Info
x
Remember. din poezia universala de dragoste.
|
Fosta membra 9am.ro 7124 mesaje Membru din: 7/02/2013 |
Postat pe: 10 Iunie 2013, ora 13:40
Palidă umbră
de Alexandru Macedonski Palidă umbră, care mister Unul spre altul mereu ne-atrage? Vrem de sub farmec a ne sustrage Și dăm de-aceeași forță de fier. Palidă umbră, care mister? Fost-am vreodată îngeri frumoși Uniți pe-albastrul largului spațiu? O voluptate fără nesațiu Ne face ochii mai luminoși. Fost-am vreodată îngeri frumoși? Sau împreună ars-am în iad? Coboară-n suflet de-ți amintește... Al meu ce-mi spune e că iubește, Și dacă suntem îngeri ce cad, De ce n-am arde ș-aici ca-n iad? Palidă umbră, reflex bizar În care s-află iadul și raiul, Cu unul arde-mi repede traiul, Cu altul aripi urzește-mi iar, Palidă umbră, reflex bizar.
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' Nicolae Iorga
|
|
Fosta membra 9am.ro 939 mesaje Membru din: 4/11/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 10 Iunie 2013, ora 23:29
De la: Daphne, la data 2013-06-08 18:22:16 Frumoasă poezia, lăudabilă incercarea ta de a reda simțămintele poetului. Dar e foarte greu de a incerca o traducere, respectând ce a vrut să comunice poetul dar mai ales normele unui sonet, a versificatiei cu rimă. Iată și incercarea mea: Pasărea colibri, regina pe coline, văzută in rouă cu soarele clar, strălucea-n cuibu-i cu țesături fine ca o rază proaspătă reflectată-n cleștar. Se grăbește să zboare spre surse vecine unde bambușii fac zgomotul mării, unde Asaka rosie are miresme divine, să deschidă ușa inimii, a înflăcărării. Spre floarea poleită coboară, se așează și bea atâta dragoste incât nici nu visează că moare și dragostea o s-o usuce. Pe ale tale buze, iubirea mea dulce, astfel al meu suflet să moară a vrut, sorbindu-i parfumul din primul sărut. N.B. Am luat, după cum vei observa, unele versuri din traducerea ta, mot-a-mot. Raporteaza abuz de limbaj
Omul fericit este acela care stăpânește și munca, și dragostea.-Sigmund Freud
Stai departe de oamenii care îți micșorează ambiția. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevărat mari te fac să te simți că și tu poți deveni mare.-Mark Twain
|
|
Aeon_Aeon 67 mesaje Membru din: 29/04/2013 |
Postat pe: 11 Iunie 2013, ora 06:53
Fata Cu șosete De Diamant - Mircea Cartarescu
zvelta ca o pipeta trece pe bicicleta fata cu sosete de diamant. ea are parul de diamant si fata de diamant si fusta verde de brocart. în pulpa de sticla a acestei fetite se vede sapat un mecanism cu rotite si un piston de argint. rotitele se rotesc pistonul pompeaza si adolescenta înainteaza târându-si parul de diamant pe Calea Mosilor. sub bluza de fildes sub sânul ce-ntinde-si boticuri rotunde de diamant ea are cosite legate cu lite si coastele ei sunt cu totul de diamant. dar aici, în colivia toracica, ea are un colibri. la etajul patru al colibriului locuiesc eu. acum stau la fereastra si ma uit la pomii de musama. ce bine e în pieptul ei! cerul e albastru ca peruzeaua! norii sunt de plastilina colorata cum tu, cititorule, poate ca n-ai vazut niciodata (pe tine poate nu te-a iubit nici o fata...) aicea soarele e de zgârci, luna de portelan si pâna si tractoristii îl stiu pe de rost pe Paul Celan si pâna si papadia si musetelul sunt trase de chinezi, cu penelul. ce fermecata lume! trec prin seara taxiuri de clestar si scortisoara si printre limuzine se strecoara fata cu sosete de diamant. în soldu-i de sticla are o pâcla de rotite dintate si un piston de argint. rotitele se rotesc, pistonul pompeaza si adolescenta înainteaza târându-si parul de diamant pe Calea Mosilor. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Iunie 2013, ora 10:03
De la: mili, la data 2013-06-10 23:29:55De la: Daphne, la data 2013-06-08 18:22:16 Merci, Mili.Cand este sa redau propriile-mi trairi, pare mult mai firecs si se inlantuieste cursiv, cadentat. Insa, cand simt trairile scrise de altcineva, ma bucur ca pot sa le descifrez si sa savurez esenta, crezul artistic. Iar de trebuie sa redau ceea ce altcineva a trait la un moment dat, ma lovesc de un zid in atingerea cadentei artistice. Nu le putem avea chiar pe toate, asa-i? Frumoasa interpretare, Mili! Te face sa simti atat crezul unui artist, cat si repunerea pe hartie in ritm artistic. Felicitari! Ma bucur ca am gasit aceasta poezie. Si, sincer, asteptam replica ta! Daca intr-o zi vei scoate un volum, te-as ruga sa faci cumva sa ajunga si a mine un exemplar semnat de tine! Raporteaza abuz de limbaj
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' Nicolae Iorga
|
|
Fosta membra 9am.ro 939 mesaje Membru din: 4/11/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 Iunie 2013, ora 18:23
de la Daphnee..
Ma bucur ca am gasit aceasta poezie. Si, sincer, asteptam replica ta! Daca intr-o zi vei scoate un volum, te-as ruga sa faci cumva sa ajunga si a mine un exemplar semnat de tine! [/quote] Nu intenționez să editez un volum, motivul principal ar fi găsirea unor sponsori sau achitarea personala a costului editării. Dar pe cele mai reprezentative le voi strânge intr-un fișier pe computer de unde le pot edita. Totuși, dacă vei fi interesată ți le pot trimite prin E-mail dacă imi dai o adresă, insă asta cam pe la iarnă când voi avea mai mult timp. Te mai aștept cu astfel de poezii. Raporteaza abuz de limbaj
Omul fericit este acela care stăpânește și munca, și dragostea.-Sigmund Freud
Stai departe de oamenii care îți micșorează ambiția. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevărat mari te fac să te simți că și tu poți deveni mare.-Mark Twain
|
|
Postat pe: 11 Iunie 2013, ora 18:33
De la: mili, la data 2013-06-11 18:23:30de la Daphnee.. Nu intenționez să editez un volum, motivul principal ar fi găsirea unor sponsori sau achitarea personala a costului editării. Dar pe cele mai reprezentative le voi strânge intr-un fișier pe computer de unde le pot edita. Totuși, dacă vei fi interesată ți le pot trimite prin E-mail dacă imi dai o adresă, insă asta cam pe la iarnă când voi avea mai mult timp. Te mai aștept cu astfel de poezii. [/quote]. Oki doki, Mili. Ai dreptate in ceea ce priveste ediarea unei carti. Dar nu se stie niciodata! Pana la iarna mai aduc niste poezii la masa de discutii. ceea ce poti sa faci si tu. Eu le am atat in manuscris, cat si pe computer. Ale mele poezii.
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 12 Iunie 2013, ora 06:19
Cantec in doi - Lucian Blaga Si vine toamna iar' ca dup-un psalm aminul. Doi suntem gata să gustam cu miere-amestecat veninul. Doi suntem gata s-ajutam brindusile ardorii să infloreasca iar' în noi si-n toamna-aceasta de apoi. Doi suntem, când cu umbra lor ne impresoara-n lume norii. Ce ginduri are soarele cu noi -- nu stim, dar suntem doi. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Iunie 2013, ora 06:21
Totusi, iubirea - Adrian Paunescu Si totusi există iubire Si totusi există blestem Dau lumii, dau lumii de stire Iubesc, am curaj si mă tem. Si totusi e stare de veghe Si totusi murim repetat Si totusi mai cred în pereche Si totusi ceva sa-ntâmplat. Pretentii nici n-am de la lume Un pat, întuneric si tu Intrăm în amor fără nume Fiorul ca fulger căzu. Motoarele lumii sunt stinse Retele pe căi au căzut Un mare pustiu pe cuprins e Trezeste-le tu c-un sărut. Acum te declar Dumnezee Eu însumi mă simt Dumnezeu Continuă lumea femeie Cu plozi scrisi în numele meu. Afară roiesc întunerici Aici suntem noi luminosi Se ceartă-ntre ele biserici Făcându-si acelasi repros. Si tu si iubirea există Si moartea există în ea Imi place mai mult când esti tristă Tristetea, de fapt, e a ta. Genunchii mi-i plec pe podele Cu capul mă sprijin de cer, Tu esti în puterile mele, Desi închizitii te cer. Ce spun se aude aiurea, Mă-ntorc la silaba dintâi, Prăval peste tine pădurea: Adio, adică rămâi. Si totusi există iubire Si totusi există blestem Dau lumii, dau lumii de stire Iubesc, am curaj si mă tem. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 12 Iunie 2013, ora 10:13
Pentru Blaga. Pentru Paunescu. Pentru Aeon!
|
|
Postat pe: 12 Iunie 2013, ora 13:47
Si notre vie est moins qu'une journée... Joachim du Bellay Si notre vie est moins qu'une journée En l'éternel, si l'an qui fait le tour Chasse nos jours sans espoir de retour, Si périssable est toute chose née, Que songes-tu, mon âme emprisonnée ? Pourquoi te plait l'obscur de notre jour, Si pour voler en un plus clair séjour, Tu as au dos l'aile bien empannée ? La, est le bien que tout esprit désire, La, le repos où tout le monde aspire, La, est l'amour, la, le plaisir encore. La, ô mon âme au plus haut ciel guidée ! Tu y pourras reconnaître l'Idée De la beauté, qu'en ce monde j'adore. @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ Tentez..... Daca viata noastra este mai putin decat o zi..... de Joachim du Bellay Daca viata noastra este mai putin decat o zi In eternitate, daca anul care da de stire Vaneaza zilele noastre fara vreo speranta de revenire, Daca este perisabil orice lucru venit printre cei vii, Ce ai de gand, tu, sufletul meu incatusat? De ce iti place obscuritatea comuna, Daca pentru a zbura inspre o lume mai senina Aripile-ti pe spate s-au defectat? Acolo, este tot binele ravnit de fiecare suflet, Acolo' este odihna aspirata de lume incet, Acolo, este iubirea si placerea inca. Acolo, suflete, dus in inaltul cer, Vei regasi idea de mister A frumusetii pe care in lumea aceasta o ador. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 13 Iunie 2013, ora 05:19
Sarută-mă - Magda Isanos
Saruta-mi ochii grei de-atâta plâns, Doar sarutarea ta ar fi în stare Să stinga focul rău ce i-a cuprins, Să-i umple de iubire si de soare. Saruta-mi gura, buzele-nclestate Ce vorba si surâsul si-au pierdut. Iti vor zambi din nou inseninate Si-ndragostite ca si la-nceput. Saruta-mi fruntea, gândurile rele Si toate indoielile-or să moara, In loc vor naste visurile mele De viata noua si de primavara Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iunie 2013, ora 11:18
''Cum vreau și cum ard,
Să-l pot săruta, Să mor sub sărutul Și patima sa!'' Goethe - Faust Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 13 Iunie 2013, ora 11:23
''Când nu te mai
strig, vii singur, și-ți pui sufletul la fereastra mea, așteptând sărutările... Nu-mi cere să te primesc înapoi, nu-mi cere să-ți dau ce n-ai avut niciodată...'' Any Dragoianu- Din ''Stelele nu mor niciodata'' Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2013, ora 06:56
Logodnă de primăvară - Magda Isanos
Vai, frumusetea ceasului de-acuma de ce nu-mi este dat s-o sorb cu tine, si-alaturi sa simtim sub talpa huma de iarba vietii grea, cum de suspine mi-i inima de cind nu te-am vazut? Vreau soarele, pe degetele noastre unite, un inel sa faureasca; albastre zarile-n privirile-ti albastre sa le privesc si dragostea sa creasca din radacini batrine ca gradina (mai mindra decit cea care s-a dus), sa-mi ierti, si eu sa-ti iert, de-asemeni vina de-a fi iubit mai mult decit am spus. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Iunie 2013, ora 07:02
Avem timp - Octavian Paller
Avem timp pentru toate. Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga, sa regretam c-am gresit si sa gresim din nou, sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine, avem timp sa citim si sa scriem, sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris, avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam, avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu. Avem timp pentru ambitii si boli, sa invinovatim destinul si amanuntele, avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare, avem timp sa ne-alungam intrebarile, sa amanam raspunsurile, avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam, avem timp sa ne facem prieteni, sa-i pierdem, avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa-aceea, avem timp sa primim daruri si sa nu le-ntelegem. Avem timp pentru toate. Nu e timp doar pentru putina tandrete. Cand sa facem si asta - murim. Am invatat unele lucruri in viata pe care vi le impartasesc si voua !! Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca Tot ce poti face este sa fii o persoana iubita. Restul ... depinde de ceilalti. Am invatat ca oricat mi-ar pasa mie Altora s-ar putea sa nu le pase. Am invatat ca dureaza ani sa castigi incredere Si ca doar in cateva secunde poti sa o pierzi Am invatat ca nu conteaza CE ai in viata Ci PE CINE ai. Am invatat ca te descurci si ti-e de folos farmecul cca 15 minute Dupa aceea, insa, ar fi bine sa stii ceva. Am invatat ca nu trebuie sa te compari cu ceea ce pot altii mai bine sa faca Ci cu ceea ce poti tu sa faci Am invatat ca nu conteaza ce li se intampla oamenilor Ci conteaza ceea ce pot eu sa fac pentru a rezolva Am invatat ca oricum ai taia Orice lucru are doua fete Am invatat ca trebuie sa te desparti de cei dragi cu cuvinte calde S-ar putea sa fie ultima oara cand ii vezi Am invatat ca poti continua inca mult timp Dupa ce ai spus ca nu mai poti Am invatat ca eroi sunt cei care fac ce trebuie, cand trebuie Indiferent de consecinte Am invatat ca sunt oameni care te iubesc Dar nu stiu s-o arate Am invatat ca atunci cand sunt suparat am DREPTUL sa fiu suparat Dar nu am dreptul sa fiu si rau Am invatat ca prietenia adevarata continua sa existe chiar si la distanta Iar asta este valabil si pentru iubirea adevarata Am invatat ca, daca cineva nu te iubeste cum ai vrea tu Nu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul. Am invatat ca indiferent cat de bun iti este un prieten Oricum te va rani din cand in cand Iar tu trebuie sa-l ierti pentru asta. Am invatat ca nu este intotdeauna de ajuns sa fii iertat de altii Cateodata trebuie sa inveti sa te ierti pe tine insuti Am invatat ca indiferent cat de mult suferi, Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta. Am invatat ca trecutul si circumstantele ti-ar putea influenta personalitatea Dar ca TU esti responsabil pentru ceea ce devii Am invatat ca, daca doi oameni se cearta, nu inseamna ca nu se iubesc Si nici faptul ca nu se cearta nu dovedeste ca se iubesc. Am invatat ca uneori trebuie sa pui persoana pe primul loc Si nu faptele sale Am invatat ca doi oameni pot privi acelasi lucru Si pot vedea ceva total diferit Am invatat ca indiferent de consecinte Cei care sunt cinstiti cu ei insisi ajung mai departe in viata Am invatat ca viata iti poate fi schimbata in cateva ore De catre oameni care nici nu te cunosc. Am invatat ca si atunci cand crezi ca nu mai ai nimic de dat Cand te striga un prieten vei gasi puterea de a-l ajuta. Am invatat ca scrisul Ca si vorbitul Poate linisti durerile sufletesti Am invatat ca oamenii la care tii cel mai mult Iti sunt luati prea repede ... Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama Unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile. Am invatat sa iubesc Ca sa pot sa fiu iubit. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Iunie 2013, ora 07:06
Pasul absent Doar un pas ne desparte. Nu stiu daca pasul absent e al meu sau al tau. Tu stai pe un mal al lui eu pe altul si între noi curge noaptea. Ca sa ajungem atât de aproape ca sa ramânem atât de departe doar un pas ne desparte si între noi curge noaptea continuu prin pasul absent. Octavian Paler Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2013, ora 07:26
In fiecare zi
In fiecare zi, ne batem joc De pasari, de iubire si de mare, Si nu bagam de seama ca, în loc, Ramane un desert de disperare. Ne amageste lenea unui vis Pe care-l anulam cu-o sovaire; Ne reculegem intr-un cerc inchis Ce nu permite ochilor s-admire; Ne rasucim pe-un asternut posac, Insingurati in doi, din lasitate, Mintindu-ne cu guri care prefac In zgura sarutarile uzate; Ne pomenim prea goi intr-un tarziu, Pe-o nepermis de joasa treapta trista: Prea sceptici si prea singuri, prea-n pustiu, Ca sa mai stim ca dragostea exista. In fiecare zi, ne batem joc De pasari, de iubire si de mare, Si nu bagam de seama ca, in loc, Ramane un desert de disperare. Romulus Vulpescu Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2013, ora 07:30
Poem - Nichita Stănescu
Spune-mi, dacă te-aș prinde-ntr-o zi și ți-aș săruta talpa piciorului, nu-i așa că ai șchiopăta puțin, după aceea, de teamă să nu-mi strivești sărutul?... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Iunie 2013, ora 07:41
De la: Aeon_Aeon, la data 2013-06-14 07:30:16Poem - Nichita Stănescu Asta e in colectia mea de diamante
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2013, ora 07:55
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Iunie 2013, ora 08:40
Vis vegetal - Magda Isanos
As vrea sa fiu copac Si-as vrea sa cresc langa fereastra ta. Te-as auzi, Si-n voie te-as privi intreaga zi M-as apuca si iarna sa-nfloresc, Ca sa te bucuri! Pasarile cele mai mandre-ar face cuib pe creanga mea, Iar noptile mi-ar da cercei de stele Pe care, ca pe frunze ti le-as da. Prin geamul larg deschis, de-atatea ori M-as apleca usoara sa-ti sarut Când parul ce pe frunte ti-a cazut, Când buzele cu buze moi de flori Spre toamna m-as juca zvarlindu-ti mere Si foi de aur rosu prin odaie Cu-a ramurilor tanara putere Ti-as apara obloanele de ploaie. Si, cine stie, poate ca-ntr-o seara De primavara, când va fi si luna Va trece prin gradina o zana buna, Facandu-ma femeie sa fiu iara. Atuncea, sprijinindu-mi de pervaz Genunchiul ud de frunze si pamânt, Cu roua si cu luna pe obraz, Eu ti-as sari în casa si senina, Uitind de-atata vreme sa vorbesc, Cu cate-un cuib în fiecare mana, As incepe sa zambesc. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 4841 mesaje Membru din: 14/12/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Iunie 2013, ora 19:57
Zaharia Stancu - Unii-mi spun ca esti inca frumoasa
Unii-mi spun ca esti inca frumoasa Eu nu te mai vad azi in nici-un fel Altadata vietuiam in coliba Si visam ca traim in castel Poti sa ma duci intr-o vale adanca Si sa-mi spui ca ma porti pe campie Ori despre-un crang de marunte vlastare Sa-mi spui ca-i o batrana vlasie Nu stiu in ce parte se afla apusul Nici rasaritul incotro vine Unii-mi spun cu cat esti mai orb Cu-atat lumea o vezi mai bine Nu-mi mai vad nici macar mainile Cand le duc la gura sa mi le musc Altadata ocheam Steaua Polara Si trageam in ea s-o impusc Raporteaza abuz de limbaj
"No man is an island entire of itself; every man
is a piece of the continent, a part of the main...
And therefore never send to know for whom
the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
|
|
Postat pe: 24 Iunie 2013, ora 10:07
De dragoste Ea sta plictisita si foarte frumoasa parul ei negru este suparat mâna ei luminoasa demult m-a uitat, - demult s-a uitat si pe sine cum atirna pe ceafa scaunului. Eu mă inec în lumine si scrisnesc în crugul anului. Ii arat dintii din gura, dar ea stie ca eu nu rid, dulcea luminii faptura mie, pe mine mă infatiseaza pe când ea sta plictisita si foarte frumoasa si eu numai pentru ea traiesc în lumea fioroasa de sub ceresc. Nichita Stănescu Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 24 Iunie 2013, ora 10:14
Dumnezeiește petrecurăm
de Heinrich Heine Dumnezeiește petrecurăm Întreaga zi și seara toată; Fu vinul bun, frumoasă Kitty, Și inima-mi nesăturată. Aprinse buze-n toată vremea Cu patimă mă sărutară, Cu drag ochi negri mă priviră Întreaga zi și-ntreaga seară. Așa de tare mă-ncleștase, Că greu de dânsa mă rupsei Legându-i mâinile frumoase Cu prea frumosul părul ei. Raporteaza abuz de limbaj
''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 08:27
De la: mytcor, la data 2008-11-23 11:50:38...H. Heine Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 12:58
Heinrich Heine i-a inspirat pe multi. Cuvintele sale au fost neconditionate, secand gandurile cele mai negative ale criticior.
|
|
Postat pe: 5 Iulie 2013, ora 08:19
Saruta-ma
Saruta-mi ochii grei de-atâta plâns, Doar sarutarea ta ar fi în stare Sã stinga focul rãu ce i-a cuprins, Sã-i umple de iubire si de soare. Saruta-mi gura, buzele-nclestate Ce vorba si surâsul si-au pierdut. Iti vor zambi din nou inseninate Si-ndragostite ca si la-nceput. Saruta-mi fruntea, gândurile rele Si toate indoielile-or sã moara, In loc vor naste visurile mele De viata noua si de primavara. Magda Isanos Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 5 Iulie 2013, ora 12:01
Sunt floarea
de Ioana Voicila Dobre Sunt floarea ce poartă sărutul de fluture, Ecoul zborului său de o zi și-al iubirii de o clipă. Sunt clipa unui fluture în zbor Rămasă cu privirea pierdută După aripa ce se zbătea mângâindu-mi petalele. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 219 mesaje Membru din: 1/07/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 19:31
E ceasul cînd pe lujer în seara ce se stînge, Cãdelnitînd miresme, s-evaporã-orice floare; Si svonuri si arome se-nvãlmãsesc usoare; Vals trist si o sfîrsealã ce sfîsie si-nfrînge. Cãdelnitînd miresme, s-evaporã-orice floare; Si freamãtã-o vioarã pe-o inimã ce plînge. Vals trist si o sfîrsealã ce sfîsie si-nfrînge. Frumos si trist e cerul, altar fãrã hotare. Si freamãtã-o vioarã pe-o inimã ce plînge. O inimã duioasã pe care neantu-o doare ! Frumos si trist e cerul, altar fãrã hotare, Iar soarele-n apune se-neacã-n propriu-i sînge. O inimã duioasã pe care neantu-o doare, Din tot ce-a fost luminã orice fãrîmã strînge ! Iar soarele-n apune se-neacã-n propriu-i sînge. Icoana ta în mine potir arzand mi-apare. Charles Baudelaire Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 20:02
Imi place Baudelaire!
Pentru 2251 si ...si imi permit o replica originala.... nu puteam veni altfel. decat cu o instantanee.Mi-e sufletul o floare, Mi-e viata primavara, Mi-e inima-n durere Mi-e liniste-n afara Mi-e limpede si cerul Mi-e limpede si luna Mi-e drag misterul Mi-e mult mai draga lumina. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|

Merci, Mili.