Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
Fosta membra 9am.ro 1909 mesaje Membru din: 11/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 7 August 2014, ora 20:01
Ce ziceai Mihai de bâte? Cine le intretine? Cu ce drept ma faci tu mincinoasa ? Suporti tu pe cineva? Ieri-alaltaieri te-ai luat de Gabi, ai facut-o in toate formele. Apoi de Florin. Azi mi-a venit mie randu'? Du-te si lasa-ma in pace! Cearta-te cu Black, ce zici?
Constiinta si oglinda sa nu va lipseasca la niciun drum !
Nu este datoria mea sa te conving ca ceea ce iti spun eu exista , ci doar sa iti spun ca exista. Nu este datoria mea sa te schimb. Fiecare are datoria sa se schimbe fara interventia externa sie insusi/insasi.
|
|
Postat pe: 7 August 2014, ora 20:11
Mihai, asa-s io 42.... cum esti tu Black !
Tzi-e clar?
Raporteaza abuz de limbaj
Nu este datoria mea sa te conving ca ceea ce iti spun eu exista , ci doar sa iti spun ca exista. Nu este datoria mea sa te schimb. Fiecare are datoria sa se schimbe fara interventia externa sie insusi/insasi.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1228 mesaje Membru din: 4/07/2013 Oras: Galati |
Postat pe: 7 August 2014, ora 20:18
Mă gândeam eu că nea Black o să mă înțeleagă vreodată. Până și cei de la 9AM mi-au trimis că există dovezi de prezența extratereștrilor. Văd că nu-i suferi, deși de ei am depins odată. Ei ne-au făcut mai înțelepti , dar nu si mai buni. Ei ne-au făcut viața mai bună, sau au încercat să ne-o facă. Dar nu vreți să recunoașteti asta! Tot ei ne-au impus prin terte persoane, care mai târziu și-au luat lumea in cap, făcând ei legea, după plecarea lor, să ne invete , să ne educe, să ne apere de rău, prin cele prezentate in biblie, si mai ales de cele zece porunci, de care nimeni nu a tinut cont, sau aproape nimeni. Si asta că ne-a greșit din start. Nu au reusit să ne inlăture din ADN răutatea reflecatată din cele prezentate din cutia Pandorei. Altfel cum vă expliXATI, TOATE DIN JURUL VOSTRU. pENTRU ACEI EXTRATERESTRI NE INCHINĂM NOI , AM ADUS SI ADUCEM ELOGII, JERTFE, SI ALTELE, CĂ AȘA NI S-A IMPUS. sĂ RESPECTĂM PE ACEI CREATORI. PE CARE NOI L-AM NUMIT CA FIIND UNUL SINGUR- DUMNEZEU! mATA CEZI CE VREI , ASTA E PAREREA MEA REALA, ORI CÂT ATI VREA SĂ MĂ CONVINGETI CĂ NU E ASA. cA ASA STAU IN REALITATE LUCRURILE . PENTRU CĂ EU STIU ASTA vOI NU STITI NIMIC!1!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 August 2014, ora 20:19
De la: PaulaZ, la data 2014-08-07 20:01:17 Ciocul mic! Esti cea mai parsiva de pe forumul asta. O rugaciune, un citat din Biblie si apoi o marlanie... Cine o facea Buldo(k)zer pe Gabi? Ai uitat cum stergeai pe jos cu ea?!! Tai-o ca ti-o iei! Poti sa-i vrajesti pe altii, sa-i faci sa iti ierte iesirile de prost gust, figurile de Buftea, dar cu mine nu tine, pentru mine tot o mincinoasa parsiva esti.
|
Postat pe: 7 August 2014, ora 20:20
Te salut din mers, domn' Marin! Numa' bine!
|
|
Postat pe: 7 August 2014, ora 20:21
Hopa ca s-o umflat riscasu' si in Blacksu'!
|
|
Postat pe: 7 August 2014, ora 20:23
Blacsu'..... cearta-te cu Mihai! E in forma!
Forum de certareti!
|
|
Postat pe: 7 August 2014, ora 20:25
Blacsu' nu m-ai interesat nici cat negru sub unghie niciodata! Nu te mai ridiculiza ca tot ala esti in fata mea! Du-te si-ti cauta sirenele si felinele pe la Dunare si lasa-ma pe mine. Zilele trecute ziceai ca io ma tin de tine?!!!! In visele tale, poate! PA PA!
|
|
|
|
|
Postat pe: 7 August 2014, ora 20:27
Domn' Marin, io ies! Seara faina! Ne citim pe mess, ca cu hireticii astia nu e cale de comunicare pe acest forum! Sanatate si numa' bine!
|
|
Postat pe: 7 August 2014, ora 20:28
De la: PaulaZ, la data 2014-08-07 20:23:24Blacsu'..... cearta-te cu Mihai! E in forma! Eu nu ma cert cu tine. Iti spun ce cred despre tine, cum te vad eu. Cu cata scarba. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 August 2014, ora 20:31
De la: PaulaZ, la data 2014-08-07 20:25:34Blacsu' nu m-ai interesat nici cat negru sub unghie niciodata! Nu te mai ridiculiza ca tot ala esti in fata mea! Du-te si-ti cauta sirenele si felinele pe la Dunare si lasa-ma pe mine. Zilele trecute ziceai ca io ma tin de tine?!!!! In visele tale, poate! PA PA! Te-am pomenit eu in vreo postare de-a mea, astazi? Sau tu ai considerat ca intr-o discutie cu Mihai trebuie sa iti mai infigi coltii in partile mele dorsale? De ce nu te duci la medic? Esti varza!!! Uiti de la mana pin la gura.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 August 2014, ora 17:31
De la: Marin56, la data 2014-08-07 20:18:10Mă gândeam eu că nea Black o să mă înțeleagă vreodată. Până și cei de la 9AM mi-au trimis că există dovezi de prezența extratereștrilor. Văd că nu-i suferi, deși de ei am depins odată. Ei ne-au făcut mai înțelepti , dar nu si mai buni. Ei ne-au făcut viața mai bună, sau au încercat să ne-o facă. Dar nu vreți să recunoașteti asta! Tot ei ne-au impus prin terte persoane, care mai târziu și-au luat lumea in cap, făcând ei legea, după plecarea lor, să ne invete , să ne educe, să ne apere de rău, prin cele prezentate in biblie, si mai ales de cele zece porunci, de care nimeni nu a tinut cont, sau aproape nimeni. Si asta că ne-a greșit din start. Nu au reusit să ne inlăture din ADN răutatea reflecatată din cele prezentate din cutia Pandorei. Altfel cum vă expliXATI, TOATE DIN JURUL VOSTRU. pENTRU ACEI EXTRATERESTRI NE INCHINĂM NOI , AM ADUS SI ADUCEM ELOGII, JERTFE, SI ALTELE, CĂ AȘA NI S-A IMPUS. sĂ RESPECTĂM PE ACEI CREATORI. PE CARE NOI L-AM NUMIT CA FIIND UNUL SINGUR- DUMNEZEU! mATA CEZI CE VREI , ASTA E PAREREA MEA REALA, ORI CÂT ATI VREA SĂ MĂ CONVINGETI CĂ NU E ASA. cA ASA STAU IN REALITATE LUCRURILE . PENTRU CĂ EU STIU ASTA vOI NU STITI NIMIC!1! Nea Marine, ce ai scris tu, nu dovedeste nimic. Sunt propriile tale convingeri, care nu sunt sprijinite de nicio dovada. De ce este atat de greu sa comunici normal? Sustii ca Dumnezeu nu exista si milioane, miliarde de oamneni care cred in existenta unui Dumnezeu, sunt prosti, inapoiati, redusi mintal pentru ca nu sunt in stare sa-l aduca pe acest Dumnezeu de guler si sa ti-l arate tie. Dar cand vine vorba sa iti sustii ideile despre existenta extraterestrilor si sa dovedesti prezenta lor, pauza! Te superi pentru ca nu esti crezut pe cuvant. Si apoi ne trantesti usa in nas concluzionand: :eu stiu totul si voi nu stiti nimic"!!! Ca om care proslaveste Stiinta, ar fi trebui sa stii ca nimic, in nicio stiinta, nu este crezut daca nu este dovedit prin experimente, masuratori, determinari....Ce nu se dovedeste ramane la stadiul de ipoteza. Daca vrei, crezi in acea ipoteza, asa cum poti sa crezi in continutul Bibliei, dar nu poti sa ii impui nimanui sa creada in adevarul ipotezei respective. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 August 2014, ora 20:40
De la: Black_Friday_, la data 2014-08-08 17:31:34De la: Marin56, la data 2014-08-07 20:18:10Mă gândeam eu că nea Black o să mă înțeleagă vreodată. Până și cei de la 9AM mi-au trimis că există dovezi de prezența extratereștrilor. Văd că nu-i suferi, deși de ei am depins odată. Ei ne-au făcut mai înțelepti , dar nu si mai buni. Ei ne-au făcut viața mai bună, sau au încercat să ne-o facă. Dar nu vreți să recunoașteti asta! Tot ei ne-au impus prin terte persoane, care mai târziu și-au luat lumea in cap, făcând ei legea, după plecarea lor, să ne invete , să ne educe, să ne apere de rău, prin cele prezentate in biblie, si mai ales de cele zece porunci, de care nimeni nu a tinut cont, sau aproape nimeni. Si asta că ne-a greșit din start. Nu au reusit să ne inlăture din ADN răutatea reflecatată din cele prezentate din cutia Pandorei. Altfel cum vă expliXATI, TOATE DIN JURUL VOSTRU. pENTRU ACEI EXTRATERESTRI NE INCHINĂM NOI , AM ADUS SI ADUCEM ELOGII, JERTFE, SI ALTELE, CĂ AȘA NI S-A IMPUS. sĂ RESPECTĂM PE ACEI CREATORI. PE CARE NOI L-AM NUMIT CA FIIND UNUL SINGUR- DUMNEZEU! mATA CEZI CE VREI , ASTA E PAREREA MEA REALA, ORI CÂT ATI VREA SĂ MĂ CONVINGETI CĂ NU E ASA. cA ASA STAU IN REALITATE LUCRURILE . PENTRU CĂ EU STIU ASTA vOI NU STITI NIMIC!1! Lasă-mă nea Black, că azi de căldura de azi eram să dau colțul, sau să mă întâlnesc cu extratereștrii mei... Cu birocrația asta, am traversat de trei ori orașul, pe căldura ceea mai mare, mergând 5 km și pe jos și pe sus, dar mai bine era pe jos...Nu terminasem fraza, nu am trântit nicio ușă! Venise cineva la mine si mi-a întrerupt șirul gândurilor. -Urma nu știti nimic ce este în capul meu Scuze daca nu am terminat de spus. Dar mă rog... Poi de unde atâtea dovez, având în vedere distanța timpului? Și apoi unele descoperiri de manuscrise nu știu câtă lumină vor mai face. Poate unele nici nu se vor să se arate publicității! Doar mașina timpului ar aduce un pic de lumină în toate. Dar cum ea este incă o utopie... și nici nu va fi vreodată realizată, sau poate sub altă formă...Eu am plecat d ela premisa că între noi și cele mai evoluate maimuțe, este un gol. Un gol care teoretic ar fi ocupat de către acel creator , pe care noi îl numim Dumnezeu. mata tot nu m-aiinteles in ceea ce il priveste pe Dumnezeu, că eu cred in el dar nu la fel ca voi. Că el pentru mine este viata...Iar în legătură ce presimt că s-ar fi întâmplat atunci acolo, cu venirea lui Dumnezeu , dacă asta sună la voi mai bine, este o motivație la felul cum arătăm noi acu. Că suntem chipurile mai inteligenti , fată de maimute. Dar si ele pot fi, doar că nu stiu a vorbi. Asa că după părerea mea prin analogie, este că de vină a fost cineva mai dotat stiintific decțt noi azi. Că ne-a ajutat să gândim, dar ne-a lăsat cu acele instincte animalice. Acu dacă e să o luăm pe partea ceealaltă, dacă Dumnezeu s-a ocupat de noi, de ce nu ne-a făcut de la inceput perfecti. De ce lui Noi, Adam Seth, Moise le-a dat viata mai lungă, si nouă nici 100. Foarte rar. Că ne-a pedepsit asta e clar că meritam poate. Si se vede si azi. De aia sunt două tipuri de Dumnezeu. Unul extraterestru care a avut grijă de noi, si unul de scară universului, care are grijă de tot, inclusiv de acel Dumnezeu, care a umblat la structura noastra. Că se naste atunci intrebarea: Pe Dumnezeu cine l-a făcut? Este de ci un zeu sef. Tot el, cel care ne-a modernizat, nu a fost străin de nasterea lui iisus, cu clonarea Mariei. Asa zisa fecioara. dacă mai era fecioara sau nu cu atatia copii... Iisus al catele a fost? Parca al patrulea...Si cum tataăl lui iisus avea puteri supranaturale , ca sa nu zic paranormale, evident ca le-a lasat si fiului lui. Ghinionul lui Iisus, că tataăl lui era departe plecat prin alte constelatii, si chiar daca Iisus ar fi comunicat telepatic cu tatal lui, in a veni mai repede, a ajuns prea tarziu! dar l-a ajutat să se inalte iar in cosmos cu nava. Asta e povestea mai pe scurt. Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 August 2014, ora 21:51
Extraterestrii sint fiinte in materie ca si noi.
Au fost confundati cu alte fiinte ce dispar, si apar la vointa lor, si nu sint in materie. Ce au vazut oamenii sint similari noua dar nu identici. Unii in decursul timpurilor s-au inchinat la astfel de fiinte. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 8 August 2014, ora 21:55
De la: PaulaZ, la data 2014-08-07 20:23:24Blacsu'..... cearta-te cu Mihai! E in forma! Tu ii atingi pe toti, crezind ca asta e calea. Nu e. La o discutie normala, te infigi in gitul oricui vrei tu. E, eu am git mai finut, si nu suport.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 8 August 2014, ora 22:03
De la: PaulaZ, la data 2014-08-07 20:01:17 Esti mincinoasa ca vorbesti cu clonele tale, si macar nu taci cind se descopera. Macar sa ne distram si noi. Ai generat un scandal vrind sa te luam in serios la asa ceva. Culmea eu am inteles demersul tau, ca vrei sa ne explici ceva, insa tu nu ai inteles, macar sa....taci. Daca nu imi raspunzi la ce am intrebat. Problema cu gabi nu te priveste, fiindca intr-un timp ma contra pe orice discutie. Acum e mai linistita, dar e posibil sa-si revina. Sa vezi atunci distractie. Sa-i tii partea atunci, ca eu nu ma bag in scandaluri in realitate decit cind sint atacat. Atac f rar. Vezi ca am pus o intrebare. Tu erai acea persoana? Daca nu vrei nu raspunde. Dar daca o simpla intrebare iti provoaca paranoia, e posibil sa te..... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 8 August 2014, ora 22:03
Nea Marin, slava Domnului ca te vad teafar!
Bine ca ai ajuns cu bine la noi la o pove'! Matale stii genetica. Stii ca omul de la inceput a fost aproape perfect din toate punctele de vedere. In timp,supus pacatului ar zice unii, factorilor de mediu, diferitilor factori externi lui , corpul sau s-a deteriorat in timp. Deci puritatea si perfectiunea au fost atinse, pierzand din calitate. Deci, omul ajunge ca azi sa traiasca cat traieste pentru ca insusi organismul sau, intreaga sa baza genetica mostenita de la generatiile ce l-au precedat este slabita, din ce in ce mai slabita. A doua posibilitate ar fi ca anii descrisi in biblie sa fie exprimati diferit decat ii exprimam noi azi. Seth apartine mitologiei zeilor, in timp ce Set era fiul lui Adam si al Evei. Banuiesc ca dumneata te referi la Set si nu la Seth. Set este cel schimbat la fata. In fine..... NeaMarin....nici io nu cred ca ne tragem din maimute, e clar! Dumnezeu este viata, lumina, adevarul, binele. Esteinsasi constiinta noastra, ceea ce ne tine vii, uniti, curati si drepti. A propos, nea Marin, lucrez la Constiinta bebelusilor, mi te alaturi? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 8 August 2014, ora 22:07
Mai bine da-le mincare la bebelusi si lasa dezvoltarea constiintei pe experientele lor de viata.
|
|
Postat pe: 8 August 2014, ora 22:10
Mamele trebuie sa le dea mincare copiilor.
Dezvoltarea psihica e treaba tatilor. Si experienta de viata. Mai anulati-i voi pe tati, si veti vedea ce copii va ies. De fapt adulti. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 8 August 2014, ora 22:11
Mihai..... inceteaza hartuirea ori te raportez! Nu ma doare taromu' sa ma deplasez pana la Bucuresti si sa ma intalnesc personal cu administratia forumului. Ma lasi in pace ori te acuz de hartuire?
Atat am mai avut de spus catre tine! Scuteste-ma , te rog, de explicatii suplimentare! Crezi ce vrei , dar nu mi te mai adresa sub nicio forma! Apreciez! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 8 August 2014, ora 22:17
De la: PaulaZ, la data 2014-08-08 22:03:31Nea Marin, slava Domnului ca te vad teafar! Nea Marin, la asta ma refeream : www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/29274/CONSTIINTA-LA-BEBEL... O seara linistita si povestim maine! Messul meu face figuri, dar povestim cumva!
|
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 August 2014, ora 22:20
De la: nastasemihail, la data 2014-08-07 18:58:15De la: 9am_750, la data 2014-08-06 22:36:30prima schimbare la fata a fost a lui seth care sa intors din cer si ii stralucea fata incat si o acoperea ca ceilalti nu puteau sa se uite la el set,,am scris eu gresit,,,al treilea fiu al lui adam si eva,,,ei au avut 150 de copii dintre care 50 de perechi de gemeni Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 August 2014, ora 22:25
De la: Marin56, la data 2014-08-08 20:40:33De la: Black_Friday_, la data 2014-08-08 17:31:34De la: Marin56, la data 2014-08-07 20:18:10Mă gândeam eu că nea Black o să mă înțeleagă vreodată. Până și cei de la 9AM mi-au trimis că există dovezi de prezența extratereștrilor. Văd că nu-i suferi, deși de ei am depins odată. Ei ne-au făcut mai înțelepti , dar nu si mai buni. Ei ne-au făcut viața mai bună, sau au încercat să ne-o facă. Dar nu vreți să recunoașteti asta! Tot ei ne-au impus prin terte persoane, care mai târziu și-au luat lumea in cap, făcând ei legea, după plecarea lor, să ne invete , să ne educe, să ne apere de rău, prin cele prezentate in biblie, si mai ales de cele zece porunci, de care nimeni nu a tinut cont, sau aproape nimeni. Si asta că ne-a greșit din start. Nu au reusit să ne inlăture din ADN răutatea reflecatată din cele prezentate din cutia Pandorei. Altfel cum vă expliXATI, TOATE DIN JURUL VOSTRU. pENTRU ACEI EXTRATERESTRI NE INCHINĂM NOI , AM ADUS SI ADUCEM ELOGII, JERTFE, SI ALTELE, CĂ AȘA NI S-A IMPUS. sĂ RESPECTĂM PE ACEI CREATORI. PE CARE NOI L-AM NUMIT CA FIIND UNUL SINGUR- DUMNEZEU! mATA CEZI CE VREI , ASTA E PAREREA MEA REALA, ORI CÂT ATI VREA SĂ MĂ CONVINGETI CĂ NU E ASA. cA ASA STAU IN REALITATE LUCRURILE . PENTRU CĂ EU STIU ASTA vOI NU STITI NIMIC!1! nu exista nici o dovada despre existenta extraterestrilor,,nu te mai uita la documentare fara fundament,,in schimb ia toate cazurile de rapire si ai sa vezi ca cam tuturor nu prea le pica bn sa si reaminteasca Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 August 2014, ora 22:28
Da Paula , s-ar putea sa ai dreptate. Si mediul sa fie de vina! Dar asta dovedeste, si ca cei care erau obisnuiti cu tehnoligizarea de pe alte planete, unde erau alte conditii, fizice si chimice, să nu fi putut rezista retetei impusa de zeul sef! Asa s-ar explica imbătrînirea prematura a celulei, ca de aici pleaca toate necazurile noastre. E la fel cum ai schimba o floare sau ai pune o samanta intr-un alt mediu, sau alt pamant. Rezultatul nu ar mai fi acelasi. Sau poate extraterestrii aia aveau un aparat care intretinea viata celulelor pe atunci. Iar dupa plecarea lor, acesta efect sa se fi pierdut. Nu crezi. sau poate aveau o reteta secreta, o băutura energizanta... ceva...care in timp si-a pierdut efctul sau si reteta. Sau mai este si alta treaba. Vreti sa credeti sau nu, nu toti oamenii de pe pamant sunt indigeni. Ci au mai fost si altii adusi fortat sau de nevoie de pe urma unei catastrofe naturale sau nu, a altei planete, din vecinatatea noastra. Posibil sa fi fost si teleportati si de pe Marte sau planeta disparuta dintre Marte si Jupiter. Daca odata era viata si apa pe Marte, unde a disparut viata , oamenii de acolo...?Sa se fi mutat la subsol?...
|
Postat pe: 8 August 2014, ora 22:31
nu exista nici o dovada despre existenta extraterestrilor,,nu te mai uita la documentare fara fundament,,in schimb ia toate cazurile de rapire si ai sa vezi ca cam tuturor nu prea le pica bn sa si reaminteasca Poi sunt sau nu ? That is question! Eu sa fiu extraterestru , nu as lasa urme. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 August 2014, ora 00:53
Cred că lui nea Black, inclusiv unora de pe acilea, li se mai face dor de poveștile mele și, văzând că nu sunt prompt, că întâzii cu răspunsul , îmi mai întinde câte o mână de ajutor, câte o crenguță, de care să mă agăț, după care să mă bată la popou cu ea, spre satisfacția publicului.
Paula nu ți-am răspuns la comentul tău, din mai multe motive: Unu că eram teribil de ostenit, de atâta alergătură, cât și de căldură, -căldură mare mosher...că am alergat , vorba vine 5km, de la casa de ajutor la fisc, de la fisc, la finanțe, de la finațe iar înapoi, de la înapoi, acasă...că nici în armată nu alergam atât de mult...Adică 10Km. Poi ce era aia 5 Km? Nu era nici 4 dar nici 6. Așa că lentul ni le rotunjea, ca să iasă 10Km. Și care nu cumva să ne plictisim, inamicul pus de lent, mereu ne dădea aviație inamică, bombă nucleară dinspre Enisala, că atunci când a văzut caporalul Trăilă , cât de indemânatic eram cu echiparea completului, de tip manta de ploaie, si la propiu si la figurat, îmi zice : - Dacă cădea o bombă nucleară lângă tine, Mureai! - Și ce ? fac eu. Dacă cădea lângă mine , voi ați fi dus-o mai bine? - Ce ai zis? Culcat! Și a ținut-o așa până s-a plictisit, sau până a observat și lentul că noi ieșisem din vizorul lui. Nu a zis nimic, dar a avut grijă caporalul, să-mi rotunjească și partea a doua, la venirea noastră în unitate. Și ca să văd că nu glumește, primul lucru mă făcu veselar șef. Ei asta nu aș fi putut zice, că mi-ar fi displăcut. Din contra! Dar a avut grijă de mine si seara la culcare. Mai bine zis înainte de culcare. Nu s-a lăsat până nu și-a continuat damblaua, cu alte zeci de culcaturi. Toți se culcaseră în paturi, numai eu mai eram culcat pe jos. Și asta până se luaseră alții de el, sau până l-a cuprins și pe el somnul. Dar nu s-a lăsat nici așa. M-a pus dublură planton , schimbul?... Da ! Ați ghicit! Schimbul 2! Că 1 și 3 erau ocupate. Și așa ne-am ținut de urât unuia altuia, sporovăind de ale noastre pe șoptite. La un moment dat , unul de la baterie, ori că visa, ori că ne auzise, se scoală și strigă: - Toți bibanii culcat! Noi știam lecția de la AA. Mulți de la AG-9, au sărit speriați treziți și ei. Unii de anul II, și mai ales gradații râdeau să se prăpădească. După ce ne-a dat adunarea iar în paturi, mai ales la insistențele sergentului nostru, care speriat se sculase și el, ne zic: - Poi cum măi bibanilor! Voi nu trebuia să vă mai da-ți jos din pat. Doar erați culcați...deja! Dar cum sergentul nostru, se supărase că îi stricase somnul, se luă prima dată de planton. Dar văzându-mă pe mine, schimbă atunci foaia, și se luă de cei de la AG. Și cum discuțiile se aprinseră , nu mai dorrmea nimeni. Atras de murmurul din dormitorul nostru, lentul nostru, care era de servici pe unitate, și își făcea rondul pe culoar, veni, și dischizând ușa ne amenință: - Aaaa! Da voi nu aveți somn! Ei lasă că mâine ne atacă inamicul! Vă fac eu poftă de somn! Și s-a ținut de cuvânt inamicul. Nu-i ieșea niciodată din cuvântul lentului. Sau altă dată seara. Sergentul ne atenționează că este iar de servici lentul, și ne pune să ne facem cu sțrg bocancii, în așa fel ca să-și facă lentul mustața în ei, pe care nu o avea. Eu cum dormeam la etaj, deasupra sergentului, a avut el grijă ca și bocancii mei să corespundă STAS-ului în vigoare. dar mulți trecuseră cu vederea. Așa se face că pe la 2 noaptea, intră tiptil în dormitor la noi. Cum plantonul , care era tot de la baterie, moțăia și el în fund, adăpostit de semi întuneric, cu capul pe o pernă, profită de asta, ne strânge câteva perechi de bocanci de la noi, numai acei care nu corespundeau STAS-ului, după care se duce cu ei în spălător, și cum noi aveam obiceiul , din cauza lipsei apei, să strângem apa in chiuvete, lentul îi aruncă direct în apă, comentând: - Ei lasă că acu vă fac de lucru, dacă nu ați vrut să faceți. După care, nemulțumindu-se numai cu asta, îi cufundă pe toți în apă , până îi umple. Apoi cu ei șiroind, îi aduce în dormitor, sub privirele speriate ale plantonului, că între timp acesta se trezise, și îii depune la întâmplare pe lângă paturi. Că nu era să țină minte ai cui fuseseră. După care aprinde lumina și dă alarma. - Pluton, Alarmă! Binențeles că noi, am sărit care cum au putut cu picioarele direct în bocancii plini cu apă. Unii râdeau, alții sufereau...După care ne scoate în miezul nopții, jumătate echipați, pe platou. Și cum afară era februarie, vă închipuiți. La unii deja începură să le tremure picioarele. - Aaa! Vă e frig? Stați că vă încălzesc eu acu. Și ne-a încălzit o juma de oră. Că nici la cei mai plini bocanci cu apă, și ăn aceștia se încălzise apa. La sfârșit ne-a dat adunarea în dormitor. Iar noi veseli că scăpasem , am urcat cele două etaje, iute ca vântul, că s-a speriat și lentul: - Aaa! Deci puteți Aveți grijă data viitoare, că dacă nu-mi plac iar bocancii , vă pronit că vi-i arunc de la geam direct pe platou. De data asta nu a mai făcut-o. Dar ne-a povestit bătrânii noștrii atunci, că s-a mai ținut lentul, într-o noapte de cuvânt. Tot ei spuneau că au dus-o greu cu lentul când erau și ei bibani, și mai ales cei de anul doi- bătrânii lor. Mai ne povestise că la cutremurul din 77, unii s-au aruncat de frică direct pe platou, cu pernele în cap. Unii au sfârșit, cu câteva coaste sau picioare rupte, ceea ce a făcut ca să mai tragă armata pe p... cum ziceau bătrânii, când cineva se îmbolnăvea, cu mai multă, sau mai puțină intenție. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 August 2014, ora 10:37
Nea Marin.... nu e niciun bai, invat sa te cunosc si iti multumesc ca si tu incepi sa ma cunosti .
Nea Marin.... important e ca ai reusit! Nu te doboara caldura pe matale, doar iubesti soarele, nu soarele te va ucide! Tot cunosc io braga aia in viata asta! Auzi.... si io sunt un supravietuitor al cutremurului din '77. Confirm ca, chiar de eram in stare de bebelus in etate de sub 5 luni, atata constiinta ot am avut, incat sa ignor, sa neglijez total perna din patutzul spitatlului si cearceafurile ce mi-ar fi putut folosi drept unelte de zbor si locomotie, si am ales sa dorm ca sa cresc! Somnul mi s-a aratat destul de eficace, ce zici? Te tzuc cu drag, nea Marin, o imbratisare plina de putere lui Costica si inca una si mai mare doamnei Rodi, mereu cu drag! O tzuc si pe Roxy si ii trimit capusuni! Tot cu drag!
|
|
Postat pe: 9 August 2014, ora 11:17
De la: PaulaZ, la data 2014-08-09 10:37:36Nea Marin.... nu e niciun bai, invat sa te cunosc si iti multumesc ca si tu incepi sa ma cunosti . Mersi!
|
Postat pe: 9 August 2014, ora 12:58
De la: Marin56, la data 2014-08-09 11:17:05De la: PaulaZ, la data 2014-08-09 10:37:36Nea Marin.... nu e niciun bai, invat sa te cunosc si iti multumesc ca si tu incepi sa ma cunosti . Oricand, cu placere! Nea Marin..... Sa devin cetatean francez ca sa ma alatur echipei de cercetare de la Paris sau mi te alaturi dumneata in procesul de cercetare al vietii mele? ''Constiinta umana ..... la bebelusi''..... acolo incepe, acolo ia nastere, se dezvolta..... Doar de ai timp, te las sa treceti cu bine ceea ce trebuie sa treceti! Povestim. Stiu, dau timp timpului, cel putin ma straduiesc sa-i dau timp ....timpului....
|
|
Ady_ZYN 968 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 9 August 2014, ora 14:07
Tot alergatura pe tastatura fara concluzii?
http://revansaratiunii.blogspot.ro/
|
|
|
|