back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Ce ai face daca ai afla ca ai cancer?

 


 
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
 
annemone_dam88

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 08:44

nu stiu ce as face, dar pot sa iti spun ce am facut. La 17 ani, inainte sa intru in clasa a XII, am aflta ca am o tumoare maligna la splina. chiar daca suna crunt, am incercat sa nu afle nimeni prin ce trec. sa stii ca foarte multi iti vor spune vorbe bune (oamenii nu sunt chiar asa de rai), dar nimeni, absolut nimeni nu o sa inteleaga cum te simti.
am inceput sa lupt cu boala doar atunci cand mi-am dat seama ca imi afecta tatal mai mult decat ma afecta pe mine. mi-a intrat in cap, ca indiferent ce o sa se intample (la 17 ani maladia e in majoritatea cazurilor fatala), trebuie sa fiu tinuta minte - suna prostesc, dar m-a ajutat sa ma gandesc la alte lucruri si sa imi umplu timpul. anul care a urmat a fost un infern. am scapat mai ieftin decat altii, pentru ca am facut doar radioterapie. la fel ca si averea1916, am urmat un regim asemanator.
poate ca am incercat sa ascund totul, m-a facut sa trec cu capul sus prin toata povestea. insa am crezut de multe ori ca voi renunta. acum vad totul ca o lectie de viata, primita poate prea devreme.
pentru mine s-a terminat cosmarul. anul acesta voi termina facultatea. si spre deosebire de altii stiu foarte bine ce conteaza in viata.


marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Barlad

Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 10:48

As practica yoga si naturismul . Apoi m - as ruga lui DUMNEZEU , sa I se inplineasca voia !


Fosta membra 9am.ro

52 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Suceava

Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 15:17

Angela cred ca inteleg prin ce treci ,as vrea sa-ti spun cateva episoade din viata mea , cand numai vroiam nimic in anul cand am iesit la pensie dupa ce timp de doi ani am trait intr-un stres continuu raspuns anchetelor DNA,IGP ,asta pentru ca ma opusesem unor fraude (mi-a fost f. greu nu-mi gaseam rostul in viata asta)sotul meu a facut pancreatita care i-a fost fatala ,am ramas singura cu mama care avea Althaimer .Am facut o depresie , nu dormeam ,am consultat un psihiatru si treptat am reusit sa ajung la linia de plutire .Atunci printr-o intamplare fericita l-am cunoscut pe actualul meu sot ,am luat viata de la capat , am luat-o pe mama si ne-am mutat in Vatra Dornei ,noi fiind din Oltenia .Dupa doi ani mama s-a stins, ca la 5 luni sa aflu ca am cancer ovarian .Fara sprijinul sotului meu nu as fi invins boala (bucovinean fiind este f. credincios cu mult suflet)Au tercut doi ani decand m-am operat (histerectomie totala ) a fost carcinom gr2a , am facut chimioterapie ,mi-a cazut parul ,mi-a fost rau. Faceam naveta Vatra Dornei Bucuresti la 3 sapt ,dar am avut tot timpul convingerea ca voi invinge.Incearca sa ceri ajutorul unui psihiatru ,vei vedea ca da rezultate. Dorindu-ti sa treci peste aceasta perioada grea cu bine ,iti fac o invitatie la Vatra Dornei ,pentru mine a fost un miracol,te pot caza la mine unde am toate conditiile.Dumnezeu sa te calauzeascaCu prietenie Marilena


Nimeni nu poate fi liber ,daca nu se stapaneste pe sine deplin Ce este toleranta?Atributul umanitatii. Cunosc multi oameni care de departe par ceva , iar de aproape nimic. Nu suntem vrednici de stima decat in masura in care noi stim sa stimam. INSULTA E DECLARATIA INFRANGERII.
roxafoxa

34 mesaje
Membru din: 14/09/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 15:50

foarte puternica mimisarbu si imi place.si eu am spus si o repet daca nu eram sustinuta de sotul meu nu as fi trecut si de 2 ori prin aceasta boala.eu cred ca la mine s-a declansat cand a murit mama mea pe care am iubit-o extrem de mult si pe care o visez si o plang si acum dupa 11 ani. pentru ea atunci as fii renuntat la anii de la mine sa poata sa mai traiasca ea dar nu s-a putut. cred ca acest cancer se declanseaza la stari emotionale foarte profunde dar asta este conteaza ca supravietuim si mergem mai departe. va doresc numai sanatate.


Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Buzau

Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 23:15

Multa sanatate tuturor celor care au raspuns la acesta intrebare spunind de fapt cum au reactionat la aflarea cumplitei vesti . Astazi le-am tansmis si invitatia (dorinta) mea sa-mi devina prieteni , iar pe aceasta cale le multumesc pentru ca m-au acceptat in cercul prietenilor lor.
Parerea mea este ca intrebarea "ce ai face daca ai afla ca ai cancer ? " este ciudata sau chiar aiurea si va spun ca din toate raspunsurile care s-au dat aici , le-am citit doar pe ale celor care s-au confruntat in mod direct cu aceasta problema. Sa va dea Dumnezeu sanatate !
Imi permit sa mai spun ca intotdeauna este usor sa dai sfaturi cand nu esti implicat in mod direct intr-o astfel de situatie ; si eu fac asa ceva, o sfatuiesc pe buna mea prietena , dar de multe ori ma intreb cate sfaturi as asculta eu daca as fi in locul ei . Raspunsul : cateodata zic ca niciunul , altadata spun ca pe toate , dar cel bine ar fi sa nu aflu niciodata raspunsul la aceasta intrebare .
Sanatate tuturor celor care citesc acest mesaj !
In masura in care intereseaza pe cineva , avatarul pe care mi l-am ales o reprezinta pe Granny , personaj din desenele animate ; asa cred ca voi arata eu peste aproximativ 30-50 de ani .

Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani,
Iubeste ca si cand nimeni nu te-a facut sa suferi,
Danseaza ca si cand nimeni nu te vede,
Canta de parca nu te-ar auzi nimeni,
Traieste ca si cand ar fi ultima zi pe pamant.

Cand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai,
Cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,
Cand simti ca vrei sa mori gandeste-te ca altii ar da orice sa traiasca....
Iubeste-ti viata si mai ales prietenii...acestea sunt cele mai de pret lucruri.

Dana P


Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 16:29

pasadro,
Iti multumesc.
Ai mare dreptate in ce priveste urmatul sfaturilor bune.
Am fumat 35 de ani si nimic nu parea sa ma faca sa ma las de acest viciu. In decursul vietii mele de fumator au fost nenumarati cei care m-au sfatuit cu exemple concrete sa ma las de fumat. Nimic nu m-a convins. A trebuit ca sa faca nevasta-mea cancer ovarian si, cum am simtit adierea mortii in imediata mea apropiere s-a declansat ceva atat de puternic, ceva pe care nu-l pot descrie. Desi nu eu am facut cancerul, eu am fost afectat intr-un mod pe care nu l-am banuit. Cand s-a conturat posibilitatea ca nevasta mea sa moara, am realizat probabil inconstient, dragostea pentru ea, o dragoste care urma sa fie ucisa de boala si am avut senzatia ca moartea se repede si la mine in aceeasi masura ca asupra ei. Am realizat ca trebuie s-o sprijin, s-o ajut cu toate fortele mele si ca nu mai trebuie inca un bolnav in casa pentru ca atunci ne-am prabusi amandoi ... n-ar mai avea cine sa lupte, cine sa spere, ea n-ar mai avea spre cine sa alerge, de cine sa se agate. Cu mine defileaza prin viata si in mine are nadejde atunci cand e in dificultate. ... Or, eu nu trebuia sa fac nimic ?


Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

52 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Suceava

Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 20:35

Stimate domn ma bucur ca mai sunt oameni ca dvs.Marturisesc ca fara ajutorul sotului eu nu as fi depasit traumele operarii si tratarii unui cancer ovarian.
Am citit multe din mesajele dvs. sunt deacord cu multe din parerile dvs.referitor la medicii din Romania.Buna seara. Marilena


Nimeni nu poate fi liber ,daca nu se stapaneste pe sine deplin Ce este toleranta?Atributul umanitatii. Cunosc multi oameni care de departe par ceva , iar de aproape nimic. Nu suntem vrednici de stima decat in masura in care noi stim sa stimam. INSULTA E DECLARATIA INFRANGERII.
roxafoxa

34 mesaje
Membru din: 14/09/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 15:49

PENTRU PASSADRO M-AS BUCURA SA MA NUMESTI PRIETENA MAI ALES PENTRU FELUL CUM GANDESTI.TOTII OAMENII CARE AU SCRIS AICI SANT DEOSEBITI SI FOARTE SENSIBILI.VA UREZ MULTA SANATATE.


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 21:04

;;;;; M-as consola, as face tratament, m-as plimba si ,,as multumi lui; D-zeu, pt, ce mi-a dat!


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 30 Octombrie 2008, ora 17:07

daca asi afla asa ceva....as incerca toate metodele de tratament pentru a ma vindeca.........


Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Octombrie 2008, ora 20:06

Pana veti vedea ce veti face daca veti descoperi ca aveti cancer, va invit sa mergeti maine la medicul de familie si sa cereti trimitere pentru un banal marker tumoral si, daca aveti semnale, pentru un CT sau RMN. Pentru astea se poate face programare si nu platiti foarte mult. Daca aveti bani si nu e o problema sa dati 750 de lei se face in cateva zile.
Vorba multa, saracia omului. Daca aveti cancer e bine sa-l gasiti voi pe el nu el pe voi...
Cinevva spunea despre o matusa care a murit de cancer la plamani si n-a stiut nimic despre el, ca medicii sunt incompetenti ca ... in general altii sunt de vina. Asa este, sunt si medici prosti. Dar nici pacientii nu dau pe afara de desteptaciune ... E simplu sa tot dai vina pe altcineva pentru ce ti se intampla. Dar principalul vinovat este cel caruia i se intampla. Nimeni nu ne poarta de grija Iar atunci cand apare unul ca mine, patit, care nici el n-a fost cine stie ce mare destept dar a inavata asta de la viata, multi spun : "E, mie nu mi se poate intampla, eu sunt altfel ", "Frumos, dar maine n-am timp ... altadata" ...
Altadata insemna aici nicodata....
Fiecare din noi vom muri de ceva. Conteaza cum traim si cat traim.

Hai sa fiti sanatoase si, mergeti la controale, nu mai pierdeti timpul, si sa ma-njurati pe mine ca v-am trimis degeaba acolo ca erati sanatoase ... Sa faceti asta cam de doua ori pe an si-o sa ma pomeniti. Nu asteptati sa vi se intample. Sta in puterea voastra !


Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 2 Noiembrie 2008, ora 22:12

io daca aflu asta ce as face ?
pai ca in bancu' ala cu dr.bula...
impachetari cu pamant...nu de altceva,dar sa ma obisnuiesc !?


si electronica !
necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 07:23

Acest subiect, este unul serios! Cancerul, este o boala foarte serioasa! Care ma are ,vindecare; temporala, dar, daca nu gandim pozitiv, cand vine boala, ne uscam de pe picioare, gandindu-ne mereu la ea! Daca; D-ne fereste as avea aceasta boala, as incerca imposibilul! Cei care raspund ar trebui s-o faca la subiect! Si,, sa n-o ia in deradere ;boala; pt, ca nu scrie-n fruntea nimanui;; cancer;;oricare il putem avea, oricand! La acest subiect, m-i se pare ;indecent, sa spunem ;bancuri! Pe acesta tema! Sa fiti sanatosi, sa auzim numai de bine!


Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Buzau

Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 20:34

Copy-Paste din Evenimentul zilei
Cancerul nu înseamnã condamnare la moarte

Alexandra-Livia Dordea
Luni, 27 Octombrie 2008


„Eºti sigur cã vrei sã ºtii?” este întrebarea medicului oncolog dupã o serie de analize care ar putea avea un diagnostic crunt. Cancer.

"Este într-adevãr un moment de mare încercare, un moment în care este testatã fiecare resursã, un moment în care viaþa pare nedreaptã, un moment în care credinþele, valorile, rãbdarea, compasiunea, forþa de a nu renunþa, toate sunt împinse dincolo de orice limitã", detaliazã psihoterapeutul Laura Radu sentimentele prin care treci atunci când afli un astfel de diagnostic.

Medicii oncologi ºi psihoterapeuþi încearcã însã sã explice cã un astfel de diagnostic nu înseamnã o condamnare la moarte ºi cã depinde cel mai mult de atitudinea pe care o ai în lupta cu boala, pentru cã o stare depresivã este de naturã sã îngreuneze evoluþia tratamentului.

Astfel, ajutorul psihologic al unor specialiºti îþi poate oferi doza de speranþã de care ai nevoie pentru a îndura tratamentele dureroase, care te sleiesc de puteri.

„Acest tip de diagnostic are un impact foarte mare pentru cã este o ameninþare la adresa vieþii. ªi atunci, principala afecþiune care apare consecutiv cancerului este modificarea stãrii emoþionale. Pacientul se poate simþi în diferite moduri. Poate fi speriat pentru cã nu ºtie ce înseamnã acest diagnostic. Apare starea de incertitudine pentru cã nu ºtie dacã poate sau nu sã fie tratat. Poate fi furios, în sensul: „De ce mi se întâmplã mie?”, „Cu ce am greºit?”. ªi consecutiv, multe alte lucruri, pentru cã în funcþie de dispoziþia noastrã emoþionalã relaþionãm cu ceilalþi mai bine sau mai rãu”, detaliazã Bogdana Bursuc, psiholog clinician.

Lipsa ajutorului psihologic te face mai vulnerabil

Impactul puternic pe care îl are o astfel de veste asupra psihicului unei persoane este confirmat ºi de profesorul Daniel David de la Universitatea Babeº Bolyai din Cluj. În opinia sa, diagnosticul afecteazã psihologic persoanele care au cancer, putând genera tulburãri emoþionale (anxietate, depresie) ºi de comportament (tulburãri de conduitã).

„Aceste tulburãri psihologice pot apoi altera chiar sãnãtatea pacientului, fãcându-l mai vulnerabil la cancerul pe care îl are ºi/sau la alt boli. Tocmai de aceea, suportul psihologic este fundamental. El poate ameliora semnificativ condiþia psihologicã, care poate favoriza la rândul ei evoluþia somaticã a pacientului”, a completat acesta.

În cadrul suportului psihologic, pacientul primeºte ºi informaþii medicale despre boalã ºi tratament, cunoaºterea oferind un oarecare control asupra bolii. „ªtiind cu ce te confrunþi ºi ceea ce urmeazã eºti mai puternic. Informaþia securizeazã”, subliniazã Dr. Laura Radu, psihoterapeut specialist în hipnoza clinicã, relaxare ºi terapie ericksoniana.

“Suportul psihologic mobilizeazã resursele interioare ale pacientului cât ºi credinþa, speranþa cã se poate face bine, pentru cã în faþa incertitudinii nu e niciodatã greºit sã speri. Ceea ce mobilizeazã resursele din noi sunt speranþele ºi nu certitudinile”, a precizat Laura Radu, unul dintre medicii din cadrul Fundaþiei Renaºterea care oferã ajutor psihologic bolnavilor de cancer de la Fundeni.

Relaþia medic-pacient este esenþialã

Asistarea bolnavului de cancer trebuie vãzutã dintr-o perspectivã multidisciplinarã pentru cã nu este suficient ca acesta sã asiste la o serie de întâlniri cu un grup de suport psihologic pentru bolnavii de cancer. El are nevoie ºi de o comunicare eficientã cu medicul, pentru cã foarte multe griji sau probleme emoþionale sunt declanºate de modul în care decurg investigaþiile, tratamentul.

„Dacã acestea sunt transmise într-un mod nepotrivit, atunci, emoþional, el suferã foarte mult, iar grupul de suport nu are forþa necesarã pentru a gestiona aceste probleme. Tocmai de aceea, opinia medicului atârnã foarte greu. Modul în care comunicã medicul poate influenþa atitudinea bolnavului într-un mod pozitiv sau negativ”, este de pãrere Bogdana Bursuc.

Relaþia medic-pacient este o componentã cheie în procesul terapeutic. Ea poate favoriza, spre exemplu, aderenþa la tratament, ceea ce este fundamental pentru tratamentul cancerului, care adesea este pe termen lung. Însã, fiecare pacient are ritmul sãu de vindecare, la care ar trebui sã participe o întreagã echipã formatã din medici, chirurgi, psiholog, asistenþi medicali, îngrijitori, dar cea mai importantã este comunicarea medic-pacient.

Cu toate acestea, preºedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astãrãstoae, susþine cã medicii au uitat de partea umanistã a actului medical.

„Se spune cã medicina este o ºtiinþã, un act tehnic, dar uitãm cã misiunea trebuie sã fie antropologicã. Se vorbeºte foarte mult în ultima perioadã, dar nu se aplicã, despre abordarea holisticã, o echipã care trebuie sã se ocupe de pacient în integralitatea sa, nu pe bucãþele. Acum prin supraspecializãri unul se pricepe numai la cap, altul numai la torace, altul numai la membrele inferioare, dar nu mai avem acea medicinã internã sau chirurgie generalã care putea aborda în integralitatea. Nu ºtiu dacã este bine sau rãu, dar nu am vãzut rezultate spectaculoase prin supraspecializare, dar am vãzut rezultate când pacientul este abordat în întregime ºi nu pe pãrþi”, sugereazã Astãrãstoae.

Studiile indicã necesitatea ajutorului psihologic

În prezent, la nivel internaþional, se remarca o conºtientizare a implicãrii factorilor psihologici în diverse maladii, cum ar fi cancerul. În România, însã, pacienþii îºi dau seama cã tratamentul administrat nu este suficient pentru a face faþã schimbãrii dramatice care are loc în viaþa lor.

Deoarece diagnosticul ºi tratamentul cancerului presupun experienþe stresante, numeroase studii au validat ideea cã un procent ridicat, între 40 ºi 80% dintre pacienþi, manifestã anxietate sau depresie clinicã, familiile lor fiind la rândul lor influenþate negativ de situaþia apãrutã. Aceasta stare subliniazã necesitatea unor intervenþii psihologice realizate de cãtre personal specializat, dar ºi o instruire adecvatã a tuturor cadrelor medicale ce intrã în contact cu bolnavii de cancer.

În absenþa unor efecte secundare negative din partea intervenþiilor psihologice, meritã în acest moment utilizarea lor în demersul terapeutic? Studii efectuate în America de Nord aratã cã rãspunsul la întrebare este „DA” (inclusiv studiul realizat la Mount Sinai School of Medicine, co-autor prof. Daniel David, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj).

Mai mult, un experiment realizat în Germania, citat de Adrian Andreescu în revista Psihosomatica în iulie 2008, aratã cã la 10 ani de la intervenþia chirurgicalã pentru cancer gastrointestinal, 21 % din pacienþii care au beneficiat ºi de suport psihologic pe durata spitalizãrii (7-8 ore în total /pacient) erau în viaþã faþã de 9% din cei ce au efectuat doar intervenþia chirurgicalã. Astfel, o zi de muncã a unui psihoterapeut a dublat ºansele ca respectivul pacient sã fie în viaþã peste 10 ani.
Sa aveti parte de tot ce e mai bun si mai frumos pe Pamant !
DanaP


Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
angella4_you

11 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 8 Noiembrie 2008, ora 19:46

Cand am citit mesajul tau a fost ca un ,,dar dumnezeiesc''.Discutasem cu familia si ramasese sa te intreb daca putem veni cu totii, desi am spus ca as vrea sa stau pe o insula pustie, ceva ma face sa incerc sa petrec cat mai mult timp cu ei. Ramasese, dar nu am facut-o pentru ca nu stiam daca nu-i o grosolanie sa te-ntreb asa ceva, nu am mai avut ocazia pentru ca a doua zi monitorul, in timp ce se juca fiul meu, n-a mai vrut sa functioneze. L-am dus la reparat dar nu s-a mai putut face nimic, am imprumutat unul, pana voi reusi sa-l inlocuiesc.
Apoi acuzand anumite disfunctionalitati ginecologice, doctorul oncolog mi-a dat trimitere sa fac un Papanicolau si am facut si o ecografie unde s-a descoperit o formatiune neomogena destul de mare.
N-a mai avut sens nimic, acum m-am mai recules si incerc sa rationez cu calm, dar gandul ca voi trece iar prin ce-am trecut, nu-mi da pace.
Poate voi avea nevoie de sfatul tau, luni e ziua cand voi primi verdictul final, oricum mi s-a recomandat o biopsie pentru a fi siguri.
Mai am o saptamana de concediu si nu am rezolvat nimic.
Mi-ar placea mult sa vad Vatra Dornei si sa pot petrece o mica vacanza mirifica in acea zona. Sper sa am timp sa o fac si toata durerea prin care trec sa o pot uita.
Oricum iti multumesc din suflet pentru invitatie si iti promit ca daca totul va fi bine, voi fi onorata sa dau curs invitatiei.
Pana atunci toate cele bune!


Fosta membra 9am.ro

52 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Suceava

Postat pe: 9 Noiembrie 2008, ora 16:47

Angela , fie ca ziua de maine sa fie buna pentru tine . La mine poti venii cu toata famila am doua dormitoare cu baie pentru oaspeti plasate la etajul doi al casei mele am incalzire centrala si o pozitie super .Nu te costa nimic cazarea) ( Daca puteti venii inainte de 23 dec cand imi vin trei familii rude apropiate , cred ca nepotul meu s-a hotarat sa se insoare vine cu prietena lui ,parintii si fratele ei . Cu gandul alaturi de tine .BAFTA.Marilena Putem Merge si la manastirile din Bucovina si Neamt ,


Nimeni nu poate fi liber ,daca nu se stapaneste pe sine deplin Ce este toleranta?Atributul umanitatii. Cunosc multi oameni care de departe par ceva , iar de aproape nimic. Nu suntem vrednici de stima decat in masura in care noi stim sa stimam. INSULTA E DECLARATIA INFRANGERII.
july

563 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 12 Noiembrie 2008, ora 17:50

Eu nu as face absoput nimic! As trai zilele care mi-au mai ramas...


Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Noiembrie 2008, ora 03:17

angella4_you,
Lasa prostiile, tonul asta de om bautut si fa-ti investigatii serioase. Cauta sa afli repede de tot ce ai pentru ca daca e cancer este crucial sa descoperi cat mai devreme. Consider ca nu e timpul sa-ti irosesti putinii bani pe excursii.
Nu te da batuta, sa nu cazi intr-un fatalism prostesc.
Fi realista, nu trebuie sa cazi in misticism dar roaga-te lui Dumnezeu sa-ti indrume pasii si sa-ti scoata in cale modalitatile de a te face bine si invata sa le recunosti daca te intalnesti cu ele.
Succes !
Nu te speria daca ti se spune ca ai cancer. N-o sa mori din asta decat daca nu resesti sa depasesti momentul asta care va fi cel mai rau. Trebuie sa crezi ca te vei vindeca. Si sa faci ce trebuie pentru asta. Nu te lasa, orice ar fi !


Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

76 mesaje
Membru din: 18/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Noiembrie 2008, ora 15:27

Cancerul este cancer.Lupta cu el mai devreme sau mai tarziu este pierduta.
M-as sinucide.


broscuta_super_verde

1273 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Noiembrie 2008, ora 16:27

Pastrez in mereu in minte spusele Sf.Ecaterina : "Munceste ca si cum nu ai muri niciodata si ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine". Toti trecem dincolo la un moment dat si nu trebuie sa ne inspaimante ideea.Eu un lucru normal. Mor oameni care nu au cancer inaintea celor care au, dintr-un motiv sau altul. Mor oameni tineri inaintea celor batrani. Bunica mea spune: ne nastem pe rand dar murim pe sarite. Concluzia e ca trebuie sa ne preocupam sa traim corect si frumos. Avand sufletul impacat nu ne ia nimic pe nepregatite si putem trece dincolo usor si frumos. Nimeni de pe pamant nu e nemuritor si atotputernic. Bolnavii de cancer trebuie ajutati sa infrunte boala in mod firesc si demn prin tratamente, inconjurati de o grija speciala, atentie, afectiune si apreciere.


Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
angella4_you

11 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 14 Noiembrie 2008, ora 19:18

Papanicola-ul a fost negativ, doctorul m-a trimis acasa zicand ca daca nu apar alte probleme pot sta linistita pentru 6 luni. Dar unde sa gasesc linistea?
Medicul oncolog mi-a recomandat un alt doctor si trebuie sa o iau de la capat dar de saptamana viitoare. Nu inteleg daca Papanicolau e atat de concludent.
Initial mi se spusese ca trebuie facuta o biopsie pentru a fi siguri, apoi in urma acestui test am fost trimisa acasa fara prea multe explicatii. Doctorul oncolog afirma ca e marit endometru si nu ar trebui sa fie. Nu ma dau batuta si pentru moment aman excursia pana cand voi avea siguranta ca ''sunt bine'', atat cat se poate.Va multumesc pentru grija si afectiunea voastra si un raspuns dat doamnei care zice ca s-ar sinucide daca ar afla ca are cancer, pentru ca totdeauna invinge cancerul, zic ca ar fi o prostie, eu am incercat acest sentiment dar nu e solutia ideala la numai 40 ani, singura solutie e sa lupti pentru fiecare clipa pentru ca viata e asa frumoasa uneori!


broscuta_super_verde

1273 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 15:43

Stiu cat de "rau" e cand ti-e rau si stiu cat de "bine" e cand ti-e bine. Acum sunt bine si multumesc lui Dumnezeu pentru asta. In perioadele "grele",durerea fizica e cumplita si nu o poate opri nimic. La ea se adauga durerea morala, de neputinta. Ajungi sa nu-ti mai fie frica de nimic fiindca nimic nu poate fi mai rau decat durearea aia. Papa Ioan Paul spunea ca suferinta este calea spre desavarsire. Intradevar, daca treci prin toate astea si iesi invingator nimic nu te mai poate speria pe lumea asta. Asta e partea buna a lucrurilor. A fost un pret pentru siguranta de sine pe care o am in prezent ("self-confidence" cum ii spun americanii. Parintii si societatea nu mi-au cultivat-o, ba dimpotriva,eram o persoana slaba, fricoasa, sensibila,emotiva,naiva dar Dumnezeu a avut grija sa ma schimbe si ii multumesc pentru darul lui. Oricum, acesta nu este un forum pentru astfel de teme si riscam sa parem cinici discutand aceste lucruri. Celor care au astfel de probleme le recomand un site specializat cu diverse grupuri de sprijin in functie de diagnistic (cancer, leucemie, depresii, endometrioza, etc.) Mi-a fost de un real sprijin in perioadele grele. Discutiile de pe acel forum te ridica de jos, te trag inapoi pe linia de plutire.Este si foarte educativ, afli informatii folositoare despre care unii din medicii de aici n-au auzit inca. In felul asta iti poti explica multe lucruri si chiar iti poti orienta medicul catre o anumita solutie. Site-ul este www.dailystrength.org
Va aputeti face un cont acolo la unul din grupurile de sprijin in functie de problema voastra. Ve-ti intalni persoane din toata lumea care trec prin aceleasi experiente si se sprijina reciproc. Asta mi-a imbunatatit enorm starea de spirit. m-a adus inapoi. E foarte important, poate mai important decat tratamentul.Orice tratament se bizuie in principal pe starea psihica a pacientului si de asta depinde reusita lui.


Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
broscuta_super_verde

1273 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 15:46



Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
antim_adriana

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Noiembrie 2008, ora 11:20

Indiferent de ce suferim trebuie sa ne bucuram de fiecare zi din viata, atata timp cat suntem pe picioare, cat timp realizam ce ni se intampla. De murit odata si odata tot murim. anonim


Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 22:45

Bine zis anonimo, Antim Adriana !
Good job !
Ai haz si esti puternica. Bravo tie !
IN POVESTEA CU CANCERUL TONUSUL, DORINTA DE VIATA, CREDINTA, SUNT ESENTIALE.
Nu cancerul te omoara ci gandul ca o sa mori !
ll poti amana sau il poti invinge daca crezi ca o poti face !
Si traiesti frumos cat mai ai de trait ! In afara de Dumnezeu, mai depinde si de tine ...

Sanatate si credinta tuturor celor care se afla in dificultate si, ascultati-ma pe mine, lupta cu cancerul nu este pierduta !


Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Buzau

Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 21:25

Copy-Paste

Mesajul de mai jos l-am primit astazi de la Doamna Olga Cridland si ma simt obligata sa-l pun la dispozitia prietenilor mei de pe forumul 9am.
De ce ?
Ca sa invatam ca mai avem multe de invatat SI DE FACUT si ca , daca vrem, putem sa facem ceva cu adevarat important pentru oamenii din jurul nostru.

--------------------------------------------------------------------------------
From: olga cridland [mailto:olga_cridland@yahoo.co.uk]
Sent: 3 decembrie 2008 09:54
To: Asociatia P.A.V.E.L.; Association P.A.V.E.L.
Subject: Fw: Invitatie Gala SanatateaTV


Asociatia P.A.V.E.L. este fericita sa va anunte nominalizarea ca 'Cea mai implicata asociatie de paciennti' in cadrul Galei Sanatatea TV.
Association P.A.V.E.L. is happy to announce its nomination as 'The most involved pacients' organization' at Gala Sanatatea TV.

Va rog, uitati-va pe acest link:
Please look at:

gala2008.sanatateatv.ro/propuneri-nominalizari-gala-sanatatea-tv...

si pe: www.asociatiapavel.ro


Olga Cridland
www.asociatiapavel.ro ; www.asociatiapavel.home.ro
www.ceruldinnoi.ro/pages/argument.htm



Dana P

P.S. de la Dana P
Pe Doamna Olga Cridland am cunoscut-o la sfarsitul anului trecut. Conducerea firmei in care lucrez a invitat-o la Buzau pentru a o cunoaste .
Doamna Olga Cridland este presedinta asociatiei (si voluntara) P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa) din 1996, fiind mama unui tanar supravietuitor de cancer.
Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa) este asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave si este o asociate caritabila, non-profit, neguvernamentala, apolitica si fara afiliere religioasa, inregistrata la 10 mai 1996.
In conducerea si intre membrii asociatiei se afla si alti parinti sau rude a unor copii care au supravietuit, sau sunt bolnavi, sau au decedat. Organizatia nu se limiteaza sa ajute doar copii celor ce sunt membri ai organizatiei, ci orice familie cu copil bolnav din tara, desigur pe masura posibilitatilor.
Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa) a depins in totalitate pana acum de donatii si sponsorizari din partea unor organizatii, persoane particulare sau companii din tara sau strainatate, luptand cu indarjire an de an sa adunam fonduri care sa ne ajute sa continuam activitatile ce se desfoara pentru copii si familii. Din acest motiv, si-a permis sa angajeze pana anul trecut specialisti, cea mai mare parte din munca fiind desfasurata de un grup mic si inimos de voluntari.
Asociatia P.A.V.E.L. este membra a mai multor federatii: ICCCPO (Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer), UICC (Uniunea Internationala Contra Cancerului), ECPC (Coalitia Europeana a Pacientilor cu Cancer), EUROCHILD aisbl (retea activa de organizatii si persoane lucrand pentru a imbunatati calitatea vietii copiilor si tinerilor din Europa), IAPO (Alianta Internationala a Organizatiilor de Pacienti) si membru asociat a SIOPE (Societatea Internationala Europeana a Oncologilor Pediatri).

In continuare va pun la dispozitie si o "bucatica" din corespondenta de anul trecut :

From: olga cridland [mailto:olga_cridland@yahoo.co.uk]
Sent: 9 noiembrie 2007 09:10
To: …………………
Subject: RE: asociatia pavel
..........
Va multumim inca odata pentru interesul dumneavoastra fata de ceea ce face organizatia noastra si dorinta de-a ne sprijini!

Va imaginati cat de important este pentru noi, ca cei din jurul nostru sa ne sprijine in actiunile noastre si cat de fericiti suntem de reactia dumneavoastra!
Oricata bunavointa am avea in a ne dedica pentru ajutorarea celor ce se afla in nevoie, fara ajutorul comunitatii - foarte putine s-ar putea realiza!!
Cu atat sunt mai fericita ca cat oferta de-a ajuta vine din partea concetatenilor mei!
Da, eu sunt tot din Buzau - dar m-am mutat cu multi ani in urma, ca studenta, in Bucuresti (in 1970). Am invatat la Liceul M.Eminescu si in prezent, sunt profesoara de matematica in Bucuresti.
Parintii mei au fost profesori la Buzau, Ionescu Nicolae (profesor de desen si pictor) si Ionescu Aurora (profesoara de geografie si muzica). Atat mama mea, cat si sora mea au decedat din cauza cancerului, in 1990.
Cu cele mai bune urari si respect fata de toti cei ce s-au gandit la copiii bolnavi,
Olga Cridland


Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Buzau

Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 23:24

Celor care s-au confruntat cu boala care a determinat aceasta tema :
Din tot sufletul , SANATATE SI PUTEREa de a lupta si INVINGE .

www.qmagazine.ro/modules/articles/articles_display.php?a=1808

Dana P


Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
rpopescu

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 14:37

Eu am aflat in vara ca ma cancer, totul a durat 4 minuite.
Pe moment am simtit nevoia sa stau pe o banca la aer, apoi mi-am revenit.
Am fost operata la maxilar si dupa 4 luni am aflat rezultatul biopsiei-eram sanatoasa tun. A gresit doctorul. ce parare aveti???


Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 21:01

De la: rpopescu, la data 2008-12-04 14:37:42Eu am aflat in vara ca ma cancer, totul a durat 4 minuite.
Pe moment am simtit nevoia sa stau pe o banca la aer, apoi mi-am revenit.
Am fost operata la maxilar si dupa 4 luni am aflat rezultatul biopsiei-eram sanatoasa tun. A gresit doctorul. ce parare aveti???


Zi bogdaproste !
Ce mai conteaza, chestia e sa fi tare, indiferent ce-ti spun doctorii !
Bravo tie. noi n-am avut norocul asta. La biopsie s-a vazut !
Redu carnea si adopta o ideta bazata pe cruditati pentru ca e mai bine asa, chiar daca n-ai.
Poate e o carte postala de la Dumnezeu ...


Acum nu e momentul !
botezatu2

2 mesaje
Membru din: 29/11/2008
Oras: Bacau

Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 22:09

nu ma as lasa nici o data ma as lupta pana dobor canceru


Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ce ai face daca ai afla ca ai cancer?
Mergi la: