Info
x
Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
|
Fosta membra 9am.ro 1478 mesaje Membru din: 30/03/2011 Oras: Galati |
Postat pe: 4 August 2011, ora 20:23
Ce faci ingrid ca , mi-ai deocheat ascultatorii, ... asta ... cititorii. vad cu nu prea sua inghesuit in aprecieri, dar poate u si avut motive...Nu-mi vine nici o idee cum sa fac inceputul . Asa ca nu-i condamn nici pe cei care au scris pentru prioma data, ca bietii de ei nici ei nu stiau, ce sa mai zica. Inceputul e greu. Teoria japonezului ala, Michio Kaku, cu universuri paralele nu prea sta in picioare. Poi si pe alea cine le-a facut? Cine a facut pe cine. O mare si grea intrebare. ma tem ca la intrebarea asta nimeni nu v-a raspunde vreodata. Mare minune!. Eu din contra as spune ca acolo la galaxia noastra unde , este acel `vartej` care seaman cu un anafor de pe Dunare, acolo unde materia sau stele sau alti sori, care se apropie unele de altele si se misca in mod comtinuu, este asemanator ca o palnie, care poate continua pe partea cealalata tot cu o palnie, unde materia se indeparteaza de centrul palniei ceea ce duce la expansiunea materiei, E ca si cum as uni doua conuri varf la varf , si conul care e deasupra ar fi galaxia noastra. Si ce este dedesupt ar fi celalalt univers paralel, unde ar mai putea fi o noua sau alta lume, sau universuri...oricum faptul ca toate se misca si se departeaza constant unele de altele face sa credem ca ` cineva ` le-ar fi aruncat` Ca degeaba nu au plecat de nebune sa hoinareasca prin galaxie. Sau chiar poate, sau `auto aruncat`. Dar de ce? si din ce cauza? Aceasta e intrebarea cum a zis si Shakespeare. ` To be or not to be`...
|
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 August 2011, ora 20:33
De la: Marin56, la data 2011-07-29 11:38:20Azi pe cand ma duceam sa platesc telefonul , pe o banca la umbra statea o femeie mai in varsta, care povestea la doua nepotele cred, cam de 2-3 ani o poveste, in care erau implicati niste baieti. : `` S fate se duse la niste baieti ca sa se joace cu ei. Dar mama ei o opreste zicand: NU te duce ca baietii sunt foarte obraznici. `` Acum ma intreb : De ce in toate povestile cu baietei, intotdeauna ei trbuie sa fie neaparat, cei mai obraznic? Ca doar eu am fost cuminte... cEL mai cuminte... In viziunea mea... Si eu eram cuminte de tot ..si-mi tragea mama niste paruieli, alternate cu snopeli
Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
Fosta membra 9am.ro 1431 mesaje Membru din: 26/03/2011 Oras: Sinaia |
Postat pe: 4 August 2011, ora 20:37
De la: Ingrid, la data 2011-08-04 20:33:18De la: Marin56, la data 2011-07-29 11:38:20Azi pe cand ma duceam sa platesc telefonul , pe o banca la umbra statea o femeie mai in varsta, care povestea la doua nepotele cred, cam de 2-3 ani o poveste, in care erau implicati niste baieti. : `` S fate se duse la niste baieti ca sa se joace cu ei. Dar mama ei o opreste zicand: NU te duce ca baietii sunt foarte obraznici. `` Acum ma intreb : De ce in toate povestile cu baietei, intotdeauna ei trbuie sa fie neaparat, cei mai obraznic? Ca doar eu am fost cuminte... cEL mai cuminte... In viziunea mea... Aveai si tu o vina , erai cu....... minte
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Tramp 9944 mesaje Membru din: 16/08/2010 |
Postat pe: 5 August 2011, ora 12:44
De la: Marin56, la data 2011-08-04 09:15:55Stai sa vezi dupa ce oi povesti Biblia dupa versiunea mea.... Biblia,anului 2000????
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 12:47
De la: Ingrid, la data 2011-08-04 20:33:18De la: Marin56, la data 2011-07-29 11:38:20Azi pe cand ma duceam sa platesc telefonul , pe o banca la umbra statea o femeie mai in varsta, care povestea la doua nepotele cred, cam de 2-3 ani o poveste, in care erau implicati niste baieti. : `` S fate se duse la niste baieti ca sa se joace cu ei. Dar mama ei o opreste zicand: NU te duce ca baietii sunt foarte obraznici. `` Acum ma intreb : De ce in toate povestile cu baietei, intotdeauna ei trbuie sa fie neaparat, cei mai obraznic? Ca doar eu am fost cuminte... cEL mai cuminte... In viziunea mea... acelea,erau,drepturile copilului! Acum sunt total interzise,aceste drepturi .................!
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 17:44
Apocalipsa a fost prezisa de-a lungul timpului de nenumarate ori. Poate suna ciudat, dar sfarsitul lumii a fost prezis inca de la inceputurile ei. Ultima previziune insa, se bazeaza pe dovezi clare, fenomene ce au loc in prezent si care, interpretate prin legile fizicii cunoscute de oameni, arata ca apocalipsa va veni in anul 2012.
Citeste si articolul, Anul 2012 - teorii, supozitii, previziuni privind Apocalipsa - despre dovezile istorice, argumentele stiintifice si explicatiile logice aflate la baza acestei previziuni, aspecte care castiga din ce in ce mai multi adepti pe zi ce trece. Odata cu anul 90, cand papa Saint Clement I a prorocit ca sfarsitul lumii se putea intampla in orice moment, previziunile cu privire la apocalipsa au continuat sa apara: - in secolul al II lea profetii credeau ca Iisus se va intoarce in timpul vietii lor; - in anul 365 Hillary de Poitiers a anuntat sfarsitul lumii, iar un student de-al sau a continuat previziunea, convins fiind ca apocalipsa va avea loc dupa anul 400; - in anul 500 s-a creat o adevarata panica atunci cand Hippolytus si Sextus Julius Africanus au prezis Armagedonul; - in anul 1000, la implinirea unei cifre rotunde de la nasterea lui Iisus, credinciosii alaturi de oamenii de stiinta erau convinsi ca lumea se va sfarsi. Eclipsele solare si alinierea planetelor le-au folosit drept semne. Multi oameni si-au vandut atunci averile, au trecut la crestinism si au asteptat tematori ziua de apoi. Se spune ca in momentul in care orologiul a batut ora 12, la culmea dintre ani, mai multe persoane au murit de frica, in urma unui stop cardiac; - in 1284, Papa Inocent al III lea a anuntat apocalipsa. El a ajuns sa creada ca acela era momentul sfarsitului in urma unui calcul care a constat in adunarea numarului 666 la anul in care a fost descoperit Islamul; - ciuma din 1346 a fost vazuta de multi ca un inceput al sfarsitului. De fapt, cauza acestei groaznice boli era lipsa pisicilor, care erau considerate vrajitoare si omorate de crestinii tematori. Astfel numarul sobolanilor a crescut alarmant, raspandind ciuma; - in 1554, se credea ca va avea loc sfarsitul lumii datorita inundatiilor; - incepand cu anul 1843, mai multi fondatori de miscari religioase au prezis date exacte pentru apocalipsa, ajutati de descrierile biblice sau revelatii. Faptul ca profetiile lor dadeau gres nu i-a descurajat sa prezica din nou; - Piazzi Smyth, fondatorul piramidologiei, credea ca piramidele ascund mari secrete si ca o noua era avea sa inceapa in 1960; - David Berg, fondatorul gruparii `Copiii Domnului` cunoscut sub numele de Moses David, sustinea in 1970 ca o cometa va distruge Statele Unite; - dupa mai multe prorociri pentru anii 1988, 1990 sau 2000 care nu s-au adeverit, in 1992 pastorul coreean Lee Jang Lim a chemat 140000 de credinciosi la miezul noptii, in data de 28 octombrie, sub pretextul ca Iisus ii va salva de Armagedon. Peste 100000 de oameni s-au prezentat la 200 de biserici fundamentaliste, iar altii s-au sinucis; In 1994 se incepe constructia acceleratorului de la Geneva. In 1996 a acceleratorului propiuzis. In 2008 are loc o avarie si acceleratorul este oprit. De asemenea se vehicula ideea ca acceleratorul va produce o `gaura neagra` si tot ce e viata pe pamant v-a fi absorbita in ea. - 27 noiembrie 1997 a fost considerata ziua in care Pamantul va fi atacat de extraterestrii, iar oamenii transformati in sclavii lor; - iulie 1999, in New York se avariaza un accelerator relativ de ioni grei; in urma incidentului apar teorii conform carora se va deschide o gaura neagra care va absorbi Pamantul; - anul 2000 a determinat aparitia altor prevestiri: reintoarcerea lui Iisus, pieirea lumii sub ape, nasterea Antihristului, declansarea celui de-al III lea razboi mondial. Declansarea virsusului Y2k in noaptea revelionului 2000 a fost asociata cu apocalipsa. Previziunile pentru anul 2000 au starnit mai multa panica decat oricand. Pentru o imagine a ceea ce se intampla in lume datorita acestor prevestiri amintim mormonii, care si-au retras copiii din scoli pentrua-i avea aproape in momentul apocalipsei. Cu toate ca lumea a devenit mai sceptica in fata unor prorociri asemanatoare dupa anul 2000, unii oamenii inca se mai lasa convinsi de scenarii cu invazii extraterestre si dezastre naturale. Peste 46 de ipoteze privind sfarsitul lumii in perioada 2007 - 2010 au luat nastere pana in prezent. Unii cred ca sfarsitul v-a veni in oct 2011 cand apropierea de Pamant a cometei Evelin Dintre toate, previziunea privind sfarsitul lumii in anul 2012 este cea mai plauzibila. Se pare ca tot mai multe argumente converg spre concluzia ca in acel an ceva cu totul surprinzator si inimaginabil se va petrece cu Pamantul. Daca aceasta va insemna sfarsitul lumii sau inceputul unei noi etape pentru planeta, cum ar fi trecerea intr-o alta dimensiune, ramane de vazut. Bine ca avalansa previziunilor nu s-au oprit aici , ci ele au continuat prin as creea si un nivel de siguranta. Unii spun ca sfarsitul va veni 2068 altii mai devreme. Cate bordeie atatea obiceiuri. Numai sa se intample odata! Anul asta a fost plin de previziuni care sau dovedit a fi false. A mai ramas August , septembrie , octombrie, noiembrie si Decembrie. Oare cati ani o sa mai treaca pana cand adevarata lor profesie sa se adevereasca? Probabil ca odata si odata se v-a adeveri ceva , dar atunci nimeni nu v-=a mai putea sa zica : `` Ei ati vazut ca s-a intamplat pana la urma?`` ....Dar cui ii mai foloseste stirea? Oare toate aceste previziuni nu erau oare rodul nestintei lor, care puneau mai presus faptele viitoare decat cele prezente? Sau omenirea s-a cam saturat de viata. Si isi vor sfarsitul mai repede. Cred ca aici `creatorul nostru` a gresit` ca nu a prevazut ca sa ne adauge la ADN si speranta de viata. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 August 2011, ora 10:46
Tu de unde le mai scoti , Cami ! Ca in afara de Hitler restul cam seamana cu realitatea...
|
Fosta membra 9am.ro 1142 mesaje Membru din: 16/05/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 7 August 2011, ora 12:10
De la: Marin56, la data 2011-08-03 22:07:04POI ATUNCI SA NE IMAGINAM CA MANCAM SI CA NE SATURAM , SA NE IMAGINAM CA PLATIM DARILE ,IAR STATUL SA-SI IMAGINEZE CA LE-AU PRIMIT... Statul nu poate sa-si imagineze ..e doar o notiune inventata(?imaginata) de noi.. Dar de ce esti asa suparat ? "...�n fapt� lumea-i visul sufletului nostru. Nu exist� nici timp, nici spa�iu � ele sunt numai �n sufletul nostru. Trecut �i viitor e �n sufletul meu, ca p�durea �ntr-un s�mbure de ghind�, �i infinitul asemenea, ca reflectarea cerului �nstelat �ntr-un strop de rou�. Dac� am afla misterul prin care s� ne punem �n leg�tur� cu aceste dou� ordini de lucruri care sunt ascunse �n noi, mister pe care l-au posedat poate magii egipteni �i asirieni, atuncea �n ad�ncurile sufletului cobor�ndu-ne, am putea tr�i aievea �n trecut �i am putea locui lumea stelelor �i a soarelui. P�cat c� �tiin�a necroman�iei �i acea a astrologiei s-au pierdut -cine �tie c�te mistere ne-ar fi descoperit �n aceast� privin��! Dac� lumea este un vis � de ce n-am putea s� coordon�m �irul fenomenelor sale cum voim noi? Nu e adev�rat c� exist� un trecut � consecutivitatea e �n cugetarea noastr� � cauzele fenomenelor, consecutive pentru noi, acelea�i �ntotdeauna, exist� �i lucreaz� simultan. S� tr�iesc �n vremea lui Mircea cel Mare sau a lui Alexandru cel Bun � este oare absolut imposibil? Un punct matematic se pierde-n nem�rginirea dispozi�iunii lui, o clip� de timp �n �mp�r�ibilitatea sa infinitezimal�, care nu �nceteaz� �n veci. �n aceste atome de spa�iu �i timp, c�t infinit! Dac-a� putea �i eu s� m� pierd �n infinitatea sufletului meu p�n' �n acea faz� a emana�iunii lui care se nume�te epoca lui Alexandru cel Bun de exemplu... �i cu toate acestea..." (M. Eminescu- Sarmanul Dionis ) P.S. ..un alt raspuns la " holograma "... Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 7 August 2011, ora 12:28
De la: nastasemihail, la data 2011-08-04 01:22:17Asta cu faptul ca lumea asta e o iluzie, o spun toti initiatii, yoghinii, de mii de ani. respectivii or fi intins coarda prea tare si li s-a rupt cordonul (ala argintiu) ... sau poate ca au baut prea mult mercur P.S. ʇıɯnןƃ ɯɐ ɐɔ zǝzıɔǝɹd ɐs uıʇ
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 August 2011, ora 02:17
De la: oLady, la data 2011-08-07 12:28:42De la: nastasemihail, la data 2011-08-04 01:22:17Asta cu faptul ca lumea asta e o iluzie, o spun toti initiatii, yoghinii, de mii de ani. Era o lipsa de concentrare. Este si un monument inchinat unuia din aceste personaje, sau a celor din experimentul Philadelphia. Si acolo tot in ....pereti. Dar sa trecem la ceva mai pozitiv si mai vesel. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 8 August 2011, ora 14:48
De la: nastasemihail, la data 2011-08-08 02:17:58De la: oLady, la data 2011-08-07 12:28:42De la: nastasemihail, la data 2011-08-04 01:22:17Asta cu faptul ca lumea asta e o iluzie, o spun toti initiatii, yoghinii, de mii de ani. ..ce monument ? Unii spun ca e o fictiune experimentul Philadelphia . Oricum ar fi , teleportarea nu a fost facuta prin vointa oamenilor ci cu ajutorul unei tehnologii . Asa ca , oricat de mult s-ar fi concentrat marinarii aia , nu puteau evita peretii ...puteau ?
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 August 2011, ora 15:02
De la: oLady, la data 2011-08-07 12:10:22De la: Marin56, la data 2011-08-03 22:07:04POI ATUNCI SA NE IMAGINAM CA MANCAM SI CA NE SATURAM , SA NE IMAGINAM CA PLATIM DARILE ,IAR STATUL SA-SI IMAGINEZE CA LE-AU PRIMIT... pai, nu putem interveni in acest vis si sa-l modificam, deorece nu noi avem visul ....noi suntem personajele din vis si nicicind un personaj nu a putu interveni si modifica vrerea autorului visului ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 9 August 2011, ora 00:39
De la: gabigabi, la data 2011-08-08 15:02:44De la: oLady, la data 2011-08-07 12:10:22De la: Marin56, la data 2011-08-03 22:07:04POI ATUNCI SA NE IMAGINAM CA MANCAM SI CA NE SATURAM , SA NE IMAGINAM CA PLATIM DARILE ,IAR STATUL SA-SI IMAGINEZE CA LE-AU PRIMIT... Visul poate de fapt e un vis....al creierului.Poate incearca sa comunice cu noi dar nu reuseste.Se foloseste de gandurile noastre primitive si de ceea ce intelegem noi din ceea ce ne inconjoara. Cred ca lui ii vine greu sa se inteleaga cu noi ,el s-a "specializat" prea mult, nu-si permite sa greseasca.......uneori insa mai si greseste.......si atunci noi plecam in alta lume ,in lumea din care am venit......adica nicaieri Eu cred ca totul e in plina evolutie,se incearca ceva ....ceva ce noi nu intelegem....sau ceva ce poate nu ni se permite sa intelegem. Daca noi am sti sa facem ce face creierul ,ne-am face poate rau ,singuri....poate daca am sti totul despre univers...l-am distruge ....asa ca poate e mai bine asa...sa fim crestini
|
Postat pe: 9 August 2011, ora 17:19
Poate nu avem voie sa facem multe lucruri , dar noi suntem incapatinati,. Vrem sa stim pe toate sa vedem pe toate si sa face si rau. La asta nu ne intrece nimeni. Poate nu degeaba cineva a spus: `` Nu cerceta aceste legi , ca esti nebun de le intelegi`` Acum depinde din ce unghi privesti problema...Eu cand eram mai mic, cam in perioada IV, nu reuseam sa invat o lectie la istorie. Cat m-am chinuit , cat s-au chinuit mama si tata mai mult sau mai putin ortodox, nu am reusit sa o invat si pace. Era 23 noaptea si a doua zi invatam dimineata. Iar dupa ce m-am sculat , cand mama m-a intrebat: ` Stii lectia?` Eu de colo : ` Da!`! Si i-am spus-o la perfectie ca in carte. Dupa ce m-a `laudat,` am repetat aceeasi faza cu invatatoarea care s-a mirat foarte tare.... si mi=-a pus nota mare. Deci creierul cand este prea aglomerat se mai blocheaza....Iar in timpul somnului acesta se regleaza....
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 August 2011, ora 17:38
De la: _KARPOV, la data 2011-08-09 00:39:48De la: gabigabi, la data 2011-08-08 15:02:44De la: oLady, la data 2011-08-07 12:10:22De la: Marin56, la data 2011-08-03 22:07:04POI ATUNCI SA NE IMAGINAM CA MANCAM SI CA NE SATURAM , SA NE IMAGINAM CA PLATIM DARILE ,IAR STATUL SA-SI IMAGINEZE CA LE-AU PRIMIT... pai, e clar ca Cineva incearca sa ne spuna ceva prin vis ,care face legatura intre mica noastra constiinta si Constiinta Universala ! ....si, DA, l-am putea distruge, ceea ce se si cam intimpla....oricum ecosistemul planetar l-am dat peste cap cu pretentia Stiintei de a se crede Dumnezeu si a " imblinzi" Natura , supunind-o ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 August 2011, ora 12:46
GENEZA DUPA MINE....
INCEPUTUL Facerea lumii. De mult , tare de mult ...ca multa vreme a trecut. Cu multe miliarde si miliarde de ani in urma , pe intinderea nesfarsita a universului , intr-un intuneric de nepatruns , hoinarea o imensa nava intergalactica, mare cat un oras. Si mare minune la acea nava. Ca era acoperita cu o cupola mare si stralucitoare. Afara era intuneric de nepatruns. Il taiai cu cutitul. Dar in interiorul acelei nave era lumina si viata. Si cum spuneam acea nava mare cat un oras, cutreiera prin universul infinit. Sub cupola era o lumina alba - albastra , ce venea prin cupola transparenta, de la un corp mare si stralucitor, ce era parca legata de ea, si se deplasa odata cu nava. Pe nava, care inchipuia si multe asezari , brazdate de ape munti si pajisti inflorite, unde erau multi copaci pe malul unor rauri, se mai afla si o incapere uriasa in care era foarte multa miscare. Fiecare avea rolul si postul sau bine determinat. Multi dintre ei erau roboti. Dar si multi dintre ei erau si fiinte inteligente. Un individ cu barba si par alb, statea incruntat in fata unui pupitru, scrutand imensitatea neagra , din fata lui. Nu se zarea nici o lumina. Nici macar o lumina cat un varf de ac. Totul era invaluit intr-un intuneric de nepatruns. Acel individ, isi arunca ochii de la un monitor la altul , sperand intr-o minune , care numai venea. De unde venea acea nava, cat cutreierase, si unde se ducea , nu putem spune. - De cat timp hoinarim pe aici, i se adresa batranul , catre un individ ce avea alura de comandant. - De 8 miliarde de ani....Si pana acu nu am gasit nici o urma de viata... - Da ! Asa e! Cred ca ar fi timpul sa creez si pe aici niste universuri locuite care sa aiba viata. Universul e pustiu fara viata. Si nu are nici o noima. - Da asa e! Oare al catelea univers il mai faci , Doamne? Zise comnadantul - Atatea cat v-a fi nevoie pana ma voi plictisi. Ca timp am berechet. - Da, cu timpul stam bine... Fata de alte universuri?... Si ce propui Doamne? - Poi sa incepem sa creem si aici viata. Aduna pe toti in sala de consiuliu, sa �i punem la curent cu ceea ce se va intampla de acu incolo.... - Sigur... Comnadantul apasa pe niste butoane si ii puse in legatura pe toti cu tot ce trebuia sa faca. Dorinta lui Dumnezeu trebuia implinita. Ca unul era... Ce mai in colo ...Avea vechime in a face viata si multe universuri unde viata predomina. Uitase-si sa va spun ca pe acel Individ cu parul alb si barba mare si tot alba , il chema Dumnezeu. Asa ii spuneau toti. Dupa cateva minute toti , mai putin cei care pilotau nava sau aveau treaba, se adunara in sala mare a consiliului. Cand se stransera cu totii Dumnezeu le aduse la cunostinta despre dorinta lui de a face si in acea zona un cuib de viata. Toti se aratara increzatori in vorba Creatorului, numai cativa mai comentara , dar mai mult pentru ei. - Ce este ? De ce nu sunteti cu totii multumiti, ii intreba Dumnezeu, citindu-le gandurile. - Poi Doamne, a trecut atatea miliarde si miliarde de ani , in care te-ai straduit sa lasi un loc de buna ziua, si nu ai primit inca de nicaieri nici o multumire... - Mie nu-mi trebuie multumire de la nimeni. Cea mai mare multumire a mea, e sa fiu eu multumit si ei... - Poi sa ne pregatim, si sa incepem, dara.... Dupa sedinta, toti se refugiara la locurile lor. Nu era timp de ragaz. Voia Domnului trebuia inplinita. Fiecare se pozitionara in fata a cate un aparat si un ecran. La mijlocul salii de comanda era pozitionat un alt ecran urias. Pe el isi concentra Dumnezeu acu , atentia. Incepea popularea universului...Dupa multe date si calcule pe care le primea de la diversi colaboratori, Dumnezeu le urmari si multumit li se adresa: - Incepeti prima faza... La �nceput, Dumnezeu a f�cut cerurile �i p�m�ntul. Lumina. Si deodata, se vazu pe marele ecran cum zbura spre neant , o minge mare de foc galben �portocalie , care se pierdu imediat in intuneric. Numai pe ecran se mai vedea, urmarindu-i drumul. Gigantul ecran , se imparti in 16 sectoare pe care aparea acea minge de foc, si cu cat se departa mai mult , se muta pe cate un alt ecran , nescapand-o din atentie. - Sa fie lumina , a zis Dumnezeu , acesta sa fie Soarele care va da viata pe mai departe. Cand Soarele se departa suficient de mult in abisul intunecat, Dumnezeu, privind coordonatele afisate pe un alt ecran, zise mutumit: - Gata , trimiteti un camp magnetic si stabilizati Soarele. Acolo e locul lui. Si tare se mai bucura Dumnezeu cand vazu ca incepe sa se mai lumineze cate putin Universul. - Treceti la faza a II-a! Dupa ce urmarira iar alte coordonate si calculele iesira bine, de sub puntea navei iesira cu viteza , alte 4 mingi de foc, colorate in patru culori diferite. Una era rosie, a doua galbena, a treia verde , si ultima albastra. Cele patru mingi de foc colorate , plecara si ele intr-o viteza mebuna spre Soare. In acest timp si ele erau monotorizate cu precizie, de cei de acolo. Cand cele patru mingi de foc se apropiara destul de mult de Soare, Dumnezeu a facut un semn , si un impuls energetic trimis catre ele, facura ca ele sa explodeze, aruncand in neant materie, nori de gaze si materie solida. Si astfel aparura alte 10 planete, care datorita campului trimis in spatiu, incepura sa se roteasca in jurul Soarelui, pe o traiectorie eliptica , la distante diferite de el. Urmarind cordonatele lor, Dumnezeu alese o planeta mica , a treia de la Soare, si care la inceput nu promitea prea multe, si zise: Acesta sa fie Pamantul . Am facut Soarele, deci este lumina, am facut si Pamantul. Si asa a fost. Universul incepea sa prinda forma. Dar mai era inca mult de treaba. Dar Dumnezeu a vazut ca P�m�ntul era pustiu �i gol. Dumnezeu a zis: �S� fie lumin�!� �i a fost lumin�. Si Pamantul incepu sa se roteasca in continuare in jurul axei ceea ce a dat nastere la lumina si la noapate. Si Pamantul se rotea in continuare si uniform timp de 24 de ore, alternand ziua cu noaptea. Dumnezeu a v�zut c� lumina era bun�; �i Dumnezeu a desp�r�it lumina de �ntuneric. Dumnezeu a numit lumina zi, iar �ntunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o sear�, �i apoi a fost o diminea��: aceasta a fost ziua �nt�i. Cerul. Dumnezeu a zis: - S� fie o �ntindere �ntre ape, �i ea s� despart� apele de ape. Iar ceilalti nu i-au iesit din vorba. Au facut cum a zis el. A mai trimis alta sfera luminoasa, care s-a apropiat de Pamant, si apoi la o anumita distanta de el, a explodat, si a inceput sa ploua continuu 7 zile si 7 nopti. Pana cand pe pamant era numai ape. �i Dumnezeu a f�cut �ntinderea, �i ea a desp�r�it apele care sunt dedesubtul �ntinderii de apele care sunt deasupra �ntinderii. Aceasta a fost atmosfera si stratul de ozon. �i a�a a fost. Dumnezeu a numit �ntinderea cer. Astfel, a fost o sear�, �i apoi a fost o diminea��: aceasta a fost ziua a doua. P�m�ntul. Dumnezeu a zis: �S� se str�ng� la un loc apele care sunt dedesubtul cerului �i s� se arate uscatul!� �i a�a a fost. A aparut un singur continent de sub ape. Si el era cam o treime din suprafata despartita de ape. Dumnezeu a numit uscatul p�m�nt, iar gr�mada de ape a numit-o m�ri si oceane. Dumnezeu a v�zut c� lucrul acesta era bun. Dupa asta Dumnezeu a poruncit ca sa se pregateasca capsulele cu seminte de plante, flori si celule de vietati unicelulare. Le-a inchis intr-un container si le-a azvarlit si pe ele in univers catre pamant . In drumul lor o parte din capsule s-au deschis imprastiind din acele semintii si prin cosmos. Cand o alta parte din ele au ajuns si pe pamant , acestea fiind programate sa se deschida, iar ele sau deschis si au invadat tot pamantul cu ele. Asa a pus baza vietii pe Pamant. Au trebuit sa treaca miliarde si milioane de ani , ca acestea sa prinda rod., si sa se dezvolte tot mai mult. Apoi Dumnezeu a zis: �S� dea p�m�ntul verdea��, iarb� cu s�m�n��, pomi roditori, care s� fac� rod dup� soiul lor �i care s� aib� �n ei s�m�n�a lor pe p�m�nt.� �i a�a a fost. Mai tarziu P�m�ntul a dat verdea��, iarb� cu s�m�n�� dup� soiul ei �i pomi care fac rod �i care �i au s�m�n�a �n ei, dup� soiul lor. Dumnezeu a v�zut c� lucrul acesta era bun. Astfel, a fost o sear�, �i apoi a fost o diminea��: aceasta a fost ziua a treia. Soarele, luna , stelele si alte Galaxi. Dumnezeu a zis: �S� fie ni�te lumin�tori �n �ntinderea cerului, ca s� despart� ziua de noapte; ei s� fie ni�te semne care s� arate vremurile, zilele �i anii; Si s� se slujeasc� de lumin�tori �n �ntinderea cerului, ca s� lumineze p�m�ntul.� �i a�a a fost. |
|
Postat pe: 12 August 2011, ora 12:47
Dar cum Soarele impreuna cu cele 10 planete inclusiv Pamantul, erau singure in univers , Dumnezeu s-a gandit ca ar fi bine sa mai faca si alti sori si stele si alte lumi asemanatoare. Asa a luat nastere si Galaxia noastra , care acum se cheama ` Calea Lactee`. Aceasta galaxie avea patru brate care a inceput sa se invarta continuu si o data cu ea si celelalte , impreuna cu Pamantul si Soarele.
Dumnezeu a v�zut c� lucrul acesta era bun. Astfel, a fost o sear�, �i apoi a fost o diminea��: aceasta a fost ziua a patra. Vie�uitoarele m�rii. Dupa alte cateva milenii , Dumnezeu a zis: �S� mi�une apele de vie�uitoare �i s� zboare p�s�ri deasupra p�m�ntului pe �ntinderea cerului.� Apoi le-a trimis viata la toate vietuitoarele de pe pamant. Dumnezeu a f�cut pe�tii cei mari si cei mici , �i toate vie�uitoarele care se mi�c� �i de care mi�un� apele, dup� soiurile lor; a f�cut �i orice pas�re �naripat� dup� soiul ei. Dumnezeu a v�zut c� erau bune. Dumnezeu a zis: �Cre�te�i, �nmul�i�i-v� �i umple�i apele m�rilor; s� se �nmul�easc� �i p�s�rile pe P�m�nt.� Astfel a fost o sear�, �i apoi a fost o diminea��: aceasta a fost ziua a cincea. Vie�uitoarele p�m�ntului. Dumnezeu a zis: �S� dea p�m�ntul vie�uitoare dup� soiul lor, vite, t�r�toare �i fiare p�m�nte�ti, dup� soiul lor.� �i a�a a fost. Dumnezeu a f�cut fiarele p�m�ntului dup� soiul lor, vitele dup� soiul lor �i toate t�r�toarele p�m�ntului dup� soiul lor. Dumnezeu a v�zut c� erau bune. Si astfel Dumnezeu le-a dat viata tuturor vietuitoarelor de pe Pamant. Si a vazut ca e bine. Apoi Dumnezeu a zis: �S� facem si un om dup� chipul Nostru, dup� asem�narea Noastr�; el s� st�p�neasc� peste pe�tii m�rii, peste p�s�rile cerului, peste vite, peste tot p�m�ntul �i peste toate t�r�toarele care se mi�c� pe p�m�nt.� Apoi Dumnezeu a luat o mana de tarana din gradina s-a si alaturand-o impreuna cu alte elemente in aparatul care il veghea doi roboti, si astfel l-au facut pe om. Iar el a zis : - `Din Pamant ai fost facut si in Pamant vei merge`` Dumnezeu a f�cut pe om dup� chipul s�u, i-a facut si parte b�rb�teasc� . Apoi a facut si femeia �i i-a dat si ei parte femeiasc� . Dumnezeu le-a zis: �Cre�te�i, �nmul�i�i-v�, umple�i p�m�ntul �i supune�i-l; �i st�p�ni�i peste pe�tii m�rii, peste p�s�rile cerului �i peste orice vie�uitoare care se mi�c� pe p�m�nt.� �i Dumnezeu a zis: �Iat� c� v-am dat orice iarb� care face s�m�n�� �i care este pe fa�a �ntregului p�m�nt �i orice pom care are �n el rod cu s�m�n��: aceasta s� fie hrana voastr�. Iar tuturor fiarelor p�m�ntului, tuturor p�s�rilor cerului �i tuturor viet��ilor care se mi�c� pe p�m�nt, care au �n ele o suflare de via��, le-am dat ca hran� toat� iarba verde.� �i a�a a fost. Dumnezeu S-a uitat la tot ce f�cuse; �i iat� c� erau foarte bune. Astfel, a fost o sear�, �i apoi a fost o diminea��: aceasta a fost ziua a �asea. Ziua de odihn�. Dupa ce au fost sf�r�ite cerurile �i p�m�ntul �i toat� o�tirea lor, in ziua a �aptea, Dumnezeu si-a sf�r�it lucrarea pe care o f�cuse; �i �n ziua a �aptea s-a odihnit . Comandantul navei zise: - Gata! hai sa facem o pauza, oricum mai avem de asteptat pana cand toate astea or prinde in intregime radacini. Pentru noi nu conteaza timpul. Ai facut destule. Dumnezeu a binecuv�ntat ziua a saptea , pentru c� �n ziua aceasta s-a odihnit dupa atata munca. Facerea omului. �n ziua c�nd a f�cut Dumnezeu p�m�ntul �i ceruri, nu era �nc� pe p�m�nt niciun cop�cel de c�mp �i nicio iarb� de pe c�mp nu �ncol�ea �nc�: fiindc� Dumnezeu nu d�duse �nc� ploaie pe p�m�nt �i nu era niciun om ca s� lucreze p�m�ntul. Ci un abur , adica niste nori mari si negri se ridica de pe p�m�nt �i acestia se descarcau continuu fulgere mari care mai si ionizau aerul imbogatindu-l in ozon. Si asa a aparut ploaia, udand toat� suprafata P�m�ntului. Raiul. Acesta era , insusi pe nava lor, care era mare cat un oras. In exterior era o gradina mare plina cu de toate. Acesta era Edenul. Si era impartit si el in patru regiuni. Apoi Dumnezeu a s�dit o gr�din� �n Eden, �i a pus acolo pe omul pe care-l crease In propiul laborator. Domnul Dumnezeu a f�cut s� r�sar� din p�m�nt, tot felul de pomi, pl�cu�i la vedere �i buni la m�ncare, �i pomul vie�ii �n mijlocul gr�dinii, �i pomul cuno�tin�ei binelui �i r�ului. Un r�u ie�ea din Eden �i uda gr�dina; �i de acolo se �mp�r�ea �i se f�cea patru bra�e. Numele celui dint�i este Pison. Numele r�ului al doilea este Ghihon; el �nconjoar� toat� regiunea , Cu�. Numele celui de al treilea este Hidechel: el curge la r�s�ritul regiunii, Asiriei. Al patrulea r�u este Eufratul. Dumnezeu la facut si pe om , pe care l-a numit Adam. Pe om �i l-a a�ezat �n gr�dina Edenului, ca s-o lucreze �i s-o p�zeasc�. Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: �Po�i s� m�n�nci dup� pl�cere din orice pom din gr�din�; dar din pomul cuno�tin�ei binelui �i r�ului s� nu m�n�nci, c�ci �n ziua �n care vei m�nca din el vei muri negre�it.� Facerea femeii. Dumnezeu a zis: �Nu este bine ca omul s� fie singur; am s�-i fac un ajutor potrivit pentru el.� Si a mai creat si femeia in laboratorul lor de pe nava. Pe aceasta a numit-o Eva. Ispitirea femeii. Adam si Eva , erau am�ndoi goi si cutreierau toata gradina Edenului, �i nu le erau ru�ine. Dar Dumnezeu ca sa-i verifice l-a creat pe sarpe si l-a pus sa ispiteasca pe ei, fara ca ei sa stie. �arpele era mai �iret dec�t toate fiarele c�mpului pe care le f�cuse Dumnezeu. Sarpele a zis femeii: - Oare a zis Dumnezeu cu adev�rat: ``S� nu m�nca�i din to�i pomii din gr�din�?`` Femeia a r�spuns �arpelui: - Putem s� m�nc�m din rodul tuturor pomilor din gr�din�. - Dar despre rodul pomului din mijlocul gr�dinii, Dumnezeu a zis: �S� nu m�nca�i din el �i nici s� nu v� atinge�i de el, ca s� nu muri�i.`` Atunci �arpele a zis femeii: - Hot�r�t, c� nu ve�i muri, dar Dumnezeu �tie c�, �n ziua c�nd ve�i m�nca din el, vi se vor deschide ochii �i ve�i fi ca Dumnezeu, cunosc�nd binele �i r�ul.� Femeia a v�zut c� pomul era bun de m�ncat �i pl�cut de privit �i c� pomul era de dorit ca s� deschid� cuiva mintea. A luat deci din rodul lui �i a m�ncat; a dat �i b�rbatului ei, care era l�ng� ea, �i b�rbatul a m�ncat �i el. P�catul lui Adam. Atunci li s-au deschis ochii la am�ndoi; au cunoscut c� erau goi, au cusut laolalt� frunze de smochin �i �i-au f�cut �or�uri din ele. Atunci au auzit glasul Dumnezeu ,care umbla prin gr�din�: �i Adam si Eva , s-au ascuns din fa�a lui Dumnezeu printre pomii din gr�din�. Dar Dumnezeu a chemat pe om �i i-a zis: - - Unde e�ti?� Adam , a r�spuns: - �i-am auzit glasul �n gr�din�; �i mi-a fost fric�, pentru c� eram gol, �i m-am ascuns. �i Dumnezeu a zis: - - Cine �i-a spus c� e�ti gol? Nu cumva ai m�ncat din pomul din care ��i poruncisem s� nu m�n�nci? Adam a r�spuns: - - Femeia pe care mi-ai dat-o ca s� fie l�ng� mine, ea mi-a dat din pom �i am m�ncat.� �i Domnul Dumnezeu a zis femeii: - Ce ai f�cut? - Femeia a r�spuns: - �arpele m-a am�git �i am m�ncat din pom. Dumnezeu a zis �arpelui: - Fiindc� ai f�cut lucrul acesta, blestemat e�ti d�ntre toate vitele �i d�ntre toate fiarele de pe c�mp; �n toate zilele vie�ii tale s� te t�r�ti pe p�ntece �i s� m�n�nci , ce ti-o cadea. Vr�jm�ie voi pune �ntre tine �i femeie, �ntre s�m�n�a ta �i s�m�n�a ei. Aceasta ��i va zdrobi capul, �i tu �i vei zdrobi c�lc�iul.� Apoi i s-a adresat Evei: - Voi m�ri foarte mult suferin�a �i �ns�rcinarea ta; cu durere vei na�te copii, �i dorin�ele tale se vor �ine dup� b�rbatul t�u, iar el va st�p�ni peste tine.� Apoi i s-a adresat si lui Adam: - - Fiindc� ai ascultat de glasul nevestei tale �i ai m�ncat din pomul despre care ��i poruncisem: �S� nu m�n�nci deloc din el�, blestemat este acum p�m�ntul din pricina ta. Cu mult� trud� s�-�i sco�i hrana din el �n toate zilele vie�ii tale; spini �i p�l�mid� s�-�i dea �i s� m�n�nci iarba de pe c�mp. �n sudoarea fe�ei tale s�-�i m�n�nci p�inea, p�n� te vei �ntoarce �n p�m�nt. Domnul Dumnezeu a f�cut lui Adam �i nevestei lui haine de piele �i i-a �mbr�cat cu ele. Domnul Dumnezeu a zis: - - Iat� c� omul a ajuns ca unul din Noi, cunosc�nd binele �i r�ul. S�-l �mpiedic�m, dar, acum ca nu cumva s�-�i �ntind� m�na, s� ia �i din pomul vie�ii, s� m�n�nce din el �i s� tr�iasc� �n veci.� - Si bine Doamne dar noi cat vom mai trai? L-au intrebat ei. - Doar nu vreti sa fiti nemuritori? Sau sa traiti mai mult ca mine. O sa va dau pentru inceput 900 de ani. Intre timp mai vad eu. - Nu e totusi prea putin ?, se vaita femeia. - Nu , e suficint, pentru ca starmosii vostri au sa traiasca mult mai putin. - Nu pot multumii pe toata lumea , se gandi Dumnezeu in sinea s-a. De aceea Dumnezeu l-a izgonit din gr�dina Edenului, ca s� lucreze p�m�ntul . Astfel a izgonit pe Adam si Eva, �i la r�s�ritul gr�dinii Edenului a pus ni�te heruvimi, adica niste roboti, care produsera un camp de forta , ca s� p�zeasc� drumul care duce la pomul vie�ii. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 August 2011, ora 12:48
4.
Dar in tot acest timp de cand Dumnezeu a pus samanta vietii pe pamant, pamantul a suferit multe schimbari de-a lungul erelor, ere ce aveau sa transforme fata pamantului si nu numai. Transformare, unde singurul continent in formare a suferit diverse transformari. La inceput axa pamantului era 0 fata de poli. Dar in timp datorita fortei centrifuge , placile tectonice au inceput sa se deplaseze in sens invers rotatiei pamantului, ceea ce a dus in timp, ruperea continentului si deplasarea lui in alte 7 continente de mai tarziu. Aceasta deplasare a dus la schimbari importante de clima. Aceasta deplasasre a facut ca pamantul sa se `legene` in timpul invartirii lui pe propia axa, facnd ca inclinatia sa sa creasca din ce in ce mai mult, in asa fel ca axa lui acu, sa faca un unghi de aproape 23 gr si 27 de minute. Ceea ce a dus la formarea anotimpurilor. Iar acestea au dus si la modificari esentiale asupra originii vietii. Unele vietuitoare au evoluat foarte mult dand nastere la mutatii. Asa a aparut epoca sau era speciilor de dinozauri, care de-a lungul timpului s-au diversificat foarte mult. Dar aparitia erei Glaciare, a facut ca unele mamifere uriase sa dispara, sau sa sufere modificari , fiind receptive la adaptabilitate. Erele geologice ale istoriei pamantului sunt: Precambrian, Cambrian, Ordovician, Silurian, Devonian, Carbonifer, Permian, Triasic, Jurasisc, Cretacic, Tertiar si Cuaternar. Din ce in ce mai multe dovezi vin sa confirma teoria climatologilor moderni, conform carora Terra va intra cat de curand intr-o noua era glaciara, se arata in editia online a publicatiei ruse Pravda. Studiile efectuate asupra straturilor sedimentare de pe platformele continentale dar si din adancul oceanelor, la fel ca si dovezile oferite de fosilele preistorice, sustin ciclicitatea erelor glaciare, fiecare dintre acestea durand in medie 100.000 de ani, separate fiind fiind de perioade calde care dureaza maxim 12.000 de ani. Teoria nu este una noua, elemente ale sale fiind prezentate inca din 1842 de catre astronomul si matematicianul francez Joseph Adhemar. Acesta a sustinut ca erele glaciare se afla in stransa legatura cu ciclurile astronomice ale Terrei, cele care sunt cunoscute astazi drept Ciclurile Milankovic, dupa numele savantului sarb cu acelasi nume, Milutin Milankovic (1879 � 1958). Inca din anii 20, teoria omului de stiinta sarb a ramas in vigoare, el sustinand faptul ca modificarea orbitei Terrei, care are loc o data la 100.000 de ani, precum si schimbarea axei acesteia (eveniment ce se produce la aproximativ 41.000 de ani) influenteaza decisiv cantitatea de radiatii solare ce ajunge pe suprafata Pamantului, determinand ciclicitatea erelor glaciare. Studiile recente ale climatologilor din toata lumea intaresc ideea ca ne apropiem cu pasi repezi de o noua glaciatiune. In ciuda fenomenului incalzirii globale remarcat inca de la mijlocul secolului trecut, iernile, incepand cu cea din anul 2007, tind sa fie din ce in ce mai aspre. Astfel, cantitatea de zapada ce a acoperit emisfera nordica a egalat un record ce dura inca din 1966, si asta in timp ce valorile scazute ale temperaturilor din iarna actuala tind sa depaseasca previziunile in materie. O alt� teorie care a fost avansat� de cercet�tori cu privire la semnifica�ia termenului �zi� din Geneza a fost (�i mai este) �teoria hiatului� (hiat = gol). Aceasta postuleaz� c� actul cre�rii a avut loc la �nceput (Geneza 1:1) �i aceast� Crea�ie a fost perfect�. �ns�,Geneza 1:2 ar descrie o stare diferit� de Geneza 1:1 a P�m�ntului, la multe ere de Crea�ia ini�ial�. Sus�in�torii teoriei spun c� verbul �era� (Geneza 1:2) poate fi tradus �i prin �a devenit�. Astfel, dup� ei, traducerea Genezei 1:1-2 este : �La �nceput, Dumnezeu a f�cut Cerul �i P�m�ntul; dar P�m�ntul a devenit ruinat �i gol��. Erele geologice sunt plasate �n intervalul dintre Crea�ia ini�ial� (Geneza 1:1) �i starea de ruin� �n care se g�sea P�m�ntul (v. 2). Se sus�ine c� un cataclism de propor�ii ar fi pus cap�t erelor geologice (dup� unii cataclismul ar fi fost cauzat de r�zvr�tirea lui Satan �i aruncarea lui pe P�m�nt). Potrivit teoriei, Dumnezeu a �nceput s� re-creeze P�m�ntul �n �ase zile normale. Satan, �ns�, nu a fost pe P�m�nt �nainte de crearea primului om, cel pu�in nu ca un r�zvr�tit �mpotriva lui Dumnezeu. �n acest caz, este concludent� afirma�ia din Geneza 1:31: �Dumnezeu s-a uitat la tot ce f�cuse; �i iat� c� toate erau foarte bune�. Nu putea deci, numi �foarte bun� pe Satan care I se �mpotrivea. �i chiar dac� am sus�ine c� acel cataclism a fost provocat de r�zvr�tirea lui Satan, acest lucru nu ar explica erele geologice (pe care teoria le sus�ine). Argumentul sus�in�torilor teoriei c� verbul �era� (haietah, �n limba ebraic�) poate fi tradus prin �a devenit�, nu este unul foarte solid. Ordinea �i structura din Geneza 1:2 nu permit o asemenea traducere. Alte pasaje care con�in acest verb ne pot ajuta s� �n�elegem. De exemplu, Zaharia 3:1-3 (��mi l-a ar�tat pe Iosua�dar Iosua era �mbr�cat �n haine murdare�; Iona 3:3 ���i Ninive era o cetate foarte mare�). Este evident c� Iosua nu a devenit �mbr�cat cu haine murdare dup� ce Zaharia l-a v�zut; nici Ninive nu a devenit un ora� mare dup� ce Iona a intrat �n el. Astfel, �n Geneza, verbul descrie �n mod simplu condi�ia P�m�ntului dup� ce a fost creat, nu vorbe�te despre o catastrof�. Pentru a demonstra validitatea teoriei, cei care o sus�in apeleaz� la alte texte din Scriptur�, scoase �ns� din contextul lor. De exemplu, ei consider� c� versetul ��lumea de atunci a pierit tot prin ele �necat� de ape� face referire la un cataclism pre-adamic. Este clar �ns�, c� aici, Apostolul Petru se refer� la diluviul din vremea lui Noe. De asemenea, teoria sus�ine c� animalele au tr�it �i au murit nu doar �nainte de Adam, ci chiar �nainte de c�derea lui Satan. �ns�, Biblia indic� (Romani 8:20-22) c� firea a fost supus� de�ert�ciunii �i sufer� durerile na�terii ca rezultat al blestemului edenic dup� c�derea lui Adam. Teoria compromite astfel doctrina biblic� a voin�ei libere a omului �i doctrina blestemului edenic �n care Dumnezeu a blestemat P�m�ntul din cauza rebeliunii omului. Apoi, �n loc s� avem un �ntreg capitol care s� trateze subiectul acesta important, avem doar un verset. Cum se armonizeaz� aceasta cu Exod 20:11; 31:17 care spun c� ��n �ase zile� Dumnezeu �a f�cut Cerul, P�m�ntul, marea �i tot ce este �n ele�, nu doar plantele, animalele �i oamenii? Deoarece este evident c� la Crea�ie nu au fost spectatori umani, primul om, fiind plasat �ntr-un Univers care deja exista, trebuie s� accept�m prin credin�� tot ceea ce Dumnezeu a revelat despre Crea�ie (Evrei 11:3). �ntreaga temelie a m�ntuirii noastre depinde de Geneza. F�r� ea, f�r� o gr�din� a Edenului real�, f�r� un �arpe real �i un fapt autentic al C�derii, se pr�bu�e�te �ntreaga relatare a r�scump�r�rii. Teoria sus�ine �ntr-adev�r c� zilele din Geneza sunt de 24 de ore, dar admite existen�a erelor geologice �nainte de Geneza 1:2, deci evolu�ionism. �i evolu�ionismul este incompatibil cu omnipoten�a, natura plin� de dragoste, harul �i bun�tatea lui Dumnezeu. |
|
Postat pe: 12 August 2011, ora 22:53
De la: oLady, la data 2011-08-08 14:48:53De la: nastasemihail, la data 2011-08-08 02:17:58De la: oLady, la data 2011-08-07 12:28:42De la: nastasemihail, la data 2011-08-04 01:22:17Asta cu faptul ca lumea asta e o iluzie, o spun toti initiatii, yoghinii, de mii de ani. Cam multa imaginatie ptr fitiunea aia, cu acel experiment. Cu atita lux de amanunte, din primul moment. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 12 August 2011, ora 22:55
Acum miliarde de ani Pamintul a fost chiar mai mic decit Marte.
|
|
Postat pe: 12 August 2011, ora 23:02
De la: nastasemihail, la data 2011-08-12 22:53:50De la: oLady, la data 2011-08-08 14:48:53De la: nastasemihail, la data 2011-08-08 02:17:58De la: oLady, la data 2011-08-07 12:28:42De la: nastasemihail, la data 2011-08-04 01:22:17Asta cu faptul ca lumea asta e o iluzie, o spun toti initiatii, yoghinii, de mii de ani. Am citit undeva ca in jurnalul de bord , in ziua aia cand se presupune ca a vut loc experimentul , nava respectiva era in alta locatie . Acuma stiu ca un secret militar trebuie sa ramana ...secret . Teoria conspiratiei sau nu , nu putem sti exact . Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 August 2011, ora 23:12
De la: oLady, la data 2011-08-12 23:02:38De la: nastasemihail, la data 2011-08-12 22:53:50De la: oLady, la data 2011-08-08 14:48:53De la: nastasemihail, la data 2011-08-08 02:17:58De la: oLady, la data 2011-08-07 12:28:42De la: nastasemihail, la data 2011-08-04 01:22:17Asta cu faptul ca lumea asta e o iluzie, o spun toti initiatii, yoghinii, de mii de ani. In acte se scria ce trebuia, nu realitatea. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 12 August 2011, ora 23:18
De la: nastasemihail, la data 2011-08-12 22:55:29Acum miliarde de ani Pamintul a fost chiar mai mic decit Marte. Acum 7 miliarde de ani , era cat o nuca ! Si era undeva in partea de sud a universului.
|
Postat pe: 13 August 2011, ora 11:13
SI NICI EL NU GANDEA CA O SA PRODUCA OAMENI, CARE O SA SE JOACE CU FOCUL
|
Postat pe: 13 August 2011, ora 11:30
5.
Istoria dezvoltarii plantelor s-a desfasurat o data cu istoria Pamantului. Plantele au evoluat in conditiile de viata create de transformarile prin care au trecut bazinele marine si ariile continentale de-a lungul erelor geologice. La inceputul istoriei Pamantului, cand s-au format oceanele si marile, s-au delimitat si primele arii de uscat-continentale, de atunci a inceput lupta neantrerupta dintre apa si uscat, dintre fortele interne (care ridicau lanturi de muntii vulcani) si fortele externe (apa si aerul in miscare). Modificarea continua a suprafetelor continentale, care deveneau cand fund de mare, cand inaltimi muntoase sau cimpii intinse acoperite cu ochiuri marine, lacuri si mlastini, a creat o mare varietate de medii in care au trait plantele si animalele stravechi. Corespunzator conditiilor mediului, au variat si plantele si animalele stravechi. Structura si functiile lor s-au modificat aparand forme noi, mai perfectionate, care au imbogatit uimitor vegetatia si fauna Pamantului. Viata trecuta a lasat multe urme pastrate in scoarta Pamantului, cunoscute astazi de noi sub denumirea de fosile. Seriile de strate de la cele mai vechi la cele mai noi constituie paginile imensei carti a istoriei Pamantului, adevarate documente in care oamenii de stiinta au descoperit resturi de plante si animale pastrate de milenii. Aceste urme ale vietii trecute ne dau posibilitatea sa intelegem in ce fel de mediu au trait plantele si animalele stravechi, ce forme si dimensiuni aveau si care era gradul lor de evolutie. Din vegetatia stinsa au ramas sub forma de fosile, fragmente de tulpini cum sunt cele de Calamites, de Stigmaria, lemn silicifiat, frunze, fructe si alte organe ale plantelor. Pe suprafete rocilor fin granulate s-au imprimat in toata frumusetea si delicatetea lor urmele partilor moi ale frunzelor, ca acelea de artar, de cuisor , de ferigi si ale altor parti din corpul plantelor, de la cele inferioare, care au trait in primele perioade ale erei paleozoice, pana la plantele superioare din timpurile geologice mai noi, asemanatoare plantelor actuale. Astazi prin cercetarile geologilor si ale paleontologilor s-a reusit sa se reconstituie in parte unele plante care au trait in perioadele erelor geologice. In lungul proces de dezvoltare a lumii vii, fosilele plantelor stravechi sunt verigi fundamentale in lantul evolutiei demonstrand dezvoltarea progresiva a vegetatiei pe Pamant. Studiile indelungate asupra formelor vegetale din trecutul Pamantului dovedesc ca plantele au evoluat de la forme inferioare spre cele superioare, ca a existat o dezvoltare cronologica a diferitelor grupe sistematice de plante, caracteristice perioadelor geologice. ERA PALEOZOICA Se considera ca primele forme de viata au fost bacteriile si algele din mediul marin al precambrianului si al carnbrianului, perioada de la inceputul erei paleozoice. In stratele perioadei urmatoare, ale ordovicianului, s-a descoperit in sisturile bituminoase o alga fosila, avind celulele inconjurate cu o membrana groasa si grupate in colonii foart mici, sub forma de ciorchine, numita Gloeocapsomorpha. Descrierea acestei alge ca si a altora de la inceputul paleozoicului, dovedeste ca lumea plantelor a aparut din cele mai vechi timpuri cu forme de alge unicelulare apoi pluricelulare, deci cu plante talofite care traiau numai in mediul marin. In acele timpuri, uscatul era lipsit de viata. Intinderile rocilor . Spre sfarsitul silurianului s-au petrecut puterrnice framantari ale scoartei, continuate apoi in devonian. Prin ridicarea muntilor, apele marilor s-au retras si au lasat pe suprafetele continentelor din acele vremuri ochiuri de mare in curs de indulclre, tinuturi rnlastinoase, toate acestea constituind noi medii de viata, in care au ajuns algele lasate de apele marine in retragere. Multe alge au pierit, fiind expuse uscaciunii prin locurile care nu se mai acopereau cu apele marine. Alte alge insa au inceput sa se adapteze in mod treptat la conditiile de viata terestra, suferind transformari adanci in functiile lor vitale, in morfologia externa si in structura interna. Astfel s-au dezvoltat tesuturi proprii care sa le susti na corpul s-au format la exterior tesuturi protectoare, precum si organe speciale cu functia de absorbtie a apei cu sarurile minerale. De asemenea s-au format organe pentru schimburile de gaze cu mediul exterior si organe de reproducere care au permis raspandirea germenilor de viata in mediul terestru. In decursul timpului de la sfirsitul silurianului si inceputul devonianulul, multe dintre fostele alge plante acvatice, au reusit sa cucereasca in parte uscatul, prin transformarea si complicarea intregului organism, aparand forme noi de plante, care se ridicau peste ape. Noile plante apar pe tarmurile marilor ale mlastinilor si ale regiunilor umede, pentru ca mai tarziu, prin adaptari succesive, sa populeze marile intinderi ale uscatului continental. Primele plante terestre cu tulpini, bine cunoscute, s-au gasit in stratle silurianului superior si ale devonianului inferior. Ele apartin unei grupe de plante vasculare primitive, care au disparut in mare parte la sfarsitul devonianului mediu. Pamantul s-a format din materia norului gazos al Nebuloasei Solare, alaturi de Soare si de celelalte planete ale sistemului solar acum 4,5 miliarde de ani. Pamantul a fost initial sub forma lichida, iar stratul exterior avea sa se raceasca dand nastere scoartei terestre. In cele din urma, emanatiile de gaze si eruptiile vulcanice au format atmosfera primara. Oceanele s-au format datorita condensarii vaporilor de apa, alaturi de gheata din cometa. Aceasta activitate chimia a fost sursa aparitiei unei molecule cu capacitatea de a se inmulti spontan, acum 4 miliarde de ani. Acum 3,5 miliarde de ani ultimul predecesor comun al fiintelor disparea. Procesul de fotosinteza a permis ca energia Soarelui sa fie utilizata direct si eficient, iar oxigenul rezultat s-a acumulat in atmosfera dand nastere stratului protector de ozon. 6. Au aparut celuele complexe, numite eucariote, ingloband celule mai mici in unele mai mari. Acest lucru a dat posiblitatea ca anumite celule sa se profileze pe anumite tipuri de tesuturi rezultand din nou viata, formand adevarate organisme multicelulare, iar apoi, cu ajutorul stratului de ozon ce absorbea radiatiile ultraviolete ucigase, viata avea sa se imprastie pe toata suprafata Terrei. Terra a fost intr-o permanenta schimbare, si de-a lungul timpului continentele s-au tot reunit si despartit, permitand ca specii diferite sa evolueze independent, diferit. Acum 750 � 580 de milioane de ani, in Neoproterozoic, o mare parte din planeta a fost acoperita cu un strat de gheata, ducand la explozia de organisme multicelulare in perioada Cambrianului. Au avut loc 5 extinctii ale vietii in masa, ultima dintre ele petrecandu-se acum 65 de milioane de ani, cand o probabila coliziune a unui asteroid cu Pamantul a declansat disparitia dinozaurilor si a altor reptile de talie mare, permitand speciilor mai mici, precum mamiferele, sa preia conducerea asupra Terrei. In ultimii 65 de milioane de ani, mamiferele s-au diversificat, iar acum cateva milioane de ani, o mica primata africana si-a dezvoltat capacitatea de a sta in pozitie verticala. Aceasta se numea Homo erectus. Pozitia verticala i-a dat posibilitatea sa foloseasca unelte si a incurajat comunicarea, fapt ce i-a stimulat si dezvoltat marirea in volum a creierului. Evolutia agriculturii si apoi a civilizatiei a permis oamenilor sa transforme fata Pamantului intr-o perioada scurta de timp, asa cum nicio alta fiinta nu o mai facuse, modificand atat existenta si cantitatea altor forme de viata, cat si clima planetei. Istoria evolutiei primatelor Istoria evolutiei primatelor ne duce inapoi in timp cu 65 de milioane de ani, la cele mai vechi grupuri de mamifere care au supravietuit. Cea mai veche specie mamifera cunoscuta este Plesiadapis, din America de Nord, dar s-a raspandit si in Eurasia si Africa in conditiile tropice din Paleocen si Eocen. Formarea primei gheti antarctice in perioada Oligocen, acum 30 de milioane de ani in urma, a adus schimbari de clima. In Germania, in anul 1980 s-a descoperit un mamifer numit Notharctus (in imagine) de aproximativ 16.5 milioane de ani, fosila fiind cu 1.5 milioane de ani mai veche decat alte specii similare din estul Africii. David Begun a spus ca aceste primate au trait in Eurasia iar mai apoi au migrat spre sud pana in vestul Asiei si Africa. Populatia tropicala care a supravietuit a dus la aparitia altor primate, lemurii de Madagascar, antropoidelor, diverse specii de maimute si chiar a oamenilor. Acum 22 de milioane de ani, in Miocen, multe mamifere primitive traiau in copaci, iar in Africa aceste specii au dus la o diversitate mare. Fosile de acum 20 de milioane de ani includ fragmente ale Victoriapithecus (in stanga in imagine), cea mai veche maimuta descoperita. Alte specii de acum 13 milioane de ani descoperite sunt Proconsul, Rangwapitecus, Dendropitecus, Limnopitecus, Nacholapitecus, Ecuatorius, Nianzapitecus, Afropitecus, Heliopitecus si Kenyapitecus, toate din estul Africii. Cei mai tineri din perioada Miocenului erau hominizii primitivi numiti Oreopitecus, traind acum 9 milioane de ani in urma, undeva pe teritoriul Italiei de astazi. Speciile cele mai apropiate de ultimul stramos comun al gorilelor, cimpanzeilor si a oamenilor pot fi Nakalipitecus, fosile descoperite in Kenya si Ouranopitecus, descoperite in Grecia. Datele arata ca au trait acum 8 � 4 milioane de ani in urma, iar ADN-ul este intr-o proportie de 98.4% identic. Mai apoi au urmat Ardipitecus (acum 5,5-4,4 milioane de ani), Australopitecus (4-1,8 m.a), Kenyapanthropus (3-2,7 m.a), Paranthropus (3-1,2 m.a), Homo (2 m.a pana in prezent), cu speciile: Homo habilis, Homo rudolfensis, Homo ergaster, Homo georgicus, Homo antecessor, Homo cepranensis, Homo erectus, Homo heidelbergensis, Homo rhodesiensis, Homo neanderthalensis, Homo sapiens idaltu, Archaic Homo sapiens, Homo floresiensis. Evolutia umana Evolutia umana, sau antropogeneza, reprezinta originea si evolutia Homo sapiens ca specie distincta de alti hominizii. Studiul evolutiei umane cuprinde si alte discipline stiintifice incluzand antropologia fizica, primatologia, arheologia, lingvistica si genetica. Termenul de �om� in contextul evolutiei umane se refera la genul Homo, dar studiul evolutiei umane cuprinde si alte specii de hominizi precum Australopitecii. Oamenii de stiinta au estimat ca omul s-a desprins de cel mai recent stramos comun cu cimpanzeii acum 5-7 milioane de ani in urma. Alte specii de Homo care au evoluat nu mai exista astazi. Acestea includ Homo erectus si Homo neanderthalensis. Cea mai comuna ipoteza in randul oamenilor de stiinta este cea numita ipoteza �in afara Africii� ce spune ca Homo sapiens a migrat din Africa acum 50-100.000 de ani in urma si a inlocuit populatiile de Homo erectus in Asia si Homo neanderthalensis in Europa. Principalele mecanisme care realizeaza schimbarea evolutiva sunt selectia naturala, fluxul de gene si driftul genetic. Selectia naturala favorizeaza genele care maresc capacitatea de supravietuire si de reproducere. Driftul genetic constituie schimbarea aleatorie a frecventei alelelor, cauzata de asocierea genelor unei generatii in cadrul reproducerii. Fluxul genetic reprezinta transferul de gene in interiorul si intre populatii. Importanta selectiei naturale si a fluxului genetic depinde de puterea de selectie si de marimea efectiva a populatiei care indica numarul de indivizi apti de reproducere. Ca o consecinta, modificarea marimii populatiei poate influenta in mod spectaculos cursul evolutiei. Atunci cand populatia se micsoreaza, aceasta isi poate pierde variatia genetica, rezultand o populatie uniforma. Acest lucru are loc in cazul migrarii, extinderii habitatului sau subdivizarii populatiei. |
|
Postat pe: 15 August 2011, ora 10:21
La Multi Ani ! la toate Mariile , Si toti Marinii. si la toti care isi serbeaza ziua numelui.
|
Postat pe: 15 August 2011, ora 20:14
De la: Marin56, la data 2011-08-15 10:21:35La Multi Ani ! la toate Mariile , Si toti Marinii. si la toti care isi serbeaza ziua numelui. LA MULTI ANI ! MARINE!
|
Fosta membra 9am.ro 7898 mesaje Membru din: 20/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 August 2011, ora 20:59
De la: msutaca, la data 2010-09-10 09:08:56Dragii mei,
� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
|
|
Fosta membra 9am.ro 7898 mesaje Membru din: 20/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 August 2011, ora 21:01
De la: Tramp, la data 2011-08-15 20:14:35De la: Marin56, la data 2011-08-15 10:21:35La Multi Ani ! la toate Mariile , Si toti Marinii. si la toti care isi serbeaza ziua numelui.
� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
|
|
Postat pe: 15 August 2011, ora 22:59
La multi ani, Marine.
Si toti cu Marie, Marin.
|
|
|
|

Biblia,anului 2000????
Acum sunt total interzise,aceste drepturi .................!
Si era undeva in partea de sud a universului.