaniei, existand pericolul continuarii razboiului pe teritoriul romanesc. Maresalul a decis continuarea rezistentei antisovietice, alaturi de Germania, pe linia fortificata Focsani-Namoloasa-Galati. In aceasta situatie, la 23 august 1944, in urma unei actiuni comune a Palatului Regal si a partidelor politice din opozitie, a avut loc arestarea lui Ion Antonescu si a membrilor guvernului sau. Romania parasea astfel alianta cu Germania si se alatura Aliantei Natiunilor Unite. S-a format un nou guvern, condus de generalul Constantin Sanatescu, iar A. a fost preluat de la Palatul Regal de Emil Bodnaras, unul dintre liderii Partidului Comunist Roman, si predat sovieticilor la 1 septembrie 1944. Detinut si anchetat la Moscova timp de doi ani, a fost adus in Romania in 1946 si implicat de catre regimul comunist intr-un simulacru de proces intitulat Procesul marii tradari nationale. A fost condamnat la moarte si executat la 1 iunie 1946, la inchisoarea Jilava din Bucuresti. Comparat, de catre unii istorici, cu maresalul Gustav Mannerheim, seful statului finlandez pana in 1946, datorita politicii sale consecvent anticomuniste si antisovietice, maresalul A. ramane cea mai controversata personalitate politica din istoria Romaniei. Anexez mai sus biografia Maresalului! Dupa cum vedeti nu era chiar un prost in materie de tactica militara si avea habar ce spune! Sunte-ti deacord? Ce experienta militara aveau Mihai I si Gen .Sanatescu? Gen Sanatescu Constantin Sănătescu (n. 1885, București d. 8 noiembrie 1947), general al armatei române, a fost prim-ministru al României în anul 1944. A fost șef al Casei Militare Regale (20 martie 1943 - 24 ianuarie 1944) și apoi mareșal al Palatului (1 aprilie 1944 - 23 august 1944)[1]. Pe 23 august 1944 - România a întors armele și s-a alăturat Națiunilor Unite în lupta împotriva puterilor Axei. Regele Mihai I l-a demis și l-a arestat pe mareșalul Ion Antonescu. S-a format primul guvern condus de Constantin Sănătescu. Pe 4 noiembrie 1944 s-a format cel de-al doilea guvern condus de generalul Nicolae Rădescu. Luptător în ambele războaie mondiale, comandant militar al Bucureștiului pe timpul rebeliunii legionare, Generalul Sănătescu, în calitate de comandant al Corpului 8 armată, a fost cel care a oprit pogromul împotriva evreilor declanșat la Dorohoi în anul 1940. [2] De asemenea, pe 12 septembrie 1944, la intervenția energică a generalului G. Sănătescu a fost eliberat Anton Buga, care fusese condamnat la moarte. Pe data de 2 decembrie 1944, a demisionat în urma presiunilor din partea Uniunii Sovietice. Sănătescu a fost ultimul general al Armatei Române înmormântat, în 1947, cu onoruri integrale datorate gradului său Intre un Maresal(care stia militarie)pe de o parte si un general de parada(Maresal al palatului) si un rege FARA EXPERIENTA eu unul il cred pe maresal. Nu am fost eu acolo,,ca sa ma violeze pe mine" cum nici voi nu a-ti fost acolo,,sa va violeze pe voi"! Asa ca sa lasam biografiile sa vorbeasca! Un Paste fericit! Mihai 5 2 Cu cine sa te ocupe nemtii? Cand ei nu stiau cum sa-si astupe gaurile pe fronturi! Ar fi acceptat conditia de retragere! Vezi cazul Finlandei!
|
|
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 19:31
Uite pe tema aceasta cu republica irlanda am stat si am discutat cu un irlandez aici in barcelona unde sunt eu si mi-a zis intradevar este republica ,dar si acum face parte din marea britanie ,doar ca nu face parte din regatul unit al marii britanii si irlandei de nord,si-au castigat independenta dupa cate mi-a zis dupa 1920,cat despre cealalta versiune uita-te cum ai vb si cred ca am putina dreptate.Pot sa zic ca fiind colegi in aceste domenii ,tind sa-i dau dreptate doamnei cu care ai vb si dupa aceea a intervenit sotia mea spunandu-si parerea in aceasta discutie.Ceea ce ma lasat rece ii faptul ca ai vb cum ai vb.Imi pare rau ca vb ,dar nu-mi place cum vorbesti.Nimeni nu ti-a zis daca esti republican sau daca tii cu republicanii esti comunist ,eu ma refeream la ce ai spus acelei doamne si cum te-ai comportat si cu nevastamea si cu doamna aceea si modul de gandire, cum ai invatat.cat despre ce ai invatat si vii si susti sus si tare ca esti gradat ,nu veneai si te laudai si sustineai sus si tare ca tu ai fost la trageri ca sa invetzi sa omori ,ca daca te duci la trageri doar nu invetzi sa omori, ci invetzi sa folosesti arma.Inseamana ca ai vazut multe filme cu rambo sau robocop.imi pare rau sa-ti zic dar tind sa cred ca ai facut doar armata si nu esti activist inca sau gradat pe intelesul tau.asa ca discutia mea cu tine se opreste aici ,daca vrei sa discutam pe aceasta tema monarhie sau republica sunt deshis acestui subiect.
Mai Laura intelege odata pentru intotdeauna ca Republica Irlanda nu face parte din nici o Marea Britanie! Vezi ca la profilul meu ai poze din anglia si am sa pun cat de curand si sin Republica Irlanda! Deci sa-ti explic: Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord(United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland,United kingdom pe scurt,U.K.si mai pe scurt,Marea Britanie) este REGAT condus de o regina(Elisabeta a-II-a) este format din o insula mare( in care intra Anglia,Tara Galilor si Scotia,mai multe insulite mai mici si numai NORD-EST-ul unei insule mai mijlocii,mai mica decat insula mare,si mai mare decat celelalte insulite numita IRLANDA) Restul insulei e tara separata cu tot cei trebuie,presedinte,parlament,capitala,armata,politie,drapel etc DECI TARA SEPARATA! si se cheama REPUBLICA IRLANDA! Uite aici ce e cu alb e alta tara si se cheama Republica Irlanda ashlingeduk.com/uk/images/map-uk.gif In ce priveste armata asa e cum zici tu am facut numai armata,si nu sunt ,,activist"(cum dracu ca eu am prins armata vreo 15 ani? cred ca am fost eu mai incet la minte si m-am prins mai greu ca am termionat stagiul militar si am mai stat 14 ani! Nu ma pune sa-ti zic unitatea si orasul , cine e comandant si ce am facut si vazut pe acolo etc ca nu se spun! Ce forma aveau tintele tale,cand executai trageri de lupta,parca asa se cheama?Cumva aveau forme umane? Ca tinta piept nr.6,tinta alergand nr.8,tinta mitraliera nr. 10 zisa mama si copilul? Pai tu te antrenezi sa vanezi iepuri la tinte cu forme umane??????????????????????????????????????????????????????? Si iti pun o intrebare sunt 2 cazuri cand un militar face dreapta-imprejur poti sa mi le spui?(nu stiu multi aceste cazuri,sau poti sa-mi spui ce este linia de mira,sau ce este calibrul unei arme?
|
|
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 20:06
De la: sirboby, la data 2009-04-17 19:31:55Uite pe tema aceasta cu republica irlanda am stat si am discutat cu un irlandez aici in barcelona unde sunt eu si mi-a zis intradevar este republica ,dar si acum face parte din marea britanie ,doar ca nu face parte din regatul unit al marii britanii si irlandei de nord,si-au castigat independenta dupa cate mi-a zis dupa 1920
|
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 01:30
Bai cat de caposi pot fi unii. Cum naiba s-o dai inainte ca Republica Irlanda face parte din marea britanie cand poate sa-ti spuna oricine cu niste cunostinte minimale ca NU E asa! Republica Irlanda este stat separat, de sine statator, care si-a capatat independenta fata de marea britanie.
Irlanda de Nord este alta mancare de peste, este pe aceeasi insula, intr-adevar, exista insula intreaga care se numeste irlanda, asta e dpdv geografic, politic exista Republica Irlanda si Irlanda de Nord (care face parte din regatul unit al marii britanii si irlandei de nord). Republica Irlanda nu face parte nici macar din Commonwealth-ul britanic (nici macar din NATO, fiind stat neutru precum elvetia sau finlanda de exemplu!). Uita-te dom'le/doamna (ce oi fi, ca inteleg ca posteaza cand un domn cand o doamna cu acelasi cont de 9am) pe o simpla harta, uita-te pe wikipedia care e cea mai la indemana (daca nu ai acces la un atlas de geografie politica). Sau cauta pe CIA factbook, sau o lista cu statele independente ale lumii. Cum naiba sa faca, citez "parte din marea britanie, dar nu din regatul unit al marii britanii"?????? Nu numai ca aia nu fac parte, ci URASC din tot sufletul pe englezi in special (si pe britanici in general) ca au venit si i-au ocupat cu forta, le-au luat pamantul, au incercat sa le impuna religia (in nord au si reusit, ca de aia nu a vrut nordul sa se uneasca cu restul tarii), au "transplantat" populatie britanica in insula irlandeza ca sa schimbe balanta demografica (iarasi, in nord au si reusit). In ceea ce priveste comunismul, nu trebuie neaparat sa traiesti vremurile ca sa studiezi ce s-a intamplat, ca asa dvs cadeti singur in propria "capcana" si nu puteti sa va dati cu parerea ca "ce bine era in Romania pe vremea monarhiei" pentru ca nu ati trait acele vremuri (din ce ati sustinut pana acum, ma indoiesc sincer ca macar ati studiat care era situatia pe vremea aia). Atitudinea "becaliana" de genul "tu cati bani faci? daca faci mai putini ca mine esti prost" nu o comentez, pentru ca e cat se poate de ridicola si cu asta basta. Cat 8 clase primare ai tu, becalianule, de ai ajuns paznic la discoteca, daca tot "iti taie gura-n sabii" ca esti mare destept? Stii macar cu ce se mananca o monarhie parlamentara, ca vad ca dai lectii la altii cand habar n-ai macar pe ce continent traiesti? Cunosti vreun pic cu ce se mananca sistemul din tara in care traiesti? Cunosti istoria si substraturile miscarilor de eliberare nationala de sub coroana spaniei, existente in Catalonia si Tara Bascilor? Tu de ce crezi ca nationalismul ala exista acolo? Exista fix pentru ca oameni aia vad coroana spaniola ca pe o povara, ca pe o ocupatie straina, fix de aia sunt miscarile alea separatiste in "raiul monarhist" pe care il aveti voi acolo, bai prostovane de dai in gropi. Abia astept sa aud noi lectii de politica de la bodyguard, o sa ma lumineze de tot si o sa renunt si masterate, si la doctorate daca mai vine de 2-3 ori acest "smardoiescu" in versiune spaniola sa ma invete ce-i aia sistem parlamentar, cu ce se mananca politica, geografia, si cum poti sa faci 2000 de euro pazind discoteca. Ce aia ma-sii, fac si io sala cateva luni si ma umflu cu steroizi ca sa fiu gorila si plec in spania, paznic. Vezi ma, umflatule, ca ai luat cam multi pumni in cap prin discoteca aia pe care o pazesti. Cati bani face managerul discotecii aleia, comparat cu tine? Vezi ca ala are studii superioare, deci e mai "dastept" decat tine si face si mai multi bani. Ce sa-i faci, numai o gorila poate compara salariile din spania cu alea din romania, ca de, saracu, nu pricepe ce factori diferiti in dezvoltare au existat de-a lungul timpului in cele 2 tari. Gorilele sa traiasca ca ele e mai dastepte dacat prostii cu hani da studi la activ, mancatzas gura ta. @sirboby: ai dreptate, degeaba ne straduim noi sa venim cu discutii si cu argumente, ca vin gorilele si "dasteptii" care habar n-au de nik dar le stiu ei pe toate ca au citit in libertatea si au vazut la OTV sau la stirile de la ora 5. Ce sa-i faci, ce conteaza ca noi am studiat niste lucrari de specialitate, ca avem experienta in anumite domenii, tot nu putem sti la fel de bine ca gorilele, chelneritele si capsunarii care s-au uitat ei la TV. Au mai si fugit din tara sa pazeasca averile altora prin strainataturi si ne dau lectii despre ce ar fi mai bine. Bravo lor ( ).
|
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 12:01
Imn al învierii (Valeriu Gafencu)
Va cheama Domnul slavei la lumina, Va cheama mucenicii-n vesnicii, Fortificati biserica crestina Cu pietre vii zidite-n temelii. Sa creasca-n inimile voastre Un om nascut din nou armonios, Pe sufletele voastre sa se-mplante Pecetea Domnului Iisus Hristos. Un clopot tainic miezul noptii bate Si Iisus coboara pe pamant; Din piepturile noastre-nsangerate Rasuna Imnul Invierii sfant. Veniti crestini, luati lumina Cu sufletul smerit, purificat; Veniti flamanzi, gustati din cina, E nunta Fiului de Imparat. |
|
gigilipianu 443 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 12:02
Tuturor participantilor de pe acest topic si altora de pe FORUM care-l deschid, le doresc multa sanatate, impliniri si un Paste fericit ! La multi ani ! Gigi.
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 12:29
NU,,NU,,NU,,MONARHIE,ACELA CARE GINDESTELA MONARHIE ESTE UN TEMBEL,,,CE NOI ADUNAM CADAVRE AMBULANTE,,,MAI AVEM CITIVA MUNTI SA-I DAM SI NU AVEM REGE,,,,,PACAT DE CAPUL LUI,,
|
|
ioana_haitchi 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Cluj |
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 13:59
Eu sunt pentru Monarhie Constitutionala. Sunt de parere ca doar asa, prin influenta unei familii regale care este inrudita cu aproape toate familiile regale din Europa, Romania ar mai avea un cuvant de spus in apararea intereselor ei in UE. De multe ori m-am intrebat de ce exista o coruptie, o mafie asa de mare in Romania?
Daca stam si analizam un pic, vom vedea ca, cei care detin puterea in Romania, nu sunt dispusi sa o cedeze celor din UE, doar de dragul integrarii. Din pacate, si UE are membri de "rusine" si hotarari care nu ii fac cinste. Asa ca, fara o institutie care sa ne apere interesele in UE, puterea interlopa din Romania "tine cu dintii" de puterea pe care o detine acum, creand practic un razboi dintre ei si "puterea interlopa" din UE. De ce "putere interlopa" UE? Pentru ca am devenit o piata de sclavi. |
|
|
|

Am aceeasi parere !
Sa nu crezi,totusi,ca am renuntat la sabii.Ramai in garda!Shalom!
Na, ca ti-am trimis s-o gladiola!
Domnu Mihai , scuze ca nu prea le am cu razboiul , dar intreb pentru cultura mea , la Carei ce a fost ? daca ultima lupta s-a dat in Meridionali ?
Domnule Mihai , care-i adevarul ? Antonescu nu a fost de acord cu insurectia armata de la 23 August, si a facut alianta cu Germania care l-a nemultumit pe rege,de frica rusilor comunisti [ca regimul rusesc comunist va influenta Romania ] ceea ce s-a intamplat, sau a vrut sa ia Basarabia si Bucovina inapoi. ? atunci lumea era inpartita in doua tabere !
cred ca am fost eu mai incet la minte si m-am prins mai greu ca am termionat stagiul militar si am mai stat 14 ani!