Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 09:51
Iată, deci, de unde se vede că Hristos a înlăturat sîmbăta. Căci Legea lui Moise a avut umbra bunătăților viitoare, iar nu însuși chipul lucrurilor (Evrei 10, 1). Pentru aceasta Hristos-Mesia, venind și îndeplinind toată Legea (Matei 5, 17) și poruncile Vechiului Testament (Ioan 15, 10), El însuși a completat unele din ele și pe altele le-a schimbat. În general, a înlăturat legea poruncilor prin învățătura Sa (Efeseni 2, 15), iar sîmbăta cu totul a înlăturat-o prin cuvînt și prin fapte. Așa, de pildă, El însuși a călcat-o, vindecînd sîmbăta bolnavii și pe cel cu mîna uscată (Matei 12, 10-13), pe slăbănogul din Evanghelia de astăzi (Ioan 5, 5-16), și pe orbul din naștere, făcînd sîmbăta pentru el tină (Ioan 9, 1-16
|
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 09:52
Toate acestea erau oprite de Legea Veche să se facă sîmbăta (Ieșirea 20, 10-13; Numeri 16, 32-36). Călcînd sîmbăta, Hristos impunea și altora să o calce. Vindecînd pe slăbănogul sîmbăta, Iisus îi spunea: Scoală-te, ia-ți patul tău și umblă. Și îndată s-a făcut sănătos omul, și-a luat patul și umbla și era acea zi sîmbăta.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 09:53
Sîmbăta evreiască este numită de Sfîntul Apostol Pavel "umbră", adică ceva ce nu înseamnă nimic, fără nici un folos, pentru că, cuvîntul "umbră" în Sfînta Scriptură, cînd se vorbește despre Vechiul Testament, înseamnă ceea ce e destinat spre înlăturare (Evrei 10-1, 4-5, 13).
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 09:55
Întrucît unii din creștini s-au rupt de Biserica lui Hristos și cinstesc sabatul Legii vechi, în loc de Duminică, ziua Învierii lui Hristos, am căutat să vă explic la Evanghelia de astăzi ce însemnătate a avut sabatul iudaic, cît a fost respectat, cînd și de ce a fost schimbat cu ziua Duminicii de Însuși Hristos și Sfinții Săi Apostoli.
Noi, fiii Bisericii Ortodoxe, dacă vrem să ne mîntuim, sîntem datori să ascultăm de ea. Să împlinim cu sfințenie poruncile Domnului din Sfînta Evanghelie, și să nu urmăm sfaturile credincioșilor răzvrătiți, care s-au lepădat de Biserică, de sfînta Duminică, de bucuria Învierii, de preoți, de cruce și de sfintele icoane și cinstesc sîmbăta ca zi de odihnă. Să rămînem în casa Domnului și în mîntuitoarea bucurie a Învierii lui Hristos. Căci mai mare este ziua Învierii decît ziua odihnei. Aici în Biserică se află lacul Vitezda, adică Taina Botezului prin care ne facem fii ai lui Dumnezeu după har, nou născuți. Aici se află apa cea tămăduitoare de boli, adică Taina Spovedaniei, a pocăinței cu lacrimi, prin care ne vindecăm sufletul de rănile păcatelor. Aici se săvîrșește Taina Sfîntului Maslu, prin care mulți bolnavi se vindecă și se ușurează. Să nu spunem "că nu avem om să ne arunce" în apa aceasta tămăduitoare. Preoții Bisericii sînt cei ce ne botează, ne dezleagă de păcate, se roagă pentru mîntuirea noastră și ne conduc pe calea mîntuirii. Să cinstim cu vrednicie, cu rugăciuni și fapte bune sfînta zi a Duminicii ca să auzim și noi cuvîntul cel mîntuitor al lui Hristos: "Iată te-ai făcut sănătos, de acum să nu mai greșești ca să nu-ți fie ție ceva mai rău". Amin. Hristos a înviat! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:01
De la: 9am121159, la data 2013-11-02 00:47:04D E C R E T www.aparatorul.md/suprematia-papala-si-cruciadele-despre-ereziil... www.aievea.net/articol-20-cuprinsul-decretului-lui-constantin-18... www.aievea.net/articol-21-denumirea-zilelor-saptamanii-188.html www.aievea.net/articol-22-sarbatori-solare-190.html www.aievea.net/articol-23-serbare-zilei-Domnului-191.html www.aievea.net/articol-24-sabatul-zilei-a-saptea-simbol-al-odihn... www.aievea.net/articol-24-sabatul-zilei-a-saptea-simbol-al-odihn... aievea.net/articol-25-avertizare-profetica-pentru-viitor-197.html aievea.net/articol-26-din-paradis-in-paradis-198.html aievea.net/articol-27-ziua-de-sarbatoare-in-noul-paradis-199.html Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ïżœi recunoaïżœte cïżœ, pe deasupra ambiïżœiilor, intrigilor ïżœi urilor, este Patria, este veïżœnicia neamului, ïżœi cïżœ acolo trebuie sïżœ ne ïżœntïżœlnim totdeauna, chiar dacïżœ nu ne ïżœnïżœelegem de fiecare datïżœ."(Ion Antonescu) *** ,,ïżœn ziua de azi, pentru a stïżœpïżœni cïżœt mai mulïżœi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odatïżœ ce ai sufletul, ai omul; iar cïżœnd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:24
De la: Fl_Orion999, la data 2013-11-02 11:01:33De la: 9am121159, la data 2013-11-02 00:47:04D E C R E T Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:30
si dumnezeu nu are nevoie de odihna ca sa se odihneasa ,,iar omului nu ia zis atunci sa pazeasca aceasta zi ci a zis doar ca atunci a terminat lucrarea sa
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:50
Temeiul cinstirii zilei de Duminică este absolut. Iisus a înviat în ziua cea dintâi a săptămânii și S-a arătat ucenicilor. Ziua cea dintâi a săptămânii a devenit astfel ziua a opta a săptămânii celei noi din Împărăția lui Dumnezeu. Nu numai Învierea Domnului a avut loc Duminica, dar și arătarea Mântuitorului, cu ocazia încredințării lui Toma, a avut loc de asemenea Duminica, astfel: Deci, fiind seară în acea zi de-ntâi a săptămânii (sâmbăta sau sabatul la iudei era ziua a șaptea), și ușile fiind încuiate acolo unde ucenicii erau adunați de frica Iudeilor, a venit Iisus și a stat în mijloc și le-a zis: Pace vouă!
Și, după opt zile, ucenicii Săi erau iarăși înlăuntru, și Toma împreună cu ei. Și a venit Iisus, ușile fiind încuiate, și a stat în mijloc și a zis: Pace vouă! (IOAN 20,19,26).
|
|
|
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:51
Un alt argument pentru cinstirea Duminicii este Ziua Cincizecimii, sau Pogorârea Duhului Sfânt care a avut loc tot Duminica, astfel: Și când a sosit ziua Cincizecimii (= Împlinirea perioadei de cincizeci de zile de la Paști; sărbătoare prin care era celebrat legământul dintre Dumnezeu și Israel și înnoirea legământului), erau toți împreună la un loc (= Cei doisprezece Apostoli) (FAPTELE APOSTOLILOR 2,1).
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:52
Apostolii săvârșesc Frângerea Pâinii tot Duminica: Iar în ziua cea dintâi a săptămânii, când noi ne-am adunat să frângem pâinea (Euharistia duminicală în prima zi a săptămânii iudaice devenise o practică obișnuită a comunităților creștine. Din context înțelegem că membrii comunității s-au adunat sâmbătă seara, când începea de fapt ziua de sărbătoare, iar frângerea pâinii a avut loc după miezul nopții), Pavel, care avea să plece a doua zi, a stat cu ei de vorbă și și-a prelungit cuvântul până la miezul nopții (FAPTELE APOSTOLILOR 20,7).
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:52
Strângerea de ajutoare pentru văduve și orfani se face Duminica: În ziua întâi a săptămânii fiecare dintre voi să-și pună deoparte, strângând cât poate, ca să nu se facă strângere abia atunci când voi veni eu (1 CORINTENI 16,2).
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:53
Răpirea în duh a Sfântului Ioan Evanghelistul, când a scris Apocalipsa, a avut loc Duminica: În duh am fost (= Răpit; în stare de extaz) în zi de Duminică (Literal: Ziua Domnului. În latinește: Domini Dies = Duminica), și-n urma mea am auzit un glas mare de trâmbiță
, (APOCALIPSĂ 1,10).
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:55
Vinerea, Domnul nostru Iisus Hristos a fost răstignit pe cruce și tot în acea zi înmormântat. Mare bucurie a fost sâmbăta pentru dușmanii lui Hristos că au scăpat de El. Noi creștinii, dacă cinstim sâmbăta (de la moartea lui Hristos încoace) înseamnă că ne bucurăm cu cei ce L-au răstignit. Ori Hristos, când le-a zis femeilor mironosițe Bucurați-vă!, nu Duminica când a înviat? Ca și creștin, dacă cinstesc sâmbăta, mă bucur de moartea lui Hristos și prin excelență, devin un ucenic al lui Antihrist. Dacă cinstesc Duminica, mă bucur de Învierea lui Hristos și învierea noastră.
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:56
Din punct de vedere istoric, dovezile sunt și ele o evidență în acest sens. Edictul Sfântului Împărat Constantin cel Mare de a fixa drept zi de sărbătoare Duminica (fapt pentru care adventiștii îl stigmatizează cu titlul ,,Fiarei din DANIEL 7,25) este numai consființirea unei practici vechi de 300 de ani, deoarece, creștinii țineau Duminica, dar erau opriți de păgâni să o serbeze în public. Mărturiile istorice prisosesc. Pliniu, guvernatorul Bitiniei, pe vremea lui Traian, scrie despre serbarea Duminicii, următoarele: Creștinii din provincia mea se adună într-o zi anumită înainte de răsăritul soarelui și cântă imnuri lui Hristos.
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:57
Sfântul Iustin Martirul scrie: În ziua ce se cheamă ziua soarelui (Hristos), Duminică, cei de la oraș și cei de la sate se adună în același loc.
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:57
Sfântul Barnaba zice: Cu bucurie noi sărbătorim prima zi în care a Iisus a înviat din morți.
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:58
Sfântul Ignatie Teoforul, unul dintre Părinții Apostolici, zice răspicat: Iată pentru ce noi care am fost crescuți după legea veche, cu toate acestea am ajuns la o vie nădejde, nemai ținând sâmbăta, ci Duminica, în care a început viața noastră prin Iisus (EPISTOLA CĂTRE MAGNEZIENI CAP.9)
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:59
Istoricul Eusebiu zice: Noi ne adunăm în ziua luminei, a adevăratului Soare.
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 11:59
Tertulian scrie: Sâmbăta este o orânduire care trebuie să înceteze, nefiind semn veșnic, ci trecător (CONTRA EVREILOR).
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 12:00
Se vede deci că creștinii, după Învierea și mai ales după Înălțarea Domnului și Pogorârea Duhului Sfânt, au sărbătorit Duminica. Nici Constantin împăratul și nici papa de la Roma, n-au schimbat sâmbăta, ci ÎNSUȘI MÂNTUITORUL NOSTRU HRISTOS.
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 12:29
Cand doi se cearta...
popa symy va lamureste ; Cine ești tu, care judeci pe robul altuia? Dacă stă în picioare sau cade, este treaba stăpânului său; totuși va sta în picioare, căci Domnul are putere să-l întărească pentru ca să stea.Unul socotește o zi mai presus decât alta(SABAT/DUMINICA); pentru altul, toate zilele sunt la fel. Fiecare să fie deplin încredințat în mintea lui. Cine face deosebire între zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire între zile, pentru Domnul n-o face. Cine mănâncă, pentru Domnul mănâncă; pentru că aduce mulțumiri lui Dumnezeu. Cine nu mănâncă, pentru Domnul nu mănâncă; și aduce și el mulțumiri lui Dumnezeu.'''Romani 14...Pentru alte lamuriri va astept si sambata si duminica la beserica...
Raporteaza abuz de limbaj
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 13:46
pe unde ai umblat , drag prieten ?
ti-am simtit lipsa din plin, ma bucur ca esti bine si ai revenit la oitzele cele zvapaiate ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 15:01
de vorba nu pioti sta nici cu tine singura ca daca studiai stiai ca hristos nu a avut frati,insa tu ai fost doar indoctrinata n ai studiat,,,daca studiai stiai ca crucea tocmai asta simbolizeaza jertfa desteapto idea de jertfa pentru ca daca nu ne jertfim nimic nu facem,dc ia zis lu petru innaintea mea satano cand ia zis ca daca va fi omorat sa nu se duca,,,tocmai asta inseamna crucea ,,,studianto,,,jertfa pentru ca fara jertfa nu se poate viata de apooi,,priceăpusi
-------------- Mergi din confuzie in confuzie.Cine este jertfa Domnul Isus sau crucea care este obiectul de tortura.Si alta confuzie - Domnul Isus a zis: "Inapoia mea satano" nu inainte cum ai scris tu Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 15:07
Iata ca mi-am pierdut noaptea cu tine ca sa te luminez si maine trebuie sa merg la biserica, dar traiesc cu speranta ca te vei trezi din invataturile inselatoare, in care te taraste diavolul, fara sa-ti dai seama.Noapte buna.
aha,,ma taraste pe mine diavolul sa nesocotesc pe cei care sau sacrificat pentru hristos sau pe maica domnului,,lumineaza te singura innainte sa luminezi tu pe altii luminato cand o sa ti poti da raspunsurile la care n ai raspuns ------------ Ti-am dat mereu raspunsuri dar Cuvantu nu patrunde in tine. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 15:18
În Evanghelia de azi vedem că Iisus Hristos a vindecat într-o zi de sîmbătă un slăbănog care zăcea de 38 de ani. Pentru aceasta s-au supărat iudeii căci Domnul a călcat porunca sîmbetei.
-------------- El a dezlegat ziua Sambetei, dar nu a desfintat-o dupa cum gandesti tu si sectele tale.Ti-ai dat seama macar o data ca si tu ai secte, indoctrinatule de oameni. Tu ai ortodocsi, oastea Domnului, calugari, ortodocsi dupa calendarul Iulian, altii dupa gregorian, catolici ca din ei te-ai desprins, romano catolici, greco- catolici si alte secte.In acest caz nu vezi barna din ochiul tau.Caci marturisirea adevarului nu se face nici cu bata, nici cu pumnul,nici cu jigniri ci prin cunostintele dupa adevar, nu minciuna. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 15:23
De la: 9am_750, la data 2013-11-02 11:30:31si dumnezeu nu are nevoie de odihna ca sa se odihneasa ,,iar omului nu ia zis atunci sa pazeasca aceasta zi ci a zis doar ca atunci a terminat lucrarea sa ...da' halatu'....cat mai costa halatu'....???
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ïżœi recunoaïżœte cïżœ, pe deasupra ambiïżœiilor, intrigilor ïżœi urilor, este Patria, este veïżœnicia neamului, ïżœi cïżœ acolo trebuie sïżœ ne ïżœntïżœlnim totdeauna, chiar dacïżœ nu ne ïżœnïżœelegem de fiecare datïżœ."(Ion Antonescu) *** ,,ïżœn ziua de azi, pentru a stïżœpïżœni cïżœt mai mulïżœi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odatïżœ ce ai sufletul, ai omul; iar cïżœnd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 15:25
De la: 9am_750, la data 2013-11-02 11:59:04Istoricul Eusebiu zice: Noi ne adunăm în ziua luminei, a adevăratului Soare. si ne dam cu sania pe derdelus....
|
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 15:28
a intarit legea din sambata in dumineca domnul isus este dumnezeu si face ce vrea nu ce vrei tu,,
----------- Daca Domnul Isus a schimbat Sambata cu duminica cum scri tu fara sa-ti fie frica de Dumnezeu pentru minciuni,de ce n a schimbat-o de la inceput ci primi crestini au pazit Sambata pana in anul 321 dupa Hristos,si nu ai suport biblic pentru ce sustii, El fiind Domn si al Sabatului, nu-si schimba ziua Lui. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 15:36
În Evanghelia de azi vedem că Iisus Hristos a vindecat într-o zi de sîmbătă un slăbănog care zăcea de 38 de ani. Pentru aceasta s-au supărat iudeii căci Domnul a călcat porunca sîmbetei.
------------- Si in zilele noastre Domnul isus ingaduie facerea de bine, deaceia a dezlegat ziua Sabatului dar nu a desfiintat-o.Tu daca ai un cal legat si il dezlegi inseamna ca l-ai si desfintat? Iata cate raspunsuri iti dau dar tu zici ca nu-ti raspund, pentru ca adevarul nu patrunde in tine si de aceia nu vezi ca iti raspund. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2013, ora 15:44
Mai întîi voi arăta că de la Adam și pînă la Moise, timp de 4108 ani, nici unul dintre patriarhii cei vechi nu au ținut sîmbăta ca sărbătoare. Ca să ne dăm seama de acest mare adevăr, vom apela la mărturisirile Sfintei Scripturi, prin care vom arăta, că Dumnezeu făcînd pe om, nu i-a dat poruncă de la început, să serbeze vreo zi, ci numai l-a așezat în grădina Edenului, adică în Rai, ca să-l lucreze și să-l păzească (Facere 2, 15). Apoi i-a dat prima poruncă, de a nu mînca din pomul cunoștinței binelui și răului (Facere 2, 17). Ba, mai mult. După ce Adam a călcat porunca lui Dumnezeu și a fost izgonit din Rai, nu a primit nici o poruncă de la Dumnezeu să serbeze vreo zi. Dimpotrivă, toată viața lui de acum devine o muncă continuă sub forma blestemului și i se dă poruncă și canon de la Dumnezeu care îi zice: În sudoarea feței tale îți vei mînca pîinea ta, pînă te vei întoarce în pămîntul din care ești luat; căci pămînt ești și în pămînt te vei întoarce (Facere, 3, 19).
----------- De cand a fost creat omul, Dumnezeu a pus in firea lui cele 10 porunci.Lui Adam scri ca i-a dat o porunca, dar pe Cain de ce l-a pedepsit? I-a dat cumva poruna " Sa nu ucizi"? Deci toate poruncile sant puse de Dumnezeu in firea pamanteasca de la creatiune. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

popa symy va lamureste
; Cine ești tu, care judeci pe robul altuia? Dacă stă în picioare sau cade, este treaba stăpânului său; totuși va sta în picioare, căci Domnul are putere să-l întărească pentru ca să stea.
si ne dam cu sania pe derdelus....