back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 >> Sari la pagina:

CR0N0S

1163 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 August 2011, ora 15:35

Uneori visez ca m-am trezit si ca am scapat de bau-bau ,insa el revine .Abia in acel moment ma trezesc,e o regula ,in asemenea vise ,de ce oare ? Nu cumva bau-bau chiar exista ?

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 9 August 2011, ora 15:51

De la: CR0N0S, la data 2011-08-09 15:35:26Uneori visez ca m-am trezit si ca am scapat de bau-bau ,insa el revine .Abia in acel moment ma trezesc,e o regula ,in asemenea vise ,de ce oare ? Nu cumva bau-bau chiar exista ?

Exista bau-bau si "e mai multi!" Ca si pe mine ma viziteaza cate unul dar transformat in postas sau in altcineva cu functie in Stat. Mai ales cand astept vesti! Acum o saptamana am visat ca mi-a adus o telegrama sa ma prezint la scoala ca vine primarul PDL-ist si imparte daruri. Mentionez ca eu nu am primit niciodata nimic in acest sens dar in vis, m-am dus imediat! Inghesuiala ca la pomana! Cand sa-mi ajunga randul o cumatra imi face semn sa ma uit spre intrare. M-am uit si am vazut un consatean (cu care nu am avut niciodata nimic decat cate un "buna-ziua"), ca imi facea semn cu mana de ramas bun! Surprinsa, ii trimit si eu bezele. A plecat. Cand a venit cumatra mea la mine la un nes i-am spus ce am visat si ea mi-a spuns: Tocmai voiam sa-ti spun ca (...), a murit.(M-a surprins faptul ca si in vis si in realitate tot ea fusese mesagerul!)

Raporteaza abuz de limbaj
Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
CR0N0S

1163 mesaje

Postat pe: 9 August 2011, ora 16:02

De la: _galina_, la data 2011-08-09 15:51:21
De la: CR0N0S, la data 2011-08-09 15:35:26Uneori visez ca m-am trezit si ca am scapat de bau-bau ,insa el revine .Abia in acel moment ma trezesc,e o regula ,in asemenea vise ,de ce oare ? Nu cumva bau-bau chiar exista ?

Exista bau-bau si "e mai multi!" Ca si pe mine ma viziteaza cate unul dar transformat in postas sau in altcineva cu functie in Stat. Mai ales cand astept vesti! Acum o saptamana am visat ca mi-a adus o telegrama sa ma prezint la scoala ca vine primarul PDL-ist si imparte daruri. Mentionez ca eu nu am primit niciodata nimic in acest sens dar in vis, m-am dus imediat! Inghesuiala ca la pomana! Cand sa-mi ajunga randul o cumatra imi face semn sa ma uit spre intrare. M-am uit si am vazut un consatean (cu care nu am avut niciodata nimic decat cate un "buna-ziua"), ca imi facea semn cu mana de ramas bun! Surprinsa, ii trimit si eu bezele. A plecat. Cand a venit cumatra mea la mine la un nes i-am spus ce am visat si ea mi-a spuns: Tocmai voiam sa-ti spun ca (...), a murit.(M-a surprins faptul ca si in vis si in realitate tot ea fusese mesagerul!)

Ai primit niste semnale telepatice de la cumatra la un moment dat si creierul le-a "procesat" in felul lui,haotuic

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 9 August 2011, ora 16:35

De la: CR0N0S, la data 2011-08-09 16:02:58

Ai primit niste semnale telepatice de la cumatra la un moment dat si creierul le-a "procesat" in felul lui,haotuic

desi Galina nu a specificat Timpii celor doua evenimente : visul si decesul omului , eu am dedus din povestea ei ca intii a visat ...ceea ce-nseamna ca Viitorul e " batut in cuie", adica e predestinat si sta scris in cartea vietii si, din cind in cind cite cineva ridica valul ce-l acopera si-l vede ! in varianta ca omul intii a murit si Galina l-a visat cum isi ia la revedere , atunci da : poate fi vorba despre telepatie , dar si-ntrun caz si altul ,intrebari tot sunt cu duiumul : unde-i liberul arbitru ? zicem sau credem noi ca e, doar ptr. ca nu stim ce va sa urmeze ? si telepatia cum apare ? suntem legati intre noi cu "fire" ? zbirniie firul meu si recepteaza cine ? unul, mai multi sau niciunul ? in ce conditii gindul cel iute si penetrant este perceput ?

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 9 August 2011, ora 16:56

De la: _galina_, la data 2011-08-09 14:34:21
De la: 9am121159, la data 2011-08-09 01:16:26Mare adevar a grait Mihai Eminescu
--------------
Din punct de vedere pamantesc,are dreptate.Din punct de vedere ceresc este departe de adevar,si l-a mai facut si sfant ortodoxia, odata cu Stefan cel mare.Numai lui Dumnezeu i se cuvine inchinare,asa ne-a invatat si Domnul Isus.....

Adevar graita-ti! Isus ne-a invatat ca trebuie sa ne rugam numai lui Dumnezeu dar oamenii, de sunt oameni si au gasit de cuviinta sa se roage si lui Isus!
Cat priveste moartea lui Eminescu, se stie ca a murit intr-un spital de psihiatrie dar inca nu s-a elucidat si cauza mortii! Despre manastirea cu arsenic, nu-i bine sa-i faceti reclama pentru ca in situatia de criza in care ne aflam...

Eu am auzit ca ar fi fost otravit

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 9 August 2011, ora 16:57

Nu exista Bau-Bau! Pana si ficamea stia de asta cand incerca sa o sperie unchiul....si avea 3 ani...

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 9 August 2011, ora 17:09

De obicei, telepatia apare intre doaua persoane de aceeasi provenienta. Intre frati sora sau uneori intre nevasta si sot si nunumai , cu conditia ca cei doi sa se gandeasca in acelasi timp fara ca ei sa stie asta. Si sa fie eliberati de alte ganduri. Acest lucru se poate exersa inca de mici. Un antrenament asiduu.Dar care poate da rezultate. Cine vrea poate sa incerce de acuma. Nu at observat sa se intample fara sa vreti ca doi din aceeasi casa sa vorbeasca in acelasi timp despre aceeasi problema odata. ``In acelasi gand` cum se spune. Si mai poate apare si intre doua persoane aflate la mai mare departare unul de altul , dar nu e necesar.Este un fel de inerceptare CIA....:)Iar asta e mai amplificata cand omul doarme ` vorba vine - cand este odihnit. Ca el nu doarme niciodata...doara isi mai reduce unele functii , in rest fiind in garda. Este o transmisie de ganduri sub o anumita frecventa de unda. Poate pe viitor o sa inlocuiasca , banalul telefon care cica ar fi foarte nociv...si ar si costa mai putin.

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 9 August 2011, ora 18:04

Matei 2/13. Dupã ce au plecat magii, un înger al Domnului se aratã în vis lui Iosif, ºi-i zice: "Scoalã-te, ia Pruncul ºi pe mama Lui, fugi în Egipt, ºi rãmâi acolo pânã îþi voi spune eu; cãci Irod are sã caute Pruncul, ca sã-L omoare."
14. Iosif s-a sculat, a luat Pruncul ºi pe mama lui, noaptea, ºi a plecat în Egipt.
15. Acolo a rãmas pânã la moartea lui Irod, ca sã se împlineascã ce fusese vestit de Domnul prin proorocul care zice: "Am chemat pe Fiul Meu din Egipt."
16. Atunci Irod, când a vãzut cã fusese înºelat de magi, s-a mâniat foarte tare, ºi a trimis sã omoare pe toþi pruncii de parte bãrbãteascã, de la doi ani în jos, care erau în Betleem ºi în toate împrejurimile lui, potrivit cu vremea, pe care o aflase întocmai de la magi.
18. "Un þipãt s-a auzit în Rama, plângere, ºi bocet mult: Rahela îºi jelea copiii, ºi nu voia sã fie mângâiatã, pentru cã nu mai erau."
19. Dupã ce a murit Irod, un înger al Domnului se aratã în vis lui Iosif, în Egipt,
20. ºi-i zice: "Scoalã-te, ia Pruncul ºi pe mama Lui, ºi du-te în þara lui Israel, cãci au murit cei ce cãutau sã ia viaþa Pruncului."
21. Iosif s-a sculat, a luat Pruncul ºi pe mama Lui, ºi a venit în þara lui Israel.
22. Dar când a auzit cã în Iudea împãrãþeºte Arhelau, în locul tatãlui sãu Irod, s-a temut sã se ducã acolo; ºi, fiind înºtiinþat de Dumnezeu în vis, a plecat în pãrþile Galileii.
23. A venit acolo, ºi a locuit într-o cetate, numitã Nazaret, ca sã se împlineascã ce fusese vestit prin prooroci: cã El va fi chemat Nazarinean.
-----------------
De ce nu recunoastem ca sant lucruri care depasesc mintea noasta si incercam sa explicam numind aceasta telepatie.Dupa cum vedeti in versetele de mai sus,Iosif a fost instintat in vis sa fuga cu pruncul....cum? telepatic?Dar mai observam un lucru,ca instintarile prin care trebuia sa treca Iosif,au fost scrise prin prooroci cu mult timp inainte de a se intampla.......aceasta tot telepatie o numiti?.Ma bucur ca Iosif a crezut atunci cand a fost instintat si a fugit cu pruncul ca sa nu fie omorat de Irod.Daca el nu credea si nu fugea cu pruncul,noi azi nu am mai fi avut Mantuitor.Multa pace si lumina.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 9 August 2011, ora 18:10

Matei 2/13. Dupã ce au plecat magii, un înger al Domnului se aratã în vis lui Iosif, ºi-i zice: "Scoalã-te, ia Pruncul ºi pe mama Lui, fugi în Egipt, ºi rãmâi acolo pânã îþi voi spune eu; cãci Irod are sã caute Pruncul, ca sã-L omoare."
14. Iosif s-a sculat, a luat Pruncul ºi pe mama lui, noaptea, ºi a plecat în Egipt.
15. Acolo a rãmas pânã la moartea lui Irod, ca sã se împlineascã ce fusese vestit de Domnul prin proorocul care zice: "Am chemat pe Fiul Meu din Egipt."
16. Atunci Irod, când a vãzut cã fusese înºelat de magi, s-a mâniat foarte tare, ºi a trimis sã omoare pe toþi pruncii de parte bãrbãteascã, de la doi ani în jos, care erau în Betleem ºi în toate împrejurimile lui, potrivit cu vremea, pe care o aflase întocmai de la magi.
18. "Un þipãt s-a auzit în Rama, plângere, ºi bocet mult: Rahela îºi jelea copiii, ºi nu voia sã fie mângâiatã, pentru cã nu mai erau."
19. Dupã ce a murit Irod, un înger al Domnului se aratã în vis lui Iosif, în Egipt,
20. ºi-i zice: "Scoalã-te, ia Pruncul ºi pe mama Lui, ºi du-te în þara lui Israel, cãci au murit cei ce cãutau sã ia viaþa Pruncului."
21. Iosif s-a sculat, a luat Pruncul ºi pe mama Lui, ºi a venit în þara lui Israel.
22. Dar când a auzit cã în Iudea împãrãþeºte Arhelau, în locul tatãlui sãu Irod, s-a temut sã se ducã acolo; ºi, fiind înºtiinþat de Dumnezeu în vis, a plecat în pãrþile Galileii.
23. A venit acolo, ºi a locuit într-o cetate, numitã Nazaret, ca sã se împlineascã ce fusese vestit prin prooroci: cã El va fi chemat Nazarinean.
-----------------
De ce nu recunoastem ca sant lucruri care depasesc mintea noasta si incercam sa explicam numind aceasta telepatie.Dupa cum vedeti in versetele de mai sus,Iosif a fost instintat in vis sa fuga cu pruncul....cum? telepatic?Dar mai observam un lucru,ca instintarile prin care trebuia sa treca Iosif,au fost scrise prin prooroci cu mult timp inainte de a se intampla.......aceasta tot telepatie o numiti?.Ma bucur ca Iosif a crezut atunci cand a fost instintat si a fugit cu pruncul ca sa nu fie omorat de Irod.Daca el nu credea si nu fugea cu pruncul,noi azi nu am mai fi avut Mantuitor.Multa pace si lumina.

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 9 August 2011, ora 18:31

De la: 9am121159, la data 2011-08-09 18:04:50Matei 2/13. Dupã ce au plecat magii, un înger al Domnului se aratã în vis lui Iosif, ºi-i zice: "Scoalã-te, ia Pruncul ºi pe mama Lui, fugi în Egipt, ºi rãmâi acolo pânã îþi voi spune eu; cãci Irod are sã caute Pruncul, ca sã-L omoare."
-----------------

Mai da multa incredere mai ai in Iosif asta . Relatari de genul asta , cu ce se va intampla ,exista si in basmele romanesti. Daca tu crezi ,nu inseamna ca este si adevarat.

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 9 August 2011, ora 18:39

Dar am scris clar: Cand a venit cumatra (Aurica) la mine i-am povestit visul si ea mi-a spus ca tocmai de asta venise: sa-mi spuna ca a murit Dorel (Omul care imi facuse semnul de ramas bun!) Deci in timp ce au am visat omul acela a murit si eu am aflat dupa aceea.

Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 9 August 2011, ora 18:47

De la: gabigabi, la data 2011-08-09 16:35:39

desi Galina nu a specificat Timpii celor doua evenimente : visul si decesul omului , eu am dedus din povestea ei ca intii a visat ...ceea ce-nseamna ca Viitorul e " batut in cuie", adica e predestinat si sta scris in cartea vietii si, din cind in cind cite cineva ridica valul ce-l acopera si-l vede ! in varianta ca omul intii a murit si Galina l-a visat cum isi ia la revedere , atunci da : poate fi vorba despre telepatie , dar si-ntrun caz si altul ,intrebari tot sunt cu duiumul : unde-i liberul arbitru ? zicem sau credem noi ca e, doar ptr. ca nu stim ce va sa urmeze ? si telepatia cum apare ? suntem legati intre noi cu "fire" ? zbirniie firul meu si recepteaza cine ? unul, mai multi sau niciunul ? in ce conditii gindul cel iute si penetrant este perceput ?

Eu nu mi-am putut explica de ce sa-l visez! De ce si-a luat ramas bun de la mine cand era incaperea plina de oameni? (Am scris primarul PDL pentru ca este din acest partid si nu ca as fi vrut sa fac vreo aluzie ca a inceput deja sa imparta daruri. El are de "impartit" multi bani de la procesele pierdute cu cei carara le-a luat pamantul si l-a dat unor rude de-ale lui).
Cat priveste pe raposat care avea 50 de ani, nu se stia ca ar fi fost bolnav si nu-l vazusem de mult timp pentru ca eu nu prea ies din curte decat daca trebuie sa merg la Iasi..

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 9 August 2011, ora 18:57

Cine este Dumnezeu? Eu nu citesc ce scriu altii in deradere si nu comentez prea mult pe textele care par ilariante pentru ca in sinea mea stiu ca exista "O forta" de care nu ma tem in mod explicit dar am un fel de respect pentru ca imi asum toate greselile, toate necazurile ce converg din ele. Daca in subconstient apare un semnal ca nu e bine ce am hotarit sa fac si totusi nu renunt, atunci de ce sa dau vina pe El? Eu cred ca respectul fata de semeni, respectarea cat mai stricta dar din convingere si nu din impunere a Celor zece porunci, e de fapt recunoasterea ca nu suntem singuri, ca "Cineva acolo sus ne iubeste"!

Fosta membra 9am.ro

406 mesaje
Postat pe: 9 August 2011, ora 18:59

Cred ca intrebarea :"Cine este Dumnezeu ?!!!!'" nu e tocmai potrivita.Mai degraba ar trebui sa ne punem intrebarea :Unde este Dumnezeu?

universul si prostia doua chestiuni infinite desi in privinta primei chestiuni am oarece indoieli
Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 9 August 2011, ora 19:27

De la: chillywilly, la data 2011-08-09 18:59:26Cred ca intrebarea :"Cine este Dumnezeu ?!!!!'" nu e tocmai potrivita.Mai degraba ar trebui sa ne punem intrebarea :Unde este Dumnezeu?

Atunci pune-ti intrebarea!

Fosta membra 9am.ro

1142 mesaje

Postat pe: 9 August 2011, ora 19:49

De la: _galina_, la data 2011-08-09 19:27:08
De la: chillywilly, la data 2011-08-09 18:59:26Cred ca intrebarea :"Cine este Dumnezeu ?!!!!'" nu e tocmai potrivita.Mai degraba ar trebui sa ne punem intrebarea :Unde este Dumnezeu?

poate nu-i plac intrebarile retorice

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 9 August 2011, ora 19:58

De la: oLady, la data 2011-08-09 19:49:42

Asa e! Nu-i plac intrebarile dar ii plac ideile cu "mai degraba ar trebui..." Deci, mi-am luat inima in dinti si intreb: Unde este Dumnezeu?

Fosta membra 9am.ro

1142 mesaje

Postat pe: 9 August 2011, ora 20:21

De la: _galina_, la data 2011-08-09 19:58:01

Asa e! Nu-i plac intrebarile dar ii plac ideile cu "mai degraba ar trebui..." Deci, mi-am luat inima in dinti si intreb: Unde este Dumnezeu?

Galina , cred ca tie ti-a raspuns ... "forta " aceea ...e in tine

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 9 August 2011, ora 22:22

De la: oLady, la data 2011-08-09 20:21:05
De la: _galina_, la data 2011-08-09 19:58:01

Galina , cred ca tie ti-a raspuns ... "forta " aceea ...e in tine

'oLady',
Asa e! Totdeauna am simtit ca e nevoie de un echilibru din toate punctele de vedere iar subconstientul ne "trage de maneca" despre ceea ce ni se intampla sau ni se va intampla! Fiecare din noi Il simte pe Dumnezeu in functie de puterea lui de intelegere, de echilibru! E un fel de a "gandi de doua ori" si a actiona intr-un echilibru perfect intre dorinta, necesitate si puterea de a le obtine.

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 10 August 2011, ora 12:19

A imparti visele in vise care se implinesc si vise care nu se implinesc e clara... alea care se implinesc se implinesc, iar celelalte nu.

Statistic vorbind din combinatile pe care le face creierul e posibil ca unlele sa semene cu ceva care se intampla dupa trezire. Inseamna asta ca visele se implinesc? Nu e cumva o interpretare personala, o simpla potrivire de evenimente?

D-na Gabi relateaza un vis in care zboara peste Bucuresti, se simte obosita si vrea sa "aterizeze" undeva. Locul potrivit se pare ca e manastirea Antim. Dupa trezire, intrigata de vis, se duce direct la manastire, gaseste un calugar si ii povesteste despre vis. Calugarul isi da seama imediat ca visul i se adreseaza lui (se pare ca astepta un semn de la D-zeu).

Ce e de remarcat la acest vis? D-na Gabi recunoaste locul (era la fel ca in vis)... Ar trebui sa ne mire asta? Eu cred ca nu pentru ca banuiesc ca d-na Gabi mai fusese pe acolo, deci printre amintirile dansei figura si imaginea manastirii. (Din relatarea postata reiese ca s-a dus direct la manastire... stia unde e).
Acum ce-ar fi de spus despre cele afirmate de calugar? E de presupus ca respectivul astepta un semn si ar fi luat orice i s-ar fi parut favorabil ca un semn divin. La urma urmei cum recunoastem un semn de la D-zeu?

Reiau intrebarea: "cum recunoastem un semn de la D-zeu?" pentru ca merita o discutie mai pe larg. Raspunsul depinde foarte mult de ce se intelege prin divinitate... Daca divinitatea e considerata a fi reprezentata de elemente ale naturii atunci o adiere de vant, un fulger, un copac inflorit pot fi considerate semne. Anticii vedeau tot felul de semne in urmele ramase de la jerfe... si cautau tot felul de metode de a prezice viitorul (uneori si in stele). Deci interpretarea semnelor e mai mult o chestiune personala decat ceva verificabil (de-a lungul timpului tot felul de interpretari s-au dovedit false).

Intr-un alt vis, d-na galina relateaza cum a visat ca un cunoscut i-a facut cu mana "de ramas bun" dintr-un grup de oameni aflati la o adunare electorala. Ulterior, dupa ce s-a trezit, cineva i-a spus ca respectivul a murit. Nu-mi e clar de ce d-na galina a considerat asta ca o prevestire a mortii... si iata ca ne aflam in fata unui vis implinit. Asa sa fie oare? Conteaza cu ceva ca interpretarea visului e facuta dupa ce d-na galina a aflat de moartea consateanului? ("A, deci a murit? Atunci asta inseamna ce am visat eu... Omul isi lua ramas bun de la lumea asta"). Dar celelalte amanunte din vis? Cum ar trebui sa le interpretam?

Concluzia e ca daca oamenii vor cu tot dinadinsul sa creada ca au vise prevestitoare ei vor lua elementele care se "potrivesc" cat de cat si le vor interpreta ca si cum ar fi adevarate. Multi fac asta chiar inconstient.
Cum ramane cu visele care nu se indeplinesc? Pai daca o persoana nu reuseste sa gaseasca elemente care sa aiba o oarecare legatura cu viata reala (nici dupa o incercare de "interpretare") atunci e vorba despre unul dintre visele normale... visat doar asa, in joaca.

Revin la punctul de unde am plecat. Din multitudinea de persoane care viseaza sigur vor fi cate unii care vor visa ceva legat de realiate. De aici opereaza selectia personala. Oamenii vor retine mai degraba ceva senzational (un vis care s-a indeplint cat de cat) decat ceva care nu s-a indeplinit.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 10 August 2011, ora 13:37

e sub palariutza ta, dragalasule si-n inimioara ta !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 10 August 2011, ora 13:47

De la: Sil100, la data 2011-08-10 12:19:22 A imparti visele in vise care se implinesc si vise care nu se implinesc e clara... alea care se implinesc se implinesc, iar celelalte nu.

Statistic vorbind din combinatile pe care le face creierul e posibil ca unlele sa semene cu ceva care se intampla dupa trezire. Inseamna asta ca visele se implinesc? Nu e cumva o interpretare personala, o simpla potrivire de evenimente?

D-na Gabi relateaza un vis in care zboara peste Bucuresti, se simte obosita si vrea sa "aterizeze" undeva. Locul potrivit se pare ca e manastirea Antim. Dupa trezire, intrigata de vis, se duce direct la manastire, gaseste un calugar si ii povesteste despre vis. Calugarul isi da seama imediat ca visul i se adreseaza lui (se pare ca astepta un semn de la D-zeu).

Ce e de remarcat la acest vis? D-na Gabi recunoaste locul (era la fel ca in vis)... Ar trebui sa ne mire asta? Eu cred ca nu pentru ca banuiesc ca d-na Gabi mai fusese pe acolo, deci printre amintirile dansei figura si imaginea manastirii. (Din relatarea postata reiese ca s-a dus direct la manastire... stia unde e).
Acum ce-ar fi de spus despre cele afirmate de calugar? E de presupus ca respectivul astepta un semn si ar fi luat orice i s-ar fi parut favorabil ca un semn divin. La urma urmei cum recunoastem un semn de la D-zeu?

Reiau intrebarea: "cum recunoastem un semn de la D-zeu?" pentru ca merita o discutie mai pe larg. Raspunsul depinde foarte mult de ce se intelege prin divinitate... Daca divinitatea e considerata a fi reprezentata de elemente ale naturii atunci o adiere de vant, un fulger, un copac inflorit pot fi considerate semne. Anticii vedeau tot felul de semne in urmele ramase de la jerfe... si cautau tot felul de metode de a prezice viitorul (uneori si in stele). Deci interpretarea semnelor e mai mult o chestiune personala decat ceva verificabil (de-a lungul timpului tot felul de interpretari s-au dovedit false).

Intr-un alt vis, d-na galina relateaza cum a visat ca un cunoscut i-a facut cu mana "de ramas bun" dintr-un grup de oameni aflati la o adunare electorala. Ulterior, dupa ce s-a trezit, cineva i-a spus ca respectivul a murit. Nu-mi e clar de ce d-na galina a considerat asta ca o prevestire a mortii... si iata ca ne aflam in fata unui vis implinit. Asa sa fie oare? Conteaza cu ceva ca interpretarea visului e facuta dupa ce d-na galina a aflat de moartea consateanului? ("A, deci a murit? Atunci asta inseamna ce am visat eu... Omul isi lua ramas bun de la lumea asta"). Dar celelalte amanunte din vis? Cum ar trebui sa le interpretam?

Concluzia e ca daca oamenii vor cu tot dinadinsul sa creada ca au vise prevestitoare ei vor lua elementele care se "potrivesc" cat de cat si le vor interpreta ca si cum ar fi adevarate. Multi fac asta chiar inconstient.
Cum ramane cu visele care nu se indeplinesc? Pai daca o persoana nu reuseste sa gaseasca elemente care sa aiba o oarecare legatura cu viata reala (nici dupa o incercare de "interpretare") atunci e vorba despre unul dintre visele normale... visat doar asa, in joaca.

Revin la punctul de unde am plecat. Din multitudinea de persoane care viseaza sigur vor fi cate unii care vor visa ceva legat de realiate. De aici opereaza selectia personala. Oamenii vor retine mai degraba ceva senzational (un vis care s-a indeplint cat de cat) decat ceva care nu s-a indeplinit.

ai uitat sa analizezi visul cu Crucea de pe Caraiman ce se prabusea si preluata de mine pe spate ....ca asta nu e un vis ce are cum sa se indeplinineasca efectiv, ci este ca o parabola ....eu i-am gasit semnificatia , dar sunt curioasa sa vad cam il califici....intr-un fel, deja stiu cum: nici nu l-ai bagat in seama , desi semnificatia lui e "tare " !

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 10 August 2011, ora 13:53

De la: 9am121159, la data 2011-08-09 18:04:50Matei 2/13. Dupã ce au plecat magii, un înger al Domnului se aratã în vis lui Iosif, ºi-i zice: "Scoalã-te, ia Pruncul ºi pe mama Lui, fugi în Egipt, ºi rãmâi acolo pânã îþi voi spune eu; cãci Irod are sã caute Pruncul, ca sã-L omoare."
-----------------

In primul rand nu se stie cat de adevarate sunt faptele prezentate. Exista dubii atat in ceea ce priveste visul respectiv cat si in ce priveste omorarea tuturor pruncilor de sex masculin cu o varsta sub 2 ani (aproximativ 3000). Un eveniment de o asemenea amploare si cruzime ar fi trebuit sa apara in textele istorice. Totusi singurul loc unde e mentionat e Noul Testament. Asta ridica multe semne de intrebare.

Cele mai vechi scrieri din Noul Testament se pare ca sunt din jurul anului 70 e.n. Deci consemnarea in scris a visului s-a facut dupa ce evenimentele se intamplasera (daca s-au intamplat, ca nu e sigur) cu zeci de ani in urma. Mai mult ca sigur ca visul a fost introdus printe celelalte evenimente ca sa faca mai credibila povestea. (cei de atunci credeau, ca si uni oameni moderni, tot felul de lucruri eronate despre vise).

De-a lungul timpului diferite parti din Biblie au fost rescrise dintr-o necesitate practica (suportul pe care au fost scrise se deteriora: papirus, etc.) si probabil ca s-a profitat de ocazie pentru a se mai face adaugiri. Chiar si fara voie la transcrierea unui text de asemenea dimensiuni se puteau produce denaturari de sens datorate cuvintelor care nu se mai intelegeau de pe vechile inscrisuri si evolutiei limbilor.

Au fost prezise unele fapte ale lui Iisus in Vechiul Testament? Serios? E ca si cum am spune ca un scenarist ar "prevesti" ce se intampla in filmul al carui scenariu l-a scris! Probabil ca nu exista evreu practicant care sa nu stie povestea lui Mesia. E principalul element al credintei mozaice asa ca Iisus (daca chiar a existat) nu avea decat sa urmeze firul povestii pe care o stiau toti. E ceva de genul: "Te-ai hotarat sa fi Mesia? Iata rolul pe care trebuie sa-l joci."

Cat de bine a "profetit" Vechiul Testament venirea si faptele lui Iisus se vede din faptul ca evrei nici nu si-au dat seama ca el este salvatorul pe care-l tot asteptau!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 10 August 2011, ora 13:57

Silule, pacatul tau cel mare e ca esti prea rational ,in dauna intuitiei si a filingului ,dar apropo de semne : cam cum ti s-ar parea daca avind o mare problema, sa zicem in casatorie , cautind solutia cea mai buna si negasind-o , ajungi sa intri intr-o biserica si-n clipa in care intri sa-l auzi pe preot pronuntindu-ti numele , pe al tau si al partenerei tale, indemindu-va la iubirea care-i indelung iertatoare si rabdatoare si poate trece peste toate ? desigur, ai sa spui ca-i o coincidenta ca exact in clipa aia sa mai fie cineva acolo, cu aceleasi nume ca ale noastre, dar daca tu crezi ca nu ramii traznit de " Coincidenta" si de sfatul si indrumarea pe care tocmai o cautai, te-nseli !

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 10 August 2011, ora 14:29

-----------------

In primul rand nu se stie cat de adevarate sunt faptele prezentate. Exista dubii atat in ceea ce priveste visul respectiv cat si in ce priveste omorarea tuturor pruncilor de sex masculin cu o varsta sub 2 ani (aproximativ 3000). Un eveniment de o asemenea amploare si cruzime ar fi trebuit sa apara in textele istorice. Totusi singurul loc unde e mentionat e Noul Testament. Asta ridica multe semne de intrebare.

Cele mai vechi scrieri din Noul Testament se pare ca sunt din jurul anului 70 e.n. Deci consemnarea in scris a visului s-a facut dupa ce evenimentele se intamplasera (daca s-au intamplat, ca nu e sigur) cu zeci de ani in urma. Mai mult ca sigur ca visul a fost introdus printe celelalte evenimente ca sa faca mai credibila povestea. (cei de atunci credeau, ca si uni oameni moderni, tot felul de lucruri eronate despre vise).

De-a lungul timpului diferite parti din Biblie au fost rescrise dintr-o necesitate practica (suportul pe care au fost scrise se deteriora: papirus, etc.) si probabil ca s-a profitat de ocazie pentru a se mai face adaugiri. Chiar si fara voie la transcrierea unui text de asemenea dimensiuni se puteau produce denaturari de sens datorate cuvintelor care nu se mai intelegeau de pe vechile inscrisuri si evolutiei limbilor.

Au fost prezise unele fapte ale lui Iisus in Vechiul Testament? Serios? E ca si cum am spune ca un scenarist ar "prevesti" ce se intampla in filmul al carui scenariu l-a scris! Probabil ca nu exista evreu practicant care sa nu stie povestea lui Mesia. E principalul element al credintei mozaice asa ca Iisus (daca chiar a existat) nu avea decat sa urmeze firul povestii pe care o stiau toti. E ceva de genul: "Te-ai hotarat sa fi Mesia? Iata rolul pe care trebuie sa-l joci."

Cat de bine a "profetit" Vechiul Testament venirea si faptele lui Iisus se vede din faptul ca evrei nici nu si-au dat seama ca el este salvatorul pe care-l tot asteptau!
----------------
Ce faceti,ne contraziceti pe toti? Contraziceti si Biblia,dar ce este mai grav....contraziceti exzistenta Domnului Isus.Cata necredinta.......

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 10 August 2011, ora 15:04

Nu contrazice nimeni biblia . Contrazicem ceea ce au scris altii in ea. Si cei care au rescris-o si rastalmacit-o adaugand de la ei orsice, numai sa fie crezut, la asta aducandu-si o inalta contributie si popii din acele timpuri, si uite ce a iesit. Dar ce pretentii sa avem la oamenii din trecut care in afara de agricultura nu mai stiau si alceva. Pentru ca nu e complecata si nici nu are fundament stiintific real. ca eu numma iau dupa spiritualitate si fraze interpretate, care teoretic nu au nici o logica.Iar Biserica s-a folosit de ea asa cum este si acu.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 10 August 2011, ora 15:44

2.

La început, Dumnezeu a fãcut cerurile ºi pãmântul.
Lumina.

Si deodata, se vazu pe marele ecran cum zbura spre neant , o minge mare de foc galben –portocalie , care se pierdu imediat in intuneric. Numai pe ecran se mai vedea, urmarindu-i drumul. Gigantul ecran , se imparti in 16 sectoare pe care aparea acea minge de foc, si cu cat se departa mai mult , se muta pe cate un alt ecran , nescapand-o din atentie.
- Sa fie lumina , a zis Dumnezeu , acesta sa fie Soarele care va da viata pe mai departe.
Cand Soarele se departa suficient de mult in abisul intunecat, Dumnezeu, privind coordonatele afisate pe un alt ecran, zise mutumit:
- Gata , trimiteti un camp magnetic si stabilizati Soarele. Acolo e locul lui. Si tare se mai bucura Dumnezeu cand vazu ca incepe sa se mai lumineze cate putin Universul.
- Treceti la faza a II-a!
Dupa ce urmarira iar alte coordonate si calculele iesira bine, de sub puntea navei iesira cu viteza , alte 4 mingi de foc, colorate in patru culori diferite. Una era rosie, a doua galbena, a treia verde , si ultima albastra. Cele patru mingi de foc colorate , plecara si ele intr-o viteza mebuna spre Soare. In acest timp si ele erau monotorizate cu precizie, de cei de acolo. Cand cele patru mingi de foc se apropiara destul de mult de Soare, Dumnezeu a facut un semn , si un impuls energetic trimis catre ele, facura ca ele sa explodeze, aruncand in neant materie, nori de gaze si materie solida. Si astfel aparura alte 10 planete, care datorita campului trimis in spatiu, incepura sa se roteasca in jurul Soarelui, pe o traiectorie eliptica , la distante diferite de el. Urmarind cordonatele lor, Dumnezeu alese o planeta mica , a treia de la Soare, si care la inceput nu promitea prea multe, si zise: Acesta sa fie Pamantul . Am facut Soarele, deci este lumina, am facut si Pamantul. Si asa a fost. Universul incepea sa prinda forma. Dar mai era inca mult de treaba.

Dar Dumnezeu a vazut ca Pãmântul era pustiu ºi gol. Dumnezeu a zis: „Sã fie luminã!” ªi a fost luminã. Si Pamantul incepu sa se roteasca in continuare in jurul axei ceea ce a dat nastere la lumina si la noapate. Si Pamantul se rotea in continuare si uniform timp de 24 de ore, alternand ziua cu noaptea.
Dumnezeu a vãzut cã lumina era bunã; ºi Dumnezeu a despãrþit lumina de întuneric.
Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o searã, ºi apoi a fost o dimineaþã: aceasta a fost ziua întâi.

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 10 August 2011, ora 16:07

Citind preluarea si comentariul lui Sil100, o sa dezvolt cateva idei proprii. Nu analizez cele scrise in Biblie prin simplul fapt ca pentru mine nu au nici o relevanta in a sti cine este Dumnezeu! Tot ce s-a intamplat cu "venirea Mantuitorului" printre noi sunt prevestite de vise; de aparitia ingerilor in vis... Dar revenind la simbolul viselor mele, voi scrie ca in trecut aveam o corespondenta cam densa cu un user pe mess. Din nu mai stiu ce motive am intrerupt corespondenta ca asa se intampla; nu poate dura la nesfarsit. Chiar uitasem de acest fapt pentru ca lista de la mine se schimba, se inmultea numarul si nu mai tineam cont ci doar raspundeam cand eram cautata. Intr-o noapte, deci fara sa-mi mai amintesc de acel user, am visat ca mi-a lasat o scrisoare pe messenger si ca i-am citit continutul. Faptul din vis parea atat de real ca m-am trezit, am deschis calculatorul si spre bucuria mea, era acolo si mai mult si continutul scrisorii era acelasi din vis. Am raspuns imediat si am reluat corespondenta.

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 10 August 2011, ora 17:59

Dumnezeu ne-a dat o institutie care a stiut sa deosebeasca raul de bine: Sfanta Inchizitie.

Si ne-a dat cateva metode pentru a fi siguri ca stim sa deosebim raul de bine:

- Scaunul cu tepi
- Magarul spaniol
- Leaganul lui Iuda
- Gheara de tortura sau gadilatorul spaniol
- Fierastaul

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 10 August 2011, ora 18:10

Albigenzienii erau încã aºa de puternici încât, când Papa a reînnoit „cruciada” în 1214, o ceatã proaspãtã de douã sute de mii de „pelerini” a trebuit sã fie convocatã.
Innocent se laudã cã ei au preluat douã sute de oraºe ºi castele de la eretici, ºi cã ei au înjunghiat în general pe fiecare om, femeie ºi copil din oraºul pe care l-au luat. Femeile nobile cu fiicele lor au fost aruncate în fântâni, ºi s-au aruncat cu pietre mari dupã ele. Cavalerii au fost spânzuraþi în grupe de câte optzeci.
La primul mare oraº, când soldaþii au întrebat cum ar putea sã-i distingã pe eretici de cei ortodocºi, stareþul Cistercian a tunat: „Ucideþi-i pe toþi, Dumnezeu îi va ºtii pe ai lui”, ºi ei au pus pe sabie pe cei patru mii de oameni în viaþã, femeile ºi copiii de acolo.

Cam asa gandesc slujitorii bisericii,au KKT in loc de creier ! Cu cat "crezi" mai mult in dumnezeu , cu atat devii mai periculos. Biblia a creat asemenea monstrii , e o carte care terebuie interzisa . Trebuie sa fii id.iot sa permiti religia in scoli , sa vrei ca urmasul tau sa devina o sluga a nimanui , poate a preotului.

Pagini: << 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: