back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 >> Sari la pagina:

9am_750

3755 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 3 Noiembrie 2013, ora 09:18

ce facea dumnezeu de seara pana dimineata,dormea mai ia tu mult biblia literar invatata de sectarii tai la care ai aderat dintrun moment de slabiciune ca uite unde ajungi pleaca din biserica matrix vioricoo

IonOOO

376 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 3 Noiembrie 2013, ora 13:04

De la: 9am_750, la data 2013-10-31 19:22:54
De la: IonOOO, la data 2013-10-31 09:40:41
De la: 9am_750, la data 2013-10-30 19:42:26cica un calugar si un pocait parca calugarii n ar fi pocaiti

prietene sunt oamenii si oamenii iar eu ti am aratat fooarte clar prin spusele celor in masura ca ai aderat la niste razvratiti care au inteles gresit unele lucruri din scripturi,,ia si rasfoieste cu cateva pagini in urma,,,daca vrei mai intreaba ce nu ti e clar si o sa ti arat iar ce ti am mai aratat,,insa tot nu o sa vezi ca esti indoctrinat de secta din care faci parte

Domnule! Cu totii ne dorim mantuirea,si va intreb: cum poti avea incredere in invataturile unor oameni pe care dvs ii numiti luminati,cand ei gresesc? De exemplu,cu cateva pagini mai inapoi,vorbiti si de parintele Arsenie Boca,ca fiind un om luminat,dar care a dat si invataturi ce contrazic invataturile lui Dumnezeu date prin Biblie. In linckul urmator,la minutul 5 secunda 14 ,parintele Arsenie Boca invata oamenii sa se inchine la sfantul soare:
www.youtube.com/watch?v=xA8Vey2HeDw&feature=related

“Apoi m-a dus în curtea cea dinãuntru a templului Domnului ºi iatã la uºa templului Domnului, între pridvor ºi jertfelnic, stãteau vreo douãzeci ºi cinci de oameni cu spatele spre templul Domnului, iar cu feþele spre rãsãrit ºi se închinau spre rãsãrit la soare. ªi mi-a zis Domnul: "Vezi, fiul omului? Nu i-a ajuns casei lui Iuda sã-ºi facã astfel de urâciuni, ca acele pe care le fac aceºtia aici, ci au umplut ºi þara de necredinþã, îndoit mâniindu-Mã. Iatã ei apropie ramuri de nãrile lor. De aceea ºi Eu voi lucra cu urgie; ochiul Meu nu-i va cruþa, ºi Eu nu Mã voi îndura. Chiar de ar striga ei cu glas mare la urechile Mele, nu-i voi auzi". (Extras din Biblia Sinodala Ortodoxa ,din cartea Iezechiel 8,16-18).

Suntem oameni ce avem ratiune,si ne punem si intrebari. Domnule,noi oamenii gandim caci asa ne-a creat Dumnezeu..
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

asa cum ti am zis esti indoctrinat de secta ta si auzi ce ti zic insa iti iese pe cealalta parte,pentru ca secta ta a avut grija de tn,,o sa ti arat din nou asa cum ti am zis insa binenteles ca nu conteaza ppentru tn ,,dooar esti indoctrinat

deci inteligentule,,hristos mai era numit si soarele dreptati ti am aratat si unde,,insa acum ca esti tu destept cauta si unde

iar cu Iezechiel iarasi ti am aratat,insa voi citati doar ce va convine ca sa trunchiati dupa cum va place,,dc nu ai citat tu si mai de sus ca nu prea ti a convenit nu????unde scrie asa,,,,,,

Am intrat ºi m-am uitat; ºi iatã cã erau tot felul de chipuri de târâtoare ºi de dobitoace urâcioase ºi toþi idolii casei lui Israel zugrãviþi pe perete de jur împrejur.

unde vezi tu taratoare si dobitoace inteligentule in biserica??????????????
este voorba de cei ce se inchinau las idooli si la tot felul de aratari desteptule si erau cu duiumul adica mai tooti,,si mai sunt si astazi,,destept esti

Hristos Domnul este prezentat in Biblie,sub multe denumiri: Emanuel (Dumnezeu este cu noi),Fiul omului,Lumina….ect. Nu stiu de unde ati dedus dvs,ca in linckul de mai sus cu Arsenie Boca se vorbeste despre Soarele Hristos aratat in Luca 1,78.... Parintele vorbeste mai mult despre: om,natura…: :--“taranul roman---munca campului,recolta---taranul stia ca daca este crestin adevarat,Dumnezeu are grija de recolta lui---uita-te in inima ta blinda---despre cautarea fericirii--- sa te opresti sa privesti iara firul de iarba---sa vezi floarea sis a smti parfumul---sa te inchini la sf soare sis a-i multumesti---fosnitul frunzelor,ciripitul pasarilor” ? ? ?

Pentru a intelege cat mai corect din Biblie cand citim,printere altele trebuie:sa fim constienti ca avem in fata Cuvantul lui Dumnezeu avand un maxim de reverenta,sa avem inima sincera deschisa la voia lui Dumnezeu asupra noastra,ideia unui verset sa ne-o explicam prin contextual intregului capitol respectiv,apoi ideia desprinsa din capitolul respective sa fie in concordanta cu ideia intregii carti,apoi ideia intregii carti sa fie in contextul in concordanta cu celorlalte 65 de carti canonice ale bibliei. In felul acesta Biblia se explica pe ea insasi,iar eventualele erori se reduc considerabil.

Capitolul 8,din cartea Iezechel,din Biblie in traducerea sinodala Ortodoxa

“În anul al ºaselea de la robirea regelui Ioiachim, în cinci ale lunii a ºasea, pe când ºedeam eu în casa mea ºi bãtrânii lui Iuda ºedeau înaintea mea, s-a lãsat peste mine mâna Domnului Dumnezeu ªi privind eu, am vãzut un chip ca de om, de foc parcã; ºi parcã de la brâul lui în jos era foc, iar de la brâul lui în sus era o strãlucire, ca de metal în vãpaie. ªi a întins, parcã, acela un fel de mânã, ºi m-a apucat de pãrul capului meu ºi m-a ridicat Duhul între pãmânt ºi cer, ºi m-a dus, în vedenii dumnezeieºti, la Ierusalim, la intrarea porþii dinãuntru, îndreptatã spre miazãnoapte, unde era aºezat idolul geloziei care stârneºte gelozia. ªi iatã acolo era slava Dumnezeului lui Israel asemenea aceleia pe care o vãzusem eu în câmp. Atunci mi-a zis Domnul: "Fiul omului, ridicã-þi ochii spre miazãnoapte!" ªi mi-am ridicat ochii spre miazãnoapte ºi iatã acel idol al geloziei era la uºa dinspre miazãnoapte a altarului, la intrare. ªi mi-a zis Domnul: "Fiul omului, vezi ce fac ei? Vezi tu ce urâciuni mari face casa lui Israel aici, ca sã Mã îndepãrtez de locaºul Meu cel sfânt? Dar întoarce-te ºi urâciuni ºi mai mari vei vedea!" Apoi m-a dus pe poartã în curte ºi privind, am vãzut o spãrturã în perete. Si mi-a zis Domnul: "Fiul omului, sapã în perete!" ªi am sãpat în perete ºi iatã am dat de un fel de uºã. ªi mi-a zis Domnul: "Intrã ºi vezi urâciunile cele dezgustãtoare pe care le fac aceºtia aici". ªi am intrat ºi am privit ºi iatã erau acolo tot felul de chipuri de târâtoare, de animale necurate ºi de tot felul de idoli de ai casei lui Israel, zugrãviþi pe pereþi de jur împrejur. Înaintea lor stãteau ºaptezeci de bãrbaþi din bãtrânii casei lui Israel, având în mijloc pe Iaazania, fiul lui ªafan; fiecare din ei avea în mâini câte o cãdelniþã ºi un nor gros de fum de tãmâie se ridica în sus. ªi mi-a zis Domnul: "Fiul omului, vezi ce fac bãtrânii casei lui Israel la întuneric, stând fiecare în cãmara sa plinã de chipuri? Cã îºi zic: Domnul nu ne vede! A pãrãsit þara Sa". Apoi mi-a zis Domnul: "Întoarce-te ºi vei vedea urâciuni încã ºi mai mari, pe care le fac ei". ªi m-a dus la uºa cea dinspre miazãnoapte a templului Domnului, ºi iatã acolo ºedeau niºte femei, care plângeau pe Tamuz. ªi mi-a zis Domnul: "Vezi, fiul omului? Întoarce-te ºi vei vedea încã ºi mai mari urâciuni!" Apoi m-a dus în curtea cea dinãuntru a templului Domnului ºi iatã la uºa templului Domnului, între pridvor ºi jertfelnic, stãteau vreo douãzeci ºi cinci de oameni cu spatele spre templul Domnului, iar cu feþele spre rãsãrit ºi se închinau spre rãsãrit la soare. ªi mi-a zis Domnul: "Vezi, fiul omului? Nu i-a ajuns casei lui Iuda sã-ºi facã astfel de urâciuni, ca acele pe care le fac aceºtia aici, ci au umplut ºi þara de necredinþã, îndoit mâniindu-Mã. Iatã ei apropie ramuri de nãrile lor. De aceea ºi Eu voi lucra cu urgie; ochiul Meu nu-i va cruþa, ºi Eu nu Mã voi îndura. Chiar de ar striga ei cu glas mare la urechile Mele, nu-i voi auzi". (Extras din Iezechiel tot capitolul 8 din biblia ortodoxa)

In acest capitol 8 din Ezechiel,ne sunt prezentate printer alte lucruri mai multe pacate pe care casa lui Israel,le savarsea:---prezenta unor taraitoare necurate---tot felul de idoli zugraviti de jur imprejur, ºaptezeci de bãrbaþi din bãtrânii casei lui Israel, având în mijloc pe Iaazania, fiul lui ªafan; fiecare din ei avea în mâini câte o cãdelniþã ºi un nor gros de fum de tãmâie se ridica în sus--- acolo ºedeau niºte femei care plângeau pe Tamuz--- stãteau vreo douãzeci ºi cinci de oameni cu spatele spre templul Domnului, iar cu feþele spre rãsãrit ºi se închinau spre rãsãrit la soare.
In acest capitol 8,sunt enumerate,mai multe feluri de pacate pe care casa lui Israel le infaptuia in acel moment. Eu ,in discutia noastra legata de inchinatul la soare (luminatorul de zi al pamantului din linckul parintele Arsenie Boca),+ acest capitol 8 din Iezechiel,am luat vorba doar de pacatul inchinarii la sf soare (luminatorul de zi al pamantului).
Nu va inteleg: De ce-mi vorbiti de taraitoare,idoli zugraviti,sau ca am trunchiat…cand eu de fapt v-am aratat doar de inchinarea la sf soare care era in discutia noastra. Apoi pana la urma urmei,mari oameni ai lui Dumnezeu,ai istoriei, nu au pacatuit? Ba da! De exemplu:Moise,imparatul David,apostolul Petru…ect.

----Se stie ca viata este intretinuta de :apa,aer,soare…Bunicul meu de pe mama,a trait in Moldova. El se inchina religios la soare in timpul vietii lui ,fara ca cineva sa-i atraga atentia, ca acest lucru este gresit.

maramuresh.wordpress.com/2013/09/16/zeul-soare-mitologia-maramur...

“Sau, privind la cer ºi vãzând soarele, luna, stelele ºi toatã oºtirea cerului, sã nu te laºi amãgit ca sã te închini lor, nici sã le slujeºti, pentru cã Domnul Dumnezeul tãu le-a lãsat pentru toate popoarele de sub cer” (Extras din Biblia Sinodala Ortodoxa,cartea Deuteronomul 4,19)..

.

Raporteaza abuz de limbaj
9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 3 Noiembrie 2013, ora 14:54

ªi mi-a zis Domnul: "Intrã ºi vezi urâciunile cele dezgustãtoare pe care le fac aceºtia aici". ªi am intrat ºi am privit ºi iatã erau acolo tot felul de chipuri de târâtoare, de animale necurate ºi de tot felul de idoli de ai casei lui Israel, zugrãviþi pe pereþi de jur împrejur.
---------
750 tu ai vazut numai animale,,taratoare.....dar chipuri,tot felul de idoli si desene pe pereti ca in biserica ta .......nu vezi?

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 3 Noiembrie 2013, ora 15:14

De la: IonOOO, la data 2013-11-03 13:04:08
De la: 9am_750, la data 2013-10-31 19:22:54
De la: IonOOO, la data 2013-10-31 09:40:41
De la: 9am_750, la data 2013-10-30 19:42:26cica un calugar si un pocait parca calugarii n ar fi pocaiti

prietene sunt oamenii si oamenii iar eu ti am aratat fooarte clar prin spusele celor in masura ca ai aderat la niste razvratiti care au inteles gresit unele lucruri din scripturi,,ia si rasfoieste cu cateva pagini in urma,,,daca vrei mai intreaba ce nu ti e clar si o sa ti arat iar ce ti am mai aratat,,insa tot nu o sa vezi ca esti indoctrinat de secta din care faci parte

Domnule! Cu totii ne dorim mantuirea,si va intreb: cum poti avea incredere in invataturile unor oameni pe care dvs ii numiti luminati,cand ei gresesc? De exemplu,cu cateva pagini mai inapoi,vorbiti si de parintele Arsenie Boca,ca fiind un om luminat,dar care a dat si invataturi ce contrazic invataturile lui Dumnezeu date prin Biblie. In linckul urmator,la minutul 5 secunda 14 ,parintele Arsenie Boca invata oamenii sa se inchine la sfantul soare:

“Apoi m-a dus în curtea cea dinãuntru a templului Domnului ºi iatã la uºa templului Domnului, între pridvor ºi jertfelnic, stãteau vreo douãzeci ºi cinci de oameni cu spatele spre templul Domnului, iar cu feþele spre rãsãrit ºi se închinau spre rãsãrit la soare. ªi mi-a zis Domnul: "Vezi, fiul omului? Nu i-a ajuns casei lui Iuda sã-ºi facã astfel de urâciuni, ca acele pe care le fac aceºtia aici, ci au umplut ºi þara de necredinþã, îndoit mâniindu-Mã. Iatã ei apropie ramuri de nãrile lor. De aceea ºi Eu voi lucra cu urgie; ochiul Meu nu-i va cruþa, ºi Eu nu Mã voi îndura. Chiar de ar striga ei cu glas mare la urechile Mele, nu-i voi auzi". (Extras din Biblia Sinodala Ortodoxa ,din cartea Iezechiel 8,16-18).

Suntem oameni ce avem ratiune,si ne punem si intrebari. Domnule,noi oamenii gandim caci asa ne-a creat Dumnezeu..
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

asa cum ti am zis esti indoctrinat de secta ta si auzi ce ti zic insa iti iese pe cealalta parte,pentru ca secta ta a avut grija de tn,,o sa ti arat din nou asa cum ti am zis insa binenteles ca nu conteaza ppentru tn ,,dooar esti indoctrinat

deci inteligentule,,hristos mai era numit si soarele dreptati ti am aratat si unde,,insa acum ca esti tu destept cauta si unde

iar cu Iezechiel iarasi ti am aratat,insa voi citati doar ce va convine ca sa trunchiati dupa cum va place,,dc nu ai citat tu si mai de sus ca nu prea ti a convenit nu????unde scrie asa,,,,,,

Am intrat ºi m-am uitat; ºi iatã cã erau tot felul de chipuri de târâtoare ºi de dobitoace urâcioase ºi toþi idolii casei lui Israel zugrãviþi pe perete de jur împrejur.

unde vezi tu taratoare si dobitoace inteligentule in biserica??????????????
este voorba de cei ce se inchinau las idooli si la tot felul de aratari desteptule si erau cu duiumul adica mai tooti,,si mai sunt si astazi,,destept esti

Hristos Domnul este prezentat in Biblie,sub multe denumiri: Emanuel (Dumnezeu este cu noi),Fiul omului,Lumina….ect. Nu stiu de unde ati dedus dvs,ca in linckul de mai sus cu Arsenie Boca se vorbeste despre Soarele Hristos aratat in Luca 1,78.... Parintele vorbeste mai mult despre: om,natura…: :--“taranul roman---munca campului,recolta---taranul stia ca daca este crestin adevarat,Dumnezeu are grija de recolta lui---uita-te in inima ta blinda---despre cautarea fericirii--- sa te opresti sa privesti iara firul de iarba---sa vezi floarea sis a smti parfumul---sa te inchini la sf soare sis a-i multumesti---fosnitul frunzelor,ciripitul pasarilor” ? ? ?

Pentru a intelege cat mai corect din Biblie cand citim,printere altele trebuie:sa fim constienti ca avem in fata Cuvantul lui Dumnezeu avand un maxim de reverenta,sa avem inima sincera deschisa la voia lui Dumnezeu asupra noastra,ideia unui verset sa ne-o explicam prin contextual intregului capitol respectiv,apoi ideia desprinsa din capitolul respective sa fie in concordanta cu ideia intregii carti,apoi ideia intregii carti sa fie in contextul in concordanta cu celorlalte 65 de carti canonice ale bibliei. In felul acesta Biblia se explica pe ea insasi,iar eventualele erori se reduc considerabil.

Capitolul 8,din cartea Iezechel,din Biblie in traducerea sinodala Ortodoxa

“În anul al ºaselea de la robirea regelui Ioiachim, în cinci ale lunii a ºasea, pe când ºedeam eu în casa mea ºi bãtrânii lui Iuda ºedeau înaintea mea, s-a lãsat peste mine mâna Domnului Dumnezeu ªi privind eu, am vãzut un chip ca de om, de foc parcã; ºi parcã de la brâul lui în jos era foc, iar de la brâul lui în sus era o strãlucire, ca de metal în vãpaie. ªi a întins, parcã, acela un fel de mânã, ºi m-a apucat de pãrul capului meu ºi m-a ridicat Duhul între pãmânt ºi cer, ºi m-a dus, în vedenii dumnezeieºti, la Ierusalim, la intrarea porþii dinãuntru, îndreptatã spre miazãnoapte, unde era aºezat idolul geloziei care stârneºte gelozia. ªi iatã acolo era slava Dumnezeului lui Israel asemenea aceleia pe care o vãzusem eu în câmp. Atunci mi-a zis Domnul: "Fiul omului, ridicã-þi ochii spre miazãnoapte!" ªi mi-am ridicat ochii spre miazãnoapte ºi iatã acel idol al geloziei era la uºa dinspre miazãnoapte a altarului, la intrare. ªi mi-a zis Domnul: "Fiul omului, vezi ce fac ei? Vezi tu ce urâciuni mari face casa lui Israel aici, ca sã Mã îndepãrtez de locaºul Meu cel sfânt? Dar întoarce-te ºi urâciuni ºi mai mari vei vedea!" Apoi m-a dus pe poartã în curte ºi privind, am vãzut o spãrturã în perete. Si mi-a zis Domnul: "Fiul omului, sapã în perete!" ªi am sãpat în perete ºi iatã am dat de un fel de uºã. ªi mi-a zis Domnul: "Intrã ºi vezi urâciunile cele dezgustãtoare pe care le fac aceºtia aici". ªi am intrat ºi am privit ºi iatã erau acolo tot felul de chipuri de târâtoare, de animale necurate ºi de tot felul de idoli de ai casei lui Israel, zugrãviþi pe pereþi de jur împrejur. Înaintea lor stãteau ºaptezeci de bãrbaþi din bãtrânii casei lui Israel, având în mijloc pe Iaazania, fiul lui ªafan; fiecare din ei avea în mâini câte o cãdelniþã ºi un nor gros de fum de tãmâie se ridica în sus. ªi mi-a zis Domnul: "Fiul omului, vezi ce fac bãtrânii casei lui Israel la întuneric, stând fiecare în cãmara sa plinã de chipuri? Cã îºi zic: Domnul nu ne vede! A pãrãsit þara Sa". Apoi mi-a zis Domnul: "Întoarce-te ºi vei vedea urâciuni încã ºi mai mari, pe care le fac ei". ªi m-a dus la uºa cea dinspre miazãnoapte a templului Domnului, ºi iatã acolo ºedeau niºte femei, care plângeau pe Tamuz. ªi mi-a zis Domnul: "Vezi, fiul omului? Întoarce-te ºi vei vedea încã ºi mai mari urâciuni!" Apoi m-a dus în curtea cea dinãuntru a templului Domnului ºi iatã la uºa templului Domnului, între pridvor ºi jertfelnic, stãteau vreo douãzeci ºi cinci de oameni cu spatele spre templul Domnului, iar cu feþele spre rãsãrit ºi se închinau spre rãsãrit la soare. ªi mi-a zis Domnul: "Vezi, fiul omului? Nu i-a ajuns casei lui Iuda sã-ºi facã astfel de urâciuni, ca acele pe care le fac aceºtia aici, ci au umplut ºi þara de necredinþã, îndoit mâniindu-Mã. Iatã ei apropie ramuri de nãrile lor. De aceea ºi Eu voi lucra cu urgie; ochiul Meu nu-i va cruþa, ºi Eu nu Mã voi îndura. Chiar de ar striga ei cu glas mare la urechile Mele, nu-i voi auzi". (Extras din Iezechiel tot capitolul 8 din biblia ortodoxa)

In acest capitol 8 din Ezechiel,ne sunt prezentate printer alte lucruri mai multe pacate pe care casa lui Israel,le savarsea:---prezenta unor taraitoare necurate---tot felul de idoli zugraviti de jur imprejur, ºaptezeci de bãrbaþi din bãtrânii casei lui Israel, având în mijloc pe Iaazania, fiul lui ªafan; fiecare din ei avea în mâini câte o cãdelniþã ºi un nor gros de fum de tãmâie se ridica în sus--- acolo ºedeau niºte femei care plângeau pe Tamuz--- stãteau vreo douãzeci ºi cinci de oameni cu spatele spre templul Domnului, iar cu feþele spre rãsãrit ºi se închinau spre rãsãrit la soare.
In acest capitol 8,sunt enumerate,mai multe feluri de pacate pe care casa lui Israel le infaptuia in acel moment. Eu ,in discutia noastra legata de inchinatul la soare (luminatorul de zi al pamantului din linckul parintele Arsenie Boca),+ acest capitol 8 din Iezechiel,am luat vorba doar de pacatul inchinarii la sf soare (luminatorul de zi al pamantului).
Nu va inteleg: De ce-mi vorbiti de taraitoare,idoli zugraviti,sau ca am trunchiat…cand eu de fapt v-am aratat doar de inchinarea la sf soare care era in discutia noastra. Apoi pana la urma urmei,mari oameni ai lui Dumnezeu,ai istoriei, nu au pacatuit? Ba da! De exemplu:Moise,imparatul David,apostolul Petru…ect.

----Se stie ca viata este intretinuta de :apa,aer,soare…Bunicul meu de pe mama,a trait in Moldova. El se inchina religios la soare in timpul vietii lui ,fara ca cineva sa-i atraga atentia, ca acest lucru este gresit.

maramuresh.wordpress.com/2013/09/16/zeul-soare-mitologia-maramur...

“Sau, privind la cer ºi vãzând soarele, luna, stelele ºi toatã oºtirea cerului, sã nu te laºi amãgit ca sã te închini lor, nici sã le slujeºti, pentru cã Domnul Dumnezeul tãu le-a lãsat pentru toate popoarele de sub cer” (Extras din Biblia Sinodala Ortodoxa,cartea Deuteronomul 4,19)..

.

aaa aha si tu esti mai destept si ai dedus ca daca vorbea de frunze si tarani insemna ca sereferea la soare adica stea sfantul soare desteptule,,hristos lumina lumiii,,,indoctrinatilor cine ti mai da o zi hristos sau soarele ai zile de la soare indoctrinatilor?ai cautat tu indoctrinat de ai tai la minutul cutare secunbda cutare,da nu ai cautat inteligentule cand vindeca oamenii cu puterea data lui de hristos,,orice om greseste ca daca nu ar fi cu totul desavarsit,insa aici nu a gresit cu nimic nu e nici un argument in sensul asta decat cel ca te impinge secta ta sa crezi ca se refera la steaua ce lumineaza pamantul

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 3 Noiembrie 2013, ora 15:18

De la: 9am121159, la data 2013-11-03 14:54:18ªi mi-a zis Domnul: "Intrã ºi vezi urâciunile cele dezgustãtoare pe care le fac aceºtia aici". ªi am intrat ºi am privit ºi iatã erau acolo tot felul de chipuri de târâtoare, de animale necurate ºi de tot felul de idoli de ai casei lui Israel, zugrãviþi pe pereþi de jur împrejur.
---------
750 tu ai vazut numai animale,,taratoare.....dar chipuri,tot felul de idoli si desene pe pereti ca in biserica ta .......nu vezi?
iar voorbesti tampenii dute sa l vezi pe baal pe nooroc si alte inchipuiri asemenea dute sa vezi desenele egiptenilor,ca nu exista inca sfintii desteapto decat cativa proroci nici decum maica doomnului sau hristos omul ca sa si faca icooane,,e vorba de idolatri de zeitati ca uitase lumea de dumnezeu de aia a si dat porunca sa si aminteasca de el cu sambata,,indoctrinatilor

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 3 Noiembrie 2013, ora 15:47

Vinerea, Domnul nostru Iisus Hristos a fost rãstignit pe cruce ºi tot în acea zi înmormântat. Mare bucurie a fost sâmbãta pentru duºmanii lui Hristos cã au scãpat de El. Noi creºtinii, dacã cinstim sâmbãta (de la moartea lui Hristos încoace) înseamnã cã ne bucurãm cu cei ce L-au rãstignit. Ori Hristos, când le-a zis femeilor mironosiþe “Bucuraþi-vã!”, nu Duminica când a înviat? Ca ºi creºtin, dacã cinstesc sâmbãta, mã bucur de moartea lui Hristos ºi prin excelenþã, devin un ucenic al lui Antihrist. Dacã cinstesc Duminica, mã bucur de Învierea lui Hristos ºi învierea noastrã.
------------
Iti dai tu seama ce mare este in fata lui Dumnezeu pazirea Sambetei daca Domnul Isus in aceasta zi s'a odihnit si in mormant?

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 3 Noiembrie 2013, ora 18:35

De la: 9am121159, la data 2013-11-03 15:47:19Vinerea, Domnul nostru Iisus Hristos a fost rãstignit pe cruce ºi tot în acea zi înmormântat. Mare bucurie a fost sâmbãta pentru duºmanii lui Hristos cã au scãpat de El. Noi creºtinii, dacã cinstim sâmbãta (de la moartea lui Hristos încoace) înseamnã cã ne bucurãm cu cei ce L-au rãstignit. Ori Hristos, când le-a zis femeilor mironosiþe “Bucuraþi-vã!”, nu Duminica când a înviat? Ca ºi creºtin, dacã cinstesc sâmbãta, mã bucur de moartea lui Hristos ºi prin excelenþã, devin un ucenic al lui Antihrist. Dacã cinstesc Duminica, mã bucur de Învierea lui Hristos ºi învierea noastrã.
------------
Iti dai tu seama ce mare este in fata lui Dumnezeu pazirea Sambetei daca Domnul Isus in aceasta zi s'a odihnit si in mormant?
iti dai tu seama ce idiotenii vorbesti cum ca se odihneste dumnezeu,,,,,,eu lucrez si tatal meu lucreza desteapto,,pleaca din biserica matrix ca vorbesti numai tampenii

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 3 Noiembrie 2013, ora 18:39

si vezi ca sa ,,,,,,,odihnit,,,,, 2zile desteapta lu peste si a treia a inviat,,dumineca

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 3 Noiembrie 2013, ora 18:41

v au dat aia invelis in staniol si v au atras fiind in trun moment de slabiciune pentru ca nu cunosteati unele lucruri,,tot ce aveati nevoie gaseati in ortodoxie

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 3 Noiembrie 2013, ora 18:46

dc nu spuneti cand tipa aia prin bisericile voastre ca cica va preda,,pai asa preda un om cu harul lui dumnezeu tipand la voi intr un spatiu inchis e satula lumea de aparente valentino si ioane,,sa nu credeti ca calea este usoara feritiva de sectele care va intind o mana de staniol

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 3 Noiembrie 2013, ora 22:30

If you had me alone, locked up in your room for twenty-four hours and could do whatever you wanted me, what would you do?
-----------
Sti ceva 750, acesta este ultimul mesaj pe care ti-l scriu.Dumnezeu ne spune sa nu dam margaritarele noastre la porci.......

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 3 Noiembrie 2013, ora 22:55

De la: 9am121159, la data 2013-11-03 22:30:18If you had me alone, locked up in your room for twenty-four hours and could do whatever you wanted me, what would you do?
-----------
Sti ceva 750, acesta este ultimul mesaj pe care ti-l scriu.Dumnezeu ne spune sa nu dam margaritarele noastre la porci.......
ia uzi,,da dc nu mi mai trimiti nici un mesaj draguta cumva pentru ca nu poti sa ma racolezi cum sa intamplat cu tn dintr o slabiciune de moment dc mi ai cautat prietenia aveai cumva ganduri ascunse de aia imi oferi pprietenia ca vrei sa impui ideile tale indoctrinata fiind de secta ta aduti tu aminte sfarsitul dialogului cu un sectar de la care am pornit ,,,sa fi iubita

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 22:33

Crucea este un simplu semn ?
- Crucea nu este un simplu semn, ci un semn insotit de putere, precum s-a dovedit inca din Vechiul Testament, cand Moise se ruga cu mainile ridicate in semnul Sfintei Cruci.
Iar : “Cand isi ridica Moise mainile, biruia Israel, iar cand isi lasa el mainile, biruia Amalec ” ( Iesire 17, 11).
Sfantul Apostol Pavel zice :
” Cuvantul crucii pentru cei ce pier este nebunie, iar pentru noi, cei ce ne mantuim, este puterea lui Dumnezeu ” ( I Corinteni 1, 18 ).
Crucea este semnul biruintei, care se va arata pe cer la sfarsitul veacurilor.
” Atunci se va arata pe cer semnul Fiului Omului si vor plange toate neamurile pamantului si vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului in putere si slava multa ” ( Matei 24, 30 ).

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 22:33

Ce semnificatie mai poate avea Sfanta Cruce ?
- Sfanta Cruce mai poate avea semnificatia de altar, cel mai sfant altar pe care s-a adus cea mai sfanta jertfa.
“Altarele Tale, Doamne al puterilor, Imparatul meu si Dumnezeul meu ” (Psalmul 83, 4)

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 22:37

Crucea poate fi vrajmasa lui Hristos, asa cum se spune uneori?
- Crucea nu poate fi vrajmasa lui Hristos, ci, dimpotriva, textul Sfintei Scripturi ne spune ca Mantuitorul a veni ca :
” Sa-i impace cu Dumnezeu pe amandoi, uniti intr-un singur trup prin cruce, omorand prin ea vrajmasia ” ( Efeseni 2, 16 ).

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 22:38

Crucea mai poate avea inteles de suferinta, dupa cuvantul Mantuitorului :
” Daca vrea cineva sa vina dupa Mine,sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-mi urmeze Mie ” ( Matei 16, 24 ).

22 Petru L-a luat deoparte ºi a început sã-L mustre, zicând: „Sã Te fereascã Dumnezeu, Doamne! Sã nu Þi se întâmple aºa ceva!”
23 Dar Isus S-a întors ºi a zis lui Petru: „Înapoia Mea, Satano: tu eºti o piatrã de poticnire pentru Mine! Cãci gândurile tale nu sunt gândurile lui Dumnezeu, ci gânduri de ale oamenilor.”
2Sam 19.22; Rom 8.7;
24 Atunci Isus a zis ucenicilor Sãi: „Dacã voieºte cineva sã vinã dupã Mine, sã se lepede de sine, sã-ºi ia crucea ºi sã Mã urmeze.
Mat 10.38; Marc 8.34; Luc 9.23; Luc 14.27; Fapt 14.22; 1Tes 3.3; 2Tim 3.12;
25 Pentru cã oricine va vrea sã-ºi scape viaþa o va pierde; dar oricine îºi va pierde viaþa pentru Mine o va câºtiga.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 22:44

Putem sa ne luam noi insine crucea suferintelor de buna voie ?
- Noi suntem chiar sfatuiti sa ne luam crucea suferintelor de buna voie, daca vrem sa fim ai lui Hristos, pentru ca :”Cei ce sunt ai lui Hristos Iisus si-au rastignit trupul impreuna cu patimile si cu poftele ” ( Galateni 5, 24 ).

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 22:46

Dar Crucea, pusa de Dumnezeu pe umerii nostri, cum trebuie sa o intelegem ?
- Crucea, pusa ca suferinta de Dumnezeu pe umerii nostri trebuie sa o intelegem ca un medicament vindecator al pacatelor, precum i s-a dat chiar si Sfantului Apostol Pavel :
” Si pentru ca sa nu ma trufesc cu inaltimea descoperirilor, datu-mi-s-a mie un ghimpe in trup, un inger al satanii, sa ma bata peste obraz ca sa nu ma trufesc ” ( II Corinteni 12, 7 ).
Si ca un prilej de intarire in credinta, asemenea crucii pusa pe umerii lui Iov, fapt constatat si de Psalmist, care zice :
“De multe ori s-au luptat cu mine, din tineretile mele, si nu m-au biruit ” ( Psalmul 128, 2 ).

Daca e grea crucea suferintelor luate de bunavoie, crucea suferintelor ca urmare a faradelegilor e groaznic de chinuitoare.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 22:52

De ce scrie in Isaia 44, 17 ca idolii sunt facuti din lemnele padurii ?
- Intr-adevar, se scrie in Isaia ca idolii sunt facuti din lemnele padurii, dar si chipurile de heruvimi poruncite de catre Dumnezeu au fost facute tot din lemnele padurii si din aur, dar nu aceasta este important, ci semnificatia lor, ceea ce reprezinta ei insisi. Chipurile ( icoanele ) de heruvimi reprezentau ceva sfant, unde Dumnezeu se descoperea lui Moise:
" Acolo, intre cei doi heruvimi, de deasupra chivotului legii Ma voi descoperi tie si-ei voi grai de toate cate am a porunci prin tine fiilor lui Israel " ( Iesire 25, 22 ).

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 22:53

Poate fi icoana confundata cu idolul ?
- Icoana nu poate fi confundata cu idolul pentru ca icoana este reprezentarea unei fiinte existente in mod real, pe cand idolul este o nascocire ( inchipuire ) a mintii omenesti, slabita de pacat. Asa se explica faptul ca idolul, ca si chip cioplit, a fost oprit a se face, prin porunca lui Dumnezeu :
" Sa nu-ti faci chip cioplit " ( Iesire 20, 4 ).
Dar tot atunci, Dumnezeu a poruncit lui Moise sa faca icoane, spunandu-i : " Sa faci doi heruvimi de aur si sa-i faci ca dintr-o bucata, ca si cum ar rasari din cele doua capete ale capacului " ( Iesire 25, 19 ).
Deci, daca admitem ca textul din Iesire 20, 4 vorbeste despre icoane, atunci s-ar contrazice cu cel din Iesire 25, 19. Asadar, primul text vorbeste despre idoli ( sa nu faci ) si al doilea text despre icoane ( sa faci ) si nu mai avem nici o contradictie, ci dimpotriva, o precizare foarte clara :
Sa nu-ti faci idoli, dar sa-ti faci icoane.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 22:55

Dar oare hartia Sfintei Scripturi nu este facuta tot din lemne ?
- Bineinteles ca si hartia Sfintei Scripturi este prelucrata tot din lemn. Noi insa nu cinstim materia, ci chipul celui zugravit pe ea, dupa cum nu cinstim hartia Sfintei Scripturi, ci ceea ce este scris in ea, pentru ca cuprinsul ei contine:
" Cuvintele vietii celei vesnice "
( Ioan 6, 68 ).

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 22:56

Mantuitorul a cinstit icoanele ?
- Mantuitorul a cinstit icoanele, pentru ca, mergand la templu, nu a poruncit sa le scoata afara, ci, dimpotriva, a scos afara pe cei ce le necinsteau prin pacatele lacomiei lor, dupa cum scrie ca : "I-a scos pe toti afara din templu si oile si boii si schimbatorilor le-a varsat banii si le-a rasturnat mesele" ( Ioan 2, 15 ).

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 22:56

Pentru ce sa cinstim si noi icoanele ?
- Noi trebuie sa cinstim icoanele pentru ca ele reprezinta pe Dumnezeul nostru Cel intrupat si pe sfintii lui Dumnezeu ca exemple de sfintenie, care ne cuceresc chioar si prin sfintenia privirii lor. Insusi Mantuitorul Iisus Hristos este numit icoana Tatalui :
"Fiind stralucirea slavei si chipul fiintei lui Dumnezeu " Evrei 1, 3.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 22:58

Ce inteles au idolii dupa Noul Testament ?
- Dupa Noul Testament, idolii au si intelesul de patimi sau pacate grele, dupa textele din Coloseni si Efeseni :
" Drept aceea, omorati madularele voastre - ale omului pamantesc - : desfranarea, necuratia, patima, pofta rea si lacomia, care este o inchinare la idoli " ( Coloseni 3, 5 ). Si :
"Aceasta sa o stiti bine ca nici un desfranat sau necurat sau lacom, care este un inchinator la idoli, nu are mostenire in imparatia lui Hristos "
( Efeseni 5, 5 ).
Asadar, idolul ca patima ne pagubeste, pe cand icoana ne zideste, inaltandu-ne sufleteste cand o privim, cum ar fi icoana Rastignirii, a Invierii Domnului nostru Iisus Hristos, a Inaltarii si altele

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 6 Noiembrie 2013, ora 19:31

I-am zis femeii: Sã vinã cu predicatorul de vrea, eu sunt bucuros! Mã duceam la Spovedanie, vinefemeia cãtre mine: Pãrinte, vine soþul meu, uite acela e predicatorul, aieºtea sunt toþi baptiºti!Le-am spus cãlugãrilor, cã-i Spovedesc mâine, eram cu Crucea, cu Felonul ºi cu Epitrahilul ºi mãduc la chilia mea sã vãd de vin acolo. Numai ce-i vãd, cã au intrat pe salã toþi. Vine ºi omul cufemeia, cu ºeful baptiºtilor, avea un doctorat la Londra, iar celãlalt în Austria, doctoratele lui, douãîn rãutãþi!Ii poftesc pe scaun ºi-I întreb cine sunt: Suntem baptiºti, eu am fãcut studii în Anglia.Am întrebat: De ce aþi venit dumneavoastrã la noi?- Am venit sã-þi arãt adevãrul!Dar eu am zis un cuvânt mai puþin politicos: Mi se pare cã ai venit sã înveþi pe popa carte.- Am sã te învãþ, a zis el

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 6 Noiembrie 2013, ora 19:32

Îi zic eu: Cum sã mã înveþi tu pe mine adevãrul, când tu propovãduieºti minciuna. Adevãrul este osingurã linie, nu pot fi douã adevãruri. Hristos a spus: “Eu sunt adevãrul!”. Cum poate sã fieadevãrul ºi la dumneata ºi la mine? La tine nu poate sã fie adevãr, cãci Biserica este de 2000 de ani,iar voi aþi ieºit ca ciupercile dupã ploaie. Toþi aveau Biblii de ale lor în mânã. Ia sã vã întreb eu peVoi: Câþi ani au fost de la începutul lumii pânã la potop?Se uitã predicatorul la mine ºi zice: Au fost 1500!Zic eu: Prost ai rãspuns, au fost exact 2243 de ani. Iar el a zis: unde scrie? Cãci în Biblie nu scrie.Iatã aici Hronograful lui Gheorghe Chedrinos, care este tradus de pe limba caldeilor de pe timpul luiAvraam

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 6 Noiembrie 2013, ora 19:33

Câþi ani au fost predicatorule de la Adam pânã la Avraam? Ei n-au Sfânta Tradiþie, vor sã zboare cuo aripã ºi sã meargã pe un picior. Ii spun eu: Au fost exact 3487 de ani.Ia sã-þi spun eu: de la Adam ºi pânã la ieºirea poporului evreu din Egipt, câþi ani au fost, predicatorule? Ii zic eu: Au fost 4068 ani. în anul 4108 se dau cele 10 Porunci pe Muntele Sinai. Iasã-mi spui unde era atunci Scriptura în care crezi? Unde era, mã? Cu ce s-a mântuit lumea 4108ani? Cã nu era Biblia voastrã atunci?Zice el: A fost ceva…Ce este acel ceva, de la zidirea lumii ºi pânã la Moise? Se uitau unii la alþii…

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 6 Noiembrie 2013, ora 19:34

Mãi hoþule, nu te da dupã deget, ci spune cum îl cheamã pe acet ceva? Tot zicea cã a fost ceva.,.vedeþi aºa vã îmbatã de cap, aºa vã înnebuneºte, mã tu eºti predicator, mã mincinosule. Spune mã: Afost Biblia de la zidirea lumii pânã la Moise? N-a fost, dar a fost ceva, ai venit acasã la mine ca sã-mi spui cã a fost ceva, dar nu-mi spui cum îl cheamã pe acel ceva. Ce a fost?Apoi – a zis el – a fost o tradiþie.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 6 Noiembrie 2013, ora 19:35

Dar vezi cã se numeºte Sfânta Tradiþie, cã s-a trimis prin viu grai. Ai vãzut cu ce s-a þinut credinþatimp de 4108 ani, prin grai viu din tatã-n fiu. Vezi cã Biblia vine dupã 4108 ani, dar Biblia n-a scristot. Ai vãzut cã rãdãcina Bibliei este Sfânta Tradiþie, ai vãzut, cã voi baptiºtii ºi toate sectele acestea protestante mergeþi cu un picior ºi zburaþi cu o aripã ºi nu se poate aºa?

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 6 Noiembrie 2013, ora 19:37

Sfânta Tradiþie este prin viugrai ºi apoi, oare Scriptura s-a scris toatã? Numai un rezumat din cele ce au fost transmise dinTradiþie acestea s-au scris. Pentru ce? Pentru cã Moise a scris mai pe scurt istoria lumii, în MunteleSinai. II auzi apoi pe Sf. loan Evanghelistul; cã spune: “Sunt încã multe altele pe care le-a fãcutIisus, care de s-ar fi scris una câte una, nici în lumea aceasta n-ar fî încãput cãrþile ce s-ar fi scris

Pagini: << 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: