back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti

Pagini: << 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 14 Mai 2012, ora 10:37

Poate va mai amintiti acele momente vesele in interpretarea magistrala a celui ce a fost cel mai mare dintre artistii nostril: Toma Caragiu, marele actor. Acu cand vorbesc despre el imi vine in minte acel moment satiric intitulat : ` Ce am eu cu Garneata`
Nu il mai stiu pe dinafara, dar , unele momente le mai am si acu in memorie. Si cred ca daca ma stradui mai tare o sa-l mi-l amintesc poate in intregme.
Erau doi colegi de service El si garneata. Dar de la un timp seful incepu sa-l aprecieze mai mult pe garneata decat pe el. Asa ca a dat nastere la invidie. Si de cate ori intra seful in birou , intreba numai de garneata.
- Poi da sigur Garneata. Garneata adumi raportul , Garneata fa-mi cafeaua, de parca nu-I placea cum io facea secretara, Garneata vezi ca maine nu vin , ai tu grija de rest, Garneata in sus, Garneata in jos. Asta e ! Numai pot sa scap de Garneata. Ma obsedeaza acest Garneata. Gata ! Am gasit ma duc maine la sef si ii cer o saptamana din concediul de acu doi ani . Si asa imi era dator seful. Intru la el, ma asculta, si vad ca imi zice:
- Bine tovarasul matei, iti apreciez munca depusa in mijlocul colectivului nostrum, nu asa ? ca esti cel mai , cel mai,� si in final mi-a dat 3 zile. Motivand ca nu se poate dispensa de mine, ca eu sunt cel mai bun�. Buna?... Poi daca e bun , face u in gand, De ce pe mine nici nu ma baga in seama? Ca .. Da desigur este Garneata�.Ce se poate ceva fara el ? garneata in susu, Garneata in jos�.gata multumesc tovarase director , Multumesc , faca eu inclinandu-ma si iesind cu spatele , ca de atat de aplecat simtii ca nu ma mai pot indrepta , cand am ajuns la usa. Noroc de vrabiuta de secretara care , la vederea ei , imi lua durerea cu mana. Ce inseamna sa ai o secretara. Toate le rezolva. In fine ma linistesc, stiind ca trei zile nu o sa maid au cu ochii cu Garneata. Ajung acasa:
- Mama fa-ti bagajul gata m-am saturat !
Nevasta mea cand aude se intristeaza si incepe sa planga.
- Ce ai ?
- Stiam eu ca nu ma mai iubesti ! O sa plec la mama�
- Mama? Ce te-a apucat sip e tine?
- Poi nu ai zis sa-mi fac bagajele�?
- Da asa am spus !
- Poi vezi � te-ai saturat de mine �Ai gasit pe alta�
- Fi serioasa draga, ca mijloc de multumire seful mi-a dat 3 zile din CO de anul trecut , si m-am gandit Sa profitam si noi sis a plecam la munte. Acolo e Aer curat, verdeata, si pasarelel cirip � cirip, si � acolo e frumos, e liniste, e �fara Garneata, da am scapat � de Garneata�iarasi Garneata ?.... gata hai sa plecam . Pe drum incercam sa ma uit pe geam in speranta ca o sa-l uit pe garneata�Dar ce parca puteam mereu imi aparea in fata ochilor. In fiecare pom il vedeam numai pe Garneata. Cand in sfarsit ajungem plecam la o cabana. Cand ma uit de dupa un copac mi se paru ca e Garneata. `Ce tot am eu cu Garneata asta ? gata am scapat de el. Acu sunt la munte , la aer curat, � Aici este un aer inmerismat , pasarelele canta cirip � cirip� e verdeata cat vezi cu ochii� pacat ca nu e si garneata aici , sa se bucure si el din plin de priveliste� Ce m-a apucat ? iarasi garneata? Sa stea acolo printer harti ! Acolo e locul lui ! � In timp ce eu respire aer curat, e liniste , e verdeata, pasarelel canta : cirip � cirip�In timp ce �. Nu gat ail scot din gand pe garneata asta�Gata nu mai e ! L-am scos din gand ! Nici nu imi mai amintesc de el� Nici nu stiu daca a existat vreodata�da ce parca pot�.
- Poate o sa va intrebati , ce tot am eu cu Garneata asta? Poi si ce legatura are el cu mine�? Nu nici una. Absolut nici una! � cE parca am ceva cu Cristian ? Nuuuu! Nu am nimic cu el! Bravo lui ca a reusit sa prosteasca pe toti cu farmecele lui. Il admir ! E sublime putem zice� Dar �lipseste cu desarvasire� Gata am terminat si cu el. L-am uitat ! Nici nu mai exista ! Nici nu a fost vreodata ! daca nici macar cei interesati nu au zis nimic , de ce tocmai eu ? Bravo lui ! Il admir ! A reusit sa cucereasca sis a uimeasca o lume intreaga� Ce zic o lume ? O galaxie intreaga�. Ci una ? O infinitate de galaxii� Pana si Kurt al meu a ramas placut surprins cum de a reusit sa pacaleasca atat lume. Chir imi spune daunezi:
- Unde il pot gasi pe acest magnific magician al vostru , ca tare as vrea sa ma invete sip e mine cateva `scheme` de-a lui, ca sa ma laud si eu la mine acsa � la intersectia dintre Orion si Sagetator la cativa parsec distanta de planeta mea natala, Zirda !
aSA CA MA DUC SA-MI RIDIC FAIMOASA SUMA DE 50 DE MII DE ...CE CREDEATI CA eURO ? nUUU! dE NISTE LEI AMARATI , DAR CARE IS BINE VENITI ORICAND... o ZI BUNA !

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 14 Mai 2012, ora 13:12

Ai avut dreptate Camy, ca mi s-a dus vestea pe mapamond. Nu stiu daca statisticele sunt reale pe blogul meu , dar vad ca am un total de vizitatori pe tari astefel : 1.Romanai 124, Rusia 10, SUA 4 Italia 3 Rep Moldova 2, Marea Britanie 1, Portugalia 1 , Turcia 1 si cred ca de maine, o sa mai apara si alte tari. De asemeni decand am facut blogul din 2006 , am peste 6000 de vizitatori . Or fi reale aceste cifre?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

4095 mesaje
Postat pe: 14 Mai 2012, ora 13:43

De la: Marin56, la data 2012-05-14 13:12:06Ai avut dreptate Camy, ca mi s-a dus vestea pe mapamond. Nu stiu daca statisticele sunt reale pe blogul meu , dar vad ca am un total de vizitatori pe tari astefel : 1.Romanai 124, Rusia 10, SUA 4 Italia 3 Rep Moldova 2, Marea Britanie 1, Portugalia 1 , Turcia 1 si cred ca de maine, o sa mai apara si alte tari. De asemeni decand am facut blogul din 2006 , am peste 6000 de vizitatori . Or fi reale aceste cifre?
de ce n-ar fi?

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Mai 2012, ora 14:03

De la: Marin56, la data 2012-05-14 13:12:06Ai avut dreptate Cami, ca mi s-a dus vestea pe mapamond. Nu stiu daca statisticele sunt reale pe blogul meu , dar vad ca am un total de vizitatori pe tari astefel : 1.Romanai 124, Rusia 10, SUA 4 Italia 3 Rep Moldova 2, Marea Britanie 1, Portugalia 1 , Turcia 1 si cred ca de maine, o sa mai apara si alte tari. De asemeni decand am facut blogul din 2006 , am peste 6000 de vizitatori . Or fi reale aceste cifre?

Sigur ca sunt reale, daca nu le-ai manarit tu insuti, altcineva n-avea nici un interes. Bravo, continua sa ai activitate pe el, oamenii se invata sa intre la citit si vezi ca sunt de peste tot!

PS..nu cu y, rogu-te!

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 14 Mai 2012, ora 14:32

AM INTELES CAMI, ADICA PARDON CAMY CU IGREC....

Pe cand stateam asa , ascultand pasrelele, care nu mai conteneau, imi trece prin minte o banuiala. Sar in sus , ca ramase uimita si Nina, de viteza cu care o facusem. Ma opri nehotarat. Nu stiam ce sa fac . Sa o iau sip e Nina sau sa o lass a pazeasca perimetrul. Scot un emitator si il dau Ninai, spunand:
- Nina vezi ca eu dau o raita dupa Kurt. Tu ai grija sis tai aici. Nu lasi pe nimeni sa se apropie de nava noastra. Daca e ceva ma anunti prin statie.
- Am inteles Creatorule ! Nu voi lasa pe nimeni sa se apropie!
Plecai mai linistit in cautatrea lui Kurt. Dupa vreo 200 de metri ma opresc dupa un tufis. Nu departe langa niste copaci, Anda si cu Kurt stateau la radacina unui copac falnic. Se sorbeau din priviri. Nu puteam intelege cum Kurt cazuse ispitei unei pamantence. Eram si ingrijorat , dar si curios cum avea sa se termine toate astea. Nu voiam sa-I deranjez. Ma gandeam sa ma retrag, cand, Kurt imi simtii prezenta mea.
- Hai nu te sfii, ca nu facem nimic. Stam putin de vorba. Anda ma privi cam cu ciuda si dispret. Era si de asteptat , le stricasem intalnirea� Si eu care credeam� ca Kurt se folosise de acea stratagema cu buletinul, numai in dorinta de a scapa de ea. Dar ma inselasem. Cautase un prilej de a ramane singur cu Anda.
- Stii � masina nu mai merge , fac e u crezand ca il fac sa renunte, sau sa-l aduc cu picioarele pe pamant. Dar Kurt al meu parca nici nu ma auzise. Era tot numai zambet si se sorbeau din priviri in continuare. Cred ca Anda , mai avea oleaca si il sorbea de tot pe Kurt, ca nu ar mai fi ramas nimic din el. Hotarat lucru. Ma intorc cu coada intre picioare la nava. Nina dupa ce ma descoperi ramase tacuta.
- Nu l-am gasit , fac eu cu naduf. Dar ea nu-mi raspunse. Deodata privirea ei fu atrasa de un obiect care se izbi de nava invizibila. Un iepure care nu o detectase se izbi violent de ea. La inceput statu locului , probabil speriat, dar dupa ce se uita inspre mine, se scutura si o rupse la fuga. �
- Probabil ca era tot cel caruia ii facuse-si baie, spuse Nina. Ma uit la ea ,apoi ma uit dupa iepure. Acesta incepu a topai , pierzandu-se in alt desis.
- Sa stii ca nu prea stam bine. Acum a fost iepure si nu poate spune nimanui ce s-a intamplat. Problema e, ca daca prin intamplare da un oarecare peste nava, vreun padurar ceva�` Da trebuie sa grabesc un pic lucrurile` imi spun.
- Nina nu vrei ca tu sa-l cauti pe Kurt si sa-l inviti aici, poate de tine o sa asculte.
- Ce te face sa crezi asta , creatorule ?
Incepuse sa ma agaseasca cu cel `creator` .
- Nina ti-am zis parca ultima oara inainte de a suferi `avaria` , ca sa nu-mi mai spui asa .
- Bine Creatorule�
- Nina !!! Eu nu sunt creatorul nimanui . Pe mine ma cheama Marin ! Asa sa-mi zici de acu.
- Bine Creato�.Marin�Am inteles. Voi schimba programul�.Acum plec in cautarea lui Kurt. Te anunt daca apare ceva�
Dau a lehamite din mana. Ma asez iar jos, unde era iarba mai inalta. Ma intind , ascuzandu-mi prezenta in ea. Stateam asa pe spate cu capul in sus, privind imensitatea cerului , de un albastru pur si profund. Undeva la mi de metri, cred , plana o pasare. De aici mi se parea cat un purice. Dupa ce dadu de cateva ori un ocol larg, se prabusi in jos, ca atinsa de o sageata.
` Probabil ca a simtit ceva ori a vazut o prada , ceva�.` fac eu in gand. Si cum pasarelele cantau de zor, ma facu sa incep sa motai. Chiar era sa si adorm cand , cei doi se intoarse inapoi in poiana. Nu ma vazura inca de la inceput. Asa ca ascultai conversatia fara sa vreau:
- Sa stii ca esti prima fata cu care am conversat asa de frumos. Nici nu credeam ca pe aici este asa ceva�. Promit ca dupa ce ma rezolv , sa vad ce si cum , te i-au cu mine acasa la mine. Ultimile vorbe ale lui, ma umple de surpriza , asa ca ma scol in sezut surprins, desconspirandu-mi pozitia. Dand cu ochii de mine, il aud:
- A aici erai ! Credeam ca esti plecat cu Nina.
- Nina�? Fac eu disperat. Unde e? Credeam ca te-a gasit.
- Stai cuminte nu te agita atat. L-am trimis la hotel sa le spuna parintilor Andei, ca totul e in regula , si i-am poftit si pe ei aici.
- Iai poftit si pe ei aici, repet eu , uluit. Poi�.
- Nu ai nici o grija. De maine incep seria de sedinte.
- Da bine , dar�.nu ma las eu.
- Nici un dar�.
Dupa cateva minute aparu si Nina insotiti de copii si de cei doi parinti. Acestia se aratara foarte bucurosi dand cu ochii de noi.
- A deci aici ati disparut , nebunaticilor�.
Numai Nina ramase impasibila, egala si muta. Ce are prietenul vostru , ca nu am reusit sa scot o vorba de la el. E mut sau bolnav.
- Nu , e cam rusinos, si nu prea e obisnuit cu lumea. Mai mult vorbeste cu mine�
- Ti-ai luat buletinul ? face u ironizandu-l pe Kurt. Dar acesta nu-mi acorda atentie prea mare. Il iau maine cand incep sedintele.
` Nu stiu ce ma face sa cred , dar cred ca Kurt al meu incepuse mai devreme `procedurile`.

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 14 Mai 2012, ora 14:38

Camiiiiiiiiiiiiiiiii...5 bragi amenda si sa nu te mai prind cu y in curtea mea!

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 14 Mai 2012, ora 14:41

cUM SA FAC ASA PROSTIE , CONITA MEA ... aM INTELES CAMISOR CU `i`

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 14 Mai 2012, ora 14:44

De la: Marin56, la data 2012-05-14 14:41:00cUM SA FAC ASA PROSTIE , CONITA MEA ... aM INTELES CAMISOR CU `i`

Hai ca esti baiat de inteles..cand tipa omul la tine!

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 14 Mai 2012, ora 14:44

Eu nu marai... Apropo de braga . Au inceput sa aduca braga si la magazinele din piata. De cate ori ma opresc si savurez cate o braga , ma gandesc la `datoriea` mea. Poate imi anulez amenda...

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 14 Mai 2012, ora 14:48

De la: Marin56, la data 2012-05-14 14:44:32Eu nu marai... Apropo de braga . Au inceput sa aduca braga si la magazinele din piata. De cate ori ma opresc si savurez cate o braga , ma gandesc la `datoriea` mea. Poate imi anulez amenda...

Testeaza unde-i cea mai buna, vara asta sigur vin, trebuie sa rezolv cu pamantul de la Satu Costii

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 14 Mai 2012, ora 14:51

Vai ! Mi-ai face o mare surpriza , daca , parol de te-ai tine de cuvant... Te astept. Imi spui cand si unde si te astept. Cu braga o rtezolvam atunci pe loc. ca pana atunci se mai schimba si braga si lumea...

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 14 Mai 2012, ora 14:53

De la: Marin56, la data 2012-05-14 14:51:14Vai ! Mi-ai face o mare surpriza , daca , parol de te-ai tine de cuvant... Te astept. Imi spui cand si unde si te astept. Cu braga o rtezolvam atunci pe loc. ca pana atunci se mai schimba si braga si lumea...

Ok, te anunt, dupa concediu, oricum.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 14 Mai 2012, ora 20:17

Pana si marele maiestru Iosefinii, este de acord cu mine. Poate ati vazut ca a fost invitat in studio la canal D. Iar maiestrul a dexvaluit unele trucuri magice. Care sunt vechi de cand lumea si raspandite pe tot globul. Chiar el a recunoscut ca sunt trucuri ieftine , dar , care totusi a recunoscut ca au fost facute cu maiestrie. Mai mult chiar, la Protv a venit si Gog sa mai dezvaluie si el cateva din tainele secretelor sale. raman ferm pe pozitie , ca sunt in realitate niste scamatorii , care nu au ce cauta la un asemenea concurs. Poate la cea de a treia editie, cum se laudau, o sa scoata acele numere magice, pe care l-au impresionat si pe Kurt al meu.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 14 Mai 2012, ora 20:31

CA SA VEZI : PANA SI AUSTRIA.... MA VIZITEAZA. DAR CRED CA AM SA MA LAS DE SCRIS. SI ASTA CA UN ANUME RAHOTEP, COMENTATOR DE PE O PAGINA DE LA `ROMANII AU TALENT`` A REUSIT SA-MI STRICE SEARA FACANDU-MA ANALFABET, NEPLACANDUI COMENTUL MEU CE E DREPT FACUT LA REPEZEALA SI IN PLINA FRUSTRARE. DUPA CUM VEDETI IMI ASUM CRITICA. RECUNOSC CA AM MAI UITAT GRAMATICA, DAR ... CE VRETI SUNT 50 DE ANI APROAPE. IAR LA CEVA CARE NU EXERSEZI , SE UITA. ORICUM SUNT SI SFATURILE ASTEA BUNE LA CEVA, DAR NU MI-A PLACUT TONUL SI INTONATIA.- DRACUINDU-MA. DE MULTE ORI ESTE VALABIL SI PROVERBUL CU : ` CINE SAPA GROAPA...AJUNGE DEPARTE. AM ZIS ASA CA O GLUMA , NU CA SA CREDETI CA AM UITAT SI PROVERBELE NOASTRE ROMANESTI CARE DIN ELE SE REVARSA UN MARE ADEVAR. O SA INCERC SA MA CONTROLEZ MAI MULT CAND SCRIU SI SA CORECTEZ , CA PARCA SI TASTATURA ASTA E CONTRA MEA SI ACU SI WORD-UL IMI SCHIMBA LITERELE SI SE MAI SI LIPES SAU CAPSUL NU PERCUTEAZA INTOTDEAUNA CAND ESTE ACTIONAT.

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 14 Mai 2012, ora 20:46

De la: Marin56, la data 2012-05-14 20:31:06CA SA VEZI : PANA SI AUSTRIA.... MA VIZITEAZA. DAR CRED CA AM SA MA LAS DE SCRIS. SI ASTA CA UN ANUME RAHOTEP, COMENTATOR DE PE O PAGINA DE LA `ROMANII AU TALENT`` A REUSIT SA-MI STRICE SEARA FACANDU-MA ANALFABET, NEPLACANDUI COMENTUL MEU CE E DREPT FACUT LA REPEZEALA SI IN PLINA FRUSTRARE. DUPA CUM VEDETI IMI ASUM CRITICA. RECUNOSC CA AM MAI UITAT GRAMATICA, DAR ... CE VRETI SUNT 50 DE ANI APROAPE. IAR LA CEVA CARE NU EXERSEZI , SE UITA. ORICUM SUNT SI SFATURILE ASTEA BUNE LA CEVA, DAR NU MI-A PLACUT TONUL SI INTONATIA.- DRACUINDU-MA. DE MULTE ORI ESTE VALABIL SI PROVERBUL CU : ` CINE SAPA GROAPA...AJUNGE DEPARTE. AM ZIS ASA CA O GLUMA , NU CA SA CREDETI CA AM UITAT SI PROVERBELE NOASTRE ROMANESTI CARE DIN ELE SE REVARSA UN MARE ADEVAR. O SA INCERC SA MA CONTROLEZ MAI MULT CAND SCRIU SI SA CORECTEZ , CA PARCA SI TASTATURA ASTA E CONTRA MEA SI ACU SI WORD-UL IMI SCHIMBA LITERELE SI SE MAI SI LIPES SAU CAPSUL NU PERCUTEAZA INTOTDEAUNA CAND ESTE ACTIONAT.

Ei, na te lasi de scris!!! pai si noi ti-am zis ca ai probleme cu gramatica, inca de la inceput, si de mai multe ori, dar acum me-am invatat cu tine si nu-ti mai zicem de dragul povestilor, nu ca te-ai fi corectat cine stie ce....deci daca noi, care suntem destul de afurisiti nu te mai batem la cap cu gramatica inseamna ca trebuie sa scrii.
Am putea sa colaboram, daca nu-ti sare mustarul, sa iti facem corecturile gramaticale, asta ar fi reciproc avantajos, pentru ca tu ai invata din mers ce ai de corectat, de la persoane de buna credinta, iar noi am primi povestile.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 14 Mai 2012, ora 20:56

Primesc provocarea ! Nu o sa ma supar, cum nu m-am suparat nici pe nea Silviu. Este venita o corectie. Sa stiti ca la unele cuvinte sau expresii le mai caut si pe net. dar nu toate jargoanele noastre romanesti sunt sau au o explicatie. Ca greseala mea este ca pun accent pe continut si nu pe dizain, NU?

Fosta membra 9am.ro

1400 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Mai 2012, ora 21:01

..nea marineeeee, angajeaza-ti bre, o kokorektoare, una d�aia mai tinerika, sa stie a korekta cuku creion-al ortog�-ros� tat textu� lu� mnatale!

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 14 Mai 2012, ora 21:11

De la: 9am_184, la data 2012-05-14 21:01:34..nea marineeeee, angajeaza-ti bre, o kokorektoare, una d�aia mai tinerika, sa stie a korekta cuku creion-al ortog�-ros� tat textu� lu� mnatale!
Bine ca te bagi tu, unde vrei sa gaseasca si tinerica si cu gramatica la zi, si buna samariteanca? Aaaa? e bine si cu doua din trei

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 15 Mai 2012, ora 18:10

Nea 184, nu am sa angajez nici o korektoare tanara. Eu merg pe vechiul proverb cu gaina.

O sa cumpar vreo trei ceasloave de gramatika, cum am facut si cand mi le-a dat Kurt, si ma pun cu burta pe ele. Daca trebuie... dar cum eu uit de la mana pana la gura , ca nu stiam unde imi pusesem si buletinul azi, ca mi la-m schimbat. Si cum in viziunea lor m-au facut si pe mine gras, la fel ca si pe mandrtele mele, de aceea cine ne vede poza , zic : `Uite ce bine arata romanii astia. Si se mai plang ca o duc rau`` Ca mi l-au dat pe viata expira in 2072....Eu am sa am atunci ....odata 60 plus 56 ...O o o ! O sa intru in cartea recordurilor ... daca nu traiesc mult. Vorba vine. Cine stie ce e pana la anu? Dar ce zic anu, nici pana maine...

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 15 Mai 2012, ora 18:53

- Vai domnule � Kurt repeta din nou mama Andei. Vai domnule Kurt sunteti un gentilomn. Ca aveti grija de fetita mea�.Ce faceti ? Nu vreti sa dam o raita cu masina mea, adica a noastra, pe aici prin statiune. Apoi oprim intr-un loc unde stiu eu. �Niste mici niste bere�.Au astia niste mici�
- Si niste bere�
- Ba tie iti dam suc. Tu esti soferul nu ai voie sa bei.
- Nu s-ar putea si invers?
- Ba pune-ti pofta in cui.
- Nu ar fi mai bine sa conduc eu acu , si tu la intoarcere?...
- Multumim, ma grabesc eu sa raspund, in timp ce Kurt ma sageta cu privirea.
- Eu as fi dispus, comenta Kurt.
- Bravo, Bravo, batu din palme Anda.
- `Poi sigur , se putea sa refuse oferta�`, fac eu in gand.
- Stiti masina noastra s-a stricat, maine o duce Marin la servisul de aici�
- A , ati venit cu masina? Ce marca aveti ?
- E ceva mai specila si noua. Merge cu propulsie cu un nou �. combustibil, facu in sfarsit Kurt, spre usurarea mea. Are ceva�
- Eu sunt mecanic�
- Da , da ! Tata e mare mester o poate repara. Ce are?
- Nimic, lasati se ocupa asociatul meu de ea, zise Kurt aratand cu degetul spre mine.
- Foarte bine sa mergem.
- Eu nu merg raman aici cu Robi� asta �a.. Nina sa ma ajute.
- Cum vrei, facu Kurt si imi intoarse spatele, alaturandu-se grupului care se si indepartase. Ramas singur , ma gandii unde si cum o sa dorm la noapte? Daca sederea lor se prelungea pe undeva pana dimineata?
- Nina suntem sortiti sa ramanem iar singuri. Tu poti sa faci ca nava sa devina iar vizibila, nu de alta dar nu as vrea sa ma prinda nopatea afara pe aici. Cine stie cate oratanii sunt prin ierburile astea mari. Niscavai serpi, si alte reptile�
- Nu pot Cr�domn Marin ! Telecomanda nu e la mine.
- Da e clar . Stam bine la capitolul asta. Macar sa ma fi lasat sa intru intai in ea�
Ziua incepea sa plece. Soarele se apropia de asfiintit colorand cerul de un rosu puternic, ce alterna cu cateva petice de nori. Parca incercau si ei sa il franeze , in mersul lui la culcare.
`Poi da lui ii convine . El se culca in timp ce eu o sa fiu planton schimbul 1-2-3.
Nu stiam ce sa fac? Incepuse sa se intunece. Frigul imi dadea tarcoale. Mergeam prin iarba deasa incoace si in colo, facand o carare in iarba inalta. Nina statea indiferenta si se uita la mine urmarindu-ma. `Ce ii pasa ei ? Ei nu-I este frig. Imi trecu prin gand sa ma duc la hotel , cata se mai vedea. Nu de alta dar sa nu ma ratacesc.
- Nina te lasa planton pe tine. Ai grija asta noapte de nava cat plec eu. Ma duc la hotel. Mi s-a facut si sete si foame. Tu ramai aici , Da?
- Bine Domn Marin�
Imi criesc cu greu drum prin iarba inalta impedicandu-ma de fiecare ciot ascuns prin ea. Dupa o juma de ora gasesc in sfarsit drumul. Noroc ca cei de la statiune aprinse luminile.
Imi continui drumul. In sfarsit ajung si intru. Ma fac indifferent si ma asez pe un fotoliu de langa o masuta unde erau un teanc de reviste. Aleg una la intamplare si ma fac deosebit de interest de ea. Cea cu care se luase la cearta Kurt, ma spiona. O observai si ma facui ca nu vad. Afara se auzi niste sirene de politie. Se deschise portierele si cativa porni in fuga catre intrarea hotelului.
` Ce io fi apucat pe astia ?` Si ma adancii mai departe in lectura. Doi politisti se apropiara de receptie. Schimbara cateva vorbe iar ea , ma arata cu degetul pe mine. La inceput nu stiam despre ce e vorba. `Sa fi chemat politia asta , pentru ca s-a ratoit Kurt la ea?` Ma fac mai departe indifferent, in timp ce cei doi se apropiara de mine.
- Buna seara ! ma intampinara ei .
- Buna , fac eu scurt.
- Dumneavoastra ati sosit aici azi ?
- Da ! Si ?
- Si ati venit singur ?
- Nu cu un prieten .. adica cu doi�
- Si unde sunt acu ei?
- Unul din ei e in oras la plimbare. Admira stelel..
- Te rog sa nu fii obraznic, sis a cooperezi, ma ameninta celalat.
- Poi de unde sa stiu eu unde sunt? Chiar nu stiu! Au plecat in statiune cu niste� cu o familie.
- Unde ? insista iar primul.
- De cate ori sa va spun ca nu stiu. Nu mi-a spus.
- Da ? Nu ti-a spus ? Prietenul tau de unde vine ?...
Nu mai apucai sa-I raspund , cand aparatul de emisie se aprinse si auzii:
- Creatorule ! Vino repede suntem atacati Astia dau cu bombe !...

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 15 Mai 2012, ora 20:13

Ce aveti fratilor cu masina mea ? Nu va place ? Eu o pun voi o stergeti. Va place mai mult catelusul...?Eu vreau sa scap de el ca sa mai uit...

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 16 Mai 2012, ora 13:37

VAD CA MA CITESC SI DIN CANADA. Oare Japonezii , chinezii, si Coreenii, cand ma vor aborda....?
AU MAI RAMS SPANIA, INDIA, SI AFRICA. CA NOUA ZEELANDA SI AUSTRALIA DEJA M-AU VIZITAT

.- Cine e la aparat ? face interest unul din ei.

- Poi cine sa fie prietenul meu�A fost atacat�.
Dar nu apuca cel in cauza sa-mi raspunda , ca si statia lui incepu sa emita:
- Domn plutonier, sa vina aici cineva ,se dau lupte grele aici�
- Unde te afli?
- In padurice la 200 de matri vest de aici�
Dar eu nu mai asteptai sa aflu continuarea discutiei si profitand ca astia erau concentrate la discutie, o i-au catre iesire incet cu pasi neauziti. Cand ajung la usa , boala de receptioniera ma vede si ii alarmeaza pe cei doi.
- Ei domnilor politisti uitati fuge�
- Ei domnule stai �.aud eu in urma mea. Deschid usa repede si dispar in noapte. Neagra ca si gandurile mele. Profit de culoarea ei si cotesc imediat la stanga , cu gandul sa-I pacalesc. O iau prin spatele hotelului si o tai direct la intamplare , unde credeam eu ca e nava si Nina. Cei doi iesira afar si o luara inainte, crezand ca si eu o apucase-si tot pe acolo. Merg o buna bucata de timp prin padure orbecaind si lovin duma de fiecar copac si tufis. La o mica departare aud bubuieli si lumina. Din cand in cand auzeam bubuituri si explozii. Cand aproape era sa ajung , cand ma impedic de un ciot si ma pravalesc. Poate asta a fost si salvarea mea. Poinita , era asaltata de o trupa de politai si mascati echipata cu munitie pana in dinti , de parca plecasera la razboi. Tocmai atunci unul din soldati lansara un proiectil din lansatorul de grenade. Aceasta vajai pe deasupra mea. Inca un pic si m-ar fi atins. Mare noroc ca scapasem. Ridicai incet capul di iarba si incercai sa ma dumiresc ce se intamplase. Nina , adica Robi al meu vazand primejdia trecuse la atac si el. Doar primise instructiuni sa nu la se pe nimeni sa se apropie de nava lui Kurt. Asa ca apelase la armele lui conventionale: aruncatoare de laser si energie , cu care era echipat. Ast facu sa sporeasca indarjirea soldatilor. Numai ca trageau la intamplare, nestiind nici ei unde sau cine e inamicul. O racheta alba trasa de un alt soldat lumina poiana ca ziua. Profit si eu de asta cautandu-l din priviri pe Robot. Duc mana la buzunar si scot aparatul de emisie, cu gandul sa-I comunic lui Kurt situatia noua creata, de lipsa lui de prudenta.
- Kurt unde esti ? raspunde ! O vreme ma chinui sa �l apelez. Dar nu primii nici un raspuns.
- Ramai asa si nu face nici o miscare , aud in spatele meu binecunoscuta somatie. Mai incerc odata nelunand in seama somatia. Cel in cauza se apropie de mine. Tocmai se stingea racheta. Intai ma strafulgera gandul sa profit de intuneric si sa incerc sa o sterg englezeste. Parca ghicindu-mi gandurile soldatul din spatele meu se arunca in spatele meu. Disperat ma apuc sa mai chemo data pe Kurt.
- Kurt unde esti ? Vino la nava repede!
- Ce sa intamplat ? Unde esti?
- Vino repede si ne salveaza , politia a dat de noi si suntem inconjurati . Nina mea nu le mai poate tine piept. O sa fim prinsi. Zic eu la repezeala. Nu mai apuc sa mai continui ca cel in cauza imi smulge aparatul taindu-mi conversatia.
- Stai acolo ca vin imediat! , mai apuc sa aud , in timp ce cel ce ma fixase, incerca ajutat de un altul, sa ma ridice de pe pamant. Ma las purtat de cei doi. La o liziera se opresc si raporteaza unui superior:
- Domn Capitan pe asta l-am gasit in apropiere. Avem in schimb probleme cu un altul. A reusit sa ne scape in schimb. Ne-a pricinuit pierderi grele. Au o arma secreta pe care nu am mai vazut-o, rapaorta acesta intr-o suflare.
Noul venit pe care se credea a fi capitan , imi arunca o privire aspra. Cine sunt complicii tai? Ai ? Nu spui ai? Luati-l ! lasa ca o sa spui tu totul la sectie.
- Uitati avea asta asupra lui, continua soldatul aratandu-I statia mea . Acesta o lua si ma intreba iar ?
- Cu cine vorbeai ? Nu spui nu ? Ei lasa ca o sa vezi tu. O sa dai tu de dracu !
- Cred ca o sa fie invers , face u pe grozavul , spre surprinderea si supararea capitanului.
- Ce ma si ameninti ?...Urcati-l in masina.
Zambi in sinea mea. Stiam ca Kurt o sa ma salveze impreuna cu Nina. Bine ca pee a nu a prins-o. reflecatai eu in gand.
- Ma lasai iar purtat spre una din masini. Ma urca cu forta si ma impinse inauntru, imbracindu-ma.
- Ce mai ai curaj sa mai si zambesti face altul care era deja in duba.
Ma fac serios dintr-o data. Si asa nu mai conta. NU vroiam sa-I mai si provoc. Pornim ! Dupa cateva minute de mers in tromba, masina se opreste. Cineva vine la usa si deschizand-o striga :
- Gata jos coborarea ! Coborai alene, cea ce nu-I fu pep lac celui din masina.
- Hai mai repede ca nu te ducem la plimbare.
- As fi incantat s-o faceti , ca si asa intepenisem de frig acolo�.
Un picior aplicat in spate ma facu sa-mi inghit cuvintele.
` Ei lasa ca pentru asta ai sa o platesti cu varf si indesat , facui eu iar pe grozavul si un pic cam tare. Ca ultimele cuvinte le auzi.
- Ce ? Ce ai spus, se interesa , cel de sus din masina.
- Nimic !
Ma lasai dus pana in incinta unei cladiri care se ghicea de la o post ace ar putea fi. Ma baga intr-o camera pe un scaun langa o masa.
- Sa nu te misti de aici ! dau din cap , in semn ca nu . De parca puteam ! Avura grija sa ma impodobeasca si cu niste catuse. Cei doi ies afara. Simteam ca eram supravegheat. Dupa cateva minute apare unul in uniforma de armata, cred ca maior. Nu stateam prea bine nici la armata cu indentificarea gradelor. Dar daca pana la urma reusii sa le invata pana la urma , acu era sa ma enerveze iar. Numai erau stele. Stelel le luase locul niste table sau trese de toate culorile si marimile. Ca sa ma enerveze pe mine si mai mult. Avea o tresa mare. Inloc de o stea ca la maior. Deci e posibil sa fi fost maior. Dar ce mai conta ?
- Numele locul nasterii varsta si de unde esti ? incepu el
- Dupa ce ii spun datele , continua.
- Ce cautai aici ?
- Poi am venit sa ajut pe un prieten sa se vindece. Am auzit ca ar fi buna statiunea pentru el.
- Da ? facu el neincrezator. Si cine mai era cu tine ?
- Inca un prieten nedespartit.
- Presupun ca nu ati reusit sa puneti man ape el , fac eu jucand tare.
- Nu este decat pret de cateva ore , si-l vom prinde sip e el.
- Ne-a pricinuit pierderi grele.
- Cine va pus sa va bagati nasul unde nu va fierbe oala?continui eu asaltul , ce nu-I fu pe plac maiorului. O palma ma sfichii pe obraz.
- Te rog sa raspunzi numai la intrebarile mele, nu se lasa el.
- Am spus tot ce vreti alceva nu stiu. Eram la hotel si m-am intors la prietenul meu , care se ratacise in padure.
- Minti !
- De unde aveti astfel de arme ? Cine vi le-a dat?
- Nu mi le-a dat nimeni au venit ei cu ele de acolo�
Eram sa fac o prostie, asa ca incercai sa ma corectez:
- Le-am gasit in padure�
- In padure ? drept cine ma iei? Ei lasa ca o sa vezi tu acu !
- Statia asta de unde o ai? Cu cine incercai sa vorbesti ?
- Cu prietenul meu Kurt, cu care am venit. El e bolnavul. Este plecat acu.
- Unde ?
- Nu stiu!
- Nu inteleg ce va suparat atat, de faceti atata taraboi�
- Taraboi? Noi facem taraboi? Voi ati inceput primii !
- Daca ne-ati fi lasat in pace , nu se ajungea aici.
- Cum adica ? Unde va e nava? Sau ma crezi asa de prost ?
- Desigur�
Asta era prea mult pentru el . Ma lovi cu putere, aproape ca ma rasturna de pe scaun. Abia am reusit sa ma tin de masa , ca sa nu ma prabusesc pe jos.
- Lasa ca vezi tu pe dracul , maine o sa spui tu tot! O sa spui si laptele ce l-ai supt de la mata�.
- Mama m-a intarcat devreme . Nici nu stiu daca am supt lapte de undeva. Poate praf de lapte, ca era la moda pe atunci�
- Deci faci in continuare misto de mine, in loc sa cooperezi?
- Cu voi nici nu se poate coopera , oricat as incerca!
- Nu meritati! Va bagati ca musca in lapte� voi vreti sa stiti tot, sa aflati tot�Cu ce drept? De aia nici o civilizatie posibila reala nu a vrut sa ia legatura cu voi, de buni ce sunteti. Sunteti invidiosi pe alte posibile tehnologii straine, si vreti sa le acaparati numai pentru voi , ca sa va folositi ca avantaj, intr-un posibil razboi ca intimidare.
- A, deci recunosti ca ai avea legatura cu niscvai extraterestrii?
- Cine va informat ?
- Avem si noi tehnologiile noastre secrete.
- Nu as putea spune ca ma dati pe spate cu tehnologia voastra, care in buna parte se dovedeste de a fi furata. Cu multe din ele va laudati de parca le-ati si avea. Totul e un teatru. Va bazati pe intimidare.
- Si de ce crezi ca noi nu meritam sa luam contact cu extraterestrii. Noi suntem `baietii buni`
- Baietii buni ? Am vazut cat de buni sunteti.
Usa se deschide si intra un sergent major.
- Sa traiti este aici cineva care intreaba de el, facu sergentul dand din cap spre mine.
- Ce ti-a sosit ajutoarele? Face el interest. Sa intre!
- Din spatele lui se iti Nina mea. Simtii ca ma i-a cu transpiratie. Asta mai lipsea! Acu si Nina.
- A e varul meu de aici din statiune. A auzit probabil la sterile PRO- TV de situatie si s-a alarmat saracul�
- Aveti cinci minute�spuse maiorul iesind.
Ne lasase singuri expre. Probabil ca se baza pe dialogul nostru, sperand sa mai afle totusi cate ceva.
- Ce faci Nina ? zic eu abia soptit.
- Am fost trimis de Kurt! A spus ca la 2 sa fiti pe faza.
- Mai incet , vrei sa ma dai si tu de gol?
- Am inteles Cr�II duc speriat mana la gura oprindu-l.
- Bine vere , am inteles maine la ora 14 o sa te vizitez, fac eu tare , ca sa fiu auzit.
Dupa ce pleca Nina, mi se confirma. Dialogul avuse efect. Cand vad ca intra maiorul iar in camera, spunand celor doi de la usa :
- Aveti grija la ora doua la nopate poate incearca sa evadeze. Il impuscati fara somatie. Ati inteles?
- Da sa traiti ! facura cei doi. Dupa ce ma lasa singur , se duse afara si dadu alte ordine:
- Trei plutoane sa mearga cu mine. Unul ramane aici si inconjoara cladirea Al doilea la 200 de metri . Iar voi ultimii langa paduricea din fata. Ocupati paduricea , mars !
Cei vizati percurtara imediat.
Treceau orele si Kurt numai venea. Nu aveam nici ceasul la mine. Mi-l sterpelise pe cand imi pusese catusele. Imi venea greu sa �mi dau seama ce ora era si cat timp mai era pana la doua. Imi era foame. Dar parca setea ma chinuia si mai tare. Ma adresez celor doi de dupa usa :
- Poate imi aduceti si mie cina ! Dar nu primii nici un raspuns. Dupa cateva minute aud cum usa se deschide si un soldat imi aduse o tava cu un sandwich si o cana cu apa.
- Sa nu cumva sa saraciti!
Dar soldatul nu se ostenii sa-mi raspunda . Imi arunca o privire , din care deduse-i, un fel de ` Zi mersi si de atat`. Apuc cu nesat cana si o beau dintr-o suflare. Ma apuc si de sandwich. Ma mai intremase oleaca . Imi mai venise inima la loc. Apoi ma asezai pe un pat tare si de fier. Avea totusi pe el o, ceva care s-ar asemana, ca ar fi o saltea. Dar era doar cu numele. Ma intind pe pat totusi, simtiind ca tremura carnea de oboseala dar si de emotie.
Eram sa adorm , cand de afara razbii niste glasuri alarmate , care se stinsera repede. Niste lovituri infundate rasuna langa usa. O funigena exploda. Usa se deschise si in pragul ei aparu Kurt, in carne si oase si putin ingrijorat.
- Era si timpul ! Ce ti-a luat atat ?
Dar el indrepta aparatul lui magic catre mine si cazui intr-un somn adanc si fara vise.

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 16 Mai 2012, ora 19:31

De la: GRINGOS, la data 2012-05-15 20:13:47Ce aveti fratilor cu masina mea ? Nu va place ? Eu o pun voi o stergeti. Va place mai mult catelusul...?Eu vreau sa scap de el ca sa mai uit...

eu o vad

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 16 Mai 2012, ora 20:28

Dupa cum ati auzit de la prezentatorul `Happy Hour` de la PRO-TV, din seara asta, ca maine la aceeasi ora va fi invitat in studio: `` marele mentor, Cristiaaaaan , Gog �.marelel mentor ce a uimit lumea , zeci de galaxi si alte mii de sisteme solare de la capatul universului. Este invitat ca sa ne mai prezinte� si alte numere de magie, spre deliciul publicului, care de abia il asteapta cu gura cascata. Am vazut ca de la o zi la alta , procentul parerilor in defavoarea lui atinge cote maxime ca euro. Ca acel procent creste exponential atingand cote ingrijoratoare de 99, 9 la suta in defavoarea lui. Si totusi se merge inainte cu prosteala. Oate pe ei nu-i vede nimeni, ca sa le schimbe gandurile cu o magie? Poate intervin si Carcotasii�.DE ABIA ASTEPT ZIUA DE MAINE, CA SA MA INCANT SI EU CU NOILE LUI NUMERE...

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2012, ora 19:45

Cred ca ati vazut cu totii care, erau avizati , acele numere de senzatie a marelui Cristian Gog. Unele numere si mai ales ultimul va tinut cu sufletul la gura. Pe mine nu ! Pentru ca v-am mai spus ca tata , asa cum afirma si el multe trucuri le-a preluat de la tatal lui, si pe care in timp le-a perfectionat. A imbinat stiinta de azi cu numerele de magie vechi, imbunatatiind numerele. Se merge dupa sloganul : `Trucul vechi , prostul nou`. Cei care ati citit si despre amintirile mele ati observat ca am amintit in treacat inca de la inceput , despre acele numere de` magie` ale varului, la care tata le zicea `smecheri`. Multe din ele pentru mine nu aveau efectul scontat, ca nu le intelegeamla aceea vreme. Si pentru mine mi se pareau spectaculoase . Daca acele numere sunt executate cu maiestrie , 90 la suta reusesc. Numai un avizat isi poate da seama daca numarul a fost executat correct. Pentru unii care practica deja asa ceva , nu li separe un mare mister. Ca ei stiu ca sunt trucuri ieftine. Binenteles ca pentru cei tineri sau care nu au mai facut, sau vazut asa ceva , decat in filme, este ceva magic. Daca stiam ca din asta se poate face o meserie asa de simpla si usoara , in care lipseste munca fizica , zau daca nu ma faceam si eu magician. Dar nu e timpul pierdut ! Poate ma razgandesc si eu sa-l concurez pe nea Gog. Asta daca ma mai tin puterile.
Eu as incerca sa dau niste explicatii cat mai simple care mi sau parut mie mai plauzibile. Binenteles , ca nu este batut in cuie totul . Pentru acelasi numar , se pot inventa un numar de `N ` variante , `n` care sa fie credibile si sa aiba acelasi efect. � efectul de derutare si inselare. Multi din ei se folosesc de hipnoza. Iti creaza o stare aparte care o vor ei sa o ai. Si multe ori reusesc. Dar cum mie nu mi-a placut scamatoriile tatei, ca dupa ce mi-a povestit ca a ramas infirm la vorbire, pentru care I s-a montat ` buton `la gat, m-a facut sa renunt definitiv. O mica greseala si poate sa te coste. A bagat si el un ac in gat , asa cum facea altii , si asta la costat. Cred ca nu-si insusise bine ` miscarea ` . Si vin aici sa-l sustin si eu pe Cristian , cand ne avertiza : ` Nu incercati sa faceti la fel. ` Dar sa o luam pe rand: Poanta cu lingurile . Din cele 8 linguri cate erau pe masa numai una sau doua erau adevarate `neprelucrate`. Una o avea si Camellia. Si una chiar Maruta. Celelalte erau insemnate cat mai discret si putin vizibil, dar recunoscute de el. Cele care le tineau de coada si se indoiau, erau `intrerupte` . Erau facute din doua aliaje de legatura care in conditii de temperature ambianta nu cedau. Cand prin frecare aceasta se incalzea sufficient ca sa se ` inmoaie`. La fel si cu cuiul care era masluit. Primul era normal iar dupa aia era usor `schimbat` datorita principiului, ` mana e mai iute decat ochiul`. Asa ca ajungea in final tot cuiul prelucrat. La fel stau lucrurile si la numarul cu cuiul `batut` in nas. Poate ati vazut in multe filme de capa si spada , sau cu pirati, si multe alte scene asemanatoare, cum cei care se duelau, mureau infingandu-le sabia , spadea sau cutitul in piept. Si ca sa fie scena cat mai convingatoare era trucata si `rana` produsa. Ca sa fie cat mai reala. In schimb acolo lucrurile stateau altfel. Cand sabia sau corpul ascutit il atingea , se spargea o punga minuscula de 20 de grame cu un lichid colorat sau chiar sange adevarat, pentru a fi cat mai plauzibil. Scena era filmata cu incetinitorul , pentru ca `agresorul` sa nu greseasca tinta si sa-l nimereasca in carne. Alfel va dati seama ca ar fi `murit` toti artistii. Fac exceptie scenele cu cascadori, care si ele sunt unele truncate. Dar si chiar daca l-ar fi nimereit nu era un bai. Cred ca ati vazut toti antenele telescopice de la aparatele de radio. Asa ! Pe acest principiu erau si sabiile sau cutitele lor. Tot asa stau lucrurile si in cazul lui Cristian cu cuiul. Acel cui adevarat era schimbat intre timp , si inlocuit cu un altul de model `telescopic`. In asa fel ca atunci cand era `batut` cu ciocanul acesta sa se stranga intrand unul in altul. Parand de departe ca fiind cel original. Cand era scos se schimba treaba. In nas era un alt corp care avea rolul de a opri capatul cuiului pentru ai permite sa se `intinda ` iar la dimensiunea normala. Cum va explicati ca nu era murder de sange. Eu as fi complecatat numarul si cu colorarea cuiului , devenind astfel cat mai reala, scamatoria . Asta e greseala! Cred ca am fost cat de cat convingator cu explicatiile mele. Am invatat si eu cateva trucuri ca ` jocul linguritei in borcan ` Sau invartirea a doua furculite in jurul unui ac , ce este infipt in tr-un dop al unei sticle�`ruperea` degetului. Iluzie optica, etc. Sunt multe feluri in care poti face asa zise numere magice. Dar de a le intitula ca fiind `magice` este cale lunga , chiar daca sunt executate corect. Orce truc isi are secretul lui stiintific unde se combina fizica cu chimia, iluzia si hipnoza. Cei care au acel talent , da ! Eu am sa incerc sa perfectionez si eu cu `gandul` unele numere, dar de adevaratelea. Poate ca inceputul il am deja. Am ghicit `x` -ul la Rapid , 2 la `astra` si multe alte echipe. Dar pentru ca nu reuseam sa ma `concentrez ` destul mai si perdeam �asta e.!

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 19 Mai 2012, ora 18:44

-Mami , noua de ce nu ne cad frunzele?
- Ihi, hi, ...Pentru ca suntem rezistenti...
-Da de ce suntem rezistenti?
-De la apa asta pura si plina de viata , ca nici oamenilor care o beau , nu le cad frunzele.
- Hai gata cu fotosinteza , la culcare toata lumea !
-Tati ai uitat sa stingi lumina !
`HERA ` apa minerala din muntii apuseni! ...
Poate imi da si mie cineva ... ca le fac reclama...

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 20 Mai 2012, ora 17:23

Forfota mare ! Da ! Forfota mare fratilor ! ! Ce credeti ca e de gluma ? Se fac ultimele reglaje de imagine, se verifica cadrele, se regleaza focarul imaginiilor. Se inventariaza numarul camerelor, Numarul cadrelor care se vor ocupa cu supravegherea. Ce e de joaca ?... Ce mai , se fac ultimile pregatiri pentru bacalaureat. De parca profesorii ar da examen si nu scumpii nostril elevi. Sau amplasat Sali special de unde se monotorizeaza toate clasele, in asa fel nici macar o musca sa nu treaca neobservata. Oare sunt necesare aceste camee? S-a facut atata investitie, pentru o simpla supraveghere? Oare doi trei profesori amplasati in clasa de concurs , nu erau suficienti? Poi nu ! Ce noi sa nu fim in randurile americanilor? Ce numai la ei sa fie NASA si CIA? Si la noi. Cred ca daca profesorii isi dadeau mai mult interes cu scumpii nostrii alfel ar fi stat lucrurile. Daca stiau sa le insufle placerea si vointa de a invata, nu mai erau aceste modernizari costisitoare, pe care tot noi le platim. Ar fi bine venite, daca tot trebuie, in timpul anuluyi de predare . Sa fie supravegheati profesorii. Sa se vada cum stiu ei sa predeie. Cum stiu sa ii invete pe elevi. Ceva ca odinioara: `Inspectie la ora`. Inspectie unde pe langa un trimis de la ministerul invatamantului mai participau si directorii. Acu poate sa o faca si directorii direct din cabinet sau chiar cancelarie. Poate asa nu vor mai fi nevoie de aceste camera. Ca elevul care a invatat cu adevarat, nu v-a avea nevoie nici de o `fituica`. Ca v-a fi stapan pe stiinta pe care a acumulat-o. Poate la urma evaluarii unei zi de predare din partea directorului, ce poate sa se lase si cu penalizari sau retineri chiar din salarii, vor vedea si ei altfel lucrurile. Bine daca sunt si cazuri `misiune imposibila` da ! Sa se i-a si acolo masuri.

Un alt caz interesant ! ma uitam azi la SCscince, si unul Cristi, spunea ca se poate intervenii la gingasa noastra viata. Ca ne putem mari viata, sau lungimea vietii cu inca de 10 ori chiar. Ca misterul vietii consta in gunoaie. Ca acolo trebuie cautat. Ca chia atunci cand murim si ajungem la 2 m in pamant, unele cellule ale noastre supravietuisc continuindu-si viata. Oare asa sa fie. Daca ar fi sa ne luam dupa cantecul popii: ``�.unde a fugit toata durerea si intristatrea�``Ca in organismal nostru sunt destule ` gunoaie` ce trebuie reciclate. Ca organismal insusi lupta pentru inlaturarea acestor celule , care, dinsul le numea `gunoaie`. Or fi ceva gunoaie. Si ca sa fie cat mai convingator a prezentat si un filmulet tip desen animat, unde acele celule treceau pe o banda rulanta, iar in capul lor se lasa un dispozitiv ca o presa, care le strivea si le aruncau in final la gunoi. Unele erau mai cu suflet si ` tipau` si ele saracele. Semn ca nu toate erau `rele`. Mai aveau unele personalitate. Acu daca e sa lasam gluma la o parte, din ce am dedus eu, e aceea ca omul ar trebui sa aiba grija de corpul sau, si sa manance rational si natural. Numai ca de unde atat de natural ! Noi ca sa traim cat mai mult , trebuie sa avem grija ca sa oprim sau sa incetinim imbatranirea unor cellule. Dar cum sa o facem E mare semn de intrebare inca. Poate pe viitor se v-a afla si acel medicament sensational care ar face ca viata noastra sa se mareasca la 1000 de ani de exemplu. Acu la felul cum traim si la felul cum se pune problema in ziua de azi, zau daca mai merita sa traim asa de mult. Poate unii s-ar plictisii, iar altii ar dorii sa se termine mai repede. Cred ca prioritar pentru cercetatari ar fi idea ca sa ne starpeasca acel AND de `rautate` de grija de altii, mai intai. Pantru ca atunci cand toata lumea nu v-a mai fi` rautacioasa` , v-a fi vesela , plina si dornica de viata.
Asta asa ca o �in loc de publicitate�. O sa urmeza si continuarea�Ca putin suspans nu ar mai strica si din cand in cand, ca la publicitatea de la filme si in timpul filmelor, aplicata de toate posturile de televiziune si nu numai.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2012, ora 14:41

``Intr-o incapere impunatoare unde nu i se vedea capatul, o lume pestrita din cele mai luminate capete , se foiau de zor. Sala era tapetata cu o multime de monitoare , unele chiar impresionante. De-a lungul unui perete erau birouri si ele acoperite cu monitoare mai mici, unde unii stateau parca lipiti cu privirea de ele. Din cand in cand unii isi mai schimbau pozitia facand schimb de locuri si asta intr-o continua miscare de dute � vino. Multi din ei erau ingineri electronisti, alti tehniciani, altii cadre militare si in special cu foarte multe grade si epoleti, ce aveau prinse in piept niste decoratii multicolore de cel mai inalt rang. Unii aveau mai putine , altii mai multe , ca de abia mai puteau merge. Unii citeau datele de pe monitoare , altii le prelucrau, altii urmareau si corecta satelitii, ca sa nu care cumva sa le scape vreun `bulgaras` ce s-ar fi plimbat prin spatiu. Totul era strict. Si iata ca pe cand se holbau ei asa peste monitoare si alte aparate, un aparat pe post de radar, isi facu simtita prezenta. Cel care era in preajma sa , se precipita la el. Imediat ca din pamant se adunara in spatele sau , o multime de insi de toate specialitatile. Unii isi dadeau cu parerea, ca ce si cum . Altii calculau posibila viitoare traiectorie a unui obiect strain ce aparuse ca din senin, pe monitorul central, nu departe de pamant. Dar cum acesta disparu tot asa cum aparuse, ii puse la grea incercare pe cei ramasi cu gura cascata. Dar obiectul nu mai era pe radar. Se evaporase. Binenteles ca se produse alerta de maxima securitate. Vestea ca suntem vizitati de o posibila nava straina � un OZN ceva, ajunsese si la urechile presedintelui. Acesta dupa ceru sa se mai verifice odata, ceru sa se calculeze si posibila traiectorie unde ar fi putut dispare. Se puse in functiune mi de aparate si calculatoare. Toate cu acelasi rost. Dupa cateva ore ajunsera si ei la un rezultat: OZN-ul ce aparuse pe monitor, se indrepta catre Romania. Dupa ce stabilira si locul posibil de aterizare, presedintele dadu ordin , ca sa nu cumva sa le scape din nou, ca cel ce aparuse tot asa saptamana trecuta. Dupa cum spuneau toti , era acelasi , privind marimea si viteza. Numai ca atunci aterizase in alta zona necunoscuta. Si culmea , raportau ei , ca cu trei luni in urma, acelasi obiect, sau poate unul similar, le mai atrasese inca o data atentia. Dar si atunci disparu foarte repede. Si parasise orbita pamantului. Asa se face ca o trupa din armata romana in colaborare cu cea americana, navalira cu tot armamentul din doatare si in forta, la statiunea Herculane. Si asta si ca raspuns in urma unui telefon anonim dat, care se primise din acea statiune. In apel se preciza , aparitia a unor indivizi suspecti, ce voiau sa se cazeze la hotelul din zona. O fi sau nu coincidenta, presedintele voia sa fie sigur, asa ca dispuse luarea cu asalt a statiunii. Asa se face ca bietul robot Nina , deschise focul impotriva agresorilor. Si restul il stiti. Tot Nina si Kurt reusira sa ma faca scapat din mainele lor .
Numai ca acolo la centrul de comanda era forfota mare. Insusi presedintele dispuse sa fie tinut la curent cu toate. Si cum fiecare dadea si primea la telefoane, se inrosira si firele de atatea apeluri.
- Vreau sa fiu tinut la curent cu tot ce se intampla acolo la statiune , generale Smith.
- Am inteles oamenii mei se vor ocupa de tot.
Dar cum oamenii generalului nu prea faceau mare branza, si pe deasupra mai ramaneau si prin tufisuri, acestia dadeau ordine si la echipa condusa de maiorul Ionescu. Cand il prinse la telefon se mai insenina cand auzi situatia
- Domn general Smith, am prins un posibil colaborator de al lor. A fost vazut impreuna cu cei doi. E posibil sa le fie complice.
- Puneti mana pe el si tineti-l pana maine acolo , pana sosim noi. Sa nu cumva sa va scape ca raspunzi cu capul, maiorule !
- Am inteles l-am si supus unor serii de interogari. Nu vrea sa spuna nimic !
- Cum era si de asteptat ! La ce te asteptai ? Ce credeai ca o sa fie asa de simplu?
- Nu ..Dar �
- Nici un dar ! Maine il preluam noi si ne ocupam noi de el.
In acest timp presedintele dupa ce afla despre dezastrul de la Herculane , unde armata lor, intampinbase o teribila rezistenta,in urma careia se lasa si cu victime, se facu intai alb ca varul , dar apoi se schimba la fata in rosu, ca un rac fiert. Acesta dupa ce puse telefonul in furca, batu violent cu pumnul in masa, racnind:
- Sunt inconjurat numai de incompetenti, zise el cu furie. Cred ca o sa trecem la planul 2 de maxima urgenta. Sa mi se pregateasca elicopterul. Maine,� Nu ce maine, acu plecam in Romania. Vreau sa cunosc si eu personal pe cei trei.
- Am inteles , zise aplecandu-se , seful de cabinet al lui, care era insarcinat si cu securitatea nationala. Ma duc sa va pregatesc elicopterul.
- Asa ! Si aveti grija. Nu trebuie sa stie nimeni acest caz. E strict secret!
- Se intelege ! Am inteles domnule presedinte !
Dar deja orasul vuia . Toate posturile vorbeau despre un posibil atac extraterestru. Nu mai spun , ziarele! Toti iesira pe strazi , impartind ziare in stanga si in dreapta. Deja se formara cuiburi de lume care comentau aprig.
- Vai de noi asta ne mai luipsea !
- Ce ne facem ? o sa murim cu totii!
- Deja , spune altul : au si rapit pe unii !
- Da asa e, am vazut chiar eu cu ochii mei.
- Mie purcica mi-a fatat niste porcusori care seaman cu extraterestrii si sunt verzi�
- Da , da ! intari o femeie, si mie mi-a venit sorocul cu 3 luni mai devreme. E mana diavolului�
Numai copii luara aceste stiri ca pe niste glume bune. Unii din ei pentru a fi mai convingatori se imbracara in costume argintii purtand casti pe cap, pe care erau montate niste girofaruri cu sunete stridente. Cateva babe se speriara facandu-si cruce.
- Asta e sfarsitul Doamne !...Iarta-ne�! Si Milosteveste-ne !
Ca sa vezi ce a putut sa iasa din vizita lui Kurt in Romania. Si asta numai datorita unei erori. Ce fata o sa faca presedintele cand , dimineata , insotit de maior , o sa gaseasca camera goala. �``
- Hei scoala puturosule ! trase iar Kurt de mine.
- Hei Kurt am visat ca americanii au instaurat situatie de maxima necesitate . Insusi presedintele ne cauta. Eu zic sa o stergem si de aici.
- Cum esti asa de sigur ?
- Poi nu iti spusei , ca visai.
- Fii serios�dar daca numai .. si se opri ingrijorat. Nu cumva au pus astia tie, un aparat care sa ne urmareasca. Vino cu mine!
Si ma trase aproape pe sus cu mana buna, la un WC din apropiere. Intram amandoi. Cum nu era nimeni imi porunci:
- Dezbraca-te !
Ma uit la el si credeam ca glumeste. Dar continua hotarat iar :
- Hai dezbracate mai repede.
Ma dezbrac pana la chiloti. In timp ce Kurt imi scana hainele cu un aparat. Cateva bip-ri il lamuri si pe el si pe mine. La gulerul camasii imi administrase un dispozitiv minuscul de detectare si urmarire. Dupa ce il distruse aruncandu-l in locasul din mijloc, mai trase si apa peste el.
- Acu n-au decat sa caute acolo, pana li se vor ura, zise zambind Kurt, in timp ce eu ma imbracai rapid.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 22 Mai 2012, ora 19:55

Cami, Ai pregatit cortul ptr noptile urmatoare?

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 27 Mai 2012, ora 22:26

De la: GRINGOS, la data 2012-05-22 19:55:36Cami, Ai pregatit cortul ptr noptile urmatoare?

..n-am fost cu cortul, cu cu pensiunea...si a fost fain. Gata, m-am ars, m-am plimbarit, in curand la lucru iar.

Pagini: << 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
Mergi la: