back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Presedintele basescu:drumul cu spini al unui mare reformator

Pagini: << 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 >> Sari la pagina:

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 18 August 2013, ora 10:28

De la: El_Cinque, la data 2013-08-18 09:56:31 Exact asta o sa fac in curand, desi de abia am venit M-am scarbit de cati impotenti mental ca tine am intalnit
TARA NU MAI ARE SCAPARE DIN CAUZA VOASTRA , PEDELEPRE COLABORATIONISTE

da' nush de ce am o senzatie ca esti tare cognitiv si esti dorit oriunde te-ai duce, caci faci o impresie coplesitoare !

Fosta membra 9am.ro

85 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 August 2013, ora 14:24

Da, te-ai prins madam , impresia e coplesitoare ! Multi straini au ramas bouche-bee !
Nu prea accept multe mizerii , asa ca majoritatea celor din Rrromania , tara din care e foarte mandru bestia basista Blackula ca provine

Raporteaza abuz de limbaj
2013-08-07 07:48:23BLACK_FRIDAY: BTW, cercul se strange si cu fiecare latrat al tau sunt mult mai aproape. Tic-tac...the time is runing! IP-ul dinamic nu rezolva totul. Acum iti stiu numele.Nimeni nu imi ameninta familia si pentru ca sa rezolv asta sunt dispus sa dau totul. Sa te vad cum o sa mai jonglezi cu numele de interlopi. ¡he me aqu�! De la: Black_Friday, la data 2013-08-17 22:04:08 Zi mersi ca nu am venit inca sa iti rup capul! Dar nu e inca timpul pierdut... Daca administratorii forumului 9am nu pot sa ia masuri impotriva ta, ma silesti sa o fac eu. Si cand spun de masuri, nu te gandi ca o sa te masor eu cu metrul de tamplarie. Asta o sa o faca altcineva. Tic-tac! Timpul zboara si nu in favoara ta. Azi te bucuri, injuri pe toata lumea dupa cum poftesti...si dintr-o data... OPRITI DEMENTUL NUMIT BLACK_FRIDAY , CARE AMENINTA CU BOMBE TIC-TAC TIC-TAC! OPRITI BESTIA FASCISTA CARE TERORIZEAZA CETATENII DE PE FORUM ! SA INCETEZE ABUZUL TALHARULUI NAZIST ASUPRA POPORULUI !
Fosta membra 9am.ro

85 mesaje

Postat pe: 18 August 2013, ora 14:27

Mai bestie basist - pedelaca , aveam un dialog civilizat cu cineva si ai venit repede sa dai cu mucii in fasole , asa cum faci de ani de zile pe aici, enervind pe toata lumea cu exceptia a 2 - 3 muieri de care te apropii ca varsta si probabil le produci visuri umede de ciorba si alte lichide ( tocanita , zeama de friptura, etc ) !

2013-08-07 07:48:23BLACK_FRIDAY: BTW, cercul se strange si cu fiecare latrat al tau sunt mult mai aproape. Tic-tac...the time is runing! IP-ul dinamic nu rezolva totul. Acum iti stiu numele.Nimeni nu imi ameninta familia si pentru ca sa rezolv asta sunt dispus sa dau totul. Sa te vad cum o sa mai jonglezi cu numele de interlopi. ¡he me aqu�! De la: Black_Friday, la data 2013-08-17 22:04:08 Zi mersi ca nu am venit inca sa iti rup capul! Dar nu e inca timpul pierdut... Daca administratorii forumului 9am nu pot sa ia masuri impotriva ta, ma silesti sa o fac eu. Si cand spun de masuri, nu te gandi ca o sa te masor eu cu metrul de tamplarie. Asta o sa o faca altcineva. Tic-tac! Timpul zboara si nu in favoara ta. Azi te bucuri, injuri pe toata lumea dupa cum poftesti...si dintr-o data... OPRITI DEMENTUL NUMIT BLACK_FRIDAY , CARE AMENINTA CU BOMBE TIC-TAC TIC-TAC! OPRITI BESTIA FASCISTA CARE TERORIZEAZA CETATENII DE PE FORUM ! SA INCETEZE ABUZUL TALHARULUI NAZIST ASUPRA POPORULUI !
Fosta membra 9am.ro

85 mesaje

Postat pe: 18 August 2013, ora 14:58

SESIZATI ORGANELE LEGII ! SA INTERVINA CINEVA ! ! ! ! !BANNATI TERORISTUL BASIST CARE AMENINTA CU MOARTEA ! MIE SI FAMILIEI MELE NE ESTE FOARTE FRICA SA IESIM DIN CASA ! OPRITI RAGETELE BESTIILOR BASISTE BLACK_FRIDAY SI REVENITU ! OPRITI HAITA BASISTA COLABORATIONISTA, UCIGASI PLATITI CU CAGULE CARE TERORIZEAZA OAMENII MUNCII !
2013-08-07 07:48:23BLACK_FRIDAY :
BTW, cercul se strange si cu fiecare latrat al tau sunt mult mai aproape.Tic-tac...the time is runing! IP-ul dinamic nu rezolva totul. Acum iti stiu numele. Nimeni nu imi ameninta familia si pentru ca sa rezolv asta sunt dispus sa dau totul. Sa te vad cum o sa mai jonglezi cu numele de interlopi. ¡he me aqu�
Black_Friday, la data 2013-08-17 22:04:08
Zi mersi ca nu am venit inca sa iti rup capul! Dar nu e inca timpul pierdut... Daca administratorii forumului 9am nu pot sa ia masuri impotriva ta, ma silesti sa o fac eu. Si cand spun de masuri, nu te gandi ca o sa te masor eu cu metrul de tamplarie. Asta o sa o faca altcineva.
Tic-tac! Timpul zboara si nu in favoara ta. Azi te bucuri, injuri pe toata lumea dupa cum poftesti...si dintr-o data...
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
OPRITI TEROAREA BASISTA ! ALUNGATI TERORISTII FASCIST-BASISTI DE PE ACEST FORUM, DIN SPATIUL VIRTUAL ! ! ! NU MAI TOLERATI HAITA DE SOBOLANI COLABORATIONISTI SI SECURISTI RAIOSI ! !

ANIMALELE BASISTE SALBATICE NU AU NIMIC SFANT ! SA FIE PEDEPSITE LEPRELE TERORISTE, CU MAXIMA URGENTA ! ! ! ! !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 18 August 2013, ora 15:01

De la: El_Cinque, la data 2013-08-18 14:27:36 Mai bestie basist - pedelaca , aveam un dialog civilizat cu cineva si ai venit repede sa dai cu mucii in fasole , asa cum faci de ani de zile pe aici, enervind pe toata lumea cu exceptia a 2 - 3 muieri de care te apropii ca varsta si probabil le produci visuri umede de ciorba si alte lichide ( tocanita , zeama de friptura, etc ) !

extraordinar de interesanta este acceptiunea ta ptr. un "dialog civilizat " !

Fosta membra 9am.ro

85 mesaje

Postat pe: 18 August 2013, ora 15:21

Pai hai s-o analizam pe a dumitale , madame : dialog civilizat inseamna sa trecem prin ciur fin declaratiile anti-basistilor , sa ne oripilam la orice aluzie a acestora, sa le RAPORTAM COMENTARIILE, in buna traditie a comunismului ceausist , sa ii sustinem cu cate suturi la gioale si " MARS " putem .............................. si pe de alta parte sa dialogam incet -incetisor cu basistii care ne-au impins carne in frigider ANI DE ZILE LA RAND , schimbind nu-i asa . . . retete de ciorbita , urari de vacanta placuta lor si familiilor , vorbe de duh si ametind doua trei discutii de dragul vorbii , care si alea trec in mai putin de 3 replici la hihoteli de fetita de 12 ani si schimb de idei din capitolul VITAL ROMANIEI IN ACESTE ZILE FIERBINTI : Ce mananca io si gura mea diseara ! ! ! ? ? ?

OOOOOOORRRIIIBIIIIIIIIIIIIILLLLLLLLLLLL

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 18 August 2013, ora 15:43

De la: El_Cinque, la data 2013-08-18 15:21:09 Pai hai s-o analizam pe a dumitale , madame : dialog civilizat inseamna sa trecem prin ciur fin declaratiile anti-basistilor , sa ne oripilam la orice aluzie a acestora, sa le RAPORTAM COMENTARIILE, in buna traditie a comunismului ceausist , sa ii sustinem cu cate suturi la gioale si " MARS " putem .............................. si pe de alta parte sa dialogam incet -incetisor cu basistii care ne-au impins carne in frigider ANI DE ZILE LA RAND , schimbind nu-i asa . . . retete de ciorbita , urari de vacanta placuta lor si familiilor , vorbe de duh si ametind doua trei discutii de dragul vorbii , care si alea trec in mai putin de 3 replici la hihoteli de fetita de 12 ani si schimb de idei din capitolul VITAL ROMANIEI IN ACESTE ZILE FIERBINTI : Ce mananca io si gura mea diseara ! ! ! ? ? ?

OOOOOOORRRIIIBIIIIIIIIIIIIILLLLLLLLLLLL

da' nu mi-ai spus cu cine aveai tu dialogul civilizat, ca doar eu ce-ti mai deschid usa, tot sperind sa te trezesti la realitate ....nu de alta, dar ca un Taliban te-ai purtat si acu' 2-3 ani si acum la fel si primul deserviciu ti-l faci tie ! si asa cum "colaborez- coabitez" cu tine acum, incercind sa te aduc la o norma de dialog urban, tot asa si cu basistii de atunci ! problema ta este ca NU poti avea un dialog nici cu basistii, nici cu anti basistii , tu doar URLI !

Fosta membra 9am.ro

85 mesaje

Postat pe: 18 August 2013, ora 15:50

Chiori mai sunteti bre ! Probabil de la scris prea multe retete de ciorbita pe Cafenea , pentru basisti
EXPLICATIA : Scrisesem ceva lui PDL , a aparut bestia racnitoare Blackula, a scris ceva total aiurea, si m-a facut pe mine ca pe ma-sa si nevasta-sa , adica rapandula, si pe ala cu PDL analfabet nu-stiu-cum !

" Ce imi place dialogul asta intre PDL si El Loco! Zici ca e pasaj din Caragiale, "Doua loaze"
Un handicapat analfabet si o rapandula care zice ca traieste in Rromania. Dobi, nu te tine nimeni cu forta aici. Zarile iti sunt deschise. Zboara si uita drumul inapoi ! "

pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Postat pe: 18 August 2013, ora 21:00

De la: gabigabi2, la data 2013-08-18 10:08:25da' poate-ti dai seama, totusi , ca mai sunt niste pedelepre foaaaaarte mari si prin UE ,care-l sustin pe iubitul tau don basescu si ni l-au impus cu forta ! de ce crezi ca o fac ? si daca Stii ca asta-i situatia, cam ce crezi ca mai poate face poporul asta, el , a carui Vointa exprimata la un Referendum National a fost Calcata-n picioare ? ce ar trebui sa faca, dupa mintea ta ? da o solutie !

-Stimata doamna cred ca am inebunit ; "Lovitura data statului de parlament" ..........................
Abramburica e tare ,tare ,rau de tot . si ciumpalaciii care au pus botu la prosteala ei ////////////
-Auzi domnule ce tupeu la parlamentul romanesc /
E DE NOAPTEA MINTI/

Stie cineva intr o tara demonrata cine face legile ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 19 August 2013, ora 08:45

De la: pascu08_yahoo_com, la data 2013-08-18 21:00:24
De la: gabigabi2, la data 2013-08-18 10:08:25da' poate-ti dai seama, totusi , ca mai sunt niste pedelepre foaaaaarte mari si prin UE ,care-l sustin pe iubitul tau don basescu si ni l-au impus cu forta ! de ce crezi ca o fac ? si daca Stii ca asta-i situatia, cam ce crezi ca mai poate face poporul asta, el , a carui Vointa exprimata la un Referendum National a fost Calcata-n picioare ? ce ar trebui sa faca, dupa mintea ta ? da o solutie !

-Stimata doamna cred ca am inebunit ; "Lovitura data statului de parlament" ..........................
Abramburica e tare ,tare ,rau de tot . si ciumpalaciii care au pus botu la prosteala ei ////////////
-Auzi domnule ce tupeu la parlamentul romanesc /
E DE NOAPTEA MINTI/

Stie cineva intr o tara demonrata cine face legile ?

pai, draga domnule, dupa mintea lui , toate lumile da lovituri di stat prin romanica, numa' iel respecta constitutia ca un adevarat Jucator she ie 'mnealui ! ca cind pui laba pe toate institutiile statului si-ti implantezi otrepele cu dosar penal ,in functiile cele mai importante-n statul de drept, transformindu-l in statul de : DREPTI , asculta comanda la mine ! ie democratie , car' va sa zica !

pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Postat pe: 19 August 2013, ora 19:51

- Va dati seama ce mai se vaita mIcuta doamna ?
Si cind te gindesti pe ce val de asteptare din partea natiei a fost asteptat Basescu ..............
Si mnealui sa comportat ca un conducator din sec. 15 nedestupat si mai putin reformat . democrat ?de unde
ROMANE DESTEAPTATE /

pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Postat pe: 26 August 2013, ora 20:31

- Vai ,vai ,ce ingrijorat era tov Basescu . somaju e mare .guvernantii stau in vacanta, doar stimabilu munceste
Prin 2010 nu era ingrijorat deloc de natia romaneasca ce sub conducerea lui a prosperat in saracie /
-Sa -ti fie rusine Traian Basescu / reformatorul drumurilor ,al minciunii si smenului /

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 27 August 2013, ora 08:14

las' ca vine tovarasu' TO [lo] MAC ...tanaru' utecist cu avant de revolutionar bolsevic... si va repereaza si boarea de demnitate care v-a mai ramas....

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 August 2013, ora 14:57

"VA" ? cui voua, va repereaza onoarea ?
tu cui i te adresezi ?

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 27 August 2013, ora 15:02

De la: gabigabi2, la data 2013-08-27 14:57:26"VA" ? cui voua, va repereaza onoarea ?
tu cui i te adresezi ?

CARE PARTE N-AI INTELES-O GABI....???

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 August 2013, ora 15:51

da' tu care parte din intrebarea mea, nu ai inteles-o ? Cui ii repereaza onoarea tov. Tolomac, cind cei care comentau erau @Pascu si cu mine, doi antibasisti ? deci : cine erau acei carora le "VA "?

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 27 August 2013, ora 16:23

De la: gabigabi2, la data 2013-08-27 15:51:04da' tu care parte din intrebarea mea, nu ai inteles-o ? Cui ii repereaza onoarea tov. Tolomac, cind cei care comentau erau @Pascu si cu mine, doi antibasisti ? deci : cine erau acei carora le "VA "?

e obligatoriu sa ma adresez in mod special tie sau lu' pascu....???
io in calitatea mea de rege autodeclarat pot sa fac ce vreau, sa ma adresez cui si cand vreau....

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 August 2013, ora 16:35

De la: Fl_Orion999, la data 2013-08-27 16:23:14
De la: gabigabi2, la data 2013-08-27 15:51:04da' tu care parte din intrebarea mea, nu ai inteles-o ? Cui ii repereaza onoarea tov. Tolomac, cind cei care comentau erau @Pascu si cu mine, doi antibasisti ? deci : cine erau acei carora le "VA "?

io in calitatea mea de rege autodeclarat pot sa fac ce vreau, sa ma adresez cui si cand vreau....

n-ai decit, doar ca baga si tu Subiectul la inaintare ,ca sa stim cui te adresezi ! nu vorbi-n vint ca se pierde-n neant !

pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Postat pe: 27 August 2013, ora 19:44

De la: Fl_Orion999, la data 2013-08-27 16:23:14

pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Postat pe: 27 August 2013, ora 19:50

-REGELE A MURIT ,TRAIASCA REGELE

Sanchiu se da salvator , doar doar ceva prostalai ce sta toata ziua in circiuma or pune botu la prosteala si vor mai vota cine stie ce alba ca mizeria .cicure de coruptie si minjita cu singele rominilor
ROMANE FII DESTEPT /

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 28 August 2013, ora 11:49

CE SE NA�TE DIN PISIC� �OARECI M�N�NC�
Maria Diana Popescu, Agero

Cam toat� presa intern� a dat „delete” importan�ei istorice a zilei de 23 august, doar-doar o r�m�ne �n memoria colectiv� ca zi de �ngrop�ciune a autointitulatului rege decedat pe meleaguri turce�ti. Erija�i �n istorici cu acest prilej, unii nepricopsi�i s-au ad�postit de ploaie �i-au pus de c�te-o clac� prin studiourile na�ionale, al�ii s-au dat �n stamb� �n strada mare. Ce-o fi c�utat purt�torul de iluzii �i de vorbe goale al benere printre ei, Dumnezeu �tie! La fel �i pre�edintele, p�r�sit de alia�ii din presa interna�ional�, care au consemnat derapajele sale (aceasta �nsemn�nd pierderea ultimelor redute de sprijin extern, adic� lovitura de gra�ie care �i confisc� p�rghiile de putere r�mase, �n condi�iile �n care a pierdut deja sprijinul popular), dispari�ia autointitulatului rege al �iganilor a picat pentru pre�edinte ca o lespede pe picior, lipsindu-l de un aliat greu �n b�t�liile electorale viitoare. Sc�pat din bra�e de publica�ia german� „Frankfurter Allegmeine Zeitung” �i atacat vehement de c�tre Karl-Peter Schwarz (acela�i ziarist care anul trecut, �n contextul referendumului de suspendare, �i ridica osanale), pre�edintele ne-a oferit alte probe de cinism la priveghiul lui Cioab�, Dumnezeu s�-l ierte! Profit�nd, ca de obicei, de prilej pentru a-�i �ngro�a capitalul de simpatie �n r�ndul familiei �ndoliate �i al etniei decedatului, pre�edintele �i-a scos din buzunar �i a pus �n func�iune ma�inu�a „mi�c�rii populare”, creat� �i mo�it� de ni�te consilieri pe re�elele de socializare, ca s�-i asigure mezinei din nou drumul �n Parlamentul European �i s�-i fac� v�nt doamnei de Ple�coi la palatul din dealul Cotrocenilor. S� aib� prezen�a la priveghi de-a face cu sentimentele? Greu de crezut! E mai degrab� tributar� unei strategii electorale, a�a cum, c�ndva, �i privea aliatul cu lacrimi de crocodil, adres�ndu-i-se cu voce tremur�toare: „Drag� Stolo...”. V� mai aminti�i, nu-i a�a?

Cum euro-parlamentarele se apropie vertiginos, a crescut brusc �i interesul fa�� de etnia �ndoliat�. „Ce se na�te din pisic� �oareci m�n�nc�!”. Convins� de importan�a electoral� pe care rromii o au, mezina �i-a f�cut �i ea temele �n b�t�tura lor, nu de alta, dar vine vremea voturilor. Toate mesajele sale din ultima vreme bat nicovala pe problemele supu�ilor „regelui” decedat. M� rog, acum treaba s-a complicat: „Regele” a murit, tr�iasc� cei doi „regi!”, care s-au b�tut pe coroane! Problemele lor exist� cu adev�rat �i se manifest�. Dar mi-e greu s� cred c� interesul vizeaz� m�suri de solu�ionare �i nu voturile, ca tichet de zbor pentru �nc� cinci ani la Bruxelles. E un tupeu f�r� margini s� te visezi din nou euro-parlamentar, dup� ce ai adus �ara pe culmi de „succesuri”. Un curaj asem�n�tor americanilor, care �i-au crescut economia din pix �i au acum un P.I.B. c�t al Suediei. Ce este P.I.B.? Un indicator mincinos, inginerit �i tras de p�r p�n� a ajuns s� reprezinte orice altceva, dar nu realitatea. P.I.B. - ul american pare uria�, dar, �n propor�ie de peste 70%, e bazat mai mult pe consum. Ca �i produc�ie, China a �ntrecut de c��iva ani S.U.A. �ns�, �n iulie, americanii au dat publicit��ii noi date de calculare a P.I.B.-ului, precum �i modul �n care se calculeaz� veniturile pentru pensie �i investi�iile �n scop locativ, care adaug� miliarde de dolari economiei, s�lt�nd-o cu 3,6%, adic� 560 mld. dolari. Practic, o �ar� de m�rimea Suediei a fost ad�ugat� din pix economiei americane. Economia S.U.A. e un balon umflat cu pompa. De mai mul�i ani, �i men�ine dob�nda aproape de zero, iar tip�rirea de dolari, prin repetate opera�iuni de relaxare cantitativ�, ar trebui s� fie �ncetinit�, pentru c� a intrat deja �ntr-o zon� foarte riscant�.

Ba c� datele economice publicate de China nu ar fi reale, ba c� raport�rile oficiale �i estim�rile anali�tilor s�nt neconcordante, americanii �ncearc� s� dea �n cap Chinei, asmu�ind agen�iile de tot felul pe capul ei, ca s-o discrediteze �i s�-i ia pie�ele de desfacere. A�a s-a �nt�mplat �i cu noi, �i uite unde am ajuns. Repet, „ce se na�te din pisic�, �oareci man�nc�! �tie tot globul c� monarhiile �i fi�ele familiilor lor au tot mai pu�ini suporteri �i simpatizan�i �n lume. S-a scris �n toat� presa occidental� despre Irinuca, fata tatii, care se d� prin�es� de Rom�nia, dar se ocupa ilegal, �mpreun� cu so�ul ei, de s�ngeroasele lupte de coco�i. C�t de penibil, penal �i m�r�av ca doi oameni b�tr�ni, care se pretind vi�e nobile, s� trag� foloase din pariurile pe coco�ii lupt�tori, c�rora le fixa cu�ite la picioare. Trebuie s�-�i lipseasc� o doag� la cap sau s� ai lacune morale serioase ca s� organizezi astfel de lupte crude! Cam acesta este respectul pentru via��, pentru moral� �i conduit� princiar�, insuflat de t�ticul ei prin educa�ie! Ru�ine mare! La fel de mare ca momentul �n care t�tucul Irinuc�i l-a dat pe Mare�alul patriot pe m�na inamicului, f�c�ndu-i plocon �i Armata Rom�n�; ca momentul �n care a abdicat; ca momentul �n care a venit dup� retroced�ri de sute de milioane de euro din avu�ia poporului, care nu i-a apar�inut niciodat�. Rom�nia este republic�, de unde „cas� regal�”! A fost odat�! A�a c�, oficial, prin�esa prins� cu coco�ii �n sac, nu ne apar�ine, nu s-a n�scut �n �ar�, nu a crescut �n �ar�. S� nu fac� �ara de r�s! Guvernan�ii no�tri ar trebui s� interzic� parveni�ilor s� mai foloseasc� titulatura X de Rom�nia! Cum ar fi trebuit s� interzic� acostarea navei germane cu de�euri periculoase �n portul Constan�a. Cine are de c�tigat? Germania, desigur. A c�tigat �i de pe urma crizei datoriilor din zona euro: peste 40 de miliarde de euro, dup� ce ne�ncrederea investitorilor �n stabilitatea financiar� a unor ��ri din uniunea monetar� a ajutat guvernul german s� se �mprumute mai ieftin, arat� datele Ministerului de Finan�e de la Berlin. Pentru acest lucru Germania a oferit Rom�niei un bonus uria�: nava-cargo MSC cu de�euri extrem de periculoase, refuzat� de toate porturile europene, �i primit� la Constan�a cu danele deschise. Nava suferise o explozie �n mijlocul Atlanticului �i se pare c� are o �nc�rc�tur� mai mare de de�euri dec�t cea declarat�: Mai exact, cu 14.000 de tone mai mult, fiind un real pericol pentru mediul �nconjur�tor. Tr�im �ntr-o lume nebun�, nebun�..., g�ndindu-m� cu durere la sutele de copii sirieni uci�i recent �n atacul cu arme chimice �i la cei peste �aizeci de mii de sirieni uci�i �n conflictul organizat �i alimentat de doi ani de… �tim cu to�ii cine.

Maria Diana Popescu, Agero
www.agero-stuttgart.de

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 28 August 2013, ora 12:12

Viorel Ringhilescu
Excelenței Sale,
Domnului Traian B�sescu
Președintele Rom�niei

Ref.: Neacordarea, printr-o succesiune de abuzuri, a drepturilor cuvenite (indemnizațiile reparatorii) pentru lupt�torii care au contribuit la Victoria Revolu�iei Rom�ne din decembrie 1989.

Excelen��,

Partidul Democrat, partid politic fondat la data de 26.12.1989, de revoluționarii care au luptat in Comitetul Central, prin Președintele Fondator Viorel R�nghilescu, partid politic �nregistrat legal �i cu drepturi depline �n Olanda, (datele necesare le puteți accesa din copia traducerii legalizate), unde democra�ia nu poate fi confundat� cu abuzul de putere, furtul de identitate, dualismul judiciar, �nc�lcarea drepturilor legal �nscrise la OSIM �i nici cu falsificarea istoriei �n vederea obținerii de profituri intelectuale și materiale personale sau de grup prin abuz de putere și violen�� juridic�, v� roag�:
S� interveniți, �n interesul respect�rii cu strictețe a prevederilor constituționale, a funcțion�rii corecte a Statului de Drept, al Legii �i ierarhiei actelor normative, al respect�rii deciziilor superioare de c�tre instituțiile cu atribuții inferioare �i al modific�rii imaginii de stat mafiot condus prin abuz, cu cea al unui Stat de Drept integrat �n structurile Uniunii Europene, care s� merite respectul celorlalte ��ri membre.
V� rug�m s� studia�i cu toat� seriozitatea, legalitatea documentelor administrative emise de c�tre Primul Ministru al Rom�niei, domnul Emil Boc, respectiv OUG 80/08.09.2010, promulgat� prin �nc�lcarea pl�nuit� �i voit� a ierarhiei legilor. Prin promulgarea OUG 80/08.09.2010, Primul Ministru al Rom�niei de la acea dat�, domnul Emil Boc, a f�cut o confuzie lipsit� de fundamentul legal necesar, abuz�nd nejustificat de poziția pe care o deținea, fiind cunosc�tor at�t al prevederilor Constituționale, c�t �i al ierarhiei documentelor administrative, aplic�nd voit, prin alunecare de sens, m�suri de neacordare de drepturi unui grup de persoane bine definit, ale c�ror drepturi au fost promulgate legal de Președintele Rom�niei, prin lege special�, respectiv Legea 341/2004. Textul OUG 80/08.09.2010, face referire le neacordarea drepturilor promulgate de Decretul Preziden�ial 1168/2004.
Pentru a veni �n �nt�mpinarea Excelen�ei Dumneavoastr�, cu informa�ii necesare analizei rapide a situației de fapt, v� inform�m c� �n acest moment, Primul Ministru al Rom�niei, indiferent cine este acesta, pune �n pericol Bugetul de Stat, prin acordarea de drepturi, �n mod ilegal, unor grupuri de persoane, care, deși meritau poate aceste drepturi, nu le dețin �i legal, deoarece aceste drepturi nu au fost promulgate �n conformitate cu art. 9 (6) din Legea 341/2004. Totodat�, OUG 80/08.09.2010 stipuleaz� o neacordare de drepturi, unui alt grup de persoane, ale c�ror drepturi fac obiectul unei legi speciale (organice) �i ale unui Decret Preziden�ial, prin interpretarea eronat� a acestor drepturi si crearea de confuzii nepermise la un astfel de nivel, respectiv al termenilor de �indemnizație reparatorie� cu cel de �pensie� sau de �ajutor social�.

Legea 341/2004, Art. 9 (6): �n conformitate cu prevederile prezentei legi, titlurile prev�zute la art. 3 alin. (1) se atribuie, prin decret, de c�tre Pre�edintele Rom�niei, la propunerea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolu�ionarilor din Decembrie 1989, cu avizul comisiei parlamentare constituite pentru controlul aplic�rii prevederilor prezentei legi, potrivit principiilor cuprinse la art. 2 �i criteriilor stabilite prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi, pe baza certificatelor doveditoare preschimbate conform alin. (1).

Chiar dac� suntem cu totul de acord cu faptul c� exist� probleme pe fondul legalit��ii efectu�rii de pl�ti c�tre persoane care nu au avut calitatea pentru care Legea 341/2004 a fost promulgat�, consider�m c� utilitatea aplic�rii corecte a art. 9 alin. 6 din aceast� lege, ar putea s� rezolve rapid situa�ia legalit��ii.

De asemenea, o inform�m pe Excelen�a Dumneavoastr� c�, legea 283/2011, cea care a transformat OUG 80/08.09.2010 �ntr-o lege care stipuleaz� NEACORDAREA DREPTURILOR pentru un grup de persoane, a fost promulgat� abuziv, f�r� a fi urmate procedurile prealabile necesare, fiind chiar adus� �n stare de nulitate de drept, prin �nc�lcarea procedurilor de adoptare, documentul legii av�nd o form� fundamental diferit� fa�� de cea dezb�tut� de c�tre Senatul Rom�niei �i cu un con�inut juridic diferit, ceea ce face ca toate cele 23 de articole ad�ugate �n mod ilicit la textul dezb�tut inițial, s� duc� la nulitatea absolut� a documentului �i s� fundamenteze comiterea unui abuz. De asemenea, v� rug�m s� luați la cunoștinț� faptul c�, prin semnarea documentului care a promulgat legea, de domnul Mircea Geoan�, care nu mai de�inea func�ia de Președinte al Senatului la data semn�rii, documentul se transform� �ntr-un fals, ceea ce conduce �n mod inevitabil la nulitatea sa de drept.
Curtea Constituțional� a Rom�niei, a fost �n�elat� abuziv, nefiind informat� c� drepturile stipulate de Legea 341/2004 sunt ob�inute printr-o lege special�, respectiv Legea 42/1990, care a fost complectat� �i �nlocuit� de o lege care are același regim juridic, �n conformitate cu ierarhia promulg�rii de acte normative. Cu toate acestea, Curtea Constituțional� a Rom�niei a considerat c� m�surile luate prin neacordarea de drepturi, este constituțional�, doar pentru c� are caracter de necesitate economic� pe o perioada restr�ns� de timp. Aceast� situație temporar�, c�t �i cauza la care Guvernul Rom�niei a f�cut apel, nu au mai fost de actualitate �ncep�nd cu 01.01.2013. Cu toate acestea, noul Prim Ministru al Rom�niei, domnul Victor Viorel Ponta, a prelungit �n mod nejustificat efectele legii 283/2011 prin OUG Nr.84 din 12.12.2012 �i pentru anul 2013. Mai mult, Guvernul Rom�niei a preg�tit un proiect de lege pentru cump�rarea unui avion necesar deplas�rii Președintelui Rom�niei, a Guvernului Rom�niei �i al personalit�ților politice, iar din notele de fundamentare a obținerii de fonduri necesare finanț�rii proiectului, reiese c� aceste fonduri vor fi obținute prin NEPLATA drepturilor cuvenite revoluționarilor p�n� �n anul� 2018! Acest lucru reprezint� cea mai mare rușine pentru o națiune, dar �i pentru cei care vor folosi acest mijloc de transport, care va fi p�tat cu s�nge �nainte ca acesta s� fie cump�rat.
Propunem, cu toat� seriozitatea, ca s� fie efectuate orice fel de controale necesare a tuturor celor care au solicitat obținerea titlurilor de Lupt�tor Remarcat prin Fapte Deosebite, dar nu �n condi�iile �n care aceștia sunt condamnați s� sufere traume psihice sau fizice, datorate �nc�lc�rii unor principii de baz� ale drepturilor lor civile.
Men�ion�m c�, urmare a neacord�rii acestor drepturi, s-au �nregistrat evenimente deosebit de grave, printre care �i c�teva sinucideri. Autoritatea care a t�iat aceste drepturi �n mod abuziv, nu a venit cu solu�ii care s� �nlocuiasc� neacordarea drepturilor cuvenite, cu un alt tip de drepturi, nici m�car minimale, condamn�nd f�r� mil� la moarte pe cei care au luptat ca Rom�nia s� se bucure de mai mult respect �n fa�a comunit��ii interna�ionale.
De asemenea, datorit� neacord�rii �ndemnizației reparatorii, conform prevederilor Legii 341/2004, un num�r important de revoluționari care aveau ca venit numai respectiva indemnizație, au fost executați silit sau urmeaz� a fi executați silit, de b�ncile c�tre care erau debitori cu sume garantate cu aceast� indemnizație reparatorie, pierz�ndu-și astfel bunurile cump�rate �i pl�tite parțial, unii pierz�ndu-�i chiar �i locuințele!
Mențion�m c�, �n condi�iile respect�rii prevederilor legale, a aplic�rii corecte a acestora, promulgarea de titluri ilegale este stopat� direct, iar prin aplicarea corect� �i �n timp util, a prevederilor art. 9 (6) din Legea 341/2004, Excelen�a Dumneavoastr� poate promulga doar titlurile celor care merit� aceasta onoare, stabilind odat� pentru totdeauna cine merit� �i cine nu merit� s� fie cinstit pentru ceea ce a f�cut �n perioada Revoluției din Decembrie 1989, pentru libertatea �i pentru democrația din �ara noastr�.

De asemenea, propunem scoaterea de sub inciden�a legii 341/2004 a protestatarilor din 15 nov. 1987 și trecerea lor sub legislație dedicat�.

Avem toat� �ncrederea c� Excelen�a Voastr� va privi cu seriozitate peti�ia noastr� �i va g�si, �n regim de urgen��, o solu�ie pentru a veni �n �nt�mpinarea acestui grup de revoluționari, care, pe nedrept, suport� consecințele unor umilințe pe care nu le merit�.
Men�ion�m c� am depus petiția cu nr. 11343/19.08.2013, la Guvernul Rom�niei, privind aceast� spe��.

Ataș�m documente care sper�m s� fie folositoare.

Cu �nalt� considerație,

Viorel R�nghilescu,
Președintele Partidului Democrat

Tel: 0744886174
Mail: [email protected]
Adresa de coresponden��:
Str. Prosperit�ții nr. 5 Bis, sector 6, București.

Costelus

142 mesaje

Postat pe: 29 August 2013, ora 13:15

Prietenii lui MAZ�RE și CONSTANTINESCU pun m�na pe SPITALUL DE ORTOPEDIE din EFORIE SUD? Lupta se d� �ntre ELAN SCHWARTZENBERG, Valentin Ionescu-�Grizzly� �i, respectiv, ION �IRIAC �i PUIU POPOVICIU(449)
26-08-2013 scris de Paul Parvu
Motto: �Dup� ce vom ajunge la Putere, nu numai c� NU VOM DESFIIN�A SPITALE, a�a cum face regimul criminal al lui B�sescu, DAR LE VOM RE�NFIIN�A PE TOATE, LA LOC!� (LAITMOTIVUL AVALAN�EI DE DISCURSURI PROGRAMATICE �I PROMISIUNI ELECTORALE ALE LIDERILOR USL, �ncep�nd din prim�vara lui 2011, c�nd Guvernul Boc a �nchis c�teva spitale comunale, �n general pe cele f�r� destui pacien�i �i suficiente cadre medicale).
�ncepem cu vestea FOARTE proast�: celebrul, nu numai pe plan na�ional!, Spital de Ortopedie, Traumatologie �i Recuperare Medical� (SOTRM), din Eforie Sud, are zilele num�rate!
�n ciuda asigur�rilor autorit��ilor (�eful Guvernului, ministrul S�n�t��ii, pre�edintele Consiliului Jude�ean Constan�a), c� institu�ia, centenar� din 2009, va continua s� func�ioneze, �n loca�ia actual�, de�inem informa�ii perfect credibile, din surse diferite (cu date care coincid, �n fond �i form�), c� soarta spitalului este pecetluit�.
AFACERILE IMOBILIARE: unul dintre blestemele Rom�niei...
A�a cum s-a b�nuit, din prima clip� c�nd, �nc� din toamna lui 2012, au REap�rut (pentru c� astfel de discu�ii sunt �nc� din prima jum�tate a anilor 90) primele fr�nturi de informa�ii �i zvonuri, privind interesul teribil, al unor poten�i oameni de afaceri, pentru acest activ medical, miza este una IMOBILIAR�: superbia de parc - p�durice, amplasat� pe o suprafa�� care s-a diminuat, nu se �tie exact cum �i de ce�, enorm (mai exact: cu �ase hectare, adic� aproape o treime!?!...), de la m�sur�torile cadastrale realizate p�n� �n 1999 (17,5 hectare), la cele mai recente (11,5 hectare), situat� chiar pe malul m�rii (practic: cu o minunat� plaj� PROPRIE, f�r� �ezlonguri, beach-baruri �i �igani care v�nd piatr� ponce �i porumb fiert, un fel de oaz� idilic� retrotemporal�, atemporal� chiar�, aproape ireal�, o cutie de giuvaeruri �n care s-a p�strat o fr�ntur� din ceea ce a �nsemnat, p�n� acum 40-50-60 de ani litoralul nostru, �n spe�� Eforiile!)

C�t de frumos este acolo?... Paradisul Ceresc nu l-a v�zut nimeni, �n timpul vie�ii, dar variante terestre sunt, destule!...

Nu vrem s� c�dem �n p�catul excesului de patetism, nici s� �nc�lc�m, prea mult�, (�i) regula jurnalistic� a evit�rii autopersonaliz�rii subiectului, dar nu g�sim o mai sintetic� �i, dac� vre�i, plastic�, descriere a mediului, natural �i uman-profesionist, din acel Spital-Gr�din�-Parc (care �i iarna-i frumos �i plin de romantism!), dec�t vorbele cuiva extrem de drag �i apropiat, care, din p�cate, nu mai este printre �i l�ng� noi. Nu o s� uit�m niciodat� cuvintele mamei noastre, Dumnezeu s� o odihneasc�!, care, prin mai-iunie 1981, internat� fiind la SOTRM Eforie Sud, pentru refacere, �n urma unei fracturi la picior (pe vremea directoratului eminentului medic (Dr.) EMIL CRI�AN), a plecat cu�. p�rere de r�u (a�adar: dintr-un spital, totu�i!), spun�nd: �Poate c� rostesc o mare prostie, dar, st�nd aici, �n acest paradis, o lun� de zile, z�u dac� �mi mai pare chiar a�a de r�u c� mi-am rupt piciorul!� Cu toate durerile, c�rjele etc., a fost, datorit� ambian�ei (naturale, dar �i umane, a personalului medical), una dintre cele mai pl�cute, totu�i, vacan�e ale sale�Nu-i pu�in lucru, nu-i a�a?!...

Se repet� tentativele de crim� (ecologic� �i ambiental�) COMOROVA (semie�uat�) �i Parcul Spitalului din Mangalia (reu�it�)!...

�n lupt� pentru acest �aur curat� imobiliar (pe care l-ar putea-concura, ca valoare, doar o alt� p�dure, intravilan� de aceast� dat�, mai mare, de pe Litoralul Rom�nesc: COMOROVA, din Neptun-Olimp se afl� un proiectant, constructor �i administrator de �Mall�-uri �i de parcuri de distrac�ie (asta �i vrea s� fac� acolo: un �mall� �i un parc de distrac�ii, terestre �i acvatice, ca o mini sta�iune de agrement!) �i un important dezvoltator imobiliar, care dore�te s� amenajeze acolo cel mai luxos �i exclusivist ansamblu reziden�ial �i de vacan��, de la Vama Veche p�n� la Chituc!

Pentru c� tot am vorbit de Comorova, deci de MANGALIA, nu este deloc inutil exemplul - precedent negativ, cu transformarea SUPERBULUI PARC DIN CURTEA SPITALULUI MUNICIPAL de acolo, �n cartier de vile, pentru potenta�ii locali, chiar �n perioada c�nd salvam noi, ziari�tii, prin campanie de pres� extins� la nivel na�ional, mare parte din P�durea Comorova (a doua parte a anilor 2000). La fel va p��i �i curtea Spitalului de Oase, din Eforie Sud?...

Pre�edintele Nicu�or Daniel Constantinescu, la �edin�a CJC din 31.01.2013: �C�T VOI TR�I EU, nu se va construi nimic pe locul acelui spital!� S� fie, oare, Doamne fere�te!, pe moarte?...

�ntrebarea din titlu nu este, nicidecum, ironic� sau r�ut�cioas�! Dimpotriv�: suntem sincer �ngrijora�i de starea d�nsului de s�n�tate (pentru c�-i �nc� t�n�r, are o avere frumușic�, am fost �i colegi de pres� �i l-am avut ca patron, mul�i ani, �i, �n plus, spun unii c� ar mai avea, �I ACUM!, unele dintre �p�r�ile� lui bune, pe care le-am remarcat, chiar nemijlocit, �n trecut...). Dar, pun�nd cap la cap declara�ia domniei sale, f�cut� �n calitate de pre�edinte al Consilului Jude�ean Constan�a (CJC), cu informa�iile noastre, ne love�te-n c�p���n� leuca unei mari nedumeriri �i, implicit, a unei la fel de mari �ngrijor�ri. Pentru c� oamenii care sunt artizanii din umbr� ai planului de reconversie a spitalului, fie �n b�lci popular de distrac�ie �i cump�r�turi, fie �n cartier ultraselect, pentru cine �tie ce mitocani �ajun�i� �i �mbuiba�i, sunt, �n ambele variante (sau, cine �tie, poate c� exist� �i o a treia: vor �mp�r�i terenul fr��e�te, c�-i loc destul, inclusiv pentru o c�su�� unde s�-�i odihneasc� oasele, la b�tr�ne�e, un pre� de CJ...)... prieteni apropia�i ai lui Nicu�or. Ba �i ai primarului de Mamaia, Radu �tefan Maz�re, omul cu o mie de fe�e, dat cu toate alifiile, sulemenit �i, alalt�ieri noapte, Suleymenit: c�nd Regele �Soare�, c�nd Winnetou, salvamar-bufon, niciodat�, �ns�, primar al Constan�ei, un s�tuc pr�p�dit �i mizer, la marginea Mama(i)ei.

�i atunci, nu este legitim� �ntrebarea: c�nd s-a jurat c� nu va apuca s� vad� crima de la Eforie Sud, la ce s-a referit mai marele (ve�nic) ales al jude�ului: c� se preg�te�te s� treac� la cele ve�nice, l�s�nd urma�ilor supervaloroasele colec�ii de numismatic�, bijuterii, opere de art�, mai nou �i cai de ras� (c�ci o s� vorbim, �n alt articol, �i despre cealalt� �lovitur� care se coace, cu preluarea, dorit� �i... �n curs de realizare, a Hergheliei de la Mangalia, cu arm�sari �i toate acareturile imobiliare!) sau a fost o fumigen�, pentru adormirea vigilen�ei publicului �larg�, elector favorabil ori ba?!...

Sigur, cineva ar putea s� spun� c� func�ioneaz� prezum�ia de nevinov��ie, c� toate informa�iile noastre nu pot fi, cel pu�in deocamdat�..., dovedite, c� tot lan�ul de decizii guvernamentale, ale Ministerului S�n�t��ii, Direc�iei Sanitare (care nu a re�nnoit la timp avizul sanitar anual!) �i ale Consiliului Jude�ean sunt inocente, simple coinciden�e, cum au sus�inut �i vara trecut�, c�nd au �ncercat celebra lovitur� de stat! (Este extraordinar� asem�narea cu cele �nt�mplate atunci, ca strategie de operare �i ca succesiune atent programat�, pe ore chiar, a derul�rii evenimentelor!, semn c� useliștii au elaborat, �n anii c�t au �nghi�it �n sec dup� putere, un adev�rat manual-cadru de ac�iune, cu o procedur�-pilot standard, universal�...)
Bun, dac� a fost sincer �i treaz (c� doar nu era noaptea, la volan, �n mijlocul intersec�iei de la Capitol, dup� ce luase o pastil� de Feteasc�, bandajat� cu sifon), atunci s� �n�elegem c� are de g�nd s� r�m�n� pe capul nostru, pre�. CJC, la infinit?...Ca s� �tim �i noi �ncotro o apuc�m, de nebuni �i dispera�i, prin lumea larg�...
Pentru c� altfel, pe o logic� simpl�, curat�, aproape liniar�, din spusele sale nu pricepem cum va putea �mpiedica porc�ria de la Eforie Sud, dac� el, partidul �i alia�ii conjuncturali nu vor mai c�tiga alegerile locale de peste trei ani (iunie 2016), iar cei care vor veni �n locul lor vor prelua �tafeta acestui matrapazl�c...

S� recapitul�m, conclusiv, cele patru posibilit��i decelate: 1.�tie c�-i pe duc�, de pe acest p�m�nt, �i atunci precis n-a min�it.
2.Se crede sudat de scaunul de pre� CJC, nedescarcerabil, �i atunci nu �tim dac� a min�it sau nu, dar ne preg�tim s� emigr�m, naibii...
3. A min�it, punct.
4.Era ...noaptea, la volan, �n intersec�ia de la Capitol, �n mijlocul Constan�ei!

Cine sunt competitorii pentru paradisul natural de la ultranecesarul �Spital de Oase�, din Eforie Sud: recidivi�tii de la �City Park Mall�-ul const�n�ean, ELAN SCHAWARTZENBERG �i Valentin Ionescu-�Grizzly�, respectiv omniprezentul �i obsedantul ION �IRIAC, CU �PUIU� POPOVICIU la butonier�!...

Mai �nt�i, o �ntrebare retoric�, ��nit� dintr-o curiozitate �ngrijorat�: c�nd se vor trezi �i vajnicii �ecologi�ti�, din organiza�iile locale? Abia atunci c�nd subiectul se va ��ncinge� �ndeajuns de tare, a�a �nc�t ei �i ac�iunile lor s� poat� deveni, iar, vedete media, de �prime time� �i �front page�, ca-n cazul gazelor de �ist sau, iat�, chiar al �City Park Mall�?!... �i c�nd, a�a cum s-a petrecut �i atunci (�i, de fapt, �n toate ocaziile), va fi tardiv, deci complet inutil?!
�n rest, promitem c� vom reveni asupra �ncreng�turii de interese politice �i de grup (care ajung p�n� la Victor Ponta �i socrul s�u, Ilie S�rbu!), oneroase �n general, care pun bomboana pe coliva SOTRM Eforie Sud! DORIM SALVAREA S.O.T.R.M., �N INTEGRALITATEA SA, FUNC�IONAL-MEDICAL� �I FIZIC-PATRIMONIAL�.
Pentru moment, devoal�m, doar, identitatea celor care par a fi �n spatele m�g�riei care se preg�te�te la Eforie, urm�nd s� dezvolt�m, cur�nd, subiectul, c�nd sper�m c� vom fi �n m�sur� s� prezent�m �i planurile detaliate ale c�torva dintre proiectele reziden�iale concepute pentru acel amplasament, documente care ne-au fost promise de c�tre sursele noastre.

Noi am v�zut unul dintre aceste proiecte, care reprezint� o adaptare a unui deja celebru cartier de ultralux, din zona B�neasa, din Nordul Capitalei Rom�niei. Este, ni s-a spus de c�tre specialistul care ni l-a ar�tat, o combina�ie-hibrid, de fapt, �ntre deja celebrul club de loisir de ultralux �La Stejari�, al lui Ion �iriac, �i partea de vile exclusiviste a controversatului proiect imobiliar (realizat, �n prezent, aproape �n totalitate) �Ansamblul Reziden�ial B�neasa� (cazul �B�neasa Investments�,care a �i dus la arestarea dezvoltatorului s�u, la fel de celebrul Gabriel �Puiu� Popoviciu, pentru modul infrac�ional �n care a pus m�na pe cele 230 de hectare, care apar�ineau Universit��ii de �tiin�e Agricole �i Medicin� Veterinar�, din Bucure�ti)
Despre rela�ia dintre acestor doi ultramediatiza�i, mai mereu negativ, mari oameni de afaceri, nici nu mai �tii ce s� crezi: c�nd se-njur�-n public, c�nd sunt �prin�i�, de c�tre pres�, f�c�nd afaceri �n tandem, sau m�car sincronizate, �n mod ciudat...

De asemenea, avem m�rturii, deocamdat� nedovedite �i cu documente, dar sursele par a fi de �ncredere, apropiate fiind holdingului de clanuri Radu Maz�re - Nicu�or Constantinescu & COMP, c� �i cei cu proiectul Parcului de Distrac�ii �i al Mall-ului au realizat, deja, planurile ini�iale, pe care urmeaz� s� le finiseze �i definitiveze, �n clipa �n care vor avea acces nestingherit, cu arhitec�i, proiectan�i �i ingineri constructori, la fa�a locului.

C�nd ne-am referit la cei doi st�p�ni ABSOLU�I ai ora�ului �i jude�ului Constan�a, am subliniat �et compania�, c�ci, la fel ca �i-n alte afaceri (inclusiv City Park Mall) �cu c�ntec�, uneori �i strig�(tur)i penale, unele cecetate de Parchete, sunt implica�i, se pare, �i al�i prieteni apropia�i. Gen so�ii Costel �i Silvia Zelc�, cei cu firma SC Stop SRL Constan�a, cu bube-n cap, �n cazurile construc�iei Hotelului �Oxford� �i a ansamblului de blocuri de apartamente de vacan��, de la ie�irea spre Nord a sta�iunii turistice Mamaia, dar mai ales al acuza�iilor legate de combustibili lichizi fura�i, distribui�i prin benzin�riile proprii, �Primo�.

Oricum, ceea ce v� putem spune la acest moment al investiga�iei noastre este c� pe plan�ele �i schi�ele pe care le-am v�zut noi, ale ansamblului reziden�ial de lux, scria clar, albastru pe vine�iu, c� este vorba despre, cit�m: �Proiect dezvoltare imobiliar� INCINT� (sic!) SPITAL ORTOPEDIC EFORIE SUD �i zon� litoral� proximitate�. Scurt �i cuprinz�tor...
�I ERAU COMANDA �I PROPRIETATEA LUI ION �IRIAC!!

C�t despre Valentin Ionescu-�Grizzly� (colegul, de la Institutul de Marin�, al celor doi care �au speriet� g�ndul, Vestul, Estul �i Constan�a, fiind apoi asociat dumnealor �i nou� patron la prima lor firm� �i primul lor ziar, �CONTRAST�) �i extrem de controversatul fost so� al vedetei TV Mihaela R�dulescu, fost�... �iganu, pe numele real (temporar, pe durata c�s�toriei cu cel despre care facem vorbire, trecut� la religia mozaic� �i rebotezat� �Judith�), rom�no-israelianul Elan Shwartzenberg, ce mai putem spune... Ei nu fac dec�t s� repete figura cu �City Park Mall�-ul din Constan�a, care a ras, din Parcul T�b�c�rie, 4,3 hectare (date de Maz�re, din domeniul public al Prim�riei, de parc� erau mo�tenire de familie, �n ciuda numeroaselor proteste ale const�n�enilor responsabili). Ne min�eau, atunci, cu to�ii, respectiv pe to�i, c� vor amenaja nu�� ce mare GR�DIN� LUXURIANT�, CU MII DE PLANTE EXOTICE �I ALTE VR�JELI DE GENUL �STA. Era pe vremea c�nd viceprimarul Nicolae Nemirschi ne explica, la radio, r�spunz�nd �ntreb�rilor �i nedumeririlor cet��enilor ora�ului, c� �loisir� �nseamn� un fel de... �entertaiment�, a�a, ca s� priceap� �i baba Safta �i mo� Caltabo�!). Le-a�i v�zut, gr�dinile alea ale Semiramidei, realizate, de-atunci? C�ci noi nu vedem, pe-acolo, dec�t ni�te cataroaie �ncinse, de granit de pavaj ordinar, �i-alea puse str�mb, pe post de dale, �n care te-mpiedici de s�-�i rupi g�tul sau pantofii, nu alta, plus c��iva cop�cei �i arbu�ti anemici �i stingheri, pe malul lacului� Acum ce o s� ne mai promit�, �n locul Spitalului din Eforie Sud? Maimu�oi s�lt�re�i �i maimu�e cu cercei? P�iii�, ce ne mai trebuie? Nu-l avem pe Maz�re? �i pe �manechinele� lui scheletice, pe am�r�tele alea �nfometate, parc� furate de la camera de material didactic de la laboratorul de anatomie, de la �coal�, pe care le tot m�n�, ca pe vi�ele (nu-i �nt�mpl�tor cuv�ntul, �n cazul pr�p�ditelor �lora penibile, fugite de-acas� ca s� devin� ghei�e, juc�rii depersonalizate ale unui om extrem de bolnav...).

Atunci, �n 2005-2006, firma �n care era ac�ionar majoritar Valentin Ionescu, Millenium Global Development SA, prin Holland Development Group SA, �n care de�inea 80% din ac�iuni �i prin SC Stop SRL Constan�a (societatea so�ilor Costel �i Silvia Zelc�, despre care foarte mult� lume afirm� c� nu sunt dec�t ni�te interfe�e pentru unele dintre afacerile lui Radu Maz�re �i Nicu�or Constantinescu!), �n care avea jum�tate din p�r�ile sociale, a construit, pe 4,3 hectare (pe care le-a... defri�at, efectiv!) din Parcul T�b�c�rie, de pe malul lacului omonim, din Constan�a, un �mall�, pe care a mai avut �i ipocrita neru�inare s�-l numeasc� (drept praf �n ochi, compensatoriu pentru sutele de copaci viguro�i �i falnici t�ia�i): �City... PARK Mall�.
Dar �n fruntea (mai corect: �n spatele...) tuturor aranjamentelor se afla, de fapt, beneficiarul lucr�rii (prin firma sa, �Neocity Group Rom�nia�), adic� proprietarul construc�iei (p�n� c�nd a v�ndut m�g�oaia, acum c��iva ani) omul de afaceri israeliano-rom�n Elan Schwartzenberg, prieten cu primarul Constan�ei, Radu Maz�re. Ei se cunoscuser� prin intermediul altor prieteni comuni: celebrul fost tenismen �i actual multimiliardar Ion �iriac �i prin fostul coleg de facultate �i asociat al lui Maz�re, �i Constantinescu, Valentin Ionescu, poreclit �Grizzly Bear�, datorit� culorii p�rului, argintiu �nc� din june�e (acesta a plecat la Bucure�ti, �n 1991, deci �nainte de apari�ia cotidianului �Telegraf�, �n ianuarie 1992, f�c�nd acolo, �n Capital�,o relativ �ncununat� de succes carier� jurnalistic�, �n presa scris� �central�, la ziarul s�pt�m�nal �Express�, al lui Cornel Nistorescu, apoi la nou ap�rutul, din iulie sau august 1992, cotidian �Evenimentul Zilei�, �ncetul cu-�ncetul �i, mai ales, ... rela�ie cu rela�ie, intr�nd �i perform�nd �n lumea afacerilor!).
Dar... nu numai ei erau �apropia�ii� comuni ai celor doi! �Cherchez la femme�, cum zice eschimosul: un mare rol l-a avut, �n apropierea lui Schwartzenberg de Maz�re, chiar una dintre fostele amante ale primarului Constan�ei (de pe vremea c�nd era o cvasi-debutant� realizatoare de emisiuni de variet��i estivale, �n Mamaia, pentru nou-�nfiin�atul, pe atunci, la �nceputul anilor 2000, post de televiziune na�ional B1 TV (al fra�ilor George, Valentin � acum decedat � �i Viorel P�unescu), nimeni alta dec�t... proasp�ta so�ie (din 2004, de fapt) a lui E. S., Mihaela R�dulescu - �Judith� (ca s�-i accepte rabinul �i familia c�s�toria lui Elan, moldoveanca a trebuit s� treac� la mozaism �i s� se reboteze �cușer�; dar, la urma urmei, care-i problema, dac� dragostea-i mare �i potofelul so�ului gros...).

A�adar, �n spatele �ntregii mizerabile afaceri stau trei mari prieteni ai lui Radu �tefan Maz�re și Nicu�or Daniel Constantinescu , plus (pe post de �(pour) la bonne bouche�, cirea�� pe tortul afacerii imobiliare �i, implicit, bomboan� pe coliva Spitalului de Ortopedie) un ... intrus, Gabriel �Puiu� Popoviciu, Acesta a fost, se �tie, ini�ial asimilat perceptiv �zonei (de interese) B�sescu�, care, de altfel, �i-a aprins multe paie-n cap, pe la �nceputul primului s�u mandat de pre�edinte al Rom�niei, prin 2005 sau 2006 parc�, c�nd l-a dat ca exemplu de om de afaceri care investe�te masiv �i dezvolt� zone-n Bucure�ti, a ajuns s� fie acuzat c�-i ia partea unui cercetat penal, dac� v� mai aminti�i... Ulterior s-a dovedit c� �Nenea Puiu� lucra, func�ie de nevoi, cu oricine, din oricare grupare, orientare politic� �i partid, dac� acela putea s�-i faciliteze realizarea intereselor, mai mereu (hiper)controversate! Dar ce rost are s� mai discut�m de �confrunt�ri� �i �contradic�ii� politice, �ntr-o �ar� �n care, recent chiar, s-au confirmat b�nuielile presei, difuzate de aceasta �nc� de prin 2007-2008, dac� nu �i mai devreme: Victor Ponta este �omul� lui Traian B�sescu, ramura (Dorin) Coco�, fost Udrea!

�i m�nc�toria din lumea medical�, pliat� pe interese economice meschine �i jocuri politice murdare, are un rol �n porc�ria care se petrece cu SOTRM!

Am v�zut care-i miza principal�: frumuse�ea de p�durice, cu plaj�, din curtea de unsprezece hectare �i ceva a Spitalului. Dar nu este, totu�i, numai aceasta! Mai sunt �i orgolii �i interese din lumea medical�, care vor constitui subiectul unui alt articol. Acum amintim doar de �competi�ia� cu ultramodern-dotata clinic� de specialitate de la Spitalul Jude�ean, dar �i de �concuren�a�, pe partea de tratament �i recuperare, mai ales, cu vecinele din Eforie Nord (Clinica - Sanatoriu �Grand� �i reintrodusele �n circuit, dup� renovare �i modernizare, baze de tratament de la �Steaua de Mare�.-.�Delfinul�.- �Meduza�), Mangalia (ce a mai r�mas din �Doina�, din Neptun care-I programat�, de doi-trei ani, s� se duc�-n cap, de c�tre administrator, Regia Autonom� a Patrimoniului �i Protocolului de Stat - RAPPS, pentru a fi �m�ritat� pe mai-nimic, plus �Siemens�-ul / �El Paradiso� / fostul �Mangalia�; ba�ca �Cocor�-ul, din Olimp, care, oarecum ciudat, nu se prea mai simte a�a bine nici el, mai ales dup� plecarea managerului Nicu Moroianu), Spitalul-Sanatoriu de la Agigea (numit �i �Cimitirul Elefan�ilor�, printre medicii de specialitate, dar favorizat, nu f�r� un anume interes oneros, de c�tre CJC!, urm�rindu-se, se pare, ca o parte din personalul foarte bine calificat de la Eforie Sud s� fie basculat acolo, pentru revigorarea profesional� a a�ez�m�ntului�), dar mai ales Sanatoriul de la Techirghiol, care, de�i mai scump pentru pacient (care scoate din buzunar 100 de lei pe zi, pentru procedurile cu n�mol, peste asisten�a medical� reie�it� din asigurare), este mai �la mod�, dup� investi�iile, categoric preferen�iale (c�nd la SOTRM nu s-a mai b�gat aproape nici un ban, pentru dot�ri �i moderniz�ri, de ani de zile!), din ultimul timp. A�a cum am spus, vom reveni, mai pe larg, �i asupra acestor aspecte, medical-politice �i de afaceri �i interese meschine. Consiliul Jude�ean, Direc�ia Sanitar�, Casa de Asigur�ri de S�n�tate, Ministerul de resort sunt institu�iile implicate �n �mb�rlig�tura din domeniul acesta de specialitate medical�, (�i) �n jude�ul Constan�a (poate mai abitir �i agresiv dec�t �n majoritatea celorlalte jude�e ale ��rii!).

S-a lucrat organizat, etapizat, ��erpe�te�: SOTRM a fost subfinan�at cronic, �n ultimii ani, �n paralel cu trecerea �n administrarea Consiliului Jude�ean. Apoi au �nceput vaietele pre�ului CJC, c� ce ne facem cu el, c� se duce de r�p� �.a.m.d. Este trecut la Spitalul Jude�ean, ca �sec�ie exterioar�. Apoi, bum, Direc�ia Sanitar� nu-i mai d� avizul de func�ionare. Urmeaz� �nchiderea, �ntr-un an, maximum doi�

Istoric complet, EXCLUSIV! SOTRM: CADOUL A TREI MARI FAMILII BOIERE�TI, pentru s�n�tatea poporului rom�n, PATRONAT DE REGINA MARIA, �ncape pe m�na unor golani?!

Istoria acestui a�ez�m�nt medical este, f�r� nicio exagerare p�unist - patriotard�, pilduitoare pentru ce a �nsemnat patriotismul �i dedica�ia pentru binele rom�nilor, fie ei �oameni de r�nd� ori din clasele mai avute, pe care o aveau ELITELE ��rii: boierii, capitali�tii interbelici, Casa Regal� �i, desigur, �n primul r�nd!, medicii �i restul personalului medical, de cele mai �nalte competen�e �i calific�ri.
Prezent�m, �N PREMIER� DE PRES�!, dup� �tiin�a noastr� �i a celor de la Spital, pe care i-am �ntrebat (cel pu�in pentru presa nespecializat�...; iar dac� suntem �n eroare, ne cerem, anticipat, scuze: nu este cu inten�ie, pe caz de f�lo�enie, cronic� ori acut�!), istoricul COMPLET al SOTRM.
�n orice caz, noi nu am g�sit un astfel de material, riguros-exaustiv �i ordonat-cronologic, nici �n arhivele electronice de pres�, nici la Biblioteca Jude�ean� �I.N.Roman�, din Constan�a (ob�in�nd, �n procesul de documentare, doar referiri �i fragmente de informa�ie istoric�, disparate, prin diverse volume �i publica�ii periodice), drept pentru care ne consider�m, cu adev�rat, noroco�i pentru c� am avut ocazia s�-l cunoa�tem pe unul dintre foarte pu�inii de�in�tori ai unui referat-sintez� de prezentare istoric� (se pare c� mai exist� doar...dou� sau trei exemplare!), datat 2009, elaborat cu ocazia �mplinirii a 90 de ani de la fondarea institu�iei, moment la care au fost ni�te �nt�lniri �i festivit��i, ca �i o sesiune de comunic�ri �tiin�ifice (mul�umim �i pe aceast� cale celui care ne-a �mprumutat, pentru documentare, lucrarea!). Acel material constituie coloana vertebral� a p�r�ii de istoric al obiectivului, din acest articol, cu principalele repere temporale, pe baza lui ref�c�nd, practic, istoria acestui Spital, ad�ug�nd, pentru genera�iile mai tinere de cititori, �i �ncadr�ri descriptive, �n perioadele istorice de care facem vorbire.l

A�ez�m�ntul medical a luat fiin�� �n anul 1909, sub denumirea de Sanatoriul pentru Combaterea Tuberculozei la Copii (Sanatoriul CTC), fiind construit de c�tre o societate privat� (contributoare �i subordonat� administrativ la Eforia Spitalelor Civile, institu�ie statal�, dar finan�at� privat!, prin dona�ii ale mo�ierilor, industria�ilor �i bancherilor rom�ni, fondat�, prin decret, pe timpul �Regulamentului Organic�, la 2 aprilie 1832, de c�tre celebrul general rus Pavel Kiseliov / Kisseleff (considerat �tat�l Bucure�tiului modern�),ini�iativa de la Eforie fiind sus�inut� financiar de c�tre vestitele familii boiere�ti Bal�, Plopeanu, �tirbey �i Cantacuzino. Este vorba despre Societatea pentru Combaterea Tuberculozei la Copii, recunoscut� oficial ca �Institu�ie Moral� �i Juridic�, beneficiind de �nalta Ocrotire a Alte�ei Sale Regale (ASR) Principesa Maria, viitoarea Regin�!

De aici �i minora confuzie legat� de finan�area proiectului: nu este un teren donat de c�tre ASR Principesa Maria, ci unul cump�rat la un pre� voit! modic, de la v�duva boierului Movil�, de c�tre �Societatea� (ast�zi s-ar numi �Funda�ie�, c�ci era o organiza�ie particular�, nonstatal�), pe care o �patrona� / �ocrotea� Alte�a Sa Regal�, prin intermediul organismului statal (dar... finan�at EXCLUSIV privat, prin contribu�ii, sponsoriz�ri �i dona�ii, chiar �i dup� trecerea sa �n subordinea Camerei Deputa�ilor, a Parlamentului Rom�niei, administrarea financiar� fiind sub contolul permanent al Cur�ii de Conturi).
Terenul amplasamentului a fost achizi�ionat, cum spuneam, la un pre� �preferen�ial� (ast�zi s-ar numi: �cu discount�), de la v�duva altui mare mo�ier, originar din Moldova, Ioan MOVIL� (decedat �n 1905), cel care a �nfiin�at, practic, localitatea, pe locul unor c�tune t�t�re�ti, de pe imensul teren cump�rat de el, de la Agigea p�n� la Tuzla!, odat� cu construirea Hotelului Movil�, �n 1899, �i cu lotizarea �i v�nzarea, pentru construc�ia de alte hoteluri, pensiuni �i amenaj�ri pentru �b�i� �i tratamente cu n�mol, pe toat� zona Techirghiol-Eforie (de altfel, a�ezarea s-a numit, la �nceput, B�ile Techirghiol � Movil�, apoi B�ile Movil�, ulterior doar Techirghiol � Movil�; �i abia odat� cu implicarea Eforiei Spitalelor Civile �n deschiderea de sanatorii, �nt�i cel despre care vorbim acum, apoi la Techirghiol �i mai la Nord, actuala sta�iune Eforie Nord, locul a �nceput s� se numeasc� �Eforie� sau �Eforii�!).
La �nceput, sanatoriul a avut un caracter de �Preventoriu� �i nu se efectuau interven�ii chirurgicale.Existau instala�ii de b�i calde, amenaj�ri pentru aplicarea de cataplasme, pentru helio- �i thalassoterapie. Pacien�ii trimi�i aici, la cur�, erau tria�i de c�tre un Comitet de Direc�ie, dup� un regulament de admitere.
�nc� de la �nceput, s-a avut �n vedere, ca prioritate, amenajarea frumosului parc �p�dure, prin plantarea de copaci �i plante de verdea��, pe terenul arid, nisipos, specific zonei, astfel c�, �n 1916, cele zece hectare de zon� verde erau, deja, la prima maturitate! Din p�cate, (co)ocupan�ii bulgari ai Dobrogei, �n ciuda �inerii �n fr�u de c�tre alia�ii lor nem�i (prusacii Kaizer-ului Wilhelm), au t�iat, �n iarna cumplit� a anului 1917-1918, o mare parte din copaci, pentru foc, astfel c�, dup� plecarea lor, aproape tot fondul forestier a trebuit s� fie ref�cut, cu rapiditate, lucru care a dus la selec�ionarea unor soiuri rezistente la mediul neprielnic �i cu dezvoltare accelerat�. Foarte interesant este �i faptul c� experien�a, ba chiar �i puie�ii arboricoli ai celor de la Sanatoriu (superbul pin negru de Mediterana, adus din... Sudul Fran�ei, de l�ng� Nice / Nisa!) au fost folosite de cei care au amenajat, tot pe malul M�rii Negre, dar mai la Sud, la Balcicul din jude�ul rom�nesc cel mai meridional, Caliacra (azi, din p�cate, �Balchik�, �n Republyka B�lgarska, sau, dac� v� vine mai u�or, dup� mul�i ani de privit televiziune la bulgari, �nainte de 1989, sau dup� ce le m�rim sezonul estival cu trei luni, iar restul sezoanelor turistice cu... nou� luni pe an: Република България), mirifica gr�din� a minicastelului �Bahaa�i�, al celei de-a doua Regine a Rom�niei, M. S. Maria, cea care, de altfel, a continuat, �i ca Regin� - Consoart�, s� ocroteasc� �i s� sus�in� (ca �i la �nfiin�are, c�nd era doar Principes�, ca so�ie a Principelui Mo�tenitor la Tron, ASR Ferdinand, oficial �i practic, a�ez�m�ntul, pe care l-a �i vizitat, �n c�teva r�nduri!).

OMENIA a fost deviza , de la �nceput: GRATUITATE PENTRU S�RACI, taxe propor�ionale cu venitul pentru ceilal�i!...

�ngrijirea �n Sanatoriu era complet GRATUIT� PENTRU PACIEN�II LIPSI�I DE MIJLOACE MATERIALE (sau din familii cu venituri mici)!, IAR PENTRU CEILAL�I SE PERCEPEAU TAXE, �N FUNC�IE DE STAREA FINANCIAR� A P�RIN�ILOR.
Conducerea executiv� a a�ez�m�ntului a fost �ncredin�at� unui medic � director, iar personalul, cel medical �i cel auxiliar, era numit �i revocat de c�tre Comitetul Director.
Primul director a fost Dr. Victor Gomoiu (p�n� la 1 septembrie 1910), dup� care au condus unitatea Dr. Missbach �i Dr. Alexandru Kivu.
De la 1 martie 1925, p�n� la 19 noiembrie... 1967 (a�adar: timp de nu mai pu�in de... 42 de ani, trec�nd prin interbelic, al doilea r�zboi mondial, instaurarea dictaturii comuniste �i prezen�a �tovar�ilor� sovietici, �domnia� lui Gheorghe Gheorghiu-Dej �i primii doi ani ai celei a lui Nicolae Ceau�escu!), director a fost Dr. VICTOR CLIMESCU, VESTIT MEDIC CHIRURG, DE RECUNOA�TERE INTERNA�IONAL�, CHIAR �I POSTUM, P�N� �N ZILELE NOASTRE!
A PRELUAT �TAFETA UN ALT MAGISTRAL MEDIC �I MANAGER, CARE A CONTINUAT PE LINIA DE MARE OMENIE �I TOTAL� DEDICA�IE PENTRU PACIENT, INDIFERENT DE STAREA SOCIAL� �I MATERIAL�.
ESTE VORBA DE CELEBRUL MEDIC CHIRURG Dr.EMIL CRI�AN, prin m�na (dirijat� de har Divin) c�ruia am trecut mul�i dintre cei care mai facem ast�zi, sper�m c� nu degeaba..., umbr� p�m�ntului!
Primul director de dup� a�a-zisa �revolu�ie� a fost Dr. Mugur Marinescu (mai era �n func�ie la aniversarea a 90 de ani de la�nfiin�are, �n 1999).
La momentul scrierii acestui articol, manager al Spitalului este, �NC� �i... TEORETIC (�N LIPSA ALTOR REGLEMENT�RI �I DISPOZI�II EXPRESE, CLARE, OFICIALE �I, DECI, LEGALE!) economistul Viorel Pascaru (care, �n condi�iile r�m�nerii f�r� personalitate juridic� a unit��ii, a r�mas, de facto, un fel de... administrator, situa�ia fiind l�sat�, deocamdat� (�n speran�a calm�rii, atenu�rii �i resorb�iei focus�rii interesului opiniei publice, al media, asupra cazului!) VOIT ambigu�, ��n coad� de pe�te�, de c�tre derbedeii care urm�resc s� �g�bjeasc� (�i) acest MONUMENT (DE PATRIMONIU, MEDICAL �I SPIRITUAL, CHIAR) NA�IONAL!). La fel de echivoc�, pe moment, este pozi�ia oficial� a autorit��ilor �i asupra func�iei (postului) de Director Medical, ca �i a celorlaltor func�ii �i pozi�ii de conducere �i organizare intern�, din schema de personal �i de func�ionare: ca simpl� �sec�ie exterioar� a Spitalului Clinic Jude�ean de Urgen�� �Sf�ntul Apostol Andrei�, din Municipiul Constan�a, practic nu mai pot fi men�inute nici func�iile, nici...salariile! Asupra acestor aspecte, revenim imediat, chiar �n acest material.

Continu�m derularea istoricului Spitalului, inevitabil sintetic�, �n condi�iile unei activit��i centenare, care a traversat dou� r�zboaie mondiale, multe ocupa�ii str�ine �i dictaturi na�ionale, vremuri grele, de mari lipsuri �i foamete, epidemii �i molime, dar a supravie�uit, cu fruntea sus �i principiile fondatoare intacte (S�N�TATE PENTRU TO�I, TRATAMENT EGAL �I PENTRU BOGAT �I PENTRU S�RMAN!) p�n� ast�zi, c�nd cele mai mari �i vorace roiuri de l�custe, hulpave �i neru�inate, CU ADEV�RAT LETALE, vin s� pun� labele neigienizate pe acest SIMBOL NA�IONAL(nu numai din punct de vedere medical, ci �n primul r�nd ca model de OMENIE !, dac� mai �n�elege cineva semnifica�ia acestui cuv�nt, �n vremurile noastre mizerabile, �n care escrocii, briganzii �i ho�omanii plini de bani murdari, fura�i de la gura fl�m�nzilor, sunt �modele� spre statutul c�rora aspir� �tot rum�nu��, de la copilul de gr�dini��, p�n� la �obolonitul r�zuitor �i roz�tor de bilete de bingo sau ce Doamne iart�-ne ce vor mai fi fiind...). Dar s� l�s�m, deocamdat�, aceste scursuri umane �i s� revenim la OAMENII ADEV�RA�I, care au marcat (�i continu� s� o fac�, cu acela�i DEVOTAMENT �i mare OMENIE) istoria acestui miraculos (f�r� exagerare: nimeni nu va putea cuantifica, altfel dec�t aproximativ, num�rul celor veni�i �n c�rje, �n cel mai bun caz, �i pleca�i �pe picioarele lor�, �n cei 104 ani de activitate!)

La inaugurare, �n 1909, Sanatoriul era compus dintr-un singur corp de cl�dire, unde �i ast�zi se g�sesc pl�cile de marmur� cu inscrip�ion�rile: �Funda�ia Epitropiei Bisericii Sf�nta Treime din Craiova�, �Paracliserul Familiei Stirbey� �i �Paracliserul Familiei Bal��!

Din anul 1925, activitatea a�ez�m�ntului medical este legat� de numele �i imensa personalitate a doctorului VICTOR CLIMESCU, care pune bazele specialit��ii �chirurgia tuberculozei osteo-articulare�. A�adar, din 1925 �i p�n� la al doilea an Guvernului USL (Victor Ponta-2, ba�ca zecile de remanieri) �i al nou�lea an de dictatur� jude�ean� a lui Nicu�or Daniel Constantinescu (poreclit, dac� nu �tia�i, �Grasa din Intersec�ia Adormit�...), medicii Spitalului au f�cut, ne�ncetat, chirurgie, salv�nd zeci de mii de vie�i �i destine umane. �i a venit Marea Gol�neal� USL-ist�, cu moacele care, �n anul de gra�ie 2013, ca ni�te mitocani parveni�i ce sunt, se �terg la fundurile lor imense (care nu le mai �ncap nici �n �gipanele� lor c�t camionul), cu tot ce �nseamn� tradi�ie �i experien�� profesional�, �n continuitate practicant�, instituite �i men�inute de mari somit��i medicale rom�ne�ti �i sus�inute de marile familii boiere�ti ale ��rii (Bal�, �tirbey, Plopeanu, Cantacuzino �.a.), sub �nalta Ocrotire a Casei Regale, �i INTERZIC �I DESFIIN�EAZ� CHIRURGIA, LA EFORIE SUD!

De�i axa�i, la �nceput, pe probleme de tuberculoz� osteo-articular� (�tuberculoz� osoas�, ca s� �n�eleag� tot omul), Dr Victor Climescu �i colaboratorii s�i �i-au dep�it, cu mult, c�mpul ini�ial de activitate, abord�nd, cur�nd, cele mai variate aspecte ale ortopediei, nu numai infantile, ci �i a adultului, contribuind, astfel, esen�ial, la dezvoltarea acestor specialit��i!

�ntre anii 1938 � 1940 (a�adar: �n ceea ce a fost, probabil, cea mai bun� perioad� a Rom�niei Moderne, din toate punctele de vedere: economic, macro-social, al rela�iilor interumane, caritm de dezvoltare a civiliza�iei �i a sentimentului de m�ndrie na�ional� �.a.m.d.), este construit �Pavilionul B� (�Veranda�), ale c�rui saloane au ie�ire pe terasa pentru helioterapie (adic� spre superba plaj�, izolat� �i lini�tit�, ideal� pentru �b�ile de soare�, at�t de benefice celor suferinzi de tuberculoz�, mai ales osoas�, dar �i tuturor celor afla�i la tratament recuperatoriu, post-traumatic.

�n 1941, Sanatoriul CTC se... refugiaz� la Preventoriul TBC din satul Brebu, comuna Doftana (mai cunoscut� pentru celebra pu�c�rie de acolo, �stea� , ro�ie desigur, a mitologiei comuniste, �nchisoare par�ial distrus� de teribilul cutremur din luna iunie a acelui an), nu departe de Bucure�ti!

Erau vremuri de grea restri�te, deoarece litoralul rom�nesc (cel actual, adic� cel care ne mai r�m�sese dup� cedarea Cadrilaterului, cu jude�ul marin-litoral Caliacra �i a celui riveran-dun�rean Durostor, c�tre Bulgaria, �n 1940, la presiunea Reich-ului german) era amenin�at cu invazia ru�ilor (dar �i a ...alia�ilor bulgari, ca-n 1916, dup� dezastrul de la Turtucaia, bulgari pe care nem�ii, ca �i �n 1916-18, de-abia �i mai �ineau �n fr�u s� nu se �ntind� �n Dobrogea, la Nord, p�n� la limitele acoladei Cernavod�, chiar H�r�ova! � Babadag! � Agigea!, pe care pretindeau -- �i... pretind unii de-ai lor, nu pu�ini..., �i ast�zi! � c� le-o fixase ca grani�� de miaz�noapte, Tratatul / Pacea de la Adrianopole!)

B�ile Movil�, Carmen Sylva, Vasile Roait�, Eforie Sud, �n cur�nd sta�iunea� Nicu�or Constantinescu, Ion �iriac, Puiu Popoviciu sau Elan Schartzenberg?

Dup� 23 august 1944 (slav� Domnului c� nu mai suntem obliga�i s� scriem luna cu liter� mare, de parc� cine �tie ce mare bucurie �i realizare na�ional� ne-ar fi adus acea zi!...), Rom�nia a f�cut ceea ce �tie (toat� istoria sa, �pe buc��i� ori comun�, o demonstreaz�, cu v�rf �i �ndesat, �nc�) cel mai bine (exersase relativ recent, de altfel, cu ocazia primei conflagra�ii mondiale, ba �nc� de nu mai pu�in de� trei ori; �i asta �n doar� jum�tate din acel prim r�zboi pan-european, adic� �ntre 1916-18!): tr�dase, iar, ultima alian�� �i ultima �n�elegere oficial�, schimb�nd cu 180 de grade tab�ra antagonic�, sau, vorba unui h�tru-amar �justificativ�, tr�d�nd / sucindu-se nu de dou� ori, cu 180 de grade , ci�o singur� dat�, cu�360 de grade, a�adar �revenind la matc�, cum ne place nou� s� ne tot justific�m, �n mod mai mult dec�t penibil!; de ne tot �ntreb�m, �n mod specific rom�nesc, adic� ipocrit, �i ast�zi, de ce nu ne �nghit pe noi nem�ii �i-n schimb �i simpatizeaz� �i ajut� pe bulgari: p�i de-aia, c�ci neam�ul poate iart�, probabil �nghite-n sec �i str�nge din m�sele, ce s� fac�, dar de uitat sigur nu-�i uit�, ca popor �de prim� m�n�, nici istoria, nici prietenii credincio�i, la greu, nici pe cei de conjunctur� �i versatili ca o madam� de pe centur�

Cu aceast� ocazie, a sosirii noilor alia�i (ru�ii, de� frica c�rora se refugiaser� la Brebu!) �i-n Dobrogea, pentru c� tot sc�pasem de pericolul ocupa�iei lor (dar, cum se vede, nu �i de prezen��!...), Sanatoriul CTC, care plecase din ora�ul-sta�iune Carmen Silva revine la� viitorul Vasile Roait�! C�ci, �n 1948, dup� alungarea Regelui Mihai �i instaurarea regimului republican, la 30 decembrie 1947, �i numele ora�ului Eforie se schimb�, odat� cu vremurile �i cu� noile elite, deci �i cu eroii �i personalit��ile elogiate �i omagiate postum, inclusiv prin atribuiri toponimice. Numele din 1929 (pseudonimul literar al primei Regine a Rom�niei, MS Elisabeta, so�ia Regelui Carol �nt�iul, marea protectoare a culturii �i artelor rom�ne�ti, �nc� de la venirea sa �n �ar�, ca Prin�es� de Wied, apoi Principes� de Rom�nia, cea pre�uit� de Mihai Eminescu, inclusiv �n poemele sale (la r�ndul s�u, putea recita oric�nd, f�r� nicio sincop� sau ezitare, cea mai mare parte a versurilor publicate ale �Luceaf�rului Poeziei Rom�ne�ti�!) nu mai �corespundea�, desigur, �vremurilor noi�. �n locul �C�ntecului P�durii� (�n limba latin�: �carmen silvae�) Renane, al prin�esei de pe Rhinul muzei Lorelei, comuni�tii, mari iubitori �i ei de cultur� �i art�, mai ales primii lor lideri de dup� r�zboi, care aveau doar �coala vie�ii, �i aia absolvit� prin pu�c�riile prin care locuiau adesea, din cauz� de furt de portofele �i alte ac�iuni la fel de �politice�, au g�sit mai potrivit s� numeasc� or�elul de la Marea Neagr� cu numele unui alt mare c�rturar (pasionat de jocul de c�r�i, mai ceva ca de barbut�), junele muncitor alcoolic, f�cut �utecist� post-mortem,Vasile Roait�, care, c�z�nd, de beat ce era, cu capul pe sirena de anun�� al pauzelor �i schimburilor de tur� al Atelierelor de repara�ii de material �i utilaj rulant �Grivi�a�, din Bucure�ti, unde lucra, c�nd nu bea prin cr�me, ar fi anun�at nu�� ce grev� �i, cic�, l-ar fi �mpu�cat jandarmii, de parc� nu era el, deja, �ndeajuns de... ��mpu�cat�! Abia dup� ce �nsu�i liderul comuni�tilor autohtoni, primul-secretar al Partidului Muncitoresc Rom�n (PMR), Gheorghe Gheorghiu �Dej (el �nsu�i un FALS �erou� al evenimentelor din februarie 1933, de la Atelierele CFR Grivi�a � zis�, dup� r�zboi, �i �Ro�ie� -- , �ntr-un discurs la o �Plenar� a partidului unic, din 1961, a spus r�spicat c� toat� legenda (premeditat fabricat�, dup� r�zboi abia!) cu �Sirena lui Roait� este nereal�, ora�ul-sta�iune a sc�pat, chiar �n anul urm�tor, 1962, de ru�inea de a purta numele unui be�iv notoriu, victima unui previzibil accident de munc�, datorat viciului s�u notoriu, pu�tiul respectiv, la doar 19 ani�ori, fiind �n tratament pentru... alcoolism cronic!)

Din 1954: Sanatoriu de ADUL�I

�n anul 1954, se schimb� profilul de v�rst� al pacien�ilor: se nume�te, de-acum, Sanatoriul pentru Combaterea Tuberculozei la Adul�i.
�n 1962, se amenajeaz� baza de fizioterapie.
Anul 1968 este cel al marilor schimb�ri, dar vor fi schimb�ri �n ... continuitate, ca nivel al actului medical!
�n 1967, la 19 noiembrie, se stinsese din via��, la 72 de ani (suferea de pancreatit�), directorul ultimilor... 42 de ani ai institu�iei (de la 1 martie1925)!, marele chirurg Dr. Victor Climescu, al c�rui morm�nt se afl� �n cimitirul din Eforie Sud.
Este numit �n func�ia de conducere unul dintre cei mai apropia�i �i valoro�i colaboratori ai s�i, chirurgul Dr. Emil Cri�an (se remarc� continuitatea �i �n privin�a sublinierii poate principalei voca�ii �i ocupa�ii a acestui a�ez�m�nt medical, CHIRURGIA osoas� �i a articula�iilor, chiar dac� se numea, p�n� atunci, impropriu, �n raport cu suma �i ierarhia activit��ilor sale!, �doar� Sanatoriu...; acum, prin voin�a tripletei letale Victor Ponta � premier, Eugen Nicol�escu - economist, specialist �n depozite de vinuri �i ministru al... S�n�t��ii!, Nicu�or Daniel Constantinescu - pre� CJC, dup� nu mai pu�in de un secol de chirurgie, brusc devine un delict, o infrac�iune, s� mai operezi, la Eforie Sud!).

Medicii de Eforie Sud erau strict supraveghea�i de c�tre Securitatea comunist�, pentru c� �tiau c� tuberculoza era departe de a fi eradicat�. �i o spuneau, cu curaj �i responsabilite, PUBLIC

Schimbarea par�ial� a obiectului de activitate vine �i ca urmare a f�lo�eniei �i minciunii p�guboase, contraproductive, proprii regimului comunist, dar �i unor medici, cu func�ii prin ministerul de resort �i... nu numai, care au declarat, triumfalist, dar... complet nerealist!, c� tuberculoza, inclusiv cea osoas�!, ar fi fost, ca urmare a programului na�ional de combatere, pus �n mi�care �n anii 50, eradicat�, cel pu�in sub aspect epidemiologic... Minciun� �i incon�tien�� periculoas�, aproape criminal�! Pe care medicii de la Eforie Sud, care erau cei mai �n m�sur� s� �tie relitatea, de care se loveau zilnic �i c�t se poate de direct, au avut, spre cinstea lor, curajul s� o denun�e, public chiar!, referatele �i rapoartele trimise de ei la forurile ierarhice superioare, comunic�rile sus�inute la �ntruniri de profil, din �ar�, dar �i articolele publicate �n revistele de specialitate, arat� c� doctorii Climescu, Cri�an & Comp. nu au f�cut rabat de la responsabilitate, asum�ndu-�I riscuri, de via�� personal� �i de carier� serioase, risc�ndu-�i chiar libertatea!, odat� cu contrazicerea public� a pozi�iei oficiale a Partidului, care dorea s� demonstreze c� poporul rom�n este a�a de bine hr�nit, �mbr�cat, �nc�l�at, relaxat, ozonat, �mb�iat �i bronzat, la mare �i la munte, �ngrijit �i monitorizat medical permanent �i eficient �.a.m.d., �nc�t, �dragi tovar�i, bolile s�r�ciei �i ale promiscuit��ii, precum tuberculoza, poliomelita, sifilisul etc. sunt doar o amintire a sumbrei epoci a exploat�rii burghezo-mo�iere�ti�.

Foarte relevante au fost, �n acest sens, articolele din anii 90, c�nd mai interesau, totu�i, pe c�te c�te unul-altul, astfel de lucruri�, �n care erau devoalate documente ale Securit��ii, din care reie�ea c� tipul acesta de medici curajo�i, care ar�tau c� lucrurile nu sunt chiar at�t de roze �i c� nu trebuie l�sat�, cu suficien�� �i cinism, chiar, garda jos, �n materie de lupt� cu boli de acest fel, care doar s-au mai r�rit, dar nu au disp�rut complet �i ireversibil, erau considera�i ca fiind extrem de periculo�i pentru regimul comunist.

Personal chiar, am ob�inut �i publicat, prin 1992, dac�-mi amintesc bine, un astfel de document, provenit de la Securitate, referitor la un medic const�n�ean, urm�rit, prin 1983-84, foarte �str�ns��i chiar �icanat, amenin�at �i intimidat, nu numai el, ci �i �ntreaga lui familie, pentru c� a �ndr�znit s� avertizeze asupra �nmul�irii �ngrijor�toare, la copiii din mediul rural, �n special, a cazurilor de poliomelit�, meningit� �i encefalit�!

Dar, mai important, la fel de sigur ne amintim c� am citit, tot cam pe-atunci, la �nceputul anilor 90, un articol foarte bine documentat, cu h�rtii de la Comitetul Jude�ean de Partid �i chiar de la Securitatea din Constan�a, care se refereau la urm�rirea informativ� a unor cadre medicale de la Spitalul de Ortopedie din Eforie Sud, unele cu func�ii de conducere, care nu erau chiar �pe linie�, cum se spunea pe-atunci, din punctul de vedere al propagandei dogmatice care se rostea �n public, de c�tre politrucii din mediul medical (c�ci erau �i d-�tia destui, cum sunt �i ast�zi!...)

Ca s� �ncheiem cu acest subiect, c�t� dreptate aveau medicii responsabili �i curajo�i s� spun�, �n 1968, c�-i o mare minciun�, eminamente propagandistic�, afirma�ia, oficial�, c� tuberculoza ar fi fost definitiv eradicat�, vedem chiar �n zilele noastre, c�nd, iarna trecut�, elevi �i profesori din licee centrale, de prestigiu, ale ora�ului Constan�a (nu mai vorbim de dezastrul, d.p.v. sanitar-medical, �de la �ar�!...), au fost depista�i cu TBC, la ni�te controale �prin sondaj�, de rutin�.

Abia din 1981, denumirea oficial� reflect� realitatea aproape centenar�: devine SPITAL, cu acte-n regul�! SUPRAFA�A DIN ACTE, �N ACEL AN: 17,5 HECTARE! Unde-au disp�rut �ase, dac� ast�zi sunt doar 11,5?!...

S� revenim la anul 1968, cel al marii schimb�ri de profil �i de� director. Consider�du-se, �n mod absolut mincinos �i iresponsabil, cum spuneam, c� tuberculoza a fost eradicat�, �n Rom�nia, Sanatoriul devine unul de �Post Cur� Ortopedie �i Recuperare�.
Abia �n 1981, apare �i �n denomina�iunea oficial�, adic� �de jure�, ceea ce era institu�ia, �de facto�, aproape de la �nfiin�are: SPITAL, �n toat� regula!
Pe baza normelor unitare de structur�, prev�zute �n Decretul Consiliului de Stat, nr.398 / 1977, se organizeaz�, la 01.02.1981, un spital cu 450 de paturi, care poart� denumirea de: Spitalul; de Ortopedie, Traumatologie �i Recuperare Medical� (SOTRM) Eforie Sud, titulatur� care a func�ionat p�n� �n aceast� lung� var� fierbinte, c�nd st�p�nii ��rii �i cei ai jude�ului (mo�ii pe care le-au primit cadou, la na�tere, la botez, sau cu ocazia promov�rii �n grupa mare, la gr�dini��, de la m�micu�m�sele lor), au hot�r�t s� o retrogradeze la� doar o simpl� �i modest� �sec�ie exterioar� a Spitalului Clinic Jude�ean de Urgen�� �Sf�ntul Apostol Andrei�, din Constan�a. Echivalentul unui� �bufet-anex� al unui mare restaurant, ori cel al unei tarabe-n-strad�, pentru un� magazin de ultralux.
Actele ne arat� c�, cit�m: �Spitalul este compus din trei Pavilioane �i Anexe, �nconjurate de p�durice de pin negru [adus tocmai din� Sudul Fran�ei, de pe coasta provensal� a Mediteranei �i aclimatizat pe litoralul M�rii Negre! � N.Red.]. Unitatea se desf�oar� pe o suprafa�� de 17,5 (sic!) hectare, const�nd �n construc�ii, alei, parc, p�dure), cuprins� �ntre ��rmul m�rii. la Est �i Lacul Techirghiol, la Vest�.
A�ADAR: M�SUR�TORILE CADASTRALE REALIZATE �N 1981, CU PRILEJUL TRANSFORM�RII OFICIALE �N SPITAL, CONSEMNEAZ�, �N ACTELE INSTITU�IEI SUPRAFA�A TOTAL� DE... 17,5 HECTARE!
UNDE AU DISP�RUT, �N ACEST CAZ,... �ASE HECTARE, ADIC� APROAPE O TREIME DIN SPA�IU, DAC� NOILE M�SUR�TORI ARAT� DOAR 11,5 HECTARE?!
Practica, experien�a arat� c� m�sur�torile recente, efectuate cu aparatur� modern�, mai performant�, deci mai precis�, dau, de obicei, rezultate diferite, ��n sus� sau ��n jos�, fa�� de precedentele. Dar varia�iile sunt mici sau foarte mici, NU DE O� TREIME, REPREZENT�ND �ASE HECTARE!
Pot fi doar dou� explica�ii ale acestei ANOMALII:
1. S-A FURAT DIN TEREN, sistematic, pe la margini (mai ales �n col�ul de Sud � Est, �nspre faleza sta�iunii, �nainte de primele hoteluri (�Splendid� - ul� fostului senator PRM, PSD �i, natural, nu?..., PDL, actual consilier preziden�ial �i bodyguard de lux al lui Traian B�sescu, de profesie scafandru, de specie� �animal marin�, cum �i place s� se recomande!, Dorel Onaca, dac� n-o fi reu�it s�-l v�nd�, �ntre timp, sau �Orizont� �i ce mai e pe-acolo),unde au r�s�rit, de prin 2006-2007, ni�te vile, cu teras� la mare!...
2.M�sur�torile cadastrale recente au fost f�cute cu mult �schepsis�, FALSE a�adar! pentru a servi c�t mai bine diabolicul plan, de rapt, care este �n plin� derulare, etapizat� �i programat�, cu mult� �i atent� minu�iozitate!

Ce se trateaz� / trata la SOTRM

�n spitalul din Eforie Sud se trata, p�n� acum, toat� patologia chirurgical� osteo-articular� posttraumatic�, se efectua tratamentul ortopedic �i chirurgical al luxa�iei congenitale la �old, al piciorului str�mb congenital, al malforma�iilor, IMC, diformit��ilor coloanei vertebrale!, boli artrozice �i degenerative ale aparatului osteoarticular, �n faz� chirurgical�!
Func�ionau urm�toarele sec�ii: Ortopedie 1, cu 85 de paturi, la etajul Pavilionului A; Ortopedie 2, cu 80 de paturi, la parterul Pavilionului A; Recuperare Func�ional�, cu 90 de paturi, �n Pavilionul B, BLOCUL OPERATOR, COMPUS DIN TREI S�LI DE OPERA�IE ASEPTICI �I O SAL� SEPTICI, �n Pavilionul Bal�; URGEN��!; Radiologie; Fizioterapie, cu dou� s�li de gimnastic� medical�, cabinete de electroterapie, fototerapie, bazine pentru hidroterapie.
Spitalul deservea bolnavii din jude�ele Constan�a, Tulcea, Ialomi�a �i C�l�ra�i, iar pe perioada sezonului estival se interneau bolnavi din toat� �ara!
Func�iona cu nou� medici (�ase ortopezi, un anestezist,un fizioterapeut, un medic de laborator), patru profesori CFM �i un personal sanitar mediu complet.

SCURT� list� a medicilor care au lucrat �i s-au format profesional, la SOTRM, de-a lungul anilor: EXCELEN�A ORTOPEDIEI ROM�NE�TI

Printre zecile de mari personalit��i ale medicinei rom�ne�ti, care s-au instruit, practic �i teoretic, �i au lucrat la Spitalul din Eforie Sud, se num�r�, �n primul r�nd cei forma�i de Dr. Victor Climescu: Dr. Atanasie Iano�(fost �ef al Spitalului TBC osteoarticular Foi�orul de Foc, din Bucure�ti), Dr. Ion Georgescu (fost �ef al sec�iei de ortopedie, de la Spitalul din Arad, Dr. Dinu Antonescu (profesor universitar, Spitalul Foi�orul de Foc, Bucure�ti), Dr. EMIL CRI�AN (fost director al SOTRM Eforie Sud), Dr. �tefan Roman, Dr. Vasile Iacob, Dr. Marian Negrea, Dr. Vasile Popa, Dr. D. Chimus, Dr. Olimpiu Marian, Dr. Mihai Lupu, Dr. Gheorghe Vintil�, Dr. Panait S�rbu (devenit un eminent profesor universitar, de obstetric�-ginecologie �ns�), Ioan Georgescu (fost �ef al Spitalului deTBC osteoarticular, de la Flore�ti), Dr. Nae Constantinescu �i mul�i al�ii.
Dintre cei mai tineri, �nc� �n activitate (la SOTRM ori transfera�i la alte unit��i medicale), ne ferim s� facem nominaliz�ri de excelen��, pentru c� ar trebui� s� le d�m la to�i numele! N-o spunem noi, c�ci nu ne pricepem, ci o spun pacien�ii �i colegii lor din �ntreaga �ar�, ba chiar �i din str�in�tate! (Apropo:medic sau asistent la SOTRM s-a ajuns �i se ajunge, �i ast�zi, doar dac� e�ti �ef de promo�ie, la Facult��ile de Medicin� cele mai prestigioase din �ar�, respectiv la �colile de formare medical� medie! Se poate verifica�)

�ncheiem (DEOCAMDAT�!) cu r�spunsul pe care l-a dat emblematicul chirurg Dr. Victor Climescu (director timp de 42 de ani al acestei unit��i medicale de v�rf!, �n care a efectuat, doar el, peste�11.000 de interven�ii chirurgicale!), c�nd a ob�inut, prin concurs, titlul de medic primar �i i s-a propus, insistent, s� r�m�n� �n mediul universitar, cu perspective academice str�lucite (ca fost pre�edinte al Societ��ii Studen�ilor Medicini�ti, c�nd a urmat cursurile Facult��ii de Medicin� din Bucure�ti, �ntre 1917-1923, timp �n care a fost �i �extern� �i �intern� �n clinicile unor monumente ale medicinei rom�ne�ti: prof. Thoma Ionescu, Ioan B�l�cescu �i Ernest Juvara!, cu doctorat de specialitate din 1925 �i cu specializare �n Fran�a, la celebrul Spital-Sanatoriu de la Berk-ner-Mer, �i la Lysin, �n Elve�ia: �AICI, PE LITORAL, AM TOTUL, PENTRU SPECIALIZAREA MEA: MAREA, VERDEA�A, AERUL, SOARELE �I, �N SPECIAL, SPITALUL!�
Da, dar nu-l avea, slav� Domnului, pe-alde �tia: Ponta, Nicol�escu, Constantinescu, Uselescu�
P.S. (RE)Public�m, ca o util� �addenda� la acest PRIM material asupra importantului subiect, singura pozi�ie politic� oficial�, a unui parlamentar const�n�ean, �mpotriva porc�riei care se comite, aproape tiptil �i cu perversitate maxim�, la Eforie Sud. Este vorba despre scrisoarea trimis�, �n prima parte a lunii august a.c., de c�tre deputatul const�n�ean D�nu� Cule�u, reprezent�nd Partidul For�ei Civice, ministrului de resort, Eugen Nicol�escu.
��n calitate de deputat ales �n circumscrip�ia electoral� nr. 14 Constan�a aduc �n aten�ia dumneavoastr� situa�ia Spitalului de Ortopedie Traumatologie �i Recuperare Medical� Eforie Sud �n vederea lu�rii unor m�suri imediate pentru a da dovad� societ��ii rom�ne�ti c� am �nceput s� ne �ns�n�to�im, a�a cum bine spune colectivul medical al acestei unit��i sanitare care �i pune toate speran�ele pentru salvarea spitalului �n noi, cei care putem face ceva pentru ca Rom�nia s� fie o �ar� european� s�n�toas�
�n scrisoare, deputatul const�n�ean �l avertizeaz� pe ministrul Eugen Nicolaescu c� reorganizarea SOTRM, ca simpl� �sec�ie exterioar� a Spitalului Clinic Jude�ean de Urgen�� Constan�a, nu are ca scop eficientizarea actului medical, ci, mai degrab�, acapararea valoarii patrimoniale pe care o de�ine acest spital:
�Nu cred c� este cazul s� v� fac un istoric detaliat al spitalului, dar consider absolut necesar s� v� solicit o analiz� profund� asupra situa�iei actuale, av�nd �n vedere urm�toarele: �n anul 2004 terenurile (11 hectare - parc natural �n apropierea falezei) �i cl�dirile aferente SOTRM au fost trecute �n domeniul public al jude�ului Constan�a �i �n administrarea Consiliului Jude�ean Constan�a. �n anul 2010, Consiliul Jude�ean Constan�a a preluat �i managementul institu�iei. A fost �nfiin�at un consiliu de administra�ie format din cinci membri �i pe data de 31 ianuarie 2013 se aprob�, �ntr-o �edin�� a CJ Constan�a, DESFIIN�AREA spitalului, pentru ca ulterior, s� fie vorba de o �reorganizare�. Dincolo de interesele politice �i imobiliare ale zonei, v� solicit s� dispune�i un audit la nivelul spitalului �i s� dispune�i, �n consecin��, pentru restabilirea situa�iei anterioare anului 2004", se mai spune �n documentul transmis ministrului S�n�t��ii, Eugen Nicol�escu.
Printre altele, deputatul For�ei Civice, D�nu� Cule�u, men�ioneaz� �i c� spitalul este o unitate care beneficiaz� de personal de specialitate calificat la cele mai �nalte standarde na�ionale, are o tradi�ie cum pu�ine unit��i sanitare din Rom�nia au �i deserve�te nu numai pacien�i de la nivelul jude�ului Constan�a, ci, prin pozi�ionarea sa la ��rmul M�rii Negre, trateaz� �i recupereaz� afec�iuni ale pacien�ilor din �ntreaga �ar�.
�Consider c� prin reorganizarea sa ca simpl� sec�ie a Spitalului Clinic Jude�ean de Urgen�� Constan�a, SOTRM �i va pierde func�ia sa principal�. V-a� avertiza, domnule ministru, c� reorganizarea SOTRM nu are ca scop eficientizarea actului medical, ci, mai degrab�, valoarea patrimonial� pe care o de�ine acest spital de tradi�ie. Fa�� de cele prezentate, v� rog, domnule ministru, s� ne comunica�i urm�toarele:
�n condi�iile �n care CJ Constan�a nu revine asupra hot�r�rii de consiliu, ave�i �n vedere preluarea SOTRM de la autorit��ile administra�iei publice locale la Ministerul S�n�t��ii?�, �ntreab� deputatul F. C. D�nu� Cule�u.
La finalul documentului, parlamentarul const�n�ean solicit� ministrului Eugen Nicolaescu un r�spuns, at�t �n scris c�t �i oral, public.

Femme_Politique

246 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2013, ora 10:05

Nicolaescu: "Basescu este bolnav psihic"

-- Ministrul Sanatatii, liberalul Eugen Nicolaescu (PNL), l-a
diagnosticat sambata pe presedintele Basescu spunand ca
acesta "sufera de mai multe boli care intra in categoria bolilor
psihice".

Intrebat despre criticile recente ale sefului statului in privinta
situatiei din sanatate, ministrul a spus ca acest lucru se intampla
de doi ani, dar ca "presedintele minte cum ii place sa minta de
fiecare data". "Daca ar avea bun simt si responsabilitate pentru
cetateni, presedintele ar trebui sa vorbeasca cu mai multa
prudenta", a declarat ministrul. Nicolaescu a sustinut ca
presedintele "este inconjurat de slugi care nu au curajul sa ii
spuna ce se intampla in tara", nominalizandu- i pe presedintele PD,
Emil Boc, si pe cel al PLD, Theodor Stolojan. In ceea ce priveste
repunerea in functii a unor manageri de spitale, Nicolaescu a
spus: "Justitia pe care Traian Basescu si Monica Macovei au facut-o
asa performanta pune inapoi manageri de spital care pericliteaza
viata bolnavului". Ministrul a adaugat ca, pentru el, medicul Sorin
Oprescu "este un personaj malefic". Nicolaescu a mai spus ca Basescu
nu a terminat nimic din ceea ce a inceput cand era primar general al
Capitalei, iar el, ca ministru, ii invata pe oameni, cand sunt
muscati de cainii vagabonzi in Bucuresti, sa il dea in judecata, iar
pe directorii de spitale la fel, sa ii ceara bani. (R.G.)

////////////

pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Postat pe: 7 Septembrie 2013, ora 20:11

Ce mai plingeti de mila terenului di Eforie sud ....
-Citi marinari romani au ramas pe drumuri ?
-Poate mai plingeti pe la portile cotrocenistului ?
-Nu avem locuri de munca / Somaju este in crestere /
Plinge nea cotroceanu de la Valu Traian de rupea girla/
-Pe zi ce trece vedem adevarata fata a individului cocotat in scaunul prezidential /pentru mnealui minciuna si interesul personal au devenit politica de stat /

Dede_for_ever

271 mesaje
Oras: Cernavoda

Postat pe: 9 Septembrie 2013, ora 17:50

Antonescu si onoarea.

Dl Crin Antonescu a semnat in 2009 �Declaratia de la Praga�. S-a jurat, in repetate randuri, ca este un adversar al dictaturii comuniste. Aceasta dictatura n-ar fi putut functiona fara Securitate. Securitatea, condusa de ofiterii �indrumati� de partid, se baza pe informatori (colaboratori platiti sau neplatiti). Dl Voiculescu a fost colaborator al Securitatii (poate si mai mult). Reiese acum ca dl Antonescu a semnat �Declaratia� dar refuza sa actioneze in spiritul ei. Cu alte cuvinte, isi incalca propria semnatura.Si cand ne gandim cu cata ura a exclus din PNL pe doamna Musca.

PD-L-ISTI SUNTETI MULTI SI AVETI DREPTATE!
.

pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Postat pe: 10 Septembrie 2013, ora 19:42

De la: Dede_for_ever, la data 2013-09-09 17:50:53

Antonescu si onoarea.

Dl Crin Antonescu a semnat in 2009 �Declaratia de la Praga�. S-a jurat, in repetate randuri, ca este un adversar al dictaturii comuniste. Aceasta dictatura n-ar fi putut functiona fara Securitate. Securitatea, condusa de ofiterii �indrumati� de partid, se baza pe informatori (colaboratori platiti sau neplatiti). Dl Voiculescu a fost colaborator al Securitatii (poate si mai mult). Reiese acum ca dl Antonescu a semnat �Declaratia� dar refuza sa actioneze in spiritul ei. Cu alte cuvinte, isi incalca propria semnatura.Si cand ne gandim cu cata ura a exclus din PNL pe doamna Musca.

PD-L-ISTI SUNTETI MULTI SI AVETI DREPTATE!

Da presedintele ?
Cinstit nevoie mare /

vasileseitin

82 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 11 Septembrie 2013, ora 15:29

Femme_Politique

246 mesaje

Postat pe: 12 Septembrie 2013, ora 20:14

Si se potriveau acei boieri dupa cum cuvantul spune:magariu raiosu,gaseste copaciul scortosu
Promotorii retelei de interese oligarhice, s-au impus treptat pana la conditia de a dicta in Romania,scopul fiind puterea financiara si subordonarea financiara a acestui nefericit popor roman. In acest fel, PNL a devenit tot mai mult un instrument in dinamica afacerilor personale,care sa recompenseze pe sustinatorii financiari. Din acest motiv,Stolojan si Stoica au lansat solemn PRINCIPIUL OLIGARHIC din PNL,ca maniera de a face acum politica, iar lupta antioligarhica a devenit singura maniera de a salva partidul si ideologia liberala de la anihilare. Orice alta directie doctrinara,nu are pana la urma mare relevanta daca nu limiteaza sau desfiinteaza intrusiunea oligarhica. Dl.Voiculescu sprijinitorul neconditionat al oligarhiei isi propaga mirosul in intraeaga Romanie.Actuala alianta ,care conduce Tara apare tot mai antireformista. Pe buna dreptate alianta antireformista din parlament refuza a discuta acele teme care ar ingradi pozitia grupului oligarhic. Miza razboiului liberalo-liberal este enorma: autonomia sferei publice in raport cu imperiul oligarhic.

pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Postat pe: 13 Septembrie 2013, ora 19:57

-Iar ne intoarcem la aceeasi prosteala . Cu ce sint mai buni ceilalti oligarhi ?
-Daca tii palma se poate sa ramii cu ea gaurita /

poate trebuie sa incepem din nou cu alegerile presedintelui / poate trebuie sa incepem cu darimarea micilor buticuri din Buc. Acum este momentul sa vorbim de prosteala de marire a TVA la 24 A%.cea mai proasta dintre masurile luate de Basescu cind era el alfa si omega . cind se credea salvatorul si groparu romanilor /

Pagini: << 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului PRESEDINTELE BASESCU:DRUMUL CU SPINI AL UNUI MARE REFORMATOR
Mergi la: