Info
x
Remember. din poezia universala de dragoste.
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Februarie 2013, ora 10:35
A mea
Singurateca ea mă asteapta să-i vin acasa, In lipsa mea ea se gindeste numai la mine, ea cea mai draga si cea mai aleasa dintre roabele sublime. Ei i se face rău de singuratate ea sta si spala tot timpul podeaua până o face de paisprezece carate si tocmai să calce pe dinsa licheaua. Ea spala zidul casei cu mâna ei si atirna pe dinsul tablouri ca să se bucure derbedeul, e-hei cazut de la usa-n ecouri. Ea isi asteapta barbatul betiv Ca să-i vina acasa si degetele albe si le misca lasciv pentru ceafa lui cea frumoasa. Pregatindu-i-le de dezbatat ea tine în boluri si zeama acra, parul lung si negru si-l intinde de la usa spre pat să nu greseasca barbatul niciodata drumul predestinat. Nichita Stanescu
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2013, ora 08:17
Te port în mine
Te port in suflet, ca pe-un vas de pret, Ca pe-o comoara-nchisa cu peceti, Te port in trup, in sanii albi si grei, Cum poarta rodia samanta ei. Te port in minte, ca pe-un imn sfintit, Un cantec vechi, cu crai din Rasarit. Si port la gat, nepretuit sirag, Stransoarea cald-a bratului tau drag. Te port in mine tainic, ca pe-un vis, In cer inalt de noapte te-am inchis. Te port, lumina rumena de zori, Cum poarta florile mireasma lor. Te port pe buze, ca pe-un fagur plin. O poama aurita de smochin, Te port in brate, horbote subtiri, Manunchi legat cu grija, fir cu fir. Cum poarta floarea rodul de cais, Adanc te port in trupul meu si-n vis. Zorica Latcu Raporteaza abuz de limbaj
|
|
victor119 79 mesaje Membru din: 8/11/2012 |
Postat pe: 21 Februarie 2013, ora 08:17
Întâlnire
Ana Blandiana Nu te speria. Va fi atât de simplu totul Că nici nu vei înțelege Decât mult mai târziu. Vei aștepta la început Și numai când Vei începe să crezi Că nu te mai iubesc Îți va fi greu, Dar atunci voi pune Un fir de iarbă să crească În colțul știut al grădinii, Să ajungă la tine Și să-ți șoptească: Nu vă speriați, Ea este bine Și vă așteaptă La celălalt capăt al meu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Februarie 2013, ora 08:30
Cântec fără răspuns Nichita Stănescu De ce te-oi fi iubind, femeie visătoare, care mi te-ncolăcești ca un fum, ca o viță-de-vie în jurul pieptului, în jurul tâmplelor, mereu fragedă, mereu unduitoare? De ce te-oi fi iubind, femeie gingașă ca firul de iarbă ce taie în două luna văratecă, azvârlind-o în ape, despărțită de ea însăși ca doi îndrăgostiți după îmbrățișare?... De ce te-oi fi iubind, ochi melancolic, soare căprui răsărindu-mi peste umăr, trăgând după el un cer de miresme cu nouri subțiri fără umbră? De ce te-oi fi iubind, oră de neuitat, care-n loc de sunete gonește-n jurul inimii mele o herghelie de mânji cu coame rebele? De ce te-oi fi iubind atâta, iubire, vârtej de-anotimpuri colorând un cer (totdeauna altul, totdeauna aproape) ca o frunză căzând. Ca o răsuflare-aburită de ger. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 939 mesaje Membru din: 4/11/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 Februarie 2013, ora 20:46
Nichita Stănescu
La Calul Balan, carciuma si han Zicea ca i-am vrajit nasol, ca fac misto la parastase ...ma tot miram ce-o gadilase de-a dichisit-o-n ochi un trol. Si mi-a suflat-o, ma...de-a gata, calca-i-ar dricu' aratarea Cantai, cantai, dar vezi, cantarea mi-a ncalzit doar beregata. Ma arde sub camasa coasta, ma seaca dur, prea dur, abrasa, sau ba... m-o fi durand camasa si eu nu stiu nimic de asta. Sunt smecher, eu? Eu, ma? Ce zici... C-asa-mi turna la-nghesuiala Dar vezi, m-am prins; e pe gineala, c-o arde-n musca d-un carici. M-a uns cu gainat de zana si tocmai cine... O cartoafa, o stoalfa talciocara, oafa Ei si? De-o gadila... ramana! Ochitul, vorbele ii put dar da-o-n suflet de gagica ........................... Ai oasele la tine, Gica? Te fac pe zece un barbut... Raporteaza abuz de limbaj
Omul fericit este acela care stăpânește și munca, și dragostea.-Sigmund Freud
Stai departe de oamenii care îți micșorează ambiția. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevărat mari te fac să te simți că și tu poți deveni mare.-Mark Twain
|
|
Corina_Petre_1 428 mesaje Membru din: 28/01/2013 |
Postat pe: 22 Februarie 2013, ora 17:31
Îndoială
Că ne-am iubit nu-i nici o îndoială Că ne iubim ne îndoim puțin... Căci poate că stupida plictiseală Ne-a strecurat în suflete venin. În veacul strâmb și plin de umilințe Și ros de piedici și-ncercări grotești, Lipsit de sensuri, taine și credințe E tot mai greu și tragic să iubești. Și totuși, plin mi-e sufletul de tine Iar inima mea bate-n pieptul tău... Dar nu mai știu de asta-i rău sau bine Și tot mai des mă simt meschin și rău. Mă arde-n noapte aspra întrebare De-i dragoste-ntre noi sau doar un joc... De nu cumva ne mințim cu ardoare Și-i așteptăm sfârșitului soroc. Ce trist ar fi să fie doar minciună Să fim doar jalnici și banali bufoni! În lumea asta plină de ranchiună Pe tabla ei de șah să fim pioni. ... Că ne-am iubit nu-i nici o îndoială Că ne iubim ne îndoim puțin... Dar poate-i doar o simplă bănuială Căci dragostea-i și miere și pelin... Boris Ioachim Raporteaza abuz de limbaj |
|
LLisa 204 mesaje Membru din: 11/11/2012 |
Postat pe: 22 Februarie 2013, ora 17:49
Un cant duios aud
...si plang, Adorm cu tine lacrima ...in gand, In noapte e durere si suspin ...tu ce esti crin?! Si vantul rascoleste frunze moarte ...departe! Soptesc in gand durerea mea ...viata e grea, Inima mea...la fel si ea! Raporteaza abuz de limbaj
Paradoxul internetului: te apropie de cei care iti sunt departe si te indeparteaza de cei care iti sunt aproape!
|
|
Postat pe: 22 Februarie 2013, ora 21:28
Lectie
Trebuie să învăț cum se moare căci de trăit, omul trăiește oricum să învăț de la păsările care dispar în cîntec de la cerul albastru care alunecă în trandafir și de la rîul ce trece nepăsător dispărînd peste banii peștilor. Am visat că am murit îmi spuse și se urcă, mică și plînsă, la mine în pat și primejdia i se oglindea neagră în ochii negri și eu îi mîngîiam părul de lumină și o linișteam spunîndu-i: a fost doar un vis, adormi. și adormi și n-am mai îndrăznit s-o deștept niciodată. Eugen Jebeleanu Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|
|
Postat pe: 23 Februarie 2013, ora 13:08
Lord Byron Romanta
A mea tînără taină afund rămâne-ascunsă În tristu-mi, singuratic suflet prea obosit; Iar când inima-mi bate de sila ei împunsă L-a ta ca să răspunză, atunci ea s-a vădit! Și singură-n tăcere o simt iar tremurând. A mea flacără este vecinică, nevăzută Ca și slaba lumină candelei sub mormânt, Ș-a deznădejdii rece întunecime mută În veci nu o va stinge; iar razele ei sunt Întocmai de zadarnici ca și cînd n-ar fi fost. Aibi-mă-n pomenirea-ți, la groapa mea nu trece Făr-a-ți arunca ochiul și fără a gândi L-aceea ce cenușa-i te simte, deși rece; Singura chinuire și iad ce-aș suferi Este de a fi stinsă din pomenirea ta. Ascultă-mi ast din urmă glas singur pentru tine Virtutea nu oprește a plînge pe cei morți; În veci eu ți-am cerut-o, fă-mi singurul ăst bine O lacrimă să-ntimpin l-a veciniciei porți, Întîia ș-a din urmă răsplată de amor. Raporteaza abuz de limbaj
Stai departe de oamenii care îți micșorează ambiția. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevărat mari te fac să te simți că și tu poți deveni mare.-Mark Twain
|
|
Postat pe: 6 Martie 2013, ora 08:13
Altă matematică
Noi știm că unu ori unu fac unu, dar un inorog ori o pară nu știm cât face. Știm că cinci fără patru fac unu, dar un nor fără o corabie nu știm cât face. Știm, noi știm că opt împărțit la opt fac unu, dar un munte împărțit la o capră nu știm cât face. Știm că unu plus unu fac doi, dar eu și cu tine, nu stim, vai, nu știm cât facem. Ah, dar o plapumă înmulțită cu un iepure face o roscovană, desigur, o varză împărțită la un steag fac un porc, un cal fără un tramvai face un înger, o conopidă plus un ou, face un astragal... Numai tu și cu mine înmultiți și împărțiți adunați și scăzuți rămânem aceiași... Pieri din mintea mea! Revino-mi în inimă! [Nichita Stănescu] Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 6 Martie 2013, ora 19:24
M. Angelo Buonaroti
Când robu-i de stăpân ținut în fiare și nu mai sunt speranțe ca să-l fure, atât se-obișnuiește să îndure, că-abia de mai gândește la scăpare. La fel și tigrii, șerpii, leii, care născuți sunt în adâncuri de pădure, și-artistul tânăr, căruia-n munci dure deprinderea-i dă spor la încordare Ci focul n-are-aceeași soartă-n față, el lemnul verde-l mistuie de vlagă, dar urcă hrană-n cel uscat și viață și-ntinerește ramura moșneagă cu bucurii și dor de dimineață, că dulce-o-nvăluie Amor, întreagă. Greșește cel ce-n șagă ia dragostea, zicând că e rușine, bătrân, să mai iubești făpturi divine. Nu e păcat, treaz bine, să cauți frumusețea din natură, iubind-o cu hotare și măsură. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 6 Martie 2013, ora 19:24
M. Angelo Buonaroti
Când robu-i de stăpân ținut în fiare și nu mai sunt speranțe ca să-l fure, atât se-obișnuiește să îndure, că-abia de mai gândește la scăpare. La fel și tigrii, șerpii, leii, care născuți sunt în adâncuri de pădure, și-artistul tânăr, căruia-n munci dure deprinderea-i dă spor la încordare Ci focul n-are-aceeași soartă-n față, el lemnul verde-l mistuie de vlagă, dar urcă hrană-n cel uscat și viață și-ntinerește ramura moșneagă cu bucurii și dor de dimineață, că dulce-o-nvăluie Amor, întreagă. Greșește cel ce-n șagă ia dragostea, zicând că e rușine, bătrân, să mai iubești făpturi divine. Nu e păcat, treaz bine, să cauți frumusețea din natură, iubind-o cu hotare și măsură. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
myriam_bozen 4016 mesaje Membru din: 7/03/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 6 Martie 2013, ora 20:35
De la: _Ingrid, la data 2013-03-06 08:13:03Altă matematică
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Martie 2013, ora 20:38
De la: mili, la data 2013-03-06 19:24:02M. Angelo Buonaroti "Cu fața spre cer, îmi simt memoria într-o casetă, iar pieptul de harpie, și pensula deasupra feței îmi creează, în joc, un paviment bogat." M.Angelo Buonarroti Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 Martie 2013, ora 07:30
Extrem de feminin;
Dezgheț Dacă m-ai chema, ar zvâcni o mie de păsări în colivii; o mie de uși s-ar da-n lături și s-ar umple văzduhul de păsări și - ca legătura de chei a pământului ar zăngăni apele sub mâinile vântului și s-ar vesti dezghețul pretutindeni! Izvoarele-ar căpăta călcâie și pinteni și-ar începe să călărească la vale pe trunchiuri de copaci, peste pietrele aspre și goale; sloiul albastru al singurătății s-ar sparge în hău tu, dezghețul meu, soarele meu! Nina Cassian Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 7 Martie 2013, ora 18:38
Se întristase luna
de Stéphane Mallarme Se întristase luna. Albi serafimi plângând Cu-arcușu-n mâini, prin somnul florilor curgând Scoteau din cupa tăinuită a-mbolnăvitelor viole Suspine de cristale prelinse pe-azurul micilor corole. Era sfințita zi a-ntâiului sărut Și visul crud din suflet mi-a păscut Sorbind din plin balsamul tristeților păgâne, Ce fără de regrete în veci de veci rămâne, În inima din care un suflet a cules Un vis. Și rătăcind cu ochii în eres, Deodată-mi apăruși în față pe strada largă și pustie Zvârlind prin umbrele-nserării înfiorări de veșnicie. Da, am știut; erai aceeași zână Care-n copilărie mi-erai în somn stăpână. Atunci din mâna-ntredeschisă cerneai pe visele-mi curate Ninsoarea albelor buchete de stele mari și parfumate. ( In româneste de Serban Foarta ) Raporteaza abuz de limbaj
''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 7 Martie 2013, ora 18:54
Jalbă futilă
de Stéphane Mallarme Prințesă! Gelozia-mi pe Hebe se abate Cum stă pe ceașca care tu buzele îți moi. Mă-aprind, dar din păcate n-am rang decât de-abate; Pe Sèvres însă-aceștia nu-s zugrăviți nici goi. Cum nu cânt nici cățelul bărbos, tot din păcate, Nici rujul, nici pastila, nici tandrul joc de doi, Și cum mai știu că dulcea-ți privire ți-o despoi, O, blondă, pieptănată de o divinitate. Numește-mă - Prințesă, al cărei râs plăpând Pe mieii-n turme, gingaș, domesticiți, păscând Și behăind spre-nalte deliruri pastorale, Ca să mă zugrăvească Amorul, pana-i lungă, C-un fluier într-o mână și dormitând la strungă - Numește-mă păstorul surâsurilor tale. (tradusa in romaneste de Nina Cassian) Raporteaza abuz de limbaj
''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 12 Martie 2013, ora 11:27
Natura pentru ea a inventat cerceii Cu primăvara în cozi de vișin, de cireș Și florile la fel, să-i facă fără greș Miresme ce-i adulmeci; misterele femeii! Și trupu-i de chitară și sol, volupta, cheia, Își așează lied pe strune ciupindu-și coarde fine Să încânte-n unde lungi coralele divine Trecând sunet sublim peste Univers; femeia! E amanta nesfârșită, pășit în zbor pe alee, Degete fine în păr cu mângâieri de griji. E caldul pat ce așteaptă să vindece din schiji Iertând o părăsire. Tot ea-i un nimb, femeie! Deliciul nici n-ar fi de n-ar fi ea scânteia Să aprindă sori din zâmbet, să nască dor ideii De-a atinge fremătând, rug, buzele femeii! Cu ea-n nopți de voiaj și-n zi visând femeia! Pe palme poartă roade de tu, de mine, eii, De ele, moștenind-o să ne sculpteze firi În cântece de leagăn cu glas de ciripiri, Rămase într-un ecou, întors Zilei Femeii! Poezie de dragoste de Daniel Aurelian Rădulescu Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 12 Martie 2013, ora 12:02
De la: mili, la data 2013-03-12 11:27:35 Frumoasa poezie.
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 6 Aprilie 2013, ora 20:57
|
|
Postat pe: 6 Aprilie 2013, ora 22:29
Nu e de dragoste, dar e Sorescu:
Pe sub ușă - Marin Sorescu Ziua de azi Mi-a fost vârâtă, ca de obicei, Pe sub ușă. Mi-am așezat pe nas ochelarii Și-am început s-o citesc. Nimic deosebit, după câte văd.. Cică pe la prânz o să fiu cam trist, Nu se specifică motivul, Și-o să continui să iubesc lumina De unde-am rămas ieri. Pagina exterioară informează Despre tratativele mele cu apa, cu munții, cu aerul, În legătură cu pretenția lor absurdă De-a-mi intra în sânge, și-n creier. Apoi, obișnuitele știri Despre puterea mea de muncă, Despre drumul la pâine, despre buna dispoziție (dar nu se suflă un cuvânt În legătură cu situația din ficat). Unde s-o fi tipărind Viața asta a mea, Că e plină de greșeli Inadmisibile. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2013, ora 14:23
VATRA ROMÂNEASCĂ de Elena Anghel Nori de ploaie se adună Dinspre Cluj spre Odorhei. Uni vor să ne impună Să jucăm cum cântă ei. Mințile au luat-o razna; Umblă zvonul deșănțat Că-n Harghita și Covasna Vor să facă stat în Stat ! S-a udat de lacrimi pragul; În Cristuru e prapad ! Imnul românesc și steagul Nu se-aud și nu se văd ! Crișul, Mureșul, Târnava Poartă jalea în aval. Nesfârșită e gâlceava; Nu e liniște-n Ardeal. Munții stau să răbufnească; Fiebe galbenul podiș ! Vatra sfântă strămoșească E tăiată-n curmeziș. Se anunță o furtună Cu efect devastator: Impostorii vor să pună Pe cultură sigla lor. Atmosfera prevestește Un pericol iminent ! Tot ce sună românește Capătă un alt accent. Graiul nostru plâns pe vetre, Legănat de cărărui, E lovit mereu cu pietre Ca un pom al nimănui... Nu lăsați ca vorbitorii Altor limbi pe-acest pământ, Să ne umble prin istorii Și să muște din cuvânt ! Neamul Românesc nu piere; Dacii încă mai trăiesc ! Scoateți steagul la vedere Și-n Ținutul Secuiesc ! De pe stâncile străbune Decebal ne dă curaj ! Faceți imnul să răsune Peste Mureș, pân-la Blaj ! Nu permitem celor care Se pretind aici stăpâni, Să ne calce în picioare Demnitatea de români ! Căci în Țara Românească Nici un ins minoritar N-are dreptul să clintească Borna pusă la hotar ! - - - - + - - - - POEM MANIFEST cine ne injură Țara fie blestemat...să fie apăsat cu munți de aer până-n neagra veșnicie! neamul cine-mi ponegrește, ars de ură și de patimi, când o fi și el să plângă, să n-aibă-n pupile lacrimi! cine limba-mi ponegrește, rătăcind prin lumi străine, să n-aibă de doruri parte printr-a lumilor destine! cine glia mea mi-o rupe și-n felii de jind o-mparte, să nu aibă loc de-o cruce și de prunci să naibă parte! ..glia, limba, neamul, ȚARA, Țara, neamul, limba, glia; suntem un popor ce zboară peste vremuri - ROMÂNIA! george FILIP FRAȚI ROMÂNI, sufletul meu va fi acolo și va striga alături de voi: NEM SOBOT!!! România este a românilor! poet total george FILIP - Montreal Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 7124 mesaje Membru din: 7/02/2013 |
Postat pe: 10 Aprilie 2013, ora 11:32
Sunt asa cum sunt
de Jacques Prévert Sunt așa cum sunt. Sunt făcută-așa, Când îmi e de râs, Râd în hohot da. Drag mi-e cui sunt dragă. Oare-i vina mea Dacă nu-i același? Dacă ba e unul, Ba-i altcineva? Sunt așa cum sunt. N-am ce să vă fac Nu mă pot schimba. M-am născut să plac Așa mi-este dat. Am tocuri prea-nalte Mijloc prea cambrat Sânul mult prea tare Ochi prea-ncercănat... Ei și-apoi Ce treabă-aveți voi? Sunt așa cum sunt. Cui mă place plac. Ce treabă-aveți voi Ce mi-s-a-ntâmplat? Dragă-am fost cuiva Cineva-mi fu drag, Dragi ca doi copii Care se au dragi Simplu: dragi, dragi, dragi... Ce mă iscodiți? Trăiesc să vă plac N-am ce să vă fac. **************************************************************************************************** Je suis comme je suis Jacques Prévert Je suis comme je suis Je suis faite comme ça Quand j'ai envie de rire Oui je ris aux éclats J'aime celui qui m'aime Est-ce ma faute à moi Si ce n'est pas le même Que j'aime à chaque fois Je suis comme je suis Je suis faite comme ça Que voulez-vous de plus Que voulez-vous de moi Je suis faite pour plaire Et n'y puis rien changer Mes talons sont trop hauts Ma taille trop cambrée Mes seins beaucoup trop durs Et mes yeux trop cernés Et puis après Qu'est-ce que ça peut vous faire Je suis comme je suis Je plais à qui je plais Qu'est-ce que ça peut vous faire Ce qui m'est arrivé Oui j'ai aimé quelqu'un Oui quelqu'un m'a aimée Comme les enfants qui s'aiment Simplement savent aimer Aimer aimer... Pourquoi me questionner Je suis là pour vous plaire Et n'y puis rien changer. Raporteaza abuz de limbaj
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' Nicolae Iorga
|
|
Postat pe: 12 Aprilie 2013, ora 01:00
Ramura furata
de Pablo Neruda Ne vom strecura noaptea sa furam o ramura inflorita. Vom sari zidul in intunericul unei gradini straine, doua umbre in umbra. Iarna inca nici n-a trecut si marul se arata preschimbat pe neasteptate intr-o cascada de flori mirositoare. Vom patrunde in noapte, vom ajunge pana la firmamentul ei tremurator si mainile tale mici, si mainile mele vor fura stelele Si in varful picioarelor, in casa noastra, prin noapte si umbra, va patrunde odata cu pasii tai pasul mut al parfumului si, cu picioarele instelate, trupul limpede al primaverii. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Aprilie 2013, ora 17:25
William Shakespeare
Sonetul 115 Mint rimele mai inainte scrise rostind ca n-am sa te-ndragesc mai mult, nu-ntrezaream, se pare, nici in vise necheltuitul dragostei tumult, nici timpul cantarindu-l, cel ce calca edicte si fagaduieli de regi, cel ce destrama frumusetea sacra in blande minti sadind faradelegi? M-a-mpiedicat a timpului surpare sa-ti spun: "Mi-esti drag cum nimeni n-a iubit!" pe cand eram stapan al clipei rare si-i-ncoronam ferindu-o, smerit. Iubirea-i prunc. Intreaga lui lumina cat creste inca, totusi nu-i deplina... Raporteaza abuz de limbaj
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' Nicolae Iorga
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2013, ora 21:42
Sonetul 43
Când ochii mi-i închid ei văd mai bine Că ziua n-au prea multe de aflat; Dar când adorm, în vis pornesc spre tine Și-n beznă, vii, viu bezna o străbat. Tu, umbră ce dai umbrelor splendoare, Fă umbra ta aievea să-mi apară; Când ochii orbi o văd strălucitoare, În clar de zi va străluci mai clară. Încântă-mi ochii, spun, că tare-aș vrea Să-i văd pe-ai tăi în fapt de dimineață Așa cum toată noaptea umbra ta În somnu-mi greu privirea mi-o răsfață. Când nu te văd, mi-e ziua noapte-ntreagă Și noaptea-i zi când visele te-ncheagă. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2013, ora 22:15
Sonet XLVI
Sunt inimă și ochi încăierați, Izbânda de-a te fi avut s-o-mpart; Ochiul nu vrea și ei să te arăți, Ea se râvnește volnic de-al său hart. Pledează inima că-i ești în sine, Un scrin în care ochiul nu răzbește, Dar acuzatul neagă-aceste vine, A ta splendoaren el se oglindește. Pentru dreptate, se convoacă Juriul de cuget, inimii dijmaș; Iar prin verdicte, inima o-mpacă Și ostoiește ochiul pătimaș: Căci lui, făptura ta i se cuvine, Iar ei, iubirea tăinuită-n tine. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 6 Mai 2013, ora 00:44
O noapte cu tine ... de Eugen Lovinescu
Sunt încă în pat, și nu-mi pot lua gândul de la tine, de la noaptea trecută ... mi-aș dori atât de mult să te strivesc la pieptul meu ! În noaptea caldă, ai venit la mine pe neașteptate ... și ceea ce s-a întâmplat a lăsat în mine senzații de neuitat. Ai apărut de nicăieri și, fără să-ți fie teamă sau rușine, te-am surprins atingând trupul meu gol ... mi-ai simțit indiferența și m-ai mușcat fără milă, înnebunindu-mă ... Ne-am zvârcolit toată noaptea într-un joc nebunesc ! În zori am adormit în sfârșit, obosit ... Astăzi, când m-am trezit, te-am căutat îndelung, dar nu te-am mai găsit ... Cearșafurile căzute de pe pat sunt singurele martore ale nopții trecute. Pe corp am încă urmele mușcăturilor tale, mă ard și nu mă lasă să te uit ... În noaptea asta mă voi preface că dorm și te voi aștepta să apari din nou .... Țânțar nenorocit !!! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 10 Mai 2013, ora 09:28
Pablo Neruda Poem Moare cate putin cine se transforma in sclavul obisnuintei, urmand in fiecare zi aceleasi traiectorii; cine nu-si schimba existenta; cine nu risca sa construiasca ceva nou; cine nu vorbeste cu oamenii pe care nu-i cunoaste. Moare cate putin cine-si face din televiziune un guru. Moare cate putin cine evita pasiunea, cine prefera negrul pe alb si punctele pe i in locul unui vartej de emotii, acele emotii care fac ochii sa straluceasca, oftatul sa surada, si care elibereaza sentimentele inimii. Moare cate putin cine nu pleaca atunci cand este nefericit in lucrul sau; cine nu risca certul pentru incert pentru a-si indeplini un vis; cine nu-si permite macar o data in viata sa nu asculte sfaturile responsabile. Moare cate putin cine nu calatoreste; cine nu citeste; cine nu asculta muzica; cine nu cauta harul din el insusi. Moare cate putin cine-si distruge dragostea; cine nu se lasa ajutat. Moare cate putin cine-si petrece zilele plangandu-si de mila si detestand ploaia care nu mai inceteaza. Moare cate putin cine abandoneaza un proiect inainte de a-l fi inceput; cine nu intreaba de frica sa nu se faca de ras si cine nu raspunde chiar daca cunoaste raspunsul. Evitam moartea cate putin, amintindu-ne intodeauna ca a fi viu cere un efort mult mai mare decat simplul fapt de a respira. Doar rabdarea cuminte ne va face sa cucerim o fericire splendida. Totul depinde de cum o traim Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare. Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul. Daca va fi sa plangi, plangi de bucurie. Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale. Daca va fi sa furi, fura o sarutare. Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica. Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire. Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Mai 2013, ora 09:35
Buna Victor!
Hai sa nu murim!
|
|
|
|

Hai sa nu murim!