back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti

Pagini: << 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 >> Sari la pagina:

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 5 Iunie 2012, ora 19:27

De la: Yorick, la data 2012-06-05 19:20:46
De la: gabigabi2, la data 2012-06-05 18:29:58deci zici ca " Iesirea din labirint" s-a produs la tine ? ok, daca tu crezi asta ! dar, ca si-n cazul altor religii , nu ca le crede crestinul fantasmagorii si d'aia nu se teme de ele - ci ca sunt in Eroare - asa cred si eu despre tine : ca te amagesti crezind asta !....dar, e dreptul tau sa Crezi ce vrei !

Inca o data, ma vad nevoit sa ma repet:

Nu are importanta nici ce crezi tu despre mine, nici ce cred eu despre tine. Are importanta felul in care argumentam ceea ce credem. Acest lucru se pare ca nu reusesti sa il intelegi.

Exista o infinitate de posibile "crezuri" pe care le-ar putea avea X sau Y. Exista posibilitatea ca eu sa fiu diavolul si sa va amagesc cu logica mea. Cum ai putea sti ca nu-i asa? Poti dovedi ca nu-i asa?
Insa eu spun ca e ABSOLUT NECESAR sa ai un motiv bine intemeiat ca sa crezi una ca asta.
Draga Gabi, voi incerca sa te lamuresc asupra unui concept stiintific: ipoteza nula.

Ipoteza nula descrie acea stare a lucrurilor care este acceptata ca stare de baza, in lipsa altor dovezi. In drept, ipoteza nula este prezumptia de nevinovatie. Orice om este socotit nevinovat de o fapta pana cand este DOVEDIT ca fiind vinovat.
Spre exemplu : sa zicem ca am vrea sa stim daca renii pot zbura. Care ar fi, dupa parerea ta, ipoteza nula? Ai doua posibilitati:
1) ipoteza nula este : renii NU zboara
2) ipoteza nula este : renii zboara
Aceasta este o dihotomie adevarata, in sensul ca daca una dintre propozitii este adevarata, cealalta trebuie in mod necesar sa fie falsa. Nu pot fi ambele adevarate simultan.

Dupa raspuns, voi continua cu ceea ce as vrea sa spun.

da' nici tu nu ma intelegi deloc ! interventia mea a fost ptr. o mica rectificare : NU Fantasmagorica - asa cum ai spus tu - este crezuta a fi religia altora ci, eronata .....ceea ce este Altceva !

renii nu zboara , parca ?
sau te referi la cei ai lui mos craciun ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 5 Iunie 2012, ora 19:41

@yorick - ai primit o propunere si eu ti-o transmit cu drag si mare placere si depinde de tine s-o accepti sau nu : ne vom intilni la o terasa la o bere, o cafea si mai ales la o parola prelungita cit ne face placere ! esti Rugat sa vii ! Vrei ?....

Raporteaza abuz de limbaj
Yorick

1014 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Iunie 2012, ora 22:07

De la: gabigabi2, la data 2012-06-05 19:27:24
da' nici tu nu ma intelegi deloc ! interventia mea a fost ptr. o mica rectificare : NU Fantasmagorica - asa cum ai spus tu - este crezuta a fi religia altora ci, eronata .....ceea ce este Altceva !

renii nu zboara , parca ?
sau te referi la cei ai lui mos craciun ?

Te legi de semantica cand nu ar fi cazul. Fantasmagoria este prin definitie "eronata" , in sensul ca nu corespunde realitatii. Dar daca vrei tu asa, imi retrag termenul folosit si il inlocuiesc cu eroare, greseala, neadevar sau cu ce iti convine tie. Insa ideea pe care o expuneam ramane in continuare valabila, si anume faptul ca - din perspectiva islamica - crestinii se afla in eroare si sunt pe calea catre chinuri vesnice din acest motiv.

Sa lasam totusi semantica la o parte si sa revin la ceea ce voiam sa spun anterior, in mesajul despre ipoteza nula.
Ipoteza nula este intradevar "renii nu zboara". Adica in lipsa vreunei dovezi - ceea ce acceptam despre realitate este faptul ca nu zboara.

Ei bine, acest lucru este valabil si in cazul divinitatii. Pana cand se prezinta vreo dovada credibila, ipoteza nula este "dumnezeu nu exista". Abia DUPA prezentarea vreunei dovezi este rational sa renuntam la aceasta ipoteza. (ca sa nu mai pomenim de faptul ca anterior oricarei dovezi trebuie sa definesti in mod coerent conceptul de "dumnezeu").
Prin urmare, mesajul la care raspundeam, cel in care imi spui:

"asa cred si eu despre tine : ca te amagesti crezind asta !....dar, e dreptul tau sa Crezi ce vrei !"

este incoerent.
De ce? Pentru ca ignora problema ipotezei nule si a dovezilor inexistente. Nu are importanta ca argumentatie daca eu ma amagesc sau ba (are importanta doar pe plan personal, pentru mine) ci are importanta faptul ca tu adopti o alta ipoteza IN LIPSA DOVEZILOR. Sau cel putin, hai sa fiu indulgent, in lipsa unor dovezi pe care sa le poti prezenta spre critica celor ca mine.

Si o asemenea atitudine (ca cea pe care o adopti) este respinsa de tine (cred eu), daca iti pun problema in alt context.
Sa zicem ca exista vreun trib care crede in nu's ce zeitate pe vreo insula vulcanica undeva in mijlocul Pacificului, si care considera deasemeni ca trebuie sa sacrifice o virgina la fiecare luna plina aruncand-o in vulcan, ca sa faca pe placul zeitatii. (In caz contrar vulcanul erupe).
Ei bine, cred ca e posibil ca tu sa zici acelor oameni (daca ai putea) : "oameni buni, nu mai aruncati virgine in vulcan, ca nu e nici un zeu care sa ceara lucrul asta!". Iar ei ti-ar putea raspunde cu seninatate:

"cred ca te amagesti crezind asta !....dar, e dreptul tau sa Crezi ce vrei !"

Nu ti s-ar parea un raspuns bizar? Mie da.

PS - multumesc de invitatie. Am raspuns in mesaj privat.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 6 Iunie 2012, ora 08:24

da @Yorick, am primit mesajul tau si-ti multumesc de acceptare !
cit despre DOVADA....offff, Doamne, dar de cite ori n-am vorbitara despre asta: NU EXISTA asa ceva, ptr. ca Natura Lui este de alta natura si nu-i palpabila....relatia cu Divinitatea este strict personala si o simti in inima sau nu , atit ,exact la fel ca Iubirea !

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 6 Iunie 2012, ora 17:28

DA ! CRED CA CANTECUL LUI DEMIS ROUSSOS - GOOG BY MAY LOVE...GOOD BY E RECOMANDAT SI LA MINE....

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 9 Iunie 2012, ora 21:56

De la: GRINGOS, la data 2012-06-06 17:28:20DA ! CRED CA CANTECUL LUI DEMIS ROUSSOS - GOOG BY MAY LOVE...GOOD BY E RECOMANDAT SI LA MINE....
De ce? Ce s-a intamplat?

Unde ai disparut?

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 10 Iunie 2012, ora 16:33

Apoi ...Of , of , of . Ce sa fac conita mea? Sufar ! Si la propiu si la figurat. La propiu , ca vad ca se merge si aici pe aceeasi idee. Ca sfaturile sau unele pareri nu sunt Intelese, sau nu vor sa fie intelese. Probabil ca printre moderatorii si de aici sunt unii tinerei care nu vad cu ochi buni parerile sau observatiile altora, chiar daca sunt spuse din inima si cunoastere. Pentru tineretul de azi indiferent ce profeseaza, nu sunt in comun de acord cu ce traditii trebuiesc respectate. Se merge inca pe dezinteres sau mai pe sleau : `uite si prostii astia`, sau uite si `nebunul asta ce scrie aici`; oricum ar fi, de ce nu le acordati si lor o sansa, chiar daca ei nu sunt licentiati in `litere`. Ca degeaba aveti scoala, daca nu aveti scoala `vietii`. Tinerei de azi au devenit foarte activi, recalcitranti, ei le stiu pe toate, ei stiu tot, Ei sunt Alfa si Omega. Nu am caracterele astea ca le-as fi scris. Si inca se mai merge pe aceasta idee. Ei nu stiu sa faca fata unui bac, care e `rasplata` lui de cum a trecut prin scoala. E un merit , o decoratie , un grad ca la armata. Dar de unde atatea grade? ( la umbra`). Ar trebui sa se mai mearga si pe ideea : ` Ca daca nu ai un batran , sa-l cumperi`` E o observatie din popor, nu numai a mea. Poate asa nu or mai disparea si comenturile mele la infinit.
2. Si la figurat, ca am inchiriat un utilaj , care sa dragheze nisipul si balastrul decantat in bazinul propiu, cu scurgerea vremeii, ca mi-a trebuit o saptaman deocamdata ca sa-mi mai revcin cat de cat. Dar suferinta mea nu s-a terminat si nici nu cred ca o sa mai termine vreodata pana cand oi murii. Si apropo de cei care l-au citit, care au apucat sau l-au recitit si pe blogul meu la sectiunea ` Ce e viata ?`Nu stiu cu ce-lau suparat? Si cum spuneam si acolo ca banii trebuie sa circule. Ca ei nu pot sa stea o clipa locului. Asa cum v-am mai povestit ca intotdeauna de cate ori strangeam si eu sau noi niste bani amarati si trasi pe sfoara de la o chenzina la alta, intotdeauna intervenea cate ceva. Ori murea capra oriinvia purcelul. Fac si eu haz de necaz. Totdeauna am avut probleme cu cei bani. Unii spun ca :`banii nu aduc fericirea`, si inclin sa aiba dreptate. Sau asa cum spunea si un fost sef de la remiza ULP nea Nicolae, : `` Marine eu nu joc la Loto sau alte asemenea mijloace de castig necivilizate, din mai multe motive: Ca decat sa le duc grija , mai bine le duc dorul` Asa si eu acu va spunea ca am castigat, a dat peste mine un noroc, - chior cred. Si trebuia sa mearga o cota parte ce depasea de 3 -4 ori TVA-ul, la doctori. 50 la tratament retete, altii pentru ustensile , seringi facutul injectiilor , si aici cu decartare. Oi vedea de maine la doctorul meu de familie ce taxe mai imi cere. Si cred ca calvarul meu nu a luat inca sfarsit ca mai ma chinuie in continuare. Si numai cel care nu stie ce e durerea de rinichi si alte accesorii ce fac parte din acel aparat , sa nu spuna. Asa ca, cred ca am gasit la mine solutia de a ma opri de jocuri. Ca asa cum zicea si biata soacramea ; `Ce e din vant , in vant se duce.``. La o buna revedere pe curand, si cat mai curand posibil. Toate bune si sanatate la toata lumea , ca e mai scumpa decat toate. Ca de geaba ai `bordeie ` aur si bani , daca nu ai sanatate.
POATE PE ASTA NU MI-L MAI CENZURATI!

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 10 Iunie 2012, ora 18:27

Bai fratilor ! Comedie mare ce mai ! Comedie mare! Mi-am calcat si eu pe inima cu toate ca rinichii nu ma lasau deloc in pace, m-am dus si eu la vot , intre doua pauze de `lasare la vatra`- cum vine vorba, ca ce mi-am zis macar sa ma tina pana nu apuc iar sa golesc rezervorul. Ca mi-am si zis : ` Poate o tine bucuria pana ma intorc acasa. Dar nu mi-a iesit pasenta , pentru cu nu luasem in calcul unii factori. Da unii factori.... Ca de ... Se putea altfel ? Ce toata lumea sa voteze si eu nu ? Parca au fost in gand cu mine. Parca au fost in gand cu mine. Si se vorbira cu totii. Toti voiau sa voteze la 17 trecute de fix.Cand am ajuns acolo m-am si speriat mai fratilor! Lume , de parca navalisera mustele la slanina. La slanina aia mai grasa. Un dute vino pe holurile liceului respectiv, - nu spun unde ca e beker...- ca era sa mi se faca si rau nu alta . Parca ieseau elevii in recreatie , ce mai ? Cand ajung la `clasa` mea, vad ca cel de la intrare ma opreste: ` Sunteti la aceste blocuri ? da fac eu. `Ei va trebui sa mai asteptati` , zice, `ca e multa lume si numai avem loc, stampile si loc in gheretele alea ``-ca de abia te puteai sa te misti. Cand in sfarsit ne vine randul, - poi da ca dupa mine se mai stranse-ra vreo 10 persoane. Toate se desfasurara normal , ca dupa un scenariu de film , bine insusit. Se cere numele persoanei, se consulta listele , se da stampila- nu stampila mi-a dat-o mai tarziu ca nu era disponibila inca. In sfarsit votez si plec. La iesire la fel nu mai dovedeam sa iesim . Eram in sir indian. Mai aveam o scara de bloc cand m-a apucat iar criza. Poate daca nu pierdeam vremea pe acolo, imi iesea pasenta la fix. In fine totul e bine cand se termina cu bine. Apropo ! Conita mea ! Tu cu cine ai votat ? Cu ai nostrii sau cu ai vostrii? Ca politica scumpa doamna, este aceia cand votam pe cine vrem si iese intotdeauna cine trebuie.

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 10 Iunie 2012, ora 21:50

Of, mai omule, cate bube rele, toate-n capul tau se sparg...Vad ca mereu trebuie sa te zbati si sa te chinui, iti doresc sanatate, sa-ti revii si sa revii cat mai repede!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 11 Iunie 2012, ora 15:05

Subscriu ! sanatate !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 12 Iunie 2012, ora 02:52

De la: gabigabi2, la data 2012-06-11 15:05:19Subscriu ! sanatate !

Si eu subscriu.
Sanatatea e mai buna decit toate.

Cu toate ca in cazul meu ca m-am ars, cit 3 palme, in cinismul tau, ai intrebat daca am vrut sa incerc metoda fainii.
Nu am vrut, dar s-a nimerit.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 Iunie 2012, ora 07:45

De la: nastasemihail, la data 2012-06-12 02:52:21
De la: gabigabi2, la data 2012-06-11 15:05:19Subscriu ! sanatate !

Si eu subscriu.
Sanatatea e mai buna decit toate.

Cu toate ca in cazul meu ca m-am ars, cit 3 palme, in cinismul tau, ai intrebat daca am vrut sa incerc metoda fainii.
Nu am vrut, dar s-a nimerit.

n-am vrut sa fiu cinica ....mai curind am glumit, presupunind ca tu esti ca un om de stiinta ce e dispus ,de dragul cunoasterii, sa experimenteze pe sine insusi....de ce nu te-ai gindit si asa ?

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 12 Iunie 2012, ora 17:25

Mai puneti si vo aici cate o gluma doua , sau cate un banc , fie ele si de lucru....Ca de cand ` Buburuza` a iesit la pensie, iar `Gandacul monarhist` a plecat in tarile calde, s-au stins si a voastre mici `veseli`, cu care chiar incepusem sa ma obisnuiesc. Unde esti nea Corade sau ceilalti? Pana im mai revin complect mai imi tineti putin locul cu cate o delectare , ceva...umoristica. Eu il duc pe Kurt la statiune sa se faca bine , dar cred ca mai multa nevoie as avea eu..Da ce te faci ? De unde atatea bilete de statiune ?. Numai la 1-2 noaptea , cum ii este bine romanului, nu as mai putea sta. Iar singur nu ma simt in stare sa merg. Ce sa fac acolo? Daca imi vine noaptea cate o ameteala de aia de a mea , ce ma fac?...

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 12 Iunie 2012, ora 17:35

Apropo ! Uita-i sa va spui , ca atunci cand m-am prezentat la voy , ca nici lista nu o mai vedeam bine, mi-a sarit totusi in ochi si un nume Marin. ` Ia uite , fac eu ! Uite si numnele meu... I-a sa ma votez si eu ! Si l-am votat pe candidatul de la ` Great Romanian`....Spre norocul lui. Si am auzit ca a iesit....Oricum orice rau e intotdeauna spre bine. Sau rau e cu rau dar mai rau e fara rau ! ...Sper ca el sa-mi multumeasca si cei impoptriva sa ma i-a la bataie....:)))

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 12 Iunie 2012, ora 17:49

asta asa ca un motiv de corectarea a cuvantului ` a uita``... pentru rectificare , si tot e acu bacul .. poate prinde bine ...

Lectii de gramatica...
A uita ; uitai...

Infinitiv: a uita
Gerunziu: uit�nd
Participiu: uitat
a fi uitat
Indicativ
Subjonctiv
Prezent
eu uit
tu ui�i
el uit�
noi uit�m
voi uita�i
ei uit� Perfect compus
eu am uitat
tu ai uitat
el a uitat
noi am uitat
voi a�i uitat
ei au uitat

Imperfect
eu uitam
tu uitai
el uita
noi uitam
voi uita�i
ei uitau
Mai mult ca perfect
eu uitasem
tu uitase�i
el uitase
noi uitaser�m
voi uitaser��i
ei uitaser�

Perfect simplu
eu uitai
tu uita�i
el uit�
noi uitar�m
voi uitar��i
ei uitar�
Prezent
eu uit
tu ui�i
el uite
noi uit�m
voi uita�i
ei uite Perfect compus
eu fi uitat
tu fi uitat
el fi uitat
noi fi uitat
voi fi uitat
ei fi uitat
Viitor indicativul

Viitor I
eu voi uita
tu vei uita
el va uita
noi vom uita
voi ve�i uita
ei vor uita
Viitor II
eu voi fi uitat
tu vei fi uitat
el va fi uitat
noi vom fi uitat
voi ve�i fi uitat
ei vor fi uitat

Viitor I (popular)
o s� uit
o s� ui�i
o s� uite
o s� uit�m
o s� uita�i
o s� uite
Viitor II (popular)
am s� fi uitat
ai s� fi uitat
are s� fi uitat
avem s� fi uitat
ave�i s� fi uitat
au s� fi uitat

Asa o sa conjugati a uita ` de povestile mele, cu care incercam sa va mai inveselesc serile.... sau poate nu ....

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 Iunie 2012, ora 18:09

si uite asa iti dai seama ca CINE UITA si n-a vrut sa traga nicio concluzie, e obligat sa repete greselile facute !

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 13 Iunie 2012, ora 16:44

Stam si ma gandeam asa , ca pentru cartea asta a mea privind `amintirile mele` , cel mai bun titlu, unul mai `poetic` casa zic asa, - marog - ar fi potrivit sa se cheme : ` Renii nu pot sa zboare , dar sufera ! ` Ce ziceti? Asta in urma comentariului care a disparut ca un posibil raspuns la d-l Yorick, in legatura cu renii...

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 09:30

Ai dreptate ! Dar pentru urechea mea imi suna mai bine complect decat complet. Probabil ca o mare parte din vina este si faptul ca incepand din a V-a si pana in a VIII- a am stat mai in fundul clasei. Asa ca nevazand la tabla scriam ce auzeam eu si cum imi suna mie mai bine la urechi, necorectandu-ma nimeni atunci. Si recunosc ca mai sunt si alte cuvinte pe care le-am aflat ulterior ca nu sunt reale. Iar altele nefolosindu-le le-am si uitat. Poate alfel ar fi stat lucrurile daca as fi avut pe atunci si calculator. pentru gramatica nu mi-am mai gasit timp de studiu si de ce sa nu recunosc , nici nu mi-a placut. Teribiula de complicata. Cred ca e singura din lume care are gramatica asa de grea. Alte limbi au gramatica mai usoara. Si asta ca noua ne place sa ne complicam in loc sa ne usuram sarcinile zilnice, atat pe linei... cat si pe linie ....Adica in tot ce facem . Sau mai bine zis in tot ce nu facem . Asta e Of , Of , Of...
Nu mai am alte teme de corectata decat cele afllate pe Blog. Ca sunt sigur ca as mai gasi inca o multime de greseli atat gramatical cat si din cauza vitezei sau neobservarii lor. Ca am citit si recitit capitolul I de zeci de ori si tot mai gaseam cate o greseala. Si cred ca si maine...Si aici cand scriu in aceasta fereastra scrisul e teribil de mic ca imi lacrimeaza si ochii chiorandu-ma la el.

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 10:07

Ai dreptate cu scrisul in fereastra, si pentru mine e prea mic.

Cat priveste corectarea, e normal sa o mai faca si alta persoana decat cea care scrie, nu exista editura care sa dea materialul la tiparit fara sa il dea intai la corectat, chiar daca e scis de Graur in persoana.
Toti avem cred cuvinte asimilate intr-o forma personala, mi-aduc aminte ca eu foloseam cuvantul ,,precedesor", ca sa ma refer la cel care a fost inainte. Am fost surprinsa sa aflu ca forma corecta e ,,predecesor", chiar daca inaintasul n-a murit inca

Asta cu ,,complect" este o greseala uzuala, sora cu ,,tranversat" si e bine sa o scoti din vocabularul tau, pentru ca da impresia falsa ca nu citesti, doar in carti e scris corect.

N-am mai intrat de ceva vreme pe blog, m-ai facut curioasa.

PS. Invata-te sa scrii cu diacritice, nu se admit materiale la publicare fara diacritice. Stiu de la fiica mea care a lucrat in domeniu, si practic daca dai fara diacritice, cineva trebuie sa-ti rescrie tot textul.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 10:44

Da , si daca eu nu am pe a sau a, sau i sau i t si t si s si s, ce fac ? Tastatura mea nu stie sa scrie asa ceva

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 11:02

Si presupunand ca as face rost de ele, nu cred ca as mai avea curaj sa reiau cuvant cu cuvant si sa le modific literele. Si asa e greu dar si dupa asta...

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 11:24

De la: GRINGOS, la data 2012-07-01 10:44:06Da , si daca eu nu am pe a sau a, sau i sau i t si t si s si s, ce fac ? Tastatura mea nu stie sa scrie asa ceva

Nu e vorba de tastatura ci de setarile calculatorului.
In bara de jos,( acolo unde iti apare difuzorul de volum de exemplu) iti apare pentru ce limba este setata scrierea. Dupa cum scrii, presupun ca EN, de la english; daca apesi pe acest EN, iti apare si varianta sa alegi RO, de la romana. Daca alegi RO, vei putea scrie cu diacritice, cu tastatura ta, dar o sa te doara nitel capul pana le gasesti si te inveti cu ele.
Eu le stiu bine, dar mi-e lene sa le folosesc pentru ca se schimba si pozitia cratimei, si a celorlalte semne de punctuatie si...revin la EN.
Totusi, tu care scrii mult, ar trebui sa inveti asta. Ia-o ca pe o noua provocare.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 11:24

Apropo ! Cat imi luati de pagina? Ca cele patru parti au cam 500 de pagini. Ca le trimit imediat ca am si copii.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 11:26

Da conita mea ... E teribil de complicat ca sa reiau cuvant cu cuvant. le-am gasit ! Sunt La ; si ' adica s si t si la paranteze p[atrate a si i

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 11:29

langa difuzor nu am sa ceva. Am o sageata care daca o actionez imi apare o mica fereastra cu alte aplicatii dar numai cu EN si RO nu . Am win - 7 si word 2010

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 11:38

De la: GRINGOS, la data 2012-07-01 11:29:07langa difuzor nu am sa ceva. Am o sageata care daca o actionez imi apare o mica fereastra cu alte aplicatii dar numai cu EN si RO nu . Am win - 7 si word 2010

Inseamna ca nu-i ca la mine...important e ca le-ai gasit si poti sa exersezi

Nu-ti luam nimic nene, ca n-avem nici in clin nici in maneca. Ma gandeam ca te ajuta sfaturile mele, dar mai mult

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 15:19

Ei uite coni�a mea ca am inva�at sa scriu si cu �arpe salt� inima de bucurie. �ntr zi �mparatul ia un �ap...In schimb au disparut liniutele...,;,::��������;:_- Aha ! le-am gasit Ura !!! Si z cu y inversat... Ma rog...

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 20:21

Dupa nu �tiu cat timp reu�ii sa ma trezesc. La inceput nu reu�i sa aflu ce-i cu mine. M� scol �i intru in comand�. Kurt st�tea mai departe de veghe.
- Bine ai venit! Ma int�mpin� el fara a intoarce capul. Te-ai sculat la timp.
Nina m� privea cu nep�sare. D�nd cu ochii de ea , �i spun:
- Nina f�-mi o cafea repede ca s� m� trezesc mai bine.
- Poi cred c� �i-ar trebui una dup� at�ta somn.
- Da ce, c�t am dormit ? intreb eu.
- 24 de ore .
- C�t?
- Poi pastilele care �ii le-am dat �i-au f�cut efectul.
- Cum o vrei Creatorule...
- Kurt nu vrei sa m� aju�i sa sco�i asta din programul Nin�i ?
- Se rezolv�.
Dupa ce deschise un capac aflat in spate la Nina, acesta action� niste butoane , dup� care mul�umit �l inchise la loc.
- Gata ! Cum �i-ar place sa-�i spuna ?
- Poi cred ca Marin ar fi cel mai bine.
- Cum doresti , Marin...�mi r�spunse iar Nina.
Dup� ce imi termin� de f�cut cafeaua ,Nina se aseza l�ng� consol� privind cu interes afar�. Nici nu �tiu ce ar putea vedea. Stelele se mi�cau la fel cu aceea�i vitez�.
- C�t mai avem ?
- De abia trecem de ni�te nebuloase, aflate in constela�ia Leul. Pana la constela�ia Leb�da mai avem cale de 100 de parseci. Dupa ce intr�m in ea mai avem inca destul. Pan� la planeta mea mai avem �nca cale de 10 zile de a voastre...
- Poi �i pan� atunci ce fac ?
- Inve�i !
- A da , uitasem !
Dupa ce �mi sorbi cafeaua , incercai s�-mi concentrez aten�ia asupra manualelor date de Kurt. La inceput nu in�elesei mare lucru. Kurt m� ajut� ca s� in�eleg mai repede cu ajutorul calculatorului de bord. Imi spuse s� bat toate literele alfabetului meu, dupa care aparur� simultan �i cele din limba lui Kurt. Treaba mergea greu �i anevoie. De abia reu�i sa creez cateva propozi�ii de salut. Nina incerc� �i ea s� m� ajute , dar o refuzai. Mai r�u m� incurca. Incerc mai departe s� fiu c�t de c�t silitor. Reu�ii intr-o zi s� inv�t �i intreg alfabetul lor. Mai greu era cu pronun�ia. Aici �i oferi si Nina serviciile ei. Acu era de ajutor.
Kurt �mi urmarea progresele mele , z�mbind.
�mi d�du pe merit , spunea el , o pauz� bine venit�. Prilej ca s� mai arunc c�te o privire �i pe afar�. La drept vorbind , cu viteza cu care se mi�ca nava Lui Kurt nu prea aveam ce s� v�d. Din c�nd in c�nd , mai treceau si c�teva d�re de lumina. Kurt �mi explic� ca sunt comete,�i ca la viteza noastr�, era normal s� se vad� a�a.
�i a�a treceau zilele una c�te una apropiindu-ne tot mai mult de sf�r�itul c�l�toriei noastre. Eu progresasem �i mai mult cu gramatica lor, spre satisfac�ia lui Kurt. Incerc� s� lege cu mine o conversa�ie scurt�. Cu c�teva opinteli �i cateva gre�eli reu�ii s� �ngaim c�te ceva.
- Merge ! se declar� Kurt mul�umit. P�n� ajungem, o s� fii as !
- Poi da , �ie ��i vine usor s� vorbe�ti . Dar eu ?
Dar Kurt nu r�spunse. Se mul�umi s� dea din cap, z�mbind.
- Tu nu mai dormi de loc ? �l intreb. Ai de g�nd s� stai treaz 30 de zile?
- Nu nici de cum ! O s� trec pe pilot automat �i o s� ma�intind �i eu ni�elus. Oricum v-a sta si Nina ta de veghe. A�a c� nu-mi fac probleme. O s� stai �i tu c�t vrei �i s� urmare�ti traseul. Daca intervine ceva computerul m� v-a anun�a.
Apoi Kurt i�i lu� nelipsita por�ie de pastile si se preg�tii s� plece.
- S� nu atingi nimic de pe consol� , m� avertiz� Kurt. Apoi disp�ru in dormitor. Sau cel pu�in a�a �i spunea. Era un fotoliu care se putea rabata, transform�ndu-se in pat.
R�mas singur cu Nina parc� m� incerc� un sentiment de nesiguran�� si de neliniste.
Dar amintindu- mi c� nava era pe sistem automat parc� m� mai linisti ni�elu�i.
Trecuse c�teva ore bune de c�nd Kurt m� p�r�sise. Privii �nainte prin hublou. Nu se z�rea nimic alceva dec�t �ntuneric si iar �ntuneric.. Din c�nd in c�nd mai r�zb�tea c�te o mic� lumin� ce se stingea �i ea destul de repede. Parc� eram intr-un tren ce hoin�rea intr-un lung tunel. Motoarele nu prea f�ceau mare zgomot. Din c�nd �n c�nd linistea mai era acoperit� si de zgomotul motoarelor planetare sau a celor cu anamezon ce foloseau la core�ia traiectoriei navei. Schimbul meu trecu cu bine. Dupa 6 ore Kurt se trezi iar. C�teva priviri din prag aruncate c�tre mine �l l�murii. Zborul decurse normal. Fapt confirmat �i de calculatorul de bord. Dup� ce mai lu� inc� c�teva pastile, Kurt deconect� pilotul atomat �i trecu fr�iile in m�na s-a.
Consult� �i harta astral� �i se declar� mul�umit.
- Cum merge cu �nv��atul , �mi reaminti Kurt.
- Merge ! �l asigur eu, pun�nd m�na pe car�i iar.
C�teva ore le petrecui la studiu. Incepusem s� m� mai obi�nuiesc cu limba lor.
Era bine c� gramatica lor era totu�i ceva mai simpl�, in ciuda faptului ca avea alte semne literele.
Ni�te piuituri scurte �i capt� aten�ia lui Kurt. Acesta se aplec� asupra pupitrului �i v�zu cauza.
- O s� trebuiasc� s� fac un mic ocol. Trecem pe l�nga un c�mp de energie destul de puternic, ca s�-mi fac� greuta�i navei. Este o aglomerare de energie obscura.
- Trebuie s� o ocolim , dac� vrem s� sc�p�m teferi.
Dup� ce corect� traiectoria navei, Kurt �i urmarii traseul pe harta siderala.
- Asta o s� ne cam int�rzie pu�in, coment� Kurt. Nu cu mult , dar o s� ne �nt�rzie. Piuiturile incetar�. Semn ca nava se indrepta c�tre direc�ia buna.
�i a�a mai trecura inca 7 zile f�r� alte incidente. Mai aveam inc� alte 7 �i aveam s� ajungem in sf�r�it si pe planeta lui Kurt. - Zirda. �ntre timp Imi veni si mie r�ndul la somn �i apoi �i lui de cateva ori . Cand m� trezesc iar , �l intreb:
- Cu ce vitez� mergem ?
- Aproape de viteza luminii. O s� trebuiasc� s� incetinesc cand oi intra in sistemul meu solar.
Mai trecu si alte 5 zile, tot a�a de monotone. Intre timp avansasem �i cu preg�tirea mea. Cand mai r�mase o singur� zi , Kurt incetine�te nava. Acu stelele se vedeau iar clar. Dar parc� astea erau mai alfel. Erau mult mai mari si mai multe. De asemenea erau de toate culorile.: albe , rosii si galbene. Unele aveau si reflexe albastre. Din loc �n loc se z�reau si pete de lumin� , in multe nuan�e de culori. Kurt se apropie de consol� �i �i f�cu de lucru la butoane. Dup� ce termin�, pe primul ecran mai mare ap�ru in toat� splendoarea ei , o planeta mare si asem�n�toare p�mantului, ca culoare. Numai c� era foarte mare in compara�ie cu a noastr�. Cred ca era un pic mai mic� dec�t Staturn.
- O , o, fac eu priviind-o. Nu e prea mare ? Cred ca gravitatia ei o sa-mi fac� probleme.
- Nu te speria!
- Este mare , dar gravitatia e cam de dou� ori mai mare dec�t a voastra. O s� te obisnuiesti. E la fel aproape ca cea de pe Merra. Acum ai oleac� de experient� . Te descurci tu c� esti b�iat mare.
La auzul ve�tii , m� cam indispuse. De abia uitasem acele meleaguri.
Un semnal aparu in difuzor. Kurt �i indrept� aten�ia la el. Pe un ecran ap�ru statura impun�toare a unui b�rbat. Era cam asem�n�tor cu noi. Sau cu unele specii de oameni de pe la noi. Aveau tr�s�turi mongolice. Dac� nu a� fi inv��at limba lor c�t de c�t nu a� fi �n�eles nimic, din ce spunea acela. Dar a�a ! Tradusei c� un �ef al ordinului lor, ne salut� venirea noastra. Ne ceruse datele de indentificare si un cod. Dupa ce le d�du , Kurt spuse vesel:
- Bine ai venit la mine acasa !

�i uite a�a incepui s� scriu �i cu cu diacritice...Merge cam greu. Nu �tiu ce o s� m� fac c�and oi corecta toate publica�iile mele de p�n� acu...E teribiul de greu.

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 20:27

Ma uimesti, bravo!! nu credeam sa faci atat de repede trecerea. ..le mai pui tu din doi in doi, dar esti clar la pupitrul de control

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 2 Iulie 2012, ora 08:51

A�a e Cami! Eu am fost tot timpul la pupitru ,sau cel putin am vrut sa fiu , dar ... cum la mine toat� via�a nu a fost dec�t o lupt�...�i d�i �i lupt� din 48 adica 56....dar mereu se g�sea c�te cineva, care s� �mi pun� piedici, sau s� m� tempereze mereu . �i nu de pu�ine ori m� l�sam �n v�ltoarea vie�ii, c�nd vedeam c� �ursul � , nu �inea cu mine.

Pagini: << 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
Mergi la: