back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 >> Sari la pagina:

9am_750

3755 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 13:14

Sectarul: Bine. Dar de ce vă închinați la idoli, că Dumnezeu a zis la Deuteronom: Să nu-ți faci chip cioplit, nici asemănarea vreunui lucru din câte sunt în cer, sus, pe pământ, jos, în apă și sub pământ. Să nu te închini lor, să nu slujești lor.
Preotul: Ce sunt acestea?
Sectarul: Icoanele la care vă închinați voi!
Preotul: Ia să-ți spun eu! Cine a făcut prima icoană?
Sectarul: !!!
Preotul: Dumnezeu a făcut pe om după chipul și asemănarea Sa. Sfântul Ioan Damaschin spune că prima icoană o face Dumnezeu, adică pe om, după chipul și asemănarea Sa.
Sectarul: El a făcut, dar nouă ne-a poruncit să nu facem.
Preotul: Iată, citește la „Ieșire” (23 – 29). Vezi în Biblie că tot ce este în biserică este făcut cu porunca lui Dumnezeu. Și icoanele și catapeteasma și sicriul Legii Domnului și heruvimii slavei și veșmintele preoților și mitra arhiereilor și cădelnițele și sfeșnicul cu șapte lumini, toate.
Nu i-a zis Dumnezeu lui Moise? „Moise, ia și fă o ladă de salcâm și o poleiește toată cu aur! Moise, fă doi drugi de salcâm îmbrăcați cu aur, și lada să aibă verigi, ca să bagi drugii și să ridici sicriul Legii. Moise, pune în lada aceea Tablele Legii, pe care ți le-am dat Eu pe Muntele Sinai. Pune șarpele de aramă, pe care l-ai făcut când îi mâncau șerpii în pustie, pune toiagul lui Aaron, care a înfrunzit când a rezemat de sicriul legii cele 12 toiege – căci al lui Aaron în noaptea aceea a înfrunzit și a făcut migdale –, și cupa cu man㠖 o cupă de aur. Mana era ca pâinea uscată, din care au mâncat evreii în pustie 40 de ani. Astea nu erau lucruri de mâini omenești?
Sectarul: Bine, dar locul de-a dreapta și de-a stânga Prea Sfintei Treimi este predestinat, că spune …dar a ședea de-a dreapta și de-a stânga Mea nu este al meu a da, ci se va da celor pentru care s-a pregătit de către Tatăl Meu. Matei 20, 23.
Preotul: Nu este adevărat! Mântuitorul zice: A ședea de-a dreapta Mea sau de-a stânga Mea nu este al Meu a da, ci celor pentru care s-a pregătit, căci aceste două locuri sunt rânduite Maicii Domnului și Sfântului Ioan Botezătorul de către Tatăl. Cine este Ioan Botezătorul? Cel mai mare om născut din femeie. Iar Maica Domnului cine este? Ce spune psalmul 44? De față a stătut Împărăteasa, de-a dreapta Ta, îmbrăcată în haină aurită și preaînfrumusețată.
Dacă a născut pe Fiul lui Dumnezeu din Duhul Sfânt, a fost „cămara Duhului Sfânt”, L-a purtat în pântece și L-a alăptat. Cine poate fi mai mare decât ea? Ea este Împărăteasa Duhului Sfânt, Împărăteasa Heruvimilor și a Serafimilor! Toți sectarii și păgânii, în ziua judecății veți vedea voi atunci cine este Maica Domnului, când va străluci peste ceata Heruvimilor. Vai de capul vostru! Veți merge împreună cu satana în focul gheenei, toți care huliți pe Maica Domnului!
Vedeți că Hristos era pe Cruce răstignit și scuipat și biciuit, însă nici atunci n-a uitat pe Maica Domnului. O arătă Sfântului Ioan Evanghelistul, zicând: Fiule, iată mama ta! Adică, ia-o în primire! Și a luat-o. Și către ea zice: Mamă, iată fiul tău! A dat-o în stăpânirea celui mai cinstit apostol și a mai trăit 15 ani până la mutarea ei la cer.
Sectarul: Da, pentru că Ioan era într-adevăr fiul Maicii Domnului.
Preotul: Nu este adevărat! Sfântul Ioan Evanghelistul era fiul lui Zevedeu. Era cel mai tânăr ucenic al Domnului nostru Iisus Hristos. Nu ai văzut tu în Evanghelie? Ioan și Iacov erau fiii lui Zevedeu, nu ai Maicii Domnului! Că Maica Domnului, n-a mai avut copii. Ce zice Scriptura: Și n-a cunoscut-o pe ea, până când n-a născut pe Cel întâi născut.
Sectarul: Da. Dar de aici se înțelege că după aceea a mai avut și alți copii.
Preotul: Cuvântul „până când” înseamnă veșnicie. Întoarce-Te, Doamne, până când…, sau Iată, Eu sunt cu voi până la sfârșitul veacului. Ce? După sfârșitul veacului nu mai este Hristos cu ei? Și Mica, fata lui Saul, zice: N-a născut copil până n-a murit. Dar ce, a născut după ce a murit? Cuvântul „până când” înseamnă veșnicie. Nu că a cunoscut-o cândva alt bărbat înainte ca să mai nască

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 13:18

Sectarul: În Apocalipsă se spune de pecetea lui Antihrist, 666, care este puterea lui.
Preotul: Tu crezi că numărul 666 se ia așa după slovă? Acești trei de șase simbolizează trei patimi cumplite care vor stăpâni lumea în vremea de pe urmă, și anume: Pofta fără de minte, adică desfrâu și beție cum n-a mai fost niciodată pe pământ; Mânie fără judecată, adică ură între oameni, războaie, răzbunare, crime de tot felul, ceartă și tulburare între creștini, între părinți și copii, așa cum scrie la Sfânta Evanghelie; și al treilea șase înseamnă închipuire pripită sau imaginație pripită, care duce la secte, dezbinări de tot felul, boli sufletești, vrăjitorie, deznădejde și sinucidere;
Toate aceste patimi, care sunt simbolizate prin numărul 666 stăpânesc astăzi tot pământul, până când va veni sfârșitul lumii și judecata de apoi. Atunci fiecare va lua după faptele sale.

Raporteaza abuz de limbaj
9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 13:19

Sectarul: Dar acest număr este vizibil și trebuie evitat.
Preotul: Păi voi credeți că o să fie o pecete cu numărul 666? Prostii! Dacă tu ceri tu 666 la Apocalipsă, eu îți cer ție să-mi spui ce este „jivină gândit㔠și „cal galben” și „cal roib” și „cal negru”, și „cetatea care naște”. Cetatea se face femeie și naște. Cele șapte cupe ale mâniei lui Dumnezeu, cele șapte trâmbițe. Ia să-mi spui tu mie ce-s acelea?
Sectarul: Nu știu!
Preotul: Păi spune, măi! Toate acestea sunt simboluri în Sfânta Scriptură. Deci răul din draci aceasta este: poftă fără minte, mânie fără judecată și închipuire pripită. Asta înseamnă 666!

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 13:23

Sectarul: Părinte, mi-am dat seama că eu nu sunt înțeles aici. Eu nu pot să mă lepăd de credința pe care am aflat-o, chiar dacă mi-ați răspuns la întrebările mele.
Preotul: Într-adevăr, toți aceia care nu se supun Bisericii Ortodoxe, celei adevărate, rămân fracțiune eretică și nu se vor îndrepta, că zic Sfinții Părinți așa: „De la tot păcatul se întoarce omul ușor, dar de la eres, foarte greu!” Și aceasta pentru că se întunecă partea rațională a sufletului și degeaba îi spun eu că aici este alb, că el vede negru. Și atunci foarte greu se întoarce. Așa rămân toți sectanții, care s-au rupt de la dreapta credință!

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 13:45

ia ioane si lasa can canurile

www.youtube.com/watch?v=znxSw9HlEK4

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 13:53

Avem marturii inca din timpul patriarhului Narcis al Ierusalimului. Patriarhul Narcis vorbeste pe la anul 135 despre o minune, cum s-a aprins untdelemnul din candele din aceasta lumina sfanta. De asemenea, istorici ca Nichifor Theotochie si altii marturisesc despre ea. Nu s-a facut zgomot - aceasta a fost intotdeauna taina sfintei Ortodoxii - dar ea e marturia biruirii mortii. De aceea, din mormant rasare lumina. Aceasta e semnificatia cea mai adanca, si anume ca moartea e biruita.

De la: 9am_750, la data 2013-12-13 13:45:40ia ioane si lasa can canurile

www.youtube.com/watch?v=znxSw9HlEK4[/quote]

Ady_ZYN

968 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 14:08

De la: 9am_750, la data 2013-12-13 09:45:01karpoave biblia nu se ia literar ca altfel ajungi si la aberatiile sectelor de aia iti zice ca cei cu dinti de lapte in ale credintei nu pot interpreta biblia

Unde in biblie sunt instructiuni de citit biblia? Pai tu iei biblia literar cand iti convine si cand nu-ti convine n-o iei literar. Arata-mi si mie vreo stiinta care se interpreteaza dupa bunul plac al cercetatorului. Unul sa faca calcule cu pi=3.14 iar altul, ca e mai rotunt sa-l puna pe pi sa fie 3. Pana la urma de ce sa iei literar fizica lui Newton sau genetica cand poti s-o interpretezi cum iti place tie? Biblia este o carte de mitologie, o viziune despre cum aparea lumea in ochii unor oameni primitivi, la fel si Coranul si alte mitologii. Daca le privesti ca pe niste culegere de legi morale pentru acum ajungi cu usurinta la absurditati imorale cum ar fi inchizitia, jihadul, cruciadele, crestinarile fortate. Asemenea carti sunt supuse diverselor interpretari si d`astea sunt foarte periculoase.

http://revansaratiunii.blogspot.ro/
Ady_ZYN

968 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 14:11

De la: 9am_750, la data 2013-12-13 13:53:08Avem marturii inca din timpul patriarhului Narcis al Ierusalimului. Patriarhul Narcis vorbeste pe la anul 135 despre o minune, cum s-a aprins untdelemnul din candele din aceasta lumina sfanta. De asemenea, istorici ca Nichifor Theotochie si altii marturisesc despre ea. Nu s-a facut zgomot - aceasta a fost intotdeauna taina sfintei Ortodoxii - dar ea e marturia biruirii mortii. De aceea, din mormant rasare lumina. Aceasta e semnificatia cea mai adanca, si anume ca moartea e biruita.

De la: 9am_750, la data 2013-12-13 13:45:40ia ioane si lasa can canurile

www.youtube.com/watch?v=znxSw9HlEK4
[/quote]

Bravos sa te iei dupa marturiile unor primitivi care habar n-aveau pe ce lume sunt. Au o credibilitate extraordinara. Ai auzit oare ca evul mediu s-a incheiat de cateva sute de ani? Ca pamantul e un geoid care se roteste in jurul soarelui? Ca fosforul alb ia foc in contact cu aerul? Ai auzit ca sunt multe iluzii care ne pacalesc simturile dar se pot gasi explicatii stiintifice? A da exemple despre perceptiile oamenilor de acum mii de ani este ca si cum te-ai duce la un vraci sa-ti faci un transplat de inima.
Chiar nu va intrebati deloc de ce Dzeul vostru vorbeste doar prin semne? E surodo mut? Nu poate sa se manifeste concret? Daca ar fi existat si ar fi fost asa cum propovaduiti toti, iubitor precum un parinte, ar fi comunicat direct ca doar asa vb parintii vostri cu voi, pe cand manifestarile care fac sa se aprinda nush ce din senin, sa apara cruci in copaci, etc. nu-s decat manifestari naturale. Divinitatea este doar in impresiile voastre, o pacaleala a mintii voastre, la fel cum betivul vede dublu, cand in realitate exista doar un obiect in fata lui, asa si mintea voastra va face sa va pacaliti si sa vedeti semne divine in orice lucru trivial si usor de explicat. Traim intr-un secol in care informatiile va pot trezi la realitate. Evul mediu s-a incheiat demult.
Credinta nu-i decat scuza de a accepta ceva care n-are cum sa se petreaca. Crezi in ceva care nu poate sa se manifeste in concret dar cauti mereu chestii concrete care sa-ti confirme ca nu crezi in zadar. Dar credinta n-are nevoie de dovezi. Poti sa crezi in chestii absurde chiar daca nu s-aprinde nicio lumanare din aer sau daca nu merge cineva pe mare sau nu invie. Faptul ca astepti niste dovezi e clar ca exista o indoiala inconstienta.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 14:30

dar tu ai auzit ca daca omul,,,primitiv,,,nu exista nu existai nici tu,,,evoluatul,,,si da unele se iau literar altele nu,,pentru a sti asta trebui sa ai o viata de asceza de nevointa sa fi luminat de dumnezeu ca sa sti

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 14:33

a comunicat direct si comunica,,insa unde ar mai fi credinta ta daca ti sar da tooootul pe tava,,tu te ai mtrebat vreoodata unde ar mai fi eroismul tau?|

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 14:36

daca tu crezi ca lumina sfanta care apare in fiecare an e semn natural e bn,,ca e inca de cand a inviat hristoss,ca mormantul era luminat

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 14:38

ca accept niste dovezi este dovada unui fapt nici decum ca am indoieli

Ady_ZYN

968 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 14:44

De la: 9am_750, la data 2013-12-13 14:30:37dar tu ai auzit ca daca omul,,,primitiv,,,nu exista nu existai nici tu,,,evoluatul,,,si da unele se iau literar altele nu,,pentru a sti asta trebui sa ai o viata de asceza de nevointa sa fi luminat de dumnezeu ca sa sti

Unii oameni primitivi au avut sansa sa se dezvolte si sa devina moderni. Cei care au stagnat inca mai cred in superstitii si se poarta primitiv. Lumina lui Dzeu se mai cheama si psihoza sau chiar schizofrenie. Unii chiar vorbesc cu Dzeu apoi isi omoara copiii.

Ady_ZYN

968 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 14:51

De la: 9am_750, la data 2013-12-13 14:33:26a comunicat direct si comunica,,insa unde ar mai fi credinta ta daca ti sar da tooootul pe tava,,tu te ai mtrebat vreoodata unde ar mai fi eroismul tau?|

sigur ca comunica direct si in acelasi timp indirect. Doar un credincios dedicat poate sa accepte contradictiile ca fiind o stare naturala. App de contradictii. Am niste curiozitati ca tot sustineti ca istoric noul testament este real. Care este tatal lui Iosif? A fugit in Egipt familia lui Iisus cand, un rege mort inainte ca Iisus sa se nasca (Irod a murit cu 4 ani inainte sa se nasca Iisus), a dat ordin sa fie ucisi toti copiii de pana la 2 ani ( de parca soldatii nu stiau cum arata un prunc si trebuia sa fie si cei mai mari ucisi) sau au ramas in Betleem 7 zile? Cand a fost rastignit Iisus? Inainte de Paste sau in ziua de Paste? A fost batjocorit de ambii talhari de pe cruce? Cine s-a prezentat la mormantul lui?

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 14:55

De la: hammerady1, la data 2013-12-13 14:44:22
De la: 9am_750, la data 2013-12-13 14:30:37dar tu ai auzit ca daca omul,,,primitiv,,,nu exista nu existai nici tu,,,evoluatul,,,si da unele se iau literar altele nu,,pentru a sti asta trebui sa ai o viata de asceza de nevointa sa fi luminat de dumnezeu ca sa sti

Unii oameni primitivi au avut sansa sa se dezvolte si sa devina moderni. Cei care au stagnat inca mai cred in superstitii si se poarta primitiv. Lumina lui Dzeu se mai cheama si psihoza sau chiar schizofrenie. Unii chiar vorbesc cu Dzeu apoi isi omoara copiii.

ca lumina de la ierusalim e psihoza e doooar in mintea ta ,,sunt marturi clare ai filmare mai sus,e un fapt dat,,,iar oomul modern nu inseamna moodern in adevaratul sens,,ca desi e mooodern e mai naiv si face mult mai multe prostii ca ala primitiv

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 14:58

De la: hammerady1, la data 2013-12-13 14:51:29
De la: 9am_750, la data 2013-12-13 14:33:26a comunicat direct si comunica,,insa unde ar mai fi credinta ta daca ti sar da tooootul pe tava,,tu te ai mtrebat vreoodata unde ar mai fi eroismul tau?|

sigur ca comunica direct si in acelasi timp indirect. Doar un credincios dedicat poate sa accepte contradictiile ca fiind o stare naturala. App de contradictii. Am niste curiozitati ca tot sustineti ca istoric noul testament este real. Care este tatal lui Iosif? A fugit in Egipt familia lui Iisus cand, un rege mort inainte ca Iisus sa se nasca (Irod a murit cu 4 ani inainte sa se nasca Iisus), a dat ordin sa fie ucisi toti copiii de pana la 2 ani ( de parca soldatii nu stiau cum arata un prunc si trebuia sa fie si cei mai mari ucisi) sau au ramas in Betleem 7 zile? Cand a fost rastignit Iisus? Inainte de Paste sau in ziua de Paste? A fost batjocorit de ambii talhari de pe cruce? Cine s-a prezentat la mormantul lui?
prietene biblia nu ti releva toot,,iti si zice ca nu toate sau scris acolo,,vrei raspunsuri cauta in istorie cauta la sfintii parinti care sunt urmasi apoostoliloor

Ady_ZYN

968 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 15:05

De la: 9am_750, la data 2013-12-13 14:55:57

ca lumina de la ierusalim e psihoza e doooar in mintea ta ,,sunt marturi clare ai filmare mai sus,e un fapt dat,,,iar oomul modern nu inseamna moodern in adevaratul sens,,ca desi e mooodern e mai naiv si face mult mai multe prostii ca ala primitiv

Lumanarea se aprinde de la fosforul alb nu de la miracol divin. Este un proces chimic nu un miracol
www.youtube.com/watch?v=pd-o8ineMuE

Oamenii moderni cu apucaturi primitive face mai multe prostii. Genul de oameni credinciosi care au impresia ca detin adevarul absolut si fac si dreg in numele divinitatii ca asa este bine. Astia fac prostiile cele mai mari.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 15:18

De la: hammerady1, la data 2013-12-13 15:05:00
De la: 9am_750, la data 2013-12-13 14:55:57

Lumanarea se aprinde de la fosforul alb nu de la miracol divin. Este un proces chimic nu un miracol
www.youtube.com/watch?v=pd-o8ineMuE

Oamenii moderni cu apucaturi primitive face mai multe prostii. Genul de oameni credinciosi care au impresia ca detin adevarul absolut si fac si dreg in numele divinitatii ca asa este bine. Astia fac prostiile cele mai mari.
ma voooi nu intelegeti ca minunea asta este semnalata inca din anii 100 ce fosfoor era ma atunci,??ce foosfor era ma in anii 400??si nu pricepeti nici ca patriarhului nu i se aprinde lumanarea lui el o aprinde de la o vata ,,fosforul si alte descoperiri ale omului nu are nici oo treaba cu lumina sfanta astea s gogorite ale scepticilor,,musulmani si cei care nu sunt ortodoxi care au fost acolo atesta aceasta lumina care nu arde in primele minute lumina din fosfooorul vostru arde

Ady_ZYN

968 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 15:22

De la: 9am_750, la data 2013-12-13 14:58:36

prietene biblia nu ti releva toot,,iti si zice ca nu toate sau scris acolo,,vrei raspunsuri cauta in istorie cauta la sfintii parinti care sunt urmasi apoostoliloor

Pai istoria ne arata ca Iisus nu prea a fost cine se crede acu ca este. Iisus a fost un personaj mic pe care Pavel l-a umflat foarte tare iar evanghelistii, niste necunoscutii, l-au interpretat dupa propria lor viziune pe parcursul a multor decenii dupa ce Iisus s-ar fi prapadit. Practic artizanul crestinismului nu este Iisus ci Pavel. Apoi credinta crestina s-a imprastiat si a fost interpretata dupa cum au vrut muschii unora si altora. Istoria, cum s-au petrecut lucrurile, contrazic in mare parte ce zice credinta. Credinta este o minciuna, o manipulare.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 15:23

iar lumina vine in diferite fooorme ca un fulger sau glob de foc nu se aprinde pur si simplu oo lumanare

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 15:28

De la: hammerady1, la data 2013-12-13 15:22:16

Pai istoria ne arata ca Iisus nu prea a fost cine se crede acu ca este. Iisus a fost un personaj mic pe care Pavel l-a umflat foarte tare iar evanghelistii, niste necunoscutii, l-au interpretat dupa propria lor viziune pe parcursul a multor decenii dupa ce Iisus s-ar fi prapadit. Practic artizanul crestinismului nu este Iisus ci Pavel. Apoi credinta crestina s-a imprastiat si a fost interpretata dupa cum au vrut muschii unora si altora. Istoria, cum s-au petrecut lucrurile, contrazic in mare parte ce zice credinta. Credinta este o minciuna, o manipulare.
eronat,,el a fost doar exemplul de ooom ,,cum trebui sa ne urmam viata,,ca ti zice,,eu sunt calea adevarul si viata,,nu a venit sa fie rege pe pamant ci in cer,,insa a poogoorat duhul sau sfant asupra apoostoliloor ca sa predice la toate popoarele cuvantul si invataturile lui,,caci de la el sunt nu de la apostoli

Ady_ZYN

968 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 15:29

De la: 9am_750, la data 2013-12-13 15:23:45iar lumina vine in diferite fooorme ca un fulger sau glob de foc nu se aprinde pur si simplu oo lumanare

Sigur ca vine din alte forme. Oricum, din 850 se stie de chestia asta. Oricum, explicatiile sunt simple. Nu exista nimic credibil la o afirmatie a unor oameni care cred ca omul a fost creat si contrazic stiinta. Poti sa crezi ce doresti. Daca te incanta minciuna, tot minciuna ramane oricum.

Ady_ZYN

968 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 15:33

De la: 9am_750, la data 2013-12-13 15:28:57

eronat,,el a fost doar exemplul de ooom ,,cum trebui sa ne urmam viata,,ca ti zice,,eu sunt calea adevarul si viata,,nu a venit sa fie rege pe pamant ci in cer,,insa a poogoorat duhul sau sfant asupra apoostoliloor ca sa predice la toate popoarele cuvantul si invataturile lui,,caci de la el sunt nu de la apostoli

Citeste istorie a noului testament si nu mai bate campii cu chestii aiurea. Evanghelia lui Ioan este singura evanghelie care afirma ca Iisus este cuvantul lui Dzeu care a existat de la inceputul creatiei. Asta este ultima evanghelie scrisa, aproape la 100 de ani de la rastignire. In celelalte evanghelii Iisus a aparut doar la nasterea din fecioara si nu sustin ca el ar fi cuvantul lui dzeu sau dzeu intrupat. Deci este o contradictie teologica intre Ioan si celelalte evanghelii.

giovausaro

4610 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 15:36

Catolicismul si ortodoxismul a fost bun in perioada cand raspandirea bibliilor era greoaie si cand marea majoritate a populatiei nu stia sa scrie si sa citeasca.Acum bibliile sunt pretutindeni, lumea stie carte...
Dice in ce mai putini se lasa inselati de povestile voastre.

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 15:39

De la: 9am_750, la data 2013-12-13 15:23:45iar lumina vine in diferite fooorme ca un fulger sau glob de foc nu se aprinde pur si simplu oo lumanare

Minciunel, tu ai vedenii false ,reale, sau delirezi, mai !?
Te pomenesti ca te-a prostit foametea pe care ai indurat-o-n postul cracitului, si-acu', lihnit de foame, si cocosat de-atate matanii si tarasuri crestinesti, ti-a luat-o mintea razna si peste cateva zile o sa fie plecata cu sorcova la cersit de-ale gurii pe la usile viloacelor popesti, pardon, viloaiele Sarlatanilor Ordinari si Mincinosi ca tine,Minciunel !

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 15:39

De la: hammerady1, la data 2013-12-13 15:29:29

Sigur ca vine din alte forme. Oricum, din 850 se stie de chestia asta. Oricum, explicatiile sunt simple. Nu exista nimic credibil la o afirmatie a unor oameni care cred ca omul a fost creat si contrazic stiinta. Poti sa crezi ce doresti. Daca te incanta minciuna, tot minciuna ramane oricum.
eroonat sunt inca de cand a inviat hristooos ca desi era noapte in mormant era lumina cand au venit sa l vada si din 135 precum am scris mai sus ,si din 400 ,,si ca vine din alte foorme o spui doar tu fiind influentat de cei care incearca de 2000 de ani sa conteste asta insa nu reusesc ca nu au cum,,eu am zis sub diferite fooorme,,ca in fiecare an e diferit,,in 1984 parca a aparut in luna iulie sau august de vreoo 8 ori prevestind ceva probabil,,odata aceasta lumina a fisurat stalpul de la intrare care se vede si acum ca e fisurat nu mai stiu in ce an pentru ca ortoodoooxi erau tinuti afara acest lucru e certificat de oameni de stiinta si de cei care au traito deci nu are nici o treaba cu foosforul descoperit de oameni ulterior sau alte lucruri

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 15:44

De la: giovausaro, la data 2013-12-13 15:36:23Catolicismul si ortodoxismul a fost bun in perioada cand raspandirea bibliilor era greoaie si cand marea majoritate a populatiei nu stia sa scrie si sa citeasca.Acum bibliile sunt pretutindeni, lumea stie carte...
Dice in ce mai putini se lasa inselati de povestile voastre.

pune mana pe cartea de istorie si ai sa intelegi de ce preotimea, popii, sarlatanii ordinari, au interzis citirea bibliei de catre enoriasi....

prostimea credincioasa n-avea voie s-o ceteasca, bre !

Ady_ZYN

968 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 15:44

De la: 9am_750, la data 2013-12-13 15:39:21
De la: hammerady1, la data 2013-12-13 15:29:29

eroonat sunt inca de cand a inviat hristooos ca desi era noapte in mormant era lumina cand au venit sa l vada si din 135 precum am scris mai sus ,si din 400 ,,si ca vine din alte foorme o spui doar tu fiind influentat de cei care incearca de 2000 de ani sa conteste asta insa nu reusesc ca nu au cum,,eu am zis sub diferite fooorme,,ca in fiecare an e diferit,,in 1984 parca a aparut in luna iulie sau august de vreoo 8 ori prevestind ceva probabil,,odata aceasta lumina a fisurat stalpul de la intrare care se vede si acum ca e fisurat nu mai stiu in ce an pentru ca ortoodoooxi erau tinuti afara acest lucru e certificat de oameni de stiinta si de cei care au traito deci nu are nici o treaba cu foosforul descoperit de oameni ulterior sau alte lucruri

Sigur ca da. Te las in deziluzia ta. Tocmai tu ai zis sa studiem istorie. Pai asta este istoria chiar daca nu ti-e pe plac. Oricat ai crede povestea asta, n-o se confirme istoric doar ca asa iti doresti tu cu tarie. Lucrurile sunt exact cum s-au petrecut indiferent de credintele tale. Citeste evangheliile si te edifica. In Matei si Luca, Iisus se naste si doar in Ioan Isus este considerat ca fiind dinainte, preexistand si incarnandu-se pe pamant. Nici macar povestea nu se pune in acord una cu alta, ce sa mai zic eu acu? Ce vina am eu ca nu au fost in stare sa inventeze o poveste logica?

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 15:45

De la: hammerady1, la data 2013-12-13 15:33:51
De la: 9am_750, la data 2013-12-13 15:28:57

Citeste istorie a noului testament si nu mai bate campii cu chestii aiurea. Evanghelia lui Ioan este singura evanghelie care afirma ca Iisus este cuvantul lui Dzeu care a existat de la inceputul creatiei. Asta este ultima evanghelie scrisa, aproape la 100 de ani de la rastignire. In celelalte evanghelii Iisus a aparut doar la nasterea din fecioara si nu sustin ca el ar fi cuvantul lui dzeu sau dzeu intrupat. Deci este o contradictie teologica intre Ioan si celelalte evanghelii.
eroonat,,ti am zis ca aceste scrieri nu le poti lua dupa mintea ta daca nu esti luminat de dumnezeu,,,hristos iti este relevat inca de la inceputul biblie din cartea facerii,,la inceput a fost cuvantul,si cuvantul era la dumnezeu si dumnezeu era cuvantul,,,cuvantul este hristos care este dumnezeu,,si ti l arata ca mantuitorul lumii si dumnezeu in multe alte parti

Ady_ZYN

968 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2013, ora 15:48

Si nu, nu esti un martir neinteles si altii vor sa-ti zdruncine credinta, dar citeste cu atentie evangheliile si celelelte scrieri ale noului testament, citeste istoria lor, nu-i mai lasa pe altii sa-ti povesteasca viziunea lor ca or sa te bage in ceata si din asta or sa faca o mare virtute. Din contradictii si minciuni or sa faca virtuti mari dar chiar si asa tot contradictii si minciuni or sa fie. Oricum ar fi ele impachetate tot niste absurditati manipulatoare. Gandeste cu capul tau nu cu al altora!!!!!!!!!!

Pagini: << 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: