Info
x
Remember. din poezia universala de dragoste.
|
zenitt 349 mesaje Membru din: 23/04/2015 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 Iulie 2015, ora 19:12
''Poem de inchinare Avem un barbat intre noi si lumina ne luam din luminile ochilor sai e bland ca amurgul sfintind Bucovina si aprig ca Oltul vuind printre vai pamantul acesta l-a dat, intr-o iarna asa cum da iarba dintai, prevestind schimbarea la fata a firii si-a vechei suflari romanesti cu peceti de argint. Si multe zapezi l-au albit pe la tample si-atatea adanci nedreptati l-au durut taind pentru noi partii largi catre viata el steagul de foc tot mai sus l-a tinut astfel si-a urmat Ceausescu destinul cu-o dragoste vie de oameni in piept astfel nu mai mira pe nimeni ca astazi e falnic stejar si carmaci intelept. Iubindu-si lucid si din inima tara osteanul din el n-are tihna deloc si pieptul si-l pune viteaz la fruntarii si pace el vrea, si belsug, si noroc inchin, dar, un cantec de slava in cinstea acestui tezaur de minte si har el, care, luptand ne-a redat demnitatea de neam de eroi si popor legendar!'' poet anonim Și se-nchină poetul, slugarnic la pământ, și-n loc de mână l-a sărutat în fund, atât de mult poetul l-a iubit, încât ''falnicului stejar'', dosul i-a tocit. |
|
Postat pe: 11 Iulie 2015, ora 19:20
''Oda Elenei Ceausescu Urare de iarna Este fiica prea iubita A acestui brav popor De luceferi strajuita Si de steagul Tricolor E Elena Ceausescu Suflet nobil si vibrant Mama buna, om politic Si prestigios savant Inteleapta-i este fapta Nazuind spre viitor Tot cu cinste sta in dreapta Marelui conducator.'' poet anonim *************** Aș fi zis că autorurul pupa mai bine-n fund poporul, decât un c*r de savantă, tot ca el de înțeleaptă... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Iulie 2015, ora 19:37
''Lumea se naste, traieste si moare.. Aud flori plângând, de sensibil ce sunt Nu pot sa tund iarbase ascunde-n pamânt. La televizor nici nu pot sa privesc Sa vad pradatori în ospat nebunesc. În zorii de ziua eu am insomnie La gândul ca în abatoare-i urgie. Ca vite si pasari sunt sacrificate Cu socul electric, cutite zimtate. E-atâta cruzime în noi si-n natura Din ochi îmi curg lacrimi si sânge pe gura. Mi-e mila de tot ce e viu si ma doare Ca lumea se naste, traieste si moare. Traim pe-o Planeta de jaf si razboi Fa, Doamne, ceva, fie-Ti mila de noi. Exista si lumi unde nu este moarte Eu cred ca-n Agartha, pe Venus, pe Marte. Fii bun si ne-acorda acelasi regim Sa fim ca si Tine... Sa nu mai murim...'' poet anonim 'Sensibil poetul', nici iarba nu poate s-o tundă, dar scuipă dejecții în orice secundă, prespălat, răspopit în credință, ateul de ieri, azi este-n căință. ****************** Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Iulie 2015, ora 17:55
Ce am detestat mai mult în viață a fost slugărnicia, pupincurismul și camelionismul unor indivizi școliți la ''marea Academie Ștefan Gheorghiu'', avansați pe post de securiști turnători sau torționari, mari admiratori ai ''epocii de aur'' generată de o savantă incultă și un paranoic. În nefericita epocă s-au găsit destui lingăi, fie cu destulă carte, fie niște agramați care și-au făcut cariere frumoase. ''Miticii' de genul unui mărunt securist, chiar dacă nu le-au scris ode(lipsiți de talent), i-au aplaudat cu frenezie. Un astfel de tembel și-a creat câteva topicuri pe care-și varsă balele cu sfruntată obrăznicie. Vine acest Gâgă nesimțit, umple pagini întregi cu site-uri, să ne arate că-i documentat și ni-l bagă pe gât pe un VC-Tudor ca un mare poet. Pentru mine este un anonim. Cu exceptia poeziei: ''Iubită mamă'', restul poeziilor sunt anoste, neinteresante, sau unele jenant de slabe. Lătrăul nostru face spume la gură când cineva are o altă părere decât a lui. Acest mare agramat, înțărcat la fusta savantei, neagă istoria interbelică și ne impune cu totală nesimțire o istorie măsluită de către așa zise personalităti comuniste, el însuși fiind un rebut, un avorton al epocii, un nesățios lingău, un adulator amărât. Acest nespălat pe bot murdărește imaculata coală virtuală cu dejecțiile pe care le.a supt de la idolul său VC-Tudor. Hai sictir, lichea abjectă! Iată-l și pe ''marele poet'', și el cu adevărat un MARE pupincurist: ''MR. PÎRȚ ȘI CURVA POPII Ați înnebunit cu toții? Aclamați un maimuțoi Nu vedeți că-i cad chiloții? Babette pleacă la război! Capul mic, de bibilică Pe un trunchi acromegal Monstrul, carevasăzică L-ați urcat pe piedestal Astfel de anomalie Nu s-a mai văzut pe-aici Nu e om, e o stafie Șolduri mari și umeri mici. Tata-socru, ce idee A pontat la fundul lui Nu-i bărbat, dar nici femeie Face pofta orișicui. Are mersul legănat. Cine și-a făcut pomană? Curva Popii și l-a luat! Ăștia-s mai urîți ca dracul Dar ce aere își dau! Se reped să ia caimacul Numai pe ecrane stau. Ea, o boarfă răsuflată El, un jalnic poponar Ce familie spurcată Suportăm, ca proștii, iar! O pereche răpciugoasă Asta-i tot ce-aveți mai bun? Șleampăta spălătoreasă Și un procuror nebun. De la Cabinetul 2 Dă funcții la gașca toată Ce-o pupă-n părțile moi. Zilnic, face și desface Miniștri, chiar comisari (O caută la găoace Uneori, niște curvari). E normal, căci cimpanzeul N-are puță, e pe dos Dacă scoți din ei tupeul Rămîne un vid jegos. Lacomi sînt, pe apucate Vizite de lucru fac Taie panglici inventate Și anunță: Cotcodac! Bani publici aruncă-n vînt Kim Ir Sen se răsucește De oftică, în mormînt. Într-o țară ruinată Asta mai lipsea: dezmăț Propagandă deșănțată Iar pielea vacii e-n băț. Ne conduce iar Mafia O boarfă și-un eunuc. Ăștia fac din România Cel mai ieftin balamuc. Un spectacol de 5 stele? Mai degrabă de 5 cruci! Sifilitici cu sechele Care au în cap doar muci. Flamuri roșii precum focul Care arde-n iad gudron Unde este dobitocul Ce l-a uns pe avorton? Mister Pîrț și Curva Popii Prind curaj, confiscă tot Strîns uniți cu interlopii Sînge proaspăt au pe bot. Lumea, însă, se crucește: În acea bandă de hoți Nimeni, chiar, nu mai gîndește? Ori au căpiat cu toți! Nu văd că-s în pielea goală Noile caricaturi? Abia ce-am scăpat de-o boală Și-avem alte murături. Nimeni nu le-a pus oglinda Să își vadă, cîteodat Cum privește porcul ghinda Fața ca un cur pictat? El mongol, ea bulbucată El plagiator și hoț Ea un sex cît o găleată Și el un rahat cu moț. Ăsta este viitorul Promis de acești ciumați? Au exasperat poporul Care i-ar vrea spînzurați. Fraților, intrați în casă Și-i ascundeți pe copii O pereche sulfuroasă După voturi va veni. Două pațachine triste Imitînd pe Ceaușești Băgați nasul în batiste Ca să nu luați boli lumești. Nu credeam că impostura Naște monștri-așa pitici Un refren le umple gura: ,,Mîndri că sîntem calici! Poet anonim www.click.ro/news/national/video-cum-il-ridica-slavi-vadim-tiner... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 13 Iulie 2015, ora 10:45
De la: Musetel, la data 2012-12-28 21:02:55Când intră copilașul... REMEBER DIN POEZIA UNIVERSALA DE DRAGOSTE !!! D R A G O S T E U N I V E R S A L A Se poatea sau ....
Raporteaza abuz de limbaj
''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
lngrid 294 mesaje Membru din: 25/12/2015 |
Postat pe: 28 August 2016, ora 08:48
Rondelul despărțirii
de Edmond Haraucourt La orice despărțire murim câte puțin, În inima iubită devii tot mai străin; De fiecare dată pierzi câte-un pic din tine, Iar zilele frumoase rămân tot mai puține. Plecarea-i nostalgie, o tórtură, un chin, E versul cel din urmă al unui drag poem, În inima iubită murim câte puțin, E-un cânt de-nmormântare, funebrul recviem, La orice despărțire ți-e inima pustie, Chiar dacă-i temporară sau e pentru vecie, În inima iubită devii tot mai străin, La orice despărțire murim câte puțin. Raporteaza abuz de limbaj
Simplitatea este sofisticarea extremă - Leonardo da Vinci
|
|
Postat pe: 5 Septembrie 2016, ora 15:07
PSALM DRAGOSTEI
de Lucian Blaga E înca în mine greul pietrelor, dintre cari m-am ridicat cînd zi s-a facut. Dragoste, împrumuta-mi tu usurinta cu care norii albi umbla-n azur peste abisuri si gratia fara fiinta a verdelui, frunzelor. Simt înca în mine greul pamîntului si deznadejdea lutoasa. În mine tînguitoarele nopti. Neguri mai staruie-n gînd si talpile fara de voie mai prind radacini pe drumuri neprietenoase. Din trecut cîteodata mai vine un vînt. În ceasurile desprimaverii, dragoste, în ceasurile-acestea, ce singura tu le numeri, caci numai tu nu ai amintirea marilor întunecimi, fa sa uit cumplita povara a vazduhului negru, ce-l port pe umeri si da-mi taria de a suporta bucuria eliberarii. (Cartea româneasca, 1982) Raporteaza abuz de limbaj
''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 7 Septembrie 2016, ora 08:24
In ochii tăi făclii de dor, Se-ngână timpul trecător, Mă-mbeți cu ei și mă descânți Și mă sfărâmi și mă frămânți. Mă faci plămadă de dorinți Mă porți prin ceruri și mă minți, Femeie, umbră de păcat. In sânge-ți plânge alt bărbat. L-aud plângând, l-aud mereu, Voi plânge mâine, poate eu, Și-n loc de vis de primăveri Voi bea din cupa de dureri. Te-a aruncat printre bărbați Un zeu cu ochi înegurați, Să ne rănești, apoi sa pleci Femeie, floare de poteci Femeie, floare de cais, Mă porți prin viață ca prin vis, Mă-mbeți cu gura și mă minți, Ma scoți încet, încet din minți Deși tu negi, nu e târziu, A vieții taină sa ți-o știu, Să-ți intru-n inimă tiptil. Femeie, floare de april. Să te cunosc, să te-nțeleg, De vraja ta să mă dezleg, Să-ți fur sămânța de mister Apoi, din calea ta să pier, Lăsând o umbră de dorinți Și cupa mea de suferinți, Să-nveți iubirea din mustrări Din patimi și din remușcări Femeie, vis inșelător, Privești și ochii tăi mă dor, Îmi cauți inima s-o frangi... Vei invăța și tu să plangi. Vei rătăci sub aspre zări Pe-nșelătoarele cărări, Cu mâna-ntinsă către cer Femeie, capăt de mister. Vei cere leac și dezlegări, De ne-ntrupatele chemări Ce-ți plâng în suflet chinuit, Femeie, înger răzvrătit. versuri :Pavel Coruț Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 7 Septembrie 2016, ora 12:09
De la: zenitt, la data 2016-09-07 08:24:27 ****** Am auzit-o pentru intaia oara gratie unui om deosebit , pe acest forumel, in urma cu vreo 3 ani, de un 8 Martie! Dumnezeu sa il binecuvanteze! Iata : www.youtube.com/watch?v=34Nmi6pQOyc Imi permiteti o parere personala? Pavel Corut a fost cam dur scriind astfel despre femeie. Asindrazni o replica.... Originala... Permiteti? Te las si sa o faci harakiri, Zen'...Zenitt... Am incredere ca o parafrazezi tu -poezia mea) pana iese parodie! Mai stii cand ma suparai de apasai iute, la foc automat, ''sterge''la amicitie? Of, of, ''femeie, capat de mister''! Sa mai aud io pe cineva ca ardelenii is molcomi, da? Moroshenii or face cum or sti ei, tot mai iute si mai iute! .....Eh, cu pticiouru' mi-s pe frana, o psc usor si iuteee!
|
|
lngrid 294 mesaje Membru din: 25/12/2015 |
Postat pe: 7 Septembrie 2016, ora 12:59
Fosta mea semnatura reprezinta o plecaciune in fata sensibilitatii lui Nicolae Labis cel vesnic tanar.
Primele iubiri de Nicolae Labis 1. Azi, iata, am vazut un curcubeu Deasupra lumii sufletului meu. Vin cerbii mei in goana sa se-adune Si catra el privirile-si tintesc - Un codru nesfarsit de coarne brune in care mii de stele stralucesc. Sosind din dunga zarii de argint Vin pasarile-mi mari de sarbatoare Si-nchipuiesc pe ceruri, falfaind, Un ocean de aripi miscatoare; intreaga lume-a sufletului, vie, Palpita-ntr-o frenetica betie. Azi sunt indragostit. E-un curcubeu Deasupra lumii sufletului meu. Izvoarele s-au luminat si suna Oglinzile ritmandu-si-ie-n dans, Si brazii mei vuiesc fara furtuna intr-un ametitor, sonor balans, in vii vibreaza struguri stravezii -Cristalurile cantecelor grele -Si stropi scaparatori de melodii Ca roua nasc in ierburile mele. Eu curg intreg in acest cantec sfant: Eu nu mai sunt, e-un cantec tot ce sunt. Raporteaza abuz de limbaj
Simplitatea este sofisticarea extremă - Leonardo da Vinci
|
|
Postat pe: 7 Septembrie 2016, ora 13:38
De la: lngrid, la data 2016-09-07 12:59:35Fosta mea semnatura reprezinta o plecaciune in fata sensibilitatii lui Nicolae Labis cel vesnic tanar. Ce frumos! Imi place! A propos de curcubeu... Mergand in vacanta, in aceasta vara ce trecu, prin sudul Frantei trecand, inainte de Montpellier, prin dreptul Monastère Saint-Sauveur-de-Chirac, pe seara fiind, se formasera doua curcubeuri...curcubee... (puneti voi varianta corecta acceptata de toata lumea actualizata ). Si, pentru intaia oara, puteam observa corect si concret de unde si pana unde se intindeau, se desfasurau ambele curcubee. A fost o secventa unica, de memorat pentru o eternitate! era in departamentul Lozère... Splendid! Era o binecuvantare, era 14 Iulie si noi calatoream in familie. Apoi, din pacate, seara , la 250 de km de unde dormiseram noi,se intampla tragedia... Ce frumos, cand nu vom mai fi fizic, vom ramane cantece... Doar cei ce meritam, evident! Muncim sa meritam sa fim cantece! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 8 Septembrie 2016, ora 10:05
De la: lngrid, la data 2016-09-07 12:59:35Fosta mea semnatura reprezinta o plecaciune in fata sensibilitatii lui Nicolae Labis cel vesnic tanar. Păcat că a murit așa tânăr, ar fi fost unul printre marii poeți. Ziarele vremii sugerau că ar fi fost impins din tramvai. Asta-i soarta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Septembrie 2016, ora 10:12
De la: Musetel, la data 2016-09-07 13:38:50De la: lngrid, la data 2016-09-07 12:59:35Fosta mea semnatura reprezinta o plecaciune in fata sensibilitatii lui Nicolae Labis cel vesnic tanar. Am pus degetul pe --- curcubeuri--- un curcubeu, doua curcubeuri și pentru că ți-a plăcut versurile lui Pavel Coruț își pun și melodia compusă de Daniel Avram www.youtube.com/watch?v=BmaE449hgZ0 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Septembrie 2016, ora 19:17
De la: zenitt, la data 2016-09-08 10:12:58De la: Musetel, la data 2016-09-07 13:38:50De la: lngrid, la data 2016-09-07 12:59:35Fosta mea semnatura reprezinta o plecaciune in fata sensibilitatii lui Nicolae Labis cel vesnic tanar. Fiecare avem cel putin o FEBLETE, nu-i asa, Zenitt? Si io rostec zilnic FAIBLESSE, mi-e mai usor sa il port pe FEBLETE in buzunar! ...si in grai, da... Sper ca ai pus degetul aratator pe feblete.... pardon, pe curcubeu. Si pentru ca MI-AU PLACUT versurile lui Pavel Corut ... mi-au placut in oarecare masura, il contrazic in orice secunda. Pot si am cu ce a-l contrazice! Tu ce zici? Sa il contrazic sau... sa o las in balta (Est-ce que je (le) laisse tomber, aain? Serrais-je cappable de (le) laisser tomber? ) Ne la laisse pas tomber ..... www.youtube.com/watch?v=BHzMHw7cCVw Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 25 Septembrie 2016, ora 14:06
Răspunsul unei comete
Regret că mă-ntrerupi din cale Cu interview-ul dumitale. Dar iată, mă opresc o clipă Să-ți dau răspunsul meu în pripă. V-am salutat o dată sfera Acum vreo zece mii de ani Cînd astronomii de pe Terra Erau de-abia orangutani. (Flammarion era gorilă Si bietul Newton diplodoc. Camil era de-abia Cămilă Iar Duică... nu era de loc! El de-abia azi cînd scrie proză Se află în metamorfoză Și se transformă tare greu: Aspiră-acum la cimpanzeu.) De-atunci, prin negrele stihii, În noatpea largă și profundă, Am rătăcit cu zeci de mii De metri pe secundă, Și diafană m-am ivit, Din perioadă-n perioadă, Ca fulger blond încremenit Să-mi desfășor spectrala coadă Pe cerul nopții la zenit... Planetele cu sateliții, Purtîndu-si mîndre paraziții, Mi-au dat portretul prin gazete Și m-au fixat mii de lunete... Dar, gata să-mi găsesc mormîntul În vreun sistem de constelații, Am revenit zburînd prin spații, Căci nu disprețuiam Pămîntul. (De-ați fi în cer ca mine voi V-ați minuna întotdeauna Cum globul ăsta de noroi Se vede luminos ca Luna...) Și-aveam de gînd ca un simbol De milenară simpatie - Cu cel din urmă-al meu ocol Să ne unim prin veșnicie Într-un fantastic carambol. Si măritîndu-i neagra humă Cu luminosul meu adaos, Într-un aprins vîrtej de spumă Să ne rostogolim în haos. Dar cînd văzui ce... porcărie (Să-mi ierți cuvîntul) ați făcut, Cît sînge-a curs din neghiobie Pe bietul vostru glob de lut, - Cu spaimă, la perihelie Din zborul meu m-am abătut Și nimbul clar și trena lungă Ca o eșarfă de lumină, Mi le-am ferit să nu ajungă Vreun strop întunecos de tină. De-atunci, iubitul meu, îmi vine De supărare si rușine Să fug... cu coada-ntre picioare Prin spații interplanetare Și să mă mistui în neant. Mă duc... Adio! Salutare! Să-mi scrii: Uranus, post restant. poezie clasică de George Topîrceanu Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 25 Septembrie 2016, ora 14:24
uitasem de ce-mi place G. Topirceanu , inca de pe cind eram la scoala
e sprintar, inteligent, ironic, filosof si nitel moralist, asa cum ii sade bine oricarui creator - ca-i pot spune asa, nu ? asadar : Superba ! multumesc Zenitule !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Septembrie 2016, ora 10:33
Mai toarnă-mi vinul roșu ca un obraz de fată.
Curatul sânge scoate-l din gâturi de ulcioare. Căci, în afara cupe-i, Khayyām azi nu mai are Măcar un singur prieten cu inima curată. Cel care are pâine de astăzi până mâine Și-un strop de apă rece în ciobul său frumos, De ce-ar sluji pe-un altul ce-i este mai prejos? De ce să fie sclavul unui egal cu sine? Când zările din suflet ni-s singura avere, Păstrează-le în taină, ascundele-n tăcere. Atât timp cât ți-s limpezi și văz, și-auz, și grai - Nici ochi și nici ureche, nici limbă să nu ai. Nu știe nimeni taina ascunsă Sus sau Jos. Și nici un ochi nu vede dincolo de cortină. Străini suntem oriunde. Ni-i casa în țărânâ. Bea și termină-odată cu vorbe de prisos! Târzii acum mi-s anii. lubirea pentru tine Mi-a pus în mână cupa cu degetele-i fine. Tu mi-ai ucis căința și mintea îngerește. - Dar timpul, fără milă și roza desfrunzește OMAR KaYAM Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Septembrie 2016, ora 14:21
asa te simti si tu ? ca nu mai ai niciun prieten ? ....mda, ne bintuie singuratatea, dar nu-i chiar asa!eu iti trimit un ca sa-ti tina de urit !
|
Postat pe: 28 Septembrie 2016, ora 14:44
Nu sunteti singuri! Io sunt cu voi! Dumnezeu este cu noi toti!
|
|
Postat pe: 28 Septembrie 2016, ora 14:56
Lacrimi in tacere
imi apartine In fata-miun inger Zideste o scara Ce urca catre Cer Din lumea banala/mortala( inca nu am décis forma!!!) In spatele-mi aud Zgomote neclare. Pe Domnul Il laud , Pasesc pe carare. Cararea ma duce Inspre prima treapta. Zaresc o cruce Si-o inima dreapta. In inima, vie, A lumii Lumina Vine din vecie Si ma ia de mana. ''Asculta fiica mea, Priveste inainte, Nu te mai infrica, Calma ia aminte: Lumea am creat-o Cu a mea putere! Verde am lasat-o.'' ...Lacrimi in tacere. Nihil sine Deo! Nu suntem singuri! Aveti incredere! Cu drag! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 28 Septembrie 2016, ora 14:56
|
Postat pe: 28 Septembrie 2016, ora 15:25
De la: gabigabi2, la data 2016-09-28 14:56:56 Pup Gabitza! Cu drag! Pe maine!
|
|
Postat pe: 30 Septembrie 2016, ora 22:45
De la: Musetel, la data 2016-09-28 14:56:09Lacrimi in tacere Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Septembrie 2016, ora 22:56
Dau cupa mea amară
pe-un vin de ambrozie cât toamna e pe-afară umblând cu fudulie. Cât must mai e în cramă, cât sufletul mi-e plin, aduce-ți o pastramă și-o doamnă cel puțin. Să-i scriu pe loc poeme, să-i pun în păr șirag de flori de crizanteme, să uit măcar o clipă de cupa cu venin. www.youtube.com/watch?v=w3GEeaI7nw8 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Octombrie 2016, ora 09:08
Zenitule
viata noastra-i si venin si dulce miere ... bucurie si durere .... se-mpletesc si ne-mpletesc , facindu-ne traiul pamintesc ! asta e si numai bine si ma gindesc cu drag la tine ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Octombrie 2016, ora 11:01
De la: gabigabi2, la data 2016-10-02 09:08:16 Zenitule Așa e. putere să avem s-o ducem până la capăt.
|
Postat pe: 2 Octombrie 2016, ora 16:39
exact asa ! ieri i-am dat lui Dumnezeu ce -i al lui si i-am facut surora-mii parastasul de 40 zile asa cum scrie la carte....
azi i-am dat si Cezarului pamintesc ce -i al lui si ne-am intilnit la o pizzerie si am vorbit si am depanat povesti cu ea, despre ea, cu noi - prietenii ei de'o viata si cu citiva colegi de ai ei si tare bine ce ne-a fost , onorindu-i amintirea ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Noiembrie 2016, ora 12:00
Din POEZIA UNIVERSALA DE DRAGOSTE, redau Capitolul 7 din Sfanta Evanghelie dupa Luca :
Capitolul 7 1. Și după ce a sfârșit toate aceste cuvinte ale Sale în auzul poporului, a intrat în Capernaum. 2. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă era să moară. 3. Și auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să vină și să vindece pe sluga lui. 4. Iar ei, venind la Iisus, L-au rugat stăruitor, zicând: Vrednic este să-i faci lui aceasta, 5. Căci iubește neamul nostru și el ne-a zidit sinagoga. 6. Iar Iisus mergea cu ei. Și nefiind El acum departe de casă, a trimis la El prieteni, zicându-I: Doamne, nu Te osteni, că nu sunt vrednic ca să intri sub acoperământul meu. 7. De aceea nici pe mine nu m-am socotit vrednic să vin la Tine. Ci spune cu cuvântul și se va vindeca sluga mea. 8. Căci și eu sunt om pus sub stăpânire, având sub mine ostași, și zic acestuia: Du-te, și se duce, și altuia: Vino, și vine, și slugii mele: Fă aceasta, și face. 9. Iar Iisus, auzind acestea, S-a minunat de el și, întorcându-Se, a zis mulțimii care venea după El: Zic vouă că nici în Israel n-am aflat atâta credință; 10. Și întorcându-se cei trimiși acasă, au găsit sluga sănătoasă. 11. Și după aceea, S-a dus într-o cetate numită Nain și cu El împreună mergeau ucenicii Lui și multă mulțime. 12. Iar când S-a apropiat de poarta cetății, iată scoteau un mort, singurul copil al mamei sale, și ea era văduvă, și mulțime mare din cetate era cu ea. 13. Și, văzând-o Domnul, I s-a făcut milă de ea și i-a zis: Nu plânge! 14. Și apropiindu-Se, S-a atins de sicriu, iar cei ce-l duceau s-au oprit. Și a zis: Tinere, ție îți zic, scoală-te. 15. Și s-a ridicat mortul și a început să vorbească, și l-a dat mamei lui. 16. Și frică i-a cuprins pe toți și slăveau pe Dumnezeu, zicând: Prooroc mare s-a ridicat între noi și Dumnezeu a cercetat pe poporul Său. 17. Și a ieșit cuvântul acesta despre El în toată Iudeea și în toată împrejurimea. 18. Și au vestit lui Ioan ucenicii lui de toate acestea. 19. Și chemând la sine pe doi dintre ucenicii săi, Ioan i-a trimis către Domnul, zicând: Tu ești Cel ce va să vină sau să așteptăm pe altul? 20. Și ajungând la El, bărbații au zis: Ioan Botezătorul ne-a trimis la Tine, zicând: Tu ești Cel ce va să vină sau să așteptăm pe altul? 21. Și în acel ceas El a vindecat pe mulți de boli și de răni și de duhuri rele și multor orbi le-a dăruit vederea. 22. Și răspunzând, le-a zis: Mergeți și spuneți lui Ioan cele ce ați văzut și cele ce ați auzit: Orbii văd, șchiopii umblă, leproșii se curățesc, surzii aud, morții înviază și săracilor li se binevestește. 23. Și fericit este acela care nu se va sminti întru Mine. 24. Iar, după ce trimișii lui Ioan au plecat, El a început să vorbească mulțimilor despre Ioan: Ce ați ieșit să priviți, în pustie? Oare trestie clătinată de vânt? 25. Dar ce ați ieșit să vedeți? Oare om îmbrăcat în haine moi? Iată, cei ce poartă haine scumpe și petrec în desfătare sunt în casele regilor. 26. Dar ce-ați ieșit să vedeți? Oare prooroc? Da! Zic vouă: și mai mult decât un prooroc. 27. Acesta este cel despre care s-a scris: "Iată trimit înaintea feței Tale pe îngerul Meu care va găti calea Ta, înaintea Ta". 28. Zic vouă: Între cei născuți din femei, nimeni nu este mai mare decât Ioan; dar cel mai mic în împărăția lui Dumnezeu este mai mare decât el. 29. Și tot poporul auzind, și vameșii s-au încredințat de dreptatea lui Dumnezeu, botezându-se cu botezul lui Ioan. 30. Iar fariseii și învățătorii de lege au călcat voia lui Dumnezeu în ei înșiși, nebotezându-se de el. 31. Cu cine voi asemăna pe oamenii acestui neam? Și cu cine sunt ei asemenea? 32. Sunt asemenea copiilor care șed în piață și strigă unii către alții, zicând: V-am cântat din fluier și n-ați jucat; v-am cântat de jale și n-ați plâns. 33. Căci a venit Ioan Botezătorul, nemâncând pâine și negustând vin, și ziceți: Are demon! 34. A venit și Fiul Omului, mâncând și bând, și ziceți: Iată un om mâncăcios și băutor de vin, prieten al vameșilor și al păcătoșilor! 35. Dar Înțelepciunea a fost găsită dreaptă de către toți fiii ei. 36. Unul din farisei L-a rugat pe Iisus să mănânce cu el. Și intrând în casa fariseului, a șezut la masă. 37. Și iată era în cetate o femeie păcătoasă și, aflând că șade la masă, în casa fariseului, a adus un alabastru cu mir. 38. Și, stând la spate, lângă picioarele Lui, plângând, a început să ude cu lacrimi picioarele Lui, și cu părul capului ei le ștergea. Și săruta picioarele Lui și le ungea cu mir. 39. Și văzând, fariseul, care-L chemase, a zis în sine: Acesta, de-ar fi prooroc, ar ști cine e și ce fel e femeia care se atinge de El, că este păcătoasă. 40. Și răspunzând, Iisus a zis către el: Simone, am să-ți spun ceva. Învățătorule, spune, zise el. 41. Un cămătar avea doi datornici. Unul era dator cu cinci sute de dinari, iar celălalt cu cincizeci. 42. Dar, neavând ei cu ce să plătească, i-a iertat pe amândoi. Deci, care dintre ei îl va iubi mai mult? 43. Simon, răspunzând, a zis: Socotesc că acela căruia i-a iertat mai mult. Iar El i-a zis: Drept ai judecat. 44. Și întorcându-se către femeie, a zis lui Simon: Vezi pe femeia aceasta? Am intrat în casa ta și apă pe picioare nu Mi-ai dat; ea însă, cu lacrimi, Mi-a udat picioarele și le-a șters cu părul ei. 45. Sărutare nu Mi-ai dat; ea însă de când am intrat, n-a încetat să-Mi sărute picioarele. 46. Cu untdelemn capul Meu nu l-ai uns; ea însă cu mir Mi-a uns picioarele. 47. De aceea îți zic: Iertate sunt păcatele ei cele multe, căci mult a iubit. Iar cui se iartă puțin, puțin iubește. 48. Și a zis ei: Iertate îți sunt păcatele. 49. Și au început cei ce ședeau împreună la masă să zică în sine: Cine este Acesta care iartă și păcatele? 50. Iar către femeie a zis: Credința ta te-a mântuit; mergi în pace. Cuvantul Domnului VERSUL poate fi orice linie rezultata din insiruirea cuvintelor. Dragostea lui Dumnezeu este cea mai profunda dragoste ce poate exista! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Edelweis 528 mesaje Membru din: 31/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Martie 2017, ora 09:42
E Tatăl meu
Nu învrăjbesc pe nimeni, nu supăr, nu jignesc, Eu scriu doar poezie, visez și vă iubesc, Vreau doar parfum de vise să vă alinte-un pic, Apoi voi fi tăcere, nu voi mai fi nimic! De ce mă răstigniți mereu pe câte-o cruce Și-mi puneți pietre grele de nu le mai pot duce? De ce mă osândiți cu cleveteli deșarte, Voi nu știți că Isus durerea mea o-mparte? Voi nu știți că mă doare și-L doare și pe El, Că-mi este bun prieten la bine și la greu? Voi nu știți că iubirea îi este-atât de mare, Încât și roua florii îl supără și-L doare? De ce la bunătate cu ură răsplătiți? Nu aruncați cu pietre, nu vreau sa Îl mâhniți! El mi-este bun prieten, părinte, chiar și frate Și tuturor iubire și dragoste împarte! Priviți mai bine cerul și înălțați o rugă, Smeriți-vă de-ndată și fiți o bună slugă! Eu azi vă iert de toate cu dragoste curată, Știind că viața mea e-n mâna Lui de Tată! Și oricâte poveri pe umeri îmi veți pune Pe toate le voi duce cu har și-nțelepciune, Să știți că nu-i poveste, e însuși Tatăl meu Și mai presus de toate-L iubesc, e Dumnezeu! poezie de Ines Vanda Popa Raporteaza abuz de limbaj
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
''Natura este arta lui Dumnezeu cel vesnic.'' Dante Alighieri
|
|
Edelweis 528 mesaje Membru din: 31/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Martie 2017, ora 09:48
Initial pregatisem sa revin printr-o poezie iscalita de Heinrich Heine... ''Esti curata ca o floare''... Cautand-o, mi-a soptit primaveratic o alta scriitoare, a carei poezie am expus-o, cu drag', in mesajul precedent...
Bine va regasesc! Sper si imi doresc sa ne reintersectam oricand cu binesi cu acelasi drag si dor. Aveti grija de voi si de sufletele voastre, purtati-le cu dragostea cu care v-au fost creeate si incredintate de Tatal nostru! Si totusi, va las poezia... Raporteaza abuz de limbaj
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
''Natura este arta lui Dumnezeu cel vesnic.'' Dante Alighieri
|
|
|
|

...si in grai, da...
e sprintar, inteligent, ironic, filosof si nitel moralist, asa cum ii sade bine oricarui creator - ca-i pot spune asa, nu ?