Info
x
Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
|
Fosta membra 9am.ro 1478 mesaje Membru din: 30/03/2011 Oras: Galati |
Postat pe: 2 August 2012, ora 11:42
Bun� ! C�nd vii s� �ți dau braga aia ?
Apropo de brag�, azi c�nd m-am dus la piaț� , am luat și o sticl� de 1,5 L cu braga. Nuy mai merg aici diacriticele v[d. m[ rog, ;i cum spuneam face mo;ul >Da-mi fa niste bani ca de foame ce imi e imi este si sete sa iau o brag[ sau mai incolo o bab[ vorbea singura Spunea ceva de Paunescu, Cand m-am intors striga tare ca ii este foame Dupa care a dat-o iar pe politica se luase de altul De aici rezulta ca politica nu tine de foame.... |
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 August 2012, ora 15:16
De la: GRINGOS, la data 2012-08-02 11:42:46Bun� ! C�nd vii s� �ți dau braga aia ? Eu nici nu credeam ca ar tine de foame...deci bei braga fara mine, sunt sigura ca o faci ca sa te asiguri ca se mentine calitatea, pana vin eu
Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 2 August 2012, ora 15:55
Of course !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 August 2012, ora 10:15
Și așa mai trecur� �nc� o alt� s�pt�m�n� departe de cas� și de p�rinți. Nimeni nu știa c�t or mai sta acolo. De aceia nu fusese neglijat� nici munca cu z�pada, c�t permitea timpul. Numai c� vremea se cam juca cu ei. De c�te ori cur�țau o porțiune bun� din potec� , apropiindu-se cu pași repezi de margine , cu at�t le strica copiilor , socotelile. Sarkis �ncepuse s� de-a semne de vindecare. Așot �i f�uri un b�ț pentru al ajuta s� mearg� pe propiile lui picioare. �ntr-o zi cum masa fusese iar s�rac� , mulțumindu-se cu ce g�sir� prin copaci sau arbuști, Sarkis se hot�r�. Abia acu vedea ce �nseamn� pentru el unirea. C� f�r� ajutorul lor nu s-ar fi descurcat. C� f�r� prieteni nimic nu e posibil. Acu vedea cu ochi mai puțini buni sfaturile tat�lui lui, care �l �nv�tase s� fie egoist. Pentru c� copii �l ajutar� s� treac� prin momentele grele, acu voia și el s�-i r�spl�teasc�. Așa c� , cum sta �ntins pe un pat, zise: -Nucile sunt sub nucul b�tr�n din zona vechii peșteri. O s� le g�siți sub o piatr� mare. Nici nu �și termin� bine vorba , c�nd Așot �n frunte cu Gaghik fata și Aso o zbughir� ca din pușc� spre ascunz�toare. R�mas singur Sarkis z�mbea ca pentru el. I se luase o povar� de pe suflet. Nu dup� mult timp se �ntoarser� toți cu o captur� �mpresionant� de nuci. Fiecare adunaser� c�t putur�. Așot le depozit� �ntr-un colț și le num�r� f�c�nd porți pe zile. Apoi le d�du porția pe acea zi la fiecare. Chiar și Sarkis primi c�teva. De asemeni Aso nu-l uit� nici pe c�ine. -Cred c� nu le-ați luat pe toate. Ce o s� zic� s�raca veveriț�. O s� moar� de foame. -Opa , f�cu Gaghik. Avem un milos printre noi. �S�raca vevriț�...� Dar Sarkis nu-i r�spunse. Dar nici ceilalți nu comentar�. Dar �nțelese și ei c� Sarkis a lor �ncepuse s� se schimbe. C� �nv�țase s� deosebeasc� r�ul de bine. A doua zi iar o luar� de la cap�t cu sarcinile zilnice. Acu la aprovizionare mai participa chiar și Sarkis , chiar dac� mergea �n b�ț. Așot cu Aso și Gaghik d�deau puternic la z�pad�. Numai c� peste c�teva ore se st�rni iar un v�nt puternic și rece. C� le p�trunse copiilor p�n� la piele. Așa c� pentru ziua �n curs renunțar� s� mai dea la z�pad�. Și ca s� fie meniul complect spre sear� �ncepu iar s� ning� cu niște fulgi mari, care ținu toat� noaptea. A doua zi iar o luar� de la cap�t. P�țeau și ei ca �n povestea: � Meșterul Manole�. Ce cl�dea ziua , se d�r�ma nopatea. Oare cerea și aici o jerf�. Noroc c� copii nu cunoșteau povestea asta. Așa c� d�deau vina pe natur�. Așa mai trecu o s�pt�m�n� Se �mplinea o lun� de c�nd devenir� prizonieri �n acest defileu. Cum copacii, cop�ceii sau tufișurile se golir� de fructe din zona lor, copii �și �ntinser� aria de d�utare . Se dep�rtau tot mai mult de �casa� lor. �ntr-o zi pe c�nd colindau dup� v�nat, sau ca s� str�ng� și fructe , Gaghik vede niște vr�bii. Le arat� și celorlalți și nu le venea a crede. -Ce caut� aici vr�bii. Eu știam c� ele tr�iesc pe l�ng� casa omului. S� fie aici oameni. -Poate au fost , �și d�du cu presupusul Așot. Problema e cum le prindem? Și unde tr�iesc? Unde �nopteaz�? -Poi s� le urm�rim , propuse Gaghik. P�n� seara �și perdur� tot timpul prin zon� urm�rind vr�biile. Din c�nd �n c�nd mai și atacau c�te un arbust mai bogat �n fructe. Aproape se �nopta. Copii se luar� dup� ele. T�rziu vr�biile �i duse foarte departe c�tre cel�lalt cap�t al defileului. Acolo �nc� nu �ndr�znir� s� calce. Apoi v�zur� c� vr�biile se duser� la culcare �ntr-o peșter� asem�n�toare cu a lor. Era cam sus pe un versant de munte. Era cam greu s� ajung� la ele. - Acu le l�s�m s� doarm� �n pace ! dar m�ine sear� le atac�m, zise Gaghik cu un aer de r�zboinic. Zis și f�cut. Spre sear� cei trei, �narmați cu niște bețe de care legaser� tot felul de ghimpi și m�r�cini, se �ndreptar� c�tre dormitprul vr�biilor. Luaser� și torțe cu ei. Se �ntunecase de-a binelea c�nd au ajuns și ei la gura peșterii. Copii �ntrar� �n peșter�. Apoi �ncepur� s� fac� g�l�gie, s� chiuie , s� strige, orice ca s� st�rneasc� vr�biile. Și reușir�. Multe din ele trezite de zgomot, �ncercar� s� ias� pe unde intraser�. Dar nimerir� multe din ele și �n pavezele cu ghimpi ale copiilor. Altele sf�rșir� moarte pe jos. Se adunar� ceva. Dar ocupați s� le str�ng� o parte din vr�bii ieșir� afar� din peșter�. -B�ieți repede astupați intrarea c� ne zboar� bun�tate de friptur�. Dar era prea t�rziu. Multe sc�par�. -Nu-i nimic pentru azi ajunge, zise �nciudat Așot. Peste dou� zile venim iar și �nt�i astup�m intrarea. Aprinser� torțele și v�zu c� multe c�zur� pe c�mpul de b�t�lie. Unele se mai zb�teau �ncerc�nd s� se ridice de jos. Dar Gaghik sau Așot le ajut� s� intre la ei �n desag�. Se �ntoarser� cu o prad� bogat� spre casa lor. Așot și Gaghic mergeau �nainte. Din urma lor era Aso și Boinah. Deodat� c�inele �ncepu a scheuna �ncetișor. Aso se uit� prin �mprejur dar nu v�zu nimic care s�-i atrag� atenția. C�nd se uit� �n urm� v�zu doi ochi fosforicenți, ce �i fixau de mult� vreme. Apoi dip�rur�. Aso reveni repede l�ng� cei doi și �i zorii c�tre cas�. Atunci nu le spuse nimic copiilor , ca s� nu-i sperie. A doua zi Aso �l trase de m�nec� și �i povesti lui, despre cei doi ochi pe care �i v�zuse ast� noapte. - Poate ți so fi p�rut , �ncerc� s�-l linișteasc� pe Aso. Poate erau lupi. - Poate , zise și Aso. Dar lupii nu atac� dec�t �n hait�. �sta era singur. - Oricum nu ne vom mai duce așa de cur�nd la peștera vr�biilor. Pentru �nceput ajunge avem ce m�nca. Mai trecu o zi și pe l�ng� ea și alte dou�. Copii uitar� de cei doi ochi. Așa c� se duser� din nou la acea peșter�. Cum era �nc� lumin� Gaghik fu primul care descoperii niște urme de labe mari, �ntip�rite �n z�pad�. -O, o,ooo dar pe aici a trecut o pisic� uriaș�, zice el. Așot fu imediat l�ng� el. Cercet� urma și nu prea se potrivea cu ce știa el de la tat�l s�u. �ncerca s�-și aduc� aminte de la ce animal provine aceast� urm�. S� fie urs ? Nu era prea mic�. -O fi de lup? �ntreb� Gaghik - Nu e de lup. Urma de lup e mai mic� și nu are desf�surat� așa laba, zise și Aso. Copii �l credea . Cine nu cunoștea mai bine dec�t el urma lupilor. Doar mereu le d�deau t�rcoale la oi. -Cred c� urma asta e de ... panter�, zise �n final Așot. Nu voia s�-i sperie. Dar era bine pentru ei , c� știau c� �i p�ndește cineva care le place carnea lor. Erau acu avertizați. Dup� ce �ntrar� cu curaj , iar �n peștera vr�biilor, se �ntoarser� cu o captur� și mai bogat� de vr�bii. Se �nserase iar. Aso mergea cu grij� �n urma lor cu c�inele. C�inele �ncepu s� scheaune iar. Apoi �ncepu s� latre. Copii se oprir� speriați. Deodat� se v�zur� și cei doi ochi. Care acu se apropia repede de ei. C�nd ajunsese la zece metri copii v�zur� de data atsa o panter� cu pete negre care se preg�tea s�-i atace. Aso era mai �n urm� . Pe el puse ochii fiara. �n timp ce aceasta s�ri . s�ri și c�inele �n fața ei. Cele dou� trupuri se �nt�lnir�. Apoi se pr�v�lir� pe jos , lupt�ndu-se �n continuare. Strig�tele panterei se amestecau cu m�r�ielile și apoi latr�turile și scheun�turile lui Boinah. Dar fiara �l dovedise. Copii la �nceput se prostir�, dar apoi la �ndemnurile lui Așot aceștia �ncepur� s� fac� g�l�gie și s� arunce cu ce nimereau �n ea. Torțe, bulg�ri , pietre, numai s� o fac� s� fug�. Reușir� �ntr-un final s� o fac� pe panter� s� renunțe. Aso se aplec� și lu� trupul aproape stins al prietenului s�u, Boinah. Mergea cu el �n brațe și pl�ngea. Ceilalți �l urmau �n t�cere. C�nd ajunser� la peștera lor, Aso intr� și f�r� a spune un cuv�nt , depuse jos , �ncet ,trupul c�inelui. Era pe duc�. Pantera �i pricinuir� r�ni grave. Boinah se uit� cu ochii rug�tori la Aso. Acesta nu �și putea opri lacrimile. Și c�inele �și simțea sf�rșitul. Abia spre ziu� ochii lui Boinah, se �mp�injenir� și se mai uit� odat� la st�p�nul s�u, apoi capul �i c�zu �ntr-o parte. Se stinse. Aso �zbucni �n pl�ns. Cu prețul vieții sale �l ap�rase de panter�. El fusese primul vizat. Ceilalți �i respectar� durerea . Pl�ngea și SușiK. P�n� și Sarkis și Gaghik pl�ngeau. Pierdur� pe cel mai bun prieten. Oare f�r� el cum aveau s� se mai descurce �n continuare , c�nd știau c� acu au fost luați �n vizor de acea ferocitate. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 August 2012, ora 20:16
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 5 August 2012, ora 09:08
Nu mai pl�nge ... Cami
Nu te �ntrista, C� nu mai pot scrie , M� doare coloana... Azi , dar m�ine , O mai vedea...
|
Postat pe: 5 August 2012, ora 10:15
De la: GRINGOS, la data 2012-08-05 09:08:13Nu mai pl�nge ... Cami O, si tu tii minte cantecul ala? imi placea mult cand eram copil. www.youtube.com/watch?v=vXADHt_1ICY&feature=related Grija mare cu coloana, lasa calculatorul ca te tine intr-o pozitie proasta.
|
|
Postat pe: 6 August 2012, ora 18:21
A doua zi Aso ajutat de Așot și Gaghik, �ngropar� c�inele. D�dur� de o scobitur� �n st�nc�. �l așez� acolo și �l astup� cu petre mici. Nu voia ca s� cad� prad� vulturilor sau , de ce nu , chiar panterei. Dup� ceremonie, Așot le zise: -Trebuie s� avem grij� de acu �nainte. Numai are cine s� ne avertizeze sau s� ne apere. Trebuie s� lupt�m singuri cu toate fiarele de aici. Nu știm c�te sunt și ce alceva ne mai poate ataca. Trebuie s� fim cu ochii �n patru. De aceia vom merge �n grup compact . Vom merge �narmați și la munc� și la v�n�toare. Avem arcuri și s�geți. Avem suliți. Sunt bune. - Da ce toporul meu nu e bun ? se l�ud� Gaghik. - Ba, da ! Eventual tu o s�-i cr�pi capul dup� ce noi o s-o omor�m. Așa f�cur�. Nici la peșter� �n timpul zilei nu mai r�m�nea nimeni. St�teau cu toți �mpreun�. Seara se �ntorceau la peșter�. Pe Așot �l chinuia un g�nd. Cum s� prind� pantera. Și așa mai trecu iar o s�pt�m�n� de la �nt�mplare. Sarkis pentru c� se mai �ndr�zvenise , se oferi s� mai ajute și el la dat z�pada. N�d�jduia c� cei de acolo o s�-l protejeze. Nu �i era de a munci. Acu c� se mai �ntremase, se re�nvia �n capul s�u iar patima egoismului. Gaghik c�nd auzi, se oferi s�-i de a lopata lui. Așot și Aso erau mai �n faț�. Cum Gaghik era mai aproape de pr�pastie, Sarkis vru s�-l ocoleasc�, f�c�nd un cerc mai larg. Numai c� nimeri �ntr-o crevas� de z�pad�. Nici nu mai avu timp s� strige. Pr�pastia �l �nghiți �ntr-o clip�. C�nd se dezmeticir� copii, el era c�zut. Așot �ncerc� s� se lase �n jos c�t mai aproape de pr�pastie , ca s� cerceteze terenul. Dar nu v�zu mare lucru. Apoi se ridic� și �l leg� pe Gaghik cu o curea de picioare, l�s�ndu-l cu capul �n jos. Apoi Aso și Așot �l l�s� s� alunece �n pr�pastie , puțin c�te puțin, p�n� disp�ru cu totul. - Nu se vede nimic, țip� Gaghik de deasupra pr�pastiei. Este un brad la mjloc crescut pe marginea pr�pastiei. Este mult� z�pad� acolo. - �ncearc� s� te lași mai �n jos, zise Așot. - Nu se vede nimic. Tr�geți-m� sus c� �mi crap� capul , strig� el . �l trase afar�. C�nd �i v�zur� fața , era roșie ca a unui rac fiert. Dup� ce se mai liniști, se sf�tuir� ce s� fac�. Trebuia s� știe dac� mai tr�iește , sau unde a c�zut. �ntre timp �l strigau toți �n cor. Dar nici un r�spuns. T�rziu c�nd aproape se �nopta r�zbi p�n� la ei un geam�t slab. Se �ntețir� iar strig�tele. R�suna defileul de strig�tele lor. -Nu mai țipați at�t c� m� doare capul, se auzi vocea lui Sarkis. C�nd �l auzir� toți s�rir� cu �ntreb�rile ca s� afle starea lui. -Unde ești ? Cum te simți ? �ncerc� Așot s� afle. -Poi am dou� coaste rupte , dou� m��ni și ambele picioare , zise Sarkis. Dar Așot �și d�du seama c� Sarkis, nu era omul care s� glumeasc� cu așa ceva. Așa c� �i r�spunse la r�ndul s�u: -Ei atunci te l�s�m acolo p�n� te faci bine. Apoi te scoatem. - Nu! scoateți-m� de aici ! Nu am nimic. M� doare doar piciorul beteag. -Ei așa mai merge, z�mbi Așot. -Unde ești c� de aici nu se vede mare lucru? -La r�d�cina bradului. Am avut noroc c� mi-a oprit el c�derea. Este o scobitur� �n st�nc�. Este și mult� z�pad�. Am c�zut pe moale. - Bine ! ve-i �nopta acolo. �ți trimitem foc ca s� te �nc�lzești. M�ine te scoatem de acolo. - Bine r�spunse Sarkis. Dup� ce �i arunc� niște lemne și o torț� glasul lui Sarkis se mai potoli. Apoi cobor�r� �n defileu Dar plecar� f�r� s�-l mai �ntrebe nimic. Se �ntoarser� m�hniți la peștera lor. Pe c�nd se g�ndeau cum s�-l scoat� afar� din pr�pastie, Gaghik care se juca cu o nuia, o tot rupea. Apoi avu inspirația s� o bage �n foc. Apoi �ncerc� s� o rup� din nou. Dar nuiaua nu mai ceda, ba devenise chiar elastic�. -Ura ! f�cu Gaghik . M��ne �l scoatem pe Sarkis al nostru , zise el radios. La �nceput nici Aso sau Așot nu �nțeleser�. Dar Gaghik le spuse s� str�ng� c�t mai multe nuiele. Vom face din ele un lanț lung , pe care �l vom cobor� deasupra pr�pastiei, r�m�n�nd ca Sarkis s� se urce pe inele. Abia dup� ce le explic� toat� tehnologia , se dumirir� și ei. Trecur� la treaba� . Muncir� la inele toat� noaptea. Puneau nuiele �n foc , le l�sau s� se �nc�lzeasc� apoi le �ndoiau f�c�nd din ele inele pe care le �mpletea aidoma ca un lanț. F�cur� 33 de inele. Mai r�mase unul . �l f�cur� și pe acela. -Cred c� ajunge, zise Așot. �l vom �ncerca m�ine și vom vedea. Cum se lumin� urcar� toți spre poteca Dracului. Gaghik mergea �n frunte m�ndru tr�g�nd lanțul ca pe un șarpe . . Cum urcau ei așa , v�ntul le aduse la nas miros de friptur�. Se oprir� contrariați . Gaghik c�nd ajunse la pr�pastie, țip� la el: - Sarkis , ai adormit cumva cu un picior �n foc, de miroase așa de frumos? - Ce picior ? frig niște vr�bii. - I-a uite , zise Așot. Are și provizii! -Nu mai m�nca c� te faci prea greu și nu o s� mai putem s� te scoatem, zise Gaghik. -Cum te simți? -Sunt bine ! Scoteți-m� mai repede de aici. -Bine , uite cobor�m lanțul �sta la tine. Tu trebuie s� pui piciorul �n c�te un inel și s� urci p�n� la noi. -Și dac� se rupe, se v�it� Sarkis. -Nu se rupe. Și urc�te odat� c� te l�s�m acolo , zise iar Așot. Asta �l f�cu s� se urce pe primul inel șov�itor. Se auzi cum sc�rțiau inelele sub greutatea lui Sarkis. Dar la un moment dat se auzi iar strig�tul lui Sarkis pl�ng�cios. - Ce mai este , �ntreb� Așot. - Nu mai pot s� urc! - De ce ? Lanțul s-a lipit de st�nc� și numai pot nici s� bag piciorul �n ele, dar nici s� m� apuc de ele. �ntervenise o problem�. Nu se mai putea continua așa. Trebuia g�sit� o alt� modalitate. - Bine coboar� �napoi , c� vedem noi ce e de f�cut. Sarkis cobor� cu grij�. - Gata!, anunț� el. Dup� care Așot trase de lanț urc�ndu-l sus. Ce era de f�cut ? Nu le mai venea nici o idee. Pierdur� o jum�tate de zi și o noapte ca s�-l scoat� pe Sarkis. �și pierdur� tot curajul. Pe c�nd coborau defileul, lui Gaghik iar �i veni o idee. -Sarkis, i-a spune ai cum s� prinzi sau s� legi lanțul de brad? -Da ! dar ce vreți s� faceți. Auleu, mam�! Nu pot . Cum Așot nu �nțelese de prima dat� ce avea de g�nd s� fac� Gaghik, �i ceru explicații. -Trebuie s� ai cap b�tr�ne , f�cu Gaghik ca un om mare. Tu voiai ca Sarkis s� urce. Eu o s�-l fac s� coboare. Simplu ! Nu ! Va lega lanțul și �l v-a da drumul �n jos. S� sper�m c� va ajunge. Dup� ce leg� Sarkis lanțul de brad, �l arunc� �n jos. Dar lanțul era mai scurt cu 2 metri. -Merge! zise Așot. Vom aduna c�t mai mult� z�pad� și �i vom face o �saltea� ca s� cad� pe moale. Zis și f�cut. Sarkis �ncepu cobor�rea. Se l�s� �n jos cu grij�. C�nd ajunse la cap�tul lanțului �ncepu a se t�ngui iar: - S-a terminat lanțul ! C�t mai este p�n� jos? - Cu tot cu tine �nc� vreo 3 metri. Dar nu-ți face griji. D�-ți drumul. O s� cazi pe moiale. -Numai s� nu-mi rup ceva. -Nu te mai v�ic�ri ca o bab� și sari odat� c� nu avem timp toat� seara. Acu observar� și ei c� acțiunea de salvare a lui Sarkis, le luase toat� ziua. �n sf�rșit Sarkis ateriz� pe z�pad�. Se �mbr�țișar� ca de pe urma unei revederi de la care trecuse foarte mult timp. -De unde ai avut vr�biuțele , �l interog� Gaghik. -Eu i le-am dat , se scuz� Aso. Dar nici Sarkis nu coment�. Apoi se �ntoarser� �napoi la peștera lor. A doua zi nici nu mai muncir� la potec�. Și astfel mai trecu o alt� s�pt�m�n�, �n care totul a decurs normal f�r� alte peripeții. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 7 August 2012, ora 14:56
Vai ce e afar�!!! C�ldur� mare mon cher. Am fost nevoit s� ies pe cea mai mare c�ldur� și azi din cas� . Și doar era ora 8,30. Eram s� dau colțul. Și uite ați fi sc�pat de mine. Nu v� mai spuneam povești. Știu c� o s� m� certați , c� o s� ziceți:� ce c�utai nebunule , sau oricum mi- ați fi zis, pe c�ldura asta?�. Dar asta e ! Parc� e dup� mine ? Trebuia ce mai . Trebuia s� �mi i-au rețeta, apoi pentru c� primnisem depeș� de la fisc, c� precum sunt dator de doi ani la ei... etc... Dup� ce terminasem cu rețeta , mi-am zis : �Și așa sunt pe drum : �hai și la fisc s� v�d ce și cum�. Dar s� �ncepem cu �nceputul . Acu trei zile c�nd tot așa se murea de cald, primesc de la fisc c� am o restanț� la ei pe doi ani �n urm�. Și le mai datorez și o sum� de 45 de roni. Și asta pentru c� ziceau ei , c� figurez la �ntreținere trei persoane. ��u ! fac eu. De unde at�tea trei persoane�. �Poi v� duceți la �ntreținere și ne aduceți de la ei adeverinț�, c� sunteți dou� persoane�. Zis și f�cut. Asta era vineri. Vineri nu are program ��ntreținerea�. Așa c� luni la 5 Pm, m-am prezentat la ei. �ntradev�r figuram �n cei doi ani cu c�te o lun� �n care figuram cu c�te trei persoane. Poi dou� luni, nu doi ani, cum ziceau , cei de la fisc. Așa c� azi �narmat cu adeverința , precum c� așa și pe dincolo, m� prezint �n focul cel mai mare de c�ldur�. Aerul era foarte fierbinte, iar asfaltul �l f�cea și mai nerisperabil. Simțeam cum tremur� aerul. Deja �l și vedeam de acu. Ajung �n final la fisc. Acolo, dup� ce v�d cum e problema , una zice: � și ce dac�. Aveți de dat 45 roni. Poi da ! zic eu . Pentru dou� luni. Deja �n�untru aerul era cald, �ncepuse s� m� i-a cu leșin. Noroc c� aia aveau instalație de ap� rece. M� rog de paznicul �la și �mi d� un pahar. Jumate l-am b�ut și jumate am f�cut ca la Pistruiatul. M-am sp�lat cu el pe faț�. �mi zice asteptați. Trec vre-o zece minute p�n� reușesc ei s� calculeze, diferența pentru dou� luni. Eu deja m� d�deam de ceasul morții. Patrulam pe acolo. Ies la uș� �n prag , dar acolo era pr�o�dul. Mai bine era �n�untru. �n sf�rșit �mi zice c� trebuie s� mai dau 2,4 roni. �i �ntind 50 roni. Zice c� nu are restul și m� trimite la schimbat. Asta era ! Ies afar� și simt c� o i-au de la �nceput. Alergam , vorba vine, pe la toate magazinele din cale , dar ți-ai g�sit. Unu �mi zice dute la banca Transilvania. M� duc . acolo, dar era r�nd. �mi pierd r�bdarea și plec la alt� banc� de al�turi. Acolo erau și mai multe persoane. �ncerc și peste strad�. Nimic ! M� �ntorc și m� duc iar la banca Transilvania. Taci c� acu am noroc zic, eu �n g�nd. Numai era nimeni. Dar de unde, c� domnisoara �și f�cea de lucru la un calculator. �n fine �mi schimb� . M� �ntorc iar la fisc. �n fine �i dau 5roni. Zice iar c� nu are restul c� s�-i dau fix �nc� 25 de bani. M� trimite la o alimentar� pe care nu o observasem de c�ldur�. �ntru , și �i zic direct: � m-a trimis doamna de la fisc , ca s�-i schimbați 1 ron. �n fine m� �ntorc și i-a sf�rșit coșmarul meu. Dar nu �nainte de ami aminti c� s� viu și la toamn� �n Noiembrie , cu adeverinț� iar de la �ntrținere. M� duc acas� nu �nainte de a mai lua și p�ine și un chil de brag�. De abia am ajuns. Credeam c� nu se mai termin� drumul. Noroc c� mai aveam și oleac� de umbr� pe unde mergeam, c� alfel ... Cum ajung acas�, m� arunc direct �n pat. �ncepusem s� v�d deja dublu. M� lua și cu st�ri de leșin. Am repetat iar rețeta de la pistruiatul, b�g�nd și eu capul sub chiuvet� de la baie. Abia acu mi-am mai revenit , dup� ce am mai luat iar și alte pastile. De ce am spus asta? Poi de aia! Ca s� vedeți c�t are grij� statul de noi. C� cu sistemele lui de a lua bani și de pe cenuș� , te poart� numai pe drumuri. C� cu toate sistemele lui, ne face s� ne asmuțim unii contra altora. Ce parc� s�r�cea fiscul dac� d�deam la anu diferența asta ? Dar asta e ! așa ! Și la urma urmei nu �nțeleg ce are �mpozitul pe cas� cu nr de persoane. Doar c�nd eram mai mulți, pl�team �ntreținerea și pentru terța persoan�. De ce s� mai i-a și fiscul odat�? Pentru ce ? Nu știe statul �sta cum s� ne mai ia bani ? Și �sta cred c�, e deAabia �nceputul. P�n� la anu mai g�sesc ei o tax� ceva ...Numai ca s� nu st�m liniștiți �n cas�. Alții au de pl�tit datorii de miliarde și nu-i mai g�sește. Numai la scara mea sunt dou� familii care au sute de milioane la �ntreținere. Dar pe ei nu-i cheam� nimeni. Or s� se �mbog�țeasc� cu 2,4 roni ai mei. Și am �nc�lecat pe o șa și v-am spus povestea mea așa...�nc� o poveste de asta ... și �nchei capitolul mai repede...
|
Postat pe: 7 August 2012, ora 17:57
Pe total trecuse o lun�. O lun� �n care nevoile și situațiile neprev�zute, ia-u c�lit. Salvarea lui Sarkis,ce a culminat cu scoaterea lui din pr�pastie, a adus schimb�ri radicale de comportament , �n ce-l privește. Nu mai era el. Numai era tipul omului egoist. Timpul și nevoia l-a f�cut un om mai bun. Dup� c�teva zile , pe care copii l-au l�sat s�-și mai revin�, s-a cerut singur s� participe cu tot entuziasmul de care era el �n stare. Aduc�ndu-și și el contribuția cu c�t se putea. Participa acum și la v�n�toare și la treburile gospod�rești �mpreun� cu Gaghik și Sușik. Mai d�dea și zapada de pe potec�, dar mai departe de pr�pastie. Vedeau și copii c� e un tip ghinionist. Cum v�n�toarea prin preajma casei lor, mergea prost, multe p�s�ri sau alte viețuitoare plecaser� sau se mutaser� și ele de frica lor. Așța c� și copii si-au extins și ei aria de acoperire a defileului. Dar nici prea mult nu �ndr�zneau s� se aventureze , de frica panterei. Așa c� �ntr-o zi Aso �nsoțit de Așot, au plecat �n recunoaștere peste poalelel unor munți. Era curios s� știe ce se ascunde �nd�r�tul lor. Cum urcau ei așa , c�teva capre negre le aținu calea. C�nd ajung și ei tocmai sus, v�d c� �n vale este un alt defileu mai mic ca al lor, și mai puțin accidentata. Dar era și aici str�juit la apus de doi pereți de st�nc�. Cum se uitau ei așa �n vale v�d deodat� pe l�ng� un grup de capre și niște oi. Una din ele era neagr�. Aso care le descoperi r�mase surprins.
-Dar bine ! asta e Negruța ! Negruța noastr� care a disp�rut acum un an de la st�n�. Ce o fi c�ut�nd aici? �ncercar� s� coboare. Dar terenul prezenta riscuri mari Pov�rnișul era destul de abrupt. La toate astea se mai ad�uga și grohotișul de pe versant. Le aluneca mereu picioarele. Asta era teren pentru capre nu pentru ei. �n sf�rșit ajung și ei �n vale dup� ce reușir� sa-și juleasc� și genunchii. Se apropiar� incet de grupul de oi. Negruța era printre ele. Mai erau și c�teva capre negre. La venirea lor caprele �ncepur� s� o i-a la fug�. Antrenate de ele și oile se puser� �n mișcare. Aso c�nd v�zu asta , �și scoase fluierul de la cing�toare și �ncepu s� c�nte. Auzind c�ntecul negruța se opri. Aso tot c�nt�nd , �și croi drum printre grupul de oi. Multe din ele fugir�. Și asta c� se s�lb�t�ciser�. Uitaser� de oameni. Numai Negruța se opri și ascult� c�ntecul de fluier. Și ea �și mai amintea acel c�ntec. Aso merse p�n� la ea. Dar c�nd vru s� pun� m�na pe ea , aceasta speriat� fugi. -Nu-i nimic m�ine o prind eu și o aduc la noi. -Cum ai s� faci asta ? �ntreb� Așot. -V�d eu ! Apoi cei doi mai cutreierar� o vreme prin acel defileu. Așa descoperir� dup� o ieșitur� de st�nc� un izvor care se termina cu o mic� balt�. La mal era un minertal alb. Aso b�nuitor , se aplec� și �l gust� -Cum mi-am �nchipuit. Aici vin oile și caprele și se adap�. Iar atsa de pe margine este sare. Ele veneau aici și dup� ce lingeau sarea , beiau ap�. Mai z�bovir� o vreme apoi, tem�ndu-se s� nu dea piept și cu alte jivine, urcar� iar cobor�nd la ei �n defileu. Seara c�nd le povesti c� s-ar putea s� li se �nmulteasc� familia, fata nu mai putea de bucurie. Faptul c� Aso �i zise de Negruța, �i f�cea s� spere c� de acu vor avea și lapte. A doua zi nici nu se luminase bine de ziu� c�nd Aso , se urc� iar pe munți, spre cel�lalt defileu. De data asta se duse direct la acea balt�. Știa c� dimineața oile și caprele or s� dea �nt�i și pe aici. Aso v�z�nd c� se apropie , se d�du dup� o st�nc� și aștept�. Fu foarte surprins , c�nd v�zu c� �mpreun� cu Negruța mai era și doi pui mici. Doi miei albi. Aso le l�s� s� bea ap� dup� ce linser� sarea. Apoi duc�nd fluierul la gur� �ncepu iar s� c�nte. Asta f�cu ca Negruța s� �nceap� s� se agite și s� beh�e. Copii ei �i r�spunser� și ei. Apoi Aso continu�nd s� c�nte se ridic� și o lu� �napoi pe pov�rniș. Dup� cum se aștepta Negruța �și aducea tot mai mult aminte de el și de c�ntecul lui. Așa c� se l�s� �n v�ltoarea c�ntecului lui, și se lu� dup� el. Și tot așa merse Aso, scoț�ndu-le din defileu. Și merser� așa p�n� le duser� �n peștera lor. Cum nu era nimeni acas�, Aso se ocup� de Negruța. O mulse și p�str� o can� de lapte, pentru fat�. �i d�du de m�ncare. Luase cu el și sare. C�nd venir� și ceilalți , surpriza lor o sperie pe Negruța și pe pui. Dar Aso le liniști. -Acum avem și lapte , zise Gaghik. -Da avem , dar trebuie s� avem grij� s�-i l�s�m și pentru pui. Uite am aici o can� cu lapte. O p�strasem pentru Sușik , spuse el st�njenit. Sușic b�u oleac� de lapte , dup� care le trecu cana pe r�nd și la ceilalți. Acum printre munți și la mila naturii, li se p�rea laptele așa de bun. -M��ne facem o recunoaștere �n acel defileu. Am o b�nuial�, zise Aso. |
|
Postat pe: 7 August 2012, ora 20:16
Așa e !
A doua zi toți copii se luar� dup� Aso. Voiau și ei s� mai cunoasc� și alte locuri. Pormir� tus cinci �n noua expediție. Aso mergea �n frunte. Dup� el Așot și ca de obicei , Sarkis �ncheia plutonul. Ajunser� dup� o or� �n cel�lalt defileu. Acesta p�rea mai mic. Dar era mai plin de surprize. Cum cutreierau ei așa , Gaghik vede o construcție cam ciudat�. Din vale pleca pe pov�rnișul muntelui, un fel de scar� sculptat� �n piatr�. Și aceasta ducea la o �n�lțime de c�țiva metri, la un fel de �ntrare. Copii se urcar� și ei pe acele trepte de piatr�. C�nd ajunser� la cap�t, �i �nt�mpin� un fel de ușa . Dar era numai cu numele. Era pe alocuri putred� și �negrit� de vreme, z�pad� și ploi. Era f�cut� din trunchi de copaci mai mici și �mpletit� cu nuiele și ramuri mai mici. Pe alocuri �mpletitura cedase, l�s�nd dezgolite c�teva lemne, care abia se mai țineau. C�nd Așot o �mpinse, aceasta se desf�cu �n buc�ți, l�s�nd s� se vad� �ntrarea. Era o �nc�pere destul de spațioas�. Era compus� din dou� camere. Probabil c� pe vremuri fusese o peșter� mai mare , dar care fusese șlefuit� de m�na omului. �n fund , era ceva ca o chilie mic�. �n prima camer� era un pat destul de vechi la �nf�țișare. Pe alocuri era și el putred. Cine știe de c�ți ani era ? Mai g�sir� niște vase de lut mai moderne , dec�t a lor. �n unul probabil cel dinainte ținuse ap�. �n altul era ...gr�u. Copii c�nd �l v�zur�, f�cur� ochii mari. Nu le venea a crede. Mai g�sir� și o c�rțulie de rug�ciuni. -Aici a tr�it un pusnic, zise Așot. Aso �ncuviinț� și el. Mai spre interior g�sir� un topor și o capcan� . Așot cum o v�zu �i și puse g�nd r�u panterei -Cu asta am s� prind pantera , se l�ud� Așot. Dar la o cercetare mai am�nunțit� , vazur� c� parțial era ruginit�. Arcul mai mergea. Dar c�rligul pentru momeal� și sistemul de ancorare l�sa și el de dorit Dup� ce o cercet� mai bine , Așot spuse: -Dac� o cur�ț�m bine și o ungem , poate o s� prindem pantera cu ea. Chiar dac� c�rligul e parțial m�ncat de rugin�. -B�ieți ce ar fi ... dac� ne-am muta aici. E mai liniște aici, zise și Gaghik. Trebuie s� reparam ușa ca s� ne puteam z�vor� la nevoie. Zis și f�cut. Aso și Gaghik plecar� �n recunoaștere ca s� caute niște lemne potrivite. Dup� ce le g�sir�, se puser� pe treab�. Ajutați și de Așot, ușa fu �n cur�nd gata. Mai r�m�nea problema paturilor. Loc aveau berechet. Mai trebuia s� le și mute. Dup� ce luar� tot ce le era de folos din vechea pșter� , Așot d�r�m� vechea sob� și dup� ce o demont� o c�r� cu el. Doar și acolo le trebuia sob�. Dar mutatul le lu� toat� ziua. Pe sear� terminar� și ei. Deja și paturile erau gata. Sușik �și lu� și micul ei arici, care nu se mai desp�rțea . Se �nv�țase cu el. Cum dormea �n pat cu fata, �ntr-o dimineaț� toți b�ieții �și g�sir� paturile f�r� frunze . Saltele cum le zicea Gaghik. Și binențeles c� fata dase vina pe arici. C� el le c�rase frunzele. Acu aici la noua locuiț� , plec� �n recunpastere adulmec�nd urmele și mirosind peste tot cu boticul lui mic și negru. �i pl�cea și lui noua locuinț�. Aduse și pe Negruța și cei doi miei ai ei. Lor le g�sise loc �n ultima camer�. Și mai trecu o nou� noapte. Adormir� f�r� vise de obosiți ce erau. A doua zi plecar� iar �n recunoaștere. �n spatele �casei� noi la o distanț� de 100 de metri, g�sir� un lan mic de gr�u. -Gr�u, gr�u, am g�sit gr�u , țip� Gaghik. Copii se str�nsert� �n jurul lui. Multe din semințe nu apucar� s� se scuture. Așa c� copii le str�nse cu grij�. Gaghik se l�ud� c� le va face și p�ine. Mai merser� ei prin �mprejurimi. C�nd Așot descoperi dup� culmea unui mic deal, o ... mic� plantație de vie. Erau fericiți . Acu aveau și struguri. Cum aici nu avuse cine s� o culeag�, copii str�nser� o recolt� bogat� de struguri cu boabe mari . Mulți ciorchini se l�sau c�utați prin z�pad�. Descopereau mereu alții și alții. -O s�-i str�ngem și facem must , zise Gaghk. Mulți ciorchini aveau boabele stafidate. Dup� ce c�rar� o cantitate de struguri, la noua lor locuinț�, Gaghik �i puse �nșirați pe o fr�nghie din coji de mesteac�n. Cum �n peșter� �ncepuse s� se fac� cald , din boabe �ncepur� s� se scurg� mustul. -V�leu, zise Gaghik, perdem bun�tate de must. Str�ngeți-l repede. Apoi puser� toți strugurii �ntr-o oal� și �i mustuir�. Obținur� un must nemaipomenit. Era plin de mireasm�. A doua zi g�sir� și un mic izvor cu ap� bun� de b�ut. -Ca s� vezi pusnicul nostru era b�iat gospodar. De toate ținuse cont.�și f�cuse de toate. Oare c�t o fi tr�it pe aici. Mai departe de cas� g�sir� și morm�ntul pusnicului. B�ieții se oprir� �n fața lui. -Oare pe el cine l-a �ngropat? -Un alt pusnic. Poate colegul s�u... -Și colegul lui unde-i? -O fi plecat și el ... pe undeva. Sau poate s- a mutat �n alt defileu. Or mai fi pe aici și alte defilee. Dup� c�teva zile aveau s� aib� o mare surpriz�. C�nd se �ntoarser� acas� , v�zu ușa deschis� , mai mult rupt�, iar �n interior domnea dezordinea. Vasul cu must era d�r�mat. O parte din must-de acu era vin - se scursese pe jos. Unul din paturi era r�v�șit. Nu puteau sa-și cread� ochilor. Cine putea s� le fac� asta? -S� fi fost pantera? suger� Gaghik. -Nu cred. Zise Așot. Panterele dup� c�t știu eu, nu beau must sau vin. -Eu zic s� ne punem la p�nd�. Cine a fost azi , v-a veni și m��ne. �B�ieți ! strig� Sușik de jos, aflat� la �ntrare. Uite ce urme mari am g�sit ! �ntr=o clip� fur� și b�ieții jos. Așot dup� cercet� urma zise : -�sta a fost urs ! -Urs, se speriar� copii. -Asta ne mai liupsea , de parc� nu ne ajungea numai pantera. De urs cum mai sc�p�m ? Vestea c� nici aici nu erau singuri , �i cam �ngrijor�. Se urcar� iar sus. Cand s� intre și Gaghik, uit�ndu-se �n urm� v�zu doi tapi aflați pe un pov�rniș, care se �nc�ieraser�. Se loverau mereu �n coarne. Se dep�rtau și iar se loveau. Și ar mai fi durat poate asta mult timp, dac� nu fur� luate �n vizor de prietena lor pantera. Aceasta cu pași de felin� se apropia tip-til de ei. Dar bietele animale , erau așa de preocupate de b�taia lor, c� nu v�zur� c� pantera era �n spatele lor. Un salt și pantera cade ca un fulger �n spinarea unui țap. Cel�lalt , speriat sc�p� cu fuga. Dar pantera era aum preocupat� de osp�ț ca s�-i mai atribuie vreo atenție și celuilalt țap. Copii se uitar� speriți acolo de sus, cum pantera smulgea buc�ți din el. Dup� o vreme se s�tur� și plec�. A trebuit s� treac� mult , p�n� ce copii s� se apropie de r�m�șițele tapului. Mai r�mase aproape �nc� jum�tate de țap. Gaghik t�ie cu toporul resturile unde mușcar� pantera, restul c�r�ndu-l �n noua locuinț�. -Avem și carne acu , se bucur� Gaghik. V� fac o friptur� pe cinste. Restul �l facem pastram�. Dar Așot r�mase g�nditor. G�ndul de a prinde pantera nu �l sl�bise o clip� Și acu se ivise ocazia. Aveau o capcan�. Probabil c� și pusnicul o folosise. O lu� și o cur�ț�. Știa de la tat�l s�u multe despre capcane. Capcanele �n general nu trebuia s� prezinte urme de rugin� sau alte mirosuri.. C� ar fi fugit respectivul. Așa c� ajutați și de ceilalți dup� ce o cur�ț� , o unse cu gr�simea de la țap. �i ag�ț� o bucat� de carne �n c�rlig, apoi o c�r� �nsoțit de Aso . O prinser� �n niște pietre. Apoi scoase la vedere numai o parte de momeal�, �n așa fel ca pantera s� nu observe și c�rligul.Dup� ce o arm�, o acoperi bine cu z�pad�. Pres�r� și niște zapad� peste resturile de acolo. G�ndeau c� atunci c�nd i se va face iar foame panterei, aceasta v-a reveni iar la locul cu pricina. Și aveau s� aib� dreptate. Numai c� nu toți �și puser� speranța �n capcan�. Dac� d�seau greș , era vai de viața lor. R�zbunarea panterei ... nu roz, avea s� fie cumplit�. Și Așot știa asta. Trebuia s� aib� și puțin noroc. Totul era de c�rlig. Dac� acesta nu ceda, se puteau considera norocoși. Chiar dac� pantera nu murea imediat, nici multe zile nu ar mai fi avut. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 August 2012, ora 20:30
Da interesant� poveste. Din p�cate nu o s� fiți nici primul și nici ultimul care trece , sau a trecut prin asta. Sunt mii �n aceast� situație. Acu cu p�c�lelile se scot bani frumoși. Și v�d c� asta e o boal� molipsitoare. Toat� lumea caut� s� p�c�leasc� care cu cine poate. Asta, vorbind mai civilizat. Și asta a cuprins toate sistemele și de la noi și din �ntreaga lume. Și cred c� au fost dintotdeauna, și or mai d�inui �nc� foarte mult� vreme , p�n� la c�derea sistemului. �nseamn� c� eu ci tensiunea de 13cu 9 sau 14 cu 9sau 10 nu pot s� conduc ?...Mai demult am avut-o ovreme 14 cu 10. Și a mers așa p�n� au descoperit �știa c� sunt bolnav. Ca s� nu mai spun de ziua c�nd am avut-o 16 si 18. cu 10
|
Postat pe: 7 August 2012, ora 22:17
Observ cu bucurie și totodat� cu tristețe, c� ideile mele din poveștile mele �ncep s� prind� viaț�. �n aceast� sear� pe c�nd urm�ream un nou post H ,history, am avut surpriza s� v�d c� se f�cea apel și la ideeile mele. C� extratereștriii ne-au �ns�m�nțat un ADN de �a lor. Apoi pentru c� d�dur� greș, au fost nevoiți s� ne elimine, invent�nd �potopul� ce corespunde ca cel din Biblie. Iar zeii care ne-au vizitat au fost asemuiți ca fiind Dumnezeu. Probabil șeful lor. Apoi au ap�rut și celelalte personaje ca fiind Noe sau Moise și mulți alții care au primit de la extratereștri puteri speciale. Așa s-ar explica cele din biblie. Numai c� cei care erau pe vremea aceea nu știau prea multe și au luat-o ca atare ca fiind minuni. Ce pe parcurs au prins r�d�cini�n mintea noastr�. De asemenea tot acolo se zicea c� Leonardo sau Einstein sau Tesla și alți cercet�tori ce au ap�rut dup� aceia , s� fie tot rodul și intervenția extratereștrilor. C� acei extratereștri veneau de pe o planet� geam�n� cu P�m�ntul aflat� �n spatele Soarelui , la aceiași distanț� de Soare ca și planeta noastr�. Și asta c� s-ar repeta aceleași condiții ca pe p�m�nt. Asta cu Nibiru nu-mi aparține , dar �n rest toate ideeile lor , le aveam și eu �n cap. O fi de vin� telepatia, sau cei o sut� de americani care l-au citit pe Kurt? De asemenea se mai zicea acolo c� nici una din construcțiile de pe glob , acele m�reții , precum și cele 7 minuni ale lumii nu sunt str�ine de extratereștrii. Poate dac� mai scriu vreo idee m�ine m� v�d iar �n premier� la americani. Ar fi prea frumos ca s� fie o coincidenț�. S� știți c� urm�resc cu destul �nteres toate documentariile lor dar la nici unul nu am citit despre introducerea ADN-ului extraterestru la noi. �ntrebarea r�m�ne : Oare r�utatea noastr� e din vina lor , sau aveau și ei așa ceva? Dar dup� faza cu religia , �n acceptarea ei , promovarea și aplicarea , �nclin s� cred c� este totuși ADN �ul lor.
|
Lylu67 1052 mesaje Membru din: 30/08/2011 Oras: Arad |
Postat pe: 7 August 2012, ora 22:35
De la: Dracu_Vizibil, la data 2012-08-07 22:23:54Zeii sunt in numar de 12 , de la civilizatia sumeriana incoace ... Din afara Terrei, cel mai probabil da! Si tu de la cine ai mostenit cornitele?
|
Postat pe: 8 August 2012, ora 08:03
Hmmm ! M� g�ndeam eu ! Deci treaba cu ADN-ul este adev�rat�...
|
Postat pe: 8 August 2012, ora 09:32
A doua zi dimineaț�, c�nd copii �nc� dormeau, ușa fu dat� de perete și Moș Martin , se �nființ� la ei �n prag. Așot și ceilalți se trezir� speriați. Dar ursu nu p�rea c� prezența copiilor s�-l deranjeze. Se duse glonț la oala cu must. Noroc c� Gaghik mai puse o serie de alți struguri la mustuit. Ursul se apuc� s� bea cu nesaț. Dup� ce golește oala m�r�i de pl�cere. Apoi se �ntoarse și dup� ce-i privi cu bl�ndețe, se declar� mulțumit de must. Apoi �și lu� picioarele la spinare. Primul care �și reveni din urma șocului fu Așot. Acesta se duse repede �n urma ursului și baricad� ușa. Dar oricum nu mai avea nici un rost. Ursul plecase demult. -Vedeți dac� nu f�ceam eu plinul... parc� m-am g�ndit eu...zise Gaghik. -Poi ce mai aștepți ? Dute și f� plinul din nou. M�ine ce mai bea domnul urs? zise Așot. Dintre toți Sarkis și Sușik se speriar� cel mai tare. �nghețaser� c�nd �l v�zu pe urs d�nd n�val� la ei �n cas�. Deodat� de afar� r�zbi un r�get cumplit. Era al panterei. Așa avea obiceiul de aș face simțit� prezența. Așot avusese dreptate. Pantera i se f�cuse din nou foame și acu revenise la prada de ieri. �n acest timp ursul se �mb�tase. C� se tot d�dea de-a tumba prin z�pad�, nu departe de �ntrarea lor. Apariția panterei �i f�cu pe copii s� �nghețe de fric�. Se uitau prin deschiz�tura ușii la spectacolul de afar�. Nici s� r�sufle nu mai aveau curaj. Pantera dup� ce veni la resturile din ajun , se declar� nemulțumit� cu un nou r�get. V� zuse c� cineva se atinse de v�natul ei. Se apropie �n sil� de resturi. Apoi atenția �i fu atras� de bucata de carne pe care Așot o puse �n capcan�. Neb�nuind nimic, �ntinse din reflex laba s� trag� carnea. Dar �n clipa c�nd atinse carnea , o bucat� de fier s�ri și �i �ntr� �n lab�. Se umplu defileul de r�getele de durere ale panterei. �ncerc� s� scape tr�g�nd laba. Dar nu reuși c�rligul se �nfipse bine și nu ceda. Iar capcana era și ea asigurat� bine. Dup� c�teva �ncerc�ri, �și adun� toate puterile și reuși s�-și smulg� laba din c�rlig. Copii se uitau cu fric�. Oare ce va urma?Url�nd de durere pantera �și roti ochii �n c�utarea unui posibil vinovat. Privirea ei se opri la urs. Disperat� de durere , f�r� a mai ține cont, se arunc� deasupra ursului. Cum ursu avea �n cap �nc� aburii beției, se uit� cam somnoros la panter�. Parc� spun�nd: � ce ți-a c�șunat azi surato�. Dar pantera se arunc� �n lupt� peste urs. Cu toat� beția lui, ursul reuși s� țin� o vreme piept atacului panterei. Dar pantera v�z�nd c� ursul , chiar dac� era beat , e mai tare ca ea, apel� la un vicleșug. Se l�s� pe spate și c�nd ursul fu deasupra ei, aceasta trase cu picioarelede dinapoi cu ghiarele desf�cute , f�c�n harcea � parcea burta ursului. �i ieșise mațele bietului urs. Acesta r�gi și el de durere. Urletele lor de durere se ametecau prin tot defileul. Copii r�maser� stan� de piatr� l�ng� uș� . Nu mai aveau puterea s� se uite dar nici s� plece. �n final pantera �l r�puse pe urs. Dup� ce �și potoli foamea cu o parte din el, se declar� mulțumit�. Apoi se retrase tot ling�ndu-și laba care o prinse �n capcan�. Cum s�ngera serios, se �ndep�rt� l�s�nd o d�r� bine vizibil� �n z�pad�. Apoi disp�ru dincolo de piscuri �n cel�lalt defileu. Nici dup� plecarea panterei copii nu mai aveau curaj nici s� scoat� o vorb� , dar�mite s� se mai și miște. Scenele astea �i f�cur� s� le taie pofta de toate. Dup� o vreme �i trezi din visare Așot. -Ei ce faceți ? Ați adormit? Gata! A plecat pantera. Am f�cut o treab� bun� cu capcana asta. Am �mpușcat doi iepuri dintr-o dat�. Am sc�pat și de bețivul de urs și am r�nit și pantera. Ba mai mult acu avem și carne de urs la mas�. Și zic�nd acestea ieși afar� și cobor�nd jos se �nh�m� singur la ce mai r�m�sese din urs. Apoi Ajutat și de Aso , c�rar� ursul �n cas�. Apoi Aso , șterse urmele de s�nge pe care le f�cuse ursul, acoperindu-le cu z�pad�. Dup� ce t�ie buc�ți bune din urs , copii preg�tir� o mas� festiv� pe care nu aveau s� o uite așa de repede. Niciodat� nu li se p�ruse c� poate exista așa ceva de bun. Mai apelar� și la ce r�mase pe fundul vasului de vin. Copii se �nveselir�. Parc� uitaser� de pericolele pe care �i p�ndeau de afar�. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 August 2012, ora 17:31
Dac� și extratereștrii ne-au �nrobit f�c�nd munc� voluntar� obligatorie , atunci nu ne mai mir� exploatarea omului de c�tre om care au urmat secole. Oare tot ei le-a dat ideea?Las� c� omul e muncitor și muncește p�n� crap� Poate ei aveau și o tehnologie modern� , cu ajutorul c�ruia ne mai
și reparau...
|
Postat pe: 8 August 2012, ora 17:43
Oricum Sumerienii �știa erau b�ieți deștepți. V�d c� le pl�cea ordinea disciplina, și puneau accent și pe detalii. Dar oare ei au fost singurile civilizații extra care ne-au vizitat și exploatat. Am v�zut c� și-au f�cut �n multe locuri baze .Oare ce f�ceau cu aurul nostru? �l foloseau pentru combustibil, sau f�ceau un aliaj special cu ce mai aveau ei pe acolo. C� de podoabe nu cred c� f�ceau ei at�ta drum p�n� la noi. Ei dar am multe �ntreb�ri care acu au ap�rut iar �n mintea mea. ...
|
Postat pe: 8 August 2012, ora 18:14
Interesant ! �știa se jucau cu aurul nostru cum ne juc�m noi cu nisipul de pe plaj�. Oricum repet erau b�ieți deștepți. Și acu prima �ntrrbare de 10 puncte. Pe Annunachii �știa cine i-au f�cut? Cine era m�micuța lor? C� or fi fost ei deștepți dar cred c� Formula Vieții nici ei nu au g�sit-o Eventula or fi reușit s�-și m�reasc� viața , prin incetinirea proceselor ce au loc �n celule. C� trebuie s� recunoaștem , c� aici este o mare enigm� �nc�. �n celule noastre se g�sește motorul vieții. Eu am mai spus o idee de-a mea �n privința vieții noastre. O am și pe Blog. C� de undeva noi primim prin eter un semnal bio sau �n alt� frecvenț� de und� , semnal ce este recepționat de creierele noastre care in final are grij� de noi. Nu ? Asta face ca noi s� ne mișc�m , �ntr-un cuv�nt s� tr�im. Annunachii �știa or mai fi tr�ind și acu ?
|
Postat pe: 8 August 2012, ora 18:27
Și �nc� o chestie. Cred c� o s� fiu �njurat, dar pentru mine nu conteaz�. Cu c�t adun mai multe �nformații cu at�t mai dezleg și eu o enigm�. Nu stiu dac� urm�riți �Secretele lui Lovendal� Unele sunt interesante. Altele nici pe mine nu prea m� conving. Acolo mai d�unezi, scria despre anumite popoare care au desenat niste planete , spuneau ei c� sunt �n soare. Eu cred c� alfel stau lucrurile. Ei nu cunoșteau desenul �n spațiu sau poate nu au vrut s� arate. Ei au spus c� vin dinspre soare , iar ei au �nțeles c� vin din Soare. Așa au emis c� soarele e �rece� Ca se poate tr�i acolo. Eu aș ad�uga , c� acolo lucrurile stau alfel dac� plecam de la premiza asta. Dac� am pune o oglind� la jum�tatea sorelui , am avea �n oglind� reflexia sistemului nostru solar. Iar dac� mergem mai departe și spunem c� dincolo de oglind� se afl� un alt sistem solar cu 12 planete. Daca� e s� lua�m �n calcul simetria, ar rezulta c� și la noi odat� au fost 12 planete. C� centura de asteroizi dintre marte și Jupiter, a ap�rut din cauza exploziei nu a unei planete , ci a trei mai mici. Au explodat �n lanț poate și prin prisma faptului c� erau aproape unele de altele E la fel ca la un exploziv , care atunci c�nd explodeaz� unul și celelalte fac la fel � prin �nfluienț�. Poate nu e așa. Asta dup� materialul de acolo. Deci �n spatele Soarelui pot fi foarte bine și 12 planete . Ce mai conteaz� c�te. P�n� la noi ordine...Dar Nibiru dac� exist� poate fi chiar una din ele.
|
Postat pe: 8 August 2012, ora 18:45
�mi pare r�u s� aud asta ! Adic� credeți despre existența acelo Annunachii, care ne-au folosit, sau poate chiar ei nea-au creat. M� g�ndeam c� poate prin aceste comentarii și trimiteri s� g�sim r�spunsul la Formula Vieții. Este o știint� �ntradev�r foarte profund�, dar asta nu v�d ce ne-ar �mpedica ca s� ne cunoaștem m�car creatorul . Chiar dac� el este Dumnezeu. Poate dezlegarea aestei enigme , ar face ca s� nu mai permitem ca alții s� se mai joace de-a Dumnezeu �n continuare. Și cred c� ideea asta tot Annunachii �ia , sau cine or fi fost, chestia cu religia.Religie ce a fost prost �nțeleas� și mai ales aplicat�, din care trag foloase alții cu balivernele lor. Cu minciunile lor. Trebuie s� facem ceva și �n acest sens . S� termin�m odat� cu minciunile astea! Minciuni ce nu au limite și domenii. Ce ar fi așa de greu Plec�m de la studiul Celulei. Și o t�iem sau o despic�m �n trilioane de particole , p�n� iese.
|
|
Postat pe: 8 August 2012, ora 20:15
Sigur ! Chiar m� g�ndeam la asta ! Cum s� nu �ncerce s� profite și sființiile sale de vreme, pentru a g�si și �n asta o propagand� la biseric� Ați v�zut la Antena, c� popii și ț�ranii ieșeau s� se roage la Icoana Sf. Marii , ca s� plou�. Dar �i �ntreb pe sființiile sale , unde erau ast� iarn� , c�nd a c�zut peste rom�ni, mii de tone de z�pad�, acoperiindu-i sau �ngop�ndu-i. Pe unii chiar de vii. Unde erau rug�ciunile lor. Unde sunt acu.? C�nd a fost at�ta urgie de c�ldur�, unde au fost rug�ciunile prea sfinte ? Acu c�nd au aflat și ei de la meteorologi, c� vine ploaia , acu ies și ei la rug�ciuni, ca s� impresioneze., Cic� spun ei, se roag� ca s� vin� ploaia. Ei sunt cumva oamenii care aduc ploaia ? Din vina noastr� avem parte de o asemenea clim� .Datorit� polu�riilor. Centuriile Van Allen , nu �și mai fac treaba. Stratul de ozon este rarefiat �n parte. Razele soarelui cad ca niște suliți și ne p�rjolesc. S-a v�zut ! iarna ger și vara p�rjol. S-a �ntors clima cu roatele �n sus !. Și alt� vin� o avem tot noi. De ce a trebuit s� desființ�m vechiile irigații, s� distrugem , s� fur�m ? Uite c� acu mai prindeau și ele bine . Dec�t s-ar cheltui bani pe prostii, mai bine s-ar face un proiect de a face s� plou� unde doreste mușchii lor. Ploaie artificial�! Dec�t s-ar ruga �n van , eu aș �ndemna pe prea sfintiile lor, s� ias� și ele la munc� cu ț�ranul, s�-l ajute. C� numai așa �și mai pot ierta și ei p�catele. Și au destule. Mai multe dec�t un om de r�nd. Asta, dac� cred �n ceva cu adev�rat !!!
|
Postat pe: 8 August 2012, ora 20:21
Nu știu nici eu precis dac� mai știe cineva �n ce an suntem de fapt. �n tot acest timp omenirea a resetat mereu calendarul Fiecare a venit cu c�te o idee inovatoare, �n a stabili data exact�. �nclin s� cred c� asta este tot o idee de-a iluminaților sau ceilalți ca s� ias� data care o voiau de fapt. Treaba cu sf�rșitul calendarului Mayaș. B�nuiesc c� și aici și-a b�gat dracul coada. C� sunt niște interese ascunse. Chiar mai devreme vedeam propaganda cu cei iluminați cu prec�dere pentru cifra 7 �n toate vedeau cifra 7. In culori, �n zilele s�pt�m�nii , ... etc. Au un ce pentru aceast� cifr�. Sau legat și de statuia Libert�ții , și de turnul Eifel. Peste tot ei v�d numere sau simboluri sataniste. Chiar c� sunt și �știa penibili. De fapt ce cred c� vor rezolva? Nu o s� moștemesc� ei lumea , și niic alții.
|
Postat pe: 9 August 2012, ora 08:19
Nu v� speriați sființiile voastre ! C�nd am zis s�-i ajutați , nu m� g�ndeam neap�rat la sap�, de-și cei tineri ar putea-o face și ei, c� dac� le pl�cea munca , nu erau acolo. Ci la niște donații din partea voastr�. Dac� aveți bani de catedrale, sau diverse m�n�stiri și biserici, unde tot nu mai intr� nimeni, atunci contribuiiți și voi la realizarea unui sistem de irigații �n satul sau satele, �n care aveți desf�șurarea. C� nu o s� st�m cu brațele �ncrucișate s� tot aștept�m pe Dumnezeu s� ne de-a ploaie. El �ți d� , dar nu �ți bag� și �n traist�. Dac� tot vreți s� fiți �n pas cu moda , cum se zice , apoi faceți-o p�n� la cap�t. �mpușcați și doi iepuri dintr-un foc. Și asta e valabil� și la primarii din comunele aferente și p�rjolite.
|
Postat pe: 9 August 2012, ora 10:28
A doua zi , oare mai știa cineva a c�ta zi e? Se apropiau �ncet, �ncet de o lun� și jum�tate, dec�nd r�maser� captivi �n acest defileu. �n defileul Panterei. �și merita pe deplin numele. Acu da ! Cum spuneam se scular� copii cam mahmuri. De abia c�nd se trezir� de �a binelea, rememorar� evenimentele de ieri. Faptul c� pantera era r�nit� , �i mai liniștea . Pantera nu mai putea umbla și c� nu trebuia s�-și mai fac� griji o vreme. Dar Așot nu era omul care s� se lase cu una cu dou�. �n mintea lui se d�dea o nou� lupt� și poft� de r�zbunare. Voia s� știe cu orice preț c� pantera era moart�. Nu mai avea liniște p�n� atunci. Gaghik �l trezi din g�nduri:
-Ce fac m� duc s� culeg alți struguri? Poate se �ntoarce și pantera s� ne guste mustul i-o fi pl�c�nd și ei. -Ba s�-și pun� pofta �n cui ! Mustul e a nostru ! Eu m� g�ndeam s� intreprindem o expediție ca s� o omor�m definitiv. -Și cum vrei s� faci asta ? -Poi suliți avem. Le mai �mbun�t�țim , le mai ascuțim și gata, omor�m pantera. -Ușor de zis! Dar cum vom da de ea ? C� doar nu o vom ruga s� se prezinte de bun� voie la sediul nostru... -Nu ! Ne vom duce noi la ea. -Cum? -Vom merge dup� urmele l�sate de s�nge. Are o ran� grav�. Cred c� �n c�teva zile sc�p�m oricum de ea. -Poi atunci s� o l�s�m s� crape singur� .De ce ce s� ne mai complic�m noi? zise Gaghik -Vreau s� v�d cu ochii mei c� e moart� sigur. P�n� atunci nu o s� am liniște. Din acest punct de vedere Așot , �i sem�na leit ta-su. Și el era o fire hot�r�t� ce nu las� pe m�ine ce putea face azi. Trebuia s� profite de dezavantaje. Dup� ce v�nar� ceva �n prip�, se preg�tir� de marea v�n�toare. �și revizuir� armele lor rudimentare , dar care li s-ar pute dovedi eficacitatea . Se �ncolonar� lu�ndu-și și torțe cu ei. Avea s� le fie de folos. Lu�nd urma de s�nge �n vizor, o luar� la drum. Merse chiar și Sarkis și Sușik, chiar dac� nu le f�cea nici o pl�cere. O vreme urm�ri urma de s�nge care era foarte vizibil� pe z�pad�. Prin unele locuri unde z�pada apucase s� se topeasc�, urma se pierdea. Dar ap�rea mai vizibil� dup� alți c�țiva metri. Și așa se luar� dup� urm�. Și urma �i ducea c�tre ad�ncul defileului c�tre apus. O luar� �ntr-a colo. Pe sear� ajunser� și ei la o intrare mare �ntr-o peșter� . Cum p�trunse �n interior li se deschise �n faț� o mare galerie. Aprinser� torțele. Acum erau folositoare. Le apropiar� de sol, ca s� urm�reasc� urma de s�nge. Și aici urma era vizibil�. Și urma �i duse p�n� la o bifurcație. Aici copii se sf�tuir� s� se �mpart�. Trei din ei o apucar� pe galeria din dreapta. Iar ceilalți pe cea din st�nga. Pe cea din st�nga nu merser� prea mult. La un moment dat apropiind torța de sol aceasta se stinse. O amețeal� �i cuprinse. Aso , care conducea grupul , �l scoase repede afar�. Cu chiu cu vai ajunser� iar la acea intersecție. -E emanație de gaz. Cred c� e și bioxid de carbon. Hai s� o lu�m pe aici. Dup� c�țiva metri urmele de s�nge erau iar vizibile. Se �nt�lnir� iar cu grupul lui Așot. Acu urmele de s�nge se transform� �n d�r�. Semn c� pantera nu era departe. Așa c� Așot le spuse s� se preg�teasc�. Dup� ce mai schimbar� alte c�teva �nc�peri , copii d�dur� peste panter�. St�tea �ntr-un cotlon și �și lingea �ntr-una laba. Cele dou� zile c�t nu v�nase �și spunea cuv�ntul era sleit� și sl�bit�. Pierduse mult s�nge. Dar copii nu luar� �n seam� starea ei. La apariția copiilor aceasta �i privi cu ochii stinși. Apoi se ridic� �n picioare , uit�ndu-se nehot�r�t� la ei. D�dea din coad�. Așot �i avertiz� pe copii: -Aveți grij�. Preg�tiți sulițele și fiți gata s� aruncați , la semnalul meu. V�z�nd c� pantera se oprise și se aplec� cu capul pe picioarele din fatț�, Așot le spuse din nou: -Nu stați ! �și alege ținta ! Nu o l�sți s� sar�. Mișcați-v� ! Jucați ! Țipați! Și se așternu un vacarm de nedescris. Pantera se uita z�p�cit� la ei. Asta �i stricase socotelile. Chiar și Aso scoase de la br�u fluierul și improviz� un c�ntec de joc. Copii �ndemnați de Aso �ncepur� s� joace �mprejurul panterei. Aceasta se rotea dup� ei, c�ut�nd s� aleag� pe cineva. La un moment dat Așot le strig�: -Aruncați sulițele! Patru suliți zburar� prin aer, chiar �n clipa c�nd pantera se preg�tea s� sar�. Dar av�ntul ei fu fr�nt. Cele patru sulițe �și atinser� ținta. Un r�get de durere �i asurzi . Pantera se pr�buși jos, f�c�nd ca �n c�dere sulițele s� se �nfing� tot mai mult �n propriul ei corp. �ncepu s� se zbat�. R�getele ei �ncepur� s� sl�beasc� �n intensitate. La un moment dat se opri. Capul �i c�zu �ntr-o parte. -O fi murit ? �ntreab� Gaghik. Ia s� vedem.! Și lu�nd toporul, �i administreaz� o lovitur� �n cap panterei.Trupul panterei zv�cni. -Acu precis e moart� , zice iar Gaghik Mai așteptar� o vreme ca s� se conving� c� a murit. Nu puteau risca. Se mai v�zur� astfel de cazuri, c�nd un animal �n agonie, cu ultimele sforț�ri ucise și v�n�torul. Asta știa și Așot de la tat�l s�u, de prin poveștile sale. Gaghik o apuc� de coad� și o remorc� prin galerii, p�n� afar�. Se l�uda cu trofeul ei, de parc� el ar fi omor�t-o singur. Ajunși afar� , Așot f�cu �nventarul. Numai trei suliți �i cauzar� r�ni de moarte. A cui fusese sulița asta? Dar nu mai conta. Important c� ea murise și sc�pase de ea. Dup� ce o scoase la lumin�, Așot ca un priceput v�n�tor ce era, jupuie blana. - S� ai pe ce dormi la noapte, zise Așot, c�tre Sușik. - Mulțumesc ! zise ea stingherit�, l�s�nd ochii �n jos. Dup� ce terminar� , �și luar� armele , pielea panterei și �i l�sar� leșul �n grija corbilor sau vulturilor, care abia așteptau. Chiar c�teva , atrase de mirosul de s�nge deja prinser� loc mai �n faț�, preg�tindu-se de osp�țul copios ce le aștepta. �ntorși la casa lor, nu pregetar� s� s�rb�toreasc� victoria , cu c�teva fripturi de urs, stropite din belșug cu must. Aso puse blana la uscat la soare. Preocupați cu problema panterei, aproape c� neglijar� munca cu z�oada. Dar lucrul mergea greu și anevoie. Zilele mai �nsorite f�cu ca z�pada s� se topeasc� iar nopatea s� se transforme �n gheața. Mai trecu �nc� o s�pt�m�n� de la uciderea Panterei. Oare c�te or trebui ca s� mai treac�? Mai este un episod ! Nu �l sc�pați ! Dac� vreți s� știți urmarea, m�ine intrați și aici : www.Marin56.blogspot.com |
|
Postat pe: 9 August 2012, ora 11:36
Ce ar fi s� vedem �ntr-o zi , un pop� presedinte. Cred c� �naintea unei noi m�riri de salar sau pensie , ne va ține o binecuv�ntat� predic�::
�Din mila Domnului Nostru auto M�ntuitor...care s-a g�ndit și la salvarea sfletelor voastre p�c�toase, am consimțit �n deplin acord Cu EL, s� v� m�rim și vou�, p�c�toșilor , pensiile și salariile ce nu prea le meritați...Dar Domnul v� va ierta ...Domnul fie cu voi ....Acum și pururea și �n vecii vecilor ...Amin ! Și ar mai putea continua...nu am mai g�sit alt� rim�....ar trebui s� m� fac pop� ca s� �nv�ț și cuvintele lor... |
|
Postat pe: 9 August 2012, ora 13:17
Cred c� Becali a v�zut lupul, sau face ca lupul. Dup� p�rerea lui , noi putem merge la vot și �n fundul gol... nu numai la cravat�. Sau poate numai cu cravata....
|
|
Postat pe: 9 August 2012, ora 18:17
M� uitam azi la dou� episoade de la Național Geografic și Nature. Din am�ndou� am tras concluzia c� gena sau ADN �ul nostru �n care predomn� r�utatea, violența , r�zbunarea, lupta at�t pentru supremație c�t și pentru a supraviețui, se desprindeau din am�ndou� documentariile. Dac� la primul era vorba de Lei de mare, �n al doilea era vorba de furnici. Acei pui de lei de mare, erau l�sți de mama lor ca s� �nvețe s� supraviețuiasc� dar se g�seau destui lei, care nu �i vedea cu ochi buni pe aci pui. Un pui de leu de mare era o victim� sigur� pentru orce agresor. Masculii �n luptele lor pentru teritoriu , �i �nf�șca pe acei pui neajutorați, m�tur�nd solul cu ei. Și �n comportarea lor se vedea c�t� r�utate au, chiar dac� erau tot de-a lor. Și asta se putea repeta și la alte specii de aniumale , unde neglijența mamei sau indiferența �i poate costa chiar și viața. La cel�lat episod cu furnicile, lucrurile st�teau și mai r�u. Eu credeam , p�n� nu a vedea aceste documentare, c� furnicile și nu numai ele, duc o viaț� liniștit� și de bun� �nțelegere. Dar am constatat și eu, c�nd �n joaca mea de copil , studiam comportamentul diferitelor specii de furnici. Pe atunci și eu o luam o joac�, r�zboirea lor și chiar m� și amuzau. Dar și acu c�nd rev�d comportamentul lor ciudat, m-au f�cut s�-mi schimb p�rerea despre ele și nu numai. Vedeam cum m�rș�luiesc continuu �n c�utare de sclavi care s� le fac� diferite munci. De aceea au plecat la cuiburi vecine pe care le-au atacat fu�ndu-le � copii� adic� coconii. Le luau și le c�rau la ei �n cuib , pentru ca atunci c�nd se vor naște , s� fie instruite pentru munc� sau lupt� dup� caz. V�z�nd asta tare mult am asemuit-o cu unele fapte ale noastre . Cu luptele , m�nc�toria , lupta pentru supremație și supraviețuire dintre oameni. Și ne mai mir�m cui sem�n�m? Același lucru rezult� și dac� privim o pic�tur� de ap� la microscop . Vom vedea c� și unele celule se vor� bate� �ntre ele. Oare c�rui fapt �l dator�m? Aș putea trage și alte concluzii. C� noiam depins de prima celul� care a prins viaț� aici pe Terra. De unde sau cum a ap�rut acea celul�, sau cine a adus-o, nu știm �nc�. Un singur lucru e sigur c� acelei celule carea avea viaț� �n ea , i-a trebuit miliarde și miliarde de ani ca s� de-a naștere la toate speciile, sau cineva ne-a �infectat� ca s� spun așa , Cu ADN-ul unor viet�ți rele de pe alt� planet�. Poate eram mai buni sau mai știi. Oare chiar trebuiam s� m�rș�luim și noi pe aici? Sau cineva a vrut asta. Probabil c� acei extratereștri , �n dorința lor de a mai salva c�te ceva de pe planeta lor, au aruncat la noi eșantioanele creației, �n apa oceaneler de la noi, c�nd �nc� nu era nici o vietate.Oare toat� aceast� �r�utate� a fost premeditat�, acel cineva a f�cut-o cu bun� științ� pentru a crea un echilibru ecologic �n privința faunei sau florei. Da florei, c� p�n� și ele au instincte animalice. Dar nu le cunoaștem noi �nc� toate dedesubturile. Cred c� �ntr-o zi o s� avem r�spuns la toate �ntreb�rile noastre. Și asta dac� vom reuși s� lu�m vreodat� de adev�ratelea cu ființe superioare nou�. Nu știu �nc� precis , dac� vizita extratereștrilor de mai t�rziu pe planeta noastr� , a fost o verificare a continuit�ții vieții lor, sau a fost o vizit� �nt�mpl�toare a altui popor de pe alt� planet�. Un singur lucru e sigur, c� cei veniți din timpuri au creat la noi și prin noi o civilizație sau chiar mai multe �n timp. Poate au fost de-a lungul timpului c�deri și infloriri a altor civilizații. Poate au fost și r�zboaie �ntre ei, cine mai știe. Cred c� dup� aia noi am ajuns cobaii lor. Iar asta a f�cut s� apar� diferențe și de comportament. Poate noi am fost o mare greșeal�, pentru univers. Sau poate chiar universul tr�iește prin noi
|
Postat pe: 10 August 2012, ora 12:48
Așa cum v-am promis am pus sf�rșitul poveștii la mine pe blog la � Captivi �n defileul panterei�
Dac� va pl�cut sau nu asta este treaba voastr�. Poate unii o știau, poate alți și-au adus aminte acu de ea. Dar mie mi-a r�mas �n memorie de c�nd aveam 10 ani. Nu am reușit s� scriu chair toate �nt�mpl�rile și despre toate zilele lor petrecute �n defileu, dar �n mare am atins esențialul. Cred c� m� voi ocupa �n continuare , de partea a V-a de la �Misterul roboților�. Trebuie s� v�d ce s-a �nt�mplat cu Kurt. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 August 2012, ora 11:39
Creierul uman �i ceasul s�u biologic
Unele dintre organele noastre "cedeaz�" mult �naintea noastr�, noteaz� autorul unui articol inserat �n La Stampa, via Agerpres. Este cazul creierului, care �ncepe s� �mb�tr�neasc� �nc� de la v�rsta de 20 de ani. Dac� to�i, la na�tere, pornesc cu aproximativ 100 de miliarde de neuroni, la 40 de ani pierd chiar �i 10.000 de neuroni pe zi, fapt ce provoac� probleme de memorie �i de coordonare a mi�c�rilor. Dar ceea ce afecteaz� mai mult capacitatea noastr� cerebral�, dup� cum subliniaz� Wojtek Rakowicz, neurolog la Imperial College din Londra, este reducerea sinapselor, adic� a conexiunilor dintre celulele cerebrale. Creierul ''dureaz�'' ceva mai mult �i �ncepe s� dea semne de ''declin'' pe la 35 de ani. La 40 de ani este r�ndul s�nilor s� intre �n declin. Dar sunt numai considera�iuni de tip estetic: de pild�, cancerul la s�n nu depinde de v�rst�. ''De�i - spune Gareth Evans, expert la St.Mari'S Hospital din Manchester - odat� cu v�rsta, celulele noastre sunt afectate iar �mb�tr�nirea genelor poate deschide calea tumorilor''. Ceasul biologic al pl�m�nilor Un alt organ care, din nefericire pentru noi, �ncepe s� ne lase repede sunt pl�m�nii. La v�rsta de 20 de ani apar primele simptome de reducere a capacit��ii pulmonare: dac�, �n medie, la 30 de ani un om reu�e�te s� respire cu o singur� gur� de aer peste un litru de aer, la 70 de ani ''va �nghi�i'' numai o jum�tate de litru. Respira�ia devine mai scurt� de la 40 de ani, �i chiar pielea �ncepe s� piard� din elasticitate - 'netezind' calea primelor riduri - �n jurul v�rstei de 25 de ani. Din fericire, primele semne se observ� de obicei �n jurul v�rstei de 35 de ani, cu excep�ia cazurilor �n care se exagereaz� cu fumatul �i cu bronzatul. Mu�chii, p�rul, oasele �i din�ii - ceasul biologic al acestora Aceea�i soart� o au mu�chii, ''care - explic� profesorul Roberts Moots - se regenereaz� �i se deterioreaz� �n permanen�� la v�rsta tinere�ii''. �n jurul v�rstei de 30 de ani, �ns�, aspectul degenerativ este de obicei ''preponderent'', iar c�nd se atinge pragul v�rstei de 40-50 de ani, b�rba�ii �i femeile pierd �ntre 0,5 �i 2 la sut� din masa muscular� (�n func�ie de stilul de via��). P�rul (30 de ani), oasele (35 de ani) �i din�ii (40 de ani) fac parte �n schimb din acel grup care �ncepe s� �mb�tr�neasc� relativ repede, dar nu prea, �i prezint� puternice deosebiri de la persoan� la persoan�. Iar zicala popular� ''ochiul nu vede, inima nu sufer�'', ar putea trece de-a dreptul ca un mecanism fizic, demonstr�nd faptul c� proverbele au �ntotdeauna un s�mbure de adev�r. �ntr-adev�r, ochii �i inima �mb�tr�nesc de la 40 de ani. Mai mult, un studiu efectuat de ''Lloyds Pharmacy Found'' a relevat c� �n Marea Britanie, persoanele, �n medie, au o v�rst� cardiac� mai mare cu 5 ani fa�� de v�rsta lor anagrafic� din cauza lipsei de activitate fizic� �i a gr�similor �n exces. Ficatul - campionul corpului la longevitate Campion de longevitate este �n schimb ficatul, care �i arat� primele semne de oboseal� mult dup� noi: la 70 de ani. ''Celulele sale au o capacitate extraordinar� de a se regenera - explic� David Lloyd, chirurg la Leicester Royal Infirmary -. Dac� un donator nu bea, nu consum� droguri �i nu a suferit infec�ii, este posibil chiar s� se transplanteze ficatul unui om de 70 de ani unui pacient de 20''. Ultimul tabu care cade este urm�torul: longevitatea mai mare a fertilit��ii masculine. Ceasul biologic - potrivit unui studiu efectuat la Centrul de Fecundare Artificial� din Eylau - exist� chiar �i pentru b�rba�i �i �ncepe s� tic�ie cu insisten�� spre v�rsta de 35 de ani: calitatea spermei, la v�rsta aceea, �ncepe s� scad� iar probabilit��ile de a duce la o �ntrerupere de sarcin� nedorit�, indiferent de v�rsta propriei consoarte, cresc substan�ial. Un studiu francez care a vizat un e�antion de peste 12.000 de cupluri implicate �n tratamente de fertilizare a scos la iveal� faptul c� sansele ivirii unei sarcini cresc considerabil �n cazul �n care b�rbatul are peste 35 de ani. Conform BBC, cercet�torii francezi au g�sit �i cauza, care pare s� fie deteriorarea moleculelor de ADN din lichidul seminal. Fiecare dintre noi are dou� v�rste. Una anagrafic�, �n mod inexorabil confirmat� de buletinul de identitate, �i una biologic�, determinat� de modific�rile structurale �i func�ionale pe care le sufer� organismul nostru de-a lungul anilor. Modific�ri ce pot fi de dimensiuni diferite de la subiect la subiect: foarte accentuate la unii, mult mai pu�in la al�ii, cu rezultatul c� la subiec�ii de aceea�i v�rst� anagrafic�, la un moment al vie�ii, va fi foarte diferit procesul de �mb�tr�nire �i, prin urmare, �i aspectul fizic �i starea func�ional�. Gena p53, localizat� pe cromozomul 17, este cea care declan�eaz� evenimente ce duc la apoptoz�, adic� la sinuciderea programat� a celulelor, dup� ce �i-au desf�urat propria misiune. Totu�i, desf�urarea natural� a unui astfel de program este condi�ionat� de o infinitate de factori externi, mul�i dintre ace�tia determina�i de stilul de via��. Se �nt�mpl� astfel ca fumul de �igar�, alimentarea incorect�, consumul �n exces de b�uturi alcoolice, obezitatea, nepracticarea unei activit��i fizice regulate, stressuri repetate �i prelungite, via�a �n mediu poluat - toate acestea ne �mping �n mod iremediabil spre o �mb�tr�nire precoce �i distrugem astfel o bun� parte din via�a noastr�. V�rsta biologic� a corpului uman Reiese de aici c� fiecare dintre noi este responsabil pentru o bun� parte a propriei v�rste biologice. Dar acest lucru poate fi oare evaluat �n mod corect? Nu este simplu. Trebuie analizate diferitele caracteristici (metabolice, hormonale, psihologice, imunologice, p�n� la entitatea stresului oxidant �i func�ionalit��ii sexuale), compar�ndu-le cu cele, calculate stastistic, a mii �i mii de persoane, de orice v�rst�. Dar pot fi efectuate �i mici experien�e, ca de pild� aceea de a evalua gradul de tinere�e a propriei pieli, ridic�nd timp de cinci secunde cu dou� degete o cut� de piele de pe dosul palmei, s�-i d�m drumul �i s� vedem �n c�te secunde �i revine la normal, sau s� cronometr�m c�t timp reu�im s� st�m �ntr-un picior. |
|
|
|

Eu nici nu credeam ca ar tine de foame...deci bei braga fara mine, sunt sigura ca o faci ca sa te asiguri ca se mentine calitatea, pana vin eu
Si tu de la cine ai mostenit cornitele?
și reparau...