back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 >> Sari la pagina:

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 29 Iulie 2011, ora 20:22

D-na 159, cred ca faceti aluzie la acele coruri Madrigal , si mai ales la Grupul ``Song`` a lui MIhalea. Mie sincer sa va spun mi-au placut acele cantece si le mai pastrez si acum dupa ce am salvat un disc cu Song. Cat priveste ce spuneti ca era scris in ziarul ``Scanteia` nu cred ca se punea problema de religie pe atunci. Si mai ales in ziare ` comuniste`. In rest orce e posibil Depinde si de om si de cata credinta i-a fost sadita in fiecare. Dar mai este si zicala: ca dupa razboi multi viteji se arata` Poate gresesc...
--------------
Domnule Marin 56 este vorba de corurile zilnice care se cantau conducatorului.Sa stiti ca Dumnezeu ne poate raspunde prin Cuvantul scris,prin Domnul Isus,prin Ingeri,prin oamenii Lui,prin Tv.,radio,calculator,prin presa,prin vise,prin viziuni,prin raspunsuri la rugaciuni......Oricum in mine stiu ca El a sadit.Este un verset care spune"Cel ce a inceput in voi aceasta lucrare o va termina".Nadejdea nu mi-o poate lua nimeni.Va mai astept cu pace.

Fosta membra 9am.ro

106 mesaje
Postat pe: 29 Iulie 2011, ora 20:41

...mda!

odata cu retragerea zeilor în mitologii, V-au oferit în dar, pe Dumnezeu, iata cum... s-a pricopsit civilizatia Planetei Pamânt cu...Divina TragiComedie Umana.

de peste 2000 de ani achizitionti bilete la aceste spectacole, majoritatea n-a înteles mai nimic din aceste églogues narative,dramatice,sau...mixat reprezentate artistic.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

106 mesaje
Postat pe: 29 Iulie 2011, ora 21:13

Gândiți-vă la oamenii care cred în asemenea lucruri și care nu se sfiesc să ignore, complet, toate descoperirile minților perseverente de-a lungul atâtor secole de când a fost scrisă Biblia. Și tocmai acești ignoranți, cei mai needucați, cei mai lipsiți de imaginație, cei mai nechibzuiți dintre noi, s-ar face călăuze și conducători ai noștri, ai tuturor; și-ar impune credințele firave și copilărești asupra noastră; ne-ar invada școlile și bibliotecile și casele. Eu personal sunt foarte indignat de aceasta.

Isaac Asimov

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 29 Iulie 2011, ora 21:48

De la: 9am121159, la data 2011-07-29 20:22:28D-na 159, cred ca faceti aluzie la acele coruri Madrigal , si mai ales la Grupul ``Song`` a lui MIhalea. Mie sincer sa va spun mi-au placut acele cantece si le mai pastrez si acum dupa ce am salvat un disc cu Song. Cat priveste ce spuneti ca era scris in ziarul ``Scanteia` nu cred ca se punea problema de religie pe atunci. Si mai ales in ziare ` comuniste`. In rest orce e posibil Depinde si de om si de cata credinta i-a fost sadita in fiecare. Dar mai este si zicala: ca dupa razboi multi viteji se arata` Poate gresesc...
--------------
Domnule Marin 56 este vorba de corurile zilnice care se cantau conducatorului.Sa stiti ca Dumnezeu ne poate raspunde prin Cuvantul scris,prin Domnul Isus,prin Ingeri,prin oamenii Lui,prin Tv.,radio,calculator,prin presa,prin vise,prin viziuni,prin raspunsuri la rugaciuni......Oricum in mine stiu ca El a sadit.Este un verset care spune"Cel ce a inceput in voi aceasta lucrare o va termina".Nadejdea nu mi-o poate lua nimeni.Va mai astept cu pace.

Eu nu inteleg un lucru ,de ce crezi in biblie si in isus si de ce nu mai crezi in Omagiul lui Ceausescu (tot un fel de biblie ) ! Isus a avut doar 12 apostoli , Ceausescu a avut mai multi si a avut si 4 milioane de adepti . Care pare mai credibil ?
Daca te nasteai in India,China sau Japonia , in cine sau ce credeai ? Pun pariu ca nu in dumnezeu sau Isus ! Iar de visat il visai pe Gautama Siddhartha (Buddha Shakyamuni) !
Citeste cate ceva despre imparatul Asoka cel Mare cel care a raspandit lumina budismului si mesajul sau de iubire si compasiune, in întreaga lume. A fost un fel de Constantin cel Mare al inIndiei antice .
Asoka a îmbrățișat budismul, ridicându-l la statut de credință imperială și a păstrat în același timp o atitudine tolerantă în raport cu celelalte confesiuni. Vrând să unifice subcontinentul indian și restul Asiei de Sud sub o singură religie, împăratul mauryan a construit numeroase mănăstiri și stupe (în jur de optzeci de mii îi sunt atribuite în prezent), a protejat călugării și a trimis misionari în întreaga lumea.....(seamana cu ceva cunoscut )

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 29 Iulie 2011, ora 22:07

Tradiția spune că la scurtă vreme de la moartea lui Buddha (aprox. 480 î.Hr.) și intrarea acestuia în parinirvāna (pali: parinibbāna, "stingerea totală") s-a convocat primul consiliu al budismului care a fixat, în mod oral, Vinaya-Pitaka și Sutra-Pitaka. Acesta a fost organizat la Rajagriha de către Mahākāœyapa, un discipol al lui Buddha. În secolul următor, pe măsură ce comunitatea budistă Sangha a continuat să se extindă, a apărut o controversă în jurul celor zece puncte de disciplină monastică. Cel de-al doilea consiliu budist (care s-a produs la aproximativ o sută de ani de la moartea lui Gautama) a fost ținut la Vaisali și a avut ca rol rezolvarea acestei dispute. În cele din urmă, toți membrii consiliului au fost de acord ca cele zece puncte să rămână nemodificate.

La puțin timp însă după această hotărâre, Sangha a început să se dividă în grupuri separate. Nu se știe cu exactitate când a survenit schisma; unele izvoare cum ar fi Dipavamsa din tradiția pali o plasează imediat după cel de-al doilea consiliu. Tradiția budistă Sarvastivada identifică schisma în vremurile regelui Asoka (268-234 î.Hr.), în timp ce Mahasanghika susține că aceasta a fost provocată mult mai târziu, în jurul anului 100 î.Hr. Cert este că principalele cauze ale rupturii au fost divergențele de percepere a regulilor călugărești. Astfel comunitatea s-a împărțit în două fracțiuni: sthaviravadini (theravadini) sau cei care se considerau ortodocși și loiali vechilor norme riguruase legate de învățăturile lui Buddha și mahāsānghikași (partizani ai școlii Mahāsānghika), care abordau o viziune liberală și permisivă asupra dogmei și a monahismului.

Edictele din vremea regelui Asoka consemnează un nou conflict de ordin religios, cu prilejul căruia are loc un nou consiliu, cel de-al al treilea, la Pataliputra, aproximativ în anul 250 î.Hr., la 236 de ani de la moartea lui Buddha. Dirijat de Moggaliputta Tissa și întrunind în jur de o mie de călugări (printre care se zice că s-ar fi numărat însuși Asoka, în calitate de monah), consiliul a stabilit sthaviravadismul (budismul theravada) ca singura formă ortodoxă și nu a aceptat niciun compromis în favoarea dizidenților religioși, care expulzați fiind din cadrul Sanghăi, au fost catalogați drept eretici. O altă realizare a consiliului a fost întregirea Canonului Pali prin adăugarea textului Abhidammam Pitaka. Tot în această perioadă, din cercul sthaviravadinilor se mai desprinde o nouă grupare, cea a sārvāstivadinilor.

Imediat după aceste schisme, școlile budiste au început să alcătuiască o Abhidharma/Abhidhamma, adică o colecție de lucrări filozofice. Versiuni asemănătoare acestui tip de scriere au existat probabil și în timpul lui Buddha, însă concepute sub forma unor liste. Evoluția budismului însă, a dus la încadrarea conceptelor cuprinse în acele liste ăntr-o lucrare mult mai voluminoasă și mai sistematică, într-o nouă Pitaka: Abhidhamma Pitaka. Unii academicieni moderni numesc această etapă "budismul Abhidhamma". Cu toate acestea, unele școli, Mahasamghika de exemplu nu au o Abhidhamma Pitaka, fapt ce se află în conformitate cu refuzul lor de a aduce adăugiri canonului.

Cam seamana cu ce s-a intamplat pe la crestini....Oare care pe care a plagiat ?
Cred ca ati remarcat ca si ei aveau concilii.....misionari,o gramada mare de "biserici",aveau o varianta "ortodoxa" si o varianta canonica . Eu cred ca Isus a fost un mare snapan,a stat o perioada prin India si s-a gandit sa introduca budismul in Israel....Insa nu prea l-a dus cerebelul si nestiind sa scrie si sa citeasca , a transmis oral ceea ce isi mai amintea . Salbaticii lui din Palestina au crezut ca el gandeste asa ,cand de fapt el cita din budism.

Exprimarea "celor cinci porunci" nu folosește o formulă imperativă ca în iudaism sau creștinism, ele sunt simple îndemnuri de a trăi o viață fericită, fără griji, în care meditația se poate desfășura în condiții bune. Cele cinci porunci sunt:

1. A te abține să iei viața cuiva. (non-violența față de orice formă de viață)
2. A te abține să iei ceva ce nu ți se cuvine.
3. A te abține de la o purtare senzuală necuviincioasă. (abstinență de la desfrânare)
4. A te abține să minți.
5. A te abține de la consumarea oricărei substanțe care duce la pierderea lucidității minții. (abținerea de la droguri sau alcool)

În cadrul celor opt porunci, a treia poruncă, legată de comportarea sexuală, este mult mai strictă și devine un îndemn către celibat. Cele trei porunci adiționale sunt:

6. A te abține să mănânci în momente nepotrivite. (timpul dedicat mesei se întinde de dimineața până la prânz)
7. A te abține de la dans, folosirea bijuteriilor, participarea la spectacole, atingerea metalelor prețioase, etc.
8. A te abține de la folosirea unui pat înalt, mare și somptuos.

Vinaya este un cod moral specific monahilor. În budismul Theravada, acest cod moral include de 227 de reguli pentru călugări și 311 pentru călugărițe. Conținutul scrierilor Vinaya (vinayapitaka) diferă într-o mică măsură de la o școală la alta, fiecare școală budistă stabilind diferite standarde de aderență la Vinaya. Monahii începători respectă "cele zece porunci", care în afară de cele cinci porunci includ:

6. A te abține să mănânci în momente nepotrivite.
7. A te abține să cânți, să dansezi, să folosești un instrument muzical sau să participi la programe distractive.
8. A te abține să folosești parfum, cosmetice sau podoabe.
9. A te abține să stai pe scaune înalte sau să dormi în paturi somptuase și fine.
10. A refuza să primești bani.

În budismul estic, Mahayana acceptă o nouă Vinaya pentru bodhisattva, având principii etice distincte, cum ar fi abstinența de la carne și încurajarea vegetarianismului. Aceste noi norme sunt conținute într-un text numit Brahmajala Sutra (a nu se confunda cu textul pali cu același nume).
[modificare] Samadhi/Bhāvana (meditația)

S-ar parea ca nu e nimic nou sub soare . In schimb e totusi o diferenta....Buda nu a avut pretentia ca este dumnezeu sau mesia. Poate nici Isus nu a vrut ....insa au vrut cei 12 apostoli si cei cativa evanghelisti care au fost in jur de 100 insa in final au ramas 4 ,care de fapt sunt 3 , Luca si Matei Au vrut sa domine jidanimea....Cand au vazut ca nu tine ....au plecat spre alte zari....unde populatia era mai primitiva si mai usor de manipulat

Puneti , bre crestinilor mana pe carte , ca sa intelegeti cat de bine sunteti manipulati.....

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 02:43

De la: _KARPOV, la data 2011-07-29 22:07:48

Tradiția spune că la scurtă vreme de la moartea lui Buddha (aprox. 480 î.Hr.) și intrarea acestuia în parinirvāna (pali: parinibbāna, "stingerea totală") s-a convocat primul consiliu al budismului care a fixat, în mod oral, Vinaya-Pitaka și Sutra-Pitaka. Acesta a fost organizat la Rajagriha de către Mahākāœyapa, un discipol al lui Buddha. În secolul următor, pe măsură ce comunitatea budistă Sangha a continuat să se extindă, a apărut o controversă în jurul celor zece puncte de disciplină monastică. Cel de-al doilea consiliu budist (care s-a produs la aproximativ o sută de ani de la moartea lui Gautama) a fost ținut la Vaisali și a avut ca rol rezolvarea acestei dispute. În cele din urmă, toți membrii consiliului au fost de acord ca cele zece puncte să rămână nemodificate.

La puțin timp însă după această hotărâre, Sangha a început să se dividă în grupuri separate. Nu se știe cu exactitate când a survenit schisma; unele izvoare cum ar fi Dipavamsa din tradiția pali o plasează imediat după cel de-al doilea consiliu. Tradiția budistă Sarvastivada identifică schisma în vremurile regelui Asoka (268-234 î.Hr.), în timp ce Mahasanghika susține că aceasta a fost provocată mult mai târziu, în jurul anului 100 î.Hr. Cert este că principalele cauze ale rupturii au fost divergențele de percepere a regulilor călugărești. Astfel comunitatea s-a împărțit în două fracțiuni: sthaviravadini (theravadini) sau cei care se considerau ortodocși și loiali vechilor norme riguruase legate de învățăturile lui Buddha și mahāsānghikași (partizani ai școlii Mahāsānghika), care abordau o viziune liberală și permisivă asupra dogmei și a monahismului.

Edictele din vremea regelui Asoka consemnează un nou conflict de ordin religios, cu prilejul căruia are loc un nou consiliu, cel de-al al treilea, la Pataliputra, aproximativ în anul 250 î.Hr., la 236 de ani de la moartea lui Buddha. Dirijat de Moggaliputta Tissa și întrunind în jur de o mie de călugări (printre care se zice că s-ar fi numărat însuși Asoka, în calitate de monah), consiliul a stabilit sthaviravadismul (budismul theravada) ca singura formă ortodoxă și nu a aceptat niciun compromis în favoarea dizidenților religioși, care expulzați fiind din cadrul Sanghăi, au fost catalogați drept eretici. O altă realizare a consiliului a fost întregirea Canonului Pali prin adăugarea textului Abhidammam Pitaka. Tot în această perioadă, din cercul sthaviravadinilor se mai desprinde o nouă grupare, cea a sārvāstivadinilor.

Imediat după aceste schisme, școlile budiste au început să alcătuiască o Abhidharma/Abhidhamma, adică o colecție de lucrări filozofice. Versiuni asemănătoare acestui tip de scriere au existat probabil și în timpul lui Buddha, însă concepute sub forma unor liste. Evoluția budismului însă, a dus la încadrarea conceptelor cuprinse în acele liste ăntr-o lucrare mult mai voluminoasă și mai sistematică, într-o nouă Pitaka: Abhidhamma Pitaka. Unii academicieni moderni numesc această etapă "budismul Abhidhamma". Cu toate acestea, unele școli, Mahasamghika de exemplu nu au o Abhidhamma Pitaka, fapt ce se află în conformitate cu refuzul lor de a aduce adăugiri canonului.

Cam seamana cu ce s-a intamplat pe la crestini....Oare care pe care a plagiat ?
Cred ca ati remarcat ca si ei aveau concilii.....misionari,o gramada mare de "biserici",aveau o varianta "ortodoxa" si o varianta canonica . Eu cred ca Isus a fost un mare snapan,a stat o perioada prin India si s-a gandit sa introduca budismul in Israel....Insa nu prea l-a dus cerebelul si nestiind sa scrie si sa citeasca , a transmis oral ceea ce isi mai amintea . Salbaticii lui din Palestina au crezut ca el gandeste asa ,cand de fapt el cita din budism.

Exprimarea "celor cinci porunci" nu folosește o formulă imperativă ca în iudaism sau creștinism, ele sunt simple îndemnuri de a trăi o viață fericită, fără griji, în care meditația se poate desfășura în condiții bune. Cele cinci porunci sunt:

1. A te abține să iei viața cuiva. (non-violența față de orice formă de viață)
2. A te abține să iei ceva ce nu ți se cuvine.
3. A te abține de la o purtare senzuală necuviincioasă. (abstinență de la desfrânare)
4. A te abține să minți.
5. A te abține de la consumarea oricărei substanțe care duce la pierderea lucidității minții. (abținerea de la droguri sau alcool)

În cadrul celor opt porunci, a treia poruncă, legată de comportarea sexuală, este mult mai strictă și devine un îndemn către celibat. Cele trei porunci adiționale sunt:

6. A te abține să mănânci în momente nepotrivite. (timpul dedicat mesei se întinde de dimineața până la prânz)
7. A te abține de la dans, folosirea bijuteriilor, participarea la spectacole, atingerea metalelor prețioase, etc.
8. A te abține de la folosirea unui pat înalt, mare și somptuos.

Vinaya este un cod moral specific monahilor. În budismul Theravada, acest cod moral include de 227 de reguli pentru călugări și 311 pentru călugărițe. Conținutul scrierilor Vinaya (vinayapitaka) diferă într-o mică măsură de la o școală la alta, fiecare școală budistă stabilind diferite standarde de aderență la Vinaya. Monahii începători respectă "cele zece porunci", care în afară de cele cinci porunci includ:

6. A te abține să mănânci în momente nepotrivite.
7. A te abține să cânți, să dansezi, să folosești un instrument muzical sau să participi la programe distractive.
8. A te abține să folosești parfum, cosmetice sau podoabe.
9. A te abține să stai pe scaune înalte sau să dormi în paturi somptuase și fine.
10. A refuza să primești bani.

În budismul estic, Mahayana acceptă o nouă Vinaya pentru bodhisattva, având principii etice distincte, cum ar fi abstinența de la carne și încurajarea vegetarianismului. Aceste noi norme sunt conținute într-un text numit Brahmajala Sutra (a nu se confunda cu textul pali cu același nume).
[modificare] Samadhi/Bhāvana (meditația)

S-ar parea ca nu e nimic nou sub soare . In schimb e totusi o diferenta....Buda nu a avut pretentia ca este dumnezeu sau mesia. Poate nici Isus nu a vrut ....insa au vrut cei 12 apostoli si cei cativa evanghelisti care au fost in jur de 100 insa in final au ramas 4 ,care de fapt sunt 3 , Luca si Matei Au vrut sa domine jidanimea....Cand au vazut ca nu tine ....au plecat spre alte zari....unde populatia era mai primitiva si mai usor de manipulat

Puneti , bre crestinilor mana pe carte , ca sa intelegeti cat de bine sunteti manipulati.....

Mai ,de ce le spui adevarul ? Astia acum o sa creada ca adevaratul mesia este domnul Budhha si o sa ia calea dreptei credinte. O sa-si faca fiecare cate o buda p-acasa si bisericile vor intra in insolventa iar preotii o sa ramana pe drumuri . Unde ,doamne fereste , o sa-si mai tina ei slujbele (joabele) si orgiile lor homosexuale si "pedofilice" ?

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 11:17

Nu imi dau seama daca crestinii sunt lipsiti de logica sau e vorba de altceva . Poate e vorba si de manipulare , unii sunt mai usor de manipulat mai ales daca adera la o gloata , la o multime . Aici are mare dreptate nenea Gustave Le Bon cu a lui teorie cu privire la multimi.
Stau si ma gandesc la ce s-a intamplat in Norvegia si imi dau seama ca oricand se poate intampla si in Romania asa ceva , atata timp cat religia este tolerata. Nu stiu cum erau altii sau ce gandeau,pe vremea comunistilor , cred insa ca multi credeau ca e o societate perfecta ,se recunosteau in ea . Si-au schimbat putin parerea cand au inceput sa nu mai gaseasca de mancare sau cand erau sicanati de tampeniile lui Ceausescu . Insa atunci nu mureai de foame ,societatea te ajuta,acum insa daca nu gasesti de lucru ai dat de dracu,mori de foame.
Pe vremea impuscatului cred ca daca aveam o mitraliera ,pe la 20 de ani as fi fost tentat sa fac ceea ce a facut norvegianul . Ii simteam pe comunisti ca pe niste personaje lipsite de logica ,le explicam ca traim intr-o societate anormala insa nu intelegeau sau le era frica sa inteleaga. La revolutie mi-am dat seama ca lipsa de logica si prostia reprezinta un pericol. Aveam pe cineva in provincie ,era sef la taranisti,am fost sa-l vizitez,cu masina . Cand am oprit langa casa lui m-au inconjurat niste ilescieni convinsi care mi-au sifonat putin masina , crezand poate ,ca sunt vreun lider de la Bucuresti. Aparusera deja fanaticii,majoritatea erau crestini insa sustineau o javra liber cugetatoare , pe iliescu. Atunci poate ca daca asemenea prosti si idioti aveau o arma ,ma impuscau . Si asemenea idioti erau cam in jur de 85% si l-au ales pe Iliescu. Acei idioti l-au ales si pe Basescu si acum vor iar PSD .
Deci asta e lumea in care traim. Asa ca unor asemenea oameni nu trebuie sa le bagi in cap ideologii sau religia . Asemenea oameni nu au logica ,sunt usor de manipulat si sunt lipsiti de discernamant. Daca preotii le-ar spune ca daca ii vor masacra pe atei sau pe islamisti vor avea parte de rai,toti ar deveni criminali. Crestinii nu au principii , ei stiu doar de frica ,nu sunt in stare sa se autoeduce sunt la nivel de primate inca simt nostalgia pomului si a pesterii . Poate de aici se trage si mitul cu marul Evei,pomul cunoasterii si raiul(pestera)
Pentru a intelege ceea ce spun eu ,mergeti la un meci al echipelor Steaua si Dinamo,acolo o sa vedeti de ce sunt in stare crestinii ca doar nu or fi aia toti atei-si cand te gandesti ca respectivii au facut si religia in scoala .
Crestinismul este periculos ,avand in vedere ca ponderea in societate o are acea lume a prostilor. Daca vreti sa aveti belele in viitor,daca vreti ca urmasii vostri sa traiasca iadul pe pamant,atunci votati PSD_PC_PNL_PD_UDMR si tolerati religia in scoala si societate .

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 13:55

Adevarul este ca omul nu face nimic din propia initiativa , ce trebuie impins de la spate. El crede ca ar fi ideeal ptr el daca toata ziua ar sta , s-ar distra si nu ar munci nicaieri dar sa-i vina si banii acasa. Si asta ca am vrut democratie , una rau inteleasa ptr unii. Atat cat nu este disciplina , adica cineva ca sa se impuna nimic nu vrea sa faca nimic. Cum pe vremuri nu era politie sau poate nu asa cum este azi, Biserica a luat fraurile in mana si a incercat si mai incearca sa semene frica si panica de Dumnezeu, si cu promisiuni desarte. ; `` ca dac o sa faceti cum spun eu o sa va astepte multe dupa moarte. Erau niste Lozinci pe care oamenii de atunci le-au asimilat, spre satisfactia celor care manipulau Biserica. In final Reliogia a avut un cuvant mare de spus, in manipularea maselor. Asa de frica i-au facut pe unii daca nu chiar majoritatea sa faca si sa zica cum vor ei. Asta a fost o metoda buna pe vremea aia , de a tine masele in ascultare. odata cu schimbarea politicii, si cu venirea Comunismului, binenteles ca au aparut alte masuri de reprimare si ascultare, inlaturand religia cu forta. oricum cvine ar fi venit la putere si care avea alte convingeri ar fai facut normal - ca orcine, numai sa i se promoveze noile metode de ascultare si convingere. Ca n-a tinut , asta este alta treaba. Normal poporul si nu numai el chiar si unele vietuitoare nu suporta sa fie inchise sau oprimate. Adica in final exploatate. Nu , Nu se poate. ADN -ul nostru nu suporta asta. Vrem sa fim liberi. Si sa nu ne sufle nimeni in ciorba. dar si de unul singur omul nu poate face mare lucru. Ar trebui sa lucreze in spirit de echipa. Orce forma de conducere ar veni la putere nu ar face nici ea fata mult timp, ca oamenii sunt pretentiosi din fire. Unii nu pot asimila chiar tot ce li se spune si ce trebuie sa faca. De aceea au aparut si contradictii si mai apar inca. Iar pe primul loc este `LENEA`. Ca omului in generalnu-i place sa munceasca. Este foarte suparacios, si in caz de un esc este pentru ca sa-i moara si ` capra vecinului` Este pe deasupra si rautacios si invidios. Asta e!
Am gasit un material despre `` Biblia - Mit sau Adevar. de David Gooding. Nustiu daca ati citit-o. Poate o sa postez si cateva din ideile de acolo. Unele vad ca sunt chiar interesante, chiar daca contin mai putin adevar.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 15:31

Da de acord. Am citit `Design Inteligent si am ramas foarte surprins de noua varianta `stiintifizata` pe care au aboradat-o in speranta de a fi mai credibila. In afar de faprul ca nici aici si nici in varianta originala a bibliei nu este pomenit inceputul real, deci nare cap, varaianta asta este mai ridicola decat precedenta. ca incercand sa o faca mai moderna au introdus fraze cu acei oameni de stiinta care nu aveau ce cautau pe atunci, si in final s-a pastrat esenta, adica toate frazele din vechea biblie. Aici nici nu mai pomenste de cum s-a facut omul , si pe deasupra mai baga din start si aparitia OZN-urilor, care nu-si au roatul aici. Mai ales cum decurge dialogul acolo. Nu asa trebuie facuta. Trebuie sa se inceapa cu incepurtul, dar probabil ca nimeni nu-l cunoaste , este evident ca nu au cum sa-l spuna. Si trec mai departe. In rest e la fel. cu mici adaugiri sau schimbari. Cuma s-ar spune am ajuns iar la castravete.
Nu stiu de ce ma trimiti sa studiez pe atei ca eu nu sunt cu ei si nici nu simt ca ei. Eu cred ca sunt un pic Deist , dupa cum au afirmat si altii. Ca eu chiar cred in tr-un `Creator` , Ca ceva nu putea sa iasa din nimic. Si mai ales VIata. Stiti cum a aparut si de cine e intretinuta Viata ? Nu stiti. ` Poi daca nu stiti la ce sa va mai spun ` asta este si va ramane `Lozinca.` sau ``cei care stiu sa spuna si la cei care nu stiu`` Eu nu sunt de acord ci Biblia si la felul cum a fost scrisa pe atunci , dar sa nu avem pretentii la oamenii de aproape 2000 de ani. ca bietii de ei nu stiau prea multe. Si atunci este firesc. Va promit ca o sa ma gandesc , facand o paralela la vechea Biblie, si sa fac o povestire care sa fie mai pe intelesul nostru si mai plauzibila. Dupa ce termin cu Vizitatorul Am deja in gand doau variante: Una pentru copii si una pentru oameni mari si de stiinta. Dar sa stiti ca nu fac asta ca vai cred cu sfiintenie in ea , ci ca sa fie mai plauzibila. Dac tot se vrea sa fie. Desi drept sa spun nu-i mai vad rostul. Era ei a trecut de mult. Dar asta asa ca sa le facpe plac si sfiintiilor sale. Ca nu am nimic cu ele. Totul este doar o poveste pe care unii au ridiculizat-o mai mult sau mai putin, pentru ca sa fie un instrument, de care sa se foloseasca sfanta Biserica. Sper ca v-am convins cum sta treaba.

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 15:37

De la: chillywilly, la data 2011-07-28 20:43:44
De la: Dorulet, la data 2011-07-28 20:18:22
De la: chillywilly, la data 2011-07-28 14:54:56
Poate te convingi cu proprii ochi si urechi :

1) Gripa A H1N1, un virus provoaca dezabateri (15.11.2009) - Profitorii panicii - Afacerea cu gripa porcina (cel mai elocvent documentar în această privință)

fymaaa.blogspot.com/2009/11/gripa-h1n1-un-virus-provoaca-dezabat...

2) ANTIVACCIN - Noutăți

fymaaa.blogspot.com/2009/11/antivaccin-noutati-5112009.html

3) GRIPA PORCINĂ - Noutăți

fymaaa.blogspot.com/2009/10/gripa-porcina-noutati-29102009.html

...prefer "Albă ca zăpada și cei 7 pitici"
Zău că unii sunt mai proști decât prevede legea....și oricât de mult aș vrea, nu pot să-i ajut
E destul de trist faptul că nu sunteți în stare să distingeți o informație adevărată de una falsă
Aproape că mi-e milă de voi .....

Copile ai fost?,ai vazut? sau povestesti din ...amintiri din viitor.In ce varianta preferi alba ca zapada ca o varianta este interzisa minorilor sub 60 de ani
Nici macar nu ati avut curiozitatea sa vedeti despre ce este vorba......mai un ziar ,o sueta ...o bascalie, o bagatelizare
altfel ...la fel

Pe cine faci tu "copil"???? Sper că nu pe mine! la cei 40 de ani ai mei, am văzut, citit, învățat cât m-au ținut băierele...și încă mai învăț!
....problema este că sunt uni care au impresia că dacă au citit biblia...este mai mult decât suficient...huh, asta ca să nu încep să vorbesc despre ceilalți care nici măcar n-au citit un cuvânt d'acolo, dar se dau mari creștini....
V-am explicat frumos și chiar am apelat la logică pentru a vă demonstra că în momentul de față, știința nu-i chiar așa de avansată încât să putem crea virusuri.....vorba aia, nu suntem în stare să creăm o celulă...darămite alte forme de viață mai evoluate.
dacă nu aș fi 100% sigură că am dreptate, aș sta frumos în "băncuța" mea, cu ciocu'mic! Dar din moment ce sunt "în temă",de ceva vreme, normal că n-am putut sta deoparte....
Chiar și fiica mea intră și citește pe forum....nu pot sta cu mâinile încrucișate și să-i las pe alții să creadă toate tâmpeniile scrise de alții.

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 15:40

Pana si Einstein cat era ele de Einstein nu era pe deplin convins de realitatea aparitiei vietii pe pamant. Chiar el spune : ``„Cred în acel Dumnezeu al lui Spinoza, care se manifestă prin armonia legilor universului, nu într-unul care se ocupă cu destinele și faptele omenirii"
Către sfârșitul vietii, într-o scrisoare adresată filozofului Eric Gutkind, marele fizician afirmă:
„Cuvântul dumnezeu nu este nimic altceva pentru mine decât expresia și produsul slăbiciunii umane, Biblia este o colecție de legende onorabile, dar primitive, care sunt, în orice caz, destul de copilărești. Niciun fel de interpretare, indiferent cât de subtilă, nu-mi poate schimba opinia".
Religiozitatea nedefinită a marelui savant se referă mai degrabă la admirația pe care acesta o nutrește față de structura unei lumi, care se revelează treptat cu ajutorul științei.[32] În 1926, într-o scrisoare adresată fizicianului Max Born, Einstein, referindu-se la principiul incertitudinii, scria: „Sunt pe deplin convins că Dumnezeu nu se joacă cu zarurile".
„Dacă există ceva religios în mine, aceasta este admirația fără limite față de structura lumii atât cât ne-o poate dezvălui știința".
Concepții privind comportamentul etic
Einstein credea că moralitatea nu a fost dictată de Dumnezeu, ci de umanitate:
„Eu nu cred în imoralitatea individuală și consider etica ca o preocupare exclusiv umană deasupra căreia nu există nici o autoritate superioară.”
În ultima parte a vieții sale, Einstein a urmat o dietă vegetariană.[34][35] Potrivit lui Einstein, vegetarianismul a avut o mare importanță pentru umanitate, așa cum se vede din următorul citat pe această temă:
„Nimic nu crește șansa de supraviețuire (a umanității) pe Pământ mai mult decât dieta vegetariană. (... ) Cu influența sa fizică asupra comportamentului uman, stilul de viață vegetarian ar putea influența în mod pozitiv soarta omenirii.”

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 15:45

Ai dreptate , Dorulet, dar munca cu omul este cea mai grea. Mai ales cand acesta incearca sa si te contrazica, spunand ca nu ai dreptate. Pana la proba contrarie, mai avem...Cand se vor convinge de adevarata realitate si cale. Si asta dupa cum spuneai si tu nu vor sa se implice a face o studiere mai amnuntita a propblemei, si sa-si puna intrebari , nu sa ia de bun ce au scornit altii inaintea lor. Eu sunt ca Toma , vreau intai sa ma conving, si dupa aia....

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 16:04

De la: Marin56, la data 2011-07-30 15:45:55Ai dreptate , Dorulet, dar munca cu omul este cea mai grea. Mai ales cand acesta incearca sa si te contrazica, spunand ca nu ai dreptate. Pana la proba contrarie, mai avem...Cand se vor convinge de adevarata realitate si cale. Si asta dupa cum spuneai si tu nu vor sa se implice a face o studiere mai amnuntita a propblemei, si sa-si puna intrebari , nu sa ia de bun ce au scornit altii inaintea lor. Eu sunt ca Toma , vreau intai sa ma conving, si dupa aia....

...Probabil că este greu să lucrezi cu oamenii, nu știu ce să zic, eu m-am obișnuit. Așa am învățat la școală, primul lucru pe care trebuie să-l faci când intri în salon, este să ZÂMBEȘTI!!!
Mă credeți sau nu....psihologia și sociologia învâțată, ajută foarte mult în comunicare, dar cred că cel mai mult ajută carecterul și personalitatea fiecăruia....bagajul genetic.
Eu sunt mai dură, directă și foarte dezinvoltă. Nu prea știu ce-s alea emoții și cred că o bună pregătire, alături de stăpânirea de sine, te poate face capabil de a înfăptuii lucruri importante...mărețe chiar.
Așa cum spuneam, este trist, chiar foarte trist faptul că se iau informații (de cele mai multe ori gen SF sau alarmiste, ori apocaliptice) și se transmit mai departe " ca adevăr irefutabil"...fără a se trece totul prin filtrul logicii sau măcar a avea decența să verifice.....

Fosta membra 9am.ro

406 mesaje
Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 16:43

De la: Dorulet, la data 2011-07-30 16:04:37
De la: Marin56, la data 2011-07-30 15:45:55Ai dreptate , Dorulet, dar munca cu omul este cea mai grea. Mai ales cand acesta incearca sa si te contrazica, spunand ca nu ai dreptate. Pana la proba contrarie, mai avem...Cand se vor convinge de adevarata realitate si cale. Si asta dupa cum spuneai si tu nu vor sa se implice a face o studiere mai amnuntita a propblemei, si sa-si puna intrebari , nu sa ia de bun ce au scornit altii inaintea lor. Eu sunt ca Toma , vreau intai sa ma conving, si dupa aia....

...Probabil că este greu să lucrezi cu oamenii, nu știu ce să zic, eu m-am obișnuit. Așa am învățat la școală, primul lucru pe care trebuie să-l faci când intri în salon, este să ZÂMBEȘTI!!!
Mă credeți sau nu....psihologia și sociologia învâțată, ajută foarte mult în comunicare, dar cred că cel mai mult ajută carecterul și personalitatea fiecăruia....bagajul genetic.
Eu sunt mai dură, directă și foarte dezinvoltă. Nu prea știu ce-s alea emoții și cred că o bună pregătire, alături de stăpânirea de sine, te poate face capabil de a înfăptuii lucruri importante...mărețe chiar.
Așa cum spuneam, este trist, chiar foarte trist faptul că se iau informații (de cele mai multe ori gen SF sau alarmiste, ori apocaliptice) și se transmit mai departe " ca adevăr irefutabil"...fără a se trece totul prin filtrul logicii sau măcar a avea decența să verifice.....

Buna
in mare ai dreptate cu alarmistii.Dar cum discerni ce este fals?Iata un exemplu:
-cercetari mai noi au demonstrat calitatile vindecatoare ale....canabisului chiar si unele cazuri de cancer.Pentru edificare iti pot da un link (trebe adresa de mail) si poti urmari un documentar pe aceasta tema"Si daca canabisul ar vindeca cancerul' mai mult decat interesant.

universul si prostia doua chestiuni infinite desi in privinta primei chestiuni am oarece indoieli
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 17:23

o să caut și o să verific informația....pe urmă îți spun și cum verifici (în spațiul virtual), dacă să ai ori ba încredere într-o știre..
...sunt chiar curioasă...

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 17:24

Da am auzit si eu ieri ca tara lui Fidel castro , ar fi descoperit ca fiind un remediu bun veninul de scorpion. Asa o fi ? Ce poate fi bun la el, cand o intepatura de a lui te poate ucide in cateva secunde. probabil ca imbogatit cu ceva, sau cei de acolo si-au pus de gand sa scape de noi sau de cei care au incredere si o sa-l foloseasca....

Fosta membra 9am.ro

406 mesaje
Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 17:38

De la: Marin56, la data 2011-07-30 17:24:38Da am auzit si eu ieri ca tara lui Fidel castro , ar fi descoperit ca fiind un remediu bun veninul de scorpion. Asa o fi ? Ce poate fi bun la el, cand o intepatura de a lui te poate ucide in cateva secunde. probabil ca imbogatit cu ceva, sau cei de acolo si-au pus de gand sa scape de noi sau de cei care au incredere si o sa-l foloseasca....

Presedintele Venezuelei Hugo Chavez incearca un tratament anticancer in cuba.Ca o fi cu venin sau nu n-am cunostiinta ,oficial se zice ca ar fi fost operat(putea sa o faca oriunde)

universul si prostia doua chestiuni infinite desi in privinta primei chestiuni am oarece indoieli
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 21:16

Eu nu inteleg un lucru ,de ce crezi in biblie si in isus si de ce nu mai crezi in Omagiul lui Ceausescu (tot un fel de biblie ) ! Isus a avut doar 12 apostoli , Ceausescu a avut mai multi si a avut si 4 milioane de adepti . Care pare mai credibil ?
Daca te nasteai in India,China sau Japonia , in cine sau ce credeai ? Pun pariu ca nu in dumnezeu sau Isus ! Iar de visat il visai pe Gautama Siddhartha (Buddha Shakyamuni) !
Citeste cate ceva despre imparatul Asoka cel Mare cel care a raspandit lumina budismului si mesajul sau de iubire si compasiune, in întreaga lume. A fost un fel de Constantin cel Mare al inIndiei antice .
Asoka a îmbrățișat budismul, ridicându-l la statut de credință imperială și a păstrat în același timp o atitudine tolerantă în raport cu celelalte confesiuni. Vrând să unifice subcontinentul indian și restul Asiei de Sud sub o singură religie, împăratul mauryan a construit numeroase mănăstiri și stupe (în jur de optzeci de mii îi sunt atribuite în prezent), a protejat călugării și a trimis misionari în întreaga lumea.....(seamana cu ceva cunoscut )
-----------------
Karpov,tu cauti sa-mi reduci credinta,incercand prin studiile tale sa ma faci sa cred in oameni.Dar oamenii cu toata stiinta lor din toate veacurile,nu au fost capabili sa faca nici macar o frunza de pom vie din creatia lui Dumnezeu.Si alt aspect, "nu este nici-un om fara pacat niciunul macar" si tu voiesti ca eu sa cred in pacatosi?.Eu am ales sa cred in Dumnezeu si Domnul Isus Hristos,care sant curati,nepatati,Ei au puterea sa ma curateasca si pe mine,dupa cum ei sant curati.Tinta mea este mai inalta decat tinta ta din punct de vedere religios.Tu privesti jos la oameni care sant tarana,eu privesc sus la Dumnezeu care inviaza tarana.Aceasta este credinta.Am primit recent un pps cu multi oameni de stinta care au crezut in Dumnezeu.Da-mi adresa de e-mail si-ti trimit PPS-uri.Multa pace si adevar va doresc.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 21:26

Pe cine faci tu "copil"???? Sper că nu pe mine! la cei 40 de ani ai mei, am văzut, citit, învățat cât m-au ținut băierele...și încă mai învăț!
....problema este că sunt uni care au impresia că dacă au citit biblia...este mai mult decât suficient...huh, asta ca să nu încep să vorbesc despre ceilalți care nici măcar n-au citit un cuvânt d'acolo, dar se dau mari creștini....
V-am explicat frumos și chiar am apelat la logică pentru a vă demonstra că în momentul de față, știința nu-i chiar așa de avansată încât să putem crea virusuri.....vorba aia, nu suntem în stare să creăm o celulă...darămite alte forme de viață mai evoluate.
dacă nu aș fi 100% sigură că am dreptate, aș sta frumos în "băncuța" mea, cu ciocu'mic! Dar din moment ce sunt "în temă",de ceva vreme, normal că n-am putut sta deoparte....
Chiar și fiica mea intră și citește pe forum....nu pot sta cu mâinile încrucișate și să-i las pe alții să creadă toate tâmpeniile scrise de alții.
-------------------
Tu ne spui cat ai invatat tu,dar noi gasim pe calculator altii mai destepti ca tine care creaza.De ce te-am crede pe tine si nu i-am crede pe ei,cand vedem la tot pasul cum se lupta unii sa duca omenirea la moarte,fara sa le pese de Dumnezeu.

Dorinel

3855 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 22:57

De la: Dorulet, la data 2011-07-30 16:04:37Așa cum spuneam, este trist, chiar foarte trist faptul că se iau informații (de cele mai multe ori gen SF sau alarmiste, ori apocaliptice) și se transmit mai departe " ca adevăr irefutabil"...fără a se trece totul prin filtrul logicii sau măcar a avea decența să verifice.....
Ia zi, mai Dorulet, intra SUA marti in incetare de plati ?

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 23:02

De la: 9am121159, la data 2011-07-30 21:16:44
-----------------
Karpov,tu cauti sa-mi reduci credinta,incercand prin studiile tale sa ma faci sa cred in oameni.Dar oamenii cu toata stiinta lor din toate veacurile,nu au fost capabili sa faca nici macar o frunza de pom vie din creatia lui Dumnezeu.Si alt aspect, "nu este nici-un om fara pacat niciunul macar" si tu voiesti ca eu sa cred in pacatosi?.Eu am ales sa cred in Dumnezeu si Domnul Isus Hristos,care sant curati,nepatati,Ei au puterea sa ma curateasca si pe mine,dupa cum ei sant curati.Tinta mea este mai inalta decat tinta ta din punct de vedere religios.Tu privesti jos la oameni care sant tarana,eu privesc sus la Dumnezeu care inviaza tarana.Aceasta este credinta.Am primit recent un pps cu multi oameni de stinta care au crezut in Dumnezeu.Da-mi adresa de e-mail si-ti trimit PPS-uri.Multa pace si adevar va doresc.

Oamenii sunt inca limitati , chiar si cei care descopera cate ceva. Tu o tii pe a ta ca dumnezeu a creat totul si ca noi nu suntem in stare ! De unde stii tu ca dumnezeu a creat totul ? Poate totul a fost creat,in universul nostru, de catre cineva din alt univers, poate de un "om de stiinta" . Voi crestinii faceti niste afirmatii fara acoperire . Cititi macar Istoria Religiilor de Mircea Eliade si apoi mai si ganditi sa vedeti daca dumnezeu mai este o varianta de luat in calcul.
Azi am fost pe la muzeul de istorie si am vazut o chestie din aceea care se pune in jurul capului unor sfinti pentru a le accentua "sfintenia".Era din aur si nu era in forma de cerc era sub forma de raze solare .Deci e clar ca ne trimite la vechile religii solare.
Dumnezeu este inventat de om iar pe noi altcineva ne-a "inventat" .
Nu inteleg incapatanarea credinciosilor , e vorba de frica sau de ignoranta ?
Nu au argumente concrete ,observa ce se intampla in jurul lor,stiinta evolueaza si ei prefera sa traiasca la nivelul spiritual al celor care traiau in pesteri acum 30.000 de ani , a celor care au inventat religia .
Dupa mintea lor putina si defecta daca se gasea un moise sau un isus care sa spuna ca focul e inventia suprema ,atunci nimeni nu mai inventa nimic altceva si ne multumeam sa stam la sezatoare in jurul focului si in prezent.
E greu sa gandesti , e mai usor sa traiesti limitat , sa gandesti ca si inaintasii tai ,de acum cateva mii de ani. Nu stiu unde e rotita defecta ,insa mi se pare atat de straniu ca acesti crestini nu inteleg un lucru banal. Nu ai cum sa gandesti corect ,fara sa tii cont de ce se inventeaza sau se descopera. E nevoie de o schimbare a mentalitatii , a vocabularului ,a trairilor ,poate si a sentimentelor. A ramane ancorat intr-un trecut sumbru mi se pare o prostie . E ca si cum ai fi un mort viu. Crestinii sunt ca niste morti vii , asta e ceea ce simt eu cand ma gandesc la ce limita sunt . Nu au puterea sa evolueze insa au disponibilitate spre involutie. Si istoria uneori a consemnat asta , atat in privinta religiei cat si in perioadele de conflict. Suntem inca la nivel de pestera ,insa in plina evolutie,crestinii insa nu reusesc sa faca pasul .Acesti oameni vor ajunge in viitor sa fie priviti asa cum privesc eu in acest moment maimutele,de undeva de dupa gratii. Vor fi de neinteles,vor fi considerati o subspecie ,vor fi izolati avand in vedere ca reprezinta un pericol inca de pe vremea lui isus ,paranoicul .

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 00:33

Întronizarea noului Arhiepiscopului Ortodox, Irineu Pop, a adus la Alba Iulia un număr de 21 de arhierei, episcopi, arhiepiscopi și mitropoliți, la Catedrala Ortodoxă unde a avut loc ceremonia. Majoritatea a venit la Alba Iulia cu autoturisme de lux, ce aparțin instituțiilor religioase pe care le conduc sau sunt în proprietatea lor personală.

Unul dintre cele mai „tari“ autoturism parcat în apropierea Catedralei a fost un Mercedes, cu care a venit la Alba Iulia reprezentantul Protopopiatului Ortodox din Târgu-Mureș. Aproape toți înalții prelați preferă, dacă ar fi să ne luăm după fotografiile de mai jos, autoturismele marca Volkswagen.

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 00:33

Întronizarea noului Arhiepiscopului Ortodox, Irineu Pop, a adus la Alba Iulia un număr de 21 de arhierei, episcopi, arhiepiscopi și mitropoliți, la Catedrala Ortodoxă unde a avut loc ceremonia. Majoritatea a venit la Alba Iulia cu autoturisme de lux, ce aparțin instituțiilor religioase pe care le conduc sau sunt în proprietatea lor personală.

Unul dintre cele mai „tari“ autoturism parcat în apropierea Catedralei a fost un Mercedes, cu care a venit la Alba Iulia reprezentantul Protopopiatului Ortodox din Târgu-Mureș. Aproape toți înalții prelați preferă, dacă ar fi să ne luăm după fotografiile de mai jos, autoturismele marca Volkswagen.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 08:06

De la: The_Mummy, la data 2011-07-31 00:33:21Întronizarea noului Arhiepiscopului Ortodox, Irineu Pop, a adus la Alba Iulia un număr de 21 de arhierei, episcopi, arhiepiscopi și mitropoliți, la Catedrala Ortodoxă unde a avut loc ceremonia. Majoritatea a venit la Alba Iulia cu autoturisme de lux, ce aparțin instituțiilor religioase pe care le conduc sau sunt în proprietatea lor personală.

Rade harb de oala sparta ! Unii au cap ... minte le mai trebuie (din pacate) !

Sa inteleg ca trebuiau sa va dea ceva de pomana la "coltul" Catedralei, unde va aflati, printre asa-zisi infirmii, pt cativa lei (Ro), pt ca sa aveti o parere mai buna despre acesti oameni ?! Si de ce va luati NUMAI de Biserica majoritara in Romania ?! Asa ati primit ... ORDIN de la

P.S.
Uitati ca, pt a fi ingropat sau incinerat (legal) va trebui sa aveti APROBAREA a doua "puteri" in acest Stat : Autoritatea Statului si Autoritatea Bisericii (care nu-i obligatoriu sa fie ortodoxa). Dvs puteti sa pretindeti ca sunteti un bun ATEU, dar din nefericire pt dvs, daca ramane doar Autoritatea Stului atunci ... veti fi un "paria" printre cei care recunosc ca exista o "putere" mai mare decat puterea de cunoastere al omului (indiferent de Religie) - deocamdata ... majoritatea romanilor are nevoie si de a doua "putere" (bisericeasca), oricat "bazaiti" impotriva ei.

V-ati pus intrebarea :

Cand o sa muriti ... familia dvs o sa va ingroape (incinereze) cu aprobarea unei Biserici (recunoscute de Stat) sau nu ?! De unde veti sti (ce garantie aveti) ca o sa procedeze intr-un mod sau altul (binenteles daca sunteti un "paria", chiar in interiorul familiei dvs, nu-si au rost intrebarile) ? Cum veti ... "sili" familia sa faca cum ati dori dvs ?

Altfel spus, nu inteleg de ce preferati discutia in locul uneia care sa raspunda la tema acestui subiect (Cine este Dumnezeu?!!!!). Daca nu stiti raspunsul la acest subiect (sau daca v-ati spus parerea despre acest subiect), aveti buna cuviinta sa lasati si pe altii sa incerce acest lucru fara sa-i luati "peste picior" ... Este atat de greu pt dvs ?!

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 08:17

Unii sunt "manipulati" si ei nu isi dau seama de asta, din dorinta impunerii propriului pct de vedere !

Fiece pasare pe limba ei piere !

P.S. Unora le este mai usor sa preia ce au spus altii, in loc sa ... gandesca !

Culmea este ca, cei mai "manipulati" sunt cei care ... se dau "anti..." ! De ce oare ?!

O Duminica placuta la toata lumea !

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 08:50

Cica de azi incepe postul `Sfintei Marii` Oare toate aceste posturi pe care ne obliga biserica cu ele , sunt chiar necesare. Unii chiar postesc si apoi `recupereaza` ajungand la Doctor, iar altii nu se dau in vant dupa posturi. Nu stiu daca chiar sfiintiile sale fac acest lucru. oricum eu tin mai tot timpul post asa ca poate sunt`` iertat``Cred ca si ce e prea mult strica. or fi bune dar nu la toata lumea. Chiar nu inteleg de ce si cine le-a inventat prima data, ca pe vremuri si mai ales acolo in Galeea sau Palestina de unde era Iisus , aia posteau mereu, saracii. Multi din ei erau vegetarieni, mancand chiar si ciuperci. Asa se explica de unde li se trage cu tot ce vedeau. Unele cpecii de ciuperci , chiar daca par comestibile, pot produce imbolnaviri in timp, producand efecte halucigene...Ca sa nu mai spun de dieta cu plante zilnice. Si asta se vede mai mult pe la tara sau pe la tarile sarace, unde `sheletele ` sunt in floare...

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 10:19

De la: eugenb, la data 2011-07-31 08:06:39
De la: The_Mummy, la data 2011-07-31 00:33:21Întronizarea noului Arhiepiscopului Ortodox, Irineu Pop, a adus la Alba Iulia un număr de 21 de arhierei, episcopi, arhiepiscopi și mitropoliți, la Catedrala Ortodoxă unde a avut loc ceremonia. Majoritatea a venit la Alba Iulia cu autoturisme de lux, ce aparțin instituțiilor religioase pe care le conduc sau sunt în proprietatea lor personală.

Rade harb de oala sparta ! Unii au cap ... minte le mai trebuie (din pacate) !

Sa inteleg ca trebuiau sa va dea ceva de pomana la "coltul" Catedralei, unde va aflati, printre asa-zisi infirmii, pt cativa lei (Ro), pt ca sa aveti o parere mai buna despre acesti oameni ?! Si de ce va luati NUMAI de Biserica majoritara in Romania ?! Asa ati primit ... ORDIN de la

P.S.
Uitati ca, pt a fi ingropat sau incinerat (legal) va trebui sa aveti APROBAREA a doua "puteri" in acest Stat : Autoritatea Statului si Autoritatea Bisericii (care nu-i obligatoriu sa fie ortodoxa). Dvs puteti sa pretindeti ca sunteti un bun ATEU, dar din nefericire pt dvs, daca ramane doar Autoritatea Stului atunci ... veti fi un "paria" printre cei care recunosc ca exista o "putere" mai mare decat puterea de cunoastere al omului (indiferent de Religie) - deocamdata ... majoritatea romanilor are nevoie si de a doua "putere" (bisericeasca), oricat "bazaiti" impotriva ei.

V-ati pus intrebarea :

Cand o sa muriti ... familia dvs o sa va ingroape (incinereze) cu aprobarea unei Biserici (recunoscute de Stat) sau nu ?! De unde veti sti (ce garantie aveti) ca o sa procedeze intr-un mod sau altul (binenteles daca sunteti un "paria", chiar in interiorul familiei dvs, nu-si au rost intrebarile) ? Cum veti ... "sili" familia sa faca cum ati dori dvs ?

Altfel spus, nu inteleg de ce preferati discutia in locul uneia care sa raspunda la tema acestui subiect (Cine este Dumnezeu?!!!!). Daca nu stiti raspunsul la acest subiect (sau daca v-ati spus parerea despre acest subiect), aveti buna cuviinta sa lasati si pe altii sa incerce acest lucru fara sa-i luati "peste picior" ... Este atat de greu pt dvs ?!

Acum am inteles de ce " traim bine " ! Tu consideri ca e normal ca preotii sa ne fure. Pai de ce mama mai cersesc preotii bani de la buget daca au bani de masini scumpe ? Dupa parerea ta este normal ca biserica sa ne jecmaneasca si statul la fel ,de aceea voi crestinii nu va puneti problema cine castiga alegerile.
De ce trebuie sa stiu eu cine este dumnezeu ? Tu trebuie sa stii si trebuie sa aduci dovezi ,nu doar ce scrie in biblie.
Explica-mi si mie de ce 85 % dintre romani , majoritatea crestini ,in 1990 au ales ca prostii un liber cugetator comunist , un crim.inal al mineriadelor , un id.iot care a facut parte dintr-o organizatie crim.inala ,partidul comunist ? Si aceeasi id.ioti l-au ales iar in 2000 desi deja se stia despre crimele de la mineriada si de faptul ca era un infractor ,prin faptul ca le multumise minerilor ( e clar prevazuta infractiunea asta in codul penal). Eu nu sunt obligat sa suport deciziile unui grup de oameni ,lipsti de discernamant ,coborati acum din "pomul cunoasterii". Acesti oameni care inca au mentalitati si crezuri neschimbate de mii de ani.
Mai pune si tu mana pe o carte ,invata sa gandesti logic,gandeste-te ca daca exista dumnezeu ,nu ar fi existat atatea religii in urma cu 5000-30000 de ani . Daca aveai ceva cunostinte ai fi aflat ca inca mai exista populatii primitive prin zona Amazonului si nu numai,aia habar nu au de dumnezeu. Daca era dupa tine ,aceia nu trebuiau sa creada in altceva avand in vedere ca nu au avut contacte cu marile "civilizatii" datatoare de religii. Aceia cred ca si cei din vechime ,in renasterea naturii.De ce ,dumnezeul tau ,nu le-a trimis si lor un mesia sau macar un apostol sa-i anunte cine e prostanacul care s-a ocupat de fabricarea lor.
Tu nu intelegi nimic,ai o minte ingusta ,nu mai esti in stare sa acumulezi informatii,asta tine de evolutie,nu toti am parasit simultan pesterile ,ai tai stramosi au mai stat prin ele cateva mii de ani ,deci ai cateva zeci sau sute de generatii pana sa intelegeti ca dumnezeu NU exista. Preotii exista ,au existat si in pesteri si la evrei si la egipteni si in india ,la toate religiile.Nici asta nu iti da de gandit (de fapt m-as fi mirat ,daca gandeai) ,de ce "adevarata" religie se foloseste de preoti si biserici ,de ce trebuia sa imite biserica crestina obiceiurile altor religii ? Nu ti se pare dubios ? Adica dumnezeu trebuie invocat la fel ca orice alt "dumnezeu" intr-un lacas de "cult" de catre preoti care repeta ca niste maimutze cateva fraze sforaitoare ?
Sa mergem pe ideea ca toti dumnezeii sunt falsi si vine adevaratul dumnezeu ,crezi ca e atat de id.iot incat sa-si doreasca acelasi lucru ca dumnezeii falsi ?Trebuie sa fii tam.pit sa crezi asa ceva , e total lipsit de logica . Nu pot sa cred ca exista un dumnezeu atat de do.bitoc incat sa-si doreasca o CATEDRALA a Mantuirii...........cred ca dobit.ocul ( dobi.tocii ) sunt undeva pe pamant ,in Romania,agatati de paralela 45

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 12:16

Peste 181.000 de germani au părăsit oficial religia catolică numai în 2010, an marcat de numeroase scandaluri legate de violențele sexuale comise de preoți asupra copiilor, indică raportul anual al conferinței episcopale germane, făcut public vineri.

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 12:18

Astfel, 181.193 de germani au făcut demersurile necesare pentru a nu mai plăti impozite religioase Bisericii Catolice în 2010, aproape cu jumătate mai mult decât cei care au ales să procedeze la fel în 2009, potrivit documentului citat de AFP, preluat de Agerpres.

Daca se mentine ritmul catolicismul dispare in cativa ani

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 12:19

În Germania, comunitățile protestantă, catolică și evreiească sunt finanțate printr-un impozit religios prelevat de stat de la cei înscriși drept credincioși la fisc și redistribuit în consecință. Această prelevare reprezintă - potrivit landurilor - 8-9 % din impozitul pe venit.

În 1992, această cifră a fost mai ridicată cu 11.500, dar atunci a existat un val de plecări consecutive reunificării Germaniei și credincioșilor din fosta Germanie de Est care nu doreau să mai achite acest impozit. În plus, pentru prima oară numărul retragerilor depășește numărul noilor botezați, care a fost de 170.000 în 2010.

Pagini: << 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: