Info
x
Remember. din poezia universala de dragoste.
|
Fosta membra 9am.ro 939 mesaje Membru din: 4/11/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 Ianuarie 2013, ora 13:33
Așa gentilă și onestă-mi pare
stăpîna mea pe alții cînd salută, că limba, tremurînd, rămîne mută și nu cutează ochii s-o măsoare. De-i lăudată, trece gînditoare, smerit purtîndu-și grația-nnăscută; și pare că, din ceruri scoborîtă, e pe pămînt minunii-ntruchipare. Așa desfată-a ochilor lumină, că iscă-n piept o dulce fericire, de ne-nțeles cuiva ce n-o încearcă; iar de pe buze îi adie parcă zefir suav, cu izuri de iubire, ce lin șoptește inimii: Suspină!. Dante Aligeri (din Vita Nuova)
Omul fericit este acela care stăpânește și munca, și dragostea.-Sigmund Freud
Stai departe de oamenii care îți micșorează ambiția. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevărat mari te fac să te simți că și tu poți deveni mare.-Mark Twain
|
|
Postat pe: 24 Ianuarie 2013, ora 13:24
In ochii tai ma vindec
si ma scald, Ne tinem,unul altuia, de cald Sau noaptea,poate, numai de urat Eu nu te-ntreb de unde-ai coborat, Tu nu ma-ntrebi cat stau si unde plec Si,uite-asa,trec zilele, cum trec, Si, uite-asa,vin noptile cum vin, Dar daca inca vreau sa te mai tin, Din cand in cand,visand, pe bratul meu, O alta zi se va-ntampla mereu Si-o alta noapte se va-ntoarce-n noi, Sa ne convinga, totusi, pe-amandoi, Cat de frumos e cerul si de-nalt Privit, prin somn,cu ochii celuilalt. (George Tarnea ) Raporteaza abuz de limbaj
Stai departe de oamenii care îți micșorează ambiția. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevărat mari te fac să te simți că și tu poți deveni mare.-Mark Twain
|
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 24 Ianuarie 2013, ora 14:21
Cine din mine
de Ana Blandiana Cine din mine ti se închina E vinovat în fata mea, Cine din mine nu ti se-nchina E alungat din fata mea. Cum sa ma-mbun si cum sa m-astâmpur, Ca în fragede foi învelita-n eresuri? Cu gânduri si frunze, cu soapte si sâmburi, Ironice înger, zadarnic ma-mpresuri. Zadarnic în ornice mi se termina Timpul ca apa dintr-o ulcea. Cine din mine ti se închina E vinovat în fata mea. Cu scârba-l alung si cu mare mirare Pe cine din mine nu ti se prosterna, Sub bezna cea limpede si cântatoare A ochiului stins de pleoapa eterna. Cine din mine ti se închina E vinovat în fata mea, Cine din mine nu ti se-nchina E alungat din fata mea. Sa cad într-un somn ca-ntr-un fund de ocean Fara iesire si fara plângere, Unde visându-te o data pe an Mult sa ma mir de viata mea, îngere. Raporteaza abuz de limbaj
''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 24 Ianuarie 2013, ora 20:03
Edgar Allan Poe Annabel Lee
De demult s-a-ntâmplat, de demult Era lângă-o mare cu ape-argintii, O fecioară trăia, și poate c-o știți, O fecioară, Annabel Lee ; Și trăia doar c-un gând s-o iubesc mereu, Și trăia să mă poată iubi. Eu un copil și ea un copil, Lângă-o mare cu ape-argintii, Ne iubeam ca un cântec mai presus de iubire Ca un cântec Annabel Lee ; Și priveau, pizmuind preacurata iubire, Chiar serafii de sus, din tării. Și așa s-a-ntâmplat că-ntr-o zi, demult, Lângă marea cu ape-argintii Un vânt de pustiu s-a iscat dintr-un nor, înghețând-o pe Annabel Lee; Măritele-i neamuri au dus-o departe. Departe de mine, spre miazăzi, Și-au închis-o în mormântul de piatră, Lângă-o mare cu ape-argintii. Chiar serafii, nicicând fericiți ca noi, Pizmuindu-ne priveau din tării - Da, așa s-a-ntâmplat (și cu toții o știu Lângă marea cu ape-argintii) Că-ntr-o noapte un vânt se-abătu, geros, înghețând, ucigând pe Annabel Lee. Dar iubirea ne-a fost mai presus de iubirea Celor mai bătrâni decât noi, doi copii - Celor mai înțelepți decât noi, doi copii - Și nici îngerii de sus, din tării, Nici demonii din funduri de-ocean N-au să poată vreodată visul meu despărți De-al frumoasei Annabel Lee. Și, prin noapte, urcând, luna-mi pare un gând Al fecioarei Annabel Lee; Și din ochii stelari eu văd ochii ei mari, Ai frumoasei Annabel Lee; Și în fluxu-nnoptat lângă ea stau culcat, Lângă draga, iubita, logodnica mea, în mormântul din țărmuri pustii, Lângă țărmuri cu valuri pustii. (traducere Mihu Dragomir) Raporteaza abuz de limbaj
''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 24 Ianuarie 2013, ora 20:07
Pablo Neruda Poemul XVIII
Aici te iubesc! Vântul se desprinde din pinii întunecați. Luna strălucește ca fosforul în apa nestatornică. Zilele, de același soi, se urmăresc unele pe altele. Zăpada se dezvăluie în forme care dansează. Un pescăruș argintiu alunecă din vest. Uneori o corabie. Stele înalte, înalte. O, catargul unei corăbii. Singur. Uneori mă trezesc devreme și sufletul mi-e ud. În depărtare, marea sună și răsună. Acesta este un port. Aici te iubesc. Aici te iubesc și orizontul te ascunde în zadar. Te iubesc și printre aceste lucruri reci. Uneori, săruturile mele se urcă pe acele corabii grele ce străbat marea fără destinație. Mă regăsesc uitat ca ancorele vechi. Porturile devin triste când după-amiaza acostează. Viața mea obosește, înfometată, fără niciun scop. Iubesc ce nu am. Tu ești atât de departe. Dezgustul meu se luptă cu amurgul înăbușit. Dar noaptea revine și începe să-mi cânte. Luna își răsfrânge visul neîntârziat. Cea mai mare stea mă privește prin ochii tăi. Și, când te iubesc, pinii îți cântă numele în vânt cu frunzele lor ca de coarde. (traducere de Ionuț Popa) Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 24 Ianuarie 2013, ora 20:09
Heinrich Heine Am plâns prin somn
Am plâns prin somn. Visasem Că tu ai fi murit. Și m-am trezit, și iară Am plans și m-am mâhnit. Am plâns prin somn. Visasem Din viața-mi că dispari, Și m-am trezit în noapte, Și-am plâns cu lacrimi mari. Am plâns prin somn. Visasem Că iar la piept îmi cazi, Și m-am trezit în bocet, Și zău că plâng și azi (traducere Petru Cărare) Raporteaza abuz de limbaj
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 Ianuarie 2013, ora 13:59
Mai avem parte si de ceva frumos pe acest forum.
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 25 Ianuarie 2013, ora 17:23
De la: nastasemihail, la data 2013-01-25 13:59:10Mai avem parte si de ceva frumos pe acest forum. Datorita lui Mili si a tuturor celor ce pun o parte din ei negru pe alb.
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Ianuarie 2013, ora 08:31
De la: Musetel, la data 2013-01-24 20:09:48Heinrich Heine Am plâns prin somn ..incredibil...a simtit ca o femeie. Foarte frumos!
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 26 Ianuarie 2013, ora 08:31
De la: Musetel, la data 2013-01-25 17:23:12De la: nastasemihail, la data 2013-01-25 13:59:10Mai avem parte si de ceva frumos pe acest forum.
|
|
Postat pe: 26 Ianuarie 2013, ora 11:26
De la: _Ingrid, la data 2013-01-26 08:31:08De la: Musetel, la data 2013-01-24 20:09:48Heinrich Heine Am plâns prin somn Zambesc referitor la prenumele masculin Heinrich..... De se intampla sa il poarte careva drept nume de familie, indiferent ca e femeie sau barbat, trece drept barbat. Cineva imi spunea ca ar fi ''ingeras'' acest prenume.Ma intorc si mai adaug ceva. Si barbatii stiu sa planga si sa sufere la pierderea iubitei.
|
|
Postat pe: 26 Ianuarie 2013, ora 18:44
George Tarnea - Cînd ne-am urît si ne-am iubit plîngînd Rememorarea de-ntîmplari confuze Copii crucificati ca niste Cristi Cu paznici veseli pentru îngeri tristi, La marea invadata de meduze. T;i-am poruncit brutal sa nu te misti Pîna-ti culeg tot frigul de pe buze, Cerîndu-ti mai apoi din suflet scuze, Pentru minciuna ca, oricum, existi. Dar n-ai sa fii niciunde mai cuminte Si mai supusa altuia nicicînd, Cum doar în noaptea oarba si fierbinte, Cînd ne-am urît si ne-am iubit plîngînd, Fara s-avem nevoie de cuvinte, La cîta moarte adunam în gînd. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 26 Ianuarie 2013, ora 19:54
Trup de fum - Nichifor Crainic
Dintr-o pânză străvezie De păianjen vreau să-ți fac Un aerian hamac, Plutitoare să te ție Între vârfuri de copac. Somn în leagăn să-ți prelingă Greierușii câmpenești, Praf de lună să te ningă, Mâna mea să nu te-atingă Să nu mi-te veștejești. Către tine doar să suie Gândul vis și gândul viu, Trup de fum trandafiriu, Între ce e și ce nu e Că te am atât să știu. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 26 Ianuarie 2013, ora 22:04
George Tarnea - E Totul Randuit Sa Se Intample
Cum sa traiesti frumos fara iubire, Cum sa visezi, sa umbli, ori sa zbori, Cum sa cuprinzi nelinistea din zori Si pacea din amurg dintr-o privire? Cum sa inoti prin marile de flori, Cum sa te bucuri de intreaga fire Si viata ta sa-si afle implinire Fara minunea care da fiori? E totul randuit sa se intample- Cu simplitatea unei adieri- Cand de lumina sufletul se umple, Dar daca-n schimbul sterpei mangaieri Ghetarii urii se ivesc la tample, Nu-ti vei afla iertarea nicaieri. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 27 Ianuarie 2013, ora 13:22
Mihai Eminescu De-or trece anii...
De-or trece anii cum trecură, Ea tot mai mult îmi va plăcé, Pentru că-n toat-a ei făptură E-un "nu știu cum" ș-un "nu știu ce". M-a fermecat cu vro scânteie Din clipa-n care ne văzum? Deși nu e decât femeie, E totuși altfel, "nu știu cum". De-aceea una-mi este mie De ar vorbi, de ar tăcé: Dac-al ei glas e armonie, E și-n tăcere-i "nu știu ce". Astfel robit de-aceeași jale Petrec mereu același drum... În taina farmecelor sale E-un "nu știu ce" ș-un "nu știu cum". Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 4841 mesaje Membru din: 14/12/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Ianuarie 2013, ora 13:40
Ion Minulescu
Celei care pleacă Tu crezi c-a fost iubire-adevărată... Eu cred c-a fost o scurtă nebunie... Dar ce anume-a fost, Ce-am vrut să fie Noi nu vom ști-o poate niciodată... A fost un vis trăit pe-un țărm de mare. Un cântec trist, adus din alte țări De niște pasări albe - călătoare Pe-albastrul răzvrătit al altor mări Un cântec trist, adus de marinarii Sosiți din Boston, Norfolk Și New York, Un cântec trist, ce-l cântă-ades pescarii Când pleacă-n larg și nu se mai întorc. Și-a fost refrenul unor triolete Cu care-alt'dată un poet din Nord, Pe marginile albului fiord, Cerșea iubirea blondelor cochete... A fost un vis, Un vers, O melodie, Ce n-am cântat-o, poate, niciodată... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Tu crezi c-a fost iubire-adevărată?... Eu cred c-a fost o scurtă nebunie! Raporteaza abuz de limbaj
"No man is an island entire of itself; every man
is a piece of the continent, a part of the main...
And therefore never send to know for whom
the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
|
|
Postat pe: 27 Ianuarie 2013, ora 13:43
Omar Khayyam Singuratatea omului
Să-ți faci puțini prieteni. Din tine nu ieși. Căci prea des falsitatea credința ne-o înfrânge. Când ți se-ntinde-o mână, nainte de-a o strânge, Gândește-te că poate te va lovi-ntr-o zi. Să nu-ți dezvălui taina din suflet celor răi. Nădejdile, ascunse să-ți stea de lumea toată. În zâmbet să te ferici de toți semenii tăi, Nebunilor nu spune durerea niciodată. O, tânăr fără prieteni mai vechi de două zile, Nu te-ngriji de Cerul cu-naltele-i feștile! Puținul să-ți ajungă, și zăvorât în tine, Tăcut contemplă jocul umanelor destine. Pe cei curați la suflet și luminați la minte Neîncetat să-i cauți. Și fugi de tonți și răi. Dacă-ți va da otravă un înțelept, s-o bei - Și-aruncă antidotul, un prost de ți-l întinde. Renume de-ai să capeți, hulit vei fi de vulg. Dar dacă te vei ține departe de mulțime, Uneltitor te-or crede. Cum, Doamne, să mă smulg, Să nu mă știe nimeni și să nu știu de nime? Mai toarnă-mi vinul roșu ca un obraz de fată. Curatul sânge scoate-l din gâturi de ulcioare. Căci, în afara cupe-i, Khayyām azi nu mai are Măcar un singur prieten cu inima curată. Cel care are pâine de astăzi până mâine Și-un strop de apă rece în ciobul său frumos, De ce-ar sluji pe-un altul ce-i este mai prejos? De ce să fie sclavul unui egal cu sine? Când zările din suflet ni-s singura avere, Păstrează-le în taină, ascundele-n tăcere. Atât timp cât ți-s limpezi și văz, și-auz, și grai - Nici ochi și nici ureche, nici limbă să nu ai. Nu știe nimeni taina ascunsă Sus sau Jos. Și nici un ochi nu vede dincolo de cortină. Străini suntem oriunde. Ni-i casa în țărânâ. Bea și termină-odată cu vorbe de prisos! Târzii acum mi-s anii. lubirea pentru tine Mi-a pus în mână cupa cu degetele-i fine. Tu mi-ai ucis căința și mintea îngerește. - Dar timpul, fără milă și roza desfrunzește Puțină apă și puțină pâine Și ochii tăi în umbra parfumată. N-a fost sultan mai fericit vreodată Și nici un cerșetor mai trist ca mine Atâta duioșie la început. De ce? Atâtea dulci alinturi și-atâtea farmece În ochi, în glas, în gesturi apoi. De ce? Și-acum De ce sunt toate ură și lacrimă și fum? Bătrân sunt, dar iubirea m-a prins iar în capcană. Acum buzele tale îmi sunt și vin și cană. Mi-ai umilit mândria și biata rațiune, Mi-ai sfâșiat vestmântul cusut de-nțelepciune. Tu vezi doar aparențe. Un văl ascunde firea. Tu știi de mult aceasta. Dar inima, firava, Tot vrea să mai iubească. Căci ni s-a dat iubirea Așa cum unor plante le-a dat Alah otrava. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 27 Ianuarie 2013, ora 14:47
Sonet CXVI (116)
de William Shakespeare Nu-i între inimi vreun zăgaz înalt Spre-a le opri. Iubirea nu-i iubire De-și schimbă focul după celălalt, Fugară ca fugarul în neștire; O,nu ! iubirea-i far nezguduit Ce străjuiește-n pîclă și-n furtună, O stea ce-ndrumă năvi necontenit Și care nu se-ntîmplă să apună. Iubirea nu-i paiața Vremii . Ci O floare dată coasei ei ce-o curmă. Dar nu pălește-abia ce-mboboci, Ea neschimbată șade pîn la urmă. Și dacă versu-mi minte și-i greșit Nimic n-am scris , și nimeni n-a iubit (trad. Nicolae Pintilie) Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 4841 mesaje Membru din: 14/12/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Ianuarie 2013, ora 18:53
A.E. Baconsky - Miraj de iarna
Aicea totul seamana cu tine Sau poate eu asemanari iti caut; Flori de ninsoare mari, diamantine, Suavi mesteceni-melodii de flaut. Brazii inalti si coplesiti de nea Par crini enormi acoperiti de floare- Cu dorul meu de pretutindenea Te caut ca o planta suitoare. In sarpele de fum ce suie lin Faptura ta subtire se mladie, Vantul de nord in fulgii care vin Te spulbera, te-adoarme si te-nvie. Ceturi tarzii - flori de ninsoare, flori Tresar si se-nfioara omeneste, Si parca insasi noaptea uneori Cu ochii tai de-aproape ma priveste. O, ceas de taina - clipele dispar, E numai gandul meu umbland aiurea. Si neaua cu sclipiri de nenufar Trecand prin mine, bantuie padurea. Sunt numai eu care mi-aduc aminte Din toate-ai disparut, nu te mai vezi. Doar inima cu dorul ei fierbinte Topeste-n jur imensele zapezi. Raporteaza abuz de limbaj
"No man is an island entire of itself; every man
is a piece of the continent, a part of the main...
And therefore never send to know for whom
the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
|
|
Postat pe: 27 Ianuarie 2013, ora 18:59
De la: Black_Friday, la data 2013-01-27 18:53:12A.E. Baconsky - Miraj de iarna
|
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2013, ora 20:30
Omar Khayam -
Ulciorul Ramii sa mai ciocnim o cupa La hanul vechi de pe coclauri Caci pentru vin si pentru tine Mai am in sin trei pumni de aur. Ramii sa-nmormintam tristetea Si setea fara de-alinare Cu vinul negru de la hanul Din valea umbrelor fugare. Stii tu, frumoaso, ca ulciorul Din care bei infrigurata E faurit din taina sfinta Din taina unui trup de fata. L-a faurit cindva olarul Cel inspirat de duhul rau Din taina unui trup de fata Frumos si cald ca trupul tau. Inmiresmeaza-te, frumoaso, Ca pe-un altar de mirodenii Cit zarea-i plina de albastru Si lumea plina-i de vedenii Si-atit cit drumurile vietii Mai au pe margini bucurii Ca miine in zadar vei bate La porti de suflete pustii. Iubeste-ma acum caci anii Nebanuiti vor pune friu, Iar clipele iubirii noastre Se scurg ca undele pe riu. Ca miine-om putrezi-n morminte Uitati, nepomeniti de nimeni, Ca miine vor veni olarii Sa fure lut din tintirime. Iar trupul tau care mi-e astazi Cel mai iubit dintre limanuri Va fi un biet ulcior din care Vor bea drumetii pe la hanuri. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Polixenia 2831 mesaje Membru din: 9/12/2012 Oras: Resita |
Postat pe: 31 Ianuarie 2013, ora 00:01
Bărbatul vânează femeia până când ea îl prinde.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Polixenia 2831 mesaje Membru din: 9/12/2012 Oras: Resita |
Postat pe: 31 Ianuarie 2013, ora 00:02
Femeia inteleapta e aceea care are multe de spus, dar pastreaza tacerea.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
victor119 79 mesaje Membru din: 8/11/2012 |
Postat pe: 31 Ianuarie 2013, ora 09:19
Iubescu-te cînd taci, cãci pari a fi absentã, percepi din depãrtare, cum vocea mea se scurge. De parcã ochii tãi ar fi orbiti de-o razã, iar un sãrut de parcã pe-o viatã ti-ar ajunge. Cum sufletu-mi, iubito, se aflã pretutindeni, apari din mii de lucruri ce-mi apartin doar mie. O, fluturas din visuri, suspinul vietii mele, încapi doar în cuvîntul captiv: melancolie. Si te iubesc cînd taci, de parcã-ai fi departe, parcã ai fi mirajul ce în luminã piere. Tu mã auzi din hãuri, cum vocea mea dispare. Mã lasã sã mã mistui. Mai mult ce as mai cere? Si lasã-mã, iubito, sã-ti spun tot prin tãcerea împlinitã ca inelul, precum lumina clarã, cã esti noapte cu astri ce rãtãcesc sub boltã. Tãcerea ta-i a stelei din lumea selenarã. Iubescu-te cînd taci, cãci pari a fi absentã, de parca-ai fi departe, de-o vesnicie moartã. Si-atunce ne-ar ajunge o vorbã doar, un zîmbet, povestea mea de suflet, poveste-adevãratã. Pablo Neruda- Poemul XV Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2013, ora 15:49
De la: Polixenia, la data 2013-01-31 00:02:19Femeia inteleapta e aceea care are multe de spus, dar pastreaza tacerea. Atunci nu-i atat de inteleapta. Cui i-ar folosi tacerea ei, sie insasi? Femeia nedeschisa este ca fundul unui lac pe care il atinge doar un scafandru, si uneori o singura data, din curiozitate. Femeia cu sufletul deschis este ca un colt de natura in care patrund razele soarelul, gandurile barbatului, si din el emana frumuseti si simtaminte care inalta si educa. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2013, ora 21:17
De la: mili, la data 2013-01-29 20:30:21Omar Khayam - Printre preferatele mele, mi-e drag sa o recitesc!
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2013, ora 09:27
Întâlnire Mâinile tale sunt albe și cinstite și ochii tăi sunt de la Dumnezeu, cum și-i închipuiră călugării, albaștri. Semeni cu floarea-soarelui când e ostenită. Dăcă vrei vom merge lung pe chei de-a lungul apelor supuse sorții lor, vei ști atunci că tu ești cea chemată și ai să-mi fii ca steaua preacurată când toate rănile mă dor. Ion Vinea, - 1915 Raporteaza abuz de limbaj
|
|
victor119 79 mesaje Membru din: 8/11/2012 |
Postat pe: 3 Februarie 2013, ora 09:33
Din părul tău
Intelepciunea unui mag mi-a povestit odata de-un val prin care nu putem strabate cu privirea, paienjenis ce-ascunde pretutindeni firea, de nu vedem nimic din ce-i aievea. Si-acum, când tu-mi ineci obrajii, ochii în parul tau, eu, ametit de valurile-i negre si bogate visez ca valul ce preface-n mister tot largul lumii e urzit din parul tau -- si strig, si strig, si-ntaia oara simt intreaga vraja ce-a cuprins-o magul în povestea lui. L.Blaga Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Februarie 2013, ora 10:18
De la: victor119, la data 2013-02-03 09:33:11Din părul tău
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2013, ora 14:09
Florile răului de Charles-Pierre Baudelaire Vii din înalte ceruri sau ieși din adâncime, O,Frumusețe?Reaua și buna ta privire Împrăștie de-a valma și fericiri și crime, De aceea tu cu vinul te potrivești la fire. În ochii tăi stau zorii cu serile-mpreună; Sărutul tău e-o vrajă și-o amforă ți-i gura; Și când reverși miresme de-amurguri cu furtună Se face laș eroul,vitează stârpitura. Răsari din hăul negru?Cobori din lumi stelare? Destinul ca un câine de poala ta se ține; Și bucurii și chinuri tu semeni la-ntâmplare; Stăpână ești și nimeni nu e stăpân pe tine; Calci peste morți de care îți râzi cu mult dispreț; Ai juvaieruri multe și Groaza dintre toate Nu-i cel mai slut,și-Omorul e un breloc de preț Pe pântecul tău săltând cu voluptate. Orbitul flutur zboară spre tine,lumânare, Slăvindu-te drept torță când a început să ardă. Acel ce-și strânge lacom iubita-n brațe pare Un muribund ce-n taină mormântul și-l dezmiardă. Că vii din iad sau luneci din cer, ce-mi pasă mie, O,Frumusețe! monstru naiv și fioros! Când ochii tăi,surâsul,piciorul tău mă-mbie Spre-un infinit de-a pururi drag și misterios? Sirenă rea sau înger,drăcească sau divină, Ce-mi pasă când tu - zână cu ochi de catifea, Mireasmă,ritm,lucire,o!singura-mi regină!- Faci lumea nu prea slută și clipa nu prea grea? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|

..incredibil...a simtit ca o femeie. Foarte frumos!
Cineva imi spunea ca ar fi ''ingeras'' acest prenume.