Info
x
Remember. din poezia universala de dragoste.
|
zenitt 349 mesaje Membru din: 23/04/2015 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 Iulie 2015, ora 19:12
''Poem de inchinare Avem un barbat intre noi si lumina ne luam din luminile ochilor sai e bland ca amurgul sfintind Bucovina si aprig ca Oltul vuind printre vai pamantul acesta l-a dat, intr-o iarna asa cum da iarba dintai, prevestind schimbarea la fata a firii si-a vechei suflari romanesti cu peceti de argint. Si multe zapezi l-au albit pe la tample si-atatea adanci nedreptati l-au durut taind pentru noi partii largi catre viata el steagul de foc tot mai sus l-a tinut astfel si-a urmat Ceausescu destinul cu-o dragoste vie de oameni in piept astfel nu mai mira pe nimeni ca astazi e falnic stejar si carmaci intelept. Iubindu-si lucid si din inima tara osteanul din el n-are tihna deloc si pieptul si-l pune viteaz la fruntarii si pace el vrea, si belsug, si noroc inchin, dar, un cantec de slava in cinstea acestui tezaur de minte si har el, care, luptand ne-a redat demnitatea de neam de eroi si popor legendar!'' poet anonim �i se-nchin� poetul, slugarnic la p�m�nt, �i-n loc de m�n� l-a s�rutat �n fund, at�t de mult poetul l-a iubit, �nc�t ''falnicului stejar'', dosul i-a tocit. |
|
Postat pe: 11 Iulie 2015, ora 19:20
''Oda Elenei Ceausescu Urare de iarna Este fiica prea iubita A acestui brav popor De luceferi strajuita Si de steagul Tricolor E Elena Ceausescu Suflet nobil si vibrant Mama buna, om politic Si prestigios savant Inteleapta-i este fapta Nazuind spre viitor Tot cu cinste sta in dreapta Marelui conducator.'' poet anonim *************** A� fi zis c� autorurul pupa mai bine-n fund poporul, dec�t un c*r de savant�, tot ca el de �n�eleapt�... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Iulie 2015, ora 19:37
''Lumea se naste, traieste si moare.. Aud flori pl�ng�nd, de sensibil ce sunt Nu pot sa tund iarbase ascunde-n pam�nt. La televizor nici nu pot sa privesc Sa vad pradatori �n ospat nebunesc. �n zorii de ziua eu am insomnie La g�ndul ca �n abatoare-i urgie. Ca vite si pasari sunt sacrificate Cu socul electric, cutite zimtate. E-at�ta cruzime �n noi si-n natura Din ochi �mi curg lacrimi si s�nge pe gura. Mi-e mila de tot ce e viu si ma doare Ca lumea se naste, traieste si moare. Traim pe-o Planeta de jaf si razboi Fa, Doamne, ceva, fie-Ti mila de noi. Exista si lumi unde nu este moarte Eu cred ca-n Agartha, pe Venus, pe Marte. Fii bun si ne-acorda acelasi regim Sa fim ca si Tine... Sa nu mai murim...'' poet anonim 'Sensibil poetul', nici iarba nu poate s-o tund�, dar scuip� dejec�ii �n orice secund�, presp�lat, r�spopit �n credin��, ateul de ieri, azi este-n c�in��. ****************** Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Iulie 2015, ora 17:55
Ce am detestat mai mult �n via�� a fost slug�rnicia, pupincurismul �i camelionismul unor indivizi �coli�i la ''marea Academie �tefan Gheorghiu'', avansa�i pe post de securi�ti turn�tori sau tor�ionari, mari admiratori ai ''epocii de aur'' generat� de o savant� incult� �i un paranoic. �n nefericita epoc� s-au g�sit destui ling�i, fie cu destul� carte, fie ni�te agrama�i care �i-au f�cut cariere frumoase. ''Miticii' de genul unui m�runt securist, chiar dac� nu le-au scris ode(lipsi�i de talent), i-au aplaudat cu frenezie. Un astfel de tembel �i-a creat c�teva topicuri pe care-�i vars� balele cu sfruntat� obr�znicie. Vine acest G�g� nesim�it, umple pagini �ntregi cu site-uri, s� ne arate c�-i documentat �i ni-l bag� pe g�t pe un VC-Tudor ca un mare poet. Pentru mine este un anonim. Cu exceptia poeziei: ''Iubit� mam�'', restul poeziilor sunt anoste, neinteresante, sau unele jenant de slabe. L�tr�ul nostru face spume la gur� c�nd cineva are o alt� p�rere dec�t a lui. Acest mare agramat, �n��rcat la fusta savantei, neag� istoria interbelic� �i ne impune cu total� nesim�ire o istorie m�sluit� de c�tre a�a zise personalit�ti comuniste, el �nsu�i fiind un rebut, un avorton al epocii, un nes��ios ling�u, un adulator am�r�t. Acest nesp�lat pe bot murd�re�te imaculata coal� virtual� cu dejec�iile pe care le.a supt de la idolul s�u VC-Tudor. Hai sictir, lichea abject�! Iat�-l �i pe ''marele poet'', �i el cu adev�rat un MARE pupincurist: ''MR. P�RȚ ȘI CURVA POPII A�i �nnebunit cu to�ii? Aclama�i un maimu�oi Nu vede�i c�-i cad chilo�ii? Babette pleac� la r�zboi! Capul mic, de bibilic� Pe un trunchi acromegal Monstrul, carevas�zic� L-a�i urcat pe piedestal� Astfel de anomalie Nu s-a mai v�zut pe-aici Nu e om, e o stafie �olduri mari �i umeri mici. Tata-socru, ce idee A pontat la fundul lui Nu-i b�rbat, dar nici femeie Face pofta ori�icui. Are mersul leg�nat. Cine �i-a f�cut poman�? Curva Popii � �i l-a luat! útia-s mai ur��i ca dracul Dar ce aere �i dau! Se reped s� ia caimacul Numai pe ecrane stau. Ea, o boarf� r�suflat� El, un jalnic poponar Ce familie spurcat� Suport�m, ca pro�tii, iar! O pereche r�pciugoas� � Asta-i tot ce-ave�i mai bun? �leamp�ta sp�l�toreas� �i un procuror nebun. De la Cabinetul 2 D� func�ii la ga�ca toat� Ce-o pup�-n p�r�ile moi. Zilnic, face �i desface Mini�tri, chiar comisari (O caut� la g�oace Uneori, ni�te curvari). E normal, c�ci cimpanzeul N-are pu��, e pe dos Dac� sco�i din ei tupeul R�m�ne un vid jegos. Lacomi s�nt, pe apucate Vizite de lucru fac Taie panglici inventate �i anun��: Cotcodac! Bani publici arunc�-n v�nt Kim Ir Sen se r�suce�te De oftic�, �n morm�nt. �ntr-o �ar� ruinat� Asta mai lipsea: dezm�� Propagand� de��n�at� Iar pielea vacii e-n b��. Ne conduce iar Mafia O boarf� �i-un eunuc. útia fac din Rom�nia Cel mai ieftin balamuc. Un spectacol de 5 stele? Mai degrab� de 5 cruci! Sifilitici cu sechele Care au �n cap doar muci. Flamuri ro�ii precum focul Care arde-n iad gudron Unde este dobitocul Ce l-a uns pe avorton? Mister P�r� �i Curva Popii Prind curaj, confisc� tot Str�ns uni�i cu interlopii S�nge proasp�t au pe bot. Lumea, �ns�, se cruce�te: �n acea band� de ho�i Nimeni, chiar, nu mai g�nde�te? Ori au c�piat cu to�i! Nu v�d c�-s �n pielea goal� Noile caricaturi? Abia ce-am sc�pat de-o boal� �i-avem alte mur�turi. Nimeni nu le-a pus oglinda S� �i vad�, c�teodat� Cum prive�te porcul � ghinda Fa�a ca un cur pictat? El mongol, ea bulbucat� El plagiator �i ho� Ea � un sex c�t o g�leat� �i el � un rahat cu mo�. �sta este viitorul Promis de ace�ti ciuma�i? Au exasperat poporul Care i-ar vrea sp�nzura�i. Fra�ilor, intra�i �n cas� �i-i ascunde�i pe copii O pereche sulfuroas� Dup� voturi va veni. Dou� pa�achine triste Imit�nd pe Ceau�e�ti B�ga�i nasul �n batiste Ca s� nu lua�i boli lume�ti. Nu credeam c� impostura Na�te mon�tri-a�a pitici Un refren le umple gura: ,,M�ndri c� s�ntem calici!� Poet anonim www.click.ro/news/national/video-cum-il-ridica-slavi-vadim-tiner... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 13 Iulie 2015, ora 10:45
De la: Musetel, la data 2012-12-28 21:02:55C�nd intr� copila�ul... REMEBER DIN POEZIA UNIVERSALA DE DRAGOSTE !!! D R A G O S T E U N I V E R S A L A Se poatea sau ....
Raporteaza abuz de limbaj
''Dac� ar trebui s� scriu o carte de moral�, primele 99 de pagini le-a� l�sa goale �i pe a o suta a� scrie: "Exist� o singur� datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me l�ser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exup�ry
|
|
lngrid 294 mesaje Membru din: 25/12/2015 |
Postat pe: 28 August 2016, ora 08:48
Rondelul desp�r�irii
de Edmond Haraucourt La orice desp�r�ire murim c�te pu�in, �n inima iubit� devii tot mai str�in; De fiecare dat� pierzi c�te-un pic din tine, Iar zilele frumoase r�m�n tot mai pu�ine. Plecarea-i nostalgie, o t�rtur�, un chin, E versul cel din urm� al unui drag poem, �n inima iubit� murim c�te pu�in, E-un c�nt de-nmorm�ntare, funebrul recviem, La orice desp�r�ire �i-e inima pustie, Chiar dac�-i temporar� sau e pentru vecie, �n inima iubit� devii tot mai str�in, La orice desp�r�ire murim c�te pu�in. Raporteaza abuz de limbaj
Simplitatea este sofisticarea extrem� - Leonardo da Vinci
|
|
Postat pe: 5 Septembrie 2016, ora 15:07
PSALM DRAGOSTEI
de Lucian Blaga E �nca �n mine greul pietrelor, dintre cari m-am ridicat c�nd zi s-a facut. Dragoste, �mprumuta-mi tu usurinta cu care norii albi umbla-n azur peste abisuri si gratia fara fiinta a verdelui, frunzelor. Simt �nca �n mine greul pam�ntului si deznadejdea lutoasa. �n mine t�nguitoarele nopti. Neguri mai staruie-n g�nd si talpile fara de voie mai prind radacini pe drumuri neprietenoase. Din trecut c�teodata mai vine un v�nt. �n ceasurile desprimaverii, dragoste, �n ceasurile-acestea, ce singura tu le numeri, caci numai tu nu ai amintirea marilor �ntunecimi, fa sa uit cumplita povara a vazduhului negru, ce-l port pe umeri si da-mi taria de a suporta bucuria eliberarii. (Cartea rom�neasca, 1982) Raporteaza abuz de limbaj
''Dac� ar trebui s� scriu o carte de moral�, primele 99 de pagini le-a� l�sa goale �i pe a o suta a� scrie: "Exist� o singur� datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me l�ser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exup�ry
|
|
Postat pe: 7 Septembrie 2016, ora 08:24
In ochii t�i f�clii de dor, Se-ng�n� timpul trec�tor, M�-mbe�i cu ei �i m� desc�n�i �i m� sf�r�mi �i m� fr�m�n�i. M� faci pl�mad� de dorin�i M� por�i prin ceruri �i m� min�i, Femeie, umbr� de p�cat. In s�nge-�i pl�nge alt b�rbat. L-aud pl�ng�nd, l-aud mereu, Voi pl�nge m�ine, poate eu, Și-n loc de vis de prim�veri Voi bea din cupa de dureri. Te-a aruncat printre b�rba�i Un zeu cu ochi �negura�i, S� ne r�ne�ti, apoi sa pleci Femeie, floare de poteci Femeie, floare de cais, M� por�i prin via�� ca prin vis, M�-mbe�i cu gura �i m� min�i, Ma sco�i �ncet, �ncet din min�i De�i tu negi, nu e t�rziu, A vie�ii tain� sa �i-o �tiu, S�-�i intru-n inim� tiptil. Femeie, floare de april. S� te cunosc, s� te-n�eleg, De vraja ta s� m� dezleg, S�-�i fur s�m�n�a de mister Apoi, din calea ta s� pier, L�s�nd o umbr� de dorin�i Și cupa mea de suferin�i, S�-nve�i iubirea din mustr�ri Din patimi �i din remu�c�ri Femeie, vis in�el�tor, Prive�ti �i ochii t�i m� dor, �mi cau�i inima s-o frangi... Vei inv��a �i tu s� plangi. Vei r�t�ci sub aspre z�ri Pe-n�el�toarele c�r�ri, Cu m�na-ntins� c�tre cer Femeie, cap�t de mister. Vei cere leac �i dezleg�ri, De ne-ntrupatele chem�ri Ce-�i pl�ng �n suflet chinuit, Femeie, �nger r�zvr�tit. versuri :Pavel Coru� Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 7 Septembrie 2016, ora 12:09
De la: zenitt, la data 2016-09-07 08:24:27 ****** Am auzit-o pentru intaia oara gratie unui om deosebit , pe acest forumel, in urma cu vreo 3 ani, de un 8 Martie! Dumnezeu sa il binecuvanteze! Iata : www.youtube.com/watch?v=34Nmi6pQOyc Imi permiteti o parere personala? Pavel Corut a fost cam dur scriind astfel despre femeie. Asindrazni o replica.... Originala... Permiteti? Te las si sa o faci harakiri, Zen'...Zenitt... Am incredere ca o parafrazezi tu -poezia mea) pana iese parodie! Mai stii cand ma suparai de apasai iute, la foc automat, ''sterge''la amicitie? Of, of, ''femeie, capat de mister''! Sa mai aud io pe cineva ca ardelenii is molcomi, da? Moroshenii or face cum or sti ei, tot mai iute si mai iute! .....Eh, cu pticiouru' mi-s pe frana, o psc usor si iuteee!
|
|
lngrid 294 mesaje Membru din: 25/12/2015 |
Postat pe: 7 Septembrie 2016, ora 12:59
Fosta mea semnatura reprezinta o plecaciune in fata sensibilitatii lui Nicolae Labis cel vesnic tanar.
Primele iubiri de Nicolae Labis 1. Azi, iata, am vazut un curcubeu Deasupra lumii sufletului meu. Vin cerbii mei in goana sa se-adune Si catra el privirile-si tintesc - Un codru nesfarsit de coarne brune in care mii de stele stralucesc. Sosind din dunga zarii de argint Vin pasarile-mi mari de sarbatoare Si-nchipuiesc pe ceruri, falfaind, Un ocean de aripi miscatoare; intreaga lume-a sufletului, vie, Palpita-ntr-o frenetica betie. Azi sunt indragostit. E-un curcubeu Deasupra lumii sufletului meu. Izvoarele s-au luminat si suna Oglinzile ritmandu-si-ie-n dans, Si brazii mei vuiesc fara furtuna intr-un ametitor, sonor balans, in vii vibreaza struguri stravezii -Cristalurile cantecelor grele -Si stropi scaparatori de melodii Ca roua nasc in ierburile mele. Eu curg intreg in acest cantec sfant: Eu nu mai sunt, e-un cantec tot ce sunt. Raporteaza abuz de limbaj
Simplitatea este sofisticarea extrem� - Leonardo da Vinci
|
|
Postat pe: 7 Septembrie 2016, ora 13:38
De la: lngrid, la data 2016-09-07 12:59:35Fosta mea semnatura reprezinta o plecaciune in fata sensibilitatii lui Nicolae Labis cel vesnic tanar. Ce frumos! Imi place! A propos de curcubeu... Mergand in vacanta, in aceasta vara ce trecu, prin sudul Frantei trecand, inainte de Montpellier, prin dreptul Monastère Saint-Sauveur-de-Chirac, pe seara fiind, se formasera doua curcubeuri...curcubee... (puneti voi varianta corecta acceptata de toata lumea actualizata ). Si, pentru intaia oara, puteam observa corect si concret de unde si pana unde se intindeau, se desfasurau ambele curcubee. A fost o secventa unica, de memorat pentru o eternitate! era in departamentul Lozère... Splendid! Era o binecuvantare, era 14 Iulie si noi calatoream in familie. Apoi, din pacate, seara , la 250 de km de unde dormiseram noi,se intampla tragedia... Ce frumos, cand nu vom mai fi fizic, vom ramane cantece... Doar cei ce meritam, evident! Muncim sa meritam sa fim cantece! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 8 Septembrie 2016, ora 10:05
De la: lngrid, la data 2016-09-07 12:59:35Fosta mea semnatura reprezinta o plecaciune in fata sensibilitatii lui Nicolae Labis cel vesnic tanar. P�cat c� a murit a�a t�n�r, ar fi fost unul printre marii poe�i. Ziarele vremii sugerau c� ar fi fost impins din tramvai. Asta-i soarta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Septembrie 2016, ora 10:12
De la: Musetel, la data 2016-09-07 13:38:50De la: lngrid, la data 2016-09-07 12:59:35Fosta mea semnatura reprezinta o plecaciune in fata sensibilitatii lui Nicolae Labis cel vesnic tanar. Am pus degetul pe --- curcubeuri--- un curcubeu, doua curcubeuri �i pentru c� �i-a pl�cut versurile lui Pavel Coru� �i pun �i melodia compus� de Daniel Avram www.youtube.com/watch?v=BmaE449hgZ0 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Septembrie 2016, ora 19:17
De la: zenitt, la data 2016-09-08 10:12:58De la: Musetel, la data 2016-09-07 13:38:50De la: lngrid, la data 2016-09-07 12:59:35Fosta mea semnatura reprezinta o plecaciune in fata sensibilitatii lui Nicolae Labis cel vesnic tanar. Fiecare avem cel putin o FEBLETE, nu-i asa, Zenitt? Si io rostec zilnic FAIBLESSE, mi-e mai usor sa il port pe FEBLETE in buzunar! ...si in grai, da... Sper ca ai pus degetul aratator pe feblete.... pardon, pe curcubeu. Si pentru ca MI-AU PLACUT versurile lui Pavel Corut ... mi-au placut in oarecare masura, il contrazic in orice secunda. Pot si am cu ce a-l contrazice! Tu ce zici? Sa il contrazic sau... sa o las in balta (Est-ce que je (le) laisse tomber, aain? Serrais-je cappable de (le) laisser tomber? ) Ne la laisse pas tomber ..... www.youtube.com/watch?v=BHzMHw7cCVw Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 25 Septembrie 2016, ora 14:06
R�spunsul unei comete
Regret c� m�-ntrerupi din cale Cu interview-ul dumitale. Dar iat�, m� opresc o clip� S�-�i dau r�spunsul meu �n prip�. V-am salutat o dat� sfera Acum vreo zece mii de ani C�nd astronomii de pe Terra Erau de-abia orangutani. (Flammarion era goril� Si bietul Newton diplodoc. Camil era de-abia C�mil� Iar Duic�... nu era de loc! El de-abia azi c�nd scrie proz� Se afl� �n metamorfoz� �i se transform� tare greu: Aspir�-acum la cimpanzeu.) De-atunci, prin negrele stihii, �n noatpea larg� �i profund�, Am r�t�cit cu zeci de mii De metri pe secund�, �i diafan� m-am ivit, Din perioad�-n perioad�, Ca fulger blond �ncremenit S�-mi desf�or spectrala coad� Pe cerul nop�ii la zenit... Planetele cu sateli�ii, Purt�ndu-si m�ndre parazi�ii, Mi-au dat portretul prin gazete �i m-au fixat mii de lunete... Dar, gata s�-mi g�sesc morm�ntul �n vreun sistem de constela�ii, Am revenit zbur�nd prin spa�ii, C�ci nu dispre�uiam P�m�ntul. (De-a�i fi �n cer ca mine voi V-a�i minuna �ntotdeauna Cum globul �sta de noroi Se vede luminos ca Luna...) �i-aveam de g�nd � ca un simbol De milenar� simpatie - Cu cel din urm�-al meu ocol S� ne unim prin ve�nicie �ntr-un fantastic carambol. Si m�rit�ndu-i neagra hum� Cu luminosul meu adaos, �ntr-un aprins v�rtej de spum� S� ne rostogolim �n haos. Dar c�nd v�zui ce... porc�rie (S�-mi ier�i cuv�ntul) a�i f�cut, C�t s�nge-a curs din neghiobie Pe bietul vostru glob de lut, - Cu spaim�, la perihelie Din zborul meu m-am ab�tut �i nimbul clar �i trena lung� Ca o e�arf� de lumin�, Mi le-am ferit s� nu ajung� Vreun strop �ntunecos de tin�. De-atunci, iubitul meu, �mi vine De sup�rare si ru�ine S� fug... cu coada-ntre picioare Prin spa�ii interplanetare �i s� m� mistui �n neant. M� duc... Adio! Salutare! S�-mi scrii: Uranus, post restant. poezie clasic� de George Top�rceanu Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 25 Septembrie 2016, ora 14:24
uitasem de ce-mi place G. Topirceanu , inca de pe cind eram la scoala
e sprintar, inteligent, ironic, filosof si nitel moralist, asa cum ii sade bine oricarui creator - ca-i pot spune asa, nu ? asadar : Superba ! multumesc Zenitule !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Septembrie 2016, ora 10:33
Mai toarn�-mi vinul ro�u ca un obraz de fat�.
Curatul s�nge scoate-l din g�turi de ulcioare. C�ci, �n afara cupe-i, Khayyām azi nu mai are M�car un singur prieten cu inima curat�. Cel care are p�ine de ast�zi p�n� m�ine �i-un strop de ap� rece �n ciobul s�u frumos, De ce-ar sluji pe-un altul ce-i este mai prejos? De ce s� fie sclavul unui egal cu sine? C�nd z�rile din suflet ni-s singura avere, P�streaz�-le �n tain�, ascundele-n t�cere. At�t timp c�t �i-s limpezi �i v�z, �i-auz, �i grai - Nici ochi �i nici ureche, nici limb� s� nu ai. Nu �tie nimeni taina ascuns� Sus sau Jos. �i nici un ochi nu vede dincolo de cortin�. Str�ini suntem oriunde. Ni-i casa �n ��r�n�. Bea � �i termin�-odat� cu vorbe de prisos! T�rzii acum mi-s anii. lubirea pentru tine Mi-a pus �n m�n� cupa cu degetele-i fine. Tu mi-ai ucis c�in�a �i mintea �ngere�te. - Dar timpul, f�r� mil� � �i roza desfrunze�te� OMAR KaYAM Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Septembrie 2016, ora 14:21
asa te simti si tu ? ca nu mai ai niciun prieten ? ....mda, ne bintuie singuratatea, dar nu-i chiar asa!eu iti trimit un ca sa-ti tina de urit !
|
Postat pe: 28 Septembrie 2016, ora 14:44
Nu sunteti singuri! Io sunt cu voi! Dumnezeu este cu noi toti!
|
|
Postat pe: 28 Septembrie 2016, ora 14:56
Lacrimi in tacere
imi apartine In fata-miun inger Zideste o scara Ce urca catre Cer Din lumea banala/mortala( inca nu am d�cis forma!!!) In spatele-mi aud Zgomote neclare. Pe Domnul Il laud , Pasesc pe carare. Cararea ma duce Inspre prima treapta. Zaresc o cruce Si-o inima dreapta. In inima, vie, A lumii Lumina Vine din vecie Si ma ia de mana. ''Asculta fiica mea, Priveste inainte, Nu te mai infrica, Calma ia aminte: Lumea am creat-o Cu a mea putere! Verde am lasat-o.'' ...Lacrimi in tacere. Nihil sine Deo! Nu suntem singuri! Aveti incredere! Cu drag! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 28 Septembrie 2016, ora 14:56
|
Postat pe: 28 Septembrie 2016, ora 15:25
De la: gabigabi2, la data 2016-09-28 14:56:56 Pup Gabitza! Cu drag! Pe maine!
|
|
Postat pe: 30 Septembrie 2016, ora 22:45
De la: Musetel, la data 2016-09-28 14:56:09Lacrimi in tacere Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Septembrie 2016, ora 22:56
Dau cupa mea amar�
pe-un vin de ambrozie c�t toamna e pe-afar� umbl�nd cu fudulie. C�t must mai e �n cram�, c�t sufletul mi-e plin, aduce-�i o pastram� �i-o doamn� cel pu�in. S�-i scriu pe loc poeme, s�-i pun �n p�r �irag de flori de crizanteme, s� uit m�car o clip� de cupa cu venin. www.youtube.com/watch?v=w3GEeaI7nw8 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Octombrie 2016, ora 09:08
Zenitule
viata noastra-i si venin si dulce miere ... bucurie si durere .... se-mpletesc si ne-mpletesc , facindu-ne traiul pamintesc ! asta e si numai bine si ma gindesc cu drag la tine ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Octombrie 2016, ora 11:01
De la: gabigabi2, la data 2016-10-02 09:08:16 Zenitule A�a e. putere s� avem s-o ducem p�n� la cap�t.
|
Postat pe: 2 Octombrie 2016, ora 16:39
exact asa ! ieri i-am dat lui Dumnezeu ce -i al lui si i-am facut surora-mii parastasul de 40 zile asa cum scrie la carte....
azi i-am dat si Cezarului pamintesc ce -i al lui si ne-am intilnit la o pizzerie si am vorbit si am depanat povesti cu ea, despre ea, cu noi - prietenii ei de'o viata si cu citiva colegi de ai ei si tare bine ce ne-a fost , onorindu-i amintirea ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Noiembrie 2016, ora 12:00
Din POEZIA UNIVERSALA DE DRAGOSTE, redau Capitolul 7 din Sfanta Evanghelie dupa Luca :
Capitolul 7 1. �i dup� ce a sf�r�it toate aceste cuvinte ale Sale �n auzul poporului, a intrat �n Capernaum. 2. Iar sluga unui suta�, care era la el �n cinste, fiind bolnav� era s� moar�. 3. �i auzind despre Iisus, a trimis la El b�tr�ni ai iudeilor, rug�ndu-L s� vin� �i s� vindece pe sluga lui. 4. Iar ei, venind la Iisus, L-au rugat st�ruitor, zic�nd: Vrednic este s�-i faci lui aceasta, 5. C�ci iube�te neamul nostru �i el ne-a zidit sinagoga. 6. Iar Iisus mergea cu ei. �i nefiind El acum departe de cas�, a trimis la El prieteni, zic�ndu-I: Doamne, nu Te osteni, c� nu sunt vrednic ca s� intri sub acoper�m�ntul meu. 7. De aceea nici pe mine nu m-am socotit vrednic s� vin la Tine. Ci spune cu cuv�ntul �i se va vindeca sluga mea. 8. C�ci �i eu sunt om pus sub st�p�nire, av�nd sub mine osta�i, �i zic acestuia: Du-te, �i se duce, �i altuia: Vino, �i vine, �i slugii mele: F� aceasta, �i face. 9. Iar Iisus, auzind acestea, S-a minunat de el �i, �ntorc�ndu-Se, a zis mul�imii care venea dup� El: Zic vou� c� nici �n Israel n-am aflat at�ta credin��; 10. �i �ntorc�ndu-se cei trimi�i acas�, au g�sit sluga s�n�toas�. 11. �i dup� aceea, S-a dus �ntr-o cetate numit� Nain �i cu El �mpreun� mergeau ucenicii Lui �i mult� mul�ime. 12. Iar c�nd S-a apropiat de poarta cet��ii, iat� scoteau un mort, singurul copil al mamei sale, �i ea era v�duv�, �i mul�ime mare din cetate era cu ea. 13. �i, v�z�nd-o Domnul, I s-a f�cut mil� de ea �i i-a zis: Nu pl�nge! 14. �i apropiindu-Se, S-a atins de sicriu, iar cei ce-l duceau s-au oprit. �i a zis: Tinere, �ie ��i zic, scoal�-te. 15. �i s-a ridicat mortul �i a �nceput s� vorbeasc�, �i l-a dat mamei lui. 16. �i fric� i-a cuprins pe to�i �i sl�veau pe Dumnezeu, zic�nd: Prooroc mare s-a ridicat �ntre noi �i Dumnezeu a cercetat pe poporul S�u. 17. �i a ie�it cuv�ntul acesta despre El �n toat� Iudeea �i �n toat� �mprejurimea. 18. �i au vestit lui Ioan ucenicii lui de toate acestea. 19. �i chem�nd la sine pe doi dintre ucenicii s�i, Ioan i-a trimis c�tre Domnul, zic�nd: Tu e�ti Cel ce va s� vin� sau s� a�tept�m pe altul? 20. �i ajung�nd la El, b�rba�ii au zis: Ioan Botez�torul ne-a trimis la Tine, zic�nd: Tu e�ti Cel ce va s� vin� sau s� a�tept�m pe altul? 21. �i �n acel ceas El a vindecat pe mul�i de boli �i de r�ni �i de duhuri rele �i multor orbi le-a d�ruit vederea. 22. �i r�spunz�nd, le-a zis: Merge�i �i spune�i lui Ioan cele ce a�i v�zut �i cele ce a�i auzit: Orbii v�d, �chiopii umbl�, lepro�ii se cur��esc, surzii aud, mor�ii �nviaz� �i s�racilor li se bineveste�te. 23. �i fericit este acela care nu se va sminti �ntru Mine. 24. Iar, dup� ce trimi�ii lui Ioan au plecat, El a �nceput s� vorbeasc� mul�imilor despre Ioan: Ce a�i ie�it s� privi�i, �n pustie? Oare trestie cl�tinat� de v�nt? 25. Dar ce a�i ie�it s� vede�i? Oare om �mbr�cat �n haine moi? Iat�, cei ce poart� haine scumpe �i petrec �n desf�tare sunt �n casele regilor. 26. Dar ce-a�i ie�it s� vede�i? Oare prooroc? Da! Zic vou�: �i mai mult dec�t un prooroc. 27. Acesta este cel despre care s-a scris: "Iat� trimit �naintea fe�ei Tale pe �ngerul Meu care va g�ti calea Ta, �naintea Ta". 28. Zic vou�: �ntre cei n�scu�i din femei, nimeni nu este mai mare dec�t Ioan; dar cel mai mic �n �mp�r��ia lui Dumnezeu este mai mare dec�t el. 29. �i tot poporul auzind, �i vame�ii s-au �ncredin�at de dreptatea lui Dumnezeu, botez�ndu-se cu botezul lui Ioan. 30. Iar fariseii �i �nv���torii de lege au c�lcat voia lui Dumnezeu �n ei �n�i�i, nebotez�ndu-se de el. 31. Cu cine voi asem�na pe oamenii acestui neam? �i cu cine sunt ei asemenea? 32. Sunt asemenea copiilor care �ed �n pia�� �i strig� unii c�tre al�ii, zic�nd: V-am c�ntat din fluier �i n-a�i jucat; v-am c�ntat de jale �i n-a�i pl�ns. 33. C�ci a venit Ioan Botez�torul, nem�nc�nd p�ine �i negust�nd vin, �i zice�i: Are demon! 34. A venit �i Fiul Omului, m�nc�nd �i b�nd, �i zice�i: Iat� un om m�nc�cios �i b�utor de vin, prieten al vame�ilor �i al p�c�to�ilor! 35. Dar �n�elepciunea a fost g�sit� dreapt� de c�tre to�i fiii ei. 36. Unul din farisei L-a rugat pe Iisus s� m�n�nce cu el. �i intr�nd �n casa fariseului, a �ezut la mas�. 37. �i iat� era �n cetate o femeie p�c�toas� �i, afl�nd c� �ade la mas�, �n casa fariseului, a adus un alabastru cu mir. 38. �i, st�nd la spate, l�ng� picioarele Lui, pl�ng�nd, a �nceput s� ude cu lacrimi picioarele Lui, �i cu p�rul capului ei le �tergea. �i s�ruta picioarele Lui �i le ungea cu mir. 39. �i v�z�nd, fariseul, care-L chemase, a zis �n sine: Acesta, de-ar fi prooroc, ar �ti cine e �i ce fel e femeia care se atinge de El, c� este p�c�toas�. 40. �i r�spunz�nd, Iisus a zis c�tre el: Simone, am s�-�i spun ceva. �nv���torule, spune, zise el. 41. Un c�m�tar avea doi datornici. Unul era dator cu cinci sute de dinari, iar cel�lalt cu cincizeci. 42. Dar, neav�nd ei cu ce s� pl�teasc�, i-a iertat pe am�ndoi. Deci, care dintre ei �l va iubi mai mult? 43. Simon, r�spunz�nd, a zis: Socotesc c� acela c�ruia i-a iertat mai mult. Iar El i-a zis: Drept ai judecat. 44. �i �ntorc�ndu-se c�tre femeie, a zis lui Simon: Vezi pe femeia aceasta? Am intrat �n casa ta �i ap� pe picioare nu Mi-ai dat; ea �ns�, cu lacrimi, Mi-a udat picioarele �i le-a �ters cu p�rul ei. 45. S�rutare nu Mi-ai dat; ea �ns� de c�nd am intrat, n-a �ncetat s�-Mi s�rute picioarele. 46. Cu untdelemn capul Meu nu l-ai uns; ea �ns� cu mir Mi-a uns picioarele. 47. De aceea ��i zic: Iertate sunt p�catele ei cele multe, c�ci mult a iubit. Iar cui se iart� pu�in, pu�in iube�te. 48. �i a zis ei: Iertate ��i sunt p�catele. 49. �i au �nceput cei ce �edeau �mpreun� la mas� s� zic� �n sine: Cine este Acesta care iart� �i p�catele? 50. Iar c�tre femeie a zis: Credin�a ta te-a m�ntuit; mergi �n pace. Cuvantul Domnului VERSUL poate fi orice linie rezultata din insiruirea cuvintelor. Dragostea lui Dumnezeu este cea mai profunda dragoste ce poate exista! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Edelweis 528 mesaje Membru din: 31/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Martie 2017, ora 09:42
E Tat�l meu
Nu �nvr�jbesc pe nimeni, nu sup�r, nu jignesc, Eu scriu doar poezie, visez �i v� iubesc, Vreau doar parfum de vise s� v� alinte-un pic, Apoi voi fi t�cere, nu voi mai fi nimic! De ce m� r�stigni�i mereu pe c�te-o cruce �i-mi pune�i pietre grele de nu le mai pot duce? De ce m� os�ndi�i cu cleveteli de�arte, Voi nu �ti�i c� Isus durerea mea o-mparte? Voi nu �ti�i c� m� doare �i-L doare �i pe El, C�-mi este bun prieten la bine �i la greu? Voi nu �ti�i c� iubirea �i este-at�t de mare, �nc�t �i roua florii �l sup�r� �i-L doare? De ce la bun�tate cu ur� r�spl�ti�i? Nu arunca�i cu pietre, nu vreau sa �l m�hni�i! El mi-este bun prieten, p�rinte, chiar �i frate �i tuturor iubire �i dragoste �mparte! Privi�i mai bine cerul �i �n�l�a�i o rug�, Smeri�i-v� de-ndat� �i fi�i o bun� slug�! Eu azi v� iert de toate cu dragoste curat�, �tiind c� via�a mea e-n m�na Lui de Tat�! �i oric�te poveri pe umeri �mi ve�i pune Pe toate le voi duce cu har �i-n�elepciune, S� �ti�i c� nu-i poveste, e �nsu�i Tat�l meu �i mai presus de toate-L iubesc, e Dumnezeu! poezie de Ines Vanda Popa Raporteaza abuz de limbaj
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
''Natura este arta lui Dumnezeu cel vesnic.'' Dante Alighieri
|
|
Edelweis 528 mesaje Membru din: 31/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Martie 2017, ora 09:48
Initial pregatisem sa revin printr-o poezie iscalita de Heinrich Heine... ''Esti curata ca o floare''... Cautand-o, mi-a soptit primaveratic o alta scriitoare, a carei poezie am expus-o, cu drag', in mesajul precedent...
Bine va regasesc! Sper si imi doresc sa ne reintersectam oricand cu binesi cu acelasi drag si dor. Aveti grija de voi si de sufletele voastre, purtati-le cu dragostea cu care v-au fost creeate si incredintate de Tatal nostru! Si totusi, va las poezia... Raporteaza abuz de limbaj
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
''Natura este arta lui Dumnezeu cel vesnic.'' Dante Alighieri
|
|
|
|

...si in grai, da...
e sprintar, inteligent, ironic, filosof si nitel moralist, asa cum ii sade bine oricarui creator - ca-i pot spune asa, nu ?