Info
x
Remember. din poezia universala de dragoste.
|
Fosta membra 9am.ro 7124 mesaje Membru din: 7/02/2013 |
Postat pe: 20 Februarie 2014, ora 14:22
Daca...
de Joseph Rudyard Kipling Dac�-�i r�m�ne mintea c�nd cei din jur �i-o pierd �i fiindc�-o ai te apas� sub vorbe care dor, Dac� mai crezi �n tine c�nd al�ii nu mai cred �i-i ier�i �i nu te superi de �ndoiala lor, Dac� de a�teptare nu ostene�ti nicic�nd, Nici de minciuna goal� nu-�i clatini g�ndul drept, Dac�, izbit de ur�, nu te r�zbuni ur�nd �i totu�i nu-�i pui masc� de sf�nt sau �n�elept, Dac� visezi, dar visul st�p�n de nu �i-l faci, Sau g�ndul, de�i judeci, de nu �i-e un �el, Dac�-ncerc�nd triumful sau pr�bu�irea taci �i po�i, prin am�ndou� trec�nd, s� fii la fel, Dac� �nduri s� afli cinstitul t�u cuv�nt R�st�lm�cit, naivii s� duc� �n ispit�, Sau truda vie�ii tale, �nspulberat�-n v�nt, De poate iar s-o �nal�e unealta-�i prea tocit�, Dac� po�i str�nge toate c�tigurile tale Ca s� le joci pe-o carte �i s� le pierzi a�a, �i iar�i de la cap�t s�-ncepi aceea�i cale F�r� s� spui o vorb� de neizb�nda ta, Dac� po�i g�ndul, nervii �i inima s�-i pui S� te slujeasc� �nc� peste puterea lor, De�i �n trupul firav o alt� for�� nu-i Afar� de voin�a ce le impune spor, Dac� te vrea mul�imea, de�i n-ai lingu�it, �i l�ng� �ef tu umbli ca l�ng�-un oarecare, Dac� de r�i sau prieteni nu po�i s� fii r�nit, Dac� nu numai unul, ci to�i ��i dau crezare, Dac� ajungi s� umpli minutul trec�tor Cu �asezeci de clipe de ve�nicii mereu, Vei fi pe-ntreg P�m�ntul deplin st�p�nitor �i, mai presus de toate, un OM �copilul meu!
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' � Nicolae Iorga
|
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Februarie 2014, ora 19:18
A MEA
Singurateca ea m� asteapta s�-i vin acasa, In lipsa mea ea se gindeste numai la mine, ea cea mai draga si cea mai aleasa dintre roabele sublime. Ei i se face r�u de singuratate ea sta si spala tot timpul podeaua p�n� o face de paisprezece carate si tocmai s� calce pe dinsa licheaua. Ea spala zidul casei cu m�na ei si atirna pe dinsul tablouri ca s� se bucure derbedeul, e-hei cazut de la usa-n ecouri. Ea isi asteapta barbatul betiv Ca s�-i vina acasa si degetele albe si le misca lasciv pentru ceafa lui cea frumoasa. Pregatindu-i-le de dezbatat ea tine �n boluri si zeama acra, parul lung si negru si-l intinde de la usa spre pat s� nu greseasca barbatul niciodata drumul predestinat. Nichita Stanescu Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Fosta membra 9am.ro 219 mesaje Membru din: 1/07/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 24 Februarie 2014, ora 09:51
Prive�te! Trandafirul se leag�n� �n v�nt. Ce p�tima� �i c�nt� de sus privighetoarea! Bea! Ca s� ui�i c� v�ntul va scutura azi floarea �i va lua cu d�nsul fermec�torul c�nt... Ce-i �n�elept? S�-�i bucuri c�m�rile fiin�ei Av�nd �n m�n� o cup�. Ce-a fost �i ce-i de fa�� S� nu te mai fr�m�nte. F�-�i dintr-o clip�-o via�� �i sufletul sloboade-l din temni�ele min�ii. Nimic n-au s� te-nve�e savan�ii. Dar alintul Suav al unor gene o s� te instruiasc� Ce este fericirea. Preschimb�-n vin argintul, C�ci ��rna e gr�bit� ca s� te g�zduiasc�. S-au desf�cut �n juru-mi, aprin�i iar trandafirii. Desf�-�i �i tu sim�irea �n bucuria firii. C-un �nger blond al�turi, ia cupa �i-o de�art�, C�ci �ngerul cel negru al mor�ii-a�teapt�-n poart�. Omar khayam Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 7124 mesaje Membru din: 7/02/2013 |
Postat pe: 24 Februarie 2014, ora 10:04
When I Die
Forever & Always When I Die I Keep On Living For You You Give Me Strength When I Start To Worry You Lift Me Up When I'm Feeling Sorry You're Building Me Up With Love & Affection When I'm In Danger You're My Protection And I'm The One You Can Depend Upon I'll Always Treat You Right, Never Do You Wrong Just Feel The Love Burning Inside Of Me It's Gonna Last For Eternity For Eternity For Eternity Cause Baby I Love You Ooh Baby I Need You Yes, I Do And When I Die I Keep On Living You'll Always Have My Love Seeing You Through I'll Be Your Angel Up In Heaven Forever All My Love Will Shine On You Cause Baby I Love You Ooh Baby I Need You Yes, I Do Hey Are You That Someone You Can Believe In? No One Can Take Away What We're Feeling Our Love Is Strong, It Goes On Forever No One Will Ever Love You Better And When They Moan I'll Still Be True To You The Seed Of Love Lives Inside Of You I'll Be Your Angel Up In Heaven And All My Love Will Shine Down On You For Eternity And When I Die I Keep On Living You'll Always Have My Love Seeing You Through - Seeing You Through I'll Be Your Angel Up In Heaven - Up In Heaven Forever All My Love Will Shine On You Baby I Love You Ooh Baby I Need You Yes, I Do Raporteaza abuz de limbaj
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' � Nicolae Iorga
|
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Februarie 2014, ora 10:19
De la: emil9am, la data 2014-02-24 09:51:12
Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Edelweis 528 mesaje Membru din: 31/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 18 Iulie 2014, ora 18:44
Palid� umbr�
de Alexandru Macedonski Palid� umbr�, care mister Unul spre altul mereu ne-atrage? Vrem de sub farmec a ne sustrage �i d�m de-aceea�i for�� de fier. Palid� umbr�, care mister? Fost-am vreodat� �ngeri frumo�i Uni�i pe-albastrul largului spa�iu? O voluptate f�r� nesa�iu Ne face ochii mai lumino�i. Fost-am vreodat� �ngeri frumo�i? Sau �mpreun� ars-am �n iad? Coboar�-n suflet de-�i aminte�te... Al meu ce-mi spune e c� iube�te, �i dac� suntem �ngeri ce cad, De ce n-am arde �-aici ca-n iad? Palid� umbr�, reflex bizar �n care s-afl� iadul �i raiul, Cu unul arde-mi repede traiul, Cu altul aripi urze�te-mi iar, Palid� umbr�, reflex bizar. Raporteaza abuz de limbaj
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
''Natura este arta lui Dumnezeu cel vesnic.'' Dante Alighieri
|
|
Postat pe: 18 Iulie 2014, ora 19:05
�ngerul
de Mihail Lermontov Pe ceruri, �n noapte, un �nger zbura �i-un c�ntec din ceruri c�nta. �i lun�, �i stele, �i norii pe v�nt Uimi�i ascultau acel c�nt. C�nta despre drep�ii cu albe ve�minte Din umbrele raiului sfinte. C�nta despre Tat�l ceresc, l�ud�ndu-l - �i neprih�nit era c�ntul. Ducea c�tre lumea aceasta de jale Un suflet �n bra�ele sale; Iar c�ntul r�mase �n sufletul crud Uitat �n ad�nc, ne�tiut. �i vreme-ndelung�, prin lume, cu dor T�nji �ntr-un chin arz�tor, Nestins� de tristele omului pl�ngeri, C�ntarea aceea de �ngeri. Raporteaza abuz de limbaj
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
|
|
Postat pe: 18 Iulie 2014, ora 19:08
Moartea poetului
de Mihail Lermontov O, rege, r�zbunare, r�zbunare! ��i cad la picioare. Fii drept �i pedepse�te pe cruntul uciga� Os�nda lui �n vremuri viitoare S-arate lumii dreapta-�i judecat�, S� fie-o pild� pentru tic�lo�i! (din tragedia "Venceslas" de Jean de Rotrou) Sclav al onoarei, suflet drept, Jignit de clevetiri m�runte, Poetul cu un glonte-n piept Muri plec�ndu-�i m�ndra frunte!... Ocara lumii �i minciuna L-au sup�rat, nu l-au supus, �i singur ca �ntotdeauna S-a r�zvr�tit... �i-a fost r�pus! R�pus! Ce rost mai are pl�nsul �i corul laudei de�arte �i scuza foanf� pentru d�nsul �n fa�a �mplinitei soarte? Oare nu voi a�i prigonit Talentul lui cu-nver�unare �i ca s� r�de�i a�i st�rnit Din foc ascuns v�paie mare? Fi�i veseli! A c�zut �nvins �n cea din urm� crud� lupt� �i-acuma geniul lui e stins, Cununa lui de lauri rupt�. Calm, uciga�ul a �intit �i-a tras. �i inima-i p�g�n� Urma s� bat� lini�tit; Nu-i tremura pistolu-n m�n�. E de mirat? Un venetic Zv�rlit la noi din �nt�mplare, Umbl�nd pe-aici la v�n�toare De ranguri, suflet de nimic; B�t�ndu-�i joc �n chip obraznic De limba noastr� �i de �ara-ntreag�, El a lovit �n gloria noastr� drag� �i n-a putut s� �n�eleag� Ce om doboar� bra�ul lui n�praznic. �i-acum poetul �n morm�nt e-nchis La fel cu c�nt�re�ul drag pe care At�t de minunat ni l-a descris, Ros de-ndoieli chinuitoare, �i care ca �i el a fost ucis De-o m�n� rea, necru��toare. L�s�ndu-�i buni prieteni �i bucurii senine De ce-a venit �n zarva acestei lumi meschine, Vr�jma�a sufletelor �ndr�zne�e? D�nd m�na cu un ipocrit mi�el, De ce-a crezut �n vorbe �i-n chipuri false, el Care-i �tia pe oameni demult, din tinere�e? Cununa lui de lauri i-au scos-o �i i-au dat Una de spini cu lauri �mpletit�; Dar spinii bine-ascun�i l-au �nghimpat R�nindu-i fruntea lui sl�vit�, Ceasul din urm� i l-au otr�vit Cu glume grosolane �n �oapt� strecurate, Setos de r�zbunare a murit Sc�rbit c�-i sunt speran�ele-n�elate. S-a stins dumnezeiasca lui c�ntare �i n-o s� mai r�sune nicic�nd �i nim�nui; �i unde-i el acuma e �ntuneric mare; Pecetluit� este gura lui. Voi, �ns�, fii �nfumura�i Ai unor ta�i vesti�i prin m�r��vie, Care cu t�lpi de rob c�lca�i Vl�starele lovite de urgie; Voi care, lacomi, l�ng� tron piti�i, Ucide�i Libertate, Genii, Glorii, C�nd ap�re�i, de lege ocroti�i, Mu�e�te adev�rul �i tac judec�torii! Dar este-n cer un stra�nic judec�tor cinstit Care pe voi, ale�ii desfr�ului, v-a�teapt�; Cu aur el nu poate fi pl�tit �i �tie orice g�nd �i orice fapt�. Zadarnic ve�i veni cu vorbe rele La judecata cea de sus: Tot negrul vostru s�nge nu va putea s� spele S�ngele poetului r�pus. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Septembrie 2014, ora 20:40
Ion Minulescu - Va fi ...
Va fi-ntr-o noapte calda de mai. C�nd vei intra �n parcul meu, Nisipul aleilor desarte, �mbratisand pantofii tai albi, va tresari... La revederea celei venite de departe Copacii vor z�mbi... Ferestrele-mi �nchise se vor deschide iar, Si-n vazele uitate pe albe etajere, Buchetele uscate de alb margaritar Vor palpita Ca-n ascultarea unui demonic Miserere!... Va fi-ntr-o noapte calda de mai. C�nd vei veni, "Olimpia" din cadru-i �ti va sur�de iar, Ceasornicu-n perete va respira mai rar Si mutele covoare, pe jos, vor tresari... Demonul nebuniei va cobor� din nou Pe-albastrele sofale Si albele dantele, Aripa lui va stinge lumina-n candelabru, Iar noi, Sub ocrotirea tacutelor perdele, Postum ca si-ngropatii de vii, �ntr-un cavou, Ne vom iubi-n parfumuri de brad si de cinabru. Si-apoi... Va fi �ntr-o seara poate ca si-alte seri. Va fi O seara de octombre cu palpitari discrete De frunze, De imagini, De pleoape Si regrete... Vai!... cea din urma seara c�nd tu vei mai veni Va fi o aiurare de toamna pe sf�rsite, O aiurare-n versuri brodate pe-o batista - Simbolul despartirii... Si-at�ta tot... Si-apoi Nu va mai fi nimica, Nu va mai fi nici soare, Nu va mai fi nici luna Nici stele cazatoare... Si fata de noi singuri, Poate, Nu vom mai fi nici noi!... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 1 Decembrie 2014, ora 13:24
Un poème nous s�pare
Louis Savary (tradus de Valeriu Butulescu) va voi reda pasaje dragi mie si atat : cuvintele mele aspir� la transparen�� �n clar-obscurul paginilor mele interioare nu condamna�i poemul care �mi scap� primul om care-�i va �nsu�i limbajul lui Dumnezeu va r�sp�ndi poezia pe p�m�nt poezia mea poate �nc� servi unora poezia este ca un miraj pe care �l �mbl�nze�te ochiul poetului poezia mea se scrie pe z�pad� �n plin dezghe� Dumnezeu acolo sus omul aici jos poezia mea la locul ei sunt sclavul cuvintelor poezia mea sufletul lor rebel poezia este ca un miraj pe care �l �mbl�nze�te ochiul poetului poezia mea �i arog� dreptul de a mu�ca din ordinea lucrurilor poezia mea e via�a mea dictat� �ntr-un limbaj care nu e al vostru ...va urma Raporteaza abuz de limbaj
''Dac� ar trebui s� scriu o carte de moral�, primele 99 de pagini le-a� l�sa goale �i pe a o suta a� scrie: "Exist� o singur� datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me l�ser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exup�ry
|
|
Postat pe: 1 Decembrie 2014, ora 13:34
...si urmeaza, evident :
cunoa�te�i acea �ar� unde arborii scriu pe frunzele lor (? -forma interogativa as adauga eu!) poezia nu se �n�eal� niciodat� poe�ii adeseori poezia mea r�sare odat� cu soarele trebuie s� mi se spun� p�n� la violen�� poezie ultim refugiu al cuv�ntului s�lbatic cuvintele mele ador� s� c�l�reasc� fiin�e de legend� l�sa�i inima mea s� bat� m�sura lumea va �ncepe s� danseze poezia �mi p�trunde toate sim�urile mai ales al �aptelea c�nd cuvintele mele fac dragoste pe pagin� poezia mea exult� am nevoie de spa�iu pentru a l�sa s� vagabondeze himerele mele am totdeauna sub form� de pror� un poem care viseaz� s� plece �n larg �ntre gra�ia divin� �i gra�ia profan� poezia este singura stare de gra�ie sunt un terorist al nimicurilor operele mele nu circul� nici m�car pe sub m�n� ....va mai urma! Raporteaza abuz de limbaj
''Dac� ar trebui s� scriu o carte de moral�, primele 99 de pagini le-a� l�sa goale �i pe a o suta a� scrie: "Exist� o singur� datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me l�ser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exup�ry
|
|
Postat pe: 1 Decembrie 2014, ora 13:40
Iar atata timp cat exista cuvantul, va fi scris!
de unde vine acest poem pe care nu �l a�teptam �i toate aceste cuvinte care m� apas� (?) semnul interogatoriu este nota mea, evident poezia mea nu explic� totul ea spune mai mult cuvintele pe care le-am aruncat �ntr-o sticl� pe mare nu s-au �ntors niciodat� s�-mi povesteasc� r�t�cirea lor �nainte de a scrie un cuv�nt �mi g�sesc totdeauna timp s� stau de vorb� cu el ce s� le spun acestor cuvinte care se coc �n lini�tea �ndoielilor mele (? nota mea!) am presentimentul c� foarte cur�nd poezia �mi va scrie poemul �i dac� poemul vine din nici o parte pentru a merge �ntr-una pentru totdeauna necunoscut�(?) poezia mea are totdeauna un alt sens dec�t cel pe care eu cred c� i l-am dat pentru fiecare pagin� scris� un foc se aprinde m� tem s� pun �n cuvinte acea parte intraductibil� care parfumeaz� �n tain� floarea gr�dinii mele .......sa urmeze! Tot din ''un poème nous s�pare''. Tot din Louis Savary, poet belgian. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 2 Decembrie 2014, ora 20:07
S�ruta-m� mereu, chiar dac� de Serghei Esenin (Traducere de George Lesnea) S�ruta-m� mereu, chiar dac� Durerea m-o r�pi-n potop. Voin�a rece nu se-mpac� Cu-al s�ngelui vioi uncrop. �n al petrecerii av�nt S� nu vrem cupa sf�r�mat�. Pricepe ca pe-acest p�m�nt Noi nu tr�im dec�t o dat�. �ntoarce-te spre cerul orb, Prin cea�a muced�, prive�te, Cum luna ca un galben corb Deasupra lumii se rote�te. S�ruta-m� mereu, iubito! C�ci �mi cobe�te primprejur �i moartea mea a presim�it-o Acel ce f�lf�ie-n azur. �n vestejire dac� scap�t, De-i de murit, atunci s� mor. Vreau buzele-�i p�n� la cap�t S� le s�rut �nceti�or. Albastra dormitare-a tinii S� mi-o r�sfe�i vei pregeta. Cum frem�ta-vor lin m�linii, Etern r�sune-mi: sunt a ta! �i ca lumina-n spume fr�nt�, Din cupe s� nu piar�-n v�nt, Prieteno, hai, bea �i c�nt�: Tr�im o via�� pe p�m�nt. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Decembrie 2014, ora 17:09
PRINTESA
de Gudruman Alison Pe steaua alb� ce sclipea �n haos necreat�, Sus la palatul de cristal Printesa �ns�si st�p�nea Imperiul, lumea toat�. Și veșnicia cuprindea �n palma-i delicat�, Un gest și totul disp�rea �n noaptea-ntunecat�. Cu ochii negri, arz�tori Cu p�rul de m�tas� Iubit� ea era nespus Fecioar� nep�tat�. Și totul r�sp�ndea �n jur Nespus de dulce vraj� Gingaș sclipiri de stele mii Se r�sp�ndeau �n preajm�. La chipul alb și vis�tor Și buzele de frag� Prea mulți s-au stins vis�nd cu dor Vroind pe ea s� vad�. Dar azi palatul și t�cerea Ce veșnic d�inuiesc �n vid Au tremurat, s-au cl�tinat Și și-au simțit pieirea. Prințesa șade g�nditor Lumina necreat� A ap�rut, ce e Ce semn aduce dintr-odat�? Și cum de a p�truns poznaș Și se alint� dulce Și curcubee dr�g�laș �n p�rul ei aduce? Și cine a-ndr�znit aici Peste a sa putere A se ascunde și de ce Lumin� și t�cere? La glasul ei poruncitor T�cerea lin șoptește: - Prințes�, tu vrei tot Tu vrei chiar nemurirea Vrei bolta cerului Și stelele... Sau vrei Numai iubirea? Nu-i pentru suflet omenesc, Imperiul s-ar topi �n ea P�streaz�-l și renunț� Uit�. - Nu pot a m� �ntoarce-acum Iubirea m� cuprinde Voi c�uta chiar de n-ar fi Și moartea voi �nfr�nge. Atotst�p�nitoare sunt Și veșnicia Voi crea De nu-i. �ntreg imperiul a aflat Prințesa ast�zi cheam� �n sala mare la palat Toți prinții vin �n grab�. - Prințes�... Ei nu o privesc, nu pot Și s-ar ascunde, frumoas� prea frumoas� e Nu-i drept, nu pot s� o �nfrunte. Prințes�, ast�zi am aflat C� vrei chiar nemurirea C� l-ai lua s�-ți fie soț De ți-ar da și iubirea. Noi n-am g�sit ceea ce ceri Iubirea, nemurirea Dar le vom cump�ra cur�nd De asta �ți e vrerea. O lacrim� din ochii ei �ncet, �ncet coboar� E bucuroas� �și spun ei Dar cine intr� oare? Și chiar acum prin fața lor Un paj f�r� de nume P�trunde și privește drept Nimic nu are-a spune. Și prinții s-au retras �ncet El este chiar alesul Cum altfel ar putea privi St�p�na-n universuri. El tace dar� ochii lui O-nv�luie-n misteriu Cu-acel ceva nedefinit Ce nu-i știm �nțelesul. �n suflet ei p�trund ușor Ce dor gingaș Pe-aripa lor De dragoste și eros. Un vid etern, nem�rginit Din vraja lor se las� Și cu amorul s�u divin S�rut� pe cr�ias�. - Sunt Creatorul necreat Și numai pentru tine Dezv�lui ultimul secret Iubirea-i nemurire. Printul se �ntoarce-acum Și c�tre veșnicie Ca-ntotdeauna inima �l cheam� s� revie. - Cum oare din iubire eu S� fiu nemuritoare Și cum un paj Un om de r�nd Nemuritor s� fie De ce-ai venit De acum pleci De mor �ți pas� ție? �n suflet el a tres�rit Nu las� s� se vad� O lacrim� s-a furișat din ochi Și ea �l doare parc�. Logosul, Tat�l, Eul str�fulger�: - Pentru c� voi ați �ndr�znit Și taina a coprinde, muri-veți Cobor�nd �n lume. Jos, �n gr�dina regilor Chiar l�ng� seminariu Unde prințesa la castel Ades �și poart� pasul Sub un copac b�tr�n, pe mal Pajul se-oglindește-n ap� Și-al s�u chip privește O tain�. - De-ar fi un prinț ca s� ajung Nu veșnicia, Doamne Iubirea și prințesa mea Ori moartea d�-mi, de soaț�. Pajul privește-acum �nt�i Voalul de mireas� El �l ascunde c�p�t�i Pe fat� o vegheaz�. Ascuns cumva �n umbra lui Privind din alt� lume La alunițele pe spatele-i Și s�nii ca de z�n�. Și-n noaptea cea de catifea C�nd luna se-oglindește Și unduios, �ndr�gostit Cu valul se unește Prințesa vine nev�zut �n ap� cu h�rjoan� Și trupul alb, cu alunițe dr�g�laș S� �l alinte-n tain�. De vrei voalul s� ți-l dau S� nu ne știe nimeni Un singur lucru eu �ți cer Tu vino de �l prinde. Printul o privea pe ea, E oare Afrodita Zeița dragostei Poznaș e zeul, bat�-l vina. �nt�iul �ngeraș, Adam Pe Eva o cuprinde Duhul pl�cerii Urc�-ncet și duhul dragostei �n inim� g�sește M�rul, extazul amoros Nici dragoste, nici eros Ceva mai mult, amețitor Ambrozia divin�, orgasmul Nectarul, sacrificat lui Zeus. Adam, �nt�iul muritor N�scut fiind, dispare Sfera de iubire ce Chiar de vrea, nu moare R�m�ne singur� și iar Se-ntreab� cu mirare: Cum aș putea S� fac și eu S� fiu O muritoare? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 5 Decembrie 2014, ora 14:19
"LECTIE DE ISTORIE" de Radu Pietreanu Mi-a r�mas s�pat �n minte de pe c�nd copil eram, C� sunt Om, c� am o Țar� și o Limb� și un Neam, C�-n ad�ncul gliei sfinte, stau de veacuri moșii mei, C� din ei r�sare p�inea și prin mine tr�iesc ei. Valuri tulburi de uitare peste morții mei se-așeaz�, Limba nu ne mai e limb�, țara nu mai este treaz�, Azi ne-nvaț� imbecilii intereselor perfide, Cum s� ne uit�m eroii și s� vener�m partide, Cum s� c�nt�rim istoria și s-o vindem pe buc�ți, Cum s� facem Mall-uri, vile, scoț�nd piatra din cet�ți, Pe Vlad Țepeș cum s�-l facem personaj de film de groaz�, Capul lui Mihai Viteazul �n dolari c�t valoreaz�... Ne �nvaț� idioții c� B�lcescu a fost laș, Si c� Decebal batr�nul, a fost un sinucigaș... Cum de s-a ajuns aicea ca s� vin� fiii ploii, Nesimțiți c�t s�-și permit�, a ne ponegri eroii? Niște dasc�li mediocri ce-au citit minciuni sfruntate, Si ni le arunc�-n faț� ca pe legi adev�rate ! Bieți def�im�tori de stirpe, lacomi si periculoși Ce-am fi noi f�r� istorie? Ce-ar fi ei f�r� str�moși?! F�r� urletul lui Horea am fi sclavi și azi pe roat�, Iar� hunii din pustiuri nobilime elevat�! Fara paloșul lui Ștefan am fi pașal�c turcesc, Robi umili care cu gr�ne, tot Islamul �l hr�nesc! Dac� nu muream in lupt� la Neajlov si la Rovine, N-am mai fi avut biserici, unde neamul s� se-nchine! Nu trecur�m peste veacuri ca o nație corupt� Ci cu aspre sacrificii, și cu jertf�, și cu lupt�! Si a trebuit adesea, spre a ne salva norodul, S�ngele lui Br�ncoveanu s� inunde eșafodul ! Trupul lui Ioan Cumplitul s� se sf�șie-n buc�ți, Um�rul lui Avram Iancu s� se sfarme de cet�ți, Pl�nsul lui Vladimirescu s� r�sune din f�nt�ni, Ca un preambul la imnul �Desteptați-v� rom�ni�! Fierul scos din pieptul ț�rii ne-a fost arma si necazul, Si coroan� pentru Doja, si baltag pentru Viteazul ! Munții noștri aur poart�, am putea s� fim bogați, Ins� nu ne sunt salvare, ci motiv s� fim pr�dați! Biciuiți de monștrii vremii și r�puși de neputinț�, Am trecut peste milenii cu speranț� si credinț�, Si-am n�d�jduit c�, poate, neamul nostru �ntr-o zi, Printre alte m�ndre neamuri, ca o stea va str�luci... Ast�zi... cine ni-s eroii? Cine-i gata ca s� moar� Pentru sf�nta Libertate, pentru neam si pentru țar�? Groșii și libidinoșii, snobii si analfabeții... Banii mulți și burta plin� pentru ei sunt sensul vieții ! Niște lacomi f�r� școal�, niște sc�rbe, niște javre, Care pentru-o șpag� calc�, f�r� mil� pe cadavre, Parlamentul Europei ne-a cerut reprezentanții, Si-am trimis toți imbecilii, proastele și aroganții, S� ne fac� de rușine cer�nd mit� pe la toți, Si s� fim priviți prin d�nșii ca o nație de hoți... Poticnindu-se-n discursuri insipide și banale, F�r� dicție sau noim�, cu greșeli gramaticale, Pițipoanca pl�ng�cioas� sau tribunul f�c�nd spume, Sau ciobanul f�r� carte s� ne reprezinte-n lume? Unde ne e azi m�ndria? Unde ne e azi curajul De ai lua de ciuf, de guler, si-a sp�la cu ei pavajul? Nu mai sunt eroi in țar�, oameni demni și responsabili, S� ia fr�iele �n m�n� de la viermii incapabili? Creierele geniale sunt trimise la str�ini, Spre-a nu-i �ncurca la furturi pe-acești avortoni cretini, Cincisprezece milioane, c�ți am mai r�mas prin țar�, S� fim pentru haimanale, animale de povar�... S� muncim pe br�nci o lun�, iar ei s� ne dea salar, Cam c�t las� ei pe sear�, șpag� la vreun osp�tar... Nu mai vreau s� v�d prin blocuri, cum ne mor de frig bunicii, Si nici mame disperate, �ce le dau la �ia micii ?!� Nu mai vreau s�-mi v�d p�rintii dependenți de tratamente, Si cu banii pentru hran� cump�r�nd medicamente... Nu mai vreau s�-mi v�d soția umilit� la ghisee Sau copilul dat afar�, c�-i s�rac, de prin licee... Ca o boala f�r� leacuri, ca un cataclism m� sperie, Cum tr�iesc �n lux netoții, iar capabilii-n mizerie... Eu aștept Re�nvierea, c�nd din marile morminte, Vor ieși din nou Eroii, �narmați c-un bici fierbinte, Si vor face cur�țenie printre cei ce ne-au furat, Spre a fi din nou �n lume, Neamul Binecuv�ntat! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Mai 2015, ora 10:46
OK! De la capat ?
Sa speram ca de data aceasta ajungem cu BINE pana la capat! Va astept sa umplem forumul cu poezii din lirica universala! Topicul era pe pagina 6! RUSINE noua ! Nea Emil, un gand bun, oriunde te-ai afla! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 25 Mai 2015, ora 11:16
Nu este o poezie, in sensul ca nu are rima...
DACA AS FI O FRUNZA by me, myself and I...... Daca as fi o frunza, ce as face? As fi verde, as emana prospetime, as fi atat de frageda, incat o rafala de vant m-ar putea smulge din intregul caruia i-as fi componenta. Da, m-ar smulge vantul daca asta ar fi vrerea sa. Insa, acelasi vant, zeul Eol, daca ar fi sa vrea sa ma alinte, ar trimite catre mine adieri blande si m-ar ajuta sa ma leagan liber si cadentat, m-ar invalui intr-un nimb protector astfel incat nimeni si nimic sa nu ajunga la mine decat lumina si caldura soarelui. Daca as fi o frunza, m-as desprinde din ramura care mi-a dat viata si as zbura curajoasa spre noi orizonturi, unde intuitia m-ar ghida. Hm... Dar frunzele nu au intuitie... Si totusi, daca as fi o frunza, as sti spre unde sa ma indrept in zborul meu, deoarece Eol ar fi dispus sa renunte la razboiul care il tine viu si m-ar indruma atunci cand aripile mele ar fi ostenite. Frunzele nu au aripi... Hm... Si totusi, eu as putea sa zbor sus si jos, constant si haotic, linistit si zbuciumat, iute si lent. As zbura mereu si mereu si pretutindeni si pentru o eternitate. Cu ingaduinta batranului timp Cronos, as putea. Deci ar fi necesar sa conving un alt zeu sa ma sustina in visul meu de a fi o frunza. Acesta ar renunta la planul sau contabil , ar scapa ghemul vietii din mainile sale precise si m-ar sustine sa trec probei sale cu insusi propriile-i puteri. Daca as fi o frunza, desprinsa din ramura care mi-a dat viata, zburand mereu si pretutindeni, as apela la zeul Neptun. L-as indupleca sa-si opreasca mania pentru o clipa-ar fi acea clipa eternitatea, considerand ca zeul Cronos ar fi d�jà cu mine-si i-as cere sa linisteasca marea si toate apele pamantului, astfel incat sa-mi sustina zborul mereu si pretutindeni. Daca asfi o frunza, iubita si sprijinita de Eol, de Cronos si de Neptun, as putea zbura pana la insusi Zeus. Dar nu m-as opri acolo, ar insemna sa-mi accept sfarsitul(!misiunii!noa mea ulterioara!)! Pentru ca zborul meu oprit, m-ar termina, as rugini fara miscarea care ma tine in viata. Si totusi, daca as fi o frunza, pana in inaltul cerului unde sade Zeus, as trece macar o singura data deasupra gandurilor tuturor celor din calea mea. Daca as fi o frunza, poate mi-ar fi mai usor de inteles de ce cei din viata mea spun anumite cuvinte pe care defapt le regreta ulterior, sau de ce iubirea poate fi interpretata eronat, sau de ce iubirea se ascunde dupa cuvinte aruncate in eter. Daca as fi o frunza, as putea dansa in ritm de vals pe cele mai limpezi oceane, verdele pe care l-as purta tacit ar iradia in cele mai intunecate unghiuri ale nisipului arid, certitudinea cu care mi-as exersa pasii valsului ar ucide fiecare gand negativ indreptat inspre mine menit sa ma sfarseasca, vehementa cu care as continua sa valsez ar transforma toate gandurile negative destinate-mi in iubire. Daca as fi o frunza, as trece mai usor peste pierderea ramurei care mi-a dat viata, as inceta sa caut o alta ramura care ar putea inlocui ramura disparuta, as ignora flacarile din calea mea care m-ar purifica de mine insami. Daca as fi o frunza, mi-as dori sa poposesc o zi in gandul unei stele de pe bolta cereasca. Mi-ar placea sa ma oglindesc in ochii ei si sa ii ascult framantarea. Iar daca as putea sa ii ating ranile, mi-as da o zi din zborul meu ca sa i le cicatrizez. Daca as fi o frunza, mi-as dori sa pot sa patrund negrul si sa-l descopar in realitatea sa. Iar daca as putea sa aprind un licar in aceasta profunzime intunecata, mi-as da o zi din zborul meu. Daca as fi o frunza, mi-as dori sa pot intoarce timpul si sa fac un foc de tabara unde as arde tot ce m-a facut sa sufar in zborul meu. As putea sa ard orgolii bilaterale, incapatanari caracteristice, setea de razbunare, tendintele de dominare, target-ul absurdului de a fi mereu number one, on top. Daca as fi o frunza, as putea sa nu judec pe cel deasupra carui gand poposesc in zborul meu. Astfel, nejudecandu-l, as putea sa-i interceptez S.O.S.-ul si mi-ar ajunge o zi sa ii aduc solutia salvatoare. Daca as fi o frunza, iar Zeus m-ar convoca in fata sa, nu mi-ar fi teama. Ar insemna ca Zeus ar avea ceva de solutionat. Si as primi si ziua necesara! Parol! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 25 Mai 2015, ora 11:32
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 25 Mai 2015, ora 11:39
Am gasit si poemul postat de Zenitt, citit in engleza:
poemhunter.com/poem/sonnet-spirit-of-love/ Il veti vedea scris, insa daca dati pe play, veti avea parte de lectura sa. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
zenitt 349 mesaje Membru din: 23/04/2015 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 28 Mai 2015, ora 20:17
Virgil Carianopol - Puritate Hermina-i doar un pic de viata, Giuvaer ce da sc�ntei, Traieste-n nordul cel de gheata Si-i prinsa pentru-argintul ei. Ca s-o v�neze, v�natorii Gasesc un golf de gheata-n jur Si-i dau cu chinoroz peretii, Stiind c�t tine ea la pur. Haitasi cu glasul ca de fiara, �n aerul vibr�nd sonor, O-mping apoi, stralucitoare, P�na ce intra-n golful lor. Cu muschi puternici, temerara, Cu gheare tari, �n teci ad�nci, Hermina ar putea sa sara, Sa fuga dincolo de st�nci. Dec�t sa-si murdareasca �nsa, Cu negru, albul ei de har, S-aseaza pe zapada str�nsa Si-asteapta moartea ca pe-un dar. E datul ei, �i scrie-n soarta, Sa dea cuv�nt la vesnicii: Mai bine sa luceasca moarta Dec�t murdara printre vii. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Mai 2015, ora 20:20
PAMFLET INEDIT R�zbunarea s�racilor Motto: �Pace colibelor, r�zboi palatelor!� (Chamfort) M� bucur c�nd boga�ii ajung la pu�c�rie Spectacol de 5 stele, confetti, veselie. Aplaud� s�racii de sparg televizorul Au �i uitat de foame, tr�iasc� procurorul! �n cea mai mare parte, ace�ti boga�i s�nt ho�i �epari f�r� ru�ine, �p�gari �i mafio�i. Nici un rom�n nu poate, din munca lui cinstit� S� fac� miliarde �n �ara pustiit�. Averea se ridic� pe-un munte de cadavre Pe licita�ii str�mbe, escrocherii, palavre. Au limuzine scumpe, �i yacht, �i avion Miliardarii �tia de smoal� �i carton. Au vil� �i la munte, au vil� �i la mare Ba chiar �i paradisuri de vis, peste hotare. Ei �i trimit odrasla la �coal�, �n Apus Dar beizadeaua vine mai rea dec�t s-a dus. E b�t� avortonul �i n-are nici un rost Dar c�t� arogan��! Ce morg� de neam prost! A studiat copchilul la Londra, sau New-York Cum iese dintr-un vierme o namil� de porc! Din treapt�-n treapt� sare, zburd�nd prin ierarhie Servicii Speciale �i Francmasonerie. A�a se na�te, iat�, o p�tur� murdar� De �mbuiba�i ce nu au nici Dumnezeu, nici �ar�. To�i s-au blindat cu titluri �i cu patalamale Dar, �n realitate, s�nt ni�te animale. Tot ce-au v�zut �n filme, imit� prin saloane Au ochelari de aur, fumeaz� doar havane. �ns� dac� �i scuturi �i-i iei la bani m�run�i S�nt puradei ce fur� tac�mul pe la nun�i. Pretind c�-s caritabili, r�njesc la teledoane S� �tie tot poporul c� ei dau milioane. Dar totul e o fars�, a doua zi dispar �i caut�, �n lacrimi, s�racii �n zadar. Eu jur pe Cartea Sf�nt� c� am trudit din greu Dar nu am fost �n stare s� pun nici leu pe leu. �i n-am muncit pe nasturi, �i nici pe aspirine Dar i-am hr�nit pe al�ii, l�s�ndu-m� pe mine. Nu-mi pare r�u, desigur, a�a eram dator M-am pus, f�r� cru�are, �n slujba tuturor. Iar m�ine de-o s� fie la cer s� m� ridic Copiii mei, s�rmanii, nu vor avea nimic. N-am s� le las nici aur, nici vile, nici mo�ii Dec�t un nume care va cre�te zi de zi. Poporul �mi e martor c� n-am nici o avere Am doar credin�a-n Domnul, care �mi d� putere. Iat� de ce m� bucur c�nd v�d un om bogat �n zeghe �i-n c�tu�e: atunci s�nt r�zbunat! �mi este r�zbunat�, de fapt, copil�ria C�nd a mu�cat din mine, amarnic, s�r�cia. C�nd am m�ncat untur� pe p�inea cea pr�jit� Pe plita tuciurie, de mama mea iubit�. Flori de salc�m, �i dude, �i zarz�re m�ncam Ce-i aia ciocolat�? Ce portocale-n geam? Purtam cu schimbul haine �i ghete, �ntre fra�i St�team la cozi la lemne �i la c�rbuni usca�i. Umblam cu Plugu�orul �i Steaua-n mahala S� facem bani de-o carte �n vremea aia grea� A�a am str�ns o ur� pe veci ne�mp�cat� Fa�� de to�i ciocoii �i tagma lor spurcat�. Numi�i-o cum ve�i crede � ur� de clas�, poate, Dar nu pot atfel, Doamne, �i n-ai de ce m� bate. Nu vreau la nimeni r�ul, dar prea am suferit �i azi mai am co�maruri din acel timp cumplit. N-a� vrea s� se �nt�mple, precum odinioar� S� rabde frig �i foame �i al�i copii �n �ar�. Acum ve�i �n�elege de ce-i ur�sc pe ho�i? Le-a� confisca averea! I-a� �mpu�ca pe to�i! Poet anonim Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Iulie 2015, ora 15:33
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Iulie 2015, ora 15:40
Ce suflet trist...
https://www.youtube.com/watch?v=QxyWg-MkY1c Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Iulie 2015, ora 15:41
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Iulie 2015, ora 15:46
Lord Byron � Romanta A mea t�n�r� tain� afund r�m�ne-ascuns� �n tristu-mi, singuratic suflet prea obosit; Iar c�nd inima-mi bate de sila ei �mpuns� L-a ta ca s� r�spunz�, atunci ea s-a v�dit! �i singur�-n t�cere o simt iar tremur�nd. A mea flac�r� este vecinic�, nev�zut� Ca �i slaba lumin� candelei sub morm�nt, �-a dezn�dejdii rece �ntunecime mut� �n veci nu o va stinge; iar razele ei sunt �ntocmai de zadarnici ca �i c�nd n-ar fi fost. Aibi-m�-n pomenirea-�i, la groapa mea nu trece F�r-a-�i arunca ochiul �i f�r� a g�ndi L-aceea ce cenu�a-i te simte, de�i rece; Singura chinuire �i iad ce-a� suferi Este de a fi stins� din pomenirea ta. Ascult�-mi ast din urm� glas singur pentru tine Virtutea nu opre�te a pl�nge pe cei mor�i; �n veci eu �i-am cerut-o, f�-mi singurul �st bine O lacrim� s�-ntimpin l-a veciniciei por�i, �nt�ia �-a din urm� r�splat� de amor. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Iulie 2015, ora 17:57
Atat de dulce si de casta-aparare
de Dante Alighieri At�t de dulce �i de cast�-ap�rare St�p�na mea, c�nd lumii se arat�, C� limba amu�e�te-nfiorat� �i ochiul nu-ndr�zne�te s-o m�soare. Ve�m�nt de bl�nd� umilin�� are, De�i, �n mers, se simte l�udat�; P�m�ntului, minune-nvenerat�, Din ceruri pare, lin� s� pogoare. Privirile desfat� �i alin�, �nc�t din ochi, dulcea�a-n suflet trece, �i n-o-n�elege cel ce n-o �ncearc�; Un duh u�ure de pe buze parc� I se desprinde-n zbor �i se petrece Spre inim�, spun�ndu-i bl�nd: Suspin�. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 9 Iulie 2015, ora 18:04
Alinare-n lacrimi
de Goethe De ce e�ti oare-at�t de trist C�nd totul e voios? �i se cunoa�te dup� ochi, Ai pl�ns, ne�ndoios. "�i chiar acum de-am l�crimat, stingher, Mi-am pl�ns durerea mea, �uvoiul lacrimilor lin Povara parc�-mi ia." Voio�i prietenii ��i spun: La pieptul nostru, vin'! �i ori�ice ai fi pierdut �ncrede-te deplin. "�n larma voastr�, nici ghici�i De unde-i chinul meu. O, nu-i ceva ce-a� fi pierdut, De-i dorul c�t de greu." Ci hai mai iute, fruntea sus! At�t de t�n�r e�ti! La anii t�i ai doar puteri �i-av�nt s� cucere�ti. "S� cuceresc aceasta, nu, C�ci prea departe mi-i. Sclipe�te-nalt �i-a�a frumos Ca steaua din t�rii." La stele n-ai ce s� r�vne�ti; Splendoarea lor sorbim �i fermeca�i privim �n sus Spre-al nop�ii cer senin. "�i zi de zi, privesc �n sus Departe, fermecat; L�sa�i-mi nop�ile s� pl�ng, C�t pl�nsul n-a secat." Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 9 Iulie 2015, ora 18:10
Sonetul 13
de William Shakespeare Vai ce sarac e tot ce-mi naste muza cand, daca te-ar rasfrange-ar straluci dar totu-i gol, in van isi misca buza doar cand o laud, strunele-i sunt vii. Sa nu ma mustri daca nu pot scrie, priveste chipul ce-n oglinda-l ai el nascocirile-mi intrece mie, prostindu-mi vers, pricepere si grai. N-ar fi pacat atunci sa-i dreg vopseaua icoanei tale fara de cusur? Ce si-ar dori decat sa-ti cante steaua, truditul vers, ce altceva sa-i fur? Decat aceasta scrisa suferinda te-arati mai bine-n propria-ti oglinda... Si o seara frumoasa, in care BINELE sa domine! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Iulie 2015, ora 20:49
https://www.facebook.com/corneliu.vadim.tudor/posts/706994189321...
Motto: �Pace colibelor, r�zboi palatelor!� (Chamfort) M� bucur c�nd boga�ii ajung la pu�c�rie Spectacol de 5 stele, confetti, veselie. Aplaud� s�racii de sparg televizorul Au �i uitat de foame, tr�iasc� procurorul! �n cea mai mare parte, ace�ti boga�i s�nt ho�i �epari f�r� ru�ine, �p�gari �i mafio�i. Nici un rom�n nu poate, din munca lui cinstit� S� fac� miliarde �n �ara pustiit�. Averea se ridic� pe-un munte de cadavre Pe licita�ii str�mbe, escrocherii, palavre. Au limuzine scumpe, �i yacht, �i avion Miliardarii �tia de smoal� �i carton. Au vil� �i la munte, au vil� �i la mare Ba chiar �i paradisuri de vis, peste hotare. Ei �i trimit odrasla la �coal�, �n Apus Dar beizadeaua vine mai rea dec�t s-a dus. E b�t� avortonul �i n-are nici un rost Dar c�t� arogan��! Ce morg� de neam prost! A studiat copchilul la Londra, sau New-York Cum iese dintr-un vierme o namil� de porc! Din treapt�-n treapt� sare, zburd�nd prin ierarhie Servicii Speciale �i Francmasonerie. A�a se na�te, iat�, o p�tur� murdar� De �mbuiba�i ce nu au nici Dumnezeu, nici �ar�. To�i s-au blindat cu titluri �i cu patalamale Dar, �n realitate, s�nt ni�te animale. Tot ce-au v�zut �n filme, imit� prin saloane Au ochelari de aur, fumeaz� doar havane. �ns� dac� �i scuturi �i-i iei la bani m�run�i S�nt puradei ce fur� tac�mul pe la nun�i. Pretind c�-s caritabili, r�njesc la teledoane S� �tie tot poporul c� ei dau milioane. Dar totul e o fars�, a doua zi dispar �i caut�, �n lacrimi, s�racii �n zadar. Eu jur pe Cartea Sf�nt� c� am trudit din greu Dar nu am fost �n stare s� pun nici leu pe leu. �i n-am muncit pe nasturi, �i nici pe aspirine Dar i-am hr�nit pe al�ii, l�s�ndu-m� pe mine. Nu-mi pare r�u, desigur, a�a eram dator M-am pus, f�r� cru�are, �n slujba tuturor. Iar m�ine de-o s� fie la cer s� m� ridic Copiii mei, s�rmanii, nu vor avea nimic. N-am s� le las nici aur, nici vile, nici mo�ii Dec�t un nume care va cre�te zi de zi. Poporul �mi e martor c� n-am nici o avere Am doar credin�a-n Domnul, care �mi d� putere. Iat� de ce m� bucur c�nd v�d un om bogat �n zeghe �i-n c�tu�e: atunci s�nt r�zbunat! �mi este r�zbunat�, de fapt, copil�ria C�nd a mu�cat din mine, amarnic, s�r�cia. C�nd am m�ncat untur� pe p�inea cea pr�jit� Pe plita tuciurie, de mama mea iubit�. Flori de salc�m, �i dude, �i zarz�re m�ncam Ce-i aia ciocolat�? Ce portocale-n geam? Purtam cu schimbul haine �i ghete, �ntre fra�i St�team la cozi la lemne �i la c�rbuni usca�i. Umblam cu Plugu�orul �i Steaua-n mahala S� facem bani de-o carte �n vremea aia grea� A�a am str�ns o ur� pe veci ne�mp�cat� Fa�� de to�i ciocoii �i tagma lor spurcat�. Numi�i-o cum ve�i crede � ur� de clas�, poate, Dar nu pot atfel, Doamne, �i n-ai de ce m� bate. Nu vreau la nimeni r�ul, dar prea am suferit �i azi mai am co�maruri din acel timp cumplit. N-a� vrea s� se �nt�mple, precum odinioar� S� rabde frig �i foame �i al�i copii �n �ar�. Acum ve�i �n�elege de ce-i ur�sc pe ho�i? Le-a� confisca averea! I-a� �mpu�ca pe to�i! CORNELIU VADIM TUDOR 5 martie 2014 www.ziartricolorul.ro/pamflet-inedit-razbunarea-saracilor/ Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 10 Iulie 2015, ora 16:23
Scrisoare c�tre Zamolxe -Fiul lui Dumnezeu �i al Omului V�zut-ai,Doamne,c�te silnicii, S-au petrecut �n �ar� chiar sub ochii T�i? C�te tr�d�ri,minciuni,nemernicii- Au s�v�r�it ai Neamului c�l�i! V�zut-ai,Doamne?...�tiu c� ai v�zut, De-un sfert de veac ne cercetezi �ntruna, Sub strai de cer�etor necunoscut- Ai �nfruntat �i gerul �i furtuna! Poate-ai tr�znit pe unii f�r' s� �tim, Poate pe al�ii i-ai �ters deja din Carte, Dar Rom�nia e-un vis �n �intirim- �n care doar ho�ia are parte! Cu c�t e�ti ho�,cu-at�ta e�ti mai bun, S� urci �n zbor �n via�� c�te-o treapt�... De e�ti cinstit, te iau to�i de nebun- Cu adev�rul ei nu au vreo treab�! Dar ai v�zut �i oameni chinui�i, �i cu bun sim� �i suflete alese, Ce au r�mas la legea din p�rin�i- Chiar de-au sim�it c� sufletul le iese! Ei au r�mas a�a precum �i �tii, Sunt Dacii liberi,ce �nc� mai tr�iesc, Pe mun�i, pe dealuri,podisuri si campii- Ei �nc� la Zamolxe mai g�ndesc! De�i-s cre�tini �i cred �i �n Iisus, Ei pe Zamolxe L-asteapt� s� revin�, S� le aduc� Legile de Sus- �i s� transforme Dacia-n Gr�din�! * * Acum s-au mai gasit niste...''niciunii'' Destoinici mari la suflet �i idee -Le lumineaz� mintea ca t�ciunii- �i vor morti� �n Bucure�ti...Moscheie! Nu c� n-ar fi ideea lor f�nea��, Sau am avea ceva cu musulmanii, Dar de at�t g�ndit f�cur� to�i m�tre��- �i Helden-Shoulder va diparea cu anii! Cu ce ne-om mai sp�la atunci pe cap? -C�ci creier v�d deja c� nu exist�- Poate cu o�et sau bulb de nap- Sau de o facem, s� fie...taoist�! De vor veni popoare s� Te-asculte, S� vin� �n Bucegi sau C�lmani, C�-i Aer bun,iar Apele de munte- Le-o aminti la mul�i de Ghetsimani! S� lase Bucure�tiul �n pace, S� nu-l mai kitschuiasc�-n fel �i chip, S� nu mai �tim cu el ce putem face- Dec�t Babilonia peste timp! S� vin� to�i s� Te asculte,Doamne, Cu suflete smerite �i curate, S� vina sus,pe munte,veri si toamne- Unde-i Lumin� �i Apele curate! Dar mai �nt�i de toate, Te-ngrije�te, De Neamul t�u cel urgisit, �i taie-i capul ce �l otr�ve�te- �i Te-om iubi, cu to�ii, p�n'la Infinit! Vasile Neagu-Sc�nteianu Dar nu mai este nevoie de nici un fel de Moscheie in Bucure�ti!Avem deja Muscheia taoist� construit� de Ceau�escu:Casa Poporului(lor)!Zamolxe s�-i dea afar� pe toti''locatarii''de acolo-a�a cum Iisus i-a dat afar� din Templul Ierusalimului,pe cei care p�ng�reau Casa Domnului-�i s� transforme (lingvistic �i esen�ial)Casa Poporului �n...Casa Popoarelor lumii! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|