Info
x
Remember. din poezia universala de dragoste.
|
Fosta membra 9am.ro 7124 mesaje Membru din: 7/02/2013 |
Postat pe: 2 Octombrie 2013, ora 21:51
Pablo Neruda � Poemul XVIII
Aici te iubesc! V�ntul se desprinde din pinii �ntuneca�i. Luna str�luce�te ca fosforul �n apa nestatornic�. Zilele, de acela�i soi, se urm�resc unele pe altele. Z�pada se dezv�luie �n forme care danseaz�. Un pesc�ru� argintiu alunec� din vest. Uneori o corabie. Stele �nalte, �nalte. O, catargul unei cor�bii. Singur. Uneori m� trezesc devreme �i sufletul mi-e ud. �n dep�rtare, marea sun� �i r�sun�. Acesta este un port. Aici te iubesc. Aici te iubesc �i orizontul te ascunde �n zadar. Te iubesc �i printre aceste lucruri reci. Uneori, s�ruturile mele se urc� pe acele corabii grele ce str�bat marea f�r� destina�ie. M� reg�sesc uitat ca ancorele vechi. Porturile devin triste c�nd dup�-amiaza acosteaz�. Via�a mea obose�te, �nfometat�, f�r� niciun scop. Iubesc ce nu am. Tu e�ti at�t de departe. Dezgustul meu se lupt� cu amurgul �n�bu�it. Dar noaptea revine �i �ncepe s�-mi c�nte. Luna �i r�sfr�nge visul ne�nt�rziat. Cea mai mare stea m� prive�te prin ochii t�i. �i, c�nd te iubesc, pinii ��i c�nt� numele �n v�nt cu frunzele lor ca de coarde. (traducere de Ionu� Popa)
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' � Nicolae Iorga
|
|
Corina_Petre_1 428 mesaje Membru din: 28/01/2013 |
Postat pe: 3 Octombrie 2013, ora 12:34
Un roman neuniversal... Romulus Vulpescu
Telefon Odaia ta, pustie de barbat, Cu husele penumbrei de vacanta, Si usa-n care n-are rost sa bat, Si patul, m-au uitat cu siguranta. Mi-a mai ramas un singur sclav, fidel intr-un regat ucis de intrigi sumbre: La glasul tau,fac, din exil, apel Sa ma evoce, muzical, din umbre, Dar cifrul de semnale suna-n gol: A timp oprit si gri ce ne desparte... Complice cu-al absentei protocol, Mai pica de pe-un raft, murind, o carte. Ironic, telefonul-ferm, lucid, Desi tradat-doar el mai intelege Ca, imbrancindu-mi episodu-n vid, in alt culcus,incoronezi alt rege. Mai staruie un miros de tutun, Racit in amintiri si in dantele: Si sun nebun, inoportun, sun, sun Dar nu se-ating de receptor nici ele. El, totusi, patimas, tot cheama lung, Mecanic,ritmic,a sfarsit de lume, innebunit ca, aparat si ciung, Maini n-are: cand revii, sa te sugrume. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Octombrie 2013, ora 12:43
Am iubit...
de Nicolae Labis Am iubit de c�nd m� �tiu Cerul verii, str�veziu, Despletitele r�chite, Curcubeiele pe st�nci Ori p�durile ad�nci Sub ger alb �ncremenite. Mi-a fost drag pe b�r�gane S� v�d fetele morgane Ori pe crestele din munte Joc de tr�snete rotunde, Scurgerea cocorilor, Pacea �n�l�imilor, Seme�ia pinilor Plini de scama norilor. Am iubit iubirea pur�, Floare ro�ie pe gur� �i �n inim� arsur�, �n priviri z�pezi candide �i-n piept voci necontenite. M-a �nfiorat ades Tot ce g�ndurile �es: Pe al filelor polei Dansuri repezi, leg�nate, De pe arcuri �nstrunate, S�getarea de idei... Toat�-aceast� m�re�ie Ne-a fost dat� din vecie... Raporteaza abuz de limbaj
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' � Nicolae Iorga
|
|
Fosta membra 9am.ro 810 mesaje Membru din: 23/08/2013 |
Postat pe: 5 Octombrie 2013, ora 20:48
Am s� te scriu �n versul de iubire...
de Marin BUNGET Iubirea ta mi-a scris pe dor cu stele. �n amintiri mi-a scris cu jur�m�nt. �mparte-mi, Doamne, via�a printre ele �i las�-mi doar o parte pe p�m�nt. Din ceruri s� privesc spre nemurire, De pe p�m�nt iubirea s�-mi ascult. P�streaz� g�ndul meu �n amintire �i-ai s�-n�elegi c�t te iubesc de mult. �i n-am s� uit, �i n-am s� las vreodat� S� se strecoare timpul �ntre noi. Din el, uitarea cre�te neudat�, Iar timpul nu mai curge �napoi. Am s� te scriu �n versul de iubire, S� fii tu Ana versului zidit. Poemul meu s� fie m�n�stire �n Edenul �n care ne-am iubit... Raporteaza abuz de limbaj
http://www.youtube.com/watch?v=dRcQZLseS1Q
:D
|
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Octombrie 2013, ora 20:21
Iti port inima cu mine (o port in inima mea)
Iti port inima cu mine (o port in inima mea) Nu raman niciodata fara ea (oriunde merg mergi si tu, draga mea; si orice e facut doar de mine e fapta ta, draguta mea) Nu ma tem de soarta (caci tu-mi esti soarta, dulcea mea) Nu vreau o alta lume (caci frumoasa tu esti lumea ea, adevarata mea) si tu esti orice luna a insemnat vreodata si orice soarele va canta vreodata esti tu. Iata cea mai ascunsa taina ce nimeni n-o cunoaste (iata radacina radacinilor si mugurul mugurilor si cerul cerurilor unui copac numit viata ce creste mai sus decat sufletul poate spera ori mintea se poate ascunde) si iata miracolul ce-mpiedica sa se ciocneasca stea de stea. Iti port inima (o port in inima mea). E. E. Cummings Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 16 Octombrie 2013, ora 00:27
"Remember The Time"
era cantata de Michael Jackson Do You Remember When We Fell In Love We Were Young And Innocent Then Do You Remember How It All Began It Just Seemed Like Heaven So Why Did It End? Do You Remember Back In The Fall We'd Be Together All Day Long Do You Remember Us Holding Hands In Each Other's Eyes We'd Stare (Tell Me) Do You Remember The Time When We Fell In Love Do You Remember The Time When We First Met Do You Remember The Time When We Fell In Love Do You Remember The Time Do You Remember How We Used To Talk (Ya Know) We'd Stay On The Phone At Night Till Dawn Do You Remember All The Things We Said Like I Love You So I'll Never Let You Go Do You Remember Back In The Spring Every Morning Birds Would Sing Do You Remember Those Special Times They'll Just Go On And On In The Back Of My Mind Do You Remember The Time When We Fell In Love Do You Remember The Time When We First Met Girl Do You Remember The Time When We Fell In Love Do You Remember The Time Those Sweet Memories Will Always Be Dear To Me And Girl No Matter What Was Said I Will Never Forget What We Had Now Baby Do You Remember The Time When We Fell In Love Do You Remember The Time When We First Met Do You Remember The Time When We Fell In Love Do You Remember The Time Do You Remember The Time When We Fell In Love Do You Remember The Time When We First Met Do You Remember The Time When We Fell In Love Do You Remember The Time Remember The Times Ooh Remember The Times Do You Remember Girl Remember The Times On The Phone You And Me Remember The Times Till Dawn, Two Or Three What About Us Girl Remember The Times Do You. Do You, Do You, Do You, Do You Remember The Times In The Park, On The Beach Remember The Times You And Me In Spain Remember The Times What About, What About... Remember The Times Ooh... In The Park Remember The Times After Dark..., Do You, Do You, Do You Remember The Times Do You, Do You, Do You, Do You Remember The Times Yeah Yeah Remember The Times Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 939 mesaje Membru din: 4/11/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 15:35
De la: _Ingrid, la data 2013-10-06 20:21:50Iti port inima cu mine (o port in inima mea)
Raporteaza abuz de limbaj
Omul fericit este acela care st�p�ne�te �i munca, �i dragostea.-Sigmund Freud
Stai departe de oamenii care ��i mic�oreaz� ambi�ia. Oamenii mici �ntotdeauna fac asta. Cei cu adev�rat mari te fac s� te sim�i c� �i tu po�i deveni mare.-Mark Twain
|
|
Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 15:37
De la: Daphne, la data 2013-10-16 00:27:03"Remember The Time" N-am fost un fanul lui Jackson dar poemul imi place Raporteaza abuz de limbaj
Stai departe de oamenii care ��i mic�oreaz� ambi�ia. Oamenii mici �ntotdeauna fac asta. Cei cu adev�rat mari te fac s� te sim�i c� �i tu po�i deveni mare.-Mark Twain
|
|
|
|
|
Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 15:48
De la: mili, la data 2013-10-17 15:37:36De la: Daphne, la data 2013-10-16 00:27:03"Remember The Time" Nici eu nu am fost fanul sau, dar in fata sa mi-as fi dat jos palaria oricand! Si ceva nu ma lasa sa cred ca chiar ar fi mort.....
|
|
Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 15:55
ST. O. Iosif Te duci �i, cum z�mbe�ti nep�s�toare, M-abat din cale �i m� simt murind� Pierdut spre tine bra�ele-mi �ntind Ca-n urma unei viziuni fugare, � Dar nu mai pot �n ele s� te prind. Te duci � �i ca o umbr� r�t�cit� Te voi dori �n zilele pustii, Te voi striga �n nop�ile t�rzii, �i-n veci voi pl�nge v�rsta fericit� C�nd nu �tiam ce-nseamn� a iubi! O, dulce fericire risipit�! De ce-ai venit �i pentru ce-a fost scris S�-mi schimbi tu via�a-n iad �i-n paradis? Te duci �i simt pe fiece clipit� C� pierd �n tine cel din urm� vis� Raporteaza abuz de limbaj
|
|
RATAVA 888 mesaje Membru din: 18/02/2013 |
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 23:04
De la: mili, la data 2013-10-17 15:55:21 Culegatorului un gand bun!
Lasati fluturii sa zboare!
|
|
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 23:05
Dac� �i niciodat� dac�
de Ionut Caragea dac� gre�e�ti ��i prelunge�ti via�a cu o p�rere de r�u dac� e�ti trist ��i prelunge�ti via�a cu o lacrim� dac� �nt�lne�ti un str�in pe strad� ��i prelunge�ti via�a cu un sur�s dac� ��i mai aduci aminte de lucrurile frumoase din trecut ��i prelunge�ti via�a cu o visare dac� ai �ncredere �n oameni ��i prelunge�ti via�a renun��nd la orele fixe dac� �ii la prieteni ��i prelunge�ti via�a cu o str�ngere de m�n� �i o vorb� spus� din suflet dac� ai speran�� ��i prelunge�ti via�a cu o posibilitate dac� e�ti con�tient c� totul este posibil ��i prelunge�ti via�a cu o alegere bun� dac� e�ti credincios ��i prelunge�ti via�a cu un crez �i o rug�ciune dac� ai c�zut ��i prelunge�ti via�a ridic�ndu-te din nou dac� te love�ti de un zid ��i prelunge�ti via�a imagin�ndu-�i o u�� imagin�ndu-�i un zbor dac� iube�ti ��i prelunge�ti via�a cu o alt� via�� dac� e�ti poet ��i prelunge�ti via�a cu fiecare cuv�nt dac� �i niciodat� dac� Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 23:23
SA R�ZI
de Laura Iancu Sa razi chiar daca sufletul iti plange Sa poti pastra ce altii vor s-alunge Sa poti sa stii cand altii te insala Sa te ridici cand altii te doboara Sa-ti fie cald chiar daca-n lume ninge Caci numai astfel vei putea invinge. Sa poti sa razi, s-o iei de la-nceput Sa poti sa speri cand totul e pierdut Sa stii sa lupti cand toti te cred invins Sa poti spera ca infinitul poate fi atins Sa fii calm cand toti din jurul tau dispera Sa le fii prieten celor ce mai spera Sa crezi in tine si-n vointa ta Sa crezi in suflet si-n puterea sa Sa dai din tine tot ce e mai bun Sa-ti dai si viata pentr-un copil nebun. Toate acestea de le vei putea tu crede Si toate de le vei putea-ntelege De nimeni tu nu vei fi niciodata-nvins Pentru ca perfectul tu-l vei fi atins. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 23:24
ROMANTA NEGATIVA
de Ion Minulescu N-a fost nimic din ce-a putut sa fie, Si ce-a putut sa fie s-a sfarsit� N-a fost decat o scurta nebunie Ce-a-nsangerat o lama, lucioasa, de cutit!� N-am fost decat doi calatori cu trenul, Ce ne-am urcat in tren fara tichete Si fara nici un alt bagaj decat refrenul Semnalului de-alarma din perete!� Dar n-am putut calatori-mpreuna� Si fiecare-am coborat in cate-o gara, Ca doua veverite-nspaimantate de furtuna - Furtuna primei noastre nopti de primavara! Si-atata tot!� Din ce-a putut sa fie, N-a fost decat un searbad inceput De simplu �fapt divers�, ce nu se stie In care timp si-n care loc s-a petrecut!� Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 23:29
De la: Papillon_blanc, la data 2013-10-18 23:05:48� ***ERATA: Titlul poeziei este SUFLET ZILIER. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 21 Octombrie 2013, ora 23:56
Dedica�ie
Johnan Wolfgang Goethe (Faust .....tradus in rom�neste de Stefan Augustin Doinas) V�-ntoarce�i iar, figuri sfios-pl�p�nde, Ce-n ochiul vag de timpuriu m-a�i nins; S� v� re�in, acum, abia n�sc�nde? De-acest miraj mai sunt eu azi atins? Cum v�-mbulzi�i! ei bine, cre�te�i bl�nde Din fum �i cea��-n juru-mi dinadins; Cutremurat mi-e pieptul tinere�te De suflul vrajei ce v� urm�re�te. Voioase zile-mi ies cu voi �n cale �i-at�tea umbre dragi se-ntorc t�cut; Ca basme-aproape stinse vin agale Prietenia, cel dint�i s�rut; �i iar mi-e fraged chinul, sun�-a jale Al vie�ii labirintic drum pierdut, Numind pe bunii, ce, min�i�i de soarte Cu ore-alese, m�-ntrecur�-n moarte. Ei n-aud noul c�tec ce-i �mbie, Cei scumpi, c�rora-nt�iul le-am c�ntat; S-a spart prieteneasca v�lm�ie, �i ah! ecoul prim s-a spulberat. C�ntarea mea-n mul�imi str�ine-adie, De-aplauze chiar mi-e pieptu-nfrico�at, Iar cei ce mi-au sorbit pe vremuri c�ntul, De mai tr�iesc, i-a risipit p�m�ntul. �i m� cuprinde-un dor uitat de sfera Acelor duhuri grave-n pa�nic stol, Cu l�nced sunet umple atmosfera �optindu-mi c�nt, ca harfa lui Eol, Fiori m� prind, �i lacrimi curg; severa Mea inim� zv�cne�te rar, domol; Tot ce posed, mai v�d ca-n dep�rtare, Iar ce s-a stins, aievea-n jur mi-apare. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 25 Octombrie 2013, ora 13:59
Ascult�nd un disc vechi
Nu-mi place muzica pe care o asculti, nu-mi place stilul tau de viata, nu-mi plac pisicile tale, nu-mi place c�inele tau, nu-mi plac parfumurile tale, nu-mi place felul �n care vorbesti franceza, nu-mi place maica-ta, nu-mi place rujul tau, nu-mi plac fardurile tale, nu-mi place cum te privesti �n oglinzi, nu-mi plac rochiile tale, nu-mi plac fotografiile tale, nu-mi plac tablourile tale de pe pereti� Cerul e albastru. Te iubesc! Traian T Cosovei Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 1 Noiembrie 2013, ora 08:33
Si iar mi-i sufletul la tine...
...�i iar mi-i sufletul la tine At�t de-ntreg, At�t de tot, C�-mi sorb o lacrim� �i-mi pare C� cere, M�ng�ie, �i doare, De parc� tu ai pl�ns-o-n mine, De parc� �i-am venit de tot... A�a!... d�-mi m�inile-am�ndou�, �i ochii am�ndoi mi-i d�, Deschi�i ad�nc �i mult �i-aproape P�n-vom �nchide-o sub pleoape Aceea�i stea topit�-n dou� De mult ce ia De mult ce d�... �i calea g�ndului se-nchide Doar lacrimile vad �i cer... �i nu mai am nici ochi, Nici gur�... Pe valul m�rii ce m� fur� Privirile nu-�i pot deschide Dec�t fereastra dinspre cer... Elena Farago Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 1 Noiembrie 2013, ora 12:32
Nichita Stanescu -Cantec fara raspuns
De ce te-oi fi iubind, femeie visatoare, care mi te-ncolacesti ca un fum, ca o vita-de-vie in jurul pieptului, in jurul tamplelor, mereu frageda, mereu unduitoare? De ce te-oi fi iubind, femeie gingasa ca firul de iarba ce taie in doua luna varateca, azvarlind-o in ape, despartita de ea insasi ca doi indragostiti dupa imbratisare?... De ce te-oi fi iubind, ochi melancolic, soare caprui rasarindu-mi peste umar, tragand dupa el un cer de miresme cu nouri subtiri fara umbra? De ce te-oi fi iubind, ora de neuitat, care-n loc de sunete goneste-n jurul inimii mele o herghelie de manji cu coame rebele? De ce te-oi fi iubind atata, iubire, vartej de-anotimpuri colorand un cer (totdeauna altul, totdeauna aproape) ca o frunza cazand. Ca o rasuflare-aburita de ger. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Noiembrie 2013, ora 14:53
Daniela
|
|
Postat pe: 1 Noiembrie 2013, ora 19:00
Celelalte au versuri dar n-au cafea
Virgil Carianopol - Din Viata Mi-a b�tut �n poart� Fericirea �i intr�nd �n curte m-a strigat. Eram dus al�turi cu iubirea. A-nchis poarta iute �i-a plecat. Mi-a b�tut de-asemeni Bucuria. A intrat, a stat sub pomii goi. N-a v�zut pe nimeni s�-i vorbeasc� �i-a plecat gr�bit� �napoi. �ntr-o sear�, lumin�nd pe strad�, Mi-a b�tut �i Steaua mea � de sus Tot a�a, eram plecat aproape, �i-a str�ns fusta-n m�n� �i s-a dus. Mi-a b�tut �n poart� �i Necazul. Eram dus departe. Lini�tit, S-a �ntins pe �olul de la u�� �i m-a a�teptat p�n�-am venit. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2013, ora 12:56
Le recunoasteti?
Sometimes I feel so empty So deserted and so lonely And no one can take that pain away Don't break my heart The anger and the fury And the fears living inside me Should you love me Would you love them just the same Don't break my heart Don't break my heart I've been strong and brave Sometimes I lost my faith And too many times Threw caution to the wind So if you tried to understand me Would you crucify or damn me Or stand by me Like smoke around the flame Don't break my heart Don't break my heart I've been strong and brave Sometimes lost my faith And so many times Saw love come to an end It's not a question of pride It's not the tears that I've cried It's not a question of pride Don't break my heart Don't break my heart I've been strong and brave Sometimes lost my faith And so many times Saw love come to an end It's not a question of pride It's not the tears that I've cried It's not a question of pride
''Dac� ar trebui s� scriu o carte de moral�, primele 99 de pagini le-a� l�sa goale �i pe a o suta a� scrie: "Exist� o singur� datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me l�ser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exup�ry
|
|
victor119 79 mesaje Membru din: 8/11/2012 |
Postat pe: 12 Noiembrie 2013, ora 08:40
Jacques Prevert - Ca S� Faci Portretul Unei P�s�ri Mai �nt�i pictezi o colivie cu u�i�a larg deschis�, apoi pictezi ceva c�t mai dr�gu� �i c�t mai simplu: ceva frumos, ceva util pentru pas�re; pe urm� pui tabloul pe-un copac �ntr-o gr�din�, �ntr-un cr�ng, �ntr-o p�dure �i te ascunzi dup� copac f�r� o vorb� f�r� s� te mi�ti... Se-nt�mpl� uneori ca pas�rea s� vin� repede, dar se mai poate �nt�mpla s� treac� ani �i ani p�n� se hot�r�te. Atunci nu te descuraja � a�teapt�, a�teapt� dac� e nevoie ani �ntregi. Viteza sau �ncetineala cu care pas�rea sose�te n-au nici o leg�tur� cu faptul c� tabloul e reu�it sau nu. C�nd pas�rea sose�te � dac� sose�te � p�strezi cea mai ad�nc� lini�te: a�tep�i mai �nt�i ca pas�rea s� intre �n colivie �i dup� ce a intrat �nchizi u�i�a bini�or cu pensula, apoi �tergi toate gratiile una c�te una cu mare grij�, nu cumva s-atingi vreo pan�. Pe urm� faci portretul arborelui, aleg�nd din toate crengile pe cele mai frumoase, iar pentru pas�re pictezi dup� aceea frunzi�ul verde �i r�coarea v�ntului, pulberea soarelui, fo�netul g�zelor prin iarb� �n c�ldura verii, apoi a�tep�i ca pas�rea s� c�nte... Dac� nu c�nt� e semn r�u � semn c� tabloul nu e bun, dar dac� vrea s� c�nte, e semn bun, e semn c� po�i semna. Atunci �i smulgi o pan� bini�or de tot �i pe un col� al p�nzei te isc�le�ti cu ea Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 20:34
Romanta fara ecou
Iubire, bibelou de por�elan, Obiect cu existen�a efemer�, Te reg�sesc pe-aceea�i etajer� Pe care te-am l�sat acum un an... ��i mul�umesc!... Dar cum?... Ce s-a-nt�mplat?... Ce suflet caritabil te-a p�strat �n lipsa mea, �n lipsa ei, �n lipsa noastr�?... Ce demon alb, Ce pas�re albastr� �i-a stat de veghe-at�ta timp �i te-a-ngrijit De nu te-ai spart �i nu te-ai pr�fuit?... Iubire, bibelou de por�elan, Obiect de pre� cu smal�ul nep�tat, R�m�i pe loc acolo unde e�ti... S� nu te mi�ti... �i dac� ne iube�ti - O!... dac� ne iube�ti cu-adev�rat - A�teapt�-ne la fel �nc� un an... Un an m�car... At�t... Un singur an... Iubire, bïbelou de por�elan!... Ion Minulescu Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 20:49
Am s� m� �ntorc �n timp s� te iubesc
Am s� m� �ntorc �n timp s� te iubesc A�a cum din motive fragile �i necunoscute N-am f�cut-o c�nd a� fi putut, Te rog s� nu schimbi nimic din ce erai, Las� neschimbate �i aleile pe care ne plimbam, Aerul cald, lumina, anotimpurile, lumea Nimic s� nu schimbi din toate astea, te rog. Am s� m� �ntorc �n timp s� te iubesc Nu pentru c� atunci nu te-a� fi iubit Dar nu cred c� am �tiut cum Sau poate c� a� fi vrut mai mult Sau poate c� a� fi vrut mai frumos �i, dac� m� g�ndesc mai bine, altfel a� fi vrut Mai incon�tient, mai liber, mai nu �tiu cum. Am s� m� �ntorc �n timp s� te iubesc Astfel �nc�t s� nu schimb viitorul �i tocmai de aceea �mi e team� S� m� trezesc �n fiecare diminea�� cu tine, S� te sun pe telefonul fix �i s� r�sucesc firul, �ndr�gostit, Iar tu s� m� iube�ti necondi�ionat �i necontenit �i seara s� m� �mbr��i�ezi nevinovat �i vinovat �n scara blocului. Am s� m� �ntorc �n timp s� te iubesc, A�teapt�-te s� nu mai ro�esc tot at�t de mult, �i poate c� n-o s� mai fiu at�t de pur, dar am s� fiu la fel de virgin Iar tu, prima mea iubire din vocabularul amorului pentru totdeauna Nu trebuie s� faci nimic, s� nu schimbi nimic Tu trebuie s� fii la fel, nici pe maic�-ta n-a� schimba-o, A� l�sa-o s� m� amenin�e, ca �i atunci, cu b�taia �i cu mama mea. Am s� m� �ntorc �n timp s� te iubesc �i am s� formez num�rul t�u b�t�nd �n furc�, R�spunde-mi ca atunci, cu respira�ia t�iat� de dor, F�r� cuvinte, f�r� s� spui ceva, respir� dragostea mea, Respir�-m` cu telefonul pe genunchi, m�ng�ie discul Ca �i c�nd m-ai m�ng�ia pe umeri, pe g�t, Am�ndoi r�t�ci�i �ntr-o gar�, s�rut�ndu-ne �ntre linii. Am s� m� �ntorc �n timp s� te iubesc A�a cum tu te �ntorceai de la �coal�, Atunci eram at�t de mic �i de prost Copilul din mine te iubea ca pe o sor� mai mare, Dar asta nu m� �mpiedica s� v�d c�t e�ti de sexy, �i atunci de unde s� �tiu ce s� fac? Cum s�-�i spun c�t te iubesc, dac� nu �tiam cum? Am s� m� �ntorc �n timp s� te iubesc Te rog s�-�i pui benti�a alb� pentru ultima dat� La noapte am s� m� �ntorc de unde am venit �i �mbrac� sarafanul alb, albastru �i diafan �mi e dor de pielea ta str�lucind �n lumina lunii �n lumina anilor optzeci, nou�zeci Ia-m� �n bra�e, �mi e frig, tremur tot Nu �tiu ce s� fac cu mine, nu �tiu ce s� fac cu tine �ntr-un frame trec toate amintirile prin mine Ne �ntoarcem �n noi ca la na�terea copil�riei Vai ce dans, ce v�rtej, ce lumin�, c�t� poezie Tu e�ti chiar c�l�toria �n timp M� ag�� de genunchii t�i s� nu m� �nghit� p�m�ntul S� nu m� cuprind� lumina, s� m� ia. Am s� m� �ntorc �n timp s� te iubesc �i nu m� a�teptam s� te g�sesc la fel de frumoas� Iar eu s� nu fi �n�eles nimic din ce a fost �i s� nu fi �nv��at nimic din ce ai fost Iat�-m� la fel de pu�ti �i de timid �n fa�a ta Te rog s� faci ce vrei cu mine, dar ai grij� Eu am s� te iubesc la fel ca atunci. Marius Tuc� Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 20:54
Am citit... Nu rezonez deloc la Tuca. Nu gasesc poeticul in scrierile lui.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 21:13
De la: Corina_Petre_1, la data 2013-11-18 20:54:13Am citit... Nu rezonez deloc la Tuca. Nu gasesc poeticul in scrierile lui. ZAu? Eu tot trec din poezie in poezie, https://www.facebook.com/mariustuca.ro ...poate n-am ales potrivit. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 21:53
De la: _Ingrid, la data 2013-11-18 21:13:29De la: Corina_Petre_1, la data 2013-11-18 20:54:13Am citit... Nu rezonez deloc la Tuca. Nu gasesc poeticul in scrierile lui. Mi se pare prea descriptiv, ca o dare de seama, ca un raport... Nu-mi da imagini, nici culori, nici fiori... poate-s eu prea gri azi :) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 08:32
Nimeni nu m� poate cunoa�te
Nimeni nu m� poate cunoa�te mai bine ca tine. Ochii t�i �n care dormim Am�ndoi Au f�urit luminilor mele-omene�ti O soart� mai bun� dec�t nop�ilor lunii. Ochii t�i �n care c�l�toresc Au dat gesturilor f�cute de drumuri Un sens desprins de p�m�nt. �n ochii t�i - cei ce ne-arat� Nesf�r�ita noastr� singur�tate Nu mai sunt ce credeam c� sunt. Nimeni nu te poate cunoa�te Mai bine ca mine. Paul Eluard Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 08:23
�i sufletul �i-era
�i sufletul �i-era deschis �i-at�t de clar �nc�t eu niciodat� nu am putut s� intru. Am c�utat c�rarea �ngust�, trecerea �nalt� �i dificil�... Dar spre sufletul t�u duceau drumuri largi. Am preg�tit scara - visam ziduri �nalte veghindu-�i sufletul - dar sufletul t�u era f�r� de paz�, de ziduri �i zidiri. Am c�utat u�a �ngust� �i joas� dar sufletul t�u de clar ce era nu avea intrare. pedro salinas Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|