Info
x
Remember. din poezia universala de dragoste.
|
zenitt 349 mesaje Membru din: 23/04/2015 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 Iulie 2015, ora 19:12
''Poem de inchinare Avem un barbat intre noi si lumina ne luam din luminile ochilor sai e bland ca amurgul sfintind Bucovina si aprig ca Oltul vuind printre vai pamantul acesta l-a dat, intr-o iarna asa cum da iarba dintai, prevestind schimbarea la fata a firii si-a vechei suflari romanesti cu peceti de argint. Si multe zapezi l-au albit pe la tample si-atatea adanci nedreptati l-au durut taind pentru noi partii largi catre viata el steagul de foc tot mai sus l-a tinut astfel si-a urmat Ceausescu destinul cu-o dragoste vie de oameni in piept astfel nu mai mira pe nimeni ca astazi e falnic stejar si carmaci intelept. Iubindu-si lucid si din inima tara osteanul din el n-are tihna deloc si pieptul si-l pune viteaz la fruntarii si pace el vrea, si belsug, si noroc inchin, dar, un cantec de slava in cinstea acestui tezaur de minte si har el, care, luptand ne-a redat demnitatea de neam de eroi si popor legendar!'' poet anonim ªi se-nchinã poetul, slugarnic la pãmânt, ºi-n loc de mânã l-a sãrutat în fund, atât de mult poetul l-a iubit, încât ''falnicului stejar'', dosul i-a tocit. |
|
Postat pe: 11 Iulie 2015, ora 19:20
''Oda Elenei Ceausescu Urare de iarna Este fiica prea iubita A acestui brav popor De luceferi strajuita Si de steagul Tricolor E Elena Ceausescu Suflet nobil si vibrant Mama buna, om politic Si prestigios savant Inteleapta-i este fapta Nazuind spre viitor Tot cu cinste sta in dreapta Marelui conducator.'' poet anonim *************** Aº fi zis cã autorurul pupa mai bine-n fund poporul, decât un c*r de savantã, tot ca el de înþeleaptã... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Iulie 2015, ora 19:37
''Lumea se naste, traieste si moare.. Aud flori plângând, de sensibil ce sunt Nu pot sa tund iarbase ascunde-n pamânt. La televizor nici nu pot sa privesc Sa vad pradatori în ospat nebunesc. În zorii de ziua eu am insomnie La gândul ca în abatoare-i urgie. Ca vite si pasari sunt sacrificate Cu socul electric, cutite zimtate. E-atâta cruzime în noi si-n natura Din ochi îmi curg lacrimi si sânge pe gura. Mi-e mila de tot ce e viu si ma doare Ca lumea se naste, traieste si moare. Traim pe-o Planeta de jaf si razboi Fa, Doamne, ceva, fie-Ti mila de noi. Exista si lumi unde nu este moarte Eu cred ca-n Agartha, pe Venus, pe Marte. Fii bun si ne-acorda acelasi regim Sa fim ca si Tine... Sa nu mai murim...'' poet anonim 'Sensibil poetul', nici iarba nu poate s-o tundã, dar scuipã dejecþii în orice secundã, prespãlat, rãspopit în credinþã, ateul de ieri, azi este-n cãinþã. ****************** Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Iulie 2015, ora 17:55
Ce am detestat mai mult în viaþã a fost slugãrnicia, pupincurismul ºi camelionismul unor indivizi ºcoliþi la ''marea Academie ªtefan Gheorghiu'', avansaþi pe post de securiºti turnãtori sau torþionari, mari admiratori ai ''epocii de aur'' generatã de o savantã incultã ºi un paranoic. În nefericita epocã s-au gãsit destui lingãi, fie cu destulã carte, fie niºte agramaþi care ºi-au fãcut cariere frumoase. ''Miticii' de genul unui mãrunt securist, chiar dacã nu le-au scris ode(lipsiþi de talent), i-au aplaudat cu frenezie. Un astfel de tembel ºi-a creat câteva topicuri pe care-ºi varsã balele cu sfruntatã obrãznicie. Vine acest Gâgã nesimþit, umple pagini întregi cu site-uri, sã ne arate cã-i documentat ºi ni-l bagã pe gât pe un VC-Tudor ca un mare poet. Pentru mine este un anonim. Cu exceptia poeziei: ''Iubitã mamã'', restul poeziilor sunt anoste, neinteresante, sau unele jenant de slabe. Lãtrãul nostru face spume la gurã când cineva are o altã pãrere decât a lui. Acest mare agramat, înþãrcat la fusta savantei, neagã istoria interbelicã ºi ne impune cu totalã nesimþire o istorie mãsluitã de cãtre aºa zise personalitãti comuniste, el însuºi fiind un rebut, un avorton al epocii, un nesãþios lingãu, un adulator amãrât. Acest nespãlat pe bot murdãreºte imaculata coalã virtualã cu dejecþiile pe care le.a supt de la idolul sãu VC-Tudor. Hai sictir, lichea abjectã! Iatã-l ºi pe ''marele poet'', ºi el cu adevãrat un MARE pupincurist: ''MR. PÎRȚ ȘI CURVA POPII Aþi înnebunit cu toþii? Aclamaþi un maimuþoi Nu vedeþi cã-i cad chiloþii? Babette pleacã la rãzboi! Capul mic, de bibilicã Pe un trunchi acromegal Monstrul, carevasãzicã L-aþi urcat pe piedestal… Astfel de anomalie Nu s-a mai vãzut pe-aici Nu e om, e o stafie ªolduri mari ºi umeri mici. Tata-socru, ce idee A pontat la fundul lui Nu-i bãrbat, dar nici femeie Face pofta oriºicui. Are mersul legãnat. Cine ºi-a fãcut pomanã? Curva Popii – ºi l-a luat! útia-s mai urîþi ca dracul Dar ce aere îºi dau! Se reped sã ia caimacul Numai pe ecrane stau. Ea, o boarfã rãsuflatã El, un jalnic poponar Ce familie spurcatã Suportãm, ca proºtii, iar! O pereche rãpciugoasã – Asta-i tot ce-aveþi mai bun? ªleampãta spãlãtoreasã ªi un procuror nebun. De la Cabinetul 2 Dã funcþii la gaºca toatã Ce-o pupã-n pãrþile moi. Zilnic, face ºi desface Miniºtri, chiar comisari (O cautã la gãoace Uneori, niºte curvari). E normal, cãci cimpanzeul N-are puþã, e pe dos Dacã scoþi din ei tupeul Rãmîne un vid jegos. Lacomi sînt, pe apucate Vizite de lucru fac Taie panglici inventate ªi anunþã: Cotcodac! Bani publici aruncã-n vînt Kim Ir Sen se rãsuceºte De ofticã, în mormînt. Într-o þarã ruinatã Asta mai lipsea: dezmãþ Propagandã deºãnþatã Iar pielea vacii e-n bãþ. Ne conduce iar Mafia O boarfã ºi-un eunuc. útia fac din România Cel mai ieftin balamuc. Un spectacol de 5 stele? Mai degrabã de 5 cruci! Sifilitici cu sechele Care au în cap doar muci. Flamuri roºii precum focul Care arde-n iad gudron Unde este dobitocul Ce l-a uns pe avorton? Mister Pîrþ ºi Curva Popii Prind curaj, confiscã tot Strîns uniþi cu interlopii Sînge proaspãt au pe bot. Lumea, însã, se cruceºte: În acea bandã de hoþi Nimeni, chiar, nu mai gîndeºte? Ori au cãpiat cu toþi! Nu vãd cã-s în pielea goalã Noile caricaturi? Abia ce-am scãpat de-o boalã ªi-avem alte murãturi. Nimeni nu le-a pus oglinda Sã îºi vadã, cîteodat’ Cum priveºte porcul – ghinda Faþa ca un cur pictat? El mongol, ea bulbucatã El plagiator ºi hoþ Ea – un sex cît o gãleatã ªi el – un rahat cu moþ. Ãsta este viitorul Promis de aceºti ciumaþi? Au exasperat poporul Care i-ar vrea spînzuraþi. Fraþilor, intraþi în casã ªi-i ascundeþi pe copii O pereche sulfuroasã Dupã voturi va veni. Douã paþachine triste Imitînd pe Ceauºeºti Bãgaþi nasul în batiste Ca sã nu luaþi boli lumeºti. Nu credeam cã impostura Naºte monºtri-aºa pitici Un refren le umple gura: ,,Mîndri cã sîntem calici!” Poet anonim www.click.ro/news/national/video-cum-il-ridica-slavi-vadim-tiner... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 13 Iulie 2015, ora 10:45
De la: Musetel, la data 2012-12-28 21:02:55Când intrã copilaºul... REMEBER DIN POEZIA UNIVERSALA DE DRAGOSTE !!! D R A G O S T E U N I V E R S A L A Se poatea sau ....
Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
lngrid 294 mesaje Membru din: 25/12/2015 |
Postat pe: 28 August 2016, ora 08:48
Rondelul despãrþirii
de Edmond Haraucourt La orice despãrþire murim câte puþin, În inima iubitã devii tot mai strãin; De fiecare datã pierzi câte-un pic din tine, Iar zilele frumoase rãmân tot mai puþine. Plecarea-i nostalgie, o tórturã, un chin, E versul cel din urmã al unui drag poem, În inima iubitã murim câte puþin, E-un cânt de-nmormântare, funebrul recviem, La orice despãrþire þi-e inima pustie, Chiar dacã-i temporarã sau e pentru vecie, În inima iubitã devii tot mai strãin, La orice despãrþire murim câte puþin. Raporteaza abuz de limbaj
Simplitatea este sofisticarea extremã - Leonardo da Vinci
|
|
Postat pe: 5 Septembrie 2016, ora 15:07
PSALM DRAGOSTEI
de Lucian Blaga E înca în mine greul pietrelor, dintre cari m-am ridicat cînd zi s-a facut. Dragoste, împrumuta-mi tu usurinta cu care norii albi umbla-n azur peste abisuri si gratia fara fiinta a verdelui, frunzelor. Simt înca în mine greul pamîntului si deznadejdea lutoasa. În mine tînguitoarele nopti. Neguri mai staruie-n gînd si talpile fara de voie mai prind radacini pe drumuri neprietenoase. Din trecut cîteodata mai vine un vînt. În ceasurile desprimaverii, dragoste, în ceasurile-acestea, ce singura tu le numeri, caci numai tu nu ai amintirea marilor întunecimi, fa sa uit cumplita povara a vazduhului negru, ce-l port pe umeri si da-mi taria de a suporta bucuria eliberarii. (Cartea româneasca, 1982) Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 7 Septembrie 2016, ora 08:24
In ochii tãi fãclii de dor, Se-ngânã timpul trecãtor, Mã-mbeþi cu ei ºi mã descânþi ªi mã sfãrâmi ºi mã frãmânþi. Mã faci plãmadã de dorinþi Mã porþi prin ceruri ºi mã minþi, Femeie, umbrã de pãcat. In sânge-þi plânge alt bãrbat. L-aud plângând, l-aud mereu, Voi plânge mâine, poate eu, Și-n loc de vis de primãveri Voi bea din cupa de dureri. Te-a aruncat printre bãrbaþi Un zeu cu ochi îneguraþi, Sã ne rãneºti, apoi sa pleci Femeie, floare de poteci Femeie, floare de cais, Mã porþi prin viaþã ca prin vis, Mã-mbeþi cu gura ºi mã minþi, Ma scoþi încet, încet din minþi Deºi tu negi, nu e târziu, A vieþii tainã sa þi-o ºtiu, Sã-þi intru-n inimã tiptil. Femeie, floare de april. Sã te cunosc, sã te-nþeleg, De vraja ta sã mã dezleg, Sã-þi fur sãmânþa de mister Apoi, din calea ta sã pier, Lãsând o umbrã de dorinþi Și cupa mea de suferinþi, Sã-nveþi iubirea din mustrãri Din patimi ºi din remuºcãri Femeie, vis inºelãtor, Priveºti ºi ochii tãi mã dor, Îmi cauþi inima s-o frangi... Vei invãþa ºi tu sã plangi. Vei rãtãci sub aspre zãri Pe-nºelãtoarele cãrãri, Cu mâna-ntinsã cãtre cer Femeie, capãt de mister. Vei cere leac ºi dezlegãri, De ne-ntrupatele chemãri Ce-þi plâng în suflet chinuit, Femeie, înger rãzvrãtit. versuri :Pavel Coruþ Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 7 Septembrie 2016, ora 12:09
De la: zenitt, la data 2016-09-07 08:24:27 ****** Am auzit-o pentru intaia oara gratie unui om deosebit , pe acest forumel, in urma cu vreo 3 ani, de un 8 Martie! Dumnezeu sa il binecuvanteze! Iata : www.youtube.com/watch?v=34Nmi6pQOyc Imi permiteti o parere personala? Pavel Corut a fost cam dur scriind astfel despre femeie. Asindrazni o replica.... Originala... Permiteti? Te las si sa o faci harakiri, Zen'...Zenitt... Am incredere ca o parafrazezi tu -poezia mea) pana iese parodie! Mai stii cand ma suparai de apasai iute, la foc automat, ''sterge''la amicitie? Of, of, ''femeie, capat de mister''! Sa mai aud io pe cineva ca ardelenii is molcomi, da? Moroshenii or face cum or sti ei, tot mai iute si mai iute! .....Eh, cu pticiouru' mi-s pe frana, o psc usor si iuteee!
|
|
lngrid 294 mesaje Membru din: 25/12/2015 |
Postat pe: 7 Septembrie 2016, ora 12:59
Fosta mea semnatura reprezinta o plecaciune in fata sensibilitatii lui Nicolae Labis cel vesnic tanar.
Primele iubiri de Nicolae Labis 1. Azi, iata, am vazut un curcubeu Deasupra lumii sufletului meu. Vin cerbii mei in goana sa se-adune Si catra el privirile-si tintesc - Un codru nesfarsit de coarne brune in care mii de stele stralucesc. Sosind din dunga zarii de argint Vin pasarile-mi mari de sarbatoare Si-nchipuiesc pe ceruri, falfaind, Un ocean de aripi miscatoare; intreaga lume-a sufletului, vie, Palpita-ntr-o frenetica betie. Azi sunt indragostit. E-un curcubeu Deasupra lumii sufletului meu. Izvoarele s-au luminat si suna Oglinzile ritmandu-si-ie-n dans, Si brazii mei vuiesc fara furtuna intr-un ametitor, sonor balans, in vii vibreaza struguri stravezii -Cristalurile cantecelor grele -Si stropi scaparatori de melodii Ca roua nasc in ierburile mele. Eu curg intreg in acest cantec sfant: Eu nu mai sunt, e-un cantec tot ce sunt. Raporteaza abuz de limbaj
Simplitatea este sofisticarea extremã - Leonardo da Vinci
|
|
Postat pe: 7 Septembrie 2016, ora 13:38
De la: lngrid, la data 2016-09-07 12:59:35Fosta mea semnatura reprezinta o plecaciune in fata sensibilitatii lui Nicolae Labis cel vesnic tanar. Ce frumos! Imi place! A propos de curcubeu... Mergand in vacanta, in aceasta vara ce trecu, prin sudul Frantei trecand, inainte de Montpellier, prin dreptul Monastère Saint-Sauveur-de-Chirac, pe seara fiind, se formasera doua curcubeuri...curcubee... (puneti voi varianta corecta acceptata de toata lumea actualizata ). Si, pentru intaia oara, puteam observa corect si concret de unde si pana unde se intindeau, se desfasurau ambele curcubee. A fost o secventa unica, de memorat pentru o eternitate! era in departamentul Lozère... Splendid! Era o binecuvantare, era 14 Iulie si noi calatoream in familie. Apoi, din pacate, seara , la 250 de km de unde dormiseram noi,se intampla tragedia... Ce frumos, cand nu vom mai fi fizic, vom ramane cantece... Doar cei ce meritam, evident! Muncim sa meritam sa fim cantece! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 8 Septembrie 2016, ora 10:05
De la: lngrid, la data 2016-09-07 12:59:35Fosta mea semnatura reprezinta o plecaciune in fata sensibilitatii lui Nicolae Labis cel vesnic tanar. Pãcat cã a murit aºa tânãr, ar fi fost unul printre marii poeþi. Ziarele vremii sugerau cã ar fi fost impins din tramvai. Asta-i soarta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Septembrie 2016, ora 10:12
De la: Musetel, la data 2016-09-07 13:38:50De la: lngrid, la data 2016-09-07 12:59:35Fosta mea semnatura reprezinta o plecaciune in fata sensibilitatii lui Nicolae Labis cel vesnic tanar. Am pus degetul pe --- curcubeuri--- un curcubeu, doua curcubeuri ºi pentru cã þi-a plãcut versurile lui Pavel Coruþ îºi pun ºi melodia compusã de Daniel Avram www.youtube.com/watch?v=BmaE449hgZ0 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Septembrie 2016, ora 19:17
De la: zenitt, la data 2016-09-08 10:12:58De la: Musetel, la data 2016-09-07 13:38:50De la: lngrid, la data 2016-09-07 12:59:35Fosta mea semnatura reprezinta o plecaciune in fata sensibilitatii lui Nicolae Labis cel vesnic tanar. Fiecare avem cel putin o FEBLETE, nu-i asa, Zenitt? Si io rostec zilnic FAIBLESSE, mi-e mai usor sa il port pe FEBLETE in buzunar! ...si in grai, da... Sper ca ai pus degetul aratator pe feblete.... pardon, pe curcubeu. Si pentru ca MI-AU PLACUT versurile lui Pavel Corut ... mi-au placut in oarecare masura, il contrazic in orice secunda. Pot si am cu ce a-l contrazice! Tu ce zici? Sa il contrazic sau... sa o las in balta (Est-ce que je (le) laisse tomber, aain? Serrais-je cappable de (le) laisser tomber? ) Ne la laisse pas tomber ..... www.youtube.com/watch?v=BHzMHw7cCVw Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 25 Septembrie 2016, ora 14:06
Rãspunsul unei comete
Regret cã mã-ntrerupi din cale Cu interview-ul dumitale. Dar iatã, mã opresc o clipã Sã-þi dau rãspunsul meu în pripã. V-am salutat o datã sfera Acum vreo zece mii de ani Cînd astronomii de pe Terra Erau de-abia orangutani. (Flammarion era gorilã Si bietul Newton diplodoc. Camil era de-abia Cãmilã Iar Duicã... nu era de loc! El de-abia azi cînd scrie prozã Se aflã în metamorfozã ªi se transformã tare greu: Aspirã-acum la cimpanzeu.) De-atunci, prin negrele stihii, În noatpea largã ºi profundã, Am rãtãcit cu zeci de mii De metri pe secundã, ªi diafanã m-am ivit, Din perioadã-n perioadã, Ca fulger blond încremenit Sã-mi desfãºor spectrala coadã Pe cerul nopþii la zenit... Planetele cu sateliþii, Purtîndu-si mîndre paraziþii, Mi-au dat portretul prin gazete ªi m-au fixat mii de lunete... Dar, gata sã-mi gãsesc mormîntul În vreun sistem de constelaþii, Am revenit zburînd prin spaþii, Cãci nu dispreþuiam Pãmîntul. (De-aþi fi în cer ca mine voi V-aþi minuna întotdeauna Cum globul ãsta de noroi Se vede luminos ca Luna...) ªi-aveam de gînd – ca un simbol De milenarã simpatie - Cu cel din urmã-al meu ocol Sã ne unim prin veºnicie Într-un fantastic carambol. Si mãritîndu-i neagra humã Cu luminosul meu adaos, Într-un aprins vîrtej de spumã Sã ne rostogolim în haos. Dar cînd vãzui ce... porcãrie (Sã-mi ierþi cuvîntul) aþi fãcut, Cît sînge-a curs din neghiobie Pe bietul vostru glob de lut, - Cu spaimã, la perihelie Din zborul meu m-am abãtut ªi nimbul clar ºi trena lungã Ca o eºarfã de luminã, Mi le-am ferit sã nu ajungã Vreun strop întunecos de tinã. De-atunci, iubitul meu, îmi vine De supãrare si ruºine Sã fug... cu coada-ntre picioare Prin spaþii interplanetare ªi sã mã mistui în neant. Mã duc... Adio! Salutare! Sã-mi scrii: Uranus, post restant. poezie clasicã de George Topîrceanu Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 25 Septembrie 2016, ora 14:24
uitasem de ce-mi place G. Topirceanu , inca de pe cind eram la scoala
e sprintar, inteligent, ironic, filosof si nitel moralist, asa cum ii sade bine oricarui creator - ca-i pot spune asa, nu ? asadar : Superba ! multumesc Zenitule !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Septembrie 2016, ora 10:33
Mai toarnã-mi vinul roºu ca un obraz de fatã.
Curatul sânge scoate-l din gâturi de ulcioare. Cãci, în afara cupe-i, Khayyām azi nu mai are Mãcar un singur prieten cu inima curatã. Cel care are pâine de astãzi pânã mâine ªi-un strop de apã rece în ciobul sãu frumos, De ce-ar sluji pe-un altul ce-i este mai prejos? De ce sã fie sclavul unui egal cu sine? Când zãrile din suflet ni-s singura avere, Pãstreazã-le în tainã, ascundele-n tãcere. Atât timp cât þi-s limpezi ºi vãz, ºi-auz, ºi grai - Nici ochi ºi nici ureche, nici limbã sã nu ai. Nu ºtie nimeni taina ascunsã Sus sau Jos. ªi nici un ochi nu vede dincolo de cortinã. Strãini suntem oriunde. Ni-i casa în þãrânâ. Bea – ºi terminã-odatã cu vorbe de prisos! Târzii acum mi-s anii. lubirea pentru tine Mi-a pus în mânã cupa cu degetele-i fine. Tu mi-ai ucis cãinþa ºi mintea îngereºte. - Dar timpul, fãrã milã – ºi roza desfrunzeºte… OMAR KaYAM Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Septembrie 2016, ora 14:21
asa te simti si tu ? ca nu mai ai niciun prieten ? ....mda, ne bintuie singuratatea, dar nu-i chiar asa!eu iti trimit un ca sa-ti tina de urit !
|
Postat pe: 28 Septembrie 2016, ora 14:44
Nu sunteti singuri! Io sunt cu voi! Dumnezeu este cu noi toti!
|
|
Postat pe: 28 Septembrie 2016, ora 14:56
Lacrimi in tacere
imi apartine In fata-miun inger Zideste o scara Ce urca catre Cer Din lumea banala/mortala( inca nu am décis forma!!!) In spatele-mi aud Zgomote neclare. Pe Domnul Il laud , Pasesc pe carare. Cararea ma duce Inspre prima treapta. Zaresc o cruce Si-o inima dreapta. In inima, vie, A lumii Lumina Vine din vecie Si ma ia de mana. ''Asculta fiica mea, Priveste inainte, Nu te mai infrica, Calma ia aminte: Lumea am creat-o Cu a mea putere! Verde am lasat-o.'' ...Lacrimi in tacere. Nihil sine Deo! Nu suntem singuri! Aveti incredere! Cu drag! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 28 Septembrie 2016, ora 14:56
|
Postat pe: 28 Septembrie 2016, ora 15:25
De la: gabigabi2, la data 2016-09-28 14:56:56 Pup Gabitza! Cu drag! Pe maine!
|
|
Postat pe: 30 Septembrie 2016, ora 22:45
De la: Musetel, la data 2016-09-28 14:56:09Lacrimi in tacere Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Septembrie 2016, ora 22:56
Dau cupa mea amarã
pe-un vin de ambrozie cât toamna e pe-afarã umblând cu fudulie. Cât must mai e în cramã, cât sufletul mi-e plin, aduce-þi o pastramã ºi-o doamnã cel puþin. Sã-i scriu pe loc poeme, sã-i pun în pãr ºirag de flori de crizanteme, sã uit mãcar o clipã de cupa cu venin. www.youtube.com/watch?v=w3GEeaI7nw8 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Octombrie 2016, ora 09:08
Zenitule
viata noastra-i si venin si dulce miere ... bucurie si durere .... se-mpletesc si ne-mpletesc , facindu-ne traiul pamintesc ! asta e si numai bine si ma gindesc cu drag la tine ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Octombrie 2016, ora 11:01
De la: gabigabi2, la data 2016-10-02 09:08:16 Zenitule Aºa e. putere sã avem s-o ducem pânã la capãt.
|
Postat pe: 2 Octombrie 2016, ora 16:39
exact asa ! ieri i-am dat lui Dumnezeu ce -i al lui si i-am facut surora-mii parastasul de 40 zile asa cum scrie la carte....
azi i-am dat si Cezarului pamintesc ce -i al lui si ne-am intilnit la o pizzerie si am vorbit si am depanat povesti cu ea, despre ea, cu noi - prietenii ei de'o viata si cu citiva colegi de ai ei si tare bine ce ne-a fost , onorindu-i amintirea ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Noiembrie 2016, ora 12:00
Din POEZIA UNIVERSALA DE DRAGOSTE, redau Capitolul 7 din Sfanta Evanghelie dupa Luca :
Capitolul 7 1. ªi dupã ce a sfârºit toate aceste cuvinte ale Sale în auzul poporului, a intrat în Capernaum. 2. Iar sluga unui sutaº, care era la el în cinste, fiind bolnavã era sã moarã. 3. ªi auzind despre Iisus, a trimis la El bãtrâni ai iudeilor, rugându-L sã vinã ºi sã vindece pe sluga lui. 4. Iar ei, venind la Iisus, L-au rugat stãruitor, zicând: Vrednic este sã-i faci lui aceasta, 5. Cãci iubeºte neamul nostru ºi el ne-a zidit sinagoga. 6. Iar Iisus mergea cu ei. ªi nefiind El acum departe de casã, a trimis la El prieteni, zicându-I: Doamne, nu Te osteni, cã nu sunt vrednic ca sã intri sub acoperãmântul meu. 7. De aceea nici pe mine nu m-am socotit vrednic sã vin la Tine. Ci spune cu cuvântul ºi se va vindeca sluga mea. 8. Cãci ºi eu sunt om pus sub stãpânire, având sub mine ostaºi, ºi zic acestuia: Du-te, ºi se duce, ºi altuia: Vino, ºi vine, ºi slugii mele: Fã aceasta, ºi face. 9. Iar Iisus, auzind acestea, S-a minunat de el ºi, întorcându-Se, a zis mulþimii care venea dupã El: Zic vouã cã nici în Israel n-am aflat atâta credinþã; 10. ªi întorcându-se cei trimiºi acasã, au gãsit sluga sãnãtoasã. 11. ªi dupã aceea, S-a dus într-o cetate numitã Nain ºi cu El împreunã mergeau ucenicii Lui ºi multã mulþime. 12. Iar când S-a apropiat de poarta cetãþii, iatã scoteau un mort, singurul copil al mamei sale, ºi ea era vãduvã, ºi mulþime mare din cetate era cu ea. 13. ªi, vãzând-o Domnul, I s-a fãcut milã de ea ºi i-a zis: Nu plânge! 14. ªi apropiindu-Se, S-a atins de sicriu, iar cei ce-l duceau s-au oprit. ªi a zis: Tinere, þie îþi zic, scoalã-te. 15. ªi s-a ridicat mortul ºi a început sã vorbeascã, ºi l-a dat mamei lui. 16. ªi fricã i-a cuprins pe toþi ºi slãveau pe Dumnezeu, zicând: Prooroc mare s-a ridicat între noi ºi Dumnezeu a cercetat pe poporul Sãu. 17. ªi a ieºit cuvântul acesta despre El în toatã Iudeea ºi în toatã împrejurimea. 18. ªi au vestit lui Ioan ucenicii lui de toate acestea. 19. ªi chemând la sine pe doi dintre ucenicii sãi, Ioan i-a trimis cãtre Domnul, zicând: Tu eºti Cel ce va sã vinã sau sã aºteptãm pe altul? 20. ªi ajungând la El, bãrbaþii au zis: Ioan Botezãtorul ne-a trimis la Tine, zicând: Tu eºti Cel ce va sã vinã sau sã aºteptãm pe altul? 21. ªi în acel ceas El a vindecat pe mulþi de boli ºi de rãni ºi de duhuri rele ºi multor orbi le-a dãruit vederea. 22. ªi rãspunzând, le-a zis: Mergeþi ºi spuneþi lui Ioan cele ce aþi vãzut ºi cele ce aþi auzit: Orbii vãd, ºchiopii umblã, leproºii se curãþesc, surzii aud, morþii înviazã ºi sãracilor li se binevesteºte. 23. ªi fericit este acela care nu se va sminti întru Mine. 24. Iar, dupã ce trimiºii lui Ioan au plecat, El a început sã vorbeascã mulþimilor despre Ioan: Ce aþi ieºit sã priviþi, în pustie? Oare trestie clãtinatã de vânt? 25. Dar ce aþi ieºit sã vedeþi? Oare om îmbrãcat în haine moi? Iatã, cei ce poartã haine scumpe ºi petrec în desfãtare sunt în casele regilor. 26. Dar ce-aþi ieºit sã vedeþi? Oare prooroc? Da! Zic vouã: ºi mai mult decât un prooroc. 27. Acesta este cel despre care s-a scris: "Iatã trimit înaintea feþei Tale pe îngerul Meu care va gãti calea Ta, înaintea Ta". 28. Zic vouã: Între cei nãscuþi din femei, nimeni nu este mai mare decât Ioan; dar cel mai mic în împãrãþia lui Dumnezeu este mai mare decât el. 29. ªi tot poporul auzind, ºi vameºii s-au încredinþat de dreptatea lui Dumnezeu, botezându-se cu botezul lui Ioan. 30. Iar fariseii ºi învãþãtorii de lege au cãlcat voia lui Dumnezeu în ei înºiºi, nebotezându-se de el. 31. Cu cine voi asemãna pe oamenii acestui neam? ªi cu cine sunt ei asemenea? 32. Sunt asemenea copiilor care ºed în piaþã ºi strigã unii cãtre alþii, zicând: V-am cântat din fluier ºi n-aþi jucat; v-am cântat de jale ºi n-aþi plâns. 33. Cãci a venit Ioan Botezãtorul, nemâncând pâine ºi negustând vin, ºi ziceþi: Are demon! 34. A venit ºi Fiul Omului, mâncând ºi bând, ºi ziceþi: Iatã un om mâncãcios ºi bãutor de vin, prieten al vameºilor ºi al pãcãtoºilor! 35. Dar Înþelepciunea a fost gãsitã dreaptã de cãtre toþi fiii ei. 36. Unul din farisei L-a rugat pe Iisus sã mãnânce cu el. ªi intrând în casa fariseului, a ºezut la masã. 37. ªi iatã era în cetate o femeie pãcãtoasã ºi, aflând cã ºade la masã, în casa fariseului, a adus un alabastru cu mir. 38. ªi, stând la spate, lângã picioarele Lui, plângând, a început sã ude cu lacrimi picioarele Lui, ºi cu pãrul capului ei le ºtergea. ªi sãruta picioarele Lui ºi le ungea cu mir. 39. ªi vãzând, fariseul, care-L chemase, a zis în sine: Acesta, de-ar fi prooroc, ar ºti cine e ºi ce fel e femeia care se atinge de El, cã este pãcãtoasã. 40. ªi rãspunzând, Iisus a zis cãtre el: Simone, am sã-þi spun ceva. Învãþãtorule, spune, zise el. 41. Un cãmãtar avea doi datornici. Unul era dator cu cinci sute de dinari, iar celãlalt cu cincizeci. 42. Dar, neavând ei cu ce sã plãteascã, i-a iertat pe amândoi. Deci, care dintre ei îl va iubi mai mult? 43. Simon, rãspunzând, a zis: Socotesc cã acela cãruia i-a iertat mai mult. Iar El i-a zis: Drept ai judecat. 44. ªi întorcându-se cãtre femeie, a zis lui Simon: Vezi pe femeia aceasta? Am intrat în casa ta ºi apã pe picioare nu Mi-ai dat; ea însã, cu lacrimi, Mi-a udat picioarele ºi le-a ºters cu pãrul ei. 45. Sãrutare nu Mi-ai dat; ea însã de când am intrat, n-a încetat sã-Mi sãrute picioarele. 46. Cu untdelemn capul Meu nu l-ai uns; ea însã cu mir Mi-a uns picioarele. 47. De aceea îþi zic: Iertate sunt pãcatele ei cele multe, cãci mult a iubit. Iar cui se iartã puþin, puþin iubeºte. 48. ªi a zis ei: Iertate îþi sunt pãcatele. 49. ªi au început cei ce ºedeau împreunã la masã sã zicã în sine: Cine este Acesta care iartã ºi pãcatele? 50. Iar cãtre femeie a zis: Credinþa ta te-a mântuit; mergi în pace. Cuvantul Domnului VERSUL poate fi orice linie rezultata din insiruirea cuvintelor. Dragostea lui Dumnezeu este cea mai profunda dragoste ce poate exista! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Edelweis 528 mesaje Membru din: 31/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Martie 2017, ora 09:42
E Tatãl meu
Nu învrãjbesc pe nimeni, nu supãr, nu jignesc, Eu scriu doar poezie, visez ºi vã iubesc, Vreau doar parfum de vise sã vã alinte-un pic, Apoi voi fi tãcere, nu voi mai fi nimic! De ce mã rãstigniþi mereu pe câte-o cruce ªi-mi puneþi pietre grele de nu le mai pot duce? De ce mã osândiþi cu cleveteli deºarte, Voi nu ºtiþi cã Isus durerea mea o-mparte? Voi nu ºtiþi cã mã doare ºi-L doare ºi pe El, Cã-mi este bun prieten la bine ºi la greu? Voi nu ºtiþi cã iubirea îi este-atât de mare, Încât ºi roua florii îl supãrã ºi-L doare? De ce la bunãtate cu urã rãsplãtiþi? Nu aruncaþi cu pietre, nu vreau sa Îl mâhniþi! El mi-este bun prieten, pãrinte, chiar ºi frate ªi tuturor iubire ºi dragoste împarte! Priviþi mai bine cerul ºi înãlþaþi o rugã, Smeriþi-vã de-ndatã ºi fiþi o bunã slugã! Eu azi vã iert de toate cu dragoste curatã, ªtiind cã viaþa mea e-n mâna Lui de Tatã! ªi oricâte poveri pe umeri îmi veþi pune Pe toate le voi duce cu har ºi-nþelepciune, Sã ºtiþi cã nu-i poveste, e însuºi Tatãl meu ªi mai presus de toate-L iubesc, e Dumnezeu! poezie de Ines Vanda Popa Raporteaza abuz de limbaj
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
''Natura este arta lui Dumnezeu cel vesnic.'' Dante Alighieri
|
|
Edelweis 528 mesaje Membru din: 31/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Martie 2017, ora 09:48
Initial pregatisem sa revin printr-o poezie iscalita de Heinrich Heine... ''Esti curata ca o floare''... Cautand-o, mi-a soptit primaveratic o alta scriitoare, a carei poezie am expus-o, cu drag', in mesajul precedent...
Bine va regasesc! Sper si imi doresc sa ne reintersectam oricand cu binesi cu acelasi drag si dor. Aveti grija de voi si de sufletele voastre, purtati-le cu dragostea cu care v-au fost creeate si incredintate de Tatal nostru! Si totusi, va las poezia... Raporteaza abuz de limbaj
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
''Natura este arta lui Dumnezeu cel vesnic.'' Dante Alighieri
|
|
|
|

...si in grai, da...
e sprintar, inteligent, ironic, filosof si nitel moralist, asa cum ii sade bine oricarui creator - ca-i pot spune asa, nu ?