Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
Fosta membra 9am.ro 1228 mesaje Membru din: 4/07/2013 Oras: Galati |
Postat pe: 16 August 2014, ora 11:52
Cu g�ndul la tema propus� de matale, azi dimineaț� am avut o revelație transmis� telepatic, de cele �nt�mplate de acu peste �x� ani. De mii de milenii. Așa se face c� atunci c�nd mi-a revenit iar episodul cu Iisus, cu evenimentele care au precedat moartea lui, mi-a venit ideea c� biblia a fost scris� cu mulți, foarte mulți ani �n urm�, c�nd noi nici nu știam s� num�r�m, dar� s� vorbim, c�nd toate aceste se petreceau dup� ce Ei, la inițiativa lui El, ne-au conceput și terminat. C�nd tot de la El a plecat ideea de a fi ascult�tori, c� știa El ce știa, c� tot El ne-a trasat noile noastre sarcini și reguli de care nu aveam voie s� ne abatem. Reguli ce unele s-au mai p�strat p�n� �n zilele noastre din moși str�moși, dar care pe parcurs, sau risipit, sau au suferit modific�ri. Spun asta, c� �nc� de la �nceput dorința Lui a fost aceea de a ne st�vili excesul de zel, cu care din p�cate nu ni l-a putut scoate, ca și multe alte rele. EL a vrut ca noi, �n ideea lui de a fi c�t mai perfecți , c�t mai aproape de specia lor. Dar nu neap�rat ca form�, ci ca intelect. Deci revin. Spun asta deoarece, atunci c�nd Iisus a �nceput s� afirme c� el este fiul lui Dumnezeu, din alte cauze posibile, i-ar fi m�niat pe slujitorii biserici de atunci. C� tot ei au complotat la adresa lui, aduc�nd la cunoștinț� faptele blasfamatoare dup� opinia lor, a lui iisus, lui Pilat din Pont, care era pe atunci guvernatorul acelei provincii. Dar Pilat uit�ndu-se la Iisus, și la cele afirmate de el, nu a dat crezare la ce spunea el, zic�nd, ca s� nu-l jigneasc�, c� e un �vis�tor�. Fapt respins cu �nc�p�ținare de Iisus. Atunci preoții din acea vreme, l-au asmuțit pe Iisus �mpotriva poporului. Și așa a urmat cele petrecute. Acum ce vreau s� scot �n evidenț�. Dac� preoții existau pe atunci, �nainte de Hristos, asta �nseamn� c� ei existau cu foarte mulți ani �nainte, fiind o perpetuuare a acestor obiceiuri, de a ține pe om �n fr�u, sub frica credinței, impus� odat� de acel El, ce s-a dovedit a fi o alt� entitate extraterestr�. Deci biblia e cu mult mai veche, iar pe m�sur� ce treceau anii, cineva de sus, din cadrele bisericii, mereu mai ad�uga c�te un nou episod, pentru ai cuminții pe oameni. Asta rezult� și din faptul c� unele episoade �ncep brusc, se termin� brusc, iar altele nu au leg�tur� cu cele �ncepute. Ca s� nu mai zic de �nceput , care �ncepe prea brusc, f�r� logic� �n toate ce se �nt�mpl�. C� Dumnezeu a f�cut �nt�i P�m�ntul și apoi celelalte. De ce ar fi lucrat Dumnezeu prin frig și �ntuneric? De ce s� nu fi f�cut �nt�i Soarele, pentru a avea lumin� și c�ldur�? Aici e o nepotrivire. cronologic�. Probabil c� cel care a scris dup� dictatre �i era somn. Iar datele nu corespund nici ele realit�ții. Și mai ales masurii �timp� ce ei le zicea zi. pentru c� alceva nu știau decțt de noapte și zi. iar cum ei munceau numai ziua...Cum ar putea cineva, chiar și dotat cu puteri supranaturala ca fiind Dumnezeu, s� fac� �n fiecare zi, c�te ceva. Ce, noi am putea face ceva de m�rime mare �ntr-o zi? Consider�nd c� facem acel lucru manual? O fi fost el Dumnezeu, o fi dispus de tehnologii avansate, dar nici chiar așa! Iar cu ocazia reset�rii iar a calendarului, c�nd oamenii s-au cam plictisit s� tot numere at�t, semn c� nici lor nu prea le pl�cea matematica, au mai redus, lu�nd-o iar de la zero. Adic� anul 1. Și pentru c� ziua a coincis cu o nou� venire a acelor extratereștrii, �n persoana lui El, unde l-au f�cut pe Iisus, atunci toți au luat de bun� anul 1 dup� Hristos. S� nu credeți c� El , oricine ar fi fost, nu ne-a mai vizitat. Nu, El mereu se interesa de creația lui. Mereu �l �ntreba pa Sf. Petru, aghiotantul lui, de cele ce se petreceau pe P�m�nt. La multe din n�zb�tiile oamenilor, acesta se m�nia, alteori mai trecea de la el, alteori mai r�dea... dar la un moment dat umpl�ndu-se paharul și lui Dumnezeu, a pedepsit pe oameni cu acel potop, pentru care l-a ales pe Noe cu familia lui, d�ndu-i porunc� strașnic�, ca s� str�ng� �n banca de date, adic� Arc�, c�te dou� exemplare de ADN, de la fiecare viețuitoare. O parte b�rb�teasc� și o parte femeiasc�. Și așa a fost cu potopul, l�s�nd o nou� perpetuuare a vieții și a omenirii, pe seama lui Noe și a urmașilor acestuia, �ntre ei, ceea ce a și rezultat o m�rire de salar �n ani, dat� drept recompens� lui Noe. C� a tr�it sute de ani, spre deosebire de noi. Noi la urm�...ca �ntotdeauna. Ce mai r�m�ne printre pic�turi de la alții sau firimiturile de la masa celor bogați. Bun! Dac� am l�murit-o și pe asta, ar fi vremea s� ne �ntoarcem puțin �n timp. S� vedem cum au stat de fapt lucrurile atunci.
Dumnezeu era n�scut pe o planet� dintr-un anumit colț al universului �n formare, �ntr-un alt sistem solar, f�cut la r�ndul lui de un alt El. Nu spun cine e, c� e beker...M� rog. Acum, cum umbla El prin spațiu, d� și de sistemul nostru solar. Ia la r�nd cele 8 planete, cu g�ndul de a da de o nou� viaț�, c� se plictisise și el s�racu, de at�ta singur�tate. Le lu� la r�nd dar nu fu mulțumit de ce g�si. Multe din acele planete erau deja la primul stagiu de formare, arunc�nd snopuri de lav�. - Nu cred Doamne c� ai s� g�sești prin aceast� pustietate, vreo planet� mai primitoare, zise aghiotantul lui Petru. Dar Dumnezeu, adic� El, acel șef extraterestru, nu voia s� renunțe așa de ușor, cu una cu dou�. Și cum le tot scruta cu privirea, o speranț� �i ap�ru. V�zuse o planet� mic� albastr�. Pe care o f�cuse un alt El. De cel El mare. Atunci Dumnezeu fu mulțumit, frec�ndu-și m�inile, zise: - Ei aici Petre, o s� r�sp�ndesc o nou� viaț�. Zis și f�cut. Dup� ce survol� mai multe ore, �ntinderea planetei, se hot�r� s� coboare , adic� s� aterizeze. Pentru c� el a botezat acea planet�- Terra! Și așa i-a r�mas numelep�n� �n ziua de azi. Dar pe c�nd cutreiera așez�rile la bordul unei navete, din care ieșeau din coad� jerbe de foc, și cu un zgomot infernal, ap�ru și primele forme de viaț�. Erau primii oameni preistorici, care nu se deosebeau prea mult de maimuțele de azi, și mai ales de ieri. Uit�nduse la ei, El cam r�mase dezam�git și totodat� nehot�r�t, la felul cum ar�tau pe atunci oamenii, sau cel puțin acelor care mai t�rziu aveau s� li se zic� - Oameni! Dar v�z�nd c� erau destule mamifere mari, acei dinozauri, pe care alte entit�ți le trimise pe planeta noastr�, pentru a sc�pa ei de ei, uriașe și feroce, El nu a precedat, de a le �nl�tura, spun�nd c� sunt un real pericol, pentru lucrarea pe care și-o pusese �n g�nd s� o fac�. Și așa a ap�rut omul mai evoluat , capabil s� g�ndeasc�, s� vorbeasc�, �ntocmai ca cei din tagma celor, pe care �l �nsoțeau pe El. Cum ei dispuneau de o �nalt� tehnologie avansat�, au dispus la realizarea noastr�. A oamenilor. Numai c� dup� ce a f�cut primul exemplar Dumnezeu, l-a testat, și l-a numit Adam. Apoi mulțumit de realizarea lui, a f�cut-o și pe Eva, ca Adam s� nu se plictiseasc� și el singur. Și cum a folosit aceași amestec�tur� de ADN , mulți nu știau, și au n�scocit c� femeia a rezultat din coasta lui Adam. Și asta c� tot El a impus c� femeia, s� nu ias� din cuvțntul b�rbatului. Și știți foarte bine ce a urmat, precum cele scrise p�n� azi �n Biblie. Acea sperietoare a oamenilor. Iar �n continuare a urmat o alt� serie de teste, și reguli, pe care Dumnezeu le-a dat și Evei, spun�ndu-le s� nu m�n�nce din acel m�r, care era zice El , - Pomul Cunoașterii. De fapt era un produs tot pe baza de ADN, prin care se accelera diferite funcții sau/și sentimente... ca rușinea... teama...Așa a ajuns s� cunoasc� cei doi rușinea și Iubirea. Asta l-a m�niat pe Dumnezeu, care i-a gonit pe P�m�nt, spun�nd ca ei s� se �nmulțeasc�. Ce a ieșit , ați v�zut și voi, p�n� la urm�. Au urmat apoi legile pe care El, le-a dictat unui aghiotant de a lui, ca s� le dea oamenilor ca drept de ascultare supunere și elogierea Lui, �n eternitate, ca mulțumire c� au fost creați. C� li s-a schimbat modul de viaț�. E ceva asem�n�tor cu ceea ce a zis și Wells, �n cartea sa: �Insula Doctorului Moreau�. Dup� ce schimba �nf�țișarea acelor animale, �i punea s� �nvețe Tat�l Nostru...Deci ce a urmat e simplu de urm�rit și �n biblie, unde a urmat toat� istoria omenirii. O istorie zbuciumat�, c� oamenii nu au respectat, și nici nu au vrut s� respecte cele �n� porunci date de cel care ne-a creat. Iar mai t�rziu au r�mas doar zece, care nici pe cele nu le-a respectat marea majoritate. Iar alte dovezi c� El ar fi fost pe P�m�nt, ar fi și acele c�ști de pe capul lor, pe care oamenii le-a mai desenat pe tot ce le c�deau �n m�n�, ca a unor copii. C� acele raze sau aure, de deasupra capului nu au fost o �nt�mplare. Deci ele au existat. Cineva le-a purtat! Poate atmosfera de atunci a p�m�ntului nu era �nc� prea pe placul Lor. Faptul c� pe unele desene mai ap�reau și acele navete ap�rate de o semisfer� translucid� a cabinei, care se tremina cu trei conuri , din care ieșeau jerbe de lumin�, nu este o �nt�mplare. Posibilele motoare de propulsie. Și se mai v�d și azi desenate pe toți pereții bisericilor, și ele propuse de El, ca spațiu de rug� adresat� Lui. Și toate aceste legi au fost date spre aducere aminte ca datini, obiceiuri din tat� �n fiu, prin intermediul oamenilor bisericii pe care tot El a inființat-o! Și tot El ia ales s� slujeasc� f�r� p�rtinire. dar cum era și invitabil nu toți acești slujitori au dus cerințele și legile Lui p�n� la cap�t. Deci sunt tot felul de urme și dovezi pe care numai dac� nu vrei, nu le vezi! Și astea reiese și din citirea atent� a bibliei, unde multe așa zise fenomene necunoscute ale oamenilor de atunci, le categoriseau ca fiind minuni. Și nici El nu avea �nteresul pe atunci c� omul lui, s� știe prea multe. El l-a folosit mai mult la treaba lor. La construirea de edificii și alte 7 minui ale lumii, de care nici p�n� azi nu se știe prea multe. Iar tot ce s-a construit a fost sub �ndrumarea a acelor arhitecți ai Lui, care la r�ndul lor au transmis din tat� �n fiu experiența și știința lor. Așa a ap�rut matematica, astronomia, geometria... Deci �n general ei au fost oameni buni. Dar noi...asta dovedind c� am fost totuși o copie nereușit�. C� undeva acel El a cam dat-o �n bar�. Nu a ținut cont de toate am�nuntele, sau poate la toate astea au avut un efect negativ , și condișiile meteo, fizice , chimiceetc...Care poate nu sem�nau �ntr-u totul cu cele de unde veniser� Ei. De asta Dumnezeu a și vrut s� scape de noi, crez�nd c� așa o s� ni se piard� s�m�nța. V�z�nd ce a ieșit, sau dup� ce �și terminase treaba. Și acest aspect se cam reg�sește și azi. Dar El ne-a mai vizitat �ntre timp, ca s� ne supravegheze mereu. Iar c�nd am �nceput s� ne batem �ntre noi ca chiorii, culmin�nd cu acea bomb� atomic�, El s-a cam, luat de g�nduri. Și pentru c� �n Biblie se pomenește despre acel sf�rșit inevitabil, de acea pretins� Apocalips�, pe care v�d c� mulți o ador� și o așteapt� cu ner�bdare, de parc� ar fi o mare r�splat� pentru ei, este faptul, sau s-ar traduce prin faptul c� poate El cel care ne-a �mbun�t�țit, ar fi fost tentat ca s� se debarasesze de noi. C� poate consider� c� ne-am jucat destul cu focul. Și cum spun Ei, c� ar veni ziua judec�ții...Normal dac� o s� vie aceea zi, este pentru c� noi ne-am f�cut-o cu m�na noastr�, neștiind s� comunic�m cu natura. C� tot ce intr� pe m�na noastr� știm numai s� distrugem. Așa c� cred c� El ar fi avut toate motivele, s� o fac�. Deși cred c� asta s-a tot perpetuuat mereu. C� P�m�ntul a suferit �n cele �n� ere destule transform�ri, unde s-a pierdut și alte lumi sau altfel de oameni, ce odat� au fost și ei locuitorii acestei planete. De noi depinde c�t vrem s� mai tr�im. M� opres aici. Poate �mi mai vine o nou� ideie tr�snit� din culoarele timpului. Un nou episod, din timp. Apropo de idei tr�snite! Știți voi de ce copii zic lucruri tr�snite? Pentru c� �n inocența lor au capacitatea de reproducere a unor fapte petrecute cu mult timp �n urm�, ce acestea chiar au fost, și care pe parcurs se șterg cu trecerea timpului. Au un fel de Deja-Vu. Așa cum mai au unii oameni c�nd vizualizeaz� pentru scurt timp fapte ale unor �nt�mpl�ri petrecute cu foarte mulți ani �n urm�. Au acele str�fulger�ri. Nu știu dac� am fost eleocvent �n aceste povestiri, care pot și cred c� au fost destul de reale. Plus minus c�teva scene acolo... Tot pe seama Lor, ar trebui s� punem și aparițiile OZN-urilor, a acelor �nt�lniri de gradul 1 sau 2, unde oamenii au fost r�piți, tocmai pentru a li se aduce �mbun�t�țiri. Dup� care sunt trimiși acas�, f�r� a știi ce li s-au �nt�mplat. La acest capitol cred c� se mai lucreaz�, av�nd �n vedere, rata negativit�ții. Poate �ntr-o zi, Vor g�si soluția de a ne face perfecți. Un fel de roboți cu sentimente bune. Unde s� dispar�, minciuna, hoția, crima, nedreptatea, și toate cele rele din cutia Pandorei. Noi nu o s� apuc�m prea curțnd o astfel de zi. Poate urmașii noștrii...urmașii urmașilor noștrii, și a urmașilor, urmașilor noștri, �n veacul vecilor...Deci o eternitate! Poate unii de pe aici o s� m� �ntrebe: � Poi m�i Marine, la ce spui tu acolo, la toate elucubrațile tale, c� ar fi fost atunci, tu cu cine ai ține, sau pe cine ai elogia mai mult? Pe un El mare, care ar fi fost creatorul Universului sau pe un El mai mic, cel care este responsabil de forma noastr� de azi? Iar eu aș r�spunde: �dac� aș elogia numai pe cel care ne-a schimbat �nf�țișarea, și modul de viaț� , �n �ncercarea Lor de a ne oferi o viaț� mai bun�, aș comite o nedreptate. Cu toate c� el poart� vina, și are meritul Lui, �n a ne fi reconstruit, de a ne moderniza. Dar... Cred c� am�ndoi, care poate fi unul și același, care și El are meritul s�u, de a deschide poarta creației, sau de a construi platforma sau suportul pe care au luat ființ� celelate planete , sisteme , galaxii, și așa mai departe. Deci meritul este tot a unui El mare. Dar av�nd �n vedere c� viața vine de la Un El mare. Un Dumnezeu, pe care noi ar trebui s�-l simțim �n suflet, și care ne-ar conduce, tot el ar fi cel mai indicat. Poate unii nu le-o pl�cea aceste povestiri, c� nu vor ei s� fie religioase, sau din contr� alții, cu termeni bisericești, și nu tehnici. C� nu vor s� accepte schimbarea! Am spus cea mai mare dovad�, ca s� v� convingeți cum au stat lucrurile atunci, ar fi �construirea mașinii timpului� dar nici ea nu știu c�t de departe ați ajunge cu ea, c� la c�t timp s-a scurs peste aceast� planet�...ar da peste cap contoarul timp. C� de cel al apariției Universului, ce s� mai zic? Nu o s� știe nimeni niciopdat� ce a fost vreodat�. C� nu s evrea , c� nu avem voie s� știm. Iar �n perpetuuarea timpului nu am fost numai noi. Mereu s-a mers pe ideea aducerii la zero. Un nou mereu �nceput, pe care și alții l-au traversat, s-au confruntat cu el, dar at�t ei c�t și noi nu vom știi asta. C� nu știm a c�ta generație suntem, din imensitatea cosmosului. |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 August 2014, ora 11:54
Ne-a scos din noroi, din banalul vietii vreo invatatura din vechime?
Cum au aparut cuceririle stiintei si tehnicii, toti cei cu religiile s-au infipt in aceste cuceririi, cu scop clar de le distruge. Sa renunte ei la ele, sa traiasca mai departe, in case de chirpici, de stuf, sa mearga numai pe jos sau pe animale, sa nu foloseasca absolut nici un aparat electrocasnic, nici un plastic, Absolut nici o cucerire a stiintei si tehnicii, si atunci sa ne dea sfaturi si sa ne indrume pe drumul prafului si a mocirlei. Sa foloseasca in loc de orice metal fabricat in focul ...satanei, mai departe lemnul, lutul.Folosite dintotdeauna de oameni. Si apoi sa ne dea exemplu viata lor. EXEMPLUL PERSONAL, NU DIN CITITE. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 12:00
De la: Marin56, la data 2014-08-16 11:52:58Cu g�ndul la tema propus� de matale, azi dimineaț� am avut o revelație transmis� telepatic, de cele �nt�mplate de acu peste �x� ani. De mii de milenii. Așa se face c� atunci c�nd mi-a revenit iar episodul cu Iisus, cu evenimentele care au precedat moartea lui, mi-a venit ideea c� biblia a fost scris� cu mulți, foarte mulți ani �n urm�, c�nd noi nici nu știam s� num�r�m, dar� s� vorbim, c�nd toate aceste se petreceau dup� ce Ei, la inițiativa lui El, ne-au conceput și terminat. C�nd tot de la El a plecat ideea de a fi ascult�tori, c� știa El ce știa, c� tot El ne-a trasat noile noastre sarcini și reguli de care nu aveam voie s� ne abatem. Reguli ce unele s-au mai p�strat p�n� �n zilele noastre din moși str�moși, dar care pe parcurs, sau risipit, sau au suferit modific�ri. Spun asta, c� �nc� de la �nceput dorința Lui a fost aceea de a ne st�vili excesul de zel, cu care din p�cate nu ni l-a putut scoate, ca și multe alte rele. EL a vrut ca noi, �n ideea lui de a fi c�t mai perfecți , c�t mai aproape de specia lor. Dar nu neap�rat ca form�, ci ca intelect. Deci revin. Spun asta deoarece, atunci c�nd Iisus a �nceput s� afirme c� el este fiul lui Dumnezeu, din alte cauze posibile, i-ar fi m�niat pe slujitorii biserici de atunci. C� tot ei au complotat la adresa lui, aduc�nd la cunoștinț� faptele blasfamatoare dup� opinia lor, a lui iisus, lui Pilat din Pont, care era pe atunci guvernatorul acelei provincii. Dar Pilat uit�ndu-se la Iisus, și la cele afirmate de el, nu a dat crezare la ce spunea el, zic�nd, ca s� nu-l jigneasc�, c� e un �vis�tor�. Fapt respins cu �nc�p�ținare de Iisus. Atunci preoții din acea vreme, l-au asmuțit pe Iisus �mpotriva poporului. Și așa a urmat cele petrecute. Acum ce vreau s� scot �n evidenț�. Dac� preoții existau pe atunci, �nainte de Hristos, asta �nseamn� c� ei existau cu foarte mulți ani �nainte, fiind o perpetuuare a acestor obiceiuri, de a ține pe om �n fr�u, sub frica credinței, impus� odat� de acel El, ce s-a dovedit a fi o alt� entitate extraterestr�. Deci biblia e cu mult mai veche, iar pe m�sur� ce treceau anii, cineva de sus, din cadrele bisericii, mereu mai ad�uga c�te un nou episod, pentru ai cuminții pe oameni. Asta rezult� și din faptul c� unele episoade �ncep brusc, se termin� brusc, iar altele nu au leg�tur� cu cele �ncepute. Ca s� nu mai zic de �nceput , care �ncepe prea brusc, f�r� logic� �n toate ce se �nt�mpl�. C� Dumnezeu a f�cut �nt�i P�m�ntul și apoi celelalte. De ce ar fi lucrat Dumnezeu prin frig și �ntuneric? De ce s� nu fi f�cut �nt�i Soarele, pentru a avea lumin� și c�ldur�? Aici e o nepotrivire. cronologic�. Probabil c� cel care a scris dup� dictatre �i era somn. Iar datele nu corespund nici ele realit�ții. Și mai ales masurii �timp� ce ei le zicea zi. pentru c� alceva nu știau decțt de noapte și zi. iar cum ei munceau numai ziua...Cum ar putea cineva, chiar și dotat cu puteri supranaturala ca fiind Dumnezeu, s� fac� �n fiecare zi, c�te ceva. Ce, noi am putea face ceva de m�rime mare �ntr-o zi? Consider�nd c� facem acel lucru manual? O fi fost el Dumnezeu, o fi dispus de tehnologii avansate, dar nici chiar așa! Iar cu ocazia reset�rii iar a calendarului, c�nd oamenii s-au cam plictisit s� tot numere at�t, semn c� nici lor nu prea le pl�cea matematica, au mai redus, lu�nd-o iar de la zero. Adic� anul 1. Și pentru c� ziua a coincis cu o nou� venire a acelor extratereștrii, �n persoana lui El, unde l-au f�cut pe Iisus, atunci toți au luat de bun� anul 1 dup� Hristos. S� nu credeți c� El , oricine ar fi fost, nu ne-a mai vizitat. Nu, El mereu se interesa de creația lui. Mereu �l �ntreba pa Sf. Petru, aghiotantul lui, de cele ce se petreceau pe P�m�nt. La multe din n�zb�tiile oamenilor, acesta se m�nia, alteori mai trecea de la el, alteori mai r�dea... dar la un moment dat umpl�ndu-se paharul și lui Dumnezeu, a pedepsit pe oameni cu acel potop, pentru care l-a ales pe Noe cu familia lui, d�ndu-i porunc� strașnic�, ca s� str�ng� �n banca de date, adic� Arc�, c�te dou� exemplare de ADN, de la fiecare viețuitoare. O parte b�rb�teasc� și o parte femeiasc�. Și așa a fost cu potopul, l�s�nd o nou� perpetuuare a vieții și a omenirii, pe seama lui Noe și a urmașilor acestuia, �ntre ei, ceea ce a și rezultat o m�rire de salar �n ani, dat� drept recompens� lui Noe. C� a tr�it sute de ani, spre deosebire de noi. Noi la urm�...ca �ntotdeauna. Ce mai r�m�ne printre pic�turi de la alții sau firimiturile de la masa celor bogați. Bun! Dac� am l�murit-o și pe asta, ar fi vremea s� ne �ntoarcem puțin �n timp. S� vedem cum au stat de fapt lucrurile atunci. Vechiul testament a fost ptr oameni f redusi mental. Nu ptr o lume ca a nostra, moderna. Noul testament a fost ptr oameni ceva mai evoluati, si oricum mai involuati ca cei de acum. De fapt in ambele sint....ISTORISIRI ALE UNOR EVENIMENTE. Oamenii au interpretat apoi cum au vrut unii sa fie interpretate. In noul este de fapt istorisirea vietii lui Isus in ultimii 3 ani ai lui. Si oamenii au facut din asta o dogma, Nu s-a luat in considerare nici un moment ca el era un initiat cu puteri deosebite si nu avea cum sa fie dovedit de oamenii ce nu erau ca el. El s-a lasat ucis ptr vindecarea lui. Restul sint interpretari. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 12:03
Faptul ca Biblia nu dezvolta,nu arata mai mult (de exemplu nu arata tot despre istoria popoarelor stravechi...,nu arata daca Isus a fost Inalt sau de statura medie,nu arata ce culoare au avut ochii lui Isus....... Eu cred ca Dumnezeu a vrut ca noi oamenii,sa cunoastem esenta lucrurilor,importanta intamplarilor...adica planul de mantuire a omului cazut prin jertfa de pe cruce de la Golgota a Singurului Sau Fiu Isus Hristos... Intr-o alta ordine de idei,ma gandesc ca daca Biblia ar fi redat mai multe detalii despre toate intamplarile petrecute...,ar fi ajuns prea voluminoasa,cu un volum de informatii mult prea mare ,si atunci cercetatorul,omul sincer si dornic de mantuire,de ascultare de Dumnezeu s-ar fi ratacit in noianul din multele mii de pagini scrise in Biblie. Sa-I multumim deci lui Dumnezeu ca a procedat astfel,si sa nu fim nepasatori fata de EL,fata de voia Sa. Domnule,va intreb ceva (sa nu i-mi raspundeti mie,ci dvs insiva),ce este pentru dvs mai important,mai prioritar,mantuirea sufletului personal sau aflarea originii omului a extraterestrilor,a OZNurilor ect....? "cum vom scapa noi, daca stam nepasatori fata de o mantuire asa de mare, care, dupa ce a fost vestita intai de Domnul, ne-a fost adeverita de cei ce au auzit-o"... (extras din Biblie) Exact! Bine c� mi-ați amintit de acest am�nunt, privind felul cum era Iisus sau mama lui. Asear� am v�zut la știri la Pro Tv, c� cei din nordul Moldovei, �i zic la fecioara maria : ! Madonnna neagr� și de asemeni ar�ta o icoan� pe care �n �nf�țișa pe cei doi negri. Poi atunci cum erau? Erau . țigani, indieni, evrei, sau africani? Asta de unde au mai scos-o? care e defapt adev�rul. Poate pentru alții nu conteaz� culoarea, dar eu vreau s� știu. Cred c� deja e o aberație. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 12:06
E f important un personaj de acum 2000 de ani, mai important decit oamenii vii de acum.
Mintuiti-va sufletul cu oameni vii actuali. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 12:07
De la: nastasemihail, la data 2014-08-16 11:54:29Ne-a scos din noroi, din banalul vietii vreo invatatura din vechime? Ai perfect� dreptate, nea Mihai. Toate aceste �mpotriviri al Bisericii din timp, și mai ales din Evul mediu, au avut ca scop fr�narea progresului. Noi am fi trebuit de mult s� cucerim și alte sisteme solare. S� ne ducem �n stațiune pe alte planete de la noi, sau alte planete din sistemele �nvecinate, chiar dac� cea mai aproape stea de noi se afl� la 4 ani lumin� de noi. Alfa centauri. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 12:34
Exact! Bine c� mi-ați amintit de acest am�nunt, privind felul cum era Iisus sau mama lui. Asear� am v�zut la știri la Pro Tv, c� cei din nordul Moldovei, �i zic la fecioara maria : ! Madonnna neagr� și de asemeni ar�ta o icoan� pe care �n �nf�țișa pe cei doi negri. Poi atunci cum erau? Erau . țigani, indieni, evrei, sau africani? Asta de unde au mai scos-o? care e defapt adev�rul. Poate pentru alții nu conteaz� culoarea, dar eu vreau s� știu. Cred c� deja e o aberație. ...Iar �n cazul c� este adev�rat, c� mama și Iisus erau negrii la trup, a rezulta urm�toarele: dac� nu erau evrei, nu aveau ce c�uta �n descrierea Bibliei, c� așa cum am zis și eu, aceste scene cu moartea lui Iisus, sunt ad�ugate, c� așa cum spunea și nea Haak, c� toat� scena cu moartea lui iisus este o fars�, c� romanii nu crucificau pe vremea aia. Deci ...? De unde au mai ad�ugat acel fragment? Din ce alte pasaje si scrieri...vechi? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 12:51
De la: Marin56, la data 2014-08-16 12:07:45De la: nastasemihail, la data 2014-08-16 11:54:29Ne-a scos din noroi, din banalul vietii vreo invatatura din vechime? omenirea avanseaza f repede. Acest progres dateaza din epoca luminilor, de 500 de ani. mai repede si sa si cucerim spatiul cosmic, nu cred ca ar fi fost posibil. De fapt e impropriu cucerirea spatiului cosmic. E un termen similar cu cucerirea de teritorii. E iesirea in spatiul cosmic, definitiv. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 14:10
S-au facut niste confuzii colosale in trecut cu privire la aceste fiinte extraterestre.
Unele din aparitiile acestor fiinte au fost luate drept draci, ingeri sau alte categorii. Fiinte asemenea noua, in materie. Asta nu inseamna ca nu sint fiinte cu caracteristici si puteri diferite de ale oamenilor. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 August 2014, ora 14:45
De la: Marin56, la data 2014-08-16 11:52:58Cu g�ndul la tema propus� de matale, azi dimineaț� am avut o revelație transmis� telepatic, de cele �nt�mplate de acu peste �x� ani. De mii de milenii. Așa se face c� atunci c�nd mi-a revenit iar episodul cu Iisus, cu evenimentele care au precedat moartea lui, mi-a venit ideea c� biblia a fost scris� cu mulți, foarte mulți ani �n urm�, c�nd noi nici nu știam s� num�r�m, dar� s� vorbim, c�nd toate aceste se petreceau dup� ce Ei, la inițiativa lui El, ne-au conceput și terminat. C�nd tot de la El a plecat ideea de a fi ascult�tori, c� știa El ce știa, c� tot El ne-a trasat noile noastre sarcini și reguli de care nu aveam voie s� ne abatem. Reguli ce unele s-au mai p�strat p�n� �n zilele noastre din moși str�moși, dar care pe parcurs, sau risipit, sau au suferit modific�ri. Spun asta, c� �nc� de la �nceput dorința Lui a fost aceea de a ne st�vili excesul de zel, cu care din p�cate nu ni l-a putut scoate, ca și multe alte rele. EL a vrut ca noi, �n ideea lui de a fi c�t mai perfecți , c�t mai aproape de specia lor. Dar nu neap�rat ca form�, ci ca intelect. Deci revin. Spun asta deoarece, atunci c�nd Iisus a �nceput s� afirme c� el este fiul lui Dumnezeu, din alte cauze posibile, i-ar fi m�niat pe slujitorii biserici de atunci. C� tot ei au complotat la adresa lui, aduc�nd la cunoștinț� faptele blasfamatoare dup� opinia lor, a lui iisus, lui Pilat din Pont, care era pe atunci guvernatorul acelei provincii. Dar Pilat uit�ndu-se la Iisus, și la cele afirmate de el, nu a dat crezare la ce spunea el, zic�nd, ca s� nu-l jigneasc�, c� e un �vis�tor�. Fapt respins cu �nc�p�ținare de Iisus. Atunci preoții din acea vreme, l-au asmuțit pe Iisus �mpotriva poporului. Și așa a urmat cele petrecute. Acum ce vreau s� scot �n evidenț�. Dac� preoții existau pe atunci, �nainte de Hristos, asta �nseamn� c� ei existau cu foarte mulți ani �nainte, fiind o perpetuuare a acestor obiceiuri, de a ține pe om �n fr�u, sub frica credinței, impus� odat� de acel El, ce s-a dovedit a fi o alt� entitate extraterestr�. Deci biblia e cu mult mai veche, iar pe m�sur� ce treceau anii, cineva de sus, din cadrele bisericii, mereu mai ad�uga c�te un nou episod, pentru ai cuminții pe oameni. Asta rezult� și din faptul c� unele episoade �ncep brusc, se termin� brusc, iar altele nu au leg�tur� cu cele �ncepute. Ca s� nu mai zic de �nceput , care �ncepe prea brusc, f�r� logic� �n toate ce se �nt�mpl�. C� Dumnezeu a f�cut �nt�i P�m�ntul și apoi celelalte. De ce ar fi lucrat Dumnezeu prin frig și �ntuneric? De ce s� nu fi f�cut �nt�i Soarele, pentru a avea lumin� și c�ldur�? Aici e o nepotrivire. cronologic�. Probabil c� cel care a scris dup� dictatre �i era somn. Iar datele nu corespund nici ele realit�ții. Și mai ales masurii �timp� ce ei le zicea zi. pentru c� alceva nu știau decțt de noapte și zi. iar cum ei munceau numai ziua...Cum ar putea cineva, chiar și dotat cu puteri supranaturala ca fiind Dumnezeu, s� fac� �n fiecare zi, c�te ceva. Ce, noi am putea face ceva de m�rime mare �ntr-o zi? Consider�nd c� facem acel lucru manual? O fi fost el Dumnezeu, o fi dispus de tehnologii avansate, dar nici chiar așa! Iar cu ocazia reset�rii iar a calendarului, c�nd oamenii s-au cam plictisit s� tot numere at�t, semn c� nici lor nu prea le pl�cea matematica, au mai redus, lu�nd-o iar de la zero. Adic� anul 1. Și pentru c� ziua a coincis cu o nou� venire a acelor extratereștrii, �n persoana lui El, unde l-au f�cut pe Iisus, atunci toți au luat de bun� anul 1 dup� Hristos. S� nu credeți c� El , oricine ar fi fost, nu ne-a mai vizitat. Nu, El mereu se interesa de creația lui. Mereu �l �ntreba pa Sf. Petru, aghiotantul lui, de cele ce se petreceau pe P�m�nt. La multe din n�zb�tiile oamenilor, acesta se m�nia, alteori mai trecea de la el, alteori mai r�dea... dar la un moment dat umpl�ndu-se paharul și lui Dumnezeu, a pedepsit pe oameni cu acel potop, pentru care l-a ales pe Noe cu familia lui, d�ndu-i porunc� strașnic�, ca s� str�ng� �n banca de date, adic� Arc�, c�te dou� exemplare de ADN, de la fiecare viețuitoare. O parte b�rb�teasc� și o parte femeiasc�. Și așa a fost cu potopul, l�s�nd o nou� perpetuuare a vieții și a omenirii, pe seama lui Noe și a urmașilor acestuia, �ntre ei, ceea ce a și rezultat o m�rire de salar �n ani, dat� drept recompens� lui Noe. C� a tr�it sute de ani, spre deosebire de noi. Noi la urm�...ca �ntotdeauna. Ce mai r�m�ne printre pic�turi de la alții sau firimiturile de la masa celor bogați. Bun! Dac� am l�murit-o și pe asta, ar fi vremea s� ne �ntoarcem puțin �n timp. S� vedem cum au stat de fapt lucrurile atunci. ma tu nu ppricepi ca biblia nu a fost scrisa niciodata,,biblia este o culegere de carti desteptu lu peste mai lasa filmele alea din cap Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 14:58
De la: IonOOO, la data 2014-08-16 11:18:23De la: Marin56, la data 2014-08-14 20:43:56 Majoritatea celor ce raporteaz� r�piri de OZN, spun c� au fost supu�i la controversate experimente genetice sau au fost martori la acestea. Nu cred ca aceștia le-ar mai fi dat drumul, s� spun� asta. �i putea controla ușor, �i adormea, �n așa fel ca atunci c�nd s-ar fi trezit, abandonați, s� le fi p�rut doar un vis! Sau poate unii chiar au folosit drept model și au r�mas la ei. oricum o duceau cred mai bine dec�t la noi. Eu aș vrea s� fie un astfel de martor! total gresit,,vechiul testament are 53 de cartii,,sectele voastre au scos carti dupa bunul plac din el,,iar in noul testament au adaugat si scos cuvinte dp bunul plac,,lasa te de sectarism ioane
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 15:01
auzi ioane,,radacina voastra
Luther era tata sectarilor din lume. Luther un c�lug�r de 120 kg, catolic, se c�s�tore�te cu oc�lug�ri�� Ecaterina �i apoi face protestantismul. A p��it �i el cu c�lug�ria, ca �i vulpea cu strugurii,ca v�z�nd Vulpea c� strugurii-s dulci �i buni, dar �s sus �i nu-I putea ajunge a zis vulpea, c�-s acri �inu-s buni. A�a a p��it Luther cu c�lug�ria, a zis c� nu mai trebuie c�lug�ri, v�z�nd c� a c�zut el dinc�lug�rie, a desfiin�at monahismul � mare p�cat! Mama lui Luther a fost de origine catolic�, ca �iLuther la �nceput, iar �ntr-o zi dup� ce Luther s-a lep�dat de catolici �i de c�lug�rie �i-�i-a f�cutsectarismul Iui vine s�-1 �ntrebe: �Fiul meu, ce zici tu, s� m� las de catolici �i s� m� fac �i eu protestant� ca tine?� Luther I-a r�spuns: �De vrei s� tr�ie�ti u�or �i s� mori greu fa-te protestant� ca�i mine, dar de vrei s� tr�ie�ti greu �i s� mori u�or, r�m�i �n religia catolic�!�. V�z�ndu-�i gre�alaLuther, c� a stricat credin�a, a zis: �Vai de mine, c� r�t�cirea mea nu se va sf�r�i niciodat�!� El �i-adat seama de r�t�cirea lui, c� gre�eala lui este pierzare ve�nic�. Asta a fost la 1514 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 15:08
mai auzi ioane
Ai v�zut cu ce s-a �inut credin�atimp de 4108 ani, prin grai viu din tat�-n fiu. Vezi c� Biblia vine dup� 4108 ani, dar Biblia n-a scristot. Ai v�zut c� r�d�cina Bibliei este Sf�nta Tradi�ie, ai v�zut, c� voi bapti�tii �i toate sectele acestea protestante merge�i cu un picior �i zbura�i cu o arip� �i nu se poate a�a? Sf�nta Tradi�ie este prin viugrai �i apoi, oare Scriptura s-a scris toat�? Numai un rezumat din cele ce au fost transmise dinTradi�ie acestea s-au scris. Pentru ce? Pentru c� Moise a scris mai pe scurt istoria lumii, �n MunteleSinai. II auzi apoi pe Sf. loan Evanghelistul; c� spune: �Sunt �nc� multe altele pe care le-a f�cutIisus, care de s-ar fi scris una c�te una, nici �n lumea aceasta n-ar f� �nc�put c�r�ile ce s-ar fi scris�.De la moartea lui Hristos, �nviere �i �n�l�are �i p�n� la anul 42 c�nd s-a scris prima Evanghelie de ces-au folosit cre�tinii, c�ci Iisus n-a scris nimic? Din Sf�nta Tradi�ie, din gura Apostolilor s-au scris�n Evanghelie numai cele de cuviin��, ca s� le �in� minte oamenii �i s� le fie de folos.M�i, predicatorule, �tii tu c�nd s-au scris Evangheliile? Evanghelia de la Matei s-a scris �n anul 42dup� Hristos. A lui Marcu la anul 44, a lui Luca la anul 48, a-lui loan la anul 65 dup� Hristos, iar ultima carte a Scripturii � Apocalipsa a scris-o �n insula Patmos, loan Evanghelistul, la anul 96 dup�Hristos. Deci �ntre anii 42-96 s-a scris tot Noul Testament. De la anul 33, 3 luni �i 20 de zile anulmor�ii lui Hristos p�n� la anul 42 sunt 9 ani, vreme �n care n-a fost Noul Testament, ci doar Sf�ntaTradi�ie despre Hristos, �n Vechiul Testament 4108 ani s-a folosit lumea de Sf. Tradi�ie, iar �n NoulTestament, vreme de 9 ani, vezi c� Sf�nta Tradi�ie este �nt�i �i apoi Scriptura?Apoi, alta, unde era S�mb�ta voastr�, m�i predicatorule, at�tea mii de ani? Zice el: Avraam a p�zit poruncile!Care porunci? � i-am zis eu. Scrie undeva ca Avraam a �inut S�mb�ta? Arat�-mi scris �n Biblie,cutare, la Genez� c� a �inut S�mb�ta. S�mb�ta s-a pus zi de odihn�, c�nd? C�nd au ie�it evreii dinEgipt �n anul 4068 �i au ajuns �n pustia Sinai, prima dat� c�nd le-a spus Dumnezeu a�a: �Coace�i ceave�i de copt azi, frige�i ce ave�i de fript azi, c�ci m�ine este zi de odihn� de-abia atunci la Ie�ire sespune c� a pus Dumnezeu S�mb�ta �i S�mb�ta n-a pus-o pentru toate popoarele, ci numai pentruevrei: �Amintire c� a�i fost robi �n Egipt �i v-am scos cu m�n� tare �i va fi leg�tur� ve�nic� �ntreMine �i tine Israile� nu pentru toate popoarele. C�nd a venit Ezdra s� zideasc� Ierusalimul au venit�i celelalte popoare s� le ajute la zidirea Ierusalimului �i le-a spus Ezdra �i Neemia: �Voi n-ave�if�g�duin�� �i n-ave�i S�mb�t� dat� de Dumnezeu, noi avem S�mb�t� dat� de Dumnezeu nu voi �i deaceea nu ve�i zidi �mpreun� cu noi!� Vezi c� popoarele n-au avut S�mb�t� Dar oare au spus proorocii, c� au s� vin� popoarele la credin�� �i au s� aib� zi de s�rb�toare?Da!Unde scrie, a zis predicatorul?Ia caut� la Ieremia 31,31: ��i alt Testament voi �ncheia cu casa lui Israel, nu ca cel ce l-am �ncheiat pe Mantele Sinai �i alt� zi de s�rb�toare voi r�ndui poporului Meu�. Ai v�zut c� n-avem nevoie des�mb�t�, zice Apostolul Pavel, c�tre Coloseni: �Nimeni s� nu v� �nvinuiasc� pe voi pentru ziu�nou�, sau s�rb�toare sau s�mb�t�, cele vechi au trecut, toate s-au f�cut noi!�. C� mut�ndu-se preo�ias-a f�cut legii mutare �i �nnoire. Deci, ziua evreilor a fost S�mb�ta, iar a cre�tinilor este Duminica.Ai v�zut c� Legea Veche �i Scriptura are ca r�d�cin� Sf�nta Tradi�ie. Auzi ce spune Apostolul Pavelc�tre Tesaloniceni: �M� bucur de voi, c� a�i �inut predicile (Tradi�iile)� (II Tes.) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 16:23
ma tu nu ppricepi ca biblia nu a fost scrisa niciodata,,biblia este o culegere de carti desteptu lu peste mai lasa filmele alea din cap Poi și c�rțile alea, cine le-a scris? Cum au ap�rut? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 16:40
Domnule,va intreb ceva (sa nu i-mi raspundeti mie,ci dvs insiva),ce este pentru dvs mai important,mai prioritar,mantuirea sufletului personal sau aflarea originii omului a extraterestrilor,a OZNurilor ect....? "cum vom scapa noi, daca stam nepasatori fata de o mantuire asa de mare, care, dupa ce a fost vestita intai de Domnul, ne-a fost adeverita de cei ce au auzit-o"... (extras din Biblie) Dac� imi explicati ce este �m�ntuirea� , sau ce se urm�reste prin ea. Pe mine ma intereseaza mai mult obarsia decat ce o sa fie dup�...Atunci oi vedea eu. Se va repeta iar istoria! Cred ca o sa postez si celalat material pe care il pregatisem mai demult, ca sa vedeti ca eu am fost paralel la capitolul religie , biserica , si nu cunosc toate notiunile ei. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 16:48
C�nd eu am spus odat�, c� prea multe scrieri , scripturi, și alte p�reri personale, despre toate astea, nu sunt bune. C� dac� e nevoie, ar fi mai bine o singur� religie, o singur� parere, ca s� nu mai fie motiv de ceart�. C� din cauza asta au fost at�tea neințelegeri. dar cred ca tot mai bine ar fi f�r� ea.
Nu mi-ați spus ce e cu culoarea mariei și a pruncului. Ce nație sunt? E foarte important. Asta ar rezolva si problema motivului, pentru care Maria au suferit, c� au fost alungati, ca nu a fost lasat� s� nasca...ca au fost ucisi atația prunci de un nebun...tot din cauza lui iisus, iar voi tineti cu ursul. Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 16 August 2014, ora 17:04
De la: Marin56, la data 2014-08-14 16:58:55De la: gabigabi2, la data 2014-08-14 14:52:58De la: Marin56, la data 2014-08-14 10:35:09Mda ! Dumnezeu nu are nici o vina in toate astea! Noi suntem pacatosi ca ne credem mai presus de Dumnezeu, - Unii! Frigul exist�, c�nd nu este caldur�, și intunericul exist� c�nd nu este lumin�. Da nu este lumin�, și nici nu se vrea s� se fac�, pentru a ne lumina si noi...A ne arata totul pe intelesul nostru. m-ai innebunit don Marine , zau asa ! eu spun ca ne-a fost inscris in genele noastre un Model pe care-l CAUTAM si astfel au aparut si religiile lumii si d.ta imi raspunzi ca poate ei n-au vrut sa ne aflam obirsia ! ba au vrut , ca d' aia ne tot intrebam noi ,oamenii, cine suntem, de unde venim si incotro ne ducem ! dar chiar vreti sa ni se dea totul mura-n gura si noi sa asteptam sa ne cada -n cap ca marul lui Newton ca sa avem revelatia ?! avem si REVELATIA la un moment dat , caci MODELUL cautat e Inscris in Noi ; in fiinta noastra , dar fara niciun pic de efort din partea noastra, revelatia nu-si implineste Rostul de CUNOASTERE Profunda si Totala ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 17:29
Ati ajuns la origini?
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 17:49
m-ai innebunit don Marine , zau asa ! eu spun ca ne-a fost inscris in genele noastre un Model pe care-l CAUTAM si astfel au aparut si religiile lumii si d.ta imi raspunzi ca poate ei n-au vrut sa ne aflam obirsia ! ba au vrut , ca d' aia ne tot intrebam noi ,oamenii, cine suntem, de unde venim si incotro ne ducem ! dar chiar vreti sa ni se dea totul mura-n gura si noi sa asteptam sa ne cada -n cap ca marul lui Newton ca sa avem revelatia ?! avem si REVELATIA la un moment dat , caci MODELUL cautat e Inscris in Noi ; in fiinta noastra , dar fara niciun pic de efort din partea noastra, revelatia nu-si implineste Rostul de CUNOASTERE Profunda si Totala ! Și chiar era nevoie de at�ta mister? Și din partea celor care au umblat asupra ADN-ului nostru sau a capilor bisericii...De at�tea imb�rlig�turi, de -n- testamente, 66... , de biblie, ca s� ne afl�m obirsia? Nu era mai corect s� se știe din prima - voi sunteți x sau y, Ati fost maimute sau ce om fi fost, V-am facut dup� asemanarea noastra sau v-am perfectionat, ca sa fiti si voi �n r�nd cu lumea, Fara atata tam -tam! Direct la obiect. Fara ocolisuri, fara imterpretari sau simbolisme. Ca la filozofie nu ne intrece nimeni. Cred ca de aici a plecat si neintelegerile, din necunoastere. Dac� stiau toti care e treaba cu oamenii, poate erau acum mai cuminti. Ca ar fi crezut. Un copil daca ii spui in primii ani de viata ca asta e mamata sau tata, stie de ei. Care nu ... nu ! Vorba aia : tradare , tradare... dar sa o stim cu totii... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 17:51
PE GENELE MELE NU SCRIE NIMIC.
O FI SCRIS SIMPATIC. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 August 2014, ora 17:53
De la: Marin56, la data 2014-08-16 16:40:41 Nea Marine, tare sucit mai esti! Nu crezi in Dumnezeu, dar crezi in extraterestri, de parca te-ai batut cu ei pe burta in copilarie si sunteti prieteni la catarama. Te declari adeptul stiintelor, razand de crestini, dar o indemni pe tovarasa ta de zbenguieli in laboratorul stiintelor de balci sa bea gaz in loc sa se duca sa isi faca un vaccin contra stafilococului din gat, sau ce mai are pe acolo... Mai bine prescrie-i motorina, ca si asa e pe sistem turbo. Cine sa te mai inteleaga?
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 18:02
Biblia (din lb. greac� βιβλίον, pl. βιβλία -c�rți) se refer� la scripturile sacre din iudaism și creștinism. Aceste scripturi sunt compilații ale unor documente separate (numite �c�rți�) scrise �ntr-un interval de timp de circa 1000 de ani.[1] Numai Vechiul Testament are circa 100-150 scriitori diferiți,[2] provenind din intelectualitatea aflat� �n serviciul conduc�torilor politici.[3] C�rțile sale au fost publicate separat și adunate �n secolele I-II d.H. pentru a forma prima Biblie ebraic�, Tanach, iar mai t�rziu, cu ad�ugiri, Biblia creștin�, numit� de creștini și Sf�nta Scriptur�.
Structura Bibliei Prima parte a Bibliei creștine este numit� Vechiul Testament (din grecescul "palaia diath�kè"). Vechiul Testament reprezint� �n mare traducerea greceasc� (sau din aceasta �n alte limbi) a textului sacru ebraic așa cum era el prin secol II �.H. O �mp�rțire cu origine evreiasc� pe criterii funcționale a Vechiului Testament �l �mparte pe acesta �n Legea ("Legea lui Moise", "Pentateucul", adic� primele "cinci c�rți" ale Bibliei), Profeții și Scrierile Sfinte. A doua parte a Bibliei creștine este numit� Noul Testament. Interpret�ri ale textului biblic � Biblia, ca document literar, se integreaz� �n literatura antic� a Orientului Apropiat. Aceast� literatur� este �n mare parte anterioar� textelor biblice care s-au inspirat deseori din ea, mai ales �n privința relat�rilor referitoare la originea lumii și a umanit�ții.[4] � O alt� categorie de scrieri care au precedenț� �n alte culturi ce i-au dominat pe evrei, sunt legile: �Legile sunt indispensabile oric�rei societ�ți c�t de c�t organizate; pentru a le spori autoritatea, ele erau puse adesea pe seama unei divinit�ți, așa cum s-a �nt�mplat cu celebrul cod al lui Hammurabi (sec. al 18-lea �.H.), pe care i-l �nm�nase zeul Șamaș. �n Israel se socotea c� toate legile �i fuseser� date lui Moise de c�tre Iahve și din aceast� pricin� ele sunt consemnate �n Pentateuh.[5]� �Edmond Jacob, Vechiul Testament � Concepția �ns�și de trimis al lui Dumnezeu, care se afl� la baza profetismului biblic, este un �mprumut, el provenind de la amoriți, așa cum arat� t�blițele de la Mari[6] Ed. Jacob constat�: �E destul de curios s� constați c� autenticitatea mozaic� a Pentateuhului, care a constituit vreme de secole criteriul dreptei credințe, at�t �n iudaism c�t și �n creștinism, nu are un fundament solid �n Pentateuh. [�] Teza conform c�reia �ntreg Pentateuhul a fost scris de Moise nu se �nt�lnește dec�t �ncep�nd cu secolul �nt�i �nainte de Hristos. Prima mențiune apare �n cartea Jubileelor, un fel de parafraz� la Facere, unde Dumnezeu �nsuși scrie Pentateucul pentru Moise. Admis� de c�tre Filon din Alexandria, Flavius Josephus și autorii Noului Testament, aceast� tez� se �ncet�țenește �n ansamblul tradiției evreiești și creștine, nefiind contestat� dec�t de c�țiva eretici. Nașterea simțului critic mai �nt�i la evrei și mai t�rziu, sub influența lor, și la creștini, va opune argumente serioase �mpotriva mozaicit�ții globale a Pentateucului. S-a recunoscut astfel c� era imposibil s� i se atribuie lui Moise �nsemnarea despre regii care au domnit peste Edom �naintea unui rege peste Israel (Geneza 36:31) și a fortiori relatarea propriei sale morți (Deuteronom cap. 34). S-a �ncercat totuși uneori ocolirea acestor dificult�ți admiț�ndu-se c� Moise s-a folosit de documente anterioare, inclusiv din epoca str�veche, �ns� pentru mințile c�t de c�t critice a fost evident c� �sursele� lui Moise erau nu anterioare, ci posterioare epocii �n care a tr�it.[7]� �Edmond Jacob, Vechiul Testament � Din punctul de vedere al mesajului, Biblia este o saga ce red� �n mod coerent și irezistibil teme eterne, fundamentale și general-umane: eliberarea unui popor, rezistența permanent� la opresiune și lupta pentru egalitate social�. Ea exprim� elocvent sentimentul profund al posed�rii unei origini, al experienței și destinului comun at�t de necesare supraviețuirii oric�rei comunit�ți umane. � �n termeni pur istorici, azi știm c� Biblia s-a constituit �ntr-o prim� etap� ca r�spuns la greut�țile și provoc�rile cu care istoria �ncerca poporul minusculului regat Iuda �n timpul ultimelor lui decenii de existenț� (adic� ultimele decenii ale sec. VII �.H.), ca și acelea ale comunit�ții �nc� și mai reduse a celui de-al doilea Templu din Ierusalim, �n timpul perioadei post-exilice.[8] Ea are uneori alura unui basm popular, așa cum de exemplu se �nt�mpl� �n relatarea din Facere, unde Dumnezeu miroase fumul ofrandei lui Noe și pl�cut impresionat fiind, decide s� cruțe P�m�ntul pe viitor de distrugeri catastrofale. Relatarea din Geneza 8:20-21 este de altfel o reluare a descrierii mitului babilonian al lui Ut-Napiștim, care și el d�ndu-se jos din corabie dup� potop, �și impresioneaz� zeii cu vaporii suavi ai unui sacrificiu.[9]), sau descrierile fabuloase din Facere (Genez�) unde �Fiii lui Dumnezeu� se �mpreuneaz� cu fiicele oamenilor, uriașii umbl�nd pe atunci, ni se spune, pe P�m�nt (Geneza 6:1-4). Ideea aceasta at�t de recurent� �n Vechiul Testament a zeului c�ruia trebuie s�-i aduci ofrande pe altar, al zeului antropomorfic mirosind fumul, denot� originea iudaismului �n forme ale religiei primitive, �n care se considera c� omul nu se poate apropia de un superior, uman sau divin, f�r� a-i oferi acestuia un dar. Sacrificiile animale cu rol de ofrande alimentare pornesc de la ideea c� credinciosul se pune de acord cu divinitatea �mp�rt�șindu-i acesteia o bucat� din animalul v�nat sau crescut și ucis pentru consum.[10] Alura de basm a Bibliei apare �ns� nu numai �n Vechiul Testament, c�ci o reg�sim și �n Noul Testament, unde, de exemplu, Iisus și Fecioara Maria sunt descriși de c�tre Apocalips� �ntr-un cadru populat de �balauri roșii cu șapte capete și zece coarne� ca pe niște persoane fabuloase; de ex., Iisus are �p�r și cap alb ca l�na și ca z�pada, picioare ca arama ars�, glas ca vuietul apelor, ține �n m�na dreapt� 7 stele și din gur� �i iese o sabie ascuțit� cu 2 t�ișuri�, �fața lui e ca soarele c�nd str�lucește �n puterea lui�, �e așezat pe un nor alb iar pe cap are o cunun� de aur și �n m�n� ține o secer� ascuțit�, dar este și c�lare pe un cal alb�.[11] Versiuni ale Bibliei Articol principal: Canon biblic. Parte a seriei despre Biblie Canoane biblice și c�rți Tanakh (Torah � Nevi'im � Ketuvim) Biblia creștin� Vechiul Testament (VT) Noul Testament (NT) Biblia ebraic� Deuterocanon Antilegomena Capitole și versete Apocrif� (iudaic� � VT � NT) Autori Scriitori Canonul ebraic Canonul Vechiului Testament Canonul Noului Testament Autori ai c�rților lui Moise Epistolele Sf. Apostol Pavel Lucr�rile Sf. Ioan Evanghelistul Epistolele Sf. Apostol Petru Traduceri și manuscrise Torah Samaritean� Manuscrisele de la Marea Moart� Text masoretic Targums � Peshitta Septuaginta � Biblia vulgata Biblia gotic� � Vetus Latina Biblia luteran� � Biblii �n rom�n� Studii biblice Datarea Bibliei Critica Bibliei Historical criticism Textual criticism Source criticism Form criticism Redaction criticism Canonical criticism Novum Testamentum Graece Documentary hypothesis Wiseman hypothesis Synoptic problem NT textual categories Historicity People � Locuri � Nume Coerența intern� Arheolog � Artifacte Știința și Biblia Interpret�ri Hermeneutics Pesher � Midraș � Pardes Interpretare alegoric� Literalism Profeție Perspective Gnostic � Islamice � Coran Christianity and Judaism Inerrancy � Infailibilitate Criticism of the Bible Carte Biblia ________________________________________ Proiect v � d � m Biblia lui Șerban Cantacuzino (1688) Biblia ebraic� const� din trei secțiuni: �Legea� (Torah), �Profeții� (Neviim) și �Scrierile� (Ketuvim). De la inițialele numelor celor trei secțiuni, este cunoscut� �n ebraic� sub numele de "Tanakh". Deși Biblia ebraic� este scris� preponderent �n ebraica clasic�, anumite porțiuni sunt �n aramaic�. Biblia creștin� conține Vechiul Testament, conțin�nd c�rțile Tanakhului, la care se adaug� pentru anumite biserici și diferite alte c�rți (�n general �n lb. greac�), denumite și c�rți deuterocanonice sau apocrife, și Noul Testament, alc�tuit din cele patru Evanghelii plus Faptele Apostolilor (al doilea volum la Evanghelia dup� Luca), Epistolele pauline, Epistolele catolice și Apocalipsa. Numai 8 din cele 27 de c�rți din Noul Testament sunt scrise �n mod cert de autorii c�rora le sunt atribuite.[12] Biblia �n limba rom�n� Articol principal: Traduceri ale Bibliei �n limba rom�n�. Prima traducere integral� a Bibliei �n limba rom�n� a fost tip�rit� �n 1688.[13] Biblia a cunoscut mai multe traduceri �n limba rom�n�. Denominațiile neoprotestante folosesc traducerea Bibliei �n limba rom�n� de Dumitru Cornilescu, cu sau f�r� explicații. De remarcat c� traducerea Cornilescu a fost inițial acceptat� de Biserica Ortodox�, prima traducere a lui Dumitru Cornilescu a ap�rut cu binecuv�ntarea patriarhului Rom�niei, fiind ulterior respins� de Biserica Ortodox� (dup� ce preotul Dumitru Cornilescu a �nceput s� dea �nv�ț�turi specifice cultelor evanghelice cum ar fi �ndrept�țirea prin credinț�), dar folosit� de Oastea Domnului și de confesiunile neoprotestante. Criticii din vremea public�rii ei au considerat-o �net superioar� oric�rei alte traduceri, fiind prezentat� �ntr-o limb� supl� și curg�toare, care lipsește oric�rei alte traduceri; fiind expus� �ntr-o limb� care vorbește �nseși inimilor oamenilor�.[14] Biserica Ortodox� Rom�n� a generat, la r�ndul ei, mai multe traduceri de-a lungul timpului, fie integrale fie parțiale, a Sfintei Scripturi, e.g., Biblia �Carol al II-lea�, Palia de la Or�știe, �Biblia pe versuri tocmit�. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 18:05
ETRATERESTRII FRATII NOSTRII INTRU RATIUNE.
EXTRATERESTRELE MAI ALES.
|
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 18:06
Nea Marine, tare sucit mai esti! Nu crezi in Dumnezeu, dar crezi in extraterestri, de parca te-ai batut cu ei pe burta in copilarie si sunteti prieteni la catarama. Te declari adeptul stiintelor, razand de crestini, dar o indemni pe tovarasa ta de zbenguieli in laboratorul stiintelor de balci sa bea gaz in loc sa se duca sa isi faca un vaccin contra stafilococului din gat, sau ce mai are pe acolo... Mai bine prescrie-i motorina, ca si asa e pe sistem turbo. Cine sa te mai inteleaga? V-am spus eu cred �n Dumnezeul meu. care da viata. cat priveste de Paula , nu stiu ce diagnostic are perecis, dar o lingurita de gaz nu face rau la nimeni. Cred ca a fost la doctor. Cateodata leacurile babesti sunt mai bune decat cele indicate de doctori. Multe medicamente pot face si rau decat bine. Incerci sa te vindeci de una si dai de alta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 18:09
SI EA A ALES SA CREADA IN EXTRATERESTRII...MEGAN FOX.
roxy-tattoo.com/blog/wp-content/uploads/2012/12/15_megan_fox-300... ASTEAPTA SA O FERTILIZEZE.
|
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 18:13
NU VA LASATI PACALITI, RETINETI TOATE PERSOANELE SUSPECTE.
static.cinemagia.ro/img/resize/db/movie/00/65/85/le-gendarme-et-...
|
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 18:20
De la: Marin56, la data 2014-08-16 16:23:35 ai de capul meu,,,ma frate ti am mai zis odata cu cateva pagini in urma,,,,fa ti un bn si nu te mai uita la documentare cu extraterestri de copii mici Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 18:23
De la: Marin56, la data 2014-08-16 16:48:26C�nd eu am spus odat�, c� prea multe scrieri , scripturi, și alte p�reri personale, despre toate astea, nu sunt bune. C� dac� e nevoie, ar fi mai bine o singur� religie, o singur� parere, ca s� nu mai fie motiv de ceart�. C� din cauza asta au fost at�tea neințelegeri. dar cred ca tot mai bine ar fi f�r� ea. iar vorbesti prostii nu din cauza lui isus ci a omului si nu sunt pareri personale nici unde sunt scrieri la inspiratia duhului sfant Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 18:26
Nea Marine, tare sucit mai esti! Nu crezi in Dumnezeu, dar crezi in extraterestri, de parca te-ai batut cu ei pe burta in copilarie si sunteti prieteni la catarama. Poi nea Black, mai bine cred �n extratereștrii, c� cel puțin ei au umblat asupra noastr�, c� ne-a f�cut un bine, c� ne-a separat de animale, prin grai , conștiinș� , g�ndire...In timp ce Biserica ne-a aruncat in razboaie, in crime... sau guvernații nostrii care promit multe si nu fac nimic? Stati sa vedeti noul presedinte, care o sa promit� si el multe, dar toate o sa raman� la acest stadiu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 18:28
De la: Marin56, la data 2014-08-16 18:26:12 nu a umblat nici un extraterestru asuppra ta ,maturizeaza te
|
|
|

mai departe lemnul, lutul.