back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 16 August 2014, ora 18:34

Nu s-ar putea sa-mi raspundeti pe intelesul meu, fara a folosi lexicalul bisericesc... fara duh, aia aia... ca eu nu inteleg nimic din ce spuneti voi. Mai tare ma bagati in ceata. Vorbiti si voi odata pe romaneste. ca suntem in Romania. De aia nici nu a fost intelese toate aceste scrieri, care pe deasupra mai sunt si 66. De ce trebuie atat de multe ca sa convingi un om ca greseste? Erau suficiente cele zece porunci. Nu din vremea evreilor, sau alte popoare. Noua nici nu ne trebuia biblia sau scrierile altor popoare,. Ce sa facem cu ele? O istorie personala. Era mai buna istoria noastra. La noi de ce nu se pomeneste de religia personala. De ce a trebuit sa fie schimbata. Din toate popoarele numai la ei s-au gasit calea...De ce nu a aparut iisus sau alți zei, in Anglia, Franta Spania Romania? Tocmai la ei, care nu au nici o tangenta cu cele sfinte, si pe deasupra mai dau si un rau exemplu cu acele crime de razboi. Eu nici nu m-aș mai uita la ei.

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 16 August 2014, ora 18:42

nu a umblat nici un extraterestru asuppra ta ,maturizeaza te

Nu asupra mea! A tot ce a rezultat de peste mii de ani. A tot ce se cheama om. Mata ai putea sa schimbi o maimuta in om ? Nu vezi acele diferente de la cer la pamant, Chiar asa de orbi sunteti? Asta ca nu vreti sa recunoasteti, ca va cad scaunele. Spuneti-mi cum a disparut parul , chiar daca nu in toatalitate? Cum de vorbim , gandim...O maimuta de azi, ati putea-o face om ? Atunci de ce sa nu credem si varianta asta? Atunci mai ramane varianta popularii cu alti ” oameni” de pe alte planete sau de pe vecinele noastre planete...care au disparut din motive necunoscute...Nici asta nu digerati?

Raporteaza abuz de limbaj
9am_750

3755 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 August 2014, ora 18:42

De la: Marin56, la data 2014-08-16 18:34:12Nu s-ar putea sa-mi raspundeti pe intelesul meu, fara a folosi lexicalul bisericesc... fara duh, aia aia... ca eu nu inteleg nimic din ce spuneti voi. Mai tare ma bagati in ceata. Vorbiti si voi odata pe romaneste. ca suntem in Romania. De aia nici nu a fost intelese toate aceste scrieri, care pe deasupra mai sunt si 66. De ce trebuie atat de multe ca sa convingi un om ca greseste? Erau suficiente cele zece porunci. Nu din vremea evreilor, sau alte popoare. Noua nici nu ne trebuia biblia sau scrierile altor popoare,. Ce sa facem cu ele? O istorie personala. Era mai buna istoria noastra. La noi de ce nu se pomeneste de religia personala. De ce a trebuit sa fie schimbata. Din toate popoarele numai la ei s-au gasit calea...De ce nu a aparut iisus sau alți zei, in Anglia, Franta Spania Romania? Tocmai la ei, care nu au nici o tangenta cu cele sfinte, si pe deasupra mai dau si un rau exemplu cu acele crime de razboi. Eu nici nu m-aș mai uita la ei.

ma frate esti greu de cap,,de aia si crezi in extraterestrii din ppacate e logic

evangheliile sau scris de apostoli si ucenicii lor cei ce au trait cu hristos ma pricepi????????????fapte istorice,,la inspiratia duhului sfant vrei sa ti explic cn e duhul sfant,,face pate din trinitate,,banuiesc ca vrei sa ti explic ce e trinitatea acum,,linceteaza marinica,,maturizeaza te si nu mai crede in bazme cu extraterestri

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 16 August 2014, ora 18:44

De la: Marin56, la data 2014-08-16 18:42:21
nu a umblat nici un extraterestru asuppra ta ,maturizeaza te

Nu asupra mea! A tot ce a rezultat de peste mii de ani. A tot ce se cheama om. Mata ai putea sa schimbi o maimuta in om ? Nu vezi acele diferente de la cer la pamant, Chiar asa de orbi sunteti? Asta ca nu vreti sa recunoasteti, ca va cad scaunele. Spuneti-mi cum a disparut parul , chiar daca nu in toatalitate? Cum de vorbim , gandim...O maimuta de azi, ati putea-o face om ? Atunci de ce sa nu credem si varianta asta? Atunci mai ramane varianta popularii cu alti ” oameni” de pe alte planete sau de pe vecinele noastre planete...care au disparut din motive necunoscute...Nici asta nu digerati?

trezeste te si masturizeaza te nu te mai lasa asa usor mintit,,,nu mai fi credul

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 16 August 2014, ora 18:45

iarta ma ca te am jignit

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 16 August 2014, ora 20:00

trezeste te si maturizeaza -te, nu te mai lasa asa usor mintit,,,nu mai fi credul !

Nici nu sunt! De aia nu pot crede toate despre cele asa zise sfinte, cã pentru mine sunt niste basme. Ca nu m-au interesat la felul cum sunt prezentate. Poate daca erau prezentate mai pe romaneste, erau si de mine digerate. Vedeti? Trinitrate...Duhul sfant? Chiar este nevoie de toata mascarada asta. Un singur sfant nu era de ajuns! Un singur Dumnezeu!
O sa vie vremea cand toate aste o sa ramana povesti. Poate nu o sa se mai târâe lumea la festivitati patriarhale, unde sã moara sau sa lesine. Pot face asta si acasa.

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 16 August 2014, ora 20:15

Deci în concluzie, ca sã nu o mai lungim tot mai mult, penru mine este o singurã concluzie:
Nu credeți în extratereștrii, care ne-au modrnizat, deci nu sunteti nici credinciosi. Iar acele scrieri dupã care va to ascundeti , fara a aduce vreo luminã în ele, au fost scrise de cei apostoli, cum zici matale, dar la îndemnul extratereștrilor. A Lui. A șefului extratereștrilor. A lui Dumnezeu! Ei nu au facut decât sã preia spusele Lui, legile și alte reguli. Poate ei nici nu știau cu cine stau de vorba? Cã El avea emisari. Ce un Director este așa de des vazut la o intreprindere/ Îl vezi ori la o audenta extraordinara, sau dacã îti promite cã te da afara, sau intamplãtor pe stradã. Asa si el! Multi nici nu l-au vazut. Nu ia vazut fața! Cum ar fi putut ei sã scrie ceva despre cineva care nu l-au vazut? Numai ce li s-a impus! Asa cum si lui Moise i s-a impus cele ”n ” porunci, de cãtre El. Voi imi raspundeti numai la ce va convine voua , sau la ce credetri ca ma aburiti cu vorbele ascunse biblice. Numai la ce e concret nu vreti sa-mi spuneti nimic. Ori nu stiti , ori nu vreti. Expresiile astea din scrieri erau bune odata. Numai sunt la moda.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 16 August 2014, ora 21:52

Nu vrea nimeni sa-ti spuna.
Toti sint egoisti

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 16 August 2014, ora 21:53

De la: 9am_750, la data 2014-08-16 18:42:57
De la: Marin56, la data 2014-08-16 18:34:12Nu s-ar putea sa-mi raspundeti pe intelesul meu, fara a folosi lexicalul bisericesc... fara duh, aia aia... ca eu nu inteleg nimic din ce spuneti voi. Mai tare ma bagati in ceata. Vorbiti si voi odata pe romaneste. ca suntem in Romania. De aia nici nu a fost intelese toate aceste scrieri, care pe deasupra mai sunt si 66. De ce trebuie atat de multe ca sa convingi un om ca greseste? Erau suficiente cele zece porunci. Nu din vremea evreilor, sau alte popoare. Noua nici nu ne trebuia biblia sau scrierile altor popoare,. Ce sa facem cu ele? O istorie personala. Era mai buna istoria noastra. La noi de ce nu se pomeneste de religia personala. De ce a trebuit sa fie schimbata. Din toate popoarele numai la ei s-au gasit calea...De ce nu a aparut iisus sau alți zei, in Anglia, Franta Spania Romania? Tocmai la ei, care nu au nici o tangenta cu cele sfinte, si pe deasupra mai dau si un rau exemplu cu acele crime de razboi. Eu nici nu m-aș mai uita la ei.

ma frate esti greu de cap,,de aia si crezi in extraterestrii din ppacate e logic

evangheliile sau scris de apostoli si ucenicii lor cei ce au trait cu hristos ma pricepi????????????fapte istorice,,la inspiratia duhului sfant vrei sa ti explic cn e duhul sfant,,face pate din trinitate,,banuiesc ca vrei sa ti explic ce e trinitatea acum,,linceteaza marinica,,maturizeaza te si nu mai crede in bazme cu extraterestri

E clar esti extraterestru sub acoperire.
Numai aia neaga vehement eistenta extraterestrilor.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 17 August 2014, ora 00:18

De la: Marin56, la data 2014-08-16 20:00:43
trezeste te si maturizeaza -te, nu te mai lasa asa usor mintit,,,nu mai fi credul !

Nici nu sunt! De aia nu pot crede toate despre cele asa zise sfinte, cã pentru mine sunt niste basme. Ca nu m-au interesat la felul cum sunt prezentate. Poate daca erau prezentate mai pe romaneste, erau si de mine digerate. Vedeti? Trinitrate...Duhul sfant? Chiar este nevoie de toata mascarada asta. Un singur sfant nu era de ajuns! Un singur Dumnezeu!
O sa vie vremea cand toate aste o sa ramana povesti. Poate nu o sa se mai târâe lumea la festivitati patriarhale, unde sã moara sau sa lesine. Pot face asta si acasa.

credul estii atata timp cat crezi in extraterestri,,,nu trebui sa fie prezentata bn ci trebui sa o intelegi ca nu e o carte de pezentare,,sau tu crezi in tot ce e prezentat frumos??

vb de un singuur sfant,,pai dumnezeu nu ti a ingradt ma posbilitatea ca tot sa fim sfinti ,,tu vrei sa fie numai 1

e mai bn acasa,,ce e aia liturghie si altele asemenea mai bn extraterestri este??e mai usor

marine marine

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 17 August 2014, ora 00:20

De la: Marin56, la data 2014-08-16 20:15:46Deci în concluzie, ca sã nu o mai lungim tot mai mult, penru mine este o singurã concluzie:
Nu credeți în extratereștrii, care ne-au modrnizat, deci nu sunteti nici credinciosi. Iar acele scrieri dupã care va to ascundeti , fara a aduce vreo luminã în ele, au fost scrise de cei apostoli, cum zici matale, dar la îndemnul extratereștrilor. A Lui. A șefului extratereștrilor. A lui Dumnezeu! Ei nu au facut decât sã preia spusele Lui, legile și alte reguli. Poate ei nici nu știau cu cine stau de vorba? Cã El avea emisari. Ce un Director este așa de des vazut la o intreprindere/ Îl vezi ori la o audenta extraordinara, sau dacã îti promite cã te da afara, sau intamplãtor pe stradã. Asa si el! Multi nici nu l-au vazut. Nu ia vazut fața! Cum ar fi putut ei sã scrie ceva despre cineva care nu l-au vazut? Numai ce li s-a impus! Asa cum si lui Moise i s-a impus cele ”n ” porunci, de cãtre El. Voi imi raspundeti numai la ce va convine voua , sau la ce credetri ca ma aburiti cu vorbele ascunse biblice. Numai la ce e concret nu vreti sa-mi spuneti nimic. Ori nu stiti , ori nu vreti. Expresiile astea din scrieri erau bune odata. Numai sunt la moda.

concluzia ta e total p langa ,,xtraterestri nu te au modernizat nici unde decat in mintea ta

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 17 August 2014, ora 00:22

De la: nastasemihail, la data 2014-08-16 21:53:33
De la: 9am_750, la data 2014-08-16 18:42:57

E clar esti extraterestru sub acoperire.
Numai aia neaga vehement eistenta extraterestrilor.

nu prietene dovezile neaga exstnta lor

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 17 August 2014, ora 08:37

De la moartea lui Hristos, înviere ºi înãlþare ºi pânã la anul 42 când s-a scris prima Evanghelie de ces-au folosit creºtinii, cãci Iisus n-a scris nimic? Din Sfânta Tradiþie, din gura Apostolilor s-au scrisîn Evanghelie numai cele de cuviinþã, ca sã le þinã minte oamenii ºi sã le fie de folos.Mãi, predicatorule, ºtii tu când s-au scris Evangheliile? Evanghelia de la Matei s-a scris în anul 42dupã Hristos. A lui Marcu la anul 44, a lui Luca la anul 48, a-lui loan la anul 65 dupã Hristos, iar ultima carte a Scripturii – Apocalipsa a scris-o în insula Patmos, loan Evanghelistul, la anul 96 dupãHristos. Deci între anii 42-96 s-a scris tot Noul Testament. De la anul 33, 3 luni ºi 20 de zile anulmorþii lui Hristos pânã la anul 42 sunt 9 ani, vreme în care n-a fost Noul Testament, ci doar SfântaTradiþie despre Hristos, în Vechiul Testament 4108 ani s-a folosit lumea de Sf. Tradiþie, iar în NoulTestament, vreme de 9 ani, vezi cã Sfânta Tradiþie este întâi ºi apoi Scriptura?Apoi, alta, unde era Sâmbãta voastrã, mãi predicatorule, atâtea mii de ani? Zice el: Avraam a pãzit poruncile!Care porunci? – i-am zis eu. Scrie undeva ca Avraam a þinut Sâmbãta? Aratã-mi scris în Biblie,cutare, la Genezã cã a þinut Sâmbãta. Sâmbãta s-a pus zi de odihnã, când? Când au ieºit evreii dinEgipt în anul 4068 ºi au ajuns în pustia Sinai, prima datã când le-a spus Dumnezeu aºa: “Coaceþi ceaveþi de copt azi, frigeþi ce aveþi de fript azi, cãci mâine este zi de odihnã” de-abia atunci la Ieºire sespune cã a pus Dumnezeu Sâmbãta ºi Sâmbãta n-a pus-o pentru toate popoarele, ci numai pentruevrei: “Amintire cã aþi fost robi în Egipt ºi v-am scos cu mânã tare ºi va fi legãturã veºnicã întreMine ºi tine Israile” nu pentru toate popoarele. Când a venit Ezdra sã zideascã Ierusalimul au venitºi celelalte popoare sã le ajute la zidirea Ierusalimului ºi le-a spus Ezdra ºi Neemia: “Voi n-aveþifãgãduinþã ºi n-aveþi Sâmbãtã datã de Dumnezeu, noi avem Sâmbãtã datã de Dumnezeu nu voi ºi deaceea nu veþi zidi împreunã cu noi!” Vezi cã popoarele n-au avut Sâmbãtã
Dar oare au spus proorocii, cã au sã vinã popoarele la credinþã ºi au sã aibã zi de sãrbãtoare?Da!Unde scrie, a zis predicatorul?Ia cautã la Ieremia 31,31: “ªi alt Testament voi încheia cu casa lui Israel, nu ca cel ce l-am încheiat pe Mantele Sinai ºi altã zi de sãrbãtoare voi rândui poporului Meu”. Ai vãzut cã n-avem nevoie desâmbãtã, zice Apostolul Pavel, cãtre Coloseni: “Nimeni sã nu vã învinuiascã pe voi pentru ziuãnouã, sau sãrbãtoare sau sâmbãtã, cele vechi au trecut, toate s-au fãcut noi!”. Cã mutându-se preoþias-a fãcut legii mutare ºi înnoire. Deci, ziua evreilor a fost Sâmbãta, iar a creºtinilor este Duminica.

Da ! hai sã facem o recapitulare a evenimentelor de atunci. Cã pe mine mã întereseazã. E foarte important sã aflãm adevãrul. Cã eu vreau adevarul și numai adevarul. Macar cu atata sa contribui si ei tatei , cand ma batea de ma zvanta, pentru ca nu spuneam adevarul. Si asta nu ca nu voiam , ci de frica lui. ca de multe ori mai bine spuneam , sau scapam tot cu o minciuna , numai ca sa fiu pe plac tatei. Așa cã ce mai vreți!?

Deci au fost dupã opinia matale 4 sau 5 evangheliști dupã cum reiese mai sus, care au scris cele 4-5 evanghelii: 42,44,48,65,96,...Deci cam 100 de ani interval. Eu mai auzisem ca era si a lui Iacov, si a lui Iuda... mã rog, câte bordeie atâtea obiceiuri. Întrebarea mea e: dacã toate acestea despre Iisus sau petrecut cu adevãrat,iar ei l-au rdicat ãn slavi, etc... Ce mai ãautau sau care erau menirea preoților de atunci care existatu dupã cum scrie în biblie, înaintea morții lui Iisus, ba chiar și înaintea nașterii lui? Ei ce mai cautau? Ei ce rol mai aveau? Pe ei cine ia pus acolo? Tot Dumnezeu? Cu câți ani înainte? Vãd cã vorbiti de anul 4068! Asta era de fapt anul real înainte de a se reseta calendarul dupã ideea romanilor? Si presupun si eu ca așa era, deoarece nici la noi anul 2014 nu e corect , dacã e sã ținem seama din vremea lui Neculce, cronicarul, deja pe vremea lui Stefan , era 4500 si ceva...sau 5400 si ceva. Numai stiu exact! Ei le zicea - leat...leatul 4518 de la inceperea lumii. Asta ca niciodata oamanii nu au stiut cand a inceput lumea, dar si-au dat mereu cu presupusul. Mereu calendarele au fost resetate. De ce ? Ca nu le iesea pasenta?... Apoi spuneti de Sambata. Evrei au zi de odihna Sambata iar ortodoxii Duminica. ca si alte religii sau cum le zici matale -secte! Probabil ca ei nu citise biblia unde zicea ca lui Dumnezeu ia trebuit 6 zile ca safac toate, iar a saptea zi a fost si pentru el , zi de odihna. ori ei daca ei tineau -Sabatul , pentru ca incepea cu S au zis ca e Sambata... Ma rog , treaba lor Uni o fac si lunea. iar acu ar fi in stare sa aiba zi libera toata saptamana. Si atunci sa fie hram , cum zicea si Creanga: ” da Doamne sã fie sarbatoare tot anul, si atunci sa fie hram!” ideile nastrusnice ale romanilor - datinele!...

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 17 August 2014, ora 09:13

De la: Marin56, la data 2014-08-17 08:37:20De la moartea lui Hristos, înviere ºi înãlþare ºi pânã la anul 42 când s-a scris prima Evanghelie de ces-au folosit creºtinii, cãci Iisus n-a scris nimic? Din Sfânta Tradiþie, din gura Apostolilor s-au scrisîn Evanghelie numai cele de cuviinþã, ca sã le þinã minte oamenii ºi sã le fie de folos.Mãi, predicatorule, ºtii tu când s-au scris Evangheliile? Evanghelia de la Matei s-a scris în anul 42dupã Hristos. A lui Marcu la anul 44, a lui Luca la anul 48, a-lui loan la anul 65 dupã Hristos, iar ultima carte a Scripturii – Apocalipsa a scris-o în insula Patmos, loan Evanghelistul, la anul 96 dupãHristos. Deci între anii 42-96 s-a scris tot Noul Testament. De la anul 33, 3 luni ºi 20 de zile anulmorþii lui Hristos pânã la anul 42 sunt 9 ani, vreme în care n-a fost Noul Testament, ci doar SfântaTradiþie despre Hristos, în Vechiul Testament 4108 ani s-a folosit lumea de Sf. Tradiþie, iar în NoulTestament, vreme de 9 ani, vezi cã Sfânta Tradiþie este întâi ºi apoi Scriptura?Apoi, alta, unde era Sâmbãta voastrã, mãi predicatorule, atâtea mii de ani? Zice el: Avraam a pãzit poruncile!Care porunci? – i-am zis eu. Scrie undeva ca Avraam a þinut Sâmbãta? Aratã-mi scris în Biblie,cutare, la Genezã cã a þinut Sâmbãta. Sâmbãta s-a pus zi de odihnã, când? Când au ieºit evreii dinEgipt în anul 4068 ºi au ajuns în pustia Sinai, prima datã când le-a spus Dumnezeu aºa: “Coaceþi ceaveþi de copt azi, frigeþi ce aveþi de fript azi, cãci mâine este zi de odihnã” de-abia atunci la Ieºire sespune cã a pus Dumnezeu Sâmbãta ºi Sâmbãta n-a pus-o pentru toate popoarele, ci numai pentruevrei: “Amintire cã aþi fost robi în Egipt ºi v-am scos cu mânã tare ºi va fi legãturã veºnicã întreMine ºi tine Israile” nu pentru toate popoarele. Când a venit Ezdra sã zideascã Ierusalimul au venitºi celelalte popoare sã le ajute la zidirea Ierusalimului ºi le-a spus Ezdra ºi Neemia: “Voi n-aveþifãgãduinþã ºi n-aveþi Sâmbãtã datã de Dumnezeu, noi avem Sâmbãtã datã de Dumnezeu nu voi ºi deaceea nu veþi zidi împreunã cu noi!” Vezi cã popoarele n-au avut Sâmbãtã
Dar oare au spus proorocii, cã au sã vinã popoarele la credinþã ºi au sã aibã zi de sãrbãtoare?Da!Unde scrie, a zis predicatorul?Ia cautã la Ieremia 31,31: “ªi alt Testament voi încheia cu casa lui Israel, nu ca cel ce l-am încheiat pe Mantele Sinai ºi altã zi de sãrbãtoare voi rândui poporului Meu”. Ai vãzut cã n-avem nevoie desâmbãtã, zice Apostolul Pavel, cãtre Coloseni: “Nimeni sã nu vã învinuiascã pe voi pentru ziuãnouã, sau sãrbãtoare sau sâmbãtã, cele vechi au trecut, toate s-au fãcut noi!”. Cã mutându-se preoþias-a fãcut legii mutare ºi înnoire. Deci, ziua evreilor a fost Sâmbãta, iar a creºtinilor este Duminica.

Da ! hai sã facem o recapitulare a evenimentelor de atunci. Cã pe mine mã întereseazã. E foarte important sã aflãm adevãrul. Cã eu vreau adevarul și numai adevarul. Macar cu atata sa contribui si ei tatei , cand ma batea de ma zvanta, pentru ca nu spuneam adevarul. Si asta nu ca nu voiam , ci de frica lui. ca de multe ori mai bine spuneam , sau scapam tot cu o minciuna , numai ca sa fiu pe plac tatei. Așa cã ce mai vreți!?

Deci au fost dupã opinia matale 4 sau 5 evangheliști dupã cum reiese mai sus, care au scris cele 4-5 evanghelii: 42,44,48,65,96,...Deci cam 100 de ani interval. Eu mai auzisem ca era si a lui Iacov, si a lui Iuda... mã rog, câte bordeie atâtea obiceiuri. Întrebarea mea e: dacã toate acestea despre Iisus sau petrecut cu adevãrat,iar ei l-au rdicat ãn slavi, etc... Ce mai ãautau sau care erau menirea preoților de atunci care existatu dupã cum scrie în biblie, înaintea morții lui Iisus, ba chiar și înaintea nașterii lui? Ei ce mai cautau? Ei ce rol mai aveau? Pe ei cine ia pus acolo? Tot Dumnezeu? Cu câți ani înainte? Vãd cã vorbiti de anul 4068! Asta era de fapt anul real înainte de a se reseta calendarul dupã ideea romanilor? Si presupun si eu ca așa era, deoarece nici la noi anul 2014 nu e corect , dacã e sã ținem seama din vremea lui Neculce, cronicarul, deja pe vremea lui Stefan , era 4500 si ceva...sau 5400 si ceva. Numai stiu exact! Ei le zicea - leat...leatul 4518 de la inceperea lumii. Asta ca niciodata oamanii nu au stiut cand a inceput lumea, dar si-au dat mereu cu presupusul. Mereu calendarele au fost resetate. De ce ? Ca nu le iesea pasenta?... Apoi spuneti de Sambata. Evrei au zi de odihna Sambata iar ortodoxii Duminica. ca si alte religii sau cum le zici matale -secte! Probabil ca ei nu citise biblia unde zicea ca lui Dumnezeu ia trebuit 6 zile ca safac toate, iar a saptea zi a fost si pentru el , zi de odihna. ori ei daca ei tineau -Sabatul , pentru ca incepea cu S au zis ca e Sambata... Ma rog , treaba lor Uni o fac si lunea. iar acu ar fi in stare sa aiba zi libera toata saptamana. Si atunci sa fie hram , cum zicea si Creanga: ” da Doamne sã fie sarbatoare tot anul, si atunci sa fie hram!” ideile nastrusnice ale romanilor - datinele!...

Ne Marine, 96-33=100?

ududecn

8 mesaje
Postat pe: 17 August 2014, ora 09:18

Intre anii 33 si 42e.n. Evangheliile s-au continuat in fapte, "pe teren", de catre Apostoli si apoi s-au scris si s-au utilizat in forma actuala. Totusi o parte din Noul Testament a circulat, in forma scrisa, in diferite copii si inainte - vezi scrisorile Apostolilor.
Ziua de "sarbatoare" (in Biblie scrie ca Dumnezeu s-a ODIHNIT) a fost pusa deoarece stapanii isi asupreau robii/argatii pana la ultima suflare si de aceea s-a introdus ziua a 7-a ca zi de repaos, preotii ulterior i-au spus "sarbatoare" - cuvant care are la origine "Sabatul" (nu sambata/samedi/Saturday - nici o legatura cu sabatul).
Zilele Sfintilor din calendar au fost puse initial ca fiecare crestin sa afle ce au facut acestia si sa le urmeze exemplul - nu sa leneveasca si sa se betiveasca: "e sarbatoare"! Acum daca ii intrebi (pe cei care se inghesuie sa atinga cu portofelele moastele Sfintilor) ce au facut acesti Sfinti? nu stiu! Totusi vina nu se va adauga lor... ci celor care fac aceste procesiuni si "pervertesc" poporul.
Credeti ca este "de la Dumnezeu" dat sa avem atatea religii si secte crestine?
Credeti ca este "de la Dumnezeu" dat ca oamenii care cred in acelasi Dumnezeu sa se urasca crunt si sa se omoare intre ei?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 August 2014, ora 10:09

De la: Marin56, la data 2014-08-16 17:49:13
m-ai innebunit don Marine , zau asa !
eu spun ca ne-a fost inscris in genele noastre un Model pe care-l CAUTAM si astfel au aparut si religiile lumii si d.ta imi raspunzi ca poate ei n-au vrut sa ne aflam obirsia !
ba au vrut , ca d' aia ne tot intrebam noi ,oamenii, cine suntem, de unde venim si incotro ne ducem ! dar chiar vreti sa ni se dea totul mura-n gura si noi sa asteptam sa ne cada -n cap ca marul lui Newton ca sa avem revelatia ?!
avem si REVELATIA la un moment dat , caci MODELUL cautat e Inscris in Noi ; in fiinta noastra , dar fara niciun pic de efort din partea noastra, revelatia nu-si implineste Rostul de CUNOASTERE Profunda si Totala !

Și chiar era nevoie de atâta mister? Și din partea celor care au umblat asupra ADN-ului nostru sau a capilor bisericii...De atâtea imbârligãturi, de -n- testamente, 66... , de biblie, ca sã ne aflãm obirsia? Nu era mai corect sã se știe din prima - voi sunteți x sau y, Ati fost maimute sau ce om fi fost, V-am facut dupã asemanarea noastra sau v-am perfectionat, ca sa fiti si voi în rând cu lumea, Fara atata tam -tam! Direct la obiect. Fara ocolisuri, fara imterpretari sau simbolisme. Ca la filozofie nu ne intrece nimeni. Cred ca de aici a plecat si neintelegerile, din necunoastere. Dacã stiau toti care e treaba cu oamenii, poate erau acum mai cuminti. Ca ar fi crezut. Un copil daca ii spui in primii ani de viata ca asta e mamata sau tata, stie de ei. Care nu ... nu ! Vorba aia : tradare , tradare... dar sa o stim cu totii...

nu, nu se poate ! dumneata chiar NU intelegi ce spun ? da' chiar deloc ? ce Dumnezeu n-ai inteles din fraza in care spun ca NU ni se da mura-n gura, caci e necesar Efortul nostru, altfel Cunoasterea Capatata fara a fi Cautata NU ARE VALOARE ? ce nu s-a inteles din fraza asta ?

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 17 August 2014, ora 10:35

Poi tocmai ca le-ati scris cu litere mari , ma pune in incurcatura. Acea ¬revelatie, cautare, tipar, model¬...cu ce ne ajuta pe noi daca gasim raspunsuri si apoi nu ne crede nimeni...Cum face si nea 750 ca variantele mele nu le crede. dar asta nu inseamna ca ele nu pot exista. Vor dovezi?...Hmmm...

Fosta membra 9am.ro

309 mesaje
Postat pe: 17 August 2014, ora 10:36

De la: Marin56, la data 2014-08-15 20:58:34
De la: haak0n, la data 2014-08-15 20:32:01
De la: Marin56, la data 2014-08-15 18:31:13Da ce nea Haak? Nu ai încredere în leacurile bãbești? Crezi cã ãlea de la farmacii nu sunt preluate tot din popor? Cã fac parte din așa zisa medicina verde, sau leacuri naturiste pe bazã de plante. Iar tratamentele unele care sunt dubioase, pot avea efect neașteptat cu mult mai bun decât unul oarecare. Rețeta cu gazul este clasicã și veche. Și are mai multe efecte benefice. Și la stomac. O ligurițã pe zi nu stricã la durerile de gât. Și eu am avut atunci reținere în a lua, dar mi-a fãcut bine. Era mai bun decât faringoseptul de azi. Dacã mata nu ai auzit de ea, e cã poate ești mai tânãr. Dar asta nu înseamnã cã matale nu ai sã devii odatã mosh! Cã vorba cântecului, o sã rãmânem veșnic tineri- every yang...Am vrea noi!

Marin, esti naufragiat in lanul cu balari al empirismului primitiv , moshnegutzule !
Venerabila varsta, naivitatea si ignoranta isi spun cuvantul, Marin!

Insa, poate o sa reusesi sa-mi prezinti vreo dovada verificabila si/sau testabila prin care sa-ti argumentezi acele afirmatii in care vehiculezi faptul ca, extraterestii ar fi intervenit prin vreo tehnica sau metoda a ingineriei genetice prin care ar fi modificat sau influentat ADN-ul uman, pe cale de consecinta evoutia umana si/sau cognitia fiintei umane

ce spui, ai sa reusesti sa-ti demonstrezi/ argumentezi informatiile/afirmatiile pe care le-ai vehiculat si vehiculezi cu o nonsalanta insolenta??

Moshnegutz ai ? Ei lasã cã îți doresc sã ai parte de mulți ani ca moșneguț, ca sã nu mai râzi de mine. Și sã vezi cum e?

Cât privește demonstrațiile sau dovezile, faptul cã între noi și maimuțã este o verigã lipsã,...blablabla.

Marin, care ar fi acea "VERIGA LIPSA" dintre MAIMUTA si HOMO SAPIENS SAPIENS, pe lungul drum al evolutiei umane ?
Marin, noi stim faptul ca fiinta umana a avut un stramos comun"maimuta", CIMPANZEUL, insa la baza evolutiei a stat mutatia genetica, iar momentul in care aceasta s-a produs in secventele genetice ale cimpanzeului, a determinat despartirea definitiva ditre cimpanzeu si viitorul homo sapiens sapiens generandu-se o noua specie, adica: prin speciatie ("SPECIÁȚIE s. f. Formare a unor specii noi de plante sau de animale ca urmare a unor procese biologice" DEX)

ro.wikipedia.org/wiki/Specia%C8%9Bie

Marin, lasa-i pe acei "EXTRATERESTRII" despre care tot ai convngerea ca ar fi intervenit la nivel genetic in evolutia umana si incearca sa te documentezi temenic sau, cel putin, insuseste-ti cunostintele elementare despre ceea ce inseamna aparitia vietii pe Terra si evolutia diverselor specii.

Marin, lasa biblia si web-siteurile pseudostiintifice care te indobitocesc si incearca sa te informezi si intelegi aparitia vitetii pe Terra de la nivelul nanometric al elementului chimic si pana la aparitia primelor coacervate, a primelor organisme complexe care la randul lor au generat o imensa diversitate de specii in BIOSFERA TERREI.

Marin, tu, ca individ uman esti rezultatul unei evolutii separate de acel stramos comun CIMPANZEU, in momentul in care mutatia genetica a produs acea speciatie din cohorta mamalia s-a desprins o noua ramura evolutiva, hominidae, iar aceasta ramura a evoluat independent de acel stramos comun CIMPANZEUL, intelegi Marin? homo spaiens sapiens de astazi a evoluat pe o alta ramura, linie genetica derivata din cea a stramosului comun CIMPANZEUL, Marin, intelegi ?

De aceea, homo sapiens sapiens "a pierdut parul" de pe corp, dar CIMPANZEUL poseda par pe corp si astazi !

Fosta membra 9am.ro

309 mesaje
Postat pe: 17 August 2014, ora 10:45

De la: gabigabi2, la data 2014-08-17 10:09:47
nu, nu se poate ! dumneata chiar NU intelegi ce spun ? da' chiar deloc ? ce Dumnezeu n-ai inteles din fraza in care spun ca NU ni se da mura-n gura, caci e necesar Efortul nostru, altfel Cunoasterea Capatata fara a fi Cautata NU ARE VALOARE ? ce nu s-a inteles din fraza asta ?

cum sa inteleaga Marin ceva din ceea ce spui si afirmatiile pe care le vehiculezi daca tu spui numai PROSTII, baliverne, ineptii si blablauri !?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 August 2014, ora 10:51

De la: Marin56, la data 2014-08-17 10:35:20

Poi tocmai ca le-ati scris cu litere mari , ma pune in incurcatura. Acea ¬revelatie, cautare, tipar, model¬...cu ce ne ajuta pe noi daca gasim raspunsuri si apoi nu ne crede nimeni...Cum face si nea 750 ca variantele mele nu le crede. dar asta nu inseamna ca ele nu pot exista. Vor dovezi?...Hmmm...

de ce trebuie sa te creada cineva? ti-a cerut cineva sa faci Demonstratia existentei lui Dumnezeu ?
e suficient sa intelegi dumneata !
P.S
dar de ce ti-i atit greu de inteles cuvintul tipar , model sau Schema , cind dta lucrezi dupa model, un tipar sau o schema , ca unul pasionat de tehnica ?

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 17 August 2014, ora 10:57

Bun ! Cu specia am lãmurit-o! Cu mutațiile, sunt de acord. Ca factorii externi au jucat un rol premordila la desprindere. Intrebarea e de ce nu se intamplã si acu la fel cu maimutele de azi. Ce le impedica sa treaca si ele acu prin ce am trecut noi? Sa evolueze si ele la fel ca noi. Asa cred ca aapãrut si graiul , prin marirea capacitatii creierului. Bun1 De ce nu ati crede ca toate astea s-or mai fi intamplat si undeva, în alta parte. La fel ca pe planeta Pãmânt. Ce, cuacervatele alea nu se pot inmulti si in alta parte având aceeasi parametrii? De ce nu se reproduce in laborator prima secventa, a aparitiei vietii. dacã suntem așa de deștepti acum. Și apoi cele desene, aurele de pe cap, tot de genetica tin?

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 17 August 2014, ora 10:59

de ce trebuie sa te creada cineva? ti-a cerut cineva sa faci Demonstratia existentei lui Dumnezeu ?
P.S
dar de ce ti-i atit greu de inteles cuvintul tipar , model sau Schema , cind dta lucrezi dupa model, un tipar sau o schema , ca unul pasionat de tehnica ?

Gata ! Acum a-ti dat-o dupã schemã! Poi credeam ca mata vorbesti simbolic cum spune popa...Normal ca lucrez dupã schemã. Dar eu mai cercetez și schema altora! Sa cunosc adevarul. Nu i-au de bune tot si toate.

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 17 August 2014, ora 11:04

Uitati , chiar acu cercetez schemele lui tesla, pentru a vedea dacã a avut dreptate cu acea transmitere a energiei electrice prin aer. Deja prima schemã iese din calcul E imposibila la datele pe care mi le furnizeaza acea schema. Poate lipsesc unele detalii.

Fosta membra 9am.ro

309 mesaje
Postat pe: 17 August 2014, ora 11:08

De la: Marin56, la data 2014-08-17 10:57:26Bun ! Cu specia am lãmurit-o! Cu mutațiile, sunt de acord. Ca factorii externi au jucat un rol premordila la desprindere. Intrebarea e de ce nu se intamplã si acu la fel cu maimutele de azi. Ce le impedica sa treaca si ele acu prin ce am trecut noi? Sa evolueze si ele la fel ca noi. Asa cred ca aapãrut si graiul , prin marirea capacitatii creierului. Bun1 De ce nu ati crede ca toate astea s-or mai fi intamplat si undeva, în alta parte. La fel ca pe planeta Pãmânt. Ce, cuacervatele alea nu se pot inmulti si in alta parte având aceeasi parametrii? De ce nu se reproduce in laborator prima secventa, a aparitiei vietii. dacã suntem așa de deștepti acum. Și apoi cele desene, aurele de pe cap, tot de genetica tin?

daca o sa ai rabdare, probabil, insa foarte putin posibil sau chiar imposibil datorita condtilor de mediu, peste vreo 6-7 Mil. de ani, daca intre timp specia lor nu va dispare, posibil (!) sa evolueze si cimpanzeul de astazi la nivelul atins de homo sapiens sapiens astazi, insa ....

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 17 August 2014, ora 11:16

De la: haak0n, la data 2014-08-17 11:08:06
De la: Marin56, la data 2014-08-17 10:57:26Bun ! Cu specia am lãmurit-o! Cu mutațiile, sunt de acord. Ca factorii externi au jucat un rol premordila la desprindere. Intrebarea e de ce nu se intamplã si acu la fel cu maimutele de azi. Ce le impedica sa treaca si ele acu prin ce am trecut noi? Sa evolueze si ele la fel ca noi. Asa cred ca aapãrut si graiul , prin marirea capacitatii creierului. Bun1 De ce nu ati crede ca toate astea s-or mai fi intamplat si undeva, în alta parte. La fel ca pe planeta Pãmânt. Ce, cuacervatele alea nu se pot inmulti si in alta parte având aceeasi parametrii? De ce nu se reproduce in laborator prima secventa, a aparitiei vietii. dacã suntem așa de deștepti acum. Și apoi cele desene, aurele de pe cap, tot de genetica tin?

daca o sa ai rabdare, probabil, insa foarte putin posibil sau chiar imposibil datorita condtilor de mediu, peste vreo 6-7 Mil. de ani, daca intre timp specia lor nu va dispare, posibil (!) sa evolueze si cimpanzeul de astazi la nivelul atins de homo sapiens sapiens astazi, insa ....

Aha ! Am înțeles. Mata faci aluzie la poluare. Cã în vechime atmosfera era mai prielnicã atunci decțt azi. Și ca trebuie mult timp! Și cu cercurile?

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 17 August 2014, ora 11:19

Aha ! Am înțeles. Mata faci aluzie la poluare. Cã în vechime atmosfera era mai prielnicã atunci decțt azi. Și ca trebuie mult timp! Și cu cercurile? Cu acele desene rupeste, cu acele nave care zburau prin aer, Tot de imaginatia oamenilor tine? sau visau si ei sa zboare inca de atunci.

Fosta membra 9am.ro

309 mesaje
Postat pe: 17 August 2014, ora 11:20

De la: Marin56, la data 2014-08-17 10:59:54
.

este suficient sa se autoiluzioneze ?
tot asa procedezi si tu, Marin?
in alta ordine de idei, preferi sa te autoiluzionezi, Marin, deoarece este muuult mai comod dpdv intelectual decat sa incerci sa te informezi corect din texte certificate siintific pe care le-ai putea accesa din surse de incredere si ntorietate stiintifca?

pai, intr-o asemenea situatie, mataluta ai sa fii un moshnegutz ignorant sau prostit de diversi sarlatani ordinari care se cred destepti si pacalesc cu ineptiile lor pseudstiintifice pe toti fraierii/naivii care le acorda o cat de mica atentie.

Fosta membra 9am.ro

309 mesaje
Postat pe: 17 August 2014, ora 11:28

De la: Marin56, la data 2014-08-17 11:19:23
Aha ! Am înțeles. Mata faci aluzie la poluare. Cã în vechime atmosfera era mai prielnicã atunci decțt azi. Și ca trebuie mult timp! Și cu cercurile? Cu acele desene rupeste, cu acele nave care zburau prin aer, Tot de imaginatia oamenilor tine? sau visau si ei sa zboare inca de atunci.

tu, Marin, nu visezi?
ei, nu aveau voie sa vseze si sa deseneze ceea ce visau? ei erau lipsiti de imaginatie creativa?
Marin, las-o de chestie, ti-am sgerat sa adresezi intrebari ertinente, cele pe care le adresezi tu, sunt : hilare, infantile, sunt intrebarile unui ignorant aiurit care a lecturat de tot felul de texte pseudostiintfice reusind sa se autoimbecilizeze.

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 17 August 2014, ora 11:56

De la: haak0n, la data 2014-08-17 11:28:53
De la: Marin56, la data 2014-08-17 11:19:23

tu, Marin, nu visezi?
ei, nu aveau voie sa vseze si sa deseneze ceea ce visau? ei erau lipsiti de imaginatie creativa?
Marin, las-o de chestie, ti-am sgerat sa adresezi intrebari ertinente, cele pe care le adresezi tu, sunt : hilare, infantile, sunt intrebarile unui ignorant aiurit care a lecturat de tot felul de texte pseudostiintfice reusind sa se autoimbecilizeze.

Vise? Probabil cã erau la ora de desen, sau astronomie...mã rog. Seamãnã un pic cu comedia aia de film, ”Istoria Lumii” Cand odatã cu arta a apãrut inevitabil și criticul....
Poi vedeti ca visele astea ne-au însoțit multã vreme ți ne mai însoțesc și azi. Pânã și preoții ne fac sã visãm la nemurirea sufletului...
Aveau totuși și imaginație. Numai lor li se datoreazã inventarea constelațiilor. Cțnd dupã o masã copioasã de perodactil... se uitau la cer, unind stelel mai luminoase cu o linie imaginarã, dțnd naștere in imaginația lor . a tot felul de animale preistorice, sau cele cu care se confruntau ei pe atunci,: berbec , taur, pesti, leu, scorpion...apa etc...Parca prea repede le-a venit mintea la cap.

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje

Postat pe: 17 August 2014, ora 13:15

Eu credeam nea Haak, cum și mata este adeptul științelor exacte, mã gândeam cã o sã facem o echipã bunã împreunã și cu alți câțiva de pe aici. Dar vãd cã m-am înșelat. Credeam cã extrãgând acele pasaje din Biblie, referitor la acele ”minuni” sau scene mai puțin credibile, sã le trecem prin prisma științei de azi, sã le disecãm, pentru a afla adevãrul. De a reușii sã demonstrãm cã ceea ce scrie în biblie nu este deloc rațional și logic, cã e plinã de greșeli de înterpretare, cã nu mai este bunã astãzi... cã poate o sã reușim sã înlãturãm bariera dintre religie și științã. De a fi toți de acord într-o privințã. Pentru a demonstra la toți cã nu mai este necesarã. Dacã 2000 de ani nu au fost suficienți pentru a modela omul, de al face mai bun, nici de acu încolo nu o sã reușim cu religia. Mai ales acu!
Trebuie științific sã formãm omul, pentru al convinge de contrariu. dacã tot sunt ei în pas cu tehnologia de azi, barem sã fie pânã la capãt. Vãd cã te ferești sã vorbești.de religie sau bisericã. La ce ați mai deschis topicul asta cu aceastã temã, dacã deja știți rãspunsurile la toate, direcționându-ne spre ireal.

Dar în alte dimensiuni credeți? Cã se poate naviga și sub aceastã formã...

Și o ultimã întrebare referitoare la religie, lui nea Ion sau 750, dupã care ies. Spune-ți-mi și mie de unde s-au inspirat oamenii de au pus datele celor 12 sfinți sau apostoli, cum or fi fost? Ioan , Petru, Maria, Gheorghe...etc De unde reiese datele lor de naștere exacte. Scrie undeva? Cã eu nu am gãsit asta prin nici o scriere. Nu în calendar....Ca nici azi nu se știe data exact când s-a nãscut Iisus, cã dacã a fost vara, toamna, sau primãvarã. Pe mine mã enerveazã lipsa asta de interes.

Pagini: << 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: