back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 >> Sari la pagina:

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 6 August 2011, ora 19:46

De la: 9am121159, la data 2011-08-06 17:23:47Karpov,daca tot esti la litera "A",spune=ne si noua ce inseamna cuvantul "Aleluia"
------------

Nu este in dictionar , dar asta stie si un copil....

Aleluia inseamna "Laudati pe Jah", Jah fiind prescurtarea Numelui Divin Jahwe (din cultul lui Elohim) - Cel care este ...a aparut in "mintea" lui Moise ...pentru a le fi zeu....poreclit si Adonai.....
Adevarul este ca numele lui dumnezeu nu le era cunoscut evreilor...a fost pastrat in taina...fiind necunoscut si astazi....
Are mai multe pseudo-nume.....vreo 22 vechi,apoi 42 iar in Kabbala vreo 72...insa vreo 10 sunt de baza....

Doar crestinii au impresia ca ii stiu numele
------------
Aleluia = Ale-lui-Iahwe
esti foarte aproape.De fapt am mai scris o data cred ca "bing bang'

eugenb

1794 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 6 August 2011, ora 20:23

De la: 9am121159, la data 2011-08-06 19:24:13 Adventisti si ortodocsi sant la 180 de grade unii fata de altii.Adventisti pazesc toate poruncile si credinta lui Isus,pe cand ortodocsi nu pazesc cele 10 porunci,caci biserica nici nu le are.

Pe ce va bazati cand faceti o atare afirmatie ? Asa vi s-a spus la "Adunare" sau ati intrebat un Preot crestin-ortodox daca BOR le cere credinciosilor sa respecte cele 10 porunci sau dimpotriva ? Vedeti ca iar ati inceput sa faceti afirmatii fara acoperire si va faceti de ras ! Ca nu suportati BOR nu ma deranjeaza, ma deranjeaza cand afirmati lucruru neadevarate, asa ca astept raspunsul la intrebarile mele !
De la: 9am121159, la data 2011-08-06 19:24:13 Adventisti se ghideaza dupa Noul Testament,dupa noul Legamant in singele Domnului. Ei nu aduc jertfe ca ortodocsi dupa Vechiul Testament.Ma refer la jertfe de mancare si taierea mielului de Paste.Preotia de la Domnul Isus incoace a fost desfintata.Iata ce a randuit dumnezeu in Biserica Lui dupa Noul Testament:
1 Corinteni 12/ 28Și Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, prooroci; al treilea, învățători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor, și vorbirii în felurite limbi.
Dupa cum vezi popi nu sant randuiti in Biserica lui Dumnezeu de la Domnul Isus incoace.
Adventisti tin Sabatul ca Domnul Isus,care este si Domn al Sabatului,tin Sabatul ca Apostoli care si ei au fost evrei,Tin Sabatul ca este porunca de la Dumnezeul Cel atotputernic.
Pana in anul 321 dupa Hristos,ortodocsi si catoliti tineau Sabatul ca zi de odihna,apoi Imparatul Constantin al Romei a dat un decret prin care a schimbat sambata cu duminica,cine nu se supunea era omorat si i se luau averile.De atunci oameni cred in Constantin caci asculta de el in loc sa creada si sa asculte de Dumnezeu.Iata ca diferentele sant mari de tot.Multa pace si lumina.

Se pare ca dvs nu recunoasteti ca "invatatorii" sunt la evrei ceea ce sunt Preotii la romani (desi "invata" pe ceilalti despre Dumnezeu, despre Iisus si despre Sfantul Duh - respectiv despre Sfanta Treime). Din cate vad dvs continuati sa denaturati adevarul in ce priveste Biserica crestin-ortodoxa, fara sa subliniati ca aceasta este "invatatura" pe care ati primit-o de la Prelatul/Fratele/etc (sau cum il numiti) care va conduce. Daca ortodoxia este ... o secta fata de Catolici, Biserica voastra intemeiata acum 200 de ani cum este fata de cea Catolica ? A ... "sora mai mare" si aveti acelasi SEF pe Papa. Haideti ca-ti dat cu ... "mucii in fasole" ! Scuze, dar nu aveam o alta expresie la indemana. Pai, odata afirmati ca recunoasteti doar Noul Testament si imediat afirmati ca respectati Sabatul care este amintit de Vechiul Testament ! Concluzia este evidenta : Faceti referiri la Vechiul Testament NUMAI CAND AVETI NEVOIE si ... nu intotdeauna (doar cand interesele voastre personale o impun). Si mai afirmati ca sunteti ... credinciosi !

Obs. Daca ati invata si ... Vechiul Testament ati fi gasit ca "sacrificarea mielului de Pasti" a stabilit-o chiar Dumnezeu, asa ca ortodocsii nu au gresit asa cum sugerati :

[ VT ] Vechiul Testament
[ Ies ] Ieșirea
[ Cap. 12 ] Mielul pascal. Sărbătoarea azimelor. Sărbătorirea Paștelui. Moartea întâilor-născuți ai Egiptenilor. Plecarea Israeliților.

1 Grăit-a Domnul către Moise și Aaron în țara Egiptului și le-a zis:
Ies 7:8
2 „Luna aceasta să fie pentru voi începutul lunilor, să fie întâia între lunile anului.
Ies 13:4 Ies 34:18
3 Vorbește deci la toată obștea fiilor lui Israel și spune-le: – În ziua a zecea a acestei luni, fiecare cap de familie să ia câte un miel; un miel pentru fiecare casă.
4 Iar dacă'ntr'o casă vor fi prea puțini pentru un miel întreg, să-l ia împreună cu vecinul cel mai apropiat ca număr de suflete: fiecare să socotească anume câți sunt de trebuință [ca să mănânce în întregime] un miel.
5 Mielul să vă fie de un an, parte bărbătească și fără meteahnă; veți lua fie un miel, fie un ied.
6 Să-l țineți până în ziua a paisprezecea a acestei luni a, și atunci toată adunarea obștii fiilor lui Israel să-l înjunghie spre seară b.
Lv 23:5 Nm 9:5 Dt 16:6
7 Să ia din sângele lui și să ungă amândoi stâlpii ușii și pragul de sus, în casele unde-l vor mânca.
8 În chiar noaptea aceea să mănânce carnea, friptă la foc; s'o mănânce cu azimă și ierburi amare.
Nm 9:11
9 Din el să nu mâncați ceva crud sau fiert în apă, ci numai fript la foc, capul cu picioarele și măruntaiele.
10 Din el să nu lăsați nimic pe-a doua zi, os din el să nu zdrobiți c. Ceea ce va rămâne pe-a doua zi, să ardeți în foc.
Ies 34:25 Dt 16:4
11 Și iată cum să fiți când îl mâncați: cu coapsele'ncinse, cu sandalele'n picioare și cu toiagul în mână d; și să-l mâncați în grabă: e Paștile e Domnului.
Lc 12:35

"Minciuna are picioare scurte !"

P.S. Daca tot faceti referiri la citate din postarile aparute anterior dati click pe butonul "Citeaza" si atunci se va vedea clar la cine si la ce faceti referire ! Altfel se amesteca ce afirmati prima data cu cele sustinute a doua oara !

Iar despre termenul ALELUIA puteti intra pe www.dex-online.ro/aleluia/cauta/ si aveti toate explicatiile necesare !

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 6 August 2011, ora 20:53

De la: 9am121159, la data 2011-08-06 19:24:13 Adventisti si ortodocsi sant la 180 de grade unii fata de altii.Adventisti pazesc toate poruncile si credinta lui Isus,pe cand ortodocsi nu pazesc cele 10 porunci,caci biserica nici nu le are.

Pe ce va bazati cand faceti o atare afirmatie ? Asa vi s-a spus la "Adunare" sau ati intrebat un Preot crestin-ortodox daca BOR le cere credinciosilor sa respecte cele 10 porunci sau dimpotriva ? Vedeti ca iar ati inceput sa faceti afirmatii fara acoperire si va faceti de ras ! Ca nu suportati BOR nu ma deranjeaza, ma deranjeaza cand afirmati lucruru neadevarate, asa ca astept raspunsul la intrebarile mele !

De la: 9am121159, la data 2011-08-06 19:24:13 Adventisti se ghideaza dupa Noul Testament,dupa noul Legamant in singele Domnului. Ei nu aduc jertfe ca ortodocsi dupa Vechiul Testament.Ma refer la jertfe de mancare si taierea mielului de Paste.Preotia de la Domnul Isus incoace a fost desfintata.Iata ce a randuit dumnezeu in Biserica Lui dupa Noul Testament:
1 Corinteni 12/ 28Și Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, prooroci; al treilea, învățători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor, și vorbirii în felurite limbi.
Dupa cum vezi popi nu sant randuiti in Biserica lui Dumnezeu de la Domnul Isus incoace.
Adventisti tin Sabatul ca Domnul Isus,care este si Domn al Sabatului,tin Sabatul ca Apostoli care si ei au fost evrei,Tin Sabatul ca este porunca de la Dumnezeul Cel atotputernic.
Pana in anul 321 dupa Hristos,ortodocsi si catoliti tineau Sabatul ca zi de odihna,apoi Imparatul Constantin al Romei a dat un decret prin care a schimbat sambata cu duminica,cine nu se supunea era omorat si i se luau averile.De atunci oameni cred in Constantin caci asculta de el in loc sa creada si sa asculte de Dumnezeu.Iata ca diferentele sant mari de tot.Multa pace si lumina.

Se pare ca dvs nu recunoasteti ca "invatatorii" sunt la evrei ceea ce sunt Preotii la romani (desi "invata" pe ceilalti despre Dumnezeu, despre Iisus si despre Sfantul Duh - respectiv despre Sfanta Treime). Din cate vad dvs continuati sa denaturati adevarul in ce priveste Biserica crestin-ortodoxa, fara sa subliniati ca aceasta este "invatatura" pe care ati primit-o de la Prelatul/Fratele/etc (sau cum il numiti) care va conduce. Daca ortodoxia este ... o secta fata de Catolici, Biserica voastra intemeiata acum 200 de ani cum este fata de cea Catolica ? A ... "sora mai mare" si aveti acelasi SEF pe Papa. Haideti ca-ti dat cu ... "mucii in fasole" ! Scuze, dar nu aveam o alta expresie la indemana. Pai, odata afirmati ca recunoasteti doar Noul Testament si imediat afirmati ca respectati Sabatul care este amintit de Vechiul Testament ! Concluzia este evidenta : Faceti referiri la Vechiul Testament NUMAI CAND AVETI NEVOIE si ... nu intotdeauna (doar cand interesele voastre personale o impun). Si mai afirmati ca sunteti ... credinciosi !

Obs. Daca ati invata si ... Vechiul Testament ati fi gasit ca "sacrificarea mielului de Pasti" a stabilit-o chiar Dumnezeu, asa ca ortodocsii nu au gresit asa cum sugerati :

[ VT ] Vechiul Testament
[ Ies ] Ieșirea
[ Cap. 12 ] Mielul pascal. Sărbătoarea azimelor. Sărbătorirea Paștelui. Moartea întâilor-născuți ai Egiptenilor. Plecarea Israeliților.

1 Grăit-a Domnul către Moise și Aaron în țara Egiptului și le-a zis:
Ies 7:8
2 „Luna aceasta să fie pentru voi începutul lunilor, să fie întâia între lunile anului.
Ies 13:4 Ies 34:18
3 Vorbește deci la toată obștea fiilor lui Israel și spune-le: – În ziua a zecea a acestei luni, fiecare cap de familie să ia câte un miel; un miel pentru fiecare casă.
4 Iar dacă'ntr'o casă vor fi prea puțini pentru un miel întreg, să-l ia împreună cu vecinul cel mai apropiat ca număr de suflete: fiecare să socotească anume câți sunt de trebuință [ca să mănânce în întregime] un miel.
5 Mielul să vă fie de un an, parte bărbătească și fără meteahnă; veți lua fie un miel, fie un ied.
6 Să-l țineți până în ziua a paisprezecea a acestei luni a, și atunci toată adunarea obștii fiilor lui Israel să-l înjunghie spre seară b.
Lv 23:5 Nm 9:5 Dt 16:6
7 Să ia din sângele lui și să ungă amândoi stâlpii ușii și pragul de sus, în casele unde-l vor mânca.
8 În chiar noaptea aceea să mănânce carnea, friptă la foc; s'o mănânce cu azimă și ierburi amare.
Nm 9:11
9 Din el să nu mâncați ceva crud sau fiert în apă, ci numai fript la foc, capul cu picioarele și măruntaiele.
10 Din el să nu lăsați nimic pe-a doua zi, os din el să nu zdrobiți c. Ceea ce va rămâne pe-a doua zi, să ardeți în foc.
Ies 34:25 Dt 16:4
11 Și iată cum să fiți când îl mâncați: cu coapsele'ncinse, cu sandalele'n picioare și cu toiagul în mână d; și să-l mâncați în grabă: e Paștile e Domnului.
Lc 12:35

"Minciuna are picioare scurte !"

P.S. Daca tot faceti referiri la citate din postarile aparute anterior dati click pe butonul "Citeaza" si atunci se va vedea clar la cine si la ce faceti referire ! Altfel se amesteca ce afirmati prima data cu cele sustinute a doua oara !

Iar despre termenul ALELUIA puteti intra pe www.dex-online.ro/aleluia/cauta/ si aveti toate explicatiile necesare !
--------------
Parca ne-am inteles ca nu mai continuam discutiile.Dumneata faci mincinos pe cel ce spune adevarul.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 6 August 2011, ora 22:04

Hai sa va invat si ceva matematica elementara...

Dupa cum apare prin biblie si dupa cercetarile efectuate de "mumie" ,s-ar parea ca dumnezeu se odihneste dupa confectionarea fiecarui sistem solar. O zi la 7 zile.
Deci confectioneaza cam 52 de sisteme pe an si se odihneste 52 de zile .
Intr-un miliard de ani poate sa faca in jur de 52 de miliarde de stele iar in 10 miliarde de ani cam 520 de miliarde de stele......Ceva nu se pliaza pe realitate

Exista mii de miliarde de stele......Daca ne luam dupa biblie universul are mai multi ani decat au calculat oamenii de stiinta iar dumnezeu a lenevit milioane de ani

De unde stim noi ca nu era liber cand a ramas gravida maria cu isus ?Poate ca de cateva mii de ani se odihneste intr-o galazie exotica ....

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 6 August 2011, ora 22:07

Avand in vedere cele de mai sus , eu merg pe ideea ca dumnezeu singur , nu poate crea universul . Era cam molau ! Un dumnezeu omnipotent putea sa creeze un univers in 0,66666666666666666666666666666666666666666666 de secunde.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 6 August 2011, ora 22:14

noi suntem rude cu toate lucrurile care exista intr-un univers viu, care se regenereaza continuu

Schimbarile fundamentale in perceptie ce se intampla incet, sunt insesizabile si adesea par inconsecvente, sau chiar se misca neobservate de catre majoritatea oamenilor care traiesc in mijlocul lor. Totusi, astfel de schimbari duc la nimic mai putin decat revolutii in modul nostru de a ne percepe, in relatiile noastre cu altii si a modului in care percepem universal. Doar de trei ori in experienta umana parerea modului nostru de a vedea realitatea s-a transformat atat de complet.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 6 August 2011, ora 22:15

Prima transformare s-a intamplat cand omenirea s-a”trezit” aproximativ in urma cu 35000 de ani. Inregistrarile arheologice arata ca inceputurile unei constiinte care gandeste a aparut in mod clar in acest moment, ca urmare a numeroase dezvoltari care s-au intamplat privind uneltele din piatra, locasurile de inmormantare, arta rupesta si tiparele de migratie. Deoarece noi tocmai ne trezeam capacitatea de “a sti ca noi stim”, eram inconjurati de mister la fiecare pas. Cu toate acestea, cultura omeneasca s-a nascut in aceste prime licariri ale constiintei personale, impartasite.

A doua oara, conceptia noastra asupra realitatii si a identitatii omenesti s-a schimbat dramatic aproximativ acum 10.000 ani, cand stramosii nostrii si-au transformat viata nomada, intr-o existenta mai asezata in sate si gospodarii.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 6 August 2011, ora 22:16

La jumatate de drum in timpul perioadei agrariene, aproximativ acum 5000 ani, vedem aparitia statelor-orase si inceputurile civilizatiei

A treia oara cand paradigma noastra perceptuala s-a transformat a fost aproximativ acum 300 ani, ca urmare a revolutiei stiintifice, cand stabilitatea societatii bazate pe agricultura a fost inlocuita de dinamismul radical si de materialismului erei industriale. De fiecare data cand s-a schimbat modelul dominant al omenirii, toate aspectele vietii s-au schimbat odata cu el, inclusiv munca pe care o faceau oamenii, felul in care ei traiau impreuna, felul in care se relationau unul la altul si felul in care isi vedeau rolul in societate si locul in univers.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 6 August 2011, ora 22:17

Acum traim intr-un moment in care modelul de perceptie al omenirii trece din nou printr-una dintre rarele sale schimbari, si acea schimbare are potentialul de a transforma in mod dramatic viata pentru fiecare dintre noi. O modificare a paradigmei este mult mai mult decat o schimbare a ideilor si a felului in care gandim. Este o schimbare in felul nostru de a privi realitatea, identitatea, relatiile sociale si telul uman.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 6 August 2011, ora 22:22

”Universul a iesit la suprafata dintr-un abis care hraneste totul, nu numai cu miliarde de ani in urma, ci in fiecare moment.”

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 6 August 2011, ora 22:23

......daca universul este viu, ar trebui sa gasim dovada unor forme de constiinta care opereaza la fiecare nivel.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 6 August 2011, ora 22:25

Exista constiinta la nivel cuantic ? Eu cred ca da ....iar dumnezeu nu are niciun amestec,e mult prea primitiv.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 6 August 2011, ora 22:28

universurile sunt vii, ele evolueaza asa cum o fac multe sisteme vii

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 6 August 2011, ora 22:29

Noi poate suntem pe post de capusa

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 6 August 2011, ora 22:31

Universul nostru este infuzat de o imensa cantitate de energie si este regenerat in mod continuu, in totalitatea lui, in timp ce isi foloseste capacitate sau constiinta in permanenta. Ca sistem care evolueaza, creste si invata, este explicabil ca liberatea exista la fundamentul cuantic ale universulu

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 6 August 2011, ora 22:32

Poate ca Universul Mama ar fi existat dintotdeauna, tinand nenumarate universuri fiice in marea sa imbratisare, in timp ce ele cresteau si se maturizau de-a lungul unei eternitati al timpului.

A nu se confunda cu universul - tata

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 6 August 2011, ora 22:36

Carbon-12 este forma cea mai raspandita de carbon pentru aproximativ 99% dintre toate formele cunoscute pe baza de carbon. Acesta este izotopul de carbon, care contine 6 protoni, 6 electroni si 6 neutroni – deci 6-6-6. Va suna familiar?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 6 August 2011, ora 22:45

Cântărește cam 1400 g, însă este atât de compact încât conține mai multe conexiuni decât numărul de stele din universul cunoscut. Dacă ceva este considerat magic, atunci este acest microunivers. Controlează simultan atât de multe sarcini, încât cele mai performante calculatoare s-ar simți rușinate. Transformă lumina în imagini ușor de recunoscut, traduce sunetele în limbaj și le dă un sens. Și printr-o extraordinară transformare magică, face din biologie o experiență a minții. .......ghici ciuperca .....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 6 August 2011, ora 22:50

Care este asemanarea dintre dumnezeu si un ceas mecanic ? Sunt depasiti.....

Prin anii ’60, un angajat al unei companii de ceasuri elvețiene a descoperit o nouă modalitate de măsurare a timpului – ceasul digital. Încântat, el a arătat invenția superiorilor săi. Aceștia au refuzat-o. “Ăsta nu e ceas”, au spus ei. “Nici măcar nu are părți care se mișcă”.

Asa si cu religia....mai sunt unii care nu inteleg adevarul stiintei....

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 7 August 2011, ora 08:47

Muuulti au incercat calcule,privind universul,religia si au dat-o in bara in fata lui Dumnezeu.Ai auzit ce a patit Titanicul ,fara Dumnezeu?

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 7 August 2011, ora 08:59

Cântărește cam 1400 g, însă este atât de compact încât conține mai multe conexiuni decât numărul de stele din universul cunoscut. Dacă ceva este considerat magic, atunci este acest microunivers. Controlează simultan atât de multe sarcini, încât cele mai performante calculatoare s-ar simți rușinate. Transformă lumina în imagini ușor de recunoscut, traduce sunetele în limbaj și le dă un sens. Și printr-o extraordinară transformare magică, face din biologie o experiență a minții. .......ghici ciuperca ...
-------------------
Oamenii de stiinta,ca si tine de altfel,doar cercetati,ce a creat Dumnezeu.Dar numai El este creatorul.Iti merge mintea,dar fara Dumnezeu........

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 7 August 2011, ora 09:24

De la: _KARPOV, la data 2011-08-06 22:07:20

Avand in vedere cele de mai sus , eu merg pe ideea ca dumnezeu singur , nu poate crea universul . Era cam molau ! Un dumnezeu omnipotent putea sa creeze un univers in 0,66666666666666666666666666666666666666666666 de secunde.

Da de unde stii ca Dumnezeu nu a facut mai multe universuri? Poate cand l-a facut pe al nostru deja era la alcatelea miliard sau mai mult chiar....Universurile alea cine le-a facut s-au facut singure? Poate si alea paralele de care atatea se vorbeste...

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 7 August 2011, ora 11:02

De la: 9am121159, la data 2011-08-07 08:47:29Muuulti au incercat calcule,privind universul,religia si au dat-o in bara in fata lui Dumnezeu.Ai auzit ce a patit Titanicul ,fara Dumnezeu?

Ai auzit ce au patit japonezii din cauza faptului ca stiinta nu a evoluat si ca urmare neputand sa prevedem un cutremur,tragem ponoasele ? Daca omenirea nu ar toca banii si resursele pe razboaie , religie si alte prostii de mult s-ar fi inventat aparatura necesara prin care am fi aflat cand are loc un dezastru natural. Atata timp cat miliarde de oameni isi ocupa timpul balacindu-se in ignoranta , cat timp vom astepta ajutorul de la mos Craciun , stiinta evolueaza lent. Aceste miliarde de oameni daca s-ar concentra liberi , fara sa tina cont de canoanele religiilor din care fac parte, ar contribui mult la dezvoltarea stiintei .
Nu ai cum sa evoluezi daca toci banii pe biserici,razboaie,armata,inarmare,politica,pe manelisti,vedete false,pe fotbal si alte sporturi, iar celor care cerceteaza nu le dai nimic.

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 7 August 2011, ora 13:54

De la: 9am121159, la data 2011-08-06 19:46:12 De la: 9am121159, la data 2011-08-06 17:23:47Karpov,daca tot esti la litera "A",spune=ne si noua ce inseamna cuvantul "Aleluia"
------------

Nu este in dictionar , dar asta stie si un copil....

Aleluia inseamna "Laudati pe Jah", Jah fiind prescurtarea Numelui Divin Jahwe (din cultul lui Elohim) - Cel care este ...a aparut in "mintea" lui Moise ...pentru a le fi zeu....poreclit si Adonai.....
Adevarul este ca numele lui dumnezeu nu le era cunoscut evreilor...a fost pastrat in taina...fiind necunoscut si astazi....
Are mai multe pseudo-nume.....vreo 22 vechi,apoi 42 iar in Kabbala vreo 72...insa vreo 10 sunt de baza....

Doar crestinii au impresia ca ii stiu numele
------------
Aleluia = Ale-lui-Iahwe
esti foarte aproape.De fapt am mai scris o data cred ca "bing bang'

Ce ma bucur ca am fost inspirata si am mai intrat "pe aici"! Am aflat ce inseamna 'aleluia'! La noi la tara , atunci cand se intampla sa pierzi ceva si vrei sa-l gasesti ti se raspunde cu 'aleluia'! (adica i-ati gandul de la el!). Chiar si atunci cand apar norii de ploaie si vine un vant puternic si ii mana aiurea iar noi ramanem cu ochii pe cer si cu gurile cascate, tot 'aleluia' zicem.

Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
Fosta membra 9am.ro

875 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 7 August 2011, ora 13:57

De la: The_Mummy, la data 2011-08-07 11:02:39
De la: 9am121159, la data 2011-08-07 08:47:29Muuulti au incercat calcule,privind universul,religia si au dat-o in bara in fata lui Dumnezeu.Ai auzit ce a patit Titanicul ,fara Dumnezeu?

Ai auzit ce au patit japonezii din cauza faptului ca stiinta nu a evoluat si ca urmare neputand sa prevedem un cutremur,tragem ponoasele ? Daca omenirea nu ar toca banii si resursele pe razboaie , religie si alte prostii de mult s-ar fi inventat aparatura necesara prin care am fi aflat cand are loc un dezastru natural. Atata timp cat miliarde de oameni isi ocupa timpul balacindu-se in ignoranta , cat timp vom astepta ajutorul de la mos Craciun , stiinta evolueaza lent. Aceste miliarde de oameni daca s-ar concentra liberi , fara sa tina cont de canoanele religiilor din care fac parte, ar contribui mult la dezvoltarea stiintei .
Nu ai cum sa evoluezi daca toci banii pe biserici,razboaie,armata,inarmare,politica,pe manelisti,vedete false,pe fotbal si alte sporturi, iar celor care cerceteaza nu le dai nimic.

Corect!

Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 7 August 2011, ora 16:30

Evangheliile apocrife sunt mai aproape de adevar , din acest motiv nu sunt canonice . Biserica are la baza minciuna , adevarul ii dauneaza . Sandramaua s-ar narui si ei s-ar face de rasul lumii, insa in viitor aceasta se va intampla,oricum-nu exista alternativa.
Daca vreti sa rada urmasii mei de voi , nu am nimic impotriva , problema este ca vor rade si urmasii vostri .

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 7 August 2011, ora 16:30

Evangheliile apocrife sunt mai aproape de adevar , din acest motiv nu sunt canonice . Biserica are la baza minciuna , adevarul ii dauneaza . Sandramaua s-ar narui si ei s-ar face de rasul lumii, insa in viitor aceasta se va intampla,oricum-nu exista alternativa.
Daca vreti sa rada urmasii mei de voi , nu am nimic impotriva , problema este ca vor rade si urmasii vostri .

Fosta membra 9am.ro

406 mesaje
Postat pe: 7 August 2011, ora 18:58

De la: 9am121159, la data 2011-08-06 19:24:13 Afla ca Adventisti sant un cult,secta este ortodoxia care s'a desprins din catolicism.Adventisti sant singuri care au adevarul dupa Cuvantul lui Dumnezeu.Miller era baptist,El a socotit anii sfarsitului,dar numai Tatal stie cand va fi sfarsitul a spus Domnul Isus.Adventist inseamna "asteptant al Domnului"Este scris in Biblie ca Domnul va veni.Numarul adeptilor nu este mic ci numarul celor primiti este mic.Incearca si tu sa vezi daca esti primit fara credinta.Si chiar daca se strecoara cate unii,daca nu implinesc Cuvantul lui Dumnezeu sant dati afara din Biserica.Cine vrea sa fie in biserica trebuie sa traiasca si el cum a trait Domnul Isus. 1 Ioan 2/3. Și prin aceasta știm că Îl cunoaștem, dacă păzim poruncile Lui.
4. Cine zice: "Îl cunosc", și nu păzește poruncile Lui, este un mincinos, și adevărul nu este în el.
5. Dar cine păzește Cuvântul Lui, în el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvârșită; prin aceasta știm că suntem în El.
6. Cine zice că rămâne în El, trebuie să trăiască și el cum a trăit Isus.

La prima vedere, învățătura adventistă pare foarte asemănătoare cu cea ortodoxă dar are diferente substantiale:
*Adventiștii se orientează după Vechiul Testament
*Resping preoția
*Consideră că Statul este considerat o instituție creata de Dumnezeu
*Adventiștii țin Sabatul, ca evreii
Profetul :un fermier William Muller(baptist) "viseaza" pe la 1831 venirea domnului Isus Hristos...de mai multe ori ... asa ca adeptii il lasa de izbeliste si o urmeaza pe dna.White care a avut cateva mii devise si viziuni profetice ...dar degeaba ....pe fond sunt o secta (amalgam ortodoxia sicatolicismul) care ca orice secta trebuie sa aiba biserici,adepti siiiiii.....bani ..o afacere bazata pe ...incredere.
Pe de alta parte adventistii pe care i-am cunoscut erau muncitori in sensul ca-si faceau meseriile ca lumea si mai ales corecti.
PS.Secta ajunge in Romania prin 1870 ,adeptii romani ai sectei probabil au "adaptat'o"(era sa zic "pliat'o) la ortodoxism ,probabil pentru a nu fi persecutati.
--------------
Adventisti si ortodocsi sant la 180 de grade unii fata de altii.Adventisti pazesc toate poruncile si credinta lui Isus,pe cand ortodocsi nu pazesc cele 10 porunci,caci biserica nici nu le are.
Adventisti se ghideaza dupa Noul Testament,dupa noul Legamant in singele Domnului.Ei nu aduc jertfe ca ortodocsi dupa Vechiul Testament.Ma refer la jertfe de mancare si taierea mielului de Paste.Preotia de la Domnul Isus incoace a fost desfintata.Iata ce a randuit dumnezeu in Biserica Lui dupa Noul Testament:

Nu am absolut nimic cu religia dumneavoastra.Ati facut doar afirmatia ca sunteti ortodocsi dar acum vad ca reveniti la adevar adica cum ati spus cele doua se afla la 180 grade .Este totusi grava afirmatia ca ortodoxia este o secta si credinta sectei adventististe este adevarata credinta.
PS.Imparatul Constantin cel Mare a trecut la credinta crestina pentru a deveni Pontifex Maximus (conducatorul suprem religios) in schimb mama sa Elena a fost o crestina convinsa si practicanta.

universul si prostia doua chestiuni infinite desi in privinta primei chestiuni am oarece indoieli
Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 7 August 2011, ora 19:14

De la: The_Mummy, la data 2011-08-07 11:02:39

Poate ca nu au nici un interes ca sa le prevada... Sau poate ca nu pe toate...Iar daca stiu si se afla se starneste panica...care e mai periculoasa ....decat o alta catastrofa...

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 7 August 2011, ora 19:19

----------------
The Mummy,bisericile pun pe primul plan pe Dumnezeu.....dupa cunostintele lor,desigur.
Stiinta nu are Dumnezeu......nu are bani.

Pagini: << 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: