Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
Fosta membra 9am.ro 1909 mesaje Membru din: 11/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 18 August 2014, ora 14:29
De la: nastasemihail, la data 2014-08-18 13:54:28De la: PaulaZ, la data 2014-08-18 13:40:05Mihai, aduna-ti maimutele la consiliu! Tu ii fi jumi-juma, maimuta extraterestra?
Constiinta si oglinda sa nu va lipseasca la niciun drum !
Nu este datoria mea sa te conving ca ceea ce iti spun eu exista , ci doar sa iti spun ca exista. Nu este datoria mea sa te schimb. Fiecare are datoria sa se schimbe fara interventia externa sie insusi/insasi.
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 August 2014, ora 14:31
De la: PaulaZ, la data 2014-08-18 14:29:58De la: nastasemihail, la data 2014-08-18 13:54:28De la: PaulaZ, la data 2014-08-18 13:40:05Mihai, aduna-ti maimutele la consiliu! ihi Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 18 August 2014, ora 14:32
De la: Marin56, la data 2014-08-18 14:06:56De la: PaulaZ, la data 2014-08-18 13:40:07Mihai, aduna-ti maimutele la consiliu! Da, nea Marin, esti cel mai serios dintre toti de aici prezenti! Extra-terestru....tot ce vine din afara pamantului. Intrebare: Dumnezeu este pretutindeni....poate fi si in afara pamantului? Afirmativ! Raporteaza abuz de limbaj
Nu este datoria mea sa te conving ca ceea ce iti spun eu exista , ci doar sa iti spun ca exista. Nu este datoria mea sa te schimb. Fiecare are datoria sa se schimbe fara interventia externa sie insusi/insasi.
|
|
Postat pe: 18 August 2014, ora 14:33
De la: PaulaZ, la data 2014-08-18 13:36:47Daca Mihai e gorila, io sunt Tarzan! Bine am ajuns in jungla pamant! Daca tu esti Tarzan, eu sint extraterestru. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 18 August 2014, ora 14:34
De la: PaulaZ, la data 2014-08-18 14:32:31De la: Marin56, la data 2014-08-18 14:06:56De la: PaulaZ, la data 2014-08-18 13:40:07Mihai, aduna-ti maimutele la consiliu! el e serios ca nu are incotro. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 August 2014, ora 14:35
De la: nastasemihail, la data 2014-08-18 14:33:29De la: PaulaZ, la data 2014-08-18 13:36:47Daca Mihai e gorila, io sunt Tarzan! Bine am ajuns in jungla pamant! Asa repede te-ai lepadat de starea de maimuta? Indecisule!
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 August 2014, ora 14:36
De la: nastasemihail, la data 2014-08-18 14:34:07De la: PaulaZ, la data 2014-08-18 14:32:31De la: Marin56, la data 2014-08-18 14:06:56De la: PaulaZ, la data 2014-08-18 13:40:07Mihai, aduna-ti maimutele la consiliu! E singurul de la aceasta masa de discutii cu care pot sa vorbesc despre orice! Ramane sceptic doar in privinta constiintei, ca nicicum nu vrea sa mi-o defineasca din punctul sau de vedere! Nea Marin, imi spui, te rog, ce crezi dumneata ca este constiinta? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 August 2014, ora 14:40
Ne apucam de ''Cartea lui Enoh''?
Un coleg a iscalit ceva in fuga si a deschis niste cai de cautare. Aprofundam? Colaboram? Fara cearta! Pareri proprii si personale care ne apartin in totalitate! Apocrifele sunt scrieri care nu sunt acceptate a fi citite in timpul liturghiilor (am cercetat in prealabil, avand confirmarea unui preot!!!), dar sunt permise a fi citite in afara. Deci, domnilor si doamnelor, ne este permis a citi apocrifele! CARTEA LUI ENOH Cine ce are de spus? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|
|
Postat pe: 18 August 2014, ora 14:42
Adica cu mine nu se poate discuta?
Nici nu mai discut atunci. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Ady_ZYN 968 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 18 August 2014, ora 15:32
De la: gabigabi2, la data 2014-08-17 17:51:40ietete cine a reaparut ! Mai arunc si eu un ochi aici. Tu ce mai faci? Te-au lamurit oamenii astia cine e doamne doamne? Nasol pt batranel daca nu poate sa se prezinte singur si e nevoie de o armata de oameni ca sa-l defineasca si sa-l explice pe barbos. Noroc cu sfintii parinti ca sa-i mai bage in ceata pe unii ca altfel s-ar odihni creierul in pace. Raporteaza abuz de limbaj
http://revansaratiunii.blogspot.ro/
|
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 August 2014, ora 18:03
De la: IonOOO, la data 2014-08-17 22:19:45De la: 9am_750, la data 2014-08-17 20:26:30De la: IonOOO, la data 2014-08-17 13:31:37De la: 9am_750, la data 2014-08-16 14:58:32De la: IonOOO, la data 2014-08-16 11:18:23De la: Marin56, la data 2014-08-14 20:43:56 Majoritatea celor ce raportează răpiri de OZN, spun că au fost supuşi la controversate experimente genetice sau au fost martori la acestea. Nu cred ca aceștia le-ar mai fi dat drumul, să spună asta. Îi putea controla ușor, îi adormea, în așa fel ca atunci când s-ar fi trezit, abandonați, să le fi părut doar un vis! Sau poate unii chiar au folosit drept model și au rămas la ei. oricum o duceau cred mai bine decât la noi. Eu aș vrea să fie un astfel de martor! ioane sfatueste te singur cum sa faci sa ti ei perdeaua dp fata si sa te lasi de sectarism in primul rand vechiul testament nu exista nicaieri baiatule ci tora,,,vechiul testament il ai datorita bisericii lui hristos de care din pacate nu apartii,,deci daca toate cartile de acolo sunt la inspiratia duhului sfant tu nu poti ma sa le scoti de acolo pricep?ca asa vine oricine si scote si evangheliile ca asa crede el ca nu s inspirate pricepi?deci tu ioane prietene nu poti scoate sau adauga nimic pentru ca esti din afara pricepi?tu nici macar nu sti de unde ai biblie tu defapt crezi orbeste in ortodoxi primordial pricepi?ca ei ti au dat biblia si catolicii iar cu vinu nu are nici o treaba ce ai zis tu sunt manastiri unde nu se bea si nu se mananca carne innainte sa apara secta ta pe pamant lasa te ioane de sectarism ca nu ai nici o treaba cu adevarul,,doar esti mintit frumos sa fi adept Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 August 2014, ora 18:07
De la: nastasemihail, la data 2014-08-18 13:31:43De la: 9am_750, la data 2014-08-17 00:22:58De la: nastasemihail, la data 2014-08-16 21:53:33De la: 9am_750, la data 2014-08-16 18:42:57De la: Marin56, la data 2014-08-16 18:34:12Nu s-ar putea sa-mi raspundeti pe intelesul meu, fara a folosi lexicalul bisericesc... fara duh, aia aia... ca eu nu inteleg nimic din ce spuneti voi. Mai tare ma bagati in ceata. Vorbiti si voi odata pe romaneste. ca suntem in Romania. De aia nici nu a fost intelese toate aceste scrieri, care pe deasupra mai sunt si 66. De ce trebuie atat de multe ca sa convingi un om ca greseste? Erau suficiente cele zece porunci. Nu din vremea evreilor, sau alte popoare. Noua nici nu ne trebuia biblia sau scrierile altor popoare,. Ce sa facem cu ele? O istorie personala. Era mai buna istoria noastra. La noi de ce nu se pomeneste de religia personala. De ce a trebuit sa fie schimbata. Din toate popoarele numai la ei s-au gasit calea...De ce nu a aparut iisus sau alți zei, in Anglia, Franta Spania Romania? Tocmai la ei, care nu au nici o tangenta cu cele sfinte, si pe deasupra mai dau si un rau exemplu cu acele crime de razboi. Eu nici nu m-aș mai uita la ei. serios pai atunci arata mi si mie dovada ca eu sunt mai prost,,unde s extraterestri astia
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 August 2014, ora 18:10
De la: Ady_ZYN, la data 2014-08-18 15:32:40De la: gabigabi2, la data 2014-08-17 17:51:40ietete cine a reaparut ! ti sa prezentat cand ai intrat in viata Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 August 2014, ora 18:15
mai ia ioane si vz cum baptistii raman fara raspunsuri si la final zic ca eu nu mai vin la astfel de intalniri ca cica nu au avut timp destul,,,aiurea au avut acelasi timp ca si ortodoxii,argumente n au avut este absolut logic atata timp cat esti sectar
www.youtube.com/watch?v=fbHOZ8y0Pnc&hd=1 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1228 mesaje Membru din: 4/07/2013 Oras: Galati |
Postat pe: 18 August 2014, ora 18:24
Nea Ion , e foarte bun materialul prezentat. Mie mi-a plăcut. Nu stiu dacă si ceilalti o sa aiba aceeasi parere. Cred ca si pe nea Haak, o sa-l multumeasca unele pasaje. Poate mai trebuie totusi umblat la el. Poate asa ar trebui sa inceapa biblia. Facand o paralele dinte religiei si stiinta. Exact ce spuneam si eu. Trebuie revizuita. Și vad ca deja se incearca. Contine de toate. Face o trecere prin toate erele, unde oamenii de stiinta, au descoperit multe și-au pus multe intrebari, numai la: Daca este Dumnezeu? - Nu! mai sunt unele paragrafe cu care inca nu sunt de acord , sau poate nu le inteleg. Cu acea rasplata sau pedeapsa după moarte. dar cum spune peste tot, ca daca nu cercetezi asta nu inseamna ca nu exista...Acum eu nu stiu de ce natura religioasa esti matale, dar mai mult cred in acel materila decat in cea Biblie, care e greoaie, și plină de metaforisme. E prea lung are 29 de pagini ca sa-l prezint aici, la aprobarea dansului. dar se poate face si cu episoade.
Daca dansul imi da voie , eu l-as pune , ca este mult de invata si din el. Cu restrictiile specificate.
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 18 August 2014, ora 18:26
De la: Ady_ZYN, la data 2014-08-18 15:32:40De la: gabigabi2, la data 2014-08-17 17:51:40ietete cine a reaparut ! pai, vezi ca sti de ce nu ni se da mura-n gura asa cum isi doreste don Marin, de ex., sau altii ?.... chiar si tu ai vrea o DOVADA infailibila , daca te analizezi la fel de lucid cum ii analizezi pe altiisi asta-i rostul : ca sa ne "roada " intrebarile si sa cautam raspunsurile ! de'ar fi altfel , am tipa ca din gura de sarpe ca doamne- doamne e un despot care ni se impune fara drept de apel si n-avem liber arbitru !
|
Postat pe: 18 August 2014, ora 18:54
Văd că apar cu întârziere, sau deloc unele comenturi.
Spuneam - cred că am avut revelația a acelor vorbe din cele prezentate în acel material referitor la pedeapsa sau rasplata după moarte. E un fel a spune. E si aici o metaforă. Cred că se referă la faptul că, sau să scoată în evidență următoarele: Unii oameni care au dus o viață de huzur , de bunastare, de desfatare, de inselatorie, de sfidare, de prostire, de inselatoriue..de minciună, crime...etc... vor avea o moarte mai grea, mai aspră. Și cred ca deja am văzut destule exemple. Iar, din contră, cei care au dus o viață chinuită , plină de griji, de sărăcie, de lipsuri, de boli, vor avea răsplată, adică vor muri mai ușor, fără chinuri. Și asta că e mai bine să mori ușor, si chiar fara sa stii, decat in chinuri si dureri. Poate fi și invers, sau toți la fel. Poate nu contează prea mult. Poate dacă toți ar fi la fel de bogați sau săraci, altfel ar sta treaba. Nu ar mai fi motiv de ceartă , invidie, crime , jafuri... zic și eu...Sau cum se zice: nu vă faceți averi aici pe pământ...Că oricum tot cu o moarte suntem datori, chiar dacă nu știm ce se întâmplă nici după moarte. Cred ca nici oamenii de știinta de mai tarziu nu vor afla cauza! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 August 2014, ora 20:35
De la: Marin56, la data 2014-08-18 18:24:01Nea Ion , e foarte bun materialul prezentat. Mie mi-a plăcut. Nu stiu dacă si ceilalti o sa aiba aceeasi parere. Cred ca si pe nea Haak, o sa-l multumeasca unele pasaje. Poate mai trebuie totusi umblat la el. Poate asa ar trebui sa inceapa biblia. Facand o paralele dinte religiei si stiinta. Exact ce spuneam si eu. Trebuie revizuita. Și vad ca deja se incearca. Contine de toate. Face o trecere prin toate erele, unde oamenii de stiinta, au descoperit multe și-au pus multe intrebari, numai la: Daca este Dumnezeu? - Nu! mai sunt unele paragrafe cu care inca nu sunt de acord , sau poate nu le inteleg. Cu acea rasplata sau pedeapsa după moarte. dar cum spune peste tot, ca daca nu cercetezi asta nu inseamna ca nu exista...Acum eu nu stiu de ce natura religioasa esti matale, dar mai mult cred in acel materila decat in cea Biblie, care e greoaie, și plină de metaforisme. E prea lung are 29 de pagini ca sa-l prezint aici, la aprobarea dansului. dar se poate face si cu episoade. la mintea voastra o sa crede ti in povestea cu piparus petru nu e nici un material,,e una din multele discutii ale parintelui cleopa care le arata adevarul sectarilor pe care ei nu l mai pot vedea decat cu greu Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 August 2014, ora 20:38
De la: Marin56, la data 2014-08-18 18:54:04Văd că apar cu întârziere, sau deloc unele comenturi. crezi prost Raporteaza abuz de limbaj |
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 August 2014, ora 20:56
De la: 9am_750, la data 2014-08-18 20:38:02De la: Marin56, la data 2014-08-18 18:54:04Văd că apar cu întârziere, sau deloc unele comenturi.
|
Fosta membra 9am.ro 1089 mesaje Membru din: 12/07/2014 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 August 2014, ora 21:17
De la: nastasemihail, la data 2014-08-18 14:42:37Adica cu mine nu se poate discuta? Lasa bre tataie....faptul ca nu prea intelegi si nu pricepi nu conteaza.......incepand de astazi dialogam prin semne..........
|
IonOOO 376 mesaje Membru din: 28/06/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 18 August 2014, ora 22:15
De la: PaulaZ, la data 2014-08-18 14:40:29Ne apucam de ''Cartea lui Enoh''? Daca cartile apocrife ne sunt permise sa le citim,cu atat mai mult Dumnezeu doreste ca sa citim cartile canonice inspirate de Duhul Sfant. De ce? Vom arata doar cateva cauze ce le gasim scrise chiar in cateva locuri din cele 66 de carti canonice,inspirate ale Bibliei: ---"Cum isi va tine tanarul curata cararea? Indreptandu-se dupa cuvantul Tau." ---"Si faptul acesta se va vedea in ziua cand, dupa Evanghelia mea, Dumnezeu va judeca, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor. " ---" Drept raspuns, Isus le-a zis: "Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu. " ---"Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu." ---"Tatal nostru care esti in ceruri! Sfinteasca-se Numele Tau; vie Imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi; si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri; si nu ne duce in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau. Caci a Ta este Imparatia si puterea si slava in veci. Amin!" --- "Marturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta ca, daca va adauga cineva ceva la ele, Dumnezeu ii va adauga urgiile scrise in cartea aceasta. Si, daca scoate cineva ceva din cuvintele cartii acestei prorocii, ii va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vietii si din cetatea sfanta, scrise in cartea aceasta." Va invit cu dragoste,la lectura Bibliei. Ati putea incepe chiar cu inceputul Cartii,sau incepand cu Evanghelia dupa Ioan,concomitent,sau cum doriti dvs. www.bibliaromana.com/ Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 August 2014, ora 10:10
Să avem iertare! Hai să va spun cum stau lucrurile în privinșa mea. Eu nu am fost un religios convins, dar nici ateu nu aș fi putut spune. Eu cred că fac parte dintre cei, care li se spun Deiști. Că impletesc credința cu știința.Eu întotdeauna mi-am drămuit informațiile, cu ce credeam eu atunci că îmi este necesar la timpul respectiv. Pentru ce să-mi încarc memoria cu lucruri inutile? Așa că nu mă acuzați că nu știu despre Vasile cel Mare, cum zicea @750, sau mulți alți sfinți, care ar fi făcut nu știu ce minuni? Și mai ales la acest capitol, la care pentru mine este inexistent. Eu nu cred în minuni. Eu cred numai în mine. În puterea mea de comunicare a ceea uni o numesc Dumnezeu. Eu întotdeauna am dialogat cu el. Și când mi-a fost bine și când mi-a fost rău. Și mai ales atunci. Când cu puterea gandului îndreptată spre el, m-am făcut bine. M-am lecuit de multe. Ne îmbătăm numai cu apă rece cu cele minuni. Ele există numai în imaginația minții omului. Ți nu-mi plac acele aspecte când cineva la inițiativa unuia, ți nu spun cine, spun tot felul de prostii , categorisindu-le drept minuni. Minunea este munca! Așteptăm numai minuni. Și mai ales de la alții!
Eu, care mi-am dedicat toată viața științei, literaturii tehnice, a fizicii, a chimiei, a electrotehnicii, a electronicii, electricității, nu mă puteți acuza că trebuia să studiez și cărți sfinte, dacă nu-mi făceau atunci trebuință. Ce îmi trebuia să știu că sfântul tranzistor , nu face casă bună cu sfânta lampă, că dioda era sființită, sau alte aparate, erau și ele mai nu știu cum? Nu era cazul de așa ceva. Și apropo de sfințire! Eu în general nu le am cu ritualele bisericești, că nu-mi făceau pe atunci trebuință. De aia să nu mă acuzați că eu u le am cu biserica, cum se zice. De aia și mulți termeni mie mi-i se par străini, inutili, sau care nu au înțeles. Bine că fiecare după ce a studiat, Normal! Chiar este necesar acest ritual? Ce aghiazma aia are efecte miraculoase? Ce fără ea nu ar sta o clădire sau o biserică în picioare? Numai SF-uri! Sau credeți că acea apă sfințită cum o numesc ei, ar avea cine șție ce remedii benefice? Vindecâtoare? Eu nu aș avea încredee ca să beau așa ceva. Ia făcut cineva analiza acelei ape, după câteva zile, să vadă ce carcalaci și streptocociapar în ea și cât de potabilă mai este? Și nici nu mi se pare a fi prea igenic. Poate in prima zi, dar după aia? Și cu fiecare înghițitură, mai bagi câte un microb în organism, ca după aia te mai și miri ce ai, că nici doctorul nu mai are ce-ți face! Dar ei cred cu strășnicie și încăpăținare că le dă sănătate! Că îi ferește de boli. Poi atunci beți aghiazmă fraților și nu mai călcați pe la doctori. Ci pe la popi... Că vă vindecă popa! Ei chiar folosesc așa ceva? Ei când îi doare ceva se duc la alți popoi, sau la doctor? Matale poate ai meseria de popă sau ți-a plăcut lecturarea acelor cărți sfinte. E cum ar fi ca un croitor să facă treaba unui tâmplar. Sau un cizmar să schimbe o siguranță. Chiar dacă unii ar știi să o facă, tot nu ar știi de ce trebuie să fie așa de subțire sau groasă, ca să nu se ardă sau să nu fie prea mare, ca să dea foc la casă.Și asta în funcție de consumatori. De când am început și eu să navighez pe net, mulți m-au sfătuit să citesc Biblia. Că nu e niciodată prea târziu, să cred. Și asta am și făcut. Numai că eu o vedeam și o văd cu alți ochi. Așa că toate la timpul lor. Dacă nu mi-a trebuit, să mă documentez din astfel de surse, nu mă puteți învinui de lipsa mea de interes. Și apoi nu am avut nici răbdarea și nici timpul necesar. Cum nici acu nu mai am. Unele scrieri mă plictisesc, altele nu ... depinde! Nu contează natura temei. Și apoi la urma urmei, ca să lucrezi de dimineață până seara și de multe ori câteva ture la rând de 24 sau 36 de ore, că nu ți-a venit schimbul, sau ai făcut pact cu el, să-ți facă o tură, ca să nu mai pun și varianta de a face de serviciu obligatoriu, în toate zilele cu rosu, sau de anul nou și Paște sau Crăciun?...și asta aproape 30 de ani? Serviciul o impunea. Și apoi să-mi fie cu iertare, dar eu nu mai aveam timp de cele sfinte, când veneam acasă mort și de foame și de oboseală. De multe ori adormeam înainte de a mânca și trebuia ca soția să mă scoale. Iar ca să mai treacă timpul sau să-mi mai treaca timpul, nu mi-l pierdeam la biserică, ci citind o carte, sau vizionând un film. Iar la toate astea se adăugau rândurile infernale, statul cu orele și zilele la rânduri. Poate matale nu ai apucat așa ceva, sau nu ai fost forțat să o faci. Pentru mine mulți termeni bisericești îmi sunt necunoscuți, ca și termenii de grad ai sfințiilor sale: episcop, ...arhamandrit... si tot felul de distinse funcții. Așa că eu nu pot fi de acord cu foarte multe. Cu tot felul de târâri a babelor, crezând că l-a apucat pe Dumnezeu de picior. Așa cum fac mereu de câte o zi sfântă. Că cred ei, că se vor face mai bine, că le vor crește picioarele la loc, că nu vor mai fi paralizați, că îi v-a da sănătate etc... Unele sunt vise. Credința in vise.... sau câțiva ani mai mult. Fiecare are zilele lui. Ca să ajungi să te târăști ca un melc, râmă sau șarpe, cum mai făceam noi în armată, poi e de-a dreptul ridicol și totodată revoltător. Și mai ales pentru faptul că nu toți sunt și sinceri cu ei, și chiar cu noi. Unii o fac numai așa de ochii lumii, puși de cineva. Nu sunt cinstiți cu ei înșăși. Are ce râde Europa de noi, la felul cum ne comportăm. Asta nunai ste tradiție! Oare așa fac toate țările? Iar noi spunem: vai ce credincioși sunt românii! Ce credincioașă e Romnia! Numai la noi am văzut oase plimbate sfinte și tot felul de astfel de ritualuri sfinte, așa zise obiceiuri, sau datini. Sub pretextul credinței facem buzunarele mari la alții! Am ajuns o țară în care prefăcătoria e mare. Că cerșetoria e în floare. Ne plângem constant de milă. Cerșim îndurare la străini. Facem de toate ca să câștigăm bani cât mai necinstit, pentru că nu ne place să muncim! Mulți prin sfidare! Sau profitând de inocența unora! Iar cei care mai cred în muncă și în puterile lor, o fac afară. Au ajuns străinii să ne lucreze. Și pe mine asta mă omoară. prefăcătoria! Lenea, minciuna, hoția...sarlatania...crima...etc. La fel și cerșeala! Și nu aș comenta, dacă banii obținuți din cerșeală, sau astfel de trucuri, ar ajunge în final la ei. La cei care încearcă să obțină, disperați o pâine pentru azi și mâine. Care sunt lipsiți de un venit constant. Și asta că statul nu s-a implicat prea mult. Să-i scoată din canalizări și să-i pună forțat la muncă. Nu la cerșit, nu la întins mâna! Dar vezi la sfârșitul orei de program, seara, cum apar de nicăieri tipi bine, îmbrăcați la costul cu cravată, ce coboară din câte o mașină luxoasă, la patru ace, că ridică pe acei impostori, luîndu-le agoniseala. Și toate astea sub privirile nepăsătoare a organelor în drept, care se fac că nu văd. Măcar să aibă grijă de ei, recompensă pentru o zi în soare. Iar mulți se fac bolnavi închipuiți, pentru a spori mila trecătorilor. Și nu puține sunt astfel de trucuri. Iar acum această boală s-a extins și în rândurile măriilor sale. Că aduc biserica cu ei la colțuri de piețe, si cer bani. Poi ce? Numai ei? Ei da, și noi nu ! Poi e și logic! Poate în mintea lor așa o fi. Crezând că dacă se târâe, Dumnezeu le v-a mai ierta din păcate. Sau se vor face mai bine. Mulți din ei nici nu știu pentru ce au venit, sau pentru ce sunt acolo. Umplutură. Dar mie mi se pare prea josnic. Prea dramatic, prea teatral! Ar putea să zică în gând ceva referitor la nevoile lor, fără ca să fie nevoită să facă atâta spectacol. Atâta circ! Atâta propagandă! Ce? ca să zică lumea: Uite ce mare credincioasă este țața Floarea! și ei să-i crească inima! Să zică popii, uite ce credincioși sunt românii? Măcar de-ar fi! Dar totul e fals! Mulți o fac impulsiv, sau împinți de alții de la spate. Instinctual! Că omul e precum oile. E suficient ca numai una să o ia pe arătură, și gata! Toată lumea după ea! Și mai zic că o fac pentru credință. Dacă ar avea vreun dram de credință, ar știi că pentru a fi aproape de Dumnezeu, cel real, de la care ne vine viața, si nu cel legat de Iisus, nu trebuie se ajungi să te târâi, spre a face deliciul popilor. Poate și ei ca și alții au fost învățați să o facă, de la părinți sau bunici lor. De aia pentru mine sunt ridicole astfel de gesturi teatrale, astfel de scene! Nu știu dacă în asta trebuie să stea credința? În astfel de fapte? În astfel de scenarii? Și eu dacă aș fi fost crescut în această atmosferă, fără să știu de tehnic nimic, poate altfel ar fi stat lucrurile. Dar totuși nu cred că aș fii ajuns să mă târâi. Eu dialoghez cu interiorul meu, fără să mă forțeze cineva. Ci numai când se impune! Când consider eu că e necesar! Și asta stând culcat în pat! Sau chiar și în picioare uneori. Pot fi aproape de Dumnezeu oricând, fără a ajunge să mă târăsc! Poți fi alături de Dumnezeu și în gând, fără să te târăști ca melcul. E ceva ne la locul lui, chiar dacă e din strămoși. Ar fi cazul să ne mai schimbăm și noi unele obiceiuri! Să fim mândri că suntem a lui 21. Poi ce facem ne întoarcem iar în evul mediu? Nu ne putem debarasa de acest obicei prostesc! Așa cum am renuțat ani în șir la tot felul de obiceiuri și datini, străvechi, ar fi indicat să ne mai trezim nițel. Și asta că noi nu știm în ce ne stă credința. Că nu știm cu ce se mînâncă. Inventăm tot felul de picturi pe garduri, stânci , pietroaie, pereți, sau copaci, spunând că văd pe Iisus sau fecioara Maria! Iar asta nu credeți că cam miroase a propagandă. Că sunt învățați să mintă. Dacă nu erau ei, pe cine mai dădeam acu vina? Iar nea Vasile ăsta Mare, dacă tot îl lăudați că a făcut atătea spitale, la ce îi trebuia să mai pună temelii de biserici? La ce sunt bune ele? Poi ori se ducea omul să se facă bine, ori se duce ca să moară?! Faceți numai spitale, cămine, creșe, azile, și numai am nimic cu voi. Niște bani aruncați pe apa sâmbetei! ca să nu mai zic de catedrale, care chiar că nu-și mai au rostul. Cine o să mai intre în ele? Zece oameni, și aceia străini. Că ne place să ne fudulim! Ca să ne crească ratingul turistic? Cum face și Mazăre la malul mării, care se sparge în figuri istorice, înconjurat de fetițe... Văd că totuți vă mai apropiați de nevoile oamenilor. Și asta e un început promițător. Sau atribuirea lui Stefan, funcția sau rolul de sfânt. Cu ce a greșit Stefan? pentru că a omorât atâșia turci , tătari, polonezi și alte nații ii era meritat această funcție de : cel Mare si Sfânt? Au mai fost domnitori mai sfinți ca el, care și-au sacrificat viața pentru popor, și care nu au mai fost atâta sfințiiți! Nu am nimic cu Stefan , ca a fost om drept, dar se cam exagerează câteodată. Eu nu mai suport bisericile de când eram mic. Și mai ales pe slujitorii ei, din mai multe motive. Unul fiind cel cu arderea degetelor de către tata, că nu voiam să învăț crezul. Am tot frecventat bisericile, aproape în fiecare an, de voie sau de nevoie, prin moartea atâtor pretinse rude, ce pentru mine au fost străine. Iar la toate astea se adăuga și atmosfera insuportabilă cu fum din interior. Acu au aer condiționat. Sau modernizat și ei. Dacă ar moderniza puțin, și mai ales în punctele esențiale, acele ceasloave...ar fi mai ok! Fără a se mai promova așa zise minuni. Minunile nu există! Minunile există numai în mintea unora! Unora care le place să facă propagandă bisericii! Și cred că nu gratuit! Iar contactul cu biserica m-a făcut să văd și alte aspecte de loc ortodoxe. Când oamenii - femei, bătrâne în special, se duceau la biserică pentru a bârfi. Nu a se ruga! Sau o făceau tot de ochii lumii, cu chipurile, cu mare evlavie! Numai prefăcuți! Sau pentru a deschide, sau a muta discuțiile de piață. Și cu asta nu pot fi de acord! Și atunci mă întreb și vă întreb, la ce bun mai este o biserică? Numai că să schimbăm decorul? Așa că ce să caut la biserică? Ca să aud continuarea știrilor ProTV, sau în avanpremieră? Și asta mai ales după slujbă: Uite țața Floarea nu a venit la biserică... uite nea Gheorghe s-a dus la cârciumă...în loc să vie aici să se roage...să se spovedească...Poate din p.d.v, al ei, o fi avut motivile ei...Cine știe?...Oare chiar este necesar și acest obicei? De a pune pe tavă unui popă informații, ce se pot întoarce împotriva ta? Cu toții păcătuim. Ce ei se spovedesc cuiva? Poate ! Nu am știință! Nu cunosc regulile lor bisericești, dar nu văd bune astfel de divulgări, care pe vremea comuniștilor, se întorceau împotriva ta. Poate unul care a făcut o crimă destănuită, că are remușcări de conștiință...este sigur un pretendent la zdup! Poate și asta se cere? Să fie un mijloc de căință...de iertare a păcatelor?...Nu știu dacă Biserica în mare are vreun merit la acest capitol. Un ucigaș chiar mai merită atenția lui Dumnezeu? Dar dacă ea are rolul de a deservii justiției, pe acei certați cu legea, atunci statul ce rol mai are?Intermediar? Și apoi nu intră in concordanță cu Dumnezeu? Că el trebuie să fie bun? Dar mă opresc aici, chiar dacă exemplele ar putea continua. Și nu este pentru prima dată când biserica a călcat strâmb. Când a omorât mii de oameni în numele credinței, care a debutat cu moartea lui Iisus, pentru a fi noi chipurile mai bisericoși. Mai credincioși. Că s-ar fi jertfit pentru binele nostru. Lozinci! Numai manipulare! Am fost și suntem în continuare manipulați! Un fapt îmbucurător, ce a luat amploare de la un timp încoace, este acela ca la sediul bisericilor să se amenajeze și mese, date în cinstea oamenilor străzii, De a facilita organizarea de diverse parastase și pomeni, sau pomeniri, ceea ce pentru mine a făcut ca să le mai dau și câte o bilă albă la preoți. Dacă nu ar mai exagera și cu taxele, prețurile pe care nimeni nu le controlează... Dar nu toți! Pentru că nici ei nu sunt toți ușă de biserică. Că și ei ca și noi au păcatele lor. Dar că să ne mulțumim numai cu lozinca: că nu noi trebuie să-i judecăm , că va avea Dumnezeu grijă de fiecare...Nu este un fapt real și ortodox. Numai vise! Ca și nemurirea! Sau viața după moarte! Numai speranța mai țin oamenii în viață! Numai că unii au noroc cu carul, și alții cu paharul! Și ăla cu pelin! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 August 2014, ora 11:07
la mintea voastra o sa crede ti in povestea cu piparus petru nu e nici un material,,e una din multele discutii ale parintelui cleopa care le arata adevarul sectarilor pe care ei nu l mai pot vedea decat cu greu Crezi prost! Poi cu voi e greu. Dacă esti de partea religiei, e rău pentru unii, dacă ești de partea științei, e rău pentru alții.. De aia au fost si mai sunt și acu multe divergențe... Niciodată nu o să mulțumești atât capra cât și varza. Ar trebui și varianta cu lupul, unde, ca să nu rămână varza cu capra , sau capra cu lupul , e nevoie de câteva permutări, pentru a le trece cu bine pe malul celălat. De ce credeți că acel material nu inspiră încredere? De multe ori o mână de oameni cu religii aparte, văd lucrurile mai clar și ma real, decât o religie, băgată cu forța și care se încăpâținează să i se recunoască meritele. Merite ce sunt îndoielnice. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 August 2014, ora 13:23
Aș fi vrut să fac și eu oleacă de lumină în nebuloasa asta obscură, care se numește religie. O nebuloasă, care se încăpăținează să stea pe întuneric și să ne țină în continuare încă în întuneric. Trebuie să se aprindă un nou astru ca să o lumineze și să-i dea o altă strălucire, acceptată de majoritatea ochilor, fără ai orbii. Fără ai învălui în norii lui Magellan. De a deosebii lumina de întuneric. De a vedea lumina ce ne călăuzește, spre stele. Spre El! De a-L simții! De ai fi mereu alături, pentru a fi și El alături nouă. Oricare ar fi fost originea Universului, este un singur motiv- Creația! Că altfel nu ar mai fi avut motiv Universul, să ni se alăture și noi lui. Că acel Big - Bang, nu a apărut fără un motiv. Că tot ce ne înconjoară, și în tot Universul este cu un motiv. Cu un motiv anume. Cu un rost! Nu s-au format toate la voia întâmplării. Că a fost o cauză. Cauză ce a dus la un efect. Dar și un efect care ar fi putut duce la o cauză. O cauză ce face ca întreg Universul să pulsesze. Să se dilate, până într-o zi când totul va fi reversibil. Asemenea unor valuri care tot matură o plajă și care iar și iar, se retrag la nesfârșit. Ce eram noi într-un ocean al Universului, dacă nu am fi apărut? Dacă hazardul nu ne-ar fi dat o șansă la viață. Dar poate nu el - hazardul - este de vină. Noi dăm viață Universului, și el nouă. Trăim cu el prin el. Și așa suntem niște fire de nisip în acest nemărginit ocean. Niște fire de nisip , fără prea mare valoare și importanță pentru alții, care or veni după noi. Cineva, care nici ei nu vor știi că noi am fost vreodată pe aici. Așa cum nici noi nu am știut sau nu vom știi precis, că cineva a fost înaintea noastră. Și tot așa cum nici cei de dinaitea noastră , nu au știut de cei de dinaintea lor. Și asta merge spre infinit. Când și planeta noastră, leagănul provizoriu al nostru, unde ne-am născut, și am dus această viață efemeră, într-un loc al nimănui, se v-a dizolva, și un nou început v-a pune stăpânire peste noi. Când o nouă planetă va apare din neant, și totul se va repeta după un tipar acceptat doar de El. Atunci v-a mai trece multă vreme iară, când alții ne vor urma. Cum oamenii mor unul câte unul, sau unul după altul, tot așa și stelele mor după un ritual necesar și absolut. Avem un model de la care nu trebuie să ne abatem. Pentru că nu avem voie să ne abatem! Poate cineva a vrut să se joace cu noi, s-a jucat și mai încearcă să se joace și acu cu noi. Că uneori suntem lăsați la voia întâmplării. Că totuși cineva ne veghează și ne numără pașii din umbră. Exact ca în cazul când noi privim la un microscop alte ființe vii. Atât Macro-cosmosul cât și Micro -cosmosul, continuuă spre cele două direcții , plus și minus infinit, fără a trece vreodată prin punctul zero. Că acel punct pentru el nu există.
|
Postat pe: 19 August 2014, ora 14:17
De la: PaulaZ, la data 2014-08-18 14:32:31De la: Marin56, la data 2014-08-18 14:06:56De la: PaulaZ, la data 2014-08-18 13:40:07Mihai, aduna-ti maimutele la consiliu! daca-L gindesti a fi Pretutindeni, cu sensul si Sus si Jos, Stinga- Dreapta si Inauntru si-n Afara , noi toti si Universul insusi fiind Inclusi in EL, atunci, poate fi considerat si extraterestru asa cum vrei tu sa sugerezi ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 August 2014, ora 14:37
Nea Marin..... dumneata ai credinta si il cunosti pe Dumnezeu.
Ai citit articolul meu despre Blaise Pascal, a carui trecere dincolo de pamant este comemorata chiar astazi, matematician, fizician, inventator, filozof, moralist, teolog francez, care a afirmat : '' Je sais en qui j'ai cru''/ ''Stiu in cine am crezut''. Stiai ca fiica sa , in varsta de trei ani si jumate, suferind de o fistula lacrimala inoperabila si incurabile clasificata de cei mai abili chirurgieni parisieni, a fost vindecata? Acest miracol a fost atestat de medici si chirurgieni si recunoscut de biserica. Nea Marin.... Isus Cristos l-a intrebat pe apostolul Pavel intr-una din calatoriile sale in timp ce era executor: Saul/Paul, de ce ma cauti? Tu, nea Marin...... de ce il cauti pe Dumnezeu? Nea Marin, cu tot respectul ce ti-l port, nu noi cei de aici trebuie sa ti-l aratam pe Dumnezeu. Tu l-ai vazut mereu! Accepta! Cere-i Lui sa-ti dea intelepciunea si priceperea de a-l marturisi. Asa cum tu il percepi.
|
|
Postat pe: 19 August 2014, ora 14:39
De la: gabigabi2, la data 2014-08-19 14:17:26De la: PaulaZ, la data 2014-08-18 14:32:31De la: Marin56, la data 2014-08-18 14:06:56De la: PaulaZ, la data 2014-08-18 13:40:07Mihai, aduna-ti maimutele la consiliu! Multumesc, Gabriela!
|
|
Postat pe: 19 August 2014, ora 17:02
ok , dar care-i relevanta acestui cuvint " extraterestru " in intelegerea ta, ca-n a mea, nu are nici-una , EL fiind TOT si e, Simultan, si in afara mea, momentan , dar si in toata fiinta mea ce fiinteaza datorita Gindului Sau ?!
|
Postat pe: 19 August 2014, ora 23:04
De la: IonOOO, la data 2014-08-18 22:15:38De la: PaulaZ, la data 2014-08-18 14:40:29Ne apucam de ''Cartea lui Enoh''? Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|