Info
x
Remember. din poezia universala de dragoste.
|
Fosta membra 9am.ro 7124 mesaje Membru din: 7/02/2013 |
Postat pe: 2 Octombrie 2013, ora 21:51
Pablo Neruda Poemul XVIII
Aici te iubesc! Vântul se desprinde din pinii întunecați. Luna strălucește ca fosforul în apa nestatornică. Zilele, de același soi, se urmăresc unele pe altele. Zăpada se dezvăluie în forme care dansează. Un pescăruș argintiu alunecă din vest. Uneori o corabie. Stele înalte, înalte. O, catargul unei corăbii. Singur. Uneori mă trezesc devreme și sufletul mi-e ud. În depărtare, marea sună și răsună. Acesta este un port. Aici te iubesc. Aici te iubesc și orizontul te ascunde în zadar. Te iubesc și printre aceste lucruri reci. Uneori, săruturile mele se urcă pe acele corabii grele ce străbat marea fără destinație. Mă regăsesc uitat ca ancorele vechi. Porturile devin triste când după-amiaza acostează. Viața mea obosește, înfometată, fără niciun scop. Iubesc ce nu am. Tu ești atât de departe. Dezgustul meu se luptă cu amurgul înăbușit. Dar noaptea revine și începe să-mi cânte. Luna își răsfrânge visul neîntârziat. Cea mai mare stea mă privește prin ochii tăi. Și, când te iubesc, pinii îți cântă numele în vânt cu frunzele lor ca de coarde. (traducere de Ionuț Popa)
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' Nicolae Iorga
|
|
Corina_Petre_1 428 mesaje Membru din: 28/01/2013 |
Postat pe: 3 Octombrie 2013, ora 12:34
Un roman neuniversal... Romulus Vulpescu
Telefon Odaia ta, pustie de barbat, Cu husele penumbrei de vacanta, Si usa-n care n-are rost sa bat, Si patul, m-au uitat cu siguranta. Mi-a mai ramas un singur sclav, fidel intr-un regat ucis de intrigi sumbre: La glasul tau,fac, din exil, apel Sa ma evoce, muzical, din umbre, Dar cifrul de semnale suna-n gol: A timp oprit si gri ce ne desparte... Complice cu-al absentei protocol, Mai pica de pe-un raft, murind, o carte. Ironic, telefonul-ferm, lucid, Desi tradat-doar el mai intelege Ca, imbrancindu-mi episodu-n vid, in alt culcus,incoronezi alt rege. Mai staruie un miros de tutun, Racit in amintiri si in dantele: Si sun nebun, inoportun, sun, sun Dar nu se-ating de receptor nici ele. El, totusi, patimas, tot cheama lung, Mecanic,ritmic,a sfarsit de lume, innebunit ca, aparat si ciung, Maini n-are: cand revii, sa te sugrume. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Octombrie 2013, ora 12:43
Am iubit...
de Nicolae Labis Am iubit de când mă știu Cerul verii, străveziu, Despletitele răchite, Curcubeiele pe stânci Ori pădurile adânci Sub ger alb încremenite. Mi-a fost drag pe bărăgane Să văd fetele morgane Ori pe crestele din munte Joc de trăsnete rotunde, Scurgerea cocorilor, Pacea înălțimilor, Semeția pinilor Plini de scama norilor. Am iubit iubirea pură, Floare roșie pe gură Și în inimă arsură, În priviri zăpezi candide Și-n piept voci necontenite. M-a înfiorat ades Tot ce gândurile țes: Pe al filelor polei Dansuri repezi, legănate, De pe arcuri înstrunate, Săgetarea de idei... Toată-această măreție Ne-a fost dată din vecie... Raporteaza abuz de limbaj
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' Nicolae Iorga
|
|
Fosta membra 9am.ro 810 mesaje Membru din: 23/08/2013 |
Postat pe: 5 Octombrie 2013, ora 20:48
Am să te scriu în versul de iubire...
de Marin BUNGET Iubirea ta mi-a scris pe dor cu stele. În amintiri mi-a scris cu jurământ. Împarte-mi, Doamne, viața printre ele Și lasă-mi doar o parte pe pământ. Din ceruri să privesc spre nemurire, De pe pământ iubirea să-mi ascult. Păstrează gândul meu în amintire Și-ai să-nțelegi cât te iubesc de mult. Și n-am să uit, și n-am să las vreodată Să se strecoare timpul între noi. Din el, uitarea crește neudată, Iar timpul nu mai curge înapoi. Am să te scriu în versul de iubire, Să fii tu Ana versului zidit. Poemul meu să fie mânăstire În Edenul în care ne-am iubit... Raporteaza abuz de limbaj
http://www.youtube.com/watch?v=dRcQZLseS1Q
:D
|
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Octombrie 2013, ora 20:21
Iti port inima cu mine (o port in inima mea)
Iti port inima cu mine (o port in inima mea) Nu raman niciodata fara ea (oriunde merg mergi si tu, draga mea; si orice e facut doar de mine e fapta ta, draguta mea) Nu ma tem de soarta (caci tu-mi esti soarta, dulcea mea) Nu vreau o alta lume (caci frumoasa tu esti lumea ea, adevarata mea) si tu esti orice luna a insemnat vreodata si orice soarele va canta vreodata esti tu. Iata cea mai ascunsa taina ce nimeni n-o cunoaste (iata radacina radacinilor si mugurul mugurilor si cerul cerurilor unui copac numit viata ce creste mai sus decat sufletul poate spera ori mintea se poate ascunde) si iata miracolul ce-mpiedica sa se ciocneasca stea de stea. Iti port inima (o port in inima mea). E. E. Cummings Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 16 Octombrie 2013, ora 00:27
"Remember The Time"
era cantata de Michael Jackson Do You Remember When We Fell In Love We Were Young And Innocent Then Do You Remember How It All Began It Just Seemed Like Heaven So Why Did It End? Do You Remember Back In The Fall We'd Be Together All Day Long Do You Remember Us Holding Hands In Each Other's Eyes We'd Stare (Tell Me) Do You Remember The Time When We Fell In Love Do You Remember The Time When We First Met Do You Remember The Time When We Fell In Love Do You Remember The Time Do You Remember How We Used To Talk (Ya Know) We'd Stay On The Phone At Night Till Dawn Do You Remember All The Things We Said Like I Love You So I'll Never Let You Go Do You Remember Back In The Spring Every Morning Birds Would Sing Do You Remember Those Special Times They'll Just Go On And On In The Back Of My Mind Do You Remember The Time When We Fell In Love Do You Remember The Time When We First Met Girl Do You Remember The Time When We Fell In Love Do You Remember The Time Those Sweet Memories Will Always Be Dear To Me And Girl No Matter What Was Said I Will Never Forget What We Had Now Baby Do You Remember The Time When We Fell In Love Do You Remember The Time When We First Met Do You Remember The Time When We Fell In Love Do You Remember The Time Do You Remember The Time When We Fell In Love Do You Remember The Time When We First Met Do You Remember The Time When We Fell In Love Do You Remember The Time Remember The Times Ooh Remember The Times Do You Remember Girl Remember The Times On The Phone You And Me Remember The Times Till Dawn, Two Or Three What About Us Girl Remember The Times Do You. Do You, Do You, Do You, Do You Remember The Times In The Park, On The Beach Remember The Times You And Me In Spain Remember The Times What About, What About... Remember The Times Ooh... In The Park Remember The Times After Dark..., Do You, Do You, Do You Remember The Times Do You, Do You, Do You, Do You Remember The Times Yeah Yeah Remember The Times Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 939 mesaje Membru din: 4/11/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 15:35
De la: _Ingrid, la data 2013-10-06 20:21:50Iti port inima cu mine (o port in inima mea)
Raporteaza abuz de limbaj
Omul fericit este acela care stăpânește și munca, și dragostea.-Sigmund Freud
Stai departe de oamenii care îți micșorează ambiția. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevărat mari te fac să te simți că și tu poți deveni mare.-Mark Twain
|
|
Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 15:37
De la: Daphne, la data 2013-10-16 00:27:03"Remember The Time" N-am fost un fanul lui Jackson dar poemul imi place Raporteaza abuz de limbaj
Stai departe de oamenii care îți micșorează ambiția. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevărat mari te fac să te simți că și tu poți deveni mare.-Mark Twain
|
|
|
|
|
Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 15:48
De la: mili, la data 2013-10-17 15:37:36De la: Daphne, la data 2013-10-16 00:27:03"Remember The Time" Nici eu nu am fost fanul sau, dar in fata sa mi-as fi dat jos palaria oricand! Si ceva nu ma lasa sa cred ca chiar ar fi mort.....
|
|
Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 15:55
ST. O. Iosif Te duci și, cum zâmbești nepăsătoare, M-abat din cale și mă simt murind Pierdut spre tine brațele-mi întind Ca-n urma unei viziuni fugare, Dar nu mai pot în ele să te prind. Te duci și ca o umbră rătăcită Te voi dori în zilele pustii, Te voi striga în nopțile târzii, Și-n veci voi plânge vârsta fericită Când nu știam ce-nseamnă a iubi! O, dulce fericire risipită! De ce-ai venit și pentru ce-a fost scris Să-mi schimbi tu viața-n iad și-n paradis? Te duci și simt pe fiece clipită Că pierd în tine cel din urmă vis Raporteaza abuz de limbaj
|
|
RATAVA 888 mesaje Membru din: 18/02/2013 |
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 23:04
De la: mili, la data 2013-10-17 15:55:21 Culegatorului un gand bun!
Lasati fluturii sa zboare!
|
|
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 23:05
Dacă și niciodată dacă
de Ionut Caragea dacă greșești îți prelungești viața cu o părere de rău dacă ești trist îți prelungești viața cu o lacrimă dacă întâlnești un străin pe stradă îți prelungești viața cu un surâs dacă îți mai aduci aminte de lucrurile frumoase din trecut îți prelungești viața cu o visare dacă ai încredere în oameni îți prelungești viața renunțând la orele fixe dacă ții la prieteni îți prelungești viața cu o strângere de mână și o vorbă spusă din suflet dacă ai speranță îți prelungești viața cu o posibilitate dacă ești conștient că totul este posibil îți prelungești viața cu o alegere bună dacă ești credincios îți prelungești viața cu un crez și o rugăciune dacă ai căzut îți prelungești viața ridicându-te din nou dacă te lovești de un zid îți prelungești viața imaginându-ți o ușă imaginându-ți un zbor dacă iubești îți prelungești viața cu o altă viață dacă ești poet îți prelungești viața cu fiecare cuvânt dacă și niciodată dacă Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 23:23
SA RÂZI
de Laura Iancu Sa razi chiar daca sufletul iti plange Sa poti pastra ce altii vor s-alunge Sa poti sa stii cand altii te insala Sa te ridici cand altii te doboara Sa-ti fie cald chiar daca-n lume ninge Caci numai astfel vei putea invinge. Sa poti sa razi, s-o iei de la-nceput Sa poti sa speri cand totul e pierdut Sa stii sa lupti cand toti te cred invins Sa poti spera ca infinitul poate fi atins Sa fii calm cand toti din jurul tau dispera Sa le fii prieten celor ce mai spera Sa crezi in tine si-n vointa ta Sa crezi in suflet si-n puterea sa Sa dai din tine tot ce e mai bun Sa-ti dai si viata pentr-un copil nebun. Toate acestea de le vei putea tu crede Si toate de le vei putea-ntelege De nimeni tu nu vei fi niciodata-nvins Pentru ca perfectul tu-l vei fi atins. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 23:24
ROMANTA NEGATIVA
de Ion Minulescu N-a fost nimic din ce-a putut sa fie, Si ce-a putut sa fie s-a sfarsit N-a fost decat o scurta nebunie Ce-a-nsangerat o lama, lucioasa, de cutit! N-am fost decat doi calatori cu trenul, Ce ne-am urcat in tren fara tichete Si fara nici un alt bagaj decat refrenul Semnalului de-alarma din perete! Dar n-am putut calatori-mpreuna Si fiecare-am coborat in cate-o gara, Ca doua veverite-nspaimantate de furtuna - Furtuna primei noastre nopti de primavara! Si-atata tot! Din ce-a putut sa fie, N-a fost decat un searbad inceput De simplu fapt divers, ce nu se stie In care timp si-n care loc s-a petrecut! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 23:29
De la: Papillon_blanc, la data 2013-10-18 23:05:48 ***ERATA: Titlul poeziei este SUFLET ZILIER. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 21 Octombrie 2013, ora 23:56
Dedicație
Johnan Wolfgang Goethe (Faust .....tradus in româneste de Stefan Augustin Doinas) Vă-ntoarceți iar, figuri sfios-plăpânde, Ce-n ochiul vag de timpuriu m-ați nins; Să vă rețin, acum, abia născânde? De-acest miraj mai sunt eu azi atins? Cum vă-mbulziți! ei bine, creșteți blânde Din fum și ceață-n juru-mi dinadins; Cutremurat mi-e pieptul tinerește De suflul vrajei ce vă urmărește. Voioase zile-mi ies cu voi în cale Și-atâtea umbre dragi se-ntorc tăcut; Ca basme-aproape stinse vin agale Prietenia, cel dintâi sărut; Și iar mi-e fraged chinul, sună-a jale Al vieții labirintic drum pierdut, Numind pe bunii, ce, mințiți de soarte Cu ore-alese, mă-ntrecură-n moarte. Ei n-aud noul câtec ce-i îmbie, Cei scumpi, cărora-ntâiul le-am cântat; S-a spart prieteneasca vălmășie, Și ah! ecoul prim s-a spulberat. Cântarea mea-n mulțimi străine-adie, De-aplauze chiar mi-e pieptu-nfricoșat, Iar cei ce mi-au sorbit pe vremuri cântul, De mai trăiesc, i-a risipit pământul. Și mă cuprinde-un dor uitat de sfera Acelor duhuri grave-n pașnic stol, Cu lânced sunet umple atmosfera Șoptindu-mi cânt, ca harfa lui Eol, Fiori mă prind, și lacrimi curg; severa Mea inimă zvâcnește rar, domol; Tot ce posed, mai văd ca-n depărtare, Iar ce s-a stins, aievea-n jur mi-apare. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 25 Octombrie 2013, ora 13:59
Ascultând un disc vechi
Nu-mi place muzica pe care o asculti, nu-mi place stilul tau de viata, nu-mi plac pisicile tale, nu-mi place câinele tau, nu-mi plac parfumurile tale, nu-mi place felul în care vorbesti franceza, nu-mi place maica-ta, nu-mi place rujul tau, nu-mi plac fardurile tale, nu-mi place cum te privesti în oglinzi, nu-mi plac rochiile tale, nu-mi plac fotografiile tale, nu-mi plac tablourile tale de pe pereti Cerul e albastru. Te iubesc! Traian T Cosovei Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 1 Noiembrie 2013, ora 08:33
Si iar mi-i sufletul la tine...
...Și iar mi-i sufletul la tine Atât de-ntreg, Atât de tot, Că-mi sorb o lacrimă și-mi pare Că cere, Mângâie, Și doare, De parcă tu ai plâns-o-n mine, De parcă ți-am venit de tot... Așa!... dă-mi mâinile-amândouă, Și ochii amândoi mi-i dă, Deschiși adânc Și mult Și-aproape Pân-vom închide-o sub pleoape Aceeași stea topită-n două De mult ce ia De mult ce dă... Și calea gândului se-nchide Doar lacrimile vad își cer... Și nu mai am nici ochi, Nici gură... Pe valul mării ce mă fură Privirile nu-și pot deschide Decât fereastra dinspre cer... Elena Farago Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 1 Noiembrie 2013, ora 12:32
Nichita Stanescu -Cantec fara raspuns
De ce te-oi fi iubind, femeie visatoare, care mi te-ncolacesti ca un fum, ca o vita-de-vie in jurul pieptului, in jurul tamplelor, mereu frageda, mereu unduitoare? De ce te-oi fi iubind, femeie gingasa ca firul de iarba ce taie in doua luna varateca, azvarlind-o in ape, despartita de ea insasi ca doi indragostiti dupa imbratisare?... De ce te-oi fi iubind, ochi melancolic, soare caprui rasarindu-mi peste umar, tragand dupa el un cer de miresme cu nouri subtiri fara umbra? De ce te-oi fi iubind, ora de neuitat, care-n loc de sunete goneste-n jurul inimii mele o herghelie de manji cu coame rebele? De ce te-oi fi iubind atata, iubire, vartej de-anotimpuri colorand un cer (totdeauna altul, totdeauna aproape) ca o frunza cazand. Ca o rasuflare-aburita de ger. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Noiembrie 2013, ora 14:53
Daniela
|
|
Postat pe: 1 Noiembrie 2013, ora 19:00
Celelalte au versuri dar n-au cafea
Virgil Carianopol - Din Viata Mi-a bătut în poartă Fericirea Și intrând în curte m-a strigat. Eram dus alături cu iubirea. A-nchis poarta iute și-a plecat. Mi-a bătut de-asemeni Bucuria. A intrat, a stat sub pomii goi. N-a văzut pe nimeni să-i vorbească Și-a plecat grăbită înapoi. Într-o seară, luminând pe stradă, Mi-a bătut și Steaua mea de sus Tot așa, eram plecat aproape, Și-a strâns fusta-n mână și s-a dus. Mi-a bătut în poartă și Necazul. Eram dus departe. Liniștit, S-a întins pe țolul de la ușă Și m-a așteptat până-am venit. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2013, ora 12:56
Le recunoasteti?
Sometimes I feel so empty So deserted and so lonely And no one can take that pain away Don't break my heart The anger and the fury And the fears living inside me Should you love me Would you love them just the same Don't break my heart Don't break my heart I've been strong and brave Sometimes I lost my faith And too many times Threw caution to the wind So if you tried to understand me Would you crucify or damn me Or stand by me Like smoke around the flame Don't break my heart Don't break my heart I've been strong and brave Sometimes lost my faith And so many times Saw love come to an end It's not a question of pride It's not the tears that I've cried It's not a question of pride Don't break my heart Don't break my heart I've been strong and brave Sometimes lost my faith And so many times Saw love come to an end It's not a question of pride It's not the tears that I've cried It's not a question of pride
''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
victor119 79 mesaje Membru din: 8/11/2012 |
Postat pe: 12 Noiembrie 2013, ora 08:40
Jacques Prevert - Ca Să Faci Portretul Unei Păsări Mai întâi pictezi o colivie cu ușița larg deschisă, apoi pictezi ceva cât mai drăguț și cât mai simplu: ceva frumos, ceva util pentru pasăre; pe urmă pui tabloul pe-un copac într-o grădină, într-un crâng, într-o pădure și te ascunzi după copac fără o vorbă fără să te miști... Se-ntâmplă uneori ca pasărea să vină repede, dar se mai poate întâmpla să treacă ani și ani până se hotărăște. Atunci nu te descuraja așteaptă, așteaptă dacă e nevoie ani întregi. Viteza sau încetineala cu care pasărea sosește n-au nici o legătură cu faptul că tabloul e reușit sau nu. Când pasărea sosește dacă sosește păstrezi cea mai adâncă liniște: aștepți mai întâi ca pasărea să intre în colivie și după ce a intrat închizi ușița binișor cu pensula, apoi ștergi toate gratiile una câte una cu mare grijă, nu cumva s-atingi vreo pană. Pe urmă faci portretul arborelui, alegând din toate crengile pe cele mai frumoase, iar pentru pasăre pictezi după aceea frunzișul verde și răcoarea vântului, pulberea soarelui, foșnetul gâzelor prin iarbă în căldura verii, apoi aștepți ca pasărea să cânte... Dacă nu cântă e semn rău semn că tabloul nu e bun, dar dacă vrea să cânte, e semn bun, e semn că poți semna. Atunci îi smulgi o pană binișor de tot și pe un colț al pânzei te iscălești cu ea Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 20:34
Romanta fara ecou
Iubire, bibelou de porțelan, Obiect cu existența efemeră, Te regăsesc pe-aceeași etajeră Pe care te-am lăsat acum un an... Îți mulțumesc!... Dar cum?... Ce s-a-ntâmplat?... Ce suflet caritabil te-a păstrat În lipsa mea, În lipsa ei, În lipsa noastră?... Ce demon alb, Ce pasăre albastră Ți-a stat de veghe-atâta timp Și te-a-ngrijit De nu te-ai spart Și nu te-ai prăfuit?... Iubire, bibelou de porțelan, Obiect de preț cu smalțul nepătat, Rămâi pe loc acolo unde ești... Să nu te miști... Și dacă ne iubești - O!... dacă ne iubești cu-adevărat - Așteaptă-ne la fel încă un an... Un an măcar... Atât... Un singur an... Iubire, bïbelou de porțelan!... Ion Minulescu Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 20:49
Am să mă întorc în timp să te iubesc
Am să mă întorc în timp să te iubesc Așa cum din motive fragile și necunoscute N-am făcut-o când aș fi putut, Te rog să nu schimbi nimic din ce erai, Lasă neschimbate și aleile pe care ne plimbam, Aerul cald, lumina, anotimpurile, lumea Nimic să nu schimbi din toate astea, te rog. Am să mă întorc în timp să te iubesc Nu pentru că atunci nu te-aș fi iubit Dar nu cred că am știut cum Sau poate că aș fi vrut mai mult Sau poate că aș fi vrut mai frumos Și, dacă mă gândesc mai bine, altfel aș fi vrut Mai inconștient, mai liber, mai nu știu cum. Am să mă întorc în timp să te iubesc Astfel încât să nu schimb viitorul Și tocmai de aceea îmi e teamă Să mă trezesc în fiecare dimineață cu tine, Să te sun pe telefonul fix și să răsucesc firul, îndrăgostit, Iar tu să mă iubești necondiționat și necontenit Și seara să mă îmbrățișezi nevinovat și vinovat în scara blocului. Am să mă întorc în timp să te iubesc, Așteaptă-te să nu mai roșesc tot atât de mult, Și poate că n-o să mai fiu atât de pur, dar am să fiu la fel de virgin Iar tu, prima mea iubire din vocabularul amorului pentru totdeauna Nu trebuie să faci nimic, să nu schimbi nimic Tu trebuie să fii la fel, nici pe maică-ta n-aș schimba-o, Aș lăsa-o să mă amenințe, ca și atunci, cu bătaia și cu mama mea. Am să mă întorc în timp să te iubesc Și am să formez numărul tău bătând în furcă, Răspunde-mi ca atunci, cu respirația tăiată de dor, Fără cuvinte, fără să spui ceva, respiră dragostea mea, Respiră-m` cu telefonul pe genunchi, mângâie discul Ca și când m-ai mângâia pe umeri, pe gât, Amândoi rătăciți într-o gară, sărutându-ne între linii. Am să mă întorc în timp să te iubesc Așa cum tu te întorceai de la școală, Atunci eram atât de mic și de prost Copilul din mine te iubea ca pe o soră mai mare, Dar asta nu mă împiedica să văd cât ești de sexy, Și atunci de unde să știu ce să fac? Cum să-ți spun cât te iubesc, dacă nu știam cum? Am să mă întorc în timp să te iubesc Te rog să-ți pui bentița albă pentru ultima dată La noapte am să mă întorc de unde am venit Și îmbracă sarafanul alb, albastru și diafan Îmi e dor de pielea ta strălucind în lumina lunii În lumina anilor optzeci, nouăzeci Ia-mă în brațe, îmi e frig, tremur tot Nu știu ce să fac cu mine, nu știu ce să fac cu tine Într-un frame trec toate amintirile prin mine Ne întoarcem în noi ca la nașterea copilăriei Vai ce dans, ce vârtej, ce lumină, câtă poezie Tu ești chiar călătoria în timp Mă agăț de genunchii tăi să nu mă înghită pământul Să nu mă cuprindă lumina, să mă ia. Am să mă întorc în timp să te iubesc Și nu mă așteptam să te găsesc la fel de frumoasă Iar eu să nu fi înțeles nimic din ce a fost Și să nu fi învățat nimic din ce ai fost Iată-mă la fel de puști și de timid în fața ta Te rog să faci ce vrei cu mine, dar ai grijă Eu am să te iubesc la fel ca atunci. Marius Tucă Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 20:54
Am citit... Nu rezonez deloc la Tuca. Nu gasesc poeticul in scrierile lui.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 21:13
De la: Corina_Petre_1, la data 2013-11-18 20:54:13Am citit... Nu rezonez deloc la Tuca. Nu gasesc poeticul in scrierile lui. ZAu? Eu tot trec din poezie in poezie, https://www.facebook.com/mariustuca.ro ...poate n-am ales potrivit. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 21:53
De la: _Ingrid, la data 2013-11-18 21:13:29De la: Corina_Petre_1, la data 2013-11-18 20:54:13Am citit... Nu rezonez deloc la Tuca. Nu gasesc poeticul in scrierile lui. Mi se pare prea descriptiv, ca o dare de seama, ca un raport... Nu-mi da imagini, nici culori, nici fiori... poate-s eu prea gri azi :) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 08:32
Nimeni nu mă poate cunoaște
Nimeni nu mă poate cunoaște mai bine ca tine. Ochii tăi în care dormim Amândoi Au făurit luminilor mele-omenești O soartă mai bună decât nopților lunii. Ochii tăi în care călătoresc Au dat gesturilor făcute de drumuri Un sens desprins de pământ. În ochii tăi - cei ce ne-arată Nesfârșita noastră singurătate Nu mai sunt ce credeam că sunt. Nimeni nu te poate cunoaște Mai bine ca mine. Paul Eluard Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 08:23
Și sufletul ți-era
Și sufletul ți-era deschis și-atât de clar încât eu niciodată nu am putut să intru. Am căutat cărarea îngustă, trecerea înaltă și dificilă... Dar spre sufletul tău duceau drumuri largi. Am pregătit scara - visam ziduri înalte veghindu-ți sufletul - dar sufletul tău era fără de pază, de ziduri și zidiri. Am căutat ușa îngustă și joasă dar sufletul tău de clar ce era nu avea intrare. pedro salinas Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|