Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 09:51
Iat�, deci, de unde se vede c� Hristos a �nl�turat s�mb�ta. C�ci Legea lui Moise a avut umbra bun�t��ilor viitoare, iar nu �nsu�i chipul lucrurilor (Evrei 10, 1). Pentru aceasta Hristos-Mesia, venind �i �ndeplinind toat� Legea (Matei 5, 17) �i poruncile Vechiului Testament (Ioan 15, 10), El �nsu�i a completat unele din ele �i pe altele le-a schimbat. �n general, a �nl�turat legea poruncilor prin �nv���tura Sa (Efeseni 2, 15), iar s�mb�ta cu totul a �nl�turat-o prin cuv�nt �i prin fapte. A�a, de pild�, El �nsu�i a c�lcat-o, vindec�nd s�mb�ta bolnavii �i pe cel cu m�na uscat� (Matei 12, 10-13), pe sl�b�nogul din Evanghelia de ast�zi (Ioan 5, 5-16), �i pe orbul din na�tere, f�c�nd s�mb�ta pentru el tin� (Ioan 9, 1-16
|
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 09:52
Toate acestea erau oprite de Legea Veche s� se fac� s�mb�ta (Ie�irea 20, 10-13; Numeri 16, 32-36). C�lc�nd s�mb�ta, Hristos impunea �i altora s� o calce. Vindec�nd pe sl�b�nogul s�mb�ta, Iisus �i spunea: Scoal�-te, ia-�i patul t�u �i umbl�. �i �ndat� s-a f�cut s�n�tos omul, �i-a luat patul �i umbla �i era acea zi s�mb�ta.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 09:53
S�mb�ta evreiasc� este numit� de Sf�ntul Apostol Pavel "umbr�", adic� ceva ce nu �nseamn� nimic, f�r� nici un folos, pentru c�, cuv�ntul "umbr�" �n Sf�nta Scriptur�, c�nd se vorbe�te despre Vechiul Testament, �nseamn� ceea ce e destinat spre �nl�turare (Evrei 10-1, 4-5, 13).
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 09:55
�ntruc�t unii din cre�tini s-au rupt de Biserica lui Hristos �i cinstesc sabatul Legii vechi, �n loc de Duminic�, ziua �nvierii lui Hristos, am c�utat s� v� explic la Evanghelia de ast�zi ce �nsemn�tate a avut sabatul iudaic, c�t a fost respectat, c�nd �i de ce a fost schimbat cu ziua Duminicii de �nsu�i Hristos �i Sfin�ii S�i Apostoli.
Noi, fiii Bisericii Ortodoxe, dac� vrem s� ne m�ntuim, s�ntem datori s� ascult�m de ea. S� �mplinim cu sfin�enie poruncile Domnului din Sf�nta Evanghelie, �i s� nu urm�m sfaturile credincio�ilor r�zvr�ti�i, care s-au lep�dat de Biseric�, de sf�nta Duminic�, de bucuria �nvierii, de preo�i, de cruce �i de sfintele icoane �i cinstesc s�mb�ta ca zi de odihn�. S� r�m�nem �n casa Domnului �i �n m�ntuitoarea bucurie a �nvierii lui Hristos. C�ci mai mare este ziua �nvierii dec�t ziua odihnei. Aici �n Biseric� se afl� lacul Vitezda, adic� Taina Botezului prin care ne facem fii ai lui Dumnezeu dup� har, nou n�scu�i. Aici se afl� apa cea t�m�duitoare de boli, adic� Taina Spovedaniei, a poc�in�ei cu lacrimi, prin care ne vindec�m sufletul de r�nile p�catelor. Aici se s�v�r�e�te Taina Sf�ntului Maslu, prin care mul�i bolnavi se vindec� �i se u�ureaz�. S� nu spunem "c� nu avem om s� ne arunce" �n apa aceasta t�m�duitoare. Preo�ii Bisericii s�nt cei ce ne boteaz�, ne dezleag� de p�cate, se roag� pentru m�ntuirea noastr� �i ne conduc pe calea m�ntuirii. S� cinstim cu vrednicie, cu rug�ciuni �i fapte bune sf�nta zi a Duminicii ca s� auzim �i noi cuv�ntul cel m�ntuitor al lui Hristos: "Iat� te-ai f�cut s�n�tos, de acum s� nu mai gre�e�ti ca s� nu-�i fie �ie ceva mai r�u". Amin. Hristos a �nviat! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:01
De la: 9am121159, la data 2013-11-02 00:47:04D E C R E T www.aparatorul.md/suprematia-papala-si-cruciadele-despre-ereziil... www.aievea.net/articol-20-cuprinsul-decretului-lui-constantin-18... www.aievea.net/articol-21-denumirea-zilelor-saptamanii-188.html www.aievea.net/articol-22-sarbatori-solare-190.html www.aievea.net/articol-23-serbare-zilei-Domnului-191.html www.aievea.net/articol-24-sabatul-zilei-a-saptea-simbol-al-odihn... www.aievea.net/articol-24-sabatul-zilei-a-saptea-simbol-al-odihn... aievea.net/articol-25-avertizare-profetica-pentru-viitor-197.html aievea.net/articol-26-din-paradis-in-paradis-198.html aievea.net/articol-27-ziua-de-sarbatoare-in-noul-paradis-199.html Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:24
De la: Fl_Orion999, la data 2013-11-02 11:01:33De la: 9am121159, la data 2013-11-02 00:47:04D E C R E T Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:30
si dumnezeu nu are nevoie de odihna ca sa se odihneasa ,,iar omului nu ia zis atunci sa pazeasca aceasta zi ci a zis doar ca atunci a terminat lucrarea sa
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:50
Temeiul cinstirii zilei de Duminic� este absolut. Iisus a �nviat �n ziua cea dint�i a s�pt�m�nii �i S-a ar�tat ucenicilor. �Ziua cea dint�i a s�pt�m�nii� a devenit astfel ziua a opta a s�pt�m�nii celei noi din �mp�r��ia lui Dumnezeu. Nu numai �nvierea Domnului a avut loc Duminica, dar �i ar�tarea M�ntuitorului, cu ocazia �ncredin��rii lui Toma, a avut loc de asemenea Duminica, astfel: �Deci, fiind sear� �n acea zi de-nt�i a s�pt�m�nii (s�mb�ta sau sabatul la iudei era ziua a �aptea), �i u�ile fiind �ncuiate acolo unde ucenicii erau aduna�i de frica Iudeilor, a venit Iisus �i a stat �n mijloc �i le-a zis: Pace vou�!� �i, dup� opt zile, ucenicii S�i erau iar�i �nl�untru, �i Toma �mpreun� cu ei. �i a venit Iisus, u�ile fiind �ncuiate, �i a stat �n mijloc �i a zis: Pace vou�!� (IOAN 20,19,26).
|
|
|
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:51
Un alt argument pentru cinstirea Duminicii este Ziua Cincizecimii, sau Pogor�rea Duhului Sf�nt care a avut loc tot Duminica, astfel: ��i c�nd a sosit ziua Cincizecimii (= �mplinirea perioadei de cincizeci de zile de la Pa�ti; s�rb�toare prin care era celebrat leg�m�ntul dintre Dumnezeu �i Israel �i �nnoirea leg�m�ntului), erau to�i �mpreun� la un loc (= Cei doisprezece Apostoli)� (FAPTELE APOSTOLILOR 2,1).
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:52
Apostolii s�v�r�esc Fr�ngerea P�inii tot Duminica: �Iar �n ziua cea dint�i a s�pt�m�nii, c�nd noi ne-am adunat s� fr�ngem p�inea (Euharistia duminical� � �n prima zi a s�pt�m�nii iudaice devenise o practic� obi�nuit� a comunit��ilor cre�tine. Din context �n�elegem c� membrii comunit��ii s-au adunat s�mb�t� seara, c�nd �ncepea de fapt ziua de s�rb�toare, iar �fr�ngerea p�inii� a avut loc dup� miezul nop�ii), Pavel, care avea s� plece a doua zi, a stat cu ei de vorb� �i �i-a prelungit cuv�ntul p�n� la miezul nop�ii� (FAPTELE APOSTOLILOR 20,7).
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:52
Str�ngerea de ajutoare pentru v�duve �i orfani se face Duminica: ��n ziua �nt�i a s�pt�m�nii fiecare dintre voi s�-�i pun� deoparte, str�ng�nd c�t poate, ca s� nu se fac� str�ngere abia atunci c�nd voi veni eu� (1 CORINTENI 16,2).
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:53
R�pirea �n duh a Sf�ntului Ioan Evanghelistul, c�nd a scris Apocalipsa, a avut loc Duminica: ��n duh am fost (= R�pit; �n stare de extaz) �n zi de Duminic� (Literal: Ziua Domnului. �n latine�te: Domini Dies = Duminica), �i-n urma mea am auzit un glas mare de tr�mbi��,� (APOCALIPS� 1,10).
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:55
Vinerea, Domnul nostru Iisus Hristos a fost r�stignit pe cruce �i tot �n acea zi �nmorm�ntat. Mare bucurie a fost s�mb�ta pentru du�manii lui Hristos c� au sc�pat de El. Noi cre�tinii, dac� cinstim s�mb�ta (de la moartea lui Hristos �ncoace) �nseamn� c� ne bucur�m cu cei ce L-au r�stignit. Ori Hristos, c�nd le-a zis femeilor mironosi�e �Bucura�i-v�!�, nu Duminica c�nd a �nviat? Ca �i cre�tin, dac� cinstesc s�mb�ta, m� bucur de moartea lui Hristos �i prin excelen��, devin un ucenic al lui Antihrist. Dac� cinstesc Duminica, m� bucur de �nvierea lui Hristos �i �nvierea noastr�.
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:56
Din punct de vedere istoric, dovezile sunt �i ele o eviden�� �n acest sens. Edictul Sf�ntului �mp�rat Constantin cel Mare de a fixa drept zi de s�rb�toare Duminica (fapt pentru care adventi�tii �l stigmatizeaz� cu titlul ,,Fiarei� din DANIEL 7,25) este numai consfiin�irea unei practici vechi de 300 de ani, deoarece, cre�tinii �ineau Duminica, dar erau opri�i de p�g�ni s� o serbeze �n public. M�rturiile istorice prisosesc. Pliniu, guvernatorul Bitiniei, pe vremea lui Traian, scrie despre serbarea Duminicii, urm�toarele: �Cre�tinii din provincia mea se adun� �ntr-o zi anumit� �nainte de r�s�ritul soarelui �i c�nt� imnuri lui Hristos�.
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:57
Sf�ntul Iustin Martirul scrie: ��n ziua ce se cheam� ziua soarelui (Hristos), Duminic�, cei de la ora� �i cei de la sate se adun� �n acela�i loc�.
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:57
Sf�ntul Barnaba zice: �Cu bucurie noi s�rb�torim prima zi �n care a Iisus a �nviat din mor�i�.
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:58
Sf�ntul Ignatie Teoforul, unul dintre P�rin�ii Apostolici, zice r�spicat: �Iat� pentru ce noi care am fost crescu�i dup� legea veche, cu toate acestea am ajuns la o vie n�dejde, nemai �in�nd s�mb�ta, ci Duminica, �n care a �nceput via�a noastr� prin Iisus� (EPISTOLA C�TRE MAGNEZIENI CAP.9)
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:59
Istoricul Eusebiu zice: �Noi ne adun�m �n ziua luminei, a adev�ratului Soare�.
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:59
Tertulian scrie: �S�mb�ta este o or�nduire care trebuie s� �nceteze, nefiind semn ve�nic, ci trec�tor� (CONTRA EVREILOR).
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 12:00
Se vede deci c� cre�tinii, dup� �nvierea �i mai ales dup� �n�l�area Domnului �i Pogor�rea Duhului Sf�nt, au s�rb�torit Duminica. Nici Constantin �mp�ratul �i nici papa de la Roma, n-au schimbat s�mb�ta, ci �NSU�I M�NTUITORUL NOSTRU HRISTOS.
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 12:29
Cand doi se cearta...
popa symy va lamureste ; Cine e�ti tu, care judeci pe robul altuia? Dac� st� �n picioare sau cade, este treaba st�p�nului s�u; totu�i va sta �n picioare, c�ci Domnul are putere s�-l �nt�reasc� pentru ca s� stea.Unul socote�te o zi mai presus dec�t alta(SABAT/DUMINICA); pentru altul, toate zilele sunt la fel. Fiecare s� fie deplin �ncredin�at �n mintea lui. Cine face deosebire �ntre zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire �ntre zile, pentru Domnul n-o face. Cine m�n�nc�, pentru Domnul m�n�nc�; pentru c� aduce mul�umiri lui Dumnezeu. Cine nu m�n�nc�, pentru Domnul nu m�n�nc�; �i aduce �i el mul�umiri lui Dumnezeu.'''Romani 14...Pentru alte lamuriri va astept si sambata si duminica la beserica...
Raporteaza abuz de limbaj
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 13:46
pe unde ai umblat , drag prieten ?
ti-am simtit lipsa din plin, ma bucur ca esti bine si ai revenit la oitzele cele zvapaiate ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 15:01
de vorba nu pioti sta nici cu tine singura ca daca studiai stiai ca hristos nu a avut frati,insa tu ai fost doar indoctrinata n ai studiat,,,daca studiai stiai ca crucea tocmai asta simbolizeaza jertfa desteapto idea de jertfa pentru ca daca nu ne jertfim nimic nu facem,dc ia zis lu petru innaintea mea satano cand ia zis ca daca va fi omorat sa nu se duca,,,tocmai asta inseamna crucea ,,,studianto,,,jertfa pentru ca fara jertfa nu se poate viata de apooi,,price�pusi
-------------- Mergi din confuzie in confuzie.Cine este jertfa Domnul Isus sau crucea care este obiectul de tortura.Si alta confuzie - Domnul Isus a zis: "Inapoia mea satano" nu inainte cum ai scris tu Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 15:07
Iata ca mi-am pierdut noaptea cu tine ca sa te luminez si maine trebuie sa merg la biserica, dar traiesc cu speranta ca te vei trezi din invataturile inselatoare, in care te taraste diavolul, fara sa-ti dai seama.Noapte buna.
aha,,ma taraste pe mine diavolul sa nesocotesc pe cei care sau sacrificat pentru hristos sau pe maica domnului,,lumineaza te singura innainte sa luminezi tu pe altii luminato cand o sa ti poti da raspunsurile la care n ai raspuns ------------ Ti-am dat mereu raspunsuri dar Cuvantu nu patrunde in tine. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 15:18
�n Evanghelia de azi vedem c� Iisus Hristos a vindecat �ntr-o zi de s�mb�t� un sl�b�nog care z�cea de 38 de ani. Pentru aceasta s-au sup�rat iudeii c�ci Domnul a c�lcat porunca s�mbetei.
-------------- El a dezlegat ziua Sambetei, dar nu a desfintat-o dupa cum gandesti tu si sectele tale.Ti-ai dat seama macar o data ca si tu ai secte, indoctrinatule de oameni. Tu ai ortodocsi, oastea Domnului, calugari, ortodocsi dupa calendarul Iulian, altii dupa gregorian, catolici ca din ei te-ai desprins, romano catolici, greco- catolici si alte secte.In acest caz nu vezi barna din ochiul tau.Caci marturisirea adevarului nu se face nici cu bata, nici cu pumnul,nici cu jigniri ci prin cunostintele dupa adevar, nu minciuna. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 15:23
De la: 9am_750, la data 2013-11-02 11:30:31si dumnezeu nu are nevoie de odihna ca sa se odihneasa ,,iar omului nu ia zis atunci sa pazeasca aceasta zi ci a zis doar ca atunci a terminat lucrarea sa ...da' halatu'....cat mai costa halatu'....???
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 15:25
De la: 9am_750, la data 2013-11-02 11:59:04Istoricul Eusebiu zice: �Noi ne adun�m �n ziua luminei, a adev�ratului Soare�. si ne dam cu sania pe derdelus....
|
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 15:28
a intarit legea din sambata in dumineca domnul isus este dumnezeu si face ce vrea nu ce vrei tu,,
----------- Daca Domnul Isus a schimbat Sambata cu duminica cum scri tu fara sa-ti fie frica de Dumnezeu pentru minciuni,de ce n a schimbat-o de la inceput ci primi crestini au pazit Sambata pana in anul 321 dupa Hristos,si nu ai suport biblic pentru ce sustii, El fiind Domn si al Sabatului, nu-si schimba ziua Lui. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 15:36
�n Evanghelia de azi vedem c� Iisus Hristos a vindecat �ntr-o zi de s�mb�t� un sl�b�nog care z�cea de 38 de ani. Pentru aceasta s-au sup�rat iudeii c�ci Domnul a c�lcat porunca s�mbetei.
------------- Si in zilele noastre Domnul isus ingaduie facerea de bine, deaceia a dezlegat ziua Sabatului dar nu a desfiintat-o.Tu daca ai un cal legat si il dezlegi inseamna ca l-ai si desfintat? Iata cate raspunsuri iti dau dar tu zici ca nu-ti raspund, pentru ca adevarul nu patrunde in tine si de aceia nu vezi ca iti raspund. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 15:44
Mai �nt�i voi ar�ta c� de la Adam �i p�n� la Moise, timp de 4108 ani, nici unul dintre patriarhii cei vechi nu au �inut s�mb�ta ca s�rb�toare. Ca s� ne d�m seama de acest mare adev�r, vom apela la m�rturisirile Sfintei Scripturi, prin care vom ar�ta, c� Dumnezeu f�c�nd pe om, nu i-a dat porunc� de la �nceput, s� serbeze vreo zi, ci numai l-a a�ezat �n gr�dina Edenului, adic� �n Rai, ca s�-l lucreze �i s�-l p�zeasc� (Facere 2, 15). Apoi i-a dat prima porunc�, de a nu m�nca din pomul cuno�tin�ei binelui �i r�ului (Facere 2, 17). Ba, mai mult. Dup� ce Adam a c�lcat porunca lui Dumnezeu �i a fost izgonit din Rai, nu a primit nici o porunc� de la Dumnezeu s� serbeze vreo zi. Dimpotriv�, toat� via�a lui de acum devine o munc� continu� sub forma blestemului �i i se d� porunc� �i canon de la Dumnezeu care �i zice: �n sudoarea fe�ei tale ��i vei m�nca p�inea ta, p�n� te vei �ntoarce �n p�m�ntul din care e�ti luat; c�ci p�m�nt e�ti �i �n p�m�nt te vei �ntoarce (Facere, 3, 19).
----------- De cand a fost creat omul, Dumnezeu a pus in firea lui cele 10 porunci.Lui Adam scri ca i-a dat o porunca, dar pe Cain de ce l-a pedepsit? I-a dat cumva poruna " Sa nu ucizi"? Deci toate poruncile sant puse de Dumnezeu in firea pamanteasca de la creatiune. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

popa symy va lamureste
; Cine e�ti tu, care judeci pe robul altuia? Dac� st� �n picioare sau cade, este treaba st�p�nului s�u; totu�i va sta �n picioare, c�ci Domnul are putere s�-l �nt�reasc� pentru ca s� stea.
si ne dam cu sania pe derdelus....