Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 21:07
De la: 9am_750, la data 2013-10-30 19:17:13o noua ordine mondiala Facem un hip -hop?Aici, sub ochii Domnului?
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 21:21
]eronat credinciosule am argumentat fooarte clar,sfanta traditie incepe de la adam si eva de la care sa auzit de dumnezeu si sa transmis generatiilor cand inca nu exista vreoo scriere de genu,,iar cel ce catalogheaza lumea esti tu,,dar e bn macar ca te poti da si tu zmeu cu aceste cuvinte de a dreptul infricoosatoatre
vorbeste ma pitiponcule frumoos
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 21:23
De la: _Ingrid, la data 2013-10-30 21:07:14bravo bravo asa e,,,,hai trimite mi continuarea in privatDe la: 9am_750, la data 2013-10-30 19:17:13o noua ordine mondiala
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 21:27
ce ai ma ti ai muscat limba ,,auzi ma 75 da pot sa te cataloghez ca,,nimic,,,daca zici ca esti facut din nimic
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 21:31
De la: 9am_750, la data 2013-10-30 21:23:35De la: _Ingrid, la data 2013-10-30 21:07:14bravo bravo asa e,,,,hai trimite mi continuarea in privatDe la: 9am_750, la data 2013-10-30 19:17:13o noua ordine mondiala Nu stiu d-astea, cred ca Musetel e exact persoana potrivita sa continue - credincioasa, poeta si rebela. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 21:34
credinciosule iarta ma ma stiu ca nici tu nu crezi ca esti din nimic ca doar esti credincios
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 22:07
Daca vei crede intr-o vedenie falsa, apoi diavolul in vis te va invata " proorocii ". Diavolii spun lucruri care o sa se intample peste o luna, peste doua, sau peste trei luni. Sunt draci care ghicesc viitorul Si tu spui : " Mai, sunt adevarate !" Pai, ce-am visat eu saptamana trecuta, s-a adeverit acum !" Acestia sunt draci vrajitoresti, care stiu viitorul.
Dar, ai sa-mi spui : " Parinte, dar in Scriptura spune ca a visat Iosif, a visat Daniil, a visat cutare ... ". Da. Sunt si vise de la Dumnezeu. Dar acestea sunt foarte rare in viata omului si nu le poate intelege omul, daca nu vine langa el unul care are darul deslusirii duhurilor. Duhul este unul, cum spune la Corinteni 1,12, marele Apostol Pavel, insa darurile sunt impartite. Ati auzit ca este : " Duhul intelepciunii, duhul cunostintei, duhul temerii de Dumnezeu, duhul intelegerii ... ". Auzi ce spune darul deslusirii duhurilor. Si Sfantul Ioan Evanghelistul spune : Fiule, ispititi duhurile, ca nu toate sunt de la Dumnezeu. Daca marele prooroc daniil, barbatul doririlor, nu intelegea vedeniile, ausi ce spune Scriptura : A dat ordin Dumnezeu Arhanghelului Gavriil, zicand : Gavriile, fa in somnul lui Daniil sa inteleaga vedenia. Le vedea si nu le intelegea. Deci, de aici sa tinem minte, ca nu tot ce vede o vedenie sau un vis il intelege, pana nu are darul deslusirii. Sunt si vise de la draci numiti arhiconi. Acestia stiu pe de rost toata Sfanta Scriptura. Iti spun proorocii pe care le gasesti in Biblie. Pe urma sunt draci care se cheama vrajitori. Acestia ajuta la vrajitori, la fermecatori, la descantatori si amagesc pe om, sa i se para ca s-a facut sanatos de acolo. De aceea Sfantul Ioan Scararul zice : Cela ce tuturor vedeniilor si tuturor viselor nu crede, filosof duhovnicesc este. Sa nu credeti in vise ! Sa nu credeti in vedenii ! Daca crezi in vise si ai venit la mine sa te spovaduiesc, eu te opresc direct trei ani de la Sfanta Impartasanie. Cine ti-a spus sa crezi in vise ? Nu auzi ce spune Sfanta Scriptura ? Ia cauta in Cartea Intelepciunii lui Isus fiul lui Sirah, la capitolul 34 : Precum este cel ce alearga dupa vant si vrea sa prinda umbra sa, asa este omul care crede in vise. Ca pe multi visele i-au inselat si au cazut cei care au nadajduit in vise. Eu am o carte scrisa despre vise si vedenii. Sa vedeti acolo cum te inseala diavolul prin vise. Sufletul nostru are trei parti : - partea rationala, este deasupra sanului stang pana la furca pieptului; - partea manioasa, este in mijlocul inimii, si - partea poftitoare, care este din mijlocul inimii pana la buric. Toate aceste trei parti ale sufletului nostru au virtutile lor, patimile si visele lor. Trebuie sa le cunosti care sunt din partea rationala, care din partea manioasa sau din partae poftitoare. Apoi sunt vise de la natura, de la tunete, de la fulgere, de la huietul apelor, de la vanturi. Voi daca nu stiti, te poate insela in tot chipul. Usor te insala. De aceea este oprit sa nu creada nimeni in vise, ca pe cei slabi - cum zice Scriptura - pe multi visele i-a dus la pierzare. Sunt vedenii si de la diavoli. Si diavolul este putere nalucitoare. El se face in chipul lui Hristos, de straluceste ca soarele; in chipul Maicii Domnului, in chip de ingeri, in chip de sfinti, in tot chipul. Numai te-a prapadit, daca ai crezut. N-ati auzit ce spune Apostolul Pavel ? Nu-i de mirare ca si satana se face in chip de inger de lumina; si slujitorii nedreptatii se fac in chip de slujitori ai dreptatii. Deci, baga de seama ! Nu primi nici un fel de aratare, nici un fel de vedenie. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 678 mesaje Membru din: 9/09/2013 |
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 22:42
Mai minciunel, ce intelegi tu prin VEDENIE FALSA ?
Ce este o VEDENIE FALSA, Mai Minciunel ? DEFINESTE o VEDENIE REALA Compara o VEDENIE FALSA cu o VEDENIE REALA, Mai MINCIUNEL! EXISTA vreo ASEMANARE sau DIFERENTA intre o VEDENIE FALSA si o VEDENIE REALA, Mai Minciunel? Hai Minciunel, concentreaza-te si raspunde-mi. Hai, MINCIUNEL, vreau sa vad daca sti despre ceea ce incerci sa vorbesti. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 1833 mesaje Membru din: 4/06/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 00:04
De la: 9am_750, la data 2013-10-30 19:11:05aa ma refeream la evoolutionism am gresit, Darwin a spus ca oamenii au EVOLUAT din maimute . Se pare ca dumneata ai ramas la stadiul de pitecantrop . Ii tot dai inainte cu transmiterea prin viu grai a bibliei si , fara sa tii cont de cea mai veche religie din lume , sustii ca ortodoxia este detinatoarea adevarului suprem . Mai handi , adevarul este CUNOASTEREA . Si pentru ca aceasta cunoastere nu are limite , nu exista adevar absolut .Pe masura ce specia umana avanseaza in cunoastere , evolueaza si se apropie de adevar . Ce tot ii dai cu "viul grai " ? De ieri pana maine , orice stire se denatureaza prin viu grai ,mai pune fiecare de la el cat'o floricica pana iese o mare varza colorata , daramite de 2000 de ani pana azi ... Pune mana pe carte ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 7124 mesaje Membru din: 7/02/2013 |
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 00:13
De la: _Ingrid, la data 2013-10-30 21:31:50De la: 9am_750, la data 2013-10-30 21:23:35De la: _Ingrid, la data 2013-10-30 21:07:14bravo bravo asa e,,,,hai trimite mi continuarea in privatDe la: 9am_750, la data 2013-10-30 19:17:13o noua ordine mondiala De asta nu mai ai tu inspiratie!? Las' ca si Alice s-o trezit din somn taman cand era sa fie pedepsita de curte la cerinta reginei celei rele inainte de a fi judecata!
Raporteaza abuz de limbaj
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
|
|
Fosta membra 9am.ro 7124 mesaje Membru din: 7/02/2013 |
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 00:15
2148 imi pare bine sa te revad!
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
|
|
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 08:34
De la: Daphne, la data 2013-10-31 00:13:50pfffDe la: _Ingrid, la data 2013-10-30 21:31:50De la: 9am_750, la data 2013-10-30 21:23:35De la: _Ingrid, la data 2013-10-30 21:07:14bravo bravo asa e,,,,hai trimite mi continuarea in privatDe la: 9am_750, la data 2013-10-30 19:17:13o noua ordine mondiala Raporteaza abuz de limbaj
|
|
IonOOO 376 mesaje Membru din: 28/06/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 09:40
De la: 9am_750, la data 2013-10-30 19:42:26cica un calugar si un pocait Domnule! Cu totii ne dorim mantuirea,si va intreb: cum poti avea incredere in invataturile unor oameni pe care dvs ii numiti luminati,cand ei gresesc? De exemplu,cu cateva pagini mai inapoi,vorbiti si de parintele Arsenie Boca,ca fiind un om luminat,dar care a dat si invataturi ce contrazic invataturile lui Dumnezeu date prin Biblie. In linckul urmator,la minutul 5 secunda 14 ,parintele Arsenie Boca invata oamenii sa se inchine la sfantul soare: www.youtube.com/watch?v=xA8Vey2HeDw&feature=related “Apoi m-a dus în curtea cea dinãuntru a templului Domnului ºi iatã la uºa templului Domnului, între pridvor ºi jertfelnic, stãteau vreo douãzeci ºi cinci de oameni cu spatele spre templul Domnului, iar cu feþele spre rãsãrit ºi se închinau spre rãsãrit la soare. ªi mi-a zis Domnul: "Vezi, fiul omului? Nu i-a ajuns casei lui Iuda sã-ºi facã astfel de urâciuni, ca acele pe care le fac aceºtia aici, ci au umplut ºi þara de necredinþã, îndoit mâniindu-Mã. Iatã ei apropie ramuri de nãrile lor. De aceea ºi Eu voi lucra cu urgie; ochiul Meu nu-i va cruþa, ºi Eu nu Mã voi îndura. Chiar de ar striga ei cu glas mare la urechile Mele, nu-i voi auzi". (Extras din Biblia Sinodala Ortodoxa ,din cartea Iezechiel 8,16-18). Suntem oameni ce avem ratiune,si ne punem si intrebari. Domnule,noi oamenii gandim caci asa ne-a creat Dumnezeu.. ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 10:50
De la: _Ingrid, la data 2013-10-31 08:34:00De la: Daphne, la data 2013-10-31 00:13:50pfffDe la: _Ingrid, la data 2013-10-30 21:31:50De la: 9am_750, la data 2013-10-30 21:23:35De la: _Ingrid, la data 2013-10-30 21:07:14bravo bravo asa e,,,,hai trimite mi continuarea in privatDe la: 9am_750, la data 2013-10-30 19:17:13o noua ordine mondiala Buna Dimineata! Azi ne iubim sau preferi sa imi lustruiesc arsenalul?
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 10:53
Plugushor te-ai deghizat de Halloween? 'Ai aici sa te iubesc si pe tine. Doar azi este permis! Sunt......Ia, stai ca va arat cine sunt io.
...oare ce costum mi-ar veni turnat ca o manusa?
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Fosta membra 9am.ro 678 mesaje Membru din: 9/09/2013 |
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 10:57
De la: Musetel, la data 2013-10-31 10:53:25Plugushor te-ai deghizat de Halloween? 'Ai aici sa te iubesc si pe tine. Doar azi este permis! Sunt......Ia, stai ca va arat cine sunt io. Diea! ...si care-i problemaaaaa !? Raporteaza abuz de limbaj |
|
RATAVA 888 mesaje Membru din: 18/02/2013 |
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 11:04
De la: mythcore, la data 2013-10-31 10:57:09De la: Musetel, la data 2013-10-31 10:53:25Plugushor te-ai deghizat de Halloween? 'Ai aici sa te iubesc si pe tine. Doar azi este permis! Sunt......Ia, stai ca va arat cine sunt io. Te-ai evaporat! No.... Ai vazut daca ai luat cosumu' altuia?
Lasati fluturii sa zboare!
|
|
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 11:46
'ai spune tot.....
am bilet si aici, in sala asta. Da'....fratele meu alb...... bagi mana in foc ca io ti-o copsai? Ehehei...... Crezi ce vrei. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 10 mesaje Membru din: 31/10/2013 |
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 11:57
"eao" esti prea mica ptr.un razboi intr-atat de complex.
|
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 12:03
De la: mythcore_, la data 2013-10-31 11:57:26 Haaa...ai reusit!! bravo, m-am invatat cu tine!
|
|
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 12:11
De la: mythcore_, la data 2013-10-31 11:57:26 Mica dar egala.
|
|
Fosta membra 9am.ro 939 mesaje Membru din: 4/11/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 16:49
Numai pentru cei care cred.
Gheorghe Vâlcea - tâmplarul pãrintelui ARSENIE BOCA - "Unul ca el se naºte o datã la o mie de ani" I-a sculptat crucea de mormânt pãrintelui Arsenie Boca. A lucrat, ca tâmplar, alãturi de el, timp de 12 ani, devenind buni prieteni. Astãzi, Gheorghe Vâlcea este unul dintre puþinii martori ai ultimilor ani petrecuþi pe pãmânt de pãrintele Arsenie "Sã-mi faci crucea" Noiembrie, 1989. Afarã ninge uºor ºi fulgii se lipesc de fereastrã. Dalta muºcã încet din lemnul tare. Printre lacrimi, cu o durere surdã în inimã, tâmplarul a sculptat deja un nume - "Arsenie". Ar trebui sã mai scrie încã un cuvânt. Doar atât. "Ieromonahul". Unsprezece litere. Dar nu poate. Durerea îl apasã din ce în ce mai tare ºi gândul cã nu-l va mai vedea niciodatã pe pãrintele Arsenie Boca îi sfredeleºte inima. Îi rãsunã în minte cuvintele de la ultima întâlnire: "Sã vii la mine la mormânt, cã te voi putea ajuta mai bine decât acum". Dar despãrþirea e prea grea ºi-i întunecã nãdejdea. Începe sã lucreze la prima literã. Un "I" înalt ºi zvelt, desenat chiar de pãrintele Arsenie în timp ce se afla pe patul de moarte. Încet, privirea i se împãienjeneºte ºi lacrimile îi curg pe obraz. Pãrintele Arsenie venise în urmã cu câteva luni la el, la spital. Pe Gheorghe Vâlcea îl chinuia o durere cumplitã de picioare. Suferea de ea încã din tinereþe, dar acum nu-i dãdea nicicum pace, aºa cã se internase. Pãrintele a sosit neanunþat. În salon, câþiva bãrbaþi îºi omorau timpul jucând zaruri ºi flecãrind lucruri lumeºti. Când a deschis uºa, au înlemnit cu toþii. În jurul bãrbatului cu barbã albã ºi ochi sfredelitori plutea ceva, o boare de sfinþenie nenumitã, care te þintuia. A venit la el la pat ºi i-a spus simplu - "Nea Vâlcea, aº dori sã vii cu mine sã-þi arãt ce trebuie sã mai faci la Prislop". Rugãmintea l-a nãucit. Stãtea înlemnit în pat, cu picioarele betege, iar pãrintele Arsenie îl ruga sã plece! S-a strãduit sã-i facã pe plac, iar mãdularele, pânã atunci bicisnice, l-au ascultat. Încet, ca prin minune, a putut pãºi fãrã sã mai simtã durerea aceea sfâºietoare. Au plecat împreunã din spital. Pe drum, i-a spus la fel de direct: "Nea Vâlcea, eu voi pleca dincolo. Am de la Domnul o altã misiune. Dupã ce voi pãrãsi lumea asta, totul se va schimba în þarã. Nu-þi pot spune amãnunte, pentru cã i-aº panica pe oameni. Dar voi fi alãturi de tine mereu. Din lumea cealaltã, te voi putea ajuta mai mult. Sã vii la mine la mormânt". L-a ascultat buimãcit. Deºi bãtrân, pãrintele Arsenie era în plinã putere. ªi acum îi vorbea de moarte ºi de lumea cealaltã! L-a crezut, dar a sperat mereu, pânã în ultima clipã, cã nu va fi aºa. Cã pãrintele va mai face un miracol, încã unul, între atâtea sute câte sãvârºise în timpul vieþii, ºi-ºi va prelungi ºederea în lume. Însã, cu timpul, nãdejdea aceasta s-a risipit. Pãrintele l-a pus sã-i lucreze ºi crucea. Una simplã, de lemn, acoperitã cu scândurã, aºa cum îºi mai dãltuiesc ºi acum þãranii din Þara Zarandului, locul în care pãrintele vãzuse lumina zilei. De scris n-a scris nimic pe faþa ei. A aºteptat pânã în ultima clipã. Era acasã, la Comarnic, când a primit vestea: "Vino la Sinaia. Domnul bãtrân a murit". Atunci a simþit cã ceva se rupe din el. Tot drumul l-a strãbãtut plângând. Lacrimile îi curg ºi acum, când îºi aminteºte cum terminase crucea. Cea mai grea a fost ultima literã, un "L" încârligat ºi bãtrân, aºa cum mai vãzuse doar pe lespezile voievozilor - "Arsenie Ieromonahul". Atât. Aºa voise pãrintele, desenând el însuºi literele pe patul de moarte. Un testament care sã fie pus la cãpãtâiul lui. O cruce la care se vor închina sute de mii de oameni, mulþimi ce se vor scurge ca un fluviu de rugãciune spre mormântul smerit de la Prislop. "De dincolo vã voi putea ajuta mai mult!". Desenele unui artist "Dacã ar veni cineva la mine ºi mi-ar spune cã pot sãpa un tunel pânã la capãtul pãmântului, ca sã-l întâlnesc din nou pe pãrintele Arsenie Boca, sã ºtiþi cã aº fi gata sã sap! Toatã viaþa! Aºa foc mi-a lãsat în inimã omul ãsta!" Gheorghe Vâlcea e ºi el acum un om în vârstã. De câte ori aminteºte de pãrintele, ochii i se împãienjenesc de lacrimi. Anii l-au ajuns din urmã, dar nu l-au potopit. Deºi e aproape octogenar, continuã sã lucreze ºi acum în atelierul lui din Comarnic. Aici, printre scânduri, cuie ºi dãlþi, a petrecut împreunã cu marele duhovnic al Ardealului ani în ºir. Ultimii doisprezece ani ai vieþii pãrintelui. Cei mai enigmatici ºi mai puþin cunoscuþi. Cei în care "domnul bãtrân", aºa cum îl numeau apropiaþii pentru a-l scãpa de ochiul nevãzut al Securitãþii, se retrãsese la Sinaia, pentru a se pregãti de marea trecere. Pe atunci, Gheorghe Vâlcea era încã în puterea vârstei. "Erau ultimii ani ai comunismului. Mã ºtia lumea de tâmplar, iar un cunoscut a venit la mine ºi mi-a spus cã e nevoie de niºte lucrãri la Sinaia. Am mers acolo la o casã în care locuiau niºte femei. Pe urmã am aflat cã erau de fapt mãicuþe, date afarã din mânãstire de comuniºti, cu decretul din 1959. M-am gândit - , dar am continuat sã lucrez dupã niºte schiþe pe care mãicuþele mi le aduceau". Desenele erau de o frumuseþe aparte. Gheorghe lucrase pânã atunci în multe locuri ºi vãzuse nenumãrate modele. Dar acestea erau altfel. Pãreau ieºite din mâna unui artist. Unul foarte înzestrat. Le-a întrebat pe mãicuþe cine le face, iar acestea i-au rãspuns cã au o inginerã credincioasã la Sebeº. "Nu le-am crezut! ªtiam eu cum lucreazã inginerii... Aici era mânã de artist. Unul mare, dãruit cu talent. Dar nu am zis nimic. Am lucrat dupã acele modele timp de doi ani de zile. Pânã-ntr-o zi". A venit la el pe neaºteptate. Era îmbrãcat în haine civile, pentru cã, de când fusese alungat din mânãstire, vieþuia discret, ascuns de ochii celorlalþi, într-un anonimat deplin. Un bãtrân distins, zvelt, cu ochi pãtrunzãtori. Atât de pãtrunzãtori, încât i-au rãmas pânã astãzi întipãriþi în minte lui Gheorghe. I-a spus direct: "Nea Vâlcea, tu nu mã cunoºti pe mine, dar eu te cunosc foarte bine. De astãzi rãmâi în familia noastrã". Întâlnirea l-a bulversat. "Mi-a schimbat starea lãuntricã. Nu era un om ca noi. Pãrea din altã lume". Aºa s-au apropiat unul de celãlalt. O întâmplare aparte avea sã-i dezvãluie meºterului Gheorghe Vâlcea dragostea deplinã a pãrintelui ºi smerenia sa. O smerenie de om sfânt. Lucrau la Mânãstirea Sinaia, la acoperiº, Gheorghe Vâlcea meºterind sus ºiþa, iar pãrintele, de jos, dându-i indicaþii. La un moment dat, sleit de obosealã, a trebuit sã coboare ºi sã plece acasã. Pãrintele Arsenie a crezut cã-l supãrase cu ceva. A doua zi l-a aºteptat cu o ceaºcã de ceai ºi, dupã ce au luat micul dejun, s-a ridicat ºi l-a luat în braþe. Pe nepregãtite: "Nea Vâlcea, te rog sã mã ierþi dacã ieri þi-am greºit cu ceva! Iartã-mã, cã ºi eu te voi ierta, ºi n-o sã mai scapi de mine, nici în lumea asta, nici în cealaltã". Din îmbrãþiºarea aceea caldã s-a zãmislit o mare prietenie. Una mai presus de timp. "De atunci, pãrintele mi-a rãmas în suflet. A fost o legãturã cu un om care e mai presus de noi, o legãturã care depãºeºte lumea aceasta. El nu mã supãrase cu nimic, dar era de o delicateþe extraordinarã ºi a vrut sã fie sigur cã sunt cu cugetul împãcat. De atunci, ne-am vãzut mereu". Anii din urmã ai pãrintelui Arsenie Boca au fost ani de anonimat aproape deplin. Deghizat în straie civile, interzicându-le celorlalþi sã-l mai numeascã "pãrinte", pentru a nu atrage atenþia Securitãþii, marele duhovnic se strecura prin vremuri. Pleca adesea de la Sinaia la Comarnic, pentru a adãsta ceasuri întregi în atelierul lui Gheorghe Vâlcea. Vorbeau câte-n lunã ºi-n stele. În încãperea micuþã, marele duhovnic de la Sâmbãta de Sus, cel la a cãrui predicã se adunau mii de oameni, moºea acum la naºterea la cer a unui singur suflet. Încet, cu rãbdare ºi cu multã dragoste. "Eu învãþam de la el, întrebându-l despre lumea asta ºi, mai ales, despre cealaltã, iar el ucenicea la mine, cã-l deprindeam cu meºteºugul lucrãrii lemnului. Era tare smerit! Mã asculta întotdeauna cu atenþie. Niciodatã nu mã contrazicea. Mulþi spun cã era un om dur. Nici pomenealã! Era un suflet bun ºi foarte blând. Se apropia de tine cu o aºa delicateþe, cu atâta prietenie, încât nu puteai sã-i reziºti. Eu le-am mai spus celor care vorbesc despre el cã l-au întâlnit, dar nu l-au cunoscut. Eu unul l-am cunoscut foarte bine. ªi vã pot spune cã vor trece sute de ani pânã când vom mai avea parte de un asemenea pãrinte. Unul ca el se naºte o datã la o mie de ani!" Miracolul κi internase soþia la Institutul Parhon. În ultimul timp, nu se simþise bine. Au fost pe la mai mulþi doctori ºi, în cele din urmã, ajunseserã la Bucureºti. Când i-au dat vestea, era pe hol, aºteptând-o. Soþia avea cancer, unul aflat într-un stadiu foarte grav. Medicii îi spuseserã clar - ºanse de scãpare nu prea sunt. Poate una la o mie, aºa cã ar trebui sã se consoleze cu gândul cã o va pierde. A rãmas nãucit. Ce sã facã, încotro sã se îndrepte? L-au îndrumat spre spitalul Filantropia, sugerându-i sã o opereze, poate cã îi va mai prelungi zilele. Acolo, medicul a privit analizele, apoi l-a întrebat, scurt, dacã are credinþã în Dumnezeu. "I-am rãspuns cã am, iar el mi-a zis sã mã rog, pentru cã numai din cer poate veni o scãpare". A fugit direct la Sinaia, la pãrintele Arsenie. Era disperat. "Pe tren am plâns încontinuu. Nu ºtiam unde sã mã mai ascund de oameni". Pãrintele l-a primit ca de obicei. Senin, liniºtit, aºa cum era întotdeauna. A început de îndatã sã-i vorbeascã de Mânãstirea Prislop, de câte au de fãcut acolo. "Încerca sã-mi distragã atenþia, dar mie nu-mi stãtea mintea decât la soþia mea. Nu aveam copii, ea era sufletul meu, iar pãrintele singura nãdejde. Am tot aºteptat clipa potrivitã sã-i spun de necazul meu, când, la sfârºit, mi-a zis chiar el: . Nu apucasem sã-i zic nimic de boala ei, în tot rãstimpul am vorbit doar de lucrãrile de la Prislop. Dar pãrintele avea darul înaintevederii ºi a ºtiut tot timpul prin ce trec, fãrã sã-i spun. Am plecat întãrit". Dupã trei zile, femeia a intrat în operaþie. Gheorghe Vâlcea a aºteptat pe holurile spitalului, frãmântând rugãciuni, aninând nãdejdi. Minutele se fãceau ceasuri, ceasurile zile. κi pusese încrederea în rugãciunile pãrintelui, dar în clipele acelea, speranþele se nãruie. Deodatã, din sala de operaþie a ieºit o doctoriþã. Era rãvãºitã. A spus precipitatã cã: "domnul doctor Bãlãnescu a amuþit dupã intervenþie. A început operaþia, dar înãuntru nu a mai gãsit nimic, nicio tumorã! Acum s-a închis în cabinet ºi nu mai primeºte pe nimeni. Aºteptãm ºi rezultatul biopsiei, ºi dacã nici de la laborator nu iese nimic, înseamnã cã e un miracol!". Miracol a ºi fost. Când ajunge în acest punct, vocea bãtrânului tâmplar tremurã din nou. A fost momentul în care a vãzut pe viu puterea rugãciunilor pãrintelui Arsenie. Atunci a înþeles pe deplin cu cine fusese prieten atâþia ani. S-a întors la Sinaia ºi marele duhovnic i-a spus zâmbind - "Ai vãzut puterea lui Dumnezeu! Acum ai încredere în mine?". O privesc pe soþia lui Gheorghe Vâlcea. Umblã prin curte ca un prâsnel, robotind printre flori. E rodul viu al unei nãdejdi împlinite. Dar acesta nu a fost singurul miracol fãcut de pãrintele Arsenie. S-a mai întâmplat ºi cu un prieten de-al lui Gheorghe Vâlcea. Fusese internat la spital la Azuga, iar doctorii i-au spus cã mai are de trãit doar douã luni de zile. κi pierduse orice nãdejde. Faþa lui se înnegrise de boalã, ca un tãciune. "Mã durea sufletul de el, cã eram tare buni prieteni. Aºa cã l-am rugat sã se externeze ºi sã mergem la pãrintele Arsenie. El nu mai trãgea nãdejde cã scapã, dar a venit cu mine". Pãrintele i-a primit în grãdinã ºi a început sã le vorbeascã de planurile sale de viitor. Ca de obicei, nu se concentra pe durere ºi boalã, ci încerca sã mute accentul spre nãdejde. "La sfârºit, a venit la prietenul meu ºi i-a trecut mâna de pe piept pânã spre pântece ºi i-a spus: . Atât! Am plecat, iar prietenul meu nici nu s-a mai întors la spital. În câteva zile s-a pus pe picioare. Trãieºte ºi acum ºi e sãnãtos. Tun! Vindecarea s-a petrecut înainte de revoluþie, iar de atunci nu a mai avut nicio problemã serioasã cu sãnãtatea". De dincolo de mormânt Gheorghe Vâlcea a fost ultimul care a ieºit din groapã. Ar fi rãmas acolo pentru totdeauna, lângã cel la care þinuse atât de mult. Nu mai ºtie decât cã l-au prins preoþii în braþe. De vãzut nu vedea nimic, din pricina lacrimilor. Apoi zilele s-au scurs, ºi între el ºi plecarea la Domnul a pãrintelui s-au aºternut anii. La mormânt au început sã vinã oamenii. Din ce în ce mai des, din ce în ce mai mulþi. Pelerinii povesteau miracole, cãlugãrii gãseau izbãvire în ispite. Pãrintele Arsenie nu refuza pe nimeni. Aºa cum îi spusese domnului Gheorghe Vâlcea, din cealaltã lume lucra cu mai multã putere. Ani de-a rândul s-a numãrat ºi el printre ei. A continuat sã lucreze la mânãstire la Prislop. Poarta de la intrare e sculptatã de el, ºi la fel ºi ceea ce e dãltuit în lemn prin mânãstire. Din când în când, urca în faþa crucii ieºite din mâinile lui. Îngenunchea ºi se ruga pãrintelui. Nu-i spunea multe vorbe. ªtia sfântul ce are nevoie. Pânã într-un an, de curând, când boala de picioare l-a secerat din nou. A mers la spital, a cercetat doctori, dar zadarnic. Durerile nu-l pãrãseau. ªi-a adus atunci aminte de ce-i spusese marele duhovnic - "sã vii la mormânt!". ªi-a venit. A plecat din spital cu greu, pentru cã nu se simþea bine. Chinuit, a ajuns la Prislop ºi s-a prãbuºit în faþa crucii pãrintelui. L-a rugat sã-l ierte, i-a spus cã e neputincios ºi cã acum e ultima oarã când vine sã-l cerceteze. Bãtrâneþile l-au ajuns, picioarele îl dor, aºa cã de acum îi va vorbi de acasã. Când s-a ridicat, a simþit cã durerile îl pãrãsesc. Se simþea mai bine. A mers câþiva paºi, apoi a coborât sprinten pânã la mânãstire. Era ca nou. "ªi sã ºtiþi, aveþi cuvântul meu, cã sunt om bãtrân, de atunci nu am mai avut probleme cu picioarele. PUTEREA UNEI RUGACIUNI Cand veti primi acest mesaj sa spuneti o rugaciune... Doar atat trebuie sa faceti. Opriti-va si spuneti o rugaciune de multumire pentru toate realizarile, dar si nerealizarile voastre. Apoi va rog sa trimiteti acest mesaj catre toti prietenii si rudele voastre. Cred ca daca trimiteti aceasta marturisire a credintei cu o rugaciune, cu credinta, veti primi tot ceea ce Domnul Dumnezeul crede ca va este de folos. Toti avem nevoie de rugaciune ! "Doamne Dumnezeul nostru, daruieste-le sanatate si-i vindeca pe cei bolnavi, da-le hrana celor infometati, haine si adapost celor ce nu au, libertate celor ce sunt lipsiti de ea, iertare de pacate tuturor. Lumineaza-le Doamne mintea celor ce sunt in examene . Da Doamne liniste si pace in lume si ne iarta pe noi pacatosii! Intareste-ne in dreapta credinta, alunga de la noi pe vrajmasii cei vazuti si nevazuti. Daruieste-mi si mie Doamne, tot ceea ce Tu crezi ca-mi este de folos; fie Doamne asa cum voiesti Tu si nu dupa voia mea. Ca binecuvantat sa fie numele Tau in vecii vecilor, Amin." Raporteaza abuz de limbaj
Omul fericit este acela care stãpâneºte ºi munca, ºi dragostea.-Sigmund Freud
Stai departe de oamenii care îþi micºoreazã ambiþia. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevãrat mari te fac sã te simþi cã ºi tu poþi deveni mare.-Mark Twain
|
|
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 16:53
De la: Gigi_Octan, la data 2010-02-08 00:27:38 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 17:00
De la: mili, la data 2013-10-31 16:49:32 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 17:00
De la: mili, la data 2013-10-31 16:49:32 Si-uite-asa o barba avea si-uite-asa si-o pieptana ! Baaaaaaaa nuiam Eu, nici tu nu esti sanatoooooooooooooooos la cap, MIRACULOSULE !
|
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 17:18
De la: mili, la data 2013-10-31 16:49:32Numai pentru cei care cred. PUTEREA UNEI RUGACIUNI Cand veti primi acest mesaj sa spuneti o rugaciune... Doar atat trebuie sa faceti. Opriti-va si spuneti o rugaciune de multumire pentru toate realizarile, dar si nerealizarile voastre. Apoi va rog sa trimiteti acest mesaj catre toti prietenii si rudele voastre. Cred ca daca trimiteti aceasta marturisire a credintei cu o rugaciune, cu credinta, veti primi tot ceea ce Domnul Dumnezeul crede ca va este de folos. Toti avem nevoie de rugaciune ! "Doamne Dumnezeul nostru, daruieste-le sanatate si-i vindeca pe cei bolnavi, da-le hrana celor infometati, haine si adapost celor ce nu au, libertate celor ce sunt lipsiti de ea, iertare de pacate tuturor. Lumineaza-le Doamne mintea celor ce sunt in examene . Da Doamne liniste si pace in lume si ne iarta pe noi pacatosii! Intareste-ne in dreapta credinta, alunga de la noi pe vrajmasii cei vazuti si nevazuti. Daruieste-mi si mie Doamne, tot ceea ce Tu crezi ca-mi este de folos; fie Doamne asa cum voiesti Tu si nu dupa voia mea. Ca binecuvantat sa fie numele Tau in vecii vecilor, Amin." In numele Tatalui, si-al Fiului si-al Sfantului Duh, precum era la inceput, si acum si-n vecii vecilor! Amin! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 17:23
da' nici cu tine nu mi-e rusine @1075!
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 18:45
Operatorule, de ce nu postezi ce scriu?
|
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 18:52
De la: mythcore, la data 2013-10-30 22:42:21Mai minciunel, ce intelegi tu prin VEDENIE FALSA ? pai daca te ducea mintea intelegeai,, este simplu,vedenie de la diavol adica cea inselatoare, si vedenie de la dumnezeu,,care sunt extrem de rare si te instiinteaza de ceva Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 19:10
De la: _2148_, la data 2013-10-31 00:04:36ai atat de multa cunoooastere in cat crezi in ce ti a zis darwin desi nici el nu era sigur de ce zice,insa cunoasterea ta te face sa fi mai sigura ca elDe la: 9am_750, la data 2013-10-30 19:11:05aa ma refeream la evoolutionism am gresit, gospodino casca ochii,, nu biblia sa transmis prin viu grai inteligento ,ci vorba despre dumnezeu cunoasterea despre el de la adam si eva transmisa prin viu grai generatiilor ce au urmat,pentru ca legi scrise ai avut de abia de la moise,,,si da tocmai ca sa pierdut credinta in el pentru ca omul este pacatos si uita si sau distantat unii de altii,si tocmai de aia au aparut tot felul de zeitati si idolii,,,,cunoasterea inteligenta lu peste nu este in contradictie nici unde cu dumnezeu decat in mintea ta de gospodina,,,,aia inseamna prin viu grai ca sa transmis generatiilor fara vreo scriere si concoomitent si cu scrierea de la evangheliii cand apostoolii predicau popoarelor invataturile si vorbit adica prin viu grai si scris evangheliile si canoanele bisericesti asa cum se pastreaza la bunicii tai o traditie de sute mi de ani asa sa pastrat si sfanta traditie din care biblia face parte pentru ca biblia este un fruct care a crescut in pomul sfintei traditii,,,specia umana va avansa mereu in cunoastere insa fara voia lui dumnezeu tu nu poti avansa in nimic,,iar umanitatea din pacate avanseaza mai mult in prostie si in manipulare decat in cunoastere pune mana la gura
|
|
|

vorbeste ma pitiponcule frumoos
creatia porneste de la dumnezeu,si nu are nici o hiba decat in mintea ta,,,dumnezeu este izvorul vietii innainte sa existe vreun spatiu sau timp care se numeste cerul tau universul creatde el,,piune mana si fa de mancare