back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti

Pagini: << 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 28 Mai 2012, ora 20:26

Daca Serban , tot a refuzat banii de la guvern , mai bine mi-ar da mie. Poate ma mai repar si eu pe ici pe colo...si mai ales in punctele esentiale. Alminteri sunt sanatos tun , dar putred pe dinauntru. Vointa , e singura care ma mai tine in viata. Ca alfel.... o terminam mai devreme.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 28 Mai 2012, ora 20:29

Ce aveti fratilor si cu blogul meu ? Ca nu ma mai lasati sa scriu si eu cate ceva acolo. mai ma luam si eu cu una , cu alta... probabil unii sunt invidiosi ca ma citeste multa lume...mai ceva ca pe cel de la talentosi...

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 28 Mai 2012, ora 20:59

De la: GRINGOS, la data 2012-05-28 20:29:51Ce aveti fratilor si cu blogul meu ? Ca nu ma mai lasati sa scriu si eu cate ceva acolo. mai ma luam si eu cu una , cu alta... probabil unii sunt invidiosi ca ma citeste multa lume...mai ceva ca pe cel de la talentosi...
Care frati, bre? cine te necajeste?

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 28 Mai 2012, ora 21:31

De la: GRINGOS, la data 2012-05-19 18:44:13-Mami , noua de ce nu ne cad frunzele?
- Ihi, hi, ...Pentru ca suntem rezistenti...
-Da de ce suntem rezistenti?
-De la apa asta pura si plina de viata , ca nici oamenilor care o beau , nu le cad frunzele.
- Hai gata cu fotosinteza , la culcare toata lumea !
-Tati ai uitat sa stingi lumina !
`HERA ` apa minerala din muntii apuseni! ...
Poate imi da si mie cineva ... ca le fac reclama...

Ihi.hi,.. si nu-ti mai cad frunzele?

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 28 Mai 2012, ora 22:26

Poate la toamna....acu imi cade parul....o sa raman chel...

Poi nustiu cine si care ? Nu-mi mai pot deschide blogul ca sa mai scriu.

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 28 Mai 2012, ora 22:38

De la: GRINGOS, la data 2012-05-28 22:26:12Poate la toamna....acu imi cade parul....o sa raman chel...

Poi nustiu cine si care ? Nu-mi mai pot deschide blogul ca sa mai scriu.
poate ca e un defect temporar...oricum, poti scrie la cei la care l-ai deschis pentru clarificari.

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 28 Mai 2012, ora 22:49

De la: GRINGOS, la data 2012-05-15 20:13:47Ce aveti fratilor cu masina mea ? Nu va place ? Eu o pun voi o stergeti. Va place mai mult catelusul...?Eu vreau sa scap de el ca sa mai uit...
te-ai tunat?

Daniela
Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2012, ora 00:06

Cum adica ?... la ce te referi Danielo?

Da acu merge. Cred ca s-au speriat. Voi continua povestea cu Kurt. Despre intamplarile nemaipomenite ale lui si ale mele....

Iesim afara. Pe hol in afara de Nina si receptioner , nimeni ! Kurt se uita la ceas .Mai era oleaca si se facea 8. Cam era vremea sa apara si primele cadre medicale si personalul statiunii. Ne indreptam catre holul cel lung, ce avea usi si de o parte si de alta. Asta era la parter. Deja incepuse sa se stranga lume pe la cate o usa , de unde asteptau ca sa fie chemati. Noi ne indreptaram catre o usa unde scria medic sef. Cum mai era o persoana la usa care astepta, Kurt se aseza resemnat pe unul din scaunele goale. Il imitai. Nina statea in picioare respectoasa. Parca nici nu ne vedea. In sfarsit intra si persoana. Mai asteptam inca o jumate de ora, pana cand credeam ca Kurt isi v-a pierde iar rabdarea. Ma uitam la fata lui si il citeam. Pana la urma iese si persoana. Kurt ii arunca o privire furioasa.
- Gata , te-ai facut bine ?
Persoana se opri la inceput mirata, dar nu mai apucai sa aud comentariul ei , pentru ca mai mult il imping pe Kurt inauntru.
- Buna dimineata ! fac eu.
- Dar ce aveti cu totii azi , ca nu mai poate omul sa rasufle, de dati buzna asa de dimineata?
- Ma scuzati , face Kurt. Nu stiam ca v-am deranjat de la cafea ....
- Ei nu ca asta-i adevarata obraznicie, comenta doctorita.
Eu ii dau un ghiont in spate lui Kurt.
- Bine o sa asteptam afara....
- Chiar va rog ! ...Asteptati pana va chem eu!
Iesim afara in hol. Kurt era rosu . Mai avea oleaca si dadea in clocot.
- Astia de la voi, sunt sub orice critica...comenra Kurt, plimbandu-se ca un leu in cusca pe hol.
Dupa inca o alta jumatate de ora in sfarsit se deschide usa.
- Poftiti , cine urmeaza , face doctorita scurt, bagand capul pe usa.
Intram . Era si timpul . Cred ca daca mai intarzia nitel Kurt o vindeca el.
- Da ce doriti ?
- Poi noi .... adica el ... adica noi....fac eu incurcat.
- Adica am venit sa ma fac bine, cucoana. Am sperat ca aici la voi o sa ma indrept....
- Ce aveti cu ce suferiti? Facu doctorita facandu-se ca nu a auzit remarca ironica a lui Kurt.
Ultimile cuvinte ale lui Kurt ma speriara si mpe mine. Ma si imaginam cu Kurt alaturi , schimband iar statiunea.
- Poi ma doare mana si nu o mai pot misca, facu impaciuitor Kurt.
Rasuflai usurat.
- Dar ce ati patit la ea ? Si de cand aveti dureri?
- Poi de cateva zile.
- Da ? Si ?
- Poi ma jucam la un tablou electric si din neatentie am atins un fir.... si m-am electrocutat, incheie Kurt. Si am crezut ca venind aici la dvs, ma voi face iar bine.
Doctorita spuse:
- Luati loc pe scaun . Dezbracati-va pana la jumate . O sa va i-au pulsul si tensiunea.
Kurt se executa repede. Poate chiar foarte repede. Dupa ce il examina, doctorita ii spuse:
- Ne confruntam cu o forma de paralizie incipienta. Sansele de vindecare sunt minime. Dar daca tot ati venit pana aici....apropo de unde sunteti?
- De departe domnita...
Nu ca Kurt incepuse sa ma sperie de-a binelea.
- Nu cred ca ati intelege....
- Ei , ca nu cred ca ati venit de la capatul pamantului...?
- Ei nu chiar de la capatul pamantului, dar a ....
Un nou ghiont in spate, il facu pe Kurt sa taca.
- Da , Inteleg ! , face doctorita. Ati mai fost pe la noi ?
- Da, o data ,acu trei luni.
- Nu-mi amintesc sa va fi vazut pe aici, facu banuitoare ea.
- Poi nu ca atunci eram bine mersi. Eram numai in trecere...
- Da ! Se hotara in sfarsit doctorita. Uitati va dau aici sa faceti niste proceduri cu `Diadinamice` , `Ultrasunete`, bai cu namol, si exercitii la sala de sport. Va trebuie multa miscare incheie ea. Peste o saptamana treceti pe aici sa vedem cum va mai simtiti.
Iau graficul procedurilor si iesim afara. Ma uit pe hartie si vad ca incepe cu `Diadinamice`. Ne indreptam catre usa cu pricina. Din pacate , cat noi sporavoisem cu doctorita si aici se stranse multa lume. Eram cam al zecelea.
- E rost de asteptat cel putin doua ore...fac eu.
- Si tu crezi ca eu voi astepta atat?
- Stai, sa nu faci iar vreo prostie. Si asa aia sunt pe urmele noastre...Asta ar mai lipsi sa plecam si de aici in graba.
- Stai linistit , nici nu vor stii.
- Se duce la usa si intreaba politicos, poate chiar prea politicos, pentru unul ca el :
- Nu va suparati dumneavoastra sunteti primul?
- Poi da ! face cel in cauza , am numarul 2.
- Ei eu am numarul 1! Si fara ca sa mai astepte raspuns, se strecura inauntru.
Dupa el, il urmai si eu in graba . Ceea ce facu ca sa rasune un cor de comentarii si proteste, in urma noastra. Dar cine mai statea sa le asculte. Ne prezentam la primul pat. Erau cate patru paturi pe o parte si alta . Fiecare pat era acoperit de cate un cearceaf, in chip de paravan. Ne intampina un cadru tanar, care se uita la fisa intinsa de Kurt.
- Da poftiti ! spuse ea zambitoare.
- Uite ca mai sunt si alfel de oameni aici la voi.
Ma prefacui si eu, ca zambesc silit, in timp ce Kurt lua loc pe pat. Asistenta ii puse clestii si ventuzele de la cabluri ce veneau de la un aparat. Il regla si il intreba pe Kurt daca simte ceva. Dar cum Kurt nu raspunse, aceasta ii lua tacerea drept raspuns si ii mai administra o doza de curenti mai mari in bratul lipsit de viata, a lui Kurt.
- Cred domnita , ca am facut drunul degeaba ! Dar nu-i bai ! Daca ma faci bine te i-au cu mine, acasa la mine, se lauda Kurt.
- Ei asa repede dintr-o sedinta ? Sa mai treaca cam doua trei saptamani si ... mai vedem.
- Trei saptamani...? facu Kurt speriat.
Dupa douazeci de minute, aprobate si de un desteptator pus de ea , ca semn de `end`, aceasta se ridica si-l deconecta pe Kurt de la aparate.
- Mai aveam oleaca si adormeam, facu vesel Kurt, semn ca ii placuse procedura. Ce urmeaza?
- Ultrasunetele...Iesiti afara pe hol la usa 12.
Ii multumim si iesim afara, unde la vederea noastra se ridica iar un cor de proteste.
- De ce nu stati la rand ? Suntem si noi bolnavi ! Nu am venit aici de placere !
- Dar am stat la rand , mintii Kurt, am avut numarul 1...
Si fara sa mai asculte si alte comentarii ne indreptam catre usa cu pricina. Aici liniste. Parca nu-mi venea a crede. Batem cu sfiala la usa , in timp ce Kurt aproape ma impinse inauntru. Ca de obicei ne intampina alta asistenta. Dupa ce cerceteaza si ea fisa intinsa de Kurt, aceasta il invita pe un pat. Dupa care il lega la alt aparat prevazut cu un `cap ` pe care il plimba pe brat in sus si in jos, dupa ce il unse cu o alifie. Mai pierdu-ram si aici alte minute. Dupa ce terminam ne indreptam , dupa spusel asistentei si la sala de gimnastica medicala. Acolo ce sa vezi ? Forfota mare. Cateva zeci de perechi se frecau de bare , altii erau pe saltele. Altii pe niste `paturi`, fiecare avea ceva de facut. Un mos de 90 de ani sa vaicarea intr-una.
- Valeu mai incet soro ! Ma doare !
- Poi mosule , ai venit aici ca sa te faci bine, sau ca sa ma enervezi pe mine, face un maseor.
- Poi fireste ca sa ma fac bine. Mai vreau sa traiesc inca 10 ani . Poate apuc suta...
- Ei sa stii ca daca vii aici o sa si intineresti.
- Ei , chiar tanar cum am fost odata... nu ! dar macar oleaca acolo...
- Dumneavoastra ?, ne intampina si pe noi cel in cauza. Dupa ce citi diagnosticul doctoritei, dadu nemultumit din cap.
- Ce e sefule , face iar Kurt. Ce zici? Cate zile mi-a mai ramas de trait....?
- Sa nu exageram ! Dar la boala dvs, e greu de preconizat ca va ve-ti face prea repede bine. Aveti o paralizie avansata....
- Lasa asta si treci la treaba. Ce trebuie sa fac ?
- Poi va apucati de asta si trageti in sus cu mana buna in timp cea bolnava o tineti stransa de acest maner..
Ma uit la aparat. Era un ansamblu de doi scripeti , pe care era trecut un cablu , iar la capatul unuia se termina cu o greutate, ce se putea schimba dupa caz. In partea cealalalta , cablu se termina cu un maner pe care Kurt trebuia sa se agate de el, in timp ce cu mana cealalata tragea de cablu, ridicandu-si propia mana. Kurt intelese miscarea repede. Se si apuca constincios de ea. In timp ce tot isi ridica mana beteaga, privirea ii fu atrasa de doua domnisoare care `sufereau` si ele. Kurt crezu ca e momentul sa intre in vorba cu ele:
- Ce faceti donisoarelor ? Si voi tot suferinde...?
Una se uita la el cu mirare, in timp ce ceea de a doua intoarse capul. Dupa o serie de cincizeci de ridicari, Kurt isi pierdu rabdarea , si il intreba iar pe cel de la sala:
- Si cate mai fac asa sefule ?
- Pana te intremezi?
- Da aaa?
- Gata! Pentru azi am terminat ! Mi-a ajunge! Chiar am si inceput, sa ma simt deja mult mai bine...
Abandona aparatul si se indrepta catre usa. Dar vocea maseurului, il opri din drum:
- Dar masajul ? Nu vreti sa va fac measaj la mana ?
- Lasa ca imi fac masaj singur la ea, facu iar infuriat Kurt si iesi afara. Dupa el si eu.
Cand ajungem afara mai incolo, ii zic:
- Apoi cu rabdarea ta si cu felul in care abordezi problema, ... nu te vad vindecat asa de repede.
- Nici eu nu cred asta! Aveti niste sisteme foarte primitive de... lecuire....Puteam sa jur asta inainte de a ma incurca cu ei. Dar am vrut sa �ti fac placerea. Si sa te convingi si singur.
- Stii !...incerc eu sa aplanez situatia... doctorii de la noi spun ca jumate te vindeca ei, si jumate te vindeci singur , daca vrei cu adevarat.
- Da stiu ! Cunosc lozinca. E buna aici la voi. Prinde bine si repede...Hai acasa la tine. Te las acasa, si eu ma intorc la mine acasa pe planeta mea. Acolo intradevar o sa ma fac bine.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2012, ora 00:11

Opa ! Scor strans ! Rusia se apropie de SUA. 11 la 15, pentru SUA. ca sa nu mai zic de noi. ....

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2012, ora 20:33

Cand am zis eu, ca om mai ghinionist decat mine nu se afala , am stiut eu . Daunezi ca sa nu mai joc multe meciuri , pentru ca pierd unul sigur garantat, ce mi-am zis : `Hia sa joc un singur meci. Si am jucat Italai - Luxemburg , cu niste cote bunisoare. Sii ce credeti ? S-a anulat meciul !!1 Asta asa ca sa-mi faca in ciuda.

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2012, ora 08:05

Marine...ce faci, te bati cu aia de la pariuri? unde esti bebi?

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2012, ora 08:50

Nu nu ma bat inca cu aia , desi as avea si cu ei cate ceva , ca mnerg bara -bara cu cei `tari` , ci cu niste tari ca : Ungaria , Italia, Olanda, Bulgaria ...etc....care parca vad ce pun eu si imi fac in ciuda. O fi de vina telepatia , ca parca prea e cusuta cu ata neagra.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2012, ora 11:50

Nici nu se luminase bine de ziua , cand captanul Smith se plimba furios printre cele trei plutoane. La capatul din dreapata a fiecarui pluton, cate un sergent , pleostit si cu ochii in pamant , ramasera muti la intrebarile capitanului:
- Cum se poate una ca asta ? Doi oameni au reusit sa treaca pe sub nasul vostru , fara macar sa opuneti cata de cat vreo rezistenta ? Cum e posibil ? Ati facut unitatea de ras. Curtea martiala va mananca! Ce fel de oameni ai sergente ?, zise capitanul, oprindu-se brusc in fata unuia la intamplare.
- Domn` capitan permiteti-mi sa raportez...
- Da de parca ai avea ce ?
- Oamnenii nostri au fost vigilenti pana la ora 2 , domn capitan... Numai ca dupa aia n-i s-a facut brusc somn la toata lumea...
- Somn ai ? Lasa ca va dau eu somn ! Cat mai sunt eu pe aici si cat o sa mai faceti armata , nimeni nu o sa mai doarma! Ve-ti sta treji, pana va v-a expira buletinul. Si sa-l fereasca pe ala pe care il voi gasi dormind, ca apa il ia!
- Incapabilor ! Gata ! De azi numai doarme nimeni !
Se departa bombanind catre ceilalti, dar isi continua drumul nesfarsit de la un pluton la altul. Se intoarse brusc si apropiindu-se de alt sergent, care lua pozitia de drepti, zise:
- Cum o sa raspund eu in fata presedintelui. Insusi presedintele v-a veni aici.
Nici nu termina vorba bine , cand din departare se auzi un zumzet de elicopter. Trei elicoptere se apropiara. Unul deja ateriza intr-un nor de praf.
- Plutoane drepti!
Dupa cativa pasi de defilare se avanta in intampinarea presedintelui, care aplecandu-se si aparandu-se de valtoarea elicei, se avanta in fuga catre capitan. Acesta nici nu mai avea putere sa-l priveasca. Se facu mic de tot. Si chiar era scund in comparatie cu statura presedintelui. Cand si ultimul elicopter ateriza si isi opri motoarele, presedintele dadu mana si saluta pe capitan. Acesta ramase mai departe ofilit. Stia ce avea sa-l astepte. Presimtea ca ,dupa toate astea , daca o sa ajunga si sergent ,era foarte bine pentru el. Dar presedintele ii zambi, ceea ce facu sa-i smulga si de pe fata capitanului un zambet disperat insotit de o grimasa amara.
- Asta e trupa ta de elita care a aparat un om si a fost naucita de alti doi ?
- Asta ! sa traiti ! Si , daca imi este iertat, domnu presedinte....Stiti... eu ... nu am nici o vina in toata povestea asta. Ei sunt de vina. Au folosit arme secrete care ne-au provocat somnul...
- Somnul? Unde o fi ca si mie mi-ar trebui un asemenea aparat. Ca de multe luni nu ma mai prinde somnul , zise ironic presedintele. Dar capitanul nu lua in seama remarca ironica si , incerca sa se apere mai departe improvizand.
- Stiti...Pana la 2 noaptea nu a putut sa se apropie de noi. Ca am fost foarte vigilenti... dar dupa aia...
- Da stiu ! Dupa aia ... v-a cuprins somnul !
- Sa stiti ca o sa i-au masuri. Deja am si luat ! Nimeni nu o sa mai doarma...
- Pluton ! se adresa el la un pluton la intamplare. Fiecare sa asterne in scris ce s-a intamplat in aceasta noapte.
- Lasati ca o sa tina ei minte noaptea asta , toata viata lor...
- Sa nu fim asa de asprii. Poate somnul lor a fost fondat. Ceva l-a provocat.
- Sa mergem la camera unde era prizonierul...
Acolo dupa ce intra si presedintele , nu i se paru nimic suspect decat un singur obiect ii atrasese atentia. Un obiecta ca o funigena.
- Aha ! Uite si motivul ! Acesta o lua si dupa ce o studie, i-o dadu capitanului, spunand:
- Studiaz-o vreau un raport amanuntit la tot ce s-a intamplat aici.
- Studiaz-o vreau un raport amanuntit la tot ce s-a intamplat aici, facu si capitanul, dand-o la randul lui unui sergent.
- As vrea sa merg si in padure sa vad cu ochii mei ce s-a petrecut acolo.
- Desigur ! Dupa dumneavoastra...

Dupa ce se urcara intr-o masina toti trei, masina se puse in miscare fiind flancata la mica distanta, de alte doua. Dupa o jumatate de ora , ajunse-ra.
Dupa ce coborara toti trei din masina, restul drumului prin padure il facura pe jos, un lucru incomod si deloc la indemana presedintelui, si mai ales a capitanului.
Se vedeau urme clare de arsuri si copaci sau tufisuri dispuiate sau azvarliti cu totul din radacina. Ici colo se mai zareau urme de sange.
- Cate pierderi ati avut?
- 44 de soldati, dintre care trei sergenti , doi caporali.... un fruntas...
- Da bine, o sa treci si asta in raport.
- Ai inteles sergente?, treci totul in raport, se adresa el in urma lui, inferiorului.
- Dupa ce mai examina si poiana, unde Kurt isi asezase nava lui invizibila, spuse:
- Cum o asemenea nava nu a fost vazuta de nimeni. Are cel putin zece metri patrati.
- Nu stiu! O fi fost invizibila, isi dadu cu parerea capitanul.
- Invizibila ? Ce gluma mai e si asta ? Trece si asta in raport!
- Da desigur, facu sergentul, ne mai asteptand confirmarea capitanului.
Dupa ce facu un ocol poienii, acesta se declara multumit. Vazuse multe si destule. Se intoarse catre masini.
- Ai idee unde or fi disparut cei trei?
- Nu stiu, sa traiti!
- Ma gandeam eu ca o sa stii!...
- Tot eu trebuie sa aflu. La voi nimic nu merge ! Soldatul doarme in front cu arma in mana...
- Domnule presedinte, il intampina un civil la intoarcere, pe cand presedintele se afla aproape de o masina.
- Ei, cei ?
- Aparatele noastre l-au localizat pentru scurt timp. Cei trei s-ar fi indreptat catre litoral.
- Ei nu ma inebuni ! Li s-a facut de plaja. Cred ca vor sa faca o baie in mare...
- Si unde anume mai exact?
- Pe langa statiunea Neptun, plus 2 -3 Km...
- Aha ! Poi trimite cele mai bune trupe sa cerceteze tot tinutul de la Neptun pana la Mangalia si pana la Constanta, daca v-a fi nevoie,ca doar nu erau sa se evaporeze asa deodata...
- Am inteles!
- Stii ceva ! Tot nu am mai fost eu demult la mare. Hai de ma duceti si pe mine la mare. Ard de nerabdare sa bag pe cineva la apa...zise el uitandu-se cu subinteles la capitan. Acesta se facu iar mic. Sira spinarii i se aprinse iar. Incepu sa tremure. Dar presedintele se facu ca nu observa. Capitanul inghiti de cateva ori in sec. Nu mai avu curaj sa articuleze nici o silaba macar.
Dupa ce se urcara iar in masini, acestea demara in tromba. In mai putin de 20 de minute se aflau langa elicopter, care la apropierea presedintelui, i se puse deja in miscare elicea. Asa ca presedintele urmat de cei trei civili se urcara in elicopter, salutand pe capitan. Celelate doua il urmara la mica distanta, flancandu-l. Capitanul ramase stana de piatra si dupa ce elicopterul se pierdu in zare. Si chiar si dupa ce nu se mai auzi nici macar un zumzet. Il trezi de la visare un sergent, care raporta:
- Domnule Capitan , aveti raportul complect !
Acesta , aproape ca il smulse din mana, fara sa se uite la el, ramanand in continuare tot asa nemiscat. Sergentul se dadu cativa pasi inapoi si tot salutandintr-una se facu nevazut. Saracu Capitan Intreaga lui cariera era de acu compromisa. O sa se pensioneze mult prea devreme. Si el care visase. Da visase frumos la un vis care acu se sfarsise prost pentru el. Cuym mai avea sa dea cu ochii cu ea , cu copii lui, cu familia lui. Intr-un tarziu macinat de ganduri, nu prea bune, se lasa dus de propiile picioare in celula unde cu cateva ore in urma se mai afla complicele. Se aseza automat pe pat . Pentru prima oara constata si el starea patului. ` Oare cum or fi putand astia sa doarma pe un asemenea pat ?`, reflecta in gand capitanul.

msutaca

79 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2012, ora 01:52

Draga KARPOV,

Sa ma ierti, eu totusi cred ca Dumnezeu Te-a creat BINE ! Tu te-ai indepartat de El...astfel incit nici nu mai simti nevoia sa te rogi !

Dar daca te imbolnavesti de cancer ?! Daca te trezesti in fata unei primejdii de moarte, asa dintr-o data ?! Cui ceri ajutorul ?!
Stii ca in viata aceasta omul nu poate controla ce i se intimpla ! Este orb si nebun cel care pretinde ca poate acest lucru sa faca !
Si atunci nu este cumva mai bine sa incerci sa te apropii cu inima de Dumnezeu, Cel care a creat toate si pe toti, Cel care da Viata, Cel care tine Viata, Stapanul a toate cite sunt ?! Hristos cind a inviat stii ce a facut de fapt ?! El a invins moartea ! Nimeni altul nu a facut vreodata si nici nu va face vreodata acest lucru ! Stai putin si gindeste. Eu nu am interese ascunse ! Fereasca Dumnezeu ! Mie doar imi este Mila de un suflet pe care-l vad singur si neajutorat ! Un suflet care nu este constient ca se afla doar in vizita in aceasta lume !

DOAMNE AJUTA !

Mircea

DiscutiiFaraSens

95 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 3 Iunie 2012, ora 02:01

De la: msutaca, la data 2012-06-03 01:52:33Draga KARPOV,

Sa ma ierti, eu totusi cred ca Dumnezeu Te-a creat BINE ! Tu te-ai indepartat de El...astfel incit nici nu mai simti nevoia sa te rogi !

Dar daca te imbolnavesti de cancer ?! Daca te trezesti in fata unei primejdii de moarte, asa dintr-o data ?! Cui ceri ajutorul ?!
Stii ca in viata aceasta omul nu poate controla ce i se intimpla ! Este orb si nebun cel care pretinde ca poate acest lucru sa faca !
Si atunci nu este cumva mai bine sa incerci sa te apropii cu inima de Dumnezeu, Cel care a creat toate si pe toti, Cel care da Viata, Cel care tine Viata, Stapanul a toate cite sunt ?! Hristos cind a inviat stii ce a facut de fapt ?! El a invins moartea ! Nimeni altul nu a facut vreodata si nici nu va face vreodata acest lucru ! Stai putin si gindeste. Eu nu am interese ascunse ! Fereasca Dumnezeu ! Mie doar imi este Mila de un suflet pe care-l vad singur si neajutorat ! Un suflet care nu este constient ca se afla doar in vizita in aceasta lume !

DOAMNE AJUTA !

Mircea

Buna dimineata, imi place modul gentil in care v-ati expus parerea in asa fel sa nu deranjati pe nimeni, dar totusi nu cumva dintr-o gandire ca a dvs. a aparut mitul cu Dumnezeu? fiindca din pacat e mai usor sa crezi in Dumnezeu decat in tine. Sa ne gandim logic de cate ori cand un om este diagnosticat cu cancer aproprierea de Dumnezeu il vindeca si cum? sper sa apreciati faptul ca am scris Dumnezeu cu litera mare cand pt. mine El e tot una cu mos craciun.

All yet unknown good senses, are hiding deeply in nonsenses.
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2012, ora 10:15

Clar ma mut la Galati, ca in Bucuresti nu exista bani imprastiati pe jos, nici macar metalici, darmite din astia care-ti vin la picior ca niste catei dresati Dar o sa umblu in alta zona, sa nu ne certam pe aceeasi bani

...interesant mi se pare ca te rogi sa gasesti si gasesti, fara discutie, dar mai tare e faptul ca incepi sa precizezi si zona in care sa fie plasati

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2012, ora 10:18

De la: DiscutiiFaraSens, la data 2012-06-03 02:01:27

DOAMNE AJUTA !

Mircea

Buna dimineata, imi place modul gentil in care v-ati expus parerea in asa fel sa nu deranjati pe nimeni, dar totusi nu cumva dintr-o gandire ca a dvs. a aparut mitul cu Dumnezeu? fiindca din pacat e mai usor sa crezi in Dumnezeu decat in tine. Sa ne gandim logic de cate ori cand un om este diagnosticat cu cancer aproprierea de Dumnezeu il vindeca si cum? sper sa apreciati faptul ca am scris Dumnezeu cu litera mare cand pt. mine El e tot una cu mos craciun.

dar, spune-mi te rog : DE CE DESPARTI Increderea in tine de Dumnezeu ? nu pot merge impreuna, ca eu asa as zice !?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2012, ora 10:23

De la: _Ingrid, la data 2012-06-03 10:15:07Clar ma mut la Galati, ca in Bucuresti nu exista bani imprastiati pe jos, nici macar metalici, darmite din astia care-ti vin la picior ca niste catei dresati Dar o sa umblu in alta zona, sa nu ne certam pe aceeasi bani

...interesant mi se pare ca te rogi sa gasesti si gasesti, fara discutie, dar mai tare e faptul ca incepi sa precizezi si zona in care sa fie plasati

eu ii zic Banutzul zilei acestui banut pe care-l gasesc si eu mereu ....e o chestie si asta !

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2012, ora 11:31

De la: _Ingrid, la data 2012-06-03 10:15:07Clar ma mut la Galati, ca in Bucuresti nu exista bani imprastiati pe jos, nici macar metalici, darmite din astia care-ti vin la picior ca niste catei dresati Dar o sa umblu in alta zona, sa nu ne certam pe aceeasi bani

...interesant mi se pare ca te rogi sa gasesti si gasesti, fara discutie, dar mai tare e faptul ca incepi sa precizezi si zona in care sa fie plasati [/quot

Poi sa stii ca ai mare dreptate. Cat am stat in IC Frimu , nu prea se inghesuia prea multi sa arunce cu banii in caini. Dar decand m-am mutat aici la capatul `lumii` cum zic eu, aici ploua cu bani. Bani , multi bani...Cred ca daca mi-as lua un scaunel si m-as posta in mijlocul pietii, ar fi imposibil sa nu plec cu o suma frumusica. In dauna pagubitiilor. Mai glumesc si eu...

Dar hai sa va spun si povestea cu pariurile mele. Intr-o zi complectez de acasa o ciorna cu 12 meciuri. Scriu in prima faza ce-mi tuna prin cap. Pun vreo 3 de 2 unul fiind la Zareagoza, si altele. Total 6 duble si 6 solisti. Biletul a costat 6,4 lei. Ma duc si-l pun. Cand ajung acasa reiau iar meciurile puse cu clasamentul in fata. Cand consultand clasamentul constat ca doua meciuri erau in opinia mea ca si pierdute. Cei 2 de 2 din cei 3. Imi zic : ` Gat am pus=o si cu biletul asta pe ziua de azi. S-au dus banii iar.` Cand seara constat cu bucurie ca imi iese si cei trei de 2 si toate meciurile. Ce e drept nu am prins decat patru dyuble mai grase din doua si restul solisti Asa ca din maximul de 39 de mil la care era castigul probabil si maxim, in urma calcului am constat cabiletul era castigator cu sum de 21 de mil. Ma duc vesel la agentie, - nu spun unde - ca e beker-, si ii dau biletul. O aud ca murmura ceva de 20 de milioane si imi spune ca aceasta suma este impozitata cu 25 % de la 6 mil. Ridic din umeri ca accept din partea mea. Imi da in final 14 mil. Ii iau cu toate ca in prima faza m-i s-au parut putini. Ma duc acasa. A doua zi nu era cea de atunci ci colega. II spun si ei versiunea mea. Dupa inca doua zile ma duc iar acolo. Era tot colega ei. Aceasta cu scuzele de rigoare in apararea ei, imi povesteste ca de fapt suma totala dupa impozitare era 16 mil si nu 14 aproximativ. Cum era aproape de schimbarea de tura, apare si doamna in cauza. Aceasta nici nu intra bine pe usa, cand la vederea mea , se opreste la masa mea si imi spune :`
- Va rog sa ma scuzati nu m-am uitat bine pe monitor. In loc sa ma uit sus la intreaga suma m-am uitat jos unde era deja impozitata. Asa ca mai trebuie sa va mai dau inca 3 mil.` Eu am tata bolnav si nu-mi trebuie`Si asta, imi spune ea, in urma `casei` pe care o facuse seara. Nu ii ieseau cele 3 mil ale mele. Ca dupa aia sa-si dea seama cand a vazut biletul meu. Trebuie sa va mai spun ca mi s-a dat cei 14 mil fara chitanta , fara semnatura fara complectarea biletului. Iar eu impins de val nu am mai reactionat. Nu in fiecare zi castigi 16 mil.Dar e bine si asa. mai sunt si oameni cinstiti pe lumea asta...

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2012, ora 18:09

In jurul orei 8 cateva elicoptere survolau deja , statiunile de pe litoral. Unul o luase in sus spre Neptun in timp ce altul se indrepta catre Mangalia. Al treilea se indrepta spre Constanta.
Elicopterul in care era presedintele se abatu la statiunea de la Mangalia. Cativa turisti curiosi le urmareau dansul pe cerul albastriu ce-l aprinse la orizont soarele. Cand se afla deasupra statiunii , elicopterul cu presedintele cobora lin, starnind o mare vantoasa. Si pentru ca nu gasi loc langa hotel , se aseza cuminte intr-o parcare. Unii curiosi ii urmareau. La inceput nu intelesera mare lucru. Credeau ca se filmeaza vreo scena. Nici pe presedinte nu-l cunoscura. Dupa ce cobora si el din elicopter insotit de cei trei, dadura navala in hotel. La receptie se interesa unul din oamenii lui, care mai stiau o buchie de romana.
- Buna dimineata , sar ! Nu au fost aici trei domni care s-au cazat aici la voi ?
- Ba au fost . dar nu s-au cazat. Cred ca sunt in incinta statiunii la vreo procedura.
- Ce e ? intreba presedintele.
- Cica au fost vazuti aici si zice ca ar fi la vreo procedura.
- Procedura ?
- Da ! Un fel de tratament balnear , il lamuri unul din oamenii lui.
- Aha ! , facu sec presedintele. Ce mai stati rascoliti statiunea cm cu cm . II vreau vii ...
- Si daca riposteaza zise al doilea ducandu-si intr-un gest reflex mana la buzunarul din interiorul hainei.
- Atunci morti daca nu se poate alfel. Sa incepem cu parterul.
Cei patru se duse la fiecare usa sa intrebe de ei. Cand ajunsera la usa unde se faceau diadinamicile, asistenta ii lamuri.
- Au fost aici doi dintr-e ei. Dar au plecat in alta parte. Nu as putea sa va si spun unde sunt acu .
- Dar in mod normal unde i-as mai putea gasi , intreba unul din ei, pe asistenta.
- Poi ori la bai de namol, ori la sala de gimnastica...
- Da e clar hai acolo!
Se napustira si la sala. Acolo cativa bolnavi isi faceau cu consticiozitate exercitiile. La vederea strainilor seful salii se apropie de ei.
- Cu ce va pot fii de folos?
- A fost aici mai inainte la dumneavoastra , doi sau trei oameni suferinzi ?
- Da a fost unul. Numai unul suferea. Cand am vrut sa-l masez la mana, ca face parte din procedura, m-a refuzat. A zis ca numai trebuie, ca s-a vindecat si pleaca acasa. Chiar m-am si mirat: `Cum sa se faca bine numai dintr-o sedinta...`
- Si acu unde sunt ?
- Poi eu stiu ? Daca nu s-au mai dus la alte procedee, cred ca au plecat deja.
- Cum sa plece ? Unde sa plece ? interveni si presedintele nervos, care pricepu cum stau lucrurile, chiar daca nu cunostea prea mult romana. Cei trei ridicara din umeri, drept raspuns.
- Tu ce stai da o fuga la celelate proceduri. Tu dute in spatele hotelului. Nimic sa nu-ti scape. Iar tu ma astepti la elicopter. Poate le vine ideea sa plece cu el. Dupa cateva minute , ce presedintelui , i se parea ca trecuse ceasuri intregi, se infatisa si al treilea din statiune.
- Am luat toate usile la rand. Nu am gasit pe nimeni. Nimeni nu i-a vazut macar.
- Ma asteptam la un asemenea raspuns. Hai afara cred ca aici am terminat !
Iesira val-vartej afara, spre stupoarea clientilor aflati in hol.
- Da ce e draga, dau turcii?
- Ei au venit teroristii draga , nu vezi?
- Ba se toarna o scena de film american , isi dadu cu parerea un altul.
- De unde stii tu draga ca e american ?...
- Vai draga se toarna film si eu , nici coafata nu sunt... nu o am asa de frumoasa. Cum o sa apar eu in scena....
- Lasa ca esti frumoasa si asa. Tot nu te mai i-a nimeni...
- Ia uite , cine vorbeste! Cand eram tanara iti paream buna... Acu gata ?
- Hai mama, lasa ca si asa au plecat.
In acest timp presedintele insotit de oamenii lui parasira hotelul si se urcara in elicopter.
- Crezi ca ii putem urmarii?
- Daca capitanul de la statiunea Herculane si-a facut treaba sunt ca si ai nostrii.
- Foarte bine porniti aparatul de scanare. Ii vreau vii ai inteles!
Dupa cateva manevre si piuituri aparatul arata ca nu ar fi parasit hotelul.
- Domnule sunt in hotel . Nu au parasit inca hotelul.
- Si acu spui! Pune aparatul la sol. O sa dau eu insumi o raita iar in el.
Cum puse la sol elicopterul, presedintele inarmat cu aparatul de scanare in mana urca iar cele cateva trepte de la intrare. In usa se lovi de niste oameni.
- Scuze I am sorry...
- Nu face nimic...Nici macar placere ,comenta unul din ei.
Aparitia iar in hol a presedintelui , starni iar o alta serie de discutii care abia se stinsera.
- Uite draga ca a venit ala frumos inapoi. Ce spuneai ca au plecat .
- Domnule draga ma filmati si pe mine. Abia astept sa apar si eu la stirile de la Pro TV.
- What ?...zise presedintele si fara sa mai tina seama de protestele si dorintele femeii, se indrepta cu pasi repezi dupa urma semnalului. Cand acesta se opri in fata unei usi cu un insemn de `gentelman`.
- Aha aici sunteti ?
Si dadu buzna inauntru. In anticamera un ins isi facea de lucru la un vas de toaleta. Un altul se stergea de zor pe maini.
- No movement, he made prezident.
- Hand on head!
Cei doi isi lasara ocupatia balta. La unul ii cazu pantalonii pe jos , dezvelindu-i coapsele si culoarea rosie a slipului.
Mai mult facura asta din instinct involuntar, semn ca se uitara prea mult la astfel de scene dein filmele americane. Alfel nu stiu cum intelesera.
- Face to the wall!
Chiar daca nu intelesera mare lucru acestia se supura mecanic fara sa cracneasca. Cel cu pantalonii in vine , isi exprima dorinta de a sii ridica. Dar presedintele il opri.
- `Leave pants and empty pockets...`
- Domnule ! indrazni cel cu pantalonii in vine, noi ne faceam si noi treaba pe aici... Ce aveti cu noi?
- `Mouth ! Remove all your pochets`
Cei doi se uitara pe furis unul la altul si la cel din spatele lor. ` Ce o fi cu asta a inebunit ?`
- Get down! Unfold the legs!
- Ce are asta e nebun ? indrazni unul din ei. Si pentru ca ei nu pricepura ce li ceruse presedintele, acesta ii tranti cu fata in jos la podea, ce nu prea mirosea a micsunele. Presedintele se ocupa de ei buzunarindu-i In timp ce il buzunarea si pe cel cu slipul dezvelit, isi facu aparitia si unul din oamenii lui. Din pacate traducatorul. Cand ii vazu in starea umoristica in care se aflau cei doi, cel in cauza il apuca rasul.
- Ce faceti domnule?
- Ii perchezitionez, nu vezi ?
- Poi ...da se vede...zambi mai tare amuzant celalalt.
- Si nu te mai uita ca milogul in traista. Tradu-le ce iti spun , ca vad ca astia se lasa greu. Cred ca nici romana nu o stiu. ( ` I think not know any Romanian language`...)
- Ba santem romani , indrazni unul din cei doi de pe jos. Intelegand cuvantul de `romanian`.
- Shut up !
- Ce sa le zic domnule?
- Intreabai, unde le este racheta , nava sau cu ce or fi venit , ca doar nu au aparut din senin...
Interpretul se supuse. Cand auzi ce vrea presedintele, cei doi se pornira intr-un cor de hohote de ras.
- Ce le-ai spus imbecilule, de rad asa?
Dar el ridica din umeri. Nici el nu intelegea ce motiv de ras era aici. Asa ca continua fara acordul presedintelui sa-i interogheze mai departe.
- Sa ne scuzati dar , domnul vrea sa stie daca sunteti de aici sau din alta galaxie?
La auzul acestei intrebari cei doi nu se mai putura stapani de atata ras. Radeau asa de tare ca cel cu pantalonii in vine , nu mai tinu cont de pozitia lui
- Domnule am inteles acu. Suntem si actori si spectatori fara voie, la vreun film ceva...?
- Nu , Din pacate sunteti in ipostaze de infractori.
- Macar lasati-ne sa ne ridicam in picioare...
- Bine ridicati-va !
- Ce le-ai spus ? se arta curios presedintele , vazand ca cei doi incearca sa se ridice in picioare. Cel in cauza cu pantalonii se chinuia de zor sa si-i ridice, care ca un facut nu voiau deloc. Pana la urma accepta discutia , tinandu-se cu o mana de ei.
- Domnule cred ca e o confuzie, incerca si al doilea. Noi eram si noi aici in trecere dupa cum vedeti...
- Intreabal unde e `transmitatorul`?
- Care ... a aa! ...
- Unde va este aparatul de semnalizare? Nava si ce intentii aveti cu noi aici?
- Domnule de cate ori sa va repet. Noi eram numai in trecere pe aici...
- Nu cred ca o sa scoatem ceva de la ei, isi dadu cu parerea interpretul.
- Da aaa! Lasa ca o sa spuna ei tot. Du-i la elicopter.
- Escortati de cei doi , trecura prin sala unde cateva femei atrase de galagie coborara si ele jos. In timp ce cei doi de la WC , defilau prin fata lor, cel cu pantalonii scapa fara voie pantalonii lasandu-se admirat intr-un cor de admiratie. Nu stiu daca culoarea rosie a slipului , era de vina.
- Stiti , facu una din ele , daca aveti nevoie de actori ambulanti ma ofer cu placere...
- Fu....you!
- Vai draga ce mitocani , astia. Nici un film nu-s in stare sa faca...
Ajunsi mai mult pe sus cei doi fura urcati cu forta in elicopter. Dar presedintele uitandu-se iar pe aparatul de scanare vazu cu surprindere ca acesta arata ca cei doi ar fi tot in hotel. Exasperat alerga inapoi si se duse direct la WC. Cateva pozitionari ale apartului , il lamurii. Sonda era in WC.

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 5 Iunie 2012, ora 00:09

DOAMNE AJUTA !

Mircea

hmm.. daca te imbolnavesti de cancer? Si ce? Dumneata consideri ca asta reprezinta o scuza valabila sa abandonezi ratiunea? E drept ca multi oameni considera asa.
Un om cu capul pe umeri insa, isi pune speranta, intr-un asemenea caz, in medicina si cercetarea medicala, care - cu toate ca nu pot rezolva orice - au dovedit macar ca pot rezolva unele lucruri.
Iar dumneata vorbesti de povesti cu spiridusi.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 5 Iunie 2012, ora 01:20

Nu stiu cum e cu gasitul banilor pe jos, la voi sau la atii.
Dar eu de cite ori m-am gindit sa gasesc bani pe jos. Sau m-am rugat, Nu mai stiu exact.
Stiti ce s-a intimplat?
Intii am pierdut eu, si apoi am gasit ceva mai putin. Deh dobinda sau impozitele....stradale....
Asa ca m-am lasat de asta.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 5 Iunie 2012, ora 08:37

De la: nastasemihail, la data 2012-06-05 01:20:58Nu stiu cum e cu gasitul banilor pe jos, la voi sau la atii.
Dar eu de cite ori m-am gindit sa gasesc bani pe jos. Sau m-am rugat, Nu mai stiu exact.
Stiti ce s-a intimplat?
Intii am pierdut eu, si apoi am gasit ceva mai putin. Deh dobinda sau impozitele....stradale....
Asa ca m-am lasat de asta.

Cine seamana gaseste.................!

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 5 Iunie 2012, ora 16:56

Poate vreti sa ne mai amintim si de ....`Titanic`...
Apoi ma duc si eu...
Da unde o pornis?
Ma duc la prefectura . Am uitat sa incui niste documente.
Se duce sa citeasca ziarul in gradina publica...parca nu �l stiu eu...
- I-a`sculta Spirache !
- Hmmm ? Ce-i?
- Da cum dracu iti mai vine sa umbli cu pleasca aia de palarie in cap...
- De trei luni de zile ii tot spun sa-si i-a o palarie noua. Nu vrea ...zau asa !
- Zau tata , ai putea sa-ti ei o palarie ca lumea.
- O palarie noua costa 2-3 sute de lei...
- Lasa-te de tutun si fa economie...
- Traiane , da-mi un chibrit sa-mi aprind tigara...
- Da poftim...
- Daca va ie rusine cu mine o sa ma plimb cu capul gol, ca tot e cald afara...
- Ai si mutra s-o faci pe englezul...
- Da-mi palaria sa ti-o scutur putin...tata...
- Lasa tata...Lasa...ca nu ma alege nimeni...
- La revedere !
- La revedereee !....
- Bine ca s-a dus ca ne tinea din treaba...
- Mi-a iesit !
- Ei Ce ?
- Mi-a iesit pasenta. Bucurativa!
- Despre ce ai dat mama ?
- Despre unchiut-u Tache , ..In legatura cu drumul lui...
- Ne asteapta o veste pe drum de seara...Dar de bani in casa ... Bucurie mare ... De la drum lung...( veselie generala).....
- Cu Tache nu-i a buna....
- Cand o muri unchiulk Tache , o sa-mi cumpar din mostenirea mea , o bicicleta cu frana pe patru roti....
- Si eu ma las de fotbal si ma apuc de ceva mai serios...De curse de cai...
- Ei voi glumiti , dar eu ma gandesc serios.
- Ce o sa ne facem cand ne-om pomenii asa dintr-o data cu atatia bani....
...

Uite vine tata...
Aha ... Buna seara !
Buna seara tata...Iar nu ma simt bine ma duc la mine in odaie...
- Da ce ? Ce are ?...E bolnava?
- Nuuuu...E eeee ... Numai obosita.
- Ei !, da ce vad ? Ti-ai luat palarie noua...S-o porti sanatos !
- Iti place ?
- E foarte frumoasa. Cat ai dat pe ea ?
- Mult !, mult si m-am si pacalit.
- Cum te-ai pacalit?
- Ei m-am dus la Mageanu de unde cumpar eu de 20 de ani. Ma cunoaste ! ca am luat cinci palarii in intervalul asta . Am facut socoteala ca o sa ma serveasca bine. Ei cat crezi ca mi-a luat pe ea?
- ?!?
- 400 de lei !
- Enorm !
- Enorm , ne enorm, ce era sa fac ? Am luat-o. Ca sa scap de gura voastra.
- Te superi degeaba . Ai luat-o E nu-i nimic ! sa fii dumneata sanatos.
- Cum nu-i nimic ? Este ! ca trei case mai sus la Stanciulescu , am vazut una la fel cu 300 de lei. Sa inebunesc nu alta !
Te superi degeaba ! Ei acu ai luat-o , te-ai pacalit , esti bun de cinste.
- Eeei! ,...am facut si cinste ce crezi ca am scapat? Poi cum am trecut de Stanciulescu, si amarat cum eram , ma intalnesc cu Tanasescu de la `fisc `si Savian de la `Masuri si Greutati`.
- Iha
- Ei, he , he ! So porti sanatos nene Spirache ! , zice Trebuie sa o uzi imediat ca alfel ii putrezeste captuseala.
- Ei ce era sa fac? M-am dus cu ei la aperitive si am dat 100 de lei in cap. Eu am mancat numai o maslina din toata afacerea asta.
- Da ce imi e mai necaz, e ca in loc sa ma incurajeze de palarie , mai rau m-au descurajat.
- Ei cum asa ?
- Poi m-au intrebat cat am dat pe ea? Si ce m-am gandit ? daca le spun ca am dat 400 la Mageanu , cand se gaseste la fel cu 300 la fel la Stanciulescu , o sa zica aia ca sunt prost. Si atunci ca sa scap le-am zis ca am dat 300 de lei .
- Ei si ?...
-Tanasescu a inceput numidecat cu gura. `Iiii , te-ai ars nene Spirache`. Te-a pacalit ! De la cine ai luat-o?
- De la Stanciulescu , zic eu.
- Ei poi vezi ? Sa mergi cu mine la mageanu si daca nu iei aceeasi palarie cu 200 de lei , sa nu-mi zici mie -Tanasescu!
Intra Miza.
- Miza ! Si-a luat tata palarie !
- Aaaa !
- Uite ce bine ii vine!
- Nu e urata ! Cam demodata , da in sfarsit tot are fason de palarie !
- Cat ai dat pe ea ?
- 200 de lei si ca am gasit o ocazie , ca altminteri , nu luam fara 400.
- Ce ocazie ? Cu banii astia puteai sa iei noua ! Nu face nici 100 de lei . Te-a pacalit! Ti-a batut joc de dumneata ! De la cine ai luat-o?
- De la ...hmmm...de la Mageanu !
- Ei poi sigur! , daca te duci s-o iei de la Mageanu? Singurul palarier bun e Stanciulescu! Uite ca vine si mama !
- Bine ca a dat Dumnezeu ! Ei asa da ! Unde sa scriu ca te-ai hotarat sa-ti iei palarie...Si sa stii ca nu-ti vine asa de rau !
- Ei ...bine ca-ti place si ca esti multumita.
- Cat ai dat pe ea?
- 100 de lei. 100 de lei draga .O adevarata pomana...
- Ei asta-i ! da unde vezi tu ca e pomana? Nu-i pomana deloc! E chiar foarte scumpa ! De la cine ai luat-o?
- De la... aaa... de la Stanciulescu ! ca el vinde mai ieftin. Stanciulescu ! Speculantul ordinar ! Trebuia sa iei de la Mageanu !
- Ei acu ...pentru un pol , doi...
- Poi sigur ! Ca noi avem fabrica de bani ! Treaba ta ! sa vezi ce o sa zica mama , cand o auzi ca ai dat atat pe palarie.
- Mama, mama...
- Mama , si-a luat Spirache palarie !
- Ei taci !
- Nu-i vine rau si nici nu e urata.
- E verde ? sau mi se pare mie ? I-a aprinde lumina maica , sa o vad mai de aproa
- Verde , verde...
- Da cum iti vine om batran cu o casa de copii sa umbli cu o palarie verde in cap ? Asta e palarie de taran ! Cat ai dat pe ea ?
- Gratis mama soacra, gratis!
- Cum ?
- Poi mi-a dat-o subprefectul de la fratele lui avocatul ,care a murit saptamana trecuta. Dar e noua de tot. Ca nici nu a avut vreme s-o poarte ca amurit prin surprindere...
- Ptiu ! Batate Dumnezeu, Domane iarta-ma ca asa imi vine sa �ti zic. Trebuie sa fi tu ca sa-ti inchipui, ca eu o sa-ti permit sa porti palariile mortilor. Sa nu te prind cu ea in cap, ca te dau afara din casa! Eiiii!...

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 5 Iunie 2012, ora 17:11

Saracu nea Spirache ! Dupa ce a dat si o groaza de bani pe ea, nici s-o poarte nu are noroc. Restrictie de le soacra. Mai bine venea la noi la talcioc, ca o lua precis mai ieftin...Poate chiar cu 100 adica 10 de-a nostrii...

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 5 Iunie 2012, ora 17:20

De la: Yorick, la data 2012-06-05 00:09:50

DOAMNE AJUTA !

Mircea

hmm.. daca te imbolnavesti de cancer? Si ce? Dumneata consideri ca asta reprezinta o scuza valabila sa abandonezi ratiunea? E drept ca multi oameni considera asa.
Un om cu capul pe umeri insa, isi pune speranta, intr-un asemenea caz, in medicina si cercetarea medicala, care - cu toate ca nu pot rezolva orice - au dovedit macar ca pot rezolva unele lucruri.
Iar dumneata vorbesti de povesti cu spiridusi.

iate-te ! chiar m-am gindit la tine si-mi facusem planul sa vad daca nu cumva ti-ai gasit prieteni pe facebook si ai devenit si tu o "fosta membra 9 am "!

msutaca

79 mesaje
Postat pe: 5 Iunie 2012, ora 17:25

Draga "Karpov",

Cam ce inseamna pentru tine "normal" ?! Cumva rob al patimilor care-i dicteaza, obliga pe om la facerea de rau ?! Il conduc spre cchinurile vesnice ?! Aceasta este pentru tine "normal" ?!

Oamenii uita ca sunt trecatori in viata aceasta si traiesc ca si cum ar trai vesnic aici !

Trebuie sa-ti reamintesc niste lucruri simple si perfect adevarate: intr-o buna zi, nu stie nimeni cind si cum, tu (si eu si fiecare om care este in viata, bineinteles) vei pleca din lumea aceasta cu miinile goale, vei muri ! Tu (si eu si fiecare dintre noi) te vei trezi fata in fata cu moartea ! Infricosatoare clipa ! Si atunci, crede-ma ca nu vei mai putea omeneste sa vorbesti, sa te misti, sa faci nimic absolut pentru a te apara. Vei cauta Scaparea...in inima ta ! Vei afla in ea exact ceea ce aduni acum ! Acum ai libertatea sa aduni acolo Dragoste, Mila, Bunatate, Iertare, Pace si alte virtuti. Ai libertatea sa dobindesti Sprijinul pe care o sa-l cauti in ceasul mortii !
Totodata ai libertatea sa aduni in inima ta rautate, neiertare, invidie, ura si altele ca acestea. Si daca faci astfel, atunci la acestea vei cauta scapare in ceasul mortii tale ! Sufletul tau va fi intr-o groaznica zbatere, inclestarea cu moartea ! De o parte vor sta Ingerii Domnului iar de cealalta parte vor sta diavolii care vin sa-ti ia sufletul. Daca ai trait cu Dumnezeu, daca ai avut credinta si Dragoste, daca ai facut faptele credintei si ale Dragostei, atunci Ingerii Domnului vor indeparta pe diavoli si vor duce sufletul tau la Dumnezeu ! Daca insa ai facut faptele ne-credintei, atunci Ingerii nu se vor apropia si diavolii vor lua sufletul pentru a-l duce in focul si chinul vesnic...FEREASCA DUMNEZEU ! Acum tu trebuie sa faci alegerea !
BUNUL DUMNEZEU SA TE BINECUVINTEZE !

Mircea

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 5 Iunie 2012, ora 18:16

De la: msutaca, la data 2012-06-05 17:25:28Draga "Karpov",

Cam ce inseamna pentru tine "normal" ?! Cumva rob al patimilor care-i dicteaza, obliga pe om la facerea de rau ?! Il conduc spre cchinurile vesnice ?! Aceasta este pentru tine "normal" ?!

Oamenii uita ca sunt trecatori in viata aceasta si traiesc ca si cum ar trai vesnic aici !

Trebuie sa-ti reamintesc niste lucruri simple si perfect adevarate: intr-o buna zi, nu stie nimeni cind si cum, tu (si eu si fiecare om care este in viata, bineinteles) vei pleca din lumea aceasta cu miinile goale, vei muri ! Tu (si eu si fiecare dintre noi) te vei trezi fata in fata cu moartea ! Infricosatoare clipa ! Si atunci, crede-ma ca nu vei mai putea omeneste sa vorbesti, sa te misti, sa faci nimic absolut pentru a te apara. Vei cauta Scaparea...in inima ta ! Vei afla in ea exact ceea ce aduni acum ! Acum ai libertatea sa aduni acolo Dragoste, Mila, Bunatate, Iertare, Pace si alte virtuti. Ai libertatea sa dobindesti Sprijinul pe care o sa-l cauti in ceasul mortii !
Totodata ai libertatea sa aduni in inima ta rautate, neiertare, invidie, ura si altele ca acestea. Si daca faci astfel, atunci la acestea vei cauta scapare in ceasul mortii tale ! Sufletul tau va fi intr-o groaznica zbatere, inclestarea cu moartea ! De o parte vor sta Ingerii Domnului iar de cealalta parte vor sta diavolii care vin sa-ti ia sufletul. Daca ai trait cu Dumnezeu, daca ai avut credinta si Dragoste, daca ai facut faptele credintei si ale Dragostei, atunci Ingerii Domnului vor indeparta pe diavoli si vor duce sufletul tau la Dumnezeu ! Daca insa ai facut faptele ne-credintei, atunci Ingerii nu se vor apropia si diavolii vor lua sufletul pentru a-l duce in focul si chinul vesnic...FEREASCA DUMNEZEU ! Acum tu trebuie sa faci alegerea !
BUNUL DUMNEZEU SA TE BINECUVINTEZE !

Mircea

Cel care iti raspunde este "Yorick" , nu "Karpov". Fiind un forum public se poate intampla sa intervina si altcineva in discutie, in afara celui caruia i-ai adresat intrebarea initiala.

Sintagma folosita de mine este "om cu capul pe umeri" (in sensul : om care isi foloseste ratiunea) si nu "om normal". Normalitatea este un concept cam vag, adesea, deoarece se raporteaza de regula la majoritate. Majoritatile nu sunt o garantie a corectitudiniii unei idei. Ceea ce are importanta este argumentatia adusa in sprijinul unei idei, indiferent cat de putini sunt acei oameni care o inteleg.
Lasand asta la o parte, ar trebui sa fii mai atent la ceea ce spune interlocutorul , pentru a raspunde la acele lucruri , si nu la unele inchipuite de tine. Spre exemplu, de unde oare ai ajuns la concluzia ca - in acceptiunea mea - "om normal" ar putea sa insemne :

"Cumva rob al patimilor care-i dicteaza, obliga pe om la facerea de rau ?! Il conduc spre cchinurile vesnice ?! "

Nimic din ceea ce scrisesem nu iti permitea sa sari la o asemenea concluzie. Pe de alta parte, "chinurile vesnice" nu-s decat un basm in care crezi dumneata, iar eu nu am nici cea mai mica legatura cu asta. Ca sa te lamuresc mai bine: conform doctrinei islamice (daca ar fi adevarata) dumneata te indrepti catre chinurile vesnice. De ce? Pentru ca nu il cinstesti pe Alah, ci esti pacalit de falsa religie a crestinismului. (Repet - acestea sunt spuse din perspectiva islamica, daca ar fi sa-i dam crezare).
Ei bine, observi cat de putin te ingrijoreaza acea perspectiva islamica? Stii de ce nu o iei in seama? Pentru ca nu crezi in ea. O consideri un basm. O fantasmagorie.
Trebuie sa iti dai seama ca crestinismul nu reprezinta decat aproximativ 33% din populatia globului. RESTUL de 67 % considera crestinismul o fantasmagorie, intocmai cum dumneata consideri islamul o fantasmagorie. Iata motivul pentru care acele "chinuri vesnice" cu care ma ameninti dumneata nu sunt decat o poveste cu bau-bau, pe care nu o poate lua in serios un om cu capul pe umeri. Dumneata te afli intr-un labirint al propriei indoctrinari si nu intelegi ca cei din afara labirintului nu au nici un motiv sa se teama de desenele pe care le vezi dumneata pe peretii labirintului.
Teama de moarte e aproape general umana. Dar asta nu e un motiv sa cazi in misticism. Asta e o scapare, o gaselnita a celor slabi de inger.
Mark Twain spunea: "nu ma tem de moarte. Am fost mort vreme de mii si mii de ani , si nu am suferit nici cel mai mic neajuns din aceasta pricina".
Dumneata imi vorbesti de ingeri si diavoli care stau sa imi ia sufletul, fara sa te gandesti nici o clipa ca astea sunt notiuni lipsite de substanta pentru mine. La fel de bine as putea sa iti zic ca te pandeste o ceata de vampiri dupa un colt, ca sa iti suga sangele. Da' are vreo importanta? Daca nu crezi in vampiri, acea amenintare devine hilara. Iar dumneata nu intelegi ca si ingerii si diavolii dumitale sunt la fel de hilari. Pentru ca dumneata esti in labirint, iar eu nu.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 5 Iunie 2012, ora 18:29

deci zici ca " Iesirea din labirint" s-a produs la tine ? ok, daca tu crezi asta ! dar, ca si-n cazul altor religii , nu ca le crede crestinul fantasmagorii si d'aia nu se teme de ele - ci ca sunt in Eroare - asa cred si eu despre tine : ca te amagesti crezind asta !....dar, e dreptul tau sa Crezi ce vrei !

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 5 Iunie 2012, ora 19:20

De la: gabigabi2, la data 2012-06-05 18:29:58deci zici ca " Iesirea din labirint" s-a produs la tine ? ok, daca tu crezi asta ! dar, ca si-n cazul altor religii , nu ca le crede crestinul fantasmagorii si d'aia nu se teme de ele - ci ca sunt in Eroare - asa cred si eu despre tine : ca te amagesti crezind asta !....dar, e dreptul tau sa Crezi ce vrei !

Inca o data, ma vad nevoit sa ma repet:

Nu are importanta nici ce crezi tu despre mine, nici ce cred eu despre tine. Are importanta felul in care argumentam ceea ce credem. Acest lucru se pare ca nu reusesti sa il intelegi.

Exista o infinitate de posibile "crezuri" pe care le-ar putea avea X sau Y. Exista posibilitatea ca eu sa fiu diavolul si sa va amagesc cu logica mea. Cum ai putea sti ca nu-i asa? Poti dovedi ca nu-i asa?
Insa eu spun ca e ABSOLUT NECESAR sa ai un motiv bine intemeiat ca sa crezi una ca asta.
Draga Gabi, voi incerca sa te lamuresc asupra unui concept stiintific: ipoteza nula.

Ipoteza nula descrie acea stare a lucrurilor care este acceptata ca stare de baza, in lipsa altor dovezi. In drept, ipoteza nula este prezumptia de nevinovatie. Orice om este socotit nevinovat de o fapta pana cand este DOVEDIT ca fiind vinovat.
Spre exemplu : sa zicem ca am vrea sa stim daca renii pot zbura. Care ar fi, dupa parerea ta, ipoteza nula? Ai doua posibilitati:
1) ipoteza nula este : renii NU zboara
2) ipoteza nula este : renii zboara
Aceasta este o dihotomie adevarata, in sensul ca daca una dintre propozitii este adevarata, cealalta trebuie in mod necesar sa fie falsa. Nu pot fi ambele adevarate simultan.

Dupa raspuns, voi continua cu ceea ce as vrea sa spun.

Pagini: << 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
Mergi la: