Info
x
Remember. din poezia universala de dragoste.
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 1 Martie 2017, ora 15:12
sa ai o Primavara asa cum ti-o doresti !
|
|
Edelweis 528 mesaje Membru din: 31/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Martie 2017, ora 15:30
De la: gabigabi2, la data 2017-03-01 15:12:32 Multumesc. Martisor binecuvantat alaturi de cei dragi!
Raporteaza abuz de limbaj
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
''Natura este arta lui Dumnezeu cel vesnic.'' Dante Alighieri
|
|
Postat pe: 1 Martie 2017, ora 15:45
Curata esti ca floarea
de Heinrich Heine, tradusa de Petre Solomon Curată ești ca floarea Și gingașă ca ea. Privindu-te, tristețea Mă copleșește grea. Să-ți pun pe creștet mâna - Ar trebui, îmi pare - Rugându-mă ca Domnul Să te păstreze floare. Raporteaza abuz de limbaj
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
|
|
Postat pe: 1 Martie 2017, ora 15:52
Mă plimb printre flori, și ca ele...
de Heinrich Heine, tradusa de Barbu Nemteanu Mă plimb printre flori, și ca ele Eu simt cum încep să-nfloresc; Pășesc ca prin vis și ca-n vise La fiece pas șovăiesc. O, ține-mă bine, iubito, De dragoste-s beat ca de vin, Și-s gata să-ți cad la picioare. Și parcul de lume e plin. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 1 Martie 2017, ora 15:57
Heinrich Heine s-a nascut german/neamt si ramasitele sale ii sunt inhumate in cimitirul Montmartre, Paris. Pe 17 februarie se stinsese din viata... Taman intre Valentine's Day si Dragobete...
Ei, pe atunci nu am marturii negru pe alb ca ar fi existat Valentine's Day, insa, cativa români adevarati , ar putea sa imi povesteasca despre Dragobetele nostru drag si vechi, ce ziceti? O zi faina! Astept sa citesc poeziile selectate de voi din lirica universala de dragoste, aha! PE curand? Reverente... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 1 Martie 2017, ora 16:10
A propos, am facut cu feciorul meu martisoare azi! In Maramures baiatul/barbatul/partea barbateasca face cadou martisoare fetei/femeii/partii femeiesti. Evident ca acest ritual este planat si coordonat de un singur sentiment,cel mai pur si mai sincer ce a putut exista vreodata: IUBIREA.
Rosu si alb, iubire si sinceritate... da... iarna si primavara.... simbioza vietii si a mortii, dansul ... de ce nu : valsul in rosu si in alb? In Bucovina partea femeiasca a omenirii ofera martisorul... Ce mai conteaza? Acceptati-l! fs67.trilulilu.ro/imgs/coralex/martisor-54_91c786c4379900.jpg?si... ... alaturi de o partitura muzicala , evident, toate din lirica melodica universala de dragoste: www.youtube.com/watch?v=WYmlOcldPp8 Mai avem de daruit martisoare in hexagon! Traditiile mostenite de la stramosii nostri de generatii si generatii , merg mai departe, indiferent unde ne-am afla! Suntem si mergem mai departe! imic fara Dumnezeu! La fel si voua... cu drag! Hak'... doi pasi inainte, te rog! (nu-ti iau capu', n-ai teama! Te décorez cu un firicel in care am impletit iubire si sinceritate! Ai curaj sa mi te prezinti ori.... ? Oricum, stii tu de unde vine numele de Haakon, ha? )Pâna la o paranteza viitoare, aveti grija de voi , contez pe voi!
|
|
Postat pe: 1 Martie 2017, ora 16:11
sincer sa-ti spun, Dragobetele a fost un necunoscut ptr. noi pina acum vreo 10 ani, cred
! el a fost descoperit- redescoperit , doar ca o replica ptr. Valentine days, careia i s-a dat prea multa importanta si fast, caci romanul e un pic snob si i se tot pare ca ce vine de la altu' e mai grozav ca ce are el ! ....cu alte cuvinte, Nu are deloc incredere in propriile valori - si nici nu prea are Simtul Valorii - pe care nici nu le cunoaste , din pacate! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 1 Martie 2017, ora 16:27
De la: gabigabi2, la data 2017-03-01 16:11:07sincer sa-ti spun, Dragobetele a fost un necunoscut ptr. noi pina acum vreo 10 ani, cred Cu fiecare zi ce trece, eu demonstrez altceva! Oriunde as fi! 1. Sunt mandra de a fi românca! 2. Ma mandresc ca sunt românca! Adica manifest vadit , fara niciun voal, faptul ca sunt românca! 3. Avem traditiile noastre autohtone si as fi fericita sa le fac cunoscute intregii lumi, chiar de nici eu nu le cunosc pe toate! Invat in continuu, sunt un bun autodidact si perpetuarea speciei române o asigur cu fiecare zi ce trece! Prin insasi existenta mea declarata direct! De ce nu faceti toti la fel? Nu avem voie sa pierdem speranta ! Nici increderea in noi insine! Mutam muntii din loc daca trebe! Sa nu uitati asta! Nimic fara Dumnezeu! Pentru ca ce nu este de la EL, piere! Ma retrag.... Pace voua si duhurilor noastre toate! PS Suntem toti o apa si un pamant! Azi este Miercurea Cenusii, taman asta ni se aminteste: Din tarana vii, in tarane te intorci! DAR nu uita de sufletul tau care e nemuritor si al carui lacas TU il alegi, inca din aceasta viata terestra! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|
|
Postat pe: 1 Martie 2017, ora 16:44
De la: Edelweis, la data 2017-03-01 16:27:29De la: gabigabi2, la data 2017-03-01 16:11:07sincer sa-ti spun, Dragobetele a fost un necunoscut ptr. noi pina acum vreo 10 ani, cred dar de ce faci tu asa, te-ai intrebat ? ptr. ca, plecata fiind din tara, inconjurata de multi altii si de nationalitati diferite, este Musai sa-ti afirmi tie , dar si altora , FIINTA .....cu tot ce-nseamna ea : spatiul de care aparti, educatie, cultura, traditii si valori morale , ele fiind radacina din care-ti tragi si esenta si puterea ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Martie 2017, ora 10:08
Avertisment
instantaneu compusa, acum, aici si ... aici (fizic ...aici unde ma aflu, virtual.... aici, alt aici , simultan acealasi aici si totusi diferit... Omul cela hâtru Mergea ieri pe bicicleta Trecand la dreapta noastra. Nu avea capastru Trecand pe strada deloc cocheta Testand credinta voastra. In visu-mi de azi-noapte, Urat si sec si intunecos, Se-nfatisase cu un mesaj: ''Degeaba te zbati! Orasul acesta (nu ii voi da numele, insa l-a rostit clar, este orasul in care locuiesc!!!) este al sau, Pamantul ii apartine, Nu mai poti face ceva! Apoi s-a retra in spatele tuburilor, Cinci erau la numar, Toate emanand mesaje Sa fi fost cele 5 elemente? Toate in pericol? Am tacut. Taceam continuu, Nu avea acces la ce e al meu pe dinauntru Si ma simteam atat de sigura Ca nu eram singura! EL, Dumnezeu era cu mine! Iar a Sa putere ma inspira si apasai Rand pe rand, Cele 5 elemente... Dar, Vai! Apasand , in anumita ordine, Care de DomnulMeu imi era inspirata, Reusii a elimina totul! Insa... Tot in minte, din inima-mi insetata Domnul imi vorbi , El, Bunul. Si facu timpul in spate, Avui iar aceleasi elemente la indemana... Lasai pe cele doua duin urma si ma trezii mai linistita ca oricand: Dumnezeu este cu noi! Si DA, lumea a Sa ramane, nicidecum a contrariului Sau! Aveti grija de voi si de duhurile noastre toate! Binele va salva lumea si lumea ramane a Domnului Dumnezeu! Sa nu uitati asta, indiferent in ce ipostaze va veti confrunta de acum inainte! Nimic fara Dumnezeu! Aveti incredere in EL! Cu drag... A voastra Floare de Colt! Reverente! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 26 Septembrie 2017, ora 16:32
Si am reusit sa parasesc acel oras impreuna cu toti ai mei, familia mea. Am platit poate cu aproape tot ce aveam material, insa, har Domnului Savaot, suntem vii si mergem mai departe.
Uitasem de acel vis... Insa, cum toate au o legatura, uite ca l-am readus la suprafata. Ati fotografiat vreodata o flacara imensa? Asa... cel putin una de marimea unui camion cu capacitate de transport de 12m3 care arde. Ati privit macar o astfe de flacara? Chiar in fotografii.... Ei bine, eu am vazut doar pozele. Era de Sfantul Ilie. Se spune ca Ilie atunci coboara pe Pamant ca sa arda demonii. Arzand ceea ce trage lumea asta in jos, purifica si salveaza lumea, oamenii, familiile , casele samd. Intr-o fotografie ... imaginile continuau sa se transforme. Apareau chipuri, siluete, unele cunoscute, altele a trebuit sa le caut pe net ca sa le identific. Te uitai impreuna cu 2-3 persoane la acea poza si toti vedeau acele chipuri, siluete. Care se schimbau... Ziua urmatoare au fost altele, tot asa, vizibile identic de doua persoane diferite. Azi, daca vi learat pozele , poate nu se mai vede nimic. Sie normal. Stiti de ce? Gabi... stii de ce? Doar tu , eu si Haak ce mai bantuim pe aici. Dintre noi trei, doar tu, gabi, ce mai continui a perpetua acest forumel cu bune, cu rele, cum o fi. Stii de ce azi nu se mai vede nimic pe acele poze? Astept sa te citesc si povestim maine, cu ajutorul lui Dumnezeu. Sper ca esti bine, ca vad ca nu ai trecut prin cafenea. Te imbratisez cu drag. Ai grija de tine si de ai tai. Raporteaza abuz de limbaj
''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 27 Septembrie 2017, ora 14:44
exact ce spuneam pe celalalt topic : vad ca @ Mili a intrat dupa atita timp pe topicul asta si, cind colo e Musetelul cu o poveste-ntrebatoare careia nu-i stiu da un raspuns !
P.S n-am mai prea avut chef de postat ptr. ca ehhhh, socrul meu , care doar ce a implinit 90 ani acum 2 saptamini , a decedat si ieri a fost inmormintarea ! Dumnezeu sa-l odihneasca!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Septembrie 2017, ora 17:11
De la: gabigabi2, la data 2017-09-27 14:44:56exact ce spuneam pe celalalt topic : vad ca @ Mili a intrat dupa atita timp pe topicul asta si, cind colo e Musetelul cu o poveste-ntrebatoare careia nu-i stiu da un raspuns ! Dumnezeu sa ii usureze calea spre a ajunge la EL. Iar voua, familiei indoliate, sa va dea putere sa acceptati si sa mergeti mai departe. Acum 2 saptamani a fost ucis fratele prietenului sotului meu, in Nord. L-au injunghiat mortal pt 10 âŹ, niste vagabonzi schizofrenici. Familia nu a avut dreptul a-l vedea decat luni . Crima se intamplase joi. Ei au fost instiintati vineri seara. Urat.... A ajuns lumea sa se omoare pe strada. E groaznic! Dumnezeu sa ii primeasca la el. Kamel avea 39-40 de ani.... Compunea si canta . Muzica. Raporteaza abuz de limbaj
''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 29 Septembrie 2017, ora 14:12
De la: Musetel, la data 2017-09-28 17:11:35De la: gabigabi2, la data 2017-09-27 14:44:56exact ce spuneam pe celalalt topic : vad ca @ Mili a intrat dupa atita timp pe topicul asta si, cind colo e Musetelul cu o poveste-ntrebatoare careia nu-i stiu da un raspuns ! Oooo, Doamne, cite rele se-ntimpla linga noi si n-avem cu sa ne opunem ! multumesc ptr. condoleanta si i le intorc sotului tau ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 86 mesaje Membru din: 31/08/2017 |
Postat pe: 29 Septembrie 2017, ora 14:24
'u follow!
|
Postat pe: 30 Septembrie 2017, ora 16:14
si tu dupa mine desi, nu se stie niciodata !
dar , in timp ce mie nu mi-e frica de moarte si o astept linistita , tu esti INGROZIT ....DISPERAT ....si toata rautatea ta provine din mintea-ti ravasita de spaima ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Octombrie 2017, ora 13:56
Multumim, gabi!
|
|
Postat pe: 13 Octombrie 2017, ora 13:58
Hak', Gabi... si cei ce ne cititi inca pe acest topic,
Care este una din poeziile voastre preferate din Poezia Universala de Dragoste? Va invit sa mergem mai departe in echipa in care ne mai straduim a ramane alaturi!
|
|
Postat pe: 13 Octombrie 2017, ora 14:02
VIS de Mihai Eminescu
www.youtube.com/watch?v=6z8f31T4_bQ ....lumineaza sub o cruce si naste umbre-n orice loc... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 13 Octombrie 2017, ora 14:08
www.youtube.com/watch?v=Nnn3WK5e00M
Norilor, o, norilor...unde-i tara florilor? Mihai Eminescu - Intre nouri si-ntre mare Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 13 Octombrie 2017, ora 14:09
Sper sa va placa selectia mea.
Reverente!
|
|
Postat pe: 13 Octombrie 2017, ora 14:37
De la: Musetel, la data 2017-10-13 14:09:33Sper sa va placa selectia mea. o, da si inca mult ! mersic ! P.S unde ai fost atita timp ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 31 Iulie 2019, ora 16:33
De la: gabigabi2, la data 2017-10-13 14:37:42De la: Musetel, la data 2017-10-13 14:09:33Sper sa va placa selectia mea. Indiferent pe unde ajung, imi gasesc cate un gand catre voi. Tot cu drag. :) Azi am ajuns iar pe aici. Nu conteaza caile care m-au readus, important este ca v-am regasit , pe o parte dintre voi toti, sanatosi ... si prezenti... inca. Altii se indreata catre Cer. Fie-le calea lina, caci meritul e al lor! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 31 Iulie 2019, ora 16:35
|
|
Postat pe: 1 August 2019, ora 14:46
nu-mi vine sa cred ca au trecut 2 ani de cind nu s-a mai postat nimic pe acest topic....mersic, Musetico de readucere aminte!
|
Postat pe: 1 August 2019, ora 18:25
Apoi mai sterg si io colbul stranutand pe aici.
Bantuim lasand cate in semn.
|
|
Postat pe: 2 August 2019, ora 15:14
corect si bine faci, numai ca, din pacate, eu nu ma pricep la poezie si nici n-o prea "gust ", ceea ce-nseamna ca nu-ti pot fi partenera in cautarea muzelor ! dar si daca asta e o bucurie ptr. tine, nu abandona ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

Te décorez cu un firicel in care am impletit iubire si sinceritate! Ai curaj sa mi te prezinti ori.... ?
!
corect si bine faci, numai ca, din pacate, eu nu ma pricep la poezie si nici n-o prea "gust ", ceea ce-nseamna ca nu-ti pot fi partenera in cautarea muzelor !