Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
Fosta membra 9am.ro 1478 mesaje Membru din: 30/03/2011 Oras: Galati |
Postat pe: 4 August 2011, ora 17:25
Cred ca ne saboteaza sfiintiile sale , ca sa murim mai repede si cat mai multi, ca ei sa supravietuiasca.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1431 mesaje Membru din: 26/03/2011 Oras: Sinaia |
Postat pe: 4 August 2011, ora 20:05
De la: The_Mummy, la data 2011-08-04 12:13:17In acest an, peste 1.100 de biserici si manastiri din toata tara, in marea lor majoritate ortodoxe, vor primi aproximativ 165,8 milioane de lei. Banii provin de la bugetul pentru culte si din Programul National de Restaurare al Ministerului Culturii si vor fi folositi pentru lucrari de constructie, reparatie si intretinere. Trebuie sa fii i.di.ot sa crezi ca e normal sa construiesti biserici in prostie ,daca vezi ca nu esti in stare sa le intretii ,sa le repari si culmea idi.oteniei este sa doresti construirea unei super catedrale, ca sa dovedim cat de incuiati la minte suntem. India si China au alt gen de "religii" , acolo cel putin se poate observa ca cei care le-au inventat,totusi gandeau.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 4 August 2011, ora 20:47
Aveti rabdare
....nu mai sunt multi , doar vreo 3000 ....Naivitatea a fost bine fructificata si ...exploatata de catre preoti ,samani si de catre cei aflati la putere. ---------------- Bei Karpov,nu te mai chinui atat,cu vechi zei,ca sant nuli in zilele noastre.Copii tai ,nepoti si stranepoti,vor fi captati de religia universala "BAHA'U'LLAH SI ERA NOUA".DEJA ACEASTA BISERICA A AJUNS SI LA NOI IN TARA.Se dezvolta rapid si doreste sa inghita toate religiile si sectele,caci s'a ajuns la concluzia ca nu se inteleg intre ele. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 August 2011, ora 21:01
Menirea lui Baháulláh
Baháulláh a declarat limpede și în repetate rânduri că El este mult așteptatul educator și învățător al tuturor popoarelor, aducătorul unui Har minunat care avea să întreacă toate revărsările de Har de până acum și în care se vor îmbina laolaltă toate formele de religii de până acum, cum se îmbină în ocean râurile. El a durat o temelie ce alcătuiește un reazem neclintit pentru o Înfrățire a lumii întregi și inaugurarea minunatului veac al păcii pe pământ, al bunei învoiri între oameni pomenită de Profeți și cântată de poeți. Căutarea adevărului, frăția între oameni, unirea religiilor, a neamurilor și a națiunilor, a Răsăritului cu Apusul, împăcarea dintre religie și știință, dezrădăcinarea prejudecăților și a superstițiilor, egalitatea între bărbați și femei, stabilirea dreptății și a nepărtinirii, înfăptuirea unui tribunal național suprem, unificarea tuturor limbilor, răspândirea obligatorie a învățăturii, acestea și multe alte învățături asemănătoare au fost date omenirii de către pana lui Baháulláh acum cincizeci de ani, în nenumărate scrieri și scrisori, dintre care multe au fost adresate Regilor și șefilor statelor din toată lumea. Solia Lui, fără seamăn în mărimea și măreția ei, e în minunată potrivire cu semnele și nevoile vremii de azi. Niciodată n-au fost atât de uriașe noile probleme puse în fața omenirii. Niciodată n-au fost soluțiile propuse atât de numeroase și de diferite. Niciodată n-a fost atât de arzătoare și de peste tot simțită nevoia unui mare învățător al lumii. i niciodată poate, n-a fost așteptarea unui astfel de învățător atât de universală și de plină de încredere. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 August 2011, ora 21:18
Iatã ce scrie Abdul-Bahá în Testamentul lui:
Iar acum, în ceea ce privește Adunarea (Baytul-Adl) pe care Dumnezeu, a poruncit ca izvor al binelui și dezbãratã de orice greșealã, trebuie sã fie aleasã prin sufragiu universal, i anume de cãtre credincioși.Membrii ei, trebuie sã fie manifestãri a fricei de Dumnezeu, și rãsãrit de zori ai înțelepciunii și ai cunoștinței, trebuie sã fie statornici în Credința lui Dumnezeu, și binevoitori, fațã de omenirea întreagã. Aceastã adunare, este cea universalã: însã în fiece țarã, trebuie alcãtuitã o altã adunare parțialã și aceste Adunãri parțiale, trebuie sã aleagã membrii celei Universale, cãreia trebuie sã i se supunã toate chestiunile. Ea hotãrãște toate legile și regulamentele, care nu se gãsesc explicit în Textul Sfânt. Tot aceastã adunare, trebuie sã dezlege orice problemã grea, și Pãzitorul Cauzei lui Dumnezeu, e sfințita ei cãpetenie și e pe viațã, cel mai presus dintre toți membrii adunãrii. Când nu e de fațã la deliberãrile ei, trebuie sã numeascã pe cineva care sã-l reprezinte... Aceastã Adunare, emite legile, trebuie sã ajute și sã sprijine adunarea legislativã, astfel încât, prin strânsa unire și colaborare a acestor douã puteri, sã ajungã neclintitã și puternicã, temelia dreptãții și a nepãrtinirii, și sã se prefacã toate colțurile pãmântului într-un adevãrat Rai. Fiecare trebuie sã ia sfat de la Cartea Cea Prea Sfințitã, și orice nu se va gãsi, amãnunțit lãmurit în cuprinsul ei, trebuie sã fie supus Adunãrii Universale. Orice va hotãrî aceastã adunare, fie prin unanimitate, fie prin majoritate de voturi, e netãgãduit adevãr, și e voia lui Dumnezeu. Orișicine se depãrteazã de aceste hotãrâri, e în adevãr, dintre cei ce iubesc dezbinarea, ce aratã rea voințã, și și-au întors fața de la Dumnezeul Legii. E datoria membrilor, (Adunãrii Universale) sã se adune laolaltã, și sã ia în cercetare toate problemele, care au pricinuit neînțelegeri, toate chestiunile nelãmurite, sau care nu sunt amãnunțit expuse în Carte. Orice va hotãrî adunarea, are tot atâta putere ca și textul însuși. Și precum Adunarea are putere sã promulge legi, care nu sunt pomenite în Carte, și care privesc tranzacțiile zilnice, tot astfel, are puterea sã revoce acele legi. Astfel, bunoãoarã, Adunarea a promulgat azi, o lege oarecare, și a dispus îndeplinirea ei, iar peste o sutã de ani, schimbându-se împrejurãrile, și starea de lucruri fiind diferitã, o altã adunare va avea atunci puterea sã schimbe acea lege, potrivit cu nevoile vremii. Aceasta, poate s-o facã, pentru cã legea nu fãcea parte, din Divinul Text explicit. Adunarea este totodatã, fãuritoarea și revocatoarea propriilor ei legi Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 August 2011, ora 21:22
Alte fragmente din Testamentul lui Adbul-Bahá.
Fiind datã însemnãtatea fãrã seamãn a Testamentului și a Ultimelor Dorințe ale lui Abdul-Bahá, gravitatea urmãrilor lor, și adânca înțelepciune ascunsã în cuprinsul lor, ne dãm seama, cã nu ar fi locul în momentul de fațã, sã încercãm, a face asupra lor, vreun comentariu. Totuși, vom da ca un sfârșit potrivit la aceastã schițã a Mișcãrii Baháí, alte câteva fragmente, care zugrãvesc, cât se poate de limpede, spiritul și principiile conducãtoare, ce însuflețeau și cãlãuzeau pe Abdul-Bahá și care au fost transmise ca o bogatã moștenire, credincioșilor lui urmași: O, voi, cei iubiți de Domnul! în aceastã sfântã Alcãtuire nu sunt îngãduite câtuși de puțin vrajba și dezbinarea. Fiece împilator, se lipsește pe el însuși, de harul lui Dumnezeu. E datoria fiecãruia sã arate cea mai desãvârșitã iubire, neprihãnire în purtare, sinceritate și adevãratã bunãvoințã, fațã de toate popoarele, și neamurile din lume, fie ele prietene sau strãine. Atât de aprins trebuie sã fie focul dragostei și a iubitoarei bunãvoințe, încât strãinul sã-și gãseascã un prieten, dușmanul un frate adevãrat, și sã nu fie între dânșii, nici cea mai micã neînțelegere Cãci unirea e de la Dumnezeu, iar îngrãdirile sunt pãmântești. Așadar, o prieteni iubitori! Învoiți-vã cu toate popoarele, neamurile și religiile din lume, cu cel mai desãvârșit adevãr, cu sinceritate, credincioșie, bunãvoințã, învoire și prietenie; ca șa se umple întreaga lume a fãpturilor, cu sfânta fericire a harului lui Bahá; ca sã piarã din lume, ignoranța, dușmãnia, ura și pizma, și ca sã fie înlocuit întunericul dezbinãrii dintre popoarele și neamurile lumii, prin Lumina Unirii. Dacã se vor purta cu necredințã, fațã de voi, alte neamuri ale lumii, arãtați-vã voi, credincioșia fațã de ele; dacã se vor ține departe de voi, cãutați voi sã le atrageți; dacã își vor arãta dușmãnia, voi fiți prietenoși cu ele; dacã vã vor otrãvi viața, voi îndulciți-le sufletele; dacã vã vor rãni, voi fiți ca un soare, pe rãnile lor. Acestea sunt însușirile celor sinceri! Acestea sunt însușirile celor ce iubesc adevãrul! O, voi, cei iubiți de Domnul! E datoria voastrã sã vã supuneți tuturor Monarhilor, care sunt drepți, și sã vã arãtați credincioșia fațã de fiece Rege bun. Serviți pe toți Suveranii pãmântului, cu cea mai mare credincioșie și statornicie. Arãtați-le ascultare și fiți doritori de binele lor. Nu vã amestecați în afaceri politice, fãrã voia și îngãduirea lor; cãci necredincioșia fațã de Suveran, e necredincioșie fațã de însuși Dumnezeu. Acesta e sfatul meu, și porunca datã vouã de Dumnezeu. Bine de cei ce vor urma aceste sfaturi. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1715 mesaje Membru din: 8/02/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 August 2011, ora 01:38
De la: 9am121159, la data 2011-08-04 20:47:11Aveti rabdare Religia viitorului nu poate sa apara fara implicarea mea. Datorita religiei am aparut eu.Daca veti continua sa credeti in ceea ce nu a fost,nu este si nu va fi ,veti ajunge cu tontii in viitor homelessssssss
Raporteaza abuz de limbaj
Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1715 mesaje Membru din: 8/02/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 August 2011, ora 01:51
GLOBALIZARE ? PROFETIE ?
In statul sau ideal,Zenon prezenta o speranta stralucitoare,care din acel moment nu l-a mai parasit pe om . Zenon visa la o lume care nu va mai fi divizata in state separate , ci care va forma o unica cetate,uriasa (UE?) ,sub o Lege Divina....( CEDO ) , in care toti cetatenii se vor uni , nu dupa legi umane , ci prin libera consimtire sau vorba lui Zenon ....din Dragoste . Si cand te gandesti ca flacaul asta a trait inaintea lui isus si dupa cum vad cam gandea mai bine si in ....perspectiva , decat iudeul cel amarat , ce golanea ca si mine printre tomberoanele din ierusalim . Zenon cel putin gandea,citea si culmea , desi nu era mesie , stia sa scrie
Raporteaza abuz de limbaj
Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 5 August 2011, ora 11:39
De la: homeless, la data 2011-08-05 01:51:02GLOBALIZARE ? PROFETIE ? ma da destept te-a facut fii-tu
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 14:37
De la: The_Mummy, la data 2011-08-04 12:13:17In acest an, peste 1.100 de biserici si manastiri din toata tara, in marea lor majoritate ortodoxe, vor primi aproximativ 165,8 milioane de lei. Banii provin de la bugetul pentru culte si din Programul National de Restaurare al Ministerului Culturii si vor fi folositi pentru lucrari de constructie, reparatie si intretinere.
Bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte de la Ministerului Culturii si Cultelor (MCC) pentru construirea si repararea lacasurilor de cult pe anul 2008, conform Legii Bugetului, este de 123,012 milioane de lei. Din aceasta suma, comisiile de buget-finante ale parlamentului au repartizat 116,685 milioane lei pentru 957 unitati de cult. Dintre acestea, majoritatea sunt ortodoxe, 63 sunt romano-catolice si greco-catolice, 22 sunt crestine de rit vechi, 11 sunt biserici penticostale, 4 reformate, 2 baptiste, 2 lutherane si 1 apartine cultului adventist de ziua a saptea. S-ar parea ca toate clanurile primesc bani ---------- The_Mummy,ai dat aceste comentarii sa le verifice Dorulet,sa ne spuna dupa stiinta ei,daca sant adevarate,sa nu credem ca p----i !!! Ozi buna iti doresc. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 17:44
Apocalipsa a fost prezisa de-a lungul timpului de nenumarate ori. Poate suna ciudat, dar sfarsitul lumii a fost prezis inca de la inceputurile ei. Ultima previziune insa, se bazeaza pe dovezi clare, fenomene ce au loc in prezent si care, interpretate prin legile fizicii cunoscute de oameni, arata ca apocalipsa va veni in anul 2012.
Citeste si articolul, Anul 2012 - teorii, supozitii, previziuni privind Apocalipsa - despre dovezile istorice, argumentele stiintifice si explicatiile logice aflate la baza acestei previziuni, aspecte care castiga din ce in ce mai multi adepti pe zi ce trece. Odata cu anul 90, cand papa Saint Clement I a prorocit ca sfarsitul lumii se putea intampla in orice moment, previziunile cu privire la apocalipsa au continuat sa apara: - in secolul al II lea profetii credeau ca Iisus se va intoarce in timpul vietii lor; - in anul 365 Hillary de Poitiers a anuntat sfarsitul lumii, iar un student de-al sau a continuat previziunea, convins fiind ca apocalipsa va avea loc dupa anul 400; - in anul 500 s-a creat o adevarata panica atunci cand Hippolytus si Sextus Julius Africanus au prezis Armagedonul; - in anul 1000, la implinirea unei cifre rotunde de la nasterea lui Iisus, credinciosii alaturi de oamenii de stiinta erau convinsi ca lumea se va sfarsi. Eclipsele solare si alinierea planetelor le-au folosit drept semne. Multi oameni si-au vandut atunci averile, au trecut la crestinism si au asteptat tematori ziua de apoi. Se spune ca in momentul in care orologiul a batut ora 12, la culmea dintre ani, mai multe persoane au murit de frica, in urma unui stop cardiac; - in 1284, Papa Inocent al III lea a anuntat apocalipsa. El a ajuns sa creada ca acela era momentul sfarsitului in urma unui calcul care a constat in adunarea numarului 666 la anul in care a fost descoperit Islamul; - ciuma din 1346 a fost vazuta de multi ca un inceput al sfarsitului. De fapt, cauza acestei groaznice boli era lipsa pisicilor, care erau considerate vrajitoare si omorate de crestinii tematori. Astfel numarul sobolanilor a crescut alarmant, raspandind ciuma; - in 1554, se credea ca va avea loc sfarsitul lumii datorita inundatiilor; - incepand cu anul 1843, mai multi fondatori de miscari religioase au prezis date exacte pentru apocalipsa, ajutati de descrierile biblice sau revelatii. Faptul ca profetiile lor dadeau gres nu i-a descurajat sa prezica din nou; - Piazzi Smyth, fondatorul piramidologiei, credea ca piramidele ascund mari secrete si ca o noua era avea sa inceapa in 1960; - David Berg, fondatorul gruparii `Copiii Domnului` cunoscut sub numele de Moses David, sustinea in 1970 ca o cometa va distruge Statele Unite; - dupa mai multe prorociri pentru anii 1988, 1990 sau 2000 care nu s-au adeverit, in 1992 pastorul coreean Lee Jang Lim a chemat 140000 de credinciosi la miezul noptii, in data de 28 octombrie, sub pretextul ca Iisus ii va salva de Armagedon. Peste 100000 de oameni s-au prezentat la 200 de biserici fundamentaliste, iar altii s-au sinucis; In 1994 se incepe constructia acceleratorului de la Geneva. In 1996 a acceleratorului propiuzis. In 2008 are loc o avarie si acceleratorul este oprit. De asemenea se vehicula ideea ca acceleratorul va produce o `gaura neagra` si tot ce e viata pe pamant v-a fi absorbita in ea. - 27 noiembrie 1997 a fost considerata ziua in care Pamantul va fi atacat de extraterestrii, iar oamenii transformati in sclavii lor; - iulie 1999, in New York se avariaza un accelerator relativ de ioni grei; in urma incidentului apar teorii conform carora se va deschide o gaura neagra care va absorbi Pamantul; - anul 2000 a determinat aparitia altor prevestiri: reintoarcerea lui Iisus, pieirea lumii sub ape, nasterea Antihristului, declansarea celui de-al III lea razboi mondial. Declansarea virsusului Y2k in noaptea revelionului 2000 a fost asociata cu apocalipsa. Previziunile pentru anul 2000 au starnit mai multa panica decat oricand. Pentru o imagine a ceea ce se intampla in lume datorita acestor prevestiri amintim mormonii, care si-au retras copiii din scoli pentrua-i avea aproape in momentul apocalipsei. Cu toate ca lumea a devenit mai sceptica in fata unor prorociri asemanatoare dupa anul 2000, unii oamenii inca se mai lasa convinsi de scenarii cu invazii extraterestre si dezastre naturale. Peste 46 de ipoteze privind sfarsitul lumii in perioada 2007 - 2010 au luat nastere pana in prezent. Unii cred ca sfarsitul v-a veni in oct 2011 cand apropierea de Pamant a cometei Evelin Dintre toate, previziunea privind sfarsitul lumii in anul 2012 este cea mai plauzibila. Se pare ca tot mai multe argumente converg spre concluzia ca in acel an ceva cu totul surprinzator si inimaginabil se va petrece cu Pamantul. Daca aceasta va insemna sfarsitul lumii sau inceputul unei noi etape pentru planeta, cum ar fi trecerea intr-o alta dimensiune, ramane de vazut. Bine ca avalansa previziunilor nu s-au oprit aici , ci ele au continuat prin as creea si un nivel de siguranta. Unii spun ca sfarsitul va veni 2068 altii mai devreme. Cate bordeie atatea obiceiuri. Numai sa se intample odata! Anul asta a fost plin de previziuni care sau dovedit a fi false. A mai ramas August , septembrie , octombrie, noiembrie si Decembrie. Oare cati ani o sa mai treaca pana cand adevarata lor profesie sa se adevereasca? Probabil ca odata si odata se v-a adeveri ceva , dar atunci nimeni nu v-=a mai putea sa zica : `` Ei ati vazut ca s-a intamplat pana la urma?`` ....Dar cui ii mai foloseste stirea? Oare toate aceste previziuni nu erau oare rodul nestintei lor, care puneau mai presus faptele viitoare decat cele prezente? Sau omenirea s-a cam saturat de viata. Si isi vor sfarsitul mai repede. Cred ca aici `creatorul nostru` a gresit` ca nu a prevazut ca sa ne adauge la ADN si speranta de viata. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 21:11
De la: 9am121159, la data 2011-08-05 14:37:56 De la: The_Mummy, la data 2011-08-04 12:13:17In acest an, peste 1.100 de biserici si manastiri din toata tara, in marea lor majoritate ortodoxe, vor primi aproximativ 165,8 milioane de lei. Banii provin de la bugetul pentru culte si din Programul National de Restaurare al Ministerului Culturii si vor fi folositi pentru lucrari de constructie, reparatie si intretinere. Eu am verificat,e vorba de ce s-a dat in 2008 ,fa un calcul cam cat a intrat prin 2009,2010,2011 si chiar inainte ,de la revolutie incoace. Eu cred ca terminam toate autostrazile si astfel cu o infrastructura pusa la punct aveam un alt gen de turism, o alta abordare din partea investitorilor....etc...etc.... Dar nu poti sa le ceri preotilor sa gandeasca , ei au nevoie de bani....fara bani nu mai au putere si fara putere nu mai pot manipula si atunci nu ar mai avea enoriasi. E totul atat de simplu insa oamenii nu observa sau poate ca nu gandesc....
|
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 21:19
De la: Marin56, la data 2011-08-05 17:44:04Apocalipsa a fost prezisa de-a lungul timpului de nenumarate ori. Poate suna ciudat, dar sfarsitul lumii a fost prezis inca de la inceputurile ei. Ultima previziune insa, se bazeaza pe dovezi clare, fenomene ce au loc in prezent si care, interpretate prin legile fizicii cunoscute de oameni, arata ca apocalipsa va veni in anul 2012. Eu inteleg ca poti gresi cand prevezi sfarsitul lumii,toti preotii sunt id.ioti deci nu au cum sa ajunga la un adevar-ei se pricep doar la minciuni . Altceva nu inteleg , de ce prostimea se sperie ? De ce le este frica de moarte ? Chiar nu isi doresc sa ajunga in rai , mai repede ? Sau le este frica de dumnezeu
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 22:13
Cred ca ai dreptate li este frica de Dumnezeu. Si frica si de moarte. Cineva spunea ... nu spun cine ca e beker... ca : ``nu-mi este frica de moarte ci de vesnicia ei`` inclin sa aiba dreptate. Chiar daca noiam mai fost martori vreodata prin viata, ni s-au sters informatiile vechi, desi poate la unii se mai pastreaza , traduse ca fiind Deja-vu-uri....
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 22:36
De la: Marin56, la data 2011-08-05 22:13:09Cred ca ai dreptate li este frica de Dumnezeu. Si frica si de moarte. Cineva spunea ... nu spun cine ca e beker... ca : ``nu-mi este frica de moarte ci de vesnicia ei`` inclin sa aiba dreptate. Chiar daca noiam mai fost martori vreodata prin viata, ni s-au sters informatiile vechi, desi poate la unii se mai pastreaza , traduse ca fiind Deja-vu-uri.... Eu nu cred in reincarnare....ceea ce poate mai vedem ni se trage din alta parte....poate se datoreaza unei informatii "lipite" de codul genetic , transmis de catre inaintasii nostri. O informatie lipita atunci cand acestia treceau prin situatii traumatizante .
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 22:41
Acoran....zeu in insulele Canare....
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 22:42
Acvin....zei gemeni....in mitologia vedica
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 22:43
Adad ( Fulgeratorul ).......zeu din Mesopotamia de origine sumeriana
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 22:49
Adam (omul) (tarana)......omul primordial,biblic....Prima lui femeie s-ar parea ca nu a fost Eva , a fost una pe nume Lilith . In textul original ebraic nu exista povestea cu fabricarea Evei ,din coasta lui Adam
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 22:52
Adapa ....intelept mitic sumerian....apare ca erou civilizator
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 22:53
Adeona , .....zeita romana
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 22:56
Adeva....divinitate din Dahomey.....pedepseste crimele si urmareste pedepsirea criminalilor....... (atentie crestini....cu inchizitia voastra...)....de asta , cred ca le e frica ....crestinilor
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 22:58
Adharma (Nelegiuitul)....zau al raului....in India
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 23:07
Adicesa ....sarpele primordial din mitologia vedica ....simbolizeaza timpul infinit sau timpul absent , patul cosmic pe care se odihneste zeul Visnu...inainte de prima urnire a timpului....considerat si sarpele universal....stapanul lumii subterane. Prin comparatie , sarpele biblic ,al Evei ....era un pacalici si atat tot....un sarpe de 2 bani.....A fost prezentat ca un pericol ca sa nu ne duca mintea la Sarpele lui Visnu care avea 1000 de capete si era inchipuit incolacit sub Visnu in iconografia traditionala.....Frica pazeste pepenii unui amarat de zeu al evreilor......
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 23:09
Aditi.....Nemarginita......Zeita mama a divinitatilor primordiale (nu si a lui dumnezeu )
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 23:13
Adolenda....zeita romana.....sub egida careia se efectua ritualul arderii copacilor loviti de trasnet.... Cam asa se explica "stiintific" , un fenomen in vechime.....si cam din acest motiv apareau zeii....sau dumne-zeii
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 23:16
Adon....Domnul...Stapanul (parca am mai auzit asa ceva )....zeu fenician ... personifica moartea si renasterea ciclica a vegetatiei anuale ( imi suna cunoscut...ceva cu invierea )
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 23:27
Adonai....Domnul....Stapanul...urmasul lui Yahweh , in mitologia ebraica ...provine din cultul mai multor popoare semite al zeului Adon (si eu care credeam ca e dumnezeu ....asa scria in Vechiul testament ) ....era protector al bataliilor ( acum inteleg crimele si amestecul lui in razboaiele evreilor...mea culpa ) Dupa traducerea din Septuaginta devine Kyrios (Domnul).........sensul ebraic este de fapt Atotstapanitorul....iar in prezent apare ca Dumnezeu
|
Postat pe: 5 August 2011, ora 23:30
Adonis....zeu grec de origine feniciana ...Adon,cel mentionat mai sus,transformat de evrei in Adonai...si de noi in Dumnezeu.......nimic nou sub ....soare...zeu care simbolizeaza moartea si renasterea ciclica a vegetatiei....
|
Postat pe: 6 August 2011, ora 09:17
De aici rezulta ca oamenii la inceput nu se stiau unii pe altii , si nici nu aveau cum , datorita departarilor de mari si tari, ca altfel ar fi fost si ei poate de acord cu abordarea unei singure divinitati. Dar ce sa faci cand sunt mai multe pareri si obiceiuri... Numai Romanii si Grecii si poate si altii pentru fiecare lucru ii se atribuiau cate o zeitate, care la o adica era unul si acelasi . Poate daca erau toti oamenii odata toti pe pamant in acelasi loc, si timp, poate aveau o singura religie, chiar daca credeau in SF-uri. Dar cel putin nu mai aveau pareri diferite, erau si ei odata de acord cu ceva.
|
|
|

,sub o Lege Divina....( CEDO
) , in care toti cetatenii se vor uni , nu dupa legi umane , ci prin libera consimtire sau vorba lui Zenon ....din Dragoste .
, decat iudeul cel amarat
, ce golanea ca si mine printre tomberoanele din ierusalim .
....asa scria in Vechiul testament