Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
Fosta membra 9am.ro 1228 mesaje Membru din: 4/07/2013 Oras: Galati |
Postat pe: 16 August 2014, ora 11:52
Cu gândul la tema propusă de matale, azi dimineață am avut o revelație transmisă telepatic, de cele întâmplate de acu peste x ani. De mii de milenii. Așa se face că atunci când mi-a revenit iar episodul cu Iisus, cu evenimentele care au precedat moartea lui, mi-a venit ideea că biblia a fost scrisă cu mulți, foarte mulți ani în urmă, când noi nici nu știam să numărăm, dară să vorbim, când toate aceste se petreceau după ce Ei, la inițiativa lui El, ne-au conceput și terminat. Când tot de la El a plecat ideea de a fi ascultători, că știa El ce știa, că tot El ne-a trasat noile noastre sarcini și reguli de care nu aveam voie să ne abatem. Reguli ce unele s-au mai păstrat până în zilele noastre din moși strămoși, dar care pe parcurs, sau risipit, sau au suferit modificări. Spun asta, că încă de la început dorința Lui a fost aceea de a ne stăvili excesul de zel, cu care din păcate nu ni l-a putut scoate, ca și multe alte rele. EL a vrut ca noi, în ideea lui de a fi cât mai perfecți , cât mai aproape de specia lor. Dar nu neapărat ca formă, ci ca intelect. Deci revin. Spun asta deoarece, atunci când Iisus a început să afirme că el este fiul lui Dumnezeu, din alte cauze posibile, i-ar fi mâniat pe slujitorii biserici de atunci. Că tot ei au complotat la adresa lui, aducând la cunoștință faptele blasfamatoare după opinia lor, a lui iisus, lui Pilat din Pont, care era pe atunci guvernatorul acelei provincii. Dar Pilat uitându-se la Iisus, și la cele afirmate de el, nu a dat crezare la ce spunea el, zicând, ca să nu-l jignească, că e un visător. Fapt respins cu încăpâținare de Iisus. Atunci preoții din acea vreme, l-au asmuțit pe Iisus împotriva poporului. Și așa a urmat cele petrecute. Acum ce vreau să scot în evidență. Dacă preoții existau pe atunci, înainte de Hristos, asta înseamnă că ei existau cu foarte mulți ani înainte, fiind o perpetuuare a acestor obiceiuri, de a ține pe om în frâu, sub frica credinței, impusă odată de acel El, ce s-a dovedit a fi o altă entitate extraterestră. Deci biblia e cu mult mai veche, iar pe măsură ce treceau anii, cineva de sus, din cadrele bisericii, mereu mai adăuga câte un nou episod, pentru ai cuminții pe oameni. Asta rezultă și din faptul că unele episoade încep brusc, se termină brusc, iar altele nu au legătură cu cele începute. Ca să nu mai zic de început , care începe prea brusc, fără logică în toate ce se întâmplă. Că Dumnezeu a făcut întâi Pământul și apoi celelalte. De ce ar fi lucrat Dumnezeu prin frig și întuneric? De ce să nu fi făcut întâi Soarele, pentru a avea lumină și căldură? Aici e o nepotrivire. cronologică. Probabil că cel care a scris după dictatre îi era somn. Iar datele nu corespund nici ele realității. Și mai ales masurii timp ce ei le zicea zi. pentru că alceva nu știau decțt de noapte și zi. iar cum ei munceau numai ziua...Cum ar putea cineva, chiar și dotat cu puteri supranaturala ca fiind Dumnezeu, să facă în fiecare zi, câte ceva. Ce, noi am putea face ceva de mărime mare într-o zi? Considerând că facem acel lucru manual? O fi fost el Dumnezeu, o fi dispus de tehnologii avansate, dar nici chiar așa! Iar cu ocazia resetării iar a calendarului, când oamenii s-au cam plictisit să tot numere atât, semn că nici lor nu prea le plăcea matematica, au mai redus, luînd-o iar de la zero. Adică anul 1. Și pentru că ziua a coincis cu o nouă venire a acelor extratereștrii, în persoana lui El, unde l-au făcut pe Iisus, atunci toți au luat de bună anul 1 după Hristos. Să nu credeți că El , oricine ar fi fost, nu ne-a mai vizitat. Nu, El mereu se interesa de creația lui. Mereu îl întreba pa Sf. Petru, aghiotantul lui, de cele ce se petreceau pe Pământ. La multe din năzbâtiile oamenilor, acesta se mânia, alteori mai trecea de la el, alteori mai râdea... dar la un moment dat umplându-se paharul și lui Dumnezeu, a pedepsit pe oameni cu acel potop, pentru care l-a ales pe Noe cu familia lui, dându-i poruncă strașnică, ca să strângă în banca de date, adică Arcă, căte două exemplare de ADN, de la fiecare viețuitoare. O parte bărbătească și o parte femeiască. Și așa a fost cu potopul, lăsând o nouă perpetuuare a vieții și a omenirii, pe seama lui Noe și a urmașilor acestuia, între ei, ceea ce a și rezultat o mărire de salar în ani, dată drept recompensă lui Noe. Că a trăit sute de ani, spre deosebire de noi. Noi la urmă...ca întotdeauna. Ce mai rămîne printre picături de la alții sau firimiturile de la masa celor bogați. Bun! Dacă am lămurit-o și pe asta, ar fi vremea să ne întoarcem puțin în timp. Să vedem cum au stat de fapt lucrurile atunci.
Dumnezeu era născut pe o planetă dintr-un anumit colț al universului în formare, într-un alt sistem solar, făcut la rândul lui de un alt El. Nu spun cine e, că e beker...Mă rog. Acum, cum umbla El prin spațiu, dă și de sistemul nostru solar. Ia la rând cele 8 planete, cu gândul de a da de o nouă viață, că se plictisise și el săracu, de atâta singurătate. Le luă la rând dar nu fu mulțumit de ce găsi. Multe din acele planete erau deja la primul stagiu de formare, aruncând snopuri de lavă. - Nu cred Doamne că ai să găsești prin această pustietate, vreo planetă mai primitoare, zise aghiotantul lui Petru. Dar Dumnezeu, adică El, acel șef extraterestru, nu voia să renunțe așa de ușor, cu una cu două. Și cum le tot scruta cu privirea, o speranță îi apăru. Văzuse o planetă mică albastră. Pe care o făcuse un alt El. De cel El mare. Atunci Dumnezeu fu mulțumit, frecându-și mâinile, zise: - Ei aici Petre, o să răspândesc o nouă viață. Zis și făcut. După ce survolă mai multe ore, întinderea planetei, se hotârî să coboare , adică să aterizeze. Pentru că el a botezat acea planetă- Terra! Și așa i-a rămas numelepână în ziua de azi. Dar pe când cutreiera așezările la bordul unei navete, din care ieșeau din coadă jerbe de foc, și cu un zgomot infernal, apăru și primele forme de viață. Erau primii oameni preistorici, care nu se deosebeau prea mult de maimuțele de azi, și mai ales de ieri. Uitânduse la ei, El cam rămase dezamăgit și totodată nehotărât, la felul cum arătau pe atunci oamenii, sau cel puțin acelor care mai târziu aveau să li se zică - Oameni! Dar văzând că erau destule mamifere mari, acei dinozauri, pe care alte entități le trimise pe planeta noastră, pentru a scăpa ei de ei, uriașe și feroce, El nu a precedat, de a le înlătura, spunând că sunt un real pericol, pentru lucrarea pe care și-o pusese în gând să o facă. Și așa a apărut omul mai evoluat , capabil să gândească, să vorbească, întocmai ca cei din tagma celor, pe care îl însoțeau pe El. Cum ei dispuneau de o înaltă tehnologie avansată, au dispus la realizarea noastră. A oamenilor. Numai că după ce a făcut primul exemplar Dumnezeu, l-a testat, și l-a numit Adam. Apoi mulțumit de realizarea lui, a făcut-o și pe Eva, ca Adam să nu se plictisească și el singur. Și cum a folosit aceași amestecătură de ADN , mulți nu știau, și au născocit că femeia a rezultat din coasta lui Adam. Și asta că tot El a impus că femeia, să nu iasă din cuvțntul bărbatului. Și știți foarte bine ce a urmat, precum cele scrise până azi în Biblie. Acea sperietoare a oamenilor. Iar în continuare a urmat o altă serie de teste, și reguli, pe care Dumnezeu le-a dat și Evei, spunându-le să nu mănânce din acel măr, care era zice El , - Pomul Cunoașterii. De fapt era un produs tot pe baza de ADN, prin care se accelera diferite funcții sau/și sentimente... ca rușinea... teama...Așa a ajuns să cunoască cei doi rușinea și Iubirea. Asta l-a mâniat pe Dumnezeu, care i-a gonit pe Pâmânt, spunând ca ei să se înmulțească. Ce a ieșit , ați văzut și voi, până la urmă. Au urmat apoi legile pe care El, le-a dictat unui aghiotant de a lui, ca să le dea oamenilor ca drept de ascultare supunere și elogierea Lui, în eternitate, ca mulțumire că au fost creați. Că li s-a schimbat modul de viață. E ceva asemănător cu ceea ce a zis și Wells, în cartea sa: Insula Doctorului Moreau. După ce schimba înfățișarea acelor animale, îi punea să învețe Tatăl Nostru...Deci ce a urmat e simplu de urmărit și în biblie, unde a urmat toată istoria omenirii. O istorie zbuciumată, că oamenii nu au respectat, și nici nu au vrut să respecte cele n porunci date de cel care ne-a creat. Iar mai târziu au rămas doar zece, care nici pe cele nu le-a respectat marea majoritate. Iar alte dovezi că El ar fi fost pe Pâmânt, ar fi și acele căști de pe capul lor, pe care oamenii le-a mai desenat pe tot ce le cădeau în mână, ca a unor copii. Că acele raze sau aure, de deasupra capului nu au fost o întâmplare. Deci ele au existat. Cineva le-a purtat! Poate atmosfera de atunci a pământului nu era încă prea pe placul Lor. Faptul că pe unele desene mai apăreau și acele navete apărate de o semisferă translucidă a cabinei, care se tremina cu trei conuri , din care ieșeau jerbe de lumină, nu este o întâmplare. Posibilele motoare de propulsie. Și se mai văd și azi desenate pe toți pereții bisericilor, și ele propuse de El, ca spațiu de rugă adresată Lui. Și toate aceste legi au fost date spre aducere aminte ca datini, obiceiuri din tată în fiu, prin intermediul oamenilor bisericii pe care tot El a inființat-o! Și tot El ia ales să slujească fără părtinire. dar cum era și invitabil nu toți acești slujitori au dus cerințele și legile Lui până la capăt. Deci sunt tot felul de urme și dovezi pe care numai dacă nu vrei, nu le vezi! Și astea reiese și din citirea atentă a bibliei, unde multe așa zise fenomene necunoscute ale oamenilor de atunci, le categoriseau ca fiind minuni. Și nici El nu avea înteresul pe atunci că omul lui, să știe prea multe. El l-a folosit mai mult la treaba lor. La construirea de edificii și alte 7 minui ale lumii, de care nici până azi nu se știe prea multe. Iar tot ce s-a construit a fost sub îndrumarea a acelor arhitecți ai Lui, care la rândul lor au transmis din tată în fiu experiența și știința lor. Așa a apărut matematica, astronomia, geometria... Deci în general ei au fost oameni buni. Dar noi...asta dovedind că am fost totuși o copie nereușită. Că undeva acel El a cam dat-o în bară. Nu a ținut cont de toate amănuntele, sau poate la toate astea au avut un efect negativ , și condișiile meteo, fizice , chimiceetc...Care poate nu semănau într-u totul cu cele de unde veniseră Ei. De asta Dumnezeu a și vrut să scape de noi, crezând că așa o să ni se piardă sămânța. Văzând ce a ieșit, sau după ce își terminase treaba. Și acest aspect se cam regăsește și azi. Dar El ne-a mai vizitat între timp, ca să ne supravegheze mereu. Iar când am început să ne batem între noi ca chiorii, culminând cu acea bombă atomică, El s-a cam, luat de gânduri. Și pentru că în Biblie se pomenește despre acel sfârșit inevitabil, de acea pretinsă Apocalipsă, pe care văd că mulți o adoră și o așteaptă cu nerăbdare, de parcă ar fi o mare răsplată pentru ei, este faptul, sau s-ar traduce prin faptul că poate El cel care ne-a îmbunătățit, ar fi fost tentat ca să se debarasesze de noi. Că poate consideră că ne-am jucat destul cu focul. Și cum spun Ei, că ar veni ziua judecății...Normal dacă o să vie aceea zi, este pentru că noi ne-am făcut-o cu mâna noastră, neștiind să comunicăm cu natura. Că tot ce intră pe mâna noastră știm numai să distrugem. Așa că cred că El ar fi avut toate motivele, să o facă. Deși cred că asta s-a tot perpetuuat mereu. Că Pământul a suferit în cele n ere destule transformări, unde s-a pierdut și alte lumi sau altfel de oameni, ce odată au fost și ei locuitorii acestei planete. De noi depinde cât vrem să mai trăim. Mă opres aici. Poate îmi mai vine o nouă ideie trăsnită din culoarele timpului. Un nou episod, din timp. Apropo de idei trăsnite! Știți voi de ce copii zic lucruri trăsnite? Pentru că în inocența lor au capacitatea de reproducere a unor fapte petrecute cu mult timp în urmă, ce acestea chiar au fost, și care pe parcurs se șterg cu trecerea timpului. Au un fel de Deja-Vu. Așa cum mai au unii oameni când vizualizează pentru scurt timp fapte ale unor întâmplări petrecute cu foarte mulți ani în urmă. Au acele străfulgerări. Nu știu dacă am fost eleocvent în aceste povestiri, care pot și cred că au fost destul de reale. Plus minus câteva scene acolo... Tot pe seama Lor, ar trebui să punem și aparițiile OZN-urilor, a acelor întâlniri de gradul 1 sau 2, unde oamenii au fost răpiți, tocmai pentru a li se aduce îmbunătățiri. După care sunt trimiși acasă, fără a știi ce li s-au întâmplat. La acest capitol cred că se mai lucrează, având în vedere, rata negativității. Poate într-o zi, Vor găsi soluția de a ne face perfecți. Un fel de roboți cu sentimente bune. Unde să dispară, minciuna, hoția, crima, nedreptatea, și toate cele rele din cutia Pandorei. Noi nu o să apucăm prea curțnd o astfel de zi. Poate urmașii noștrii...urmașii urmașilor noștrii, și a urmașilor, urmașilor noștri, în veacul vecilor...Deci o eternitate! Poate unii de pe aici o să mă întrebe: Poi măi Marine, la ce spui tu acolo, la toate elucubrațile tale, că ar fi fost atunci, tu cu cine ai ține, sau pe cine ai elogia mai mult? Pe un El mare, care ar fi fost creatorul Universului sau pe un El mai mic, cel care este responsabil de forma noastră de azi? Iar eu aș răspunde: dacă aș elogia numai pe cel care ne-a schimbat înfățișarea, și modul de viață , în încercarea Lor de a ne oferi o viață mai bună, aș comite o nedreptate. Cu toate că el poartă vina, și are meritul Lui, în a ne fi reconstruit, de a ne moderniza. Dar... Cred că amândoi, care poate fi unul și același, care și El are meritul său, de a deschide poarta creației, sau de a construi platforma sau suportul pe care au luat ființă celelate planete , sisteme , galaxii, și așa mai departe. Deci meritul este tot a unui El mare. Dar având în vedere că viața vine de la Un El mare. Un Dumnezeu, pe care noi ar trebui să-l simțim în suflet, și care ne-ar conduce, tot el ar fi cel mai indicat. Poate unii nu le-o plăcea aceste povestiri, că nu vor ei să fie religioase, sau din contră alții, cu termeni bisericești, și nu tehnici. Că nu vor să accepte schimbarea! Am spus cea mai mare dovadă, ca să vă convingeți cum au stat lucrurile atunci, ar fi construirea mașinii timpului dar nici ea nu știu cât de departe ați ajunge cu ea, că la cât timp s-a scurs peste această planetă...ar da peste cap contoarul timp. Că de cel al apariției Universului, ce să mai zic? Nu o să știe nimeni niciopdată ce a fost vreodată. Că nu s evrea , că nu avem voie să știm. Iar în perpetuuarea timpului nu am fost numai noi. Mereu s-a mers pe ideea aducerii la zero. Un nou mereu început, pe care și alții l-au traversat, s-au confruntat cu el, dar atât ei cât și noi nu vom știi asta. Că nu știm a câta generație suntem, din imensitatea cosmosului. |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 August 2014, ora 11:54
Ne-a scos din noroi, din banalul vietii vreo invatatura din vechime?
Cum au aparut cuceririle stiintei si tehnicii, toti cei cu religiile s-au infipt in aceste cuceririi, cu scop clar de le distruge. Sa renunte ei la ele, sa traiasca mai departe, in case de chirpici, de stuf, sa mearga numai pe jos sau pe animale, sa nu foloseasca absolut nici un aparat electrocasnic, nici un plastic, Absolut nici o cucerire a stiintei si tehnicii, si atunci sa ne dea sfaturi si sa ne indrume pe drumul prafului si a mocirlei. Sa foloseasca in loc de orice metal fabricat in focul ...satanei, mai departe lemnul, lutul.Folosite dintotdeauna de oameni. Si apoi sa ne dea exemplu viata lor. EXEMPLUL PERSONAL, NU DIN CITITE. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 12:00
De la: Marin56, la data 2014-08-16 11:52:58Cu gândul la tema propusă de matale, azi dimineață am avut o revelație transmisă telepatic, de cele întâmplate de acu peste x ani. De mii de milenii. Așa se face că atunci când mi-a revenit iar episodul cu Iisus, cu evenimentele care au precedat moartea lui, mi-a venit ideea că biblia a fost scrisă cu mulți, foarte mulți ani în urmă, când noi nici nu știam să numărăm, dară să vorbim, când toate aceste se petreceau după ce Ei, la inițiativa lui El, ne-au conceput și terminat. Când tot de la El a plecat ideea de a fi ascultători, că știa El ce știa, că tot El ne-a trasat noile noastre sarcini și reguli de care nu aveam voie să ne abatem. Reguli ce unele s-au mai păstrat până în zilele noastre din moși strămoși, dar care pe parcurs, sau risipit, sau au suferit modificări. Spun asta, că încă de la început dorința Lui a fost aceea de a ne stăvili excesul de zel, cu care din păcate nu ni l-a putut scoate, ca și multe alte rele. EL a vrut ca noi, în ideea lui de a fi cât mai perfecți , cât mai aproape de specia lor. Dar nu neapărat ca formă, ci ca intelect. Deci revin. Spun asta deoarece, atunci când Iisus a început să afirme că el este fiul lui Dumnezeu, din alte cauze posibile, i-ar fi mâniat pe slujitorii biserici de atunci. Că tot ei au complotat la adresa lui, aducând la cunoștință faptele blasfamatoare după opinia lor, a lui iisus, lui Pilat din Pont, care era pe atunci guvernatorul acelei provincii. Dar Pilat uitându-se la Iisus, și la cele afirmate de el, nu a dat crezare la ce spunea el, zicând, ca să nu-l jignească, că e un visător. Fapt respins cu încăpâținare de Iisus. Atunci preoții din acea vreme, l-au asmuțit pe Iisus împotriva poporului. Și așa a urmat cele petrecute. Acum ce vreau să scot în evidență. Dacă preoții existau pe atunci, înainte de Hristos, asta înseamnă că ei existau cu foarte mulți ani înainte, fiind o perpetuuare a acestor obiceiuri, de a ține pe om în frâu, sub frica credinței, impusă odată de acel El, ce s-a dovedit a fi o altă entitate extraterestră. Deci biblia e cu mult mai veche, iar pe măsură ce treceau anii, cineva de sus, din cadrele bisericii, mereu mai adăuga câte un nou episod, pentru ai cuminții pe oameni. Asta rezultă și din faptul că unele episoade încep brusc, se termină brusc, iar altele nu au legătură cu cele începute. Ca să nu mai zic de început , care începe prea brusc, fără logică în toate ce se întâmplă. Că Dumnezeu a făcut întâi Pământul și apoi celelalte. De ce ar fi lucrat Dumnezeu prin frig și întuneric? De ce să nu fi făcut întâi Soarele, pentru a avea lumină și căldură? Aici e o nepotrivire. cronologică. Probabil că cel care a scris după dictatre îi era somn. Iar datele nu corespund nici ele realității. Și mai ales masurii timp ce ei le zicea zi. pentru că alceva nu știau decțt de noapte și zi. iar cum ei munceau numai ziua...Cum ar putea cineva, chiar și dotat cu puteri supranaturala ca fiind Dumnezeu, să facă în fiecare zi, câte ceva. Ce, noi am putea face ceva de mărime mare într-o zi? Considerând că facem acel lucru manual? O fi fost el Dumnezeu, o fi dispus de tehnologii avansate, dar nici chiar așa! Iar cu ocazia resetării iar a calendarului, când oamenii s-au cam plictisit să tot numere atât, semn că nici lor nu prea le plăcea matematica, au mai redus, luînd-o iar de la zero. Adică anul 1. Și pentru că ziua a coincis cu o nouă venire a acelor extratereștrii, în persoana lui El, unde l-au făcut pe Iisus, atunci toți au luat de bună anul 1 după Hristos. Să nu credeți că El , oricine ar fi fost, nu ne-a mai vizitat. Nu, El mereu se interesa de creația lui. Mereu îl întreba pa Sf. Petru, aghiotantul lui, de cele ce se petreceau pe Pământ. La multe din năzbâtiile oamenilor, acesta se mânia, alteori mai trecea de la el, alteori mai râdea... dar la un moment dat umplându-se paharul și lui Dumnezeu, a pedepsit pe oameni cu acel potop, pentru care l-a ales pe Noe cu familia lui, dându-i poruncă strașnică, ca să strângă în banca de date, adică Arcă, căte două exemplare de ADN, de la fiecare viețuitoare. O parte bărbătească și o parte femeiască. Și așa a fost cu potopul, lăsând o nouă perpetuuare a vieții și a omenirii, pe seama lui Noe și a urmașilor acestuia, între ei, ceea ce a și rezultat o mărire de salar în ani, dată drept recompensă lui Noe. Că a trăit sute de ani, spre deosebire de noi. Noi la urmă...ca întotdeauna. Ce mai rămîne printre picături de la alții sau firimiturile de la masa celor bogați. Bun! Dacă am lămurit-o și pe asta, ar fi vremea să ne întoarcem puțin în timp. Să vedem cum au stat de fapt lucrurile atunci. Vechiul testament a fost ptr oameni f redusi mental. Nu ptr o lume ca a nostra, moderna. Noul testament a fost ptr oameni ceva mai evoluati, si oricum mai involuati ca cei de acum. De fapt in ambele sint....ISTORISIRI ALE UNOR EVENIMENTE. Oamenii au interpretat apoi cum au vrut unii sa fie interpretate. In noul este de fapt istorisirea vietii lui Isus in ultimii 3 ani ai lui. Si oamenii au facut din asta o dogma, Nu s-a luat in considerare nici un moment ca el era un initiat cu puteri deosebite si nu avea cum sa fie dovedit de oamenii ce nu erau ca el. El s-a lasat ucis ptr vindecarea lui. Restul sint interpretari. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 12:03
Faptul ca Biblia nu dezvolta,nu arata mai mult (de exemplu nu arata tot despre istoria popoarelor stravechi...,nu arata daca Isus a fost Inalt sau de statura medie,nu arata ce culoare au avut ochii lui Isus....... Eu cred ca Dumnezeu a vrut ca noi oamenii,sa cunoastem esenta lucrurilor,importanta intamplarilor...adica planul de mantuire a omului cazut prin jertfa de pe cruce de la Golgota a Singurului Sau Fiu Isus Hristos... Intr-o alta ordine de idei,ma gandesc ca daca Biblia ar fi redat mai multe detalii despre toate intamplarile petrecute...,ar fi ajuns prea voluminoasa,cu un volum de informatii mult prea mare ,si atunci cercetatorul,omul sincer si dornic de mantuire,de ascultare de Dumnezeu s-ar fi ratacit in noianul din multele mii de pagini scrise in Biblie. Sa-I multumim deci lui Dumnezeu ca a procedat astfel,si sa nu fim nepasatori fata de EL,fata de voia Sa. Domnule,va intreb ceva (sa nu i-mi raspundeti mie,ci dvs insiva),ce este pentru dvs mai important,mai prioritar,mantuirea sufletului personal sau aflarea originii omului a extraterestrilor,a OZNurilor ect....? "cum vom scapa noi, daca stam nepasatori fata de o mantuire asa de mare, care, dupa ce a fost vestita intai de Domnul, ne-a fost adeverita de cei ce au auzit-o"... (extras din Biblie) Exact! Bine că mi-ați amintit de acest amănunt, privind felul cum era Iisus sau mama lui. Aseară am văzut la știri la Pro Tv, că cei din nordul Moldovei, Îi zic la fecioara maria : ! Madonnna neagră și de asemeni arăta o icoană pe care în înfățișa pe cei doi negri. Poi atunci cum erau? Erau . țigani, indieni, evrei, sau africani? Asta de unde au mai scos-o? care e defapt adevărul. Poate pentru alții nu contează culoarea, dar eu vreau să știu. Cred că deja e o aberație. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 12:06
E f important un personaj de acum 2000 de ani, mai important decit oamenii vii de acum.
Mintuiti-va sufletul cu oameni vii actuali. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 12:07
De la: nastasemihail, la data 2014-08-16 11:54:29Ne-a scos din noroi, din banalul vietii vreo invatatura din vechime? Ai perfectă dreptate, nea Mihai. Toate aceste împotriviri al Bisericii din timp, și mai ales din Evul mediu, au avut ca scop frânarea progresului. Noi am fi trebuit de mult să cucerim și alte sisteme solare. Să ne ducem în stațiune pe alte planete de la noi, sau alte planete din sistemele învecinate, chiar dacă cea mai aproape stea de noi se află la 4 ani lumină de noi. Alfa centauri. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 12:34
Exact! Bine că mi-ați amintit de acest amănunt, privind felul cum era Iisus sau mama lui. Aseară am văzut la știri la Pro Tv, că cei din nordul Moldovei, Îi zic la fecioara maria : ! Madonnna neagră și de asemeni arăta o icoană pe care în înfățișa pe cei doi negri. Poi atunci cum erau? Erau . țigani, indieni, evrei, sau africani? Asta de unde au mai scos-o? care e defapt adevărul. Poate pentru alții nu contează culoarea, dar eu vreau să știu. Cred că deja e o aberație. ...Iar în cazul că este adevărat, că mama și Iisus erau negrii la trup, a rezulta următoarele: dacă nu erau evrei, nu aveau ce căuta în descrierea Bibliei, că așa cum am zis și eu, aceste scene cu moartea lui Iisus, sunt adăugate, că așa cum spunea și nea Haak, că toată scena cu moartea lui iisus este o farsă, că romanii nu crucificau pe vremea aia. Deci ...? De unde au mai adăugat acel fragment? Din ce alte pasaje si scrieri...vechi? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 12:51
De la: Marin56, la data 2014-08-16 12:07:45De la: nastasemihail, la data 2014-08-16 11:54:29Ne-a scos din noroi, din banalul vietii vreo invatatura din vechime? omenirea avanseaza f repede. Acest progres dateaza din epoca luminilor, de 500 de ani. mai repede si sa si cucerim spatiul cosmic, nu cred ca ar fi fost posibil. De fapt e impropriu cucerirea spatiului cosmic. E un termen similar cu cucerirea de teritorii. E iesirea in spatiul cosmic, definitiv. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 14:10
S-au facut niste confuzii colosale in trecut cu privire la aceste fiinte extraterestre.
Unele din aparitiile acestor fiinte au fost luate drept draci, ingeri sau alte categorii. Fiinte asemenea noua, in materie. Asta nu inseamna ca nu sint fiinte cu caracteristici si puteri diferite de ale oamenilor. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 August 2014, ora 14:45
De la: Marin56, la data 2014-08-16 11:52:58Cu gândul la tema propusă de matale, azi dimineață am avut o revelație transmisă telepatic, de cele întâmplate de acu peste x ani. De mii de milenii. Așa se face că atunci când mi-a revenit iar episodul cu Iisus, cu evenimentele care au precedat moartea lui, mi-a venit ideea că biblia a fost scrisă cu mulți, foarte mulți ani în urmă, când noi nici nu știam să numărăm, dară să vorbim, când toate aceste se petreceau după ce Ei, la inițiativa lui El, ne-au conceput și terminat. Când tot de la El a plecat ideea de a fi ascultători, că știa El ce știa, că tot El ne-a trasat noile noastre sarcini și reguli de care nu aveam voie să ne abatem. Reguli ce unele s-au mai păstrat până în zilele noastre din moși strămoși, dar care pe parcurs, sau risipit, sau au suferit modificări. Spun asta, că încă de la început dorința Lui a fost aceea de a ne stăvili excesul de zel, cu care din păcate nu ni l-a putut scoate, ca și multe alte rele. EL a vrut ca noi, în ideea lui de a fi cât mai perfecți , cât mai aproape de specia lor. Dar nu neapărat ca formă, ci ca intelect. Deci revin. Spun asta deoarece, atunci când Iisus a început să afirme că el este fiul lui Dumnezeu, din alte cauze posibile, i-ar fi mâniat pe slujitorii biserici de atunci. Că tot ei au complotat la adresa lui, aducând la cunoștință faptele blasfamatoare după opinia lor, a lui iisus, lui Pilat din Pont, care era pe atunci guvernatorul acelei provincii. Dar Pilat uitându-se la Iisus, și la cele afirmate de el, nu a dat crezare la ce spunea el, zicând, ca să nu-l jignească, că e un visător. Fapt respins cu încăpâținare de Iisus. Atunci preoții din acea vreme, l-au asmuțit pe Iisus împotriva poporului. Și așa a urmat cele petrecute. Acum ce vreau să scot în evidență. Dacă preoții existau pe atunci, înainte de Hristos, asta înseamnă că ei existau cu foarte mulți ani înainte, fiind o perpetuuare a acestor obiceiuri, de a ține pe om în frâu, sub frica credinței, impusă odată de acel El, ce s-a dovedit a fi o altă entitate extraterestră. Deci biblia e cu mult mai veche, iar pe măsură ce treceau anii, cineva de sus, din cadrele bisericii, mereu mai adăuga câte un nou episod, pentru ai cuminții pe oameni. Asta rezultă și din faptul că unele episoade încep brusc, se termină brusc, iar altele nu au legătură cu cele începute. Ca să nu mai zic de început , care începe prea brusc, fără logică în toate ce se întâmplă. Că Dumnezeu a făcut întâi Pământul și apoi celelalte. De ce ar fi lucrat Dumnezeu prin frig și întuneric? De ce să nu fi făcut întâi Soarele, pentru a avea lumină și căldură? Aici e o nepotrivire. cronologică. Probabil că cel care a scris după dictatre îi era somn. Iar datele nu corespund nici ele realității. Și mai ales masurii timp ce ei le zicea zi. pentru că alceva nu știau decțt de noapte și zi. iar cum ei munceau numai ziua...Cum ar putea cineva, chiar și dotat cu puteri supranaturala ca fiind Dumnezeu, să facă în fiecare zi, câte ceva. Ce, noi am putea face ceva de mărime mare într-o zi? Considerând că facem acel lucru manual? O fi fost el Dumnezeu, o fi dispus de tehnologii avansate, dar nici chiar așa! Iar cu ocazia resetării iar a calendarului, când oamenii s-au cam plictisit să tot numere atât, semn că nici lor nu prea le plăcea matematica, au mai redus, luînd-o iar de la zero. Adică anul 1. Și pentru că ziua a coincis cu o nouă venire a acelor extratereștrii, în persoana lui El, unde l-au făcut pe Iisus, atunci toți au luat de bună anul 1 după Hristos. Să nu credeți că El , oricine ar fi fost, nu ne-a mai vizitat. Nu, El mereu se interesa de creația lui. Mereu îl întreba pa Sf. Petru, aghiotantul lui, de cele ce se petreceau pe Pământ. La multe din năzbâtiile oamenilor, acesta se mânia, alteori mai trecea de la el, alteori mai râdea... dar la un moment dat umplându-se paharul și lui Dumnezeu, a pedepsit pe oameni cu acel potop, pentru care l-a ales pe Noe cu familia lui, dându-i poruncă strașnică, ca să strângă în banca de date, adică Arcă, căte două exemplare de ADN, de la fiecare viețuitoare. O parte bărbătească și o parte femeiască. Și așa a fost cu potopul, lăsând o nouă perpetuuare a vieții și a omenirii, pe seama lui Noe și a urmașilor acestuia, între ei, ceea ce a și rezultat o mărire de salar în ani, dată drept recompensă lui Noe. Că a trăit sute de ani, spre deosebire de noi. Noi la urmă...ca întotdeauna. Ce mai rămîne printre picături de la alții sau firimiturile de la masa celor bogați. Bun! Dacă am lămurit-o și pe asta, ar fi vremea să ne întoarcem puțin în timp. Să vedem cum au stat de fapt lucrurile atunci. ma tu nu ppricepi ca biblia nu a fost scrisa niciodata,,biblia este o culegere de carti desteptu lu peste mai lasa filmele alea din cap Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 14:58
De la: IonOOO, la data 2014-08-16 11:18:23De la: Marin56, la data 2014-08-14 20:43:56 Majoritatea celor ce raportează răpiri de OZN, spun că au fost supuși la controversate experimente genetice sau au fost martori la acestea. Nu cred ca aceștia le-ar mai fi dat drumul, să spună asta. Îi putea controla ușor, îi adormea, în așa fel ca atunci când s-ar fi trezit, abandonați, să le fi părut doar un vis! Sau poate unii chiar au folosit drept model și au rămas la ei. oricum o duceau cred mai bine decât la noi. Eu aș vrea să fie un astfel de martor! total gresit,,vechiul testament are 53 de cartii,,sectele voastre au scos carti dupa bunul plac din el,,iar in noul testament au adaugat si scos cuvinte dp bunul plac,,lasa te de sectarism ioane
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 15:01
auzi ioane,,radacina voastra
Luther era tata sectarilor din lume. Luther un călugăr de 120 kg, catolic, se căsătorește cu ocălugăriță Ecaterina și apoi face protestantismul. A pățit și el cu călugăria, ca și vulpea cu strugurii,ca văzând Vulpea că strugurii-s dulci și buni, dar îs sus și nu-I putea ajunge a zis vulpea, că-s acri șinu-s buni. Așa a pățit Luther cu călugăria, a zis că nu mai trebuie călugări, văzând că a căzut el dincălugărie, a desființat monahismul mare păcat! Mama lui Luther a fost de origine catolică, ca șiLuther la început, iar într-o zi după ce Luther s-a lepădat de catolici și de călugărie și-și-a făcutsectarismul Iui vine să-1 întrebe: Fiul meu, ce zici tu, să mă las de catolici și să mă fac și eu protestantă ca tine? Luther I-a răspuns: De vrei să trăiești ușor și să mori greu fa-te protestantă cași mine, dar de vrei să trăiești greu și să mori ușor, rămâi în religia catolică!. Văzându-și greșalaLuther, că a stricat credința, a zis: Vai de mine, că rătăcirea mea nu se va sfârși niciodată! El și-adat seama de rătăcirea lui, că greșeala lui este pierzare veșnică. Asta a fost la 1514 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 15:08
mai auzi ioane
Ai văzut cu ce s-a ținut credințatimp de 4108 ani, prin grai viu din tată-n fiu. Vezi că Biblia vine după 4108 ani, dar Biblia n-a scristot. Ai văzut că rădăcina Bibliei este Sfânta Tradiție, ai văzut, că voi baptiștii și toate sectele acestea protestante mergeți cu un picior și zburați cu o aripă și nu se poate așa? Sfânta Tradiție este prin viugrai și apoi, oare Scriptura s-a scris toată? Numai un rezumat din cele ce au fost transmise dinTradiție acestea s-au scris. Pentru ce? Pentru că Moise a scris mai pe scurt istoria lumii, în MunteleSinai. II auzi apoi pe Sf. loan Evanghelistul; că spune: Sunt încă multe altele pe care le-a făcutIisus, care de s-ar fi scris una câte una, nici în lumea aceasta n-ar fî încăput cărțile ce s-ar fi scris.De la moartea lui Hristos, înviere și înălțare și până la anul 42 când s-a scris prima Evanghelie de ces-au folosit creștinii, căci Iisus n-a scris nimic? Din Sfânta Tradiție, din gura Apostolilor s-au scrisîn Evanghelie numai cele de cuviință, ca să le țină minte oamenii și să le fie de folos.Măi, predicatorule, știi tu când s-au scris Evangheliile? Evanghelia de la Matei s-a scris în anul 42după Hristos. A lui Marcu la anul 44, a lui Luca la anul 48, a-lui loan la anul 65 după Hristos, iar ultima carte a Scripturii Apocalipsa a scris-o în insula Patmos, loan Evanghelistul, la anul 96 dupăHristos. Deci între anii 42-96 s-a scris tot Noul Testament. De la anul 33, 3 luni și 20 de zile anulmorții lui Hristos până la anul 42 sunt 9 ani, vreme în care n-a fost Noul Testament, ci doar SfântaTradiție despre Hristos, în Vechiul Testament 4108 ani s-a folosit lumea de Sf. Tradiție, iar în NoulTestament, vreme de 9 ani, vezi că Sfânta Tradiție este întâi și apoi Scriptura?Apoi, alta, unde era Sâmbăta voastră, măi predicatorule, atâtea mii de ani? Zice el: Avraam a păzit poruncile!Care porunci? i-am zis eu. Scrie undeva ca Avraam a ținut Sâmbăta? Arată-mi scris în Biblie,cutare, la Geneză că a ținut Sâmbăta. Sâmbăta s-a pus zi de odihnă, când? Când au ieșit evreii dinEgipt în anul 4068 și au ajuns în pustia Sinai, prima dată când le-a spus Dumnezeu așa: Coaceți ceaveți de copt azi, frigeți ce aveți de fript azi, căci mâine este zi de odihnă de-abia atunci la Ieșire sespune că a pus Dumnezeu Sâmbăta și Sâmbăta n-a pus-o pentru toate popoarele, ci numai pentruevrei: Amintire că ați fost robi în Egipt și v-am scos cu mână tare și va fi legătură veșnică întreMine și tine Israile nu pentru toate popoarele. Când a venit Ezdra să zidească Ierusalimul au venitși celelalte popoare să le ajute la zidirea Ierusalimului și le-a spus Ezdra și Neemia: Voi n-avețifăgăduință și n-aveți Sâmbătă dată de Dumnezeu, noi avem Sâmbătă dată de Dumnezeu nu voi și deaceea nu veți zidi împreună cu noi! Vezi că popoarele n-au avut Sâmbătă Dar oare au spus proorocii, că au să vină popoarele la credință și au să aibă zi de sărbătoare?Da!Unde scrie, a zis predicatorul?Ia caută la Ieremia 31,31: Și alt Testament voi încheia cu casa lui Israel, nu ca cel ce l-am încheiat pe Mantele Sinai și altă zi de sărbătoare voi rândui poporului Meu. Ai văzut că n-avem nevoie desâmbătă, zice Apostolul Pavel, către Coloseni: Nimeni să nu vă învinuiască pe voi pentru ziuănouă, sau sărbătoare sau sâmbătă, cele vechi au trecut, toate s-au făcut noi!. Că mutându-se preoțias-a făcut legii mutare și înnoire. Deci, ziua evreilor a fost Sâmbăta, iar a creștinilor este Duminica.Ai văzut că Legea Veche și Scriptura are ca rădăcină Sfânta Tradiție. Auzi ce spune Apostolul Pavelcătre Tesaloniceni: Mă bucur de voi, că ați ținut predicile (Tradițiile) (II Tes.) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 16:23
ma tu nu ppricepi ca biblia nu a fost scrisa niciodata,,biblia este o culegere de carti desteptu lu peste mai lasa filmele alea din cap Poi și cărțile alea, cine le-a scris? Cum au apărut? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 16:40
Domnule,va intreb ceva (sa nu i-mi raspundeti mie,ci dvs insiva),ce este pentru dvs mai important,mai prioritar,mantuirea sufletului personal sau aflarea originii omului a extraterestrilor,a OZNurilor ect....? "cum vom scapa noi, daca stam nepasatori fata de o mantuire asa de mare, care, dupa ce a fost vestita intai de Domnul, ne-a fost adeverita de cei ce au auzit-o"... (extras din Biblie) Dacă imi explicati ce este mântuirea , sau ce se urmăreste prin ea. Pe mine ma intereseaza mai mult obarsia decat ce o sa fie după...Atunci oi vedea eu. Se va repeta iar istoria! Cred ca o sa postez si celalat material pe care il pregatisem mai demult, ca sa vedeti ca eu am fost paralel la capitolul religie , biserica , si nu cunosc toate notiunile ei. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 16:48
Când eu am spus odată, că prea multe scrieri , scripturi, și alte păreri personale, despre toate astea, nu sunt bune. Că dacă e nevoie, ar fi mai bine o singură religie, o singură parere, ca să nu mai fie motiv de ceartă. Că din cauza asta au fost atâtea neințelegeri. dar cred ca tot mai bine ar fi fără ea.
Nu mi-ați spus ce e cu culoarea mariei și a pruncului. Ce nație sunt? E foarte important. Asta ar rezolva si problema motivului, pentru care Maria au suferit, că au fost alungati, ca nu a fost lasată să nasca...ca au fost ucisi atația prunci de un nebun...tot din cauza lui iisus, iar voi tineti cu ursul. Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 16 August 2014, ora 17:04
De la: Marin56, la data 2014-08-14 16:58:55De la: gabigabi2, la data 2014-08-14 14:52:58De la: Marin56, la data 2014-08-14 10:35:09Mda ! Dumnezeu nu are nici o vina in toate astea! Noi suntem pacatosi ca ne credem mai presus de Dumnezeu, - Unii! Frigul există, când nu este caldură, și intunericul există când nu este lumină. Da nu este lumină, și nici nu se vrea să se facă, pentru a ne lumina si noi...A ne arata totul pe intelesul nostru. m-ai innebunit don Marine , zau asa ! eu spun ca ne-a fost inscris in genele noastre un Model pe care-l CAUTAM si astfel au aparut si religiile lumii si d.ta imi raspunzi ca poate ei n-au vrut sa ne aflam obirsia ! ba au vrut , ca d' aia ne tot intrebam noi ,oamenii, cine suntem, de unde venim si incotro ne ducem ! dar chiar vreti sa ni se dea totul mura-n gura si noi sa asteptam sa ne cada -n cap ca marul lui Newton ca sa avem revelatia ?! avem si REVELATIA la un moment dat , caci MODELUL cautat e Inscris in Noi ; in fiinta noastra , dar fara niciun pic de efort din partea noastra, revelatia nu-si implineste Rostul de CUNOASTERE Profunda si Totala ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 17:29
Ati ajuns la origini?
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 17:49
m-ai innebunit don Marine , zau asa ! eu spun ca ne-a fost inscris in genele noastre un Model pe care-l CAUTAM si astfel au aparut si religiile lumii si d.ta imi raspunzi ca poate ei n-au vrut sa ne aflam obirsia ! ba au vrut , ca d' aia ne tot intrebam noi ,oamenii, cine suntem, de unde venim si incotro ne ducem ! dar chiar vreti sa ni se dea totul mura-n gura si noi sa asteptam sa ne cada -n cap ca marul lui Newton ca sa avem revelatia ?! avem si REVELATIA la un moment dat , caci MODELUL cautat e Inscris in Noi ; in fiinta noastra , dar fara niciun pic de efort din partea noastra, revelatia nu-si implineste Rostul de CUNOASTERE Profunda si Totala ! Și chiar era nevoie de atâta mister? Și din partea celor care au umblat asupra ADN-ului nostru sau a capilor bisericii...De atâtea imbârligături, de -n- testamente, 66... , de biblie, ca să ne aflăm obirsia? Nu era mai corect să se știe din prima - voi sunteți x sau y, Ati fost maimute sau ce om fi fost, V-am facut după asemanarea noastra sau v-am perfectionat, ca sa fiti si voi în rând cu lumea, Fara atata tam -tam! Direct la obiect. Fara ocolisuri, fara imterpretari sau simbolisme. Ca la filozofie nu ne intrece nimeni. Cred ca de aici a plecat si neintelegerile, din necunoastere. Dacă stiau toti care e treaba cu oamenii, poate erau acum mai cuminti. Ca ar fi crezut. Un copil daca ii spui in primii ani de viata ca asta e mamata sau tata, stie de ei. Care nu ... nu ! Vorba aia : tradare , tradare... dar sa o stim cu totii... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 17:51
PE GENELE MELE NU SCRIE NIMIC.
O FI SCRIS SIMPATIC. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 August 2014, ora 17:53
De la: Marin56, la data 2014-08-16 16:40:41 Nea Marine, tare sucit mai esti! Nu crezi in Dumnezeu, dar crezi in extraterestri, de parca te-ai batut cu ei pe burta in copilarie si sunteti prieteni la catarama. Te declari adeptul stiintelor, razand de crestini, dar o indemni pe tovarasa ta de zbenguieli in laboratorul stiintelor de balci sa bea gaz in loc sa se duca sa isi faca un vaccin contra stafilococului din gat, sau ce mai are pe acolo... Mai bine prescrie-i motorina, ca si asa e pe sistem turbo. Cine sa te mai inteleaga?
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 18:02
Biblia (din lb. greacă βιβλίον, pl. βιβλία -cărți) se referă la scripturile sacre din iudaism și creștinism. Aceste scripturi sunt compilații ale unor documente separate (numite cărți) scrise într-un interval de timp de circa 1000 de ani.[1] Numai Vechiul Testament are circa 100-150 scriitori diferiți,[2] provenind din intelectualitatea aflată în serviciul conducătorilor politici.[3] Cărțile sale au fost publicate separat și adunate în secolele I-II d.H. pentru a forma prima Biblie ebraică, Tanach, iar mai târziu, cu adăugiri, Biblia creștină, numită de creștini și Sfânta Scriptură.
Structura Bibliei Prima parte a Bibliei creștine este numită Vechiul Testament (din grecescul "palaia diathékè"). Vechiul Testament reprezintă în mare traducerea grecească (sau din aceasta în alte limbi) a textului sacru ebraic așa cum era el prin secol II î.H. O împărțire cu origine evreiască pe criterii funcționale a Vechiului Testament îl împarte pe acesta în Legea ("Legea lui Moise", "Pentateucul", adică primele "cinci cărți" ale Bibliei), Profeții și Scrierile Sfinte. A doua parte a Bibliei creștine este numită Noul Testament. Interpretări ale textului biblic Biblia, ca document literar, se integrează în literatura antică a Orientului Apropiat. Această literatură este în mare parte anterioară textelor biblice care s-au inspirat deseori din ea, mai ales în privința relatărilor referitoare la originea lumii și a umanității.[4] O altă categorie de scrieri care au precedență în alte culturi ce i-au dominat pe evrei, sunt legile: Legile sunt indispensabile oricărei societăți cât de cât organizate; pentru a le spori autoritatea, ele erau puse adesea pe seama unei divinități, așa cum s-a întâmplat cu celebrul cod al lui Hammurabi (sec. al 18-lea î.H.), pe care i-l înmânase zeul Șamaș. În Israel se socotea că toate legile îi fuseseră date lui Moise de către Iahve și din această pricină ele sunt consemnate în Pentateuh.[5] Edmond Jacob, Vechiul Testament Concepția însăși de trimis al lui Dumnezeu, care se află la baza profetismului biblic, este un împrumut, el provenind de la amoriți, așa cum arată tăblițele de la Mari[6] Ed. Jacob constată: E destul de curios să constați că autenticitatea mozaică a Pentateuhului, care a constituit vreme de secole criteriul dreptei credințe, atât în iudaism cât și în creștinism, nu are un fundament solid în Pentateuh. [ ] Teza conform căreia întreg Pentateuhul a fost scris de Moise nu se întâlnește decât începând cu secolul întâi înainte de Hristos. Prima mențiune apare în cartea Jubileelor, un fel de parafrază la Facere, unde Dumnezeu însuși scrie Pentateucul pentru Moise. Admisă de către Filon din Alexandria, Flavius Josephus și autorii Noului Testament, această teză se încetățenește în ansamblul tradiției evreiești și creștine, nefiind contestată decât de câțiva eretici. Nașterea simțului critic mai întâi la evrei și mai târziu, sub influența lor, și la creștini, va opune argumente serioase împotriva mozaicității globale a Pentateucului. S-a recunoscut astfel că era imposibil să i se atribuie lui Moise însemnarea despre regii care au domnit peste Edom înaintea unui rege peste Israel (Geneza 36:31) și a fortiori relatarea propriei sale morți (Deuteronom cap. 34). S-a încercat totuși uneori ocolirea acestor dificultăți admițându-se că Moise s-a folosit de documente anterioare, inclusiv din epoca străveche, însă pentru mințile cât de cât critice a fost evident că «sursele» lui Moise erau nu anterioare, ci posterioare epocii în care a trăit.[7] Edmond Jacob, Vechiul Testament Din punctul de vedere al mesajului, Biblia este o saga ce redă în mod coerent și irezistibil teme eterne, fundamentale și general-umane: eliberarea unui popor, rezistența permanentă la opresiune și lupta pentru egalitate socială. Ea exprimă elocvent sentimentul profund al posedării unei origini, al experienței și destinului comun atât de necesare supraviețuirii oricărei comunități umane. În termeni pur istorici, azi știm că Biblia s-a constituit într-o primă etapă ca răspuns la greutățile și provocările cu care istoria încerca poporul minusculului regat Iuda în timpul ultimelor lui decenii de existență (adică ultimele decenii ale sec. VII î.H.), ca și acelea ale comunității încă și mai reduse a celui de-al doilea Templu din Ierusalim, în timpul perioadei post-exilice.[8] Ea are uneori alura unui basm popular, așa cum de exemplu se întâmplă în relatarea din Facere, unde Dumnezeu miroase fumul ofrandei lui Noe și plăcut impresionat fiind, decide să cruțe Pământul pe viitor de distrugeri catastrofale. Relatarea din Geneza 8:20-21 este de altfel o reluare a descrierii mitului babilonian al lui Ut-Napiștim, care și el dându-se jos din corabie după potop, își impresionează zeii cu vaporii suavi ai unui sacrificiu.[9]), sau descrierile fabuloase din Facere (Geneză) unde Fiii lui Dumnezeu se împreunează cu fiicele oamenilor, uriașii umblând pe atunci, ni se spune, pe Pământ (Geneza 6:1-4). Ideea aceasta atât de recurentă în Vechiul Testament a zeului căruia trebuie să-i aduci ofrande pe altar, al zeului antropomorfic mirosind fumul, denotă originea iudaismului în forme ale religiei primitive, în care se considera că omul nu se poate apropia de un superior, uman sau divin, fără a-i oferi acestuia un dar. Sacrificiile animale cu rol de ofrande alimentare pornesc de la ideea că credinciosul se pune de acord cu divinitatea împărtășindu-i acesteia o bucată din animalul vânat sau crescut și ucis pentru consum.[10] Alura de basm a Bibliei apare însă nu numai în Vechiul Testament, căci o regăsim și în Noul Testament, unde, de exemplu, Iisus și Fecioara Maria sunt descriși de către Apocalipsă într-un cadru populat de balauri roșii cu șapte capete și zece coarne ca pe niște persoane fabuloase; de ex., Iisus are păr și cap alb ca lâna și ca zăpada, picioare ca arama arsă, glas ca vuietul apelor, ține în mâna dreaptă 7 stele și din gură îi iese o sabie ascuțită cu 2 tăișuri, fața lui e ca soarele când strălucește în puterea lui, e așezat pe un nor alb iar pe cap are o cunună de aur și în mână ține o seceră ascuțită, dar este și călare pe un cal alb.[11] Versiuni ale Bibliei Articol principal: Canon biblic. Parte a seriei despre Biblie Canoane biblice și cărți Tanakh (Torah Nevi'im Ketuvim) Biblia creștină Vechiul Testament (VT) Noul Testament (NT) Biblia ebraică Deuterocanon Antilegomena Capitole și versete Apocrifă (iudaică VT NT) Autori Scriitori Canonul ebraic Canonul Vechiului Testament Canonul Noului Testament Autori ai cărților lui Moise Epistolele Sf. Apostol Pavel Lucrările Sf. Ioan Evanghelistul Epistolele Sf. Apostol Petru Traduceri și manuscrise Torah Samariteană Manuscrisele de la Marea Moartă Text masoretic Targums Peshitta Septuaginta Biblia vulgata Biblia gotică Vetus Latina Biblia luterană Biblii în română Studii biblice Datarea Bibliei Critica Bibliei Historical criticism Textual criticism Source criticism Form criticism Redaction criticism Canonical criticism Novum Testamentum Graece Documentary hypothesis Wiseman hypothesis Synoptic problem NT textual categories Historicity People Locuri Nume Coerența internă Arheolog Artifacte Știința și Biblia Interpretări Hermeneutics Pesher Midraș Pardes Interpretare alegorică Literalism Profeție Perspective Gnostic Islamice Coran Christianity and Judaism Inerrancy Infailibilitate Criticism of the Bible Carte Biblia ________________________________________ Proiect v d m Biblia lui Șerban Cantacuzino (1688) Biblia ebraică constă din trei secțiuni: Legea (Torah), Profeții (Neviim) și Scrierile (Ketuvim). De la inițialele numelor celor trei secțiuni, este cunoscută în ebraică sub numele de "Tanakh". Deși Biblia ebraică este scrisă preponderent în ebraica clasică, anumite porțiuni sunt în aramaică. Biblia creștină conține Vechiul Testament, conținând cărțile Tanakhului, la care se adaugă pentru anumite biserici și diferite alte cărți (în general în lb. greacă), denumite și cărți deuterocanonice sau apocrife, și Noul Testament, alcătuit din cele patru Evanghelii plus Faptele Apostolilor (al doilea volum la Evanghelia după Luca), Epistolele pauline, Epistolele catolice și Apocalipsa. Numai 8 din cele 27 de cărți din Noul Testament sunt scrise în mod cert de autorii cărora le sunt atribuite.[12] Biblia în limba română Articol principal: Traduceri ale Bibliei în limba română. Prima traducere integrală a Bibliei în limba română a fost tipărită în 1688.[13] Biblia a cunoscut mai multe traduceri în limba română. Denominațiile neoprotestante folosesc traducerea Bibliei în limba română de Dumitru Cornilescu, cu sau fără explicații. De remarcat că traducerea Cornilescu a fost inițial acceptată de Biserica Ortodoxă, prima traducere a lui Dumitru Cornilescu a apărut cu binecuvântarea patriarhului României, fiind ulterior respinsă de Biserica Ortodoxă (după ce preotul Dumitru Cornilescu a început să dea învățături specifice cultelor evanghelice cum ar fi îndreptățirea prin credință), dar folosită de Oastea Domnului și de confesiunile neoprotestante. Criticii din vremea publicării ei au considerat-o net superioară oricărei alte traduceri, fiind prezentată într-o limbă suplă și curgătoare, care lipsește oricărei alte traduceri; fiind expusă într-o limbă care vorbește înseși inimilor oamenilor.[14] Biserica Ortodoxă Română a generat, la rândul ei, mai multe traduceri de-a lungul timpului, fie integrale fie parțiale, a Sfintei Scripturi, e.g., Biblia Carol al II-lea, Palia de la Orăștie, Biblia pe versuri tocmită. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 18:05
ETRATERESTRII FRATII NOSTRII INTRU RATIUNE.
EXTRATERESTRELE MAI ALES.
|
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 18:06
Nea Marine, tare sucit mai esti! Nu crezi in Dumnezeu, dar crezi in extraterestri, de parca te-ai batut cu ei pe burta in copilarie si sunteti prieteni la catarama. Te declari adeptul stiintelor, razand de crestini, dar o indemni pe tovarasa ta de zbenguieli in laboratorul stiintelor de balci sa bea gaz in loc sa se duca sa isi faca un vaccin contra stafilococului din gat, sau ce mai are pe acolo... Mai bine prescrie-i motorina, ca si asa e pe sistem turbo. Cine sa te mai inteleaga? V-am spus eu cred în Dumnezeul meu. care da viata. cat priveste de Paula , nu stiu ce diagnostic are perecis, dar o lingurita de gaz nu face rau la nimeni. Cred ca a fost la doctor. Cateodata leacurile babesti sunt mai bune decat cele indicate de doctori. Multe medicamente pot face si rau decat bine. Incerci sa te vindeci de una si dai de alta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 18:09
SI EA A ALES SA CREADA IN EXTRATERESTRII...MEGAN FOX.
roxy-tattoo.com/blog/wp-content/uploads/2012/12/15_megan_fox-300... ASTEAPTA SA O FERTILIZEZE.
|
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 18:13
NU VA LASATI PACALITI, RETINETI TOATE PERSOANELE SUSPECTE.
static.cinemagia.ro/img/resize/db/movie/00/65/85/le-gendarme-et-...
|
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 18:20
De la: Marin56, la data 2014-08-16 16:23:35 ai de capul meu,,,ma frate ti am mai zis odata cu cateva pagini in urma,,,,fa ti un bn si nu te mai uita la documentare cu extraterestri de copii mici Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 18:23
De la: Marin56, la data 2014-08-16 16:48:26Când eu am spus odată, că prea multe scrieri , scripturi, și alte păreri personale, despre toate astea, nu sunt bune. Că dacă e nevoie, ar fi mai bine o singură religie, o singură parere, ca să nu mai fie motiv de ceartă. Că din cauza asta au fost atâtea neințelegeri. dar cred ca tot mai bine ar fi fără ea. iar vorbesti prostii nu din cauza lui isus ci a omului si nu sunt pareri personale nici unde sunt scrieri la inspiratia duhului sfant Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 18:26
Nea Marine, tare sucit mai esti! Nu crezi in Dumnezeu, dar crezi in extraterestri, de parca te-ai batut cu ei pe burta in copilarie si sunteti prieteni la catarama. Poi nea Black, mai bine cred în extratereștrii, că cel puțin ei au umblat asupra noastră, că ne-a făcut un bine, că ne-a separat de animale, prin grai , conștiinșă , gândire...In timp ce Biserica ne-a aruncat in razboaie, in crime... sau guvernații nostrii care promit multe si nu fac nimic? Stati sa vedeti noul presedinte, care o sa promită si el multe, dar toate o sa ramană la acest stadiu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2014, ora 18:28
De la: Marin56, la data 2014-08-16 18:26:12 nu a umblat nici un extraterestru asuppra ta ,maturizeaza te
|
|
|

mai departe lemnul, lutul.